Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΠΕΡΙ ΚΑΘΟΔΟΥ ΣΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΚΑΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ

TO ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΑΙΤΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ


Αυτό είναι το βίντεο που έγινε αιτία να χάση τη δουλειά του ο Νικόλας Βαφειάδης, ο οποίος απολύθηκε από την ‘Καθημερινή’ μετά την προβολή του στο ‘Kontra Chanel’
Περιέχει ιδιαίτερα αποκαλυπτικά στοιχεία για τους μισθούς, τα προνόμια και την συμπεριφορά των βουλευτών και των εργαζομένων στην Βουλή, που εν μέσω κρίσης απολαμβάνουν παχυλούς μισθούς και χαριστικές συμβάσεις.


www.votegreece.gr

Hellenic Quest. Η Ελληνική γλώσσα, "ευρωπαϊκή γλώσσα" των υπολογιστών.





Hellenic Quest λέγεται ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμάθησης της Ελληνικής που το CNN άρχισε να διανέμει παγκοσμίως και προορίζεται σε πρώτο στάδιο για τους αγγλόφωνους και ισπανόφωνους. Η μέθοδος διδασκαλίας συνίσταται στην προβολή πληροφοριών στην οθόνη του Η/Υ με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και κινούμενης εικόνας..

Το πρόγραμμα παράγεται από τη μεγάλη εταιρία Η/Υ Apple, o Πρόεδρος της οποίας Τζον Σκάλι είπε σχετικά:Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα εκμάθησης της Ελληνικής, επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που θα της επιτρέψει ν' αναπτύξει τη δημιουργικότητά της, να εισαγάγει καινούριες ιδέες και θα της προσφέρει γνώσεις περισσότερες απ' όσες ο άνθρωπος μπορούσε ως τώρα να ανακαλύψει. 
Με άλλα λόγια, πρόκειται για μιαν εκδήλωση της τάσης για επιστροφή του παγκόσμιου πολιτισμού στο πνεύμα και τη ..
γλώσσα των Ελλήνων.

Άλλη συναφής εκδήλωση: Οι Άγγλοι επιχειρηματίες προτρέπουν τα ανώτερα στελέχη να μάθουν Αρχαία Ελληνικά επειδή αυτά περιέχουν μια ξεχωριστή σημασία για τους τομείς οργανώσεως και διαχειρίσεως επιχειρήσεων. Σε αυτό το συμπέρασμα ήδη οδηγήθηκαν μετά από διαπιστώσεις Βρετανών ειδικών ότι η Ελληνική γλώσσα ενισχύει τη λογική και τονώνει τις ηγετικές ικανότητες. Γι' αυτό έχει μεγάλη αξία, όχι μόνο στην πληροφορική και στην υψηλή τεχνολογία, αλλά και στον τομέα οργανώσεως και διοικήσεως .. Αυτές οι ιδιότητες της Ελληνικής ώθησαν το Πανεπιστήμιο Ιρμάιν της Καλιφόρνια να αναλάβει την αποθησαύριση του πλούτου της. Επικεφαλής του προγράμματος τοποθετήθηκαν η γλωσσολόγος -Ελληνίστρια- Μακ Ντόναλι και οι καθηγητές της ηλεκτρονικής Μπρούνερ και Πάκαρι.

Στον Η/Υ Ίμυκο αποθησαυρίστηκαν 6 εκατομμύρια λεκτικοί τύποι της γλώσσας μας όταν η Αγγλική έχει συνολικά 490.000 λέξεις και 300..000 τεχνικούς όρους, δηλαδή σαν γλώσσα είναι μόλις το 1/100 της δικής μας. Στον Ίμυκο ταξινομήθηκαν 8.000 συγγράμματα 4.000 αρχαίων Ελλήνων και το έργο συνεχίζεται. Μιλώντας γι' αυτό ο καθηγητής Μπρούνερ είπε: Σε όποιον απορεί γιατί τόσα εκατομμύρια δολάρια για την αποθησαύριση των λέξεων της Ελληνικής απαντούμε: Μα πρόκειται για τη γλώσσα των προγόνων μας. Και η επαφή μας μ' αυτούς θα βελτιώσει τον πολιτισμό μας . Οι υπεύθυνοι του προγράμματος υπολογίζουν ότι οι ελληνικοί λεκτικοί τύποι θα φθάσουν στα 90 εκατομμύρια, έναντι 9 εκατομμυρίων της λατινικής.

Το ενδιαφέρον για την Ελληνική προέκυψε από τη διαπίστωση των επιστημόνων πληροφορικής και υπολογιστών ότι οι Η/Υ προχωρημένης τεχνολογίας δέχονται ως νοηματική γλώσσα μόνον την Ελληνική. Όλες τις άλλες γλώσσες τις χαρακτήρισαν σημειολογικές . Νοηματική γλώσσα θεωρείται η γλώσσα στην οποία το σημαίνον, δηλαδή η λέξη, και το σημαινόμενο, δηλαδή αυτό, που η λέξη εκφράζει (πράγμα, ιδέα, κατάσταση), έχουν μεταξύ τους πρωτογενή σχέση. Ενώ σημειολογική είναι η γλώσσα στην οποία αυθαιρέτως ορίζεται ότι το αμ πράγμα (σημαινόμενο) εννοείται με το αμ (σημαίνον).

Με άλλα λόγια, η Ελληνική γλώσσα είναι η μόνη γλώσσα της οποίας οι λέξεις έχουν πρωτογένεια, ενώ σε όλες τις άλλες, οι λέξεις είναι συμβατικές, σημαίνουν, δηλαδή, κάτι, απλώς επειδή έτσι 'συμφωνήθηκε' μεταξύ εκείνων που την χρησιμοποιούν.
ΟΛΕΣ οι λέξεις στην Ελληνική ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ, π.χ. η λέξη ενθουσιασμός = εν-Θεώ, γεωμετρία = γη +μετρώ, προφητεία = προ + φάω, άνθρωπος = ο άναρθρων (ο αρθρώνων λόγο). Έχουμε δηλαδή αιτιώδη σχέση μεταξύ λέξεως-πράγματος, πράγμα ανύπαρκτο στις άλλες γλώσσες. Τα πιο τέλεια προγράμματα Ίμυκος , Γνώσεις και Νεύτων αναπαριστούν τους λεκτικούς τύπους της Ελληνικής σε ολοκληρώματα και σε τέλεια σχήματα παραστατικής, πράγμα που αδυνατούν να κάνουν για τις άλλες γλώσσες.

Και τούτο επειδή η Ελληνική έχει μαθηματική δομή που επιτρέπει την αρμονική γεωμετρική τους απεικόνιση. Ιδιαιτέρως χρήσιμα είναι τα ελληνικά προσφύματα ΟΠΩΣ : τηλέ , λάνδη =...LAND, ΓΕΩ...,νάνο, μίκρο, μέγα, σκοπό....ισμός, ΗΛΕΚΤΡΟ....., κυκλο......, ΦΩΝΟ...., ΜΑΚΡΟ...., ΜΙΚΡΟ......., ΔΙΣΚΟ...., ΓΡΑΦΟ..., ΓΡΑΜΜΑ...., ΣΥΝ..., ΣΥΜ..., κ.λπ... ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ : ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ C D = COMPACT DISK = ΣΥΜΠΑΚΤΩΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θεωρούν την Ελληνική γλώσσα «μη οριακή», δηλαδή ότι μόνο σ' αυτή δεν υπάρχουν όρια και γι' αυτό είναι αναγκαία στις νέες επιστήμες όπως η Πληροφορική, η Ηλεκτρονική, η Κυβερνητική και άλλες.

Αυτές οι επιστήμες μόνο στην Ελληνική γλώσσα βρίσκουν τις νοητικές εκφράσεις που χρειάζονται, χωρίς τις οποίες η επιστημονική σκέψη αδυνατεί να προχωρήσει. Γι' αυτούς τους λόγους οι Ισπανοί Ευρωβουλευτές ζήτησαν να καθιερωθεί η Ελληνική ως η επίσημη της Ευρωπαϊκής Ένωσης διότι το να μιλά κανείς για Ενωμένη Ευρώπη χωρίς την Ελληνική είναι σα να μιλά σε έναν τυφλό για χρώματα.



http://blogaroume.blogspot.com

Οι Έλληνες των Λιμνών


Ο καθηγητής προϊστορικής αρχαιολογίας
του ΑΠΘ Γ. Χ. Χουρμουζιάδης
μιλάει για τα σημαντικά ευρήματα
του προϊστορικού λιμναίου οικισμού
Δισπηλιού Καστοριάς.


Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΝΟΥ


Η ύπαρξη των λιμναίων οικισμών στην Ελλάδα είναι γνωστή από τον πατέρα της ιστοριογραφίας Ηρόδοτο, ο οποίος περιγράφει τον τρόπο κατασκευής τους στις ιστορίες του.

Χρειάστηκαν όμως να περάσουν πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια για να εντοπιστούν, στα 1932, από τον καθηγητή Α. Κεραμόπουλο, τα υπολείμματα ενός λιμναίου προϊστορικού οικισμού στη νότια πλευρά της λίμνης της Καστοριάς, στον χώρο του Δισπηλιού. Ο ξερός χειμώνας εκείνης της χρονιάς προκάλεσε το κατέβασμα της στάθμης της λίμνης, με αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν χιλιάδες πάσσαλοι που είχαν χρησιμοποιηθεί από τους κατοίκους του προϊστορικού οικισμού, για να κατασκευασθούν οι πλατφόρμες και πάνω σε αυτές τα σπίτια που αποτελούσαν τα βασικά στοιχεία της οργάνωσης του χώρου κατά την εποχή εκείνη, 7000 χρόνια περίπου πριν από εμάς. Ο Κεραμόπουλος κατάλαβε τη σημασία του οικισμού όχι μόνο για την αρχαιολογική έρευνα αλλά και για την ιστορία και τον προϊστορικό πολιτισμό της περιοχής. Γι’ αυτό έγραψε τότε, πριν από εξήντα χρόνια, ότι οι έρευνες στον λιμναίο οικισμό στο Δισπηλιό έπρεπε να συνεχιστούν. Τη σημασίας μιας τέτοιας αρχαιολογικής έρευνας υπογράμμισε και ο καθηγητής Ν. Μουτσόπουλος στα 1968, όταν δημοσίευσε το αρχαιολογικό υλικό που είχε βρεθεί και συλλεγεί στη νότια πλευρά της λίμνης, δηλαδή, στη θέση του λιμναίου προϊστορικού οικισμού. Τελικά, τον Ιούλιο του 1992, με άδεια του υπουργείου Πολιτισμού, ο καθηγητής της προϊστορικής αρχαιολογίας του ΑΠΘ Γ. Χ. Χουρμουζιάδης άρχισε συστηματικές ανασκαφές.

Πολύ γρήγορα, με τα πρώτα αρχαιολογικά ευρήματα, φάνηκε ότι η έρευνα θα έφερνε στο φως πολύ σημαντικές πληροφορίες για τις προϊστορικές ρίζες του ελληνικού πολιτισμού. Επειδή οι ανασκαφές βεβαιώθηκαν για τις θετικές προοπτικές τους, θελήσαμε να συζητήσουμε με τον καθηγητή Γιώργο Χουρμουζιάδη σχετικά με τη σημασία των συμπερασμάτων και τη συνέχιση της ανασκαφικής έρευνας.


--Κύριε Χουρμουζιάδη. Είσθε επικεφαλής των ανασκαφών του προϊστορικού λιμναίου οικισμού στο Δισπηλιό Καστοριάς. Μιλήστε μας καταρχήν για τη σημασία της ανασκαφής;

«Τρεις είναι οι λόγοι που στοιχειοθετούν αυτή τη σημασία. α) Είναι πρώτη φορά που ανασκάπτεται στην Ελλάδα ένας λιμναίος οικισμός, παρ’ όλο που η παρουσία τέτοιων εγκαταστάσεων είναι γνωστή από τον Ηρόδοτο. β) Με τις ανασκαφές αυτές δίνεται η δυνατότητα να μελετηθεί ένας ελληνικός λιμναίος προϊστορικός οικισμός που αναπτύχθηκε πάνω σε έναν δρόμο, όπου είχαν πραγματοποιηθεί μετακινήσεις από τις νότιες περιοχές της Ελλάδας μέχρι την Αδριατική θάλασσα και γ) Οι αρχαιολογικές πληροφορίες, που ήδη είναι πλούσιες, θα μας βοηθήσουν να μελετήσουμε την εικόνα ενός πανελλαδικού προϊστορικού πολιτισμού, όπως αυτή προκύπτει από τα ευρήματα του Δισπηλιού, ιδιαίτερα στο βαθμό που αυτά συσχετίζονται με παρόμοια ευρήματα άλλων περιοχών της Ελλάδας».

-Θα ήταν δυνατόν να συνδέσει κανείς τα συμπεράσματα των ανασκαφών σας με τα θέματα που αναφέρονται στους Μακεδόνες, γενικά;

«Δεν είμαι από τους αρχαιολόγους που ασκούν ένα είδος «εθνικής» αρχαιολογίας. Σε μια τέτοια έρευνα υπολανθάνουν οι επικίνδυνες ιδέες για ράτσες και φυλές. Είμαι έτοιμος όμως να υποστηρίξω ότι μια έρευνα σε αυτή την περιοχή μπορεί να αποκαλύψει όλες εκείνες τις μαρτυρίες που θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν την ιθαγένεια του Μακεδονικού πολιτισμού και την άμεση ένταξή του στο ευρύτερο ελλαδικό πολιτισμικό σύστημα. Ένα σύστημα, δηλαδή, που θα αποτελέσει το θεμέλιο όλων των κατοπινών εξελίξεων που θα συμβούν στα ιστορικά χρόνια και θα συστήσουν τη διαχρονική διάσταση του πολιτισμού μας. Θέλω να πω, με άλλα λόγια, πως ανασκαφικές έρευνες σε προϊστορικούς οικισμούς, όπως αυτός του Δισπηλιού, όπου οι αρχαιολογικές πληροφορίες μας αποκαλύπτουν τη δυναμικότητα του περιφερειακού ελληνισμού, είναι πάντα πολύ σημαντικές. Είναι σημαντικές, γιατί μας βοηθούν να απομακρυνθούμε από την αντίληψη που επιμένει να αναζητεί τις αρχές του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ κάτω από τη σκιά των κιόνων του Παρθενώνα».


-Θα μπορούσατε να μας δώσετε μια σύντομη περιγραφή των ευρημάτων και της εικόνας που στοιχειοθετούν αυτά;

«Οπωσδήποτε είναι πολύ νωρίς για να περιγράψει κανείς μια τέτοια εικόνα. ωστόσο θα τολμούσα να πως ο προϊστορικός λιμναίος οικισμός του Δισπηλιού ήταν ένα σημαντικό σύστημα στηριγμένο στην εκμετάλλευση της λίμνης αλλά καις την άσκηση της κτηνοτροφίας, της γεωργίας κα του κυνηγιού. Τα εργαλεία και τα κόκαλα των ζώων που βρίσκουμε μας επιβεβαιώνουν αυτή ην εικόνα. Το Δισπηλιό όμως δεν στηριζόταν μόνο στις παραγωγικές δυνατότητες της περιοχής του. Η πλούσια κεραμεική που έχουμε αυτή τη στιγμή στη διάθεσή μας δείχνει πως οι κάτοικοι του προϊστορικού Δισπηλιού έρχονταν πολύ συχνά σε επαφή με άλλους οικισμούς ή με ομάδες «πραματευτάδων» της εποχής εκείνης που μετακινούνταν και έφερναν μαζί τους για ανταλλαγή τα δικά τους προϊόντα. Ήταν, λοιπόν, το Δισπηλιό ένα ανοιχτό σύστημα που αντάλλαζε πληροφορίες με το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον, με αποτέλεσμα να μένει δυναμικό και “εν εξελίξει”».

-Ξεχωρίζετε κάποια από τα ευρήματα της ανασκαφής;

«Κατά την περσινή ανασκαφική περίοδο ήρθε στο φως μία βάρκα. Μην εκπλήττεστε. Μια νεολιθική βάρκα. Βέβαια, δεν την αποκαλύψαμε όλη, γιατί δεν μπορούμε ακόμη να διαθέσουμε τους ειδικούς συντηρητές που χρειάζεται ένα τέτοιο εύρημα. Έτσι την αφήσαμε μέσα στη γη, όπου όλα διατηρούνται και δεν κινδυνεύουν να καταστραφούν μέσα στις συνθήκες της δικής μας αδυναμίας. Φέτος, ένα άλλο εύρημα ήρθε στο φως, για να μας συγκλονίσει. Μία ξύλινη πινακίδα με ένα «κείμενο» χαραγμένο πάνω της. Ας μην το πω «κείμενο», όμως, γιατί το θέμα της γραφής σ’ αυτές τις πρώιμες φάσεις της προϊστορίας δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί. Οπωσδήποτε όμως, έχουμε στα χέρια μας το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας, για να αποτυπωθεί πάνω σε μια επιφάνεια, ξύλινη στην προκειμένη περίπτωση, η σκέψη ενός ανθρώπου ή μιας ολόκληρης κοινότητας. Άρα έχουμε στα χέρια μας την αρχαιότερη ίσως ένδειξη για τη μετατροπή της ανθρώπινης σκέψης σε «εικόνα». Θέλω να πω σε γραφή. Είναι, το λιγότερο, συγκλονιστική μια τέτοια «αποκάλυψη». όλα αυτά θα τα χειροκροτήσουμε, όμως, όταν θα έχουμε την επιβεβαίωση των υποθέσεών μας, με την εργαστηριακή χρονολόγηση του ευρήματος και την πιο συστηματική μελέτη του».


-Τι προοπτικές μπορεί να έχει η έρευνά σας;

«Οι κατευθύνσεις των προοπτικών μας είναι δύο. Η μία αφορά την ίδια την έρευνα και αυτό σημαίνει πως θα συνεχίσουμε, μέχρι να αποκαλύψουμε ένα μεγάλο μέρος του οικισμού, για να έχουμε στη διάθεσή μας τα στοιχεία εκείνα που θα μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε σε αναπαραστάσεις των σπιτιών και άλλων βοηθητικών κατασκευών. Η δεύτερη κατεύθυνση είναι αυτή που μας φέρνει στο αίτημα ίδρυσης ενός κέντρου έρευνας λιμναίων οικισμών. Κάτι παρόμοιο έχει γίνει στην Ευρώπη, όπου υπάρχουν παρόμοιοι οικισμοί, εδώ και εκατό χρόνια. Εμείς, τελικά, θα μείνουμε μόνιμα οι «καθυστερημένοι» φτωχοί συγγενείς της Ευρώπης;»

-Επειδή προβληματίζει πολλούς, ήθελα να σας ρωτήσω, ποια σχέση υπάρχει, αν υπάρχει βέβαια, ανάμεσα στον προϊστορικό οικισμό του Δισπηλιού και στα ευρήματα των Πετραλώνων και τον χειροπέλεκυ του Higgs (Γρεβενά 1964);

«Καμία. Τα ευρήματα που αναφέρατε χρονολογούνται στην παλαιολιθική περίοδο, ενώ το Δισπηλιό δεν μπορεί να αναχθεί χρονολογικά σε περιόδους παλαιότερες από τη νεολιθική περίοδο, δηλαδή, πριν από το 5.000 π.Χ».



-Σχετικά με το που πρέπει να μείνουν και να εκτεθούν τα ευρήματα του Δισπηλιού, ποια είναι η δική σας γνώμη;

«Δεν έχω κανένα δισταγμό για να πω και να το υπογραμμίσω, ότι από εδώ δεν πρέπει να φύγει ούτε ένα όστρακο. Γι’ αυτό θα πρέπει ο κόσμος της περιοχής, από αυτή τη στιγμή, να απαιτήσει την ίδρυση ενός μουσείου στο Δισπηλιό. Νομίζω πως σχετικές ιδέες έχουν ήδη αποτυπωθεί».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Κασσιμάτης Τινάζει Στον Αέρα το Παιγνίδι του Μνημονίου


"Οχι σε Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών στην Πάτρα-Να κατέβει ο Παπουτσής στην Πάτρα"


Διαφορετικά αποφασιστηκε να μεταβούν οι φορείς στην Αθήνα διεκδικώντας παρεμβάσεις για το ζήτημα



Σε θετικό κλίμα  πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας η σύσκεψη  που συγκάλεσε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης  Δημαράς με τους βουλευτές του Νομού Αχαΐας Κώστα Σπηλιόπουλο, Ανδρέα Τριανταφυλλόπουλο, Θανάση Παπαδόπουλο, Μαρία Κυριακοπούλου, Μιχάλη Μπεκίρη, Νίκο Νικολόπουλο, Νίκο Καραθανασόπουλο, Αλέξανδρο Χρυσανθακόπουλο, καθώς και εκπρόσωπο του βουλευτή Νίκου Τσούκαλη.
Ο κ. Δημαράς, αναφερόμενος στην αναγκαιότητα άμεσων μέτρων, λόγω της όλο και μεγαλύτερης διάστασης που προσλαμβάνει πλέον το μεταναστευτικό πρόβλημα, ενημέρωσε του βουλευτές για την επιστολή που έχει αποστείλει προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή, ώστε να γνωστοποιήσει την ημερομηνία επίσκεψής του στην Πάτρα προκειμένου να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα των ενεργειών του Υπουργείου για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Επίσης, η αντιδήμαρχος  Ήρα Κουρή αναφέρθηκε σε όλες τις ενέργειες  που συνεχώς εξελίσσονται από τη δημοτική Αρχή για το ανθρωπιστικό μέρος του προβλήματος, με παροχή τροφίμων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αλλά και κάθε άλλης δυνατής βοήθειας σε μετανάστες.
Ο Δήμαρχος Πατρέων  και οι επτά από τους βουλευτές συμφώνησαν πως δεν θα πρέπει να υπάρξει ζήτημα δημιουργίας κανενός είδους κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, ενώ ο κ. Καραθανασόπουλος και ο εκπρόσωπος του κ. Τσούκαλη τάχθηκαν υπέρ του ανοικτού κέντρου φιλοξενίας. Επίσης, αποφασίστηκε ομόφωνα πως άμεσα θα πρέπει το Υπουργείο να κάνει γνωστό το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος, με ανακοινώσεις του ίδιου του κ. Παπουτσή. Εάν, μάλιστα, δεν υπάρξει η εξαγγελθείσα παρουσία στην Πάτρα του κ. Υπουργού, τότε να οριστεί στο αμέσως επόμενο διάστημα σύσκεψη στο Υπουργείο, όπου ο κ. Παπουτσής να κάνει τις τελικές ανακοινώσεις με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα εφαρμογής.
Ο κ. Δημαράς, μετά το τέλος της σύσκεψης εξέφρασε την  ικανοποίησή του για το κλίμα της συζήτησης, ενώ δήλωσε πως εξαιτίας του χρόνου των δύο περίπου ωρών που διήρκεσε η σύσκεψη, το θέμα του κυκλοφοριακού θα τεθεί σε ανάλογη σύσκεψη το επόμενο Σάββατο, την ίδια ώρα, ώστε να γίνει ολοκληρωμένη συζήτηση και σε αυτό το μεγάλο ζήτημα για την πόλη της Πάτρας.



Εκλιπαρούν για εκεχειρία οι επαναστάτες στην Λιβύη!



ImageΑρνείται ο Μ.Καντάφι να δεχθεί την εκεχειρία που του πρότειναν οι αντικαθεστωτικοί που στο έδαφος έχουν ηττηθεί σε ολόκληρη την Λιβύη και επιβιώνουν μόνο χάρη στους ανηλεείς βομβαρδισμούς των κυνερνητικών δυνάμεων από το ΝΑΤΟ. "Η πρόταση για εκεχειρία, που κατατέθηκε από τους εξεγερμένους, δεν γίνεται δεκτή από την κυβέρνηση στην Τρίπολη. Τα κυβερνητικά στρατεύματα θα επιμείνουν να πολιορκούν για να απελευθερώσουν τις λιβυκές πόλεις, καθώς επίσης και να προβαίνουν σε παροχή πυρών υποστίρξης στα μαχόμενα κυβερνητικά στρατεύματα". Τέλος, χαρακτήρισε τις αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού, υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ, ως "έγκλημα, στρεφόμενο κατά της ανθρωπότητας".
Λϊγες ώρες πριν οι εξεγερμένοι στη Λιβύη δήλωσαν ότι ήθελαν κατάπαυση του πυρός, υπό τον όρο ότι οι δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι θα διακόψουν την επίθεση εναντίον των πόλεων που έχουν καταλάβει, δήλωσε ο επικεφαλής του αντιπροσωπευτικού οργάνου των εξεγερμένων, Μουσταφά Αμπντελτζαλίλ.

"Είμαστε έτοιμοι για μια κατάπαυση του πυρός, με τον όρο ότι οι αδελφοί μας στις δυτικές πόλεις θα μπορέσουν να εκφραστούν ελεύθερα και οι (φιλοκανταφικές) δυνάμεις που πολιορκούν τις πόλεις μας θα αποσυρθούν" δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βεγγάζη ο Αμπντελτζαλίλ, ο οποίος είναι επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Μετάβασης.

Ο Αμπντελτζαλίλ έκανε δηλώσεις έπειτα από συνάντησή του με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ στη Λιβύη, τον Ιορδανό Αμπντέλ Ιλάχ Χατίμπ.

Στο μεταξύ οι κυβερνητικές δυνάμεις που προσέβαλαν θέσεις των επαναστατών στη Μιζουράτα, που ελέγχεται από τους αντάρτες.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την τηλεόραση του BBC, ένας Λίβυος γιατρός δήλωσε πως από τα αεροπορικά πλήγματα του δυτικού συνασπισμού σκοτώθηκαν την Τετάρτη κοντά στην πετρελαϊκή πόλη Μπρέγκα (ανατολική Λιβύη) επτά άμαχοι, οι περισσότεροι παιδιά, και τραυματίσθηκαν 25.

Ο γιατρός είπε στον ανταποκριτή του BBC πως τον κάλεσαν σ' ένα χωριό σε απόσταση 15 χλμ. από την Μπρέγκα, όταν επλήγη από τα αεροπλάνα μια φάλαγγα στρατιωτικών οχημάτων υποστηρικτών του Καντάφι.

Ένα ρυμουλκούμενο όχημα που περιείχε πυρομαχικά εξερράγη ανάμεσα σε δύο κατοικίες, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν νεαρά κορίτσια και αγόρια ηλικίας από 12 ως 20 ετών, μετέδωσε επίσης το BBC. Η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Μάχες διεξάγονται κοντά στην Μπρέγκα ανάμεσα στους εξεγερμένους και τις δυνάμεις που είναι πιστές στον Καντάφι, ενώ η κακοκαιρία δημιουργεί εδώ και πολλές ημέρες εμπόδια στις αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού.

Η γραμμή του μετώπου βρισκόταν το πρωί στα περίχωρα της Μπρέγκα, όμως για πρώτη φορά οι δημοσιογράφοι δεν μπορούσαν να πλησιάσουν στην περιοχή από την Αζνταμπίγια (σε απόσταση 80 χλμ. από την Μπρέγκα), σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η Βουλγαρία ξεκινά την κατασκευή του φράχτη στα σύνορα της με την Τουρκία


Η βουλγαρική κυβέρνηση πρόκειται να κατασκευάσει τελικά τον περίφημο φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία στα πλαίσια της πολιτικής της κυβέρνησης να εμποδίσει κάθε περίπτωση μετάδοσης της ασθένειας του αυθώδη πυρετού από την Τουρκία στην Βουλγαρία.
Η συγκεκριμένη ασθένεια έχει πλήξει τους Βούλγαρους κτηνοτρόφους από τον Ιανουάριο και σύμφωνα με μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί η προέλευση του προβλήματος προέρχεται από την Τουρκία. Αποτέλεσμα αυτής της ασθένειας ήταν η σφαγή και καταστροφή χιλιάδων ζώων στην Βουλγαρία γεγονός που έχει προκαλέσει τεράστιο οικονομικό κόστος για την τοπική οικονομία και κοινωνία.
Αναμφίβολα ο φράχτης αυτός θα λειτουργήσει αποτρεπτικά και για τους λαθρομετανάστες που προσπαθούν να περάσουν από τη Βουλγαρία για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Μετά από αυτή την εξέλιξη μία πιθανή εκτροπή του ρεύματος των λαθρομεταναστών, αν και μικρής κλίμακας, προς τα ελληνικά σύνορα στο μέλλον δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr   

ΒΟΜΒΑ ΔΝΤ: "Κάντε αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους άμεσα"!


Το απολύτως αναμενόμενο και η μοναδική εξέλιξη που μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ανόρθωσης της ελληνική οικονομίας, το "κούρεμα" του πρωτογενούς δημόσιου χρέους των 350 δισ. ευρώ και η επιμήκυνσή αποπληρωμής του φαίνεται ότι είναι πλέον "προ των πυλών", πολύ συντομότερα από την 01/01/2013 που τελειώνουν τα 110 δισ. ευρώ του δανείου της τρόϊκας και θα πρέπει η Ελλάδα να βγει στις αγορές: "Κορυφαίες πηγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πιέζουν την Ελλάδα να αναδιαρθρώσει σύντομα το χρέος της, σηματοδοτώντας στροφή στην μέχρι τώρα προσέγγισή του", σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.
Δηλαδή για άλλη μιά φορά οι "μάγοι" του ΔΝΤ που έχουν φέρει τον οικονομικό όλεθρο στην ελληνική αγορά, 'αναδιαρθρώνουν" τις προβλέψεις τους και τα σχέδιά τους διαπιστώνοντας ότι αυτά που επέβαναν στη χώρα (σε συνεργασία βέβαια με την Γερμανία και την ΕΚΤ), οδηγούν νομοτελειακά σε ένα τεράστιο "κανόνι" αφού είναι πρακτικά αδύνατον η χωρα να μπει σε τροχιά ανάπτυξης και να δημιουργήσει πρωτογενή πλεονάσματα.
Χωρίς να επικαλείται καμία πηγή, το περιοδικό επισημαίνει ότι "υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του ΔΝΤ συζητoύν αυτή την σύσταση με ευρωπαϊκές κυβερνήσεις λόγω του μη βιώσιμου χρέους της Ελλάδας". Όσο και αν το διαψεύδει η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός πιο εύκολο είναι να βγει ο ήλιος από την δύση παρά τα πληρωθεί "και το τελευταίο σεντ", όπως αρέσκεται να λέει, του δημόσιου χρέους.
Η εσωτερική αγορά έχει καταρρεύσει, η περίφημη "σύλληψη της φοροδιαφυγής" εξελίσσεται στην μεγαλύτερη φάρσα καθώς οι έμμεσοι φόροι που έχουν επιβληθεί είναι τόσο εξοντωτικοί που όχι απλώς ισοσκελίζουν, αλλά υπερβαίνουν κατά πολύ τα ποσά που φοροδιαφεύγουν. Αυτό όμως δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας στην αγορά. Οι καταθέσεις στις τράπεζες συνέχεια πέφτουν, τα έσοδα από ΦΠΑ καταρρέουν συνέχεια μήνα με τον μήνα παρά τις συνεχείς αυξήσεις του και στην κυβέρνηση μιλάνε σαν να βρισκόμαστε στο ... 1981.
Η αναδιάρθρωση υπολογίζεται σε ένα ποσοστό 30-35% (πάντα σε συνεργασία με τους δανειστές, φυσικά) και η επιμήκυνση πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη.
Το ότι το ΔΝΤ βγαίνει τώρα και μιλάει για "αναδιάρθρωση χρέους" απλώς σημαίνβει ότι κρίνουν πως δεν μπορούν να ληφθούτν επιπλέον μέτρα στην Ελλάδα και η αγελάδα έχει "κόψει το γάλα". 


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Έτοιμη η αντιαρματική τάφρος στο προγεφύρωμα του Κάραγατς


Ολοκληρώθηκε πριν μερικές μέρες η τάφρος που αποκόπτει το προγεφύρωμα του Κάραγατς από προσωπικό και μέσα του Μηχανικού. Η τάφρος έχει μήκος 12 χλμ, πλάτος 35 μέτρα, βάθος 12 μέτρα, ύψος αναχώματος 7 μέτρα. Οι πρώτες εργασίες είχαν ξεκινήσει το 1974 αλλά δεν προχώρησαν ποτέ. Το έργο έλαβε προτεραιότητα μετά την αγορά των νέων γεφυροφόρων αρμάτων από τις τουρκικές δυνάμεις.
Το έργο ολοκληρώθηκε αποκλειστικά με μέσα και προσωπικό του Μηχανικού καθότι το κόστος για την ανάθεση του σε εργολαβικές επιχειρήσεις ήταν απαγορευτικό. Χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 70 μηχανήματα ΜΧ και 20 ανατρεπόμενα φορτηγά, ενώ το εργοτάξιο δούλευε 16 ώρες την ημέρα για αρκετούς μήνες, σε δύο βάρδιες.
Κατά τη σχεδίαση λήφθηκαν υπόψη υπάρχοντα δρομολόγια που επειδή διακόπτονταν έπρεπε να ξαναχαραχθούν και κανάλια που επίσης έπρεπε να αλλάξουν πορεία. Η τάφρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν βαλβίδα εκτόνωσης του ποταμού Άρδα σε περιόδους πλημμύρας.
Η κατασκευή της τάφρου άλλαξε και τα δρομολόγια εισόδου των λαθρομεταναστών. Πλέον η μαζική είσοδος των λαθρομεταναστών γίνεται από το πέταλο.
Να σημειωθεί η εχθρική στάση της Τουρκίας κατά την κατασκευή της τάφρου. Στην ευρύτερη περιοχή δε λειτουργούσε κανένα μέσο επικοινωνίας γιατί είχαν προωθήσει στο σημείο Λόχο Ηλεκτρονικού Πολέμου ο οποίος μπλόκαρε τις επικοινωνίες του εργοταξίου.
Γιά άλλη μία φορά αποδεικνύεται έμπρακτα η αξία του Σώματος του Μηχανικού για την προσφορά τους όχι μόνο στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και στο κοινωνικό σύνολο. Άραγε πόσα μικρού μεγέθους δημόσια και τοπικά έργα θα είχαν πραγματοποιηθεί με χαμηλότερο κόστος, καλύτερη ποιότητα κατασκευής και ταχύτερα, αν δεν είχε καταργηθεί η περίφημη ΜΟΜΑ.




Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο "άθλιος Μογγόλος" Νταβούτογλου

Παραστρατιωτικές οργανώσεις στην Ελλάδα!!!


Αποκαλυπτικό το περιεχόμενο της άσκησης που διοργανώθηκε πρόσφατα στη Χαλκιδική με Αμερικάνους εκπαιδευτές και υπό την επίβλεψη του ΓΕΣ

Κάθε άλλο παρά αθώα υπόθεση είναι η ύπαρξη στην Ελλάδα παραστρατιωτικών οργανώσεων, οι οποίες μάλιστα εκπαιδεύονται από Αμερικάνους «ειδικούς», υπό την παρακολούθηση παρατηρητών του Γενικού Επιτελείου Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας.
Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από την «άσκηση» που έγινε στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, το διάστημα 7 - 10 Γενάρη 2010, με διοργανωτές το «Κέντρο Εκπαίδευσης Σκοποβολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών» και τη «Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Χαλκιδικής» (απόστρατοι καταδρομείς). Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στην άσκηση συμμετείχαν «μέλη εφεδροπολεμικών οργανώσεων, εν ενεργεία στρατιωτικοί, αστυνομικοί και λιμενικοί».


Στο διάστημα αυτών των ημερών, έγινε εκπαίδευση σε «σχολείο SWAT», με αντικείμενα «ειδικών δυνάμεων αστυνομικών υπηρεσιών», όπου το ρόλο των εκπαιδευτών είχαν «εν ενεργεία εκπαιδευτές από αστυνομικές υπηρεσίες από τις ΗΠΑ». SWAΤ (ομάδες ειδικών όπλων και τακτικής) αποκαλούνται οι παραστρατιωτικές ομάδες που λειτουργούν στις ΗΠΑ και είναι πλήρως ενσωματωμένες στους εκεί κατασταλτικούς μηχανισμούς.
Οι SWAΤ έχουν ως επίσημη αποστολή τη διάσωση ομήρων, την αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας», τη συμμετοχή σε υψηλού ρίσκου συλλήψεις και έρευνες, την αντιμετώπιση βαριά οπλισμένων εγκληματιών. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ποιες είναι οι πραγματικές στοχεύσεις που κρύβονται κάτω από τέτοιους όρους και «αποστολές».
Με διεθνείς διασυνδέσεις
Το ίδιο το γεγονός της άσκησης και το περιεχόμενό της φέρνει στην επιφάνεια το ζήτημα της εκπαίδευσης και της λειτουργίας στην Ελλάδα παραστρατιωτικών - παρακρατικών οργανώσεων με διεθνείς διασυνδέσεις. Η συγκρότησή τους παραπέμπει στους ιδιωτικούς στρατούς, που ήδη δρουν στα ανά τον κόσμο ιμπεριαλιστικά μέτωπα.
Το συγκεκριμένο «σχολείο» που οργανώθηκε στη Χαλκιδική, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική ιστοσελίδα, «απευθύνεται σε εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικούς, λιμενικούς και στρατιωτικούς, όπως επίσης και σε εφέδρους στην εφεδρεία των ενόπλων δυνάμεων». Το ότι η δραστηριότητα αυτή τελεί υπό την κάλυψη των ελληνικών κρατικών αρχών επιβεβαιώνεται και από τα όσα αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους οι διοργανωτές: «Καθ' όλη τη διάρκεια του σχολείου θα υπάρχουν παρατηρητές από το ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ σε επίπεδο αξιωματικών, όπως και από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ».
Να σημειωθεί ότι στην εκπαίδευση πήραν μέρος 30 εθελοντές με τιμή συμμετοχής ανά άτομο 400 ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνονται η φιλοξενία και τα πυρομαχικά, καθώς βέβαια και ο εξοπλισμός που θα έπρεπε να έχουν οι εκπαιδευόμενοι (στολή πλήρους μάχης, άρβυλα, κάλυμμα κεφαλής - κράνος κλπ.). Μάλιστα, στη διάρκεια της άσκησης, έγινε χρήση και των εγκαταστάσεων του Τεχνικού Λυκείου Πολυγύρου Χαλκιδικής, ένα δημόσιο δηλαδή κτίριο, για τη χρήση του οποίου απαιτείται άδεια από τις υπηρεσίες του κράτους.
Τα αντικείμενα της εκπαίδευσης, όπως, άλλωστε, επίσημα προβάλλονται από σχετική ιστοσελίδα, παραπέμπουν κατευθείαν σε εκπαίδευση παραστρατιωτικών ομάδων. Προσανατολίζουν σε αποστολές καθαρά εσωτερικής κατασταλτικής δύναμης κατά του λαϊκού κινήματος, που, εκτός των άλλων, μπορεί άμεσα να ενσωματωθεί στους ιδιωτικούς ή και στους κρατικούς στρατούς που δρουν στα πλαίσια των κάθε είδους ιμπεριαλιστικών αποστολών, είτε υπό τη μορφή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, είτε υπό τη μορφή εταιρείας παροχής πολεμικών υπηρεσιών.
Η εμπειρία, εξάλλου, από το Ιράκ και το Αφγανιστάν φωτίζει ακόμα καλύτερα την υπόθεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αμερικανός εκπαιδευτής στην άσκηση προέρχεται από το FBI και όπως αναφέρουν οι διοργανωτές «έχει εφαρμόσει την εκπαίδευση αυτή σε δεκάδες επιχειρήσεις στις ΗΠΑ, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και στη Βοσνία». Δεν κρύβουν, λοιπόν, ότι απευθύνονται σε όσους έχουν φιλοδοξίες να γίνουν «ράμπο» σε βάρος των λαών, με την ενθάρρυνση πάντα της εκάστοτε κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τα νεοταξικά δόγματα
Η ύπαρξη αυτών των ομάδων, αλλά και η εκπαίδευσή τους σε τέτοιου είδους αποστολές, υπό την κάλυψη των κρατικών αρχών, συνδέεται άμεσα με τα νεοταξικά δόγματα και το όλο πλέγμα καταστολής που εγκαθιδρύεται, με τον εχθρό λαό να μπαίνει ολοένα και πιο δραστικά στο στόχαστρο.
Αποτελεί αντανάκλαση του προσανατολισμού των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των λεγόμενων «ασύμμετρων απειλών», όπου μαζί με την «τρομοκρατία» - σύμφωνα με τους ιμπεριαλιστικούς ορισμούς - περιλαμβάνουν και οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί ως απειλή για το σύστημα, ακόμα και δραστηριότητες προερχόμενες από τις οργανωμένες δυνάμεις του μαζικού λαϊκού κινήματος.
Χαρακτηριστικό του ρόλου και του χαρακτήρα αυτού του είδους των παρακρατικών ομάδων είναι ότι το πρόγραμμα της εκπαίδευσης που έγινε στον Πολύγυρο περιελάμβανε τα εξής αντικείμενα: «Θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στη χρήση όπλων και πιστολιών και κίνηση εντός κτιρίου και εκκαθάριση με τυφέκια, πιστόλια και εκρηκτικά airsoft (...) Θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στην κίνηση εντός κτιρίου και εκκαθάριση - επιχειρήσεις σε αυτοκίνητα η λεωφορεία με τυφέκια, πιστόλια και εκρηκτικά airsoft (...) Ομαδικές επιχειρήσεις. Μάχη - τακτική σε αστικό περιβάλλον, κτίρια - (CQB). Τακτική σκόπευση - χρήση οπλισμού και γρήγορες ενέργειες προσωπικού. Εφοδοι σε κτίρια και οχήματα».
Αυτός ο προσανατολισμός δεν είναι ξένος και από την ίδια την εκπαίδευση που παρέχεται στις Ενοπλες Δυνάμεις, καθώς ο Ελληνικός Στρατός έχει ήδη πραγματοποιήσει και ασκήσεις για την αντιμετώπιση διαδηλωτών. Η απειλή είναι συγκεκριμένη και αποτελεί μέρος της γενικευμένης επίθεσης που εκπορεύεται από τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες.
Το πλαίσιο στο οποίο κινούνται τώρα οι διάφορες παραστρατιωτικές ομάδες είναι το επίσημο δόγμα του Ελληνικού Στρατού. Στις 29 Ιούλη 2008 πραγματοποιήθηκε στη Νέα Πέραμο Αττικής άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων για αποστολές εντός των πόλεων, που παραπέμπει σε ρόλους εσωτερικής κατασταλτικής δύναμης. Τις αποστολές αυτές τις ονομάζουν «Στρατιωτικές Επιχειρήσεις σε Αστικό Εδαφος» (ΣΕΑΕ) και σύμφωνα με το ΓΕΣ «διεξάγονται εναντίον εχθρού που μπορεί να έχει αναμειχθεί με ομάδες πολιτών».
Ενίσχυση των κατασταλτικών δομών
Η στρατιωτικοποίηση των σύγχρονων κοινωνιών και των διεθνών σχέσεων, από τη μια, και η ανοιχτή εμπλοκή των στρατιωτικών δομών στην πολιτική ζωή, από την άλλη, με αποτέλεσμα και απώτερο στόχο την ενίσχυση των κατασταλτικών δομών σε εθνικό και διεθνικό επίπεδο, αποτελούν τη στρατηγική στόχευση των νέων ιμπεριαλιστικών δογμάτων, στα οποία με εντεινόμενους ρυθμούς ενσωματώνεται η Ελλάδα.
Πρόσφατα (τέλη Νοέμβρη 2009), η Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη διημερίδα με θέμα «Λαθρομετανάστευση και Σύγχρονη Πειρατεία ως Απειλές της Διεθνούς και Περιφερειακής Ασφάλειας». Αξίζει να συγκρίνει κανείς τον ορισμό, που παρουσιάστηκε από τον επίσημο εισηγητή του ΓΕΕΘΑ, περί σύγχρονων «απειλών κατά της ασφάλειας», απέναντι στις οποίες καλούνται να σχεδιάζουν τη στρατηγική και την τακτική τους οι στρατιωτικές δομές, με τις «απειλές» που ασκούνται να αντιμετωπίσουν και οι παραστρατιωτικές ομάδες:
«Δημιουργήθηκε μια τάση ένταξης κάθε είδους και μορφής απειλής στην έννοια της σύγχρονης ασφάλειας, η οποία, πέραν των παραδοσιακών στρατιωτικών απειλών, περιλαμβάνει και αυτές που προέρχονται από μη κρατικούς δρώντες (τρομοκρατία), οικονομικές απειλές (διεθνής οικονομική κρίση), περιβαλλοντικές απειλές (υπερθέρμανση του πλανήτη, έλλειψη πόσιμου νερού), απειλές υγείας (πανδημία γρίπης), φυσικές καταστροφές (πλημμύρες, τσουνάμι) κ.ά.», έλεγε στην εισήγησή του ο εκπρόσωπος του ΓΕΕΘΑ.
Είναι προφανές ότι όλα τα παραπάνω λογίζονται σαν επαρκείς λόγοι για να σχεδιάσει το ΝΑΤΟ ή άλλοι στρατιωτικοί οργανισμοί μια επέμβαση σε οποιαδήποτε χώρα, προκειμένου να εξασφαλίσει δήθεν την «ασφάλεια» των πολιτών της. Δηλαδή, οι Ενοπλες Δυνάμεις, σε κρατικό και υπερκρατικό επίπεδο, έχουν λόγο και προετοιμάζονται να δράσουν στα πλαίσια ενός φάσματος θεμάτων που καλύπτουν πλήρως την κοινωνική και πολιτική ζωή.
Πηγή Εφ. "Ριζοσπάστης"

Υ.Γ.: Η αναδημοσίευση δεν σημαίνει και υιοθέτηση των γραφομένων

ΠΗΓΗ

H αλήθεια για την Αλ Κάιντα

Η Ελλάδα προορίζεται να ζήσει και θα ζήσει!!!



Η Ελλάδα προορίζεται να ζήσει και θα ζήσει!!!
(ΕΚΚΛΗΣΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ.)
Αγαπητοί φίλοι,

Η Ελλάδα σήμερα είναι υπο καθεστώς ανυποληψίας, πάρτε το απόφαση !
Ο,τι και να πεί, ό,τι και αν κάνει, κανείς δεν θα της δώσει σημασία.

Μια χώρα που δεν πείθει κανέναν για τη σοβαρότητά της, αφού έχει κυβερνηθεί, εδώ και 30 χρόνια, απο τα πιο επικύνδινα πολιτικά παράσιτα που κυβερνήθηκε ποτέ σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.

Ο κόσμος πλέον μέσα στην οικογένεια, σε παρέες, στη δουλειά, συζητάει για το σήμερα και το αύριο στη σκιά της κρίσης, η οποία μπήκε βιαίως, στην καθημερινότητα του. Συζητά πολιτικά, αγωνιά για το τι θα του ξημερώσει, και αναστοχάζεται για λάθη ή επιπόλαιες επιλογές του παρελθόντος.

Έκδηλη και φυσιολογική παράλληλα είναι και η ανησυχία πολλών για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων, που λόγω της οικονομικής κρίσης, δίνει το άλλοθι στους οπαδούς των εθνικών υποχωρήσεων να υπογράψουν άρον-άρον απαράδεκτες συμφωνίες με τη δικαιολογία «είμαστε χρεωμένοι, δεν έχουμε τη δυνατότητα υπερήφανης εξωτερικής πολιτικής».

Η ανησυχία ενισχύεται από τις διάφορες πληροφορίες που βλέπουν καθημερινά το φώς της δημοσιότητας όπως:
  • Τις μυστικές συμφωνίες διχοτομήσεως του Αιγαίου υπέρ των τουρκικών συμφερόντων.
  • Την Θράκη όπου το ελληνικό κράτος δείχνει τάσεις αυτοκτονίας και την Τουρκία να χρησιμοποιεί τη μουσουλμανική μειονότητα ως μοχλό για να προκαλέσει επεισόδια με απώτερο στόχο μία χαλαρή αυτονομία της Ροδόπης!!
  • Την Κύπρο όπου ο Πρόεδρος κ. Δ. Χριστόφιας μάς έχει καταπλήξει με τα συνεχή λάθη του και τις απερίσκεπτες δηλώσεις του ρίχνοντας νερό στον μύλο των κατοχικών δυνάμεων, υπογράφωντας παράλληλα συμφωνία για δύο συνιστώντα κρατίδια (στέϊτς) , πράγμα που ικανοποιεί τα διχοτομικά σχέδια της Άγκυρας.
  • Το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων όπου απέτυχαν παταγωδώς όλες οι υποχωρήσεις μας και όσο εμείς ανοίγουμε καταστήματα στα Σκόπια τόσο εκείνοι απαντούν με αδιαλλαξία, και όσο αυτοτραυματιζόμαστε εθνικά συζητώντας με τον κ. Νίμιτς, τόσο εκείνος μας πιέζει να αλλάζουμε τα ονόματα των Υπουργείων και των Πανεπιστημίων μας που περιέχουν τον όρο «Μακεδονία».
  • Την Αλβανία όπου παρά τις επιφανειακώς καλές σχέσεις η ελληνική κοινότητα είναι στόχος πολλαπλών καταπιέσεων και εκφοβιστικών επιθέσεων.
Εθνικά θέματα όμως είναι και η παιδεία, η λαθρομετανάστευση, το δημογραφικό και άλλα.
Βεβαίως αν κάποιος ακολουθούσε την προτροπή του Ιπποκράτη «Την ιστορία μελέτα παιδί μου, γιατί έτσι όχι μόνο τον εαυτό σου και τη ζωή σου θα κάμεις ένδοξη και χρήσιμη στην ανθρώπινη κοινωνία, αλλά και το μυαλό σου οξυδερκέστερο και διαυγέστερο.» εύκολα θα συνηδητοποιούσε ότι η ιστορία άλλα διδάσκει.

Το 1893 ο Χαρίλαος Τρικούπης είχε διακηρύξει το «δυστυχώς επτωχεύσαμεν» και το 1897 επεβλήθη στη χώρα μας ο Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος. Παρά την ύπαρξη και τότε οικονομικών προβλημάτων -η αντίστοιχη ομάδα επιτήρησης δεν λεγόταν ΔΝΤ, αλλά ΔΟΕ- η Ελλάς αναστήθηκε γρήγορα και το 1912-13 απελευθέρωσε εκατομμύρια υποδούλων αδελφών. Διότι παρά την πτώχευση των οικονομικών δεν είχε πτωχεύσει ηθικά και πνευματικά. Χρήσιμο μάθημα για τη σημερινή κατάσταση.

Τα μέτωπα λοιπόν είναι πολλά και τα προβλήματα ποικίλα.

Προβλήματα τα όποια δημιούργηθηκαν η φρόντισαν για την διαιώνιση τους αυτά τα πολιτικά παράσιτα που στηρίζονται δεκαετίες ολόκληρες στην αδικία, στην επιορκία και στην προδοσία!!

Ο συνδυασμός της οικονομικής κρίσης με τον καταιγισμό αποκαλύψεων για σκάνδαλα των πολιτικών που οδήγησαν με τις πράξεις τους τη χώρα στη σημερινή της κατάσταση, τροφοδοτούν  κατ'αυτόν τον τρόπο την πλήρη απαξίωση του πολιτικού προσωπικού αλλά όχι και της πολιτικής, η οποία αναπόφευκτα πλέον αποτελεί και το μέγιστο ζητούμενο.

Δεν πρόκειται λοιπόν για αποπολιτικοποίηση, αλλά για ηχηρή αποκομματικοποίηση της κοινωνίας. Αν αφήναμε κατά μέρος τα της οικονομίας, ίσως μιλούσαμε για τη μεγάλη ευκαιρία. Δυστυχώς η πραγματικότητα υψώνει τείχη. Και αντί για πολιτική εξέλιξη βιώνουμε κοινωνική κατάθλιψη.

Και μέσα απο αυτήν την κοινωνική κατάθλιψη που μας τρώει τα εσώψυχα, γεννάται το μεγάλο και αέναο πολιτικό ερώτημα.

Ποιος θα μπορούσε να κυβερνήσει την χώρα μας αυτή την περίοδο;


Η απάντηση σε αυτό το υπαρκτό δίλημμα (για το ποιος θα κυβερνήσει) δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι τέτοια που να επιτρέπει στους ανθρώπους της Μεταπολίτευσης να εμφανίζονται ως η μόνη ρεαλιστική δυνατότητα.

Δεν είναι πράξη αντίστασης να ζητούμε διεθνώς αυτό που κάναμε τα χρόνια της μεταπολιτευτικής κουτοπονηριάς: να «ρυθμίζουμε» τα χρέη που δεν πληρώνουμε εις υγείαν των κορόιδων που καταβάλλουν φόρους, εισφορές και δόσεις. Δεν αποτελεί λύση αξιοπρεπή να μην πληρώνει κανείς όσα εθελουσίως δανείζεται. Είναι μια συνέχιση της μεταπολιτευτικής μας ευτέλειας.

Πρέπει λοιπόν το χρέος μας να μελετηθεί και να αναλυθεί απο μιά επιτροπή ελέγχου και αφου εγκριθεί να αναγνωριστεί. Ναι, απαιτούνται εδώ που φτάσαμε θυσίες. Αλλά η γενιά που οδήγησε την Ελλάδα σε αυτή την κατάντια δεν μπορεί, δεν έχει το ηθικό ανάστημα να ζητήσει θυσίες για να ξεπεραστεί η κρίση.

Η μοιραία αυτή γενιά, η γενιά του 1970 (στην πολιτική, στην οικονομία, στα γράμματα) πρέπει το ταχύτερο να μας απαλλάξει από την παρουσία της, πρέπει να πεθάνει. Με κάθε τρόπο. Αρκετά μας στέρησε από τις βρύσες της ζωής, αρκετά πηγάδια ζωής επιχωμάτωσε ή βοθροποίησε. Καμιά σωτηρία δεν μπορεί να προσφέρει αυτή η γενιά. Είναι ανίκανη για οποιαδήποτε ευφυή επινόηση. Στερείται κάθε ταλέντου. Καμιά αξιοθρήνητη εξιδανίκευση των μέτρων εξόδου από την κρίση δεν μπορεί να ανασκευάσει την βαθιά ψυχική παραμόρφωση αυτής της γενιάς. Γι’ αυτό και τα όποια μέτρα λαμβάνει είναι αναποτελεσματικά. Διότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν στόχο τη σωτηρία της πατρίδας αλλά τη σωτηρία των ατομικών και ταξικών συμφερόντων αυτής της γενιάς.

Το πραγματικό αίτιο της οικονομικής και ηθικής μας  χρεοκοπίας είναι η υποβάθμιση των απαιτήσεων για ποιότητα ζωής, η υποκατάσταση της δημιουργικότητας του ανθρώπου από την ηδονιστική χρησιμοθηρία και την καταναλωτική βουλιμία, η έκλειψη της άμιλλας.

Ο τύπος του «πασόκου» ή του «νεοδημοκράτη» ή του «προοδευτικού αριστερού» δεν ενδιαφέρεται για το τι θα δημιουργήσει στη ζωή του, αλλά για το πώς θα βγάλει λεφτά, θα κερδίσει εύκολο χρήμα. Αυτή τη νοο-τροπία εκφράζει τυπικά ο τάχα και πολιτικός λόγος όλων των συντεχνιών του κομματικού φάσματος, με αυτή τη «φιλοσοφία» οργανώνουν την παιδεία των Ελλήνων, τριάντα χρόνια τώρα, οι συμπλεγματικοί «εκσυγχρονιστές» των κομμάτων εξουσίας!

Με άλλα λόγια: Είναι παράλογο και αντιφατικό να περιμένουμε από τα κόμματα την ανάκαμψη της οικονομίας, την επανίδρυση του κράτους, την ανασύνταξη της ελληνικής κοινωνίας.

Εχουμε αναρίθμητα τεκμήρια, αναμφίβολες αποδείξεις, ότι δεν μπορούν να το κάνουν.


Τα υπάρχοντα κόμματα έχουν ιστορικά τελειώσει, το πολιτικό προσωπικό της χώρας είναι οριστικά φθαρμένο, ντροπιαστικά εκφαυλισμένο, γελοιωδώς ανίκανο, εγκληματικά ένοχο.

Εδώ ακριβώς θα μπορούσε να προβληθεί βέβαια η καλόπιστη αντίρρηση:
Υπάρχει κάποια άλλη έτοιμη συνταγή εθνικής σωτηρίας;

 
Θα ήταν κωμικό να το υποστήριζε κανείς αυτό. Η μία και μόνη ελπίδα που υπάρχει, είναι να εμφανιστεί μια νέα γενιά με κοινή συναίσθηση ενός ιστορικού χρέους. Με πίστη στις δημιουργικές δυνάμεις του ελληνικού λαού αλλά και αυστηρή στις μικρές και μεγάλες κατεργαριές του δήθεν αθώου, βασανισμένου λαϊκού ανθρώπου. Με στοχασμό ελληνικό –σφραγίδα εντυπωμένη στο νου και στη συνείδηση που θα έχει για τον κόσμο– αλλά και γνώση πως αυτός ο κόσμος αλλάζει ορμητικά, ακατάσχετα, και η Ελλάδα δεν μπορεί να μένει καθηλωμένη στα σχήματα της Μεταπολίτευσης ή στα κρησφύγετα της ρωμέικης αυταρέσκειας που πάντα σε κάποιον άλλο ρίχνει την ευθύνη για τα δικά μας σφάλματα.

Η γενιά αυτή δεν θα συνασπιστεί για να θορυβήσει όπως κάνουν διάφοροι γραφικοί ψευδο- ελληνοκεντρικοί ή κατ’ επάγγελμα καταστροφολόγοι που απαξιώνουν το έπος του Νέου Ελληνισμού. Θα αισθάνεται δέος για τη στράτευσή της και δεν θα έχει χρόνο για πλάκα, ατάκες και τηλεοπτικά σώου. Θα της αρκεί η στράτευσή της. 

Η στράτευσή της θα την θερμαίνει, αυτή θα την ενθουσιάζει. 

Η ελληνική ζωή με μια τέτοια γενιά θα αποκτήσει ξανά ένα σκοπό υπαγορευμένο από τη δύναμη των πραγμάτων.

Κι ένας σκοπός, όταν μάλιστα είναι κοινός, σου υπόσχεται μια δικαίωση, αδιάφορο αν τον πετύχεις ή όχι. 


Αρκεί που Αγωνίστηκες.

Μπορεί μια μάχη να μη την κερδίσεις, φτάνει όμως που υπήρξες πολεμιστής.

Ανταμοιβή μεγαλύτερη δεν υπάρχει.

Είναι καιρός λοιπόν να τελειώνουμε με τη Μεταπολίτευση να βγάλουμε το κεφάλι από το δύσοσμο βόθρο της και να ανασάνουμε ελεύθερα,  γυρνώντας πίσω, στον Ιούλιο του 1974. Από εκεί να αρχίσουμε ξανά για να ξαναχτίσουμε μια δημοκρατία γνήσια και νόμιμη, όχι προσχηματική, όχι αυθαίρετη.

Με θεμέλια στέρεα και βαθιά στη γη μας αλλά και ανοιχτούς ορίζοντες στην οικουμένη.


Με την ανεξόφλητη οφειλή μας προς την Κύπρο (Πηγή της μεταπολιτευτικής μας ελευθερίας), ως πρώτο χρέος, να οικοδομήσουμε μια νέα εξωτερική πολιτική με γνώση ποιος είναι ο διαρκής ιστορικός μας εχθρός. Με μια νέα αποχουντοποίηση στο εσωτερικό: Αυτή τη φορά εναντίον όσων κυβέρνησαν μετά το 1974 και οδήγησαν τη χώρα μας στη χρεωκοπία και την ηθική εξαθλίωση. Με ένα νέο Σύνταγμα ακέραια δημοκρατικό, με εκκαθάριση του κομματικού συστήματος. Προτάσεις θα υπάρξουν πολλές σε αυτή τη νέα Συντακτική διαδικασία.

Ας ξεκινήσουμε από εδώ με μία: Να στερηθούν του δικαιώματος του εκλέγεσθαι όλοι όσοι διατέλεσαν βουλευτές μετά το 1974. Θα είναι η ελάχιστη ποινή για όσους υπηρέτησαν ενσυνείδητα τις καταστροφικές κυβερνήσεις αυτής της τεσσαρακονταετίας και παραμένουν, όπως όλοι βλέπουμε, αμετανόητοι. Ίσως έτσι περιοριστεί η καταστροφή στο ηθικό και το οικονομικό πεδίο.

Η χώρα χρειάζεται μεταπολίτευση, εκλογές για Συντακτική Συνέλευση, καινούργιο εξ υπαρχής Σύνταγμα.

Η καταστροφή που μόλις αρχίζουμε να βιώνουμε, νομοτελειακά επερχόμενη, είναι και η μεγάλη μας, μάλλον τελευταία, ιστορική ευκαιρία.

Η Ιστορία επιφύλαξε σε εμάς αυτό το προνόμιο και την ευθύνη να ενσαρκώσουμε σε πράξη αυτη την  ευκαιρία. Με σοβαρή προεργασία ανιδιοτελών συνταγματολόγων να συγκροτηθεί κυβέρνηση επιστρατευμένων προσωπικοτήτων που θα αντιμετωπίσει με κοινωνικά κριτήρια την οικονομική χρεοκοπία, θα συγκαλέσει Συντακτική Εθνοσυνέλευση, θα δώσει στη χώρα καινούργιο Σύνταγμα!

Ενας καταστατικός χάρτης καταγωγικά ανυπότακτος στην κομματικά διεφθαρμένη μερίδα της ελλαδικής κοινωνίας μπορεί να γίνει καταλύτης για ελπιδοφόρο κοινωνικό μετασχηματισμό.
Κεντρική ιδέα "για τη σωτηρία της πατρίδας"
Όλοι οι πνευματικοί άνθρωποι πρέπει να μπουν επικεφαλής
σ' αυτή την αναγεννητική και σωτήρια κινητοποίηση
με αντίστοιχο δημοψήφισμα.
Σε περίπτωση δε θετικής ψήφου από τον ελληνικό λαό
ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να διαλύσει τη Βουλή
και να αναθέσει την εξουσία
σε ομάδα ακέραιων και ικανών πολιτών
και παράλληλα να προκηρύξει εκλογές
για την ανάδειξη συντακτικής εθνοσυνέλευσης.

Πρέπει και ο τελευταίος  Έλληνας να κατανοήσει πως ενωμένοι μπορούμε εύκολα να δημιουργήσουμε όσα έχουμε ανάγκη και να αποκρούσουμε ακόμη ευκολότερα τους κινδύνους που μας περιβάλλουν σήμερα...Σε αντιθέτη περίπτωση "θα οδηγηθούμε στο τέλος μας ως έθνος, λαός, ιστορία και πολιτισμός "

Η Ελλάδα προορίζεται να ζήσει και θα ζήσει...
Προορίζεται να ζήσει διότι στην Ελλάδα εγεννήθη το ωραιότερον και άριστον μεταξύ των ανθρώπων Γένος, από το οποίο κατάγεσαι κι εσύ και οι σημερινοί συμπολίτες σου.

Και θα ζήσει αρκεί όλοι μαζί να βρούμε και να ακολουθήσουμε το πρόσταγμα της...

Το ίδιο αυτό πρόσταγμα που ακολούθησαν οι πρόγονοί μας για να μπορούν οι Έλληνες να αποφασίζουν για το μέλλον τους ελεύθερα, χωρίς να ρωτήσουν κανέναν δυνάστη. 

Για να αποφασίζουν και να εκλέγουν τους εκπροσώπους τους ελεύθερα. 

Για να κυβερνούν Έλληνες τους Έλληνες.

Παλαιότερα, η κατάλυση της ελευθερίας γινόταν μέσω του πολέμου.
Σήμερα που είμαστε «πολιτισμένοι» γίνεται μέσω διαφόρων «συμμαχιών» στις οποίες υπάρχουν υποτελή έθνη, τα οποία απλώς νομιμοποιούν τις ανεξέλεγκτες αποφάσεις των ισχυρών. Σήμερα δεν χρειάζεται να περάσουν οι στρατοί τα σύνορα.

Για να υπάρξει πραγματική ελευθερία πρέπει να υπάρχουν επιλογές.
Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα διαφορετικής επιλογής τότε ουσιαστικά δεν υφίσταται ελευθερία. Σήμερα η παγκοσμιοποίηση θέλει άτομα-καταναλωτές χωρίς ρίζες, δίχως παραδόσεις και βιώματα.

Θέλει άτομα χωρίς διαχρονικούς δεσμούς με το περιβάλλον τους. Η ποικιλομορφία, που αποτελεί τον πλούτο της ανθρωπότητος, είναι εχθρός για την παγκοσμιοποίηση. Για αυτό και η υπονόμευση της γλώσσας και του θρησκευτικού αισθήματος, η διαστρέβλωση της ιστορίας, η αμερικανοποίηση του πολιτισμού και η φολκλοροποίηση της παραδόσεως.

Για αυτό και η παγκοσμιοποίηση μάχεται τα εθνικά κράτη, τις εθνικές ταυτότητες, τις παραδόσεις και τους πολιτισμούς. Μάχεται την ίδια την ελευθερία.

Και ελευθερία είναι να είσαι ο εαυτός σου. Να μην έχεις αλλοτριωθεί. Σημαίνει ότι έχεις αίσθηση της ιστορίας σου, της καταγωγής σου, έχεις συλλογικά βιώματα και αντιστάσεις, έχεις νόημα ζωής. Έχεις ακόμη και άλλη αντίληψη του χρόνου, διότι αποτελείς μέρος μίας αδιάσπαστης αλυσίδος που χάνεται στην ιστορία.

Δεν ζεις στο εφήμερο σήμερα, αλλά ατενίζεις την ζωή και το ιστορικό γίγνεσθαι μέσα από τις γενεές που πέρασαν και αυτές που θα έρθουν.

Εδώ έγκειται η δική μας ιστορική αποστολή.
Να νοηματοδήσουμε ξανά την έννοια και την αξία της ελευθερίας. Να την επανασυνδέσουμε με το Έθνος, την κοινωνία και τους πολίτες. Να την κάνουμε ασπίδα προστασίας του πολιτισμού μας.

Τα μυθεύματα της παγκοσμιοποιήσεως καταρρέουν. Δεν υπάρχουν «πολίτες του κόσμου» και «παγκόσμια δημοκρατία», διότι ότι είναι παντού είναι και πουθενά. Η ελευθερία και η δημοκρατία έχουν εθνικά σύνορα. Συνδέονται με πατρίδες και πολιτισμούς.

Δεν μπορεί να ισχυρίζεται κάποιος ότι υπερασπίζεται την ελευθερία και παράλληλα να λοιδορεί την εθνική ταυτότητα, να υπονομεύει τις εξουσίες του εθνικού κράτους και τις νομοθετικές αρμοδιότητες του εθνικού κοινοβουλίου.

Ας αναλογισθούμε όλοι τις ευθύνες μας έναντι του Έθνους και της Ιστορίας.


Η ιστορία δεν θα μας χαρισθεί αν φανούμε ανάξιοι των περιστάσεων. Και ο μόνος δρόμος για να υπερασπισθούμε την ελευθερία είναι να αγωνιζόμαστε για την εθνική ανεξαρτησία.

Για κάποιους αυτό ήταν απλώς ένα σύνθημα.

Για εμάς όμως πρέπει να γίνει τρόπος ζωής.

Εξάλλου οι Ελεύθεροι Έλληνες δεν ρωτάνε αν η αλυσίδα τους θα είναι από σίδηρο ή από χρυσό.

Οι Ελεύθεροι Έλληνες ξέρουν γιατί λέγονται Έλληνες.

Είναι οι απόγονοι αυτών που έκαναν μια χώρα μεγάλη και γνωστή διαδίδοντας παράλληλα τα φώτα τους σε όλο τον κόσμο.

Είναι αυτοί που στέκονται απέναντι σε αυτούς, με πρώτους τους πολιτικούς που πάνε να την αφανίσουν, από προσώπου γης.

Είναι περήφανοι που είναι Έλληνες, που ζούν σ αυτή την χώρα που ο λαός της ξέρει να αγαπάει, ξέρει να γελά, μια χώρα που έχει τον λαμπρότερο ήλιο του κόσμου…..

Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν το μυστικό της ελευθερίας...

Και ποιο είναι το μυστικό της ελευθερίας;  

Η ανδρεία. -Περικλής-



Γιάννης
Λόγιος Ἑρμῆς


Παρακαλώ διαδώστε με κάθε μέσο το παραπάνω
σε κάθε Έλληνα, οργανώσεις  Ελλήνων σε όλο τον κόσμο,
πνευματικά ιδρύματα, οργανώσεις καλλιτεχνών κλπ.
Όσοι το λάβετε και συμφωνείτε,
παρακαλώ πολύ προσθέστε και το δικό σας όνομα
και στείλτε το με την σειρά σας παντού.

Κρητική βιολογική… ασπιρίνη


Η τιμή του φαρμάκου, σύμφωνα με τον όρο που έχει βάλει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ρεθύμνου, δεν πρόκειται να ξεπερνάει το 1 ευρώ. Το φάρμακο αναμένεται να πάρει μέσα στο 2011 την έγκριση του ΕΟΦ.
Κρητική σφραγίδα φέρει η νέα ασπιρίνη, η οποία πρόκειται να ανατρέψει τα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για την προστασία της υγείας μας από τα κρυολογήματα και την.....
κοινή γρίπη.
Η κρητική ασπιρίνη, συσκευασμένη σε κάψουλα, είναι ένα φυσικό προϊόν που αποτελείται αποκλειστικά από τρία είδη κρητικών βοτάνων διαλυμένων σε ελαιόλαδο.

Τη «μαγική» κάψουλα παρασκεύασε η ομάδα των καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης και αποτελεί παγκόσμια πατέντα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Η ασπιρίνη συνδυάζει την απόλυτη αξιοποίηση των κρητικών βοτάνων με τις αυστηρές προδιαγραφές που θέτει η σύγχρονη φαρμακευτική επιστήμη.

Εμπνευστές της έρευνας είναι οι καθηγητές Ιατρικής Ηλίας Καστανάς και Χρήστος Λιόνης και ο καθηγητής Βιολογίας Στέργιος Πυρίντσος. Για την παρασκευή του φαρμάκου συνεργάστηκαν, επίσης, η Ενωση Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου και η ελληνική φαρμακοβιομηχανία Gallenica.

Οι προοπτικές της κρητικής ασπιρίνης, από τη στιγμή που θα εγκριθεί από τον ΕΟΦ, αναμένεται να ξεπεράσουν τα σύνορα της χώρας και το φάρμακο να πιστοποιηθεί τόσο από τις ευρωπαϊκές αρχές όσο και από την αμερικανική FDA (Food and drug administration).


Τα μαγικά βότανα

Αν και τα συστατικά του είναι εντελώς φυσικά, οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι το νέο σκεύασμα αποτελεί φάρμακο και όχι συμπλήρωμα διατροφής, όπως είχε εσφαλμένα χαρακτηριστεί.
Οι ιδιότητές του, οι οποίες απορρέουν από τα κρητικά βότανα, θεωρούνται ευεργετικές για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Και τα τρία «μαγικά» βότανα είναι διαλυμένα σε ελαιόλαδο, οι φαρμακευτικές ιδιότητες του οποίου είναι γνωστές από την αρχαιότητα. Παρ’ όλα αυτά, ο Ηλίας Καστανάς αρνήθηκε να αποκαλύψει τα τρία συστατικά που απαρτίζουν τη συνταγή της κάψουλας.

«Το φάρμακο θα αποτελέσει παγκόσμια πατέντα. Αν αποκαλύπταμε κάποιο από τα τρία βότανα, πολύ φοβάμαι ότι θα είχαμε το φαινόμενο της τηλεοπτικής “φραπελιάς”, όταν όλοι πήγαιναν και κούρευαν τα φύλλα της ελιάς και τα χτυπούσαν στο μίξερ. Αυτό το “φάρμακο” που προοριζόταν για πάσαν νόσον και μαλακίαν, κάθε άλλο παρά φάρμακο ήταν», συμπληρώνει σκωπτικά ο Ηλίας Καστανάς.

Η έρευνα του πανεπιστήμιου εστίασε στους κατοίκους της νότιας Κρήτης. Πληροφορίες των επιστημόνων που βασίζονταν σε λαϊκές παραδόσεις, μαρτυρούσαν πως το συγκεκριμένο κρητικό αφέψημα χρησιμοποιείτο από παλιά στις ντόπιες κρητικές συνταγές και προστάτευε τους Κρητικούς από τη γρίπη.

Η επιστημονική παρατήρηση ήλθε να επιβεβαιώσει τις λαϊκές παραδόσεις. Η δωδεκάχρονη έρευνα που έγινε από την επιστημονική ομάδα ανέδειξε ότι ο οργανισμός των Κρητικών που κατανάλωναν το κοκτέιλ βοτάνων παρουσίαζε ισχυρή αντίσταση στα κρυολογήματα και στις λοιμώξεις.


Από τη φύση

Σκοπός των επιστημόνων δεν είναι να αντικαταστήσουν την παραδοσιακή ασπιρίνη, αλλά να προωθήσουν στην αγορά ένα φυσικό φάρμακο, το οποίο θα είναι βγαλμένο από την κρητική γη.
«Τα υλικά από τα οποία αποτελείται η κάψουλα δεν παρουσιάζουν, μέχρι στιγμής, επιπτώσεις στην υγεία. Η δοσολογία που θα συστήνεται θα είναι παρόμοια με την κατανάλωση 2 με 3 ροφημάτων την ημέρα», δηλώνει ο Ηλίας Καστανάς.

Η τιμή του φαρμάκου, σύμφωνα με τον όρο που έχει βάλει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ρεθύμνου, δεν πρόκειται να ξεπερνάει το 1 ευρώ.
Το φάρμακο αναμένεται να πάρει μέσα στο 2011 την έγκριση του ΕΟΦ.

Η αγάπη για τις ευεργετικές ιδιότητες των κρητικών βοτάνων δεν ήταν το μόνο κίνητρο για τους επιστήμονες, ώστε να παρασκευάσουν το φάρμακο.

Το σημαντικότερο κίνητρο για την παρασκευή του φαρμάκου αποτέλεσε η αναπτυξιακή κατεύθυνση που δίνεται στους ελαιοκαλλιεργητές του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου.

Από τη στιγμή που το φάρμακο θα μπει στην παραγωγή, μέρος της σοδειάς τους θα προορίζεται για την παρασκευή της κάψουλας.

«Η πολιτεία δεν μας παρείχε καμία απολύτως βοήθεια για την παρασκευή του φαρμάκου. Τα κονδύλια για την έρευνα και την παραγωγή του τα αντλήσαμε από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ρεθύμνου και τη φαρμακευτική εταιρεία», τονίζει ο Ηλίας Καστανάς.

Η βιολογική ασπιρίνη της Κρήτης αποτελεί έν από τα πιο λαμπρά επιτεύγματα στον τομέα της φαρμακευτικής επιστήμης, που παρουσίασε το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Το φάρμακο αυτό:

-Προστατεύει από τις λοιμώξεις αναπνευστικού

-Ανακουφίζει από το κρυολόγημα< /B>

-Καταπολεμά την κοινή γρίπη

-«Ρίχνει» τον πυρετό

-Έχει αναλγητικές ιδιότητες

http://papaleonidasdimitris.wordpress.com

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Η παρεμβάσεις της μασονίας στο τότε υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.


Με επιστολή τους προς τον τέως υφυπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων η ελληνική Μασονική Στοά ζήτησε πριν από ένα χρόνο περίπου να αφαιρεθούν τα κεφάλαια περί Μασονίας από το νέο βιβλίο των Θρησκευτικών της Α' Λυκείου. Πράγματι ενώ στην προκήρυξη είχε συμπεριληφθεί το ανωτέρω κεφάλαιο και αναμενόταν η εκτύπωση του βιβλίου, άγνωστο πως, στην εκτύπωση δεν περιλαμβανόταν το κεφάλαιο περί Μασονίας. Η αντίδραση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστοδούλου και της Ιεράς Συνόδου ήταν άμεση. Με δύο επιστολές προς τον υπουργό αλλά και με προφορική παρέμβαση ο κ. Χριστόδουλος υποστήριξε πως η ενέργεια αυτή του υπουργείου είναι παράνομη.
 Στην συνέχεια αποκαλύφθηκε πως η απάλειψη των κεφαλαίων από το βιβλίο των θρησκευτικών οφείλεται στην παρέμβαση της Μασονίας στην Ελλάδα. "Μας διεμηνύθη βεβαίως η απόφαση του Υπουργείου να μη εκτυπωθή επί του παρόντος το νέο εγκριθέν βιβλίο που περιέχει τα επίδικα κεφάλαια, αλλά να εξακολουθήσει και για το επόμενο έτος να διδάσκεται το υπό αντικατάσταση παλαιό βιβλίο, στο οποίο δεν υπάρχει το κεφάλαιο αυτό. Αντετάξαμε την ένσταση ότι πρόκειται περί παρελκυστικής τακτικής που δεν αντιμετωπίζει το ζήτημα.
Τελικά στις 23-8-99 ο κ. Ι. Ανθόπουλος, υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων μας ανήγγειλεν ότι το υπουργείο τελικά απεφάσισε να εκτυπωθή το νέο βιβλίο με το επίδικο κεφάλαιο ή αν τούτο δεν γίνη εγκαίρως να εκτυπωθή το κεφάλαιο αυτό και να τοποθετηθή ως ένθετο στο εν χρήσει βιβλίο.
 Επί τη ευκαιρία παρακαλούμεν να γνωρίζετε ότι οι υπάρχουσες παντού αντίθεες και αντιχριστιανικές δυνάμεις δρουν υπομονετικά με σύστημα και οργάνωση, σε σημείο που πολλές φορές δεν λαμβάνομε γνώση των κινήσεων των. Έχουν ατυχώς τη δύναμη να προωθούν και νομοθετικές ακόμη ρυθμίσεις υπέρ αυτών και σε βάρος της Εκκλησίας και των παραδόσεων του Έθνους χωρίς να δυνάμεθα εγκαίρως να αντιδράσουμε. Προ αυτού του κινδύνου ωρίσαμε Συνοδικώς διμελή επιτροπή στην οποίαν αναθέσαμε το καθήκον να παρακολουθεί το νομοθετικό έργο της Βουλής και να λαμβάνει εγκαίρως γνώση των υπόπτων κινήσεων των ενδιαφερομένων για ψήφιση τυχόν νόμων ή διατάξεων τροπολογιών κ.λ.π που μας ενδιαφέρουν.
 Το έργο αυτό είναι πολύ δύσκολο, διότι πολλές τέτοιες διατάξεις "περνούν" την τελευταία στιγμή ως τροπολογίες σε άσχετα προς την Εκκλησία νομοθετήματα, και δεν είναι δυνατόν όλα να τα προλαμβάνουμε."
Τα ανωτέρω αποτελούν χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ομιλία του Αρχιεπισκόπου προς τους Μητροπολίτες κατά την τακτική συνεδρίαση της Ιεραρχίας του περασμένου Οκτωβρίου.

Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες από τον ρόλο των Εβραίων στην επανάσταση του 1821.


Με το ξέσπασμα του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821, η μισελληνική στάση των εβραίων φθάνει στο αποκορύφωμά της. Εβραίοι λειτουργούν σαν κατάσκοποι και προδίδουν τις επαναστατικές κινήσεις, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λαμβάνουν μέρος και σε ομαδικές σφαγές.
Τον Απρίλιο του 1822, 600 εβραίοι που αποτελούσαν τμήμα του στρατού του πασά Αβδούλ Αμπούδ, κατέστρεψαν τη Νάουσα και δολοφόνησαν εκατοντάδες κατοίκους της.
Εντονη επίσης υπήρξε η συμμετοχή των εβραίων στην καταστροφή της Χίου, την οποία οι ίδιοι παρασκηνιακά υποκίνησαν, στοχεύοντας να επιδοθούν στην λεηλασία των πλούσιων εργαστηρίων του νησιού. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι το μίσος των εβραίων κατά του Ελληνικού πληθυσμού ήταν τέτοιο, ώστε όχι απλά φόνευαν αλλά και διαμέλιζαν τα πτώματα των Ελλήνων. Ανάλογη ήταν η συμπεριφορά των εβραίων και σε άλλες περιοχές του ελλαδικού χώρου.Κατά την ταραγμένη εκείνη περίοδο οι εβραίοι όχι μόνο καταληστεύουν ή δολοφονούν τον Ελληνισμό, αλλά και τον εξουσιάζουν.

Μετά την αποτυχία του εβραίου τραπεζίτη και οικονομικού παράγοντα της οθωμανικής αυτοκρατορίας Ναζή Ιωσήφ (ή Νόσση) να ιδρύσει ιουδαϊκή εστία στην Παλαιστίνη, ο σουλτάνος θα του παραχωρήσει τη διοίκηση πολλών νησιών του Αιγαίου και ιδίως της Νάξου, της Μήλου και της Άνδρου, απονέμοντάς του τον τίτλο του Δούκα. Το παρασκήνιο της αναθέσεως της διοικήσεως των Κυκλάδων από τη δυναστεία του Κρίσπη, επιτύγχανε την αφύπνιση των Ελλήνων και κατέστησε τις επαναστατικές διεργασίες περισσότερο ορατές. Τότε ακριβώς οι τούρκοι, προκειμένου να προλάβουν έγκαιρα το επαναστατικό ξέσπασμα των Ελλήνων, ανέθεσαν στον Νάσση, ο οποίος χαρακτηριζόταν για τη δολιότητά του, την διοίκηση, με στόχο να εξαπατήσουν τους Ελληνες και να τους κατευνάσουν. Η τοποθέτηση του Νάσση στη θέση αυτή, έγινε κατόπιν εντολής του ίδιου του σουλτάνου Σελίμ, ευνοούμενος του οποίου ετύγχανε ο βαθύπλουτος εβραίος.

Ο Σελίμ, τοποθέτησε το Νάσση στη θέση του διοικητή, κατόπιν δωροδοκίας του.Μέχρι το θάνατό του αφαίμαξε στην κυριολεξία τα Κυκλαδίτικα νησιά, αφού όπως αναφέρεται στο βιβλίο του Π. Ζερλέντου «Ιωσήφ Νάζης Ιουδαίος Δουξ του Αιγαίου Πελάγους, 1566-1579», εισέπραττε ως φόρο 15.000 δουκάτα, από τα οποία αποδίδονταν στον σουλτάνο μόλις 2.000. Είχε δηλαδή υπερδιογκώσει το φόρο, προκειμένου να θησαυρίσει ακόμη περισσότερο, υποβάλλοντας τον υπόδουλο Ελληνισμό σε δυσβάστακτα βάρη...Το επαναστατημένο γένος είχε αντιληφθεί τον ρόλο των εβραίων και τους μισούσε ακόμη περισσότερο και από τους ίδιους τους τούρκους, ορκιζόμενο να εκδικηθεί, ένα συναίσθημα το οποίο αμέσως μετά τον ξεσηκωμό δεν άργησε να εκδηλωθεί.

Με την κατάληψη της Τριπόλεως, οι Ελληνες κατέσφαξαν όλους τους εβραίους της πόλεως -οι οποίοι ετύγχαναν συνεργάτες των τούρκων και αφόρητοι συγκατακτητές- εκτός από 12, τιμωρώντας τους κατ’ αυτό τον τρόπο, για τα εγκληματικά έργα τα οποία διέπραξαν στο πλευρό των τούρκων.Κατά την απελευθέρωση του Αγρινίου (Βραχωρίου), ο ιστορικός Δ. Κόκκινος αναφέρει ότι συνέβησαν, σε σχέση με τους εβραίους τα ακόλουθα:
«Αλλ’ η αγριότης η εξαπτομένη υπό του πολέμου εξέσπασε κατά των εβραίων του Βραχωρίου. Ανυπεράσπιστοι ευρέθησαν υπό την μάχαιραν των νικητών. Οι Έλληνες στρατιώται κατά την αγρίαν αυτών καταδίωξιν των θυμάτων των εφώναζαν δια τους βανδαλισμούς που υπέστη ο νεκρός του Πατριάρχου από τον εβραϊκόν όχλον και δια τα καταμηνύσεις των κρυπτομένων εκεί Ελλήνων υπό εβραίων...», καταλήγοντας ο Δ. Κόκκινος αναφέρει ότι οι πράξεις αυτές ήταν «Εκδίκησις εναντίον αθώων, αλλ’ ανηκόντων εις φυλήν που είχεν ανωμάλους λογαριασμούς κατά τον Ελληνικόν αγώνα». Το τι υπονοεί ο ιστορικός με την τελευταία φράση, είναι ευνόητο.
 Υπαινίσεται τον άθλιο ρόλο των εβραίων κατά του Ελληνικού στοιχείου.Αναφορικά με την διαπόμπευση της σωρού του πατριάρχη Γρηγορίου του Ε’ από τους εβραίους, ο καθηγητής Ανδρεάδης σε ανακοίνωσή του στη Συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών στις 14 Φεβρουαρίου 1926 αναφέρει, επικαλούμενος στοιχεία ληφθέντα από τουρκικές πηγές, τα ακόλουθα:
«Ο Μέγας Βεζύρης Μπεντερλή Αλή Πασά, κάλεσε τους επικεφαλείς των εβραίων Μουτάλ, Μπιταχή και Λεβή λέγοντάς τους επιγραμματικά τα ακόλουθα: «Καλώς ήρθατε ω εβραίοι, ιδού κρεμάστηκε ο κοινός μας εχθρός, πετάξετέ τον στη θάλασσα».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΒΡΑΪΚΑ ΔΑΝΕΙΑ
Από όσα προαναφέρθηκαν προκύπτει ότι οι εβραίοι δεν επιθυμούσαν για κανέναν λόγο την απελευθέρωση των Ελλήνων. Αντίθετα εργάζονταν προς όφελος των Τούρκων, διότι η τουρκοκρατία εξυπηρετούσε τα σχέδιά τους για εκμετάλλευτική αισχροκέρδεια σε βάρος του υπόδουλου Ελληνισμού.Οι εβραίοι ωστόσο, πανούργοι από τη φύση τους, κατάφεραν να επωφεληθούν οικονομικά και από εκείνο ακόμη το γεγονός που απεύχονταν και το οποίο δεν ήταν άλλο από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
Η οικονομική δυσπραγία του Ελληνισμού και οι αυξημένες ανάγκες του σε όπλα, πολεμοφόδια και τρόφιμα, έγιναν αντικείμενο της πιο σκληρής εκμεταλλεύσεως από τους εβραίους, οι οποίοι επωφελήθηκαν των περιστάσεων με σκοπό να γίνουν και πάλι κύριοι της καταστάσεως, υποδουλώνοντας οικονομικά το επαναστατημένο γένος.

Κατά τη διάρκεια του δαπανηρού αλλά κυρίως αιματηρού αγώνα, ο Ελληνισμός είχε ως μόνη διέξοδό του, για να επιβιώσει και να συνεχίσει την εξέγερση, τον εσωτερικό δανεισμό. Οι μόνοι πρόθυμοι να δανείσουν τους Ελληνες ήταν οι τοκογλύφοι εβραίοι, θέτοντας φυσικά ως προϋπόθεση για τη σύναψη δανείων, όρους εξοντωτικούς.Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγγλοεβραίοι τραπεζίτες Ρικάρντο (Ιωσήφ και Σαμψών), εμφανίσθηκαν πρόθυμοι να δανειοδοτήσουν τους Ελληνες, υπό την προϋπόθεση όμως, ότι θα λάμβαναν ως υποθήκη ολόκληρη την Κορινθία και θα εισέπρατταν ως εξόφληση, τα διπλάσια χρήματα απ’ όσα είχαν συγκεντρώσει ως φιλέλληνες από ολόκληρη την Ευρώπη. Ιδιαίτερα επαχθείς ήταν και οι όροι του εβραίου τραπεζίτη Ρότσιλντ.Το αποτέλεσμα ήταν, το Έθνος δανειοδοτούμενο κάτω από ληστρικές συνθήκες, να περιέλθει σε μία πιο ασφυκτική μορφή εξάρτησης, την οικονομική, από τους εβραίους...Στο σημείο ακριβώς αυτό, γίνονται κατανοητοί οι υπερχρονικοί στίχοι του κατά πολύ μεταγενέστερου ποιητή Κ. Καρυωτάκη «Λευτεριά, Λευτεριά, θα σε αγοράσουν έμποροι και κονσόρτσια κι εβραίοι...».Τελικά το πρώτο δάνειο του Αγώνα συνάφθηκε στην Αγγλία, το 1824.
Οι Ελληνες απεσταλμένοι Ι. Ορλάνδος και Α. Λουριώτης, συνομολόγησαν με τον οίκο Λόφνουν στις 21 Φεβρουαρίου 1824, δάνειο ύψους 800.000 λιρών στερλινών, σε τιμή έκδοσης 59% και τόκο ετήσιο 5% επί της ονομαστικής αξίας. Για την απόσβεση του δανείου, καθοριζόταν διάστημα 36 ετών. Ως εγγύηση δε -παρακαταθήκη- για την αποπληρωμή του δανείου, είχε συμφωνηθεί να τελούν όλα τα «Εθνικά κτήματα». Από το ονομαστικό κεφάλαιο που αποτελούσε το ποσό του δανείου (800.000 λίρες), μόνο οι 298.700 δόθηκαν στους Έλληνες. Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού εξανεμίστηκε σε προμήθειες και... έξοδα από τους εβραίους.

Το τελικό ποσό αποφασίσθηκε να κατεβεί στις τράπεζες του φιλοεβραίου Καίσαρα Λογοθέτη και του εβραίου Σαμουήλ Βαρφ, στη Ζάκυνθο. Ωστόσο, ακόμη και το εναπομείναν από τη λεηλασία ποσό, καθυστέρησε αρκετά να φθάσει στην Ελλάδα, στελνόταν δε με αγγλικά πλοία, υπό τη μορφή δόσεων, δυσχεραίνοντας σημαντικά την έκβαση του αγώνα.Το δεύτερο αγγλικό δάνειο ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν οι εβραίοι αδελφοί Ρικάρντο, οι ληστρικές αξιώσεις των οποίων αναφέρθηκανπαραπάνω.
 Η συμφωνία για τη σύναψη του δανείου, τελικά υπογράφηκε στις 7 Φεβρουαρίου 1825. Το ονομαστικό κεφάλαιο ανερχόταν στα 2.000.000 λίρες στερλίνες για έξοδα δε του... τραπεζικού οίκου, προμήθεια πληρωμής τόκου, προμήθεια για τα μεσιτικά έξοδα συνομολογήσεως καθώς και για όλες τις εβραϊκές «εκδουλεύσεις», το ύψος του ποσού το οποίο θα παρελάμβαναν οι Έλληνες κατήλθε στις 816.000 λίρες, ενώ η χρέωση λόγω του δανείου ίσχυσε για ολόκληρο το ποσό (2.000.000 λίρες).Ομως ούτε και αυτό το ποσό τελικά ήταν στη διάθεση των Ελλήνων.

Τέθηκε στη διάθεση της αγγλοεβραϊκής διαχειρίσεως με εκβιαστικούς όρους και αντί να σταλούν όπλα και χρήματα στην Ελλάδα, όπως είχε εκ των προτέρων συμφωνηθεί, παραγγέλθηκαν πλοία στην Αγγλία, φρεγάτες στις ΗΠΑ, μισθώθηκαν πανάκριβα αμειβόμενοι ξένοι στρατιωτικοί, οι οποίοι ήλθαν στην Ελλάδα όχι βέβαια για να συμβάλλουν στην διεξαγωγή του Αγώνα, αλλά για να θησαυρίσουν, εκμεταλλευόμενοι καιροσκοπικά, τις δυσμενείς για τον Ελληνισμό συγκυρίες, το δε εναπομείναν ποσό κατασπαταλήθηκε στο... χρηματιστήριο.Ποτέ άλλοτε Εθνος δεν καταληστεύθηκε κατ’ αυτό τον επαίσχυντο τρόπο, όπως συνέβη με το Ελληνικό στην προκειμένη περίπτωση.
Το υλικό, ότι δηλαδή απέμεινε από αυτό, παραδόθηκε τελικά στις Ελληνικές δυνάμεις προς το τέλος σχεδόν του αγώνα, μόλις το 1826 και αυτό υπήρξε ελλειπέστατο.Αυτές, σε συντομία, ήταν οι ληστρικές - τοκογλυφικές επιδόσεις των εβραιοάγγλων και των εβραιοαμερικανών «φιλελλήνων», για να επιβεβαιωθεί τελικά το εικοστό άρθρο από τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών, το οποίο αναφέρει επιγραμματικά τα ακόλουθα:
«Κάθε δάνειο υποδεικνύει την αδυναμία του Κράτους και την μη κατανόηση των δικαιωμάτων αυτού. Τα δάνεια επικρέμμονται όπως το σπαθί του Δαμοκλέους στο κεφάλι κυβερνώντων. Τα εξωτερικά δάνεια είναι βδέλες. Όταν όμως εξαγοράσουμε τα πρόσωπα τα οποία χρειάζονται, για να μεταφέρουν τα δάνεια σε εξωτερικό έδαφος, όλα τα πλούτη των κρατών διοχετεύονται στα ταμεία μας και όλοι οι χριστιανοί αρχίζουν να καταβάλλουν σε εμάς φόρο υποτέλειας...».Νιώθοντας απέχθεια αλλά και αγανάκτηση από την κατάσταση που επικρατούσε, μία κατάσταση η οποία με ελαφρές παραλλαγές εξακολουθεί να ισχύει ακόμη και σήμερα, ο φιλέλλην Λόρδος Βύρων σε ποίημά του, μεταξύ των άλλων, αναφέρει και τους ακόλουθους στίχους.

Πόσο πλούσια είναι η Βρετανία
Οχι φυσικά σε ορυχεία, ή ειρήνη ή αφθονία, καλαμπόκι ή λάδι ή κρασιά. Ηταν ποτέ η χριστιανική γη τόσο πλούσια σε εβραίους; Ολες οι καταστάσεις. Ολα τα πράγματα.Ολες τις ηγεμονίες, αυτοί τις ελέγχουν. Κάνουν ένα δάνειο «απ’ την Ινδία ως τον Πόλο» με μεγάλη ταχύτητα. Αυτοί τραπεζίτης - κτηματομεσίτης - Βαρώνος. Βοηθούν την χρεωκοπία μας τύραννοι για το συμφέρον τους...

ΠΗΓΗ 1

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...