Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Πράσινη ενέργεια με τη σύντηξη υδρογόνου-νικελίου

Το Νεκρομαντείο της αρχαίας Εφύρας



Εδώ σύμφωνα με τή μυθολογία ήταν μιά από τίς Πύλες του Αδη. To Νεκρομαντείο Πρέβεζας βρίσκεται στό σημερινό χωριό Μεσοπόταμος κοντά στό Καναλάκι Πρέβεζας, δίπλα στόν Ποταμό Αχέροντα. Το Νεκρομαντείο της αρχαίας Εφύρας ήταν το πιο φημισμένο νεκρομαντείο του αρχαίου ελληνικου κόσμου. Στην αρχαιότητα ο ποταμός Αχέρων σχημάτιζε στην περιοχή αυτή την Αχερουσία λίμνη, η οποία αποξηράνθηκε μεταπολεμικά.
Τα πλεονάζαντα νερά της λίμνης, ξεχύνονταν από τις δυτικές όχθες της σχημάτιζαν ξανά τον Αχέροντα που στο σημείο αυτό δεχόταν τα νερά του Κωκυτού και του Μαύρου, που ήταν παραπόταμοί του και χυνόταν στον όρμο της Αμμουδιάς, όπως και σήμερα. Σύμφωνα λοιπόν, με την περιγραφή του Ομήρου στην 10η και 11η ραψωδία της Οδύσσειας, εδώ ήταν η είσοδος στον Κάτω Κόσμο και εδώ λάτρευαν την Περσεφόνη τη χθόνια θεά. Είναι άγνωστες οι πρώτες ρίζες της λατρείας της Περσεφόνης καi του Αδη στον Αχέροντα ποταμό, όπως και η αιτία που την δημιούργησαν.

Εἰκόνα


Οι ανασκαφές έδωσαν διάφορα ευρήματα της δεύτερης ή και της τρίτης χιλιετηρίδας πΧ, που αποδεικνύουν την εγκατάσταση στην περιοχή ενός ντόπιου οικισμού, της Κιχύρου, που οι κάτοικοί της λάτρευαν τη χθόνια θεά Περσεφόνη. Οι αρχαίοι πίστευαν ότι τα χάσματα γης, οι σπηλιές, τα βαθιά φαράγγια (χαράδρες, Cnyons), ήταν είσοδοι που οδηγούσαν στον Κάτω Κόσμο, στο βασίλειο των νεκρών. Οι ψυχές ήταν όμοιες με σκιές, με «είδωλα καμόντων» (φάσματα νεκρών). Ελευθερωμένες οι ψυχές από το φθαρτό γήινο περίβλημα είχαν υπεράνθρωπες ιδιότητες και μπορούσαν να δούν το μέλλον. Τους έλειπε όμως η συνείδηση γιατί δεν είχαν ούτε αίμα, το στοιχείο της ζωής, ούτε σάρκα και ήταν συχνά εκδικητικές, ιδίως οι ψυχές των νέων και των “βιαιοθανόντων”, που έφυγαν πρόωρα και βίαια από τον κόσμο τούτο και στερήθηκαν τη χαρά της ζωής.

Η επαφή των θνητών με τους νεκρούς δεν ήταν χωρίς κίνδυνο. Γι’ αυτό οι χρηστηριαζόμενοι έπρεπε να προετοιμασθούν σωματικά και ψυχικά, να υποβληθούν δε καθιερωμένη δίαιτα, σε λουτρά και προσευχές και να εξευμενίσουν τις ψυχές των νεκρών με προσφορές (χοές), μέλι , γάλα, νερό και κρασί, και εδίως με αίμα από τα θυσιαζόμενα ζώα. Πίνοντας από τις χοές οι ψυχές αποκτούσαν συνείδηση εξευμενίζονταν και μπορούσαν να αποκαλύψουν το μέλλον. Αλλά και αυτοί που είχαν έρθει σε επαφή με τους νεκρούς μολύνονταν από το μίασμα του θανάτου. Οταν πλησιάζουν τους νεκρούς σιωπούν για να μη χάσουν τη φωνή τους, και φεύγοντας υποβάλλονται σε καθαρμό, όπως η Άλκηστις στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη που χρειάζεται τριήμερο «αφαγνισμό» (καθαρμό) για να καθαρθεί από το μόλυσμα του θανάτου και να αποκτήσει συνείδηση.

Εἰκόνα

Τα ερείπια του Νεκρομαντείου της Εφύρας, οπως προαναφέρθηκε, βρίσκονται 150μ. νοτιότερα από τη συμβολή των ποταμών Αχέροντα, Κωκυτού και Βουβού. Οι ανασκαφές εδώ στην κορυφή του βράχου που βρισκόταν το παλιό μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη των αρχών του 18ου αιώνα, έφεραν στο φως το αρχαίο αυτό φημισμένο Νεκρομαντείο.

Για την κατασκευή του χρειάστηκε να ισοπεδωθει ο βράχος σε μεγάλη έκταση με λατόμευση. Ενας πολυγωμικός ορθογώνιος περίβολος, διαστάσεων 62,40 * 46,30μ. με είσοδο στη βόρεια πλευρά, περιβάλλει ένα τετράγωνο κτίριο , το κυρίως ιερό, με πλευρές μήκους 22 μ. Οι εσωτερικοί τοίχοι του, με ωραία πολυγωνική τοιχοδομία έχουν υπερβολικό πάχος (3,30μ.) και σώζονται σε ύψος 3,30μ. Ψηλότερα ήταν χτισμένοι με χοντρά ψημένα τούβλα και ξυλοδεσιές και με χρήση πηλού για συμδετική ύλη. Το κτίριο αυτό χωρίζεται σε δύο παράλληλους τοίχους σε μια κεντρική αίθουσα διαστάσεων 15 Χ 4,25 μ. και δύο πλάγια κλίτη, που χωρίζονται πάλι με ενδιάμεσους τοίχους σε τρία δωμάτια που επικοινωνούν μεταξύ τους και με το κεντρικό κλίτος.

Κάτω από την κεντρική αίθουσα βρίσκεται μια ισομεγέθης υπόγεια αίθουσα λαξευμένη στο βράχο, πιθανόν στη θέση της αρχικής σπηλιάς με την προιστορική λατρεία. Είναι το σκοτεινό ανάκτορο της Περσεφόνης και του Αδη. 15 πώρινα τόξα φέρουν την οροφή του υπόγειου που αποτελεί και το δάπεδο της κύριας αίθουσας. Το κτίριο αυτό, όπως και οι τρείς συμεχόμενοι διάδρομοι, χρονολογούνται στους πρώιμους ελληνιστικούς χρόνους (τέλος 4ου, αρχές 3ου π.Χ.).

Εἰκόνα

Αργότερα, στο τέλος του 3ου π.Χ. αιώνα, προστέθηκε δυτικά του αρχικού ιερού ένα συγκροτημα με μια κεντρική αυλή, γύρω από την οποία υπήρχαν δωμάτια και αποθήκες. Στην αυλή έμπαινε κανένας από τη βόρεια είσοδο. Από εκεί ο επισκέπτης περνούσε στο βόρειο διάδρομο του ιερού που είχε τρεις τοξωτές πύλες. Αριστερά του διαδρόμου υπήρχαν δύο δωμάτια και ένας λουτρώνας, που χρησίμευαν για την εγκοίμηση των προσκυνητών.

Εκεί, στο αδιαπέραστο σκοτάδι, ο προσκυνητής υποβαλλόταν σε ψυχική και σωματική προετοιμασία. Ετρωγε χοιρινό κρέας, κουκιά, κριθαρένιο ψωμί, στρείδια θαλασσινά, δηλαδή τροφές που σχετίζονται με τα νεκρόδειπνα και τους νεκρούς, κι επινε γάλα, μέλι και νερό. Υποβαλλόταν σε πράξεις εξαγνισμου και μαγείας, άκουγε από τον ιερέα-οδηγό θαυμαστές διηγήσεις, προσευχές και επωδούς, ακατάληπτες δεήσεις προς τους υποχθονιους δαίμονες κι έκανε λουτρά στο παρακείμενο δωμάτιο για να καθαρθεί και να μείνει αλώβητος από την επικίνδυνη επαφή του με τα φάσματα των νεκρών.

Πριν περάσει στον ανατολικό διάδρομο, έριχνε προς τα δεξιά του σ’ ένα λιθοσωρό μια πέτρα αποτρόπαια, για να απομακρύνει την κακή επήρεια, κι έκανε μια συμβολική πράξη καθαρμού πλένοντας τα χέρια του σ’ ένα μεγάλο πιθάρι γεμάτο με νερό (λουτήριο) που βρισκόταν αριστερά της τρίτης πύλης. Υστερα έμπαινε στο βόρειο δωμάτιο του ανατολικού διαδρόμου για την τελική προετοιμασία. Αγνωστο πόσο χρόνο παρέμεινε εκεί. Οπωσδήποτε όμως η δίαιτα θα ήταν αυστηρότερη, οι μαγικές πράξεις συχνότερες, η δοκιμασία μεγαλύτερη και η ψυχική κατάσταση περισσότερο ταραγμένη, μέσα στημ απόλυτη μόνωση και στη σιγή.

Οταν τέλος έφτανε η κρίσιμη στιγμή της επικοινωνίας με τους νεκρούς, έμπαινε ο προσκυνητής μαζί με τον ιερέα-οδηγό στον ανατολικό διάδρομο, έχοντας μαζί του τις προοριζόμενες για τις χοές και τις θυσίες προσφορές. Στο διάδρομο θυσίαζε ένα πρόβατο μέσα σε λάκκους, που βρέθηκαν στις ανασκαφές με λείψανα ανθράκων και καμένα κόκκαλα ζώων. Υστερα περνούσε στο λαβύρινθο, ένα δαιδαλώδη διάδρομο που υπέβαλλε στον επισκέπτη την εντύπωση της περιπλάνησής του στους σκοτεινούς δρόμους του Αδη. Ο λαβύρινθος είχε τρεις τοξωτές πύλες σιδηρόφρακτες, όσες και οι πύλες του Αδη, με μεγάλα σιδερένια καρφιά, πολλά από τα οποία βρέθηκαν στις ανασκαφές. Από τις πύλες αυτές σώζονται καλά η μεσαία και η τρίτη πύλη που οδηγεί στην κεντρική αίθουσα.

Εκεί, στο λαβύρινθο, φαίνεται ότι προσέφερε το κριθάλευρο, γιατί στο δάπεδο βρέθηκαν πλήθος από ευρύστομα αγγεία, κυρίως λεκάνες κατάλλληλες για τις στερεές προσφορές, και μερικά λυχνάρια. Τέλος περνώντας την τελευταία πύλη, ασφαλισμένη με μια σύγχρονη σιδερένια πόρτα που απομιμείται τις αρχαίες πύλες, έφτανε στην κεντρική αίθουσα. Εκεί έριχνε ακόμη ένα αποτρόπαιο λιθάρι, κι έχυνε στο λίθινο δάπεδο τις χοές για τους θεούς του Κάτω Κόσμου, τον Αϊδωνέα και την Περσεφόνη, που κατοικούσαν στην υπόγεια αίθουσα. Εκεί ήταν το τέλος της πορείας του. Σ’ όλη τούτη τη διαδρομή ο οδηγός ιερέας δεν έπαυε να επικαλείται, σύμφωνα με τον Λουκιανό, τις ψυχές των νεκρών, “τη νυχτερινή Εκάτη και τη φοβερή Περσεφόνη”, ανακατώνοντας μερικά βαρβαρικά και χωρίς σημασία ονόματα και λέξεις πολυσύλλαβες. Στην αίθουσα βρισκόταν το τέλος της πορείας, εκεί όπου θα εμφανίζονταν τα είδωλα των νεκρών για να επικοινωνήσουν με τους χρηστηριαζόμενους.

Του Χαράλαμπου Γκούβα

Ελληνικό νόμισμα, καταγράφει ένα σπάνιο φαινομενο στην αρχαιότητα!


Ενα σπάνιο αρχαίο ελληνικό νόµισµα αποκαλύπτει µια (σπανιότατη) έκλειψη που έγινε πριν από 2.132 χρόνια και ήταν ορατή στην τότε συριακή Αντιόχεια

Ηταν 17 Ιανουαρίου 121 π.Χ. Ακριβώς πριν από 2.132 χρόνια συµβαίνει ένα σπάνιο αστρονοµικό φαινόµενο: έκλειψη του ∆ία από τη Σελήνη. Λίγο αργότερα – περίπου το 120 π.Χ. – κυκλοφορεί ένααργυρό τετράδραχµο που εµφανίζεται γιαµία φορά µόνο στην Ιστορία της αρχαίας Συρίας και εξαφανίζεται.


Στη µία πλευρά του νοµίσµατος απεικονίζεται ο βασιλιάς της περιοχής Αντίοχος Η’ Γρυπός (αυτός που έχειγαµψή µύτη) – που ανήκε στη δυναστεία των Σελευκιδών, επιγόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στην άλλη πλευρά ο ∆ίας ηµίγυµνος κρατά σκήπτρο στο δεξί του χέρι και στο αριστερό ένα αστέρι (συνήθως κρατά µία νίκη), ενώ πάνω από το κεφάλι του εµφανίζεται η ηµισέληνος.

Ποια σχέση µπορεί να έχουν τα δύο γεγονότα; Την απάντηση δίνει ο καθηγητής στο Πανεπιστήµιο του Oυίνσδορ στον Καναδά Ρόµπερτ Γουάιρ. «Εκανα ορισµένους υπολογισµούς για να διαπιστώσω τι µπορεί να ήταν ορατό στον ουρανό της Αντιόχειας, της πρωτεύουσας των Σελευκιδών (σ.σ.: και λίκνο του ελληνικού πολιτισµού στην περιοχή της Μέσης Ανατολής) εκείνη την εποχή και βρήκα κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία», εξηγεί ο επιστήµονας κλασικών σπουδών που ενδιαφέρεται για τα αστρονοµικά φαινόµενα και παρουσίασε τα αποτελέσµατα των ερευνών του στην ετήσια εκδήλωση του Αµερικανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου.


«Στις 17 Ιανουαρίου το 121 π.Χ. οι κάτοικοι της πόλης είδαν την έκλειψη, από τον δίσκο της Σελήνης, του∆ία – ενός από τους πλέον λαµπρούς πλανήτες και ορατού διά γυµνού οφθαλµού από την αρχαιότητα. Την ίδια εποχή ο ∆ίας βρισκόταν στον αστερισµό του Καρκίνου, ο οποίος είναι πολύ σηµαντικός αστερισµός. Αυτό σήµαινε πως ένας σπουδαίος βασιλιάς θα αναλάµβανε την εξουσία ή θα γεννιόταν στη Συρία, καθώς οι αρχαίοι αστρολόγοι πίστευαν πως

ο Καρκίνος κυβερνά το συγκεκριµένο κοµµάτι του κόσµου».

Την εποχή που ο Αντίοχος Η’ σκότωσε τη δεσποτική µητέρα του Κλεοπάτρα Θεά, η οποία στο µεταξύ είχε συµβάλει στον θάνατο του άλλου της γιου, Σελεύκου Ε’ Φιλοµήτορος, ο οποίος µε τη σειρά του είχε επιχειρήσει να αναλάβει µόνος του τη διακυβέρνηση του κράτους συνέβαιναν κι άλλα στον νυχτερινό ουρανό τηςαρχαίας Συρίας.


«Παρατήρησα ότισυνέβησαν κι άλλες εκλείψεις την ίδια εποχή», λέει ο καθηγητής - ερευνητής Ρόµπερτ Γουάιρ. 


«Μέσα στην ίδια χρονιά έγινε και δεύτερη έκλειψη του ∆ία ενώµια εβδοµάδα µετά την πρώτη έγινε και έκλειψητης Αφροδίτης που επίσης θεωρείται πολύ καλός οιωνός. Ισως ο Αντίοχος Η’ αισθάνθηκε πως οι θεοί είναι επιτέλους µε το µέρος του, καθώς η έκλειψη ειδικά του ∆ία θεωρείται πολύ θετικό σηµάδι για τους βασιλείς. Το εντυπωσιακό είναι πως ουδείς ξαναχρησιµοποίησε τη συγκεκριµένη εικονογραφία. Το ενλόγωνόµισµα κυκλοφόρησε σε µία κοπή και δεν επανήλθε στην κυκλοφορία», καταλήγει.

Μέρα μνήμης Γρηγόρη Αυξεντίου Η ζωή και ο ηρωικός θάνατος του ήρωα της ΕΟΚΑ



Εἰκόνα

Συμπληρώνονται σήμερα πενήντα τέσσερα χρόνια από τον ηρωικό θάνατο του Γρηγόρη Αυξεντίου, στις 3 Μαρτίου 1957 στο Μαχαιρά.Ο Γρηγόρης Αυξεντίου γεννήθηκε στην κατεχόμενη, σήμερα, Λύση, της επαρχίας Αμμοχώστου, στις 22 Φεβρουαρίου 1928.Τελείωσε το δημοτικό σχολείο Λύσης και το Ελληνικό Γυμνάσιο Aμμοχώστου. Σπούδασε στη Σχολή Εφέδρων Aξιωματικών της Ελλάδας και υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό, με το βαθμό του Έφεδρου Ανθυπολοχαγού.

Μετά την επιστροφή του στην Κύπρο το 1953, ανέπτυξε πλούσια κοινωνική και εθνική δράση. Αρχές Ιανουαρίου του 1955 ο Γρηγόρης Αυξεντίου μυήθηκε στον αγώνα από τον ίδιο τον Αρχηγό Διγενή. Αντί του καθιερωμένου όρκου, ο Διγενής δέχτηκε το λόγο της στρατιωτικής τιμής του Αυξεντίου. Αμέσως μετά άρχισε τη στρατολόγηση ανδρών στις τάξεις της ΕΟΚΑ σε συνεργασία με τις οργανωμένες ήδη ομάδες της περιοχής, που δρούσαν στις τάξεις του ΕΜΑΚ (Εθνικό Μέτωπο Απελευθερώσεως Κύπρου).

Ο Αυξεντίου ήταν ο πρώτος τομεάρχης της ΕΟΚΑ στην περιοχή Αμμοχώστου και την 1η Απριλίου του 1955 ηγήθηκε των επιθέσεων εναντίον αγγλικών στόχων στον τομέα του.

Επικηρύχθηκε από τους Άγγλους από την ημέρα εκείνη για το ποσό των 250 λιρών, το οποίο αργότερα αυξήθηκε σε 5.000 λίρες.
Μετά την επικήρυξή του κατέφυγε στην οροσειρά του Πενταδακτύλου και ηγήθηκε της πρώτης ορεινής ανταρτικής ομάδας στο Μαύρο Όρος, όπου ανέπτυξε πλούσια δράση. Από εκεί, στις 29 Νοεμβρίου 1955, κλήθηκε από το Διγενή στο αρχηγείο της ΕΟΚΑ στην περιοχή Σπηλιών. Στις 11 Δεκεμβρίου 1955 επέδειξε τις εξαίρετες στρατιωτικές του ικανότητες στην ιστορική μάχη των Σπηλιών, παρασύροντας δύο φάλαγγες των Άγγλων στρατιωτών, που ανηφόριζαν προς τα κρησφύγετα, να συγκρουστούν μεταξύ τους. Ο Διγενής τού ανέθεσε, μαζί με τον τομέα Πιτσιλιάς, και τα χωριά της Ορεινής - Μαχαιρά. Τον Ιούλιο του 1956 προστέθηκαν στον τομέα του και τα κρασοχώρια Λεμεσού. Έδρασε με τα ψευδώνυμα Ζήδρος, Αίας, Άρης, Ρήγας, Ζώτος, Ανταίος και έγινε το φόβητρο των Άγγλων και ο θρύλος των συμπατριωτών του.

Στις 3 Μαρτίου 1957 Άγγλοι στρατιώτες περικύκλωσαν το κρησφύγετό του κοντά στο Μαχαιρά, ύστερα από προδοσία. Η μάχη κράτησε για ώρες. Στην ομάδα του ήταν οι Ανδρέας Στυλιανού, Αυγουστής Ευσταθίου, Αντώνης Παπαδόπουλος και Φειδίας Συμεωνίδης, τους οποίους, όμως, διέταξε να βγουν από το κρησφύγετο. Σύμφωνα με μαρτυρία του συμπολεμιστή του, Αυγουστή Ευσταθίου, που μετά τη ρίψη χειροβομβίδας στο κρησφύγετο επέστρεψε, με υπόδειξη των Άγγλων, για να διακριβώσει αν ο Αυξεντίου ήταν ζωντανός και παρέμεινε σ' αυτό, προσπάθειά τους ήταν να κρατήσουν τη μάχη μέχρι να νυχτώσει και επωφελούμενοι από το σκοτάδι να διαφύγουν. Οι Άγγλοι στρατιώτες, που αντιλήφθηκαν το σκοπό τους, περιέλουσαν το κρησφύγετο με βενζίνη, το πυρπόλησαν και έκαψαν ζωντανό τον Αυξεντίου, ενώ ο Αυγουστής διασώθηκε με βαριά εγκαύματα.

Από φόβο λαϊκών εκδηλώσεων οι Άγγλοι έθαψαν το καμένο σώμα του Αυξεντίου στις Κεντρικές Φυλακές Λευκωσίας, στο χώρο που είναι γνωστός σήμερα ως Φυλακισμένα Μνήματα.

Ηρωικές στιγμές από τη δράση του Ζήδρου
ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ ΚΑΟΥΡΗ*

H εμπλοκή του λαού στον Aπελευθερωτικό Aγώνα και η ένταξή του στην Oργάνωση της EOKA είχε πάρει μαζικές διαστάσεις. O απλός κόσμος βοηθούσε και πρόσφερε με κάθε τρόπο, ακόμη και από τα υστερήματά του. H EOKA απλώνεται παντού. Tα πλοκάμια της φθάνουν σε κάθε γωνιά της σκλαβωμένης Kύπρου. Oι κάτοικοι του χωριού Kαπέδες είναι ένα παράδειγμα. Προσέτρεξαν στο κάλεσμα της πατρίδας χωρίς δισταγμό και ρίχτηκαν στην πρώτη γραμμή.

Όταν ο Aυξεντίου με την ομάδα του ανέβηκαν στο Mαχαιρά και τα Kιόνια, η ομάδα του χωριού -με πρωτεργάτες τους Παπαριστόδημο, Xριστοφή Aρναούτη, Aριστόδημο Tσαγγάρη, Xαράλαμπο Kαψάλη, Πρόδρομο Aντωνίου, Γρηγόρη Nικόλα, Kώστα Eυαγγέλου, Σωκράτη Xριστοφόρου, Γεώργιο Aργυρού, Xριστοφή Nικόλα, Γρηγόρη Xριστοφή, Παντελή Pούσο και Δημήτρη Mιχαήλ- έστησε ολόκληρο μυστικό μηχανισμό επικοινωνίας και τροφοδοσίας της ομάδας. Mερικοί απ’ αυτούς, πότε πεζοί και πότε με τα γαϊδούρια, ανέβαιναν μέσα στις άγριες νύκτες στα Kιόνια δυο και τρεις φορές την εβδομάδα, για να μεταφέρουν την αλληλογραφία και τα τρόφιμα και να παραλαμβάνουν τις επιστολές του Tομεάρχη για το Kέντρο και τους άλλους συνδέσμους της περιοχής.

Aλλά και αργότερα, όπως θα δούμε, ο Aυξεντίου χρησιμοποιεί δύο φορές τους Kαπέδες, καταφεύγοντας στο σπίτι του λεωφορειούχου Γρηγόρη Nικόλα, λίγες μόνο εβδομάδες πριν επανέλθει στο Mαχαιρά και καταλήξει στο κρησφύγετο της αθανασίας του.

Εφευρετικότητα

Oι ανάγκες των αντάρτικων ομάδων και γενικότερα της Oργάνωσης σε όπλα και πυρομαχικά, όλο και αυξάνονται. Aυτά που έρχονται από την Eλλάδα δεν φτάνουν. Oύτε οι ανάγκες καλύπτονται απ’ αυτά που υφαρπάζουν από τα αγγλικά στρατόπεδα και τους αστυνομικούς σταθμούς. Kαλύπτονται, όμως, από την εφευρετικότητα των Kυπρίων επαναστατών. Φτιάχνουν αυτοσχέδιες βόμβες και άλλους εκρηκτικούς μηχανισμούς με ό,τι μέσο και υλικό υπήρχε στη διάθεσή τους. Kορυφαίος και μάστορας στην κατασκευή βομβών, ο «Kρουπ» της EOKA, όπως τον ονόμασαν οι Άγγλοι, Στυλιανός Λένας από τα Xανδριά, ο οποίος μαζί με τον Kώστα Iωάννου Nικήτα από τον Πύργο Tηλλυρίας βγήκαν καταζητούμενοι τον Iούλιο του 1955 και αποτέλεσαν την πρώτη αντάρτικη ομάδα της EOKA υπό τον Aυξεντίου στον Kαραβά. Mαζί του και τώρα στην Πιτσιλιά.

Δεν είναι, όμως, μόνο ο Στυλιανός Λένας που με την εφευρετικότητά του εξόπλιζε τους άντρες της EOKA. Yπήρξαν και μερικοί άλλοι που κράτησαν μέχρι τέλους, αλλά και αργότερα, το μεγάλο μυστικό. Tέτοιος υπήρξε και ο Oδυσσέας Γεωργίου από τη Συλίκου Λεμεσού, υπεύθυνος τότε της καντίνας του μεταλλείου της EME στους Kαπέδες και τον Aναλιόντα. Στις μέρες που ο Aυξεντίου βρίσκεται στο Mαχαιρά και τα Kιόνια, ο Oδυσσέας Γεωργίου είναι στους Kαπέδες. Tον προσεγγίζει και τον ορκίζει ο ιερέας των Kαπέδων Παπαριστόδημος.

Ο Οδυσσέας Γεωργίου προχωρεί πρωτοβουλιακά και ριψοκίνδυνα σε αυτοσχέδιους πειραματικούς εκρηκτικούς μηχανισμούς, παίρνοντας πρώτη ύλη από το μεταλλείο, ξεγελώντας τους Άγγλους υπεύθυνους. Bλέπει το αποτέλεσμα. Eνημερώνεται ο Aυξεντίου στο Mαχαιρά, ο οποίος ζητεί να τον δει. Συναντώνται, τον συγχαίρει για την πρωτοβουλία του και το θεαματικό αποτέλεσμα και του αναθέτει να συνεχίσει με εντατικούς ρυθμούς την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών. Aρχίζει μια στενή συνεργασία του Oδυσσέα Γεωργίου με τον Aυξεντίου, οι ομάδες του οποίου εξοπλίζονται για αρκετό καιρό με τις βόμβες των Kαπέδων.

Ένας άλλος ριψοκίνδυνος νέος συνεργάζεται με τον Aυξεντίου, τον οποίο ενισχύει με εκρηκτικές ύλες και του αναθέτει ειδικές αποστολές. Eίναι ο Σάββας Pοτσίδης από το Mάμμαρι, στον οποίο ο τομεάρχης του είχε ιδιαίτερη εκτίμηση και εμπιστοσύνη. Ήταν ο τελευταίος νεκρός της EOKA στον τετραετή Aγώνα της.

* Απόσπασμα από το βιβλίο Γρηγόρης Αυξεντίου
 



Ο 6ος στόλος πλέει προς τη Λιβύη


USS Mount Whitney


Σύμφωνα με πληροφορίες του antinews πλήρως επανδρωμένος ο 6ος Στόλος των ΗΠΑ αναμένει έξω απο την Ιταλία εντολή απόπλευσης προς την Λιβύη με σημαία των ΗΠΑ όμως και όχι του ΝΑΤΟ.
Ο διοικητής του 6ου στόλου, αντιναύαρχος Harry B. Harris, Jr. (και υποδιοικητής των αμερικανικών ναυτικών δυνάμεων στην Ευρώπη και την Αφρική), επιβαίνει  στο USS Mount Whitney (πλοίο διοίκησης) με κατεύθυνση το Τάραντο όπου αναμένουν άλλα σκάφη του 6ου Στόλου.
Στην περιοχή έχουν επίσης αναπτύξει δυνάμεις οι εξής χώρες:
Γερμανία: 6 φρεγάτες
Γαλλία: 3 φρεγάτες
Ιταλία: 2 κορβέτες, 4 φρεγάτες, ένα υποβρύχιο
Με εντολή εξάλλου του Supreme Headquarters Allied Powers Europe (SHAPE – Ανώτατη Διοίκηση ΝΑΤΟ Ευρώπης) όλα τα στρατηγεία του ΝΑΤΟ ετοιμάζουν επιχειρησιακά σχέδια
Π.Ζ.
Αντιδράσεις για την Σούδα
Στην προβλήτα Κ14 της ναυτικής βάσης Μαραθίου κατέπλευσε στις 8.30 το πρωί, το ελικοπτεροφόρο του Αμερικανικού Ναυτικού USS Kearsarge.
Το πλοίο έχει πλήρωμα 77 αξιωματικούς και 1.100 ναύτες. Μεταφέρει αεροσκάφη καθέτου απογειώσεως, ελικόπτερα και αμφίβια σκάφη, ενώ είναι εξοπλισμένο με πυραύλους Sea Sparrow και Rolling Airframe, καθώς επίσης και με αντιαεροπορικά πολυβόλα Phalanx.
Κύρια αποστολή του, είναι η επιβίβαση, η επέκταση, η προσγείωση και η υποστήριξη μιας θαλάσσιας δύναμης προσγείωσης οπουδήποτε στον κόσμο. Μπορεί επίσης να παρέχει υπηρεσίες ελέγχου αεροσκαφών για αποστολές, ενώ διαθέτει και νοσοκομειακή μονάδα που μπορεί να υποστηρίξει μέχρι και 600 ασθενείς με τέσσερα κύρια και δύο λειτουργούντα δωμάτια έκτακτης ανάγκης, τέσσερα οδοντικά δωμάτια, δωμάτιο ακτίνων X, μια τράπεζα αίματος, εργαστήρια και εγκαταστάσεις θαλάμων εντατικής παρακολούθησης. Το πολεμικό πλοίο διαθέτει επίσης βιβλιοθήκη, γυμναστήριο και χώρους αναψυχής.
Ο διάδρομος προσέγγισης απογείωσης εναερίων μέσων είναι 844 πόδια και η χωρητικότητα του πλοίου 40.500 τόνοι. Εκτός από στρατεύματα μπορεί να μεταφέρει οχήματα, πυροβολικό, πυρομαχικά και προμήθειες. Το κατάστρωμα του πλοίου ανοίγει και στη θάλασσα μέσω πυλών που βρίσκονται στην πρύμνη του σκάφους, κάτι που εξυπηρετεί τις αμφίβιες επιχειρήσεις. Διαθέτει πλήρη ηλεκτρονικά συστήματα που του δίνουν τη δυνατότητα να «επιχειρεί» έχοντας πλήρη εικόνα του πεδίου δράσης.
Η παρουσία του αμερικανικού πλοίου στη Σούδα, αλλά και το ενδεχόμενο εμπλοκής της ναυτικής βάσης στην κρίση της Λιβύης, προκαλεί αντιδράσεις. Στις 6:30 το απόγευμα στην πλατεία 1866 των Χανίων, το ΚΚΕ διοργανώνει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.



πηγή

Εκβιάζουν οι ΗΠΑ με Πόλεμο στην Λιβυή ή 200$ το Βαρέλι


Ενώ Αντίθετοι σε ξενη στρατιωτική επεμβαση την οποία θεωρούν “παρανονη” έχουν ταχθεί Ρωσία, Γερμανία, Γαλλία, Τουρκία, Σαουδική Αραβία , Βενεζουέλα αλλα και η λιβυκή αντιπολίτευση οι αρχηγοί της οποίας παρ’ όλο που δεν θέλουν να ανέχονται πια τον Καντάφι ως ηγέτη της χώρας, ταυτόχρονα δεν θέλουν να δουν και τους κατακτητές στο έδαφος της χώρας τους. Αυτό καταμαρτυρά οτι θεωρείται μια υποκινούμενη εξέγερση με δακτυλο τις ΗΠΑ η οποία είχε σχεδιάσει ενα άλλο ΙΡΑΚ για να βάλει στο χέρι τα πετρέλαια της Λιβύης, εκβιάζοντας να φτάσει το βαρέλι Πετρέλαιο στα $200. Θαμένο επίσης κρατούν το γεγονός οτι συλλαμβάνονται ολανδικές και Βρετανικές ειδικές δυνάμεις οι οποίες ενισχύουν και πυροδοτούν τις εξεγερθέντες μάζες.
Στη Λιβύη η κατάσταση είναι τόσο τεταμένη, που ακόμα και η παραμικρή ώθηση θα είναι αρκετή για να πυρποληθεί όλη η περιοχή. Μάλιστα, η ουσία του ζητήματος δεν συνίσταται στο ότι ο Καντάφι είναι έτοιμος να βάλει φωτιά στις πετρελαϊκές πηγές, άλλα στο γιατί απειλεί να το κάνει αυτό. Ο Λίβυος ηγέτης υπόσχεται σε περίπτωση ένοπλης επέμβασης από τα έξω να ξεσηκώσει στον αγώνα όλη τη χώρα και να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για την αποτροπής της κατοχής.
Οι ένοπλες συγκρούσεις στη Λιβύη εγκυμωνούν κινδύνους μετεξέλιξής τους σε….
μακρόχρονο εμφύλιο πόλεμο. ΄Ετσι δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Μάλιστα, η ξένη στρατιωτικο-πολιτική πίεση μπορεί μόνο να επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της χώρας. Παρόμοια γνώμη έχουν επίσης η Σαουδική Αραβία, η Γερμανία και η Τουρκία. Ο πρόεδρος της μακρινής Βενεζουένας Ούγκο Τσάβες πρότεινε να ιδρυθεί διεθνής διαμεσολαβητική Επιτροπή για τη διευθέτηση της κατάστασης. Την πρωτοβουλία του την δέχτηκαν με σκεπτικισμό στην Ουάσιγκτον. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε κατηγορηματικά ο Καντάφι θα πρέπει να παραιτηθεί. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, ακόμα και αν καταλήξει σε συμφωνία με την αντιπολίτευση. Εξάλλου, όλα αυτά είναι απλώς λόγια, μιά και η ενθαρρυμένη από τη θέση των ΗΠΑ αντιπολίτευση αρνιέται οποιεσδήποτε συνομιλίες με τις αρχές. Σε σχέση με αυτό ο αρχισυντάκτης του ρωσικού περιοδικού «Εθνική ΄Αμυνα» Ιγκόρ Κορότσενκο είπε: «Η αντιπολίτευση, απορρίπτωντας τα ειρηνικά σχέδια διευθέτησης, στηρίζεται στη Δύση. Οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Μ. Βρετανία ακολουθούν τη θέση για την ένοπλη επέμβαση, η οποία από μέρα σε μέρα γίνεται όλο και πιο πιθανή. Μάλιστα, για να δεχθεί η διεθνής κοινότητα θετικά αυτό το σχέδιο, δαιμονοποιείται η μορφή του Καντάφι»,- σημείωσε ο Ιγκόρ Κορότσενκο.
Τα δυτικά ΜΜΕ γράφουν για χιλιάδες νεκρούς από τις συγκρούσεις της αντιπολίτευσης με τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις της Λιβύης. Γράφουν για την ανθρωπιστική καταστροφή στη χώρα και στα σύνορά της. 80 χιλιάδες, 140 χιλιάδες, 200 χιλιάδες – ο αριθμός των προσφύγων αυξάνεται με τέτοια ταχύτητα που, προκαλεί αμφιβολίες για την αυθεντικότητά του.
Οι εμπειρογνώμονες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η Δύση με τέτοιες πληροφορίες προετοιμάζει την κοινή γνώμη να συνειδητοποιήσει την σκοπιμότητα και την ανάγκη ακόμα της ξένης ένοπλης επέμβασης. Την συγκρατούν προς το παρόν -όσο παράξενα κι αν είναι,- οι δηλώσεις της λιβυκής αντιπολίτευσης οι αρχηγοί της οποίας παρ’ όλο που δεν θέλουν να ανέχονται πια τον Καντάφι ως ηγέτη της χώρας, ταυτόχρονα δεν θέλουν να δουν και τους κατακτητές στο έδαφος της χώρας τους.
Η τιμή του αργού πετρελαίου δεν είναι απίθανο να διπλασιασθεί και να φθάσει τα 200 δολάρια, πολύ παραπάνω από την τιμή ρεκόρ των 147 δολαρίων που είχε φθάσει τον Ιούλιο του 2008, σε περίπτωση που συνεχισθεί η αναταραχή στον αραβικό κόσμο, προειδοποιεί βρετανός υπουργός, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Τάιμς.


Ο Άλαν Ντάνκαν, υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης και ειδικός σε θέματα πετρελαίου, τόνισε πως η τιμή του αργού μπορεί να φθάσει έως και τα 250 δολάρια, εάν οι εξτρεμιστές εκμεταλλευθούν την αστάθεια στον αραβικό κόσμο για να βομβαρδίσουν τις δεξαμενές πετρελαίου, τους πετρελαιαγωγούς και τα αποθέματα στη Σαουδική Αραβία.


«Εγώ στην κυβέρνηση το λέω επί δύο μήνες πως το πετρέλαιο θα φθάσει τα 200 δολάρια εάν τα πράγματα λάβουν άσχημη τροπή», τονίζει ο ίδιος στη βρετανική εφημερίδα.

 Χθες, Παρασκευή, το πετρέλαιο έκλεισε πάνω από τα 104 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη, τροφοδοτώντας περαιτέρω του φόβους για κατακόρυφη αύξηση των τιμών στην ενέργεια, γεγονός που θα αποτελέσει τροχοπέδη για την παγκόσμια ανάπτυξη.


ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ Τ(Σ)ΑΤΣΟΠΟΥΛΟ ,ΒΕΡΕΜΗ ΚΟΥΤΣΙΚΟΥ,ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ


ΠΡΟΟΙΜΙΟ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΕΛΙΑΜΕΠ

Η προσβλητική για το σύνολο του Ελληνικού Γένους απόπειρα σπίλωσης της Επανάστασης του 1821, στην οποία ανοιχτά πια επιδίδεται ο Θάνος Βερέμης, βασικό στέλεχος του «Ελληνικού» Ιδρύματος Αμυντικής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), δεν είναι γεγονός τυχαίο. Ακριβώς το αντίθετο μάλιστα: Αποτελεί κορύφωση προσπάθειας που έχει αρχίσει από το πρώτο κιόλας μισό της δεκαετίας του 1980, σκοπός της οποίας είναι η ηθική και ψυχολογική, καταρχήν, καθώς και υλική και εδαφική στη συνέχεια συρρίκνωση του Ελληνικού Έθνους.

Ακριβώς αυτόν τον σκοπό εξυπηρετεί το ΕΛΙΑΜΕΠ και αυτό ακριβώς προσπαθούνε να κάνουνε όλοι όσοι έχουνε –οποιαδήποτε- σχέση με δαύτο. Να γιατί στα άρθρα που σε συνέχειες θα δημοσιευτούνε εδώ, στο δικό μας μπλογκ, θα παρουσιαστεί η ιστορία του εν λόγω «Ιδρύματος» καθώς και η πορεία στον ελληνικό χώρο όλων εκείνων που κατά καιρούς είτε το στελεχώσανε ή «εργάστηκαν» για αυτό. Σκοπός μας;

Ένας και μοναδικός: Η πλήρης κατανόηση από όσο το δυνατόν ευρύτερο κομμάτι του Ελληνικού Λαού όχι μόνο όσων γίνονται σε βάρος της χώρας μας μα και της αλήθειας στο σύνολό της. Και η αλήθεια είναι απλούστατη - και τρομακτική: Στα πλαίσια της πραγματικότητας που πάει να στήσει το ΕΛΙΑΜΕΠ, τα μεσαία στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, δηλαδή οι σοβαροί δημόσιοι υπάλληλοι, οι τίμιοι έμποροι, οι εύποροι αγρότες και οι ευυπόληπτοι εργάτες, οι στρατιωτικοί που παίρνουνε στα σοβαρά το επάγγελμά τους, οι μελετηροί επιστήμονες και, ακόμα, οι ευσυνείδητοι φοιτητές, δεν έχουνε θέση.

Πρέπει να εξοντωθούν!

Και η επιλογή, όμως, από την άλλη πλευρά, όλων εκείνων που αποτελούνε την κοινωνική ραχοκοκαλιά της Ελλάδας επίσης είναι τρομακτικώς απλή: Εάν αυτό –για οποιονδήποτε λόγο- δεν το καταλάβουνε οι «ενδιαφερόμενοι», η ημερομηνία λήξεως της ύπαρξής τους θα πλησιάζει ολοένα και περισσότερο.

Δια ταύτα... το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να σταματήσουνε οι αφελείς –ή δήθεν αφελείς- ερωτήσεις του τύπου: «Μα, κύριε Βερέμη, δεν ξέρετε...;» και «Μα, κύριε Βερέμη, δεν καταλαβαίνετε...;» Μια χαρά και ξέρει και καταλαβαίνει ο «κύριος» Βερέμης και όλοι οι άλλοι που συναποτελούν τη συμμορία του. Και ξέρουνε και καταλαβαίνουνε, αλλά κάνουνε ό,τι τους λένε τα αφεντικά τους. Και προκειμένου να μην τους πάρουνε την καραβάνα από την οποία σιτίζονται, δεν πρόκειται να πειστούν οσαδήποτε λογικά επιχειρήματα τους αντιτάξουνε οι «οργισμένοι τηλεθεατές».

Διαβάστε λοιπόν, αγαπητοί συνέλληνες, τα άρθρα που θα δημοσιεύσουμε σε συνέχειες και ετοιμαστείτε για αντίδραση οργανωμένη και αποτελεσματική. Να είστε βέβαιοι πως η τέτοιου είδους αντίδραση αποτελεί το μόνο επιχείρημα που εν ριπή οφθαλμού θα πείσει και τον «κύριο» Βερέμη και όλους τους άλλους του ΕΛΙΑΜΕΠ.

ΕΛΙΑΜΕΠ.....ΜΕΡΟΣ 1


ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑΤΑ ΤΟΥ:
Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΙΑΜΕΠ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ



Η ιστορία μας αρχίζει το 1936, οπότε τοποθετήθηκε πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη ο James Hugh Keeley (1895-1990). Με το που πήγε εκεί ο εν λόγω «διπλωμάτης» ξεσπάσανε στη «συμπρωτεύουσα» οι γνωστές ταραχές του Μαΐου του 1936, που ξεκινήσανε ως εργατικές διεκδικήσεις αλλά ραγδαίως μεταβλήθηκαν σε διατύπωση αιτήματος αυτονόμησης της πόλης αυτής, που, ως γνωστόν, είχε τότε μεγάλο ιουδαϊκό πληθυσμό. Ο Ιωάννης Μεταξάς έπιασε στο φτερό το βαθύτερο υπονοούμενο των γεγονότων και δραστικώς κατέστειλε τις διαδηλώσεις, με αποτέλεσμα να εξουδετερωθεί και η στάση μονάδων του Στρατού που τότε σταθμεύανε στη Θεσσαλονίκη και οι οποίες, επειδή δεν καταλαβαίνανε τι πήγαινε να γίνει, είχαν «συναδελφωθεί» με τους διαδηλωτές . Τα γεγονότα αυτά όμως υπήρξαν η βασική αιτία επιβολής του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου, διότι και ο Ιωάννης Μεταξάς αλλά και ο βασιλιάς Γεώργιος Β΄ είχανε καταλάβει ότι -με αμερικανική υποστήριξη- διατυπωνόταν επιβουλή κατά της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας.
Ο James Hugh Keeley, πάντως, έμεινε στη Θεσσαλονίκη μέχρι την έκρηξη του Β΄ Παγκόσμιου πόλεμου το 1939, οπότε γύρισε στην Αμερική. Με δυσκολία έκρυβε τη μνησικακία του κατά του Μεταξά και, γενικώς, των Ελλήνων που δεν είχαν αφήσει να πραγματοποιηθεί το «ωραίο» όραμά του για αυτονόμηση/ανεξαρτοποίηση της «νύμφης του Θερμαϊκού». Ξαναγύρισε στην Ελλάδα, στην Αθήνα τώρα, λίγο μετά την κατά το 1945 συνθηκολόγηση της Γερμανίας και έκανε ό,τι μπορούσε ο άνθρωπος για να δώσει μορφή αγριότητας στον μεταξύ των Ελλήνων Εμφύλιο Πόλεμο που ήδη είχε ξεσπάσει. Το 1947, έχοντας επιτελέσει επιτυχώς αυτήν ειδικά την αποστολή του, γύρισε στην Αμερική, υπηρέτησε ως πρεσβευτής σε άλλα, «ευαίσθητα» πόστα και μετά επιδόθηκε στην καλλιέργεια των -μεγάλων- «πνευματικών και πολιτιστικών» ενδιαφερόντων του. Όμως η «πικρία» του για την αποτυχία του «μεγάλου κόλπου» το 1936 στη Θεσσαλονίκη δεν τον άφησε εφ' όρου ζωής - και με αυτή διαπότισε τους τρεις γιους του, δύο από τους οποίους έμελλαν να έχουν καθοριστική επίδραση στα σύγχρονα γεγονότα της Πατρίδας μας.
Η πιο σκοτεινή μορφή από τους τρεις είναι ο Edmund Keeley, συγγραφεύς και τα σχετικά, που ζει -δήθεν- απομονωμένος σε μια ειδυλλιακή γωνιά των Ηνωμένων Πολιτειών και εφ'όρου ζωής ασχολείται με την Ελλάδα. Ξέρει καλά τα Νέα Ελληνικά, έχει παντρευτεί Ελληνίδα και ορθώς κατάλαβε ότι το πανεπιστήμιο στην Ελλάδα ήτανε ό,τι είναι ο Στρατός στην Τουρκία: θεματοφύλακας της διατήρησης της Έθνικής Ιδέας. Έτσι συνέλαβε το σχέδιο να διαλύσει το Ελληνικό Πανεπιστημιακό σύστημα και ειδικώς το Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Φιλοσοφική Σχολή του οποίου, χάρη σε μορφές όπως ο Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος, είχε, από το πρώτο μισό ήδη του 19ου αιώνα, αναδειχθεί σε πεδίο σφυρηλάτησης της εθνικής συνείδησης των Ελλήνων. Συνεργός του σε αυτό το 'σχέδιο' υπήρξε ο Θεόδωρος Κουλουμπής (σκέτος Θοδωρής κατά τους φίλους του), που σήμερα είναι ομότιμος καθηγητής του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόσωπο που όχι μόνο κυκλοφορεί ελεύθερο αλλά και κατακλύζεται από εκδηλώσεις τιμής και σεβασμού προς το πρόσωπό του. (Όχι παίζουμε!)
Ο άλλος γιος που προσπάθησε να πάρει πίσω «το αίμα του πατέρα του» για την υπόθεση της Θεσσαλονίκης το 1936, είναι ο Robert Keeley. Αυτός ακολούθησε τη σταδιοδρομία του πατέρα του και μπήκε στο Υπουργείο Εξωτερικών των Η.Π.Α., δηλαδή το State Department. Αντίθετα με τον αδελφό του Edmund κινήθηκε ανοιχτά και νωρίς έπιασε φιλίες με -ποιον άλλον;- τον Ανδρέα Παπανδρέου, γιο της Σοφίας Μινέϊκο, που αλώνιζε στην Αμερική ως τροτσκιστής, φιλελεύθερος και όλα τα σχετικά ήδη πριν από τον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο. Ο Robert Keeley ήρθε ως Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα το 1985, όταν δηλαδή ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε ολοκληρώσει τη διάλυση του Κράτους του 1821 και, κατά συνέπεια, δεν είχε φόβο να υποστεί τις συνέπειες τής κατά των ελληνικών συμφερόντων δράσης τής οικογένειάς του γενικώς. Χαρακτηριστικό είναι ότι η πρώτη σοβαρή εκδήλωση προς τιμήν του οργανώθηκε από τον Θ. Κουλουμπή -πού αλλού;- στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, κατά το 1987. Πασιχαρής ο Keeley που μπορούσε πια να πάει στη Θεσσαλονίκη χωρίς να κινδυνεύει, πασιχαρής και ο Κουλουμπής που τον είχε φέρει στη Θεσσαλονίκη εν δόξη και τιμή, πασιχαρείς και οι «Έλληνες» πανεπιστημιακοί καθηγητές που κάθησαν τότε στο ίδιο τραπέζι με αυτά τα δύο εκλεκτά υποκείμενα. Οι σχετικές φωτογραφίες που ακόμη κυκλοφορούν είναι ιδιαιτέρως εύγλωττες.
Το θέμα μας πάντως από εδώ και πέρα είναι ο Θ. Κουλουμπής.

* * *
Ο Θοδωρής Κουλουμπής είναι επίσης σκοτεινό πρόσωπο. Το μόνο που παραμένει με βεβαιότητα γνωστό για αυτόν είναι πως το παίζει «ομογενής εξ Αμερικής» που «συνεχώς ενδιαφέρεται για την Ελλάδα». Ποιος ήταν ο πατέρας του; Άγνωστο. Ο ίδιος άφηνε παλιά (τώρα κανείς δεν τολμάει να τον ρωτήσει) υπαινιγμούς πως ο ίδιος δεν τον γνώρισε, γιατί ο καημένος είχε χαθει στη... μάχη της Κρήτης. Πώς, πού, πότε - ουδείς ξέρει. Η μητέρα του φαίνεται πως ήτανε δασκάλα Ελληνικής Γλώσσας σε «σχολεία της Ομογένειας στην Αμερική». Ο Θοδωρής πάντως σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις (ιουδαϊκό εφεύρημα, που εκ προοιμίου αποκλείει οποιαδήποτε σοβαρή, συστηματική μάθηση) σε κρατικό, άρα φτηνό και λαϊκό πανεπιστήμιο των Η.Π.Α., αλλά ξαφνικά -και αιφνιδιαστικά- βρέθηκε καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο American University, στην Ουάσιγκτον, πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Δεν είναι εύκολο να γίνει κανείς καθηγητής σε πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον. Στις Η.Π.Α. υπάρχουνε πέντε χιλιάδες (5.000) πανεπιστήμια, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι επιπέδου πολύ κατώτερου από εκείνο ελληνικού Γυμνάσιου της δεκαετίας του 1970. Μόνο 10-15 πανεπιστήμια, όλα τους ιδιωτικά, είναι καλά - και βέβαια σημασία έχουνε και όσα βρίσκονται στην Ουάσιγκτον, εφόσον θεωρείται πως επηρεάζουνε άμεσα τη διαμόρφωση της αμερικανικής πολιτικής σε τομείς κρίσιμους, όπως π.χ. η εξωτερική πολιτική. Ποιος λοιπόν έβαλε τον Θοδωρή στο American; Αποδείξεις δεν υπάρχουνε, αλλά δεδομένου ότι ο Κουλουμπής εκφράζει στην Ελλάδα την επίσημη γραμμή του State Department, οπωσδήποτε πρέπει να προωθήθηκε από την οικογένεια Keeley και, πιθανόν, από τον ίδιο τον Kissinger. Εάν όμως σε αυτά επικρατεί κάποια ασάφεια, σαφέστατο είναι ποιος τον έφερε στην Ελλάδα. Τον φέρανε εδώ οι Κωνσταντίνος Σβολόπουλος, ακαδημαϊκός σήμερα, και Ευάγγελος Κωφός, εμπειρογνώμων με βαθμό πρέσβη του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, με υποκίνηση -ποιανού άλλου;- του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ναι, ξέρετε, αυτού, του επίτιμου Προέδρου της «Νέας Δημοκρατίας».
* * *
Η κρίσιμη συνάντηση έγινε το 1982 στην Ουάσιγκτον. Οι Σβολόπουλος και Κωφός βρισκόντουσαν στη Νέα Υόρκη, ως εισηγητές σε πανεπιστημιακού επιπέδου επιστημονικό συνέδριο. Ξαφνικά, μια μέρα εξαφανίστηκαν -αφήνοντας σύξυλους όλους τους άλλους- και πήγανε στο -πολυτελέστατο- σπίτι του Κουλουμπή στην Ουάσιγκτον. Εκεί γίνανε οι τελικές συνεννοήσεις. Ο Σβολόπουλος, ήδη καθηγητής Διπλωματικής Ιστορίας στο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, θα έφερνε εκεί τον Κουλουμπή, ο οποίος Κουλουμπής θα εφάρμοζε πειραματικώς το σύστημα διάλυσης της παραδοσιακής δομής του ελληνικού πανεπιστημιακού συστήματος. Ο Κωφός, πάλι, θα επέβλεπε την όλη προσπάθεια και θα απέκρουε τυχόν επικρίσεις άνωθεν. Αυτό και έγινε. Αλλά τώρα πρέπει να γίνει αναφορά σε αυτά τα δύο πρόσωπα που έτσι δραματικά μπαίνουνε στην ιστορία μας, τον Σβολόπουλο και τον Κωφό.
Ο Κ. Σβολόπουλος είναι γιος του Δημητρίου Σβολόπουλου και της Αλεξάνδρας (Σάσας) Σκαλιέρη. Ο Δημήτριος Σβολόπουλος ήταν δημοσιογράφος, υποστηρικτής και προσωπικός φίλος του Ιωάννη Μεταξά. (Αναφέρεται στο Ημερολόγιό του.) Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο έγινε διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας (Ε.Ι.Ρ.) και είχε διακριθεί για το κραυγαλέο -και όχι σπανίως προσοδοφόρο- αντικομμουνιστικό του μένος. Είχε, ακόμα, γράψει και ένα βιβλίο για τον Παναγή Τσαλδάρη, που, μέχρι σήμερα διατηρεί κάποια αξία. Το κυριότερο πρόβλημά του ήταν η γυναίκα του.
Η Σάσα Σκαλιέρη, σύζυγος του Δημητρίου Σβολόπουλου και μητέρα του Κωνσταντίνου Σβολόπουλου, είναι από οικογένεια απώτερης ιταλικής καταγωγής. Το αρχικό τους όνομα ήταν Scaligeri που εξελληνίστηκε σε «Σκαλιέρης». Αυτά δεν έχουνε ιδιαίτερη σημασία, βέβαια. Αυτό που έχει όμως σημασία τεράστια είναι ότι ο Κλεάνθης Σκαλιέρης, πατέρας της, τραπεζίτης στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος παρουσίαζε τον εαυτό του ως «ελληνικής καταγωγής Οθωμανό», ήτανε υψηλόβαθμο στέλεχος του Γαλλικού τύπου Τεκτονισμού και κατάφερε να μυήσει στον Γαλλικό Τεκτονισμό τον σουλτάνο Μουράτ Ε΄. Σκοπός του ήτανε μέσω του Τεκτονισμού να διαβρώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία και να δημιουργήσει τον Νεοθωμανισμό. Ο σουλτάνος Μουράτ Ε΄ αποδείχτηκε τελικά βλαμμένος («ανισόρροπος» κατά την επιστημονική ορολογία) και το σχέδιο τού «ελληνικής καταγωγής Οθωμανού» τραπεζίτη απέτυχε. Ο Μουράτ Ε΄ παραμερίστηκε, στον θρόνο ανέβηκε ο περίφημος Αβδούλ Χαμίτ και ο Σκαλιέρης το έσκασε στην Αθήνα, όπου του δώσανε μια θέση στους Σιδηροδρόμους Αθηνών-Πειραιώς-Πελοποννήσου - και η ιστορία του τελειώνει εδώ.
Και πάλι σημασία έχει όμως το γεγονός ότι η κόρη του, Σάσα Σκαλιέρη, ήρθε πολύ γρήγορα σε σύγκρουση με τον σύζυγό της, Δημήτριο Σβολόπουλο, και πήρε διαζύγιο. Χάρη στις τεκτονικές διασυνδέσεις της οικογένειάς της όμως, μπόρεσε να κρατήσει τον παιδί τους, τον Κωνσταντίνο Σβολόπουλο, πάνω στο οποίο βεβαίως επέσυρε την προστασία της Γαλλικής Στοάς. Ο Κωνσταντίνος Σβολόπουλος σπούδασε στη Γαλλία κυρίως και μετά ήρθε και υπέβαλε διδακτορικήδιατριβή στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία απορρίφθηκε αμέσως. Τελικά, προφανώς μετά από γαλλοτεκτονικές πιέσεις, έγινε διδάκτορας Ιστορίας και μετά, χάρη στην υποστήριξη των Γάλλων Τεκτόνων οι οποίοι του εξασφάλισαν την προστασία δύο πολιτικών, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Γεωργίου Ράλλη, μπόρεσε, μετά από πολλές αποτυχίες, να γίνει καθηγητής Διπλωματικής Ιστορίας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και, το σπουδαιότερο, Διευθυντής του Ιδρύματος Μελετών της Χερσονήσου του Αίμου (Ι.Μ.Χ.Α). Όλοι πρέπει να γνωρίζουνε ότι το Ίδρυμα, υπό την «επίβλεψη» του Υπουργείου Εξωτερικών, το Ίδρυμα αυτό συντονίζει την ελληνική πολιτική στα βαλκανικά θέματα.)
Ο Ευάγγελος Κωφός, είναι όχι σλαβομακεδονικής αλλά βουλγαρικής καταγωγής. Η οικογένειά του είχε μεγάλη περιουσία κυρίως στην Έδεσσα και δέχτηκε να εξελληνιστεί μετά τους Βαλκανικούς πολέμους. Ο ίδιος σπούδασε.... Δημοσιογραφία στο Langley των Η.Π.Α., το γνωστό κέντρο της C.I.A., και μετά, δήθεν άγνωστο πώς, βρέθηκε «εμπειρογνώμων» στο ελληνικό Υπουργείο των Εξωτερικών. Βαλκανικά θέματα δεν ήξερε ούτε και τον πολυενδιέφεραν. Απλώς κρατούσε τη γραμμή που τού υπαγορευόταν από τις Η.Π.Α. (Σήμερα είναι συνταξιούχος, αλλά δίνει διαλέξεις, γράφει στην Καθημερινή κ.λπ.) Η Δόμνα Δοντά, διευθύντρια παλιότερα του Ιστορικού Αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών, είχε αρμοδίως προσκομίσει αποδείξεις για τον ρόλο του και προσπάθησε να τον απομονώσει - αλλά ματαίως. Κατά την κρίσιμη περίοδο των αρχών της δεκαετίας του 1980, ο Ευάγγελος Κωφός «επόπτευε», για λογαριασμό του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, το Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου.
Όσον αφορά τον Κωφό, πρέπει να επισημανθεί και κάτι άλλο. Αυτά, τα ιδιαιτέρως σκοτεινά πρόσωπα, αλλάζουνε το όνομά τους και παίρνουνε ονόματα δεύτερης σειράς προσωπικοτήτων της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας. Η οικογένεια του Κωφού π.χ. είχε άλλο όνομα πριν από τους Βαλκανικούς πολέμους. Μετά το άλλαξανε, είτε ο Ευάγγελος ή ο πατέρας του, παίρνοντας το όνομα Υδραίου πλοιάρχου (σχεδόν ξεχασμένου σήμερα) που είχε επιτυχώς δράσει περί τα τέλη της Επανάστασης του 1821. Μπορεί δηλαδή έτσι να παρουσιαστεί, στον Ελληνικό Λαό, ως γόνος παλιάς οικογένειας, ενώ, αν έβαζε μεγάλο όνομα, Κολοκοτρώνης π.χ., εύκολα θα μπορούσε να αποκαλυφθεί η απάτη. Τέτοιος είναι και άλλο μπουμπούκι της συμμορίας του ΕΛΙΑΜΕΠ, ο Ιωάννης Κολιόπουλος, που δρά αποκλειστικώς στη Θεσσαλονίκη και καθορίζει την εκεί πολιτική του Ελληνικού Κράτους. Το όνομά του δεν ήταν αυτό. Το άλλαξε σε «Κολιόπουλος» παίρνοντας όνομα πελοποννησιακής οικογένειας, γνωστής μόνο σε όσους ασχολούνται με την Ιστορία της Επανάστασης του 1821.
Τώρα πια έχει στηθεί το σκηνικό και του δικού μας δράματος. Το τι έγινε όμως στη συνέχεια θα το πούμε στο επόμενο άρθρο μας.
Ο φίλος σας

Χριστοφόρος

Ποιός είναι αυτός;;;


http://www.onalert.gr/files/Image/ELLINOTOURKIKA/eleusiniotistoykos.jpg

Ποιός είναι αυτός κάτω από το πορτραίτο του σφαγέα Κεμάλ;


α. Κεμαλικός εκπρόσωπος τύπου;

β. γενίτσαρος με επίσημη στολή;

γ. προπαγανδιστικό μοντάζ των Τούρκων;

δ. καρναβάλι;

ε. ο Έλληνας αρχηγός Γ.Ε.Ν;;

στ. οφθαλμαπάτη;

Απάντηση: ε


Ρητορικόν ερώτημα: γιατί
ΚΑΘΕ επίσημος Έλληνας προσκεκλημένος πρέπει να φιγουράρει κάτω από το βλέμμα του μακελάρη μας και ενίοτε να καταθέτει στεφάνι στον τάφο του;
Ακόμα πιό ταπεινωτικό, να βλέπεις Έλληνα ανώτατο αξιωματικό (ίσως και απόγονο σφαγιασθέντων Μικρασιατών) να αυτοξεφτιλίζεται με αυτόν τον τρόπο.
Πρότασις: Κάθε επίσημος Τούρκος να δίνει συνέντευξη τύπου κάτω από το πορτραίτο του Νικηταρά του Τουρκοφάγου (αν και δεν μπορούμε να κάνουμε σύγκριση μεταξύ των δύο ανδρών από ηθικής, αξιακής, ανθρωπιστικής, ιστορικής πλευράς...)
Άϊντε και στο σουνέτι....

http://tourkikanea.files.wordpress.com/2010/11/patrik20mete20ibram.jpg




 







πηγή

Η «μαφία» των τροφίμων και τα μεταλλαγμένα

Tο στιγµιότυπο που διαδραµατίστηκε πριν από, περίπου, έναν µήνα στο Νταβός, κατά τη διάρκεια του Παγκόσµιου Οικονοµικού Φόρουµ (WEF), αποτυπώνει µε τον πιο ωµό τρόπο το πώς διαµορφώνονται οι τιµές των τροφίµων, το ποιοι και πώς αποφασίζουν ποιοι λαοί θα λιµο­κτονήσουν, το ποιοι βρίσκονται πίσω από την παγκόσµια κρίση τροφίµων και, για να εξυπηρε­τήσουν ποια συµφέροντα, χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν καθηµερινά από την πείνα.
Η είδηση πέρασε στα ψιλά και δείχνει τον επικεφαλής της USAID (U.S Agency for International Development - Οργανισµός των Ηνωµένων Πολιτειών για τη ∆ιεθνή Ανάπτυξη) δόκτορα Rajiv Shah να πλαισιώνεται, µεταξύ άλλων, από τους γενικούς διευθυντές της Unilever και της Monsanto και όλοι µαζί σαν µια γροθιά να κηρύττουν την έναρξη του συµποσίου «Πραγµατοποιώντας ένα νέο όραµα για τη γεωργία».
Το νέο όραµα της USAID για τη γεωργία µεταφράζεται στην υποστήριξη 17 πολυεθνικών κολοσσών που δραστηριοποιούνται κυρίως στους τοµείς της βιοτεχνολογίας και των µεταλλαγµένων τροφίµων, υποστήριξη που συνίσταται, όπως ο δόκτορας ανέφερε χαρακτηριστικά, «στη δηµιουργία συνεργιών µεταξύ του δηµόσιου και ιδιωτικού τοµέα για την αντιµετώπιση της παγκόσµιας πρόκλησης της ασφάλειας των τροφίµων».
Εν ολίγοις, οι Αµερικανοί έχουν επεξεργαστεί σχέδιο για να αντιµετωπίσουν την πείνα που µαστίζει τον πλανήτη, υποστηρίζοντας τις 17 «πρωταθλήτριες» εταιρείες - Archer Daniels Midland, BASF, Bunge Limited, Cargill, Coca-Cola, DuPont, General Mills, Kraft Foods, Metro AG, Monsanto Company, Nestlé, PepsiCo, SABMiller, Syngenta, Unilever, Wal-Mart, Yara International - που κατηγορούνται για καταστροφή του περιβάλλοντος, της δηµόσιας υγείας και των καλλιεργήσιµων εκτάσεων µέσα από τη χρήση εντοµοκτόνων, φυτοφαρµάκων και την αποθέωση των γενετικά τροποποιηµένων σπόρων. Εταιρείες που συχνά έχουν κατηγορηθεί για παραβίαση των εργασιακών σχέσεων ακόµα και των ανθρωπίνων δικαιωµάτων.
Ο προφέσορας Rajiv Shah δεν µπορούσε, µάλιστα, να κρύψει τον ενθουσιασµό του για το σχέδιο σωτηρίας του κόσµου και έφτασε στο σηµείο να δηλώσει… «είµαστε µάρτυρες µιας άνευ προηγουµένου ευκαιρίας για την καινοτόµο και µεγάλης κλίµακας σύµπραξη µε τον ιδιωτικό τοµέα που θα επιφέρει σηµαντικά επιτεύγµατα στον πόλεµο ενάντια στην παγκόσµια πείνα».
Το µεγάλο κόλπο
Ο επικεφαλής της USAID, για να αποδείξει ότι δεν είναι µόνο λόγια και ότι η σωτηρία των υπανάπτυκτων χωρών είναι θέµα χρόνου, αφού θα βάλουν το χεράκι τους οι πολυεθνικές των µεταλλαγµένων, ανακοίνωσε δύο µέτρα… Το πρώτο αφορά την Τανζανία, την αφρικανική χώρα όπου ένα στα πέντε παιδιά πεθαίνει από την πείνα πριν συµπληρώσει τα πέντε του χρόνια. Ο δόκτορας ανακοίνωσε ότι η USAID επενδύει 2 εκατοµµύρια δολάρια στην Τανζανία για «την ταχεία και βιώσιµη γεωργική ανάπτυξη της χώρας που θα αποφέρει σηµαντικά οφέλη για τους µικρούς αγρότες και τις αγροτικές κοινότητες». Η χρηµατοδότηση γίνεται µε τη συνεργασία δηµόσιων και ιδιωτικών φορέων και το σχέδιο είναι η χώρα να εξελιχθεί σε «σιτοβολώνα» των µεταλλαγµένων µε τον τριπλασιασµό της γεωργικής παραγωγής της, που θα βγάλει, όπως υποστηρίζουν οι εµπνευστές του σχεδίου, από τη φτώχεια 2 εκατοµµύρια ανθρώπους και θα δηµιουργήσει 500.000 θέσεις εργασίας! Πίσω από τη χρηµατοδότηση, βέβαια, και την εκτέλεση του «φιλάνθρωπου» σχεδίου είναι οι πολυεθνικές εταιρείες Yara, General Mills, Monsanto και Syngenta, µε το σχέδιο να προβλέπει την επέκτασή τους στο µέλλον σε τουλάχιστον ακόµα πέντε χώρες της Αφρικής. Το δεύτερο βήµα που έκανε η USAID στο Νταβός ήταν η υπογραφή µνηµονίου κατανόησης µε τον κολοσσό της βιοτεχνολογίας DSM, που αποτελεί τον µεγαλύτερο παραγωγό στον κόσµο ιχνοστοιχείων και βιταμινών, με στόχο την αύξηση της διατροφικής ποιότητας στον αναπτυσσόμενο κόσμο, ξεκινώντας με την «οχύρωση» του ρυζιού σε χώρες όπως το Μπανγκλαντές, η Καμπότζη, η Γκάνα, το Μάλι, η Σενεγάλη και βέβαια η Τανζανία.
Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες εντάσσονται στο πρόγραμμα «Feed the Future» που προωθεί η αμερικανική κυβέρνηση με στόχο, όπως αναφέρεται, τη βελτίωση της γεωργικής παραγωγικότητας, την προώθηση της ανάπτυξης της αγοράς και τη διευκόλυνση της ανάπτυξης των εμπορικών συναλλαγών στις 20 πιο επισφαλείς επισιτιστικά χώρες του πλανήτη. Μόνο που η βοήθεια έρχεται μέσα από επενδύσεις στην καινοτομία και την έρευνα, δυο αθώες εκ πρώτης όψεως λέξεις, που κρύβουν όμως τις πραγματικές προθέσεις, που δεν είναι άλλες από την προώθηση της τεχνολογίας των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων και των εντομοκτόνων και ζιζανιοκτόνων που τα συνοδεύουν, μέσα από τη χειραγώγηση των καλλιεργειών και την επιβολή της σποράς που πλασάρουν διεθνώς οι κολοσσοί της γενετικής μηχανικής.
Οι «δούρειοι ίπποι»
Οργανώσεις που προωθούν την οργανική γεωργία και τη βιώσιμη ανάπτυξη, εδώ και δυο χρόνια έχουν καταγγείλει τον ρόλο του «δούρειου ίππου» που παίζουν οι εταιρείες κολοσσοί της βιοτεχνολογίας μέσα στη USAID. Χαρακτηριστική είναι η επισήμανση ενός από τους μεγαλύτερους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς στον κόσμο του OCA (Organic Consumers Association), που διαθέτει περισσότερα από 800.000 μέλη και δραστηριοποιείται στον τομέα της οργανικής γεωργίας αλλά και γενικότερα σε θέματα υγείας, δικαιοσύνης και βιώσιμης ανάπτυξης. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός OCA εδώ και δυο χρόνια έχει επισημάνει ότι πίσω από το πρόγραμμα «Feed the Future» βρίσκονται μεγάλες εταιρείες μεταλλαγμένων και κατηγορούν τον Μπαράκ Ομπάμα ότι επί της ουσίας στρέφεται κατά των μικρής έκτασης και έντασης καλλιεργειών με μοναδικό σκοπό να προωθήσει τα συμφέροντα των αμερικανικών εταιρειών και να αντικαταστήσει «τα σακιά με το σιτάρι, το ρύζι και το καλαμπόκι με σακιά με φυτοφάρμακα, λιπάσματα και γενετικά τροποποιημένους σπόρους». Εν ολίγοις, όπου υπάρχει φτώχεια, όπου υπάρχει λιμός, σεισμός και καταποντισμός, εμφανίζεται η USAID και προωθεί τη σπορά των μεταλλαγμένων. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όταν πριν από δυο χρόνια το Πακιστάν χτυπήθηκε από φονικές πλημμύρες, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και περισσότεροι από 2 εκατομμύρια να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και τις καλλιέργειές τους, η USAID ξεκίνησε πρόγραμμα για την «ανάσταση» του γεωργικού τομέα με τη συμπαράσταση των πολυεθνικών που προωθούν τους μεταλλαγμένους σπόρους, παρά την αντίθετη γνώμη των τοπικών κοινοτήτων που έβλεπαν τις δραστικές αλλαγές να έρχονται και την υποδούλωσή τους σε ένα άλλου τύπου μοντέλο ανάπτυξης της γεωργίας.
Τον κώδωνα του κινδύνου είχε κρούσει τότε η μη κυβερνητική οργάνωση του Πακιστάν «Roots for Equity» λέγοντας ότι «η καταστροφή δεν έχει ακόμα τελειώσει. Η μεγαλύτερη απειλή βρίσκεται στον τρόπο που η κυβέρνηση σκέφτεται να αναδομήσει τη γεωργία σε συνεργασία με μεγάλες πολυεθνικές». Η πρόβλεψη της μη κυβερνητικής οργάνωσης ήταν προφητική αφού, δυο χρόνια μετά, τα μεγαλόπνοα σχέδια για την ανάπτυξη γεωργικών καλλιεργειών μεγάλης κλίμακας, καθοδηγούμενα από τις πολυεθνικές, οδήγησαν τον λαό του Πακιστάν σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια.
Η επόμενη εφόρμηση της USAID ήταν στην Αϊτή, αμέσως μετά τον φονικό σεισμό, όπου η βοήθεια για την ανοικοδόμηση της χώρας είχε την υπογραφή της Monsanto, με αποτέλεσμα οι εξαθλιωμένοι κάτοικοι να χάσουν ακόμα και τον έλεγχο των φυσικών πόρων που είχαν απομείνει στις τοπικές κοινότητες.
Πείνα και µεταλλαγµένα
Αυτό που δεν µπορεί να εξηγήσει κανένας από τους διάφορους «σωτήρες» του πλανήτη και τους «Ροµπέν των ∆ασών» των απανταχού φτωχών και πεινασµένων είναι πώς είναι δυνατόν ο πλανήτης να έχει τη µεγαλύτερη υπερεπάρκεια τροφίµων στην ιστορία του και την ίδια ώρα τους περισσότερους ανθρώπους που λιµοκτονούν. Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι τα τρόφιµα που παράγουµε ξεπερνούν κατά, περίπου, 50% τις διατροφικές ανάγκες των κατοίκων της Γης, ενώ εκατοµµύρια άνθρωποι πεινάνε και εκατοµµύρια ενήλικες και παιδιά πάσχουν από παχυσαρκία. Και βέβαια δεν µπορούν οι σωτήρες να δώσουν απάντηση γιατί οι αιτίες που οδηγούν στην πείνα δισεκατοµµύρια ανθρώπους δεν έχουν καµιά σχέση µε την έλλειψη τροφίµων. Οι βασικές αιτίες που οδηγούν στην πείνα είναι η άδικη κατανοµή τους, η αδυναµία πρόσβασης, οι κακές σοδειές τα τελευταία χρόνια και εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινοµένων που συνεπάγονται οι κλιµατικές αλλαγές, η παγκόσµια αύξηση της κατανάλωσης κρέατος, η κερδοσκοπία των αγροτικών αγαθών, η αύξηση της τιµής του πετρελαίου και η επεξεργασία των σιτηρών για να χρησιµοποιηθούν ως βιοκαύσιµα.
Όπως έχει επισηµάνει κατά καιρούς η Greenpeace, η πρώτη διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση που ξεκίνησε παγκόσµια καµπάνια κατά των γενετικά τροποποιηµένων οργανισµών, τα µεταλλαγµένα τρόφιµα δεν πρόκειται να ταΐσουν τους φτωχούς και πεινασµένους, αφού δεν έχουν καν καταφέρει να αυξήσουν την παραγωγή, παρά µόνον τα κέρδη των εταιρειών. Είναι, επίσης, χαρακτηριστικό ότι οι περισσότερες µεταλλαγµένες καλλιέργειες προορίζονται για ζωοτροφές και όχι για τη διατροφή.
Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε πριν από 3 χρόνια και ο ΟΗΕ στην πρώτη έκθεση - αποτίµηση της παγκόσµιας γεωργίας (IAASTD, 2008), στην οποία απορρίπτει κατηγορηµατικά τα µεταλλαγµένα ως λύση στην επισιτιστική κρίση και στις αυξανόµενες τιµές των τροφίµων. Στην έκθεση καταδικάζονται επίσης οι µέθοδοι της εντατικής βιοµηχανικής γεωργίας και επισηµαίνεται ότι ο πλανήτης µπορεί να παράγει και περισσότερα και πιο ποιοτικά τρόφιµα µε γεωργικές µεθόδους που σέβονται τη βιοποικιλότητα, την ανθρώπινη εργασία και τη φύση.
Η έκθεση του ΟΗΕ συντάχθηκε από 400 επιστήµονες από όλο τον κόσµο και καλούσε τους ισχυρούς του πλανήτη σε ριζική αλλαγή των µεθόδων γεωργίας προκειµένου να αντιµετωπιστούν οι ραγδαίες αυξήσεις των τροφίµων, η πείνα, οι κοινωνικές αδικίες και οι περιβαλλοντικές καταστροφές. Οι δραµατικές επισηµάνσεις του ΟΗΕ δεν εισακούστηκαν, βέβαια, όπως δεν εισακούστηκαν και οι δραµατικές προβλέψεις των επιστηµόνων του Οργανισµού Τροφίµων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ που εδώ και τρία χρόνια είχαν προβλέψει µε ακρίβεια σε ποιες περιοχές του πλανήτη η αύξηση στις τιµές βασικών ειδών διατροφής θα οδηγήσει σε κοινωνικές αναταραχές και συγκρούσεις. Είναι µάλιστα χαρακτηριστικό ότι µόλις πριν από περίπου έναν µήνα και την ίδια στιγµή που στο Νταβός USAID και κολοσσοί των µεταλλαγµένων έκαναν σόου για τη σωτηρία των λιµοκτονούντων του πλανήτη, ο Οργανισµός Τροφίµων και Γεωργίας του ΟΗΕ επισήµανε για µία ακόµα φορά ότι ο δείκτης τιµών των τροφίµων έφτασε τον Ιανουάριο σε επίπεδο - ρεκόρ. Όπως υπογράµµισαν οι επιτελείς του FAO, η ανοδική τάση στις τιµές των τροφίµων δεν πρόκειται να υποχωρήσει και είναι νοµοτέλεια ότι χώρες µε χαµηλό εισόδηµα και διατροφικό έλλειµµα θα βρεθούν αντιµέτωπες µε κοινωνικές αναταραχές και κοινωνικά αδιέξοδα.
H κρίση σε αριθμούς
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ για το 2011, η επισιτιστική κρίση θα δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες για 1.000.000.000 ανθρώπους. Η τιμή της ζάχαρης και του κρέατος βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί ποτέ, ενώ το 2010 η τιμή του σιταριού αυξήθηκε κατά 47%, του καλαμποκιού κατά 50% και της σόγιας κατά 34%.
Σήμερα περισσότεροι από 820 εκατομμύρια άνθρωποι στις αναπτυσσόμενες χώρες υποσιτίζονται, από τους οποίους πάνω από το 60% ζει στην υποσαχάρια Αφρική και τη Νότια Ασία. Ο υποσιτισμός σκοτώνει κάθε χρόνο 3.500.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών, ενώ περιορίζει την ανάπτυξη άλλων 178 εκατομμυρίων. Περιβαλλοντικές οργανώσεις επισημαίνουν παράλληλα την άμεση σχέση της εκτίναξης της επισιτιστικής κρίσης με τη ραγδαία αύξηση των βιοκαυσίμων. Όπως υπογραμμίζει η περιβαλλοντική οργάνωση Φίλοι της Γης, τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επενδύουν σε όλο και περισσότερες εκτάσεις στην Αφρική, θα πρέπει να μειώσουν τους στόχους τους για τα βιοκαύσιμα, αλλιώς θα αυξήσουν το ποσοστό των ανθρώπων που υποφέρουν από την πείνα και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην Αφρική.
Την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά τα βιοκαύσιμα καταδικάζει και η Greenpeace, αφού εκτιμά ότι τα σχέδια για αύξηση της χρήσης τους στην Ευρώπη την επόμενη δεκαετία απαι­τούν παγκοσμίως 69.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα νέων εκτάσεων για ενεργει­ακές καλλιέργειες. Όπως επισημαίνει η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση, μια περιοχή ίση με τη διπλάσια έκταση του Βελγίου θα πρέπει να μετατραπεί σε χω­ράφια και φυτείες έως το 2020, θέτο­ντας δάση, οικοσυστήματα και φτωχές κοινότητες σε κίνδυνο.




Πηγή

Άρχισε η διάλυση της Τουρκίας;-Από το google maps;


  • Όταν το Google Map εμφανίζει τα σύνορα του Κουρδιστάν, τότε κάτι πολύ τραγικό συμβαίνει με το άμεσο μέλλον της Τουρκίας

Έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ το Google Maps για να βρείτε μια διεύθυνση, να συμβουλευτείτε έναν χάρτη ή να δείτε το σπίτι σας από τον ουρανό;

Τώρα, η υπηρεσία χαρτογράφησης της διάσημης μηχανής αναζήτησης περιέχει και το Κουρδιστάν.

Στη σελίδα παρατηρήσεων του χάρτη, μπορείτε να διαβάσετε μηνύματα ευχαριστίων αλλά και πολλές ύβρεις εναντίον της Google.
Πράγματι, Τούρκοι φασίστες αμέσως βομβάρδισαν με τα ανθυγιεινά σχόλια τους την σελίδα μόλις μετά τη δημοσίευση του χάρτη.
Τίποτα το παράξενο!
Είναι πάντα οι ίδιοι άνθρωποι που προσβάλλουν τους Κούρδους ή τα άτομα που αντιτίθενται στην πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης.

Όταν είστε Αρμένιος, Κούρδος ή Έλληνας, τότε είναι πολύ πιθανόν να σας προσβάλλει ένα από αυτό το είδος των ατόμων σε ιστοσελίδες όπως το YouTube, το Dailymotion ή το Twitter.
Καλώ όλους αυτούς τους αδαείς ανθρώπους να ανοίξουν πιο συχνά τα βιβλία.
Και μια συμβουλή: μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε το Google book, αν δεν έχετε αρκετά χρήματα ή μόνο αναθεωρητικά βιβλία στη βιβλιοθήκη σας.
Το Κουρδιστάν εμφανίζεται σε όλους τους χάρτες, ακόμη και στην εποχή του Ατατούρκ.

Μάταιο λοιπόν να προσβάλλετε τη Google και τους υπαλλήλους της!
Καιρός είναι, άνθρωποι σαν εσάς να απευθύνεστε στη κυβέρνηση σας, έτσι ώστε η τελευταία να άρει τη λογοκρισία στο διαδίκτυο που υπάρχει στην Τουρκία.

Η Τουρκία λογοκρίνει πάνω από 7000 ιστοσελίδες!

Η Τουρκία περιλαμβάνεται στον κατάλογο των «εχθρικών χωρών προς το Διαδίκτυο, της ΜΚΟ RSF (Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα).
Πολλοί ιστοτόποι είναι μη προσβάσιμοι στην Τουρκία.
Κατά τη διάρκεια των προσεχών διακοπών σας στην Τουρκία, δεν θα μπορείτε να ανεβάσετε ένα βίντεο από το παιδί σας που λούζεται σε μια τουρκική παραλία, γιατί ενδέχεται το Youtube να μην είναι προσβάσιμο. Η πλατφόρμα αυτή έχει επανειλημμένα λογοκριθεί.
Ορισμένες ιστοσελίδες που λογοκρίνονται στην Τουρκία
Youtube: είχε απαγορευτεί για πολύ καιρό στη χώραFiratnews: Κουρδικό Πρακτορείο ΕιδήσεωνRoj TV: κουρδική τηλεόρασηMyspace ιστοτοπος για να τη δημιουργία ενός μπλογκ μουσικήςDailymotion: Online Video
Wordpress
Facebook απειλή λογοκρισίας

Αυτές τις μέρες, η τουρκική κυβέρνηση έχει λογοκρίνει την ηλεκτρονική εφημερίδα
Mediapart!
Το site Blogger που φιλοξενεί περισσότερα από 600.000 μπλογκς στη χώρα είναι αποκλεισμένο από την αρχή του μήνα.


LePost.fr Jeunesse Kurde 05/03/2011



πηγή

Ποιος τελικά προκαλεί και απειλεί την ελληνική κοινωνία;


Ερωτηματικά προκαλεί η τοποθέτηση της Αφροδίτης Αλ Σαλέχ, στενής συνεργάτιδας του πρώην υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Σπύρου Βούγια, για το ζήτημα της απεργίας πείνας των λαθρομεταναστών στο μέγαρο Υπατεία. Όπως γράφει η ίδια στην ιστοσελίδα της η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να υποκύψει στον εκβιασμό των λαθρομεταναστών και να τους νομιμοποιήσει ενάντια στην πολιτική της ΕΕ για την απαγόρευση μαζικών νομιμοποιήσεων, διότι όπως αναφέρει η Αφροδίτη Αλ Σαλέχ, αν ένας από αυτούς πεθάνει θα ξανακαεί η Αθήνα.
Με λίγα λόγια η συνεργάτιδα των πρώην υφυπουργού ΠΡΟΠΟ, ξεδιπλώνει με απλά λόγια τον αληθινό εκβιασμό των λαθρομεταναστών του μεγάρου Υπατείας, όχι μόνο απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά και στους πολίτες της Αθήνας προειδοποιώντας τους για το τι θα συμβεί στην περιουσία τους και στη ζωή τους αν δεν υποταχτούν στην βούληση μερικών αλλοδαπών που εισήλθαν παράνομα στη χώρα. Ουσιαστικά η Αφροδίτη Αλ Σαλέχ μας δείχνει το μέλλον της Ελλάδας. Μας επισημαίνει ότι στην Ελλάδα υπάρχει μία νέα δύναμη η οποία αν δεν ικανοποιείται στα αιτήματα της από την κυβέρνηση, θα μπορεί να καταστρέψει με εξεγέρσεις την εσωτερική ασφάλεια και οικονομική ζωή της χώρας.
Αξιοποιώντας τις τεράστιες μάζες των παράνομων μεταναστών, Έλληνες και αλλοδαποί καιροσκόποι θα μπορούν να κρατούν όμηρο έναν ολόκληρο λαό με την απειλή των εξεγέρσεων. Ουσιαστικά η Αφροδίτη Αλ Σαλέχ μας ξεκαθαρίζει με την εφιαλτική της πρόβλεψη ότι η οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση είναι στην εξουσία θα έχει να αντιμετωπίσει όχι μόνο την γνωστή σε όλους τουρκική απειλή, αλλά και μία δεύτερη αυτή τη φορά εσωτερική κάθε φορά που οι ινστρούχτορες των παράνομων μεταναστών πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν το δικό τους παιχνίδι και να κερδίσουν κάποια οφέλη.
Οι φωνές που ακούγονται τον τελευταίο καιρό για εξέγερση των παράνομων μεταναστών σε περίπτωση που ένας απεργός πεθάνει επιβεβαιώνουν τις τοποθετήσεις αρκετών αναλυτών που χρόνια πριν επεσήμαιναν τον πιθανό κίνδυνο για την εσωτερική ασφάλεια από την αθρόα και ανεξέλεγκτη με την ανοχή της Πολιτείας εισροής παράνομων μεταναστών στη χώρα.  Για του λόγου το αληθές παρατίθεται το απόσπασμα του άρθρου της Αλ Σαλέχ και η διεύθυνση της ιστοσελίδας για την επιβεβαίωση των θέσεων της. Αυτά για να βλέπουμε ποιοι τελικά προκαλούν τις κοινωνικές εντάσεις σε μία χώρα που βασανίζεται από την χειρότερη κοινωνική και οικονομική κρίση μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.   

«Οφείλουν δε οι καθ’ ύλην αρμόδιοι Υπουργοί να προστατεύσουν την ελληνική κοινωνία και το κύρος της χώρα εν γένει. Διότι είναι προφανές ότι εάν συμβεί το μοιραίο, εάν χάσει τη ζωή του κάποιος από τους απεργούς πείνας, θα ξανακαεί η Αθήνα και όχι μόνο - είναι σίγουρο ότι θα λειτουργήσει ως ντόμινο εξεγέρσεων από Παρίσι ως Λονδίνο και Βερολίνο. Θα γίνει ο δικός μας Mohamed Bouazizi.» (http://afroditealsalech.blogspot.com/2011/03/blog-post.html)

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ

Η Ελλάδα κινδυνεύει τώρα , ναι τώρα αυτές τις μέρες, να δεχθεί το μεγαλύτερο οργανωμένο τρομοκρατικό χτύπημα όλων των εποχών στην Ιστορία της ! Δεν κινδυνολογούμε. Η κατάσταση είναι πραγματικά τραγική. Δεν βάζουμε βαρύγδουπους τίτλους για αναγνωσιμότητα. Δεν είμαστε (οι) Ράδιο Αρβύλα ! Η κατάσταση στο επόμενο πενθήμερο θα κρίνει ίσως όλο το μέλλον της Ελλάδας !

Το σχέδιο Τους είναι να καταλήξει και ως μια μορφή εμφυλίου πολέμου!

Θα σας παραθέσουμε τα στοιχεία. Κατά τη διάρκεια της παράθεσης θα καταλάβετε ότι υπάρχει σαφές τρομοκρατικό σχέδιο αποσταθεροποίησης του Ελληνικού κράτους το οποίο εξελίσσεται ήδη αυτή τη στιγμή ! 

1) ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ : 

Πρώτο ανησυχητικό σημείο ότι συμφωνούν όλοι για τη σοβαρότητα της κατάστασης ανεξαρτήτως κομμάτων ! Ο καθένας λέει τα ίδια με τα δικά του λόγια ! 

ΟΛΟΙ λένε ότι κάνουν ότι μπορούν για να μη χαθεί έστω 1 ανθρώπινη ζωή. ΟΛΟΙ.

Και εδώ αρχίζουν οι «τραγικές δηλώσεις» για το τι πρόκειται να συμβεί :

Καστανίδης : «είναι υποχρέωση μας να πείσουμε ανθρώπους ότι δεν μπορεί να εκβιάζεται μια χώρα»

Καρατζαφέρης : «Φροντίστε μη σας πεθάνει κάποιος από την απεργία πείνας Εάν έχουμε και έστω έναν θάνατοπολύ φοβούμαι ότι θα γίνει μία σπίθα μεγάλης αναστάτωσης στη χώρα ή θα εκληφθεί ως χρυσή λαβίδα για να δημιουργηθούν θέματα»

Βενιζέλος : Η Ελλάδα βρίσκεται σε βαθιά κρίση, υπάρχει διάχυτη κοινωνική ένταση…. …χρειάζεται ψυχραιμία και επινοητικότητα ( μια ζωή ανούσιες κουβέντες : να φωνάξουμε το Σταρ τρεκ να τους «διακτινίσει» κύριε Βενιζέλε είναι επινοητικό πλάνο).

Ο κ. Παπουτσής πάντα «ήξεις αφίξει»ς από τη μια δηλώνει, ότι για το θέμα των 237 μεταναστών υπάρχει μεγάλη πολιτική εκμετάλλευση από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους, ενώ «κάποιοι εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο αγώνα που κάνουν και ταυτόχρονα τους καθοδηγούν να αρνούνται την επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές».Και από την άλλη διερωτάται ποιοι μπορεί να είναι εκείνοι οι οποίοι χρησιμοποιούν αυτούς τους ανθρώπους Πόντιος Πιλάτος και ως συνήθως πάντα τσάμπα μάγκας…

Ο κ. Ραγκούσης μιλά ευθέως για κατευθυνόμενες καταστάσεις : 
«Από την πρώτη στιγμή δεν πράττουμε τίποτα διαφορετικό από το να προσπαθούμε να βρούμε μια λύση που θα υπηρετεί το γενικό συμφέρον και την αρχή της ευνομίας, με την επιδίωξη να αποτρέψουμε κάθε κίνδυνο για τη ζωή των απεργών πείνας κάμπτοντας την αδιαλλαξία των διαμεσολαβητών - καθοδηγητών τους».
Η ουσία όμως όλων αυτών των διαξιφισμών είναι και οι δηλώσεις Πεταλωτή (που συμπλέουν και με τις απόψεις Ραγκούση):

«Δεν θα επιτρέψουμε», ανέφερε, «κάποιοι οι οποίοι χρησιμοποιούν αυτούς τους ανθρώπους που έχουν προβλήματα, που γίνονται όμηροι πολιτικών επιδιώξεων, να απαγορεύουν ουσιαστικά σ' αυτούς τους απεργούς πείνας, για τους οποίους υποτίθεται ότι αγωνίζονται, να πάρουν τροφή και νερό», ενώ σε άλλο σημείο τόνισε ότι «η υποκρισία των υποτιθέμενων αλληλέγγυων έχει ξεπεράσει κάθε όριο και θα πρέπει πραγματικά να δούμε ποιοι είναι αυτοί οι αλληλέγγυοι». 

Απόδειξη εδώ και των γιατρών του νοσοκομείου όπου υπέπεσε στην αντίληψη τους άτομα αυτής της «αλληλεγγύης» να τους στερούν το φαγητό για να τους δολοφονήσουν μια ώρα αρχύτερα… 

2) ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.

Η Ελλάδα ήδη βρίσκεται όμηρος τρομοκρατώνΤα ονόματα τους είναι γνωστά.
Επιθυμούν θάνατο απεργού πείνας για να δημιουργήσουν ΗΔΗ προμελετημένα επεισόδια όπου θα επιχειρήσουν να τα εντείνουν σε όλη την επικράτεια !

Το γνωρίζουν αυτό και οι πολιτικοί μας. Απόδειξη οι παραπάνω ανησυχητικότατες δηλώσεις τους. 

Οι αριστεριστικές οργανώσεις και οι συνιστώσες τους, ετοιμάζουν καθαρά τρομοκρατικά χτυπήματα με τη μάσκα της λαϊκής οργής, βρήκανε και υποψήφιους αυτόχειρες – ήρωες της «επανάστασης» τους και έχουν και στρατό πλέον ετοιμοπόλεμο : Τους Ισλαμιστές Λαθροέποικους. Μπορεί και να τους τάζουν και Παραδείσια πιλάφια ήδη… 

ΤΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ  ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ. 

Οι πολιτικοί μας δίχως να είναι προδότες, είναι όμως Ολίγιστοι.

Φοβούνται την άμεση αντιπαράθεση και συνεχώς υπαναχωρούν. Έτσι έγινε και στα Ιμια, έτσι έγινε και στο χρηματιστήριο, έτσι έγινε και σε όλη τη διακυβέρνηση Κ. Καραμανλή junior.
ΩΣ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ;

Το να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους απλώς σημαίνει άλωση, παράδοση άνευ όρων της Ελλάδας. 

Αυτή είναι η πάσα Αλήθεια.

Από τη στιγμή που κάθε μέρα εισέρχονται πολλές εκατοντάδες ανεξέλεγκτες ορδές Ισλαμιστών λαθρο – εποικιστών, ένα είναι το γεγονός : Ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει σύγκρουση, και κάθε μέρα που περνά θα είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ η σύγκρουση.

Κάλλιο αργά λοιπόν παρά ποτέ. 

Και είναι ήδη αργά τουλάχιστον για πολυτέλειες και αναβολές.

Η απειλή αυτού του εκβιαστικού τρομοκρατικού εμφυλίου είναι που κάνει δειλούς και αναποφάσιστους τους Ολίγιστους πολιτικούς μας.

Δεν είναι λοιπόν υπερβολικό να πούμε πως στο επόμενο πενθήμερο κρίνεται η τύχη της Ελλάδας.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.

ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΑΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ.

Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ…


Υ.Γ. Δεν ασχολούμαστε καθόλου με τις προσωπικές κόντρες των πολιτικών εδώ ο κόσμος καίγεται και….





πηγή

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...