Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

"Καρφώθηκαν" τα spreads μετά τις δηλώσεις του Γ.Παπανδρέου!


Αμέσως μετά τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σήμερα στην Βουλή περί "αδυναμίας της Ελλάδας να ζήσει έστω και μία ημέρα χωρίς το δάνειο των 110 δισ. ευρώ" έγινε το αναμενόμενο: Ανέβηκαν τα spreads και τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS)! To spread διαμορφώθηκε στις 1.240 μ.β. μετά από μερικές ημέρες ύφεσης και τα πενταετή ελληνικά CDS διαμορφώνονται στις 1.464 μ.β.! Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και η Πορτογαλία που αντικειμενικά έχει μεγαλύτερο πρόβλημα χρεόυς από την Ελλάδα ανέβηκε μόλις στις 652 μ.β. (+1,63 μ.β.), την ημέρα μάλιστα που τέθηκε υπό την "ομπρέλα" του Μνημονίου!
Η απόδοση των διετών ελληνικών ομολόγων βρέθηκε στο 24%  και βέβαια είναι απίστευτα υπερβολική όσον αφορά τον κίνδυνο που σηματοδοτεί για μια μη εθελοντική αναδιάρθρωση πριν τον Ιούνιο του 2013. Αυτό σημείωσε και οSteven Major της HSBC σύμφωνα με δημοσίευμα του Dow Jones Newswires.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η τράπεζα «βλέπει» πιθανότητα 20% να μην συμβεί καμιάς μορφής αναδιάρθρωση, 30% στην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των βραχυπρόθεσμων τίτλων και 35% στην οργανωμένη αναδιάρθρωση των μακροπρόθεσμων τίτλων.
«Οι τιμές των ελληνικών ομολόγων για το διάστημα 2012- 2014, όπως φαίνεται στο διάγραμμα, είναι εξαιρετικά χαμηλές δεδομένου του ότι δεν θα υπάρξει καμία αναδιάρθρωση, εθελοντική η μη, για το επόμενο τουλάχιστον έτος», ανέφερε ο κ. Steven Major.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...