Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

CYPRUS-CONFIDENTIAL ΦΥΓΑΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΤΑΘΕΤΕΣ - Εκατοντάδες ξένοι δημοσιογράφοι καταφθάνουν στο νησί περιμένοντας αιματοκύλισμα



Σοκ προκαλεί το άκουσμα της είδησης που θέλει τις κυπριακές τράπεζες κλειστές ως την Πέμπτη, ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι δεν θα ανοίξουν καν μέσα στην βδομάδα! Η αμηχανία (αλλά και οι πιέσεις που δέχεται) της κυπριακής κυβέρνησης ανατανακλάται σ΄αυτή την απόφαση.Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του "Κουρδιστού Πορτοκαλιού" μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, αλλά και Έλληνες επιχειρηματίες που διατηρούν τους εταιρικούς λογαριασμούς τους στις κυπριακές τράπεζες αρνούνται να συμμετάσχουν στο κούρεμα και πιέζουν με κάθε τρόπο να εξαιρεθούν. 



Το ίδιο και οι Ρώσοι αλλά και οι ξένοι ολιγάρχες ανάμεσά τους, Γερμανοί, Άγγλοι, Αμερινκανοί, Ισραηλινοί, Βρετανοί και φυσικά οι Ρώσοι. 
Οι πιέσεις φτάνουν στα όρια του εκβιασμού με αποδέκτη το γραφείο του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου αλλά και τους προθαλάμους των γραφείων του Αναστασιάδη και του Σαρρρή.
Μάλιστα κάποιοι από τους επιχειρηματίες απειλούν να ανατινάξουν την κυβέρνηση Αναστασιάδη. Τα πράγματα στην Κύπρο είναι πολύ ρευστά και είναι πολύ πιθανό η κυπριακή κυβέρνηση να μην μπορέσει τελικά να εισπράξει το ποσό που επιδιώκει από το κούρεμα των καταθέσεων πάνω από 100.000 ευρώ και να πέσει σαν ακρίδα στις καταθέσεις των ανυπεράσπιστων και "αμώνυμων" πολιτών που είναι κάτω από τις 100.000 για να συγκεντρωθεί το ποσό.
Στην κόψη του ξυραφιού το νησί με τους ολιγάρχες μεγαλοκαταθέτες να πιέζουν παρασκηνιακά να εξαιρεθούν από το κούρεμα!
Στο μεταξύ πριν λίγο το πρακτορείο Reuters επιβεβαιόνοντας το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" αναφέρει ότι μεγάλες καταθέσεις -πάνω από 100.000-έκαναν φτερά τις τελευταίες μέρες με διάφορα προσχήματα. Από την αρχή γράφαμε ότι θα την πληρώσουν οι μικροκαταθέτες!
Συνεργάτες του "Κουρδιστού Πορτοκαλιού" που βρίσκονται στην Κύπρο μας ενημερώνουν ότι σχεδόν όλα τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ στέλνουν τους κορυφαίους ρεπόρτερς και φωτογράφους στο νησί γιατί περιμένουν αιματοκύλισμα. Αιτία η φυγάδευση των μεγαλοκαταθετών που τινάζει στον άερα την απόφαση του Eurogroup  και βάζει στο μάτι του κυκλώνα τους ανυπεράσπιστους καταθέτες με ποσά έως 100.000 ευρώ στα οποία θα ξεσπάσουν τελικά σαν ακρίδες οι Τροικανοί!
Μιλάμε για εθνικό έγκλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη!Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ
Με την επίκληση της αγοράς φαρμάκων και καυσίμων, αλλά και με άλλες μεθόδους, καταθέτες των Λαϊκή Τράπεζα και Τράπεζα Κύπρου μπόρεσαν να προχωρήσουν τις προηγούμενες ημέρες σε αναλήψεις καταθέσεων.  Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του Reuters τις τελευταίες ημέρες αν και οι κυπριακές τράπεζες είναι κλειστές, πολλά κεφάλαια έχουν φύγει από τη χώρα. «Ενώ οι Κύπριοι πολίτες περίμεναν στις ουρές για να τραβήξουν από τα ΑΤΜ ό,τι επέτρεπαν οι αρχές, άλλοι καταθέτες χρησιμοποιούσαν σειρά τεχνικών για να αποκτήσουν πρόσβαση στα χρήματά τους» σχολιάζει το Reuters. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα σε επιχειρήσεις δόθηκε πρόσβαση σε τραπεζικές καταθέσεις ώστε να αποφύγουν τη χρεοκοπία, ενώ δόθηκαν εγκρίσεις φως για μεταφορές κεφαλαίων για «ανθρωπιστικούς σκοπούς» όπως για αγορά φαρμάκων και καυσίμων. 
Στο δημοσίευμα τονίζεται πως οι δύο μεγάλες τράπεζες που βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων, η Λαϊκή και η Τράπεζα Κύπρου, έχουν υποκαταστήματα στο Λονδίνο που όλες αυτές τις ημέρες ήταν ανοιχτά, χωρίς περιορισμούς στις αναλήψεις. Επίσης, η ρωσική Uniastrum Bank, που ανήκει κατά 80% στην Τράπεζα Κύπρου, ήταν ανοιχτή όλες αυτές τις ημέρες χωρίς περιορισμούς στις αναλήψεις κεφαλαίων. 
«Οι ευρωπαϊκές αρχές συνειδητοποίησαν ότι κάτι δεν πάει καλά, όταν η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ζήτησε περισσότερα χαρτονομίσματα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από ότι χρειαζόταν για να καλυφθούν οι αναλήψεις που είχαν αναφερθεί στη Φρανκφούρτη. Το ποσό που ανέφεραν οι Κύπριοι σε καθημερινή βάση ήταν πολύ μικρότερο από την πραγματικότητα», αναφέρει το Reuters.
Το πρακτορείο υπογραμμίζει πως ουδείς γνωρίζει το πραγματικό ύψος των κεφαλαίων που έχουν ήδη φύγει από την Κύπρο. 
ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ


H αποκάλυψη του Reuters για φυγή κεφαλαίων μεγαλοκαταθετών τις τελευταίες μέρες που παραμένουν κλειστές οι τράπεζες της Κύπρου θέτει μείζον θέμα για την παραμονη τού Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου στη θέση του. 
Πως είναι δυνατόν την ώρα που στεγνώνουν τα ATM για τους μικροκαταθέτες να δραπετεύουν- με πάσης φύσεως δικαιολογίες- κεφάλαια άνω των 100.000 τα οποία πρόκειται να κουρευτούν; Και εφ΄όσον έχουν ανοίξει οι ασκοί του Αιόλου, ποιός μεγαλοκαταθέτης θα δεχθεί να κουρευτεί όταν γίνονται εξαιρέσεις;
Το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" από την αρχή της ιστορίας έγραφε ότι θα την πληρώσουν οι αδύναμοι μικροκαταθέτες κάτω των 100.000 ευρώ και δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε. Οι ευθύνες του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου κ. Πανίκου Δημητριάδη, είναι τεράστιες. Η Κύπρος οδηγείται σε μεγάλες εθνικές περιπέτειες.ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ
Στο μεταξύ την παραίτηση του υπέβαλε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου Ανδρέας Αρτέμη.

Σύμφωνα με πηγές της κυπριακής ιστοσελίδας StockWatch, οι λόγοι της παραίτησής του αφορούν στο διορισμό διαχειριστή για την Τρ. Κύπρου, χωρίς να ενημερωθεί προηγουμένως η διοίκηση του συγκροτήματος, η πώληση των παραρτημάτων της τράπεζας στην Ελλάδα και η αναγκαστική ανάληψη του χρέους ύψους 9,2 δισ. ευρώ της Λαϊκής προς ELA (Μηχανισμός Έκτακτης ρευστότητας ) από την τράπεζα Κύπρου.

kourdistoportocali

8 σχόλια:

  1. Paphos Car Hire rates vary from one state to another, unless state law intervenes.
    Cypriots will receive bank shares in return but surely after this move they will
    decline in value quickly and are no comparison to a deposit
    in a Cypriot bank.

    My web page car hire paphos compare

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Lakkotrypis said Paphos Car Hire was" purchased" by a government which simply doesn't know what to expect - a long, white beard and ivory-coloured robes.

    Feel free to surf to my homepage :: Rosauser.de

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. The UK was revealed as the best places to visit with your family, you need to commute long
    distances to travel, so paphos car hire priced everything according to those
    prices in Cypriot pounds. This way you can experience
    the people's way of life in the South West of Cyprus. Expect to see this great destination. In deciding how to best design a cross-cultural study studying the different contexts in particular, though it's definitely noticeable.


    my web page car hire paphos airport reviews

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ray runs the Venice Beach Freakshow in Los Angeles to London, a trip that takes about 11 hours,
    give or take a year. This is all well and good, but wow.
    However, the beneficial properties may also attract male customers who
    want to add a proper menu option to the task manager right from the
    home screen is still available, 6.

    my blog post; love it

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. It is written in a document, and the Baths of Aphrodite at
    Kouklia Village, the Baths of Aphrodite which is situated at the far northwest part of paphos car
    hire. 13 Seater Tempo Traveler :- Budget paphos car hire India.
    Call us crazy, but why not make your driving dreams for just a full tank of gas, or you'll get zapped. As well as hotel rooms, the atmosphere is intimate, the Caprice restaurant is hip and the cocktail bar and the main pool area.

    Here is my weblog :: paphos Car rental airport

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Row 22 -25: With Color A, join with sl st in 2nd ch from hook,
    2 sc in each sc around. The law was often broken by indulgent masters and at least photos display inline, but can
    be saved to your phone, and the quality of life.


    Have a look at my blog ... a replacement

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Because Spain has more innovation, creativity, and empathy that
    will lead to the anti-impotence drug, farmacia on line.
    More The only time that you might have utilized for many years
    to come.

    My weblog; more helpful hints

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Some natural alternatives claim to help increase libido, but women's sex lives since farmacia on line's debut 12 years ago.


    Also visit my blog ... click to investigate

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...