Κυριακή 19 Μαΐου 2013

ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΣΟΚ ΤΟΥ Μ.ΜΠΑΡΝΙΕ "Θεσμοθέτηση κατάσχεσης καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ" - Τέρμα ο ELA για τις τράπεζες


Οι Έλληνες καταθέτες των ελληνικών τραπεζών που έχουν καταθέσεις πάνω από 100.000 ευρώ  θα "διασώζουν" τις ίδιες τι τράπεζες σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο ξαναχρειαστούν κεφάλαια και ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ). Αυτό ξεκαθάρισε με σαφήνεια εξηγώντας και την σχετική απόφαση του Eurogroup ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ.
Που σημαίνει ότι δεν πρόκειται πλέον να λάβουν χρήματα από τον ELA, όπως αυτά που λάμβαναν εδώ και μία διετία οι ελληνικές τράπεζες χρεώνοντας με τεράστια δάνεια τους φορολογούμενους πολίτες, οι οποίοι επί της ουσίας πληρώνουν τους μετόχους των τραπεζών αυτών, αλλά θα κατάσχονται κατ'ευθείαν οι καταθέσεις ένω των 100.000 ευρώ.
Υποτίθεται ότι μέχρι αυτό το ποσό είναι ασφαλισμένες...

ΟΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΑΣ Οριστική ένταξη των Σκοπίων στον South Stream - Η Ελλάδα απλός παρατηρητής των εξελίξεων


Η σκοπιανή κυβέρνηση ενέκρινε το τελικό κείμενο της συμφωνίας με τη Ρωσία για την κατασκευή τμήματος του αγωγού, South Stream, που θα διέρχεται από τη χώρα, με τις υπογραφές να αναμένεται να "πέσουν" τον Ιούνιο, αφήνονντας απ'έξω την Ελλάδα!
Όταν συμβεί αυτό θα έχουμε την παγκόσμια πρωτοτυπία, η Ελλάδα η χώρα δηλαδή  που εμπνεύστηκε και συμφώνησε με την Ρωσία για την κατασκευή του South Stream να μείνει εκτός (!), ενώ στο τέλος όλα τα υπόλοιπα Βαλκάνια θα συμμετέχουν.Είμαστε περίεργοι να δούμε την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης, και τι επικοινωνιακές, αστήριχτες, χωρίς επιχειρήματα ατάκες θα ακούσουμε για την εξέλιξη αυτή.
Δεν έχει, ακόμη, καθορισθεί η ημερομηνία της υπογραφής από τις δύο πλευρές, αλλά όπως δημοσιεύεται, είναι πιθανόν να γίνει μέσα στον Ιούνιο, στην Αγία Πετρούπολη, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ζόραν Σταβρέσκι, σε συνέντευξή του στο Reuters.

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...