Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Σουβαλτζή για το τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου





Κέκροπας και Εριχθόνιος.Οι προπάτορες της Αττικής



Ο Κέκροπας ήταν πανάρχαια μορφή της Αττικής, αυτόχθονας, γεννημένος από την ίδια τη Γη, και διφυής ως προς τη μορφή, δηλαδή, από τη μέση και πάνω ήταν άνθρωπος και από τη μέση και κάτω φίδι. Παντρεύτηκε την Άγραυλο και γέννησε μαζί της τον Ερυσίχθονα -που πέθανε νωρίς- την Άγραυλο (αυτή που μένει στους αγρούς), την Έρση (δροσιά) και την Πάνδροσο.

Καθώς έγινε βασιλιάς, ο τόπος που μέχρι τότε ονομαζόταν Ακτική ή Ακτή, από το όνομα του Ακταίου, μετονομάστηκε σε Κεκροπία. Ο Κέκροπας κατοίκησε πάνω στο βράχο, αφού πρώτα έκτισε τα τείχη. Όταν έφτασαν από τη θάλασσα οι Κάρες και από τη στεριά οι Βοιωτοί, ο Κέκροπας, για να τους αντιμετωπίσει, σκέφτηκε να μαζέψει τους κατοίκους που ως τότε ζούσαν σκόρπιοι και να τους βάλει να μείνουν σε χωριά που μετά τα οργάνωσε σε ενιαία πόλη. Με τους κατοίκους ενωμένους αντιμετώπισε τους εισβολείς.

Λένε πως τότε έκανε και την πρώτη καταμέτρηση του πληθυσμού· κάθε κάτοικος έπρεπε να φέρει μαζί του μια πέτρα και να τη ρίξει σε ένα ορισμένο μέρος. Έτσι μπόρεσε και τους μέτρησε και από το γεγονός αυτό ονομάστηκαν λαός (από τη λέξη λας = λίθος). Ο Κέκροπας παραβρέθηκε και στη διεκδίκηση της Αθήνας από την Αθηνά και τον Ποσειδώνα είτε ως μάρτυρας είτε ως δικαστής.

Εριχθόνιος
Ο Εριχθόνιος ήταν κι αυτός αυτόχθονας και διφυής, όπως και ο Κέκροπας. Μητέρα του ήταν η Γη και πατέρας του ο Ήφαιστος και γεννήθηκε με έναν περίεργο τρόπο. Λένε, λοιπόν, πως τον καιρό που ο Ήφαιστος ήταν μόνος, γιατί τον είχε εγκαταλείψει η Αφροδίτη, μπήκε η Αθηνά στο εργαστήριό του, για να του ζητήσει να της φτιάξει νέα όπλα. Ο Ήφαιστος μόλις είδε την Αθηνά, ένιωσε δυνατή ερωτική επιθυμία και θέλησε να ενωθεί μαζί της. Η θεά, που αισθανόταν αποστροφή για την ερωτική πράξη, τον απέκρουσε κι έφυγε, ενώ εκείνος την ακολουθούσε με δυσκολία. Κάποια στιγμή την πρόφτασε. Η Αθηνά τον κτύπησε με το δόρυ της, αλλά το σπέρμα του Ήφαιστου έπεσε στο
πόδι της. Τότε η θεά πήρε μια τούφα μαλλί, σκούπισε το πόδι της και το πέταξε στη Γη.

Η Γη γονιμοποιήθηκε και γέννησε ένα αγόρι που το ονόμασαν Εριχθόνιο (από το έριο = μαλλί και χθων = γη). Μόλις γεννήθηκε το παιδί, το πήρε η Αθηνά να το μεγαλώσει, κρυφά όμως από τους άλλους θεούς. Του έσταξε στα μάτια δύο σταγόνες από το αίμα της Γοργώς. Η μια σταγόνα ήταν για να φέρνει το θάνατο στους εχθρούς του και η άλλη για να τον προφυλάει από τις αρρώστιες.

Συγχρόνως του έδωσε και δυο φίδια να τον προστατεύουν. Πήρε τα δυο φίδια και μαζί με το μωρό τα έκλεισε σε ένα κιβώτιο, που αφού το σφράγισε καλά, το έδωσε στις κόρες του Κέκροπα (;) να το φυλάνε. Αυτές όμως, η Έρση και η Πάνδροσος, άνοιξαν το κιβώτιο. Μόλις αντίκρισαν το μωρό με τα φίδια τις κυρίεψε ένα είδος τρέλας που τις έκανε να πάνε να πέσουν από τα τείχη της Ακρόπολης. Μαθαίνοντας η Αθηνά τι έκαναν οι κόρες του Κέκροπα, πήρε το μωρό και το έκλεισε στο ναό, που αργότερα ονομάστηκε Ερεχθείο, όπου το ανάθρεψε με δική της φροντίδα.

Όταν μεγάλωσε ο Εριχθόνιος, έδιωξε τον Αμφικτύωνα από το θρόνο κι έγινε αυτός βασιλιάς. Στα χρόνια του ήρθε από την Αίγυπτο στην Ελλάδα ο Δαναός με τις 50 κόρες του πάνω σ' ένα καράβι με 50 κουπιά, την πεντηκόντορο, που την έφτιαξαν τότε για πρώτη φορά.

Στην Αθήνα άρχισαν οι κάτοικοι να χωρίζονται σε φυλές, ανάλογα με την καταγωγή της οικογένειάς του και τους προπάτορές τους. Έτσι σχηματίστηκαν οι τέσσερις φυλές: η Διάς, η Αθηναΐς, η Ποσειδωνιάς και η Ηφαιστιάς. Την ίδια περίοδο άρχισαν να γιορτάζονται και τα Παναθήναια και σύμφωνα με την παράδοση ο Εριχθόνιος ήταν ο πρώτος που έστησε ένα ξύλινο άγαλμα της Αθηνάς πάνω στην Ακρόπολη. Παντρεύτηκε την νύμφη των ποταμών Πραξιθέα και από το γάμο αυτό γεννήθηκε ο Πανδίονας.

Το κείμενο και οι εικόνες είναι παρμένα από τον 3ο τόμο της Ελληνικής Μυθολογίας του Ι. Θ. Κακριδή, εκδόσεις Εκδοτική Αθηνών. 
 
visaltis.blogspot.com
 
 

Χωρίς ΑΜΚΑ, κομμένος ο μισθός σε υπηρεσίες του Δημοσίου καθώς και το επίδομα των πολυτέκνων


Από ID-ont:
σχόλιο ID-ont: Μας ενημερώνουν εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι αναγνώστες του blog μας, ότι δέχθηκαν τηλεφώνημα από την υπεύθυνη για την μισθοδοσία τους υπηρεσία, με το οποίο τους ενημέρωναν ότι τον επόμενο μήνα δεν θα πληρωθούν εάν δεν προσκομίσουν τον ΑΜΚΑ τους. Το ίδιο μας ενημερώνουν θα συμβεί και εάν οι πολύτεκνοι δεν δώσουν ΑΜΚΑ. Δηλ. για το Υπουργείο, κάποιος με τέσσερα παιδιά και ΑΜΚΑ θα είναι από εδώ και πέρα πολύτεκνος, ενώ κάποιος άλλος με τέσσερα παιδιά αλλά χωρίς ΑΜΚΑ δεν θα είναι; Η πολυτεκνική ιδιότητα θα είναι πλέον παράγωγο της αριθμοποίησης του ανθρωπίνου προσώπου;
Το θέμα με την μισθοδοσία το είχαμε αναδείξει και τον Οκτώβριο του 2010. Δεν προχώρησαν σε εκείνη την περίοδο στην διακοπή της μισθοδοσίας. Για κάποιο λόγο φαίνεται ότι προχωρούν σε διακοπή μισθοδοσίας σε αυτή τη φάση. Αυτό το πιστοποιεί και το αρχείο "συχνών ερωτήσεων" που φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
Πιο συγκεκριμένα στην ερώτηση 10 διαβάζουμε:
"10. Οι μισθοδοτούμενοί μας δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ ούτε και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email). Τι θα συμπληρώσω;
Θα μπορείτε όσο στέλνετε αρχεία πιλοτικά να το έχετε κενό, αλλά θα πρέπει να ενημερωθούν τα αρχεία με τις συγκεκριμένες πληροφορίες άμεσα και πριν την ένταξη του φορέα στην ΕΑΠ."
Εμείς θα επαναλάβουμε την άποψή μας, ότι η παράγραφος 2 του άρθρου 153 του σχετικού με τον ΑΜΚΑ νόμο 3655/2008 είναι άκρως προσβλητική για την προσωπικότητα των ελεύθερων ανθρώπων και κατά συνέπεια είναι βαθιά αντισυνταγματική. Δεν είναι δυνατόν ένας πολίτης που έχει δίκιο, να μην μπορεί να δικαιωθεί στο δικαστήριο επειδή ...δεν έχει ΑΜΚΑ. Το δίκιο αφορά πρόσωπα και όχι αριθμούς! Διαβάστε το επίμαχο άρθρο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:
«Άρθρο 153
2.Από την ίδια ως άνω ημερομηνία ουδείς δύναται να απασχοληθεί ως μισθωτός ή ως αυτοαπασχολούμενος, να ασφαλισθεί ή να καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές, να εκδώσει ή να ανανεώσει βιβλιάριο ασθενείας, να δικαιωθεί και να εισπράξει συντάξεις και γενικότερα πάσης φύσεως παροχές, επιδόματα και βοηθήματα, εάν δεν διαθέτει ΑΜΚΑ ο οποίος αναγράφεται υποχρεωτικά επί όλων των ως άνω αντίστοιχων παραστατικών».


Τι Συμβαίνει Στον Ήλιο; Τεραστίων Διαστάσεων Αντικείμενα Γύρω του!


Άγνωστα αντικείμενα κολοσσιαίων διαστάσεων εισέρχονται και εξέρχονται μέσα από τον ήλιο!
Καταπληκτική δουλειά Ρώσων ερευνητών βασιζόμενη σε δεκάδες χιλιάδες φωτογραφίες από τα διαστημόπλοια της NASA.
Το video είναι συγκλονιστικό και αυξάνει κατακόρυφα τις ενδείξεις ότι τεχνητά ΑΤΙΑ κινούνται γύρω από τον ήλιο και είναι σε μέγεθος μεγαλύτερα από την Γη!
Η NASA μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει για αυτό το ζήτημα και η εξήγηση περί προβλήματος της φωτογραφίας δεν ευσταθεί γιατί εδώ πρόκειται για δεκάδες χιλιάδες φωτογραφίες για περίοδο άνω των τεσσάρων ετών.
Δείτε όλο το video, αν η μεταγλώττιση είναι λίγο γρήγορη παγώστε το για να την διαβάσετε.



olympia.gr

ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΙ ΤΣΕΤΣΕΝΟΙ ΚΑΥΚΑΣΙΑΝΟΙ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣ

  ΟΧΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΚΑΦΡΟΙ. ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ, ΑΥΤΟΣ ΞΕΡΕΙ

Το Δεκέμβρη του 2001 είχα πάει για δουλειά στη Σύρο. Στην επιστροφή, το καταμαράν της γραμμής με το οποίο επέστρεφα στον Πειραιά ήταν κυριολεκτικά γεμάτο με "έλληνες" φαντάρους οι οποίοι ήταν ντυμένοι με στολές εξόδου αλλά υπήρχε ένα πρόβλημα, τα χαρακτηριστικά τους ήταν μογγολικά και μίλαγαν ρώσικα ή κάτι τέτοιο....

Κάπου ανάμεσα τους βρήκα και έναν ξέμπαρκο φαντάρο με κανονικά ελληνικά χαρακτηριστικά που έπινε μόνος του τον καφέ του στο bar και τον ρώτησα τι ρόλο παίζουν όλοι αυτοί οι μόγγολοι με τις ελληνικές στρατιωτικές στολές εξόδου. Χαμογέλασε και μου λέει:

Άδεια ορκωμοσίας και εορταστική Χριστουγέννων. Είμαστε από το στρατόπεδο ανεπιθύμητων της Σύρου.

Ναι αλλά δε σε βλέπω να είσαι μόγγολος σαν και εκείνους και μιλάς και ελληνικά. Στους άλλους που τσέκαρα αν έχουν φωτιά για να ανάψω τσιγάρο, κανείς τους δεν γνώριζε την παραμικρή λέξη στα Ελληνικά... «Ντεν μιλάει»…

Μου απαντάει τότε ο φαντάρος.

Είναι οι ελληνοποιημένοι ρωσοπόντιοι του Σημίτη, με αυτούς κέρδισε τις εκλογές το 2000. Τσάμπα διαβατήριο και επ'αμοιβή, τσάμπα υπηκοότητα και προνόμια και σαν "'έλληνες" πρέπει να υπηρετήσουν και τη θητεία πλέον αν και αυτή είναι πολύ κουτσουρεμένη. Αυτοί θα υπηρετήσουν από 3 μέχρι 6 μήνες ως "ομογενείς" και εγώ κανονικά 19 μήνες. Όλους τους ελληνοποιημένους από την πρώην ΕΣΣΔ τους στέλνουν στο στρατόπεδο στη Σύρο...

Τότε τον ρωτάω τι δουλειά έχει αυτός μαζί τους. Εκείνος μου απάντησε:

Το στρατόπεδο αυτό στη Σύρο είναι "ανεπιθύμητων". Εγώ είμαι από την Καστοριά και είχα ποινικό μητρώο όταν παρουσιάστηκα. Όσοι έχουν ποινικό μητρώο πηγαίνουν σε στρατόπεδα ανεπιθύμητων, απλά στα στρατόπεδα αυτά φόρτωσαν και τους ελληνοποιημένους ρωσοπόντιους "ομογενείς"... Δυστυχώς αυτή τη στιγμή στο στρατόπεδο είμαι ο μόνος Έλληνας και αυτοί δεν κάνουν παρέα με "αλλοδαπούς"... Θα περάσει κύριε, τι να κάνουμε; μου λέει με ύφος βουτηγμένο στο παράπονο και τη θλίψη.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ τα χρόνια εκείνα (πριν 10 χρόνια δηλαδή) τα κινητά δεν είχαν δυνατότητα για λήψη φωτογραφιών και βίντεο και ήταν ελάχιστα τα μοντέλα με αυτή τη δυνατότητα που μόλις έκαναν την εμφάνιση τους. Έτσι και το δικό μου κινητό... Έψαχνα απεγνωσμένα μία φωτογραφική μέσα στο καταμαράν αλλά δεν βρήκα. Ένα βίντεο, μερικές φωτογραφίες, κάτι τις τέλος πάντων που θα απεικόνιζε αυτό το έγκλημα και την προδοσία της κυβέρνησης Σημίτη που μας έφερε και ελληνοποίησε παρανόμως χιλιάδες τσετσένους καυκασιανούς βαπτίζοντας τους ως "ομογενείς" από τον Πόντο, θα μπορούσε να ρίξει το σύμπαν αλλά δυστυχώς δεν βρέθηκε μία φωτογραφική...

Οι φονιάδες που τώρα συνελήφθησαν για την δολοφονία των δύο ηρωικών αστυνομικών της ΔΙΑΣ προέρχονται από αυτές τις παράνομες και προδοτικές ελληνοποιήσεις των "ρωσοπόντιων" γεωργιανών τσετσένων καυκασιανών που χιλιάδες από δαύτους έγιναν Έλληνες από το 2000 μέχρι και σήμερα. Και όλους αυτούς τους ονομάζουν "ομογενείς" τα ΜΜΕ γιατί ως γνωστόν, η ξενολαγνεία καλά κρατεί και η σούπα της πολυπολιτισμικής κοινωνίας δεν πρέπει να κρυώσει.....

Ο Σημίτης και ο Κωστάκης πρόδωσαν την Πατρίδα και θα έπρεπε να έχουν την τύχη του προδότη. Δεν είναι μόνο εθνικό το ζήτημα αλλά κυρίως θέμα ασφάλειας της ζωής των Ελλήνων πολιτών. Η Ελλάδα γέμισε με φονιάδες, τυχάρπαστους και τυχοδιώκτες από κάθε μεριά της Γης γιατί βρήκαν και τα κάνουν. Δεν φταίνε αυτοί. Αλλά η εγκληματικότητα καλπάζει, χιλιάδες καλάσνικοφ βρίσκονται στους δρόμους αν και δεν είμαστε Κολομβία ούτε Αφγανιστάν, υποτίθεται, αθώοι και ανυπεράσπιστοι πολίτες, μεροκαματιάρηδες, παππούδες και γιαγιάδες πέφτουν καθημερινά θύματα βιαιοπραγίας, ξυλοδαρμών, ληστειών και χάνουν τις ζωές τους γιατί κάποιοι αποφάσισαν να κρατηθούν στην εξουσία προδίδοντας την πατρίδα τους και παραδίδοντας τη αμαχητί σε βαρβάρους εισβολείς.

Το νέο Γουδί πότε θα ανοίξει και γιατί ακόμα πίνετε το καφεδάκι σας ψηφίζοντας προδότες, γενίτσαρους και πουλημένα τομάρια; Νομίζετε ότι τα καλάσνικοφ δεν θα αγγίξουν και εσάς κάποια στιγμή; Μεγάλη ιδέα έχετε για τον εαυτό σας, ή είστε απλά ηλίθιοι;

ygro-pyr

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ:ΟΙ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ,ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ!


Αφιερώνεται σε πολλούς και διάφορους,που προσπαθούν να μας πείσουν πως οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και ιδιαίτερα οι ιερωμένοι και μοναχοί μισούν τον Ελληνισμό και την κλασική αρχαιότητα:ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

Οι τοιχογραφίες,από την αγιορείτικη Μονή Βατοπαιδίου,αναπαριστούν ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ,ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ,ΤΗΝ ΣΙΒΥΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΟΦΟΚΛΗ!


Επιπλέον,οι βιβλιοθήκες των μοναστηριών είναι γεμάτες από αρχαία χειρόγραφα και άλλα κειμήλια τα οποία,όπως μας είπαν,έχουν βάλει στο μάτι διάφοροι αρχαιοκάπηλοι "προσκυνητές",προσφέροντας μάλιστα τεράστια ποσά για την απόκτησή τους!!! 
Η απάντηση των μοναχών είναι σταθερή,αταλάντευτη και διαχρονική,προς όσους επιβουλεύονται οτιδήποτε ελληνικό:ΟΧΙ!
 
hellas-orthodoxy.blogspot.com

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ

ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΤΖΑΜΙΟΥ-ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ!

ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΔΙΖΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ!
Η είδηση είναι κάποιων ημερών,αλλά θεωρούμε σκόπιμη τη δημοσίευσή της,γιατί το θέμα είναι πολύ σοβαρό:

Σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας Μπιρλίκ στις 20 Απριλίου του 2011, ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς υποσχέθηκε την διαγραφή του προστίμου ύψους 700.000 ευρώ που έχει επιβληθεί στο τέμενος της Σμίνθης.

Αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, υποσχέθηκε για την διαγραφή του προστίμου που έχει επιβληθεί στο τζαμί του χωριού Σμίνθης. Ο πρόεδρος της μείζονος αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επισκέφτηκε το ορεινό χωριό Ξάνθης την Σμίνθη στα πλαίσια της περιοδείας του στην Δυτική Θράκη, κατά την κουβέντα που είχε στο καφενείο μαζί με τους χωρικούς, αναφέρεται ότι υποσχέθηκε στους χωρικούς για την διαγραφή του αστρονομικού προστίμου που έχει επιβληθεί στο τζαμί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει για την επίσκεψη του Σαμαρά η εφημερίδα Μπιρλίκ από τις πηγές της στην Σμίνθη, ο Σαμαράς έκανε την εξής δήλωση: «Ξέρω το πρόστιμο που έχει επιβληθεί στο τζαμί. Το πρώτο πράγμα που θα κάνω την Δευτέρα όταν πάω στην Αθήνα, θα προτείνω να γίνει μια εργασία σχετικά με την αλλαγή του νόμου και θα προσπαθήσω στην μείωση του ποσού του προστίμου στο ελάχιστο ή ακόμα και για την διαγραφή του. Επίσης, θα κάνω τις απαραίτητες εργασίες για την συνέχιση της κατασκευής του τζαμιού».

 ΠΗΓΗ.

Για το ίδιο θέμα,είχε "ευαισθητοποιηθεί" και η Άννα Διαμαντοπούλου:Θα έπρεπε λοιπόν,το λιγότερο να ντρέπεται ο Σαμαράς που έτρεξε να την ακολουθήσει!

Κι επειδή μας λένε πως γίνονται "από παντού περικοπές λόγω κρίσης",αναρωτιόμαστε:Μόνο οι μουσουλμάνοι είναι στο απυρόβλητο;Τι είναι ΕΦΤΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ για να χαριστούν;Φραγκοδίφραγκα;

Προφανώς,ο Πρόεδρος της Ν.Δ νοιάζεται μονάχα για τα ψηφαλάκια των μουσουλμάνων της Θράκης,αδιαφορώντας για την καταπάτηση των νόμων του Ελληνικού Κράτους!

Να ξέρει πάντως,πως οι ψηφοφόροι του δεν είναι ούτε αφελείς ούτε συμφωνούν με την...ευαισθησία του για το τζαμί:Κι αν νομίζει πως υπερβάλλουμε,ας κάνει ένα κόπο να τους ρωτήσει.Ιδιαίτερα εκείνους που στήθηκαν με τις ώρες για να τον εκλέξουν Αρχηγό του κόμματος το 2009,πιστεύοντας πως θα ακολουθήσει μια ΑΛΛΗ,ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!
 
hellas-orthodoxy.blogspot.com

"Στον κάλαθο των αχρήστων" από την κυβέρνηση η επιστολή των 7 Α/ΓΕΝ



"Στον κάλαθο των αχρήστων" πέταξε η κυβέρνηση την επιστολή αγωνίας για πιθανές εθνικές απώλειες λόγω της μειωμένης ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων από τις συνεχείς μειώσεις των αμυντικών δαπανών των επτά επίτιμων Αρχηγών του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού που αποκάλυψε το defencenet.gr στις 22 Απριλίου. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απαξίωσε εντελώς να....
απαντήσει στην επιστολή των επτά ναυάρχων και διαβίβασε την επιστολή στο υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο για να απαντήσει!

Ο οποίος υπουργός, εκτελώντας προφανώς τις εντολές του Μαξίμου, απάντησε επί της ουσίας, ότι θα συνεχίσει η κυβέρνηση να μειώνει τις αμυντικές δαπάνες. Πάντως τώρα δεν μπορούν στην κυβέρνηση να ισχυρίζονται ότι δεν είχαν προειδοποίηση και ότι δεν ήξεραν που οδεύει η κατάσταση στο ισοζύγιο ισχύος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ιδού ολόκληρη η απάντηση του E.Bενιζέλου:

Αθήνα, 3.5.2011

Προς

τους Επίτιμους Αρχηγούς ΓΕΝ, Ναυάρχους ε.α.

κ. Λ. Βασιλικόπουλο

κ. Ευ. Λαγάρα

κ. Ι. Στάγκα

κ. Η. Δρίκο

κ. Γ. Ιωαννίδη

κ. Δ. Γούση

κ. Γ. Καραμαλίκη

Κύριοι Αρχηγοί,

το γραφείο του Πρωθυπουργού διαβίβασε προς το γραφείο μου την από 14.4.2011 επιστολή σας προς τον κ. Πρωθυπουργό.

Σας ευχαριστώ εκ μέρους του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης για την ευαισθησία που επιδεικνύετε απέναντι στη βαθιά οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα. Όπως έχω κατ’ επανάληψη δηλώσει τόσο ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων όσο και απευθυνόμενος προς την κοινή γνώμη, η δυσμενής αυτή οικονομική κατάσταση που συνεπάγεται περιορισμό της δημοσιονομικής κυριαρχίας της χώρας σε καμία περίπτωση δεν θίγει τον σκληρό πυρήνα της εθνικής μας κυριαρχίας και άρα τους άξονες της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής γύρω από τους οποίους έχει διαμορφωθεί από το 1974 έως σήμερα ευρύτατη εθνική συναίνεση.

Ο περιορισμός των δαπανών του ΥΠΕΘΑ σε καμία περίπτωση δεν μειώνει τις επιχειρησιακές δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων. Συνιστά καθυστερημένη και υποχρεωτική άσκηση εκλογίκευσης και διαφάνειας. Μας επιτρέπει να κάνουμε καλύτερα στοχευμένες επιλογές, να αξιοποιήσουμε υφιστάμενα πανάκριβα οπλικά συστήματα και κυρίως να εστιάσουμε στην εκπαίδευση και την ικανότητα των στελεχών μας που είναι το μείζον συγκριτικό πλεονέκτημα και ο βασικός πολλαπλασιαστής ισχύος που διαθέτουμε.

Με το πνεύμα αυτό και στο πλαίσιο της Νέας Δομής Διοίκησης και της Νέας Δομής Δυνάμεων (σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του πρόσφατου ν. 3883/2010), το ΣΑΓΕ με πρόταση του κ. Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και στη συνέχεια το ΣΑΜ διαμόρφωσε το 15ετές μακροπρόθεσμο πρόγραμμα αμυντικών προμηθειών που καλύπτει τις καλά μελετημένες ανάγκες των κλάδων και παραλλήλως σέβεται το δημόσιο χρήμα, τους κόπους και την αγωνία του ελληνικού λαού.

Έδωσα ήδη την οδηγία στον κ. Α/ΓΕΝ στην επόμενη συνάντηση των επίτιμων Αρχηγών του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού να σας ενημερώσει αναλυτικά για τις εξελίξεις αυτές.

Με τιμή

Ευάγγελος Βενιζέλος

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τουρκικές τράπεζες πίσω από το δημοσίευμα του Spiegel;


 Η Άγκυρα επιτίθεται οικονομικά στην Ελλάδα

Χθες Παρασκευή 6 Μαίου 2011, με την περιβόητη δημοσίευση του Spiegel, κάποιοι έβγαλαν ίσως και δισεκατομμύρια. Και αυτό είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός.
Πολύ καλά πληροφορημένες πηγές μας, αναφέρουν πως....
μεταξύ Spiegel και τουρκικών τραπεζών υπάρχει ένας "ομφάλιος λώρος", που οδήγησε στην δημοσίευση του επίμαχου άρθρου περί φυγής της Ελλάδας από το Ευρώ. Οι ίδιες πηγές μας είπαν πως το προηγούμενο διάστημα συγκεκριμένες τουρκικές τράπεζες έχουν παίξει "κολοσιαία ποσά" στην πτώχευση της Ελλάδας.

Όμως, μόνο τα τουρκικά συμφέροντα δεν θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο κατάπτυστο δημοσίευμα του Spiegel. Είναι δεδομένο πως δύο (χώρες) από τους δανειστές της Ελλάδας, έχουν αποφασίσει πως τους συμφέρει περισσότερο να πτωχεύσει η Ελλάδα, παρά να διασωθεί, αφού με την πτώχευση της χώρας μας θα κερδίσουν πολλά περισσότερα από τη διάσωσή μας.

Να σημειωθεί πως αυτές οι κινήσεις - τζογαρίσματα είναι γνωστά ήδη σε μερίδα ελλήνων πολιτικών, αλλά και δημοσιογράφων, ενώ παραδόξως στους παίκτες υπέρ της Ελληνικής πτώχευσης ακούγεται και το όνομα της Finansbank...

Όπερ έδει δείξαι... Έτσι, οι επόμενες ημέρες θα είναι αρκετά "έντονες", ενώ είναι σαφές πλέον πως η οικονομική ελίτ της Τουρκίας έχει κηρύξει οικονομικό πόλεμο κατά της Ελλάδας.

* Γιατί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δεν καταγγέλει την συμπεριφορά των τουρκικών τραπεζών;
* Για ποιό λόγο σιωπούν εκείνοι που γνωρίζουν;
* Τι δουλειά έχει η Finansbank (τράπεζα Ελληνικών συμφερόντων που δρα στην Τουρκία) να συμμετέχει στην επίθεση κατά της Ελλάδας;
* Πώς ανέχεται η Ελληνική κυβέρνηση τα παιχνίδια που παίζοντας εις βάρος της χώρας μας από χώρες που ανήκουν στην Ευρωζώνη;
* Ως που θα φτάσει η πολιτική ανεπάρκεια των κυβερνώντων;

Με δεδομένο όμως πως η Ελλάδα δέχεται μία πολυμέτωπη επίθεση από "φίλους" και δανειστές, πρέπει να ομολογήσουμε πως οι πιθανότητες διάσωσής μας με συμβατικά μέσα είναι μάλλον ανύπαρκτες... αφού οι υποτιθέμενοι διασώστες μας αποφάσισαν να μην μας διασώσουν, αλλά να διασωθούν οι ίδιοι...

Κωνσταντίνος

http://kostasxan.blogspot.com

ΤΟ δίλλημα της οικονομίας με αναδιάρθρωση ή δραχμή στον Κυριακάτικο Τύπο

@ΤΟ δίλλημα εξόδου απο την Ευρωζώνη με την οικονομική και πολιτική- λόγω ίσως εκλογών- αναδιάρθρωση μεταλλάσουν τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων όπου κυριαρχούν πηχαίοι τίτλοι και δημοσιεύματα. Αναλυτικά το 'Πρώτα Θέμα' τιτλοφορεί το κύριο θέμα της ότι "Υπόγεια παζάρια και απειλές για έξοδο απο το Ευρώ- Εκβιασμός για την δραχμή- Πόλεμος Γερμανιας και Αθήνας για τα σενάρια- Στο τραπέζι η δεύτερη ευκαιρια με επιμήκυνση του χρέους-Νεο δάνειο 100 δις Ευρώ και πιο σκληρό μνημόνιο Νο2... μας αφήνει άφωνους.... Στην πρώτη γραμμή και η 'Real News' που αναφέρει με κύριο τίτλο επιβεβαιώνοντας ότι....
"Διαπραγμάτευση θρίλερ για το χρέος και επιμήκυνση- Ερχεται Νέο Μνημόνιο- Τι κρύβει η ξαφνική πρόσκληση Παπακωνσταντίνου στο Λουξεμβούργο με το προβοκατόρικο δημοσίευμα του Γερμανικού περιοδικού Der Spiegel...
@Στο
ίδιο μήκος κύματος συντάσσεται και το 'Αρθρο' που εξηγεί ότι "Αναδιάρθρωση με κούρεμα ή επιστροφή στο εθνικό νόμισμα οι επιλογές της Κυβέρνησης- Δραχμή ή χρεωκοπία- Το Spiegel αποκάλυψε τα μυστικά σχέδια της Κυβέρνησης για επιστροφή στη δραχμή..." Αλλά και το Κυριακάτικο 'Βήμα' δεν αφήνει περιθώρια σκέψεων προσθέτοντας ότι "Το μυστικό ταξίδι Πανακωνσταντίνου για θωράκιση της Ελλάδας μετά το 2012- Δραματικό παζάρι για επιμήκυνηση και νέα μέτρα- Προβοκάτσια τα περι αποχώρησής μας απο το Ευρώ..."
@Το 'Παρόν της Κυριακής' συμπληρώνει ότι "Σκοτώνονται οι υπουργοί με τον...Γιώργο συντονιστή- Απέραντο Φρενοκομείο-Τελειώνει ο Παπακωνσταντίνου- Ψυχρές οι σχέσεις του με τον Πρωθυπουργό και ο Πολεμαρχάκις διάδοχος του τσάρου; Για συντονιστής προορίζεται ο Ρέππας..." Πιο περιγραφικό το πρωτοσέλιδιο απο την 'Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία' που υπογραμμίζει ότι "Πως οι οφειλές του Δημοσίου έχουν στεγνώσει την αγορά- Στάση πληρωμών 10 δις απο το Δημόσιο- Μέτρα 4 δις φέτος που κλειδώνουν σήμερα- Βλέπουν εξεταστική για το μνημόνιο στην Νέα Δημοκρατία....'
@Η 'Καθημερινή' υποστηρίζει ότι "Το Λουξεμβούργο και η επόμενη μέρα- Η σφοδρή πίεση στην Κυβέρνηση, το σχέδιο Γιούνκερ, το βέτο Τρισέ και η κρυφή ατζέντα Μέρκελ- Αναδιάρθρωση του χρέους με οφέλη και ζημίες...' Ο 'Ελευθερος Τύπος' απο την πλευρά του επιβεβαιώνει ότι "Το κράχ της Κυβέρνησης υποχρέωνει Ευρώπη και Η.Π.Α. να απλώσουν νέο δίχτυ προστασίας- Βαρύ τίμημα απο την επιμήκυνση ανάσα για την Ελλάδα-Χαμένες οι θσίες των πολιτών, τελεσίγραφο 25 ημερών για μνημόνιο μακράς διαρκείας και αποκρατικοποιήσεις...". Τέλος το 'Εθνος της Κυριακής΄ καταλήγει με κεντρικό θέμα "Σε νέα διάψευση των σεναρίων περι εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, χαρακτηρίζοντας «αστεία και επικίνδυνη ιστορία» το σχετικό δημοσίευμα του Spiegel." Oλο το κεντρικό θέμα σε λίγο...

www.greekmme.gr

Πληθαίνουν οι νεκροί στη Συρία

Τουλάχιστον έξι νεκροί σήμερα στην πόλη Μπάνιας

Τουλάχιστον έξι πολίτες σκοτώθηκαν σήμερα από τις συριακές ένοπλες, οι οποίες έκαναν έφοδο, με τη συμμετοχή τεθωρακισμένων αρμάτων, σε όλες τις συνοικίες στην πόλη Μπάνιας.

Στους νεκρούς περιλαμβάνονται τέσσερις γυναίκες, που σκοτώθηκαν ενώ διαδήλωναν στην παραθαλάσσια αυτή πόλη, αναφέρουν οι τοπικοί απεσταλμένοι των οργανώσεων γιά τα ανθρώπινα δικαιώματα, μαζί με το συριακό Παρατηρητήριο γιά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το ίδιο Παρατηρητήριο ζήτησε από τις αρχές, να γίνει μία έρευνα γιά τους θανάτους πολιτών από μία επιτροπή, με τη συμμετοχή όμως και μη κυβερνητικών μελών.


πηγή

Και μνημονιάκιας και ψεύτης!



Eδώ είναι και η συνέντευξη του  στο ΑΝΤΙ ΝΕΑ ΤΑΞΗ BLOGSPOT

Το παλαιότερο σωζόμενο χειρόγραφο της «Γεωγραφίας»

Ο κώδικας του Κλαύδιου Πτολεμαίου



Ο κώδικας 1.900 ετών του Κλαύδιου Πτολεμαίου προς συντήρηση
Το παλαιότερο σωζόμενο χειρόγραφο της «Γεωγραφίας» του Έλληνα Αλεξανδρινού φυσικού φιλοσόφου Κλαύδιου Πτολεμαίου (127-151 μ.Χ.), που θεωρούσε ότι η Γη είναι σφαιρική, αλλά ακίνητη, αξίζει να συντηρηθεί και να πληρώσει γι' αυτό το κράτος.
Ο σπάνιος κώδικας ανήκει στη Μονή Βατοπεδίου, αλλά τη συντήρησή του και το υψηλό κόστος της (114.225 ευρώ) αναλαμβάνει το υπουργείο Πολιτισμού, στην ευθύνη του οποίου βρίσκονται όλα τα μνημεία του Αγίου Ορους, κινητά κι ακίνητα.
Το χειρόγραφο αυτό βιβλίο είναι ένας από τους σημαντικότερους κώδικες κοσμικού περιεχομένου, που.... διαθέτει το Αγιον Ορος. Στο Βατοπέδιο έφτασε μετά την Αλωση της Κωνσταντινούπολης. Δημιουργήθηκε από δύο γραφείς στην Πόλη και διακινήθηκε σε «υψηλό πνευματικό περιβάλλον και σε κύκλους φιλομαθών». Στα 296 περγαμηνά φύλλα του περιέχονται συνολικά τρία έργα: η «Γεωγραφική Υφήγηση» του Κλαύδιου Πτολεμαίου, η «Χρηστομάθεια εκ των Γεωγραφικών του Στράβωνος» και τα «Γεωγραφικά» του Στράβωνος.
Ο Ελληνας φιλόσοφος, που ασχολήθηκε με τη μουσική, την οπτική, τη μαντική αστρολογία και τη γεωγραφία, θέλησε να συγκεντρώσει στο έργο αυτό το σύνολο των γεωγραφικών γνώσεων της εποχής του. Φρόντισε επίσης να τις εμπλουτίσει και με περιγραφές ναυτικών. Ετσι, κατάφερε να περιγράψει με σχετική ακρίβεια την Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Αραβική Χερσόνησο.
Από το έργο αυτό σώζονται σήμερα δύο χειρόγραφοι κώδικες, σύμφωνα με τη 10η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Ο ένας, που θεωρείται και παλαιότερος, είναι αυτός της Μονής Βατοπεδίου. Και ο δεύτερος φυλάσσεται στη Μαρκιανή Βιβλιοθήκη της Βενετίας. Ο κώδικας του Βατοπεδίου φιλοτεχνήθηκε γύρω στα τέλη του 13ου, αρχές του 14ου αιώνα και ο δεύτερος τον 15ο αιώνα για λογαριασμό του Καρδινάλιου Βησσαρίωνα.
Στον αγιορείτικο κώδικα περιέχονται συνολικά 42 χάρτες. Το ενδιαφέρον στα σχέδια αυτά είναι οι λεπτομέρειες που αποτυπώνονται. Μπορεί κανείς να διακρίνει βουνά, πεδιάδες, ακόμη και τα τοπωνύμια των περιοχών. Τον 19ο αιώνα το βιβλίο, όμως, άρχισε να «φυλλορροεί». Η ιστορία έχει καταγράψει ότι το 1841 αποσπάστηκαν επτά αυθεντικά φύλλα από τον Μηνά Μινωίδη και πουλήθηκαν στην Εθνική Βιβλιοθήκη του Παρισιού. Δώδεκα χρόνια μετά (1853) πουλήθηκαν κι άλλα 21 φύλλα από έτερο «φιλότεχνο» στο Βρετανικό Μουσείο. Η νεότερη έρευνα έδειξε ότι λείπουν 6 φύλλα, που είναι μάλλον χαμένα.
Σήμερα ο κώδικας χρειάζεται συντήρηση, γιατί παρουσιάζει σημάδια οξείδωσης από τα χρόνια, κηλίδες από κερί, υγρασία και μελάνι, όπως ανέφερε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Συντήρησης Νίκος Μίνως.
Παρατηρούνται επίσης σχίσματα, οπές, συρρικνώσεις και παραμορφώσεις, υπολείμματα από παλαιότερες επεμβάσεις και από το «δέσιμο», που έγινε τον 19ο αιώνα. Η «εξυγίανσή» του θα γίνει από τη 10η ΕΒΑ. Και πριν επιστραφεί στη Μονή θα δοθούν σαφείς οδηγίες για τη συσκευασία και την αποθήκευση του πολύτιμου αυτού κειμηλίου.
Ν. ΚΟΝΤΡΑΡΟΥ-ΡΑΣΣΙΑ


Εγκριση για συντήρηση σπάνιου κώδικα
του Κλαύδιου Πτολεμαίου

Ο κώδικας «Γεωγραφία Κλαύδιου Πτολεμαίου» της βιβλιοθήκης της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου – ένα από τα σπανιότερα χειρόγραφα που σώζονται εντός και εκτός Ελλάδας – θα συντηρηθεί, σύμφωνα με γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) που ενέκρινε τη σχετική μελέτη.
Χρονολογείται στα τέλη του 13ου με αρχές του 14ου αιώνα και περιλαμβάνει τις ενότητες «Η Γεωγραφική Υφήγησις» του Κλαύδιου Πτολεμαίου, η «Χρηστομάθεια εκ των Γεωγραφικών του Στράβωνα» και τα «Γεωγραφικά» του Στράβωνα.
Με εξωτερικές διαστάσεις 37x27x8,5 εκ. και εσωτερικές 35,5x26,5x8 εκ., είναι από τους λιγοστούς κώδικες με κοσμικό χαρακτήρα που υπάρχουν στην Αθωνική Χερσόνησο, ενώ η ιστορία του θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για την παραγωγή ταινίας μοναστηριακής εποχής, όπως «Το όνομα του Ρόδου».
Η προέλευσή του δεν είναι ακριβής, το περιεχόμενό του όμως στρέφει τις πιθανότητες προς την Κωνσταντινούπολη, που διέθετε αξιόλογη βιβλιοθήκη αλλά και scriptoria, ειδικά δωμάτια για την αντιγραφή χειρογράφων. Σε ένα τέτοιο δωμάτιο πιθανόν συντάχθηκε από τον δημιουργό του, ο οποίος πρόσθεσε και κείμενα από αντιγραφές άλλων χειρογράφων που ακολουθούν τα χαμένα αρχέτυπα.
Ο κώδικας δεν ήταν τυχαίος. Κυκλοφορούσε σε υψηλούς κύκλους, τουλάχιστον μέχρι τον 14ο με 15ο αιώνα, περίοδο που πιθανότατα εισήχθη στο Αγιο Ορος. Η φήμη του ωστόσο συνεχιζόταν. Ο λόγιος Νικόλαος Σοφιανός, που επισκέφτηκε το Αγιο Ορος στα μέσα του 16ου αιώνα, άφησε ιδιόχειρες σημειώσεις στις σελίδες του, ενώ ο Μηνάς Μινωίδης, ο οποίος βρέθηκε στον ιερό χώρο του Αθωνα το 1841ως απεσταλμένος της γαλλικής κυβέρνησης, τον μελέτησε αποσπώντας – κατά τη συνήθεια της εποχής – επτά αυθεντικά φύλλα, τα οποία κληροδότησε μετά τον θάνατό του στην Εθνική Βιβλιοθήκη του Παρισιού.
Και η περιπέτεια συνεχίστηκε. Το 1853 ο Κωνσταντίνος Σιμωνίδης πούλησε άλλα 21 αυθεντικά φύλλα στο Βρετανικό Μουσείο, ενώ το 1858 ο ρώσος περιηγητής Πέτρος Σεβαστιάνοφ φωτογράφισε τα φύλλα του κώδικα, μεταφέροντας ένα αυθεντικό φύλλο με τον Χάρτη της Σικελίας στην Πετρούπολη. Τον 19ο αιώνα επανασταχώθηκε με νέου τύπου βιβλιοδεσία.
Ο κώδικας αποτελείται από 297 περγαμηνά φύλλα, εμπροσθόφυλλο και οπισθόφυλλο, ενώ περιλαμβάνει μονόστηλο κείμενο, ολοσέλιδες μικρογραφίες και διακοσμητικά μοτίβα. Η συντήρησή του κρίθηκε αναγκαία από τη Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων αλλά και τα μέλη του ΚΑΣ, λόγω των έντονων φθορών του στο περγαμηνό σώμα από λιπώματα, κηλίδες, κερί, υγρασία, οξύτητα και μελάνι, αλλά και των οπών και απωλειών που έχει υποστεί κατά τη διάρκεια της περιπετειώδους ζωής του.


krasodad.blogspot.com

ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΑΠΟΒΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ......ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ, ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ.



Στο άμεσως επόμενο χρονικό διάστημα (ίσως και μέσα στο καλοκαίρι) η Τουρκία είναι επιχειρισιακά πανέτοιμη να πραγματοποιήσει αποβατική ενέργεια στο Καστελόριζο.
ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ
Η γνωστή "Στρατιά Αιγαίου" ή όπως λέγεται τώρα (η οποία αντίθετα από όλες τις υπόλοιπες στρατιωτικές δυνάμεις της Τουρκίας δεν εντάχθηκε ΠΟΤΕ στο ΝΑΤΟ) με καταγεγραμμένη δύναμη, Δύο.... ταξιαρχίες πυροβολικού, σχεδόν όλο τα αποβατικά πλοία του Tουρκικού στρατού και σχεδόν το σύνολο των ειδικών δυνάμεων !!
Και σε συνεργασία με το 11ο Σώμα Στρατού το οποίο εδρεύει στην κατεχόμενη Κύπρο θα πραγματοποιήσει απόβαση και θα καταλάβει το νησί.
Πιθανολογείται ότι η Τουρκία θα πράξει , βασιζόμενη σε κάποια "ισχυρά" επιχειρήματα :
ανθρωπιστικοί λόγοι , κακομεταχείρηση (με προβοκάτσια ή άνευ) μουσουλμάνων λαθρομεταναστών που θα ξεβράσει το κύμα τυχαία στο νησί...
Η στρατιά , όχι μόνο δε καταργήθηκε (ηλίθιο άρθρο - γλύψιμο στον στρ. Χ. Οζκιόκ από την ...Καθημερινή!! το 2006) αλλά εδώ και 3 μήνες ενισχύεται σταθερά κι εντατικά με κινητές ιατρικές μονάδες , κινητούς σταθμούς επικοινωνιών και 2 ή 3 Ναρκοθέτιδες (κύριου προορισμού) , ειδικού τύπου πολεμικού πλοίου που χρησιμοποιείται για την πόντιση ναρκών.
ΟΙ ...... ΑΝΙΔΡΑΣΕΙΣ (λέμε τώρα)
Οι αντιδράσεις από ελληνική πλευράς θα είναι από γελοίες έως ανύπαρκτες !
Αναμένονται με χρονική σειρά (προσέξτε , έχει σημασία) :
κλαψο - λεονταρισμοί του Πεταλωτή κλαψομ......ές και "διαμαρτυρίες" στον ΟΗΕ και στην "Πρεσβεία" από τον Τζέφρεϋ π.......ιές του Πάγκαλου τύπου Ζήκου ("βαστάτε Τούρκοι τ' άλογα"). Αδιανόητες κορώνες Σαμαρά και Καρατζαφέρη ...αλλά σε διάστημα ωρών ΟΛΟΙ θα ξαναπάρουν την αγαπημένη μορφή της ΛΥΡΑΤΗΣ ΚΟΤΑΣ !!!!
Γιατί;
Επειδή στο δίλημμα που θα θέσει εντός 12 ωρών η Τουρκία "ΘΡΑΚΗ ή ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ" θα απαντήσουν με "αίσθημα εθνικής ευθύνης" και "πατριωτισμού " καπάκι : ΘΡΑΚΗ !!!!!
Επειδή στο δίλημα που θα θέσει ο πνευματικός κόσμος και οι "προοδευτικοί" μισθοδοτούμενοι :"ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΑΛΒΑΝΩΝ-ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ-ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΡΙΚΙΩΝ και λοιπών Δημοκρατικών Δυνάμεων ενάντια στον πόλεμο" ή ..... ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ........ τι θα απαντήσει το ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΦΕΡΤΟΥ ;;;;;;;
Επειδή διλήμματα θα θέσουν και όλα τα γνωστά καθάρματα (οικοδεσπότες & μαϊντανοί) των ΜΜΕ. Δηλ. "πρόεδροι" επιμελητηρίων , εκπρόσωποι των "παραγωγικών" τάξεων , "καθηγητές" (Παντείου κατά προτίμηση ) και λοιποί .....
Δια ταύτα ....
Ξαναδείτε το γιατί από δω και πέρα έτσι θα το βλέπετε..... από φωτό.



ΟΨΟΜΕΘΑ...


koukfamily.blogspot.com

Έγινε η έκτακτη σύσκεψη - Διαψεύδουν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Image
Η περίφημη "μυστική σύσκεψη" που θα ασχολείτο υποτίθεται με την επιθυμία της Ελλάδας για έξοδο από το ευρώ, τελικά πραγματοποιήθηκε, αλλά όπως υποστηρίζει σε επίσημη ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών "ούτε συζητήθηκε ούτε ποτέ τέθηκε θέμα σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, όπως ανεύθυνα και για τους δικούς τους λόγους αναπαρήγαγαν διάφορα ξένα μέσα ενημέρωσης".
Η σύσκεψη, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, "έγινε στο πλαίσιο της συνάντησης των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που συμμετέχουν στο G20 και ο Υπουργός Οικονομικών κλήθηκε να συμμετάσχει για ανταλλαγή απόψεων σχετικά και με τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα". Παράλληλα, το υπουργείο επισημαίνει ότι η "Ελληνική Κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην υλοποίηση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής στο πλαίσιο της συμφωνίας με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, για να βάλει τάξη στα δημόσια οικονομικά της χώρας και να μπει η Ελλάδα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης".
Τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, συγκάλεσε ο Πρόεδρος του Eurogroup και Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλoντ Γιούνκερ.
Δημοσίευμα της Wall Street Journal, το οποίο επικαλούνταν πηγές προσκείμενες στη Ε.Ε., ανέφερε ότι μικρή ομάδα αξιωματούχων από την ευρωζώνη είχε προγραμματίσει συνάντηση αργά την Παρασκευή στο Λουξεμβούργο προκειμένου να συζητήσει τα προγράμματα διάσωσης της Ελλάδας και της Πορτογαλίας, καθώς και τη διαδοχή του Jean – Claude Trichet στο τιμόνι της ΕΚΤ.
«Σε αντίθεση με ό,τι αναφέρει στη διαδικτυακή του έκδοση το γερμανικό Spiegel, η συνάντηση δεν είχε προγραμματιστεί για να συζητηθεί αίτημα της Ελλάδας να εγκαταλείψει την ευρωζώνη» αναφέρει η Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές. Παράλληλα, σημειώνει ότι στη συνάντηση συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας, καθώς και ο επικεφαλής του Eurogroup, Jean-Claude Junker.
Στην ατζέντα βρίσκεται ένας πρώτος κύκλος συζητήσεων για επέκταση του πακέτου βοήθειας της Ελλάδας, καθώς και η διαδοχή στην ΕΚΤ και το πακέτο διάσωσης της Πορτογαλίας, φέρονται να δήλωσαν οι ίδιες πηγές. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι στη συνάντηση -την οποία και χαρακτηρίζει ως προγραμματισμένη σύμφωνα με αξιωματούχους της ευρωζώνης- δεν αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις.
Δημοσίευμα του Bloomberg κάνει λόγο για "μη προγραμματισμένη συνάντηση Ευρωπαίων αξιωματούχων" συμφωνώντας με το Spiegel, αλλά μόνο μέχρι εκεί. 
Αξιωματούχος πάντως της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε στο Reuters ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη "ούτε σχεδιάζεται ούτε έχει σχεδιαστεί". Παράλληλα, εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε πως η διάσπαση της ευρωζώνης είναι "παντελώς αδιανόητη".
----------------------------------------------------------------------------------------------------
(Αρχικό δημοσίευμα): Χονδροειδές ψεύδος από το γερμανικό περιοδικό DER SPIEGEL όπου έκανε λόγο για «μυστική σύνοδο» απόψε στο Λουξεμβούργο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να αποφασίσουν περί της απόφασης που έχει λάβει η ... Ελλάδα για έξοδο από το ευρώ! Για να γράφει τέτοια "τέρατα" το Spiegel φαντασθείτε τις συμβαίνει στο παρασκήνιο των αγορών και τι παιχνίδια παίζονται. 
Το δημοσίευμα προκάλεσε μπαράζ διαψεύσεων (έγραφε ότι επιστρέφουμε στη δραχμή άμεσα). Λίγο μετά την ανάρτησή του στο Ίντερνετ, το δημοσίευμα διαψεύσθηκε κατηγορηματικά από γερμανική κυβερνητική πηγή, αξιωματού ο της ελληνικής κυβέρνησης και εκπρόσωπο του προέδρου του Ecofin, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Αρκετοί ακόμη αξιωματούχοι άλλων χωρών μελών της ευρωζώνης επίσης δήλωσαν άγνοια.
Το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού στο Ίντερνετ «Έξοδος (από την ευρωζώνη) δεν σχεδιάζεται και δεν σχεδιάστηκε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γερμανός αξιωματούχος. «Εντελώς λάθος» χαρακτήρισε το δημοσίευμα και ο εκπρόσωπος του Γιούνκερ, Γκι Σουλέρ, ο οποίος τόνισε στο πρακτορείο Reuters: «Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι υπάρχει τέτοια συζήτηση». 

«Πηγές του SPIEGEL ONLINE είπαν ότι ο (γερμανός υπουργός Οικονομικών) Σόιμπλε, θα επιδιώξει να εμποδίσει την Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, αν αυτό είναι δυνατό», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σχετικό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού, που συνεχίζει: «Θα πάρει μαζί του στη συνάντηση στο Λουξεμβούργο ένα εσωτερικό έγγραφο, το οποίο έχουν προετοιμάσει ειδικοί στο υπουργείο του, και το οποίο προειδοποιεί για πιθανές άκρως αρνητικές συνέπειες, αν η Αθήνα εγκαταλείψει το ευρώ».
Γράφουν οι Γερμανοί: “Τώρα ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αισθάνεται προφανώς δεν έχει καμία άλλη επιλογή: Το SPIEGEL ONLINE έχει πληροφορίες από γερμανικές πηγές που είναι γνώστες της κατάστασης στην Αθήνα, και αναφέρουν ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει το ευρώ και να επιστρέψει στη δραχμή”.
Οι πληροφορίες του Der Spiegel διαψεύστηκαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Στο μεταξύ όμως το ευρώ κατρακύλησε έναντι του δολαρίου.
Aν συνέβαινε κάτι τέτοιο, φυσικά θα έπρεπε να αναζητήσουμε την άκρη στην ... άλλη άκρη του Ατλαντικού. Τέτοιες αποφάσεις δεν παίρνονται από μόνο από μια Ελλάδα στην κατάσταση που είναι σήμερα και από μια τέτοια κυβέρνηση "μειωμένης κυριαρχίας"!
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, θορυβημένη από τις προθέσεις της Αθήνας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγκάλεσε έκτακτη συνάντηση σήμερα στο Λουξεμβούργο, ενώ στην ατζέντα φέρεται να είναι και η γρήγορη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Όπως επισημαίνεται, με δεδομένη την κρισιμότητα του ζητήματος, η συνάντηση έχει χαρακτηριστεί άκρως εμπιστευτική και θα παραβρεθούν μόνο οι υπουργοί Οικονομικών και ανώτατοι αξιωματούχοι.
Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Wolfgang Schäuble σκοπεύει να αποτρέψει την Ελλάδα από μία τέτοια κίνηση ενώ θα έχει στην κατοχή του εσωτερικό έγγραφο που έχουν συντάξει ειδικοί του υπουργείου του και το οποίο θα αναφέρεται στις σοβαρές συνέπειες της υιοθέτησης νέου νομίσματος. Σύμφωνα με το έγγραφο το νέο νόμισμα θα υποτιμηθεί έως 50% έναντι του ευρώ οδηγώντας σε μεγάλη αύξηση του χρέους της Ελλάδας.
Το γερμανικό υπουργείο υπολογίζει πως το έλλειμμα θα αυξηθεί στο 200% του ΑΕΠ έπειτα από την υποτίμηση του νομίσματος. “Η αναδιάρθρωση του χρέους θα είναι αναπόφευκτη,” αναφέρουν οι ειδικοί στο έγγραφο. Η έξοδος από την Ευρωζώνη σύμφωνα με το έγγραφο θα έχει ως συνέπεια τη μαζική φυγή κεφαλαίων και η Ελλάδα θα αναγκαστεί να εφαρμόσει ελέγχους στις μεταφορές κεφαλαίων γεγονός που δεν είναι συμβατό με τους κανονισμούς της εσωτερικής αγοράς της Ε.Ε. Επιπλέον η Ελλάδα θα αποκλειστεί από τις αγορές για τα επόμενα χρόνια.
Το δημοσίευμα σημειώνει πως δεν είναι ξεκάθαρο αν είναι εφικτή από νομικής πλευράς η έξοδος της χώρας από την Ευρωζώνη ενώ ειδικοί πιστεύουν πως θα είναι απαραίτητη και η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, επισημαίνει πως σοβαρές θα είναι και οι συνέπειες για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο καθώς η αλλαγή του νομίσματος θα “εξαφανίσει” την κεφαλαιακή τους βάση ενώ οι ξένες τράπεζες θα υποχρεωθούν σε σημαντικές ζημιές λόγω των ομολόγων που κατέχουν.
Επίσης αναφέρει πως η ΕΚΤ θα αναγκαστεί να διαγράψει σημαντικό μέρος των απαιτήσεων της τις οποίες το γερμανικό υπουργείο υπολογίζει σε 40 δισ. ευρώ ενώ το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών θα επωμιστεί η Γερμανία καθώς συμμετέχει με 27% στα κεφάλαια της ΕΚΤ.
Μετά το δημοσίευμα του “Der Spiegel” το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα υποχωρεί σε ποσοστό έως και 1,10% έναντι του δολαρίου, στο χαμηλό ημέρας των 1,4380 δολαρίων/ ευρώ.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Πάτρα: Συγκροτούν σύλλογο οι Αφγανοί μετανάστες

Ζουν και εργάζονται στην περιοχή εδώ και χρόνια



Στη σύσταση συλλόγου προχωρούν οι μετανάστες από το Αφγανιστάν που ζουν στην Πάτρα. Πρόκειται για μετανάστες που αποφάσισαν να ζήσουν και να εργαστούν στην περιοχή μας.
Ιδρυτικά μέλη του συλλόγου είναι 70 άτομα που κατέχουν ταξιδιωτικά έγγραφα και επιδιώκουν τη συνεργασία με την τοπική κοινωνία.
Ο εκπρόσωπός τους Ναζαρί Αμάν, που βρίσκεται στην περιοχή από το 2007, μίλησε για το θέμα στην εφημερίδα της Πάτρας «Πελοπόννησος», τονίζοντας ότι πλέον δεν σκέφτεται να φύγει από την Ελλάδα. «Ο καθένας αποφασίζει για το δρόμο που θα διαλέξει», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο Ναζαρί Αμάν δηλώνει ότι οι πολίτες είναι γενικά καλοί με τους μετανάστες, ωστόσο προσθέτει πως υπάρχουν και περιστατικά που τους αδικούν και τους πληγώνουν.


Ραδιενεργός απειλή στη γειτονιά μας? Κοζλοντούϊ: ανακάλυψαν ρωγμές στον αντιδραστήρα 5



Ανησυχία έχει προκαλέσει στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων η είδηση για την ύπαρξη ρωγμών στον αντιδραστήρα 5 του Κοζλοντούι. Η Βουλγαρία επιμένει ότι δεν υπάρχει διαρροή ραδιενέργειας και επιχειρεί να καθησυχάσει τη διεθνή κοινότητα, στον απόηχο της πυρηνικής κρίσης που συνεχίζεται ακόμη στη Φουκουσίμα.....

Τα «μηχανικά ελαττώματα» εντοπίστηκαν στη διάρκεια ελέγχου, θα αποκατασταθούν άμεσα και δεν επηρεάζουν το σχέδιο για την επαναλειτουργία του αντιδραστήρα στις αρχές Ιουνίου, έσπευσαν να διευκρινίσουν Βούλγαροι αξιωματούχοι.


Εσωτερική διαρροή

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο που μετέδωσε την είδηση, οι ρωγμές εντοπίστηκαν στα προστατευτικά περιβλήματα των 37 από τις 61 ράβδους ελέγχου του αντιδραστήρα. Ολες οι ράβδοι πρόκειται να αντικατασταθούν προληπτικά. Την περασμένη εβδομάδα τα επίπεδα ραδιενέργειας είχαν αυξηθεί μέσα στο κέλυφος του ίδιου αντιδραστήρα, όχι όμως και έξω από το κτίριο. Πέρυσι ένα ανάλογο περιστατικό στον αντιδραστήρα 6 είχε σημάνει επίσης συναγερμό, ενώ στο τέλος Απριλίου, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης, διαπιστώθηκε αύξηση στα επίπεδα ραδιενεργού αερίου xenon (Χe 133).

Οι αντιδραστήρες πεπιεσμένου ύδατος 5 και 6 είναι σοβιετικής τεχνολογίας, κατασκευάστηκαν το 1987 και το 1991 αντίστοιχα και είναι οι μόνοι που λειτουργούν σήμερα στο Κοζλοντούι, το μοναδικό πυρηνικό σταθμό της γειτονικής χώρας. Οι τέσσερις υπόλοιποι αντιδραστήρες, παλαιότερης τεχνολογίας, τέθηκαν εκτός λειτουργίας, σε έναν από τους όρους που έθεσε η Ευρωπαϊκή Ενωση προκειμένου να δεχθεί τη Βουλγαρία στους κόλπους της το 2007. Ενδεικτικό είναι πάντως ότι παλαιότερη έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας τους είχε κατατάξει στους 10 πιο επικίνδυνους αντιδραστήρες παγκοσμίως.

Η Βουλγαρία εξετάζει εδώ και χρόνια την κατασκευή ενός νέου πυρηνικού σταθμού κοντά στην πόλη Μπέλενε, ανατολικότερα του Κοζλοντούι, επίσης επάνω στον Δούναβη. Το καλοκαίρι του 2010 όμως η βουλγαρική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι παγώνει επ’ αόριστον τη σχεδιασμένη κατασκευή του λόγω της αβεβαιότητας για την απόσβεση της επένδυσης.


Τεστ αντοχής

Σε γενικές γραμμές οι Βούλγαροι φαίνεται ότι επιδοκιμάζουν την πυρηνική ενέργεια, ως μία φθηνή μορφή ενέργειας, καθώς το 48% τάσσεται υπέρ της και μόλις το 15% την αποδοκιμάζει. Με φόντο τον εφιάλτη της Φουκουσίμα, η Ε.Ε. σκοπεύει να υποβάλει σε «τεστ αντοχής» όλους τους πυρηνικούς αντιδραστήρες της γηραιάς ηπείρου προκειμένου να διαπιστώσει αν πληρούν τους κανονισμούς ασφαλείας. Οι υπεύθυνοι του Κοζλοντούι επιμένουν ότι το εργοστάσιο έχει υποστεί 25 εντατικούς ελέγχους τα τελευταία 12 χρόνια, ενώ οι 23 χιλιάδες περίπου κάτοικοι της πόλης, μίας από τις πλέον φτωχές περιοχές της Ευρώπης, ευελπιστούν επίσης ότι θα «αντέξει».

NΑΤΑΣΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ

πηγή

Απίστευτο καφριλίκι απο ''φτωχά διανοητικούς'' οπαδούς του Ηρακλή....Βάζουν την ποδοσφαιρική-ομάδα τους πάνω απο την Πατρίδα.



ΟΧΙ ΣΤΗΝ Β ΕΘΝΙΚΗ...ΣΤΗΝ Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ  ΝΑ ΠΑΤΕ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ...
ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ....

Απίστευτες καταστάσεις στον Ηρακλή. Οι οπαδοί της ομάδας ανακοίνωσαν τις προτάσεις τους ζητώντας, μεταξύ άλλων, επαφές με τούρκικες εταιρίες για την κατασκευή γηπέδου στη Μίκρα με την ονομασία “Κεμάλ Ατατούρκ”....
Επίσης ζητούν συνάντηση με τον πρόξενο των Σκοπίων, δημιουργία άτυπου διευρυμένου διοικητικού συμβουλίου στην ΠΑΕ, κάλεσμα σε όλους του πολιτικούς και πολιτειακούς φορείς, καθώς και συμμετοχή στην γενική απεργία της 11ης Μαϊου, ήταν οι προτάσεις-απαιτήσεις της συντονιστικής επιτροπής των οπαδών του Ηρακλή που συνεδρίασε χθες το βράδυ, προς τους φορείς του συλλόγου.



Αναλυτικά:

"Μετά τη συνέλευση της συντονιστικής επιτροπής των οπαδών του Ηρακλή καθώς και πλήθος κόσμου, καταλήξαμε σε κάποιες προτάσεις τις οποίες απευθύνουμε σε συγκεκριμένους θεσμούς του Ηρακλή.

Προτείνουμε – παρακαλούμε – απαιτούμε από τη διοίκηση του Γυμναστικού Συλλόγου Ηρακλής αύριο Παρασκευή 6/5 να συγκαλέσει σύσκεψη μεταξύ της διοικούσας επιτροπής της ΠΑΕ, πρώην παραγόντων του ποδοσφαιρικού τμήματος αλλά και κάθε ενδιαφερομένου που τυχόν να υπάρχει, έτσι ώστε να συσταθεί άμεσα ένα άτυπο Δ.Σ. το οποίο θα είναι δυναμικό αλλά και κοινά αποδεκτό πίσω από το οποίο θα στρατευθεί ολόκληρος ο λαός του Ηρακλή και θα προχωρήσει προς την ανατροπή της απόφασης της Ε.Π.Ο.

Προτείνουμε – παρακαλούμε – απαιτούμε από τον Γ.Σ. Ηρακλής το Σάββατο 7/5 να καλέσει ονομαστικά στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο, όλους τους βουλευτές της Μακεδονίας, όλους τους περιφερειάρχες, όλους τους δημάρχους του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, όλα τα μέλη (πρώην και νυν) των διοικήσεων της ΠΑΕ, ΚΑΕ, γς, όλους τους αθλητές (πρώην και νυν) του συλλόγου, όλους τους δημοσιογράφους αλλά και κάθε επιφανή οπαδό του Ηρακλή, με σκοπό τη δημιουργία ενός σώματος το οποίο θα κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις, νομικές και πολιτικές, τόσο για την ανατροπή της απόφασης της Ε.Π.Ο. όσο και για το άνοιγμα των φακέλων όλων των ΠΑΕ από τη διακομματική επιτροπή της βουλής.

Προτείνουμε σε όσους απαρτίσουν αυτό το σώμα να στηρίξουν την πρωτοβουλία των μελών του ελληνικού κοινοβουλίου για τη μη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή διοργάνωση της UEFA.

Προτείνουμε – παρακαλούμε – απαιτούμε από τον ΓΣ Ηρακλής να διοργανώσει την Τρίτη 10/5, ένα τεράστιο ειρηνικό συλλαλητήριο στη πλατεία Αριστοτέλους στο οποίο θα παραστούν όσοι θα βρίσκονται στη σαββατιάτικη συγκέντρωση στο Βελλίδειο.

Προτείνουμε – παρακαλούμε – απαιτούμε από το ΓΣ Ηρακλής να συναντηθεί άμεσα με τον πρόξενο της FYROM στη Θεσσαλονίκη.

Προτείνουμε – παρακαλούμε – απαιτούμε από τη συσταθείσα επιτροπή γηπέδου να συνεδριάσει άμεσα και να προβεί σε διερευνητικές επαφές μέσω του τούρκικου προξενείου με κατασκευαστικές επιχειρήσεις της γειτονικής χώρας για την ανέγερση γηπέδου με το όνομα «Κεμάλ Ατατούρκ» στη Μίκρα.

Τέλος καλούμε ολόκληρο το λαό του Ηρακλή να οπλιστεί με υπομονή και κουράγιο και να συμμετάσχει κατά χιλιάδες με συγκροτημένο μπλοκ στη γενική απεργία της Τετάρτης 11/5.

Ψηλά το κεφάλι, πίστη και περηφάνια!

103 χρόνια Ηρακλής εκτός κατεστημένου!!!

Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Ηρακλή - Apache Club - Athens Club - Σ.Φ.Η.Σ.Ε. - Σ.Φ.Η.Ε.Λ. - Σ.Φ.Η. ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ "IMMORTAL" - BLUE BOYS - Αυτόνομη Θύρα 10", αναφέρει η ανακοίνωση.



ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...