Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Τα "ακραια στερεοτυπα".


Ειναι καιρος πλεον να βαλουμε επι “ταπητος” κατι που εχει να κανει με τον τροπο ζωης που εχει επιβληθει στην ανθρωποτητα μεσο της χειραγωγησης και του “προγραμματισμου” του “απλου” ανθρωπου,και φυσικα μιλαω για τα “ακραια στερεοτυπα”.

Τα ακραια στερεοτυπα ειναι αυτα που εχουν “επιβληθει” στην καθημερινη μας ζωη απο την πλειονοτητα των ΜΜΕ αλλα οχι μονο,στρατευμενος εντυπος τυπος αλλα και βιβλια που εχουν διαμορφωσει υποσυνιδητα και συνιδητα το πως πρεπει να σκεφτομαστε αλλα και να “αντιδρουμε”
σε καθημερινες καταστασεις στη ζωη μας.

Ας παρουμε ενα παραδειγμα,υπαρχουν ανθρωποι οι οποιοι εχουν την λεγομενη “ταση” για το υπερβατικο αυτο που μας κανει περιεργους κα ανυσηχους για να ψαξουμε την “αληθεια” σε πραγματα εσωτερικης αλλα και κοσμογενικης αντιληψης,τωρα μεσα σε ενα κοινωνικο συνολο που λειτουργουν “ακραια στερεοτυπα” αυτη η “ταση”προς το υπερβατικο θα δημιουργησει μια δυσλιτουργεια στους ανθρωπους που την εχουν,διοτι το συνολο που λειτουργει με τα ακραια στερεοτυπα θα επικρινει “αρνητικα” αυτην την ταση με αποτελεσμα την πνευματικη απομποδιευση
αυτων που την εχουν.

Στη συμερινη κοινωνια που ζουμε υπαρχει εντονο το στοιχειο της επικρισης αυτης της τασης του υπερβατικου,τα κρατοι λειτουργουνε με ενα μονεταριστικο συστημα οικονομιας που δεν εχει μια σταθερη πορεια αλλα “ευκαιρειες” κερδους για λιγους που μπορουν να συσορευουν τον πλουτο οποτε αυτοι κρινουν οι θελουν,και ετσι λοιπον εχουμε ενα υπογιο ελεχγο της παγκοσμιας οικονομιας με σκοπο το οικονομικο ωφελος ο “απλος” ανθρωπος ο οποιος εχει γεννηθει και ζει μεσα σε ενα τετιο συστημα “ζει”σκλαβομενος και περιορισμενος σε μορφωση και αντιληψη αλλα και εξαρτημενος οικονομικα απο τους λιγους που μπορουν και ελεγχουν τον πλουτο.

Ενα παραδειγμα που μπορουμε να αναφαιρουμε ως ενα “ακραιο στερεοτυπο”ειναι η “ενεργεια” οτιδηπωτε κανεις μεσα σε ενα μονεταριστικο συστημα χρειαζεσαι χρηματα,χρειαζεσε βεντζινη για το αυτοκινητο σου πρεπει να πληρωσεις για αυτη,χρειαζεσαι και ρευμα στο σπιτι σου ωστε να μπορεις να βλεπεις τηλεοραση και να εχεις φως το βραδυ αλλα και να μπορεις να μαγιρευεις.
Σκεφτηκε ποτε κανεις το πετρελαιο οτι μπορει να σταματησει να υπαρχει σαν πηγη ενεργειας στην ζωη μας.
Σεφτηκε ποτε κανεις οτι μπρουμε να παραγουμε ηλεκτρισμο χωρις πυρινικη συντηξη και καψιμο λιγνητη.

Οσοι το σκεφτηκανε θεωρουνται φαντασιοπληκτοι και οσοι το καταφερανε τους “κλισανε”οι μεγαλες πετρελαικες εταιρειες.
Αρα επομενο ειναι “απλοι”ανθρωποι να θεωρουν οτι το πετρελαιο ειναι μονοδρομος και να πληρωνουν για αυτο,οι ανθρωποι που θα αμφισβητισουν το σημερινο ενεργειακο καθεστος στον πλανητη μας θα θεωρηθουν τουλαχιστον “ρομαντικοι”.

Συνεπως εχουμε την δημιουργια ενος ακραιου στρεοτυπου απο τους λιγους γιατι απο αυτο το ακραιο στερεοτυπο υπαρχει οικονομικο κερδος.

Ομως τα “ακραια στερεοτυπα”εχουν προεκτασεις και σε πνευματικο επιπεδο δηλαδη η επιβολη δογματισμου στις ιδεες μας και στις αντιληψης μας π.χ η οποιαδηποτε αμφσβητηση ενος θρησκευτικου δογματος απο εναν ανθρωπο τον περασμενο αιωνα θα ειχαι συμαντικες επιπτωσεις στην ζωη του η σημερα οπου εχουμε τρομακτικη εξαρση υλισμου σε ανουσια πραγματα που δεν εχουν να μας προσφερουν τιποτα,αλλα εχουν να προσφερουν κερδος στου λιγους γιατι ετσι προωθηται ο καταναλωτισμος που επιβαλεται υποσυνιδητα απο καθε μορφη εικονας και ηχου ανοιγωντας το ραδιοφωνο και την τηλεοραση.

Συμπερασμα τα ακραια στερεοτυπα δημιουργουνται απο αυτους που εχουν κερδος απο αυτα και τα ακραια στερεοτυπα χρησιμοπουνται εκει οπου πρεπει να υπαρχει "ελεγχος" και χειραγωγηση δηλαδη την υπαρξη ενος "δογματος" που επιβαλει ενα συγκεκριμενο τροπο ζωης και αντιλιψης με επικεντρο την διατηρηση ενος φαυλου κυκλου που συμφερει τους λιγους.

Ιωαννης Λαμδα

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Η μακρόχρονη διαμάχη για την ψυχρή σύντηξη αναθερμαίνεται

Η μακρόχρονη διαμάχη για την ψυχρή σύντηξη αναθερμαίνεται στο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας αυτή την εβδομάδα.
20 χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από την ημέρα που οι Martin Fleischmann και Stanley Pons ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν την ψυχρή σύντηξη η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μία απεριόριστη πηγή καθαρής ενέργειας. Αν και όλες οι απόπειρες για να επαναληφθούν τα αποτελέσματα του πειράματός τους απέτυχαν, δεν είναι λίγοι αυτοί που επιμένουν ότι η ψυχρή σύντηξη είναι εφικτή.
Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν διάφορες μέθοδοι οι οποίες υποτίθεται ότι παράγουν ενέργεια μέσω σύντηξης.
Σε μία προσπάθεια να αποφευχθούν αρνητικοί συνειρμοί για μία επιστημονική θεώρηση που έχει δεχτεί πλήθος επικρίσεων και αμφισβήτηση, η έρευνα στο συγκεκριμένο πεδίο παρουσιάζεται κάτω από την ομπρέλα των «πυρηνικών αντιδράσεων χαμηλής ενέργειας» ή αλλιώς LENR.
Ο Gopal Coimbatore, επικεφαλής του προγράμματος της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας για μία συνεδρίαση περί LENR στο συνέδριο του 2007, δήλωσε ότι «σε έναν κόσμο που αντιμετωπίζει ενεργειακή κρίση, αξίζει να διερευνήσουμε όλες τις πιθανότητες».
Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους τρόπους παραγωγής ενέργειας με σύντηξη που απαιτούν τεράστια λέιζερ ή μαγνητικές αίθουσες γεμάτες θερμά αέρια, η ψυχρή σύντηξη επιτυγχάνεται πολύ πιο εύκολα. Οι Pons και Fleischmann διοχέτευσαν ηλεκτρικό ρεύμα μία απλή συσκευή, το ηλεκτρολυτικό κύτταρο (δύο πλάκες παλλαδίου που χωρίζονται από βαρύ ύδωρ με άλατα λιθίου), σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν παρατήρησαν άνοδο της θερμότητας εντός της συσκευής, υποστήριξαν την παραγωγή ενέργειας από πυρηνική σύντηξη.
Ωστόσο, πλήθος προσπαθειών για επανάληψη του πειράματος, μία εκτενέστατη αξιολόγηση της έρευνας πάνω στην ψυχρή σύντηξη από το Αμερικανικό Τμήμα Ενέργειας και κάποια χρόνια που αφιέρωσαν οι ίδιοι οι Pons και Fleischmann απέτυχαν να καταστήσουν πραγματικότητα την ψυχρή σύντηξη.
Ο Frank Close, καθηγητής θεωρητικής φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, τονίζει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα με τους ισχυρισμούς των επιστημόνων της ψυχρής σύντηξης είναι ότι καμία σχετική έρευνα δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές – ένα πρόβλημα που ενέσκηψε ήδη από την πρώτη ανακοίνωση.
Οι πρόσφατες εργασίες περιλαμβάνουν πολλές από τις λεπτομέρειες της αρχικής δουλειάς των Pons και Fleischmann, όπως ο τύπος του μετάλλου στα ηλεκτρόδια και το είδος του νερού που προκύπτει από ένα βαρύ ισότοπο του υδρογόνου.
Μία εντελώς νέα προσέγγιση θα παρουσιαστεί από ειδικούς του Πανεπιστημίου του Χοκάιντο, που εντόπισαν ανεξήγητη παραγωγή θερμότητας σε μία αίθουσα γεμάτη με συμπιεσμένο υδρογόνο και ένα χημικό που ονομάζεται φαινανθρένιο.
Ο καθηγητής Close σχολιάζει ότι πολλά ανεξήγητα φαινόμενα έχουν προκύψει τα τελευταία 20 χρόνια από την αναγγελία των Pons και Fleischmann. «Αν εμφανιστώ με ένα περίεργο φαινόμενο και το ονομάσω ψυχρή σύντηξη, ξέρω ότι θα προκαλέσω το ενδιαφέρον των ρεπόρτερ. Το να πείσω την επιστημονική κοινότητα είναι ένα τελείως διαφορετικό πράγμα».

Κατάργηση σταυρού από την σημαία

Σε ποιά νέα εξωτερική πολιτική αναφέρονται;

Η Ελληνική εξωτερική πολιτική, είναι γνωστό, πως πάσχει ανεπανόρθωτα, εδώ και μερικές δεκαετίες καθώς οι υπηρέτες της έχουν πεισθεί πως «δεν μπορούν να κάνουν περισσότερα». Δηλαδή έχουν αποδεχθεί τα συμπτώματα της «μικράς Ελλάδας, της Μελούνας». Στη παρούσα ωστόσο φάση, αποτελεί αδήριτη ανάγκη, η συμμετοχή στο διεθνές διπλωματικό παιχνίδι, που έχοντας πάρει διαστάσεις λόγω παγκοσμιοποίησης, αναζητά διαφορετικούς τρόπους έκφρασης και διεκδίκησης των συμφερόντων της χώρας. Αυτό δείχνει ότι το έχει καταλάβει, ή τον έχουν πείσει γι αυτό, ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών, Γ. Παπανδρέου. Με λάθος όμως βηματισμό και στόχο. Σε μια περίοδο βαθύτατης οικονομικής κρίσης της χώρας, οι «περιοδείες» του κ. Παπανδρέου δεν υποδηλώνουν την στήριξη ενός συγκεκριμένου στόχου, αλλά την σπάταλη ζωή πλουσιόπαιδου.

Οι όποιες αναφορές του άλλωστε, σε ζητήματα εθνικού ενδιαφέροντος (Έλληνο-Τουρκικά, Κυπριακό, Σκοπιανό, κλπ) υπολείπονται των αναγκαίων κινήσεων που σκοπό θα είχαν την επιβεβαίωση των λόγων του στην πράξη. Έτσι, επιτρέπει επιθετικές κινήσεις σε βάρος της χώρας, που συνολικά μένουν αναπάντητες!

Στο προσεχές διάστημα ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στο Όσλο (ΟΗΕ/ILO), Βρυξέλλες (Σύνοδος Κορυφής), τη Νέα Υόρκη (Γ.Σ.ΟΗΕ) ενώ κατά την επιστροφή του συνεχίζονται οι προσπάθειες για ευρωπαϊκά ραντεβού. Ποιος ο στόχος όλων αυτών των ταξιδιών (μ’ εξαίρεση τις Βρυξέλλες), όταν οι θέσεις μας είναι δεδομένες και χωρίς περιθώρια ελιγμών. Γιατί σε κανένα δεν πέρασε απαρατήρητη η συμπληρωματική δήλωση του κ. Παπανδρέου (τόσο κατά την επίσκεψη του στο Ισραήλ, όσο και στη διάρκεια της επίσκεψης Νετανιάχου στην Αθήνα) ότι οι ανάπτυξη φιλικών σχέσεων με το Τελ Αβίβ δεν αποβλέπει σε ενόχληση της Τουρκίας. Γιατί πιστεύει άραγε ο κ. Παπανδρέου πως πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας την Άγκυρα όταν αναπτύσσουμε τις διμερείς σχέσεις μας με άλλες χώρες; Είναι τρόπος αυτός υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων;
Τι υπερασπίζεται λοιπόν στα ταξίδια του αυτά, ο κ. πρωθυπουργός; Η δική μας άποψη – θέση, είναι πως απλά δέχεται πιέσεις, συχνά αφόρητες, να «κλείσει» τα ζητήματα αυτά σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων. Δεν είναι πλέον άγνωστο πως οι πιέσεις των δύο τελευταίων εβδομάδων για αποδοχή των όρων της Άγκυρας στο Κυπριακό, έφτασαν σε πρωτοφανή μεγέθη. Γιατί δεν ήταν μόνο οι παρεμβάσεις της Χίλαρι Κλίντον προς τον Δ. Χριστόφια αλλά και οι δηλώσεις του Γερμανού υπεξ, Γκ. Βέστερβέλε, του Βέλγου υπεξ προεδρεύοντος της ΕΕ, Στ. Βανάκερε, όπως και του βρετανού ομολόγου του κ. Χαίγκ. Κι αντί να αναφερόμαστε στην ανάγκη της Άγκυρας να υλοποιήσει το «Πρωτόκολλο της Άγκυρας» αναγνωρίζοντας την Κυπριακή Δημοκρατία, αντί να ζητούμε αποχώρηση του Τουρκικού στρατού κατοχής, ως Αθήνα συμβουλεύουμε τη Λευκωσία να… προχωρήσει σε «λύση».
Έχοντας εγκαταλείψει στο σύνολό της την Βαλκανική διάσταση της πολιτικής μας, που μας αφορά γιατί είναι ο ουσιαστικός ζωτικός μας χώρος, επιτρέψαμε στην Άγκυρα να θέσει βάσεις στη Σερβία (με τον υποτιθέμενο «προστατευόμενο» του πρωθυπουργού, πρόεδρό της κ. Τάντιτς)και να έχει λόγο στο Σάντζακ, να πετύχει εξαιρετικές συμφωνίες με την πΓΔΜ, να δημιουργήσει στρατιωτικές βάσεις στην Αλβανία (χάρη και στον στενό φίλο του κ. Παπανδρέου, υπεξ, Ίλιρ Μέτα) και να στηρίζει τη μουσουλμανική πολιτική της Βοσνίας. Στην πραγματικότητα μιλάμε για κατάρρευση της πολιτικής μας στα Δυτικά Βαλκάνια, για τα οποία υποτίθεται διατηρούμε «πρωτοβουλία»…
Τι καινούργιο τελικά φέρνει στην εξωτερική πολιτική ο Γ. Παπανδρέου;
Σοβαρές μεταβολές στον τρόπο άσκησης της Εξωτερικής Πολιτικής. Όχι νέο, σύγχρονο και ουσιαστικό σχεδιασμό αλλά μεταβολές στη διαδικασία ώστε η εξωτερική πολιτική να ασκείται κατά τρόπο, αντισυνταγματικό στην πραγματικότητα, μέσα από το πρωθυπουργικό γραφείο και πάντως όχι από τους καθ’ ύλην αρμόδιους πρέσβεις και υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών. Αυτό που ετοιμάζεται στο Μαξίμου, με την ευγενική συνέργεια του Χ. Παμπούκη αποβλέπει στην ουσιαστική αντικατάσταση της Διπλωματικής Υπηρεσίας από τους πρωθυπουργικούς συμβούλους και ειδικούς απεσταλμένους (λέγε με Αλ.Ρόντο, κι όχι μόνο). Ανθρώπους που θα γνωρίζουν αυτοί κι ο πρωθυπουργός τις γίνεται, εν αγνοία των υπηρεσιών του ΥΠΕΞ. Αυτό το αμερικάνικο μοντέλο, που δεν συνάδει με την «Κοινοβουλευτική Δημοκρατία» που η χώρα επέλεξε να έχει, είναι ο στόχος διαχείρισης στο άμεσο μέλλον (προ του τέλους του έτους λέγεται πως θα παρουσιαστεί) της εξωτερικής πολιτικής. Που με τη σειρά του θα δώσει στα εθνικά ζητήματα και… αμερικάνικες λύσεις!

Αλλάζουν όλα στις Ενοπλες Δυνάμεις

Ριζικές αλλαγές στο Στράτευμα που αρχίζουν από την εξέλιξη των αξιωματικών με βάση την 35ετία και τη δημιουργία μιας νέας κατηγορίας οπλιτών θητείας με (μίνι) μισθό και φτάνουν μέχρι τη συγκρότηση κάθετης δομής διοίκησης υπό τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και αγορές όπλων από «μηδενική βάση» περιλαμβάνει σχέδιο νόμου του υπουργείου Αμυνας.
Η ψήφιση του νομοσχεδίου αναμένεται εντός του μηνός. Ηδη για το περιεχόμενό του ενημερώθηκαν τα μέλη της Επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής. Οι βασικότερες διατάξεις είναι οι εξής:
123 Αλλάζουν όλα στις Ενοπλες Δυνάμεις
Η ιεραρχία των αξιωματικών: οι αξιωματικοί θα έχουν υποχρεωτική 35ετή θητεία και πέντε χρόνια πλασματική- με εξαγορά – για συνταξιοδότηση. Θα εξελίσσονται κανονικά στο διάστημα αυτό μέχρι τον βαθμό του συνταγματάρχη- πλην όποιων υποπέσουν σε σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα ή κριθούν για σοβαρό λόγο υπηρεσιακά ανεπαρκείς. Οσοι κριθούν «λιγότερο ικανοί από τον μέσο όρο» δεν θα αποστρατεύονται αλλά θα παραμένουν «δεξιά» της επετηρίδας με υπηρεσία εκτός οργανικών θέσεων μέχρι να συνταξιοδοτηθούν. Η προαγωγή των άλλων θα γίνεται κατ΄ εκλογήν με κριτήρια. Στον βαθμό του αντισυνταγματάρχη και μετά, εισάγεται ο θεσμός της «κατ΄ απόλυτο εκλογή προαγωγής»- δηλαδή κάποιοι θα προάγονται πιο γρήγορα και θα περνούν μπροστά στην επετηρίδα. Η ρύθμιση θα ισχύσει από το 2012. Αυτοί θα είναι οι πλέον ικανοί με αντικειμενικά κριτήρια (πτυχία, τρόπος διοίκησης κ.λπ.). Ως προς το επίπεδο των κρίσεων για την εξέλιξη μια καινοτομία του σχεδίου νόμου είναι ότι θεσπίζεται το δικαίωμα της ακρόασης για τον κρινόμενο και την υποχρέωση της πλήρους ειδικής (και επώνυμης) αιτιολογίας των διοικητικών πράξεων που αφορούν προαγωγές, αξιολογήσεις, μεταθέσεις- όλα θα γίνονται με στάνταρ κριτήρια που θα καθοριστούν με διατάγματα.
Η κάθετη δομή διοίκησης: Με τις σχετικές ρυθμίσεις επέρχονται σημαντικές αλλαγές στην υπάρχουσα δομή διοίκησης των Ε.Δ. και πλέον ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ- στο πλαίσιο των εντολών της κυβέρνησης- θα ασκεί πλήρη επιχειρησιακή και διοικητική διοίκηση σε όλους τους κλάδους (Στρατό, Ναυτικό, Αεροπορία) προς ενίσχυση της διακλαδικότητας. Η αλλαγή γίνεται κατανοητή με δεδομένο ότι μέχρι τώρα ισχύουν τα εξής «παράδοξα»: ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ μπορούσε να αποφασίζει μαζί με τους ουσιαστικά Νο2 ή Νο3 των επιμέρους Επιτελείων (π.χ. αρχηγό Στρατιάς ή Στόλου) για επιχειρησιακά θέματα (διάταξη δυνάμεων, μείζονες ασκήσεις, χειρισμοί κρίσεων κ.λπ.) χωρίς τη συμμετοχή των αρχηγών Γενικών Επιτελείων. Οι αρχηγοί αυτοί είχαν αποστολή μόνο να έχουν προετοιμασμένες και εκπαιδευμένες δυνάμεις. Από την άλλη, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ δεν είχε λόγο π.χ. στην εκπαίδευση των δυνάμεων που αυτός θα διοικούσε. Με το νέο σχήμα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ δίνει ενιαίες εντολές και οδηγίες στους κλάδους που εξειδικεύουν και εποπτεύουν την τήρησή τους οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων, οι οποίοι παράλληλα μπαίνουν στην αλυσίδα επιχειρησιακής διοίκησης.
Εξοπλισμοί από «μηδενική βάση»: Με βάση τη νέα διακλαδική κάθετη δομή διοίκησης προκύπτει και το μοντέλο οργάνωσης των μονάδων σε προσωπικό και μέσα (όπλα). Οπως είπε ο υπουργός κ. Ευάγγ. Βενιζέλος, οι εξοπλισμοί δεν θα πηγαίνουν με βάση την αδράνεια του τι έχουμε και του τι πρέπει να εκσυγχρονίσουμε, ούτε με βάση τις αρχές της προκλητής ζήτησης. Το νέο μοντέλο προϋποθέτει σχέδιο πώς θέλουμε- εν όψει της απειλής και των αποστολών- το Στράτευμα. Η διαδικασία προμηθειών που θα είναι υπό κοινοβουλευτικό έλεγχο προβλέπει 15ετή εξοπλιστικό πρόγραμμα, βάσει του οποίου θα καταρτίζεται τριετές κυλιόμενο πρόγραμμα που θα εξειδικεύεται κάθε έτος. Οι λεπτομέρειες αγοράς θα προβλεφθούν σε ειδικό νόμο. ● Επαναδιαπραγμάτευση τρεχόντων αντισταθμιστικών ωφελημάτων: Ο θεσμός οδεύει προς κατάργηση και θα θεσπιστούν οι βιομηχανικές συνεργασίες. Για τη ρύθμιση 85 συμβάσεων που έχουν λήξει χωρίς να έχουν εκτελεστεί ολικώς ή μερικώς, δίνεται η δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης για να δοθεί δουλειά στην εγχώρια βιομηχανία αντί πληρωμής ποινικών ρητρών που είναι μικρότερες. Ρυθμίσεις μπορεί να γίνουν και για 33 ενεργές συμβάσεις.
Καθιερώνεται ο θεσμός του Ειδικού Εφεδρου Οπλίτη. Πρόκειται για τη δυνατότητα κάποιου νέου που ολοκληρώνει τη θητεία του να μείνει ακόμα για 6 μήνες ώς 3 χρόνια προκειμένου να αντιμετωπίσει πρόβλημα ανεργίας, κάλυψης συντάξιμου χρόνου, πιστοποίησης προϋπηρεσίας σε κάποια ειδικότητα κ.ο.κ. Οι νέοι αυτοί δεν θα έχουν «εργασιακή σχέση» αλλά θα θεωρούνται, όπως είπε ο υπουργός, «κληρωτοί με αξιοπρεπή παροχή η οποία δεν θα είναι μισθός». Ο κ. Βενιζέλος απέφυγε να πει το ύψος της αμοιβής: «Θα είναι μια αξιοπρεπής αποζημίωση, θα είναι ένα κίνητρο». Οι θέσεις Ειδικών Εφεδρων Οπλιτών θα προκηρύσσονται κατά περιόδους. Οπως προέκυψε από τη συζήτηση ο αριθμός των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) θα περιοριστεί σε ειδικότητες όπου έχουν πραγματική ανάγκη οι Ενοπλες Δυνάμεις για μόνιμα στελέχη.
Νέος ρόλος για τους στρατολόγους. Με την πλήρη μηχανοργάνωση της Στρατολογίας μειώνονται τα στρατολογικά γραφεία. Πολλοί στρατολόγοι θα μπουν στο Ενιαίο Σώμα Στρατολόγων και Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων και θα τοποθετούνται σε μονάδες ως νομικοί σύμβουλοι.

Παραχωρούμε τους S-300 στο Ισραήλ;!

Η κυβέρνηση δίνει την άδεια στο Ισραήλ να χρησιμοποιήσει τους S-300, που αγοράστηκαν για να πάνε στην Κύπρο και κατέληξαν να σταθμεύουν στην Κρήτη, στο πλαίσιο «άσκησης». Η εξέλιξη αυτή υπονομεύει τα εθνικά μας συμφέροντα, ενώ δίνει για άλλη μια φορά λάθος μηνύματα. Στη Μόσχα, η είδηση προκάλεσε οργή και μάλιστα τη στιγμή που το Ισραήλ ζητά ναυτικό αποκλεισμό του Ιράν. Την ίδια ώρα, οι Άραβες που προμηθεύτηκαν το συγκεκριμένο αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα ξαφνικά αντιλαμβάνονται ότι η Αθήνα, ευθυγραμμιζόμενη απόλυτα με το εβραϊκό λόμπι, υπονομεύει την ασφάλειά τους, δίνοντας συνεχώς πατήματα στο Ισραήλ! Και όλα αυτά, αμέσως μετά την επίσκεψη στην Αθήνα κλιμακίου της American Jewish Committee, που είδε Παπανδρέου και Σαμαρά, αλλά και τη μετάβασή του για «επαφές» στην Κύπρο. Μιλάμε για το απόλυτο «ξεβράκωμα» στο εβραϊκό λόμπι, από μια κυβέρνηση που ακολουθεί μια πολύ ολισθηρή ατραπό...

Τι έλεγε ο Παπακωνσταντίνου το 2007 για το πετρέλαιο θέρμανσης;


Τώρα θέλουν να αυξήσουν την τιμή του το πετρελαίου θέρμανσης ενώ για επίδομα, ούτε λόγος να γίνεται, Και επειδή είμαστε λίγοι, γνωριζόμαστε και θυμόμαστε τι λέει ο καθένας, σας μεταφέρουμε αυτούσιο άρθρο του Βουλευτή Κοζάνης (!) Γ. Παπακωνσταντίνου της Πέμπτης, 15 Νοεμβρίου, 2007
Το ΠΑΣΟΚ επιμένει για το επίδομα θέρμανσης
Το πετρέλαιο έχει πλέον φτάσει τα 100 δολάρια το βαρέλι και αυτή η άνοδος της τιμής του έχει προκαλέσει ένα νέο ανατιμητικό κύμα στις τιμές των προϊόντων και υπηρεσιών. Το εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων πλήττεται όλο και περισσότερο, ιδιαίτερα εξαιτίας της ακρίβειας και της κερδοσκοπίας που επικρατούν στην αγορά, λόγω της έλλειψης αποτελεσματικών ελέγχων και της αδράνειας που επιδεικνύει η Κυβέρνηση.
Με το χειμώνα μπροστά μας, η αναμενόμενη αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να πλήξει – ιδιαίτερα δε στη Βόρειο Ελλάδα – σημαντικά το εισόδημα των χαμηλόμισθων, των χαμηλοσυνταξιούχων και των οικονομικά ασθενέστερων ομάδων, την ίδια στιγμή που στο κράτος εισρέουν μεγάλα ποσά από την φορολογία των καυσίμων.
Ήδη μεταξύ Οκτωβρίου 2006 και Οκτωβρίου 2007 η τιμή του πετρελαίου ανά βαρέλι, αυξήθηκε κατά περίπου 40% πράγμα που προδικάζει ιδιαίτερα σημαντική αύξηση και της δαπάνης των νοικοκυριών για το πετρέλαιο θέρμανσης. Την ίδια στιγμή, το χειμώνα 2006 – 2007, το κράτος εισέπραξε επιπλέον περίπου 850 εκατ. ευρώ μόνο από την εφαρμογή του Φ.Π.Α. στις αυξημένες τιμές των καυσίμων.
Η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται παρά ταύτα πεισματικά και παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, να χορηγήσει «Επίδομα Θέρμανσης» στις ασθενέστερες οικονομικά ομάδες του πληθυσμού.
Κι αυτό ενώ την περίοδο 2000 – 2001, όταν σημειώθηκαν μικρές ανατιμητικές τάσεις στις τιμές του πετρελαίου, με τιμή μάλιστα 32 δολάρια το βαρέλι, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δείχνοντας την κοινωνική της ευαισθησία, χορήγησε στα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα και σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, οικονομική ενίσχυση με διάθεση κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Σήμερα που η τιμή του πετρελαίου προσεγγίζει τα 100 δολάρια το βαρέλι και το Ελληνικό Δημόσιο έχει αυξήσει τα έσοδά του από την φορολογία κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει νέα πρωτοβουλία για να χορηγηθεί το ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ στους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, και τους μακροχρόνια άνεργους της χώρας. Όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από κοινού καταθέσαμε ήδη σχετικό σχέδιο νόμου το οποίο θα συζητηθεί σύντομα στη Βουλή...
Με την πρόταση καθιερώνεται το επίδομα θέρμανσης υπό την μορφή αφορολόγητης οικονομικής ενίσχυσης. Δικαιούχοι προτείνεται να είναι οι μισθωτοί που αμείβονται με τον εκάστοτε προβλεπόμενο κατώτερο μισθό ή ημερομίσθιο της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, οι συνταξιούχοι που δικαιούνται Ε.Κ.Α.Σ., οι μακροχρόνια άνεργοι. Το ύψος του επιδόματος προτείνεται να κυμανθεί ανάλογα με τις περιοχές της χώρας και στην περιοχή μας να είναι 400 Ευρώ.
Εδώ, λοιπόν, στη συζήτηση αυτής της πρότασης νόμου του ΠΑΣΟΚ, θα φανεί καθαρά η περίφημη «κοινωνική ευαισθησία» την οποία διατείνεται πως έχει η κυβέρνηση. Θα φανούν οι επιλογές της και θα ξεσκεπαστούν οι προτεραιότητές της. Με ποιους είναι, ποιους στηρίζει, ποιών τα συμφέροντα εξυπηρετεί και για ποιών κοινωνικών στρωμάτων τα συμφέροντα αδιαφορεί.

O ΔΙΑΣ

«Ο ΔΙΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. Ο ΔΙΑΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΤΕΡΗ ΕΚΔΟΧΗ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟΝ ΟΡΟΣ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΣΤΗΝ ΙΔΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΤΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.

ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟΝ ΟΡΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΦΩΤΙΣΤΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΑΥΓΕΣ – ΛΥΚΑΒΗΤΟΣ, ΛΥΚΟΣ, ΛΥΚΕΙΟΝ.
ΑΡΚΑΔΙΑ ΑΝΑΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΡΑ ΔΙΑ = Η ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ ΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑ, ΣΥΓΚΟΠΤΕΤΑΙ ΤΟ «Α» ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ. ΑΡΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ ΑΓΑΠΗ, ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ. ΟΛΟ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ.

ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΥΡΙΝΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΟΣΜΟΥ. ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟΝ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΗ. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ;
ΙΔΗ – ΙΔΑΙΟΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΝΩΣΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΘΕΙΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΨΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΙΣΜΟΥ. ΜΕΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΨΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΑΙΟΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΕΥΡΟΣ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΤΗ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΔΙΚΤΥΩΣΗ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΔΙΚΤΥΩΤΟ ΓΝΩΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΝΑΒΑΘΜΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ, ΝΑ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΘΕΙΣ ΤΗΝ ΓΗΪΝΗ ΝΟΟΣΦΑΙΡΑ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΑΚΗ, ΤΗΝ ΓΑΛΑΞΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΚΟΣΜΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΘΛΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΠΟΠΟΙΪΑ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΙΕΣ, ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ.

Ο
ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΣΥΝΕΧΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΔΗΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ.

ΔΙΟΝΥΣΟΣ =
ΔΙΟΣ+ΝΥΣΣΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΟΣ ΟΡΟΣ.

Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ Ή ΑΔΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΨΥΧΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΝΔΟΜΟΥΝ ΕΝΑ ΟΡΟΣ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΟΘΑΝΟΝΤΕΣ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ. ΔΟΜΟΥΝ ΕΝΑ ΟΡΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΝΟΙΚΕΙ Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΙ Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ
ΣΕΜΕΛΗ ΤΗΝ ΣΕ ΜΕΛΗ ΧΩΡΙΣΜΕΝΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ.
ΘΗΒΑ = Θ+ΗΒΗ = ΕΠΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΤΙΣ ΕΠΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΑΝΑΓΕΝΝΩΝΤΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΙ Ο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΔΜΟ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΗΒΟΥΝ ΣΤΙΣ ΒΑΚΧΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ».

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...