Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

To κόστος του φράκτη του Έβρου και οι μπίζνες του Παπουτσή

Σύμφωνα με την wikipedia, η τρίτη σειρά φράκτη 11 χιλιομέτρων και 3ων μέτρων ύψος που χρειάστηκε να κατασκευάσει η Ισπανική κυβέρνηση στον θύλακα της Μελίγια στο Μαρόκο κόστισε το 2005, 33 εκατομμύρια ευρώ [Μelillia fence]. Και να συνυπολογίσει κανείς ότι η τεχνική υποδομή σε κάμερες, ηλεκτροφωτισμό, επιχειρησιακά κέντρα και άλλο ηλεκτρονικό εξοπλισμό ασφαλείας ήδη υπήρχε. Αφήνοντας στην άκρη τα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πολιτισμού, ας δούμε τα τεχνικά.
Από την εμπειρία της Μελίγια προκύπτουν κάποια ερωτήματα:
  • Πώς είναι δυνατόν ο παρόμοιος σε μήκος και ύψος φράκτης της Μελίγια να κόστισε το 2005 33 εκ. ευρώ και στην Ελλάδα του 2011 να κάνει μόλις 5;
  • Πώς είναι δυνατόν ο πλήρως περιμετρικά περιφραγμένος Ισπανικός θύλακας να προσθέτει συνεχώς φράκτες φτάνοντας σε τριπλή σειρά επειδή δεν τα κατάφερε με τον πρώτο, αλλά στον Έβρο με μόλις 12 χιλιόμετρα φράκτη στη συνοριακή γραμμή να επιτευχθεί “ο στόχος” που διακυρήσει ο Παπουτσής;
  • Και αν τελικά η κυβέρνηση του “λεφτά υπάρχουν” ή “λεφτά δεν υπάρχουν” είναι διατεθειμένη να δώσει τόσα εκατομμύρια (γιατί 5 δεν είναι) για φράκτη, γιατί δεν τα δίνει για μια ανθρώπινη πολιτική υποδοχής για τους πρόσφυγες και μετανάστες έτσι ώστε να μην δημιουργείται κοινωνική και ανθρωπιστική ζούγκλα;
  • Και αν πράγματι θέλει λιγότερους μετανάστες ο Παπουτσής, γιατί η Ελλάδα παραμένει η ευρωπαϊκή χώρα….

με το μικρότερο ποσοστό χορήγησης ασύλου με κάτω του 1% όταν ο Ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 25%; Μήπως η χορήγηση ασύλου είναι ένας πιο ανθρώπινος και καθόλου δαπανηρός τρόπος για να πάψουν οι πρόσφυγες να παραμένουν φυλακισμένοι εντός της Ελληνικής επικράτειας;
Μήπως τελικά εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε μια κλασική περίπτωση όπου προσχηματικά χρησιμοποιείται το μεταναστευτικό για να γίνουν οι γνωστές μπίζνες από τη μία και από την άλλη ο Παπουτσής να πουλήσει εθνικοφροσύνη και “εθνική κυριαρχία” στους συντηρητικούς ψηφοφόρους; Να ταΐσει την κοινωνία θέαμα και τους εργολάβους χρήμα;


UDemand

Τα πέντε μεγάλα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις από τις υπερχρεωμένες κυβερνήσεις….

UDEMAND ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ!
Η κυβέρνηση ποινικοποίησε πρόσφατα σε βαθμό κακουργήματος την καθυστέρηση πληρωμής του ΦΠΑ από τους εξαντλημένους και εξαθλιωμένους μικροεπιχειρηματίες και όμως κανένας δεν απαντά σε βασικά ερωτήματα για το πως φτάσαμε ως εδώ.
Τα περισσότερα κράτη του κόσμου είναι σήμερα υπερχρεωμένα.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι το χρέος τους ανέρχεται σε περίπου 40 τρις-εκατομμύρια!!
Το πρώτο μεγάλο ερώτημα είναι: Σε ΠΟΙΟΥΣ χρωστάνε τα κράτη όλα αυτά τα χρήματα?
Σε τράπεζες ?
Σε ιδιώτες ?
Σε μορφώματα-φαντάσματα ?
Σε ποιες χώρες ανήκουν άραγε οι άνθρωποι-φαντάσματα πίσω από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που μπορούν και δανείζουν τέτοια τερατώδη ποσά στις κυβερνήσεις όλων αυτών των κρατών και έχουν το θράσος να ανεβάζουν με ανίερα κόλπα συνεχώς τα επιτόκια ?
Σίγουρα σε τελική ανάλυση είναι άνθρωποι υπαρκτοί, με σάρκα και οστά χωρίς ψυχή βέβαια ή μάλλον την ψυχή τους την έχουν πουλήσει στο διάβολο.
Γιατί όμως οι κυβερνήσεις των κρατών στις οποίες ανήκουν αυτοί οι “κύριοι ” δεν εισέπραξαν ποτέ τους φόρους που δικαιούνταν από τα υπερκέρδη τους ?
Και το δεύτερο μεγάλο ερώτημα ….

Εάν τα κράτη είχαν εισπράξει αυτούς τους φόρους, θα είχαν πτωχεύσει ??
Γιατί άραγε δεν προσπαθούν οι κυβερνώντες να συλλάβουν αυτούς τους μεγαλο-φοροφυγάδες των τρισεκατομμυρίων αλλά ζητάνε από τους εξαθλιωμένους μικροεπιχειρηματίες και τον δύστυχο λαό να πληρώνουν όλο και μεγαλυτέρους και αβάσταχτους φόρους για να εξοφλούν τους δανειστές οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν επί τόσα χρόνια τους λαούς που δάνεισαν ?
Και το τρίτο μεγάλο ερώτημα : Με ποια “super-κομπίνα” τόσοι λίγοι απέκτησαν τόσα πολλά ?
Ποιος θα απαντήσει άραγε σε αυτό το μεγάλο ερώτημα που έρχεται στα χείλη όλων αυτών των κακομοίρηδων μικροεπιχειρηματιών που θα πάνε φυλακή γιατί δεν απέδωσαν το ΦΠΑ ?
Ποια αδικία ή καλύτερα ποιο έγκλημα είναι μεγαλύτερο από αυτή τη διεθνή φορολογική αλητεία-αμνηστία ?
Δεν θα έπρεπε αυτής της τάξεως η φοροδιαφυγή να συμπεριληφθεί στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ?
Δεν θα έπρεπε οι λαοί -αφού οι κυβερνήσεις και τα δικαστήρια είναι ανίκανα- να αντιπαρατεθούν από μόνοι τους σε αυτά τα τέρατα της φοροκλοπής που με την συμπαιγνία επίορκων πολιτικών απέκτησαν αμύθητα πλούτη και ενορχήστρωσαν όλους τους πολέμους για να τα αυξήσουν, όπου τόσα εκατομμύρια αθώων σκοτωθήκαν, ξέχωρα από αυτούς που αυτοκτόνησαν από απελπισία ή πέθαναν από πείνα εξαίτιας αυτής της απάνθρωπης απληστίας αυτών των λίγων ανθρωπόμορφων τεράτων ?
Και το τέταρτο μεγάλο ερώτημα:
Είναι μόνο εβραϊκά συμφέροντα πίσω από όλες αυτές τις τράπεζες και τα μορφώματα ή έχουν μαζί τους και αρκετούς “μαλακούς” όπως ονομάζουν τους μη Εβραίους?
Με τόσο πλούτο στα χέρια τόσο λίγων, οι οποίοι έχουν “κοινά” συμφέροντα, είναι δυνατόν να μην διαφθείρουν με μίζες όσους πολιτικούς αντιστέκονται στις επιθυμίες τους ?
Δεν τούς είναι πανεύκολο με πλούσιες παροχές να κατευθύνουν το πολιτικό, στρατιωτικό και δικαστικό κατεστημένο και με τις παρακρατικές οργανώσεις που διαθέτουν άλλα και τις ΜΚΟ (διάβαζε αντεθνικές ομάδες) να προωθούν το στόχο της παγκόσμιας κυριαρχίας τους που την ονομάζουν κατ’ ευφημισμό παγκοσμιοποίηση ?
Και το τελευταίο μεγάλο ερώτημα :
Ποια θα έπρεπε να ήταν η αντιδραση των λαών που κατάλαβαν ότι τόσο μεγάλος, παράνομος και ανήθικος πλούτος συγκεντρωμένος σε τόσο λίγα βρώμικα χέρια και άρρωστα μυαλά μπορεί να σκλαβώσει για πάντα όχι μόνο τους ίδιους αλλά και ολόκληρα έθνη ?
Ίσως μία και μόνη……… ???

UDEMAND

100.00 Βρετανοί έχουν ασπαστεί το Ισλάμ. Μεγάλη αύξηση μεταξύ των νεαρών Βρετανίδων. Αιτία της μεταστροφής η ανηθικότητα και ο άκρατος καταναλωτισμός



Μόνο το περασμένο έτος, περίπου 5.200 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενέκριναν την ισλαμική πίστη.
Στην φώτο η Lauren Booth, η κουνιάδα του πρώην πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας όταν ανακοίνωσε ότι ασπάστηκε την μουσουλμανική πίστη το περασμένο έτος.
Ο αριθμός των μουσουλμάνων προσήλυτων στη Βρετανία έχει ξεπεράσει τους 100.000, και έχει ενισχυθεί από ένα κύμα νέων λευκών γυναικών που εγκρίνουν την ισλαμική πίστη.
Ο αριθμός αυτός έχει σχεδόν διπλασιαστεί μέσα σε δέκα χρόνια - με το πιο συνηθισμένο τύπο προσήλυτου να αποτελεί μία 27χρονη λευκή γυναίκα που έχει βαρεθεί με την Βρετανική καταναλωτική ζωή και την ανηθικότητα.
Οι αριθμοί αυτοί, που αποκαλύφτηκαν από μελέτη μίας πολυθρησκευτικής ομάδας, με το όνομα ‘Faith Matters’, οδηγεί σε ισχυρισμούς ότι η χώρα βρίσκεται σε μια διαδικασία «ισλαμοποίησης».
Όμως, η έκθεση της ομάδας υποστήριξε ότι οι περισσότεροι προσήλυτοι βλέπουν τη (νέα) θρησκεία τους ως «απόλυτα συμβατή» με την ζωή στη Βρετανία.
Λέει: «Οι προσήλυτοι δεν αντιπροσωπεύουν μια ‘πλάγια πέμπτη φάλαγγα’ αποφασισμένη να υπονομεύσει τον δυτικό τρόπο ζωής – αλλά αυτή είναι μια ομάδα απλών ανθρώπων που τους ενώνει η αφοσίωσή τους σε μια θρησκεία που εκείνοι, ως επί το πλείστον, θεωρούνε απολύτως συμβατή με τη ζωή στη Δύση».
Η έκθεση εκτιμά ότι περίπου 5.200 άνδρες και γυναίκες, ασπάστηκαν το Ισλάμ τους τελευταίους 12 μήνες, από τους οποίους οι 1.400 βρίσκονται στο Λονδίνο. Σχεδόν τα δύο τρίτα ήταν γυναίκες, πάνω από το 70% ήταν λευκοί και η μέση ηλικία κατά την οποία ασπάστηκαν το Ισλάμ ήταν το 27ο έτος.
Το 2001 εκτιμάται ότι υπήρχαν 60.000 προσήλυτοι μουσουλμάνοι στη Βρετανία. Έκτοτε, η χώρα βίωσε την εξάπλωση του βίαιου ισλαμικού εξτρεμισμού και των τρομοκρατικών επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένων και των θανατηφόρων βομβιστικών επιθέσεων της 7 Ιουλίου.
Στους προσήλυτους που έχουν στραφεί στην τρομοκρατία περιλαμβάνεται ο Nicky Reilly (φώτο 1), ο οποίος προσπάθησε να ανατινάξει ένα εστιατόριο στο Μπρίστολ με μια βόμβα με καρφιά, ο ‘βομβιστής με το παπούτσι’ Richard Reid και ο βομβιστής της 7ης Ιουλίου, Germaine Lindsay (φώτο 2).
Όμως, η έκθεση ανέφερε ότι ο αριθμός των προσήλυτων που παρασύρονται στον ισλαμικό εξτρεμισμό αντιπροσώπευε μία «πολύ μικρή μειοψηφία».
Στην φωτογραφία η 31χρονη Βρετανίδα Lynne Ali, από το Essex, που ήταν, όπως ομολογεί και η ίδια, μία τυπική κοπέλα της εποχής της που τα ενδιαφέροντά της ήταν τα πάρτι, μάλιστα ήταν και ντι τζέι, τα μεθύσια, τα στενά ρούχα και τα αγόρια. Μέσα της, λέει, όμως ένιωθε άδεια. Όταν γνώρισε το αγόρι της τον Zahid, ασπάστηκε το Ισλάμ σε ηλικία 19 ετών. Τώρα νιώθει «ελεύθερη» από μία «διαλυμένη κοινωνία» ευτυχισμένη που προσεύχεται πέντε φορές την ημέρα και φοράει την μαντίλα και νιώθει ότι τώρα είναι «ο πραγματικός της εαυτός».
Η έρευνα, που διενεργήθηκε από τον Kevin Brice από το πανεπιστήμιο του Swansea, ζήτησε τις απόψεις των προσήλυτων για τις αρνητικές πτυχές της βρετανικής κουλτούρας.
Εκείνοι στάθηκαν στο αλκοόλ και στη μέθη, στην «έλλειψη ηθικής και σεξουαλικής ανεκτικότητας» και στον «άκρατο καταναλωτισμό».
Περισσότεροι από ένας στους τέσσερις αποδέχτηκαν ότι υπάρχει μια «φυσική σύγκρουση» μεταξύ του να είναι κάποιος αφοσιωμένος Μουσουλμάνος και να ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εννέα στις δέκα γυναίκες που ασπάστηκαν το Ισλάμ είπαν ότι η αλλαγή της θρησκείας τους, είχε ως συνέπεια να ντύνονται πιο συντηρητικά. Περισσότερες από τις μισές που ξεκίνησαν να φοράνε μαντίλα στο κεφάλι και το 5 τοις εκατό είχε φορέσει τη μπούρκα.
Περισσότεροι από τους μισούς δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν δυσκολίες, μετά τη μεταστροφή τους, λόγω της αρνητικής στάσης των οικογενειών τους.
Πέρυσι η Lauren Booth, κουνιάδα του πρώην πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ, προσέλκυσε ευρύτατη δημοσιότητα όταν ανακοίνωσε ότι είχε ασπασθεί το Ισλάμ.
Ο Fiyaz Mughal, Διευθυντής του ‘Faith Matters’, δήλωσε: «Η στροφή προς το Ισλάμ έχει στιγματιστεί από τα μέσα ενημέρωσης και κακώς συνδέεται με εξτρεμιστικές ιδεολογίες και μεροληπτικές πολιτιστικές πρακτικές".
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Η ευκολία υποκλοπής δεδομένων μίας "έξυπνης" Κάρτας (τύπου Πολίτη)


Σε μια σύγχρονη ξένη σειρά επιδεικνύεται η δυνατότητα υποκλοπής των δεδομένων από προσωπική κάρτα της ίδιας τεχνολογίας με την Κάρτα του Πολίτη.
Και διαβεβαιώνω ότι ισχύει το σενάριο, αφού, όπως λένε οι σχετικοί της τεχνολογίας "ότι κλειδώνει, ξεκλειδώνει". Βλέπε iPhone, Windows, μύρια προγράμματα και ιστοσελίδες σπουδαίων φορέων που έχουν "σπάσει".

Ισραήλ: Κύμα εθνοτικών διακρίσεων προκαλεί έντονες ανησυχίες


ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ (AFP) - Ένα κύμα διαμαρτυριών και διακρίσεων από Εβραίους Ισραηλίτες κατά Παλαιστινίων και Αφρικανών έχει προκαλέσει ανησυχία σε υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έχει οδηγήσει σε μια άνευ προηγουμένου έκκληση για ηρεμία από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ.
Πριν μερικές εβδομάδες έλαβε χώρα μία σειρά από παθιασμένες διαμαρτυρίες που είχαν ως στόχο τις σχέσεις μεταξύ Παλαιστινίων ανδρών και Εβραίων γυναικών καθώς και την αύξηση του αριθμού των Αφρικανών μεταναστών.
Πιο πρόσφατα, η Ισραηλινή αστυνομία δήλωσε ότι συνέλαβε μια συμμορία νεαρών Εβραίων που κατηγορούνται για πολλαπλές επιθέσεις εγκλημάτων μίσους σε βάρος κατοίκων της Ιερουσαλήμ, λίγο μετά τη δημοσίευση επιστολής που υπέγραψαν δεκάδες ισραηλινοί ραβίνοι, πολλοί από τους οποίους είναι κρατικοί υπαλλήλοι, ζητώντας από τους Εβραίους να μη νοικιάζουν ή να μην πωλούν την περιουσία τους σε μη Εβραίους.
Πριν λίγες ημέρες, περίπου 10.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Ιερουσαλήμ για να διαμαρτυρηθούν εναντίον οποιουδήποτε «παγώματος» για την ανέγερση οικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και για να στηρίξουν τους ραβίνους.

Μεταξύ των ως επί το πλείστον υπερ-ορθόδοξων Εβραίων και νεαρών εποίκων, πολλοί
ήταν αυτοί που φώναξαν «όχι σε εκείνους που θα εκποιήσουν το Eretz (κράτος) Ισραήλ», μια αναφορά στα βιβλικά σύνορα του Ισραήλ.
Τα έβαλαν, επίσης, με τον πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος έχει μιλήσει για τη δυνατότητα απόσυρσης των εποίκων από τη Δυτική Όχθη ενόψει της δημιουργίας ενός παλαιστινιακού κράτους.
"Bibi [Νετανιάχου], κάτω τα χέρια σου από το Eretz Ισραήλ", φώναζαν οι διαδηλωτές.
Χωριστά, μια ομάδα ραβίνων του εκτός νόμου και ρατσιστικού κινήματος Kach διαδήλωσαν υπέρ των άλλων κληρικών που έκαναν την έκκληση για ‘πάγωμα’ των πωλήσεων ή της ενοικίασης σπιτιών σε μη-Εβραίους.
Ο Νετανιάχου έλαβε το ασυνήθιστο μέτρο της αντιμετώπισης των περιστατικών σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο YouTube του και στο Facebook.
«Είμαστε μία χώρα που έχουμε νόμους που μας διέπουν, σεβόμαστε όλους τους ανθρώπους, όποιοι και αν είναι», είπε.

"Επιμένω ότι οι πολίτες του Ισραήλ δεν
παίρνουν το νόμο στα χέρια τους, ούτε με τη βία ούτε με προτροπή."

Νωρίτερα αυτό το μήνα,
ο γενικός εισαγγελέας του Ισραήλ άρχισε να ερευνά κατά πόσον με το έγγραφό τους αυτό οι ραβίνοι παραβίασαν τον νόμο κατά της υποκίνησης σε ρατσισμό.
Η Ronit Sela του Συλλόγου Πολιτικών Δικαιωμάτων στο Ισραήλ είπε ότι υπάρχει ένα αυξανόμενο κλίμα που προωθεί τις διακρίσεις, και το οποίο έχει γαλουχηθεί από το σχηματισμό, σχεδόν δύο χρόνια πριν, του κυβερνητικού συνασπισμού που περιλάμβανε το κόμμα του εθνικιστική Yisrael Beitenu μέρος και το υπερ-Ορθόδοξο Shas.

"
Βλέπουμε ξεκάθαρα μια σχέση μεταξύ αυτών των διαφορετικών περιπτώσεων, οι περισσότερες από τις οποίες στοχεύουν είτε άραβες πολίτες ή μη Εβραίους που ζουν στο Ισραήλ," είπε στο Agence France-Presse.
Είπε η αποφυγή καταδίκης από όσους βρίσκονται στην εξουσία, σε συνδυασμό με τις "ρατσιστικές και ξενοφοβικές" δηλώσεις από τους ισραηλινούς νομοθέτες και την προώθησή της νομοθεσίας περί διακρίσεων, ενθαρρύνει το μίσος.

Τον Οκτώβριο,
το ACRI έγραψε στον Νετανιάχου και τον πρόεδρο του κοινοβουλείου Reuven Rivlin, προειδοποιώντας ότι η νομοθεσία που περιλαμβάνει νομοσχέδιο που αναγκάζει τους μη Εβραίους πολίτες να ορκιστούν πίστη στο Ισραήλ, θα μπορούσε να βλάψει την ισραηλινή δημοκρατία.

Και την Πέμπτη,
ο Παλαιστίνιος – Ισραηλινός βουλευτής Ahmed Tibi είπε ότι το σημερινό κοινοβούλιο είναι «το πιο ρατσιστικό από ποτέ», υποστηρίζοντας η επιτροπή για τις οικίες, είχε μπλοκάρει εδώ και μήνες ένα νομοσχέδιο ισότιμων ευκαιριών, δήλωσε στη ισραηλινή ιστοσελίδα Ynet news.
Στο προάστιο του Τελ Αβίβ, Bat Yam, αναφέρθηκε ότι οι διαδηλωτές σε μία διαμαρτυρία με σύνθημα «διατηρήστε το Bat Yam εβραϊκό», ζήτησαν οι Εβραίες γυναίκες που συναναστρέφονται με Άραβες να θανατώνονται.

Και
η Ynet ανέφερε την Πέμπτη ότι πέντε ισραηλο-παλαιστίνιοι άνδρες δήλωσαν ότι είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα νοικιασμένα σπίτια τους στο Τελ Αβίβ επίπεδη, αφού υπέστησαν βανδαλισμούς και απειλήθηκαν με βία.

Το Ισραήλ έχει 1,3 εκατομμύρια
αποκαλούμενους Αραβο-ισραηλινούς πολίτες δηλ. Παλαιστίνιους που παρέμειναν στο Ισραήλ μετά τη δημιουργία του εβραϊκού κράτους το 1948 και οι απόγονοί τους.

Υπάρχουν επίσης περίπου 200.000 κατοίκο
ι της Ιερουσαλήμ, της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, την οποία το Ισραήλ κατέλαβε το 1967 στον Πόλεμο των Έξι Ημερών και αργότερα μονομερώς την προσάρτησαν.

Την Τρίτη, εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν
στις γειτονιές του Τελ Αβίβ, ζητώντας την απέλαση των παράνομων μεταναστών από την Αφρική.
Δείτε το βίντεο
«[Avigdor] Lieberman, πού είσαι όταν σε χρειαζόμαστε;» έγραφαν μερικά πανό, αναφερόμενα στον Υπουργό Εξωτερικών και επικεφαλής του Yisrael Beitenu, ενώ άλλα έγραφαν: "Eli Yishai είμαστε μαζί σου", αναφερόμενα στον επικεφαλής πολιτικό του υπερ-ορθόδοξου κόμματος Shas».
Περίπου 35.000 οικονομικοί μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο, πολλοί από το Σουδάν και την Ερυθραία, έχουν εισέλθει παράνομα στο Ισραήλ μέσω των βραχωδών συνόρων με την Αίγυπτο από το 2006, και πολλοί έχουν μαζευτεί στις υποβαθμισμένες γειτονιές του νότιου Τελ Αβίβ.
Οι παλιοί κάτοικοι λένε ότι οι νεοφερμένοι υπερφορτώνουν τις κοινωνικές υπηρεσίες και αυξάνουν τα επίπεδα της εγκληματικότητας, αν και η αστυνομία αμφισβητεί αυτόν τον ισχυρισμό.
Η φιλελεύθερη καθημερινή εφημερίδα Χααρέτζ, την Πέμπτη είχε πολλά άρθρα σχετικά με την ανοχή και ένα σημείωμα του εκδότη που ζητούσε από τον πρόεδρο Σιμόν Πέρες να παρέμβει.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2011

‘Ύμνοι’ για τον δολοφόνο του ‘βλάσφημου’ Πακιστανού κυβερνήτη. Κληρικοί αρνήθηκαν να τελέσουν την κηδεία του


Ο κυβερνήτης της επαρχίας του Πουντζάμπ στο Πακιστάν, Σαλμάν Τασίρ, (Salmaan Taseer), δολοφονήθηκε στο Ισλαμαμπάντ, στις 4 Ιανουαρίου. Ο 66χρονος Τασίρ έπεσε θύμα σύμφωνα με τις αρχές, της αντίθεσής του στο "νόμο για τη βλασφημία".
Η οργάνωση Τζαμάατ-ε-Αλ-ε-Σουνάτ του Πακιστάν προειδοποιεί ότι θα έχει την ίδια τύχη οποιοσδήποτε μουσουλμάνος εκφράσει θλίψη για τη δολοφονία του φιλελεύθερου πακιστανού πολιτικού και πολέμιου του νόμου περί βλασφημίας.
Αναλυτές επισημαίνουν ότι πολιτική αυτή δολοφονία, η οποία δείχνει , σύμφωνα με τους αναλυτές, τη διάβρωση της πακιστανικής κοινωνίας από την ισλαμιστική ιδεολογία, κλιμακώνει την πολιτική κρίση που διέρχεται η χώρα και ενισχύει την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη να σταθεροποιήσει τη χώρα του 170 εκατομμυρίων κατοίκων που θεωρείται προπύργιο της εξτρεμιστικής ισλαμικής ιδεολογίας.
Ο 66χρονος Σαλμάν Ταζίρ, πολιτικός σύμμαχος του προέδρου Ασίφ Αλί Ζαρντάρι και πολιτική προσωπικότητα του κυβερνώντος Κόμματος του Πακιστανικού Λαού , δολοφονήθηκε την Δευτέρα από άνδρα της φρουράς του, ο οποίος τον «γάζωσε» με αυτόματο όπλο του έξω από εμπορικό κέντρο του Ισλαμαμπάντ.
Ο δράστης παραδόθηκε αμέσως δηλώνοντας ότι «ο Σαλμάν Ταζίρ είναι ένας βλάσφημος και ότι αυτή είναι η τιμωρία που αρμόζει σε έναν βλάσφημο».
Η οργάνωση Τζαμάατ-ε-Αλ-ε-Σουνάτ εκπροσωπεί μεγάλο αριθμό κορανικών σπουδαστών του σουνιτικού κινήματος Μπαρελβί, τηρεί επικριτική στάση απέναντι στους ταλιμπάν, υπερασπίζεται τις παραδοσιακές ισλαμικές πεποιθήσεις και πρακτικές και έχει ηγηθεί των δημόσιων εκδηλώσεων υπέρ του νόμου περί βλασφημίας.
Η ομάδα συμβουλεύει τους μουσουλμάνους να μην συμμετάσχουν στις προσευχές για τον Σαλμάν Ταζίρ και να μην εκφράσουν λύπη ή συμπάθεια για τον θάνατο του κυβερνήτη του Πουντζάμπ, αφού όποιος υποστηρίζει τη βλασφημία του Προφήτη, είναι και ο ίδιος βλάσφημος.
Η Τζαμάατ-ε-Αλ-ε-Σουνάτ επαινεί το «θάρρος» και την θρησκευτικό ζήλο του δολοφόνου του Ταζίρ και δηλώνει ότι η πράξη του έκανε υπερήφανους τους μουσουλμάνους σε ολόκληρο τον κόσμο.
Φιλελεύθεροι και συντηρητικοί στο Πακιστάν συγκρούονται για τον νόμο περί βλασφημίας, ο οποίος ήλθε στο προσκήνιο τον περασμένο Νοέμβριο μετά την καταδίκη από δικαστήριο χριστιανής μητέρας τεσσάρων παιδιών, της Αζια Μπίμπι, σε θάνατο για βλασφημία.
"Ο Ταζίρ ήταν ένας από τους λίγους πολιτικούς που ήταν έτοιμοι να διακινδυνεύσουν τη ζωή τους παίρνοντας θέση κατά των διακρίσεων και των καταχρήσεων", δηλώνει ο Αλί Νταγιάν Χάσαν, του Human Rights Watch στην περιοχή.
Η δολοφονία του και οι απειλές εναντίον άλλων φιλελεύθερων πολιτικών τονίζει, σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, τη διάβρωση της πακιστανικής κοινωνίας από τον θρησκευτικό εξτρεμισμό, λίγες ημέρες μετά τη γενική απεργία που οργάνωσαν οι συντηρητικοί κατά οποιασδήποτε τροποποίησης του νόμου περί βλασφημίας.
Ο θάνατος του Σαλμάν Ταζίρ ήλθε την ώρα που η κυβέρνηση, η οποία μειοψηφεί στο κοινοβούλιο μετά την αποχώρηση ενός από τους σημαντικότερους εταίρους του κυβερνώντος συνασπισμού, βρίσκεται πλέον στο έλεος της αντιπολίτευσης, που μπορεί να την ανατρέψει εάν καταθέσει κοινή πρόταση μομφής.
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ναουάζ Σαρίφ έδωσε τριήμερη προθεσμία, μετά το τέλος του πένθους, στον πρωθυπουργό Γιουσούφ Ραζά Γκιλάνι για να ανακοινώσει μεταρρυθμίσεις.
«Ήρωας» ο δολοφόνος
Στο μεταξύ περισσότεροι από 2.000 χρήστες του Facebook εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη δολοφονία του κυβερνήτη Σαλμάν Ταζίρ και για το πλήγμα που υπέστη το στρατόπεδο των φιλελεύθερων πολιτικών του Πακιστάν που καταγγέλλουν τον ισλαμικό εξτρεμισμό στη χώρα.
Το βράδυ της Τρίτης, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία, περί τους 2.000 χρήστες του Facebook συγκρότησαν ομάδα που τιμούσε τον δράστη Μαλίκ Μουμτάζ Κάντρι, μέλος της προσωπικής φρουράς του Σαλμάμ Ταζίρ, που άδειασε τον αυτόματο όπλο του επάνω του.
Οι σελίδες αυτές είχαν αποσυρθεί την Τετάρτη από το δικτυακό τόπο.
Αντιδράσεις για την κηδεία
Η κηδεία στο σπίτι του κυβερνήτη, που είχε προγραμματιστεί για τις 13:00 τοπική ώρα, καθυστέρησε κατά μία περίπου ώρα και αρκετοί κληρικοί αρνήθηκαν να τελέσουν την λειτουργία της κηδείας, μετά από πρόσκληση από ένα ισχυρό ισλαμικό οργανισμό προς τους κληρικούς να μην τελέσουν την τελετή. Τελικά ο Afzal Chishti, ένας ηγέτης των ulema (κληρικών) της πτέρυγας του κυβερνώντος κόμματος PPP, οδήγησε την προσευχή της κηδείας την «namaz-e-janaza».
Στην κάτω φωτογραφία: Πακιστανοί δικηγόροι τραγουδάνε συνθήματα υπέρ του Μουμτάζ Qadri, του δολοφόνου του Taseer, κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του σε δικαστήριο στο Ισλαμαμπάντ, την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου.
500 τουλάχιστον Πακιστανοί μουσουλμάνοι κληρικοί και λόγιοι θεωρούν τον δολοφόνο «μαχητή του Ισλάμ».

ΗΠΑ: Απαγορεύεται η συλλογή νερού της βροχής!


Η επέλαση της Νέας Τάξης Πραγμάτων έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες δεκαετίες στις ΗΠΑ. Κάθε μέρα που περνά οι νομοθεσίες και τα μέτρα που καθορίζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο αυστηρά και αδυσώπητα.
Και ο πλέον καλοπροαίρετος βλέπει οτι οδηγούμαστε σε μια δικτατορία, τέτοια που δεν έχει ξαναβιώσει η ανθωπότητα.
Έχουμε δημοσιεύσει στο παρελθόν πολλά άρθρα που να αφορούν τον έλεγχο της πληροφορίας.
Προσέξτε οτι αυτό το κορυφαίο θέμα που θα δείτε στο βίντεο δεν θα προβληθεί απο κανένα ελληνικό κανάλι.
Ολοι οι ξεπουλημένοι δημοσιογράφοι και καναλάρχες θα πουν «αυτό δεν είναι είδηση».
Εσεις τους πιστεύετε;
Και όμως χωρίς να το καταλάβουμε, αυτοί οι μεγαλο-δημοσιογράφοι μας αποκοιμίζουν όλους.
Μας αποσπούν την προσοχή σε ασήμαντες ειδήσεις.
Αυτή η νομοθεσία, όπως λέει και το βίντεο, δηλαδή η απαγόρευση της αποθήκευσης του βρόχινου νερού, γίνεται για να προστατευτούν αυτοί που έχουν οικονομικά συμφέροντα απο την πώληση του νερού.
Το ποιοί εξαγοράζουν τις πηγές νερού σε όλη τη Γη το ξέρετε.
Αυτοί προωθούν αυτές τις νομοθεσίες στις ΗΠΑ αρχικά και σε λίγο και στις υπόλοιπες χώρες. Δεν πρέπει να απομονώνουμε τα γεγονότα.
Οι ίδιοι άνθρωποι βρίσκονται πίσω απο την συνθήκη του Σέγκεν, πίσω απο ΔΝΤ, πίσω απο την αλλοίωση της ιστορίας μας, πίσω απο την προώθηση της χρήσης του φθορίου, πίσω απο τα μεταλλαγμένα, πίσω απο την επιβολή της χρήσης των νέων «δήθεν» οικολογικών λαμπτήρων φθορισμού, πίσω απο τον νόμο απαγόρευσης των μικρών ιδιωτικών κήπων και πίσω απο τους γνωστούς αεροψεκασμούς(chemtrails).
Πρέπει ο κάθε πολίτης να συνειδητοποιήσει οτι ο μόνος τρόπος πληροφόρησης είναι το να μεταδώσει αυτές τις πληροφορίες απο στόμα σε στόμα σε όλους τους φίλους και γνωστούς.
Δείτε το βίντεο 2,3,4...10 φορές μέχρι να συνειδητοποιήσετε ότι όλα αυτά είναι πραγματικότητα και οτι θα τα υποστούμε και εμείς και τα εγγόνια μας.
Πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε για την διάδοση αυτών των πληροφοριών.
Δείτε το βίντεο:


Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

Το βίντεο που σόκαρε την Βρετανία


Καρέ - καρέ οι σκηνές σοκ που πάγωσαν την κοινή γνώμη στη Βρετανία και έκαναν τον γύρο του κόσμου. Η περίπτωση του ακτιβιστή φοιτητή Τζόντυ Μακιντάιρ (Jody Mc Indyre) σε ένα βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους (Vid.)
Από το NEWS 247:
Δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσει κανείς τι προκαλεί το ρίγος στην υπόθεση του φοιτητή Τζόντυ Μακιντάιρ στη Βρετανία. Αν είναι οι σκηνές που κατέγραψε η κάμερα, κατά τη διάρκεια φοιτητικής διαδήλωσης για τις περικοπές στις υποτροφίες και την αύξηση των διδάκτρων στα πανεπιστήμια.
Στις σκηνές αυτές, αστυνομικοί επιτίθενται στον Τζοντυ, τον πετούν κάτω από την αναπηρική του καρέκλα και τον σέρνουν στο δρόμο.
Δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσει κανείς, εάν το ρίγος το προκαλεί ο ίδιος με τη συνέντευξή του στο BBC. Πάσχοντας από εγκεφαλική παράλυση, ο Τζόντυ μιλά με δυσκολία, όμως πεντακάθαρα, εξηγεί ότι του επιτέθηκαν δύο φορές την ίδια βραδιά και όχι μία και την πρώτη, τον χτύπησαν με γκλοπ και τον έσυραν και πάλι.
Δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσει κανείς εάν το ρίγος το προκαλεί το γεγονός, ότι ο Τζόντυ προσπαθεί να εξηγήσει το αυτονόητο -ότι δεν αποτέλεσε φυσική απειλή για τις δυνάμεις ασφαλείας, καθώς είναι ανάπηρος. Χρειάστηκε να το κάνει όμως, καθώς ο δημοσιογράφος τον ρώτησε ευθέως εάν κινήθηκε με το καρότσι του εναντίον των αστυνομικών:
"Δεν είμαι σε θέση να το κάνω" είπε ο Τζόντυ, "είναι αδύνατο να κινηθώ μόνος μου το καρότσι το σπρώχνει ο αδελφός μου. Είναι ξεκάθαρο ότι το έκαναν για να προκαλέσουν τη βίαιη αντίδραση των φοιτητών, που έβλεπαν τι συνέβαινε. Και το έκαναν δύο φορές".
Δεν είναι σίγουρο εάν προκαλεί ρίγος η ψυχρότητα της ερώτησης του δημοσιογράφου που έχει δει και ο ίδιος τις σκηνές: "Γιατί δεν υπέβαλλες καταγγελία έως σήμερα;" σαν η καταγγελία - η επίσημη- στις ίδιες αρχές που έσυραν τον Τζόντυ από το καρότσι στο οδόστρωμα, να είναι η μόνη ικανή να δώσει υπόσταση στο περιστατικό.
Δεν είναι σίγουρο τέλος, εάν προκαλεί ρίγος η διακριτική οργή του Τζόντυ, που δεν ξεσπά σε λεκτικές επιθέσεις και δεν θυματοποιεί τον εαυτό του, ωστόσο με μια δύναμη που δεν την έχει το σώμα του, αλλά ο μαχητικός του χαρακτήρας και η σκέψη του, απαντά σταθερά: " Δεν είμαι το πραγματικό θύμα εδώ. Το πραγματικό θύμα είναι φοιτητές σαν τον Αλφι Μέντοους, που βρίσκεται στο νοσοκομείο, ένα βήμα πριν το θάνατο, καθώς ένας αστυνομικός τον χτύπησε στο κεφάλι με γκλοπ, και χρειάστηκε να χειρουργηθεί στον εγκέφαλο"...
Τελικά ίσως το ρίγος στην υπόθεση του Τζόντυ να το προκαλεί το γεγονός, ότι σαν ίσος προς ίσο, επέλεξε το δικαίωμα στην παρουσία, σε μία διαμαρτυρία που τον αφορά. Και μεις - όλοι πιο αδύναμοι από κείνον- τον αντιμετωπίζουμε σαν ανήμπορο και τον ξεδιαλέγουμε, για να στιγματίσουμε μία βία τόσο ανοικτή, όσο το πνεύμα του.
Το βίντεο είναι με ελληνικούς υπότιτλους:
Σχ. ΚΟ: Προσέξτε τον παρουσιαστή του BBC πως με συνεχείς ερωτήσεις και ύφος ‘παγωμένο’ προσπαθεί να ενοχοποιήσει τον Τζόντυ. Το ενοχοποιητικό στοιχείο που βρήκε είναι ότι δηλώνει «επαναστάτης»! Οι επικίνδυνες λέξεις και τα «εγκλήματα σκέψης» είναι ήδη εδώ! Όταν ο Τζόντυ επιτίθεται στο BBC για τον τρόπο που παρουσιάζει τα γεγονότα στην Παλαιστίνη, ο δημοσιογράφος αλλάζει αμέσως θέμα…
Στην Βρετανία έγιναν μεγάλες διαδηλώσεις εναντίον των κυβερνητικών σχεδίων να αυξηθούν τα δίδακτρα, με συμπλοκές αστυνομικών και φοιτητών. Οι φοιτητές και όχι μόνο έχουν εξοργιστεί με τα κυβερνητικά σχέδια όσον αφορά τη χρηματοδότηση και την κατεύθυνση των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, που ανακοινώθηκαν μετά από συμβουλές προς κυβερνητικούς υπουργούς από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της BP Τζον Μπράουν.

http://redskywarning.blogspot.com/

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...