Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Η άγνωστη γυμναστική των αρχαίων Ελλήνων και ο μαιανδρος

Κανείς μέχρι σήμερα δεν γνώριζε ότι ο Μαίανδρος, το αρχαίο τετραγωνισμένο ελληνικό σύμβολο που υπάρχει παντού ζωγραφισμένο, είναι ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ.

Τα λεξικά παγκοσμίως το αναφέρουν ως... διακοσμητικό στοιχείο αγγείων, κτηρίων, ενδυμάτων κ.λπ. και ως τίποτε άλλο.

Και όμως, ο Μαίανδρος σε κάποια σπάνια αγγεία φαίνεται πεντακάθαρα ότι είναι λαβή στο αγώνισμα της πάλης.

2.500 χρόνια αυτή η πολύτιμη πληροφορία είχε χαθεί.

Τα σπάνια αγγεία που εξηγούν με ζωγραφιές τη γυμναστική αυτή βρίσκονται εκτός Ελλάδος (Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία, Η.Π.Α. κ.λπ.).

Κανένα τέτοιο αγγείο δεν βρίσκεται στην Ελλάδα.

Εκείνη την εποχή, όμως, ήταν κοινό μυστικό των αρχαίων Ελλήνων, γι’ αυτό και το ζωγράφιζαν παντού, αλλά, αυστηρά κωδικοποιημένο.

Η γυμναστική αυτή δυνάμωνε τα χέρια κατ' αρχάς με δίσκο, ακόντιο, τόξο και ξίφος, με τελικό ζητούμενο τη Μαιάνδριο λαβή στην πάλη.

Το δέσιμο των δαχτύλων μεταξύ τους και το σφίξιμο του αντιπάλου ήταν οδυνηρό στο αγώνισμα της πάλης και θανατηφόρο στον πόλεμο.

Ο Πλάτων ο ίδιος ήταν παλαιστής και φυσικά γνώστης της λαβής του Μαιάνδρου.

Λόγω της απώλειας αυτών των αγγείων και της άγνοιας της χρησιμότητας του Μαιάνδρου, για χιλιάδες χρόνια, αλλάξαμε παγκοσμίως σωματότυπο, χάσαμε δύναμη, πήραμε βάρος και αρρωστήσαμε.

Με τη γυμναστική του Μαιάνδρου και τη διατροφή του Ιπποκράτη, όλοι οι νέοι σήμερα μπορούν να φτιάξουν σώμα αγαλμάτινο και να έχουν άριστη υγεία.

Και οι μεγαλύτεροι, όμως, έχουν πάρα πολλά να κερδίσουν από την ανάγνωση αυτού του βιβλίου.

Φωτογραφίες και κείμενα επιλεγμένα από 100 βιβλία αποδεικνύουν τη σημασία, την αξία και τη χρησιμότητα αυτού του συμβόλου.

Η έρευνα του μοναδικού υλικού αυτού του βιβλίου και η καταγραφή του είναι ένας από τους λόγους που απείχα από τη μουσική σκηνή χρόνια και είμαι σίγουρος ότι άξιζε τον κόπο.

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Δεν γνωρίζουν τα ελληνικά οι διορισμένοι μουσουλμάνοι καθηγητές!!!


* Οι ανεκπαίδευτοι μουσουλμάνοι δάσκαλοι εκπαιδεύονται!!!
* Οικτρή παραδοχή ανικανότητας από το υπουργείο Παιδείας

Πολλές φορές μέσα από τον χώρο αυτό αναφερθήκαμε στην πολυποίκιλη τουρκοποίηση που επιχειρείται στην Θράκη και άλλες τόσες καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως οι ευθύνες του ελληνικού (ανύπαρκτου) κράτους, είναι τεράστιες, αν όχι εγκληματικές.
Το ισχυρότερο αλλά και περισσότερο μεθοδευμένο χτύπημα της τουρκικής προπαγάνδας απευθύνεται στην μουσουλμανική νεολαία, στους έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης, οι οποίοι γίνονται στόχοι -επί σειράς ετών- της κάθε λογής διαστρέβλωσης της πραγματικότητας που επιχειρείται από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και από τα καλομισθωμένα όργανά του (διαθέτει περί του 3000 έμμισθους υπαλλήλους στην Θράκη).
Η χωρίς στρατηγική προσέγγιση και οι κάθε λογής πειραματισμοί της ελληνικής πολιτείας (επί σειράς κυβερνήσεων) στην παιδεία των ελλήνων μουσουλμάνων, έχει επιφέρει μία δίχως προηγούμενο σύγχυση στους νέους της περιοχής, οι οποίοι άγονται και φέρονται από "δασκάλους" και "καθηγητές" τουρκόρφωνους, οι οποίοι επιδίδονται στην συστηματική φιλοτουρκική προπαγάνδα εντός και εκτός των αιθουσών διδασκαλίας. Η εντύπωση που σχηματίζουν οι μουσουλμάνοι μαθητές για τους "δασκάλους" αυτούς, είναι η χείριστη και πολλές φορές δεν διστάζουν να χαρακτηρίσουν αυτούς τους απαίδευτους εκπαιδευτικούς ως "στρατηγούς" που με ύφος χιλίων καρδιναλίων διδάσκουν οτιδήποτε άλλο εκτός των μαθημάτων για τα οποία έχουν ορισθεί ως υπεύθυνοι από την πολιτεία (η οποία τους καλοπληρώνει για μία υπηρεσία που δεν παρέχουν).
Στις θέσεις του ιστολογίου μας, που αρκετές φορές "πέρασαν" μέσα από την αθηναϊκή εφημερίδα "Ελεύθερη Ώρα", απάντησε το υπουργείο Παιδείας, με μία απάντηση που μόνο σύγχυση πνεύματος προδίδει, αλλά και που ταυτόχρονα φέρνει στην "επιφάνεια" την μηδενική κατανόηση ευθύνης που έχουν οι πολιτικοί υπεύθυνοι-προϊστάμενοι του υπουργείου αυτού.
Διαβάστε την απάντηση των "υπευθύνων":
Απαντώντας στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα» περί «τουρκοποίησης της Παιδείας στη Θράκη» χωρίς σχόλια επί του περιεχομένου και των προθέσεων, κάνουμε τις παρακάτω διευκρινήσεις: 1. Η εισαγωγή της τουρκικής γλώσσας ως γλώσσας επιλογής (όπως και οι άλλες ξένες γλώσσες) στα δημόσια σχολεία της Θράκης είναι ήδη θεσμοθετημένη από το 2005. 2. Οι μαθητές-μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας, πρέπει με σωστή μέθοδο να διδάσκονται, ώστε να μαθαίνουν την Ελληνική. Οι μαθητές αυτοί φοιτούν είτε στα μειονοτικά είτε στα δημόσια σχολεία. Οι εκπαιδευτικοί τους (μειονοτικών και δημόσιων σχολείων) χρειάζεται να κατέχουν τις μεθόδους διδασκαλίας της ελληνικής, ως γλώσσας που δεν είναι η μητρική των παιδιών. 3. Με την εν λόγω, λοιπόν, προκήρυξη διασφαλίζουμε την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, που διδάσκουν σε παιδιά της μειονότητας, ώστε να αποκτήσουν τα αναγκαία γλωσσολογικά και παιδαγωγικά εργαλεία για την καλύτερη εμπέδωση της ελληνομάθειας των μαθητών τους, την καλύτερη επίδοση τους και την ένταξη τους στην ελληνική κοινωνία ως ισότιμων πολιτών. Η άριστη γνώση της Ελληνικής είναι προϋπόθεση ένταξης και επιτυχίας. 4. Η εν λόγω πρόσκληση, αποτελεί τη συνέχεια μίας επιτυχημένης πολιτικής που ξεκίνησε όταν ο σημερινός Πρωθυπουργός ήταν Υπουργός Παιδείας και ακολούθησαν έκτοτε όλοι οι Υπουργοί Παιδείας όλων των μέχρι σήμερα Κυβερνήσεων.
Μετά από αυτή την στυγνή ομολογία, πως όντως η τουρκική γλώσσα έχει μπει ως γλώσσα επιλογής στα ελληνικά σχολεία, το υπουργείο δεν διστάζει να ομολογήσει την ανυπαρξία του, αφού ουσιαστικά ομολογεί πως οι εκπαιδευτικοί των μειονοτικών και δημόσιων σχολείων δεν έχουν τις κατάλληλες γνώσεις για να εκπαιδεύσουν τους μουσουλμάνους μαθητές. Και η αισχρή (γιατί περί αισχρότητας πρόκειται) δικαιολογία γι αυτό, είναι πως η ελληνική γλώσσα δεν είναι η μητρική γλώσσα των μαθητών!!! Μάλιστα, η τραγωδία εκ μέρους του υπουργείου συνεχίζεται με την αποδοχή πως υπάρχουν εκπαιδευτικοί που δεν γνωρίζουν καλά την ελληνική γλώσσα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι μαθητές να ενσωματωθούν στην κοινωνία αργότερα...!!!
Το αποκορύφωμα της ομολογίας αποτυχίας στην εκπαίδευση... είναι η συγκεκριμένη δήλωση, αφού μέσα από αυτήν, η κυβέρνηση ομολογεί:
- Πως διορίζει εκπαιδευτικούς που δεν γνωρίζουν επαρκώς την ελληνική γλώσσα! Μάλιστα, οι διορισμοί αυτοί γινόντουσαν όλα αυτά τα χρόνια έως σήμερα, με τραγικά αποτελέσματα για τους ίδιους τους μαθητές. Και η ερώτηση στο σημείο αυτό, είναι απλή: Και γιατί τους διορίζατε αφού δεν γνώριζαν την ελληνική γλώσσα; Σκοπός ήταν ο διορισμός; Δεν υπήρχε κανένα κριτήριο επάρκειας για την είσοδο αυτών των ανθρώπων στην εκπαίδευση; Δεν γνωρίζουν στο υπουργείο πως όταν κάποιος δεν γνωρίζει επαρκώς μία γλώσσα, είναι φυσικό να μην μπορεί να διδάξει σε αυτή τη γλώσσα; Ή σκοπός των κυβερνώντων ήταν να διορίζουν για να μην διαμαρτύρεται το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και η Άγκυρα, ενώ ταυτόχρονα οι εκάστοτε κυβερνώντες μέσω της συγκεκριμένης μεθόδου (ουσιαστικά λοβοτομής των μαθητών) "έπαιζε" με ψήφους στις εκλογές;
- Το υπουργείο Παιδείας ομολογεί χωρίς ντροπή πως οι εκπαιδευτικοί δεν γνωρίζουν επαρκώς εκπαιδευτικές μεθόδους, άρα δεν είναι εκπαιδευτικοί και για τον λόγο αυτό δημιουργεί σεμινάρια επιμόρφωσης (πόσο χρόνο θα διαρκέσουν αυτά τα επιμορφωτικά σεμινάρια, τη στιγμή που η παιδαγωγική ακαδημία χρειάζεται 4 χρόνια για να προσφέρει τα άκρως απαραίτητα στους φοιτητές;). Ποιός θα κρίνει, αλήθεια, την επάρκεια όλων όσων παρακολουθήσουν αυτά τα σεμινάρια, μετά την ολοκλήρωσή τους; Ή η κυβέρνηση (βλ. Δραγώνα) δεν θεωρεί απαραίτητο τον έλεγχο εμπέδωσης και ικανότητας των εκπαιδευμένων στην εκπαίδευση εκπαιδευτών;
- Τέλος, ανερυθρίαστα, το υπουργείο Παιδείας αναφέρει πως η ελληνική γλώσσα δεν είναι η "μητρική γλώσσα" των μουσουλμάνων μαθητών...! Από που συνάγει αυτό το συμπέρασμα το υπουργείο; Και γιατί θεωρεί την τουρκική γλώσσα ως μητρική γλώσσα των μουσουλμάνων μαθητών; Μήπως οι υπεύθυνοι του υπουργείου (βλ. Δραγώνα) δεν γνωρίζουν πως στην Θράκη κατοικούν χριστιανοί και μουσουλμάνοι και πως οι μουσουλμάνοι δεν είναι απαραίτητα τουρκογενείς; Ή μήπως η θρησκεία καταδεικνύει και την καταγωγή; Από πού και ως που εξάγεται το συμπέρασμα από τους "φωστήρες" του υπουργείου πως οι Πομάκοι πρέπει να διδάσκονται την τουρκική γλώσσα ως μητρική; Η Πομακική γλώσσα είναι υπαρκτή γλώσσα, σλαβόφωνο ιδίωμα, που απλά δεν έχει γραφή (μην ξεχνάμε πως μέχρι τις αρχές του 19ου αιώνα ούτε η τουρκική γλώσσα ήταν γραπτή γλώσσα...)
Και με βάση την λογική της μητρικής γλώσσας, και της ανάλογης εκπαίδευσης, τότε μήπως το υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε να μην διαχωρίζει τους έλληνες σε "τουρκογενείς" και "άλλους"; Μήπως θα έπρεπε να αρχίσει ένας διαχωρισμός με βάση το γλωσσικό ιδίωμα της καταγωγής ή του τόπου διαμονής του κάθε έλληνα, δημιουργώντας "ομάδες" εκπαιδευτών (δασκάλων και καθηγητών) που θα μιλούν την Ποντιακή, τα Κρητικά, τα Ηπειρώτικα, τα Μακεδονικά, τα Θρακιώτικα, τα Σαρακατσάνικα, τα Επτανήσια κ.α.;
Γιατί το υπουργείο Παιδείας δημιουργεί την αίσθηση πως όλοι μιλούν ελληνικά και είναι έλληνες, αλλά όσοι είναι μουσουλμάνοι μιλούν τουρκικά;
Γιατί αφήνει κάποιους έλληνες, επειδή είναι μουσουλμάνοι, εκτός της ελληνικής παιδείας και της καλής γνώσης της ελληνικής γλώσσας;
Αυτή είναι η Παιδεία της κυρίας Διαμαντοπούλου και της κυρίας Δραγώνα; Ο διαχωρισμός των ελλήνων αναλόγως με το θρήσκευμα; Και στην περίπτωση, δε, που κάποιος έλληνας είναι μουσουλμάνος, αυτόματα να κατατάσσεται από το υπουργείο Παιδείας ως "τουρκογενής" και να απομακρύνεται από την ελληνική Παιδεία;
Μπράβο σας, κυρίες και κύριοι του υπουργείου Παιδείας...! Όχι μόνο καταφέρνετε να λειτουργείτε ως καθαρόαιμοι ρατσιστές, αλλά καταφέρνετε να κάνετε ακριβώς αυτό το οποίο -υποτίθεται πως- θέλετε να αποφύγετε... Απομονώνετε τους έλληνες μουσουλμάνους, τους στερείτε της ελληνικής Παιδείας, της καλής κατανόησης και χρήσης της ελληνικής γλώσσας, ενώ ταυτόχρονα γίνεστε και νεκροθάφτες της Πομακικής γλώσσας, την οποία πετάτε στα σκουπίδια, ελέω πολυπολιτισμού και φυσικά καλών σχέσεων με την Άγκυρα και τα όργανά της που εργάζονται στο Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής.
Η τουρκική γλώσσα, κύριοι, είναι ξένη γλώσσα για τους έλληνες μουσουλμάνους (πλην των ελαχίστων τουρκογενών) και για όσο διάστημα δεν θα μπορείτε να κατανοήσετε την πραγματικότητα, θα φέρεστε άδικα και κυρίως αντιδημοκρατικά απέναντι στους έλληνες Πομάκους των οποίων τα δικαιώματα καταπατάτε στην άρτια εκπαίδευση από ολοκληρωμένους και ικανούς εκπαιδευτές (δασκάλους και καθηγητές), στην άριστη γνώση της γλώσσας, αλλά και στην ενσωμάτωση στην κοινωνία.
Και το χειρότερο, από όλα -με βάση την ομολογία σας- είναι πως μέχρι τώρα όλα αυτά τα κάνατε με ακατάλληλους εκπαιδευτικούς, αλλά από τούδε και στο εξής θα εκπαιδεύσετε τους ακατάλληλους εκπαιδευτικούς προκειμένου να τους κάνετε σωστούς και ολοκληρωμένους προπαγανδιστές του εκτουρκισμού της Θράκης!!!
Εύγε κυρία Δραγώνα! Μπράβο σας κυρία Διαμαντοπούλου! Με όλα αυτά, μόνο ευτυχισμένος μπορείτε να είστε κύριε Παπανδρέου..., αφού ο αφελληνισμός καλά κραττεί...

Πηγή: Εθνικό Forum

Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ

Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ
Του Γεωργίου K. Τσούπα

το παρων αρθρο εχει δημοσιευτει 
Η Εφημερίδα Κοζανίτικοι Αντίλαλοι της ΕΝΩΣΗΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ και το Περιοδικό του Σ.Ε.Π Ο κρίκος και ο Πρόσκοπος
ο Τοπικός τύπος Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Το Προσκοπικό περιοδικό της ΚΥΠΡΟΥ
το περιοδικό Ο ΤΟΛΜΩΝ της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
η εφημερίδα ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΚΟΡΕΑΣ
Το Χρυσόμαλλο δέρας είναι το έπαθλο του ήρωα. Από την αρχαιότητα έως σήμερα η Αργοναυτική εκστρατεία συμβολίζει την υπέρβαση των ορίων. Τη σύνδεση λαών και πολιτισμών. Την εξερεύνηση του κόσμου.
Ο μύθος των Αργοναυτών άντεξε στο πέρασμα των αιώνων, γιατί η αλήθεια του ταξιδιού, η ανάγκη δηλαδή των λαών της Μεσογείου για επικοινωνία ήταν πάντα το ίδιο επίκαιρη και το ίδιο σημαντική.
Στις 14-6-2008 η «Αργώ» άνοιξε τα πανιά της. Με πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου, την τεχνογνωσία του Ινστιτούτου Αρχαίας Ναυπηγικής και Tεχνολογίας «ΝΑΥΔΟΜΟΣ», την ενεργή υποστήριξη των Υπουργείων Πολιτισμού, Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών, Εμπορικής Ναυτιλίας, Εσωτερικών, Τουριστικής Ανάπτυξης, Παιδείας και την ευγενική χορηγία του Ομίλου Ρέστη, οι σύγχρονοι Aργοναύτες ξεκινώντας από την αρχαία Ιωλκό το σημερινό Βόλο, διέσχισαν τα νερά της Μεσογείου, Ιονίου και Αδριατικής.
Τηρώντας πιστά όλους τους κανόνες της πανάρχαιας Eλληνικής Nαυπηγικής που την καθιστούν σήμερα πόλο διεθνούς επιστημονικού και ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος. Ακολούθησε την αντίστροφη διαδρομή των 1200 ναυτικών μιλίων που διέγραψε σύμφωνα με το μύθο κατά την επιστροφή της, με ισοδύναμη τεχνική δυσκολία σε αποστάσεις, χρόνους και συνθήκες με το μυθικό ταξίδι.
Σ’ όλη τη διαδρομή του ταξιδιού μετέφερε το μήνυμα της συνεργασίας και της κοινής πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Και αν τότε ο μύθος συμβόλιζε την ανάγκη εξερεύνησης, σήμερα σ’ ένα κόσμο χωρίς σύνορα, η σύγχρονη «Αργώ» υπενθυμίζει σε όλους μας την αλληλεπίδραση και την εγγύτητα των λαών μας.
Η μεσόγειος καλωσόρισε και πάλι την «Αργώ»! Μαζί της όλος ο κόσμος που συναντήσανε, καλωσόρισε στα λιμάνια και στις καρδιές τους, το μήνυμα φιλίας και συνεργασίας που μετέφερε.
Μέλος και του πληρώματος της «Αργώ» ήταν και ο υποφαινόμενος. Από την αρχή του ταξιδιού έως το τέλος 8-8-2008 τα αισθήματα και οι εμπειρίες που απέκτησα ήταν μεγάλες. Ένιωθα στις πλάτες μου να κουβαλάω όλη την Εθνική μας κληρονομιά. Και με αίσθημα ευθύνης μέρα με την μέρα τραβούσα με το κουπί μου την ιστορία του τόπου μας, την κουλτούρα μας, τον πολιτισμό μας και τα μηνύματα φιλίας, ειρήνης και συνεργασίας μεταξύ των λαών. «Θα λέω κάποτε στα παιδιά μου πως ήμουν κι εγώ εκεί!».
Η περιπέτεια φαίνεται πως έχει περάσει τόσο βαθιά στο DNA των απογόνων του Ιάσονα ώστε οι ίδιοι να επιχειρήσουν (3500 χρόνια αργότερα) την αναβίωση ενός ταξιδιού που βρίσκεται με το ένα κουπί στην ιστορία και με το άλλο στο πάνθεον του μύθου.
Έπειτα από εκατοντάδες ώρες έρευνας και μελέτης χιλιάδες εργατοώρες, πολλούς τόνους ξύλο, αρκετές δόσεις φιλοδοξίας και άλλες τόσες κριτικής και απογοήτευσης, ο Δήμος Βόλου τα κατάφερε.
Τα δοκιμαστικά ταξίδια στον Παγασητικό, αλλά και το ενδιαφέρον των πολιτών ακόμα και από άλλα μέρη της Ελλάδας να ενταχθούν στην ομάδα των νέων Αργοναυτών, έφεραν μέρα με την ημέρα πιο κοντά την ευόδωση ενός ονείρου.
Και ενώ όλα έμοιαζαν έτοιμα για την αναβίωση του μακρινού ταξιδιού από το λιμάνι του Βόλου στην πόλη Πότι της Γεωργίας όπου τοποθετείται η αρχαία Κολχίδα, η δυσθυμία της Τουρκικής Κυβέρνησης να μην επιτρέψει το διάπλου της «Αργούς» από τα χωρικά ύδατα ήρθε να ξεφουσκώσει τις μεγάλες προσδοκίες. Ωστόσο οι Βολιώτες δεν το έβαλαν κάτω. Αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη διαδρομή επιστροφής του Ιάσονα από την Κολχίδα μέσω Δαλματικών ακτών, όπως αυτή έχει αποδοθεί από τον Ηρόδοτο.
Ανάμεσα στο πλήρωμα ήταν δύο Γεωργιανοί, ένας Ολλανδός και ένας Ελληνοκαναδός. Η «Αργώ» όταν οι άνεμοι δεν βοηθούσαν τα πανιά της κινείτο χάρη στους 70 κωπηλάτες της οι οποίοι ήταν χωρισμένοι σε δύο «Τοιχαρχίες» καθημερινά κωπηλατούσαν 50 άτομα για 15 ώρες.
Τον μύθο μιας εξολοκλήρου ανδρικής πολεμικής εκστρατείας τον κατέρριψαν με τη συμμετοχή τους 3 γυναίκες Αργωναύτισσες σήμερα.. Πριν 3500 χρόνια στην «Αργώ» του Ιάσονα ήταν η Αταλάντη.



Η σύγχρονη Αργοναυτική εκστρατεία δεν έχασε την πορεία της και το όλο εγχείρημα δεν πρόδωσε το μύθο και τις προσδοκίες μας.
Οι κωπηλάτες δίνοντας ψυχή και κίνηση στο πλοίο διένυσαν συνολικά 650 ναυτικά μίλια μόνο με κουπί στο διάστημα των δύο μηνών που διήρκησε το ταξίδι και απέδειξαν ότι είναι πλήρωμα το οποίο μπορεί να ανταπεξέλθει ακόμη και με τις πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Παράλληλα κατά το πειραματικό ταξίδι δοκιμάστηκαν οι αντοχές της «Αργούς» και πλέον θεωρείται και τυπικά αξιόπλοο καράβι, καθώς άντεξε όλες τις άσχημες συνθήκες του καιρού και της θάλασσας.
Προσέγγισε συνολικά 27 λιμάνια και έφτασε μέχρι τους Άγιους Σαράντα στην Αλβανία με τελευταίο σταθμό την Ιθάκη όπου και έληξε το πειραματικό ταξίδι: «Βόλος – Τρίκερι – Αταλάντη – Χαλκίδα – Ερέτρεια – Μαρμάρι – Σούνιο –Ανάβησος – Βουλιαγμένη – Πειραιάς – Σαλαμίνα (Αίας Κλαμπ) – Κόρινθος – Αντίκυρα – Γαλαξίδι – Ιτέα – Πάτρα – Λούρο – Εκβολές Αχελώου – Μύτικας – Λευκάδα – Πρέβεζα – Λυγιά – Πάργα – Σύβοτα – Κάβος Κέρκυρας – Κέρκυρα – Άγιοι Σαράντα – Κέρκυρα – Παξοί – Λευκάδα Ιθάκη (Κιόνι) – Ιθάκη (Βαθύ)».
Σε κάθε λιμάνι που ελλιμενίστηκε το πλοίο και το πλήρωμα του, έτυχαν θερμότατη υποδοχή από τους κατοίκους και τους πολλούς επισκέπτες.
Η αναβίωση του μυθικού ταξιδιού ήταν το επιστέγασμα ενός συνολικού σχεδίου ανάπτυξης και προβολής που ήθελε τον τόπο μας πρωτοπόρο στην θάλασσα και στην στεριά.
Η «Αργώ» υπηρετεί πολλαπλώς τον πολιτισμό, συμβάλλει στην ανάδειξη όψεων της τοπικής ιστορίας, συνεισφέρει στην δημιουργία δεσμών φιλίας, συνεργασίας και αδελφότητας μεταξύ των λαών στο νέο περιβάλλον της Παγκοσμιοποίησης.
Η αναβίωση του μύθου της ιστορίας και της παράδοσης κατάφερε όπως όφειλε να γίνει η αναβίωση των σύγχρονων στόχων και απαιτήσεων της Μαγνησίας στο σύγχρονο κόσμο.
Γι’ αυτό υπάρχει η σκέψη η «Αργώ» να επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι και μέχρι τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 (συνεργασία Βόλου – Λάρισας) πόλεις που βρέχονται από την Μεσόγειο.
Στις 17/9/2008 η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ τίμησε το πλήρωμα..

ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ. Η ΦΥΛΗ...ΦΑΝΤΑΣΜΑ!

Ο πραγματικός θεμελιωτής της Ινδοευρωπαϊκής θεωρίας ήταν ο Γερμανός Φραντς Μποπ (1791-1867). Ο Μποπ ήταν αυτός, ο οποίος μελετώντας το έργο του Τζόουνς το συνέθεσε και το μετεξέλιξε στην λεγόμενη «Ινδογερμανική θεωρία», βάση της οποίας όλοι οι Ευρωπαϊκοί λαοί, πέραν της υποτιθέμενης κοινής γλώσσης, είχαν και κοινή πολιτισμική κοιτίδα αλλά και κοινή καταγωγή!

Σ’ αυτό το σημείο, αξίζει νομίζω να αναφερθεί, ότι για να εξάγει κανείς σωστά συμπεράσματα απ’ την αλληλουχία των γεγονότων, θα πρέπει η κριτική σκέψη να συμπλέει αρμονικά με την εποχή και το ιστορικό πλαίσιο μέσα στο οποίο αυτά διεξάγονται. Το ιστορικό πλαίσιο, στο οποίο έζησε ο Μπομπ περιελάμβανε αρχικά τις ταπεινώσεις της Πρωσσίας στις μάχες της Ιένα και του Άουερστάντ από τον Ναπολέοντα. Οι παραπάνω ήττες και η κατάληψη της Πρωσσίας από τα Γαλλικά στρατεύματα μοιραία οδήγησαν στην αφύπνιση του κοιμώμενου Γερμανικού γίγαντα και του Γερμανικού εθνικισμού.



Με την συντριπτική νίκη εναντίον του Ναπολέοντα στο Βατερλώ το 1815, η Γερμανική υπερηφάνεια κορυφώθηκε και μέσα σ’ αυτό το κλίμα της εθνικής ευφορίας, ο Μπομπ διετύπωσε το 1816 την Ινδογερμανική του θεωρία, η οποία προσέθετε αιώνες ζωής στο Γερμανικό Έθνος. Η δημοσίευση της μελέτης του Μποπ περί «κλιτικού συστήματος της Σανσκριτικής σε σύγκριση με εκείνο της Ελληνικής, Λατινικής, Περσικής και Γερμανικής γλώσσης» απετέλεσε τον θεμέλιο λίθο της Ινδοευρωπαϊκής θεωρίας.

Μιας θεωρίας, που δυστυχώς εξακολουθεί να ζει και να ταλανίζει εμάς τους Έλληνες, οι οποίοι έχουμε να επιδείξουμε λαμπρό πολιτισμό από τους Νεολιθικούς ήδη χρόνους, χωρίς να χρειαζόμαστε τα «φώτα» των όποιων «Ινδοευρωπαίων». Το τραγικό όμως είναι, ότι η Ινδοευρωπαϊκή θεωρία, η οποία θα έπρεπε να είχε ήδη ανατραπεί και να έχει...καταλήξει, βάση των αρχαιολογικών τεκμηρίων, εν τούτοις εξακολουθεί να διατηρείται εν ζωή, «διασωληνωμένη» εις την...εντατική των σχολείων και των Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων κυρίως της χώρας μας!

Σε τί όμως συνίσταται η περίφημη αυτή Ινδοευρωπαϊκή θεωρία, σε ότι αφορά την Ελλάδα τουλάχιστον; Το λοιπόν, οι Ινδοευρωπαϊστές υποστηρίζουν, ότι οι Έλληνες δεν ήσαν αυτόχθονες και γηγενείς αλλά επήλυδες (μετανάστες), οι οποίοι αφίχθησαν στον Ελλαδικό χώρο απ’ τα Βορρειοανατολικά. Οι παλαιότεροι κάτοικοι της Ελλάδος, τους οποίους ονόμασαν Προέλληνες, είτε αφομοιώθησαν από τους...μετανάστες είτε βρήκαν τον θάνατο από τις ατρόμητες ορδές τους και το εξαίρετο ιππικό τους! Μάλιστα. Εξαιρετικό σενάριο για μια επική παραγωγή του Hollywood ή μάλλον του...Bollywood μιας και αναφερόμαστε εις τας...Ινδίας! Ας εξετάσουμε όμως και την σχέση του με την πραγματικότητα...

Κατ’ αρχάς, ο πολιτισμός δεν θα μπορούσε να είχε γεννηθεί πουθενά αλλού παρά σε έναν τόπο ευνοημένο απ’ τις κλιματολογικές συνθήκες. Παντού στον κόσμο, μεγάλοι πολιτισμοί ανεδείχθησαν εκεί, όπου οι περιβαλλοντικές συνθήκες ευνόησαν την συγκέντρωση πληθυσμών μετά την εποχή των παγετώνων. Και αυτή τη στιγμή σας μιλάω σαν περιβαλλοντολόγος. Οι περίοδοι πήξεως και τήξεως των πάγων μεταξύ των οποίων έχουμε τους διαφόρους κατακλυσμούς – τρεις εκ των οποίων έχουν καταγραφεί στην Ελληνική παράδοση – έχουν άμεση σχέση με τη γέννηση και την ανάπτυξη του πολιτισμού, λαμβάνοντας υπ’ όψην και το γεγονός, ότι η τελευταία εποχή παγετώνων ετελείωσε χοντρικά γύρω στο 10.000 π.Χ.



Από τη στιγμή λοιπόν, που έως την ύστερη παλαιολιθική εποχή, οι περιοχές βορείως του όρους Αίμος ήσαν καλυμμένες από πάγους, κανενός είδους πολιτισμός δεν ήταν δυνατόν να ευδοκιμήσει σε αυτές. Οι παγετώνες εξετείνονταν σε όλη την περιοχή, η οποία είχε το ίδιο γεωγραφικό πλάτος. Κατά συνέπεια, η υποτιθέμενη κοιτίδα των ΙνδοΕυρωπαίων (οι στέπες του Καυκάσου και της Σιβηρίας) ήταν έως την παλαιολιθική εποχή γεμάτη...παγάκια. Γεννάται λοιπόν το ερώτημα: Τί έκαναν οι Έλληνες εκεί πάνω; Πατινάζ;



Μοιραία λοιπόν, ο πολιτισμός εγεννήθη στις εύκρατες περιοχές της Μεσογείου. Ακόμη και μετά την τήξη των πάγων, είναι λογικό συνειρμικά να συμπεράνουμε, ότι ο πολιτισμός της Μεσογείου, έχοντας προηγηθεί αρκετά έναντι των πολιτισμών, που ανεπτύχθησαν στις βόρειες περιοχές, διετήρησε αυτό το αρχικό πολιτιστικό του προβάδισμα. Στο σημείο όμως αυτό ανακύπτει το επόμενο ερώτημα: Πότε ήρθαν αυτοί οι Ινδοευρωπαίοι στην Ελλάδα;

Οι Ινδοευρωπαϊστές ποτέ δεν είχαν να δώσουν μια σοβαρή απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα και για να αποφύγουν το σκόπελο υποστηρίζουν, ότι οι Ινδοευρωπαίοι αφίχθησαν κατά κύματα στον Ελλαδικό χώρο μεταξύ της 5ης και της 2ης χιλιετίας π.Χ. Κατ’ αρχάς, δεν υπάρχει κανένα απολύτως αρχαιολογικό τεκμήριο, το οποίο να αποδεικνύει την ύπαρξη ενός προηγμένου πολιτισμού στις περιοχές του Καυκάσου. Κάνω...έκκληση προς όλους σας, να μου δείξετε το οτιδήποτε, ένα ΙνδοΕυρωπαϊκό άγαλμα π.χ. ή κάτι τέλος πάντων, δηλωτικό της ύπαρξης αυτών των...οντοτήτων. Ο ευρών αμοιφθήσεται!

Με δεδομένο το ότι η Νεολιθική Ελλάς είχε προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό πολιτιστικά (ο καθηγητής Θεοχάρης αναφέρει, ότι μόνο στη Θεσσαλία είχαν εντοπισθεί, έως τη δεκαετία του 80, περισσότεροι από 170 νεολιθικοί οικισμοί, όπου μάλιστα σε έναν απ’ αυτούς, στη Θεόπετρα Τρικάλων, το ευρισκόμενο σπήλαιο κατωκείτο σύμφωνα με τους ανασκαφείς απ’ το 50.000 π.Χ. και ευρέθησαν σπόροι οσπρίων και σιτηρών ενώ η κεραμική που ανεκαλύφθη στο ίδιο σπήλαιο ανάγεται στη μεσολιθική περίοδο – 9η π.Χ. χιλιετία -) ώστε να εντοπίζουμε ακόμη και λείψανα οδών, άριστα πολεοδομικά σχέδια, μέγαρα και ακροπόλεις, όπως στο Σέσκλο και στο Δισπηλιό καθώς και οχυρωματικά έργα, τα οποία θα ζήλευαν ακόμη και Μεσαιωνικά κάστρα, αναρωτιέμαι πόσο είχαν πραγματικά προχωρήσει πολιτισμικά οι νομάδες μετανάστες απ’ τις στέπες;



Κακά τα ψέματα. Η ανάπτυξη του πολιτισμού υπήρξε απόρροια της μόνιμης εγκατάστασης, η οποία και αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας. Η γέννηση της πόλεως συνεπάγονταν βεβαίως την ανάγκη συγκροτήσεως στρατών για την προστασία του συνόλου των πολιτών, οι οποίοι ως καλλιεργητές, αποτελούν το σημαντικότερο παραγωγικό κεφάλαιο για τη νεοσύστατη πόλη. Αυτοί ακριβώς είναι οι Άρειοι, οι ευγενείς πολεμιστές. Οι ΕΛΛΗΝΕΣ πολεμιστές. Η τάξη αυτή των επαγγελματιών του πολέμου συνέχισε να υφίσταται στην Ελλάδα, ως τους αρχαϊκούς χρόνους. Οι Άρειοι, σε καμία περίπτωση δεν περιόρισαν το ρόλο του πολίτου-οπλίτου ενώ αργότερα ο ρόλος τους αναβαθμίζεται, όπως τα αρχαιολογικά ευρήματα αλλά και τα Ομηρικά έπη καταδεικνύουν.

Είναι αναγκαίο κατά συνέπεια, να κατανοήσουμε, ότι δεν φυτρώνουν πολεμιστές απ’ το πουθενά, σαν τα μανιτάρια! Η συγκροτήση στρατών εξυπηρετεί όπως είδαμε την ασφάλεια των κατοίκων καθώς και τη διαφύλαξη της παραγωγικής ζωής των οικισμών. Και τα ερωτήματα καλά...κρατούν ή μάλλον τίθενται αμείλικτα το ένα μετά το άλλο. Πώς ήρθαν αλήθεια οι περίφημοι ΙνδοΕυρωπαίοι στην Ελλάδα; Μήπως από ξηράς, με όλο τους τον πληθυσμό, μαζί και τα γυναικόπαιδα και κατόρθωσαν να κατακτήσουν τις χιλιάδες, έστω και πρώιμες, των Ελληνικών πόλεων; Με τί...προσόντα;

Μα, είχαν εξημερώσει τον ίππο λένε οι ΙνδοΕυρωπαϊστές. Μπούρδες, είναι το μόνο...σοβαρό σχόλιο! Στην Ελλάδα υπήρχαν ίπποι εδώ και εκατομμύρια έτη, όπως αποδεικνύουν οι έρευνες του Άρη Πουλιανού (έχει βρεθεί αποτύπωμα γνάθου ίππου στη Χαλκιδική, το οποίο χρονολογείται 11 εκατομ. έτη παρακαλώ) χώρια τις βραχογραφίες του 4.500 π.Χ. στο όρος Παγγαίο, όπου εικονίζονται έφιπποι άντρες. Ναι αλλά, συνεχίζουν οι ΙνδοΕυρωπαϊστές, οι ΙνδοΕυρωπαίοι έφεραν τη γνώση της κατεργασίας των μετάλλων και συγκεκριμένα του χαλκού. Μπούρδες εις το τετράγωνο φίλοι μου! Η κατεργασία μετάλλων στον Ελλαδικό χώρο είχε τεκμηριωμένα αρχίσει από τα τέλη της 6ης χιλιετίας.

Στο παραπάνω συμπέρασμα έχει μοιραία οδηγηθεί η αρχαιολογική σκαπάνη από πληθώρα χρυσών κοσμημάτων, που ευρέθησαν σε όλη τη σημερινή Ελληνική επικράτεια αλλά και σε περιοχές της Μικράς Ασίας. Η μετάβαση από την επεξεργασία του χρυσού σε αυτή του χαλκού και του ορείχαλκου αργότερα, έγινε ομαλά, όπως μαρτυρούν και τα ευρήματα. Αντίθετα, οι πολιτισμοί της στέπας, λόγω του νομαδικού τους βίου δεν έχουν την τεχνογωσία να κατεργαθούν τα μέταλλα, η οποία προϋποθέτει σταθερή εγκατάσταση ή τουλάχιστον πρόσβαση σε μια περιοχή με τις απαραίτητες πρώτες ύλες.

Πώς λοιπόν ήρθαν οι Ινδοευρωπαίοι; Για να ανταπεξέλθουν όλες αυτές τις...ενοχλητικές αναζητήσεις, οι ΙνδοΕυρωπαϊστές ομολογούν, ότι η εισβολή των ΙνδοΕυρωπαίων έγινε εκ της θαλάσσης! Ε, αυτό είναι το πιο γελοίο επιχείρημα της εν γένει γελοίας αυτής θεωρίας! Πού βρήκαν οι ΙνδοΕυρωπαίοι τα πλοία; Και που έμαθαν να ναυμαχούν; Μήπως στις...στέπες; Και επί προσθέτως, γιατί οι κάτοικοι του Αιγαίου, οι οποίοι τεκμηριωμένα ναυσιπλοούσαν τουλάχιστον από την 8η χιλιετία, όπως απ’ τα ευρύματα είτε στο Φράχθι της Ερμιονίδος (είτε από ναυάγια, όπως αυτό της Λήμνου είτε από βραχογραφίες) δεν επεχείρησαν να τους σταματήσουν; Αλλά ξέχασα. Σύμφωνα με την...φοβερή (και θολερή) αυτή θεωρία, τόσο οι Κυκλαδίτες όσο και οι Μινωίτες δεν ήσαν Έλληνες αλλά κάποια άγνωστα...Προελληνικά φύλα! Για γέλια ή για κλάματα; Όχι, πείτε μου...

Οι Ινδοευρωπαϊστές στηρίζουν τους ισχυρισμούς τους, από τα λέιψανα και τις επιβεβαιωμένες καταστροφές πολλών θεωρουμένων ως Προελληνικών, νεολιθικών οικισμών, όπως της Λέρνης και του Σέσκλου, το οποίο αποτελεί και τον παλαιότερο νεολιθικό οικισμό της Ευρώπης. Γιατί θα πρέπει όμως απαραίτητα αυτές να αποδοθούν σε ξενική εισβολή και όχι σε έναν εμφύλιο πόλεμο, αιτία εκρήξεως του οποίου θα μπορούσε να είναι ο έλεγχος της πλούσιας Θεσσαλικής πεδιάδος; Το γεγονός άλλωστε ότι το Σέσκλο δεν κατεστράφη από ΙνδοΕυρωπαϊκή εισβολή, αποδεικνύεται από το γεγονός, ότι η διάδοχος ισχυρή πόλη της Θεσσαλικής πεδιάδος, το Διμήνι, ακολουθεί το ίδιο με το Σέσκλο πολεοδομικό σχέδιο, με ακρόπολη προστατευμένη από οχυρωματικούς περιβόλους και μέγαρο.

Είναι προφανές, ότι η ακρόπολη του Διμηνίου αποτελεί μετεξέλιξη της ακροπόλεως του Σέσκλου. Στην 5η χιλιετία όμως, δεν είχαμε πολιτισμική ανάπτυξη μόνο στη Θεσσαλία. Η Αττική έχει να παρουσιάσει δεκάδες νεολιθικές θέσεις. Στη Νέα Μάκρη βρέθηκαν λείψανα πλακόστρωτης οδού, παρακαλώ! Έργα οδοποιίας χρειάζονταν προφανώς ένας πολιτισμός, που είχε εξελίξει το εμπόριο και τις μεταφορές και ο οποίος το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιούσε και άρματα ή άμαξες. Στη Νέα Μάκρη επίσης, δεν παρατηρείται καμμιά διαταραχή κατά τη διάρκεια της μεταβάσεως από την αρχαιοτέρα στη μέση νεολιθική περίοδο. Άρα, δεν μπορούμε να ομιλούμε για γενικευμένη εισβολή στην Ελλάδα κάποιων ξένων φυλών.



Κατά συνέπεια, η περίπτωση των καταστροφών στη Θεσσαλία είναι μεμονωμένη και δεν επαναλαμβάνεται ούτε στην Αττική ούτε και στην Εύβοια, όπου στον οικισμό Λευκαντί η κατοίκηση συνεχίζεται αδιάκοπα από τους νεολιθικούς έως τους Βυζαντινούς χρόνους. Ομοίως, πολύ αργότερα, κατά την καταστροφή των Μυκηναϊκών βασιλείων, (1200-1100π.Χ) πάλι είναι αστείο να μιλάμε για ξενική εισβολή αφού πρόκειται σαφώς για εμφύλιες διαμάχες με πρωτεργάτες του απογόνους του Ηρακλέους, οι οποίοι ως εξόριστοι απ’ την Πελοπόννησο (αλήθεια, ο Ηρακλης δεν πήγε στη Θήβα;) επέστρεψαν στα πάτρια εδάφη και διεκδικούσαν πίσω τον θρόνο τους. Απλά πραγματάκια. Αυτή είναι η περιβόητη (ή μάλλον η...διαβόητη) κάθοδος των Δωριέων, για την οποίαν έχει γίνει τόσος...ντόρος τα τελευταία χρόνια! Δεν πρόκειται για τίποτε άλλο παρά για την επιστροφή των Ηρακλειδών.

Βεβαίως, ένας άλλος λόγος, ο οποίος συνετέλεσε στην καταστροφή των Μυκηναϊκών βασιλείων ήταν, εκτός από τις φυσικές καταστροφές (σεισμοί αλλά και πρόσκρουση μετεωρίτου, όπως καταδεικνύουν τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα των ερευνών του καθηγητή Μαρινάτου) και οι επιδρομές των λαών της θαλάσσης (όχι δεν πρόκειται για....ΙνδοΕυρωπαίους, είπαμε πού να τα βρουν τα πλοία στις στέππες). Αρκετοί απ’ αυτούς ήσαν ομοίως Έλληνες, όπως για παράδειγμα οι Τυρρηνοί πειρατές (λέγε μας Ετρούσκους).



Στοιχεία, τα οποία αποτελούν απτές αποδείξεις για την αυτοχθονία των προγόνων μας, βρίθουν σε κάθε σημείο της ιερής Ελληνικής γης. Ενδεικτικά αναφέρω τον Αρχάνθρωπο των Πετραλώνων και τα ευρύματα της Τρίλλιας, που έφερε στο φως ο Άρης Πουλιανός, όπου και ανεκάλυψε κνήμη όρθιου ανθρώπου ηλικίας 11 εκατομ. ετών! Οι εν λόγω ανακαλύψεις αποτελούν αδιάψευστα τεκμήρια για την παλαιότητα της Ελληνικής φυλής. Bάση χρονολόγησης που δίνουν ξένα Πανεπιστήμια ο άνθρωπος των Πετραλώνων χρονολογείται μεταξύ 1.000.000 και 500.000 π.Χ. και ανήκει βεβαίως στον Άνθρωπο τον Όρθιο (Homo Erectus).



Τον οικισμό της Πελάνας του αρχαιολόγου Θεόδωρου Σπυρόπουλου, ο οποίος ανεκάλυψε, πως κάτω από τη Σπάρτη υπάρχουν τα ερείπια της αρχαίας Λακεδαίμονος, πόλη πολύ προγενέστερη, που χάνεται στην αχλύ των χιλιετηρίδων δεν τον έχουν ακουστά οι κύριοι Ινδοευρωπαϊστές; Ή μήπως δεν έχουν ακούσει για τις Ελληνικές πυραμίδες, όπως για παράδειγμα είναι αυτή του Ελληνικού στο Άργος, οι οποίες έχουν χρονολογηθεί ως αρχαιότερες των Αιγυπτιακών; Θα πρέπει να έχουν αυξημένα ποσοστά...βαρυκοϊας, δεν εξηγείται αλλιώς, διότι όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, η Ελληνική γη φωνάζει από μόνη της!

Θα το ξαναπώ για άλλη μια φορά. Η Ινδοευρωπαϊκή θεωρία δεν είναι καν μια θεωρία, που μπάζει από χίλιες δυο μεριές αλλά είναι μια γλωσσολογική μελέτη και μόνο, βασισμένη σε κάποιες ομοιότητες λέξεων, η οποία όμως ακόμα και αμιγώς γλωσσολογικά, καταρρίπτεται. Θέλετε να σας την καταρρίψω εδώ, μέσα σε δυο γραμμές; Προσέξτε: Η ινδοευρωπαϊκή ρίζα mar- σε όλες τις άλλες γλώσσες αποδίδει τη θάλασσα (λατ: mar, γαλ: mer, ιταλ: mare, γερμ: meer). Αντίθετα, εις την Ελληνικήν υπάρχει η ρίζα αλς με όλα τα παράγωγά της, τα οποία ισχύουν έως και σήμερα (π.χ. ναυσιπλοοία). Γιατί να συμβαίνει αυτό;

Γιατί οι Έλληνες, εφ’ όσον είναι ΙνδοΕυρωπαϊκής καταγωγής δεν εκφράζουν την έννοια της θάλασσας με μια ομόρριζη των Ευρωπαϊκών λέξη; Μήπως διότι οι Έλληνες ήσαν τελικά ο πρώτος λαός, ο οποίος συνεδέθη τόσο στενά με το υγρό στοιχείο από τις απαρχές της ιστορίας τους, με αποτέλεσμα η θάλασσα να απετέλεσε και να αποτελεί τον κατ’ εξοχήν παράγοντα που διεμόρφωσε το χαρακτήρα του Ελληνικού πολιτισμού; Ε ναι λοιπόν! Οι αέναοι ταξιδευτές Έλληνες, είτε ως Πελασγοί, είτε ως Μινωίτες, είτε ως Μυκηναίοι αργότερα, διέσχισαν απ’ τους παλαιότατους χρόνους τη Γηραιά Ήπειρο, εμπορευόμενοι με τους άγριους τότε Ευρωπαίους, στους οποίους και έδωσαν τα φώτα τους.
Και αυτά δεν τα λέω εγώ ή ο οποιοσδήποτε αλλά τα έχουν καταγράψει οι αρχαίες παραδόσεις, επιβεβαιωμένες απ’ τις αρχαιολογικές ανασκαφές. Χιλιάδες Ελληνικά τοπονύμια στη Βρετανία, όπου οι Έλληνες την επισκέπτονταν τακτικά για να εισάγουν κασσίτερο για τα όπλα τους, ευρήματα μυκηναϊκών ξιφών στα δάση της Γερμανίας, ερείπια από μυκηναϊκά ανάκτορα στην Βορειοανατολική Ευρώπη και πάει λέγοντας...Πρόσφατα μάλιστα, ο αρχαιολόγος Βίκτωρ Σαρηγιαννίδης ανεκάλυψε ανάκτορο της Κνωσσού στο Τουρκμενιστάν, (Αφγανιστάν) είδηση, η οποία έκανε τον γύρο του κόσμου αλλά που στην Ελλάδα σχεδόν απεσιωπήθη, με εξαίρεση κάποια ελάχιστα media, τα οποία την προέβαλαν. Έως και την ακριβή πορεία, τον ακριβή πλού, που ακολούθησαν οι Έλληνες θαλασσοπόροι για να προσεγγίσουν τις ακτές της...Βόρειας Αμερικής μας αναφέρει με κάθε λεπτομέρεια ο Πλούταρχος.

Σκεφθείτε λοιπόν μόνοι σας, με βάση την ψυχρή Αριστοτέλεια λογική. Τι σας φαίνεται πιθανότερο και πιο φυσιολογικό; Ο πολιτισμός να ξεκίνησε από εδώ, όπου υπήρχαν όλες εκείνες οι συνθήκες, οι οποίες ευνοούσαν την ανάπτυξή του και εν συνεχεία οι Έλληνες σαν λαός ναυτικός να τον μετελαμπάδευσαν σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο ή να γεννήθηκε, άγνωστο πως, στις στέππες του Βορρά; Η απάντηση είναι μέσα σας. Είναι καιρός όμως να την βγάλετε και έξω, να την...εξακοντίσετε, ούτως ώστε να σταματήσει επιτέλους να διαιωνίζεται αυτή η πλάνη, το μύθευμα των ανύπαρκτων Ινδοευρωπαίων, το οποίο χρησιμοποιούν σήμερα κάποιοι κύκλοι, έχοντας συγκεκριμένα συμφέροντα να κουτσουρέψουν την Ελληνική Ιστορία και να πλήξουν την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.

Εϊναι στο χέρι μας. Το χρωστάμε. Στην ιστορική αλήθεια, την οποίαν επιβάλλεται να υπηρετούμε. Το χρωστάμε στην έννοια της δικαιοσύνης. Το χρωστάμε στους προγονούς μας αλλά και σε εμάς τους ίδιους. Διότι ένας λαός, που δεν γνωρίζει το παρελθόν του τότε δεν μπορεί να έχει και μέλλον.


«ΤΑΥΤΗΝ ΓΑΡ ΟΙΚΟΥΜΕΝ ΟΥΧ ΕΤΕΡΟΥΣ ΕΚΒΑΛΟΝΤΕΣ ΟΥΔ' ΕΡΗΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΝΤΕΣ ΟΥΔ' ΕΚ ΠΟΛΛΩΝ ΕΘΝΩΝ ΜΙΓΑΔΕΣ ΣΥΛΛΕΓΕΝΤΕΣ, ΑΛΛ' ΟΥΤΩ ΚΑΛΩΣ ΚΑΙ ΓΝΗΣΙΩΣ ΓΕΓΟΝΑΜΕΝ ΩΣΤ' ΕΞ ΗΣΠΕΡ ΕΦΥΜΕΝ, ΤΑΥΤΗΝ ΕΧΟΝΤΕΣ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟΝ ΔΙΑΤΕΛΟΥΜΕΝ,ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΟΝΤΕΣ...»
«Ισοκράτους Πανηγυρικός», (24 - 25):

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΣΤΙΣ ΕΒΡΑΙΕΣ ΝΑ ΣΥΝΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΗ ΕΒΡΑΙΟΥΣ

Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε το ρεπορτάζ του "RUSSIA TODAY" στο Ισραήλ, για την πρόσφατη καταδίκη που επιβλήθηκε σε Αραβα που είπε σε μια Εβραιοπούλα ότι ήταν Εβραίος και έκανε σέξ μαζί της. Η καταδίκη για τον Αραβα είναι 18 μήνες φυλάκιση.

Σε άλλο σημείο του βίντεο βλέπουμε τα ειδικά γραφεία καταγγελιών που έχουν οι Εβραίοι στο Ισραήλ, στα οποία οι συγγενείς των γυναικών που βγαίνουν ραντεβού με Αραβες και γενικά μη Εβραίους, μπορούν να κάνουν καταγγελίες 24 ώρες το 24ωρο για να τιμωρούνται απο το κρράτος οι μη Εβραίοι σύντροφοι της Εβραίας γυναίκας.
Η κατηγορία για τον Αραβα είναι "βιασμός με απάτη".


Βέβαια οι Εβραίες δεν συμφωνούν με τα μέτρα των σοφών Ραββίνων όπως βλέπουμε στο τέλος του βίντεο και τα θεωρούν υπερβολικά.

ΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ

Δεν έχουμε ξανασχοληθεί και πιθανώς ούτε και να το ξανακάνουμε με το αν ένα blog έκλεισε ή άνοιξε.Και αυτό γιατί μας είναι παντελώς αδιάφορο υπο την έννοια ότι ο κάθε διαχειριστής έχει δικούς του λόγους τους οποίους αν θέλει μπορεί να τους δημοσιοποιήσει. Θα κάνουμε όμως μια εξαίρεση για συγκεκριμένο blog αφου ο φερόμενος ως διαχειριστής του δολοφονήθηκε με αποτέλεσμα να κλείσει.
Και δεν είναι τόσο ότι έκλεισε το συγκεκριμένο blog που ανάμεσα σε αποκαλύψεις ασχολούνταν και με τα βρακιά της Α Κατίνας ή τα σουτιέν του Β ξέκωλου αλλά ότι η δολοφονική πράξη δείχνει να φέρνει αποτελέσματα που δεν είναι άλλα απο την φίμωση,την τρομοκρατία και τον φόβο που φαίνεται να εισέρχεται και στο διαδίκτυο.
Αυτή την στιγμή υπάρχουν στο διαδίκτυο περίπου 50.000 Ελληνες bloggers.
Αλλοι προσπαθούν βγάλουν χρήματα,άλλοι απλά να ενημερώσουν,άλλοι να αβαντάρουν,άλλοι να κάνουν το ψώνιο τους και άλλοι προσπαθούν απλά να πούν την άποψη τους,να βγάλουν μια κραυγή αγωνίας για τα όσα συμβαίνουν στην δύσμοιρη πατρίδα μας.
Τώρα το ποιοι απο αυτούς "ενοχλούν" την "δημοκρατία" και τις "επαναστατικές" ιδέες είναι εύκολο να καταλάβει ο καθε αναγνώστης.Σίγουρα το blog του δολοφονημένου δημοσιογράφου δεν είναι ένα απο αυτά.Και αυτό γιατί με ευκολία ο κάθε αναγνώστης θα μπορέσει να βρεί στο διαδύκτιο δεκάδες για να μην πω εκατοντάδες άλλα blog τα οποία επι καθημερινής βάσης κτυπούν το κατεστημένο και την κλεπτοκρατία.Κτυπούν τα συνδικαλιστικά παράσιτα και την σύστημα της ατιμωρισίας.Το "δημοκρατικό" σύστημα που δίνει "άσυλο" και βαφτίζει αγωνιστές τους εγκληματίες κουκουλοφόρους και λασπολογεί σε καθε ευκαιρία τις πατριωτικές φωνές.
Το εν λόγω λοιπόν blog που έκλεισε σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα πατριωτικά ιστολόγια.Αρα το χτύπημα ήταν στην αναγνωσιμότητα.Αυτό τους ανυσηχεί........
Η τεχνολογία είναι δύναμη.Ακόμα και στην μάχη του Μαραθώνα που θα εορτάσουμε αυτές τις μέρες οι Ελληνες νίκησαν γιατί πέρα απο την θάρρος και την ανδρεία διέθεταν τεχνολογία.Ο χάλκινος οπλισμός υπερτερούσε έναντι των ελαφρά οπλισμένων Περσών.
Είναι γεγονός ότι το διαδικτυο καθημερινά ανεβαίνει στις προτιμήσεις των πολιτών όσο αφορά την ενημέρωση και όχι μόνον.Και είναι τόσο απεριόριστες οι δυνατότητες που δεν υπάρχει περίπτωση να ελεγχθεί εκτός και αν η "δημοκρατία" σκαρφιστεί καποιο νόμο που και πάλι θα είναι δύσκολο να εφαρμοστεί καθώς θα εμπίπτει στις διατάξεις του Συντάγματος για περιορισμό της ελευθερίας της γνώμης.
Κατά καιρούς έχει απασχολήσει τους εκαστοτε κυβερνώντες το θέμα και προς το παρόν έχουν σκεφτεί μόνο την άρση της ανωνυμίας που δύσκολα θα προχωρήσει όχι γιατί έχουν δημοκρατικές ευαισθησίες αλλά γιατί για να τηρηθεί κατα γράμμα ο νομος μπορεί να βγούν και ονόματα που δεν θα.....ήθελαν.
Είναι άλλωστε γνωστές οι περιπτώσεις ιστολογίων που αβαντάρουν και γλύφουν τα κόμματα.Είναι γνωστές περιπτώσεις και μάλιστα κραυγαλέες για ιστολόγια που στηρίζουν και την αναρχία και την βία αλλά και που προτρέπουν τους "γνωστούς"-"αγνώστους" σε εγκληματικές πράξεις.Είναι γνωστά τα ιστολόγια που χύνουν το ανθελληνικό τους δηλητήριο διευκολύνοντας τα προδοτικά σχέδια των κυβερνώντων.
Ολα αυτά είναι γνωστά.Οπως είναι γνωστή και η προσπάθεια του "δημοκρατικού" συστήματος να βάλει "χέρι" δημιουργώντας κατευθυνόμενα ιστολόγια με διαχειριστές δήθεν δημοσιογράφους που στην πραγματικότητα είναι κομματόσκυλα σε διατεταγμένη υπηρεσία.
Παρόλα αυτά το διαδίκτυο παραμένει ακόμα ο μόνος χώρος που μπορείς να λάβεις την ενημέρωση που θα επιλέξεις χωρίς υποχρέωση και κυρίως χωρίς να στην σερβίρει ετσι-θελικά η "ελεύθερη" έντυπη δημοσιογραφία των 50-60 εφημερίδων που ανήκουν σε 5 οικογένειες και ακολουθούν συγκεκριμένη πολιτική.
Ας επανέλθουμε όμως στο χτύπημα των τρομο-αλητών.Ακουσα πολλούς δημοσιογράφους να λένε πως επειδή ο στόχος ήταν η ενημέρωση για αυτό το χτύπημα ήταν τέτοιο.
Δηλαδή οι δολοφόνοι έφτασαν στο σημείο να χτυπήσουν το κουδούνι του σπιτιού του.
Να θυμίσω την δεκαετία του '80 την δολοφονία του διευθυντή της Απογευματινής όπου πήγαν στο γραφείο του και τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ.
Σε κάθε περίπτωση τα χτυπήματα των "επαναστατών" πρέπει να υποδηλώνουν και κατι ώστε να μην χαρακτηρίζονται απο τους ομοϊδεάτες και το άρρωστο μυαλό τους απλά εγκλήματα.
Ετσι και σε αυτή την περίπτωση θεώρησαν ότι χτυπούν την αναγνωσιμότητα,χτυπούν το μέσο και όχι συγκεκριμένο blog,χτυπούν κάποιον ώστε να "συμμορφωθούν" οι υπόλοιποι.
Ομως εδω υπάρχει και ενας άλλος κίνδυνος που οι άχρηστοι του υπουργείου προστασίας του λαθρομετανάστη πολιτη δεν έχουν σκεφθεί.
Τα αλλεπάλληλα χτυπήματα,η αδυναμία προστασίας της ζωής και της περιουσίας ,η ατιμωρησία των κλεφτών του ιδρώτα των Ελλήνων πολιτών και η ανοχή στα ακροαριστερά σκουπίδια ισως....ισως λέμε να δώσει αφορμή σε κάποιους άλλους να δημιουργήσουν αυτό που λέμε αντίπαλο δέος για να διαπιστώσουν πόσο αγωνιστές είναι οι "επαναστάτες" όταν δεν θα χτυπούν πλέον άοπλους πολίτες,ανυποψίαστους αστυνομικούς και δεν πυρπολούν άψυχα αντικείμενα.Πόσο "επαναστάτες" είναι όταν γνωρίζουν ότι ο "στόχος" θα ανταποδώσει.
Αυτή όμως είναι μια σκέψη που καλό θα είναι να μην γίνει πράξη.
Οι Ελληνες πατριώτες έχουν αποδείξει και την αγάπη τους για την πατρίδα και τον σεβασμό τους στο νόμο.
Αυτοί που δεν έχουν πράξει το ίδιο είναι κλεφτο-"δημοκράτες" και τα ακροαριστερά εγκληματικά στοιχεία που ελεύθερα τρομοκρατούν την χώρα απολαμβάνοντας το πολιτικο άσυλο των κυβερνώντων και των μεγαλοδημοσιογράφων των "μεγάλων" καναλιών που δεν διστάζουν ενίοτε ακόμα και δημόσια να τους δικαιολογούν.

Πότε ο Κάρολος Παπούλιας επαναπατρίστηκε ;

Του Πέτρου Τρουπιώτη

Άκουσα προχθές το Σάββατο, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κ Κάρολο Παπούλια, στην ομιλία του στην τελετή για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, να λέει πολλά και διάφορα για την πολιτική , τους πολιτικούς , τις συντεχνίες και άλλα διάφορα.

Και πραγματικά αναρωτήθηκα, όπως υποθέτω αναρωτήθηκαν και αρκετοί συμπολίτες μας, πότε ο κ Παπούλιας, επαναπατρίστηκε.

Πότε επέστρεψε σε αυτή την χώρα και κάνει αυτές τις , ίσως σωστές κατά βασιν , διαπιστώσεις...


Γιατί δεν είναι δυνατόν , ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να ήταν εδώ τα τελευταία τριάντα – σαράντα χρόνια και να κάνει τώρα αυτές τις διαπιστώσεις .

Διαπιστώσεις όπως <..η διοίκηση δεν εκσυγχρονίστηκε, οι σχέσεις πολιτών και πολιτικού συστήματος παρέμειναν πελατειακές, το κράτος δικαίου δεν αναπτύχθηκε επαρκώς.
Στην ελληνική κοινωνία επικράτησαν νοοτροπίες κοντόθωρες και τελικά καταστροφικές…>.

Έτσι, προφανώς ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι απλώς ,,, συνονόματος του κ Καρόλου Παπούλια , που βρίσκεται από το 1974 στο κέντρο της πολιτικής ζωής της χώρας.

Είναι προφανώς απλώς… συνονόματος του πρώην υπουργού Εξωτερικών που για χρόνια καθοδηγούσε την εξωτερική πολιτική της χώρας άλλα και τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση ( τα κονδύλια της οποίας τώρα ανακάλυψε ότι δεν χρησιμοποιήσαμε σωστά..)

Είναι προφανώς απλώς …συνονόματος του ηγετικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, που κάποια στιγμή , εκεί στα τέλη της δεκαετίας του 80, οδήγησε την χώρα σε μια σειρά από σκάνδαλα , που κατέστρεψαν και το ΠΑΣΟΚ και την κοινωνία.

Είναι προφανώς απλώς … συνονόματος του υπουργού που έδινε < άτοκα δάνεια> σε πρώην πρωθυπουργό για να καλύψει την αγορά < του σκυλόσπιτου> κατά δηλώσαν αλλού συναδέλφου του στο υπουργικό συμβούλιο τότε.

Είναι προφανώς απλώς … συνονόματος του κεντρικού στελέχους του κυβερνώντος κόμματος, του ΠΑΣΟΚ, που συνέχισε και αύξησε την πρακτική της ΝΔ για ρουσφετολογικές προσλήψεις, διορισμούς και άλλα εκεί την δεκαετία του 1980.

Είναι προφανώς απλώς … συνονόματος, του ανθρώπου που ως υπουργός (άλλα και παλαιοτέρα ως στελεχώσου κινήματος) ήταν στα μέσα και στα έξω στο Καστρί , που αποτελούσε τότε την πηγή της εξουσίας και λίγο αργότερα ήταν από τους στενότερους ανθρώπους της επόμενης συζύγου του τότε πρωθυπουργού, η σχέση με την όποια ( και τα όσα έγιναν εκείνη την περίοδο) ουσιαστικά κατέστρεψε την εικόνα του Α Παπανδρέου.

Είμαι βέβαιος λοιπόν ότι πρόκειται περί συνωνυμίας του Πρόεδρου Της Δημοκρατίας, με τον πολίτικό, βουλευτή και υπουργό, Κάρολο Παπούλια, που ήταν στην πολιτική ζωή της χώρας όλα αυτά τα χρόνια.

Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς η φράση που είπε το περασμένο Σάββατο κατά την εκδήλωση για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας συμφώνα με την όποια
«Αν είμαστε ειλικρινείς, θα αναγνωρίσουμε ότι η ευθύνη για την Ελληνική παρακμή βαραίνει κυρίως την πολιτική τάξη, που έχει την υποχρέωση να καθοδηγεί τις εξελίξεις.»

Γιατί αν δεν πρόκειται περί συνωνυμίας, παράλληλα με αυτή την παραδοχή (αν την πιστεύει πραγματικά) ο πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας θα έπρεπε να έχει υποβάλλει και την παραίτηση του, ως μικρή συμβολή (και συγγνώμη) στα όσα έκανε η πολιτική τάξη στην χώρα τα τελευταία χρόνια , όπως ο ίδιος παραδέχεται και δηλώνει προχθές.

Άλλα, για να μην το κάνει , είναι προφανές. Πρόκειται για συνωνυμία...

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

ΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ
Ο ΧΑΡΑΚΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ
grdlodge.jpgimage1.gifmasonic_emblem.gif
ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
1959-1990
de-ddr.gif
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΕΙΔΗ
gdr.jpggdr002.jpggdr003.jpggdr004.jpg
gdr005.jpggdr006.jpg
ΣΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΔΙΑΒΗΤΗΣ
ΑΛΛΑ Ο ΧΑΡΑΚΑΣ
ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ
 ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΦΥΡΙ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΗ
Η ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ??

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

"Στα άκρα" η σύγκρουση ισλαμιστών-κεμαλιστών στην Τουρκία







ImageΤη σύλληψη, σε πολλές περιπτώσεις για δεύτερη φορά, 102 ατόμων με την κατηγορία της συμμετοχής στο δίκτυο «Βαριοπούλα» διέταξε την Παρασκευή η τουρκική δικαιοσύνη, συνεχίζοντας τη διαδικασία για το δίκτυο με φερόμενο στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν το 2003. Ανάμεσα στους υπόπτους βρίσκονται αρκετοί απόστρατοι ανώτατοι αξιωματικοί και η έρευνα έχει εντείνει την αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και των ενόπλων δυνάμεων ενώ έχει σοκάρει την τουρκική κοινή γνώμη.

Ένταλμα εκδόθηκε και σε βάρος του στρατηγού εν αποστρατεία Τζετίν Ντογάν, που είχε διατελέσει μεταξύ άλλων και διοικητής της 1ης Στρατιάς, ο οποίος αντέδρασε έντονα: Η απόφαση «είναι ένας μαύρος λεκές στη νομική ιστορία, όσοι μας συκοφαντούν θα υποστούν τις συνέπειες» ανέφερε.

Εντός του Ιουλίου είχαν απελευθερωθεί και οι τελευταίοι συλληφθέντες ως ύποπτοι στην υπόθεση, αλλά οι εισαγγελικές Αρχές προτείνουν τη φυλάκιση μεταξύ 15 και 20 ετών για όσους βρεθούν ένοχοι, όπως αναφέρει το Reuters.

Επιμένουν Βραζιλία-Τουρκία για τα πυρηνικά του Ιράν






Τη συμφωνία πυρηνικών ανταλλαγών που υπέγραψαν τον Μάιο, το Ιράν, η Τουρκία και η Βραζιλία, θα συζητήσουν οι υπουργοί Εξωτερικών τους, σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Τούρκος υπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου θα συναντηθεί πρώτα και θα δώσει κοινή συνέντευξη τύπου με τον Βραζιλιάνο ομόλογό του Σέλσο Αμορίν στις 11.00 το πρωί.
Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η τριμερής συνάντηση, παρουσία και του υπουργού Εξωτερικών του Ιράν Μανουσέρ Μοτακί.
Η συμφωνία που υπέγραψαν και απορρίφθηκε από το ΣΑ του ΟΗΕ προβλέπει ότι το Ιράν θα στείλει στο εξωτερικό μέρος της ποσότητας του ουρανίου που διαθέτει και θα ανταλλαγεί με πυρηνικό καύσιμο για τους αντιδραστήρες του. Ανάλογη πρόταση είχε καταθέσει παλιότερη και η Ρωσία, η οποία και είχε απορριφθεί τότε από το Ιράν.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ...ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ;

Του Δημήτρη Καραμήτσα
Για όσους γνωρίζουμε κάποια περισσότερα πράγματα για την κατάσταση του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα, η κίνηση της Τράπεζας Πειραιώς να προτείνει στο Δημόσιο την εξαγορά της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και δη έναντι ευτελούς τιμήματος αποτελεί μια απολύτως προκλητική – επιθετική ενέργεια. Ακόμα πιο προκλητική είναι η αναφερθείσα από τα ΜΜΕ θετική ανταπόκριση της κυβέρνησης στην πρόταση !!!.
Ηδη έχει γίνει λόγος από αρκετούς αρθρογράφους για την προκλητική ενέργεια, ο δανειζόμενος να θέλει να αγοράσει περιουσιακά στοιχεία του δανειστή (και δη προφανώς με τα χρήματα που δανείστηκε ή πρόκειται να δανειστεί στο μέλλον) !!!. Δανειστής της Τράπεζας Πειραιώς και των υπόλοιπων ιδιωτικών τραπεζών, εάν δεν το έχετε καταλάβει ή δεν το γνωρίζετε είναι ο ελληνικός λαός.
Η ίδια η ζοφερή οικονομική κατάσταση που βιώνουμε οφείλεται κατά κύριο λόγο στον δανεισμό των 28 δις + 10 δις από τον ελληνικό λαό – δημόσιο κορβανά προς τις τράπεζες. Στον δανεισμό δε αυτό υποχρεώθηκε ο ελληνικός λαός χωρίς να λάβει καμία σοβαρή εξασφάλιση (π.χ. εμπράγματες ασφάλειες επί της ακίνητης περιουσίας τους) και κανένα άξιο λόγου αντάλλαγμα. Στην «οικονομία της αγοράς» την οποία πιστά ακολουθούν άπασες οι τελευταίες κυβερνήσεις, η εξαγορά των τραπεζών αυτών θα ήταν η 1η σε σειρά αξιολόγησης ανταλλαγμάτων λύση. Οι κυβερνήσεις Καραμανλή και Παπανδρέου προτίμησαν την λύση της άνευ εξασφάλισης και ανταλλαγμάτων στήριξης, διακυβεύοντας το μέλλον του ελληνικού λαού και παραβιάζοντας θεμελιώδεις αρχές του δικαίου, της «αγοράς» και της προστασίας του δημόσιου χρήματος.
Πέρα όμως από όλα αυτά, αυτό που δεν γνωρίζει ο πολύς κόσμος και σύμφωνα με τις αξιολογήσεις των «διεθνών οίκων αξιολόγησης» (την γνωστή τριάδα του αίσχους) είναι ότι η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται σε πολύ χειρότερη θέση και κατάσταση από την Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Για να ακριβολογούμε: βρίσκεται σε δυσχερέστατη θέση κατά τις εκτιμήσεις τους.
Ως άνθρωπος που έχει καταδείξει και χτυπήσει τις λειτουργίες των «οίκων» αυτών θα μπορούσα να έχω σοβαρές επιφυλάξεις για κάθε τους αξιολόγηση. Όμως το ζήτημα εν προκειμένω δεν είναι το τι πιστεύω προσωπικά, αλλά το γεγονός ότι η και η λειτουργία της οικονομίας είναι καπιταλιστική και η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Παπανδρέου λειτουργεί καπιταλιστικά.
Είναι λοιπόν ποτέ δυνατόν ο ασθενέστερος και ευρισκόμενος σε φάση διαρκούς υποβάθμισης να καταθέτει πρόταση για την εξαγορά του ισχυρότερου και ευρισκόμενου σε καλύτερη θέση, χωρίς μάλιστα να έχει επιστρέψει πρώτα τα δάνεια που έλαβε; Πως και με ποια λογική αποτολμά κάποιος να μας αγοράσει με τα χρήματά μας ;
Και με ποιο τίμημα;
Απευθύνω ευθεία ερώτηση στον κ. Παπανδρέου :
κ. Πρωθυπουργέ, θα πουλούσατε ποτέ κάτι που αξίζει 100 δις Ευρώ (γιατί αυτή είναι περίπου η αξία των δύο κρατικών τραπεζών) προς 701 εκατομμύρια;
Θα πουλούσατε την Δωδώνη, την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, την Εταιρεία Λιπασπάτων, την ΣΕΚΑΠ, την «Αγροτική Ασφαλιστική» και δεκάδες άλλες εταιρείες με όλες τις εγκαταστάσεις και τα ακίνητά τους έναντι 701 εκατ. Ευρώ ;
Ολες αυτές οι εταιρείες και πολλές άλλες σημαντικές εταιρείες ανήκουν στην Αγροτική Τράπεζα !!!.
Δεν είναι λοιπόν μόνο οι δύο τράπεζες εκ των οποίων το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι υγιέστατο από κάθε άποψη, αλλά και σειρά μεγάλων εταιρειών με ανεκτίμητη περιουσία, ακόμα και με στρατηγικό χαρακτήρα για την χώρα.
Είναι σαφές ότι, όποιος τολμήσει να προχωρήσει τέτοιες κινήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης διαπράττει προπαρασκευαστικές πράξεις των αδικημάτων της απάτης και της απιστίας και δη σε βαθμό κακουργήματος.
Υπάρχει όμως και μία ολόκληρη σειρά πράξεων που θα έπρεπε να έχουν προκαλέσει ήδη την παρέμβαση Εισαγγελέα:
Πρώτα από όλα: το Ελληνικό Δημόσιο δεν προσκάλεσε κανένα δημόσια και σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου σε εκδήλωση ενδιαφέροντος για την εξαγορά των ανωτέρω τραπεζών. Επίσης δεν υπήρξε καμία γνωστή απόφαση της επιτροπής αποκρατικοποιήσεων, δεν έγινε αποτίμηση της αξίας των τραπεζών, ούτε καν υπάρχει σύμβουλος αποκρατικοποίησης !!!. Παραβιάστηκε δηλαδή όλο το νομικό πλαίσιο και ξαφνικά εμφανίζεται ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς να καταθέτει προσφορά για την εξαγορά των τραπεζών. Μάλιστα οι αρμόδιοι κρατικοί υπάλληλοι την παραλαμβάνουν και κατά τις δημοσιογραφικές πληροφορίες οι παράγοντες του υπουργείου επιχαίρουν !!!. Είναι σαφές ότι αύριο θα πρέπει να αποδεχθούν, να παραλάβουν και να επιχαίρουν με την αίτησή μου να εξαγοράσω το σύνολο της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου έναντι του τιμήματος των 10 Ευρώ !!!.
Θα πρέπει συνεπώς να διερευνηθεί πρώτα από όλα ποινικά η ανωτέρω κίνηση και οι ανωτέρω ενέργειες και πράξεις.
Η κατάθεση της πρότασης προκάλεσε σοβαρότατη αύξηση της τιμής των μετοχών και προσωρινή άρση της διαπραγμάτευσής του στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς και σοβαρότατες σε αξία αγορές. Μήπως θα έπρεπε ήδη να έχει αρχίσει η διερεύνηση για ζητήματα μόχλευσης της τιμής των μετοχών;
Περαιτέρω, η ίδια η αξιολόγηση από την Τράπεζα Πειραιώς της αξίας των πακέτων εξαγοράς μετοχών εισηγμένων στο χρηματιστήριο μετοχών, στα 701 εκατομμύρια Ευρώ δεν δημιουργεί αρνητικές συνέπειες για την περιουσία του ελληνικού λαού (τις εν λόγω τράπεζες); Ιδίως, αφού μόνο η αξία του ενεργητικού τους είναι 100πλάσια ; Ακόμα και εάν είχε επίσημα και «νόμιμα» αποφασιστεί η πώληση μια τέτοια προσφορά δεν θα αποτελούσε ένα αρνητικό παράγοντα, ακόμα και ως εκτίμηση της αξίας των εν λόγω τραπεζών;
Να γιατί ο εισαγγελέας θα έπρεπε να είχε ήδη παρέμβει και θα πρέπει να το πράξει άμεσα για να προστατευτεί η περιουσία του ελληνικού λαού.
Οι ίδιοι οι Ελληνες και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες αυτές, έχοντας άμεσο έννομο συμφέρον οφείλουμε να καταθέσουμε μηνυτήριες αναφορές, αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων και αγωγές κατά παντός υπευθύνου !!!.
ΠΟΛΙΤΙΚΑ:
Εχω ήδη στηλιτεύσει την συμπεριφορά και της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών. Είναι, δυστυχώς για όσους τους στήριξαν, η πιο ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος. Επαναλαμβάνω και πάλι, ότι στο ξεπούλημα της χώρας και της περιουσίας του ελληνικού λαού θα μας βρουν μπροστά τους, εμένα και εκατομμύρια Ελληνες που αγαπούν τον τόπο τους και δεν ανέχονται τα ξεπουλήματα της δημόσιας κοινής περιουσίας. Το να αποδέχεσαι την παραλαβή τέτοιων προσφορών πέρα από την ποινική του διάσταση, έχει μία σημαντικότατη πολιτική αξία: αποδεικνύεις ότι είσαι οπαδός του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Ενας σοβαρός υπουργός που ενεργεί υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού θα είχε αρνηθεί να παραλάβει τέτοιες «προσφορές» (ειδικά εάν κομιστής τους ήταν ένας «σύντροφος») και με δηλώσεις του θα είχε κατακεραυνώσει την ενέργεια και την ουσία της.
Γνωρίζουμε σε ποιο καθεστώς έχουν περιέλθει οι τράπεζες της χώρας, το είχε εκθέσει και προεκλογικά ο σημερινός πρωθυπουργός, προκύπτει από τις «αξιολογήσεις των διεθνών οίκων», όμως το ξεπούλημα περιουσίας του δημοσίου με τεράστια αξία ακινήτων αποτελεί προδοτική πολιτικά και εθνικά πράξη. Η δημιουργία κρατικών πυλώνων χρηματοδότησης της οικονομίας με φτηνό χρήμα, ακόμα και στην καπιταλιστική λογική που διακατέχει την κυβέρνηση αυτή, είναι η μοναδική διέξοδος από την κρίση. Το ξεπούλημα και η στάση αυτή αποτελούν εθνική και πολιτική προδοσία.
Μετά ταύτα είναι αναγκαία εθνικά και πολιτικά η αποπομπή του κ. υπουργού Οικονομικών. Είναι σαφές ότι ο άνθρωπος αυτός δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα της χώρας, της οικονομίας, του λαού και η παραμονή του στην καίρια αυτή θέση αποτελεί εθνικό και πολιτικό έγκλημα.
Η ίδια η κυβέρνηση, αλλά και ο αυτοαποκαλούμενος «πολιτικός κόσμος» της χώρας, αναλογιζόμενος την πλήρη αδυναμία του να εξεύρει λύσεις και να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των Ελλήνων, οφείλει να παραιτηθεί από κάθε θέση και αξίωμα και να αυτοεξοριστεί.
Η χώρα και ο λαός της πρέπει να προχωρήσει και να μεταβεί από την κατάσταση της «δημοκρατίας των βουκόλων» στο πραγματικό μέλλον, στην πραγματική δημοκρατία που του αξίζει και του πρέπει.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ

Πασόκ και Νέα Δημοκρατία διάλυσαν τη χώρα για να στηρίξουν το τραπεζικό σύστημα με δάνεια !!!Στη χώρα της απόλυτης ρεμούλας ο κάθε Σάλλας αγοράζει τράπεζες με λεφτά που πήρε απο το κράτος ως βοήθημα (!)
Τελικά όμως φαίνεται πως οι Σοσιαλιστές πληρώνουν καλύτερα για σε μικρότερο χρονικό διάστημα...
Με το θράσος που τον διακρίνει και ποντάροντας στην άγνοια των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε την περασμένη Δευτέρα στο press room, ότι:«αυτά τα 28 δισ., τα οποία διατέθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αποδείχθηκε ότι δεν πέρασαν ως ρευστότητα στην αγορά», και πως «όταν υπάρχει αποτίμηση, θα υπάρχει και ενημέρωση».Πως είναι όμως δυνατόν απο τη μιά οι κυβερνήσεις να χορηγούν ασύδοτα δισεκατομμύρια δανεικά ευρώ (απο την τρόικα) με το πρόσχημα της "σωτηρίας" των τραπεζών...Κι απ'την άλλη πλευρά να "σκάει" ο κάθε κύριος Σάλλας και με τις κρατικές χορηγίες "σωτηρίας" να αγοράζει τράπεζες ;;;;Μιλάμε για το απόλυτο κράτος μαφία. Τέτοιου είδους μπίζνες με τόση ξετσιπωσιά δεν γίνονται ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες !!!!
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΜΗΜΑΤΙΚΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ.
Από το πακέτο των 28 δισ., που αποφάσισε να διαθέσει στις τράπεζες η κυβέρνηση της ΝΔ, το μεγαλύτερο μέρος διατέθηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, χωρίς ν’ αλλάξει ούτε έναν όρο απ’ αυτούς που θεσπίστηκαν από τον Αλογοσκούφη το Νοέμβρη του 2008 (νόμος 3723/2008).Ιδού μερικές πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Στις 22 και 23 Απρίλη του 2010 (ΦΕΚ Β’ 511) υπογράφονται τέσσερις... αποφάσεις με τις οποίες δίνονται εγγυήσεις 2,117 δισ. ευρώ στην Alphabank, 1,97 δισ. ευρώ στην Πειραιώς, 2,5 δισ. ευρώ στην Εθνική και 2,3 δισ. ευρώ στη Eurobank.
Δηλαδή, μέσα σε δυο μέρες η κυβέρνηση Παπανδρέου μοίρασε στους τραπεζίτες εγγυήσεις σχεδόν 9 δισ. ευρώ (το 32% του πακέτου Αλογοσκούφη).Με άλλες δυο αποφάσεις στις 16 Απρίλη (ΦΕΚ Β’ 546) η κυβέρνηση Παπανδρέου έδωσε ομόλογα ελληνικού δημοσίου ύψους 420 εκατ. ευρώ στην Πειραιώς και 491 εκατ. ευρώ στην Alphabank.Με άλλες δύο αποφάσεις στις 23 και τις 26 Απρίλη (ΦΕΚ Β’ 597) η κυβέρνηση Παπανδρέου έδωσε εγγυήσεις 2,117 δισ. ευρώ στην Alphabank και 2,5 δισ. ευρώ στην Εθνική, ενώ με απόφαση στις 4 Μάη (ΦΕΚ Β’ 603) έδωσε εγγύηση 655 εκατ. ευρώ στην ΕΤΕ. Στις 22 Απρίλη (ΦΕΚ Β’ 624) έδωσε ομόλογα ελληνικού δημοσίου ύψους 787 εκατ. ευρώ στην Εθνική και 40 εκατ. ευρώ στην Aegean Baltic Bank.
Στις 30 Απρίλη (ΦΕΚ Β’ 657) έδωσε εγγύηση 1,345 δισ. ευρώ στην Εθνική και εγγύηση 950 εκατ. ευρώ στη Eurobank.Ετσι, το συνολικό πακέτο που μοίρασε το ΠΑΣΟΚ τον Απρίλη και το Μάη (πριν την υπογραφή του Μνημόνιου) έφτασε τα 18,2 δισ. ευρώ.Η κυβέρνηση Παπανδρέου μέσα σ’ ένα δίμηνο μοίρασε στους τραπεζίτες το 65% του πακέτου Αλογοσκούφη!!! Η κυβέρνηση Καραμανλή πρόλαβε να μοιράσει σε 10 μήνες μόνο το 35% του πακέτου.
Το φαγοπότι δεν τελειώνει , όμως εδώ !!!Επειδή το πακέτο των 28 δισ. προφανώς εξαντλήθηκε, στο νόμο με τον οποίο ψηφίστηκε το δοσιλογικό Μνημόνιο το πακέτο των 28 δισ. αυξήθηκε κατά 15 δισ. ευρώ, χωρίς ν’ αλλάξει καμιά διάταξή του.Πρόκειται για το άρθρο τέταρτο, παράγραφος 8 του νόμου 3845/2010, που αναφέρει λακωνινκότατα: «Τα ποσά που προβλέπονται στο πρώτο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 2 και στο άρθρο 4 του ν. 3723/2008 (ΦΕΚ 250 Α’) αυξάνονται κατά 15 δισεκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα».Τα επιπλέον 15 δισ., που εκτίναξαν το πακέτο στήριξης των τραπεζών στα 43 δισ. ευρώ αφορούν μόνο εγγυήσεις του Ελληνικού δημοσίου, ώστε να μπορούν οι τράπεζες να εκδίδουν τίτλους, να τους καταθέτουν στην ΚΤΕ και να παίρνουν ζεστό χρήμα με χαμηλό επιτόκιο.
Τονίζουμε και πάλι, ότι στις τράπεζες δεν μπήκε κανένας επιπλέον όρος, όπως π.χ. ότι θα πρέπει να αυξήσουν την πιστωτική τους επέκταση προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
Και βέβαια, πέρα από αυτό το πακέτο, που έφτασε αισίως τα 43 δισ.ευρώ, με το Μνημόνιο αποφασίστηκε και η ίδρυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, στο οποίο διατέθηκαν 10 δισ. απ’ αυτά που δανείστηκε το ελληνικό δημόσιο από το μηχανισμό «στήριξης».

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...