Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Η Εβραϊκή καταγωγή του Κεμαλικού-Τουρκικού κράτους



  • Σήμερα θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε την άγνωστη, μυστική κοινότητα των εξισλαμισθέντων Εβραίων από τη Θεσσαλονίκη που σήμερα ζουν στην Τουρκία.
  • Ποιοι είναι οι περίφημοι «Θεσσαλονικείς» ή «Ντονμέδες» και γιατί αποτελούν την αγαπημένη εμμονή του τουρκικού αντισημιτισμού;
  • Γιατί έχει αποδυθεί η χώρα σε ένα «κυνήγι μαγισσών»;
  • Τι είναι αληθές και τι κακόηθες από όσα προσάπτονται στην κοινότητα, στην οποία ανήκουν οι Ραχσάν Έτσεβιτ, Κεμάλ Ντερβίς, οι εκλιπόντες Αμπντί Ιπεκτσί και Ισμαήλ Τζεμ, και μερικοί από τους σημαντικότερους επιχειρηματίες της χώρας;
  • Ήταν ο Μουσταφά Κεμάλ Ντονμέ;
  • Πώς αισθάνεται η νέα γενιά που έχει τις ρίζες της στην ομάδα;
Σε όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου και της Μέσης Ανατολής, οι Εβραίοι (και σε μικρότερο βαθμό οι μασόνοι, οι Τσιγγάνοι, οι ομοφυλόφιλοι και οι «αιρετικοί» της κρατούσας θρησκείας) υπήρξαν αγαπημένοι αποδιοπομπαίοι τράγοι.
Οι Εβραίοι εξακολουθούν να αποτελούν τους βαρβάρους – που τι θα κάναμε αν δεν υπήρχαν. Η εχθρότητα προς το γένος και τη θρησκεία των Εβραίων, ο αντισημιτισμός, βρίσκεται πίσω από τις περισσότερες θεωρίες συνωμοσίας, που αν και κωμικές αποτελούν αντικείμενο ακράδαντης, ανόητης και απόλυτης πίστης για πολύ κόσμο. Ο αντισημιτισμός λοιπόν εξισούται με την απέχθεια και τον αταβιστικό φόβο των Εβραίων. Σε όλες τις χώρες, πλην μίας, τα κατεξοχήν θύματά του και ταυτόχρονα οι πρωταγωνιστές των θεωριών συνωμοσίας που παράγει είναι οι Εβραίοι. Την εξαίρεση αποτελεί η Τουρκία. Εδώ στο μάτι της εθνικής και συλλογικής φοβίας δε βρίσκονται πρώτοι «οι Εβραίοι», αλλά μία άλλη, άγνωστη και αφανής, κατηγορία προσώπων: οι «κρυπτο-Εβραίοι», γνωστοί ιστορικά ως «Σαμπεταϊστές» ή «Ντονμέδες». Πρόκειται για μία μυστική αίρεση του μεσσιανικού εβραϊσμού, τα μέλη της οποίας ζούσαν εξωτερικά ως Μουσουλμάνοι κυρίως στη Θεσσαλονίκη μέχρι την Ανταλλαγή των Πληθυσμών Ελλάδος – Τουρκίας. Η Θεσσαλονίκη αποτελούσε και την ιερή πόλη της αίρεσης. Με την Ανταλλαγή οι Ντονμέδες, που – τουλάχιστον τυπικά εμφανίζονταν ως Μουσουλμάνοι – αναγκάσθηκαν να μετοικήσουν στην Τουρκία. Έκτοτε, κύκλοι εθνικιστών και ισλαμιστών τους κατηγορούν για όλα όσα αντιλαμβάνονται ως δεινά που πλήττουν την Τουρκία.
Τα τελευταία χρόνια ο αντισημισμός μεσουρανεί στην Τουρκία, και μάλιστα προτού οι σχέσεις με το Ισραήλ πάρουν την κατιούσα και, από σχέσεις στρατηγικού εταίρου μετατραπούν σε σχέσεις ανοικτής ρήξης. Το Mein Kampf του Χίτλερ αποτέλεσε bestseller στην Τουρκία, ενώ δύο βιβλία μάλλον ύποπτων προθέσεων του (αριστερού, υποτίθεται) δημοσιογράφου Soner Yalçın πώλησαν ασύλληπτα για την Τουρκία νούμερα αντιτύπων. Το πρώτο, με τον τίτλο Efendi, Beyaz Türklerin Büyük Sırrı (Efendi, το Μέγα Μυστικό των Λευκών Τούρκων) ισχυρίζεται πως αποκαλύπτει τη μυστική εβραϊκή ταυτότητα της κοσμικής ελίτ που κυβερνά τη χώρα τον τελευταίο αιώνα. Το δεύτερο, Efendi II, υποτίθεται πως «ξεσκεπάζει» την εβραϊκή ταυτότητα επιφανών οικογενειών θρήσκων Μουσουλμάνων. Προστέθηκε το βιβλίο Tekelistan του Yalcın Küçük, που ασχολείται με την επιρροή των Ντονμέδων στην οικονομική ζωή της χώρας. Ογδόντα χρόνια μετά την άφιξη της περίεργης αυτής μυστικής κοινότητας στην Τουρκία, η χώρα έχει αποδυθεί σε ένα κυνήγι μαγισσών, με εθνικιστές, ισλαμιστές και «υπερπατριώτες» πάσας αποχρώσεων να προσπαθούν να βρουν ποιοοι ανάμεσα στους διάσημους της πολιτικής, της τέχνης και των επιχειρήσεων είναι Ντονμέ, ποια η δήθεν δράση και υποτιθέμενοι σκοποί τους.
Η κοινότητα των Ντονμέδων ζει ανέκαθεν μια ζωή κρυφή, όπως της επιβάλλουν οι δοξασίες της αποκρυφιστικής της θρησκείας. Από την εποχή όμως του ξεριζωμού από την πολυεθνική, πολυφωνική τότε ακόμη Θεσσαλονίκη και τη μετοικεσία σε μία Τουρκία κατειλημμένη από εθνικιστική υστερία, οι Ντονμέδες ζουν μες στο φόβο και την προσπάθεια άρνησης της ίδιας τους της ύπαρξης. Ποιοι είναι όμως αυτοί οι Ντονμέδες που τόσο απασχολούν την τουρκική λαϊκή φαντασία; Είναι πράγματι κρυφοί Εβραίοι, είναι «προοδευτικοί Μουσουλμάνοι καλής κοινωνίας»; Πώς αυτοπροσδιορίζονται; Υφίσταται κάποια κοινότητα και ίχνη κοινοτικής ζωής, ή αποτελούν όλα αυτά μία ιστορία του παρελθόντος; Τα ερωτήματα απασχολούν πολλούς, αλλά η διαλεύκανσή τους μοιάζει περισσότερο με κατασκοπεία και αστυνομικό μυθιστόρημα παρά με έρευνα: ο φόβος και οι κανόνες μυστικότητας δυσκολεύουν πολύ κάθε σχετική έρευνα.
  • Σαμπετάι Σεβή, ο «Μεσσίας της Σμύρνης»
Αν και στην Ελλάδα η σχετική ιστορία δεν είναι γνωστή, η Θεσσαλονίκη υπήρξε επί αιώνες μία πόλη με απόλυτη πλειοψηφία Εβραίων. Στο λιμάνι αυτό, συγκοινωνιακό κόμβο των Βαλκανίων, εγκατέστησαν οι Οθωμανικές αρχές μεγάλο αριθμό των Σεφαρδιτών, των Εβραίων της Ιβηρίας που απήλασαν οι Καθολικοί Βασιλείς το 1492 με το Έδικτο της Γρανάδας. Ο Σουλτάνος Μπεγιαζήτ Β τους προσκάλεσε να εγκατασταθούν στα Οθωμανικά εδάφη, καθώς το κράτος του είχε επιτακτική ανάγκη από πρόσωπα με τεχνικές γνώσεις, που θα μπορούσαν να μεταφυτεύσουν τους νεωτερισμούς της Ευρώπης. Παράλληλα, ο Σουλτάνος ήθελε να αναζοωγονήσει το εμπόριο, που είχε πληγεί από τους αιώνες των πολέμων στα Βαλκάνια πριν την Οθωμανική κατάκτηση.
Η Θεσσαλονίκη θεωρήθηκε πρόσφορο έδαφος για την εγκατάσταση των Εβραίων, πάντοτε με την ελπίδα της αναζωογόνησης του εμπορίου. Από το 1500 ως τις αρχές του 20ού αιώνα, η πόλη είχε σταθερά πλειοψηφία Εβραϊκή και Ισπανόφωνη. Την αποκάλεσαν «Μητέρα του Ισραήλ» και «Βαρκελώνη του Αιγαίου». Αναδείχθηκε στο σημαντικότερο κέντρο του Σεφαρδιτικού εβραϊσμού, την πιο ισπανόφωνη πόλη εκτός της Ιβηρίας και της Λατινικής Αμερικής, ενώ γέμισε συναγωγές και Ταλμουδικές σχολές και Εβραίους μυστικιστές της Καμπάλα.
Οι Εβραίοι της Ιβηρίας αποτελούσαν την πιο πολυάριθμη και πιο εκλεπτυσμένη ίσως ομάδα της Εβραϊκής διασποράς της εποχής της. Η μεσαωνική Ισπανία, τόσο η μουσουλμανική όσο και τα χριστιανικά της βασίλεια, αποτέλεσαν το κέντρο της καμπαλιστικής φιλοσοφίας και του εβραϊκού μεσσιανικού κινήματος. Το Έδικτο της Γρανάδας κάλεσε τους Σεφαρδίτες είτε να βαπτισθούν είτε να φύγουν από τις ισπανικές χώρες. Σύμφωνα με τη Σεφαρδιτική παράδοση, το ένα τρίτο των Σεφαρδιτών βαπτίσθηκε, το ένα τρίτο έφυγε στο Μαρόκο και τις Οθωμανικές χώρες και το ένα τρίτο μαρτύρησε για την πίστη του στα χέρια της Ιεράς Εξέτασης. Η έξοδος του 1492 προκάλεσε ένα βαθύ τραύμα για τον απανταχού Εβραϊσμό. Μεσσιανικές και μυστικιστικές αιρέσεις ξεφύτρωσαν απ’ άκρη σ’ άκρη του εβραϊκού κόσμου. Η καταστροφή, συμφορά του ξεριζωμού, οι συνεχείς διωγμοί και η οδύνη έκαναν πολλούς να πιστέψουν πως έφθανε η συντέλεια του κόσμου και ο Μεσσίας θα εμφανιζόταν «από στιγμή σε στιγμή». Ήταν η εποχή που στις θεολογικές σχολές των Εβραίων κυριαρχούσε η μελέτη των μυστικιστικών κειμένων της Καμπαλά.
Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον ευάλωτο σε μεσσιανικά κηρύγματα γεννήθηκε στη Σμύρνη, έτερη πόλη με σημαντική κοινότητα Σεφαρδιτών, ο Σαμπετάι Σεβή. Ο πατέρας του ήταν Εβραίος έμπορος υφασμάτων της Θεσσαλονίκης που μετοίκησε στη Σμύρνη. Η εικογένεια εικάζεται πως δεν ήταν Σεφαρδίτες, αλλά Ρωμανιώτες (ελληνοεβραίοι) με ρίζες στην Πάτρα. Ο Σεβή, προσωπικότητα χαρισματική, αναδείχθηκε Ραββίνος σε ηλικία δεκαεννέα μόλις ετών, και άρχισε να μελετά την Καμπάλα. Ο Σεβή υπέφερε από επιληπτικές κρίσεις και μάλλον ήταν μανιοκαταθλιπτικός.
Ο Σαμπετάι ξύπνησε μία ωραία πρωΐα το 1648 και ανακοίνωσε σε ένα στενό κύκλο μαθητών πως ναι, αυτός ήταν ο Μεσσίας. Οι ραββινικές αρχές της Σμύρνης, που προφανώς είδαν την εξουσία τους να κλονίζεται, τον αφόρισαν και ο Σεβή κατέφυγε στη «Μητέρα του Ισραήλ», τη γενέτειρα του πατέρα του, Θεσσαλονίκη. Έγινε δεκτός μετά βαΐων και κλάδων από την εκεί Εβραϊκή κοινότητα, και συνέχισε τα μεσσιανικά του κυρήγματα. Οι Ραββίνοι, σοκαρισμένοι από την αντισυμβατική συμπεριφορά του, τον εξεδίωξαν και από τη Θεσσαλονίκη, και αφού περιπλανήθηκε τις εβραϊκές κοινότητες της Ελλάδος κατέληξε στην Πόλη. Μετά από μια σύντομη στάση εκεί συνέχισε τις περιπλανήσεις του, και ξεσήκωσε με τα κηρύγματά του τον Εβραϊκό κόσμο στο πόδι. Σκανδάλισε παντρευόμενος μια πρώην πόρνη, αλλά το πλήθος των Εβραίων που τον ακολούθησε μεγάλωνε μέρα με την ημέρα. Από το Άμστερνταμ ως τη Βαγδάτη, από τη Λισαβώνα ως την Υεμένη Εβραίοι πωλούσαν τα υπάρχοντά τους και ετοιμάζονταν να μεταναστεύουν στη Γη του Ισραήλ, πιστεύοντας ότι το 1666 θα εμφανιζόταν ο Μεσσίας και ότι αυτός ήταν ο Σαμπετάι Σεβή. Στις Οθωμανικές πόλεις του εμπορίου με σημαντικές εβραϊκές κοινότητες, όπως η Θεσσαλονίκη, η Σμύρνη, η Κωνσταντινούπολη, η Προύσσα, το εβραϊκό εμπόριο νέκρωσε.
Θορυβημένες οι Οθωμανικές αρχές ζήτησαν από εκείνες της Σμύρνης να στείλουν το Σεβή στην Πόλη για να ανακριθεί για το χάος που προκαλούσε. Ο Σεβή, ύστερα από περιπλάνηση στις κρατικές φυλακές, εμφανίσθηκε ενώπιον του Σουλτάνου στην Αδριανούπολη. Τον είχαν κατηγορήσει πως ετοίμαζε στάση, και ονειρευόταν να αποχωρίσει την Παλαιστίνη από την Οθωμανική διοίκηση. Ο Σουλτάνος Μεχμέτ Δ του έδωσε την επιλογή είτε να ασπασθεί το Ισλάμ, είτε να προτιμήσει το θάνατο. Προς μεγάλη απογοήτευση χιλιάδων οπαδών του, ο Σεβή επέλεξε να γίνει Μουσουλμάνος, το 1666.
Οι περισσότεροι από τις χιλιάδες των οπαδών του τον αποκήρυξαν ως ψευδοπροφήτη. Πολλοί μάλιστα αυτοκτόνησαν απογοητευμένοι. Ωστόσο, περίπου 300 οικογένειες (1500-2000 άτομα) τον ακολούθησαν, ασπαζόμενα οικειοθελώς το Ισλάμ. Έγιναν γνωστοί ως «Ντονμέδες», δηλαδή «γυριστοί» (από το τουρκικό ρήμα dönmek, γυρίζω) γιατί το «γύρισαν» στο Ισλάμ. Οι ίδιοι ωστόσο αναφέρονται στους εαυτούς τους ως «Μααμίν», από την εβραϊκή λέξη «πιστοί».
  • Marranos
Η πράξη του Σεβή δεν ήταν εντελώς παράδοξη κατά τα δεδομένα της τότε πρόσφατης εβραϊκής ιστορίας. Χιλιάδες Εβραίοι της Ισπανίας και της Πορτογαλίας είχαν προτιμήσει να βαπτισθούν Χριστιανοί για να γλιτώσουν την άμεση εξορία. Έμειναν γνωστή ως Conversos (προσήλυτοι) στην Ισπανία, ως Cristâos Novos (Νεοχριστιανοί) στην Πορτογαλία και με το περιφρονητικό παρώνυμο Marranos («χοιρινά») και στις δύο χώρες, ονομασία την οποία αργότερα αποδέχθηκαν με υπερηφάνεια. Οι περισσότεροι Marranos βαπτίσθηκαν μόνο «για τα μάτια του κόσμου», ενώ συνέχισαν να τηρούν τα εβραϊκά έθιμα μυστικά. Πολλοί κατέφυγαν μόλις μπόρεσαν στο Μαρόκο και την Οθωμανική επικράτεια, όπου, ελεύθεροι από τις πιέσεις της Ιεράς Εξέτασης επέστρεψαν στην πατρογονική τους θρησκεία. Πολλοί άλλοι κάηκαν ζωντανοί στα autos da fé της Ιεράς Εξέτασης. Ωστόσο, οι Ντονμέδες ασπάσθηκαν το Ισλάμ οικειοθελώς, όχι λόγο πιέσεων, και σε αυτό διαφέρουν από τους Marranos. Οι Εβραίοι τους διέγραψαν ως αποστάτες.
Γύρω από τον εξισλαμισμό του Σεβή αναπτύχθηκε μία παράδοξη θελογία. Ο ίδιος ισχυρίσθηκε πως ο εξισλαμισμός του δεν είχε σχέση με τη σταύρωση του Ιησού. Επρόκειτο για μία «κάθοδο στο κακό», με απώτατο στόχο την καταστροφή του σκότους. Οι οπαδοί του μίλησαν για την «ιερότητα της αμαρτίας», και, όπως και ο Σεβή, τηρούσαν εξωερικά τους τύπους του Ισλάμ και κατ’ ιδίαν έθιμα Εβραϊκά. Δημιουργήθηκε έτσι στη Θεσσαλονίκη μία ολιγάριθμη αλλά περίεργη κοινότητα, κλειστή και μυστική, που διατήρησε ως την Ανταλλαγή τη συνείδηση της καταγωγής της και εν πολλοίς την ισπανοεβραϊκή γλώσσα (djudeo – espanyol). H κοινότητα χωρίσθηκε αργότερα σε τρεις διαφορετικές ομάδες – Γιακουμπή, Καρατάς και Καπαντζή – ως αποτέλεσμα παιγνίων εξουσίας. Οι τρεις ομάδες διατηρούσαν κάκιστες σχέσεις και δεν παντρεύονταν μεταξύ τους.
  • Εβραϊκός Μυστικισμός υπό την μπέρτα του Ισλάμ, εσωστρέφεια και «περίεργα έθιμα»
Η προσωπικότητα του Σαμπετάι Σεβή, ψευδο-Μεσσία για όλους τους υπολοίπους, βρίσκεται στη βάση των ιδιαζουσών δοξασιών των Ντονμέδων. Η κοινότητα, που είναι γνωστή στην Τουρκία και ως Sabetaycılar (Σαμπεταϊστές) ή Selâniklilar (Θεσσαλονικείς) ζούσε μία ζωή μετεωριζόμενη μεταξύ δύο κόσμων. Στην εξωτερική, κοινωνική τους ζωή, τηρούσαν απαρεγκλίτως όλα τα έθιμα του Ισλάμ. Πήγαιναν στο τζαμί για τις καθημερινές προσευχές, οι γυναίκες τους κάλυπταν την κώμη τους, τηρούσαν την πολυγαμία, τη νηστεία του Ραμαζανίου, πήγαιναν στη Μέκκα για να το Χατζ. Στον ιδιωτικό τους βίο, ωστόσο, ακολουθούσαν το εβραϊκό ημερολόγιο, απήγγειλαν εβραϊκές προσευχές, διάβαζαν την Τορά και τηρούσαν τις εορτές του εβραϊσμού. Η βασική αρχή της κοινότητας, όπως μου τη μετέφεραν μέλη της, ήταν «μοιάσε [με Μουσουλμάνο] αλλά μη γίνεις» (benzet ama benzeme).
Το βασικό χαρακτηριστικό της κοινότητας ήταν οι αποκρυφιστικές, καμπαλιστικές δοξασίες της και μία ολόκληρη κουλτούρα μυστικότητας. Για το λόγο αυτό, πολλοί αρέσκονται να παρομοιάζουν τους Ντονμέδες με τους Μασόνους. Ο Σαμπετάι διέταξε τους οπαδούς του να τηρούν από τα Μουσουλμανικά έθιμα «ό,τι βλέπει το μάτι» και να μην ξεχωρίζουν κατ’ όψιν από τους πιστούς του Ισλάμ. Κατ’ ιδίαν, όμως, οι Σαμπεταϊστές παρέκκλιναν από όλους τους κανόνες της νέας τους θρησκείας. Για παράδειγμα, φρόντιζαν πάντα να τερματίζουν τη νηστεία τους του Ραμαζανίου πέντε λεπτά πριν αναφωνήσει το τέλος της ο μουεζίνης, ακυρώνοντάς την.
Στο κοινωνικό επίπεδο, το βασικό χαρακτηριστικό των Ντονμέδων ήταν η ενδογαμία. Απαγορευόταν αυστηρότατα ο γάμος με μέλη εκτός της κοινότητας, και μάλιστα τα μέλη των τριών της κλάδων ούτε παντρεύονταν ούτε συνεταιρίζονταν μεταξύ τους. Οι Ντονμέδες ζούσαν τη μυστική ζωή τους υπό ασφυκτική πειθαρχία. Παρά τον αρτηριοσκληρωτικό αυτό συντηρητισμό, η κοινότητα των «κρυπτο-Εβραίων» ήταν ανοικτή στους νεωτερισμούς του 19ου αιώνα. Διακρίθηκε στο εμπόριο, πρωτοστάτησε στην ίδρυση σχολείων – των πρώτων μεταξύ των μη Χριστιανών της Αυτοκρατορίας – που παρείχαν σύγχρονη εκπαίδευση, αλλά και στο κίνημα του Οθωμανικού εκσυχρονισμού.
Η κοινότητα είχε, σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες, ιδιάζουσες δοξασίες και «παράδοξα» έθιμα. Και οι τρεις κλάδοι της πίστευαν στη μετεμψύχωση. Εκείνο για το οποίο γίνεται ο περισσότερος λόγος είναι η φήμη πως κατά τη διάρκεια μιας εορτής, της «Εορτής του Αρνιού» (Kuzu Bayramı) διαπράττονταν από μία από τις τρεις ομάδες, τους Καρακάς, σεξουαλικά όργια. Σύμφωνα με τη μυθολογία, που έχουν θρέψει αμέτρητα κείμενα και η προφορική παράδοση, οι Σαμπεταϊστές δεν επιτρεπόταν να αγγίξουν αρνίσιο κρέας ως την πρώτη ημέρα μετά την εαρινή ισημερία (21 Μαρτίου). Τα ξημερώματα της 22ας Μαρτίου, της πρώτης μέρας του χρόνου, στηνόταν ένα μεγαλόπρεπο δείπνο μεταξύ των ενηλίκων, με αρνίσιο κρέας. Μετά το φαγητό και τη διασκέδαση, έσβηναν, λέει η φήμη, τα κεριά, και στο σκοτάδι τα ζευγάρια αντάλασσαν ερωτικούς συντρόφους. Τα παιδιά που γεννιούνταν από εκείνη την ένωση τα θεωρούσαν ιερά.
«Όλοι οι Ντονμέδες έχουμε ακούσει αυτές τις φήμες, αλλά κανείς μας δεν ξέρει αν αποτελούν αλήθεια η μυθοπλασία. Αναφέρονται πάντως σε ένα απότερο παρελθόν» εξηγεί η Ν.Σ. Η στάση των Εβραίων και των Μουσουλμάνων μυστικιστών έναντι του σεξ ήταν πολύ ανοικτή και κατέρριπτε κοινωνικά ταμπού. Το γεγονός αυτό κάνει τις ιστορίες σχετικά με το Kuzu Bayramı να μη μοιάζουν απλές τερατολογίες. Ωσόσο, επιβάλλεται να συνυπολογίσει κανείς πως Μουσουλμάνοι και Εβραίοι συνήθιζαν να εκτοξεύουν κατηγορίες περί σεξουαλικής ασυδοσίας προς τις «αιρετικές» ομάδες που ήθελαν να απαξιώσουν ενώπιον της κοινής γνώμης ή που τις έβλεπαν ανταγωνιστικά. Σε κάθε περίπτωση, οι φήμες αυτές έχουν, σε μία κοινωνία όπως η τουρκική που διατηρεί πολύ προβληματική σχέση με τη σεξουαλικότητα, επισκιάσει κάθε άλλη πτυχή της έρευνας για τις παραδόσεις και το πολιτιστικό corpus της κοινότητας. Αποτελούν δε άλλη μία αιτία που τροφοδοτεί την απέχθεια των θρησκόλητπων και της δεξιάς προς τους Σαμπεταϊστές.
  • Γενί Τζαμί
Τα τελευταία χρόνια της Αυτοκρατορίας οι Ντονμέδες βγήκαν κάπως από το παραδοσιακό σκοτάδι, στο οποίο ζούσαν μια λάθρα ζωή, για να καταλάβουν ηγετικές θέσεις στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Θεσσαλονίκης. Οι επαύλεις των επιφανών μελών του κλάδου των Καπαντζή, οι γνωστές στους Θεσσαλονικείς βίλλες Αχμέτ και Μεχμέτ Καπαντζή, και το στολισμένο με αστέρια του Δαυίδ Γενί Τζαμί που κτίσθηκε για να εξυπηρετεία αποκελιστικά τους Ντονμέδες, αποτελούν την αρχιτεκτονική της μνήμη. Τα ιερά και τα νεκροταφεία της δε σώζονται.
  • Πρωτοστάτες στο Κίνημα των Νεοτούρκων: το μίσος των Ισλαμιστών
Κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, οι αρχές ουδέποτε ασχολήθηκαν με την ειλικρίνεια του ισλαμικού προσωπείου των Ντονμέ. Ο βασικός λόγος ήταν ότι οι περισσότεροι «Τούρκοι» ήταν προσήλυτοι Χριστιανοί οι ίδιοι, Έλληνες, Σλάβοι και Αρμένιοι, που μαζί με το Ισλάμ είχαν υιοθετήσει και την τουρκική γλώσσα. Ήταν απολύτως αδιάφορη για τους Οθωμανούς η εβραϊκή τους καταγωγή. Η είσοδός τους στη «σφαίρα του Ισλάμ» αρκούσε για να τους δώσει όλα τα προνόμια του Μουσουλμάνου, σε ένα κράτος όπου αυτή ήταν η επίσημη θρησκεία. Ούτε και ενδιέφερε εάν οι Ντονμέδες τηρούσαν «περίεργα έθιμα» κατ’ ιδίαν, η απέφευγαν τις επιμιξίες με άλλες ομάδες. Στο τουρκικό Ισλάμ έβριθαν τα τάγματα με περίεργες, συγκρητικές δοξασίες.
  • Βίλα Αχμέτ Καπαντζή
Οι Ντονμέδες ήρθαν στο προσκήνιο και κατέστησαν αντικείμενο μίσους και καχυποψίας από τον ισλαμικό χώρο τα χρόνια της πολιτικής μεταρρύθμισης που κατέληξε στην καθαίρεση του Αμπντούλ Χαμίτ, τον εγκλεισμό του στη Βίλλα Αλλατίνι (της γνωστής οικογενείας Σεφαρδιτών) της Θεσσαλονίκης και την ανακήρυξη του Οθωμανικού Συντάγματος, το 1908. Χάρη στις διεθνείς εμπορικές τους διασυνδέσεις, τα συχνά ταξίδια τους στο εξωτερικό για εμπορικούς λόγους, την πολυγλωσσία και την καλή μόρφωσή τους, οι Ντονμέδες – μαζί με την κοινότητα των Σεφαρδιτών – έφεραν στη Θεσσαλονίκη όλες τις νέες ιδέες του διαφωτισμού από την Ευρώπη, και όλα τα πολιτικά ρεύματα της περιόδου. Αν ο ιδρυτής του Κομμουνιστικού Κινήματος στην Ελλάδα ήταν ο Σεφαρδίτης Αβραάμ Μπεναρόγια, πολύ νωρίτερα οι Ντονμέδες ήταν που προετοίμασαν την Επανάσταση του 1908. Οι ιδέες του Διαφωτισμού είχαν από τα τέλη του 18ου αιώνα μεταλαμπαδευθεί στους Έλληνες και τα άλλα χριστιανικά έθνη της Αυτοκρατορίας, και ενέπνευσαν τα κινήματα ανεξαρτησίας τους. Καθώς όμως οι Ντονμέδες ανήκαν τυπικά στη Μουσουλμανική κοινότητα, οι νέες ιδέες που έφεραν από την Ευρώπη χρησιμποιήθηκαν για τον πολιτικό εκσυχρονισμό του Σουλτανικού κράτους. Χάρη στους Ντονμέδες, η Θεσσαλονίκη έγινε το επίκεντρο της Οθωμανικής πολιτικής σκέψης και του κινήματος για συνταγματική διακυβέρνηση και εκσυγχρονισμό.
Πολλοί από τους ηγέτες του Κομιτάτου Ένωση και Πρόοδος (İttihad ve Terakkî Cemiyeti) ήταν Ντονμέδες. Είναι αδύνατο να προσδιορίσουμε ποιοι και πόσοι ακριβώς. Ακανθώδες ερώτημα για πολλούς Τούρκους, ερώτημα όχι ανοικτό στη δημόσια συζήτηση, είναι το αν ο ίδιος ο Μουσταφά Κεμάλ, ο ιδρυτής της κοσμικής Τουρκικής Δημοκρατίας, ήταν Ντονμέ. Η τουρκική συνείδηση έχει ταυτίσει όλες τις φωνές εκσυγχρονισμού, που ξεπήδησαν από την Οθωμανική Θεσσαλονίκη, με τους Σαμπαταϊστές. Στο λόγο του Nutuk, ο Κεμάλ αναφέρει πως υπήρξε σπίτι του υπήρξε έντονη διαφωνία σχετικά με την εκπαίδευση που θα του δινόταν. Η μητέρα του επιθυμούσε να σταλεί στο ιεροδιδασκαλείο, ενώ ο πατέρας του, κρατικός υπάλληλος, επιθυμούσε να λάβει σύγχρονη εκπαίδευση στο πρότυπο σχολείο που είχε ιδρύσει ο Ντονμέ Σεμσί Εφέντης. Ο Μουσταφά Κεμάλ κατέληξε στο τελευταίο. Αυτό δεν αποτελεί επ ουδενί απόδειξη πως ο πατέρας του εθνάρχη ήταν Ντονμέ. Πιθανότερη φέρεται η Αλβανική καταγωγή. Ωστόσο, οι Ισλαμιστές στην Τουρκία, που επιθυμούν να στηλιτεύσουν το όλο κίνημα του κεμαλικού εκσυγχρονισμού, προσάπτουν στον Κεμάλ πως ήταν «κρυπτο-Εβραίος».
  • Μουσταφά Κεμάλ, ιδρυτής της κοσμικής Τουρκικής Δημοκρατίας
Οι ισλαμιστές και ισλαμο-εθνικιστές δε συγχωρούν στους Ντονμέδες τη σημαντική τους συμμετοχή στο Κίνημα των Νοετούρκων. Θεωρούν ότι η το Κομιτάτο Ένωση και Πρόοδος διέπραξε μεγάλο ατόπημα με το να καθαιρέσει το Σουλτάνο – Χαλίφη και να εγκαθιδρύσει συνταγματική διακυβέρνηση. Αργότερα, ο «κρυπτο-Εβραίος» Μουσταφά Κεμάλ κατήργησε το Σουλτανάτο και το Χαλιφάτο ολωσδιόλου, αντικαθιστώντας τα με μία «άθεη Δημοκρατία», αντι-ισλαμική και «όργανο σιωνιστικών σχεδίων». Το ισλαμιστικό κίνημα, αν και όχι δημοσίως και υψηλοφώνως, καταδικάζει το κοσμικό κράτος ως προϊόν των κρυπτο-Εβραίων, και την κατάργηση της Σαρίας (ισλαμικού νόμου) ως άλλο ένα σχέδιο του «διεθνούς εβραϊσμού». Για τους ισλαμιστές, οι Ντονμέδες εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να ελέγχουν τη χώρα, και αυτοί είναι υπεύθυνοι για τη στενή συμπόρευσή της (μέχρι πρόσφατα) με το Ισραήλ. Φθάνουν στο σημείο να ισχυρίζονται ότι η Τουρκική Δημοκρατία αποτέλεσε «το πρώτο κράτος που δημιούργησαν οι Εβραίοι για τον εαυτό τους!»
  • «Ξένοι», υποκριτές και συνομώτες
Οι Ισλαμιστές καταλογίζουν λοιπόν στους Ντονμέδες τις πολιτικές αλλαγές που άρχισαν το 1908 και κατέληξαν το 1923 στην ίδρυση της «άθεης» Τουρκικής Δημοκρατίας. Η ακροδεξιά πάλι, που προωθεί και το σουνιτικό Ισλάμ αλλά και μία έννοια του τουρκισμού με φυλετικές βάσεις, θεωρεί τους Ντονμέδες «φυλετικά, θρησκευτικά, πολιτιστικά και ηθικά μη Τούρκους». Τους καταλογίζεται πως «εμφανίζονται» ως Τούρκοι και παρουσιάζονται ως Μουσουλμάνοι, με μόνο στόχο να προωθήσουν τις πολιτικές και θρησκευτικές τους επιδιώξεις για κηδεμονία.
Ο φασιστικών αντιλήψεων εθνικιστής Ριζά Νουρ, που αποτέλεσε μέρος της τουρκικής αντιπροσωπείας στη Συνθήκη της Λωζάννης, περιέγραψε στα απομνημονεύματά του τα συναισθήματά του για τους Ντονμέ. «Η καταστροφή είναι ότι εμφανίζονται σαν Τούρκοι. Είναι χειρότεροι από τους Έλληνες και τους Αρμενίους, γιατί είναι κρυφοί. Αυτό το ξένο στοιχείο, αυτό το παράσιτο, κρύβεται μέσα στο αίμα μας. Βάφουν τα πρόσωπά τους και τα μάτια τους με το αίμα μας για να μας μοιάσουν». Οι απόψεις αυτές αποτυπώνουν επακριβώς τις απόψεις των εθνικιστών και των θρήσκων μέχρι σήμερα. Για τους εθνικιστές, πρόσθετος λόγος μίσους είναι το γεγονός ότι πολλοί Σαμπεταϊστές δημοσιογράφοι και πολιτικοί υιοθέτησαν σοσιαλιστικές αντιλήψεις. Οι ακροδεξιοί τονίζουν πως ο Μαρξ ήταν εβραϊκής καταγωγής, και προπαγανδίζουν πως ο κομμουνισμός και ο σοσιαλισμός, αλλά και κάθε άλλη ιδέα «που εχθρεύεται το Ισλάμ», είναι αποκύημα των Εβραίων – φανερών ή κρυφών.
Από τα πρώτα χρόνια της Τουρκικής Δημοκρατίας, στη δημιουργία της οποίας τόσο βοήθησαν, οι Ντονμέδες βρίσκονται σε συνεχή διωγμό. Από τη Θεσσαλονίκη και τις πόλεις της Μακεδονίας όπου ζούσαν μετοίκησαν κυρίως στην Πόλη και τη Σμύρνη, αλλά και σε πλήθος άλλες τουρκικές πόλεις. Ο Ατατούρκ επέμεινε να εγκατασταθούν σε πόλεις όπως η Κωνσταντινούπολη, η Σμύρνη και η Προύσσα, για να τονωθεί το εκεί εμπόριο. Ο Ινονού, πάλι, που διαπνεόταν από έναν εθνικισμό φασιστικών αποχρώσεων, είχε επιχειρήσει να τους διασπείρει σε όλη την επικράτεια, ώστε να αφομοιωθούν στη μουσουλμανική πλειοψηφία. «Ο ξεριζωμός έκανε τους Μα’αμίν να χάσουν την κοινοτική τους οργάνωση, τη συνοχή και τον ιστό τους. Εξανάγκασε πολλούς να εξοιμοιωθούν στο τουρκικό – μουσουλμανικό περιβάλλον» μου εξηγεί ο Μ.Σ, μέλος της κοινότητας, που διατηρεί σημαντική θέση εντός της ιεραρχίας του κλάδου των Καρακάς.
  • Σμύρνη
Μετά την εγκατάστασή τους στην Τουρκία, οι Σαμπεταϊστές διακρίθηκαν στη δημοσιογραφία, την πολιτική και το εμπόριο. Από τους κόλπους της κοινότητας ξεπήδησαν από πολύ νωρίς διανοούμενοι του εθνικιστικού χώρου, όπως η Χαλιντέ Εντίπ Αντιβάρ, δημοσιογράφοι, όπως ο Αχμέτ Εμίν Γιαλμάν, η Σαμπίχα Σερτέλ και ο Σεντάτ Σιμαβί, και δυναστείες επιχειρηματιών, όπως οι οικογένειες Ετζατζήμπασι και Ακκιόκ. Η επιτυχία των Ντονμέδων, που εν πολλοίς οφείλεται στην καλή μόρφωση και τις εμπειρίες τους από τη Θεσσαλονίκη, προκάλεσε το φθόνο του τουρκικού κοινού. Μετά τη γενοκτονία των Αρμενίων και την έξοδο των Ελλήνων, οι μουσουλμάνοι ήλπιζαν πως θα αναλάμβαναν πια τα ηνία του εμπορίου. Είδαν όμως στην εμπροσθοφυλακή της οικονομικής ζωής μια ομάδα που ο εθνικισμός της νέας Δημοκρατίας – που παρά τη διακηρυγμένη εκκοσμίκευσή της έθετε το σουνιτικό Ισλάμ, μαζί με την τουρκική γλώσσα, ως βάση για την αποδοχή – και φυλετικά και θρησκευτικά «ξένους».
Ντονμέδες και Εβραίοι δεν είχαν ποτέ καλές σχέσεις. «Οι Μααμίν αποτελούμε ξεχωριστή θρησκευτική ομάδα, χωρισμένη στα τρία παρακλάδια της. Δεν είμαστε Εβραίοι, ούτε κρυπτο-Εβραίοι, και δε θέλουμε να θεωρούμαστε τέτοιοι» εξηγεί ο Μ.Σ. «Οι Σαμπεταϊστές θα μπορούσαν να επιστρέψουν στον εβραϊσμό αν ήθελαν, μετά την κατάργηση της Σαρία. Μόνο ένας όμως το έκανε, από την ανακήρυξη της Δημοκρατίας. Και να θέλαμε όμως να γυρίσουμε στον Εβραϊσμό, δε θα μας δέχονταν οι Ραββίνοι».
Τόσο οι Εβραίοι όσο και οι Σαμπεταϊστές αφοσιώθηκαν με πάθος στην εξυπηρέτηση του τουρκικού εθνικιστικού ιδεώδους, σε μία προσπάθεια να γίνουν αποδεκτοί. Η συνταγή, ωστόσο, δεν πέτυχε. Η τραγικότερη απόδειξη της αποτυχίας ήταν ο Φόρος Περιουσίας, που επιβλήθηκε το 1942. Ο υπολογισμός υπέρογκων ποσών δεν έπληξε μόνο τους Έλληνες, Αρμενίους και Εβραίους, αλλά και τους Ντονμέδες. Από το γεγονός ότι το κράτος γνώριζε τα μέλη της αίρεσης πολλοί συνάγουν το συμπέρασμα πως οι μυστικές υπηρεσίες τηρούσαν λίστες με τα ονόματα των μελών της αίρεσης. «Αν και η κοινωνία δεν γνωρίζει τους περισσότερους από εμάς, οι υπηρεσίες ασφαλείας μας έχουν καταγεγραμμένους, όπως και τους Αλεβίτες, τη φιλελεύθερη αυτή Ισλαμική αίρεση. Ξέρουν ποιοι είμαστε» λέει ο Μ.Σ.
Η κοινότητα επεβίωσε του Φόρου Περιουσίας, και πολλά μέλη της διακρίθηκαν σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής. Πολιτικές μορφές όπως η Ραχσάν Έτζεβιτ, ο Ισμαήλ Τζεμ [Ιπεκτσί], ο Κεμάλ Ντερβίς, ηθοποιοί, τραγουδιστές, συγγραφείς, στρατιωτικοί, διπλωμάτες, επιχειρηματίες όπως οι Cem Boyner και Dinç Bilgin προέρχονται από την κοινότητα αυτή των «Θεσσαλονικέων». Κάποιοι υπολογίζουν τα μέλη της σε 25 – 50 000 άτομα, αλλά οι διαφωνίες είναι πολύ έντονες σήμερα σχετικά με το εάν υφίσταται όντως κοινότητα και κοινοτική και θρησκευτική ζωή. Και ο ισχυρισμός ότι δήθεν ελέγχουν τη χώρα μοιάζει κωμικός, καθώς υπήρξαν πολλοί περισσότεροι οι Αλεβίτες και οι ελευθεροτέκτονες (όπως ο Ντεμιρέλ) που ανέλαβαν τα ηνία του κράτους.
  • «Τα πάντα ανήκουν στο παρελθόν, θρησκεία μας είναι η εκκοσμίκευση»
«Κρατούμε την καταγωγή μας κρυφή, επειδή η χώρα ολόκληρη έχει επιδοθεί σε ένα κυνήγι μαγισσών. Οι ισλαμιστές ειδικότερα μας αποδίδουν όλα τα στοιχεία και όλες τις ευθύνες που παραδοσιακά αποδίδονται στους Εβραίους από τους αντισημίτες. Φοβόμαστε» μου λέει ο νεαρός που έχει ρίζες Ντονμέ και συστήνεται με το ψευδώνυμο Barry Kapanci. Έχει τις ρίζες του στη γνωστή οικογένεια των Μααμίν, που μας άφησε τις δύο βίλλες στη Θεσσαλονίκη. «Μόνο το 10% των ονομάτων μας είναι κτυπητά. Εμείς είμαστε οι άτυχοι. Όσο για τους άλλους, δεν μπορείς να φανταστείς το μυστικό τους» λέει. «Και δε ζούσαν όλοι οι Μααμίν στη Θεσσαλονίκη. Πολλοί διέμεναν σε άλλες πόλεις της Μακεδονίας, στη Ρόδο, στη Βουλγαρία. Η γιαγιά του πατέρα του Barry γεννήθηκε το 1910 στη βίλλα Αχμέτ Καπαντζή στη Θεσσαλονίκη. Η μητέρα του, που πέθανε νέα, όταν ο Barry ήταν έφηβος, ήταν Αμερικανίδα. Ο νεαρός εξηγεί πως από τα πρώτα χρόνια της Δημοκρατίας έλαβε τέλος, σε μεγάλο βαθμό, η παλαιότερη απαγόρευση των γάμων εκτός κοινότητας. «Ήμουν εννέα χρονών όταν ο πατέρας μου μού είπε το μυστικό. Τότε ζούσαμε στις ΗΠΑ» λέει ο Barry, που είναι μοναχοπαίδι. «Με κάθισε μπροστά του στον καναπέ και μου είπε πως οι πρόγονοί του ήταν όλοι Εβραίοι, που αναγκάσθηκαν να αλλάξουν θρησκεία το 17ο αιώνα. Ανέφερε και το όνομα του Μεσσία. Δε χρησιμοποίησε τη λέξη Μεσσίας, αλλά Προφήτης. Όλοι όσοι τον πίστεψαν, μου είπε, αναγκάσθηκαν να γίνουν Μουσουλμάνοι και να πάρουν Τουρκικά ονόματα για να ζήσουν. Αλλά έμεναν κρυφά Εβραίοι. Ταυτόχρονα με εξόρκισε να το κρατήσω μυστικό, να μην το πω σε κανένα».
Είναι όμως άπειρες οι οικογένειες που απέκρυψαν την καταγωγή αυτή από τα παιδιά τους. «Δυστυχώς μας μισούν όλοι, θρήσκοι, φασίστες, αριστεροί, για διαφορετικούς ο καθένας λόγους. Το να βγεις και να δηλώσεις την ταυτότητά σου δε θα σου έφερνε τίποτε καλό. Κάθε μήνα σχεδόν βγαίνει ένα νέο βιβλίο με δυσφημιστικό για μας περιεχόμενο. Εκθέτουν τα ονόματά μας. Μας εμπλέκουν σε κάθε είδος συνομωσίες». Ήδη από την εγκατάστασή τους στην Τουρκία, πολλοί γονείς θέλησαν να θάψουν την καταγωγή αυτή και όλες τις παραδόσεις και τα έθιμα της Σαμπεταϊκής θρησκείας, ώστε τα παιδιά τους να ενσωματωθούν στον εθνικό κορμό.
Ο G.O από τη Σμύρνη επιβεβαιώνει τα όσα λέει ο Barry Kapancı. «Ανακάλυψα μόνος μου στα δεκαπέντε μου ότι είχαμε αυτή την καταγωγή. Διασταύρωσα τις ιστορίες της γιαγιάς μου με ονόματα συγγενών μας, που όσοι μας κυνηγούν τους κατονομάζουν ως Σαμπεταϊστές. Και έτσι κατάλαβα» εξηγεί ο G.O. «Ο πατέρας μου είναι verde, μόνο η μητέρα μου είναι Μααμίν» εξηγεί, χρισιμοποιώντας για τον πατέρα του την ισπανική λέξη για το χρώμα πράσινο. Οι «Θεσσαλονικείς» τη χρησιμοποιούν για να δηλώσουν τους Τούρκους, καθώς το πράσινο είναι το χρώμα του Ισλάμ.
«Δεν κατάγονται όλοι οι Μααμίν από τη Θεσσαλονίκη. Ούτε ήταν όλοι μεγαλοαστοί. Η δική μου οικογένεια δεν έχει σχέση με εκείνη του Barry. Ήταν χωριάτες, και κατάγονταν από ένα χωριό κοντά στην Καβάλα. Το όνομα της γιαγιάς μου συγκαταλέγεται στον κλάδο των Καρακάς, όπως με πληροφόρησαν» λέει. «Μισώ τη γιαγιά μου. Πώς μπορεί να μας το έκρυψε; Αυτή δεν είναι μόνο δική της προσωπική ιστορία, αλλά ιστορία όλων μας. Είναι μια γριά εγωίστρια». Παραπονιέται πως είναι πάρα πολύ δύσκολο να ερευνήσεις την κοινότητα και να μάθεις για το πολιτιστικό της απόθεμα από παραδόσεις, ακόμη και αν έχεις καταγωγή Ντονμέ. «Όλοι είναι τρομοκρατημένοι, καθώς όσοι συνήθως ενδιαφέρονται για το παρελθόν μας είναι είτε για να μας στιγματίσουν, είτε από κάποιο νοσηρό ενδιαφέρον για τα όργια της Γιορτής του Αρνού. Το να πλησιάζεις και να ρωτάς τους Ντονμέ είναι σα να χώνεις ένα ραβδί μέσα σε μία τεράστια σφηγκοφωλιά. Πανικοβάλλονται, σε εχθρεύονται, σε απειλούν».
Ο G.O. έπαθε αρχικά σοκ όταν έμαθε τα της καταγωγής του, ενώ η μητέρα του έπαθε ακόμη μεγαλύτερο σοκ. Τον ικέτευσε να μην αποκαλύψει τίποτε στον κοινωνικό τους περίγυρο. Η γιαγιά του ακόμη αρνείται όσα της λέει, υπεκφεύγει και δεν επιβεβαιώνει τίποτε. «Αρνείται να απαντήσει σε ερωτήσεις, κάνει πως δεν καταλαβαίνει τι τη ρωτώ». Εκείνος λέει πως δεν τον απασχολεί. Δε φοβάται τους θρήσκους και τους φασίστες, ενώ θέλει να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία.
Οι δύο νέοι αντιπροσωπεύουν δύο εντελώς διαφορετικές στάσεις έναντι στην ιδιαίτερη αυτή τους καταγωγή. Ο G.O ετοιμάζεται να αλλάξει θρησκεία, προσχωρώντας στον Εβραϊσμό. Έχει μάλιστα χτυπήσει στο μπράτσο ένα μεγάλο τατουάζ με τα εβραϊκά γράμματα עמת. Σχηματίζουν τη λέξη «emet», αλήθεια, στην εβραϊκή. Πρόκειται για καμπαλιστικό σύμβολο. «Αισθανόμουν μία έλξη για τον εβραϊσμό και πριν ακόμη μάθω για την καταγωγή μου. Τώρα στη Ρώμη ετοιμάζομαι να περάσω κατήχηση και μαθαίνω εβραϊκά. Στην ίδια την Τουρκία δε μου επιτρέπουν να αλλάξω. Η Αρχιραββινεία εδώ μεριμνά ιδιαίτερα να μη σχετίζεται με τους Μααμίν, για να μη τη συνδέει η κοινή γνώμη με όσες θεωρίες συνομωσίας μας καταλογίζουν.» Σε ολόκληρη την τουρκική ιστορία μόνο μία φορά επετράπη σε Μουσουλμάνο (Ντονμέ) να αλλαξοπιστήσει και να ασπασθεί τον Εβραϊσμό από τις εδώ ραββινικές αρχές. Πρόκειται για το συγγραφέα και ερευνητή Ιλγκάζ Ζορλού. «Αλλά ήδη πήγα στην αστυνομία και ζήτησα να αντικατασταθεί η λέξη Ισλάμ στην ταυτότητά μου με Εβραίος. Σήμερα μπορείς πια να δηλώσεις ό,τι θρησκεία επιθυμείς, και δε σε ρωτούν. Έκανα μία αίτηση και μου άλλαξαν αμέσως την καταχώρηση. Δεν αισθάνομαι Τούρκος και δεν επιθυμώ να με συγχέουν με αυτό το γκρουπ. Οι συγγενείς μου, πάλι, δεν αισθάνονται καθόλου Εβραίοι. Αισθάνονται Τούρκοι 100%, αλλά Τούρκοι χωρίς θρησκεία».
Ο Barry πάλι τονίζει πως δεν αισθάνεται καθόλου μειονότητα. «Δεν είμαι μειονότητα εθνικά, ίσως μόνο πολιτικά, καθώς για μένα και την οικογένειά μου οι αρχές του κοσμικού κράτους και ο απόλυτος περιορισμός της θρησκείας στην ιδιωτική ζωή έχουν μέγιστη σημασία» λέει. «Εβραίοι ήταν οι απώτεροι πρόγονοί μας. Εμείς δεν είμαστε Εβραίοι. Δεν είμαστε ούτε Μουσουλμάνοι. Είμαστε ίσως η πρώτη ομάδα παγκοσμίως που αποδέχθηκε ως θρησκεία της την ίδια την εκκοσμίκευση.» Για τον απόγονο των Kapancı, η περίπτωση του G.O. είναι μοναδική, κάτι που παραδέχεται και ο ίδιος ο φίλος του. «Από το 1880 και μετά, οι νέοι των Μααμίν εγκατέλειψαν σε μεγάλο βαθμό τη θρησκεία. Μόνο κάποιες ομάδες των Καρακάς, όπως ο Μ.Σ, τηρούν ακόμη κάποια έθιμα, γνωρίζουν κάποιες προσευχές. Οι περισσότερες οικογένειες θέλησαν να κάνουν τα παιδιά τους άθρησκους, μορφωμένους Τούρκους αστούς. Ακόμη και μετά την εγκατάλειψη των δοξασιών μας, οι οικογένειες διατήρησαν κάποια έθιμα, κάποιες φράσεις της djudeo – espanyol, ενώ έφτιαχναν σεφαρδίτικα φαγητά. Και αυτά όμως έχουν όλα χαθεί. Ακόμη και η απαγόρευση του γάμου εκτός της συγκεκριμένης ομάδας Μααμίν εξέλιπε πριν δύο γενιές. Η κοινότητα δεν υπάρχει πλέον ως κοινότητα. Επιβιώνουν μόνο κάποιες μνήμες, κάποια συνείδηση καταγωγής, ανάμεσα σε νέους που βλέπουν με νοσταλγία και ρομαντισμό την ιδιαιτερότητα αυτή της οικογενειακής τους ιστορίας».
Ο Barry προβλέπει πως σε σαράντα χρόνια το πολύ δε θα υπάρχει στην Τουρκία ούτε ένας Σαμπεταϊστής που να γνωρίζει τα έθιμα, τις προσευχές, τις δοξασίες της ομάδας. «Κανείς νέος εξάλλου δεν ενδιαφέρεται για την παλιά θρησκεία. Αυτό που μας ενώνει είναι η αντίθεσή μας στους Ισλαμιστές». Και τελικά; Ήταν ο Κεμάλ Ντονμέ; «Δεν το ξέρω. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο στοιχείο. Αλλά και να ήξερα κάτι σχετικά, δε θα το έλεγα. Θα επιβεβαίωνε όλες τις θεωρίες των ισλαμιστών, για έναν κρυπτο-Εβραίο που διέλυσε το Χαλιφάτο και ίδρυσε ένα κοσμικό κράτος. Αυτό το κοσμικό κράτος δεν είναι για Εβραίους. Είναι για τους Τούρκους, για όλους μας».

Η ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΗ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ «ΚΟΚΚΙΝΗ ΑΣΠΙΣ».

ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΕΚΤΕΝΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ROTHSCHILD. ΟΙ ROTHSCHILD ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ BAUER ΣE ROTHSCHILD ΚΑΙ, ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ, ΤΗ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ 18ο ΑΙΩΝΑ, ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ. Η ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ROTHSCHILD ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ MAYER AMSCHEL BAUER ΠOY ΓENNHΘHKE ΣTHN ΓEΡMANIA TO 1744. OI OIKOΓENEIEΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΡΟΝΙΑΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΒΟΗΘΗΣΕ ΠΟΛΥ Η ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΙΤΛΩΝ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ. Ο BAUER ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΕ ROTHSCHΙLD, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΑΣΠΙΔΑ (ROTES SCHILD ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ), Η ΟΠΟΙΑ ΚΡΕΜΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ. ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΝΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΑΝ ΚΟΚΚΙΝΟΙ. ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑ ΕΞΑΓΡΑΜΜΟ, ΕΝΑ ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΔΑΥΙΔ Ή ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ.


ΤΟ ΟΝΟΜΑ ROTHSCHILD ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΒΥΛΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ
ΜΟΛΩΧ-ΝΕΜΡΩΔ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΩΝ ΘΥΣΙΩΝ. ΤΟ ΕΞΑΓΡΑΜΜΟ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΩΣ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ROTHSCHILD.

Ο FRITZ SPRINGMEIER ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ “
THE TOP 13 ILLUMINATI BLOODLINES”, ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Ο. J. GRAHAM, ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ “Ο ΕΞΑΚΤΙΝΟΣ ΑΣΤΗΡ”, ΓΡΑΦΕΙ: “…ΤΟ ΕΞΑΚΤΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ ΠΡΟΗΛΘΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΕΣ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΑ ΑΣΤΟΡΕΘ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΟΛΩΧ …ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ ΠΕΡΑΣΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΓΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ …ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΒΒΑΛΑ, ΚΑΙ ΩΣ ΤΟΝ ΙΣΑΑΚ ΛΟΥΡΙΑ, ΕΝΑΝ ΚΑΒΒΑΛΙΣΤΗ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΟΣ, ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΜΑΓΙΕΡ ΑΜΣΕΛ ΜΠΑΟΥΕΡ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ, ΣΤΟ ΚΝΕΣΕΤ (ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ) ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΣΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ”.

Η ΚΡΟΝΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΚΑΙ O ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΗΣ, ΟΙ ROTHSCHILD, ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ.

ΟΙ ROTHSCHILD ΤΟ 1948 ΕΠΕΙΣΑΝ ΤΟΝ ΔΑΥΙΔ ΜΠΕΝ ΓΚΟΥΡΙΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΙΔΡΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΑΝ ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΔΑΥΙΔ ΩΣ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ. ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ, ΑΛΛΑ ΤΩΝ ROTHSCHILD, ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΑΚΟΜΗ ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΚΡΟΝΙΑΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ. ΑΥΤΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΕΛΕΓΧΟΥΝ. Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΑΣΠΙΔΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΩΣ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΗΤΑΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ROTHSCHILD. Η ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ, Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ROTHSCHILD, ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΟΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ Η ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΥΤΗ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΝΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ. Ο ΜΑΓΙΕΡ ΑΜΣΕΛ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ ΣΥΝΟΨΙΣΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΤΗΣ ΚΡΟΝΙΑΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΙΤ ΤΩΝ ILLUMINATI – ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΩΝ, ΣΤΗ ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ: “ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΔΕΚΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ”. Ο ΜΑΥΕR ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΤΗΝ GUTELE SCHNAPER ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΑΠΟΚΤΗΣΑΝ 10 ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ, ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ, ΤΗ ΒΙΕΝΝΗ, ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΑΠΟΛΗ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ROTHSCHILD ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΟΙΚΕΣΙΩΝ ΜΕ ΓΟΝΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΞΑΔΕΛΦΩΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΑΙΜΑΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Ο ΜΑΥΕR ROTHSCHILD ΕΓΙΝΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΣ ΤΟΥ ΠΡΙΓΚΗΠΑ ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΥ Θ΄ (WILLIAM IX) TOY HESSΕ-HANAU ΚΑΙ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΜΑΖΙ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΕΚΤΟΝΩΝ. Ο ΟΙΚΟΣ ΤΟΥ HESSΕ-HANAU ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ, ΚΑΙ Ο ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΟΥ HESSΕ ΗΤΑΝ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ.

ΑΦΟΤΟΥ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΟΝ ΑΓΓΛΙΚΟ ΘΡΟΝΟ, Ο ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ ΕΚΑΝΑΝ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΡAΤΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ HESSΕ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΟΒΕΡΟΥ (HANOVERIANS). ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΒΡEΤΑΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΗΤΑΝ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΥ. Ο ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΗΤΑΝ ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Β΄(GEORGE II) ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΟΒΕΡΟ, ΑΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ Β΄(ELIZABETH II). ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΕΝΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ. ΟΜΩΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ ΩΣ ΕΞΩΓΑΜΑ, ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΩΡΕΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ. ΩΣΤΟΣΟ Η ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΤΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Ο ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΒΟΝΑΠΑΡΤΗΣ (NAPOLEON BONAPARTE) ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΤΟΝ ΓΟΥΛΙΕΛΜΟ ΝΑ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΤΗ ΔΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΜΑΥΕR, Ο ΝΑΤΗΑΝ ΕΚΛΕΨΕ 600.000 ΛΙΡΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ. ΤΙΣ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ, ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΙΔΡΥΣΕ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΩΝ ROTHSCHILD. Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ WELLINGTON ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ. ΤΟΣΟ Ο ΟΥΕΛΙΝΚΤΟΝ ΟΣΟ ΚΑΙ Ο NAΠΟΛΕΩΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝΤΑΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΤΟΜΑ, ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ, ΙΩΣΗΦ ΒΟΝΑΠΑΡΤΗΣ, ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ. ΟΙ ROTHSCHILD ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΑΝ ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΤΑΣΚΟΠΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΜΟSSAD ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΑΛΛΑ ΤΟ ISRAEL ΕΙΝΑΙ: ROTH-RAEL KI ΕΤΣΙ MOSSAD EINAI ROTH-AD.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΩΝ ROTHSCHILD ΗΤΑΝ ΤΑΧΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓMΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΠΡΟΣΩΠΙΑΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ ΔΙΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΦΗΜΗ ΠΩΣ Ο ΟΥΕΛΙΝΓΚΤΟΝ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΒΑΤΕΡΛΟ (BATTLE OF WATERLOO), ΤΟ 1815. ΑΥΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ, ΚΑΙ ΟΙ ROTHSCHILD ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ. ΟΤΑΝ ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Ο ΟΥΕΛΙΝΓΚΤΟΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΙΚΗΣΕΙ, ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΞΑΝΑ, ΚΑΙ ΟΙ ROTHSCHILD ΑΥΞΗΣΑΝ ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ.

ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ, ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ROTHSCHILD, ΤΟΤΕ ΤΟ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΟΛΕΜΩΝ. Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΟΛΕΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΘΑΥΜΑΣΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙΣ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ. ΔΑΝΕΙΖΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΙΛΕΜΟ, ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΖΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΧΤΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟΙ ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΥΞΑΝΕΙΣ ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΣΟΥ. ΤΕΤΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΟΥ, ΑΦΟΥ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΣΤΟ.

ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1820 Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ROTHSCHILD ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ, ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ, ΤΗ ΒΙΕΝΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ. ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΙΚΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ 1792-1815 ΗΤΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΕΠΗΡΕΑΣΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΟΙ ROTHSCHILD ΕΓΙΝΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΤΕΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΡΟΝΙΑΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ, ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΙΝ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΤΗ ΝΟΤΙΟ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΕΙΧΑΝ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ Μ΄ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑΣ (BLACK NOBILITY)
ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ, ΤΟΥΣ ΑΨΒΟΥΡΓΟΥΣ (HABSBURGS), ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΕΠΙ 600 ΕΤΗ. OI ROTHSCHILD ΕΘΕΣΑΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ. ΟΠΟΤΕ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΥΠΟΔΑΥΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ. ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ WINDSOR KAI ΕΛΕΓΧΑΝ ΑΤΟΜΑ ΟΠΩΣ Ο ΕΔΟΥΑΡΔΟΣ Ζ΄(EDWARD VII), ΜΕΓΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ. Ο ΕΔΟΥΑΡΔΟΣ ΗΤΑΝ ΥΙΟΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΜΑΣΩΝΟΥ ΠΡΙΓΚΗΠΑ ΑΛΒΕΡΤΟΥ (PRINCE ALBERT). ΟΙ ΜΑΟΥΝΤΜΠΑΤΕΝ (ΜAUNTBATTENS) - ΠΡΩΗΝ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΠΑΤΕΝΜΠΕΡΓΚ (BATTENBERGS) ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ (ROTHSCHILD), ΚΑΙ Ο ΛΟΡΔΟΣ ΜΑΟΥΝΤΜΠΑΤΕΝ ΚΑΝΟΝΙΣΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ Β΄ ΜΕ ΤΟΝ ΕΓΓΟΝΟ ΤΟΥ, ΠΡΙΓΚΗΠΑ ΦΙΛΙΠΠΟ (PRINCE PHILIP), ΔΥΟ ΙΣΑΞΙΟΥΣ ΓΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑΣ. Ο ΜΑΟΥΝΤΜΠΑΤΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΙΓΚΗΠΑ ΚΑΡΟΛΟΥ (PRINCE CHARLES).

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ STUART CRANE ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ ΤΗΝ ΣΚΕΥΩΡΙΑ: "ΑΝ ΡΙΞΕΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ...ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΝΑΝ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΜΙΑΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. ΜΕ ΚΑΘΕ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΠΡΟΕΚΥΠΤΕ ΜΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑΣ ΟΜΑΔΟΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ROTHSCHILD ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ, ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ Ή ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ. Η ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΗΤΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΩΣΤΕ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΑΣ ΠΡΟΕΒΑΛΕ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ, ΘΑ ΞΕΣΠΑΓΕ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΤΗΝ ΕΚΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΥΤΩΝ. Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΡΕΩΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΜΠΟΛΕΜΩΝ ΕΘΝΩΝ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΟ".

ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΝΩΣΤΟ ΩΣ "
RED SYMPHONY" O C.G. RAKOVSKY, Ο ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ - ΑΝ ΚΑΙ ΙΔΡΥΣΕ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΕΙ - ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ. Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΛΕΕΙ Ο RAKOVSKY ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΚΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ ROTHSCHILD. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο RAKOVSKY ΤΟ ΠΕΝΤΑΚΤΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΩΝ ΣΟΒΙΕΤ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΛΑΜΠΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠ΄ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 5 ΑΔΕΛΦΟΥΣ ROTHSCHILD, ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΟ ΠΛΟΥΤΟ, ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕ ΠΟΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ. Ο RAKOVSKY ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ, ΔΙΟΤΙ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ROTHSCHILD. AYTOI ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ.

Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΙΝΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΝΘΡΑΚΟΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ. ΟΙ ROTHSCHILD ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΜΕ ΖΗΛΟ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟ. Η ΑΥΤΟΚΡΑΤOΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ROCKEFELLER ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΥΟ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ BILDERBERG Η ΟΠΟΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΡΙΚΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΝΑΤΟ. ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ROCKEFELLER KAI ROTHSCHILD.

ΟΙ BAUER-ROTHSCHILD ΕΙΝΑΙ ΒΥΘΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΣΑΤΑΝΙΣΜΟ ΚΙ ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΜΕΙΓΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤUGENBUND LEAGUE ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ ΚΑΙ VIRTUE LEAGUE, Η ΟΠΟΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ 1786 ΩΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΝ ΟΡΓΙΩΝ. ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ, ΣΥΝΑΝΤΙΟΤΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΟΝΟΜΑΤΙ HENRIETTA HERZ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΟΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΕΣ. ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ MOSES MENDELSSOHN, ΕΝΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΩΝ ROTHSCHILD ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΔΑΥΛΙΣΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ, Ο MARQUIS DE MIRABEAU ΕΝΑΣ ΜΑΣΩΝΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΧΕ ΑΝΑΜΙΧΘΕΙ ΒΑΘΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΚΑΙ Ο FREDERICK VON GENTZ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘA ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ROTHSCHILD.

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Μετα τον Τζεφρυ τι?


ATHENS, GREECE -FEBRUARY   1: (L-R) Exiled King  Constantine of Greece, Prince Nikolaos of Greece   and Ms Tatiana Blatnik  during a photo call with the press following   their engagement at The  Yacht Club of Greece on February 1, 2010 in   Greece, Athens.
Από την Ιόλη Πιερίδη
O επικεφαλής του IMF Dominique Strauss-Kahn και η Βασίλισσα της Ολλανδίας (Queen Beatrix of the Netherlands)- η οικογένεια της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, είναι προσκεκλημένοι στο γάμο του Νικάλαου και της Τατιάνας στο διάσημο κοσμοπολίτικο θέρετρο Porto Heli, αγαπημένο προορισμό του διεθνούς τζετ-σετ Γρηγόρη Αρναούτογλου, Γιώργου Λιάγκα, Ναταλία Γερμανού κ σια.
Οπως τονίζαμε και σε παλαιότερη ανάρτησή μας η πρώην βασιλική οικογένεια ετοιμάζεται-ελέω IMF- ν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας με τη σύμφωνη γνώμη ισχυρών ονομάτων όπως είναι η οικογένεια Λάτση, η οικογένεια Αγγελόπουλου, κλπ.
Η αποκάλυψη της συνεργατιδάς μας κας Ιόλης Πιερίδη, για τη Συνάντηση του Λονδίνου και την δημιουργία του κόμματος επιχειρηματιών-εφοπλιστών προκάλεσε αίσθηση και τις αναμενόμενες αντιδράσεις.
Πολλοί φίλοι ζήτησαν να πληροφορηθούν λεπτομέρειες για τα πρόσωπα αλλά και για όσα συζητήθηκαν ανάμεσα στους Ελληνες και Κυπρίους Επιχειρηματίες και Εφοπλιστές.
Η κα Πιερίδη, επανέρχεται σήμερα με τη συν
έχεια του αποκαλυπτικού δημοσίευματός της>

Exiled King Constantine of Greece (FL) his  son Prince   Nikolaos of Greece (R) , Ms Tatiana Blatnik (L) and Queen  Anna-Maria   of Greece during a photo call with the press following their  engagement   at The Yacht Club of Greece on February 1, 2010 in Greece,  Athens.

Prince Nikolaos of Greece   and Ms Tatiana  Blatnik during a photo call with the press following   their engagement at  The Yacht Club of Greece on February 1, 2010 in   Greece, Athens.

In this handout image provided by the Greek  Royal   Family, Prince Nikolaos of Greece (R) and his fiance Ms. Tatiana    Blatnik pose following the official announcement of their engagement.

Το ΔΝΤ δεν θα φύγει ποτέ πλέον απο την Ελλάδα.
Αλλά ακόμη κι οταν “φύγει” θεωρητικά θα φροντίσει να τοποθετήσει μια κυβέρνηση τοποτηρητών του.
Wedding Of Swedish Crown Princess Victoria & Daniel Westling: Banquet - Arrivals
Prince Nikolaos And Ms Tatiana Blatnik Meet Press Following Engagement
Κανείς δεν έχει διάθεση να “διασώσει” την Ελληνική Οικονομία και στη συνέχεια να την παραδώσει εκ νέου στους γνωστούς Ελληνες πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Μ αυτό ως δεδομένο οι 17 Ελληνες και Κύπριοι μεγαλοεπιχειρηματίες και εφοπλιστές, που συμμετείχαν στη συνάντηση, αποφάσισαν να παίξουν ενεργό ρόλο στο νέο πολιτικό τοπίο που πρόκειται σύντομα να γίνει πιο συγκεκριμένο, πιο ξεκάθαρο.
Οι ίδιοι υποστήριξαν οτι τα κινητρά τους είναι η αγάπη για την πατρίδα και η ανάγκη να διασωθεί η Εθνική μας ταυτότητα.
Ανάμεσα στα πρώτα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι για την ηγεσία ενός τέτοιου κόμματος Εθνικής Σωτηρίας-το χειμώνα του 2010 θ αυξηθούν δραματικά οι Ελληνες που θ αναζητούν την τροφή τους στα σκουπίδια και με τέτοιες εικόνες να κάνουν το γύρω του πλανήτη κανείς πρωθυπουργός δεν θα σταθεί όρθιος, ήταν η εκτίμηση-ήταν αυτό του Πρίγκηπα Νικόλαου.
Ο γάμος του που θα τελεσθεί το Φθινόπωρο θα είναι απο πλευράς καλεσμένων μια επίδειξη πρωτοφανούς δύναμης.
Το μισό IMF πρόκειται να δώσει το παρόν!
Οσο για το προφίλ – ηγέτη του νεαρού πρίγκηπα, αυτό το έχουν αναλάβει ήδη δύο κορυφαίες εταιρείες Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων. Μια γαλλική και μία αμερικανική.

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Ρωσια και Αιγαιο

Έναρξη μιας σκληρής στρατιωτικής και διπλωματικής παρτίδας στη ΝΑ Μεσόγειο σηματοδοτεί η δήλωση του αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας, ναυάρχου Βλ. Βισότσκι, για το ενδιαφέρον ίδρυσης ναυτικής βάσης της χώρας του στην Ελλάδα ή στην Τουρκία.

Αιφνιδιάζοντας πλήρως τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγ. Βενιζέλο, ο ναύαρχος Βισότσκι εξέφρασε δημόσια την πρόθεση του Κρεμλίνου να αποκτήσει ισχυρή παρουσία, με βάσεις, αγκυροβόλια κι άλλες διευκολύνσεις υποστήριξης στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου. Η σφήνα της Μόσχας προκάλεσε σοκ στα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, επειδή πίστευαν ότι είχαν κλείσει σχεδόν όλα τα μέτωπα με τη Ρωσία και θα συνέχιζαν, σε χαμηλούς τόνους, τις διαπραγματεύσεις μαζί της για την αγορά τεθωρακισμένων, τη συντήρηση-πιστοποίηση των υφιστάμενων συστημάτων S-300, TOR-M1 και OSA, αλλά και για την εξεύρεση ρεαλιστικών λύσεων στο ζήτημα των αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου. Διπλωματικοί παρατηρητές στην Αθήνα επισημαίνουν ότι διά των δηλώσεων Βισότσκι η Ρωσία στέλνει στην Ελλάδα το κρίσιμο μήνυμα ότι θα πρέπει να διατηρήσει κάποιου είδους ισορροπία στη ΝΑ Μεσόγειο, πριν και μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τον προσεχή Νοέμβριο, στη Λισσαβώνα.

Οι κ. Παπανδρέου και Βενιζέλος (αν, ασφαλώς, διατηρήσει το σημερινό χαρτοφυλάκιό του και μετά τον ανασχηματισμό) θα πρέπει να συνυπογράψουν στη Λισσαβώνα την ελληνική συμμετοχή στο τελικό σχέδιο αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ κατά των βαλλιστικών πυραύλων με τους οποίους απειλεί το Ιράν τη Δύση. Η ελληνική συμμετοχή στην αντιπυραυλική άμυνα θα γίνει μέσω της εγκατάστασης ραντάρ στον ελληνικό, μάλλον θαλάσσιο, χώρο και της αναβάθμισης των πυραύλων Patriot.

Οι ως τώρα πληροφορίες φέρουν την ελληνική κυβέρνηση έτοιμη «να τα δώσει όλα» στην Ουάσινγκτον με τις δικαιολογίες ότι η αντιπυραυλική άμυνα είναι πλέον ΝΑΤΟϊκή (και όχι στενά αμερικανική) και ότι, έτσι κι αλλιώς, στη Σύνοδο της Λισσαβώνας η Αθήνα θα αντιμετωπίσει πιέσεις για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και την ΠΓΔΜ.

Από την πλευρά της η Ρωσία, χωρίς να παραγνωρίζει την απειλή των φανατικών ισλαμιστών της Τεχεράνης, πιστεύει ότι τα ραντάρ και συστήματα της ΝΑΤΟϊκής αντιπυραυλικής άμυνας θα στρέφονται και εναντίον της, οπότε απαιτεί από την Ελλάδα και την Τουρκία να τηρήσουν τις απαιτούμενες ισορροπίες. Πρακτικά, το Κρεμλίνο, μέσω του ναυάρχου Βισότσκι, τονίζει προς την ελληνική κυβέρνηση ότι «δεν θα πρέπει να τα δώσετε όλα στους Αμερικανούς», υπογραμμίζοντας ότι το πρόθυμο συμμαχικό «ναι» στα ραντάρ και τα συστήματα της αντιπυραυλικής άμυνας δεν απαγορεύει άλλες κινήσεις σε εθνικό, διμερές επίπεδο.

Ως τέτοιες κινήσεις η Μόσχα ερμηνεύει τις διευκολύνσεις ελλιμενισμού, την υποστήριξη μελλοντικών αγκυροβολίων της στο Αιγαίο, συμφέρουσες συμφωνίες για επισκευές σε ελληνικά ναυπηγεία (όπως π.χ. στη Σύρο επί κυβερνήσεων Κ. Καραμανλή, Γ. Ράλλη και Αν. Παπανδρέου) και τη συμφωνία για ίδρυση ναυτικής βάσης.

Γι' αυτό άλλωστε και ο αρχηγός του ρωσικού ναυτικού δεν έθεσε κάποιο χρονοδιάγραμμα, προτιμώντας να δηλώσει ότι «η δυνατότητα να διατηρείς βάση στο εξωτερικό είναι καλή, αλλά πρέπει να γίνεται σταδιακά» και δείχνοντας ότι η Μόσχα θα αξιολογεί τις ελληνικές κινήσεις επί μακρόν.

Aιφνιδιαστική εγκατάσταση ρωσικής αντιβαλλιστικής ασπίδας

Aιφνιδιαστική εγκατάσταση ρωσικής αντιβαλλιστικής ασπίδας σε Αμπχαζία και Ν.Οσετία με S-300PMU-2
Προκεχωρημένη αντιπυραυλική και αντιαεροπορική άμυνα δημιουργεί η Ρωσία σε αντιστάθμισμα της εγκατάστασης συστοιχιών Patriot PAC-3 στην Πολωνία. Έτσι, πυραυλικά συστήματα S-300PMU-2 αναπτύχθηκαν στην αποσχισθείσα από τη Γεωργία Αμπχαζία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός της ρωσικής Αεροπορίας πτέραρχος Αλεξάντρ Ζελίν, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Παράλληλα, ο ίδιιος τόνισε ότι έχουν αναπυχθεί συστοιχίες Tor-M1 και BUK-M1 στη Νότια Οσετία, τη δεύτερo κράτος της Γεωργίας που αποσχίστηκε μετά την γεωργιανή εισβολήί.
«Στόχος αυτών των μέσων αντιαεροπορικής άμυνας είναι όχι μόνο να προστατεύουν τα εδάφη της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας, αλλά και να καταστρέφουν οτιδήποτε παραβιάσει τον εναέριο χώρο τους, όποια κι αν είναι η αποστολή του», υποστήριξε ο πτέραρχος Ζελίν, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ITAR-TASS.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της γεωργιανής κυβέρνησης Τεμούρ Γιακομπασβίλι εκτίμησε πως η ανάπτυξη των S-300 στην Αμπχαζία αποτελεί «πηγή ανησυχίας» για τη Γεωργία και το ΝΑΤΟ.

Η εγκατάσταση όλων αυτών των αντιαεροπορικών/αντιπυραυλικών μέσων στη νότια περιφέρεια της Ρωσίας σίγουρα δεν έχει σχέση με την γεωργιανή απειλή, αλλά με την απόφαση της Ρωσίας να αναπτύξει προωθημένη αντιπυραυλική άμυνα στις ακτές της Μαύρης Θαλασσας.

Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Ανθελληνικό ντελίριο στη Χιμάρα ! Αλβανοί δολοφόνησαν Έλληνα επειδή μιλούσε Ελληνικά!

Αποτροπιασμό προκαλεί ο ακραίος και βίαιος ανθελληνισμός που εκδηλώθηκε στη Χιμάρα.

Στο Καμπί του Κάστρου της Χιμάρας, περίπου τα μεσάνυχτα - ώρα Ελλάδος – ομάδα Αλβανών σοβινιστών, μη μπορώντας να αντέξουν την ωμή πραγματικότητα στη Χιμάρα, ζήτησαν το λόγο από ντόπιο που μιλούσε στην εθνική του γλώσσα – την Ελληνική...



Τις τελευταίες μέρες ο ο Αλβανός πρωθυπουργός Σαλή Μπερίσα εγκαινιάζει συνεχώς δρόμους στην Επαρχία της Χιμάρας.

Στην περιοδεία του συνοδεύεται από μεταφερόμενους οπαδούς του που τον επευφημούν και κουνάνε αλβανικές σημαίες. Προς αυτή την κατεύθυνση ανέλαβαν δράση και οι κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας. Μέλη αυτών των ομάδων δημιούργησαν αλλεπάλληλα επεισόδια από την περασμένη Δευτέρα.

Αντιμετώπιζαν με άσχημο τρόπο τους ντόπιους, ήρθαν στα χέρια με αρκετούς και σε κάποιες περιπτώσεις απείλησαν με μαχαίρια. Αφορμή ήταν η Ελληνική γλώσσα που άκουγαν να μιλούν οι Χιμαραίοι.

Ένα από αυτά τα βίαια επεισόδια εκτυλίχθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Στο Καμπί της παλαιάς Χιμάρας και ενώ υπήρχε αρκετός κόσμος ακόμα έξω, έβρισαν και τον άτυχο Αριστoτέλη Γκούμα του Ηλία. Ο τελευταίος δεν άντεξε τις διαρκείς προβοκάτσιες και τον μακροχρόνιο εξευτελισμό. Κινούμενος από φιλότιμο, αντέδρασε και προσπάθησε να τους απομακρύνει από τον πολύ κόσμο, καλώντας τους να λύσουν το «ζήτημα» λίγο μακρύτερα.
Η αποκοπή του Αριστοτέλη από τους συντοπίτες του, θεωρήθηκε ως ευκαιρία για τους δράστες. Αυτοί επιβιβάστηκαν σε Ιδιωτικής Χρήσης Επιβατικό Αυτοκίνητο και όρμησαν εναντίον του άτυχου νέου, τον οποίο και δολοφόνησαν!

Ο Αριστοτέλης Γκούμας ήταν μόλις 37 ετών.

Αναβρασμός επικρατεί στη Χιμάρα μετά το τραγικό περιστατικό της δολοφονίας του Αριστοτέλη Γκούμα

Σε μια πρώτη κίνηση εκδήλωσης της οργής τους εκατοντάδες Χιμαραίοι, από όλη την Επαρχία, βρέθηκαν στον κεντρικό δρόμο που συνδέει τους Αγίους Σαράντα με τον Αυλώνα και τον απέκλεισαν.

Αίτημά τους είναι να δημιουργηθούν και να διασφαλιστούν οι συνθήκες για μια δίκαιη δίκη. Το χθεσινοβραδυνό ρατσιστικό έγκλημα είναι ένας ακόμα κρίκος σε μια σειρά βίαιων ενεργειών (δολοφονίες, εξαφανίσεις προσώπων, απαγωγές, βασανισμοί, ξυλοδαρμοί, προπηλακισμοί), που στόχο έχουν άτομα Ελληνικής καταγωγής αλλά και μνημεία τους (νεκροταφεία, εκκλησίες, αρχαιολογικοί χώροι έως και ιστορικά γεγονότα).

Για το συγκεκριμένο περιστατικό αναμένεται η στάση που θα κρατήσει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας αλλά και τα πολιτικά κόμματα της χώρας. Οι Αλβανοί αστυνομικοί συνέλαβαν για το επεισόδιο έξη νεαρούς συμπατριώτες τους.

Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από την εφημερίδα ΣΤΟΧΟΣ

Απο Ελληνικής πλευράς μέχρι στιγμής ...σιωπή . Η κυβέρνηση κάνει ΔΙΑΚΟΠΕΣ....

Διαβάστε επίσης:

Οπλισμένοι πήγαν στην Χιμάρα, τα μέλη του Αλβανικού Μετώπου

Άρχισαν τα "τσάμικα" οι ακραίοι εθνικιστικοί κύκλοι στην Αλβανία

Στην Αλβανική τηλεόραση κάνουν λόγο για Αλβανική μειονότητα στην Ελλάδα

Αμφισβητούν επισήμως τα Ελληνικά χωρικά ύδατα και οι Αλβανοί !!!

Το θυμάστε το παιδάκι ; Επιστρέφει σύντομα στην Ελλάδα με το "Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανοφώνων"

Τρομοκρατικό χτύπημα στο σπίτι του Δημάρχου της Χιμάρας και προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

MKO Γίνε κι εσύ επαγγελματίας υποστηρικτής λαθρομεταναστών έχει καλά λεφτά !

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...