Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

Γ. Παΐσιος: «Μεγάλο κακό θα γίνει στην Αθήνα από το ρέμπελο…»


Θεωρείται πολύ πιθανή μία εξέγερση των μεταναστών
Με πολύ σκεπτικισμό στέκεται η κυβέρνηση και όλες οι υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας, στην πιθανότητα δημιουργίας επεισοδίων ευρείας κλίμακας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, από ομάδες αλλοδαπών, κυρίως Αλβανών.
Τα αίτια της «εξέγερσης» αυτής προσδιορίζονται στα…
οικονομικά προβλήματα, τα οποία αναμένεται να διογκωθούν, λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης όταν αυτή θα «χτυπήσει» την Ελλάδα.
Τα περίπου 2,5 εκατομμύρια αλλοδαπών που διαμένουν στην χώρα μας (τόσοι έχουν καταμετρηθεί, ενώ άγνωστος θεωρείται ο πραγματικός αριθμός που ανέρχεται σύμφωνα με ανεπίσημες μετρήσεις περίπου στα 3 εκατομμύρια εντός του λεκανοπεδίου της Αττικής και άλλο 1 εκατομμύριο στην υπόλοιπη Ελλάδα), ως επί το πλείστον είναι διερχόμενοι και αποσκοπούν στην μετακίνησή τους σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
Ο υπολοιπόμενος αριθμός (καθόλου ευκαταφρόνητος) αποτελείται από Αλβανούς, κυρίως, οι οποίοι και διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, κατά τα τελευταία 15 περίπου χρόνια. Η ανεργία και η οικονομική εξαθλίωση, την οποία πρόκειται να αντιμετωπίσουν με την έλευση της οικονομικής κρίσης, θεωρείται πιθανότατα εκείνο το στοιχείο που θα τους οδηγήσει σε μία «εξέγερση» ιδιαίτερα δυναμική, έως επικίνδυνη!!!
Γεγονός είναι, πως η μεταναστευτική πολιτική προς την χώρα μας, έχει επιτρέψει έναν τεράστιο αριθμό αλλοδαπών, εξαθλιωμένων οικονομικά, να έρθουν στην Ελλάδα στην αναζήτηση μίας καλύτερης ζωής.
Τα λάθη των πολιτικών ηγεσιών, είναι αυτά που τώρα εμφανίζονται ως τεράστιος κίνδυνος για την πολιτεία και τους πολίτες της και το ενδεχόμενο μία τέτοια «εξέγερση» να πραγματοποιηθεί μέσα σε ένα μεγάλο αστικό κέντρο, κοντεύει να γίνει ο εφιάλτης των αρμοδίων αρχών ασφάλειας.
Ήδη, ερευνώνται οι σχέσεις των αλλοδαπών με τους κουκουλοφόρους κατά τα πρόσφατα επεισόδια του Δεκεμβρίου, ενώ ερευνάται ταυτόχρονα και η πιθανότητα διασύνδεσής τους με τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως ο «Επαναστατικός Αγώνας».
Οι φήμες που επισημοποιήθηκαν δια στόματος της κυρίας Παπαρήγα, για ύπαρξη και δράση μυστικών υπηρεσιών και πρακτόρων άλλων χωρών, μέσα στην Αθήνα, καθώς και οι διασυνδέσεις τους με περιθωριακά στοιχεία ή με αλλοδαπούς που είχαν προηγούμενη εκπαίδευση σε όπλα ή είχαν υπηρετήσει σε στρατιωτικές θέσεις κατά το παρελθόν, είναι ένα στοιχείο που «δένει» την δράση των κουκουλοφόρων και την ανάπτυξή τους ως ομάδες καθοδηγούμενες που ενεργούσαν με σχέδιο και χρησιμοποιούσαν στρατιωτικές τακτικές (αντάρτικο πόλεων, μάχες πόλεων) ή ομάδες δράσης και άσκησης ψυχολογικού πολέμου σε αστικό πληθυσμό…
Ο γέροντας Παΐσιος, μοναχός του Αγίου Όρους, είχε αναφερθεί σε μία από τις «προφητείες» του στο «ρέμπελο που θα κάνει μεγάλο κακό στην Αθήνα»… Ακολουθείται η προφητεία ή οι ανησυχίες των υπευθύνων οργάνων του κράτους στηρίζονται σε πραγματικά στοιχεία, τα οποία έχουν συλλέξει και η αξιολόγησή τους έχει οδηγήσει σε πολύ σαφή συμπεράσματα που καταδεικνύουν έναν επερχόμενο κίνδυνο για την πόλη της Αθήνας (και όχι μόνο) από μεγάλες ομάδες αλλοδαπών, οι οποίες ενδέχεται να δράσουν οργανωμένα εναντίον της χώρας;
Η επιστολή, που λέγεται ότι έχει παραδοθεί στον πρωθυπουργό της χώρας, αλλά και στον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, αναφέρει ΚΑΙ αυτά τα επεισόδια, πέρα από όλα τα άλλα που καταγράφονται σε αυτήν…
 

Κωνσταντίνος


Πηγή

Κι ενώ το υπ. Παιδείας μιλούσε για "προπαγάνδα" ασιτίας μαθητών, περνά στα συσσίτια...

Image
Λίγο καιρό πριν, εκπαιδευτικοί της Αθήνας κατήγγειλαν το θλιβερό γεγονός της λιποθυμίας μαθητών μέσα στην τάξη λόγω ασιτίας, το οποίο είχαν σπεύσει κύκλοι του υπουργείου Παιδείας να χαρακτηρίσουν ως λαϊκίστικη προπαγάνδα.
Από τον λαϊκισμό και την προπαγάνδα όμως, όπως αναφέρει σχετικά και το protothema.gr, πολύ γρήγορα περάσαμε στην άλλη όχθη και το υπουργείο Παιδείας αναγκάζεται πλέον έστω και έμμεσα να παραδεχθεί την ύπαρξη του προβλήματος και σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης προχωρά στον σχεδιασμό συσσιτίων στα σχολεία από τη νέα χρονιά.
Επιστροφή λοιπόν στις συνήθειες των δεκαετιών του '50 και του '60, όταν το υπουργείο μοίραζε στους μικρούς μαθητές κίτρινο τυρί και γάλα για να υποστηρίξει την λειψή διατροφή των παιδιών!
Έτσι και σήμερα καθώς το φαινόμενο της «φτώχειας» των μαθητών παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις το υπουργείο Παιδείας που μέχρι πρότινος μιλούσε για φτηνή προπαγάνδα καθηγητών και δημοσιογράφων, αποφάσισε να μοιράζει κουπόνια σε μαθητές περιοχών, όπου κατοικούν ασθενέστεροι οικονομικά πολίτες.
Τα κουπόνια θα είναι των 2 ή 3 ευρώ και με αυτά ένας μαθητής θα μπορεί να φάει ένα σάντουιτς και να πιει έναν χυμό ή γάλα.
 Έστω και αργά το υπουργείο αποφάσισε να κοιτάξει κατάματα ένα υπαρκτό πρόβλημα και αντί να αναλώνεται σε διαψεύσεις προχώρησε σε ένα πρώτο βήμα στήριξης των οικονομικά ασθενών οικογενειών που δυσκολεύονται πλέον να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους ακόμη και αυτό το σχολικό κολατσιό.
Στο ίδιο μήκος κύματος καλό θα είναι να ευθυγραμμισθούν και κάποια άλλα υπουργεία έτσι ώστε να μην χάνονται ευρωπαϊκά κονδύλια όπως για παράδειγμα η περίπτωση των 10 εκατομμυρίων ευρώ που θα μπορούσαν να εκταμιευθούν από την Κομισιόν για την διανομή φρούτων στους μαθητές των σχολείων. Ένα κονδύλι που τελικά έμεινε στα αζήτητα λόγω ανικανότητας κάποιων κρατικών λειτουργών. defencenet.gr

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...