Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Πολυπολιτισμική ανεκτικότητα: Πακιστανοί φτύνουν ιερείς στην Θήβα


Γράφει το Θήβα press :
Επιβεβαιωμένες πληροφορίες που έφτασαν στο Θήβα press αναφέρουν ότι ομάδες αλλοδαπών επιτίθενται σε ιερείς έξω από τις εκκλησίες!
Τι συμβαίνει; Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν το πρώτο περιστατικό να συμβαίνει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και μάλιστα χθες το απόγευμα.
Την στιγμή λοιπόν που ο ιερέας και ένας λαϊκός έβγαιναν από τον ναό, ομάδα πιθανόν Πακιστανών τους περικύκλωσε απειλητικά και άρχισε να φτύνει αυτούς και την εκκλησία.
Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, στον Ιερό Ναό του Ευαγγελιστή Λουκά το απόγευμα του Σαββάτου.
Σύμφωνα με την μαρτυρία που έχουμε, την στιγμή που χτυπούσαν οι καμπάνες για τον Εσπερινό, μια ομάδα αλλοδαπών, συμπεριφέρθηκε με τον ίδιο τρόπο, όπως δηλαδή και στο προηγούμενο περιστατικό.
"Νιώθουμε ότι κινδυνεύουμε! Η κατάσταση είναι απερίγραπτη. Η πλατεία του Αγίου Γεωργίου έχει μετατραπεί σε χώρος φιλοξενίας αλλοδαπών που ενοχλούν τους περαστικούς, πίνουν και ασεβούν σε έναν Ιερό χώρο" μας ανέφερε πριν από λίγο τηλεφωνικά κάτοικος της περιοχής και διερωτήθηκε: "Δεν σας κάνει εντύπωση που τα παιδιά στο παρελθόν έπαιζαν στην πλατεία του Αϊ Γιώργη και σήμερα έχουν κλειστεί στα σπίτια τους;"
Πραγματικά είναι δυο περιστατικά που θα πρέπει να μας προβληματίσουν αλλά και να κάνουν όσους "κυβερνούν" αυτόν τον τόπο να πάρουν δραστικά μέτρα, εναντίον όσων διαταρράσουν την ησυχία μας και εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι "οι Έλληνες είναι καλός λαός". Ή κάποιος φίλος αναγνώστης μας είπε ότι "κάποιοι αλλοδαποί θέλουν να φύγουμε εμείς από την χώρα μας"
Η Ελλάδα είναι φιλόξενος τόπος αλλά δεν έχει δεχθεί ποτέ στην ιστορία να καταπατηθούν τα ιδανικά της! Αυτό ας το έχουν στο νου τους όσοι προκαλούν!

Βρετανία:Το εμβόλιο κατά της γρίπης των χοίρων θα βρίσκεται μέσα στο εμβόλιο κατά της εποχικής γρίπης



Ο συνδυασμός του εμβολίου κατά της εποχικής γρίπης με το εμβόλιο κατά της γρίπης των χοίρων θα αποτρέψει τους ανθρώπους από το να απορρίψουν τον εμβολιασμό για την γρίπη των χοίρων, λαμβάνοντας ταυτόχρονα τη συνήθη προστασία κατά των ιών της εποχικής γρίπης .
Ωστόσο, εκφράστηκαν ανησυχίες σχετικά με το εμβόλιο κατά της γρίπης των χοίρων, μετά από πιθανές παρενέργειες που αναφέρθηκαν σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες εξαιτίας του εμβολίου. Το βρετανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι πρόκειται να διαβεβαιώσει τους ασθενείς ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές.
Η κυβέρνηση έχει πάνω από 30 εκατομμύρια εμβόλια κατά της γρίπης των χοίρων που έχουν ξεμείνει μετά από το περσινό ξέσπασμα της πανδημίας της γρίπης των χοίρων.
Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας έχει συστήσει στις κυβερνήσεις να διατηρήσουν τη χορήγηση του εμβολίου κατά τη διάρκεια της «μετά-πανδημικής» περιόδου για προστασία από πιθανή αναζωπύρωση του στελέχους H1N1.
Το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε να εφαρμόσει τη συμβουλή αμέσως.
Μέχρι 7 εκατομμύρια άτομα λαμβάνουν το εμβόλιο κατά της εποχικής γρίπης κάθε χρόνο το οποίο προσφέρεται στις ευάλωτες ομάδες, όπως σε άτομα άνω των 65 ετών, άτομα με καρδιακές νόσους ή άσθμα και άλλες πνευμονοπάθειες, οι πάσχοντες από διαβήτη, καθώς και άλλους.
Το περασμένο έτος 4.5 εκατομμύρια άνθρωποι εμβολιάστηκαν κατά της γρίπης των χοίρων, και η περισσότερη έμφαση δόθηκε στους εργαζομένους στον τομέα της υγείας, οι έγκυοι και τα παιδιά κάτω των πέντε ετών. Ωστόσο, εκατομμύρια άνθρωποι αρνήθηκαν τον εμβολιασμό, διότι ανησυχούσαν ότι δεν είχε δοκιμαστεί πλήρως.
Η ασφάλεια του εμβολίου κατά της γρίπης των χοίρων που κατασκευάζεται από την GlaxoSmithKline (GSK), διερευνήθηκε από τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές, μετά από πιθανές συνδέσεις με τη ναρκοληψία, μια σπάνια πάθηση που κάνει τους ανθρώπους να κοιμούνται ξαφνικά.
Οι υγειονομικές αρχές στη Φινλανδία ανέστειλαν το πρόγραμμα εμβολιασμού, τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους μετά από αναφορές για ναρκοληψία σε οκτώ άτομα που είχαν εμβολιαστεί.
Μέχρι στιγμής έχουν υπάρξει 27 αναφορές υποψίας ναρκοληψία σε ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη οι οποίοι είχαν προηγουμένως εμβολιαστεί με το Pandemrix, το εμβόλιο της γρίπης των χοίρων H1N1 που κατασκεύασε η GSK.
Έχουν αναφερθεί και άλλες δέκα περιπτώσεις στη Σουηδία, έξι στη Γαλλία και από μία στη Γερμανία και τη Νορβηγία. Δεν έχουν αναφερθεί περιπτώσεις στη Βρετανία.
Η Υπουργός Υγείας δήλωσε ότι η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Υγείας, η οποία παρακολουθεί τα εμβόλια, είχε δώσει το εγκρίνει τον εμβόλιο H1N1, μετά τους φόβους για το ξέσπασμα ναρκοληψίας στην Ευρώπη.
Είπε: «Μέχρι τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, το εμβόλιο είχε δοθεί σε 5.5 εκατομμύρια ανθρώπους και δεν έχουν σημειωθεί κρούσματα ναρκοληψία στη Βρετανία. Υπάρχει πολύ μικρή αλλαγή στον εμβολιασμό κατά της εποχικής γρίπης ο οποίος θα εξακολουθεί να παρέχει προστασία από ένα μεγάλο αριθμό ιών γρίπης. Είναι σαφές ότι έχει προστεθεί και το εμβόλιο κατά της γρίπης των χοίρων. Οι άνθρωποι θα ενημερώνονται για αυτό όταν λαμβάνουν την επιστολή που θα τους καλεί να εμβολιαστούν και έτσι δεν θα αποτελεί έκπληξη. "
Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εξέφρασε την ανησυχία του ότι τα παιδιά που τους δίδεται μια δεύτερη δόση του εμβολίου κατά της γρίπης των χοίρων μπορεί να αναπτύξουν, ταυτόχρονα, υψηλό πυρετό.
Οι γονείς και οι γιατροί κλήθηκαν να ελέγξουν την θερμοκρασία των παιδιών αφότου μετά από μία έρευνα διαπιστώθηκε ότι είχαν περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν τον πυρετό μετά τη δεύτερη δόση σε σύγκριση με μετά την πρώτη. Οι νεαροί είχαν επίσης περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν πόνο στο σημείο της ένεσης, καθώς και υπνηλία, ευερεθιστότητα και απώλεια της όρεξης, μετά τη δεύτερη δόση.
Στη Βρετανία, 457 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας της γρίπης των χοίρων που κόστισε τη κυβέρνηση περισσότερα από £ 1.2 δισεκατομμύρια.
Η έκθεση αναφέρει ότι υπήρχε έλλειψη ευελιξίας από την στιγμή που το Υπουργείο Υγείας υπέγραψε συμβάσεις για τα εμβόλαι της γρίπης με τους κατασκευαστές φαρμάκων GlaxoSmithKline (GSK), και Baxter.
Η Baxter συμφώνησε σε μια «ρήτρα διακοπής» που επιτρέπει την κυβέρνηση να ακυρώσει την απόφασή της για ορισμένες από τις δόσεις, αλλά η GSK αρνήθηκε.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...