Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Τράπεζα τροφίμων σε σχολεία της Κρήτης για μαθητές που δεν μπορούν να πάρουν ούτε κουλούρι!



Image
Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των σχολείων 9ου, 10ου, 11ου δημοτικού σχολείου-νηπιαγωγείου Χανίων και του 7ου γυμνασίου, δημιουργούν τράπεζα τροφίμων, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς.

Δάσκαλοι και καθηγητές, διαπιστώνοντας πως αρκετοί από τους μαθητές των σχολείων δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ούτε ένα κουλούρι από το κυλικείο, αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και να παρέμβουν.

Όπως είπε στο «Flashnews.gr» διευθύντρια σχολείου της περιοχής κ. Μαρία Κληματσάκη, περιστατικά με παιδιά των οποίων οι γονείς δεν έχουν να τους δώσουν το καθημερινό χαρτζιλίκι ήδη διαφαίνονται και με την πάροδο του χρόνου θα ενταθούν. «Έχουμε παιδιά που δεν έχουν χρήματα για φαγητό όπως είχαν τις προηγούμενες χρονιές. Προκειμένου να το αντιμετωπίσουμε αυτό ξεκινήσαμε να δίνουμε κολατσιό δωρεάν σε κάποια παιδιά από το κυλικεία των σχολείων».

Η τράπεζα θα φιλοξενηθεί σε αίθουσα που θα διατεθεί από το ΤΕΙ Κρήτης. Τα τρόφιμα θα συγκεντρώνονται από τα σχολεία της Χαλέπας και θα διακινούνται με τη βοήθεια ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, εθελοντών, γονέων και κατοίκων της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί πως για την ώρα και μέχρι να δημιουργηθεί η τράπεζα τροφίμων, κάτι που θα γίνει άμεσα, υπάρχει μια συντονιστική επιτροπή που έχει αναλάβει, τις όποιες ενέργειες.

Σε ό,τι αφορά τις προμήθειες σε τρόφιμα σε πρώτη φάση θα συγκεντρώνονται από τα ίδια τα παιδιά, που ξεπερνούν τα 1000 σε αριθμό, όπου ανά τάξη θα φέρνουν ένα προϊόν το μήνα, προκειμένου να μαζευτεί μια ποσότητα τροφίμων για να διανεμηθεί στις οικογένειες που θα διαπιστωθεί πως υπάρχει πρόβλημα.

Επίσης τα τρόφιμα που θα περισσεύουν θα πηγαίνουν στους διάφορους τοπικούς φορείς που ασχολούνται με τη διανομή φαγητού στους συνάνθρωπους μας που έχουν ανάγκη. 



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΟΥΤΙΝ..ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Μυστική Ελλάδα Έλληνες της Μεσογείου



Ξεκίνησε ο ρωσικός Στόλος για το Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο…

  Έρχεται το ''ΧΙΛΙΑΡΜΕΝΟ''.....;!


Ο κύβος ερρίφθη: Μετά τον ανεφοδιασμό του σε καύσιμα και πυρομαχικά στην βάση του το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov έλαβε διαταγή από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας να πλεύσει πάση δυνάμει στην Aν. Μεσόγειο και το Αιγαίο....

 
Όπως αναφέρουν πηγές από την Μόσχα το αεροπλανοφόρο συνοδευόμενο από το αντιτορπιλικό Admiral Chabanenko κλάσης Udaloy II  θα ξεκινήσει από τον ρωσικό Βορρά γύρω στις 10 Δεκεμβρίου και θα πλεύσουν ταχύτατα προς την Ανατολική Μεσόγειο, με σκοπό να επισκεφτούν και να αγκυροβολήσουν σε συριακά λιμάνια περί τα τέλη του έτους κατά πάσα πιθανότητα πριν από τα Χριστούγεννα. 


Η  Μόσχα  πάντως επιμένει ότι η κάθοδος των πλοίων αυτών ήταν προγραμματισμένη από την ηγεσία του ρωσικού Ναυτικού από το 2010, στο πλαίσιο των τακτικών ασκήσεων και εμφανίσεων στην περιοχή μας, ωστόσο Σύροι διπλωμάτες σημείωναν με νήμα ότι «οι έξυπνοι άνθρωποι κατανοούν ότι σε κανέναν δεν χρειάζεται μια ένοπλη σύρραξη στη Μέση Ανατολή».

 
Με δεδομένη την παρουσία και άλλων ρωσικών πλοίων στην Μεσόγειο αυτήν την περίοδο, όπως της φρεγάτας Ladnyy κλάσης Krivak II, τα οποία όμως ανήκουν στον Στόλο της Μαύρης θάλασσας, αναμένεται ότι η ρωσική Ναυτική δύναμη θα αποτελέσει μία νέα παράμετρο στον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχτεί η κρίση στην Συρία. 


Με λίγα λόγια η Ρωσία αυτή την φορά δεν φαίνεται να επιλέγει την παθητική στάση που κράτησε στην περίπτωση της Λιβύης, αλλά όπως φαίνεται διακηρύσσει με τον πλέον επιδεικτικό τρόπο το ενδιαφέρον της για την Συρία, αφού τα ρωσικά συμφέροντα στην περιοχή δεν θα μπορούσαν να αποδεχτούν μία νέα αλλαγή καθεστώτος.  


Εδώ και χρόνια οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν αναβαθμιστεί μετά από μία περίοδο κάμψης λόγω των γνωστών προβλημάτων που αντιμετώπιζε η μετασοβιετική Ρωσία και ένας από τους άμεσους στόχους του νέου ρωσικού στρατηγικού σχεδιασμού για την Μέση Ανατολή, περιλαμβάνει την ανακατασκευή της ναυτικής βάσης στην Ταρτούς η οποία στο παρελθόν αποτελούσε σημείο ανεφοδιασμού του Σοβιετικού Ναυτικού.  



Το λιμάνι της Ταρτούς έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια στην προκεχωρημένη βάση του ρωσικού Ναυτικού στην περιοχή και το σταθμό ανεφοδιασμού των πλοίων που επιχειρούν στην Μεσόγειο  και στην ευρύτερη περιοχή του ινδικού ωκεανού. 


Συνολικά 50 Ρώσοι και τρία πλωτά αγκυροβόλια έχουν εγκατασταθεί εδώ και αρκετά χρόνια στο λιμάνι της Ταρτούς, ενώ μεταξύ των εργασιών που εκτελούνται είναι και η εκβάθυνση του λιμένα ώστε να μπορεί να φιλοξενεί ακόμα και αεροπλανοφόρα

Οι εργασίες στο πρώην 720ο σταθμό ανεφοδιασμού του σοβιετικού Στόλο της Μαύρης θάλασσας σύμφωνα με τον σχεδιασμό που είχε γίνει επρόκειτο να ολοκληρωθούν το 2011. Το συγκεκριμένο λιμάνι βρίσκεται στο ιδανικό σημείο για το ρωσικό Ναυτικό αφού απέχει 285 μίλια από τη διώρυγα του Σουέζ

Υπενθυμίζεται ότι το Σεπτέμβριο του 2008 είχε ανακοινωθεί από ρωσικές πηγές  ότι η Ρωσία και η Συρία είχαν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την αξιοποίηση του λιμανιού της Ταρτούς ως της μόνιμης βάσης του ρωσικού Ναυτικού στην περιοχή της Μ. Ανατολής. 

Για την προστασία δε της ναυτικής  βάσης στην Συρία είχαν διαρρεύσει πληροφορίες ότι οι Ρώσοι θα εγκαταστήσουν και αντιαεροπορικά συστήματα S-300 τα οποία θα τα χειρίζονται Ρώσοι αξιωματικοί.

 
Στο παρελθόν έχει επισκεφθεί δύο φορές το λιμάνι Ταρτούς, το 1995 και το 2007. Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov θα μεταφέρει οκτώ μαχητικά Su-33, άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό νέων αεροσκαφών Mig-29Κ και δύο ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα Κa-27


Το δε αντιτορπιλικό Admiral Chabanenko είναι εξοπλισμένο με 8 βλήματα επιφανείας-επιφανείας SS-N-22 Sunburn, 64 αντιαεροπορικά βλήματα SA-N-9 Gauntlet, 2 αντιαεροπορικά συστήματα  Kortik (SA-N-11), 2 πυροβόλα AK-130 των 130 χλστ, 6 αντιπυραυλικά πυροβόλα AK-630 των 30 χλστ, 10 εκτοξευτές ανθυποβρυχιακών ρουκετών RBU-Udav και 2 ελικόπτερα Ka-27 Helix.   



ΠΗΓΗ

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΕΟΖ, το σχέδιο υλοποίησης του κατακερματισμού της Ελλάδας


Τι είναι οι Ε.Ο.Ζ. και πώς λειτουργούν; Ε.Ο.Ζ. (Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες) φαίνεται πως θέλουν να δημιουργήσουν στην Ελλάδα οι «δάνειες» δυνάμεις, οι Ευρωπαίοι εταίροι και οι Ευρωπαίοι μεγαλοβιομήχανοι. Οι Ε.Ο.Ζ. ουσιαστικά είναι περιοχές ενός κράτους, οι οποίες λειτουργούν με ιδιότυπο καθεστώς και στην ουσία «απελευθερώνονται» από τα ελεγκτικά όργανα αυτού του κράτους και μεταβάλλονται σε περιοχές «ειδικού καθεστώτος» σε ευρεία και όχι σε στενή κλίμακα. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, στο Σύνταγμα του 1911, φοβούμενος τάσεις διαφοροποίησης περιοχών της χώρας, είχε προβλέψει με τα κατάλληλα άρθρα να αποκλειστεί κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. Αυτά τα άρθρα, δεν τα έλαβαν υπόψη οι σύγχρονοι συνταγματολόγοι.

Ελεύθερες οικονομικά περιοχές έχουν κυρίως οι ασιατικές χώρες. Πρόκειται για περιοχές όπου λειτουργούν οικονομικά, με διαφορετικά επιχειρηματικά κριτήρια από τις άλλες περιοχές της χώρας. Διαμορφώνεται ένα ελκυστικό πλαίσιο προσέλκυσης επενδύσεων, το οποίο περιλαμβάνει «ειδικές οικονομικές ζώνες με ξεχωριστό νομικό, διοικητικό και εργασιακό καθεστώς, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επενδυτές» (Ελευθεροτυπία 25.10.11).

Τη συζήτηση για την ανάπτυξη τέτοιων ζωνών άνοιξε το καλοκαίρι ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομίας κ. Στέφαν Κάπφερερ, ο οποίος υποστήριξε πως «οι γερμανικές επιχειρήσεις δεν χρειάζονται εγγυήσεις για να επενδύσουν στην Ελλάδα, αρκεί να δημιουργηθούν Ε.Ο.Ζ.».
Την «αναγκαιότητα» των ΕΟΖ έθιξε έμμεσα και η πρώτη τριμηνιαία έκθεση του Χορστ Ραϊχενμπάχ, ο οποίος προ ημερών διαμήνυσε ότι για να επιστρέψει η Ελλάδα σε αναπτυξιακή τροχιά απαιτείται να προωθηθεί άμεσα το πρόγραμμα Helios, και 5 έργα εκμετάλλευσης αυτοκινητοδρόμων. Το γεγονός ότι οι αλλαγές που φέρνει η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου (σε συνέχεια του πρώτου Μνημονίου και των αποφάσεων του Ιουλίου) στην Ελλάδα, την καθιστούν ένα ιδιότυπο υβριδικό μοντέλο χώρας υπό ιδιόμορφη αποικιοκρατία, αποδεικνύεται καθημερινά στην πράξη.

Ο… «Αγών» της Γερμανίδας καγκελάριου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας της, χρησιμοποιώντας την εθελόδουλη κυβέρνηση του ΓΑΠ (έως τώρα) και τον εντολοδόχο θίασο (βλέπε κυβέρνηση Παπαδήμου) τώρα και εωσότου ολοκληρώσει το… καταστροφικό της έργο, φαίνεται να περνά μέσα από το ΕΣΠΑ και το νέο καθεστώς των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ). Κι εδώ αξίζει να αναρωτηθεί κανείς: Μα είναι δυνατόν να ενδιαφέρονται τόσο πολύ για το καλό της Ελλάδας και των Ελλήνων εργαζομένων οι Γερμανοί βιομήχανοι; Μάλλον όχι, αφού οι Ε.Ο.Ζ. ουσιαστικά αποτελούν μηδενικό κέρδος για το κράτος μέσα στο οποίο δημιουργούνται.

Για το συγκεκριμένο θέμα των Ε.Ο.Ζ. ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει δείξει η Γερμανία και γερμανοί μεγαλοβιομήχανοι. Παράλληλα, έχει ήδη… πέσει η ιδέα οι «φίλοι» μας Γερμανοί «επενδυτές» να αξιοποιήσουν τα προγράμματα του ΕΣΠΑ για τις επενδύσεις τους. Μια λοιπόν και το ελληνικό κεφάλαιο δεν βάζει χρήματα για να εκμεταλλευτεί αγρίως τις επενδυτικές ευκαιρίες, αναλαμβάνουν οι ξένοι μεγαλοκαρχαρίες να τεμαχίσουν την Ελλάδα σε ΕΟΖ, αξιοποιώντας μάλιστα κοινοτικό χρήμα. Ε, να μην βγάλουν και λεφτά από την τσέπη τους! Και ο ίδιος ο Ραϊχενμπάχ στις… προγραμματικές του δηλώσεις, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός, επισημαίνοντας πως τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ θα πρέπει να αξιοποιηθούν για στήριξη των «πραγματικών» δικαιούχων. Η σύνδεση, δε, με την πολυπόθητη τοπική ανάπτυξη μόνο όνειρο θερινής νυκτός φαντάζει, καθώς οι όποιες θέσεις εργασίας δημιουργηθούν στις ζώνες αυτές, θα είναι κακοπληρωμένες και κυριολεκτικά με όρους δουλοπαροικίας.

Στο θέμα των Ε. Ο. Ζ. αναφέρθηκε και ο Όλι. Ρεν –ευρωπαίος επίτροπος– απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Ν. Χουντή:

«Στο πλαίσιο της καθιέρωσης ΕΟΖ, η κυβέρνηση μπορεί να προβλέψει απαλλαγές από τους εισαγωγικούς και τους εξαγωγικούς δασμούς, να απλοποιήσει τους τελωνειακούς και διοικητικούς ελέγχους και τις διαδικασίες, να ακολουθήσει φιλελεύθερη συναλλαγματική πολιτική και να παρέχει φορολογικά κίνητρα. Αυτά είναι τα κίνητρα που προσφέρει μια κυβέρνηση για την προσέλκυση νέων επενδυτών. Στη συνέχεια είναι δυνατό να δημιουργηθούν διάφορα είδη ειδικών οικονομικών ζωνών, π.χ. ζώνες ελεύθερου εμπορίου, ζώνες μεταποίησης προς εξαγωγή, βιομηχανικές ζώνες, ελεύθεροι λιμένες, κ.λπ..»
(Το Βήμα – 31/10/11)

Πρακτικά πως λειτουργούν οι Ε. Ο. Ζ. που περιγράφει παραπάνω ο Ρέν; Τα πράγματα είναι συγκεκριμένα. Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν εντός των ΕΟΖ χρησιμοποιούν εισαγόμενες πρώτες ύλες χωρίς δασμούς. Αξιοποιούν τη φορολογική ασυλία και δεν πληρώνουν σχεδόν καθόλου φόρους. Αυτά σε συνδυασμό με τη χαμηλή διασύνδεσή τους με την εγχώρια οικονομία, δείχνει ότι το όφελος για την οικονομία της φιλοξενούσας χώρας είναι μηδαμινό. Παράλληλα, με πρόσχημα την απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών και στο όνομα της δήθεν «καταπολέμησης της γραφειοκρατίας» καταλύεται η όποια έννοια προστασίας του περιβάλλοντος, των αρχαιολογικών χώρων, κλπ. (κυριαρχεί σε απόλυτο βαθμό η λογική του fast track).

Όσο για τις θέσεις εργασίας, το όποιο όφελος είναι αμελητέο μπροστά στην άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων. Σύμφωνα με μελέτη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, οι εργαζόμενοι αυτών των ζωνών δουλεύουν 10 - 12 ώρες καθημερινά, ενώ σε κάποιες περιόδους ακόμη και 16 ώρες συνεχώς. Πολλά εργοστάσια χρησιμοποιούν σύστημα ημερήσιων, ή εβδομαδιαίων πλάνων παραγωγής. Πράγμα που σημαίνει ότι για να πάρει ο εργάτης το μεροκάματό του πρέπει να πετύχει το πλάνο παραγωγής. Έτσι, σε κάποιες περιπτώσεις οι εργάτες είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν πέραν της «κανονικής» βάρδιας. Σε άλλη μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας αναφέρεται ότι στις Ε. Ο. Ζ. της Κίνας το μέσο ωράριο εργασίας κυμαίνεται από 54 έως 77 ώρες τη βδομάδα.

Αυτό είναι – σε συντομία – το καθεστώς υπό το οποίο λειτουργούν οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες που επιδιώκουν να στήσουν και στη χώρα μας οι κυρίαρχοι κύκλοι του κεφαλαίου. Γίνεται προσπάθεια να μεταφερθεί και στην Ελλάδα ένα πρότυπο «ανάπτυξης» που έχει ήδη εφαρμοστεί σε χώρες όπως η Κίνα, Αγκόλα, Μπαγκλαντές, Βραζιλία, Ινδία, Ιράν, Ιορδανία, Καζακστάν, Ομάν, Πακιστάν, Φιλιππίνες, Πολωνία, Νότια Κορέα, Ρωσία, Ουκρανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Καμπότζη, Περού κ.α. Φαίνεται ότι μαζί με όλα τα άλλα μέτρα που εφαρμόζουν η θα εφαρμόσουν στο άμεσο μέλλον οι κυβερνήσεις του μνημονίου είναι η «κινεζοποίηση» του επιπέδου ζωής του έλληνα εργαζόμενου χρησιμοποιώντας σαν εργαλείο τις Ε. Ο. Ζ. και πρόθυμους φορείς αυτών των μέτρων και αντιλήψεων πολιτικά πρόσωπα.

Αν σκεφτούμε, μάλιστα, και τις πιθανότητες περαιτέρω εμπλοκής των πολιτικών προσώπων στον τρόπο επιλογής και προώθησης εργατικού δυναμικού των «εισαγόμενων» βιομηχανιών, τότε πολύ εύκολα θα αρχίσουμε να σκιαγραφούμε μία νέα μέθοδο πελατειακής σχέσης των πολιτικών με τους απελπισμένους πολίτες που θα ψάχνουν εναγωνίως για εργασία. Κατά τα άλλα, οι πολιτικοί μας έχουν βάλει μυαλό και επιδιώκουν την δημιουργία μίας Ελλάδας χωρίς δεσμούς με το κάκιστο παρελθόν (των πολιτικών) που έφθασαν την χώρα στο να μεταβάλλεται σε ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης και την μετατροπή των Ελλήνων πολιτών σε εργάτες χαμηλότατου κόστους προς όφελος του κέρδους των «επενδυτών».

Ένα τέτοιο πλαίσιο πρέπει να περιλαμβάνει ειδικές οικονομικές ζώνες με ξεχωριστό νομικό, διοικητικό και εργασιακό καθεστώς, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επενδυτές...».΄(Ελευθεροτυπία 25/10/11).
Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται επίσης:
«Στο ελληνικό μοντέλο διαχείρισης τέτοιων ζωνών κατά τους Γερμανούς αξιοποιούνται τα ευρωπαϊκά κονδύλια του ΕΣΠΑ κάτω από την «άριστη συνεργασία» των υπουργείων Οικονομίας Ανάπτυξης Γερμανίας - Ελλάδας, με τρεις κινήσεις:
* Πρώτον: Η Γερμανία βάζει όρους και ζητεί προϋποθέσεις και ευνοϊκές συνθήκες για να επενδύσει στην υπερχρεωμένη Ελλάδα.
* Δεύτερον: Η Γερμανία προτείνει Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ) και συνδέει την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ αποκλειστικά με τις ζώνες αυτές.
* Τρίτον: Η Γερμανία απαιτεί να επενδυθεί το ΕΣΠΑ με δικούς της όρους (ευνοϊκούς για τη γερμανική οικονομία), αποκλειστικά στις υπό γερμανική διαχείριση ΕΟΖ και η Ελλάδα... υπακούει.»

Αρχή με δύο περιφέρειες «μοντέλα»

Τα σχέδια του γερμανικού κεφαλαίου και των τροϊκανών κυβερνήσεων, φαίνεται να συμμερίζονται και αρκετοί εκφραστές του κεφαλαίου εν Ελλάδι. Χαρακτηριστική η περίπτωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του περιφερειάρχη της Πέτρου Τατούλη, ο οποίος έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ του «αναπτυξιακού μοντέλου» των ΕΟΖ, δηλώνοντας μάλιστα σε πρόσφατη συνάντησή του με εκπροσώπους της Γενικής Τράπεζας πως «μετά την αυτόνομη παρέμβασή μου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν η χώρα καταρρεύσει, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ρευστότητας»!
Όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η παράταξη Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου, ο περιφερειάρχης Τατούλης εδώ και μήνες κάνει δημοσίως λόγο για το «αναπτυξιακό μοντέλο» των ΕΟΖ και πώς η περιφέρεια θα μπορούσε, αξιοποιώντας τις εκτάσεις της, να λειτουργήσει ως τέτοια. Το γεγονός ότι οι πρώτες προτάσεις για δημιουργία τεράστιων φωτοβολταϊκών πάρκων προέρχονται από τη συγκεκριμένη περιφέρεια, είναι άραγε τυχαίο;

Αντίστοιχο μοντέλο φαίνεται να επεξεργάζονται οι αυτόκλητοι «σωτήρες» της χώρας και για τη Θράκη, όπου οι παραγωγικοί φορείς, δηλαδή οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων καθώς και οι επιχειρηματίες εργοστασίων της περιοχής όπως οι Μύλοι Θράκης, Εβροφάρμα, Pharmathen τάσσονται υπέρ της δημιουργίας μιας αντίστοιχης ζώνης. Βέβαια, κατά δήλωση της προέδρου του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης, οι φορείς είναι υπέρ «χωρίς αυτό να καταστρατηγεί τα δικαιώματα των εργαζομένων». Το τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό σε μια περιφέρεια που η ανεργία χτυπάει διψήφια ποσοστά και τα μεροκάματα είναι ήδη στα ίδια επίπεδα με τη Βουλγαρία, πραγματικά αποτελεί ζητούμενο… Ας σημειωθεί πως τέτοια είναι η σπουδή των τοπικών φορέων να απολαύσουν τα οφέλη των ΕΟΖ, που στην εν λόγω περιφέρεια έχει ήδη συνταχθεί και σχετική νομοτεχνική μελέτη από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Φόρουμ, που όλως τυχαίως είναι… Γερμανός.
Βέβαια, η παράμετρος «Τουρκία» και «τουρκικές επενδύσεις», ίσως θα πρέπει να γίνει αντικείμενο ιδιαίτερης έρευνας από αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, αφού –σύμφωνα με την ιστορία αλλά και τις εξελίξεις- υπάρχει σοβαρότατο ενδεχόμενο μεταβολής της Αν. Μακεδονίας και Θράκης σε μία τουρκική οικονομική ζώνη και –άρα- πολύ κοντά στα πλαίσια μίας άτυπης ανεξαρτησίας από την υπόλοιπη Ελλάδα ή συγκυριαρχίας Ελλάδας και Τουρκίας στην συγκεκριμένη Ελληνική ακριτική περιοχή.


greeknation.blogspot.com

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Θεοδωράτος Με το κλειδί της Ιστορίας-ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ



Ανοίγουν τα Μοναστήρια για να φιλοξενήσουν άπορους πολίτες.


Του Γιώργου Ντουδεσκέα,

Σε καταφύγια θαλπωρής μετατρέπουν οι μητροπόλεις της χώρας πολλά μοναστήρια, προκειμένου να φιλοξενήσουν τους άστεγους των πόλεων που χτυπήθηκαν από την κρίση και κοιμούνται τις νύχτες σε παγκάκια και πλατείες…

Σε πολλές μονές ολοκληρώθηκαν οι τελευταίες εργασίες ώστε να είναι έτοιμες να υποδεχθούν στα μετόχια τους πρώτους αστέγους ενώ πολλοί άποροι βρήκαν πρόσφατα καταφύγιο σε......
ξενώνες μητροπόλεων.

«Το κάναμε παλαιότερα, την περίοδο της επιστράτευσης όταν ανοίξαμε το μοναστήρι για να μπουν οικογένειες και θα το κάνουμε και τώρα αν χρειαστεί», τόνισε στη Realnews η ηγουμένη της Ιεράς Μονής Παναγίας Κάτω Ξενιάς στον Αλμυρό Βόλου, αδελφή Νυμφοδώρα, συμπληρώνοντας ότι το μοναστήρι διαθέτει ξενώνα 20 κλινών.

Στη Μεσσηνία, ο μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος έσπευσε να προετοιμαστεί για παν ενδεχόμενο, κάνοντας τις σχετικές επαφές με τον δήμαρχο της Καλαμάτας και την κοινωνική υπηρεσία του δήμου.

Ο κ. Χρυσόστομος μάλιστα, τούς πρότεινε η παλαιά Μονή Γαρδικίου, που διαθέτει 60 δωμάτια, να εξυπηρετήσει τις ανάγκες που θα προκύψουν.

«Όπου χρειαστεί να παρέμβουμε για να λύσουμε το πρόβλημα άστεγων συνανθρώπων μας θα το πράξουμε», επισημαίνει.

Την ίδια στιγμή, έτοιμα να βοηθήσουν με κάθε τρόπο δηλώνουν και τα μοναστήρια.

«Δεν θα αφήσουμε έτσι τον κόσμο, αβοήθητο. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε τους δύσκολους αυτούς καιρούς που ζούμε», δήλωσε στην «R» ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς Αλμυρού, πάτερ Νεκτάριος.

«Κάθε μέρα έχουμε και άλλους ανθρώπους νέους με οικογένειες που καταφεύγουν σε εμάς ζητώντας στέγη και φαγητό. Σε κάθε ενορία έχουμε στέγες ενώ προσφέρουμε 1.500 μερίδες φαγητό την ημέρα», αναφέρει στην «R» ο μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

«Τα μοναστήρια –λέει- είναι ο τόπος όπου καταφεύγουν οι άνθρωποι όταν δεν βρίσκουν στέγη στην κοινωνία».

Τις πύλες τους για τη φιλοξενία αστέγων και απόρων θα ανοίξουν τα μοναστήρια στη Μαγνησία, ύστερα από πρωτοβουλία του μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιου.

«Καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες των περίπου 1.350 απόρων της περιοχής. Όποτε παραστεί ανάγκη, θα είμαστε σε θέση να φιλοξενήσουμε άπορους στα μοναστήρια που διαθέτουν ξενώνες» , δήλωσε στην R ο μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος.

Στον Βόλο, η μητρόπολη λειτουργεί τρεις ξενώνες όπου φιλοξενούνται περίπου 15 άστεγοι, οι οποίοι σιτίζονται σε καθημερινή βάση από τα 25 Σπίτια Γαλήνης, ενώ δεκάδες άποροι στεγάζονται σε διάφορα οικήματα και διαμερίσματα ιδιοκτησίας της τοπικής εκκλησίας.


http://gerontes.wordpress.com/

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Η κυρία Ξαφά (ναι, η γνωστή του ΔΝΤ και της IJPartners), προτείνει παράταση της εθνοσωτηρίου κυβέρνησης Παπαδήμου!


Nov. 11 (Bloomberg) — Miranda Xafa, senior investment strategist at IJ Partners and an ex-board member for Greece at the International Monetary Fund, talks about Lucas Papademos, who will be sworn in as prime minister of a Greek unity government today. She speaks from Athens with Owen Thomas on Bloomberg Television’s “On the Move.” (Source: Bloomberg)
Δείτε το βίντεο εδώ: http://bloom.bg/siJZrJ
Για όσους δεν γνωρίζουν το ιστορικό, διαβάστε το επικό αφιέρωμα, ίσως σας βοηθησει να καταλάβετε ποιοί ενοχλούνται από την δημοκρατία: ΙΔΟΥ Η ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ. ΣΥΝΤΡΙΨΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ!


 
olympia

Σταγονίδια της τουρκικής ΜΙΤ πίσω από το δημοσίευμα της εφημερίδας "Βήμα"


Αναστάτωσε το στράτευμα η «συνωμοσία» > Μπλέκουν ξαφνικά και την ΕΥΠ, ενώ οι Τούρκοι μιλούν για «βαριοπούλα» αλά ελληνικά > Κλίμα αναστάτωσης, αλλά συνάμα και οργής επικρατεί στις τάξεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων μετά το δημοσίευμα της Κυριακής (στην εφημερίδα «Το Βήμα») για το περιστατικό στη Σχολή Ευελπίδων. «Ας σταματήσουν κάποιοι τα παιχνίδια με τις Ενοπλες Δυνάμεις, γιατί μόνον κακές υπηρεσίες προσφέρουν στη χώρα» ανέφερε στη «δημοκρατία» στρατιωτικός αξιωματούχος του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, τονίζοντας παράλληλα ότι τα θέματα αυτά χρειάζονται προσεκτικούς χειρισμούς.


Η προσέγγιση αυτή δεν σημαίνει ότι οι αξιωματικοί εγκρίνουν το συγκεκριμένο περιστατικό που, σύμφωνα με την εφημερίδα, συνέβη στη Σχολή Ευελπίδων ανήμερα της 17ης Νοεμβρίου, ωστόσο στέκονται με προβληματισμό για τη χρονική στιγμή που επιλέχτηκε να δημοσιοποιηθεί.
Αλλωστε έχουν περάσει ελάχιστες ημέρες από όσα φέρεται να είπε ο τέως πρωθυπουργός στις Κάννες περί… πραξικοπήματος και την εν συνεχεία καρατόμηση -με αυτό το πρόσχημα- της στρατιωτικής ηγεσίας.
Πάντως πολλοί ήταν εκείνοι οι αξιωματικοί που συμφώνησαν -με καταιγισμό τηλεφωνημάτων και προς την εφημερίδα μας- με το χθεσινό πρώτο θέμα της «δημοκρατίας», τονίζοντας με έμφαση ότι είναι αστείο το επιχείρημα ότι η δημοκρατία στη χώρα μας κινδυνεύει από μια απερίσκεπτη ενέργεια ενός 22χρονου ευέλπιδος. «Εκτός κι αν κάποιοι ενοχλούνται από την αποδοχή που έχουν οι Ενοπλες Δυνάμεις στην κοινωνία και θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα» έλεγαν χαρακτηριστικά στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους. Πρόσθεταν μάλιστα ότι διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο όσοι διαμαρτύρονται υποκριτικά, «ξεχνώντας» τα εγκλήματα που έχουν συμβεί σε βάρος της Ελλάδας και των πολιτών της τα τελευταία δύο χρόνια από την κυβέρνηση του Μνημονίου και τους υποστηρικτές της.
Η οργή στον χώρο των στρατιωτικών, και όχι μόνο, μεγαλώνει μάλιστα, καθώς διαπιστώνουν ότι συνεχίζεται η προσπάθεια να στηθούν ολόκληρα «συνωμοτικά» (πλην όμως ευφάνταστα) σενάρια -ακόμη και με την εμπλοκή… μυστικών υπηρεσιών-, με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων, τον αποπροσανατολισμό και τη δημιουργία κλίματος φόβου για να επιβληθεί η σιωπή και η υποταγή.
Εν τω μεταξύ, με μια κίνηση με σαφή σημασία, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς επισκέφτηκε χθες τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων προκειμένου να ενημερωθεί από τον διοικητή της, ταξίαρχο Γιώργο Αρβανίτη, για την πορεία της ένορκης διοικητικής εξέτασης που ξεκίνησε για το συμβάν κατόπιν εντολής του υπουργού Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Την ίδια στιγμή, όπως ήταν φυσικό, πανηγυρίζουν οι Τούρκοι. Ειδικότερα, οι συκοφαντίες και οι σκευωρίες σε βάρος των Ενόπλων Δυνάμεων από σκοτεινά κέντρα που απεργάζονται την απαξίωσή τους έχουν, φυσικά, χαροποιήσει τους Τούρκους, οι οποίοι ήδη μιλούν για… ανακάλυψη υπόθεσης «Βαριοπούλα» στην Ελλάδα»!
Αυτός είναι ο τίτλος της εφημερίδας «Milliyet», η οποία αναφέρει την υπόθεση των δήθεν «σταγονιδίων» στη Σχολή Ευελπίδων και την υπόθεση αυτή την παρομοιάζει με το σχέδιο «Βαριοπούλα» στην Τουρκία, που είχε στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν! Η τουρκική εφημερίδα υπενθυμίζει ότι πριν από λίγες εβδομάδες ο Γιώργος Παπανδρέου είχε παύσει από τα καθήκοντά του τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και τους τρεις αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων (και άλλους 15 ανώτατους αξιωματικούς, λέμε εμείς).

Πειθαρχικό και ευστροφία
Σύμφωνα με τις πληροφορίες και τα υπονοούμενα που διακινούνται το τελευταίο 48ωρο, ο 22χρονος εύελπις οδηγείται σε αποπομπή από τη Σχολή Ευελπίδων. Με αυτό, άλλωστε, το ερώτημα παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος διαθέτει όμως την ευστροφία και την ικανότητα να αφουγκράζεται το κλίμα που επικρατεί στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να μην επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο. Το κείμενο από την Δημοκρατία.

olympia

ΚΑΖΑΚΗΣ - ΕΠΑΜ & ΜΑΣΟΝΙΑ

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΕ Ο "ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ" ΒΟΡΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟΠΑΣΟΚΟ ΨΥΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΜΑΣΩΝΙΚΗ "ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΛΕΣΧΗ";


Η συνάντηση μετά γεύματος έγινε τις προηγούμενες ημέρες, όπως αποκαλύπτει η "Ελευθεροτυπία": Πιθανότατα συζητήθηκαν τα μεγάλα...φιλέτα στα δημόσια έργα, τη μοίρα των οποίων πλέον καθορίζει ο Εβραιόφιλος Βορίδης, ως Υπουργός Υποδομών.
Η ουσία είναι όμως, πως για να μπει κάποιος στη συγκεκριμένη Λέσχη, πρέπει να είναι μέλος της! Επομένως, ο "εθνικιστής" Βορίδης ανήκει σε μια (κρυφο)μασωνική λέσχη, που θεωρείται ως η "ελληνική Μπίλντερμπεργκ"!

Αλήθεια, τι κοινά έχει ο "εθνικοφιλελεύθερος" με τον αναρχοκομμουνιστή (που υβρίζει αισχρά ακόμα και τους Ευέλπιδες) και πιστό σκυλάκι του παπανδρεισμού Ψυχάρη; Τι τους ενώνει, πέρα από τη συμμετοχή στην ίδια "λέσχη"; Μήπως τελικά για τα συμφέροντα αυτής αγωνίζονται και όχι για την Πατρίδα, όπως θρασύτατα μας λένε;

Ας χαίρονται τα στελέχη της...ρήξης και ανατροπής οι ψηφοφόροι τους: Τρέμει το Σύστημα, μετά την είσοδο Βορίδη (ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ...) στις "στοές" και ΣΤΟΕΣ!


Υ.Γ. Κι αν κάποιος μας θεωρεί "τρελούς συνωμοσιολόγους" που χαρακτηρίζουμε έτσι τη συγκεκριμένη...λέσχη, ας μας εξηγήσει τι ακριβώς συμβολίζει το σήμα της.

Έχουμε ξαναρωτήσει, αλλά απάντηση δεν πήραμε...! 
 
hellas-orthodoxy.blogspot.com

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ΗΠΑ-Πακιστάν μετά τους "λανθασμένους" νατοϊκούς βομβαρδισμούς




 ImageΟι νατοϊκοί βομβαρδισμοί που σκότωσαν 24 πακιστανούς στρατιώτες διήρκεσαν περίπου δύο ώρες και συνεχίστηκαν ακόμη και αφότου οι πακιστανοί στρατιωτικοί διοικητές είχαν ζητήσει από τις νατοϊκές δυνάμεις να σταματήσουν, όπως ισχυρίζεται η ηγεσία του πακιστανικού στρατού, ενώ αρνείται αναφορές ότι εκείνη άνοιξε πρώτη πυρ προκαλώντας έτσι τους βομβαρδισμούς.

Το ΝΑΤΟ χαρακτήρισε το συμβάν ως «τραγικό και απρομελέτητο» και δεσμεύτηκε ότι θα διενεργήσει πλήρη έρευνα. Αφγανοί αξιωματούχοι που δεν θέλησαν να κατονομαστούν δήλωσαν ότι μια κοινή δύναμη αφγανικών και νατοϊκών στρατευμάτων, στα αφγανικά σύνορα, δέχτηκαν εισερχόμενα πυρά τα οποία φαίνονταν να προέρχονται από το Πακιστάν και έτσι ζήτησαν να γίνουν αεροπορικές επιδρομές.

Η σχέση μεταξύ Πακιστάν και ΗΠΑ είχε ήδη επιδεινωθεί πριν από τη θανατηφόρα επίθεση του Σαββάτου, όμως μετά από αυτήν η κατάσταση αναμένεται να ψυχραθεί ακόμη περισσότερο, καθώς η επιδρομή μειώνει σημαντικά τις ελπίδες των αμερικανών να δουν την Ισλαμαμπάντ να βοηθάει στις διαπραγματεύσεις για τη λήξη του 10ετούς πολέμου στο Αφγανιστάν.

Ο εκπρόσωπος του στρατού, υποστράτηγος Αθάρ Αμπάς, δήλωσε ότι δύο συνοριακά φυλάκια του πακιστανικού στρατού έπεσαν θύματα απρόκλητης επίθεσης, ενώ νωρίτερα η πακιστανική στρατιωτική ηγεσία είχε δηλώσει ότι οι στρατιώτες ανταπέδωσαν «με ότι όπλα είχαν διαθέσιμα».

Η κακώς οριοθετημένη ορεινή συνοριογραμμή αποτελεί συνεχή πηγή έντασης ανάμεσα στο Πακιστάν και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ παραπονούνται ότι αντάρτες πυροβολούν από την άλλη πλευρά των συνόρων, συχνά από θέσεις που βρίσκονται κοντά σε πακιστανούς στρατιώτες, οι οποίοι κατηγορούνται ότι είτε ανέχονται είτε υποστηρίζουν αυτή τη δράση, την ώρα που οι νατοϊκές και αφγανικές δυνάμεις δεν έχουν δικαιοδοσία να μπουν σε πακιστανικά εδάφη για να τους κυνηγήσουν.

Οι αεροπορικές επιδρομές του Σαββάτου δυνάμωσαν την λαϊκή οργή των Πακιστανών ενάντια στην νατοϊκή παρουσία στο Αφγανιστάν. Πολλοί στο στρατό, το κοινοβούλιο, τον Τύπο και μεταξύ των απλών πολιτών πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ είναι εχθρικοί προς το Πακιστάν και ότι οι Αφγανοί Ταλιμπάν δεν είναι ο πραγματικός εχθρός. Με τη σειρά του, ισχυριζόμενος ότι έπεσε θύμα αναίτιας επίθεσης, ο πακιστανικός στρατός ενισχύει κατά πολύ αυτή τη ρητορική.

Ενώ οι ΗΠΑ είναι σε γενικές γραμμές αντιπαθείς στο Πακιστάν, ο στρατός έχει δεχτεί δισεκατομμύρια ευρώ σε αμερικανική βοήθεια την τελευταία δεκαετία, με αντάλλαγμα τη συνεργασία του στην μάχη εναντίον της Αλ Κάιντα. Την ίδια ώρα όμως κατηγορείται ότι καλλιεργεί αντιαμερικανικά αισθήματα εντός της χώρας ώστε να εξασφαλίζει καλύτερους όρους σε μια σχέση με την Ουάσινγκτον η οποία παραμένει προβληματική.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναφορικά με την ύπαρξη δήθεν "σταγονιδίων" στην ΣΣΕ, λάβαμε από τον απόστρατο Συνταγματάρχη Σπύρο Σταματόπουλο την ακόλουθη επιστολή και την δημοσιεύουμε αυτούσια:


Image
            
           
          
"Σύμφωνα με το «Κυριακάτικο Βήμα» της 27/11/11, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, ο τεταρτοετής εύελπις αρχηγός της Σχολής Ευελπίδων έβγαλε λόγο υπέρ της χούντας και έβαλε τους συναδέλφους του να τραγουδήσουν τον ύμνο της χούντας.
Επίσης αφού κάλεσε πρώτα τους αλλοδαπούς και τους Κύπριους να αποχωρήσουν από το αμφιθέατρο, να κλείσουν οι πόρτες και να κατέβει η αφίσα του Πολυτεχνείου έβγαλε λόγο κατά της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και υπέρ της χούντας.
 
            Σύμφωνα με τις δικές μου έγκυρες πληροφορίες μέσα από τη Σχολή Ευελπίδων και μάλιστα από ευέλπιδες που ήταν παρόντες στη συγκεκριμένη εκδήλωση, τα πράγματα δεν έγιναν όπως τα περιγράφει το «Βήμα» και όπως παρουσιάστηκαν από τα κανάλια ALPHA και MEGA το βράδυ του Σαββάτου 26/11/11.
 
            Συγκεκριμένα μετά την τελετή της 17 Νοεμβρίου κάποιοι ευέλπιδες είχαν την ιδέα να τραγουδήσουν ένα τραγούδι, που ήταν αυτό που χρησιμοποίησε και η χούντα ως ύμνο της για προπαγανδιστικούς λόγους εκείνης της εποχής.
 
            Ένας εκ των ευελπίδων, μου είπε τους στίχους του τραγουδιού που είναι οι παρακάτω:
 
            «Μεσ' στου Νοέμβρη τη γιορτή, το μέλλον χτίζει η νιότη
            με εργάτη αγρότη φοιτητή και πρώτο το στρατιώτη
            αδελφωμένοι δυνατοί για μια Ελλάδα πρώτη»
 
            Όποιος διαβάσει τους στίχους αυτούς πουθενά δεν θα διαπιστώσει ούτε ανατρεπτική διάθεση, ούτε χουντικά συνθήματα ούτε κάποια αιχμή κατά της δημοκρατίας. Αντίθετα εμείς βλέπουμε ένα ενωτικό χαρακτήρα του τραγουδιού τη στιγμή μάλιστα που ούτε αναφέρεται στον Απρίλη όπως ήταν το τραγούδι της χούντας αλλά στο Νοέμβρη.
 
            Δεν καταλαβαίνουμε λοιπόν γιατί γίνεται προσπάθεια παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης, διανθίζοντας μάλιστα ένα ασήμαντο περιστατικό με ψευδή γεγονότα, τα οποία σύμφωνα με τις έγκυρες και από μέσα πληροφορίες μας ουδέποτε έλαβαν χώρα.
 
            Αν ο υπεύθυνος του επεισοδίου αυτού είναι ο αρχηγός και διέπραξε πειθαρχικό παράπτωμα τότε καλώς να τιμωρηθεί. Όμως η παραπομπή του σε πειθαρχικό συμβούλιο για αποπομπή από τη Σχολή είναι εντελώς άστοχη και υπερβολική για τους εξής λόγους:
 
            α. Όσον αφορά στο τραγούδι:
 
            1/ Το να τραγουδάς ένα τραγούδι παραλλαγμένο, που γράφτηκε από τη χούντα δεν σημαίνει ότι είσαι χουντικός. Άλλωστε τη μουσική του αυθεντικού τραγουδιού, κατά μία εκδοχή την είχε γράψει ο συνθέτης Γιώργος Κατσαρός, ο οποίος επί σειρά ετών είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δήμου Αθηναίων. Είναι χουντικός;
 
            2/ Κατά μία άλλη εκδοχή τη μουσική συνέθεσε ο αρχιμουσικός της στρατιωτικής μουσικής Αναστάσιος Ρεμούνδος, ο οποίος είχε συνθέσει σωρεία στρατιωτικών εμβατηρίων, πολλά από τα οποία τραγουδιούνται σήμερα στις ένοπλες δυνάμεις και ακούγονται στις παρελάσεις όπως «ο ναύτης του Αιγαίου», «το Πυροβολικό», «Περνούν στρατιώτες» κλπ. Κι αυτός χουντικός;
 
            3/ Τους στίχους τους έγραψε ο γνωστός σε όλους θεατράνθωπος Γιώργος Οικονομίδης, ο οποίος είχε γράψει τον ύμνο του Παναθηναϊκού και το «Κορόϊδο Μουσολίνι» που εμψύχωνε τους Έλληνες στρατιώτες κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940-41 και τραγουδιέται σε όλες τις σχολικές γιορτές την 28η Οκτωβρίου. Δηλαδή τον διαγράφουμε ως χουντικό;
 
            4/  Την Πέμπτη 13 Ιουλίου 1967 σε μια καλλιτεχνική βραδιά υπό την αιγίδα του Κεντρικού Ραδιοφωνικού Σταθμού Ενόπλων Δυνάμεων, στο κέντρο «Δειλινά» της Γλυφάδας, η Βίκυ Μοσχολιού και ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης τραγούδησαν, σε πρώτη εκτέλεση, τον Υμνο της δικτατορίας. Να τους καταδικάσουμε και αυτούς ως χουντικούς;
 
            β.  Όσον αφορά στην πράξη:
 
            1/ Όταν ομάδες φοιτητών καταλαμβάνουν ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και καίνε και καταστρέφουν ή χτίζουν μέσα στο γραφείο του τον πρύτανη, ουδείς όχι μόνο τιμωρείται αλλά ούτε και το ευαίσθητο «Βήμα» ή τα κανάλια ALPHA και MEGA ποτέ αντιδρούν. Ούτε τις ανομίες αυτές καταδίκασαν ποτέ αλλά ούτε ζητούσαν να τιμωρηθεί κανείς. Συγκρίνονται οι δυο πράξεις;
 
            2/ Όταν ελάχιστοι μαθητές με εξωσχολικούς αναρχικούς καταλάμβαναν σχολικά κτίρια και προέβαιναν σε απίστευτης βαρβαρότητας βανδαλισμούς δεν είδαμε ούτε το «ΒΗΜΑ» ούτε τα ALPHA και MEGA να χύνουν έστω και ένα δάκρυ ή λίγο μελάνι. Γιατί ένα τραγούδι προκαλεί μεγαλύτερη αντίδραση;
 
            3/ Ακόμη περισσότερο όταν αλλοδαποί καταληψίες μπαίνουν σε εγκαταλελειμμένα δημόσια κτίρια και προκαλούν φθορές και καταπατούν τους νόμους όχι μόνο τα συγκεκριμένα ΜΜΕ δεν συγκινούνται αλλά τους υποστηρίζουν κι από πάνω. Για ένα όμως τραγούδι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους από οργή και δημοκρατική ευαισθησία.
 
            γ.   Όσον αφορά στον εύελπι αρχηγό που φέρεται ότι είναι ο υπεύθυνος:
 
            1/ Είναι ο καλύτερος μαθητής της σχολής, μπήκε αριστούχος το 2008 και είναι αρχηγός της τάξης του για 4 συνεχή χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι ούτε αφελής ούτε τυχαίος. Αλλοίμονο αν ένας μελλοντικός αξιωματικός τέτοιας αξίας αποπέμπεται για ένα τραγούδι.
 
            2/ Οι αξιωματικοί του, οι συμμαθητές του και οι μικρότεροι ευέλπιδες τον σέβονται και τον αγαπούν. Ο αρχηγός για τη Σχολή Ευελπίδων είναι σύμβολο ενότητας όλων των ευελπίδων και οποιαδήποτε εσφαλμένη ή ακραία εις βάρος του αντιμετώπιση έχει άμεσο αντίκτυπο στο ηθικό των ευελπίδων.
 
            3/ Είναι ο αρχηγός του τμήματος παρελάσεως που κρατούσε τη σημαία της Σχολής Ευελπίδων στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης της 28ης Οκτωβρίου, που με τη στάση του χειροκροτήθηκε από όλο το λαό της Θεσσαλονίκης.
 
            δ. Όσον αφορά στον κίνδυνο πραξικοπήματος:
 
            1/ Πρόκειται περί ανοήτων φημών που εντέχνως είχαν διαδώσει οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της προηγούμενης αποτυχημένης κυβέρνησης, για να δικαιολογήσουν την πρωτοφανή  καρατόμηση της στρατιωτικής ηγεσίας .
 
            2/  Είναι ένα προφανές καλοσχεδιασμένο επικοινωνιακό κόλπο, προκειμένου να δικαιολογηθεί η αφελής ανακοίνωση του προηγούμενου πρωθυπουργού, περί διενεργείας δημοψηφίσματος, αφού ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων σε όλο τον πολιτικό κόσμο της Ευρώπης.
 
            3/  Να θυμίσω στους παλαιότερους ότι όταν τον Ιούνιο του 1984 έγιναν οι ευρωεκλογές  και οι τότε ευέλπιδες ψήφισαν στη Βάρη, παρουσιάστηκε μια τεράστια αύξηση στα αποτελέσματα υπέρ της ΕΠΕΝ. Αυτοί οι τότε ευέλπιδες ψηφοφόροι σήμερα πιθανότατα είναι αντισυνταγματάρχες ή συνταγματάρχες και ποτέ μέχρι σήμερα δεν επιχείρησαν κανένα πραξικόπημα. Είναι λοιπόν αστείο να μιλάμε και για υποψία διάθεσης για πραξικόπημα επειδή οι ευέλπιδες τραγούδησαν ένα τραγούδι που η χούντα το είχε ως ύμνο της.    
 
            Η σημερινή ηγεσία του υπουργείου άμυνας, υπουργός, αναπληρωτές, αρχηγός ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΣ είναι εμπειρότατοι καθώς και η κυβέρνηση αυτή, που χαρακτηρίζεται από πνεύμα εθνικής ενότητας, και έχει πολύ σοβαρότερα θέματα να ασχοληθεί κυρίως με το μείζον εθνικό ζήτημα της οικονομίας.
 
            Είναι λοιπόν επιβεβλημένο να θέσει το θέμα που δημιουργήθηκε στη Σχολή Ευελπίδων στην πραγματική του διάσταση, να το αντιμετωπίσει με σοβαρότητα και κυρίως να μην επιτρέψει σε εκείνους που καραδοκούν, να το εκμεταλλευθούν πολιτικά και εις βάρος των ενόπλων μας δυνάμεων.
 
            Είναι απαράδεκτο, σε μια κρίσιμη για τη χώρα περίοδο, η ηγεσία του υπουργείου εθνικής άμυνας να πέσει στην παγίδα των συγκεκριμένων ΜΜΕ, που βρήκαν την ευκαιρία, από ένα ασήμαντο γεγονός να υποστηρίξουν τον υποτιθέμενο κίνδυνο πραξικοπήματος ή ύπαρξης σκοτεινών δυνάμεων και δήθεν νοσταλγών της χούντας.
 
            Τέλος ας διαβάσει ο κάθε δύσπιστος τους στίχους αυτούς και ας πει με το χέρι στην καρδιά αν μιλάνε για χούντα, για ανατροπή ή για ενότητα των Ελλήνων και στήριξη της μεγάλης προσπάθειας, που κάνει ο ελληνικός λαός από το υστέρημά του για να βγει η χώρα μας από την οικονομική κρίση:
 
            «Μεσ' στου Νοέμβρη τη γιορτή, το μέλλον χτίζει η νιότη
            με εργάτη αγρότη φοιτητή και πρώτο το στρατιώτη
            αδελφωμένοι δυνατοί για μια Ελλάδα πρώτη»
 
            Τελικά η ουσία είναι το τι λέει το κάθε τραγούδι και όχι πότε και ποιοί το τραγούδησαν. Είναι θέμα οπτικής γωνίας και οξυδέρκειας. Ας αφήσουμε στην άκρη αυτούς που διψάνε για αίμα και στρέφονται κατά της Σχολής Ευελπίδων.
 
            Κάτω λοιπόν τα χέρια από τους Ευέλπιδες!
 
Σπύρος Σταματόπουλος
Συνταγματάρχης ε.α."
 


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πετρελαϊκός τρόμος στην Ελλάδα μέσω Ιράν


Παράπλευρη απώλεια των κυρώσεων προς το Ιράν, μπορεί να αποτελέσει η ελληνική οικονομία, λόγω της εξάρτησης της χώρας μας από τις εισαγωγές πετρελαίου από την Τεχεράνη.
Μετά τις ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ετοιμάζεται να επιβάλει κυρώσεις που θα πλήττουν ακόμη και τις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου.
Τους τελευταίους μήνες, λόγω της οικονομικής κρίσης οι επιλογές της χώρας για εισαγωγή πετρελαίου έχουν περιοριστεί, με την Ελλάδα να στρέφεται στο Ιράν ως ύστατη επιλογή, παρά τις πιέσεις από Ουάσινγκτον και Βρυξέλλες.


Όπως αναφέρει το "Βήμα", η ανησυχία στην Ελλάδα είναι έντονη, καθώς ο κλοιός γύρω από το Ιράν σφίγγει λόγω του πυρηνικού του προγράμματος και είναι πιθανό, να αντιμετωπίσουμε προβλήματα, καθώς η Τεχεράνη είναι η μόνη που δέχεται να εξάγει στην Ελλάδα πετρέλαιο επί πιστώσει, κάτι που δεν κάνουν άλλα κράτη...


Η Γαλλία πιέζει για όσο το δυνατόν αυστηρότερες κυρώσεις, θέμα που θα συζητηθεί στο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ την 1η Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες.
Μάλιστα, την Παρασκευή, αξιωματούχος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε κατά λάθος ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να προχωρήσει μονομερώς σε εμπάργκο εισαγωγών πετρελαίου από το Ιράν, με αποτέλεσμα να υπάρξει διορθωτική ανακοίνωση.
Ήδη κυρώσεις στην πετρελαϊκή βιομηχανία του Ιράν, έχουν ανακοινώσει ΗΠΑ, Βρετανία και Καναδάς.
Η Ελλάδα, χωρίς εγχώρια παραγωγή, εξαρτάται από τις εισαγωγές πετρελαίου και το 2010 εισήγαγε 46% του αργού πετρελαίου της από τη Ρωσία και 16% από το Ιράν. Η Σαουδική Αραβία και το Καζακστάν παρείχαν 10% καθεμία, η Λιβύη 9% και το Ιράκ 7%, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


πηγη

Κινέζος στρατηγός»Δε θα διστάσουμε να ξεκινήσουμε ένα παγκόσμιο πόλεμο για να προστατέψουμε το Ιράν»



Μάχη για το μοίρασμα της πίτας στην μέση ανατολή, θύμα η μεσόγειος!Η Κίνα δε θα διαστάσει να προστατέψει το Ιράν ακόμη και αν αυτό σημαίνει ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο», δηλώνει ο στρατηγός Zhang Zhaozhong, ο οποίος είναι καθηγητής στο εθνικό πανεπιστήμιο  αμυντικής πολιτικής και βασικός υπεύθυνος της αμυντικής πολιτικής της χώρας.

Από την άλλη πλευρά του Ειρηνικού, ο καθηγητής πολιτικών επιστημών στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης Xia Ming σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κινέζου αξιωματούχου δήλωσε: «Ο Zhaozhong λέγοντας πως η Κίνα δε θα διαστάσει να ξεκινήσει ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο αυτό αφορά περισσότερο εσωτερικές πολιτικές διεργασίας στη χώρα. Στο βαθμό όμως που αυτό υποστηρίζεται επίσημα είναι εντελώς γελοίο να ενθαρρύνεται».

Ο ίδιος μιλώντας για το πρόβλημα του Ιράν δήλωσε πως οι ΗΠΑ και οι υπόλοιπες δυτικές χώρες είναι ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουν το Ιράν διευκολύνοντας ή δημιουργώντας τις συνθήκες για μια «αραβική άνοιξη» στη χώρα αποφεύγοντας έτσι μια πολεμική αναμέτρηση. Ταυτόχρονα ο Xia Ming προέβλεψε πως το ΝΑΤΟ δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να εμπλακεί σε μια πολεμική αναμέτρηση και το παράδειγμα της Λιβύης απέδειξε κάτι τέτοιο.


1greek.wordpress.com

 

Βολές Πούτιν: «Ξένες δυνάμεις προσπαθούν να επηρεάσουν τις εκλογές»


Ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος ορίσθηκε σήμερα από το κυβερνών κόμμα “Ενωμένη Ρωσία” υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2012, δήλωσε ότι ξένες δυνάμεις προσπαθούν να επηρεάσουν τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου και τις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου. Στη διάρκεια του συνεδρίου του κόμματός του στην Μόσχα, ο Πούτιν τόνισε ότι ξένες χώρες χρηματοδοτούν μη κυβερνητικές οργανώσεις στη Ρωσία για να επηρεάσουν την προεκλογική εκστρατεία στη χώρα.


Ο Ρώσος πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτού του είδους οι δραστηριότητες είναι «μια χαμένη προσπάθεια, πεταμένα λεφτά, πρώτον γιατί ο Ιούδας δεν είναι από τις πιο αξιοσέβαστες βιβλικές μορφές στη χώρα μας και δεύτερον γιατί θα ήταν καλύτερα (οι χώρες αυτές) να πληρώσουν τα χρέη τους με τα χρήματα αυτά και να συνεχίζουν ν΄ακολουθούν μια αναποτελεσματική και δαπανηρή εξωτερική πολιτική».


zougla

Η εξέγερση κερδίζει έδαφος στη Συρία


Οκτώ μήνες μετά την έναρξη της επανάστασης, το καθεστώς του Άσαντ φαίνεται να παίρνει τον κατήφορο, χωρίς ελπίδα επιστροφής. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών, περισσότεροι απο 4,500 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους στις ταραχές, ενώ εκατοντάδες Σύριοι βρίσκονται υπό κράτηση από τη φρουρά του....
καθεστώτος. Την ίδια στιγμή, οι συγκρούσεις ανάμεσα σε λιποτάκτες του στρατού και τις τακτικές δυνάμεις πληθαίνουν σε διάφορες περιοχές της Συρίας βυθίζοντας τη χώρα σε έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο.

Η σύσταση του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) τον περασμένο Ιούλιο από μία δύναμη ανταρτών που κινούνται ενάντια στον Πρόεδρο της χώρας, υπό την ηγεσία αξιωματικών που έχουν καταφύγει στην Τουρκία σιγά σιγά ανατρέπει τα έως σήμερα δεδομένα της σύγκρουσης. O FSA διαθέτει και σελίδα στο Facebook, όπου κοινοποιεί δηλώσεις και ειδήσεις από όλη τη χώρα σχετικά με τις συγκρούσεις με τις κυβερνητικές δυνάμεις. Η σελίδα έχει πάνω από 15.500 υποστηρικτές, αριθμός, ο οποίος αυξάνεται διαρκώς.


Πολιτικά, ο Άσαντ έχει απομονωθεί, καθώς η συμμετοχή του στον Αραβικό Σύνδεσμο έχει ανασταλεί. Πρόσφατα, χιλιάδες Σύριοι βγήκαν στους δρόμους όταν έληξε το τελεσίγραφο του Αραβικού Συνδέσμου, που καλούσε τη Δαμασκό να δεχτεί ξένους παρατηρητές στη χώρα. Μάλιστα, η Τουρκία είπε ότι η Συρία δεν αξιοποίησε την “νέα και τελευταία ευκαιρία” που της προσέφερε ο Αραβικός Σύνδεσμος.


Εκτός από το Ιράν και την Χεζμπολλά, ο Άσαντ δεν έχει άλλους φίλους, στους οποίους να μπορεί να βασιστεί. Ακόμα και η Κίνα και η Ρωσία εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους, αν και ακόμη, δεν προτίθενται να ακολουθήσουν τη διεθνή κοινότητα, η οποία -με πρωτοβουλία τις ΗΠΑ και την Ευρώπη- έχει ήδη προβεί σε κυρώσεις κατά της Συρίας.


Ο Άσαντ έχει αποτύχει πλήρως να καταστείλει την εξέγερση. Η σκληρή συμπεριφορά του καθεστώτος έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις. Η εξέγερση, η οποία περιορίστηκε στην αρχή σε λίγες περιοχές στη Συρία, έχει κερδίσει έδαφος και επεκτείνεται τόσο σε απομακρυσμένες περιοχές, όσο και στο κέντρο της Δαμασκού. Οι αντάρτες δραστηριοποιούνται παντού – σε αστικά κέντρα, αλλά και σε αγροτικές περιοχές, όπου η κυβέρνηση δυσκολεύεται να φτάσει.


Υιοθετώντας το παράδειγμα της Λιβύης, και ταυτόχρονα συνειδητοποιώντας την απουσία υποστήριξης της Δύσης, ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός έχει κάνει έκκληση για την καθιέρωση δύο ζωνών απαγόρευσης πτήσεων με διεθνή υποστήριξη, μια στα βόρεια Τούρκο-Συριακά σύνορα και μία κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία.


Σημαντικό πλεονέκτημα των ανταρτών είναι η εξασφάλιση της υποστήριξης της Τουρκίας. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν έχει επιλέξει όχι μόνο να αποστασιοποιηθεί από το Συριακό καθεστώς Αλλαουιτών, αλλά παρέχει διευκολύνσεις για τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, που βρίσκουν καταφύγιο σε Τουρκικό έδαφος, αλλά και δυνατότητα οργάνωσης. Η σελίδα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού στο Facebook περιέχει ακόμα και στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών σε Τουρκικές τράπεζες για την ενίσχυση του αγώνα. Σημειώνεται πάντως, ότι ο FSN βρίσκεται σε αντιπαράθεση με το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο, το σώμα που αντιπροσωπεύει όλες τις πολιτικές δυνάμεις αντίθετες στον Άσαντ, σε ό,τι αφορά την στρατιωτικοποίηση της εξέγερσης.


Ο επικεφαλής του FSA συνταγματάρχης Riyad Al Ass’ad έχει δηλώσει ότι ο FSN δεν έχει πολιτικούς στόχους, πέρα από την απελευθέρωση της χώρας από το καθεστώς. Επίσης τόνισε ότι η σύγκρουση δεν είναι σεχταριασμένη, δεδομένου ότι στις δυνάμεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού ανήκουν Αλλαουίτες που αντιτίθενται στο καθεστώς. Σύμφωνα με πηγές της αντιπολίτευσης, ο FSA υπερβαίνει τους 25,000 άνδρες και είναι οργανωμένος σε τάγματα μάχης.


Πηγή

Amir Ali Hajizadeh: Θα επιτεθούμε στη Τουρκία!



“Σε περίπτωση που μας επιτεθεί το Ισραήλ και οι ΗΠΑ, εμείς θα στοχοποιήσουμε και θα πλήξουμε το ραντάρ και το αντιπυραυλικό σύστημα του ΝΑΤΟ που θα εγκατασταθεί στην Τουρκία”, δήλωσε πριν λίγο ο Ιρανός Διοικητής των αεροπορικών και διαστημικών δυνάμεων, Στρατηγός Amir Ali Hacizade!

“Εκτός της Τουρκίας θα χτυπήσουμε και άλλους στόχους. Το αντιπυραυλικό σύστημα που εγκαθίσταται στην Τουρκία, είναι ουσιαστικά σύστημα των ΗΠΑ και όχι του ΝΑΤΟ με μοναδικό σκοπό την προστασία του Ισραήλ”, πρόσθεσε.
“Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να εγκαταστήσουν περιφερειακά του Ιράν και άλλα τέτοια συστήματα για την προστασία του Ισραήλ”, ολοκλήρωσε.


Πηγή

Η ICAP Plc ετοιμάζει ηλεκτρονικές πλατφόρμες συναλλαγών για την πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και την επιστροφή στην δραχμή .... Του HEIL GAP (or mind the GAP)



From HEIL GAP (or mind the GAP) .ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (Dow Jones) - online.wsj.com - Η ICAP Plc ετοιμάζει τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες των συναλλαγών της , για την ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και την επιστροφή της στην δραχμή , όπως δήλωσε την Κυριακή ανώτερο στέλεχος της .

Η ICAP, η μεγαλύτερη ηλεκτρονική πλατφόρμα εμπορικών συναλλαγών , του κόσμου , για συνάλλαγμα , δήλωσε την Κυριακή , ότι σχετικά με την προετοιμασία της , για την πιθανή διάλυση του ευρώ , έχει δοκιμαστεί μόνο η δραχμή έναντι του δολαρίου ΗΠΑ και ευρώ , και , όχι τα υπόλοιπα νομίσματα της ευρωζώνης , αλλά πρόσθεσε , ότι το σύστημα είναι τυποποιημένο , και , 
ότι αρκεί η δόκιμη ενός νομίσματος του ευρώ , ώστε να καταστεί ευκολότερη
η εγκατάσταση και των άλλων.

Οι δοκιμές, που ξεκίνησαν πριν από μερικούς μήνες , αφορούν μόνο τους μηχανισμούς διαπραγμάτευσης των νομισμάτων στην πλατφόρμα της ICAP , 
και , δεν περιλαμβάνουν εκτιμήσεις που αφορούν τις ίδιες τις τράπεζες .
( Η πλατφόρμα EBS είναι ένα σύστημα εμπορικών συναλλαγών συναλλάγματος FX που επιτρέπει στους επαγγελματίες εμπόρους να εμπορεύονται ξένο συνάλλαγμα και πολύτιμα μέταλλα ανώνυμα . )
Η ICAP τόνισε επίσης , ότι οι προετοιμασίες της δεν ήταν μια πρόβλεψη , 
αλλά μια κάποια προστασία του συστήματος από τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν , και , από την περαιτέρω αποδιοργάνωσης της αγοράς , 
εάν μια χώρα αποχωρήσει από το ευρώ.

Σύμφωνα με έρευνα σε χίλιους πελάτες της Barclays Capital , που διεξήχθη το Νοέμβριο , σχεδόν το 50 τοις εκατό των ερωτηθέντων αναμένει , ότι τουλάχιστον μία χώρα θα εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ το 2012 , με το 35 τοις εκατό των επενδυτών να περιμένει ότι η διάλυση θα πρέπει να περιορίζεται στην Ελλάδα και ένας στους 20 να αναμένουν πως και οι πέντε περιφερειακές οικονομίες θα βγουν από την ευρωζώνη , από το επόμενο έτος.

HEIL GAP (or mind the GAP) Υ.Γ. 
Η ICAP plc με έδρα το Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο , λειτουργεί από το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη (Jersey City) και το Τόκιο, με γραφεία σε 21 επιπλέον μικρότερα χρηματοοικονομικά κέντρα , όπως η Μαδρίτη και το Σίδνεϊ . 
Ο μέσος ημερήσιος όγκος συναλλαγών για την ICAP plc υπερβαίνει 1500000000000 δολάρια ΗΠΑ , πάνω από το 60% των οποίων είναι σε ηλεκτρονική μορφή . 
ICAP είναι η συντομογραφία για την Intercapital , ένα όνομα με το οποίο η επιχείρηση ήταν γνωστή στο παρελθόν. 
Η εταιρεία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών του Λονδίνου και αποτελεί συστατικό του δείκτη FTSE 100 . 
Η εταιρία διαθέτει ( EBS ) μια σημαντική πλατφόρμα συναλλαγών για το συνάλλαγμα . 

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...