Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Το USS Kearsarge (LHD-3) πλησιάζει τις ακτές της Λιβύης με 800 πεζονταύτες (βίντεο)


ImageΤο ελικοπτεροφόρο , στο οποίο επιβαίνουν περίπου 800 Αμερικανοί πεζοναύτες πλησιάζει σήμερα στη Λιβύη, ανακοίνωσαν δύο αξιωματούχοι του Πενταγώνου και φαίνετσι ότι το εν λόγω LHD-3 θα αποτελέσει την βάση εξόρμησης των ειδικών δυνάμεων σε περίπτωση που αποφασιστεί να αναπτυχθούν στην Λιβύη. Η ομάδα μάχης του USS Kearsarge, τοελικοπτεροφόρο και δυο πλοία συνοδείας, ετοιμαζεται να περάσει τη Διώρυγα του Σουέζ προερχόμενο από την Ερυθρά Θάλασσα».
Η μονάδα αμφίβιων επιχειρήσεων του Kearsarge, με περίπου 800 πεζοναύτες, στόλο ελικοπτέρων και ιατρικές εγκαταστάσεις, μπορεί να παράσχει υποστήριξη σε επιχειρήσεις ανθρωπιστικού χαρακτήρα, καθώς και στρατιωτικές.
Παράλληλα, Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι ετοιμάζουν μια λίστα επιλογών που θα προτείνουν στον πρόεδρο Barack Obama, και συνομιλούν με τους Ευρωπαίους ομολόγους τους, αλλά «η ασάφεια παραμένει», όσον αφορά την πιθανότητα μιας στρατιωτικής επέμβασης.
Το αεροπλανοφόρο των Η.Π.Α, USS Enterprise, που μεταφέρει μαχητικά αεροσκάφη που μπορούν να επιβάλουν ζώνη αεροπορικού αποκλεισμού, θα μπορούσε επίσης να κληθεί σε ενίσχυση για να αντιμετωπίσει τη λιβυκή κρίση. Το πλοίο αυτό βρίσκεται σήμερα στο βόρειο τμήμα της Ερυθράς Θάλασσας, 
Μπορείτε να παρακουλήθεσε δύο βίντειο το ένα που δείνχει το σκάφος να πλέει, εντυπωσιάζοντας με τον τεράστιο όγκο του και στην δεύτερη περίπτωση την πrοσέγγιση μιας ακάτου στα έγκατα του USS Gearsarge. Δείτε τα είναι εντυπωσιακά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...