Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Ξαναγεμίζει το Σύνταγμα από αγανακτισμένους


Το Σάββατο στις 19:00 οι Αγανακτισμένοι θα ξαναγεμίσουν την πλατεία Συντάγματος.

Ανά χείρας θα έχουν τις γνωστές κατσαρόλες τους.


Με σύνθημα "οι πλατείες είμαστε εμείς και είμαστε παντού", οι Αγανακτισμένοι ολόκληρης της χώρας αναμένεται να επιστρέψουν στις πλατείες με στόχο να δώσουν για άλλη μία....

φορά ένα δυνατό μήνυμα στην κυβέρνηση.


Όπως αναφέρουν οι Αγανακτισμένοι σε ανακοίνωσή τους "ξεκινήσαμε αγανακτισμένοι, συνεχίζουμε να είμαστε αποφασισμένοι και σε λίγο θα είμαστε μαζικά εξεγερμένοι. Μέχρι να φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ. Μέχρι να διώξουμε τις κυβερνήσεις και το σύστημα των αγορών και των τραπεζιτών".

Μάλιστα, οι Αγανακτισμένοι θεωρούν την ημερομηνία της επανεμφάνισής τους στις 3 δηλαδή Σεπτεμβρίου ημερομηνία ορόσημο, καθώς όπως αναφέρουν θα τους "θυμίζει την ματαίωση των πόθων του λαού για δημοκρατία, ελευθερία και αξιοπρέπεια".


Μετά την απομάκρυνση των σκηνών από το υπουργείο προστασίας του πολίτη, φαίνεται πως τα αντίσκηνα, θα βρουν και πάλι τη θέση τους πάνω στην πλατεία.



Εν τω μεταξύ συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 18:00 το απόγευμα φοιτητές που διαμαρτύρονται για το νέο Νόμο Πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.


Οι διαδηλωτές θα κάνουν πορεία προς το Σύνταγμα, όπου θα ενώσουν τις φωνές τους με τους «Αγανακτισμένους» που έχουν δώσει ραντεβού στο Σύνταγμα στις 19:00.


http://www.briefingnews.gr/

"Βόμβες" Μπεγλίτη για Τουρκία,ΕΠΟΠ, θητεία!


 «Θέλω να πιστεύω ότι τελικά θα υπερισχύσει στην ηγεσία της Τουρκίας ο πολιτικός ρεαλισμός έναντι των μονομερών ενεργειών» δηλώνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας , Πάνος Μπεγλίτης , για τις απειλές της Άγκυρας με αφορμή τις έρευνες στην Κύπρο για κοιτάσματα φυσικού αερίου .

   

Σε συνέντευξή του στη Real news σημειώνει πως εάν χρειαστεί η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα ενώ τονίζει πως οι τουρκικές απειλές στρέφονται κατά της διεθνούς νομιμότητας.

   

Ο κ. Μπεγλίτης , υπογραμμίζει επίσης ότι η διεύρυνση των σχέσεων με το Ισραήλ αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα της χώρας και όχι «συγκυριακή στόχευση». 

   

Ακόμη , τάσσεται ανοικτά κατά του επαγγελματικού στρατού σημειώνοντας πως «οι ένοπλες δυνάμεις δεν είναι χώρος που προσφέρεται για την απορρόφηση ανέργων» αλλά σημειώνει πως «δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας , εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις αξιολόγησης που θέτει ο νόμος».  

Τέλος , δεν αποκλείει αύξηση της θητείας αλλά όπως τονίζει οι αποφάσεις θα ληφθούν όταν ολοκληρωθεί η ανασυγκρότηση και η νέα δομή των ενόπλων Δυνάμεων. 


www.onalert.gr

Η κυβέρνηση τρέμει τη ΔΕΘ και μετατρέπει τη Θεσ/κη σε αστυνομοκρατούμενη πόλη!





Image
Σε... αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται οι επιτελείς του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εν όψει της παρουσίας του Γ. Παπανδρέου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, την επόμενη εβδομάδα, καθώς ανησυχούν για... εξόρμηση "Αγανακτισμένων" στη συμπρωτεύουσα.
Οι  αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. συσκέπτονται ήδη από τις αρχές Αυγούστου, προκειμένου να διαμορφώσουν ειδικό «σχέδιο δράσης». Συγκεκριμένα:
•Θα μεταφερθούν από την Αθήνα 20 διμοιρίες των ΜΑΤ και μια ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα ΔΕΛΤΑ 60-70 ατόμων, ενώ ενισχύσεις θα υπάρξουν και από διπλανούς νομούς
•Αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί, αναμένεται να φτάσει στη Θεσσαλονίκη και το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού (ο γνωστός «Αίαντας») και να χρησιμοποιηθεί, προκειμένου να μην πνιγεί η πόλη στα δακρυγόνα. 
•Θα μεταφερθεί το τείχος-κάγκελο από πλέξι γκλας, ενώ θα γίνει προσπάθεια μείωσης της χρήσης χημικών και ασφυξιογόνων ουσιών.
•Από το πρωί της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου θα λαμβάνουν μέτρα 4.000 ένστολοι. Από αυτούς, 10 διμοιρίες της ΥΜΕΤ (Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης), 20 διμοιρίες της ΥΑΤ (Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης).
•Εκατοντάδες άνδρες της Ασφάλειας, της Τροχαίας, των τοπικών αστυνομικών Τμημάτων αλλά και ειδικοί φρουροί θα είναι σε επιφυλακή, όπως και μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής.
•Οι κάμερες που έχουν τοποθετηθεί προκειμένου η Τροχαία να ελέγχει την κίνηση στις κεντρικές λεωφόρους θα «ζουμάρουν» στους διαδηλωτές, με σκοπό να εντοπίζεται κάθε ύποπτη κίνηση.

•Υπάρχουν σκέψεις για την αξιοποίηση όλου του οπλοστασίου που έχει στις αποθήκες της η ΕΛ.ΑΣ., όπως πλαστικές σφαίρες, ειδικά όπλα paint ball (εκτόξευσης χρωματοσφαιρών), αλλά και χειροβομβίδες από καουτσούκ.
«Οι  οδηγίες που έχουν πάρει οι  επικεφαλής των δυνάμεων είναι να είναι διακριτικοί, να μην  προκαλούν και να μην κάνουν αλόγιστη χρήση χημικών. Βέβαια, στην περίπτωση που δημιουργηθούν επεισόδια, η αντίδραση των αστυνομικών θα είναι άμεση», τονίζει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και προσθέτει «εμείς σε καμία περίπτωση δεν θα προκαλέσουμε τους συγκεντρωμένους. Θα είμαστε όμως αποφασιστικοί…».



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αλβανός εμπρηστής: «Δεν είμαι τρελός. Μου έταξαν λεφτά συμπατριώτες μου να κάψω την Αιτωλία»


Γράφει ο Γιώργος Μεστός – Εφημερίδα: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - «Βόμβες» σοβαρών αποκαλύψεων, που το περιεχόμενό τους ήδη διερευνούν κλιμάκια της ΕΥΠ και της Κρατικής Ασφάλειας, έριξε ενώπιον του ανακριτή Μεσολογγίου ο Αλβανός εμπρηστής που εμπλέκεται στις μεγάλες φωτιές στην Αιτωλία. Ο αλλοδαπός κατηγορούμενος «τούμπαρε» την απολογία του και ισχυρίστηκε ότι έβαζε τις φωτιές έναντι αμοιβής που θα του έδιναν συμπατριώτες του,οι οποίοι τον είχαν πλησιάσει από τον περασμένο Ιούνιο και του ζητούσαν πιεστικά να κάψει τα δάση της περιοχής. Ο 38χρονος φέρεται οικειοθελώς να δίνει νέα συγκλονιστική διάσταση στην υπόθεση, αφού αρχικά στην Αστυνομία είχε επικαλεστεί ψυχολογικά προβλήματα και είχε πει ότι έκαψε το δάσος για να εκδικηθεί τη γυναίκα του.

ΑΥΡΙΑΝΗ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2007

Τώρα όμως ο δράστης, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, υποδεικνύει ως αυτόπτη μάρτυρα της πληρωμένης εντολής εμπρησμού την ίδια τη σύζυγό του, καθώς, όπως είπε στον ανακριτή, γνώριζε και αυτή ότι ομοεθνείς του θα του έδιναν πολλά χρήματα για τις φωτιές που θα έβαζε. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελληνίδα σύντροφός του, η οποία κατέθεσε ενώπιον του ανακριτή, επιβεβαίωσε όσα ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος.

Οπως ανέφεραν αξιόπιστες πηγές στη «δημοκρατία», ο δράστης έδωσε σημαντικά στοιχεία για το προφίλ των ομοεθνών του, καθώς είδε εξ αποστάσεως δύο από αυτούς. Μάλιστα αφηγήθηκε ότι οι δύο «συνεργάτες» του τον παρακολουθούσαν την ώρα που έβαζε τις πυρκαγιές επιβαίνοντας σε μαύρο τζιπ μάρκας BMW.

«Δεν μπόρεσα να διακρίνω τον αριθμό κυκλοφορίας γιατί είχαν φιμέ τζάμια στην πινακίδα. Ο ένας ήταν ψηλός, γεροδεμένος, με ξυρισμένο κεφάλι και ο άλλος με κοτσίδα. Αν τους δω, θα μπορέσω να τους αναγνωρίσω» φέρεται να κατέθεσε στον ανακριτή ο εμπρηστής από την Αλβανία.

Επίσης ανέφερε ότι μισή ώρα μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς στη Γαβρολίμνη και ενώ το μέτωπο είχε εξαπλωθεί στο δάσος, οι ομοεθνείς εντολείς του τηλεφώνησαν με απόκρυψη- όπως συνήθιζαν- στο κινητό του και του έδωσαν συγχαρητήρια, λέγοντάς του είχε κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Τα χρήματα, όπως αποκάλυψε, θα του τα έδιναν το Σάββατο το πρωί, όμως συνελήφθη και ματαιώθηκε το ραντεβού.

Το κινητό τηλέφωνο του Αλβανού βρίσκεται στα χέρια των Αρχών, που έχουν ζητήσει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, ώστε να εξακριβωθεί αν όντως ισχύουν όσα ισχυρίζεται ο 38χρονος εμπρηστής.

Για την υπόθεση μετά τη νέα τροπή, όπως λένε αστυνομικές πηγές, ενημερώθηκαν η Κρατική Ασφάλεια και η ΕΥΠ, που θα ερευνήσουν σε βάθος αν πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών, αλλά και τα κίνητρα των Αλβανών που επικαλείται ο δράστης. Μετά την απολογία του πήρε τον δρόμο για τις Φυλακές Κορυδαλλού με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως και του ανακριτή Μεσολογγίου, κατηγορούμενος για εμπρησμούς κατά συρροή.




 

http://newstrap.gr

Δικηγόροι αποδοκίμασαν τον Γ. Πεταλωτή στην Πάτρα


Φραστική επίθεση από δικηγόρους δέχθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής, κατά την ομιλία του στην ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας που πραγματοποιείται στην Πάτρα. Ο κ. Πεταλωτής παρέμεινε στο βήμα και απευθυνόμενος προς τους δικηγόρους που του επιτέθηκαν φραστικά, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «το σόου τελείωσε».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ολομέλειας και πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών Γιάννης Αδαμόπουλος, αλλά και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών Νίκος Παπάκος, καθώς και άλλοι πρόεδροι συλλόγων, ζήτησαν από όσους μετείχαν στο επεισόδιο να αποχωρήσουν από την αίθουσα.


Ναυτεμπορική

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης προχώρησε σε "επιθεώρηση" επιχειρησιακής ετοιμότητας στο Αρχηγείο Στόλου


Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης προχώρησε σε "επιθεώρηση" επιχειρησιακής ετοιμότητας στο Αρχηγείο Στόλου. Ο Α/ΓΕΝ και στο πλαίσιο της ενημέρωσής του από τα στελέχη του ΠΝ επέβη στη φρεγάτα «S» "Νικηφόρος Φωκάς" (F-466) και στο αρματαγωγό «Λέσβος» L 176, κλάσης "Ιάσων".


defencenet

"Το αληθινό πρόσωπο της αρχαίας Σπάρτης"

Σπάει το απόστημα. Γκρεμίστε την συνωμοσία της σιωπής.


Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.

(Ν. Καζαντζάκης)

Τουρκικός στόλος ανοιχτά της Κύπρου; Η Άγκυρα θα αποκλείσει την Αν. Μεσόγειο.


 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Σειρήνες τουρκο-ισραηλινής εμπλοκής φαίνεται πως ηχούν στη Μεσόγειο. Η Άγκυρα φαίνεται πως θέλει να ανεβάσει το θερμόμετρο στην περιοχή και για να αντιδράσει εναντίον του Ισραήλ αλλά και για να εμποδίσει την Κύπρο να σταματήσει τις θαλάσσιες έρευνες της. 
 Η έντονη αντίδραση της Άγκυρας, μετά την ανακοίνωση της έκθεσης του ΟΗΕ για την επέμβαση των ισραηλινών κομάντος στο πλοίο Μαβί Μάρμαρα, δεν ικανοποίησε την Άγκυρα η οποία ανεβάζει έντονα τους τόνους.
  Όμως η ανακοίνωση της Άγκυρας κρύβει δυο σημεία που αφορούν άμεσα την Κύπρο και την Ελλάδα.. Ο Νταβούτογλου ανακοίνωσε πως «η Τουρκία με το στόλο της θα εγγυηθεί την ελεύθερη ναυσιπλοϊα στη Μεσόγειο» και πως « δεν αναγνωρίζει τον αποκλεισμό της Γάζας».
   Αυτές οι δυο αποφάσεις σύμφωνα με τον τούρκους αξιωματούχους σημαίνουν πως η Άγκυρα θα μπορεί να στείλει το στόλο της σε περιοχή κοντά στα όρια των ισραηλινών χωρικών υδάτων και να επιχειρήσουν εναντίον του ισραηλινού στόλου σε περίπτωση που επιχειρήσει να σταματήσει πλοία που κατευθύνονται στη Γάζα.
   Όλοι εύχονται πως αυτό το σενάριο δεν θα γίνει αληθινό, διότι οι ισραηλινοί δεν αστειεύονται σε τέτοια θέματα.  Πάντως στον τουρκικό στόλο ήδη υπάρχουν ετοιμασίες για να κατευθυνθούν πλοία στα ζεστά νερά της Μεσογείου.


www.onalert.gr

Κλιμακώνει η Άγκυρα τις απειλές για τις έρευνες στη Κύπρο


Η Άγκυρα φορτώνει ευθύνη πισωγυρίσματος στις διαπραγματεύσεις στην ελληνοκυπριακή πλευρά για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού προβλήματος και ένταση στην περιοχή.

Αποθρασύνθηκε η τουρκική πλευρά.....

Σε μια ιδιαίτερα λεπτή χρονική περίοδο καθώς αναμένεται μέσα στις προσεχείς βδομάδες η έναρξη των ερευνητικών γεωτρήσεων στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου να βγει επιθετικά κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας διεκδικώντας για λογαριασμό του κατοχικού καθεστώτος μερίδιο στα κοιτάσματα και τη διαχείρισή τους. Όσα δημοσίως διατύπωσε με απειλές κατά της Λευκωσίας για την ειρήνη στην ευαίσθητη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της τύχης των απευθείας διαπραγματεύσεων που φτάνουν επίσης σε οριακό σημείο ενόψει της συνάντησης του Οκτώβρη του Προέδρου Χριστόφια με τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Μπαν κι Μουν και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, τα διατύπωσε σε επιστολή που κυκλοφόρησε στην έδρα του διεθνούς οργανισμού ο Τούρκος αντιπρόσωπος Ερτουγκρού Ακάνσοϊ.

Αξίωσε μάλιστα να κυκλοφορήσει ως επίσημο έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών στο Συμβούλιο Ασφαλείας και τη Γενική Συνέλευση.

Η κίνηση της Άγκυρας είναι ιδιαίτερης σημασίας καθώς έχει ανεβάσει τους τόνους της σύγκρουσης και με το Ισραήλ. Στο έγγραφό του ο Τούρκος αντιπρόσωπος υποστηρίζει: «Το διεθνές δίκαιο υπαγορεύει ότι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης στην Ανατολική Μεσόγειο, που είναι ημίκλειστη θάλασσα, θα πρέπει να γίνεται μεταξύ των επηρεαζομένων κρατών στη βάση της ισότητας λαμβάνοντας υπόψη τα δικαιώματα και τα συμφέροντα όλων των μερών».

Η Άγκυρα κατηγορεί την κυπριακή κυβέρνηση ότι σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο, καταπατώντας τα δικαιώματα τρίτων μερών, συνεχίζει τις προσπάθειές της που άρχισε το 2003, προχωρεί σε διμερείς συμφωνίες οριοθετώντας αποκλειστικές οικονομικές ζώνες με γειτονικές χώρες και συμφωνίες για γεωτρήσεις για ανόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Υποστηρίζει ακόμη στην επιστολή της η τουρκική πλευρά όπως και στις δημόσιες απειλές της, ότι αυτές οι συμφωνίες της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι δραστηριότητές της θα επηρεάσουν αρνητικά στη διευθέτηση του Κυπριακού προβλήματος και θα οδηγήσει σε συγκρούσεις. Η Άγκυρα σημειώνει ότι για τις θέσεις της Τουρκίας όπως και του ψευδοκράτους έχουν ενημερωθεί οι γειτονικές χώρες.

Δεν προειδοποιεί όμως μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία αλλά και όσες από τις χώρες και εταιρείες έχουν την όποια ανάμιξη ή ενδιαφέρον στις ερευνητικές γεωτρήσεις και τις ανορύξεις για πετρέλαιο ή φυσικό αέριο στα νότια της Κύπρου.

Με αφορμή την προγραμματισμένη έναρξη των ερευνητικών γεωτρήσεων στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου και συγκεκριμένα στο οικόπεδο «Αφροδίτη», η Τουρκία καλεί τα μέλη των Ηνωμένων Εθνών να λάβουν σοβαρά υπόψη ότι: Η «ελληνοκυπριακή διοίκηση», όπως αποκαλεί την κυπριακή κυβέρνηση δεν εκπροσωπεί τους Τουρκοκύπριους ούτε και την Κύπρο στην ολότητά της. Ούτε και είναι εξουσιοδοτημένη για διαπραγματεύσεις και σύναψη διεθνών συμφωνιών ούτε και για προώθηση νόμων ή δραστηριοτήτων για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων εξ ονόματος ολόκληρου του νησιού.

Οι ενέργειες αυτές προκαλούν ένταση στην περιοχή καθώς παραγνωρίζουν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στον φυσικό πλούτο του νησιού και της θαλάσσιας περιοχής του και έχουν επιπτώσεις στις διεξαγόμενες απευθείας διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Οι τουρκικές προειδοποιήσεις δεν μένουν ώς εδώ. Η Αγκυρα προδικάζει κινδύνους και πισωγυρίσματα στις διαπραγματεύσεις για διευθέτηση και αναφέρεται σε «ισότιμο συνεταιρισμό» που να διασφαλίζει το μέλλον του νησιού. Και κατηγορεί την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι με ανεύθυνες ενέργειες επιφέρει σοβαρό πλήγμα στις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης.

Η τουρκική πλευρά υποστηρίζει επίσης ότι το γεγονός πως ακόμη μια χώρα στην περιοχή έχει υπογράψει συμφωνία για την οριοθέτηση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης με την Κυπριακή Δημοκρατία ναρκοθετεί την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή και υποδαυλίζει νέες εντάσεις στην περιοχή.

Αποφεύγει αναφορά στο Ισραήλ

Είναι αξιοσημείωτο ότι η Άγκυρα αποφεύγει την ονομαστική αναφορά στο Ισραήλ που είναι γνωστό ότι είναι η χώρα που υπέγραψε την οριοθέτηση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης με την Κυπριακή Δημοκρατία. Με αποδέχτη το Ισραήλ σημειώνει ότι πρέπει να αποφεύγονται ενέργειες που ενθαρρύνουν τις ενέργειες της ελληνοκυπριακής πλευράς σε βάρος των συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων στο φυσικό πλούτο του τόπου. Η Τουρκία και η «ΤΔΒΚ» προειδοποιούν ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους προκειμένου να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους στην περιοχή. Η δημιουργία τετελεσμένων επί του εδάφους θα μπορούσε να προκαλέσει ένταση στην περιοχή, και θα πρέπει να αποφεύγεται, καταλήγει η τουρκική πλευρά.

Ετοιμάζουν θερμό επεισόδιο στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας

ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ προκλήσεις και απειλές εγκαινίασε ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου. Προειδοποιούσε τη Λευκωσία ότι θα συναντήσει την απαιτούμενη αντίδραση από την Τουρκία σε κάθε βήμα της για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων. Ιδιαίτερα τώρα που πλησιάζει η 1η Οκτωβρίου -ημέρα της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας- οπότε θα ξεκινήσουν οι ερευνητικές γεωτρήσεις στο κυπριακό οικόπεδο.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο για επανάληψη του σεναρίου του 2008 με δημιουργία θερμού επεισοδίου με κάθοδο τουρκικού σκάφους στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τον Νοέμβριο του 2008 τουρκική πυραυλάκατος και μια κανονιοφόρος είχαν παρενοχλήσει ερευνητικό σκάφος, υπό παναμαϊκή σημαία που διενεργούσε έρευνες για λογαριασμό νορβηγικής εταιρείας ανοικτά της θαλάσσιας περιοχής της Πάφου.

Πηγές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αποκάλυψαν στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, πως η Άγκυρα προειδοποίησε για τις θέσεις της όχι μόνο τα Ηνωμένα Έθνη, αλλά και την αμερικανική εταιρεία Νoble Εnergy, που έχει λάβει από την κυπριακή κυβέρνηση άδεια έρευνας υδρογονανθράκων για το «Οικόπεδο 12» στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου.

Δημοσιεύματα σημειώνουν ότι στην περιοχή της ισραηλινής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης που γειτνιάζει της κυπριακής το Ισράηλ ξεκίνησε τις πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών προκειμένου να προστατεύει τις περιοχές όπου διενεργεί ερευνητικές γεωτρήσεις.

Της Ανδρούλας Ταραμουντά

http://kostasxan.blogspot.com

ΠΗΓΗ

Σαρκοφάγος κινέζας βασίλισσας, στολισμένη με αρχαιοελληνικά σύμβολα!



Ανήκει σε μία βασίλισσα της Δυναστείας των Τανγκ, που έζησε τον 9ο μ.Χ. αιώνα στην πόλη Τσαγκάν της Κίνας και φέρει πάνω της χαραγμένα αρχαία ελληνικά σύμβολα (στη φωτογραφία των του Ding Haitao, Xinhua, βλέπετε ένα μέρος της σαρκοφάγου)!

Τα αρχαιοελληνικά σύμβολα!


Τ
α σύμβολα της σαρκοφάγου είναι φανερά επηρεασμένα από την αρχαία ελληνική μυθολογία, γεγονός που παραξενεύει τους μελετητές αφού συνήθως οι σαρκοφάγοι στην Κίνα διακοσμούνταν με θέματα από την Βουδιστική παράδοση. Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο Γκε Τσενγκιόνγκ (Ge Chengyong), πάνω στην σαρκοφάγο διακρίνονται οι φιγούρες τεσσάρων αρχαίων ελλήνων πολεμιστών, ζώα που προσφέρονται ως θυσία σε θεούς και αίγες που παραπέμουν σε αρχαία ελληνική τραγωδία! “Και η ζωή της βασίλισσας μοιάζει βγαλμένη από ελληνική τραγωδία, αφού έχασε πολλά από τα παιδιά της από δολοπλοκίες και συνομωσίες μέσα στο παλάτι της”, παρατηρεί.

Το εξωτερικό Αρχαία Ελλάδα, το εσωτερικό Κίνα!

 

Το περίεργο είναι πως το εσωτερικό της σαρκοφάγου
, είναι στολισμένο από εικόνες της κινεζικής παράδοσης, με αναφορές στον Ταοϊσμό, τον Βουδισμό και τον Κομφούκιανισμό, και δεν έχει καμία σχέση με το εξωτερικό της που θυμίζει Αρχαία Ελλάδα! Ο Ταοϊσμός επισημοποιήθηκε στην Κίνα κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Τανγκ, ανταγωνιζόμενος τον Κομφουκιανισμό και τον Βουδισμό, που ασκούσαν εξίσου σημαντικές κοινωνικές, θρησκευτικές και πολιτικές επιδράσεις. Για τους περισσότερους κινέζους κανένα από τα παραπάνω ρεύματα δεν ήταν αποκλειστικά μοναδικό και κάπως έτσι ξεκίνησε στην αυτοκρατορική Κίνα, η συνύπαρξη και των τριών θρησκευτικο- φιλοσοφικών ρευμάτων.
 

Η Δυναστεία των Τανγκ και το Βυζάντιο!
 

Η συγκεκριμένη βασίλισσα, έζησε πριν από 1200 χρόνια και ήταν μέλος της Δυναστείας των Τανγκ. H εποχή της δυναστείας των Τανγκ (618-907 μ.X) αποτελεί μία από τις λαμπρότερες στην ιστορία της Κίνας. H κινεζική αυτοκρατορία γνώρισε στις μέρες τους πρωτοφανή οικονομική και πολιτισμική άνθηση, έγιναν σημαντικές εφευρέσεις ενώ η έκτασή της διπλασιάστηκε και η πολιτική της επιρροή εδραιώθηκε στην ευρύτερη ασιατική ήπειρο.
Κάπου στα βάθη των αιώνων και στο ευρύ πεδίο της Κεντρικής Ασίας, ο κινεζικός αυτός πολιτισμός είναι βέβαιο ότι συνάντησε τον αντίστοιχο βυζαντινό. Αν και δεν μιλούσαν την ίδια γλώσσα είναι σίγουρο ότι έγινε μεταξύ τους ένας γόνιμος διάλογος, που οδήγησε σε αλληλοεπιρροές! Αυτό προκύπτει από ευρύματα που απεικονίζουν ανέμελες στιγμές με τις ασιάτισσες κυρίες της αυλής να παίζουν έφιππο πόλο όπως και οι Βυζαντινοί, μέχρι και τις αντιλήψεις για τη ζωή πριν και μετά θάνατον.


Πώς εξηγείται η επιλογή της Αρχαίας Ελλάδας!

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ως προς το γιατί οι απόγονοι της βασίλισσας των Τανγκ επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν αρχαία ελληνικά σύμβολα στην σαρκοφάγο της, αλλά και πώς ήταν σε θέση οι κινέζοι τεχνίτες να τα αναπαραστήσουν τόσο σωστά, ο Γκε Τσενγκιονγ, απάντησε: "Είμαστε βέβαιοι πως οι σαρκοφάγοι δεν κατασκευάζονταν σε κάποια άλλη χώρα εκτός Κίνας. Πιστεύω ότι οι δημιουργοί ήταν έμπειροι τεχνίτες που είχαν μεταναστεύσει από την Δυτική ή Κεντρική Ασία κατα τη Δυναστεία των Τανγκ".

 
 mysteries.b2w.gr
http://astrikiprovoli.blogspot.com 
 

Αποκάλυψη: Πώς εκβίασαν την Κύπρο να φυλάξει το φονικό φορτίο


- Ισχυρές πιέσεις από τις δυτικές δυνάμεις στην Κύπρο για το φορτίο όπλων από το Ιράν προς τη Συρία
- Απειλούσαν να "παγώσουν" τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό
- Καταγγελίες στην Επιτροπή για "περίεργη" κωλλυσιεργεία στον έλεγχο της επικινδυνότητας του φορτίου

Σκληρό διπλωματικό παρασκήνιο, που έφθασε μέχρι την άσκηση σαφούς εκβιασμού για....

το Κυπριακό, προηγήθηκε της κατάσχεσης του φορτίου με τα εκρηκτικά και τα πυρομαχικά από το Ιράν, που εξερράγησαν με καταστροφικά αποτελέσματα στις 11 του περασμένου Ιουλίου.

Όπως αποκάλυψε το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, επικαλούμενο διπλωματικά έγγραφα του Wikileaks, η Κυπριακή κυβέρνηση αντιμετώπισε ισχυρές πιέσεις (με επίκεντρο το ψήφισμα 1747 του Συμβουλίου Ασφαλείας, με το οποίο επιβλήθηκαν κυρώσεις εναντίον του Ιράν) προτού κατάσχει το φορτίο, που κατευθυνόταν προς τη Συρία, νωρίς το Φεβρουάριο του 2009.


Αντιμετωπίζοντας τις πιέσεις ότι αν δεν προέβαινε σε κατάσχεση του φορτίου θα παραβίαζε το ψήφισμα, η Λευκωσία επιχείρησε να αποτανθεί στο ίδιο το Συμβούλιο Ασφαλείας για να αποφανθεί επί του σημείου αυτού.


Σύμφωνα με τηλεγράφημα της αμερικανικής αντιπροσωπείας στα Ηνωμένα Έθνη, ημερομηνίας 3ης Φεβρουαρίου 2009, μια τέτοια κίνηση έβρισκε αντίθετους τους Αμερικανούς, τους Γάλλους και τους Βρετανούς, οι οποίοι επικαλέστηκαν περιπλοκές λόγω παρεμβολής των επί μέρους συμφερόντων των κρατών στην ερμηνεία των ψηφισμάτων.


Ο Αμερικανός πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη Αλ. Γουλφ παρουσιάζεται να διαμήνυσε στον μόνιμο αντιπρόσωπο της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη Μηνά Χατζημιχαήλ ότι η Κύπρος ίσως να έπληττε τα ίδια της τα συμφέροντά.


Ειδικότερα, τον προειδοποίησε, όπως αναφέρεται σε έγγραφο, ότι η Κύπρος διακυβεύει πολλά επιζητώντας ερμηνεία από το Συμβούλιο Ασφαλείας «αυτό-εφαρμοζόμενων» ψηφισμάτων. «Φανταστείτε εάν χώρες άφηναν στο Συμβούλιο Ασφαλείας να αποφασίσει τι μπορεί να επιτρέπεται σε επίπεδο σχέσεων με τη Βόρεια Κύπρο», ανέφερε στον Κύπριο αντιπρόσωπο.


Άλλο απόρρητο τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στη Λευκωσία, ημερομηνίας 2ας Φεβρουαρίου 2009, αναφέρεται σε σύσκεψη των πρέσβεων στη Λευκωσία, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας για το Ρωσικής ιδιοκτησίας πλοίο Μόντσεγκορσκ που μετέφερε το φορτίο.


Σύμφωνα με αναφορά του τότε Αμερικανού πρέσβη στη Λευκωσία Φρανκ Ούρπαντσικ στην Ουάσιγκτον, στη σύσκεψη της 2ας Φεβρουαρίου, ο Γερμανός πρέσβης Γκότφριτ Τσάιτζ «επανέλαβε μια προσφορά που έκανε νωρίτερα στην Κυπριακή Δημοκρατία για εν λευκώ βοήθεια στο θέμα του Μόντσεγκορσκ».


«Τέτοια βοήθεια μπορεί να συνδύαζε αποστολή εμπειρογνωμόνων από το Βερολίνο ή ακόμη αποστολή πλοίου που θα μπορούσε να απομακρύνει το φορτίο από την κυπριακή επικράτεια. Οι πρέσβεις συμφώνησαν ότι αυτή η προσφορά έδιδε στην Κυπριακή Δημοκρατία μια διέξοδο από την παρούσα δύσκολη κατάσταση, την οποία έπρεπε να επιλέξει να αποδεχθεί», ανέφερε το έγγραφο.


Σημαντικό ενδιαφέρον έχει και απόρρητη αναφορά του Αμερικανού πρέσβη Ούρπαντσικ ημερομηνίας 3ης Φεβρουαρίου 2009. Περιλαμβάνει το διάλογο που είχε με τον τότε Βρετανό ύπατο Αρμοστή Πήτερ Μίλετ, ο οποίος του μετέφερε συζήτησή του με τον υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού.


Ο Μίλετ καταγράφεται να μεταφέρει ότι «ο Κυπριανού υποστήριξε ότι αυτοί οι άνθρωποι - εννοώντας τον Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια και το συντροφικό του κόμμα ΑΚΕΛ - επέτρεψαν στο Μόντσεγκορσκ να γίνει ιδεολογικό, θέμα Δαυίδ εναντίον Γολιάθ, με την μικρή Κύπρο φυσικά να τάσσεται με το Δαυίδ της Συρίας. Μια τέτοια αντίληψη μάλλον δεν θα ήταν ευνοϊκή για αποδεκτή λύση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Βρετανία και άλλους, κατέληξε ο υπουργός».


Τέλος, τηλεγράφημα ημερομηνίας 21ης Ιανουαριου 2009 της Αμερικανικής πρεσβείας στο Κάιρο, αναφέρεται σε αίτημα προς την Αιγυπτιακή κυβέρνηση να περιορίσει το πλοίο Monchegorsk στα χωρικά της ύδατα.Το Κάιρο δεν ικανοποίησε το αίτημα με αποτέλεσμα την άσκηση πιέσεων προς την Κύπρο να συλλάβει το πλοίο, το οποίο είναι γραμμένο στο Κυπριακό νηολόγιο, και να κατάσχει το φορτίο.


Στο μεταξύ, φως σε πτυχές του χειρισμού της υπόθεσης μετά την κατάσχεση του φορτίου επέρριψαν με τις καταθέσεις τους στην ερευνητική επιτροπή ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβης Μηνάς Χατζημιχαήλ και ο αντιπρόσωπος της Κύπρου στην Επιτροπή Πολιτικής και Ασφάλειας της Ε.Ε. Κώστας Μιλτιάδης.


Όπως ανέφερε στην κατάθεσή του ο κ. Χατζημιχαήλ, για λόγους τους οποίους δεν γνωρίζει, το υπουργείο Εξωτερικών του έδωσε οδηγίες, σε τουλάχιστον δύο διαφορετικές περιπτώσεις, να καθυστερήσει την επίσκεψη των εμπειρογνωμόνων των Ηνωμένων Εθνών, οι οποίοι, με επιστολή που του απέστειλαν τον Ιανουάριο του 2011, του ζητούσαν διευθέτησή της μέχρι τον Μάρτιο.


Όπως είπε, ενημέρωσε τη συντονίστρια της ομάδας η οποία του ζήτησε, εφόσον η επίσκεψη καθυστερούσε, να δοθούν στοιχεία και αντίγραφα των εγγράφων για το φορτίο του πλοίου Μοντσιεγκόρσκ προκειμένου να περιληφθούν στην έκθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας.


Πρόσθεσε ότι μετέφερε το αίτημα στο υπουργείο Εξωτερικών αλλά δεν έλαβε καμιά απάντηση, με αποτέλεσμα στην έκθεση που κυκλοφόρησε στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να αναφέρεται ότι ζητήθηκε να γίνει επιθεώρηση αλλά η Κυπριακή Δημοκρατία δεν απέστειλε πρόσκληση.


Εξ άλλου, ο αντιπρόσωπος της Κύπρου στην Επιτροπή Πολιτικής και Ασφάλειας της Ε.Ε. Κώστας Μιλτιάδης ανέφερε στην ερευνητική επιτροπή ότι βρισκόταν σε δύσκολη θέση να χειρισθεί το θέμα.


Ανέφερε ότι στις 05/02/2009 είχε συγκληθεί με πρωτοβουλία της Τσεχικής Προεδρίας και της Γαλλίας, Γερμανίας και Ηνωμένου Βασιλείου, συνάντηση για «να ακούσουν από την Κυπριακή Δημοκρατία κάποιες νεότερες εξελίξεις για το φορτίο». Στη συνάντηση πήραν επίσης μέρος η Κύπρος, η Ιταλία και η Αυστρία, ο Γενικός Πολιτικός του Συμβουλίου και η Νομική Υπηρεσία του Συμβουλίου.


»Ήταν μια πολύ δύσκολη συνάντηση για την Κύπρο γιατί οι εταίροι ανέμεναν από εμάς να επιβεβαιώσουμε ότι η ευρωπαϊκή έννομη τάξη θα γίνει σεβαστή. Οι οδηγίες που είχα ήταν να περιορίσω την ενημέρωσή μου σε μια δημόσια ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών και σε κάποιες δημόσιες δηλώσεις που είχε κάνει ο τότε Υπουργός Εξωτερικών», είπε ο κ. Μιλτιάδης.


»Μου είχε ζητηθεί να δηλώσω ότι πέρα από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και τη διεθνή έννομη τάξη, η Κυπριακή Δημοκρατία θα εφαρμόσει τις πρόνοιες των κοινών θέσεων, κάτι για το οποίο δεν είχα οδηγίες. Αυτό είναι παράδοξο γιατί ως κράτος μέλος της ΕΕ, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η ευρωπαϊκή έννομη τάξη. Αυτό δεν ήταν κάτι το οποίο οι εταίροι εκτίμησαν. Υπήρχε δυσφορία επίσης γιατί η Κυπριακή Δημοκρατία είχε προσφύγει για το θέμα στην Επιτροπή Κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας», δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής.


Ο κ. Μιλτιάδης ανέφερε ότι «η πρόθεση της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν να συνδράμουν την Κυπριακή Δημοκρατία στο χειρισμό του φορτίου υπό την αίρεση ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα ζητούσε κάτι ανάλογο», πράγμα που δεν έγινε.

newsit

Τραγικός ο ΓΑΠ, γελοίοι οι παλαμοκρούστες …σύντροφοι!!!


Τραγικός, ανειρμάτιστος, κουραστικός χωρίς να καταλαβαίνει τί λέει ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και κανείς άλλος, με πάρα πολλά σαρδάμ ένδειξη του φόβου και της αγωνίας του, εμφανίστηκε ο ΓΑΠ στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πριν από λίγο.
Έφτασε σε σημείο ο άνθρωπος να καταγγείλει το πελατειακό κράτος, που το ΠΑΣΟΚ εξέθρεψε, ως μια αντιδημοκρατική δεξιά πολιτική που δεν συνάδει με τον σοσιαλισμό τους…
Παγωμένο το μεγαλύτερο μέρος των συνέδρων καθ’ όλη την διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού, ενώ όταν αναφέρθηκαν οι αλλαγές στην Παιδεία, η νεολαία του κόμματος αντέδρασε ζητώντας δωρεάν παιδεία και για να καλύψει τις φωνές αντίδρασης ο ηγεμών άρχισε να λέει ασυναρτησίες για “φοιτητοπατέρες” και αιώνιους φοιτητές!!!!
Η πιο γελοία εικόνα όμως ήταν όλοι οι γλύφτες, σαλιάρηδες, άχρηστοι και ανεπάγγελτοι,που μέχρι και τα τριγλυκερίδιά τους δημοσία δαπάνη τα απέκτησαν, όλο το υπουργικό συμβούλιο δηλαδή, στην πρώτη σειρά, που κόντεψαν να σπάσουν τα χέρια τους από το χειροκρότημα, όταν τους είπε ότι εκλογές θα κάνει το 2013 κι αναθάρρυσε το μέσα τους, που δεν θα χάσουν την καρέκλα τώρα στα κοντά.
Τέλος, μνημόνευσε και το πολιτικό του ίνδαλμα τον πρώτο νεοφιλελεύθερο ” αριστερό” εν Ελλάδι Λ. Κύρκο, μη σεβόμενος όχι μόνο το κόμμα του αλλά και την οικογένειά του, καθώς πρωτοστάτησε στο να στείλει τον Α. Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο.
Αυτά τα ευτράπελα από το σημερινό πράσινο τσίρκο, κι αν κάποιος δεν το είδε ας δει τα στιγμιότυπα στα δελτία. Μόνο η σκηνή ο ΓΑΠ του ΔΝΤ να αποκαλεί τους σαπιοκοιλιάδες υπουργούς του “συντρόφους” αρκεί για να καταλάβει κανείς τον πάτο που έχουμε πιάσει…

Ισραήλ: "Κράτος-τρομοκράτης η Τουρκία"! - Συναγερμός στα Επιτελεία





Ενώ η Αθήνα παρακολουθεί αμήχανη την ραγδαία επιδείνωση στις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ, παρά το γεγονός ότι υποτίθεται ότι έχει συνάψει στρατηγική συμμαχία με το δεύτερο, το Ισραήλ προχώρησε σε σφοδρή επίθεση κατά της Τουρκίας την οποία χαρακτηρίζει ως "κράτος που υποθάλπει την τρομοκρατία" και αποτελεί συνέχεια του "άξονα του κακού".
Σε επιστολή που έστειλε προς την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, Ο εκπρόσωπος τύπου της Κνεσσέτ (της ισραηλινής Βουλής) Ντάνι Ντάνον κατήγγειλε ότι «η Τουρκία υποθάλπει την τρομοκρατία»! 
Η επιστολή που είναι η πρώτη απάντηση του Ισραήλ στην Άγκυρα για την αποπομπή Ισραηλινού πρεσβευτή και τις "κυρώσεις" που ο αλαζονικός Α.Νταβούτογλου θεωρεί ότι θα κάμψουν το Ισραήλ είναι άκρως επιθετική κατά της Άγκυρας και την φέρνει στο ίδιο επίπεδο με το Ιράν: «Η Τουρκία έχει συσφίξει τις σχέσεις της με το Ιράν και αποτελεί τη συνέχεια του άξονα του κακού. Η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να ασχοληθεί με το τουρκικό πρόβλημα, πριν να είναι αργά», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή.
Η αναφορά στον «άξονα του κακού» (καθεστώτα επιπέδου Ιράν και Βόρειας Κορέας) είναι κρίσιμη γιατί πλέον η Τουρκία παύει να αντιμετωπίζεται από το Ισραήλ ως "παρεξηγημένος σύμμαχος" και θεωρείται πλέον "εχθρός".
Ο Ισραηλινός αξιωματούχος καλεί τις ΗΠΑ να επιβάλουν οικονομικές και διπλωματικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας, μέχρι η Τουρκία να «αλλάξει δρόμο», εξομοιώνοντάς την με τα καθεστώτα του Ιράν, της Συρίας και της Β.Κορέας! «Οι Τούρκοι έχουν ξεπεράσει τα όρια - συνεχίζει η επιστολή του Ντάνον. Υποστήριξαν τον στολίσκο για τη Γάζα και τολμούν να απαιτούν από το Ισραήλ να απολογηθεί», καταλήγει στην επιστολή του.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης στο ταξίδι του που ξεκινά αύριο στο Ισραήλ θα τύχει υποδοχής στενού συμμάχου και στρατηγικού εταίρου, αναφέρουν πηγές από το Τελ Αβίβ. Και όλα αυτά μόλις δύο εβδομάδες πριν το γεωρύπανο της Noble Energy, σαλπάρει για την κυπριακή ΑΟΖ.
Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες του defencenet.gr, το Ισραήλ έχει συμφωνήσει με την Κύπρο στην μοιρασιά των ποσοστών των κοιτασμάτων του οικοπέδου "12", αφού την Noble Energy το Ισραήλ την έστιλε στην Κύπρο και κατ'αυτό τον τρόπο αναλαμβάνουν και την ασφάλεια της γεώτρησης πέρα βέβαια από τον 6ο Στόλο.
Η κυπριακή κυβέρνηση σε συνεργασία με την εταιρία Noble Energy έχουν ετοιμάσει τους σχετικούς χάρτες για το σημείο που θα στηθεί η πλατφόρμα άντλησης του φυσικού αερίου, ακόμα και το σημείο που θα μεταφέρεται το προσωπικό με ελικόπτερο.
Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η πληροφόρηση του defencenet.gr ότι «Οι έρευνες θα αρχίσουν και θα συνεχισθούν χωρίς χρονοτριβή» ως στις τουρκικές απειλές που εκτοξεύονται και σε κύκλους του ΟΗΕ που ζητούν αναβολή των γεωτρήσεων. Επίσης η Λευκωσία είναι έτοιμη να προκηρύξει την αδειοδότηση και για άλλα θαλάσσια οικόπεδα εντός της ΑΟ Κύπρου σε Γαλλία και Ρωσία!
Στην Αθήνα φοβούνται (δεν υπάρχει άλλη λέξη για να περιγραφεί η συμπεριφορά της κυβέρνησης) ότι επειδή η Τουρκία δεν θα τολμήσει να πειράξει την πλατφόρμα της γεώτρησης θα επειχειρήσει να σηκώσει την ένταση και να την μετάτρέψει σε "θερμή κρίση" στην Κύπρο (όπως σαφώς δήλωσε ο Ε.Μπαγίς) ή ακόμα και στο Αιγαίο.
Τα Επιτελεία βρίσκονται ήδη από τα τέλη Αυγούστου επί ποδός συναγερμού. Μετά τις ειδικές δυνάμεις και την 13η ΔΕΕ ο Α/ΓΕΣ, αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος,επισκέφθηεκε την 95 ΑΔΤΕ στα Δωδεκάνησα, όπου πάντα είναι πρώτα υποψήφια για τουρκική επιθετική ενέργεια. Χθες ο Αρχηγός του ΓΕΝ Δημήτρης Ελευσινιώτης πήγε στο αρχηγείο του Στόλου και προχώρησε σε επιθεώρηση επιχειρησιακής ετοιμότητας.
Απόλυτα έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι "Τουλάχιστον 10 ίσως και 11 φρεγάτες μπορούν ανά πάσα στιγμή να αναπτυχθούν στο Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο και 5 υποβρύχια συν τον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ και βέβαια όλες οι Super Vita. Και στις επάκτιες συστοιχίες Exocet MM-40 η διαθεσιμότητα είναι σε πολύ υψηλά νούμερα".
 Που σημαίνει ότι ο τουρκικός στόλος μπορεί να "κλειδωθεί" ή να αποτελέσει το Αιγαίο απαγορευμένη θάλασσα. Το Π.Ν. έχει "το νου του" και στην Α.Μεσόγειο, αλλά η άποψη είναι ότι "Εκεί για την ώρα υπάρχουν κι άλλοι (σ.σ. εννοεί Ισραήλ, ΗΠΑ). Το Αιγαίο είναι προτεραιότητα».
Και στην Αεροπορία οι διαθεσιμότητες είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα…



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Εγκεμέν Μπαγίς: Η ελληνική απάντηση στους λεονταρισμούς του… Ευρωπαίου

Απλή, έμμεση, αλλά σαφέστατη, ήταν η απάντηση της ελληνικής πλευράς στους απαράδεκτους λεονταρισμούς που εξαπέλυσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας αρμόδιος για ευρωπαϊκά ζητήματα, Εγκεμέν Μπαγίς.
Χωρίς να ασχοληθεί και πολύ μαζί του, ο Έλληνας αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντιναύαρχος Ελευσινιώτης, μετέβη στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, στο Αρχηγείο Στόλου για να διενεργήσει επιθεώρηση επιχειρησιακής ετοιμότητας. Το τι διαπίστωσε ο αρχηγός είναι καλά γνωστό σε όσους ασχολούνται με το ρεπορτάζ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των Επιτελείων και δεν διαφέρει σε τίποτε με την εικόνα που παρουσίασε ο ελληνικός Στόλος προ καιρού, όπου ενώ η φημολογία ήθελε τα ελληνικά πλοία… ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης καυσίμων, ξαφνικά εμφανίστηκαν να πλέουν κανονικότατα και να εκτελούν επιχειρησιακές ασκήσεις σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Αιγαίου.
Τι είπε όμως ο Μπαγίς; Ούτε λίγο ούτε πολύ απείλησε ευθέως την Κυπριακή Δημοκρατία ότι η Άγκυρα θα χρησιμοποιήσει τον Στόλο της για να σταματήσει τις έρευνες για την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στις απαράδεκτες δηλώσεις του προς την εφημερίδα «Ζαμάν» ο χαμηλού πνευματικού επιπέδου – όπως αποδεικνύεται – Τούρκος, επιχείρησε σύνδεση με το θέμα των S-300 υπονοώντας ότι η ελληνική πλευρά τρομοκρατήθηκε και υποχώρησε.
Γι’ αυτό υποστηρίζουμε ότι ο άνθρωπος είναι… περιορισμένης ευθύνης, αφού αδυνατεί να κατανοήσει ότι άλλο πράγμα η απόφαση υποχώρησης κι άλλο η μαχητική και επιχειρησιακή αξία, αλλά και διότι απειλεί τους πάντες με επίδειξη της τουρκικής… ναυτοσύνης! Έχει και χιούμορ, του το αναγνωρίζουμε. Εάν είναι τόσο καλοί όσο υποστηρίζουν αμετροεπείς και συμπλεγματικοί γείτονες κυβερνητικοί, καλό θα ήταν να αρχίσουν να αναλογίζονται τι θα γινόταν εάν η ελληνική πολιτική ηγεσία είχε αποφασίσει να ξεκαθαρίσει την υπόθεση με στρατιωτικά μέσα η κατάσταση θα ήταν πολύ διαφορετική.
Και για να μην κατηγορηθούμε κι εμείς για λεονταρισμούς, μπορεί να ρωτήσει τον Ισμαήλ Χακί Καρανταγί, τον Τούρκο επιτελάρχη την εποχή της κρίσης των Ιμίων, τι είχε δηλώσει για το ενδεχόμενο σύγκρουσης ανάμεσα στις δυο χώρες, λόγω των «πρωτοβουλιών» που είχε λάβει η αλήστου μνήμης Τανσού Τσιλέρ…
Θα πρέπει επίσης να σκεφτεί ο Μπαγίς ότι οι απειλές που εκτοξεύει δεν απευθύνονται μόνο στην αδύναμη στρατιωτικά, λόγω μεγέθους και αναλογικά, Κυπριακή Δημοκρατία. Δεν αντιλαμβάνεται ο αφελής… «Νεότουρκος» ισλαμικής κοπής, ότι οι απειλές του βρίσκουν ακροατήριο στην Ουάσιγκτον και στο Τελ Αβίβ. Εάν πια είναι τόσο ισχυρή η Τουρκία να αντιμετωπίσει όλους αυτούς που εμπλέκονται πλέον στην περιοχή σε επίπεδο ζωτικών συμφερόντων, τότε σημαίνει ότι οι γεωστρατηγικές ισορροπίες έχουν τόσο πολύ αλλάξει, χωρίς να το αντιληφθούμε, και ότι ο κόσμος οφείλει πλέον να προσκυνήσει τον πολυχρονεμένο ηγεμόνα της περιοχής ο οποίος φοράει και… καλαίσθητο φέσι.
Με την ευκαιρία να ενημερώσουμε τον Μπαγίς και για το ταξίδι του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτη Μπεγλίτη στο Ισραήλ, από τις 4 έως τις 7 Σεπτεμβρίου, όπου θα γίνει δεκτός, όπως ανακοινώθηκε, από τον πρόεδρο, της χώρας, τον πρωθυπουργό, τον ομόλογό του και άλλους 2-3 κορυφαίους υπουργούς. Και αν νομίζει ότι στο τραπέζι δεν θα βρίσκεται το θέμα που θέτει με την παραδοσιακή οθωμανική… κομψότητα, τον διαβεβαιώνουμε ότι είναι το βασικότερο.
Κλείνοντας αυτό το σύντομο σχόλιο να πούμε στον Μπαγίς ότι θα περιμέναμε κάτι πιο ευφάνταστο και αποτελεσματικό από το θλιβερό οθωμανικό – ισλαμικό διπλωματικό «κόλπο» της χώρας του, να κλιμακώσει κάθετα τις σχέσεις της χώρας του με το Ισραήλ την ημέρα ανακοίνωσης της συμφωνίας της Τουρκίας με το ΝΑΤΟ για την εγκατάσταση ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης σε τουρκικό έδαφος στο πλαίσιο της αντιπυραυλικής ασπίδας.
Όταν είσαι πλέον τόσο προβλέψιμος, καταντάς βαρετός Εγκεμέν… εφέντη, προοδευτικέ (ε, να μην πούμε και ένα αστείο;)…

www.defence-point.gr

Wikileaks-σοκ> Η Διαμαντοπούλου ενημέρωσε την αμερικανική πρεσβεία για τις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία!..


…προφανώς ζήλεψε την επιτυχία της USAID στο Αφγανιστάν, που εκπαίδευε τα παιδάκια για να γίνουν Ταλιμπάν και να ρίξουν τους κακούς Σοβιετικούς…
Το ρόλο που θα μπορούσαν να παίξουν οι ΗΠΑ στις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση συζητούσε η Διαμαντοπούλου με την αμερικανική πρεσβεία. Η ιδιωτικοποιήση των πανεπιστημίων μπορεί
να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ είπε η υπουργός. Συνάντηση του προέδρου του Deree College στο υπουργείο ζήτησε ο Αμερικανός πρέσβης. Η Διαμαντοπούλου ενημέρωσε τη πρεσβεία για την εκπαιδευτική ματαρρύθμιση-μόνο που η πρεσβεία δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της για το σπουδαίο έργο της ΝΔ στη προσπάθεια αμερικανοποίησης της Παιδείας!

http://bit.ly/nk3TsA

Ambassador Advocates for U.S. Interests and Mosque with Minister of Education Diamantopoulou

C O N F I D E N T I A L ATHENS 001723


SIPDIS


E.O. 12958: DECL: 2019/12/22

TAGS: SCUL, PGOV, PHUM, GR
SUBJECT: Ambassador Advocates for U.S. Interests and Mosque with
Minister of Education Diamantopoulou

CLASSIFIED BY: Daniel Speckhard, Ambassador, State, Exec; REASON:

1.4(B), (D)

1. (C) Summary: In a December 17 call on Minister of Education

and Religious Affairs Anna Diamantopoulou , Ambassador Speckhard
lobbied for American educational institutions operating in Greece,
specifically with regard to licensing , recognition of degrees and
the granting and vocational rights for graduates. The Ambassador
also strongly urged the GOG to live up to its commitment to
establish at least one mosque in Athens. Diamantopoulou
reiterated the position that the Greek Constitution stipulates
that only Greek state institutions could be licensed as
universities. However, the GOG is willing to grant professional
rights (such as being hired by the public sector) to graduates of
qualified institutions provided that they became affiliated with EU
institutions of higher education. Diamantopoulou said that plans
were in the works for several mosques in Athens, not just one, to
accommodate Muslims of different sects. The Ambassador and
Diamantopoulou also discussed higher educational reform and the
role that the U.S. could play in facilitating these efforts, as
well as meetings we could arrange during her planned visit to the
U.S. in April 2010. End Summary.

2. (C) Although her portfolio also covers religious affairs,

Diamantopoulou stated that she spent 95% of her time on educational
matters. She criticized past educational reform efforts as being
too short term and too focused to make a real difference, meaning
that long term reforms never saw fruition. Each government wanted
to see immediate results such as changing the way students are
accepted to universities without taking into account that primary
and secondary education would have to be reformed as part of this
process. Real reform would involve changing the institutional
framework, changing the teacher mentality, and decentralizing the
educational system. On the latter point, Diamantopoulou noted that
even routine changes in a small provincial schools required
central Ministry approval.

3. (C) On the issue of granting licenses to U.S.-affiliated

schools operating in Greece, Ambassador Speckhard pushed strongly
for licensing of Anatolia College, which has been in Greece since
1923, and Deree College, operating since 1875 – and for the GOG
to recognize their degrees. In addition to providing sough-after,
high-quality American education in Greece, these schools also
provide hundreds of jobs to Greeks (only 7% of the staff in Deree
College is non-Greek and 10% in Anatolia), the Ambassador noted.
Diamantopoulou stated that the Greek Constitution explicitly
forbids the operation of private universities in Greece , stating
specifically that universities in Greece must be free and run by
the state. She added that a change to the constitution would
exact a cost not only in time (at least five years) but politically
as well, since initiating such a controversial move would engender
such social unrest that it could potentially split the ruling PASOK
party in two. As an example of how controversial the issue of
private higher education is, Diamantopoulou noted that the
appointment of Thalia Dragona as Special Secretary in the Ministry
has caused quite a stir because she graduated from Deree College,
and therefore does not have a recognized Greek degree. According
to Diamantopoulou, sentiments within the Greek university system
lie so firmly against the establishment of private universities
that when a university professor quit to become Dean of New York
College in Athens, he was ostracized by the Greek university
community.

4. (C) Diamantopoulou stated that under the present constitution

it is impossible for Deree College or even affiliates of EU
universities to have their degrees recognized, meaning that
graduates from these institutions cannot apply for graduate studies
in Greek universities. There is a process for recognition of
degrees for students from universities in the U.S. For example,
provided that the students took classes in the U.S. and not in
Greece. There is more flexibility on the issue of professional
rights, she stated, since the GOG is under EU pressure and will
allow graduates of franchises of EU universities to be hired by the
public sector even if they studied only in Greece. The only way a
graduate of Deree College could be hired by the public sector would
be for Deree College to become affiliated with an EU university (as
Anatolia has done). In the coming weeks, an accreditation body
will be set up under the Ministry of Education, made up of
academics, to determine which foreign institutions will receive
operating licenses. The Ambassador stated that it was unfortunate
that a quality institution such as Deree College might be forced to
compromise its American identity to widen the hiring options for
its graduates.

5. (C) The Ambassador also argued for the granting of tax

concessions for American colleges operating in Greece as non-profit
organizations and for relaxation of visa restrictions to allow
American students to stay for the duration of their courses, which
often extend beyond the 90-day visa limit. Ambassador Speckhard
also described the advantages to Greece of allowing selected
American teachers to stay for up to three years to provide

effective English instruction, for example, and urged the GOG to

review visa cases for these teachers on a flexible basis.

6. (C) Finally, Ambassador Speckhard urged the GOG to live up to

its commitment to establish a mosque in Athens, a city of 5,000,000
with no legal house of worship for the Muslim community. The
Ambassador stated that doing so would be proof to the international
community of Greece’s support for religious freedom. Land owned by
the Greek Navy had been identified as a site for a mosque, but the
process appeared to be stuck. Diamantopoulou stated that Greece
was planning to open several mosques to meet the needs of different
sects, rather than to have only one mosque serving the whole city
of Athens. This approach would also address the problem of the
current 700 illegal places of worship for Muslims that exist in
Athens. A large site had already been identified in Elefsina with
plans for a 600 square meter mosque. The Greek Archbishop himself
had also donated land to be used as a mosque.

7. (C) In response to the Ambassador’s offer of assistance in the

educational sector, Diamantopoulou stated that the university
teachers’ union, POSDEP, which has begun to soften its rhetoric and
demonstrate a more moderate and progressive approach, is working
with the Ministry on Educational reform. The union will initiate
the reforms and the Ministry will support them. The Ambassador
offered assistance in this area as well as in the area of
accreditation if needed. The Minister mentioned that she planned
on visiting the U.S. in late-March/early April to coincide with
Greek Independence Day and may seek assistance in setting up
meetings with counterparts in the education field. At the
Ambassador’s request, Diamantopoulou promised to arrange meetings
for the President of Deree College with the Deputy Minister of
Education after the holidays.

8. (C) Comment: Although Diamantopoulou is an impressive and

expert interlocutor in the field of education, her government’s
present policy represents a significant step backward from the
previous New Democracy government as far as U.S. institutions of
higher education – and their graduates — are concerned. A few
days before leaving office, the New Democracy government gave
licenses to 33 foreign colleges to function as institutions of
higher education. The New Democracy Ministry had also outlined a
process for recognition of degrees from U.S. colleges as long as
they were accredited in the U.S. The present government has
adopted a narrow legalistic barrier using the Greek constitution as
the reason for avoiding contentious issues of recognition of
foreign institutions of higher education in Greece, despite the
fact that these institutions have educated tens of thousands of
Greek professionals. The good news is that elite institutions such
as Deree College and Anatolia College will be treated the same as
other foreign colleges operating in Greece. The bad news is that
all will be barred from having their degrees recognized by Greece.
Our conversation with the Minister underlined once again how
difficult it is in Greece to institute meaningful reform. A
university system which remains closed to foreign innovations and
hostage to syndicate interests will fall further behind those in
other countries more open to global innovations. Rather than
adopting a forward leaning posture encouraging the Ministry to
incorporate American institutions of higher education into the
Greek system, we may need to guard against further incursions into
the autonomy of quality American institutions of higher education
in Greece.
Speckhard

Eτοιμάζονται για τα χειρότερα: Νομοσχέδιο για την διάσωση των καταθέσεων από πτωχευμένες τράπεζες!




ImageTη δημιουργία ενδιάμεσης Τράπεζας (bridge bank) για την προστασία των καταθετών σε τράπεζες που πτωχεύουν αλλά και αυξημένες εποπτικές αρμοδιότητες στην Τράπεζα της Ελλάδος προβλέπει το Νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος. Ο νέος νόμος παρέχει τη δυνατότητα στην Τράπεζα της Ελλάδος να ζητά ακόμη και προληπτικά από κάποια τράπεζα που εμφανίζει πρόβλημα στα κεφάλαια της να προχωρήσει άμεσα σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με προνομιούχες μετοχές και εκπόνηση σχεδίου εξυγίανσης.

Επίσης, η ΤτΕ θα μπορεί υπό προϋποθέσεις να διορίζει επίτροπο σε κάποιο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα αν διαπιστώσει, παραβιάζει κανονισμούς για προβλέψεις ή κεφαλαιακή επάρκεια ή απλώς δεν μπορεί να φέρει σε πέρας από μόνη της τα απαραίτητα μέτρα εξυγίανσης.

Η Τράπεζα της Ελλάδος θα μπορεί να υποχρεώσει μια τράπεζα μεταβιβάσει περιουσιακά στοιχεία σε άλλο νομικό ή φυσικό πρόσωπο για όσο καιρό ορίσει, ενώ ορίζονται οι προϋποθέσεις βάσει των οποίων η ΤτΕ μπορεί να λάβει μέτρα εξυγίανσης με σκοπό τη διατήρηση της εμπιστοσύνης του κοινού.

Όσον αφορά στο θεσμό της μεταβατικής τράπεζας (bridge bank) προβλέπεται ότι μία τράπεζα πριν τεθεί σε διαδικασία πτώχευσης θα μπορεί να μεταβιβάζει υγιή περιουσιακά στοιχεία (κυρίως καταθέσεις αλλά και δάνεια) σε ένα άλλο εταιρικό μόρφωμα. Στόχος της bridge bank θα είναι η πώληση των υγιών τμημάτων της τράπεζας από την οποία προέρχεται για την κάλυψη των απαιτήσεων του προβληματικού τμήματος της τράπεζας.

Η τράπεζα στην οποία θα μεταβιβάζεται το υγιές κομμάτι των επενδύσεων και των δανείων της «παλιάς» τράπεζας θα μπορεί να λειτουργήσει ως αυτόνομο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και να έχει γι' αυτό πιστοποίηση από την Τράπεζα της Ελλάδος έστω και αν δεν πληροί απολύτως τους κανονισμούς σύστασης και λειτουργίας ενός πλήρους τραπεζικού ιδρύματος.

Η νέα αυτή τράπεζα με κρατική εποπτεία θα διαχειριστεί το ενεργητικό και το παθητικό της Τράπεζας η οποία βρίσκεται υπό πτώχευση έτσι ώστε να μην προκληθεί «χάος» το οποίο φέρει σε επισφαλή θέση τους καταθέτες και αντιστρόφως σε πλεονεκτική τους δανειολήπτες.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΗΠΑ: Ομάδες Λατίνων προετοιμάζονται για πόλεμο


Του Michael (Southern National Network)
Η πιθανότητα φυλετικής, εθνοτικής και πολιτιστικής βίας στις Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζει να αυξάνεται καθώς ο αριθμός και το μέγεθος διαφορετικών εθνοτικών ομάδων μεταναστών αυξάνεται ραγδαία.
Οι συγκρούσεις αυτού του είδους είναι συνήθως ακατάστατες, αιματηρές καταστάσεις που σέρνονται έως ότου μια ομάδα καταφέρει να νικήσει την άλλη από μια δεδομένη περιοχή. Αυτό συνέβη στην πρώην σερβική επαρχία του Κοσσυφοπεδίου. Είναι ό, τι συμβαίνει στη Νότιο Αφρική. Στην πραγματικότητα, η ιστορία είναι γεμάτη από παραδείγματα σαν αυτά. Τέτοιες φυλετικές συγκρούσεις μπορούν να σιγοκαίνε σε χαμηλό επίπεδο για πολλά χρόνια (όπως στη Βολιβία) και στη συνέχεια ξαφνικά να φουντώνουν καθώς διάφορες ομάδες ανταγωνίζονται για τους πόρους, το έδαφος και την πολιτική εξουσία (ιδιαίτερα σε δημοκρατίες όπου οι αριθμοί είναι τα πάντα). Αυτό θα μπορούσε να είναι το μέλλον των Ηνωμένων Πολιτειών, εκτός εάν ο ειρηνικός διαχωρισμός των διαφορετικών εθνικών ομάδων επιτραπεί. Το αναγνωρισμένο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης από όλους τους λαούς παραμένει ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί η βία.
Σύνδεσμος
Ο Miguel Perez γράφει για το Phoenix Civil Rights Examiner σχετικά με αυτό που βλέπει ως την επόμενη φυλετική βία μεταξύ Λατίνων (ανακριβή λέξη για να περιγράψει τους Μεστίτζος από την Κεντρική και Νότια Αμερική Mestizos: απόγονοι ινδιάνων που αναμίχθηκαν με λευκούς) και λευκών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Προσέξτε τι περιέχει η ατζέντα του για τα «πολιτικά δικαιώματα». Όπως χρησιμοποιείται από το ‘NAACP’, την ‘La Raza’ και άλλες τέτοιες ομάδες, τα "πολιτικά δικαιώματα" είναι απλά μια λέξη κώδικας για μία αντι-Λευκή ατζέντα που προωθεί τα συμφέροντα της συγκεκριμένης φυλετικής ομάδας.
“Με έδρα το Φοίνιξ της Αριζόνα, οι ‘Nuestros Reconquistos(ομάδα που ζητά να δοθεί πίσω στο Μεξικό η γη που του έκλεψαν) ισχυρίζεται ότι θα υπάρξει ένας πόλεμος πολύ παρόμοιος με τον εμφύλιο πόλεμο στα επόμενα πέντε χρόνια. "Η ‘La Raza’ και η ‘MEChA έχουν ήδη μιλήσει με Latinos και στο Φοίνιξ και εξήγησαν ότι οι Λατίνοι πρέπει να εξοπλιστούν για τον πόλεμο», λέει ο Πρόεδρος των Nuestros Reconquistos, Manuel Longoria.
Η Cecilia Maldonado των ‘Chicanos Unidos Arizona δεν ελπίζει για οποιοδήποτε είδος πολέμου, αλλά πιστεύει ότι μπορεί να είναι αναπόφευκτος. «Για γενιές, οι άνθρωποι μας, έχουν προετοιμαστεί να πάρουν πίσω τα εδάφη της Νοτιο-Δυτικής Αμερικής που είχαν κλαπεί από τους Μεξικάνους προγόνους μας. Λόγω της κακής οικονομίας και των πολλών ρατσιστικών νόμων, οι Λατίνοι θα υποχρεωθούν να πολεμήσουν αργά ή γρήγορα», λέει η Maldonado.
Οι ομάδες των Λατίνων πιστεύουν ότι έχουν αρκετά άτομα σε πολιτείες όπως η Καλιφόρνια, η Νεβάδα, η Αριζόνα, το Νέο Μεξικό και το Τέξας για να διεξάγουν με επιτυχία τον πόλεμο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Με ποιανού πλευρά θα είστε εσείς;”
(Με κόκκινο ο πληθυσμός των Λατίνων στις ΗΠΑ. Σε κάποιες περιοχές ξεπερνούν το 50% !)
Σε περίπτωση που οι Latino μαχητές ασκήσουν βία για να αναλάβουν τον έλεγχο των άλλοτε αραιοκατοικημένων εκτάσεων που το Μεξικό κληρονόμησε από την ισπανική αυτοκρατορία, θα μπορέσουν να καταλάβουν το Νοτιοδυτικό τμήμα της ΗΠΑ; Έχουμε δει σημάδια και έχουμε ακούσει λόγους από ομάδες Λατίνων που παροτρύνουν όλους τους λευκούς να "επιστρέψουν στην Ευρώπη" και να διεκδικήσουν το σύνολο της ηπείρου για τους «αυτόχθονες» άνθρωποι (ακόμα κι αν οι Μεστίτζος είναι μικτής ινδιάνικης και ευρωπαϊκής καταγωγής). Με την έκρηξη του Latino πληθυσμού στις Νοτιοανατολικές πολιτείες (καθώς και στη Νέα Υόρκη και σε άλλες πολιτείες μακριά από το Μεξικό και τα Νοτιοδυτικά), όπου οι Λατίνοι δεν είναι εγγενείς, οποιαδήποτε φυλετική σύγκρουση στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει τη δυνατότητα να είναι μια ευρέως διαδεδομένη, αιματηρή και καταστροφική υπόθεση.
Για τους Νότιους εθνικιστές, αυτή είναι μια κλήση για αφύπνιση. Θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή οποιουδήποτε Latino που θα θέλει να εξεγερθεί. Είστε, η οικογένειά σας και οι φίλοι σας έτοιμοι; Αναμφίβολα, οι Νότιοι που είναι οπλισμένοι και ζουν έξω από τα μεγάλα κέντρα του πληθυσμού γύρω από άλλους νοτίους και είναι ψυχικά προετοιμασμένοι για το τι μπορεί να έρθει, θα είναι σε πολύ καλύτερη θέση από εκείνους που δεν είναι διατεθειμένοι ή ικανοί να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους, δεν έχουν καμία κοινότητα οικογένειας και φίλων για να τους υποστηρίξει και είναι παγιδευμένοι μέσα μεγάλες πολυεθνικές πόλεις όπως η Ατλάντα, το Ντάλας και το Μαϊάμι.






redskywarning.blogspot.com

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...