Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

"ΧΩΣΙΜΟ" ΡΟΝΤΟΥΛΗ ΣΕ ΝΤΟΛΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΟΥ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕ Η ΕΝΚΛΩ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΣΕ ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΝΤΟΛΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ

NASA ΚΑΙ ΑΤΙΑ - ΥΠΟΘΕΣΗ STS 75

Η Εθνική συνείδηση του Πλάτωνα και η αφύπνιση του κοινού Ελληνικού αισθήματος



Η Εθνική συνείδηση είναι η γνώση και το βίωμα της ιδιαίτερης φύσης του Έθνους στο οποίο ανήκουμε, η συνείδηση όλων των χαρακτηριστικών γνωρισμάτων που αποτελούν το Έθνος, η γνώση του λαϊκού και φυλετικού χαρακτήρα, του πολιτισμού και της ιστορίας του, επιπλέον η συνείδηση του ότι ανήκουμε στο ίδιο Έθνος και των υποχρεώσεών μας προς αυτό.

Η Εθνική συνείδηση των Ελλήνων παρουσιάζεται πολύ πριν τους Περσικούς πολέμους, που αποτελούν ορόσημο στην εξέλιξής της. Πριν από τον 7ο π.Χ. αιώνα οι Έλληνες είχαν χαράξει γύρω τους ένα τείχος, που ξεχώριζε αυτό από τους άλλους λαούς, τους '‘βαρβάρους” όπως τους ονομάζανε. Στην αφύπνιση του κοινού Ελληνικού αισθήματος συνετέλεσε και η επαφή των Ελλήνων μέσω των αποικιών, με άλλους λαούς, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν συνειδητά τα γνωρίσματα της φυλής τους, κοινά σ’ αυτούς και ξένα στους αλλόφυλους. Επίσης οι Πανελλήνιοι Αγώνες, Πύθια, Νέμεα, Ίσθμια, ιδιαίτερα δε τα Ολύμπια, από τους οποίους αποκείονταν οι βάρβαροι, συνέβαλαν στην τόνωση της Πανελλήνιας συνειδήσεως.

Αλλά η Πανελλήνια αυτή Εθνική συνείδηση δεν επέδρασε στην πολιτική ζωή των Ελλήνων, ο πολιτικός τοπικισμός τους δεν υποχώρησε. Η πόλις – κράτος, το κατ’ εξοχήν Ελληνικό πολιτικό πρότυπο, παραμένει ακλόνητο, ως την μεγάλη στιγμή της Μακεδονικής Ορμής. Πάντως το βίωμα των Περσικών πολέμων τόνωσε την συνείδηση των Ελλήνων και δημιούργησε τάσεις πανελλήνιας Εθνικής πολιτικής. Οι τάσεις αυτές απέβλεπαν στην κατάπαυση των εμφυλίων ερίδων, που μάστιζαν την Ελλάδα και την ανάληψη του Εθνικού πολέμου εναντίον των Περσών (Κίμων – Καλλικρατίδας). Δυστυχώς, η διαρχία Σπάρτης – Αθήνας έσυρε την Ελλάδα στον καταστρεπτικό Πελοποννησιακό πόλεμο. Η επαίσχυντος όμως Ανταλκίδειος ειρήνη, συνετέλεσε στην αναβίωση του ιδεώδους των Πανελλήνων. Ο Γοργίας στην Ολυμπία διακήρυξε την ανάληψη κοινού απελευθερωτικού Αγώνα κατά των Περσών, ο Ισοκράτης με Εθνικό παλμό ωθεί την Αθήνα και την Σπάρτη να συνδιαλλαγούν, για προπαρασκευή Πανελλήνιας στρατιάς “υπ’ Αθηναίων μεν και Λακεδαιμονίων στρατηγουμένης, υπέρ δε των συμμάχων ελευθερίας αθροιζομένης, υπό δε της Ελλάδος απάσης εκπεμπομένης, επί δε την των βαρβάρων τιμωρίαν πορευομένης” (Πανηγ. 185).

Ήταν ευτύχημα το γεγονός ότι η πνευματική ηγεσία του Ελληνισμού είχε συναίσθηση της Εθνικής της συνειδήσεως. Η Εθνική συνείδηση του Αριστοτέλη δεν δημιούργησε τον πολιτικό, τον στρατηλάτη Αλέξανδρο;

Άς ασχοληθούμε όμως τώρα με την Εθνική συνείδηση του Πλάτωνα. Ο Πλάτων πιστεύει στην κοινή καταγωγή των Ελλήνων. Οι Έλληνες μεταξύ τους λέει, είναι οικείοι και συγγενείς, ενώ με τους βαρβάρους είναι άσχετοι και ξένοι “φημί γαρ το μεν Ελληνικόν γένος αυτό αυτώ οικείον είναι και συγγενές, τω δε βαρβαρικώ οθνείον τε αλλότριον” (Πολιτεία 470γ).

Αρρώστεια είναι για τον Πλάτωνα, οι εμφύλιοι σπαραγμοι, γι’ αυτό τις συγκρούσεις μεταξύ των Ελλήνων τις ονομάζει “στάσεις”, ενώ τις συγκρούσεις Ελλήνων βαρβάρων τις αποκαλεί “πολέμους”, μια και οι Έλληνες, όπως λέει, είναι φυσικοί πολέμιοι των βαρβάρων. Και συνεχίζει, όσον αφορά την στάση: “Όπου τύχη να ξεσπάση και χωριστή σε δύο η πόλη, αν αρχίσουν να καταστρέφουν ο ένας του άλλου τα κτήματα και βάζουν φωτιά στα σπίτια, τι αποτρόπαιο πράγμα που φαίνεται να είναι και πόσο αφιλοπάτριδες οι δύο μερίδες. Γιατί αλλιώς ποτέ δεν θα τολμούσαν να ρημάζουν έτσι την μητέρα που τους γέννησε και τους ανέστησε” (Πολ. 470 δ,ε) και πιό πάνω (470 α) σημειώνει ότι αποτελεί βεβήλωση να προσφέρουμε στα ιερά μας, λάφυρα Ελλήνων. Για τον Πλάτωνα δεν είναι δίκαιο οι Έλληνες να εξανδραποδίζουν πόλεις Ελληνικές, απεναντίας μάλιστα “του Ελληνικού γένους φείδεσθαι”. Ομοίως δεν επιτρέπει στους Έλληνες να έχουν Έλληνα δούλο.

Την αντίληψη των αρχαίων Ελλήνων περί διαχωρισμού τους απ’ τους βαρβάρους αποδέχεται και ο Πλάτων. Δύο χαρακτηριστικά χωρία όπου η παραδοχή αυτή είναι σαφής: “Δια πάντων ανθρώπων Ελλήνων τε και βαρβάρων” (Επιστ. Ζ 335 α) και “εν ανθρώποις πάσι και Ελλήσι και βαρβάροις” (Νόμοι Γ 687 α).

Ο Πλάτων θεωρούσε τους Έλληνες, ως λαό του λόγου και ουσιώδες γνώρισμα του Ελληνικού ανθρωπίνου τύπου το φιλομαθές και το φιλόσοφο, αντίθετα γνώρισμα των βαρβάρων το θυμοειδές, το επιθυμητικό και το φιλοχρήματο, γνωρίσματα κατά τον ίδιον κατώτερα.

Ο Πλάτων υπερτάσσει το κοινό συμφέρον ολόκληρης της Ελλάδας, από εκείνο των πόλεων – κρατών, ακριβώς λόγω της βαθειάς Εθνικής του συνειδήσεως. Να και η θέση του σ’ ένα διαχρονικό πρόβλημα του Ελληνισμού : Στην Η’ επιστολή (353 ε) εκφράζει έντονα τον φόβο του για την απειλουμένη έκλειψη της Ελληνικής γλώσσας στην Σικελία.

Αλήθεια, σήμερα ποιός πνευματικός άνθρωπος ανησύχησε για τον ίδιο ακριβώς κίνδυνο, που και σήμερα υφίσταται, σε μεγαλύτερο μάλιστα βαθμό, στην Ν. Ιταλία και στην Σικελία; Ο Πλάτων μάλιστα υποδεικνύει το καθήκον των ομογλώσσων και ομοφύλων “τούτων δε χρή πάση προθυμία πάντας τους Έλληνας τέμνειν φάρμακον”.

Την Εθνική συνείδηση του Πλάτωνα μαρτυρά και η προσήλωσή του στην Ελληνική παράδοση. Αναφερόμενος στα Τρωϊκά, όπως και ο Όμηρος, αποκαλεί τους Έλληνες Αχαιούς, σέβεται το Μαντείο των Δελφών, της Δωδώνης και τον “πάτριον θεόν”. Γνήσια Ελληνικός είναι και ο Νόμος του περί συμμετοχής στους Τέσσερις Πανελλήνιους Αγώνες, που θα αποτελούσαν και σοβαρούς παράγοντες της ηθικής συνοχής του Ελληνισμού. Αλλά η τρανοτέρα εκδήλωση της Εθνικής συνειδήσεως του Πλάτωνος, είναι η παραδοχή του ότι η υπό ίδρυση ιδεώδης ΠΟΛΙΤΕΙΑ του θα είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ: ” Ην συ πόλιν οικίζεις, ούχ Ελληνίς έσται; Δεί γι’ αυτήν, έφη” (Πολ.470 ε).
 
 
 
ellinikoarxeio.com

Ερωτηματικά για την εμμονή Ευ. Βενιζέλου γύρω από τον αρχάνθρωπο των Πετραλώνων... και τον Άρη Πουλιανό!!! Άραγε τι είναι αυτό που ενοχλεί;

  Το ντοκουμέντο του αίσχους: Ο Βαγγέλης Βενιζέλος κατονομάζει δικαστές…
…και μέμφεται τις αποφάσεις τους για το θέμα Πουλιανού!! Δείτε το βίντεο και θα βγάλετε συμπεράσματα για το ποιά ακριβώς είναι η δημοκρατία στην Ελλάδα. Θα έχουμε και συνέχεια.



Από το παραπάνω σχετικό video:
Προκύπτουν πολλά ερωτηματικά για την τύχη του σπουδαίου αυτού ευρήματος που αλλάζει τα επιστημονικά δεδομένα και την ανθρωπογεωγραφία της ελληνικής γης.
Ως ιστοχώρος δεν έχουμε παραπάνω στοιχεία από αυτά που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, το πολύ καλό ιστολόγιο Olympia.gr αναφέρεται σχετικά:

"Το θέμα του ΠΑΣΟΚικού, αντιεπιστημονικού και ανιστόρητου αίσχους, το έφερε ο Βισάλτης εδώ: Βάλλουν πανταχόθεν εσκεμμένα!-Ορφανός μένει ο αρχάνθρωπος των Πετραλώνων
Όπου τα ελεεινά υποκείμενα το κατάφεραν!
Λύγισαν δικαστικά έναν Ήρωα 87 ετών που αγωνίζεται για τα πιστεύω του και την ιστορική αλήθεια. Όχι για τα φράγκα και τους θώκους, όχι για τα κόμματα. Μόνο για την Αλήθεια."

Ελπίζουμε στη συνέχεια να μας διαφωτίσει περισσότερο...

Βρήκαμε ολοκληρωμένη τη σχετική ομιλία αποτελούμενη από δύο μέρη:


Παρακολουθώντας τα "αντί αληθείας"  και τα διάφορα νομικίστικα επιχειρήματα, μας προξένησε αλγεινή εντύπωση η εμμονή του για μια εκ των προτέρων προαποφασισμένη δίκη (έστω και υπέρ του δημοσίου - εκεί είναι το θέμα που οζει) και τους νόμους που ψηφίζονται στη βουλή (με ελάχιστα μέλη και σε μεταμεσονύχτιες ώρες) για να καμφθεί η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, όπως επίσης η προτροπή ως ομάδα επίθεσης, ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός, ενάντια στον μεγάλο Έλληνα Αρη Πουλιανό!!!
Δεν διστάζει ακόμη να αναφέρει ονόματα δικαστικών λειτουργών και να αφήνει κάποια ψήγματα υποψίας... ΔΕΝ θα υπεισέλθουμε στο κομμάτι αυτό, αλλά αυτή η επιμονή του ιδίου μας έφερε στην ατιμωρησία του άρθρου 86 του συντάγματος με την ίδια αντίστοιχη υπερασπιστική γραμμή.
Επιπλέον δύο συνδέσμους: Το ιστορικό των ερευνών και της αξιοποίησης Η πρόσφατη απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ

  Η σχετική είδηση δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο (π.χ. βλ. στην www.express.gr της 17-12011), με την επισήμανση ότι: Συνταγματικό και νόμιμο είναι σύμφωνα με την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας το πρωτόκολλο του υπουργού Πολιτισμού με το οποίο το έτος 2004 διατάχθηκε η αποβολή της Ανθρωπολογικής Εταιρείας της Ελλάδος από το Σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής… Εκεί αναφέρεται επίσης το πρωτάκουστο πως: ξεκαθαρίζει το ΣτΕ ότι το πρωτόκολλο αποβολής δεν παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Να δει κανένας Ευρωπαίος δικαστής ότι ελληνικό δικαστήριο του υποδεικνύει τι επιτρέπεται να δικάσει και τι όχι για να φρίξει. Ακολούθησε το ΕΘΝΟΣ on line της 18-1-2011), όπου με αντικειμενικό επαγγελματισμό αναφέρεται: «Πράσινο φως» για να απομακρυνθεί το επιστημονικό σωματείο «Ανθρωπολογική Εταιρεία Ελλάδος» του Α. Πουλιανού από τον αρχαιολογικό χώρο του Σπηλαίου Πετραλώνων Χαλκιδικής άναψε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

  Με πολλή χαιρεκακία, ψεύδη, ασυναρτησίες και ασχετοσύνες έσπευσαν στη συνέχεια ορισμένοι «τοπικοί παράγοντες» να χαρούν για το αποτέλεσμα, επειδή κατά πως πιστεύουν θα βάλλουν «χέρι» στο έργο του Πουλιανού, χωρίς πρακτικά να έχουν κουνήσει το δακτυλάκι τους, ανίκανοι έτσι και αλλιώς να δημιουργήσουν οτιδήποτε. Όσοι αντέχουν - χάριν σφαιρικότερης ενημέρωσης - μπορούν να δουν και τοπικό ΜΜΕ να ισχυρίζεται μάλιστα ότι δήθεν σεβάστηκε και την άλλη άποψη πηγαίνοντας στο Ανθρωπολογικό Μουσείο Πετραλώνων να συναντήσει τον Άρη Πουλιανό, υποβάλλοντας τις «κατάλληλες» ερωτήσεις... τελείως διαφορετικές από αυτές που έθεσε σε εκείνους που φιλοξενούσε. Αν και ο καθένας μπορεί από μόνος του να δει τη διαστρέβλωση επί των συμβάντων, κάτι που έχουμε ήδη αναδείξει παλαιότερα, όταν βρεθεί ευθετότερος χρόνος θα προβούμε και σε λεπτομερέστερη ανασκευή των ψευδολογημάτων και των συκοφαντιών.

Ακολούθησε 19-1-2011 σχετικό άρθρο με τίτλο «Ορφανός μένει ο αρχάνθρωπος των Πετραλώνων»της Ράνιας Καρατζαφέρη, στην οποία παραχώρησε επίσης μια σύντομη αλλά καυστικότατη συνέντευξη ο Άρης Ν. Πουλιανός. Εξάλλου, η ίδια δημοσιογράφος έφερε στο φως 27-1-2011 το «Αρχαιολογικό Κωσταλέξι», δηλαδή τους ανεκτίμητους αλλά άγνωστους ελληνικούς θησαυρούς που υπάρχουν (;) στα υπόγεια των πανεπιστημίων και των αρχαιολογικών μουσείων, καθώς και τις καταστροφές που έχει υποστεί το κρανίο των Πετραλώνων. Μάλιστα σε σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο προϊστάμενο του ΥΠΠΟΤ Βόρειας Ελλάδος, αυτός αποπροσανατόλισε την κουβέντα σε άλλα ευρήματα, κάποια… που βρίσκονται στην Αθήνα από το 1920. 
  
Μια πολύ περίεργη δήλωση προέρχεται από χείλη τοπικού κυβερνητικού βουλευτή, που είχε και δικαστική αντιπαράθεση για συκοφαντίες με τον Άρη Πουλιανό, δημοσιεύθηκε από τη «Γνώμη της Χαλκιδικής», όπου αναφέρεται ότι γνώριζε την απόφαση εδώ και δύο μήνες(;;!!)...
 
  Παρατίθεται επίσης η τελευταία μέχρι στιγμής διαδικτυακή δημοσίευση της 26-1-2011 που μεταξύ άλλων αναγράφει:
Το Συμβούλιο Επικρατείας έκρινε συνταγματικό και νόμιμο το πρωτόκολλο αποβολής της «Ανθρωπολογικής Εταιρείας Ελλάδος»… Πικρό κι αν ακούγεται…
Ο Άρης Πουλιανός είναι ένας από τους μεγαλύτερους εν ζωή επιστήμονες, σε διεθνές επίπεδο… είναι αυτός που μελέτησε ανθρωπολογικά την Ελλάδα. Δεν έδωσε στο σπήλαιο μόνο την ψυχή του. Έδωσε το χρόνο του και την περιουσία του. Αλλά η ψυχή είναι που περισσότερο μετρά. Στο πλευρό του στάθηκε από την αρχή η σύζυγός του, η διακεκριμένη ιατρός και συγγραφέας Δάφνη Πουλιανού. Το έργο που κατόρθωσαν να κάνουν στο Σπήλαιο, υπερνικώντας τα εμπόδια που η Ελληνική Πολιτεία δεν έπαψε ούτε στιγμή να στήνει εμπρός τους, είναι ανεκτίμητης αξίας για την χώρα μας, αλλά και για την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.
Για τέτοιους ανθρώπους μιλάμε.
 Στον νέο αυτό διωγμό που υφίσταται σήμερα, ο 87χρονος Άρης Πουλιανός, ο κάθε πραγματικός Έλληνας στέκεται στο πλευρό του. Με σεβασμό και αλληλεγγύη. Σε πνευματικά επίπεδα και διαδρομές που δεν μπορούν ν' αγγίξουν οι πολιτικάντηδες, οι δικαστές και, κυρίως, εκείνοι που κρύβονται πίσω από την αποδεδειγμένη συστηματική παρεμπόδιση κάθε Έλληνα που υποψιάζονται ότι μπορεί με τον α ή β τρόπο ν' ανασηκώσει την Ελλάδα.



Ανακάλεσαν τον Γενικό Πρόξενο της Κορυτσάς γιατί παρότρυνε τους Βορειοηπειρώτες να δηλώσουν Έλληνες!


ImageΧωρίς επίσημη δικαιολογία, το υπουργείο Εξωτερικών ανακάλεσε τον Γενικό Πρόξενο Κορυτσάς Θεόδωρο Οικονόμου, λίγους μόλις μήνες πριν ολοκληρωθεί η θητεία του σε μία κίνηση που δείχνει την ένταση του φοβικού συνδρόμου της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΞ ακόμα και έναντι των Τιράνων. Αφορμή ήταν οι δηλώσεις του, πως στην επικείμενη απογραφή οι Ομογενείς θα πρέπει να δηλώσουν, ότι είναι Έλληνες και όχι Αλβανοί.
Μια παρότρυνση 100% νόμιμη αφού το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και της ελληνικής ταυτότητας των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, απορρέει από τα δικαιώματα που έχουν από την συνθήκη παραχώρησης της Βορείου Ηπείρου στην Αλβανία και από σειρά άλλων συνθηκών.
Η θέση του Προξένου, προκάλεσε αντιδράσεις μεταξύ των αλβανικών εθνικιστικών κύκλων και η κυβέρνηση Μπερίσα ζήτησε την απομάκρυνση του Οικονόμου ανεπίσημα, αλλά με σαφήνεια και η ελληνική κυβέρνηση ενέδωσε στις «πιέσεις» των Αλβανών, αποδεικνύοντας, ότι «παίζει» με το μέλλον των Βορειοηπειρωτών, αλλά και με την ασφάλεια στην περιοχή.

Σε ανακοίνωσή τους, η Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (Σ.Φ. Ε.Β.Α.) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.) ρωτούν τους αρμοδίους «Σε τι διαφωνούν με τα διατυπωθέντα από τον Πρόξενό μας; Μήπως οι Κορυτσαίοι δεν είναι Έλληνες; Μήπως οι Βορειοηπειρώτες δεν έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα του εθνικού αυτοπροσδιορισμού στην επικείμενη απογραφή;».



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΚΕΡΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ-ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ-ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ(ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)

Στρος Καν! Από το Τριπλό Πρωινό του Fresh 88.6!



Η ευθημία και η σάτιρα έχει ρίζες ελληνικές και εμείς οι Έλληνες το ξέρουμε καλύτερα από τους υπόλοιπους.


Θουκυδίδης : Ο Περίφημος Διάλογος Αθηναίων-Μηλίων.

Παναγιώτης Ήφαιστος Καθηγητής, Διεθνείς Σχέσεις-Στρατηγικές Σπουδές Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών www.ifestos.edu.gr
Σημείωση Π.Ήφ. Ο διάλογος αυτός, είναι ο πυρήνας της επιστημονικής μελέτης των διεθνών σχέσεων. Ουσιαστικά, με περιγραφικό και αξιολογικά ελεύθερο τρόπο, ο υπέρτατος ιστορικός και διεθνολόγος όλων των εποχών, θέτει όλα τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ένα διακρατικό σύστημα. Ένα δηλαδή σύστημα του οποίου αρχή λειτουργίας είναι η εθνική ανεξαρτησία-κυριαρχία και η συνεπαγόμενη διεθνής αναρχία (όπου δηλαδή απουσιάζει μια παγκόσμια κυβέρνηση των κυβερνήσεων).
Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός πως μεταξύ των θεσμών διεθνούς διακυβέρνησης παρεμβάλλονται τα αίτια πολέμου, με πρωταρχικό την ανισότητα ισχύος, τις συνεπακόλουθες ηγεμονικές αξιώσεις που εγείρονται και την άνιση ανάπτυξη που θρέφει τα διλήμματα ασφαλείας.
84. Το επόμενο καλοκαίρι ο Αλκιβιάδης έφτασε στο Άργος με είκοσι καράβια κι έπιασε όσους Αργείους θεωρούνταν ακόμη ύποπτοι και άνθρωποι των Λακεδαιμονίων, τριακόσιους άντρες, και οι Αθηναίοι τους απόθεσαν για ασφάλεια στα κοντινά νησιά, σε όσα εξουσίαζαν. Εκστρατεύσανε επίσης οι Αθηναίοι εναντίο της Μήλου με τριάντα δικά τους καράβια, έξι Χιώτικα και δυό Λεσβιακά, και με χίλιους διακόσιους οπλίτες τριακόσιους τοξότες και είκοσι ιπποτοξότες Αθηναίους, και περίπου χίλιους πεντακόσιους οπλίτες συμμάχους νησιώτες.
Οι Μήλιοι είναι άποικοι των Λακεδαιμονίων και δεν ήθελαν να γίνουν υπήκοοι των Αθηναίων, όπως οι άλλοι νησιώτες στην αρχή κράτησαν ουδετερότητα κι έμεναν ήσυχοι, έπειτα, όταν οι Αθηναίοι μεταχειρίζονταν βία εναντίο τους στρατοπέδευσαν στη γή τους, έφτασαν σε ανοιχτό πόλεμο. Όταν λοιπόν τηγοί Κλεομήδης του Λυκομήδη και Τεισίας του Τεισιμάχου, και πριν τα διαπραγματεύσεις.
Τους πρέσβεις αυτούς οι Μήλιοι δεν τους παρουσίασαν στη συνέλευση του λαού, αλλά τους κάλεσαν να πουν αυτά για τα οποία είχαν έρθει στους άρχοντες και τους πρόκριτους. Οι Αθηναίοι πρέσβεις είπαν στην ουσία τα εξής:
85. «Επειδή οι προτάσεις μας δεν θα γίνουν προς τον λαό, για να μην εξαπατηθή το πλήθος ακούοντάς μας να εκθέτωμε, σε μια συνεχή αγόρευση, επιχειρήματα ελκυστικά και ανεξέλεγκτα (γιατί καταλαβαίνομε πως αυτό το νόημα έχει το ότι μας φέρατε μπροστά στους λίγους), σεις οι συγκεντρωμένοι εδώ κάμετε κάτι ακόμη πιο σίγουρο. Μην μας απαντάτε και σεις μ’ ένα συνεχή λόγο, αλλά σε κάθε σημείο που νομίζετε πως δεν μιλάμε όπως είναι το συμφέρον σας, να μας σταματάτε και να λέτε τη γνώμη σας. Και πρώτα πρώτα πήτε μας αν συμφωνήτε μ’ όσα προτείνουμε».
86. Οι αντιπρόσωποι των Μηλίων αποκρίθηκαν: «Την καλή σας ιδέα να δώσωμε μεταξύ μας με ησυχία εξηγήσεις δεν την κατακρίνομε, οι πολεμικές όμως ετοιμασίες που δεν είναι μελλοντικές , αλλά παρούσες ήδη, βρίσκονται σε φανερή αντίθεση με την πρότασή σας αυτή. Γιατί βλέπομε ότι έχετε ρθεί σεις οι ίδιοι δικαστές για όσα πρόκειται να ειπωθούν και ότι στο τέλος της συζητήσεως, σύμφωνα με κάθε πιθανότητα, θα φέρη σε μας πόλεμο, αν υπερισχύσωμε εξαιτίας του δίκιού μας και γι’ αυτό αρνηθούμε να υποχωρήσουμε, δουλεία αν πειστούμε».
87. ΑΘ. Αν ήρθατε σ’ αυτή τη συνεδρίαση για να κάμετε εικασίες για τα μελλούμενα ή για τίποτε άλλο, κι όχι, απ’ την τωρινή κατάσταση κι απ’ όσα βλέπετε, να σκεφτήτε για τη σωτηρία της πολιτείας σας, μπορούμε να σταματήσωμε, αν όμως γι’ αυτό, μπορούμε να συνεχίσουμε.
88. ΜΗΛ. Είναι φυσικό και συχωριέται, στη θέση που βρισκόμαστε, να πηγαίνη ο νους μας σε πολλά, κι επιχειρήματα και σκέψεις. Αναγνωρίζομε ότι η σημερινή συνάντηση γίνεται βέβαια για τη σωτηρία μας, κι η συζήτηση, αν το νομίζετε σωστό, ας γίνη με τον τρόπο που προτείνετε.
89. ΑΘ. Κι εμείς λοιπόν δεν θα πούμε με ωραίες φράσεις μακρούς λόγους, που δεν πρόκειται να σας πείσουν, ή ότι δίκαια έχομε την ηγεμονία σας, επειδή νικήσαμε τους Πέρσες, ή ότι τώρα εκστρατεύομε εναντίο σας, επειδή αδικιόμαστε, κι από σας ζητούμε να μην νομίσετε πως θα μας πείσετε λέγοντας ή ότι, ενώ είστε άποικοι των Λακεδαιμονίων, δεν πήρατε μέρος στον πόλεμο στο πλευρό τους ή ότι δεν μας κάματε κανένα κακό έχομε την απαίτηση να επιδιώξωμε πιο πολύ να επιτύχωμε τα δυνατά απ’ όσα κι οι δυό μας αληθινά έχομε στο νού μας, αφού ξέρετε όταν υπάρχη ίση δύναμη για την επιβολή του, κι ότι, όταν αυτό δεν συμβαίνη, οι δυνατοί κάνουν όσα τους επιτρέπει η δύναμή τους κι οι αδύναμοι υποχωρούν κι αποδέχονται.
90. ΜΗΛ. Όπως εμείς τουλάχιστο νομίζομε, είναι χρήσιμο (ανάγκη να μιλάμε γι’ αυτό, επειδή εσείς τέτοια βάση βάλατε στη συζήτησή μας, να αφήσωμε κατά μέρος το δίκαιο και να μιλάμε για το συμφέρο) να μην καταργήσετε σεις αυτό το κοινό καλό, αλλά να υπάρχουν, γι’ αυτόν που κάθε φορά βρίσκεται σε κίνδυνο, τα εύλογα και τα δίκαια και να ωφελήται κάπως αν πείση, έστω κι αν τα επιχειρήματά του δεν βρίσκονται μέσα στα πλαίσια του αυστηρού δικαίου. Κι αυτό δεν είναι σε σας λιγώτερο συμφέρον από ότι σε μας, γιατί, αν νικηθήτε, θα μπορούσατε να γενήτε παράδειγμα στους άλλους για να σας επιβάλουν την πιο μεγάλη τιμωρία.
91. ΑΘ. Εμείς για το τέλος της ηγεμονίας μας, αν αυτή θα καταλυθή κάποτε, δεν ανησυχούμε γιατί δεν είναι επικίνδυνοι στους νικημένους όσοι, όπως οι Λακεδαιμόνιοι, ασκούν ηγεμονία πάνω σ’ άλλους (άλλωστε η αντιδικία μας δεν είναι με τους Λακεδαιμόνιους), αλλά επικίνδυνοι είναι οι υπήκοοι, αν τυχόν αυτοί ξεσηκωθούν και νικήσουν εκείνους που τους εξουσίαζαν. Όσο γι’ αυτό ας μείνη σε μας η φροντίδα να αντιμετωπίσωμε τον κίνδυνο εκείνο όμως που θέλομε τώρα να κάνωμε φανερό σε σας είναι ότι βρισκόμαστε εδώ για το συμφέρον της ηγεμονίας μας και ότι όσα θα πούμε τώρα σκοπό έχουν τη σωτηρία της πολιτείας σας, επειδή θέλομε και χωρίς κόπο να σας εξουσιάσωμε και για το συμφέρον και των δυό μας να σωθήτε.
92. ΜΗΛ. Και πως μπορεί να συμβή να είναι ίδια συμφέρο σε μας να γίνωμε δούλοι, όπως σε σας να γίνετε κύριοί μας;
93. ΑΘ. Επειδή σεις θα έχετε τη δυνατότητα να υποταχθήτε πρίν να πάθετε τις πιο μεγάλες συφορές, κι εμείς, αν δεν σας καταστρέψωμε, θα έχωμε κέρδος.
94. ΜΗΛ. Ώστε δεν θα δεχτήτε, μένοντας εμείς ήσυχοι, να είμαστε φίλοι σας αντί εχθροί, σύμμαχοι όμως κανενός απ’ τους δυό σας;
95. ΑΘ. Όχι, γιατί δεν μας βλάφτει τόσο η έχθρα σας όσο η φιλία σας η φιλία σας, στα μάτια των υπηκόων μας, θα ήταν απόδειξη αδυναμίας, ενώ το μίσος σας απόδειξη της δύναμής μας.
96. ΜΗΛ. Έτσι σκέφτονται οι υπήκοοί σας για το σωστό, ώστε να βάζουν στην ίδια μοίρα εκείνους που δεν έχουν καμμιά φυλετική σχέση μαζί σας κι εκείνους που οι περισσότεροί τους είναι άποικοί σας, μερικοί μάλιστα απ’ αυτούς αποστάτησαν κι υποτάχτηκαν;
97. ΑΘ. Ναι, γιατί νομίζουν ότι λόγια που να στηρίζωντα στο δίκαιο δεν λείπουν από κανένα, πιστεύουν όμως πως όσοι διατηρούν την ελευθερία τους το χρωστούν στη δύναμή τους κι ότι εμείς δεν εκστρατεύομε εναντίο τους από φόβο ώστε το να σας υποτάξωμε εκτός που θα αυξαίνε τους υπηκοούς μας θα μας πρόσφερνε και ασφάλεια, και μάλιστα αν σεις, νησιώτες και πιο αδύναμοι από άλλους, δεν υπερισχύσετε απέναντι μας που είμαστε κυρίαρχοι στη θάλασσα.
98. ΜΗΛ. Και δεν νομίζετε ότι υπάρχει ασφάλεια στην πρότασή μας εκείνη; Γιατί κι εδώ πάλι είναι ανάγκη, όπως εσείς μας υποχρεώσατε ν’ αφήσωμε τους δίκαιους λόγους και ζητάτε να μας πείσετε να υπωρήσωμε μπροστά στο δικό σας συμφέρον, έτσι κι εμείς να σας εξηγήσωμε το δικό μας συμφέρο, αν αυτό τυχαίνη να είναι μαζί και δικό σας, και να προσπαθήσωμε να σας πείσωμε. Γιατί πως είναι δυνατό να μην κάμετε εχθρούς σας όσους τώρα είναι ουδέτεροι, όταν αυτοί, βλέποντας τα όσα έγιναν εδώ, πιστέψουν πως κάποτε σεις θα επιτεθήτε αυτούς που είναι τώρα εχθροί σας, κι εκείνους που ποτέ δεν σκέφθηκαν να γίνουν, παρά τη θέλησή τους; να στρέψετε εναντίο σας;
99. ΑΘ. Καθόλου, γιατί δεν νομίζουμε ότι είναι πιο επικίνδυνοι για μας που, κατοικώντας κάπου στην στεριά, εξαιτίας της ελευθερίας τους, θ’ αργήσουν πολύ να πάρουν προφυλακτικά μέτρα εναντίο μας, αλλά οι νησιώτες, όσοι, όπως σεις, βρίσκονται κάπου ανεξάρτητοι, κι όσοι είναι κιόλας ερεθισμένοι από τις αναγκαίες πιέσεις της ηγεμονίας μας. Αυτοί λοιπόν, με το να στηριχτούν πολύ στην απερισκεψία, μπορούν να φέρουν, και τον εαυτό τους κι εμάς, σε φανερούς κινδύνους.
100. ΜΗΛ. Αν σεις για να μην χάσετε την ηγεμονία σας, κι οι υπήκοοί σας για να απαλλαγούν απ’ αυτήν, αψηφάτε τόσους κινδύνους, φανερό πως εμείς, που είμαστε ακόμη ελεύθεροι, θα δείχναμε μεγάλη ευτέλεια και δειλία αν δεν κάναμε το παν προτού γίνωμε δούλοι.
101. ΑΘ. Όχι, αν αποφασίσετε συνετά γιατί δεν αγωνίζεστε με ίσους όρους για να δείξετε την ανδρεία σας, δηλαδή να μην ντροπιαστήτε πιο πολύ πρόκειται να αποφασίσετε για τη σωτηρία σας, για το να μην αντιστέκεστε στους πολύ πιο δυνατούς σας.
102. ΜΗΛ. Ξέρομε όμως πως καμμιά φορά οι τύχες του πολέμου κρίνονται πιο δίκαια, κι όχι ανάλογα με την διαφορά σε πλήθος ανάμεσα στους δυό αντίπαλους και σε μας η άμεση υποχώρηση δεν δίνει καμμιάν ελπίδα, ενώ με το ν’ αγωνιστούμε υπάρχει ακόμη ελπίδα να μείνωμε όρθιοι.
103. ΑΘ. Η ελπίδα, παρηγοριά την ώρα του κινδύνου, όσους την έχουν από περίσσια δύναμη κι αν τους βλάψη δεν τους καταστρέφει όσοι όμως, στηριγμένοι πάνω της, τα παίζουν όλα για όλα (γιατί απ’ τη φύση της είναι σπάταλη), μονάχα όταν αποτύχουν την γνωρίζουν, όταν πιά, για κείνον που έκαμε τη γνωριμία της, δεν έχη απομείνει τίποτε για να το προφυλάξη απ’ αυτήν. Αυτό σεις, αδύναμοι και που η τύχη σας κρίνεται από μια μονάχα κλίση της ζυγαρίας, μην θελήστε να το πάθετε ούτε να μοιάσετε τους πολλούς που, ενώ μπορούν ακόμη να σωθούν με ανθρώπινα μέσα, όταν τους βρούν οι συφορές και τους εγκαταλείψουν οι βέβαιες ελπίδες, καταφεύγουν στις αβέβαιες, τη μαντική και τους χρησμούς και όσα άλλα τέτοια, με τις ελπίδες που δίνουν, φέρνουν στην καταστροφή.
104. ΜΗΛ. Κι εμείς, το ξέρετε καλά, θεωρούμε πως είναι δύσκολο να αγωνιστούμε εναντίον της δύναμής σας, μαζί κι εναντίον της τύχης, αν αυτή δεν σταθή αμερόληπτη όσο για την τύχη όμως πιστεύομε, ότι δεν θα αξιωθούμε απ’ τους θεούς χειρότερης, γιατί θεοφοβούμενοι εμείς αντιμετωπίζομε άδικους όσο για την δύναμη που δεν έχομε, τις ελλείψεις μας θα τις συμπληρώση η συμμαχία των Λακεδαιμονίων, που είναι αναγκασμένη να μας βοηθήση, αν όχι γι’ άλλο λόγο, τουλάχιστο από φυλετική συγγέννεια κι από ντροπή. Δεν έχομε λοιπόν καθόλου παράλογα τόσο θάρρος.
105. ΑΘ. Αλλά κι εμείς νομίζομε πως δεν θα μας λείψη η εύνοια των θεών γιατί δεν ζητούμε και δεν κάνομε τίποτε που να βρίσκεται έξω από ό,τι πιστεύουν οι άνθρωποι για τους θεούς ή θέλουν στις αναμεταξύ τους σχέσεις. Έχομε τη γνώμη για τους θεούς και την βεβαιότητα για τους ανθρώπους, ότι, αναγκασμένοι από έναν φυσικό νόμο, επιβάλλουν πάντα την εξουσία τους όπου είναι πιο δυνατοί. Τον νόμο αυτό ούτε εμείς τον θεσπίσαμε ούτε θεσπισμένο πρώτοι εμείς τον εφαρμόσαμε, αλλά τον βρήκαμε να υπάρχη και θα τον αφήσωμε να υπάρχη παντοτινά, και τον εφαρμόζομε ξέροντας ότι και σεις και άλλοι, αν αποκτούσατε την ίδια δύναμη με μας, θα κάνατε τα ίδια.
Όσο λοιπόν για την εύνοια των θεών, έχομε κάθε λόγο να μην φοβόμαστε ότι θα βρεθούμε σε μειονεκτική θέση. Όσο για την ιδέα σας για τους Λακεδαιμονίους, στην οποία στηρίζετε την πεποίθηση ότι από ντροπή θα σας βοηθήσουν, ενώ μακαρίζομε την αθωότητά σας δεν ζηλεύομε την αφροσύνη σας. Πραγματικά οι Λακεδαιμόνιοι στις μεταξύ τους σχέσεις και στις συνήθειες του τόπου τους δείχνονται πολύ ενάρετοι για τη συμπεριφορά τους όμως απέναντι στους άλλους, μόλο που θα ’χε κανείς πολλά να πη για το πως φέρνονται, θα μπορούσε πολύ καλά να τα συνοψίση αν έλεγε ότι, απ’ όλους τους ανθρώπους που ξέρομε, αυτοί δείχνουν ολοφάνερα ότι θεωρούν τα ευχάριστα έντιμα και τα συμφέροντα δίκαια. Κι αλήθεια η τέτοια νοοτροπία τους δεν είναι καθόλου ευνοική προς τις τωρινές παράλογες ελπίδες σας για σωτηρία.
106. ΜΗΛ. Αλλά εμείς γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο έχομε αυτή τη στιγμή πιο πολύ την πεποίθηση ότι οι Λακεδαιμόνιοι, για το συμφέρον το δικό τους, δεν θα θελήσουν να προδώσουν τους Μηλίους, που είναι άποικοί τους, και να φτάσουν να γίνουν αναξιόπιστοι στους φίλους τους Έλληνες κι ωφέλιμοι στους εχθρούς τους.
107. ΑΘ. Και δεν νομίζετε ότι το συμφέρον βρίσκεται στην ασφάλεια, ενώ το δίκαιο και το έντιμο κατορθώνονται με κινδύνους, τους οποίους οι Λακεδαιμόνιοι, τις περισσότερες φορές, ελάχιστα αποτολμούν;
108. ΜΗΛ. Αλλά νομίζομε ότι και τους κινδύνους για χάρη μας θα αναλάβουν αυτοί πιο πρόθυμα, κι ότι θα θεωρήσουν πως είναι πιο σίγουροι αν για μας κι όχι γι άλλους τους αναλάβαιναν, τόσο γιατί για τις πολεμικές επιχειρήσεις βρισκόμαστε κοντά στην Πελοπόννησο όσο και γιατί στα φρονήματα, εξαιτίας της φυλετικής συγγένειας, είμαστε πιο αξιόπιστοι από άλλους.
109. ΑΘ. Εγγύηση γι’ αυτούς που συμπολεμήσουν δεν είναι η φιλική διάθεση αυτών που τους καλούν, αλλά αν υπερέχουν σε πραγματική δύναμη κι αυτό το λογαριάζουν οι Λακεδαιμόνιοι περισσότερο από κάθε άλλον (από έλλειψη άλλωστε εμπιστοσύνης στη δική τους ετοιμασία, μονάχα με πολλούς συμμάχους εκστρατεύουν εναντίον των γειτόνων τους), ώστε δεν φαίνεται πιθανό ότι αυτοί, μ’ εμάς θαλασσοκράτορες, θα στείλουν στρατό σ’ ένα νησί.
110. ΜΗΛ. Αλλά θα μπορούσαν να στείλουν κι άλλους κι ακόμη το Κρητικό πέλαγος είναι πλατύ και μες σ’ αυτό είναι πιο δύσκολο οι θαλασσοκράτορες να συλλάβουν παρά αυτοί που θέλουν να ξεφύγουν να σωθούν. Κι αν όμως αποτύχαιναν σ’ αυτό, θα μπορούσαν να στραφούν εναντίον της γής σας κι εναντίον των υπολοίπων συμμάχων σας, σ’ όσους δεν έφτασε ο Βρασίδας και τότε θα ’χετε να αγωνιστήτε όχι για μια χώρα που δεν σας ανήκε ποτέ, αλλά για πράγματα πιο δικά σας, τη συμμαχία σας τη γή σας.
111. ΑΘ. Ξέρετε από την πείρα σας πως απ’ αυτά κάτι μπορεί να συμβή, αλλά δεν αγνοείτε επίσης ότι οι Αθηναίοι ποτέ ως σήμερα δεν αποτραβήχτηκαν από καμμιά πολιορκία, επειδή φοβήθηκαν άλλους. Παρατηρούμε όμως πως, ενώ είπατε ότι θα σκεφτήτε για σωτηρία σας, στην τόσο πλατιά συζήτηση δεν έχετε πεί τίποτε στο οποίο βασισμένοι λογικοί άνθρωποι θα πίστευαν ότι μπορούν να σωθούν, αλλά τα πιο δυνατά σας στηρίγματα είναι μελλοντικές ελπίδες, ενώ γα μέσα που έχετε είναι πολύ μικρά για να υπερισχύσετε, αν συγκριθούν μ’ εκείνα που αυτή τη στιγμή βρίσκονται παραταγμένα εναντίον σας.
Και δείχνετε μεγάλη απερισκεψία αν, αφού ζητήστε να αποσυρθούμε, δεν αποφασίστε, όσο ακόμη είναι καιρός, κάτι άλλο πιο φρόνιμο απ’ αυτά. Να μην πάη ο νους σας στην ντροπή που τόσο συχνά καταστρέφει τους ανθρώπους, όταν αντιμετωπίζουν κινδύνους φανερούς και ταπεινωτικούς. Γιατί πολλούς, ενώ ακόμη σε θέση να ιδούν καθαρά σε ποιους κινδύνους οδηγούνταν, τους παράσυρε η δύναμη μιας ελκυστικής λέξης, της λεγόμενης ντροπής, και, νικημένοι απ’ τη λέξη, στην πράξη έπεσαν θεληματικά σε αγιάτρευτες συφορές κι ακόμη απόχτησαν ντροπή πιο ταπεινωτική, αφού αυτή ήταν αποτέλεσμα ανοησίας παρά τύχης. Αυτό σεις, αν σκεφτήτε φρόνιμα, θα το αποφύγετε και δεν θα νομίστε άπρεπο να υποχωρήσετε στην πολιτεία την πιο δυνατή που σας προτείνει όρους λογικούς, να γίνετε δηλαδή σύμμαχοί της πληρώνοντας φόρο, διατηρώντας τη χώρα σας, και, ενώ σας δίνεται η εκλογή ανάμεσα στον πόλεμο και στην ασφάλεια, εσείς να μην διαλέξτε τα χειρότερα επιζητώντας να φανήτε ανώτεροι γιατί όσοι στους ίσους δεν υποχωρούν, στους δυνατώτερους φέρνονται φρόνιμα και στους κατώτερους δείχνονται μετριοπαθείς, αυτοί πιο πολύ προκόβουν. Σκεφτήτε λοιπόν, όταν εμείς αποσυρθούμε, και συλλογιστήτε πολλές φορές ότι αποφασίζετε για την πατρίδα, για τη μια και μόνη πατρίδα σας, κι ότι απ’ τη μιάν αυτήν απόφασή σας θα εξαρτηθή να ευτυχήση τούτη ή να δυστυχήσει.
112. Οι Αθηναίοι αποχώρησαν από τη συζήτηση και οι Μήλιοι, όταν μείνανε μόνοι τους, επειδή αποφάσισαν παραπλήσια με’ εκείνα πού έλεγαν πρωτύτερα, αποκρίθηκαν τα εξής: «Ούτε γνώμη διαφορετική από την προηγούμενη έχομε, Αθηναίοι, ούτε μέσα σε λίγες στιγμές θα στερήσωμε μια πόλη, που υπάρχει εδώ κι εφτακόσια χρόνια, από την ελευθερία της, αλλά έχοντας εμπιστοσύνη στην τύχη, που χάρη στην εύνοια των θεών την προστατεύει ως τώρα, και στη βοήθεια των ανθρώπων κι ιδιαίτερα των Λακεδαιμονίων, θα προσπαθήσωμε να τη σώσωμε. Σας προτείνομε όμως να είμαστε φίλοι σας, εχθροί με κανένα απ’ τους δυό σας, και να φύγετε απ’ τη γή μας, αφού κάνωμε συνθήκη πού θα την κρίνωμε ωφέλιμη και στους δυό μας».
113. Οι Μήλιοι λοιπόν τόσα μονάχα αποκρίθηκαν κι οι Αθηναίοι αποχωρώντας πιά οριστικά από τις διαπραγματεύσεις είπαν: «Πραγματικά, όπως νομίζομε ύστερα από την απόφασή σας αυτή, είστε οι μόνοι που κρίνετε τα μελλοντικά πιο καθαρά απ’ αυτά που βλέπετε μπροστά στα μάτια σας, και τ’ άγνωστα, επειδή τα θέλετε, τα θωρείτε σαν να γίνωνται στην πραγματικότητα τα χετε παίξει όλα και στηριγμένοι ολότελα στους Λακεδαιμονίους, την τύχη και τις ελπίδες θα τα χάσετε όλα».
114. Οι Αθηναίοι πρέσβεις γύρισαν στο στρατόπεδο κι οι στρατηγοί, αφού οι Μήλιοι δεν υποχωρούσαν σε τίποτε, άρχισαν αμέσως τις εχθροπραξίες, κι αφού μοίρασαν τη δουλειά στα στρατιωτικά τμήματα της κάθε πόλης εζώσαν κυκλικά με τείχος τους Μηλίους. Ύστερα οι Αθηναίοι άφησαν φρουρά από δικούς τους στρατιώτες και συμμάχους, στη στεριά και στη θάλασσα, κι έφυγαν με το μεγαλύτερο μέρος τους στρατού. Οι υπόλοιποι έμειναν και πολιορκούσαν τον τόπο.
116………………..Την ίδια εποχή οι Μήλιοι πάλι σ’ άλλο σημείο κυρίεψαν ένα μέρος απ’ το τείχος των Αθηναίων που τους έζωνε, όπου οι φρουροί δεν ήταν πολλοί. Ύστερα απ’ τα γεγονός αυτό ήρθε κι άλλος στρατός απ’ την Αθήνα, με αρχηγό τον Φιλοκράτη του Δημέα κι οι Μήλιοι, επειδή πολιορκούνταν πιά πολύ στενά, έγινε μάλιστα και κάποια προδοσία από ανάμεσά τους, συνθηκολόγησαν με τους Αθηναίους με τον όρο να αποφασίσουν εκείνοι για την τύχη τους. Κι αυτοί σκότωσαν όσους Μηλίους ενήλικούς έπιασαν, κι έκαμαν δούλους τα παιδιά και τις γυναίκες. Το νησί το αποικίσανε οι ίδιοι στέλνοντας αργότερα πεντακόσιους αποίκους.

Προθεσμία μέχρι τις 20/03 έδωσε η Ρωσία σε Ελ λάδα και Βουλγαρία για Μπουργκάς-Αλεξ/πολη



ImageΠεριθώριο έως τις 20 Μαρτίου δόθηκε από την Ρωσία στην Ελλάδα και την Βουλγαρία για να εξοφλήσoυν το συσσωρευμένο χρέος των 7,3 εκατομμυρίων ευρώ για τη λειτουργία της διεθνούς εταιρείας του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη. Άυτό ήταν το αποτέλεσμα των διήμερων διαπραγματεύσεων της κοινοπραξίας στην Ρώμη, με την Ρωσία να απειλεί είτε με αποχώρηση είτε με “πάγωμα” μέχρι νεωτέρας (βασικά μέχρι να αλλάξουν οι κυβερνήσεις σε Αθήνα και Σόφια και να βρεθούν κυβερνητικά σχήματα “φιλικά” στον αγωγό), σύμφωνα με τον Μιχαήλ Μπάρκοφ, αντιπρόεδρο της ρωσικής συντονίστριας εταιρείας του έργου «Τρανσνιέφτ».


Η ελληνική και η βουλγαρική πλευρά αθέτησαν τις δεσμεύσεις τους να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους έναντι της Trans-Balkan Pipeline Β.V. έως τις 15 Δεκεμβρίου. Στη συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου της εταιρείας υιοθετήθηκαν οι ρωσικές προτάσεις για ελαχιστοποίηση των εξόδων και ειδικότερα για περιορισμό του προσωπικού και των ενοικίων, ενώ η επόμενη συνεδρίαση ορίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουνίου.


«Εάν η βουλγαρική και η ελληνική πλευρά δεν καταβάλουν το χρέος τους και η βουλγαρική δεν εγκρίνει τη βελτιωμένη έκθεση περιβαλλοντικών επιπτώσεων, τότε θα αποφασιστεί να περάσει η εταιρεία σε καθεστώς “εν υπνώσει”, δηλαδή θα παραμείνει μόνο το κεντρικό γραφείο στο Άμστερνταμ με έναν υπάλληλο», σημείωσε ο κ. Μπάρκοφ, ο οποίος σχολίασε ότι «συνολικά η βουλγαρική πλευρά συμπεριφέρθηκε κατά τη συνάντηση θετικά, υπάρχει η αίσθηση βελτίωσης των θέσεών τους».


Πηγές από την Μόσχα αναφέρουν ότι “Υπήρξε παρέμβαση των ρωσικής πολιτικής ηγεσίας για να δοθεί η παράταση, αλλά γενικά υπάρχει μεγάλος σκεπτικισμός για την συμπεριφορά κυρίως της ελληνικής κυβέρνηση αφού την βουλγαρική την θεωρούν δεδομένα εχθρική”.
Ο ίδιος ο κ. Μπάρκοφ εξελέγη πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, στο οποίο εισήλθαν τρία νέα μέλη, ο Ιλιά Καζιόνκιν από την «Τρανσνιέφτ», ο Σεργκέι Αντρόσοφ από την «Ροσνιέφτ», διευθυντές και οι δύο των τμημάτων διεθνούς οικονομικής δραστηριότητας, καθώς και ο Πέτκο Ντμίτροφ από βουλγαρικής πλευράς.


«Η Βουλγαρία δεν αρνείται το διάλογο» τιτλοφορεί το ρεπορτάζ του το Βέστι, το οποίο είχε προτιμήσει τις προηγούμενες ημέρες την εκτίμηση ότι «οι προοπτικές του αγωγού είναι θολές». Το ρωσικό δίκτυο αναφέρεται και στο «ελληνικό χρέος 1,269 εκατομμυρίων ευρώ», σημειώνοντας ότι η ελληνική πλευρά συμφώνησε να καλύψει πλήρως την πληρωμή του αναλογούντος ΦΠΑ για τα έτη 2008-2010, αλλά και ότι «εάν έως την 1η Μαΐου οι Έλληνες δεν μπορέσουν να πληρώσουν, το ποσό θα διαιρεθεί μεταξύ όλων των μελών της κοινοπραξίας, περίπου από 350.000 ευρώ».


Σύμφωνα με τη ρωσική οικονομική εφημερίδα ΡΒΚ Daily, που επικαλείται σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, «οι μέτοχοι υποστήριξαν την αναγκαιότητα να συνεχιστούν οι εργασίες για την άρση των ενστάσεων του βουλγαρικού υπουργείου Περιβάλλοντος και Υδάτινων Πόρων σχετικά με τις επιπτώσεις του έργου στο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον». Υπενθυμίζεται ότι η νέα, διορθωμένη και βελτιωμένη μελέτη έχει συμφωνηθεί να υποβληθεί στη βουλγαρική κυβέρνηση έως το τέλος Φεβρουαρίου.


Όπως επισημαίνει η εφημερίδα οι δύο από τις ρωσικές εταιρείες που συμμετέχουν στο σχέδιο, «Ροσνιέφτ» και «Γκασπρόμ Νιέφτ» δεν σχολίασαν τις πληροφορίες, που είχαν δημοσιευτεί περί απόσυρσης της Ρωσίας από το σχέδιο (πρόκειται για την “σκληρή” ομάδα που θέλει την αποχώρηση από το όλο project), ενώ η «Τρανσνιέφτ» τις διέψευσε, σημειώνοντας ότι λόγος γίνεται μόνο για περιορισμό της χρηματοδότησης του έργου.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Οι 10 στρατηγικές χειραγώγησης που χρησιμοποιούν οι επικυρίαρχοι για να πετύχουν τον απόλυτο έλεγχό μας με την βοήθεια των ΜΜΕ.


1. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ

Το θεμελιώδες στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου είναι η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής που έγκειται στην εκτροπή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και τις αποφασισμένες από τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ αλλαγές μέσω της τεχνικής του κατακλυσμού συνεχόμενων αντιπερισπασμών και ασήμαντων πληροφοριών.

Η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής είναι επίσης απαραίτητη για να μην επιτρέψει στο κοινό να ενδιαφερθεί για απαραίτητες γνώσεις στους τομείς της επιστήμης, της οικονομίας, της ψυχολογίας, της νευροβιολογίας και της κυβερνητικής.

«Διατηρήστε την προσοχή του κοινού αποσπασμένη, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμάλωτη θεμάτων που δεν έχουν καμία σημασία. Διατηρήστε το κοινό απασχολημένο, τόσο πολύ ώστε να μην έχει καθόλου χρόνο για να σκεφτεί – πίσω στο αγρόκτημα, όπως τα υπόλοιπα ζώα» (απόσπασμα από το κείμενο: Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).

2. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΛΥΣΕΩΝ

Αυτή η μέθοδος καλείται επίσης «πρόβλημα-αντίδραση-λύση». Δημιουργείται ένα πρόβλημα, μια προβλεφθείσα «κατάσταση» για να υπάρξει μια κάποια αντίδραση από τον κόσμο, με σκοπό αυτός ο ίδιος να ορίσει τα μέτρα που η εξουσία θέλει να τον κάνει να δεχτεί. Για παράδειγμα: Αφήνεται να ξεδιπλωθεί και να ενταθεί η αστική βία ή οργανώνονται αιματηρές επιθέσεις που αποσκοπούν στο να απαιτήσει ο κόσμος νόμους ασφαλείας και πολιτικές εις βάρος της ελευθερίας. Ή ακόμα: Δημιουργούν μία οικονομική κρίση ώστε να γίνει αποδεκτή ως αναγκαίο κακό η υποχώρηση των κοινωνικών δικαιωμάτων και η διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών.

3. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΔΙΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Για να γίνουν αποδεκτά τα διάφορα απαράδεκτα μέτρα, αρκεί η σταδιακή εφαρμογή τους, λίγο λίγο, επί συναπτά έτη. Κατά αυτόν τον τρόπο επιβλήθηκαν τις δεκαετίες του ΄80 και ΄90 οι δραστικά νέες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες (νεοφιλελευθερισμός): ανύπαρκτο κράτος, ιδιωτικοποιήσεις, ανασφάλεια, ελαστικότητα, μαζική ανεργία..... μισθοί που δεν εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα, τόσες αλλαγές που θα είχαν προκαλέσει επανάσταση αν είχαν εφαρμοστεί μονομιάς.

4. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΒΟΛΗΣ

Ένας άλλος τρόπος για να γίνει αποδεκτή μια αντιλαϊκή απόφαση είναι να την παρουσιάσουν ως «επώδυνη και αναγκαία», εξασφαλίζοντας τη συγκατάβαση του λαού τη δεδομένη χρονική στιγμή και εφαρμόζοντάς τη στο μέλλον. Είναι πιο εύκολο να γίνει αποδεκτή μια μελλοντική θυσία απ’ ό,τι μία άμεση. Κατά πρώτον επειδή η προσπάθεια δεν καταβάλλεται άμεσα και κατά δεύτερον επειδή το κοινό, η μάζα, πάντα έχει την τάση να ελπίζει αφελώς ότι «τα πράγματα θα φτιάξουν στο μέλλον» και ότι οι απαιτούμενες θυσίες θα αποφευχθούν. Αυτό δίνει περισσότερο χρόνο στο κοινό να συνηθίσει στην ιδέα των αλλαγών και να τις αποδεχτεί με παραίτηση όταν φτάσει το πλήρωμα του χρόνου.

5. ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ ΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Η πλειονότητα των διαφημίσεων που απευθύνονται στο ευρύ κοινό χρησιμοποιούν λόγο, επιχειρήματα, προσωπικότητες και τόνο της φωνής, όλα ιδιαίτερα παιδικά, πολλές φορές στα όρια της αδυναμίας, σαν ο θεατής να ήταν μικρό παιδάκι ή διανοητικά καθυστερημένος.Όσο περισσότερο θέλουν να εξαπατήσουν το θεατή τόσο πιο πολύ υιοθετούν έναν παιδικό τόνο. Γιατί; «Αν κάποιος απευθύνεται σε ένα άτομο σαν αυτό να ήταν 12 χρονών ή και μικρότερο, αυτό λόγω της υποβολής είναι πολύ πιθανό να τείνει σε μια απάντηση ή αντίδραση απογυμνωμένη από κάθε κριτική σκέψη, όπως αυτή ενός μικρού παιδιού» (βλ. Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).

6. ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ

Η χρήση του συναισθήματος είναι μια κλασική τεχνική προκειμένου να επιτευχθεί βραχυκύκλωμα στη λογική ανάλυση και στην κριτική σκέψη των ατόμων. Από την άλλη, η χρήση των συναισθημάτων ανοίγει την πόρτα για την πρόσβαση στο ασυνείδητο και την εμφύτευση ιδεών, επιθυμιών, φόβων, καταναγκασμών ή την προτροπή για ορισμένες συμπεριφορές.

7. Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ

Κάντε το κοινό να είναι ανήμπορο να κατανοήσει τις μεθόδους και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο και τη σκλαβιά του… «Η ποιότητα της εκπαίδευσης που δίνεται στις κατώτερες κοινωνικές τάξεις πρέπει να είναι η φτωχότερη και μετριότερη δυνατή, έτσι ώστε το χάσμα της άγνοιας μεταξύ των κατώτερων και των ανώτερων κοινωνικών τάξεων να είναι και να παραμένει αδύνατον να γεφυρωθεί» (βλ. Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).

8. ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ

Προωθήστε στο κοινό την ιδέα ότι είναι της μόδας να είσαι ηλίθιος, χυδαίος και αμόρφωτος…
Μήπως σας θυμίζει κάτι αυτό; Μήπως στο σχολείο λέγαμε τους καλούς μαθητές "φυτά";

9. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΝΟΧΗΣ

Κάντε τα άτομα να πιστέψουν ότι αυτά και μόνον αυτά είναι ένοχα για την κακοτυχία τους, εξαιτίας της ανεπάρκειας της νοημοσύνης τους (σ.σ: όλοι έχουμε ακούσει εκφωνητές να παπαγαλίζουν συνεχώς το επιχείρημα οτι δεν φταίνε οι Παγκοσμιοποιητές για την κατάσταση στην Ελλάδα αλλά φταίμε εμείς. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν νοητική καθυστέρηση αλλά είναι σε διατεταγμένη σε ειδική αποστολή. Χιλιάδες άλλοι το παπαγαλίζουν κάθε μέρα), των ικανοτήτων ή των προσπαθειών τους.Έτσι, τα άτομα αντί να εξεγείρονται ενάντια στο οικονομικό σύστημα, υποτιμούν τους εαυτούς τους και νιώθουν ενοχές, κάτι που δημιουργεί μια γενικευμένη κατάσταση κατάθλιψης, της οποίας απόρροια είναι η αναστολή της δράσης… Και χωρίς δράση, δεν υπάρχει επανάσταση.

10. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠ’ Ο,ΤΙ ΑΥΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ

Κατά τα τελευταία 50 χρόνια, η ταχεία πρόοδος της επιστήμης έχει δημιουργήσει ένα αυξανόμενο κενό μεταξύ των γνώσεων του κοινού και εκείνων που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι κυρίαρχες ελίτ. Χάρη στη βιολογία, στη νευροβιολογία και στην εφαρμοσμένη ψυχολογία, το σύστημα έχει επιτύχει μια εξελιγμένη κατανόηση των ανθρώπων, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Το σύστημα έχει καταφέρει να γνωρίζει καλύτερα τον «μέσο άνθρωπο» απ’ ό,τι αυτός γνωρίζει τον εαυτό του. Αυτό σημαίνει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το σύστημα ασκεί μεγαλύτερο έλεγχο και μεγάλη εξουσία πάνω στα άτομα, μεγαλύτερη από αυτήν που τα ίδια ασκούν στους εαυτούς τους!!!

Την ελληνική ΑΟΖ στην Αν. Μεσόγειο φαίνεται να αναγνωρίζει το Ισραήλ με χάρτες που δημοσίευσε


Μπορεί η Ελλάδα να μην ασχολείται ουσιαστικά με το ζήτημα της ελληνικής ΑΟΖ στην Αν. Μεσόγειο, αλλά οι άμεσα ενδιαφερόμενοι στην περιοχή και πιο συγκεκριμένα το κράτος του Ισραήλ έκανε πρόσφατα ένα βήμα ακόμα, ενισχύοντας τις ελληνικές θέσεις.
Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα» σε χάρτες που έδωσε στη δημοσιότητα το Ισραήλ αναγνωρίζεται ως 100% η ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) η οποία αποτελεί συνέχεια εκείνης της Κύπρου. 
Οι συγκεκριμένοι χάρτες δόθηκαν και στην ελληνική κυβέρνηση από την ισραηλινή, όπου περιγράφεται η πορεία που θα έχει ο υποθαλάσσιος αγωγός μεταφοράς του φυσικού αερίου που θα παράγεται στο ισραηλινό κοίτασμα Λεβιάθαν από την αμερικανική εταιρεία Νoble Εnergy Ltd προς την Ευρώπη.
Ο συγκεκριμένος αγωγός σύμφωνα με τα ισραηλινά σχέδια θα περνά από την ελληνική ΑΟΖ και την Ελλάδα πριν συνδεθεί με το ευρωπαϊκό δίκτυο των αγωγών φυσικού αερίου. Ο υποθαλάσσιος αυτός αγωγός θα διασχίζει την θαλάσσια περιοχή της Αν. Μεσογείου που σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο αποτελεί μέρος της ελληνικής ΑΟΖ χάρις στην ύπαρξη της Μεγίστης (Καστελόριζο).
Ο λόγος για τον οποίοι οι ισραηλινοί προχώρησαν σε αυτή την κίνηση είναι γιατί πολύ απλά μέσα στους επόμενους μήνες και πιο συγκεκριμένα μέσα στον Απρίλιο του 2011 θα γνωρίζουν την ποσότητα του φυσικού αερίου στο κοίτασμα Λεβιάθαν και αν θα μπορούν τελικά να εκμεταλλευτούν εμπορικά αυτό το κοίτασμα.
Με δεδομένο ότι το Ισραήλ διαθέτει και άλλα μικρότερης δυναμικότητας κοιτάσματα φυσικού αερίου στην περιοχή, τα οποία καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του, το κοίτασμα Λεβιάθαν θα αξιοποιηθεί αποκλειστικά για εξαγωγές προς την Ευρώπη.
Με την κίνηση τους αυτοί, οι Ισραηλινοί με τον πλέον σαφή τρόπο αναγνωρίζουν την ελληνική ΑΟΖ στην περιοχή της Αν. Μεσογείου και παρέχουν στην Ελλάδα ένα ακόμα διαπραγματευτικό χαρτί υποστήριξης των ελληνικών θέσεων για το συγκεκριμένο θέμα.
Ουσιαστικά οι τελευταίες εξελίξεις ισχυροποιούν ένα διαφαινόμενο πολύ ισχυρό ενεργειακό μπλοκ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, με τη συμμετοχή σε αυτή την φάση μίας αμερικανικής εταιρείας εξόρυξης Νoble Εnergy Ltd η οποία έχει αναλάβει δικαιώματα εξόρυξης και στο πεδίο 12 που ανήκει στην κυπριακή Δημοκρατία.
Ένα ακόμα στοιχείο που δεν θα πρέπει να διαφύγει της προσοχής μας είναι το ενδιαφέρον και της εταιρείας Shell για τα κοιτάσματα της Κύπρου. Πάντως ήδη στη Λευκωσία, μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής ενεργειακής εταιρίας Noble Energy για επίσπευση των γεωτρήσεων, εκτιμάται ότι θα υπάρξει φυσικό αέριο εντός του 2016.
Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την αμερικανική εταιρεία εκτιμάται ότι στο κυπριακό πεδίο 12 βρίσκονται  3 δισ. βαρέλια πετρελαίου και 200 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.




Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Αποχή μαθητών σε σχολείο της Κύπρου-Ένταση μεταξύ ελληνοκυπρίων και αραβόφωνων μαθητών




Σε αποχή από τα μαθήματα κατήλθαν σήμερα οι μαθητές του Λυκείου Βεργίνας στη Λάρνακα , όπου χθες σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ ελληνοκυπρίων και αραβόφωνων μαθητών.

Ο διευθυντής του Λυκείου κάλεσε τους μαθητές να προσέλθουν στις τάξεις τους, αλλά αυτοί απέρριψαν την έκκληση.

Με απόφαση του συλλόγου καθηγητών οι αραβόφωνοι μαθητές πήραν άδεια να μην προσέλθουν σήμερα και αύριο στο σχολείο για να εκτονωθεί η κατάσταση.

Η κατάσταση έξω από το Λύκειο είναι ήρεμη και η Αστυνομία πραγματοποιεί διακριτικά περιπολίες. Καθηγητές και γονείς τόνισαν την ανάγκη να επικρατήσει ομαλότητα στο σχολείο.

«Ηλιακή επίθεση» με κατεύθυνση τη Γη-Η πιο ισχυρή έκρηξη ηλιακής ενέργειας της τελευταίας τετραετίας




Με ταχύτητα 900 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο «έτρεχε» η ηλιακή ακτινοβολία που εκτοξεύτηκε αιφνιδιαστικά με κατεύθυνση τη Γη. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ηλιακή έκρηξη της τελευταίας τετραετίας, η οποία μπορεί να επηρεάσει τις επικοινωνίες και τα δίκτυα ηλεκτρισμού σε ορισμένες περιοχές της Γης, καθώς συγκρούεται με το γήινο μαγνητικό πεδίο.

Η έκρηξη ξεκίνησε από μια ηλιακή κηλίδα στο νότιο ημισφαίριο του ήλιου, η οποία συνεχώς μεγαλώνει έκτοτε. Συνίστατο κυρίως σε υπεριώδη ακτινοβολία και καταγράφηκε από το διαστημικό Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής (SDO) της NASA.

Η Βρετανική Γεωλογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποιητικό σήμα για γεωμαγνητικές καταιγίδες, ενώ το φαινόμενο μπορεί να πυροδοτήσει έντονο σέλας πάνω από τον βόρειο πόλο. Η Κινεζική Μετεωρολογική Διοίκηση ανακοίνωσε ότι ήδη υπήρξαν προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες στη Νότια Κίνα.

Το 1972 μια γεωμαγνητική καταιγίδα «έριξε» το δίκτυο τηλεφώνων της πολιτείας του Ιλινόις, ενώ το 1989 ένα παρόμοιο φαινόμενο προκάλεσε ολικό μπλακ-άουτ στο εμπέκ του Καναδά.

Αυτού του τύπου τα ηλιακά φαινόμενα προκαλούνται από την αιφνίδια απελευθέρωση μαγνητικής ενέργειας που βρίσκεται αποθηκευμένη στην ατμόσφαιρα του ήλιου. Η NASA ταξινομεί αυτές τις μαγνητικές εκρήξεις στις κατηγορίες A, B, C, M και Χ, με κάθε μια κατηγορία να έχει δεκαπλάσια ισχύ από την προηγούμενη. Το νέο φαινόμενο ανήκει στην ανώτατη και πιο ισχυρή κατηγορία Χ.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, πρόκειται για άλλη μια ένδειξη ότι ο ήλιος μας «ξυπνάει» για τα καλά και πάλι μετά από μια πολυετή περίοδο ησυχίας. Η NASA εκτιμά ότι παρόμοιες εκρήξεις μπορεί να συμβούν και τις επόμενες δύο μέρες.

Τα πρώτα στοιχεία από τα διαστημικά σκάφη Stereo-B και Soho δείχνουν ότι η ενεργειακή έκρηξη συνοδεύτηκε από μια ταχεία και μέτριας λάμψης εκτίναξη στεμματικής μάζας (ροής φορτισμένων σωματιδίων) από τον ήλιο.

Αποκαλύψεις για τον δράστη της επίθεσης στο αεροδρόμιο της Μόσχας


Ο 20χρονος Μαγκομέντ Εβλόεφ από την Ινγκουσετία υπηρέτησε το 2010 στο σώμα των πεζοναυτών στο Στόλο του Ειρηνικού στο Βλαδιβοστόκ, σύμφωνα με πηγή της τοπικής αστυνομίας την οποία επικαλείται η εφημερίδα.

Ο Εβλόεφ είχε υπηρετήσει μόλις τρεις μήνες όταν πήρε άδεια να επισκεφτεί τον άρρωστο πατέρα του στην Ινγκουσετία. Λίγο μετά πήρε απαλλαγή για λόγους υγείας εξαιτίας ενός τραύματος στο κεφάλι που είχε από την παιδική του ηλικία και επιδεινώθηκε.

Στη σύντομη διάρκεια της θητείας του νοσηλεύτηκε με ιγμορίτιδα και οι ακτινογραφίες που είχε βγάλει εκείνη την εποχή επέτρεψαν στις αρχές να τον αναγνωρίσουν ως τον δράστη της επίθεσης στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο, επισημαίνει η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τον πατέρα του, ο οποίος κατοικεί στο χωριό Αλί-Γιουρτ, ο Μαγκομέντ έφυγε τον Σεπτέμβριο από το σπίτι του και ξαναγύρισε τον Ιανουάριο του 2011 για να συναντήσει τα αδέλφια του, τα οποία συνελήφθησαν ως ύποπτοι για συνέργεια στην τρομοκρατική ενέργεια.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε ο αρχηγός των ισλαμιστών ανταρτών του ρωσικού Καυκάσου, ο Τσετσένος Ντόκου Ουμάροφ.

Εξαπλώνεται η φωτιά της εξέγερσης στον ισλαμικό κόσμο

ImageΔύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας στο Μπαχρέιν, όταν δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν σε ευρεία επιχείρηση για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί σε κεντρική πλατεία στην πρωτεύουσα Μανάμα σε μία εξέγερση που δείχνει ότι τώρα που άναψε η φωτιά στον ισλαμικό κόσμο, ότι είναι να καεί, θα καεί...
Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικούς που απάντησαν με πλαστικές σφαίρες και χρήση δακρυγόνων. Σύμφωνα με το Reuters, λίγες ώρες αφού οι διαδηλωτές είχαν αποχωρήσει, περισσότερα από 50 τεθωρακισμένα οχήματα εμφανίστηκαν στο κέντρο της Μανάμα. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν, επίσης, ότι άρματα μάχης καθώς και πολλά στρατιωτικά φορτηγά και ασθενοφόρα βρίσκονται παρατεταγμένα σε αυτοκινητόδρομο στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Η αντιπολίτευση κάνει λόγο για «τρομοκρατική επίθεση», που «στόχο είχε να υπάρξουν νεκροί». Ο σεΐχης Αλί Σαλμάν, επικεφαλής του σιιτικού συνασπισμού Αλ Ουεφάκ που κατέχει τις 18 από τις 40 έδρες του Κοινοβουλίου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι δυνάμεις ασφαλείας επιτέθηκαν «χωρίς να υπάρξει πρόκληση» από τους διαδηλωτές. Τόνισε, επίσης, ότι η επίθεση των δυνάμεων ασφαλείας κατά των διαδηλωτών θα έχει «καταστροφικές συνέπειες για την σταθερότητα του Μπαχρέιν».

Σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο BNA ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών του Μπαχρέιν, ο στρατηγός Τάρεκ αλ Χάσαν, δήλωσε ότι «οι δυνάμεις ασφαλείας εκκένωσαν την πλατεία του (...) αφού εξάντλησαν όλες τις πιθανότητες διαλόγου» με τους διαδηλωτές.

«Εκατοντάδες εγκατέλειψαν από μόνοι τους την πλατεία, ενώ άλλοι αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με το νόμο, γεγονός που έκανε απαραίτητη την επέμβαση προκειμένου να διαλυθούν» πρόσθεσε.

Οι νεκροί από την έναρξη των ταραχών ανέρχονται σε τέσσερις. Οι κινητοποιήσεις διοργανώθηκαν μέσω του Facebook, όταν νεαροί κάλεσαν σε διαδηλώσεις για να ζητήσουν πολιτικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, ακολουθώντας το παράδειγμα της Τυνησίας και της Αιγύπτου.

Οι ΗΠΑ κάλεσαν τις αρχές του Μπαχρέιν και τους διαδηλωτές «να μην καταφύγουν στη βία», ενώ και η Βρετανία εξέφρασε την «ανησυχία» της για την κατάσταση στη χώρα.

Η σιιτική πλειοψηφία σε αυτό το βασίλειο που κυβερνάται από μία σουνιτική δυναστεία θεωρεί ότι είναι θύμα διακρίσεων στον εργασιακό τομέα, αλλά και στον τομέα κοινωνικών παροχών και των δημόσιων υπηρεσιών.

Η φτώχεια, οι χαμηλοί μισθοί και οι διακρίσεις αποτελούν τις κύριες αιτίες των διαμαρτυριών
Σε αυτό το µικρό εµιράτο, που δεν έχει τον πετρελαϊκό πλούτο των γειτόνων του, διεκδικεί όµως τον τίτλο του παγκόσµιου ισλαµικού τραπεζικού κέντρου, ενώ αποτελεί και την έδρα του ΠέµπτουΑµερικανικού Στόλου, η σιιτική πλειοψηφία κυβερνάται από τη σουνιτική µειοψηφία, µε επικεφαλής τη βασιλική οικογένεια. Φτώχεια, υψηλή ανεργία και κυβερνητικές προσπάθειες χορήγησης της υπηκοότητας σε αλλοδαπούς σουνίτες ώστε να αλλάξει η δηµογραφική αναλογία συντηρούν τη σιιτική δυσφορία.

Η εςξέγερση στο Μπαχρέιν ξεκίνησε τη ∆ευτέρα. Ενας 21χρονος διαδηλωτής, ο Αλί Αµπντουλάντι Μουσάιµα,σκοτώθηκε σε συγκρούσεις µετις δυνάµεις ασφαλείας στοσιιτικό χωριό Ντίγια, στα περίχωρα της Μανάµα. Χθες το πρωί, περίπου 2.000 άνθρωποι θέλησαν να συνοδεύσουν τη σορό του από το νεκροτοµείο µέχρι το σπίτι του, ώστε να προχωρήσει το σιιτικό τελετουργικό. Κατέληξε να σκοτωθεί ακόµα ένας διαδηλωτής, ο Φαντέλ Σαλµάν Ματρούκ.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελµα, ο βασιλιάς εξέφρασε προσωπικά τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες τωνθυµάτων,υποσχέθηκενα διερευνηθούν εις βάθος τα«θλιβερά συµβάντα».Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό.Ο σιιτικόςσυνασπισµός Ουέφακ, που κατέχει τις18 από τις 40 έδρες του Κοινοβουλίου, ανακοίνωσε πως αναστέλλει τη συµµετοχή του στο σώµα.

 Και χιλιάδες σιίτες διαδηλωτές άρχισαν να κατευθύνονται προς το κέντρο της Μανάµα.Φτάνοντας στονκυκλικό κόµβο Περλ (Μαργαριτάρι), βρήκαν τη δική τους «Πλατεία Ταχρίρ». Τονµετονόµασαν σε «Πλατεία του Εθνους», έστησαν σκηνές και δήλωσαν αποφασισµένοι να παραµείνουν έως ότουδικαιωθούν.

«Ο λαός θέλει τηνπτώση του καθεστώτος!», φώναζαν. Στην πραγµατικότητα δεν επιθυµούν να ανατρέψουν τη βασιλική οικογένεια, βασικά τους αιτήµατα είναι η αποποµπή του πρωθυπουργού – θείου του βασιλιά – το τέλος των διακρίσεων εις βάρος τους, η απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουµένων και η τροποποίηση του Συντάγµατος, «ώστε να υπάρξει κυβέρνηση απότον λαό και όχι από την οικογένεια Χαλίφα».

Επιτέλους τιμούν τους νεκρούς ήρωες των Ιμίων: Tα ονόματα τους παίρνουν οι δύο νέες πυραυλακάτοι



ImageΡ72 "Υποπλοίαρχος ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ" και Ρ73 "Υποπλοίαρχος ΒΛΑΧΑΚΟΣ", θα ονομαστούν οι δύο τελευταίες πυραυλάκατοι του ΠΝ, που ναυπηγούνται τώρα από τα ναυπηγεία Ελευσίνας ως ένδειξη τιμής για τους δύο από τους τρεις ηρωϊκούς αξιωματικούς του ΠΝ που χάθηκαν στα Ίμια. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος και σίγουρα αποτελεί μία ορθή επιλογή του υπουργού. Ελπίζουμε να βρεθεί σύντομα και μία ακόμα πυραυλάκατος ή ένα ανάλογο σκάφος για να λάβει και το όνομα του Γιαλοψού, του τρίτου αδικοχαμένου παλικαριού του μοιραίου ελοκοπτέρου ΠΝ21 Και σε ότι αφοροά τις δύο πυραυλακάτους και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις πληρωμές, αυτό βαίνει προς επίλυση και πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει κλείσει το θέμα.
Τα σχέδια των σκαφών Super Vita βασίζονται στα μικρότερα σκάφη κλάσσεως Vita που υπηρετούσαν στο πολεμικό ναυτικό του Κατάρ, όπως επίσης και παρόμοιων διαστάσεων σκάφη που κατασκευάστηκαν για το Ομάν και άλλες χώρες.
Το κύριο σκάφος είναι κατασκευασμένο από ατσάλι και η υπερδομή είναι από αλουμίνιο, ενώ η εταιρεία Vosper Thornycroft Controls παρέχει το σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, το σύστημα διαχείρισης του σκάφους, τον ηλεκτρικό εξοπλισμό και τα συστήματα αντιμέτρων.
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Εκτόπισμα 541 τόνοι (πλήρες 580 τόνοι)
Μήκος / πλάτος / βύθισμα 61,9μ / 9,5μ / 2,6μ
Ταχύτητα (μέγιστη) 34,25 κόμβοι
Εμβέλεια (ν.μ. / κόμβους) 2.2250/18, 750/34
Πλήρωμα 45
Κινητήρες 4 πετρελαιοκινητήρες ΜΤU 16V 595
TE90 των 23.500 ίππων
Οπλισμός 4 εκτοξευτές MM.40 Block 2 Exocet, 1 α/α και αντιπυραυλικό σύστημα RAM
1 πυροβόλο ΟΤΟ Breda Super Rapido, 2 πυροβόλα ΟΤΟ Breda
ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΘΕΛΚΥΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ P67 ΡΟΥΣΣΕΝ 12/11/2002 20/12/2005
P68 ΔΑΝΙΟΛΟΣ 08/07/2003 22/02/2006
P69 ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ 06/04/2004 08/05/2006
P70 ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ 20/12/2005 01/10/2010
Ρ71 ΡΙΤΣΟΣ
Oι επόμενες δύο πυραυλάκατοι που θα λάβουν και τα ονόματα των ηρώων των Ιμίων είναι οι P72 Υποπλοίαρχος Καραθανάσης και P73 Υποπλοίαρχος Βλαχάκος.
Οπλισμός πυραυλάκατων Super Vita
Κάθε σκάφος εξοπλίζεται με πυραύλους επιφανείας Exocet ITL 70A MM40 Block II που χρησιμοποιούν ενεργό ραντάρ για τον εγκλωβισμό του στόχου, ενώ η εμβέλειά τους φθάνει τα 70 χιλιόμετρα. Οι δύο εκτοξευτές έχουν τοποθετηθεί στην πλώρη και την πρύμνη του πλοίου, ενώ η αντιαεροπορική προστασία εξασφαλίζεται με συστήματα RAM (Rolling Airframe Missile) που παρέχονται από την εταιρεία RAMSYS. Πρόκειται για τα συστήματα GMWS Mk 31 που χρησιμοποιούν τους πυραύλους RIM-116A Block I με διπλό σύστημα ανίχνευσης μέσω ραντάρ και υπερύθρων, ενώ η εμβέλειά τους φθάνει τα 10 χιλιόμετρα. Το κυρίως πυροβόλο είναι το Otobreda Super Rapid 76mm της Alenia, ικανό για εκτέλεση 85 βολών/λεπτό σε απόσταση 16 χιλιομέτρων. Δύο πυροβόλα Otobreda 30mm της ίδιας εταιρείας συμπληρώνουν τον οπλισμό των σκαφών, ενώ το σύστημα αντιμέτρων Argo Systems AR900 και ο εκτοξευτής "δολωμάτων" (decoy launcher) Sippican SRBOC προσφέρουν την απαραίτητη προστασία.
Η πυραυλάκατος ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ (Ρ70) εξοπλίζεται με προηγμένα βλήματα κατά στόχων επιφανείας ΜΜ40 Exocet Block 3, ενώ θα αντικατασταθούν και τα βλήματα MM40 Block 2 Mod1 που εξοπλίζουν το τρίτο σκάφος ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ (Ρ69).
Η νέα έκδοση αυξάνει τη μέγιστη απόσταση βολής από 72km σε 180km, ενώ περιλαμβάνει την ικανότητα μεταβολής πορείας σε ενδιάμεσα σημεία της διαδρομής (waypoints), τα οποία κατά πληροφορίες μπορούν να υπερβούν τα 10.
Πρόκειται για τετραδιάστατα σημεία -γεωγραφικό μήκος και πλάτος, υψόμετρο, χρόνος- επιτρέποντας την παράκαμψη νησιών ή εξάρσεων της ακτογραμμής, για την αιφνιδιαστική εμφάνιση σε περιορισμένη απόσταση από τον στόχο, καθώς και για τον κορεσμό των αμυντικών συστημάτων με ταυτόχρονη άφιξη πολλαπλών βλημάτων. Παρέχεται επίσης ικανότητα βολής σε γεωγραφικές συντεταγμένες με καθοδήγηση GPS, για προσβολή ελλιμενισμένων πλοίων και επάκτιων στόχων.
Το σύστημα μάχης Tacticos προέρχεται από την εταιρεία Thales Nederland (πρώην Signaal) και παρέχει αυτόματη εκτίμηση κινδύνου, καθώς και χρήση των αισθητήρων και του οπλισμού του πλοίου για τον εγκλωβισμό στόχων. Το σύστημα ελέγχει το σύνολο του εξοπλισμού (πύραυλοι Exocet, πυροβόλα των 76mm και 30mm, συστήματα RAM και DR 3000), ενώ το σύστημα ελέγχου πυρός ονομάζεται Sting και προέρχεται επίσης από την εταιρεία Thales Nederland.
Οι αισθητήρες του σκάφους περιλαμβάνουν το ραντάρ Thales MW08 3D, τον ηλεκτροοπτικό ανιχνευτή Thales Nederland Mirador, το Scout Mark II και το ραντάρ πλοήγησης Marine Bridgemaster-E της Northrop Grumman (πρώην Litton). Οι επικοινωνίες βασίζονται στο σύστημα Data Link 11, model MDM 2002 της εταιρείας Rockwell Collins, η εταιρεία Intercom Systems A/S παρέχει το σύστημα επικοινωνιών ICS 2000, ενώ η Aeromaritime παρέχει το σύστημα αναγνώρισης φίλων/εχθρών IFF Mk 12.
Προγράμματα ναυπήγησης
Το πρόγραμμα ναυπήγησης των πυραυλακάτων του Πολεμικού Ναυτικού περιελάμβανε την κατασκευή τριών (3) σκαφών τύπου Super Vita και υπεγράφη στις 7/01/2000. Η ναυπήγηση πραγματοποιήθηκε στα ναυπηγεία Ελευσίνας με την εταιρεία Vosper Thornycroft να παρέχει τα σχέδια, την απαραίτητη λογιστική υποστήριξη και τον εξοπλισμό των σκαφών. Το ύψος του προγράμματος ανήλθε σε 150.000.0000.000 δραχμές με Ε.Π.Α. 19%. Στα πλαίσια των αντισταθμιστικών ωφελημάτων παραδόθηκαν 2 μεταχειρισμένα ναρκοθηρικά τύπου Hunt, ενώ προβλεπόταν το δικαίωμα προαίρεσης για 4 ακόμη σκάφη Super Vita.
Στις 28 Αυγούστου 2003 ασκήθηκε το δικαίωμα προαίρεσης για δύο ακόμη πυραυλάκατους Super Vita, με συνολικό κόστος τα 268.160.554 ευρώ. Η κατασκευή τους ανατέθηκε ξανά στα Ναυπηγεία Ελευσίνας σε συνεργασία με την αγγλική εταιρεία VOSPER και η καθέλκυση της πυραυλάκατου "Υποπλοίαρχος Κρυσταλλίδης" πραγματοποιήθηκε στις 06.04.2004. Νονά του πλοίου ήταν η ανιψιά του υποπλοιάρχου που σκοτώθηκε το 1941.
Στις 25 Σεπτεμβρίου 2008 υπογράφηκε σύμβαση ύψους 299.000.000 ευρώ μεταξύ της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών (ΓΔΑΕΕ) και των Ναυπηγικών και Βιομηχανικών Επιχειρήσεων Ελευσίνας (ΝΒΕΕ) για την προμήθεια δύο ακόμη Ταχέων Περιπολικών Κατευθυνόμενων βλημάτων (ΤΠΚ) τύπου Super Vita κλάσης ΡΟΥΣΣΕΝ.
Τα δύο εν λόγω σκάφη είναι το έκτο και έβδομο από την έναρξη του σχετικού προγράμματος, για την απόκτηση των οποίων ασκήθηκε το δικαίωμα προαίρεσης της αρχικής σύμβασης. Η παράδοσή τους προβλέπεται να πραγματοποιηθεί 46 και 52 μήνες από την ενεργοποίηση της σύμβασης αντίστοιχα, δηλαδή τον Αύγουστο του 2012 και τον Φεβρουάριο του 2013. Τα δύο νέα σκάφη δεν έχουν σχεδιαστικές τροποποιήσεις σε σχέση με τα υπάρχοντα και μόνη διαφορά τους είναι ο εφοδιασμός με βλήματα επιφανείας-επιφανείας MM40 Exocet Block 3 αντί των Block 2 που φέρουν τα τρία αρχικά ΤΠΚ.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ελληνίδα βιάστηκε ομαδικά από Αμερικανούς στρατιώτες στο Ιράκ - Διένειμαν & βίντεο με τον βιασμό!



ImageΕλληνίδα που υπηρετούσε στον Στρατό των ΗΠΑ έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από τους άνδρες συναδέλφους της στο Ιράκ, οι οποίοι μάλιστα βιντεοσκόπησαν τον βιασμό της! Πρόκειται για την 29χρονη Παναγιώτα Μπερτζίκη, η οποία κατέθεσε αγωγή εναντίον του αμερικανικού Πενταγώνου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη. Το βίντεο αυτό, στη συνέχεια, έκανε το γύρο ολόκληρης της αμερικανικής βάσης, ενώ οι ανώτεροί της αξιωματικοί αποφάνθηκαν, παρά τα σημάδια σε όλο της το σώμα, ότι «δεν συμπεριφέρθηκε σαν θύμα βιασμού και δεν πάλεψε αρκετά».
Είναι μία από τις 14 περιπτώσεις -12 γυναίκες και δύο άντρες- που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από συναδέλφους τους, όταν υπηρετούσαν στον αμερικανικό Στρατό.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail», μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται Μάλιστα, η κοπέλα είχε να αντιμετωπίσει και τα σχόλια των συναδέλφων της, που την αποκαλούσαν «πόρνη», όταν προέβη σε καταγγελία. Και τα 14 θύματα υποστηρίζουν ότι το Αμερικανικό Πεντάγωνο αγνόησε τα αιτήματά τους, ενώ μία γυναίκα εκ των 12 υποστηρίζει ότι συνάδελφοί της την βίασαν στο Ιράκ και κατέγραψαν σε βίντεο την αποτρόπαια πράξη τους.

Τα θύματα υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία τιμωρία για τους στρατιωτικούς, ενώ πολύ συχνά καλούνται να κάνουν υπερωρίες μαζί με τους βιαστές τους. «Το πρόβλημα του βιασμού στο στρατό είναι κυρίως ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει αυτό το θέμα» ανέφερε στη βρετανική εφημερίδα η Παναγιώτα Μπερτζίκη, που καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού το 2006.

Οι αρμόδιες αρχές, όπως ανέφερε, δεν εξέτασαν την καταγγελία της. Αντίθετα, αναγκάστηκε να ζει στον ίδιο όροφο με το βιαστή της και να ανέχεται τους συναδέλφους τους, που την αποκαλούσαν «ψεύτρα» και «πόρνη».

Στην αγωγή, εκτός από τα ονόματα των στρατιωτικών που κατηγορούνται για σεξουαλικά εγκλήματα, αναφέρονται και τα ονόματα των υπουργών Άμυνας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Γκέιτς (νυν) και Ντόναλντ Ράμσφελντ (πρώην), οι οποίοι εγκαλούνται για το γεγονός ότι «δεν κατάφεραν να πάρουν αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία των γυναικών στο στράτευμα».

Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι του αμερικανικού Πενταγώνου δεσμεύονται, κατόπιν... εορτής, για «μηδενική ανοχή» απέναντι στους δράστες σεξουαλικών επιθέσεων στους κόλπους του αμερικανικού στρατού.
Ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, ναύαρχος Μάικλ Μάλεν, αναφέρθηκαν στο θέμα την Τετάρτη, εν όψει της έναρξης της νόμιμης διαδικασίας σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, την οποία δρομολογούν τα θύματα των βιασμών.

«Έχω μηδενική ανοχή στις σεξουαλικές επιθέσεις» δήλωσε ο Γκέιτς, μιλώντας στην επιτροπή του Κογκρέσου για τις ένοπλες δυνάμεις. Για το ναύαρχο Μάλεν, το πρόβλημα των σεξουαλικών επιθέσεων στο στρατό είναι «απαράδεκτο».

Σύμφωνα με έρευνα του Πενταγώνου, την οποία επικαλείται ο δημοκρατικός βουλευτής Νίκι Τσόνγκας, το 2009 καταγράφηκαν 3.000 σεξουαλικές επιθέσεις, όμως ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί μόλις στο 10% των επιθέσεων που διαπράχθηκαν στους κόλπους του αμερικανικού Στρατού. 
 
 
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟΣΟΦΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ "ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ" ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΘΟΛΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ



Coat of arms of Nicaragua







______________________________________________



_________________________________________________


"Rainbow
mean in New Age Spirituality"


SEMIRAMIS COLUMBA


http://www.discerningtheworld.com/category/nelson-mandela-madiba/


SEMIRAMIS COLUMPA
"HOLY SPIRIT SPIRITUAL SUN" http://www.feminist.com/resources/womenandpeace.html



The Rainbow Theory of Chakras

http://www.spiritualbookstore.com/Kundalini_Tantra_Theosophical_Rainbow_Theories_Chakras.htm


__________________________________________________





The International Order of the Rainbow for Girls (IORG) is a Masonic youth service organization which teaches leadership training through community service. Girls (ages 11–20/21) learn about the value of charity and service through their work and involvement with their annual local and Grand (state or country) service projects.
The order came into existence in 1922,[1] when the Reverend W. Mark Sexson, a Freemason, was asked to make an address before South McAlester Chapter #149, Order of the Eastern Star, in McAlester, Oklahoma. As the Order of DeMolay had come under his close study during his Masonic activities, he suggested that a similar order for girls would be beneficial. The first Initiation consisted of a class of 171 girls on April 6, 1922, in the auditorium of the Scottish Rite Temple in McAlester. The original name was "Order of the Rainbow for Girls".[2]


http://en.wikipedia.org/wiki/International_Order_of_the_Rainbow_for_Girls


______________________________________________
Omraam Mikhael Aivanhov



________________________________________________





_______________________________________________



http://mpetrelis.blogspot.com/2010/12/rainbow-un-flags-fly-together-at-sf.html




_____________________________________________
"The Lucis Trust

The Lucis Trust [ http://www.lucistrust.org/ ] is the Publishing House which prints and disseminates United NationsLucis Trust was established in 1922 as Lucifer Trust by Alice Bailey as the publishing company to disseminate the books of Bailey and Blavatsky and the Theosophical Society. The title page of Alice Bailey's book, 'Initiation, Human and Solar' was originally printed in 1922, and clearly shows the publishing house as 'Lucifer Publishing CoIn 1923.' material. It is a devastating indictment of the New Age and Pagan nature of the UN.
Bailey changed the name to Lucis Trust, because Lucifer Trust revealed the true nature of the New Age Movement too clearly. (Constance Cumbey, The Hidden Dangers of the Rainbow, p. 49). A quick trip to any New Age bookstore will reveal that many of the hard-core New Age books are published by Lucis Trust.
At one time, the Lucis Trust office in New York was located at 666 United Nations Plaza and is a member of the Economic and Social Council of the United Nations under a slick program called "World Goodwill". In an Alice Bailey book called "Education for a New Age"; she suggests that in the new age "World Citizenship should be the goal of the enlightened, with a world federation and a world brain." In other words - a One World Government New World Order"

http://diasvsmetatron-plegma.blogspot.com/2010/12/lucis-trust.html


ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ........




Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...