Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Απίστευτο: Απόπειρα εμβολισμού σκάφους του Λιμενικού από τουρκική φρεγάτα

Image
Δολοφονική απόπειρα κατά του πληρώματος περιπολικού του Λιμενικού από τουρκική φρεγάτα σημειώθηκε χθες λίγο έξω από την Ψέριμο. Το τουρκικό σκάφος, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες που επίσης φέρνει κατ’αποκλειστικότητα στην δημοσιότητα το defencenet.gr, κινήθηκε πάση δυνάμει κατά του ελληνικού σκάφους (περιπολικό 070), προσπαθώντας να το εμβολίσει στη μέση. Το ελληνικό σκάφος διασώθηκε μόνο χάρις στα ανακλαστικά του κυβερνήτη και του πληρώματός του αφού κατέφερε για λίγα μόλις μέτρα να αποφύγει την πλώρη της τουρκική φρεγάτας F492 Gemlik (πρώην USS Antrim) κλάσης O.H.Perry, η οποία κυριολεκτικά θα το έκοβε στα δύο.
Η απίστευτη πρόκληση (αν και πλέον ο αντίπαλος είναι για όλα ικανός και δεν τίθεται θέμα χαρακτηρισμού των προκλήσεων του ως «απίστευτες»)  σημειώθηκε όταν το ελληνικό περιπολικό παρακολουθώντας έναν ιστιοπλοϊκό αγώνα που ξεκίνησε από την Γαλλία και θα κατέληγε στο τουρκικό λιμάνι του Ντιντίμ, απέναντι από την Ψέριμο, πλησίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα.
Η φρεγάτα F492 Gemlik βλέποντας το ελληνικό σκάφος, να πλησιάζει έφυγε πάση δυνάμει από την άλλη πλευρά του κόλπου και έβαλε πλώρη κατά του περιπολικού με αριθμό 070. Το ελληνικό σκάφος προσπάθησε να επικοινωνήσει στη συχνότητα κινδύνου με την φρεγάτα που κατευθυνόταν εναντίον του, αλλά μάταια. Κανείς δεν απαντούσε και η απόσταση όλο και μίκραινε. Βλέποντας ο κυβερνήτης του σκάφους ότι σε λίγο θα ήταν αργά ξεκίνησε και αυτός πάση δυνάμει ελιγμούς αποφυγής και τελικά τα κατάφερε για λιγότερο από ... 50 μέτρα(!) να αποφύγει τον εμβολισμό.

Image
Στην πρώτη φωτογραφία έχει τραβηχτεί ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την απομάκρυνση του ελληνικού σκάφους και διακρίνονται με σαφήνεια οι πορείες των δύο σκαφών. Εκεί που βρίσκεται η τουρκική φρεγάτα λίγα δευτερόλεπτα πριν ήταν το ελληνικό περιπολικό!
Και δεν πρόκειται για απόπειρα «επακούμβισης» δηλαδή για πλευρικό «σκρινάρισμα» σκαφών που ορισμένες φορές συμβαίνει, μεταξύ των σκαφών Λιμενικού και τουρκικής Ακτοφυλακής σε «καυτές» ζώνες όπως τα Ίμια. Πρόκειται για κανονική απόπειρα εμβολισμού. Στην δεύτερη φωτό φαίνεται το τουρκικό σκάφος να έχει πάρει πορεία καταπάνω του περιπολικού 070!
πό πλευράς ΓΕΕΘΑ (το οποίο ενημέρωθηκε άμεσα για το γεγονός) δεν ανακοινώθηκε τίποτα, ούτε και γενικότερα από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, λόγω της εντολής που έχουν λάβει από το υπουργείο Εξωτερικών να μην δημοσιοποιούν τις τουρκικές προκλήσεις. Αλλά βέβαια τίθεται πλέον και θέμα ρόλου των εκπροσώπων Τύπου των Επιτελείων και αυτοτέλειας του ΥΠΕΘΑ. Ή είναι υπεύθυνοι για την άμυνα της χώρας ή είναι οι "yesmen" του YΠΕΞ. Ας επιλέξουν το ρόλο τους.
Είναι η τρίτη μείζονα τουρκική πρόκληση σε μία εβδομάδα μετά την «κρουαζιέρα» της τουρκικής κορβέτας στον Αργοσαρωνικό και την εικονική προσβολή του Αγαθονησίου.
Είναι ενδεικτικό ότι η Άγκυρα αμέσως μετά το δημοψήφισμα της 11ης Σεπτεμβρίου ξεκίνησε πάλι την τακτική των μείζονων προπκλήσεων.
Πάντως αξίζει να σημειώσουμε τον τρόπο αντίδρασης της Άγκυρας (ποτέ οι Τούρκοι αξιωματικοί δεν προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες αν δεν έχουν έγκριση ή και εντολή ανωτέρων) σε μία απλή προσέγγιση περιπολικού του Λιμενικού στα τουρκικά χωρικά ύδατα που ακόμα και αν συνέβαινε δεν θα ήταν τίποτα περισσότερο από αβλαβής διέλευση σε ένα απομακρυσμένο σημείο κατά την συνοδεία πολιτικών σκαφών, με την ελληνική αντίδραση στις κρουαζιέρες των φρεγατών και κορβετών τους στον Αργοσαρωνικό. Κι όμως: Μια τέτοια ελληνική αντίδραση ειδικά στην περίπτωση που παραβιάζονται οι κανόνες της αβλαβούς διέλευσης θα έστελνε ένα μήνυμα αποφασιστικότητα που θα ήταν αδύνατον να αγνοηθεί από την άλλη πλευρά... 









Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ - ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ!

 συνέχεια από εδώ:
ΜΑΘΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΕ Β ΚΑΙ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ - ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Αγγλικά και γυμναστική: το νέο σχολείο της Αννούλας

Οι εθνομηδενιστές και οι γνήσιοι εκπρόσωποι της 'παγκόσμιας διακυβέρνησης' εξαφάνισαν το μάθημα της νεότερης ελληνικής ιστορίας από το Λύκειο
Πρόταση για να γίνει προαιρετικής παρακολούθησης μάθημα η ιστορία στη Β και Γ λυκείου έκανε η επιτροπή του υπουργείου Παιδείας στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του λυκείου.
Μάλιστα, σύμφωνα με την πρόταση της επιτροπής που ηγείται η κυρία Θάλεια Δραγώνα, η ιστορία του Βυζαντίου και του 1821 κόβονται, ενώ η αρχαία ελληνική ιστορία ενσωματώνεται στο μάθημα επιλογής “Ιστορία των Ιδεών”, στο οποίο διδάσκεται ευρωπαϊκή Ιστορία.

Έτσι λοιπόν, η πρόταση αναφέρει τρία υποχρεωτικά μαθήματα που θα είναι η Νεοελληνική γλώσσα, η Ξένη γλώσσα και η Γυμναστική.

Τα μαθήματα επιλογής θα χωριστούν σε έξι κατηγορίες:

1.Αρχαιογνωσία: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Αρχαία ελληνική γλώσσα και γραμματεία, Αρχαία ελληνική γραμματεία, Αρχαία Ιστορία και Ιστορία των Ιδεών

2.Μαθηματικά: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Μαθηματικά υψηλού επιπέδου, Μαθηματικού βασικού επιπέδου

3.Πειραματικές επιστήμες: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Περιβαλλοντικές επιστήμες

4.Κοινωνικές επιστήμες: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Οικονομία, Πολιτικές και Κοινωνικές επιστήμες, Ευρωπαϊκή Ιστορία , Αρχές ηθικής και Φιλοσοφίας, Θρησκευτικά

5.Ξένη Γλώσσα: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Λατινικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά

6.Πολιτισμός: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Εικαστικά, Μουσική, Θέατρο και Κινηματογράφος

Αλλαγές προσώπων


Παράλληλα την Τρίτη (5/10) η υπουργός παιδείας αποφάσισε την αλλαγή της σύνθεση της μεικτής επιτροπής, που μαζί με Τούρκους ιστορικούς , μελετούν τα βιβλία της ιστορίας όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, των δύο χωρών, προκειμένου να απαλειφθούν τα κεφάλαια που προκαλούν έριδες μεταξύ των δύο λαών.
Σύμφωνα με απόφαση της κ. Διαμαντοπούλου στην επιτροπή από ελληνικής πλευράς πλέον θα μετέχουν ως εμπειρογνώμονες οι Αριστείδης Αγαθοκλής πρέσβης επί τιμής,, Χρήστος Χατζηιωσήφ, Καθηγητής ιστορίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, Αναστασία Κυρκίνη- Κούτουλα συμβουλος φιλολόγων στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, Ναυσικά Βραϊλα σύμβουλος πρεσβείας της Α4 Διεύθυνσης Τουρκίας, με αναπληρωτή τον Δημήτριο Τζανάκη, Αριστοτέλης Μητραράς, φιλόλογος, αλλά και ο εκάστοτε διευθυντής; Δημοσίων σχέσεων του υπουργείου παιδείας.


hellenicrevenge

Οδοιπορικό στο άβατο της οδού Μενάνδρου

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Ηλιακή καταιγίδα θα απειλήσει τη Γη το 2013;


Τη στιγμή που η ανθρωπότητα προσπαθεί να βρει τρόπους να προφυλαχτεί, να αντιμετωπίσει, αλλά και αν είναι δυνατόν να προβλέψει σεισμούς και τυφώνες που δεν έχουν προηγούμενο σε ισχύ και σφοδρότητα, επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο ήλιος είναι το ίδιο επικίνδυνος, καθώς προβλέπουν ότι το 2013 θα πλήξει τη γη μία ηλιακή καταιγίδα τεραστίων διαστάσεων.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, επιστήμονες της Nasa πιστεύουν ότι η Γη θα πληγεί από άνευ προηγουμένου επίπεδα μαγνητικής ενέργειας που προκαλούν οι ηλιακές εκρήξεις, αφού πρώτα η Ήλιος ξυπνήσει από «βαθύ λήθαργο» κάποια στιγμή το 2013.

Όπως προειδοποιεί η Nasa, οι επιπτώσεις ενός τέτοιου φαινομένου θα ήταν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος και παράλυση των τηλεπικοινωνιών για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα εθνικά δίκτυα ενέργειας θα μπορούσαν να υπερθερμανθούν, ενώ ηλεκτρονικά είδη, συσκευές πλοήγησης και μεγάλοι δορυφόροι θα μπορούσαν να σταματήσουν να λειτουργούν. Σημαντικές θα ήταν και οι διαταραχές στις παγκόσμιες αερομεταφορές. Όλα αυτά, στην περίπτωση που η ήλιος φτάσει στο μέγιστο της ισχύος του σε λίγα χρόνια.

Όπως αναφέρει η καναδική έκδοση του Discovery Channel, αν η ιδέα μίας ηλιακής καταιγίδας ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ίσως πρέπει να αναλογιστούμε ότι μία μόνο μεγάλη ηλιακή έκλαμψη έχει πάνω από 1 εκατ. φορές περισσότερη ενέργεια από το μεγαλύτερο δυνατό σεισμό, σύμφωνα με το Space.com.

Ποιες όμως είναι οι επιπτώσεις ενός τέτοιου φαινομένου; Η τελευταία μεγάλη ηλιακή καταιγίδα σημειώθηκε πριν από 145 χρόνια. Ωστόσο, η καταιγίδα του 1859 δεν προσφέρει πολλά καθώς η εξάρτησή μας από τα δορυφορικά συστήματα είναι σχετικά πρόσφατη.

Η ηλιακή καταιγίδα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μπορεί να προκαλέσει ζημιές πολλών δισεκατομμυρίων καθώς και καταστροφικά προβλήματα για τις κυβερνήσεις, σε επίπεδο ασφάλειας, νοσοκομειακού εξοπλισμού, τραπεζικών συστημάτων και πολλών άλλων.

«Γνωρίζουμε ότι έρχεται όμως δεν ξέρουμε πόσο άσχημα θα είναι τα πράγματα», δήλωσε ο Dr. Richard Fisher, διευθυντής του τμήματος ηλιακής φυσικής της Nasa, στη Daily Telegraph.

«Θα διαταράξει τηλεπικοινωνίες, δορυφόρους, αεροπορικά ταξίδια, τράπεζες, υπολογιστές, ότι είναι ηλεκτρονικό. Θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα για την ανθρωπότητα», πρόσθεσε. «Μεγάλες περιοχές θα μείνουν χωρίς ηλεκτρική ενέργεια και θα είναι πολύ δύσκολο να αποκατασταθούν οι ζημιές. Οι ηλιακές εκρήξεις μεταβάλλουν το μαγνητικό πεδίο της γης πολύ γρήγορα σαν κεραυνός».

Κάθε 22 χρόνια, συνεχίσει ο Fischer, ο κύκλος της μαγνητικής ενέργειας του Ήλιου κορυφώνεται ενώ ο αριθμός των ηλιακών εκρήξεων φτάνει στο μέγιστο κάθε 11 χρόνια. Τα δύο αυτά γεγονότα συνδυάζονται το 2013 παράγοντας τεράστια επίπεδα ραδιενέργειας.

Ωστόσο το πιο πιθανό σενάριο για τον, επί 20 χρόνια επιστήμονα της Nasa, Dr. Fischer είναι μεγάλες περιοχές όπως η Κ. Ευρώπη και η Μ. Βρετανία να έχουν «εύθραυστα» δίκτυα ενέργειας και να μείνουν χωρίς ρεύμα και ηλεκτρονικά συστήματα για πολλές ώρες
.




 
Πηγή: http://www.capital.gr

H Εθνομηδενήστρια και εχθρός του Ελληνισμού Θάλεια Δραγώνα


Ποια είναι η Θάλεια Δραγώνα (Ειδική Γραμματεία Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων) ;

H νέα κυβέρνηση συνεχίζοντας την έργο της που είναι η απεθνικοποίηση του Ελληνικού Έθνους τοποθέτησε στην Ειδική Γραμματεία Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων την πρώην Βουλευτή Επικρατείας επί ΠΑΣΟΚ Κα Θάλεια Δραγώνα.

Ποιες είναι όμως οι απόψεις της καινούργιας Ειδικής Γραμματέως που θα έχει σαν σκοπό την Εκπαίδευση των Ελληνοπαίδων;

Στο σαιτ του Δημήτρη Κωνσταντάρα υπάρχει επιστολή (μάλλον του 2007) όπου αναλύει τα πιστεύω της Δραγώνα όπου φυσικά Έλληνας για αυτήν υπάρχει μόνο μετά από τον......19ο αιώνα.
Συνιστώ ψυχραιμία διότι πραγματικά το έργο και η σκέψη της Κας Δραγώνα είναι ο πυρήνας σκέψης του εθνομηδενισμού. Η επιστολή λοιπόν αναφέρει:

Κλάσεις προοδευτικότερη της Μαρίας Ρεπούση η νέα βουλευτίνα Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ αντιρατσίστρια καθηγήτρια Θάλεια Δραγώνα

Αν στις Εκλογές η Νέα Δημοκρατία ή το ΠΑΣΟΚ κατέβαλαν σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας την διάσημη πλέον Ελληνίδα ιστορικό Μαρία Ρεπούση, είναι βέβαιο ότι θα ξεσπούσε σάλος και χιλιάδες ψηφοφόροι θα απέφευγαν να ψηφίσουν την Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ γι΄ αυτή και μόνο την επιλογή τους...
Στην πραγματικότητα συμβαίνει κάτι πολύ χειρότερο, αλλά ελάχιστοι το έχουν πάρει χαμπάρι: Στην τέταρτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κατεβαίνει υποψήφια μία κυρία που μπροστά της η Μαρία Ρεπούση φαντάζει σαν σκληρή εθνικίστρια. Μιλάμε ασφαλώς για την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών (στο Τμήμα Αγωγής της Προσχολικής Ηλικίας) κ. Θάλεια Δραγώνα, που κατά σύμπτωση είναι η σύζυγος του παιδικού φίλου του κ. Κώστα Σημίτη, συνταξιούχου καθηγητή στο London School of Economics Νίκου Μουζέλη...

Τι είναι άραγε η πατρίδα μας;

Όπως λένε όλοι οι δημοσιογράφοι που κάνουν ρεπορτάζ ΠΑΣΟΚ, την κ. Δραγώνα επέβαλε στον Αρχηγό του ΠΑΣΟΚ ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης, σαν ρουσφέτι στον καλό του φίλο από τα ανέμελα παιδικά χρόνια στο Κολωνάκι Νίκο Μουζέλη. Ο Γιώργος Παπανδρέου δέχτηκε με μεγάλη προθυμία να χρίσει σίγουρη βουλευτίνα Επικρατείας την Θάλεια, όταν έμαθε ότι διαπρέπει στους Αντιρατσιστικούς Αγώνες. Όπως μας πληροφορεί το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, η κ. Δραγώνα «ειδικεύεται σε θέματα Εθνοκεντρισμού, Ρατσισμού και ένταξης των Μειονοτήτων. Κατά σύμπτωση, αυτά ακριβώς τα θέματα είναι οι μεγάλες αγάπες του Γιώργου Παπανδρέου, συνεπώς εύκολα μπορούμε να φαντασθούμε με πόση προθυμία δέχτηκε να συμπεριλάβει σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας την Θάλεια, πετώντας έξω την Ολυμπιονίκη Βούλα Πατουλίδου, που είναι πασίγνωστη Πόντια εθνικίστρια...

Και τώρα ας δούμε τα αντιρατσιστικά κατορθώματα της κ. Δραγώνα που την κατατάσσουν τουλάχιστον δέκα χρόνια μπροστά από την Ρεπούση σε προοδευτικότητα...

Τον Φεβρουάριο του 1997 κυκλοφόρησε από τις προοδευτικές εκδόσεις «Αλεξάνδρεια» το βιβλίο της Θάλειας Δραγώνα (σε συνεργασία με άλλους γνωστούς αριστερούς) που έχει τίτλο «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» και υπότιτλο «Ο Εθνοκεντρισμός στην Εκπαίδευση».
Πρόκειται για ένα κακογραμμένο σύγγραμμα 540 σελίδων, το οποίο αμέσως προδίδει τον σκοπό για τον οποίο γράφτηκε: Θέλει να πείσει τους Έλληνες εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στην στοιχειώδη και στην μέση εκπαίδευση ότι ο Εθνοκεντρισμός (το να επιμένουμε δηλαδή πως είμαστε Έλληνες και να υπερηφανευόμαστε γι΄ αυτό) ισοδυναμεί με Ρατσισμό!

Πριν δούμε μερικά απ΄ όσα γράφει σ΄ αυτό το αντιρατσιστικό βιβλίο η κ. Δραγώνα και οι σύντροφοί της, πρέπει να πούμε ότι το «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» έγινε γρήγορα το ευαγγέλιο των αποδομητών της Εθνικής μας Συνείδησης, από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και τον Συνασπισμό μέχρι το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ και τους νεοφιλελεύθερους της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, η κυβέρνηση Σημίτη μετά την νίκη της στις Εκλογές του 2000 παρήγγειλε στην ΕΡΤ σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» που είχαν έναν και μοναδικό στόχο: Να πάψουν οι Έλληνες να αισθάνονται Έλληνες!
Η σειρά αυτών των αποδομητικών της Εθνικής μας Συνείδησης ντοκιμαντέρ άρχισε να προβάλλεται από την ΕΤ-1 μετά την άνοδο της κυβερνήσεως Καραμανλή τον Μάρτιο του 2004. Έγινε δηλαδή κι εδώ ό,τι ακριβώς με την Ιστορία της Ρεπούση: Παραγγέλθηκε επί ΠΑΣΟΚ και μπήκε στα σχολεία επί Νέας Δημοκρατίας. Εκτός από την ίδια την Θάλεια Δραγώνα, στα ντοκιμαντέρ «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» συμμετείχαν ή έκαναν το ντεμπούτο τους όλοι οι αστέρες της Ομάδος Λιάκου - Γιαννοπούλου - Ρεπούση - Κουλούρη και δεν συμμαζεύεται.

Μας έκαναν Έλληνες ενώ δεν ήμασταν!
Ας δούμε τώρα μερικά απ΄ όσα γράφει στο κακογραμμένο βιβλίο της «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» η νέα βουλευτίνα Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κ. Θάλεια Δραγώνα:

1) Η Ελληνική Εθνική Ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή έντονου εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού (σελ. 16). Κοντολογίς, κάποιοι από το εξωτερικό μας είπαν τον 19ο αιώνα ότι είμαστε Έλληνες κι εμείς το δεχτήκαμε για να τα κονομήσουμε, πουλώντας το παραμύθι ότι είμαστε απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων.

2) Όποιος αξιολογεί τους Πολιτισμούς σε κατωτέρους και ανωτέρους είναι ρατσιστής και δεν το ξέρει! (σελ. 16). Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με όποιον θεωρεί ανεπιθύμητους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες (σελ. 20).


3) Εξίσου ρατσιστής είναι και όποιος αποσιωπά την σημασία, την τεράστια δύναμη, την έκταση και το κύρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Επίσης, όποιος αρνείται τις τουρκικές επιρροές στον Νεοελληνικό μας Πολιτισμό (σελ. 81), κι όποιος ισχυρίζεται ότι ο τουρκικός πολιτισμός έχει επιδράσει αρνητικά στους Έλληνες!... (σελ. 82).


4) Ένδειξη ρατσισμού και στείρου εθνοκεντρισμού είναι και ο ισχυρισμός ότι οι Έλληνες ήσαν πάντα οι αδικημένοι της Ιστορίας (σελ. 84) κι ότι για τις ήττες και τις καταστροφές που υποστήκαμε, φταίνε πάντα οι Μεγάλες Δυνάμεις.


5) Κλασική ένδειξη ρατσισμού είναι και η γνωστή ρήση «Όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες, αυτοί τρώγανε βελανίδια!» (σελ. 85). Ψιλορατσιμός είναι επίσης το να ισχυρίζεσαι πως είμαστε οι συνεχιστές του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού.

6) Κατά την κ. Θάλεια Δραγώνα, εθνικιστικές τάσεις κρύβει και η επιθυμία να διδάσκεται στην μέση εκπαίδευση η αρχαία Ελληνική Γλώσσα (σελ. 86), ενώ το να μιλάμε για απόλυτη ομοιογένεια του πληθυσμού της Ελλάδος και να αποσιωπούμε την ύπαρξη χιλιάδων Εβραίων στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις επί 450 χρόνια είναι καθαρός ρατσισμός! (σελ. 95).


7) Ρατσιστικό είναι και το να ανησυχούμε για την ύπαρξη πολλών ξένων μεταναστών στην χώρα μας, ή το να λέμε ότι «σε λίγο θα ψάχνουμε να βρούμε Έλληνα στην Ελλάδα», ή ότι «πρέπει να κρατήσουμε την εθνική μας ομοιογένεια και να μην διαβρωθούμε εθνολογικά»! (σελ. 96).


Εξίσου ρατσιστικό είναι το να λέμε ότι το κέντρο της Αθήνας αλβανοκρατείται ή ότι «οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές»! (σελ. 9. Το ίδιο συμβαίνει κατά την κ. Δραγώνα, αν τολμήσουμε να πούμε πως με την είσοδο των Ξένων Μεταναστών στην Ελλάδα αυξάνεται η εγκληματικότητα και η ανεργία των Ελλήνων! (σελ. 100). Στην σελίδα 105, η αυριανή βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ μας προειδοποιεί ότι ο εθνικισμός εύκολα μπορεί να γλιστρήσει στην ξενοφοβία, στον ρατσισμό και στην μισαλλοδοξία.


Το ελληνικό αίμα γίνεται και νερό


Περιττεύει να συνεχίσουμε να καταγράφουμε τα αντιρατσιστικά «πιστεύω» της κ. Θάλειας Δραγώνα, όπως τα έχει εκφράσει πριν 10 χρόνια στο βιβλίο της «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;». Η γυναίκα αυτή θέλει να μας πείσει ότι είναι ρατσιστικό και μόνο το να δηλώνουμε Έλληνες. Κι όμως: Σε λίγες ημέρες θα είναι βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ και ασφαλώς θα διαπρέψει στους αντιρατσιστικούς αγώνες εντός και εκτός Βουλής.

Η ουσία είναι μία και ο μπακλαβάς γωνία: Οι απόψεις αυτές της κ. Δραγώνα που πριν 10 χρόνια μας φαινόντουσαν γραφικές και αστείες, έχουν σήμερα κυριαρχήσει και υποστηρίζονται από τους βουλευτές όλων των κομμάτων πλην. Και μόνο να θέσεις θέμα Ξένων Μεταναστών στην Ελλάδα, αυτομάτως θεωρείται ρατσιστής. Δεν υπάρχει ούτε ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ., του ΚΚΕ και του ΣΥΝ που να μην τάσσεται υπέρ της συνεχούς νομιμοποιήσεως των λαθρομεταναστών ακόμη κι αν οι Έλληνες γίνουν μειονότητα μέσα στην ίδια τους την Πατρίδα.

Η παραπάνω επιστολή και αποσπάσματα της υπάρχουν παντού στο δυαδίκτυο. Υπενθυμίζω ότι η Κα Δραγώνα έγινε γνωστή στον κόσμο όταν με το θέμα του πτυχίου της.

Η εθνική αντίληψη της Κας Φραγώνα είναι αυτή του φιλοατλαντικού ΠΑΣΟΚ του George , η επίσης φιλοατλαντική ΝΔ της Ντόρας, η «Φιλελεύθερη Συμμαχία» της νεοφιλελεύθερης σχολής Μάνου, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι προστατευόμενοί του και συνοδοιπόροι του «αντιεξουσιαστές» και «αντιρατσιστές» τύπου "antifa" που έχουν όλοι ταυτόσημες σχεδόν μεταξύ τους θέσεις:

εθνοφοβία, «αντιρατσιστική» υστερία, ατομικισμός, αντιχριστιανισμός, μεταμοντερνισμός, αντιπατριωτισμός, αντιρωσικές και αντισερβικές θέσεις, συγκεκαλυμμένος φιλοϊμπεριαλισμός.

Αυτοί όλοι ακολουθούν μία κοινή και ενιαία γραμμή αναφορικά με πολλά και καίρια ζητήματα:

υπέρ του σχεδίου Ανάν, υπέρ των νέων σχολικών βιβλίων του CDRSEE, υπέρ της ελληνοτουρκικής φιλίας, υπέρ της πολυπολιτισμικής κοινωνίας, κατά του ρατσισμού,ιθαγένεια σε 550.000 αλλοεθνείς νόμιμους και παράνομους μετανάστες, κατά του δικαιώματος της Εκκλησίας να έχει λόγο ως προς τα εθνικά θέματα και τα κοινωνικά προβλήματα.

Η ταύτιση απόψεων μεταξύ όλων των παραπάνω ασφαλώς και δεν είναι τυχαία. Η άτυπη σύμπλευση δυνάμεων που κινούνται από τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό μέχρι τον «αντιεξουσιαστικό» χώρο καταδεικνύει κοινή γραμμή απόψεων που είναι η Εθνοκτονία μέσω της εθνομηδενιστικής θεωρίας , η οποία πλέον γίνεται και κρατική πράξη.

Αυτή λοιπόν αναλαμβάνει την εκπαίδευση των Ελληνοπαίδων.










Πηγές

http://patmos-island.blogspot.com/2009/11/h.html

http://akritas-history-of-makedonia.blo ... _8587.html

Bilderberg 2010

Στὸ ἱσπανικὸ ξενοδοχεῖο Dolce Sitges, νότια τῆς Βαρκελώνης, θὰ πραγματοποιηθεῖ ἡ συνάντηση τῆς Λέσχης Μπίλτερμπερκ μεταξὺ 3 καὶ 6 Ἰουνίου 2010. Σύμφωνα μὲ τὴ λίστα συμμετεχόντων ποὺ ἔχει διαρρεύσει, θὰ συμμετάσχουν οἱ ἀκόλουθοι. Ἀρχικὰ δίνεται ὁ κωδικός της χώρας τους.




Εἰκόνα

Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ




BEL Davignon, Etienne F. Honorary Chairman, Bilderberg Meetings; Vice Chairman,
Suez Tractebel

DEU Ackermann, Josef Chairman of the Management Board and the Group Executive
Committee, Deutsche Bank AG

USA Alexander, Keith B. Director, National Security Agency

GRC Alogoskoufis, George Member of Parliament

USA Altman, Roger C. Chairman and CEO, Evercore Partners, Inc.

GRC Arapoglou, Takis Chairman and CEO, National Bank of Greece

TUR Babacan, Ali Minister of State and Deputy Prime Minister

GRC Bakoyannis, Dora Minister of Foreign Affairs

NOR Baksaas, Jon Fredrik President and CEO, Telenor Group

PRT Balsemão, Francisco Pinto Chairman and CEO, IMPRESA, S.G.P.S.; Former Prime
Minister

FRA Baverez, Nicolas Partner, Gibson, Dunn & Crutcher LLP

ITA Bernabè, Franco CEO Telecom Italia SpA

SWE Bildt, Carl Minister of Foreign Affairs

SWE Björklund, Jan Minister for Education; Leader of the Lìberal Party

CHE Blocher, Christoph Former Swiss Counselor; Former Chairman and CEO, EMS Group

FRA Bompard, Alexandre CEO, Europe 1

USA Boot, Max Jeane J. Kirkpatrick Senior Fellow for National Security Studies, Council
on Foreign Relations

AUT Bronner, Oscar Publisher and Editor, Der Standard

FRA Castries, Henri de Chairman of the Management Board and CEO, AXA

ESP Cebrián, Juan Luis CEO, Grupo PRISA

BEL Coene, Luc Vice Governor, National Bank of Belgium

USA Collins, Timothy C. Senior Managing Director and CEO, Ripplewood Holdings, LLC

GRC David, George A. Chairman, Coca-Cola Hellenic Bottling Co. (H.B.C.) S.A.

GRC Diamantopoulou, Anna Member of Parliament


ITA Draghi, Mario Governor, Banca d'Italia

USA Eberstadt, Nicholas N. Henry Wendt Scholar in Political Economy, American
Enterprise Institute for Public Policy Research

DNK Eldrup, Anders President, DONG Energy A/S

ITA Elkann, John Chairman, EXOR S.p.A.; Vice Chairman, Fiat S.p.A.

DEU Enders, Thomas CEO, Airbus SAS

ESP Entrecanales, José Manuel Chairman, Acciona

AUT Faymann, Werner Federal Chancellor

USA Ferguson, Niall Laurence A. Tisch Professor of History, Harvard University

IRL Gleeson, Dermot Chairman, AIB Group

USA Graham, Donald E. Chairman and CEO, The Washington Post Company

NLD Halberstadt, Victor Professor of Economics, Leiden University; Former
Honorary Secretary General of Bilderberg Meetings

NLD Hirsch Ballin, Ernst M.H. Minister of Justice

USA Holbrooke, Richard C. US Special Representative for Afghanistan and Pakistan

NLD Hommen, Jan H.M. Chairman, ING N.V.

INT Hoop Scheffer, Jaap G. de Secretary General, NATO

USA Johnson, James A. Vice Chairman, Perseus, LLC

USA Jordan, Jr., Vernon E. Senior Managing Director, Lazard Frères & Co. LLC

FIN Katainen, Jyrki Minister of Finance

USA Keane, John M. Senior Partner, SCP Partners; General, US Army, Retired

USA Kent, Muhtar President and CEO, The Coca-Cola Company

GBR Kerr, John Member, House of Lords; Deputy Chairman, Royal Dutch Shell plc

DEU Klaeden, Eckart von Foreign Policy Spokesman, CDU/CSU

USA Kleinfeld, Klaus President and CEO, Alcoa Inc.

TUR Koç, Mustafa V. Chairman, Koç Holding A.S.

DEU Koch, Roland Prime Minister of Hessen

TUR Kohen, Sami Senior Foreign Affairs Columnist, Milliyet

USA Kravis, Henry R. Senior Fellow, Hudson Institute, Inc.

INT Kroes, Neelie Commissioner, European Commission

GRC Kyriacopoulos, Ulysses Chairman and Board member of subsidiary companies of the S&B Group

FRA Lagarde, Christine Minister for the Economy, Industry and Employment

INT Lamy, Pascal Director General, World Trade Organization

PRT Leite, Manuela Ferreira Leader, PSD

ESP León Gross, Bernardino General Director of the Presidency of the Spanish
Government

DEU Löscher, Peter CEO, Siemens AG

GBR Mandelson, Peter Secretary of State for Business, Enterprise & Regulatory
Reform

INT Maystadt, Philippe President, European Investment Bank

CAN McKenna, Frank Former Ambassador to the US

GBR Micklethwait, John Editor-in-Chief, The Economist

FRA Montbrial, Thierry de President, French Institute for International Relations

ITA Monti, Mario President, Universita Commerciale Luigi Bocconi

ESP Moratinos Cuyaubé, Miguel A. Minister of Foreign Affairs

USA Mundie, Craig J. Chief Research and Strategy Officer, Microsoft Corporation

CAN Munroe-Blum, Heather Principal and Vice Chancellor, McGill University

NOR Myklebust, Egil Former Chairman of the Board of Directors SAS, Norsk Hydro ASA

DEU Nass, Matthias Deputy Editor, Die Zeit

NLD Beatrix, H.M. the Queen of the Netherlands

ESP Nin Génova, Juan Maria President and CEO, La Caixa

FRA Olivennes, Denis CEO and Editor in Chief, Le Nouvel Observateur

FIN Ollila, Jorma Chairman, Royal Dutch Shell plc

GBR Osborne, George Shadow Chancellor of the Exchequer

FRA Oudéa, Frédéric CEO, Société Générale

ITA Padoa-Schioppa, Tommaso Former Minister of Finance; President of Notre Europe

GRC Papahelas, Alexis Journalist, Kathimerini

GRC Papalexopoulos, Dimitris Managing Director, Titan Cement Co. S.A.

GRC Papathanasiou, Yannis Minister of Economy and Finance


USA Perle, Richard N. Resident Fellow, American Enterprise Institute for Public
Policy Research

BEL Philippe, H.R.H. Prince

PRT Pinho, Manuel Minister of Economy and Innovation

INT Pisani-Ferry, Jean Director, Bruegel

CAN Prichard, J. Robert S. President and CEO, Metrolinx

ITA Prodi, Romano Chairman, Foundation for Worldwide Cooperation

FIN Rajalahti, Hanna Managing Editor, Talouselämä

CAN Reisman, Heather M. Chair and CEO, Indigo Books & Music Inc.

NOR Reiten, Eivind President and CEO, Norsk Hydro ASA

CHE Ringier, Michael Chairman, Ringier AG

USA Rockefeller, David Former Chairman, Chase Manhattan Bank

USA Rubin, Barnett R. Director of Studies and Senior Fellow, Center for
International Cooperation, New York University

TUR Sabanci Dinçer, Suzan Chairman, Akbank

CAN Samarasekera, Indira V. President and Vice-Chancellor, University of Alberta

AUT Scholten, Rudolf Member of the Board of Executive Directors, Oesterreichische
Kontrollbank AG

USA Sheeran, Josette Executive Director, UN World Food Programme

ITA Siniscalco, Domenico Vice Chairman, Morgan Stanley International

ESP Solbes, Pedro Vice-President of Spanish Government; Minister of Economy and
Finance

ESP Sophia, H.M. the Queen of Spain

USA Steinberg, James B. Deputy Secretary of State

INT Stigson, Bjorn President, World Business Council for Sustainable Development

GRC Stournaras, Yannis Research Director, Foundation for Economic and Industrial Research (IOBE)


IRL Sutherland, Peter D. Chairman, BP plc and Chairman, Goldman Sachs International

INT Tanaka, Nobuo Executive Director, IEA

GBR Taylor, J. Martin Chairman, Syngenta International AG

USA Thiel, Peter A. President, Clarium Capital Management, LLC

DNK Thorning-Schmidt, Helle Leader ofThe Social Democratic Party

DNK Thune Andersen, Thomas Partner and CEO, Maersk Oil

AUT Treichl, Andreas Chairman and CEO, Erste Group Bank AG

INT Trichet, Jean-Claude President, European Central Bank

GRC Tsoukalis, Loukas President of the Hellenic Foundation for European and Foreign Policy (ELlAMEP)

TUR Ugur, Agah CEO, Borusan Holding

FIN Vanhanen, Matti Prime Minister

CHE Vasella, Daniel L. Chairman and CEO, Novartis AG

NLD Veer, Jeroen van der Chief Executive, Royal Dutch Shell plc

USA Volcker, Paul A. Chairman, Economic Recovery Advisory Board

SWE Wallenberg, Jacob Chairman, Investor AB

SWE Wallenberg, Marcus Chairman, SEB

NLD Wellink, Nout President, De Nederlandsche Bank

NLD Wijers, Hans Chairman, AkzoNobel NV

GBR Wolf, Martin H. Associate Editor & Chief Economics Commentator, The Financial
Times

USA Wolfensohn, James D. Chairman, Wolfensohn & Company, LLC

USA Wolfowitz, Paul Visiting Scholar, American Enterprise Institute for Public
Policy Research

INT Zoellick, Robert B. President, The World Bank Group

GBR Bredow, Vendeline von Business Correspondent, The Economist (Rapporteur)

GBR McBride, Edward Business Editor, The Economist (Rapporteur)


http://farosradio.gr/el/faros-news/item ... -club.html

Γιατί θέλουν να "ανοίξουν" τις μεταφορές;

Εἰκόνα

Γιατί το ΠΑΣΟΚ που δεν ήθελε τους Κινέζους στο λιμάνι, τώρα δείχνει όψιμο ενδιαφέρον για τον κλάδο των μεταφορών. Ποιά η σκοπιμότητα της εκποίησης του ΟΣΕ και του “ανοίγματος” των μεταφορών;
Για όσους γνωρίζουν τις βασικές αρχές του ελεύθερου εμπορίου υπηρεσιών και αγαθών, ακούγεται τουλάχιστον αστείος ο χαρακτηρισμός “κλειστό επάγγελμα” για τα φορτηγά δημόσιας χρήσης.
Όταν έχεις να κάνεις με τουλάχιστον 30,000 φυσικά πρόσωπα που απαρτίζουν τον κλάδο σε μία χώρα με πληθυσμό 10 εκ. κατοίκων, αυτό από μόνο του ακούγεται φαιδρό. Μην ξεχνάτε ότι κάθε ένας από αυτούς θεωρείται μία ξεχωριστή επιχείρηση με αυτονομία στη διαπραγμάτευση και τη μορφή παροχής της συγκεκριμένης υπηρεσίας.
Εκεί μάλιστα που ο όρος “κλειστό επάγγελμα” γίνεται τελείως αδόκιμος είναι στην πραγματική λειτουργία τους: Ρωτήστε τον οποιονδήποτε έμπορο, επιτηδευματία ή ακόμα και ιδιώτη που χρειάστηκε να μεταφέρει μία οικοσκευή, για το εύρος τιμών που βρήκε από ένα επάγγελμα που θεωρείται κλειστό. Σε πραγματικούς αριθμούς, η ίδια υπηρεσία μπορεί να κοστολογηθεί εως και με 60% διακύμανση στην τιμή! Συγκρίνετε τώρα με τη διακύμανση τιμών στις τηλεπικοινωνίες, στους εναλλακτικούς παροχους ρεύματος κλπ. Εκεί θα καταλάβετε τι σημαίνει κλειστό επάγγελμα με τους όρους τις πραγματικής αγοράς βέβαια και όχι με γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.
Η φθίνουσα πορεία του κλάδου από την άλλη, μόνο αύξηση εσόδων δεν θα επιφέρει από το πολυπόθητο “άνοιγμα”. Αντίθετα, το μόνο που καταφέρνει η κυβέρνηση με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι να επιφέρει ένα καίριο πλήγμα στο ΑΕΠ, ακριβώς στην κορύφωση της κύριας βιομηχανίας της χώρας: Του τουρισμού!
Αυτό μάλιστα με τρόπο προκλητικό, με τον ίδιο τρόπο που θα πήγαινε κάποιος σε έναν ιδιοκτήτη ακινήτου και του ανακοίνωνε ότι πλέον το ακίνητο του δεν έχει αξία μεταπώλησης. Οι αντιδράσεις του κλάδου ήταν δεδομένες, σε μία δύσκολη συγκυρία που προσφέρεται για δημιουργία αντιδράσεων κοινωνικού αυτοματισμού. Κοινώς, να παρουσιαστούν αντί για θύματα, θύτες ώστε να μην γενικευθεί η αντίδραση τους και με την προσθήκη άλλων κλάδων.
Επειδή η δικαιολογία της “αφέλειας” δεν υφίσταται πλέον για αυτή την κυβέρνηση, πρέπει να δούμε τη σκοπιμότητα που κρύβεται πίσω από αυτή τη μεθόδευση. Πως δηλαδή μία κυβέρνηση δίνει αφειδώς εκατομμύρια Ευρώ στους εργαζομένους του ΟΛΠ που κρατούσαν το λιμάνι κλειστό 6 μήνες το χρόνο καταστρέφοντας την οικονομία; Με τι άνεση βρίσκεις 200,000 Ευρώ το κεφάλι για να σου αδειάσουν τη γωνιά, επιβαρύνοντας κατά 70 εκ Ευρώ μία συμφωνία που θεωρούσες “ξεπούλημα”;
Μα γιατί απλούστατα με την εξομάλυνση και αύξηση της κίνησης των εμπορευματοκιβωτίων λόγω Cosco, οι μεταφορές θα γίνουν η χρυσή αγελάδα της Ελλάδας! Ενώ τώρα που η κίνηση βρίσκεται στο ναδίρ και λόγω της κρίσης, ο όλος κλάδος θα εκποιηθεί σε πλήρη απαξίωση.
Φανταστείτε ένα λιμάνι έξι μήνες κλειστό, να αρχίσει πλήρη λειτουργία, να διπλασιάσει τις υποδομές και να τετραπλασιάσει τις εισροές προϊόντων λόγω της προνομιακής θέσης της Cosco ως κύριος δίαυλος των κινέζικων προϊόντων στη Νοτιοανατολική και κεντρική Ευρώπη. Με πρόχειρους υπολογισμούς, μιλάμε για μία αύξηση 1200% με την ύφεση στα περυσινά επίπεδα.
Δίνουμε λοιπόν τα “κίνητρα” για τη δημιουργία “νέων εταιρειών” με απεριόριστες άδειες οχημάτων, άφθονη τραπεζική χρηματοδότηση μέσω χρηματοδοτικής μίσθωσης και δυνατότητα ΠΟΛΥΕΤΟΥΣ απόσβεσης (πολύ σημαντικό και πονηρό σημείο), με συνέπεια να εξοντωθούν οι “μικροί”, οι υπάρχοντες κάτοχοι αδειών δηλαδή. Έτσι, αυτοί που θα καρπωθούν την ευεργετική είσοδο της Cosco και την ανάπτυξη που θα επιφέρει, δεν θα είναι το σύνολο των δεκάδων χιλιάδων σημερινών επιτηδευματιών αλλά κάποιες πολυεθνικές ομιχλώδους ιδιοκτησιακού καθεστώτος, μετρημένες στα δάχτυλα. Κατά τα πρότυπα των λοιπών απελευθερώσεων που έχουμε ζήσει, λ.χ. τηλεπικοινωνίες. Αυτού του είδους οι “απελευθερώσεις” είναι η μήτρες των σκανδάλων και της κακοδιαχείρισης που έφεραν τη χώρα σε αυτή τη δεινή θέση, ενώ τα έσοδα που δημιουργούν πηγαίνουν σε υπεράκτιες ή άλλες εταιρείες αντί να επενδυθούν ξανά στη χώρα.
Με απλά λόγια, η κόρη του κύριου Θανάση του μπακάλη της γειτονιάς, θα δουλεύει ταμείας στο Supermarket της πολυεθνικής αλυσίδας που άνοιξε στην περιοχή οδηγώντας στη χρεωκοπία δεκάδες μπακάλικα. Μπακάλικα που μπορεί να μην είχαν τις ίδιες τιμές στα απορρυπαντικά (πάλι κάποιας πολυεθνικής), αλλά είχαν πιο νόστιμη φέτα από το χωριό, έδιναν βερεσέ στη γειτονιά, σου έλεγαν μία ζεστή καλημέρα και το κυριότερο, τα λεφτά έμεναν στη γειτονιά και όχι στα cayman islands του ¨κρυφού μετόχου”.
Πέραν λοιπόν της όποιας ταλαιπωρίας που όλοι υφιστάμεθα, το παιχνίδι του κοινωνικού αυτοματισμού είναι πολύ κακός σύμβουλος για το συνολικό συμφέρον και την πορεία της οικονομίας.
Από την άλλη, οι ιδιοκτήτες των φορτηγών μπορούν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με κοινωνική ευαισθησία κάνοντας τις ανάλογες υποχωρήσεις, αλλά το κυριότερο, εάν βρεθούν προ τετελεσμένων, ας αντιδράσουν κάνοντας την κίνηση που κανείς από τους “εκλεκτούς” δεν περιμένει: Έναν ευρύτατο φορέα εταιρικής μορφής σε πολυμετοχική βάση και μία συμφωνία με την Cosco που θα επιτρέψει την δημιουργία πάγιου τιμοκαταλόγου CIF για τις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες. Να απαντήσουν λοιπόν με το ίδιο νόμισμα.


greece blog news

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...