Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Εγκαίνια του Μνημείου των πεσόντων Ρώσων Στρατιωτών στην Αλεξανδρούπολη



Με λαμπρότητα τελέστηκαν, την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου τα εγκαίνια του μνημείου των πεσόντων Ρώσων Στρατιωτών, στην πλατεία του Μητροπολιτικού Ναού Αλεξανδρούπολης, δίπλα στο ....εκκλησιαστικό Μουσείο. Το τρισάγιο τελέσθηκε από το Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο και τον αρχιεπίσκοπο του Ροστώφ, Μερκούριο,
ο οποίος εκπροσώπησε τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλο.

Το μνημείο είναι αφιερωμένο στη μνήμη των τριάντα στρατιωτών της 3ης Μεραρχίας Στρατού από την ρωσική πόλη Σταροϊνγέρμαν Λάνσκη, που βρίσκεται κοντά στην Αγία Πετρούπολη, οι οποίοι πέθαναν από τύφο κατά τη διάρκεια του ρωσοτουρκικού πολέμου...»

Άγημα του ρωσικού πολεμικού πλοίου μετέφεραν από τον Μητροπολιτικό Ναό τα οστά των Ρώσων στρατιωτών μέσα σε ξύλινη λειψανοθήκη, με τις καμπάνες να κτυπούν πένθιμα και την στρατιωτική μπάντα του πλοίου να παιανίζει πένθιμο εμβατήριο. Ακολούθησε Νεκρώσιμο Τρισάγιο που τέλεσαν οι δύο Μητροπολίτες και στην συνέχεια μαζί με τον Γενικό Πρόξενο της Ρωσίας τοποθέτησαν τα λείψανα σε ειδική κρύπτη στην βάση του Μνημείου, η οποία σφραγίσθηκε διαπαντός. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές. Μετά την κατάθεση, ακολούθησε ο Αγιασμός των Εγκαινίων του Μνημείου και οι ομιλίες για τα Εγκαίνια.

Στην τελετή παρευρέθηκαν  ο Δήμαρχος της ρωσικής πόλης Σοσνόβυι Μπορ, κ. Dimitri Puleavski, ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στην Θεσσαλονίκη, κ. Alexey Popov, τα μέλη της ρωσικής αποστολής, εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας, καθώς επίσης βουλευτές της περιοχής, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος πολιτών.

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος στην ομιλία του ανέφερε το χρονικό της απόφασης για την δημιουργία του σημείου αναφοράς των σχέσεων των δύο χωρών, τονίζοντας την ευτυχή συγκυρία της παρουσίας του κ. Αλεξέι Ποπόφ στη χώρα μας, ευχαριστώντας όλους τους συντελεστές του έργου.

Ο Μητροπολίτης Ροστώφ κ. Μερκούριος στάθηκε στο ήθος των στρατιωτών εκείνων που δεν επιζητούσαν ευμάρεια και απόκτηση αγαθών για τους εαυτούς τους αλλά έδωσαν και την ζωή τους για να προστατέψουν, να διαφυλάξουν και να καλυτερεύσουν την ζωή άλλων ανθρώπων αγνώστων σε αυτούς.

Ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στην Θεσσαλονίκη κ. Αλεξέι Ποπόφ επεσήμανε τη μακρόχρονη φιλία που συνδέει τους δύο λαούς, ευχαρίστησε το Δήμο Αλεξανδρούπολης, τη Μητρόπολη και τους τοπικούς πολιτιστικούς φορείς για την φιλοξενία και προσέφερε μετάλλια εκ μέρους της Ρωσικής Κυβέρνησης σε όλους όσους συνέδραμαν στην ανέγερση του μνημείου.


Την εκδήλωση έκλεισαν δύο παλιννοστούντες ομογενείς συμπατριώτες μας οι οποίοι διάβασαν ποιήματα για τους Ρώσους κεκοιμημένους στρατιώτες.

Εκ μέρους της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης διανεμήθηκαν στον κόσμο εικόνες του Πολιούχου Αγίου Νικολάου με τους Καθεδρικούς Ναούς της Αλεξανδρούπολης και του Σόσνοβυ Μπορ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κατασκευή του μνημείου των πεσόντων Ρώσων στρατιωτών συνέβαλλαν σημαντικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παλιννοστούντων Επιχειρηματιών Κώστας Γκαμπαερίδη, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ρωσικό Σπίτι» καθώς και παλιννοστούντες τεχνίτες που προσέφεραν εθελοντική εργασία.







ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ;



Στις δηλώσεις που έκανε κατά την αποχώρηση του σήμερα ο Κάρολος Παπούλιας απο την παρέλαση, είπε με δάκρυα στα μάτια ότι κακώς τον χαρακτηρίζουν "προδότη", γιατί αυτός πολέμησε για την Ελλάδα το 1940, σε ηλικία 15 ετών.
Φαίνεται πως ο...


Πρόεδρος δεν θυμάται καλά την ηλικία του, καθώς σύμφωνα με το Wikipedia, ο Παπούλιας γεννήθηκε το 1929, και το 1940 ήταν 11 ετών.
Τώρα αν ήταν αντάρτης στα 11 του χρόνια, είναι άλλο θέμα!..
To σίγουρο όμως είναι ότι ο Παπούλιας έδωσε με επιτυχία άλλες ενδιαφέρουσες μάχες,
όπως η συμβολή του στο να βγει ο Παπανδρέου από τη δύσκολη θέση για το «κωλόσπιτο»
της Εκάλης.

Σύμφωνα με την φορολογική δήλωση του Ανδρέα Παπανδρέου ο Τζορτζ Χάλαγκ-
οικογενειακός φίλος- και ο Κάρολος Παπούλιας ήταν από εκείνους από τους οποίους ο Παπανδρέου δανείστηκε για να χτισθεί η βίλα του πάθους του με τη Μιμή.

Για το αν πολέμησε η όχι ο Παπούλιας θα μπορούσε να μας δώσει τα φώτα ο
Μανώλης Γλέζος ή όλοι εκείνοι οι ήρωες πολέμου που ζουν ακόμη και παρελαύνουν
με περηφάνια τις αναμνήσεις τους, λαμβάνοντας μια πετσοκομμένη σύνταξη από το παρακράτος που ο Παπούλιας, ο Τσοχατζόπουλος, ο Τσουκάτος, ο Σημίτης, ο
Γιωργάκης ο φίλος του Λούβαρη και του Ντόρη Μαργέλου με τη βίλα στη Πάρο,
δημιούργησαν 37 χρόνια τώρα.

Καλά θα κάνει ο σιωπηλός Παπούλιας να μην προκαλεί με τις δηλώσεις τους σ
αυτή τη τραγική συγκυρία.

Το θέαμα του Ανώτατου Άρχοντα της Εκκλησίας να σουλατσάρει στο Κατάρ με τον Λαυρεντιάδη, της διεφθαρμένης Proton Bank και του Παπούλια που αποκαλεί
μειοψηφία τους πολίτες που βλέπουν τα παιδιά τους να λιποθυμούν στα σχολεία
είναι η απόδειξη του ξεπεσμού της ψευδεπίγραφης Δημοκρατίας μας.

Επαναλαμβάνουμε ότι ο Παπούλιας λαμβάνει ως αποζημίωση 350.000 ευρώ το χρόνο,
1000 ευρώ τη μέρα, ενώ ο Ιερώνυμος ασχολείται με το real estate του παγκαριού.

Ζήτω η Δημοκρατία…



Από το : Κουρδιστό Πορτοκάλ

ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ.



Η ομιλία της κυρίας Παπαρήγα θυμίζει κακόγουστο ανέκδοτο. Έφτασε στο σημείο να πει ότι δεν φταίει ο ΓΑΠ για την κρίση αλλά φταίει που στηρίζει τον …καπιταλισμό!
Αυτό το ρεσιτάλ αηδίες και εξαπάτησης μπορεί να οφείλεται μόνο σε εκβιασμό ή σε διάθεση εξαφάνισης από την πολιτική ζωή.
Βρείτε κάπου να την διαβάσετε, δεν τολμάμε κάν να κάνουμε σοβαρή κριτική στο κομμουνιστικό δεκανίκι των απατεώνων. Αίσχος και ντροπή, πλήρης απογοήτευση.
Λιάνα και Παφίλη δεν την κάνετε σιγά σιγά;


olympia.gr

Χρεοκοπία και Νέα Δημοκρατία «βλέπουν» οι επενδυτικοί οίκοι




Νέα συμφωνία για  την ευρωζώνη, πιθανή χρεοκοπία της  Ελλάδας και επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές, βλέπουν  επενδυτικοί οίκοι για το άμεσο  μέλλον της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα η «Merill Lynch» εξέφρασε την ανησυχία της για το δημοψήφισμα υποστηρίζοντας πως «η εν λόγω απόφαση διακυβεύει, εκτός από το ελληνικό πρόγραμμα, τις προοπτικές της ευρωζώνης να αντλήσει κεφάλαια εκτός Ευρώπης, σε περίπτωση ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας στην Ελλάδα, κάτι αρκετά πιθανό σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Το δημοψήφισμα εγείρει ερωτήματα σχετικά με την εκταμίευση της δόσης των 8 δισ. ευρώ από την τρόικα στις αρχές Νοεμβρίου», αναφέρει χαρακτηριστικά στην έκθεσή της η επενδυτική τράπεζα «Merill Lynch».

Η
«Credit Suisse» σε έκθεσή της με τίτλο «Another Greek Surprise» αναφέρεται στο «χειρότερο σενάριο» αυτό της μη εκταμίευσης της δόσης από το ΔΝΤ και την ΕΕ, με συνέπεια να μην αποκλείεται η χρεοκοπία. Η ΕΚΤ θα σταματήσει να αγοράζει ελληνικά ομόλογα και η Ελλάδα θα βυθιστεί σε ύφεση. Σύμφωνα πάντα με τους αναλυτές, το δημοψήφισμα δεν πρόκειται να διεξαχθεί, ενώ στη θέση του θα λάβουν χώρα εθνικές εκλογές στις οποίες θα επικρατήσει η Νέα Δημοκρατία. Το ρεαλιστικό σενάριο της έκθεσης, αναφέρεται σε καταψήφιση της δανειακής σύμβασης από τους Έλληνες και την ενδεχόμενη χαλάρωση των όρων από της τρόικα, κάνοντας λόγο για αύξηση του «κουρέματος» των ελληνικών ομολόγων που ενδέχεται να αγγίξει το 80%.

Αξιοσημείωτο είναι το πρωτοσέλιδο χτύπημα των
«New York Times»  που σε εκτενές ρεπορτάζ – χρονικό των δραματικών εξελίξεων στην πολιτική σκηνή της χώρας μας, φιλοξενούν τις εκτιμήσεις αναλυτών για σίγουρη ή αναπόφευκτη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

«Τώρα είναι η ώρα να σκεφτούμε το άλλοτε ασύλληπτο: Μετά από δέκα χρόνια η Ελλάδα μπορεί να σταματήσει τη χρήση του ευρώ και να επιστρέψει τη δραχμή», αναφέρει το δημοσίευμα.


Σύμφωνα με τους New York Times, πολλοί είναι σήμερα οι αναλυτές που εκτιμούν πως η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι η καλύτερη λύση, όποιες και αν είναι οι οικονομικές επιπτώσεις που η εν λόγω επιλογή θα έχει. Όπως μάλιστα αναφέρεται στο δημοσίευμα, η μειονότητα των Ελλήνων που κατά τη διάρκεια της κρίσης δηλώνει υπέρ της επιστροφής στη δραχμή, είναι πολλοί πιθανό να βρει υποστηρικτές, ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος.


«Η πτώχευση είναι βέβαιη, οι καταθέσεις θα φύγουν εκτός συνόρων και ο πληθωρισμός θα αυξηθεί, ενώ η επιστροφή της χώρας στις αγορές θα πάρει πολλά χρόνια», σημειώνεται.


Ωστόσο, οι υποστηρικτές της δραχμής υποστηρίζουν ότι οι χειρότεροι φόβοι είναι υπερτιμημένοι.


Το δημοσίευμα επικαλείται δηλώσεις του κ. Βασίλη Σεραφειμάκη, στελέχους της Avinoil, που υποστηρίζει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι χρησιμοποιεί ένα ξένο νόμισμα, ενώ η παλαιά ισοτιμία θα επέτρεπε να εκτυπώσουμε χρήματα.


Στο δημοσίευμα σημειώνεται ακόμη ότι και εκτός Ελλάδας, οι οικονομολόγοι Νουριέλ Ρουμπινί, Κένεθ Ρογκόφαλλά και ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος ζητούν την προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.



ΠΗΓΗ

Ρωσικό "χαστούκι" στον Γ.Παπανδρέου - Ν.Μεντβέντεφ: Είσαι λαϊκιστής


Ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ ανταπέδωσε για άλλη μια φορά στον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου την άθλια συμπεριφορά της κυβέρνησης του τελευταίου έναντι της Ρωσίας (της μοναδικής χώρας που είχε δεχθεί να στηρίξει την Ελλάδα με αντάλλαγμα μόνο το - χαμηλό - επιτόκιο το δανείου του δανείου των 25 δισ. ευρώ) και τον αποκάλεσε εμμέσως πλην σαφώς "λαϊκιστή"! 
Σύμφωνα με την δήλωση του Ν.Μεντβέντεφ από την σύνοδο των G20 από τις Κάννες "Όλος ο κόσμος περιμένει καλές ειδήσεις από την Ελλάδα. Καλές ειδήσεις και όχι εξωτικές και λαϊκίστικες. Περιμένουμε από την Ελλάδα και την ηγεσία της να κάνει το καλύτερο δυνατό".
Είναι σαφές ότι μιλώντας ειρωνικά για "εξωτικές" και επιτιμητικά για "λαϊκίστικες" ειδήσεις αναφέρεται στο δημοψήφισμα που προκήρυξε ο Γ.Παπανδρέου και στον γενικότερο τρόπο που πολιτεύεται.
\Είχαμε σημειώσει και στο παρελθόν ότι η Ρωσία έχει ανοίξει βεντέτα με την κυβέρνηση Παπανδρέου, πρακτικά την έχει "προσπεράσει" και όπου στέκεται δίπλα στην Ελλάδα το κάνει για λόγους που έχουν να κάνουν με τις ευρύτερες γεωπολιτικές-γεωστρατηγικές επιλογές της και την σταθερή υποστήριξη στον ορθόδοξο άξονα...

   

Εθνική ταπείνωση στις Κάννες - Η Άγκελα Μέρκελ επιβάλει στην Ελλάδα τις δικές της αποφάσεις - ακυρώνοντας δύο αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης!


Ο Πρωθυπουργός της χώρας ως εκπρόσωπος ενός ολόκληρου Έθνους έμεινε παρατηρητής των εξελίξεων. Η Ελλάδα παρακολούθησε την επικεφαλής ενός ξένου κράτους να ανακοινώνει τις αποφάσεις για το μέλλον της. Χρονικά, η Άγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε τόσο την ημερομηνία, όσο και το ερώτημα του δημοψηφίσματος που θα γίνει στην Ελλάδα.

Ουσιαστικά, φάνηκε η Άγκελα Μέρκελ να επιβάλει στην Ελλάδα τις δικές της αποφάσεις (και κατ' επέκταση των άλλων) ακυρώνοντας δύο αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.
Ο Πρωθυπουργός (αυτό τουλάχιστον υποστήριζε) πήγαινε να προτείνει ένα δημοψήφισμα επί της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου και δεύτερον ένα δημοψήφισμα μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας.Αντ' αυτού ακούσαμε από τα χείλη της Καγκελαρίου ότι η απόφαση της Ευρώπης είναι πριν τη συμφωνία, το συντομότερο Δυνατό και αρχές Δεκεμβρίου ότι η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει δημοψήφισμα για το εαν θέλει να παραμείνει η όχι στο ευρώ. Άλλαξε και ο χρόνος και το ερώτημα.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ακολούθησε και δεν είχε να ανακοινώσει παρά το ότι η παραπάνω απόφαση είναι πλέον και της... Ελλάδας προσθέτοντας μόνο πως είναι πιθανότερη ημερομηνία η 4η Δεκεμβρίου. Όλα αυτά δείχνουν τι προηγήθηκε.


ΤΟ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ
Απέναντι στις αιτιάσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού η Καγκελάριος είχε να απαντήσει όπως είπε αργότερα ξεκάθαρα στις δηλώσεις της:
"Αν ο ελληνικός λαός πει πως δεν επιθυμεί η χώρα του να μείνει στη ζώνη του ευρώ θα το σεβαστούμε. Είμαστε προετοιμασμένοι"
Εξαπέλυσε μια ευθύτατη απειλή δηλαδή ότι τα όσα ζητά ο Έλληνας Πρωθυπουργός ισοδυναμούν με έξοδο της χώρας απ' το ευρώ.
Ακολούθησε μια εξίσου σκληρή τοποθέτηση του Γάλλου Προέδρου Σαρκοζί. Τι είχε να πει στον Έλληνα Πρωθυπουργό;
"Βρισκόμαστε σε μεγάλη αστάθεια. Θέλουμε οι Έλληνες φίλοι μας να είναι μαζί μας, αλλά υπάρχει ένα πλαίσιο κανόνων για τη σταθερότητα της ευρωζώνης και του ευρώ, το οποίο κανείς δεν πρέπει να παραβεί". Ο Νικολά Σαρκοζί είπε ακόμη ότι "δεν ζητήσαμε τίποτε από το ελληνικό κοινοβούλιο. Θέλουμε όμως να γνωρίζουμε που πηγαίνουν τα χρήματα του Γερμανού , του Γάλλου, του Ευρωπαίου πολίτη”
Το δημοψήφισμα που ανακοίνωσε δηλαδή η Ελλάδα θέτει υπό αμφισβήτηση τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και πως καμία χώρα δεν προτίθεται να δώσει τα χρήματα του λαού της πριν πάρουν απόφαση οι Έλληνες.
Το χαρτί της έκτης δόσης έπεσε σαν ευθύτατη απειλή απ' το ΔΝΤ η Κριστιν Λαγκαρντ:
“Όταν ολοκληρωθεί το δημοψήφισμα και αρθούν όλες οι αβεβαιότητες θα κάνω την εισήγησή μου στο διοικητικό συμβούλιο για την 6η δόση του δανείου στήριξης του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας”
Αν αυτά είπε στην ανακοίνωσή της μετά τη συνάντηση η Κριστίν Λαγκάρντ τότε έυκολα μπορεί κανείς να καταλάβει το πως και το με ποιον τρόπο ειπώθηκαν προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό όταν οι πόρτες ήταν κλειστές.


Η ίδια η Άγκελα Μέρκελ περιγράφοντας την κατάσταση και τη διαπραγμάτευση είπε:
“Ήταν δύσκολη" και πρόσθεσε στο ίδιο ύφος: "Ήταν σκληρή"
Μπορεί κανείς να μην περίμενε το Γ. Παπανδρέου στην είσοδο, μπορεί να “έσπασε” το πρωτόκολλο υποδοχής, μπορεί αυτό να έδειχνε το κλίμα πριν... μετά φάνηκε ότι η ευρώπη μας έδειξε την έξοδο.


newsit

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Unthink: Eλληνοαμερικανοί ιδρύουν το «anti-Facebook»


«Δεν είμαστε ένα ακόμα κοινωνικό δίκτυο. Είμαστε μια κοινωνική επανάσταση». Με αυτό το ανατρεπτικό σλόγκαν ξεκίνησε αθόρυβα τη λειτουργία του....

τοUnthink, που περιγράφει τον εαυτό του ως αντι-Facebook. Το νέο κοινωνικό δίκτυο (
www.unthink.com), με έδρα την Τάμπα της Φλόριντα στις ΗΠΑ, από την πρώτη στιγμή σημειώνει τόσο μεγάλη ανταπόκριση μεταξύ των χρηστών, που η πρόσβαση σε αυτό έχει καταστεί δύσκολη.
Είναι αξιοσημείωτο ότι την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του νέου δικτύου είχαν Ελληνοαμερικάνοι.

Ιδρύτρια και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Unthink Corporation, που βρίσκεται πίσω από το δίκτυο, είναι η Νατάσα Ντέντις, ενώ συνιδρυτές είναι ο Πάνος Κοντσές (που είναι επίσης πρόεδρος) και ο Σπύρος Βέρρας (που είναι και νομικός σύμβουλος), όλοι απόφοιτοι αμερικανικών πανεπιστημίων με μεγάλη επαγγελματική και επιχειρηματική εμπειρία.


Το Unthink, που εμφανίζεται «φιλοσοφημένο» και «συνειδητοποιημένο», σε μια εποχή οικονομικής κρίσης και κοινωνικής αναταραχής, ιδίως μεταξύ των νέων ανά τον κόσμο, υπόσχεται ότι δεν θα πουλήσει ποτέ τα προσωπικά δεδομένα κανενός χρήστη για να αποκομίσει χρηματικά οφέλη, ούτε θα τον «κατασκοπεύει», ούτε θα του «σερβίρει» διαφημίσεις, σε μια προφανή προσπάθεια να διαφοροποιηθεί από τις πολιτικές του Facebook και

άλλων κοινωνικών δικτύων.

Οι χρήστες του Unthink έχουν την πλήρη κατοχή και τον έλεγχο των προσωπικών στοιχείων τους (όνομα, ηλικία, θρησκεία, πολιτικές πεποιθήσεις κ.α.), που θα θελήσουν να προσθέσουν στο «προφίλ» τους. Η εταιρεία που λειτουργεί το Unthink και η οποία έχει λάβει κεφάλαια περίπου 2,5 εκατ. δολαρίων από επενδυτές, θα καλεί τους χρήστες να αποφασίσουν αν θέλουν κάποιες εταιρείες να «χορηγούν» τα προφίλ τους. Με τον τρόπο αυτό, το δίκτυο θα δημιουργεί διαφημιστικά έσοδα. Οι χρήστες όμως, καταβάλλοντας το ποσό των δύο μόλις δολαρίων τον χρόνο, θα έχουν τη δυνατότητα να απαλλάσσονται από οποιαδήποτε διαφήμιση.


Ποια τύχη μπορεί να έχει το Unthink απέναντι στον κολοσσό του Facebook, που πλησιάζει πλέον τα 800 εκατ. χρήστες, θα φανεί στο μέλλον. Πάντως, σύμφωνα με αναλυτές, και μόνο η εμφάνιση ενός ακόμα «εναλλακτικού» κοινωνικού δικτύου αποτελεί σημάδι των καιρών. Δεν είναι τυχαίο ότι το Unthink έχει ήδη δημοσιοποιήσει το ιδεολογικό «μανιφέστο» του, ενώ η επικεφαλής του Νατάσα Ντέντις τόνισε πως «αν θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι, πρέπει να ελέγχουμε τις επικοινωνίες μας».


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Κρήτη «κολυμπάει» στους υδρογονάνθρακες - Εισόδημα 500 δισ. ευρώ για την Ελλάδα



Την άποψη ότι από την εκμετάλλευση των αποθεμάτων υδρογονανθράκων που υπάρχουν νότια της Κρήτης, η Ελλάδα σε βάθος χρόνου 25 ετών θα μπορεί να έχει ένα εισόδημα 500 δισ. ευρώ, με το 5% των χρημάτων αυτών να μένουν στην περιφέρεια Κρήτης, εξέφρασε απόψε, μιλώντας σε εκδήλωση στα Χανιά, ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνης Φώσκολος.
Σύμφωνα με τον κ. Φώσκολο, η αξιολόγηση γεωλογικών, γεωχημικών και λοιπών γεωστοιχείων, που έχουν δημοσιευθεί κυρίως από ξένους επιστήμονες, μάς υποδεικνύει την ύπαρξη μεγάλων αποθεμάτων υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης και ειδικότερα εντός της Μεσογειακής ράχης, έκτασης περίπου 80.000 Km2, με μεγάλο μέρος της να βρίσκεται εντός της Ελληνικής Α.Ο.Ζ.


Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Φώσκολος, από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων η Κρήτη για 25 χρόνια θα πάρει 1,2 δισ. το χρόνο.


Ο κ. Φώσκολος στην ομιλία του παρέθεσε στοιχεία Νορβηγών επιστημόνων, σύμφωνα με τα οποία τα αποθέματα κάτω από την Κρήτη είναι της τάξεως των 20 -22 δισ. βαρέλια πετρέλαιο, ενώ σε αυτά μπορούν να προστεθούν και περίπου 20 δισ. βαρέλια πετρελαίου που βρίσκονται στη ζώνη του Ηροδότου, δηλαδή 150 -175 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.


Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, σημαντικές περιοχές είναι αυτή μεταξύ Τυμπακίου και Πλακιά, επίσης νότια της Κρήτης, όπως και μία ακόμα περιοχή νότια της νήσου Γαύδου.


πηγη

Π. Καμμένος: Μιλαει για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό

Η 6η δόση σκοντάφτει στο δημοψήφισμα λένε Γερμανία και Ολλανδία



Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι G20 θα διαμηνύσουν στον Έλληνα πρωθυπουργό πως το σχέδιο διάσωσης είναι μονόδρομος


Η διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα για την νέα δανειακή σύμβαση «δυσχεραίνει τον σχεδιασμό του ΔΝΤ και της Ευρωζώνης. Δημιουργεί πρόβλημα για το σύνολο της έκτης δόσης» υποστήριξε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Κέες Ντε Γιάγκερ, μιλώντας στο κοινοβούλιο της χώρας του, χθες το βράδυ. Την ίδια εκτίμηση εξέφρασε επικεφαλής Εσωτερικών Υποθέσεων της γερμανικής Βουλής.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο υπουργός Οικονομικών, φέρεται να δήλωσε επίσης ότι « θα είναι πολύ δύσκολο για το ΔΝΤ, αν υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με τη βιωσιμότητα (σ.σ.: του χρέους)». 
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του επικεφαλής Εσωτερικών Υποθέσεων της γερμανικής Βουλής, Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ, ο οποίος δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι ZDF πως "δεν μπορεί να φαντασθεί" ότι η επόμενη δόση θα καταβληθεί χωρίς διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της με βάση το πακέτο βοήθειας. 
Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, δήλωσε ότι η χώρα του επιδιώκει μαζί με άλλες χώρες της Ευρωζώνης - περιλαμβανομένων της Γερμανίας και της Γαλλίας - να ελαχιστοποιήσουν τη ζημιά από το "πολύ ατυχές" δημοψήφισμα, που ανακοίνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι ασκούν πίεση στην Ελλάδα για να το ακυρώσει. 
Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα του Bloomberg, οι ηγέτες της G20 αναμένεται να διαμηνύσουν στην Ελλάδα ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη μείωση των ελλειμμάτων που προβλέπει το σχέδιο διάσωσης. 
Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας, Γιουν Αζούμι, δήλωσε πως «όλοι είναι σαστισμένοι».

Τα καθεστώτα που δεν παραιτούνται, ανατρέπονται κ.πρωθυπουργέ...




Mία ακόμα γυναίκα βουλευτής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα πρώην υπουργός της νυν κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ η Κατερίνα Μπατζελή αποσύρει την υποστήριξη προς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (τουλάχιστον σε προφορικό επίπεδο) και ζητεί τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, αλλά χωρίς να διευκρινίζει τι σκοπεύει να πράξει σε δύο ημέρες κατά την διάρκεια της ψήφου εμπιστοσύνης.
«Θα πιέσω όσο μπορώ για οικουμενική κυβέρνηση», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», ενώ για το δημοψήφισμα τόνισε ότι εάν είναι να γίνει θα πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν πιο σύντομα καθώς το δημοψήφισμα «έχει αποδέκτες εντός και εκτός Ευρώπης και εντός και εκτός Ελλάδας».

Στη διευκρίνιση ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί προέβη σήμερα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή, η οποία χθες απέστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό με την οποία ζητεί τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας με άλλον επικεφαλής.
Άρα οδεύει και αυτή προς ανεξαρτητοποίηση. Το θέμα είναι αν θα υπάρξουν και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που θα αποσύρουν την στήριξη για να απωλεστεί και τυπικά η δεδηλωμένη. Αυτή την στιγμή υπάρχουν σε θεωρητικό επίπεδο 151 + την Έλσα Παπαδημητρίου. Χρειάζονται κατ'ελάχιστον δύο μέλη της Κ.Ο. ακόμα που δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης.
Σε διαφορετική περίπτωση που η κυβέρνηση λάβει εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης η χώρα μπαίνει σε περιδίνηση με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, όπως είδαμε και στην περίπτωση των γεγονότων της 28ης Οκτωβρίου.
Και όταν λέμε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, η ιστορική εμπειρία δείχνει ότι τα καθεστώτα ανατρέπονται, δεν φεύγουν με δημοκρατικό τρόπο. Και αυτή η κυβέρνηση έχει εξελιχθεί σε καθεστώς... 


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αρχές Δεκεμβρίου στο ΣτΕ οι προσφυγές για το «χαράτσι»


Στις 2 Δεκεμβρίου θα συζητηθούν στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι προσφυγές που έχουν κατατεθεί κατά έκτακτου ειδικού τέλους, που θα εισπραχθεί μαζί με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Οι προσφυγές θα συζητηθούν βάσει της διαδικασίας πρότυπης δίκης σύμφωνα με το Ν. 3900/2010, ενώ εισηγήτρια ορίστηκε η σύμβουλος Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα.

Στην Ολομέλεια θα συζητηθούν οι αιτήσεις των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Καλαμάτας, του Σωματείου "Έλληνες Φορολογούμενοι", του δικηγόρου Σπύρου Φραντζή και τεσσάρων ιδιοκτητών ακινήτων με τις οποίες ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) η επιβολή του νέου τέλους-φόρου, που θα εισπραχθεί με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Μεταξύ των ιδιοκτητών που έχουν προσφύγει κατά του έκτακτου τέλους περιλαμβάνεται και ιδιοκτήτης γκαρσονιέρας 48 τ.μ., που αδυνατεί να πληρώσει το τέλος, το οποίο ανέρχεται στα 350 ευρώ, καθώς, το μηνιαίο εισόδημά του είναι στα 361 ευρώ και το ετήσιο 4.332 ευρώ.
Παράλληλα, κατέθεσε στο ΣτΕ και αίτημα πενίας (φτώχειας), προκειμένου, λόγω της οικονομικής αδυναμίας του, να του διοριστεί δικηγόρος για να τον εκπροσωπήσει στο δικαστήριο. Ο ίδιος κατέθεσε και αίτηση αναστολής, η οποία εξετάζεται από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο σε σύντομο χρονικό διάστημα σε σχέση με την εκδίκαση της προσφυγής, που θα γίνει στις 2 Δεκεμβρίου 2011.
Εν τω μεταξύ, σήμερα η Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνών Επιστημόνων κατέθεσε στο ΣτΕ αίτηση για ακύρωση της απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, με την οποία καθορίζεται ο τρόπος και η διαδικασία είσπραξης του νέου τέλους-φόρου (Ν. 4021/2011).

epikaira

ΕΚΤΑΚΤΟ Νο3: Ανεξαρτητοποιήθηκε και η Εύα Καϊλή!


Μετά την Μιλένα Αποστολάκη και την Τόνια Αντωνίου, τρίτωσε το «κακό» για τον Γ. Παπανδρέου! Επιστολή παραίτησης κοινοποίησε πριν από λίγο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΛΥΜΠΙΑ και τρίτη γυναίκα στο ΠΑΣΟΚ, η Εύα Καϊλή, ενώ είναι θέμα χρόνου η δημοσιοποίησή της. Με 150 το ΠΑΣΟΚ!!!


olympia

Ζιά ή Σιτάρι; Βιολογικός πόλεμος,.. εναντίων των Ελλήνων!!!



Τό έτος 1928 απηγορεύθη σταδιακά και μέχρι το 1932 κατηργήθη τελείως η καλλιέργεια της Ζιάς στήν Ελλάδα. Ακολούθησε η καλλιέργεια τού μεταλλαγμένου σίτου. Σκοπός της ενεργείας αυτής, τι άλλο; Η αποβλάκωση τών Ελλήνων.
Όπως είπε ένας ερευνητής στην Αγγλία τα ...

μεταλλαγμένα προκαλούν συρίκνωση τού εγκεφάλου, σε πειραματόζωα. Οι Έλληνες από πότε υφίσταντε βιολογικό πόλεμο;


Υπάρχουν ζυμαρικά ζέας, νοστιμότατα Ιταλικά, καί αλεύρι ντίνκελ, απο ζέα, είμαι ύπέρ των Ελληνικών.... προϊόντων, όμως δεν είμαι βλάκας τελείως. Επιπλέον τό αλεύρι πού τρώμε περιέχει γλουτένη πού φράσει τις αρτηρίες. Υποπτεύομαι ότι η αλματώδης αύξηση τού διαβήτη καί η παχυσαρκία, έχουν άμεση σχέση μέ το μεταλλαγμένο πουστρσίταρο. Φτιάξτε ψωμί μόνοι σας από αλεύρι ντίνκελ. Νά τούς αναγκάσουμε νά βάλλουν τα μεταλλαγμένα....εκεί που ξέρουν

Αυτό πού κρατά η Θεά Δήμητρα στά αγάλματα καί γλυπτά, δεν είναι σίτος είναι Ζέα.
Κατηγορώ το υπουργείο υγείας, Τον ιατρικό σύλλογο, την μονσάντο, τούς πολιτικούς, τούς γεωπόνους, τούς παπάδες καί τούς φιλολόγους, πού απέκρυψαν από τούς Έλληνες αυτές τίς πληροφορίες. Δίκη καί εκτέλεση γιά γενοκτονία

Πηγές Πληροφοριών:
Ιων μάγγος,
Στρατηγός Αϋφαντής,
κατάστημα ΓήΟινος.


ΖΕΑ : ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ . ( Triticum dicoccum )
Δείγματα του, βρέθηκαν σε ανασκαφές προϊστορικών οικισμών σε όλο τον Ελληνικό χώρο με παλαιότερο αυτό της Μικράς Ασίας που χρονολογείται 12000 έτη π.Χ.
Ο Όμηρος αναφέρεται στην καλλιέργεια της ζέας στην Λακωνική πεδιάδα « πυροί τε ζειαί τʼ ήδ΄ ευρυφανές κρί λευκόν .» ΄

Δέσποζε μέχρι τις αρχές των ιστορικών χρόνων μεταξύ των δημητριακών . Με το πέρασμα του χρόνου επιλέχθηκαν πιο αποδοτικές και πιο εύκολες καλλιέργειες δημητριακών , όπως το σιτάρι και το ρύζι . Έτσι η καλλιέργεια της Ζέας είχε σχεδόν εξαφανισθεί.... Οι πρόγονοι μας γνώριζαν τις σπουδαίες ιδιότητες του . Οι Ρωμαίοι το χρησιμοποιούσαν σαν τροφή εκστρατείας .

Η επιστήμη το έχει ανακαλύψει ξανά μετά από έρευνες σαν δημητριακό που περιέχει 40% μαγνήσιο επιπλέον των άλλων δημητριακών. Η ζέα είναι σημαντική όχι μόνο για τις ίνες και τα μέταλλα που περιέχει αλλά κυρίως για το μαγνήσιο που ενεργοποιεί τις ενζυματικές διαδικασίες του μεταβολισμού. Αποκαλείται μαγνήτης της Ζωής. Το ποσοστό του αμινοξέος λυσίνη που περιέχει είναι το συστατικό των πρωτεϊνών που αυξάνει την πεπτικότητα τους (δημητριακά ζέας)

xemandrios1.blogspot
.................................
Ο Ηρόδοτος (5ος αι. π.Χ.) αναφέρει ότι οι Αιγύπτιοι παρασκεύαζαν ψωμί αποκλειστικά από ζέα και περιφρονούσαν το σιτάρι και το κριθάρι. Ο θεόφραστος (4ος αι. π.Χ.) διακρίνει σαφώς τη ζέα από την όλυρα, χαρακτηρίζοντας την πρώτη ως το πλέον αποδοτικότερο μεταξύ πολλών άλλων δημητριακών. Σύμφωνα, με τον Πλίνιο τον Πρεσβύτερο και τον Διονύσιο τον Αλικαρνασσέα, η ζειά (όλυρα) είχε καλλιεργηθεί αποκλειστικά ως το μοναδικό δημητριακό από τους πρώτους Ρωμαίους στην αρχή της ιστορίας τους και αυτό αποδεικνύεται και από τη χρησιμοποίηση τους σε όλες τις θρησκευτικές τελετές τους. Ο γιατρός Γαληνός (2ος αι. π.Χ.) αναφέρει την όλυρα ως το τρίτο σε θρεπτική αξία δημητριακό μετά το κριθάρι και το σιτάρι, ενώ όπως μας πληροφορεί ο Διοσκουρίδης (1ος αι. μ.Χ.) στην εποχή του ήταν διαδεδομένη μια πανάρχαια συνήθεια των Ελλήνων και των Ρωμαίων: η μίξη χονδροαλεσμένων κόκκων ζέας και σιταριού, που λεγόταν “κρίμνον”, και το οποίο ήταν ένα παχύρρευστο θρεπτικό ρόφημα που ονομαζόταν “πολτός” (χυλός).
........................................


Βλέπε επίσης: http://www.immortality.gr/eidika-themata/makrozwia/45-zea.html

http://ermionh.blogspot.com/2010/11/blog-post.html



πηγη

3 πράγματα είναι σίγουρα, προδοσία, απάτη, ρεμούλα

Έχουν αναστατώσει όλο τον κόσμο με το δημοψήφισμα - Έκτακτο υπουργικό και στη Γαλλία!





Image
«Γνωρίζοντας τα προβλήματα που αντιμετώπισαν ο Νικολά Σαρκοζί και η Άνγκελα Μέρκελ για την υιοθέτηση της θαρραλέας συμφωνίας, καταδικάζω αυτή την απόφαση η οποία μοιάζει εντελώς ανεύθυνη από μέρους του Έλληνα πρωθυπουργού», δήλωσε το μέλος της βουλής Κριστιάν Εστροσί μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο France Info.
Προκειμένου να κατευνάσει τις ανησυχίες, μετά την ανακοίνωση περί δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί τόνισε ότι δεν θα διοργανώσει δημοψήφισμα για τη συμφωνία της ευρωζώνης την περασμένη εβδομάδα.

Ο Γάλλος πρόεδρος συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο του υπουργικού συμβουλίου με τον πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν σε στενή σύνθεση, με τη συμμετοχή υπουργών-κλειδιά, όπως του υπουργού Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν και του υπουργού Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ.
Η αρχηγός του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν (η οποία υποστηρίζει ότι η Γαλλία πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη) είπε ότι εγκρίνει την διοργάνωση δημοψηφίσματος στην Ελλάδα. «Εναπόκειται στους λαούς να αποφασίζουν το μέλλον τους, όχι σε μερικούς τεχνοκράτες», είπε. 



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Γ.Παπανδρέου: "Δεν παραιτούμαι, κάνω δημοψήφισμα, ρίξτε με αν τολμάτε"!



Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το υπουργικό Συμβούλιο, ξεκαθάρισε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν παραιτείται, δεν πάει σε εκλογές, θα προχωρήσει κανονικά στο δημοψήφισμα και έριξε το γάντι στους διαφωνούντες αν τολμάνε ας το ρίξουν την Παρασκευή!

 
Απέδωσε την πολιτική αναταραχή όχι στην εξαθλίωση του λαού, αλλά στα ... τραπεζικά συμφέροντα τα οποία μάχονται την κυβέρνηση λόγω της απόφασης για κούρεμα 50% των ελληνικών ομολόγων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το σύστημα θα αντιδράσει λυσσαλέα. Δηλαδή εμμέσως χαρακτήρισε τον εαυτό του ως "ανατροπέα του συστήματος"!

Πάντως, προς το παρόν το λόγο έχει λάβει οι υπουργοί, Χρυσοχοΐδης. Ρέππας, Μπεγλίτης και Παπουτσής οι οποίοι στηρίζουν τις αποφάσεις του κ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα.


Ενδιαφέρον είναι να δούμε ποιος θα αντιδράσει, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις όπου όχι με την μορφή δήλωσης αλλά διαρροής είναι έχει διαφοροποιηθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος. Πιθανόν να υπάρξει και διαφοροποίηση της Α.Διαμαντοπούλου από την απόφαση του πρωθυπουργού να πάει σε δημοψήφισμα.


Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πως εξακολουθεί και ζει αυτή η κυβέρνηση που την φτύνουν οι πάντες και μάλιστα προχωρά σε μείζονος σημασίας θεσμικές εκτροπές, όπως το σημερινό ΚΥΣΕΑ και η αλλαγή της ηγεσίας των Ε.Δ.


Περισσότερες πληροφορίες με την λήξη του υπουργικού.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...