Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ


Μια απόφαση και μια βιβλική καταστροφή ήρθαν για να μας θυμίσουν δυο βασικά πράγματα τα οποία είτε έχουμε ξεχάσει είτε μας τα έχουν.....ξεχάσει.
Το πρώτο είναι ότι ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο που δόξα το Θεό έχει την δυνατότητα να παράγει τα πάντα.
Το δεύτερο ότι η Ελλάδα μπορεί άνετα να είναι αυτάρκεις ως χώρα εξυπηρετώντας όλες τις ανάγκες των Ελλήνων.Δεν θα πούμε για τον ορυκτό πλούτο που κάποιοι θεωρούν φαντασίες....
Εχουμε τεράστια θάλασσα που ευνοεί το εμπόριο και την αλιεία,ήλιο για απεριόριστη ενέργεια, και εύφορη γη.
Ολα αυτά ήρθε να μας τα θυμίσει η βιβλική καταστροφή στην Ρωσία που μέχρι τώρα έχει καταστρέψει εκατ. εκτάσεις και έχει σκοτώσει 40 ανθρώπους.
Μέσα όμως σε αυτό τον χαλασμό μια απόφαση της Ρωσικής κυβέρνησης δείχνει την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουμε.
Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι μέχρι τέλος του έτους ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την εξαγωγή σιταριού η οποία θα διοχετευθεί εξ ολοκλήρου στους πληγέντες πολίτες της.
Είναι μια απόφαση που επαναφέρει το θέμα των ελληνικών εισαγωγών και εξαγωγών στα αγροτικά προιόντα.
Μια απόφαση που θα έπρεπε να είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση που στην χώρα μας επιβάλλουν τα καρτέλ,οι προσκυνημένοι κυβερνήτες και οι κανόνες της "ελεύθερης" αγοράς των Εβραιο-ευρωπαίων γραφειοκρατών.
Είναι η στάση που θα έπρεπε να ακολουθεί η καθε χώρα ώστε να εξασφαλίσει τις ανάγκες των πολιτών της στο χαμηλότερο δυνατό κόστος.
Αντ 'αυτου η σημερινή πρακτική είναι οι ασύστολες εισαγωγές προϊόντων που η χώρα θα μπορούσε να παράγει σε αφθονία κοστίζοντας εκατ.ευρώ.
Από λεμόνια Αργεντινής και πατάτες Τουρκίας μέχρι λάδι.....αν είναι δυνατόν λαδι απο Ισπανία.
Η πρακτική της τεχνητής έλλειψης που ανεβάζει τις τιμές επιτρέποντας σε κάποιους να αισχροκερδούν σε βάρος των ποιό φτωχών στρωμάτων της κοινωνίας μας.
Η εκβιαστική πρακτική των καρτέλ απέναντι στους όποιους παραγωγούς έχουν απομείνει που σιγοντάρετε και απο τις κυβερνητικές πολιτικές που επιτρέπουν την ύπαρξη τους αλλά και τις πολιτικές που αφού επι χρόνια με το σύστημα των επιδοτήσεων κατέστησαν τους αγρότες "δημόσιους υπάλληλους" ακολούθως άρχισαν να τους κυνηγάνε στις εθνικές οδούς.
Ολα αυτά είναι πρακτικές μιας "ελεύθερης" αγοράς που τον μόνο που ΔΕΝ εξυπηρετούν είναι τον καταναλωτή αλλά τον κάνουν εξαρτώμενο στα όποια συμφέροντα όπως εξαρτώμενο κάνουν και τον Έλληνα παραγωγό.
Αποτέλεσμα το κράτος να χάνει εκατ. ευρώ πληρώνοντας για εισαγωγές προιόντων που θα μπορούσαν να παράγουν οι Ελληνες και οι πολίτες να αγοράζουν τα προιόντα σε υπερβολικές τιμές.
Η λύση είναι η ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ εφαρμογή και αυστηροποίηση των νόμων για τα καρτέλ, η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ εξαγωγών σε ΟΛΑ τα αγροτικά προιόντα αν δεν καλυφθούν πρώτα οι εγχώριες ανάγκες και η επιδότηση νέων Ελλήνων παραγωγών απο χρήματα που θα γλυτώσουμε απο τις εισαγωγές ώστε να ασχοληθούν με την καλλιέργεια οποιουδήποτε προιόντος έχουμε ανάγκη και όχι αυτών που μας επιβάλλουν οι Βρυξέλλες όπως γίνεται σήμερα.
Με αυτό τον τρόπο και νεες θέσεις εργασίας θα εξασφαλιστούν και η ελληνική αγορά θα κατακλυστεί με ΕΛΛΗΝΙΚΑ προιόντα που σήμερα τα ψάχνεις με το...κυάλι.

Μας "σέρβιραν" τα φορτηγά και την ίδια ώρα ξεπουλούσαν τα τηλέφωνα!!!

  • Με την τακτική της παραπλάνησης (προσφιλής τακτική του σημερινού κυβερνητικού μηχανισμού, κατάφεραν να ξεπουλήσουν τον ΟΤΕ, ενώ υποτίθεται πως αγωνιούσαν για την εξέλιξη της απεργίας των φορτηγών!!!
  • Το χρονικό της μεγάλης προδοσίας - Όλοι οι ένοχοι
Μέσα στο κατακαλόκαιρο, με τον τρόμο της “Σέχτας” των ναζί να κλείνει κάθε στόμα, οι εντεταλμένοι έφεραν το έργο τους εις πέρας. Με μια σκανδαλώδη, αναιτιολόγητη απόφαση λίγων γραμμών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο ΟΤΕ παραδόθηκε οριστικά πριν από λίγες ημέρες στους Γερμανούς. Στις 26 Ιουλίου 2010, με απόφαση της επιτροπής κεφαλαιαγοράς, αριθμός πρωτοκόλλου 345 επί προεδρίας Αναστάσιου Γαβριηλίδη. Να θυμάστε αυτές τις λεπτομέρειες κύριοι συμπολίτες. Γιατί, ενώ η κυβέρνηση άνοιξε το θέμα με τους φορτηγατζήδες για να “κοιμηθούν” και οι τελευταίοι που ασχολούνται με την επικαιρότητα, εκποίησε αθόρυβα τον σημαντικότερο Εθνικό οργανισμό σε αυτούς που τον χρησιμοποίησαν για να ρημάξουν την Ελληνική οικονομία. Καταλάβετε κύριοι, ότι σήμερα εκποιήθηκε ένας οργανισμός που χτίστηκε από τους Έλληνες πολίτες, από την ξύλινη κολώνα μέχρι την οπτική ίνα. Ξεπουλήθηκε σε αυτούς που δεν επένδυσαν ούτε ένα Ευρώ, ούτε μία δραχμή στην ανάπτυξη. Ένα Εθνικό κεφάλαιο, απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία της δημοκρατίας (για να μην πούμε επενδύσεις στα Βαλκάνια, ανάπτυξη κλπ), δόθηκε στον Γερμανικό νεοϊμπεριαλισμό.
Κανείς δεν πιστευε ότι η κυβέρνηση θα είχε αυτό το θράσος, ιδιαίτερα μετά τις απανωτές επιτυχίες της εξεταστικής για τη Siemens που έφεραν στο φως τον τρόπο που εισήλθαν οι Γερμανοί στον οργανισμό, πως διέφθειραν κρατικούς λειτουργούς, τα έργα και τις ημέρες του κυρίου Βουρλούμη (που χασκογελάει με την εξέλιξη δείχνοντας το μεσαίο δάχτυλο σε εμάς και τα παιδιά μας), τα δις που πλήρωσε ο Ελληνικός λαός τους Εθνικούς προμηθευτές.
Και όμως τα κατάφεραν. Αρκούσαν δύο χτυπήματα από το ναζιστικό βραχίονα σε Χρυσοχοΐδη και Γκιόλια, ώστε να σωπάσουν έντρομοι όλοι αυτοί που μιλούσαν. Ο τρόμος απλώθηκε, η απόφαση πάρθηκε και κανείς δεν άρθρωσε ούτε μία λέξη. Εξαφανίστηκαν τα μέλη της εξεταστικής, χόρεψαν ανενόχλητοι οι διαχρονικά λαδωμένοι από το βρώμικο Γερμανικό χρήμα.
Κάποιοι πουλημένοι, κάποιοι τρομοκρατημένοι και οι υπόλοιποι αδιάφοροι που ασχολούνται μόνο με την επανεκλογή τους. Αυτή είναι η εικόνα της Ελληνικής πολιτικής σκηνής.
Σε αυτό το σημείο, αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη ο οποίος βλέπει το έργο που ξεκίνησε μαζί με τον αδελφό του να ολοκληρώνεται με επιτυχία. Ποτέ άλλοτε ένας ηγέτης δεν κατάφερε τόσα πολλά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.
Επίσης, θερμά συγχαρητήρια στον κύριο Γιώργο Παπακωνσταντίνου που απέδειξε δύο πράγματα: Πρώτον, κατέρριψε την αρχή διατήρησης της ύλης. Ποτέ στην ιστορία ένα τιποτα δεν κατάφερε να υλοποιήσει τόσα πολλά. Δεύτερον, κατέρριψε το ρητό “Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ ή πολλούς για λίγο”. Ο άνθρωπος που διορίστηκε στο ΔΣ του ΟΤΕ λίγο μετά την συνάντηση του με τον Χριστοφοράκο που “δεν θυμόταν”, έμελλε να παραδώσει τα κλειδιά στα μεγάλα αφεντικά.
Το γνώριζαν βλέπετε όλοι, το είχε γράψει ξεκάθαρα και ο γίγαντας ο “Σοφοκλέους 10″, εδώ και 20 μέρες. Διαβάστε προσεκτικά, έχει σημασία.
Τον άμεσο κίνδυνο να χάσει κάθε έλεγχο στον ΟΤΕ και να περάσει ο Οργανισμός στους Γερμανούς με μια «ληστρική» δημόσια προσφορά στους μετόχους μειοψηφίας αντιμετωπίζει πλέον το Δημόσιο, καθώς το υπουργείο Οικονομικών ανέχεται τις μεθοδεύσεις της διορισμένης από την προηγούμενη κυβέρνηση διοίκησης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία ετοιμάζεται να αποφανθεί, ότι δεν συντρέχει λόγος μερικής αναστολής των δικαιωμάτων ψήφου της Telekom. (διορισμένης από την προηγούμενη κυβέρνηση. Σας θυμίζει λίγο Προβόπουλο;)
Σύμφωνα με πληροφορίες του «S», βασιζόμενη σε δύο προφανώς διάτρητες γνωμοδοτήσεις, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επιμένει να θεωρεί ορθή την ευθεία παραβίαση του κοινοτικού Δικαίου, όταν επετράπη στην Deutsche Telekom να μην προχωρήσει σε δημόσια προσφορά για τους μετόχους της μειοψηφίας, όταν απέκτησε «πακέτα» μετοχών από την Marfin και το Δημόσιο. (θυμηθείτε πως σήκωσαν Γη και Ουρανό ο ΓΑΠ και οι φίλοι του όταν η Μαρφίν “αγόρασε” και πως σώπασαν ανακουφισμένοι όταν η Μαρφίν “πούλησε” στους Γερμανούς υπό την πίεση). Κύριε Βγενόπουλε μήπως πρέπει να μιλήσετε;
Δείτε όμως γιατί είναι ΕΚΝΟΜΗ Η ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ και τι έκανε η “μικρή” Πορτογαλία ακριβώς στην ίδια περίπτωση:
Από την Επ. Κεφαλαιαγοράς έχει ζητηθεί, ύστερα από τις παρεμβάσεις της Κομισιόν για να γίνει σεβαστό το κοινοτικό Δίκαιο, να εφαρμοσθεί επιτέλους η πρόβλεψη του νόμου 3406/2006, ο οποίος ορίζει, ότι η Επιτροπή μπορεί να επιβάλει πρόστιμο και να αναστείλει τα δικαιώματα ψήφου, όταν ο αγοραστής έχει παραβιάσει τις υποχρεώσεις του για υποβολή δημόσιας προσφοράς στους μετόχους της μειοψηφίας.
Αν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ήθελε να βρει τη λύση, με την οποία θα γίνεται σεβαστό το κοινοτικό Δίκαιο και θα προστατεύονται τα εθνικά συμφέροντα και το συμφέρον των μετόχων μειοψηφίας του ΟΤΕ, νομικοί επισημαίνουν ότι θα όφειλε να μην επιμείνει άλλο σε μια παράνομη απόφαση, που θα καταδικασθεί από την Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο μάλιστα πριν από λίγες ημέρες επενέβη με αστραπιαίο τρόπο για να ακυρώσει όλα τα ειδικά δικαιώματα του Πορτογαλικού Δημοσίου στην Portugal Telecom, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό πώς θα κινηθεί και στην περίπτωση του ΟΤΕ.
Αντί να εμμένει, ότι ήταν ορθό να μην υποβάλει δημόσια προσφορά η Telekom, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα μπορούσε στην παρούσα φάση να αναστείλει μερικώς (κατά 17% από το συνολικό 30%) τα δικαιώματα ψήφου της Telekom. Με τον τρόπο αυτό,
n Η γερμανική εταιρεία θα έχει πλέον για μια μεταβατική περίοδο περιορισμένα δικαιώματα ψήφου, που σε καμία περίπτωση δεν θα ξεπεράσουν το όριο της καταστατικής μειοψηφίας, πέραν του οποίου θα είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει σε δημόσια προσφορά, με βάση τις τρέχουσες, εξευτελιστικά χαμηλές τιμές των μετοχών του ΟΤΕ (κάτω από 6,5 ευρώ, ενώ το Δημόσιο είχε πουλήσει έναντι 27,5 ευρώ το 2008). Ο κίνδυνος αυτός είναι υπαρκτός και άμεσος, καθώς η Κομισιόν αμφισβητεί και τους βασικότερους όρους της συμφωνίας μετόχων, η οποία επιβάλλει σήμερα στην Telekom να είναι υποχρεωμένη να ζητήσει άδεια από το Δημόσιο για να προχωρήσει σε αγορές μετοχών. Αν αυτό συμβεί, παράλληλα με τη διαπίστωση της παράβασης με τη μη υποβολή δημόσιας προσφοράς, η Telekom θα μπορεί να ισχυρισθεί, ότι «θεραπεύει» την παρανομία, υποβάλλοντας τώρα μια δημόσια προσφορά για τους μετόχους της μειοψηφίας και να αποκτήσει τον έλεγχο του ΟΤΕ για… μια χούφτα ευρώ. Όμως, αν η Επ. Κεφαλαιαγοράς περιορίσει τα δικαιώματα ψήφου της Telekom, θα εκλείψει κάθε κίνδυνος να ξεπεράσει το όριο του 33,3%, σε οποιαδήποτε περίπτωση και το Δημόσιο θα μπορεί να επικαλεσθεί έναντι της Κομισιόν, ότι με την απόφαση αυτή αντιμετωπίσθηκε η παρανομία της μη υποβολής δημόσιας προσφοράς, αφού επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις. Επιπλέον, περιορίζοντας τα δικαιώματα ψήφου της Telekom, το Δημόσιο θα μπορέσει να ανακτήσει τον έλεγχο του διοικητικού συμβουλίου του ΟΤΕ, σύμφωνα με το άρθρο 7 της Συμφωνίας Μετόχων, αφού θα έχει μειωθεί κάτω από 15% η συμμετοχή των Γερμανών, σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα ψήφου.
Αν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν επιτελέσει το χρέος της, να επιβάλει επιτέλους την εφαρμογή του κοινοτικού Δικαίου, περιορίζοντας τα δικαιώματα ψήφου των Γερμανών, η πλήρης κατάληψη του ΟΤΕ από την Telekom, με όρους επικίνδυνους για το Δημόσιο και τους μετόχους μειοψηφίας, θα είναι απλώς θέμα χρόνου.
Η Κομισιόν είναι βέβαιο ότι θα κρίνει παράνομη τη μη υποβολή δημόσιας προσφοράς, όπως και τους περισσότερους όρους της συμφωνίας μετόχων, κυρίως όσους δίνουν στο Δημόσιο ιδιαίτερα δικαιώματα, τα οποία δεν αντιστοιχούν στο ποσοστό συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο. Σε αυτή την περίπτωση, αποδεσμευμένοι πλέον από τη Συμφωνία Μετόχων, αλλά και υποχρεωμένοι να προχωρήσουν σε δημόσια προσφορά, δεν θα έχουν παρά να ζητήσουν σε μια εξευτελιστική τιμή τις μετοχές της μειοψηφίας και ακολούθως να θέσουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους τον Οργανισμό, αφού θα έχουν «εξαφανισθεί» όλα τα ειδικά δικαιώματα του Δημοσίου…
Όπερ και εγένετο φίλες και φίλοι. Όπως ο Προβόπουλος από “Βατοπαιδινός απατεώνας” βαφτίστηκε έγκριτος από τον κύριο Παπακωνσταντίνου κάνοντας την βουβουζέλα των τοκογλύφων από την επομένη κι΄όλας των εκλογών, έτσι και η “προηγούμενη διοίκηση” διατηρήθηκε για να ολοκληρώσει την εξωφρενική μεθόδευση.
Γιατί δεν μίλησαν οι “συνδικαλιστές”; Μα ποιοί περιμένετε να μιλήσουν; Αυτοί που φίλησαν κατουρημένες ποδιές για τη θεσούλα τους; Αυτοί που ανέχτηκαν το μεγάλο πλιάτσικο του Ελληνικού λαού μέσα από τον “κοινωφελή οργανισμό” που εργαζόντουσαν; Αυτοί που έκαναν συμμορια με δικηγορικό γραφείο και έσερναν τον ΟΤΕ σε στημένες δίκες για να παίρνουν αποζημιώσεις που τις πλήρωνε ο Ελληνικός λαός; (αλήθεια τί έγινε και με αυτό το σκάνδαλο;). Που έπαιρναν τις 200άρες από τις εθελούσιες εξόδους που πλήρωνε πάλι ο Ελληνικός λαός για να κληρονομήσουν οι Γερμανοί “μειωμένο κόστος”; Αυτοί που έβγαιναν στη σύνταξη από τα …18; Χωρίς αιδώ, για τα λεφτά που ροκάνισαν από τον μόχθο του Έλληνα πολίτη; Αυτοί ούτως ή άλλως δεν θα μιλούσαν.
Γιατί δεν μίλησε Ο Παντελής Οικονόμου που πριν λίγο καιρό ούρλιαζε ελληνοποιήστε τη διοίκηση του ΟΤΕ τώρα!..
Δεν θα μιλήσει γιατί το καθεστώς τρόμου έχει βουλώσει τα ενοχλητικά στόματα της εξεταστικής και όλοι πήραν το ραβασάκι τους. Η προκύρηξη – φιάσκο: Το παρακράτος των γερμανοτσολιάδων και του καλοθρεμμένου βαψομαλλιά πίσω από την επίθεση στον Χρυσοχοΐδη.
Που πήγατε κύριε Παπουτσή με τους πύρινους λόγους επί του θέματος; Πουληθήκατε ή τρομάξατε; Για θυμηθείτε τι λέγατε για το θέμα το 2008.
Καθόμαστε λοιπόν από τις πέντε άκρες στην Ελλάδα, την Αμερική και την ΑΑ, να γράφουμε, να αγωνιζόμαστε να φωνάζουμε. Να έχουμε θυσιάσει οικογένειες, να παίζουμε με τη φωτιά, να αγοράζουμε στοιχεία, να παλεύουμε για αυτό που ονομάζεται “Ελληνικότητα”. Κάτι τέτοιες περιπτώσεις ειλικρινά μας κάνουν να θέλουμε να παρατήσουμε τα πάντα. Το σκεφτήκαμε είναι αλήθεια. Δεν θα τους κάνουμε όμως τη χάρη…
Δεν περιμένουμε από την μουτσούνα με το κουρελόχαρτο (βλ. Έλληνας πρωθυπουργός) ή τα εξαπτέρυγα (με τον Κουβέλη) να μιλήσει. Όπως δεν περιμένουμε κανέναν από τους δοσίλογους της κατοχικής κυβέρνησης να το κάνει.
Από τον Αντώνη Σαμαρά ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να μιλήσει και να καταστήσει ξεκάθαρο ότι θα ακυρώσει τη συμφωνία και θα ενεργοποιήσει το κοινοτικό δίκαιο. Ας το δηλώσει λοιπόν ξεκάθαρα.
Από το ΚΚΕ, ειλικρινά η σιωπή του μας προβληματίζει. Αναμένουμε από κει αντίδραση.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ, φάνηκε τι εξυπηρετεί όταν το βούλωσε μετά την μεταβίβαση των περιβόητων μετοχών από την Μαρφίν στην Deutche Telekom.
Όσο για τον Βγενόπουλο; Επιχειρηματίας είναι ο άνθρωπος, όχι ήρωας. Πρέπει όμως να του αναγνωρίσουμε ότι ΤΑ ΕΙΠΕ δύο χρόνια πριν, όταν ο Αλογοσκούφης και η παρέα του εξυπηρέτησαν τα φιλαράκια του της “λέσχης” των τσαρλατάνων. Ως επίλογο, διαβάστε την ομιλία του Βγενόπουλου στη βουλή τότε και θα σας λυθεί κάθε απορία.
Αιχμές για τη συμφωνία του ελληνικού Δημοσίου με την Deutsche Τelekom για τον ΟΤΕ άφησε ο Ανδρέας Βγενόπουλος της MIG, κατά την κατάθεσή του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ενώπιον της οποίας αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη ή προσυνεννόηση στη συμφωνία.
Ο κ. Βγενόπουλος δήλωσε ότι ουδέποτε θέλησε να αυξήσει το ποσοστό της εταιρίας του περισσότερο από το 20% και να διεκδικήσει το management. Σημείωσε ότι ήθελε να συνεργαστεί με την κυβέρνηση, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό και μίλησε για άδικη μεταχείριση της MIG από τους υπουργούς Οικονομίας και Επικοινωνιών.
Ο κ. Βγενόπουλος ανέφερε ότι πούλησε το ποσοστό της MIG ώστε να μην εμπλακεί σε διαμάχη με το Δημόσιο, ενώ τόνισε ότι δεν έγινε καμία συννενόηση της MIG με την κυβέρνηση για την πώληση του ΟΤΕ στην DT.
Πρόσθεσε ότι οι εταιρείες θα έπρεπε να δίνονται σε ελληνικά χέρια και όχι ξένα, ενώ σημείωσε ότι από τη στιγμή που το ελληνικό δημόσιο κατείχε ποσοστό κάτω του 40% των μετοχών του ΟΤΕ, είχε αυτομάτως χάσει την επιχείρηση και το managment της.
Ο ισχυρός άνδρας της MIG έκανε λόγο για κακή συμφωνία, σημειώνοντας ότι το εάν κερδίσει η DT θα φανεί στο μέλλον, το εάν κερδίζει το ελληνικό δημόσιο θα φανεί σε περίπου δύο χρόνια, ενώ τόνισε ότι η μόνη σίγουρα κερδισμένη είναι η MIG.
Παράλληλα υποστήριξε ότι από τη συμφωνία πλήττονται οι μικρομέτοχοι γιατί δεν έγινε δημόσια πρόταση από την Deutsche Τelekom, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι όποιος προλαβαίνει πηδά από το παράθυρο για να σωθεί.
Επικριτικός ήταν ο κ. Βγενόπουλος κατά του προέδρου του ΟΤΕ Παναγιώτη Βουρλούμη, αναφέροντας μεταξύ άλλων, ότι δεν είναι δυνατό να παίρνει βραχυπρόθεσμο δάνειο ύψους 2,7 δισ., για να αγοράσει μειοψηφικό πακέτο της Cosmote, δημιουργώντας πρόβλημα στον Οργανισμό.
Σε ό,τι αφορά τις αγωγές κατά των κ.κ. Αλ.Τσίπρα και Γ.Παπανδρέου, ο κ. Βγενόπουλος είπε ότι ο πολιτικός λόγος θα πρέπει να έχει όρια, τα οποία θέτει το Σύνταγμα και οι ελληνικοί νόμοι, και πως όπως ο ίδιος δεν μπορεί να μιλήσει κατά υπουργού, έτσι και ο ίδιος δεν δέχεται να τον αποκαλούν απατεώνα.
Δήλωσε, δε, ότι η MIG είναι η μόνη επιχείρηση στην Ελλάδα που έχει δεχθεί τέτοια κατασυκοφάντηση.
Ο αντιπρόεδρος της MIG σημείωσε: «Εγώ είμαι υπηρέτης της MIG και των μετόχων της και εσείς είστε υπηρέτες του ελληνικού λαού. Επειδή εγώ είμαι λαός, είστε και δικός μου υπηρέτης. Όλοι πρέπει να λογοδοτούμε».
«Ένας τέτοιος επιχειρηματικός όμιλος που επηρεάζει την ελληνική οικονομία θα πρέπει να έχει καλύτερη αντιμετώπιση. Μας αποκάλεσαν καταφερτζήδες. Ναι είμαστε καταφερτζήδες. Δουλεύω επί 35 χρόνια επί 14 ώρες, έκανα τη μεγαλύτερη επένδυση και τα κατάφερα. Πρέπει να αναζητήσετε και άλλους τέτοιους επιχειρηματίες. Αν αυτούς δεν τους θέλετε σε αυτή τη χώρα, να μας το πείτε» δήλωσε ο κ. Βγενόπουλος.
Σειρά τώρα, έχει η ΔΕΗ.

Ποιός είναι πραγματικά ο Γιώργος Παπανδρέου;ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

  • Άρθρο Βόμβα: Ποιος είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ο "Γιώργος" Α. Παπανδρέου; Το προφιλ ενός ψεύτη και προδότη Πρωθυπουργού.

    Αθήνα, 1/8/2010
    Ποιος είναι ο "Γιώργος" Α. Παπανδρέου; Το προφιλ ενός ψεύτη και προδότη Πρωθυπουργού.
    - Πως ένας άχρηστος μετατρέπεται σε Πρωθυπουργός.
    Καταγωγή


    Ο μικρός Jeffrey γεννήθηκε στην Αμερική το στις 16 Ιουνίου 1952 στο Saint Paul της Μινεσότα των ΗΠΑ.
    Κατάγεται από πατέρα Ελληνο-Πολωνό τον






    Ανδρέα Παπανδρέου-Mineiko (με εβραϊκή καταγωγή) και μάνα την Margaret Chant κάτοικο Αμερικής με παππού τον Douglas Chant στέλεχος των Ιεχωβάδων στις ΗΠΑ με Εβραία σύζηγο. Από το σόι του πατέρα του έχει την γιαγιά Σοφία Μινέικο, Παππού τον Γιώργο Παπανδρέου με  προπαππου τον Ζιγκμουντ Μινέικο(εδώ περισσότερα)

    Το όνομα του





    Το πραγματικό πλήρες όνομα του είναι Jeffrey Mineiko - Papandreou αλλά για ενσυντομία των φωνάζουν ΓΑΠ ή GAP (αγγλιστί) (μιάς και έτσι έγραφε το όνομα του στα email που αντάλλαζε με την μητέρα του)

    Σε ένα βιβλίο του Γιώργου Λακόπουλου "Του μιλάνε τα κύματα...Ο Ανδρέας Παπανδρέου πριν μπει στην πολιτικη", (εκδόσεις Καστανιώτη, που πρωτοκυκλοφόρησε τον Ιούνη του 2008,στις σελίδες 124-125) διαβάζουμε τα εξης :
    -Το 1959, που είχε μετακομίσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο Γεώργιος Παπανδρέου φώναξε ένα πρωί τον ιερέα της ενορίας της Εκάλης και βαφτίστηκαν και τα τέσσερα αδέρφια ορθόδοξοι χριστιανοι. Ο Γιώργος, που μέχρι τότε τον φώναζαν Τζέφρι,πήρε και επισήμως το όνομα του παππού του, με ανάδοχο τον καθηγητή Γιώργο Λιανόπουλο - φίλο του Ανδρέα από την Αμερική και υφυπουργό του Καραμανλή στη Μεταπολίτευση.Τον μικρότερο,τον Ανδρέα,τον βάφτισε ο ίδιος ο Γεώργιος Παπανδρέου. Αυτή η τελετή κρατήθηκε σαν οικογενειακό μυστικό και από μια άποψη ήταν. Έγινε κυρίως για το χατίρι του Γέρου"






    -Σημείωση 
    Ακριβής ημερομηνία και ενορία στην οποία βαφτίστηκε ο Jeffrey δεν υπάρχει..
    Πολύς κόσμος αμφισβητει ότι έχει πράγματι βαφτιστεί , λόγω του ότι ό άλλος του παππους, ο Douglas Chant, ήταν στέλεχος των Ιεχωβάδων των ΗΠΑ, και επειδη διαδιδόταν παλιότερα μια άλλη διαφορετικη ιστοριούλα περι βαπτίσεώς του στις ΗΠΑ απο τον Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο , αλλα και διότι υπάρχει και η φήμη ότι στο Αμερικανικο Κολλέγιο είχε δηλώσει προτεστάντης, και επειδη ποτε άλλοτε δεν έχει δημοσιευτει κάτι για το γεγονος της βάπτισης, ούτε φωτογραφίες απ' αυτήν.
    -Σημείωση 2
    Είχε δικαστικές διαμάχες με την Λιάνα Κανέλλη βουλευτή του ΚΚΕ για το ότι δεν χρησιμοποιεί το πραγματικό του όνομα...

    Σπουδές

    Σπούδασε κοινωνιολογία στο Amherst College στη Μασαχουσέτη (Massachusetts), ΗΠΑ, την περίοδο 1970-1975, πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην κοινωνιολογία της ανάπτυξης στο London School of Economics, Ηνωμένο Βασίλειο (1975-1977). Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Στοκχόλμη και παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα στο Κέντρο Διεθνών Σχέσεων στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, οπου συμμαθητής του ήταν ο Αντώνης Σαμαράς πρώην αποστάτης της Νέας Δημοκρατίας και σήμερα Πρόεδρος της.
    Θέσεις στην Ελληνική Πολιτική σκηνή
    Βουλευτικές θητείες
    • Βουλευτής Αχαΐας (1981-1996)
    • Βουλευτής Α' Αθήνας (1996-2004)
    • Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης (Μάρτιος 2004-Σεπτ. 2007)
    • Βουλευτής Αχαΐας (Σεπτ. 2007 - Οκτ. 2009)
    • Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής (Οκτ. 2009 - Σήμερα)
    Υπουργικές θητείες
    • Υφυπουργός Πολιτισμού (Ιούλιος 1985 - Φεβρουάριος 1987)
    • Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (1988 - 1989)
    • Υφυπουργός Εξωτερικών (Οκτώβριος 1993 - Ιούλιος 1994)
    • Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (Ιούλιος 1994 - Σεπτέμβριος 1996)
    • Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών (Σεπτέμβριος 1996 - Φεβρουάριος 1999)
    • Υπουργός Εξωτερικών (Φεβρουάριος 1999 - Φεβρουάριος 2004, Οκτώβριος 2009 - σήμερα)


    Το χρονικό του ψέμματος και της προδοσίας
    Ο Jeffrey Papandreou είναι μέλος και έχει συμμετάσχει παρα πολλές φορές στην ζωη του στις συνεδριάσεις της Λέσχης Bilderberg, ανα τον κόσμο.
    Η τελευταία φορά που συμμετείχε ήταν στην Bilderberg που έγινε στο Καβούρι της Αττικής το 2009 πριν αναλάβει πρωθυπουργός οπου εκεί πήρε το χρήσμα για να πάρει το τιμόνι της Ελλάδας.
    Σημείωση
    Τα σχέδια της Bilderberg για την Ελλάδα είναι και το ΠΑΣΟΚ επιβάλει:
    -Αφελληνισμός
    -Καταστροφή της παιδείας(ήδη το κανει η Διαμαντοπουλου που είναι μέλος της Bilderberg)
    -Καταστροφή και σβήσιμο της Ιστορίας
    -Διάλυση πολιτισμού και γλώσσας
    -Αχταρμοποίηση Ελληνικού Λαού με την βοήθεια Μεταναστών(λαθραίων και μη)
    -Επιβολή ΔΝΤ 
    -Πώληση ορυκτού πλούτου σε ξένες εταιρίες
    -Ιδιωτικοποίηση των πάντων
    -Eπιβολή της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης
    -Ηλεκτρονικές Ταυτότητες
    -Διχωτόμηση και κατακερματισμός της Ελλάδας σε 9 περιφέρειες (Ανεξάρτητη Κρήτη,Δωδεκάνησα-Τουρκία, Θράκη-Τουρκικη Θράκη, Μακεδονία-Σκόπια, Ηπειρός-Αλβανία, Ανεξάρτητη Κέρκυρα, Πελλοπόνησος, Στερεά Ελλάδα, Κυκλάδες)
    Ο Henry Kissiger (Ισόβιος Πρόεδρος της Bilderberg) και πρώην Υπ.Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε αναφέρει σε ομιλία του στην Ουάσικτον, το 1974: 
    “Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα κουμαντάρονται. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες: έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητα τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στα στρατηγικώς απαραίτητα σχέδια μας στα Βαλκάνια, την Μεσόγειο, και την Μέση Ανατολή.”

    Σημείωση 
    Το ΔΝΤ ήξεραν οτι αν μπει στην Ελλάδα αυτοι που κανουν κουμαντο ειναι το ΔΝΤ. Κυβέρνηση δεν έχουμε πλεον, ειναι πιόνια του ΔΝΤ.. Το ΔΝΤ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ, ΕΠΙΒΑΛΕΙ και η Κυβέρνηση πράτει χωρίς να πει τίποτα.
    Όσοι ασχολούνται με την Νεα Τάξη Πραγμάτων ήξεραν πως ηταν η σειρά μας το 2010.

    Προεκλογικές θέσεις:
    Σε μια περιοδο που η Ελλάδα έχει αρχίσει να αχνοφαίνεται υπερχρεωμένη εμφανίζεται ο Jeffrey σε όλες τις προεκλογικές ομιλίες του λέγοντας πως λεφτά υπάρχουν... Έτσι με τα ψέματα κέρδισε την εμπιστοσύνη του κόσμου ωστε να τον ψηφίσει απέναντι σε μια Ν.Δ. μπαχαλαμένη..
    1)Τον Οκτώβριο του 2009 αναμβάνει πρωθυπουργός της Ελλάδας και εδώ αρχίζει η προδοσία της Ελλάδας και η επιβολή των ορέξεων των τραπεζιτών ΔΝΤ,ΕΚΤ κλπ λέγοντας “Λεφτά υπάρχουν”* H ορκομωσία του έγινε με το αριστερό χέρι όχι το δεξί....(περισσότερα στις παραπομπές)

    2)Έλεγε το ασφαλιστικό είναι άδικο και κατέβαινε στις πορείες μαζί με τους απεργούς







    Μετεκλογικές θέσεις και πράξεις:

    1) Του έγινε πρόταση για δανεισμό από Αμερικάνικη εταιρία (Hayman Private Equity LLC στην Βοστόνη) μία στις 11 Ιανουαρίου επιστολή δηλώσεως προθέσεως, και μετά στις 8 Φεβρουαρίου τις οποίες δεν δέχτηκε.....αρα δεν μπορεί να λέει πως δεν υπήρχαν καθόλου λεφτά....(κρατάμε επιφυλάξεις για τους προσφερθέντες όρους... κανείς δε σου χαρίζει τίποτε, και τα Private Equities είναι σκληρά αρπαχτικά συνήθως).







    2) Την επομένη των εκλογών, εντελώς συμπτωματικά, η ΤτΕ(με την βοήθεια του Προβόπουλου που είναι μέλος της bilderberg) αλλάζει τον κανονισμό και διευκολύνει την ανοικτή πώληση ελληνικών ομολόγων, δλδ διευκολύνει την άνοδο των επιτοκίων (υπόθεση Τ+10)(περισσότερα στις παραπομπές).

    3) Τον Ιανουάριο του 2010 άρχισε να λέει  και αυτός και ο Γιώργος Παπακωσταντινου πως λεφτά υπήρχαν και πως δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε στο ΔΝΤ.(περισσότερα στις παραπομπές)

    4) Τον Απρίλιο του 2010 απο το Καστελόριζο ανακοινώνει την προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στηριξης... ΔΝΤ κλπ 

    5) Συνεχίζει να κανει τα στραβά μάτια για το Αιγαίο και κλείνει συμφωνίες, με Τούρκους και Αμερικάνους ,κάτω απο το τραπέζι(στις παραπομπές περισσότερα).

    6) Κατήργησε τον τίτλο Εθνικής από το Υπουργείο Παιδείας και απο άλλα Υπουργεία.

    7) Κατήργησε το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

    8) Συνομιλεί με τα σκόπια με βάση το όνομα “Μακεδονία” και το υπόλοιπο κομμάτι βλέπουμε.

    9) Ο ελληνικός λαός εχει αρχισει να πεινάει και λέει στους υπουργούς του: “Κάντε διακοπές άφοβα”.

    10) Κάνει τα στραβά μάτια για την Θράκη τώρα που είναι σοβαρή η κατάσταση.

    11) Τον Ιούλιο του 2010  είναι ο πρώτος “Έλληνας” πρωθυπουργός που επισκέπτεται το Ισραήλ  και καταθέτει στεφάνι για το ολοκαύτωμα των Εβραίων.(στις παραπομπές περισσότερα).

    12) Τον Ιούλιο του 2010 συζητάει για πώληση Κρατικών τραπεζών μετά απο πρόταση του ιδρυτικού μέλους του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Σάλλα.

    13) Αφαιρεί τον πίνακα από το πρωθυπουργικό γραφείο η Ελλάς Ευγνωμονούσα (πριν την επίσκεψη Ερντογαν)(περισσότερα στις παραπομπές).

    14) Τον Ιούλιο του 2010 κανει πολιτική επίταξη και επιστράτευση απεργών(ιδιοκτητών και οδηγών φορτηγών) γιατι αντιδρούσαν στο άνοιγμα του επαγγέλματος τους.







    Σημείωση

    Ο συνταγματολόγος Βενιζέλος(τρομάρα του) το 2007 λέει πως μια πολιτική επιστράτευση και επίταξη λόγο απεργίας αδιανόητη, λέγοντας:
    Είναι επίσης αδιανόητο, μετά από όσα έχουν συμβεί, να μην υπάρχει ρητή μνεία της τροπολογίας αυτής στο φαινόμενο της απεργίας. Και στη δική μας πρόταση, όπως και στην πρόταση του Συνασπισμού, προβλεπόταν ρητά ότι η απεργιακή κινητοποίηση από μόνη της δεν συνιστά λόγο επιβολής κατάστασης έκτακτης ανάγκης, πολιτικής κινητοποίησης και άρα δεν μπορεί να οδηγήσει σε πολιτική επιστράτευση, παρά μόνο εάν συντρέχουν οι αυστηρά οριοθετημένες προϋποθέσεις του άρθρου 22 παράγραφος 4.Είτε σε περίπτωση πολέμου ή γενικής επιστράτευσης είτε όταν υπάρχουν αμυντικές ανάγκες είτε όταν υπάρχουν αμιγώς πολιτικές ανάγκες, δηλαδή ανάγκες αστικής κινητοποίησης, σε περίπτωση θεομηνίας ή ισοδύναμης ανθρωπογενούς καταστροφής και σε περίπτωση προβλήματος δημόσιας υγείας που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα συνήθη μέτρα.








    Συμπέρασμα...
    Μετά τον Εφιάλτη στις Θερμοπύλες δεν έχει ξαναεμφανιστεί τέτοιος προδότης στον Ελλαδικό χώρο....
    Μας κυβερνάει ένας άχρηστος (όπως έλεγε ο Πάγκαλος) προδότης πολιτικός, που ανέβηκε στα στρώματα της πολιτικής με την βοήθεια της μασωνίας, των εβραίων και της bilderberg, ώστε να στεφθεί πρωθυπουργός της Ελλάδας και να την πουλήσει σε αυτά τα κέντρα διακυβέρνησης του πλανήτη. Είναι δημόσιος κίνδυνος, διέπραξε ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ με την υπογραφή του μνημονίου ξεκινώντας το έργο της καταστροφής της πολύπαθης Ελλάδας, ξέροντας απο την πρώτη στιγμή που πήγε στο Καβούρι το 2009 οτι ήταν σειρά του στην πολιτική. Ενας άχρηστος, τελιωμενος, ξεφτιλισμένος, πολιτικός που μπορεί να έχει Ελληνική καταγωγή, αλλά δεν νιώθει Έλληνας(όπως λεει και ο αδερφός του Νίκος), αδιαφορόντας φυσικα για ότι συμβαίνει που ξέρει πολυ καλα τι συμβαίνει και προσπαθει με λόγια και πράξεις με την βοήθεια των ΠΑΣΟΚΟΚΑΝΑΛΩΝ να κοροϊδέψει τους Έλληνες κατι που θα αρχισει σιγα σιγα να βλέπει οτι δεν καταφέρει..
    Επομένως αν συμφωνείτε μαζί μου






    Ο JEFFREY GIORGOS MINEIKO PAPANDREOU CHANT
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ, ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ Η ΟΜΙΛΙΑ, ΝΑ ΕΞΟΡΙΣΤΕΙ, ΝΑ ΔΗΜΕΥΘΕΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ  ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ
    Και αυτός και όσοι υπέργαψαν το μνημόνιο...





    Το πρώην "ΠΑ.ΣΟ.Κ" πλέον αποτελείται από:
    A)Yπουργούς και γενικούς γραμματείς χωρίς πτυχία
    Β)Εβραίους
    Γ)Μέλη της Λέσχης Bilderberg
    Δ)Μασώνους
    Τα ονόματα τους;
    Δημήτρης Δρούτσας, Παύλος Γερουλάνος, Άννα Διαμαντοπούλου, Θάλεια Δραγώνα, Μαρία Δαμανάκη, Γιώργος Παπανδρέου, Γιώργος Παπακωσταντίνου, Ευάγγελος Βενιζέλος (πραγματικό όνομα Τούρκογλου), Μιχάλης Χρυσοχοίδης(πραγματικό όνομα Κοεμζόγλου), Αλεβιζάτος, Άλεξ Ρόντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, Τρεπεκλής,Ανδρέας Luerdi (κατά κόσμον Λοβέρδος), η Παρασκευή Κέλλερ (κατά κόσμον Χριστοφιλοπούλου)




















    Κείμενο

  1. http://anti-ntp.blogspot.com

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Ο Βαρθολομαίος παίρνει το Βραβείο των Μακκαβαίων!

Ανεξάρτητους συνδυασμούς τουρκοφρόνων στήνει η Άγκυρα στη Θράκη


  • Δόθηκαν ήδη τα χρίσματα και αναμένεται στα ψηφοδέλτια η εμφάνιση σκληροπυρηνικών τουρκοφρόνων και γνωστών "υπαλλήλων" του Τουρκικού Προξενείου
  • Είναι το πρώτο βήμα προς "ανεξάρτητο", ενώ αν αλλάξει ο εκλογικός νόμος και μειωθεί το ελάχιστο 3% για είσοδο στην Βουλή, οι επόμενες Βουλευτικές Εκλογές θα μετατραπούν σε Συνταγματική Επίθεση κατά της Ελληνικότητας της Θράκης
Αν και οι πρώτες προσπάθειες του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής δεν είχαν ευοδωθεί για κάθοδο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου, τα δεδομένα απ’ ότι φαίνεται άρχισαν να αλλάζουν άρδην! Οι προετοιμασίες για μια τέτοια κίνηση είχαν ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες, όμως το επίσημο «χρίσμα» δόθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς στην Κομοτηνή με αφορμή το μνημόσυνο του Αχμέτ Σαδίκ.
Έτσι, το πρώην κόμμα του Σαδίκ DEP, ετοιμάζει συνδυασμούς τόσο στον Δήμο Ξάνθης όσο και στον Δήμο Κομοτηνής, ενώ καλοβλέπει και μια υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης! Και μπορεί στην Ξάνθη (με 66% χριστιανικό πληθυσμό) τα πράγματα να ήταν λίγο πολύ αναμενόμενα, καθώς υπάρχει και η περίπτωση του 2006, αλλά στην Κομοτηνή το εγχείρημα θα είναι πρωτόγνωρο και τινάζει όλες τις στρατηγικές των υποψηφίων δημάρχων στον αέρα!
Για τις υποψηφιότητες συνεδρίασε τις προηγούμενες ημέρες η λεγόμενη «Συμβουλευτική Επιτροπή Τούρκων Δυτικής Θράκης» και αποφασίστηκε η μειονότητα να κατεβάσει δικού της υποψήφιους, αφού όμως πρώτα δει τις προτάσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Μετά την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για Ξάνθη και Κομοτηνή, καθώς και οι διαφαινόμενες υποψηφιότητες της ΝΔ (με Στυλιανίδη και Κοτσάκη), η Συμβουλευτική συνεδρίασε ξανά και αποφάσισε την αυτόνομη κάθοδο, μιας και υπάρχουν πολλές αντιδράσεις στους συγκεκριμένους υποψηφίους των κομμάτων!
Αυτό που μένει είναι να δούμε τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες, με τις νέες υποψηφιότητες που θα ανακοινωθούν και τις νέες συναντήσεις που θα υπάρξουνε…

Η αρχαιότερη βυθισμένη πόλη στο Παυλοπέτρι Λακωνίας


Η αρχαιότερη ίσως στον κόσμο βυθισμένη πόλη βρίσκεται στο Παυλοπέτρι της νότιας Λακωνίας,


Εἰκόνα

σε βάθος μόλις τριών έως τεσσάρων μέτρων και πολύ κοντά σε μια αμμουδερή ακτή ιδιαίτερα δημοφιλή στους τουρίστες και τους κατασκηνωτές. Τώρα μια ομάδα επιστημόνων από το Ερευνητικό Κέντρο Υποβρύχιας Αρχαιολογίας του βρετανικού Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ, σε συνεργασία με Έλληνες συναδέλφους τους, φιλοδοξούν να αποκαλύψουν τα μυστικά της, με τη βοήθεια εξελιγμένου ηλεκτρονικού εξοπλισμού που μπορεί να φέρει επανάσταση στο χώρο της ενάλιας αρχαιολογίας.

Τα απομεινάρια της βυθισμένης προϊστορικής πόλης, που χρονολογείται από τουλάχιστον το 2800 πΧ., περιλαμβάνουν ανέπαφα κτίρια, αυλές, δρόμους, καθώς και μεταγενέστερους τάφους που πιστεύεται ότι ανήκουν στη Μυκηναϊκή περίοδο. Αν και οι Μυκηναίοι βασίζονταν ιδιαίτερα στη δύναμη τους στη θάλασσα, λίγα πράγματα είναι γνωστά για τα λιμάνια και τις ακμάζουσες παραθαλάσσιες πόλεις τους (μια από αυτές εικάζεται ότι ήταν το Παυλοπέτρι), καθώς το αρχαιολογικό ενδιαφέρον έχει στραφεί κυρίως στα παλάτια και τους τάφους της ελληνικής ενδοχώρας.

Τα υποθαλάσσια ερείπια εντοπίστηκαν και χαρτογραφήθηκαν το 1968 από ομάδα του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ με επικεφαλής τον δρα Νίκολας Φλέμινγκ, αλλά από τότε δεν έχει γίνει καμία έρευνα στην περιοχή. Σαράντα χρόνια μετά, ο δρ Γιον Χέντερσον, από το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ, θα είναι ο πρώτος αρχαιολόγος που θα έχει επίσημη πρόσβαση στην περιοχή, έχοντας πάρει ειδική άδεια από το ελληνικό κράτος.

Στόχος των επιστημόνων είναι να αποκαλύψουν την ιστορία και την ανάπτυξη της πόλης, να ανακαλύψουν από πότε κατοικήθηκε και, μέσω συστηματικής μελέτης της γεωμορφολογίας της περιοχής, να κατανοήσουν πότε και για ποιους λόγους η πόλη εξαφανίστηκε κάτω από τη θάλασσα. Σύμφωνα με τον δρα Χέντερσον, το Παυλοπέτρι "αποτελεί τοποθεσία σπάνιας διεθνούς αρχαιολογικής σημασίας" και γι΄' αυτό, όπως είπε, η έρευνα πρέπει να γίνει έγκαιρα προτού τα εναπομείναντα στοιχεία χαθούν για πάντα (ήδη υφίστανται ζημιές από τον τουρισμό, τους δύτες και τις άγκυρες των σκαφών).

Ο Χέντερσον και η ομάδα του, σε συνεργασία με τον Ηλία Σπονδύλη της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού, θα διεξάγουν λεπτομερή ψηφιακή ακουστική υποθαλάσσια έρευνα του χώρου, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό που αρχικά είχε χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς σκοπούς και για υποθαλάσσιες έρευνες πετρελαίου. Ο εξοπλισμός μπορεί να παράγει φωτορεαλιστικές, τρισδιάστατες ψηφιακές αναπαραστάσεις του θαλάσσιου πυθμένα και των υποθαλάσσιων κατασκευών, με ακρίβεια μικρότερη του 1 χιλιοστού, μέσα σε λίγα λεπτά.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ινστιτούτο Αιγαιακής Προϊστορίας, το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ και τη Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών. Έχουν προγραμματιστεί τέσσερις περίοδοι έρευνας και ανασκαφών. Οι εργασίες πλήρους ψηφιακής χαρτογράφησης θα πραγματοποιηθούν φέτος το Μάιο και Ιούνιο, οι εργασίες θα συνεχιστούν από το 2010 έως το 2012, το 2013 θα μελετηθούν τα στοιχεία που θα έχουν προκύψει και τα 2014 αναμένεται να δημοσιευτούν τα αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...