Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Τελειώνει ο χαβαλές κι αρχίζουν οι μπάτσες: Ξεκινάει η αποστολή των λογαριασμών της ΔΕΗ με το χαράτσι για τα ακίνητα



Η ΔΕΗ ανέφερε τέλος ότι για τις νέες εφαρμογές και ώρες εργασίας που θα απαιτηθούν από την ΔΕΗ για την είσπραξη του ειδικού τέλους η επιχείρηση θα εισπράξει το 0,25%.

Στο τέλος αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης θα αρχίσουν πιθανότατα να αποστέλλονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, τα ....

πρώτα σημειώματα που αφορούν το ειδικό τέλος ακινήτων, ανέφερε ο Διευθυντής Πωλήσεων της επιχείρησης Ευάγγελος Καρακατσάνης, σε ημερίδα που διοργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά.


Ανέφερε ότι ο νόμος 4021 για το ειδικό τέλος ακινήτων αφορά όλους τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και δεν είναι η ΔΕΗ η οποία θα δώσει εντολή να κοπεί το ρεύμα.

Πρόσθεσε ότι από το ειδικό τέλος ακινήτων απαλλάσσονται τα ακίνητα του δημοσίου, οι ναοί, οι πρεσβείες και οι κοινόχρηστοι χώροι. Επίσης ανέφερε ότι εξαιρείται το 35% των κοινόχρηστων χώρων των ξενοδοχείων και απαλλάσσονται όσοι έχουν βιομηχανικό τιμολόγιο και αγροτική κτηνοτροφική χρήση.

Αν υπάρχει κάποια βιομηχανία, πρόσθεσε, που δεν έχει απαλλαγεί από το τέλος, μπορεί να πάει στην αρμόδια ΔΟΥ και να της επιστραφούν τα χρήματα αφού προσκομίσει πιστοποιητικό. Επίσης ανέφερε ότι υπόχρεος για την καταβολή του τέλους είναι ο σημερινός ιδιοκτήτης ακινήτου και αν το ρολόι είναι στο όνομα του ενοικιαστή, τότε πρέπει να το πληρώσει και να το συμψηφίσει με τα ενοίκια.

 
 
 

Χρυσάφι τα σκουπίδια για τα ιδιωτικά συμφέροντα


Τελικά στην Ελλάδα η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται μόνο μια φορά ως φάρσα αλλά πολλές και καταντά ιλαροτραγωδία. Το θέμα με τα σκουπίδια που πνίγει όλους τους Έλληνες τις τελευταίες δεν είναι τωρινό, εδώ και χρόνια γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Αυτό που μένει επίσης πάντα ίδιο είναι η αδυναμία της εκάστοτε κυβέρνησης να δώσει λύση στο πρόβλημα, μόνιμη και βιώσιμη. Έτσι η Ελλάδα μοιάζει με τριτοκοσμική χώρα που ο καθένας κάνει ότι του καπνίσει, ακόμη κι αν τα παιδιά μας κινδυνεύουν να πάθουν ηπατίτιδα.


Ένα άλλο πράγμα που μένει μόνιμα και εμφανίζεται σαν από μηχανής θεός, είναι οι …ιδιώτες των σκουπιδιών. Οι επιχειρηματίες που βλέπουν ότι κάτω από τα σκουπίδια κρύβονται πολλά δις ευρώ και δεν θα πρέπει να πάνε χαμένα.
Ο Γ. Μπόμπολας, εκτός από τις κατασκευαστικές δραστηριότητες έχει ισχυρή παρουσία και στον τομέα των απορριμμάτων με την ΗΛΕΚΤΩΡ. Έχει φτιάξει μονάδες κομποστοποίησης, έχει φέρει εντυπωσιακή τεχνογνωσία από το εξωτερικό και είναι έτοιμος να αναλάβει όλο το κύκλωμα των σκουπιδιών. Μπορεί να φτιάξει εργοστάσια και σύγχρονες μονάδες αλλά και να αναλάβει ακόμη και την αποκομιδή.
Στην Κερατέα όπου γίνεται ο χαμός, η εταιρεία που έχει αναλάβει να φτιάξει τα έργα κρύβει επιφανείς επιχειρηματίες. Μέσω της Sinda Enterprises, που συμμετέχει με 40% στο μετοχικό κεφάλαιο της Μεσόγειος ΑΤΕΕ, της εταιρείας στην Κερατέα δραστηριοποιούνται πλέον στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων οι όμιλοι Λάτση και Λασκαρίδη.
Επίσης, μια άλλη εταιρεία του Λάτση, η Lamda Waste Development έχει μπει στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων.
Δεν είναι τυχαίες λοιπόν οι αναφορές τελευταία περί άμεσης λύσης στο πρόβλημα με κομποστοποίηση σε ειδικά εργοστάσια αλλά και για αποκομιδή από ιδιωτικές εταιρείες.
Θα μου πείτε, αφού δεν τα κάνουν καλά οι εργαζόμενοι στους δήμους και αφήνουν την Αθήνα να βρομάει, ποιος τους φταίει, οι επιχειρηματίες;
Έτσι, όμως, γίνεται η δουλειά εδώ και πολύ καιρό και τα ίδια προβλήματα χρονίζουν. Για του λόφου το αληθές, διαβάστε τι γράφαμε στο antinews, πριν από ένα χρόνο, πέρυσι το Δεκέμβριο.
Τα σκουπίδια κρύβουν χρυσάφι
Ότι τα σκουπίδια βρωμάνε όσο τίποτε άλλο είναι γνωστό. Ειδικά όταν ξεχειλίζουν έξω από τους κάδους παραμονές Χριστουγέννων και δίνουν μια εικόνα… εορταστική στην κατά τα άλλα… όμορφη Αθήνα.
Τη μπόχα που κρύβεται κάτω από το σκουπίδια, πάντως δεν την περιμέναμε. Επιχειρηματικά συμφέροντα πολλών δις ευρώ, μια κάστα εργαζομένων που λειτουργούν ως κράτος εν κράτει, περιοχές που δε δέχονται να έχουν ΧΥΤΑ αλλά που δεν έχουν πρόβλημα να έχουν παράνομες και ανεξέλεγκτες χωματερές, κομματικά και αυτοδιοικητικά παιχνίδια. Ακόμη και οι τσιγγάνοι που σκάβουν μέσα στα σκουπίδια για να βρουν θησαυρό, συνθέτουν ένα σκηνικό απίστευτο και το οποίο προσβάλλει τη χώρα μας αλλά και που τη βάζει για ακόμη μια φορά στο στόχαστρο της Κομισιόν η οποία απειλεί με τσουχτερά πρόστιμα.
Το κουβάρι είναι τόσο μπλεγμένο που ουδείς μπορεί να καταλάβει τι γίνεται και η Αθήνα έχει πνιγεί στα σκουπίδια. Ποιος είναι ο υπεύθυνος και γιατί η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει λύση. Μήπως γιατί αφήνει επίτηδες το θέμα να «βρωμίσει» προκειμένου να δώσει τη λύση που θα βολέψει πολλούς;
Ας ξεκινήσουμε από το επιχειρηματικά συμφέροντα. Είναι σε όλους γνωστό ότι στη διαχείριση των σκουπιδιών έχει μπει γερά ο Μπόμπολας με την εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ. Σοβαρή επιχείρηση που μπορεί να δώσει πρωτοποριακές ιδέες. Ωστόσο, το ζήτημα είναι τι γίνεται με τον τρόπο που θα πάρει και πάλι τις «βρώμικες» αυτές δουλειές. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα κάνουν πολύ σοβαρές καταγγελίες. Λένε ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να δώσει στην εταιρεία του επιχειρηματία την κατασκευή και διαχείριση τεσσάρων εργοστασίων για σκουπίδια, δύο στη Φυλή κι από ένα στο Γραμματικό και την Κερατέα. Όπως καταγγέλλουν οι διαδικασίες είναι αδιαφανείς, μιλούν για απευθείας αναθέσεις για τουλάχιστον 25 χρόνια, στη διάρκεια των οποίων τα σκουπίδια θα φέρουν απίστευτο χρυσό, ίσως περισσότερο κι από την Αττική οδό. Λένε μάλιστα ότι όλα αυτά γίνονται προκειμένου να φτάσουμε στο απροχώρητο, να χάσουμε κοινοτικά κονδύλια, να φάμε γερά πρόστιμα και να έλθει η συγκεκριμένη εταιρεία να παίξει το ρόλο του σωτήρα.
Για το θέμα της Κερατέας βλέπουμε τι γίνεται κάθε μέρα, τι ξύλο πέφτει καθώς οι κάτοικοι δε θέλουν να γίνουν έργα στην περιοχή τους. Καταγγέλλουν δε ότι ο Μπόμπολας θα πάει να φτιάξει σύγχρονη χωματερή η οποία όμως δεν θα απέχει πολύ από τη σημερινή κατάσταση. Φοβούνται ότι θα βρωμίσει η περιοχή τους κι ότι οι υποσχέσεις για «άοσμη» επεξεργασία είναι λόγια του αέρα. Ασε που η περιοχή είναι αρχαιολογικός χώρος…
Από την άλλη, υπάρχουν πολύ σοβαρές καταγγελίες για κατοίκους που έχουν βγει στα χαρακώματα καθώς στους γύρω λόφους της Κερατέας έχουν κτιστεί δεκάδες αυθαίρετα.
Επίσης, χάος επικρατεί στο χώρο των εργαζόμενων στην καθαριότητα. Κάποιοι λένε ότι έχουν γίνει εκατοντάδες προσλήψεις για τον συγκεκριμένο κλάδο, αλλά πολλοί από αυτούς «καθαρίζουν» τα γραφεία των δήμων, κάνουν δημόσιες σχέσεις σε δημάρχους και γενικά βλέπουν σκουπιδιάρικο με το κιάλι. Λογικό λοιπόν να μην καθαρίζονται οι δρόμοι αφού για τη δουλειά αυτή έμειναν οι συμβασιούχοι τους οποίους μάλιστα έδιωξε ο Ραγκούσης.
Την ίδια ώρα ο Καμίνης που εκλέχθηκε δήμαρχος, δεν έχει βγάλει λέξη για το πρόβλημα, απλά το μεταθέτει στον κ. Κακλαμάνη ο οποίος αποχωρεί τις επόμενες ημέρες από το δήμο. Ετσι βρίσκεται ο ένας να κατηγορεί τον άλλο όσο η Αθήνα γίνεται σκουπιδότοπος.
Όσο για τη χωματερή στα Λιόσια, έχουν ακουστεί σοβαρές καταγγελίες ακόμη και για μαφία σκουπιδιών που πληρώνεται για να αφήνει κόσμο να ψάχνουν για πολύτιμα υλικά.
Και στο τέλος έχεις μια κυβέρνηση που επιμένει στον αρχικό σχεδιασμό για τη χωροθέτηση των χωματερών χωρίς να λαμβάνει υπόψη νέα δεδομένα και στυλώνοντας τα πόδια αδιαφορεί για τις εκκλήσεις τοπικών παραγόντων.
Όλο αυτό το σκηνικό έχει φέρει την Αθήνα στα όριά της και τους Ευρωπαίους να ετοιμάζονται να μας ρίξουν γερά πρόστιμα καθώς οι ανεξέλεγκτες χωματερές ναι μεν μειώθηκαν αλλά δεν εξαλείφθηκαν. Και το ζήτημα είναι μέχρι πότε η Αθήνα θα θυμίζει τριτοκοσμική χώρα.

antinews

Περικοπές στην Άμυνα, σημαίνει περικοπές στα … σύνορα;


γράφει ο Αθανάσιος Τσίγκας* - Μήπως τελικά η Τουρκία όντως ετοιμάζεται για πόλεμο ή απλά προσπαθεί να κερδίσει στον ψυχολογικό πόλεμο, δαπανώντας όμως σχεδόν κάθε ημέρα εκατομμύρια δολάρια για το «αξιόμαχο» των Ενόπλων Δυνάμεων της;


Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, μετά την αγορά πλωτών γεφυρών, που ενδεχομένως θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε μία πιθανή επίθεση των Τούρκων από τον Έβρο, μετά την καθέλκυση των stelth φρεγατών τους και μετά την πρόθεση να αγοράσουν από τους Αμερικάνους τα μη επανδρωμένα αεροσκάφηpredator που θα τους έδιναν σαφές τακτικό πλεονέκτημα στην ευρύτερη περιοχή, προχωρούν στην άμεση προμήθεια νέων αμφίβιων αποβατικών τεθωρακισμένων για τους πεζοναύτες τους, για συλλογή πληροφοριών (ΤΟΜΑ), που θα εξοπλίσουν τα νέα τουρκικά αποβατικά σκάφη, τα οποία ήδη ναυπηγούνται στα τουρκικά ναυπηγεία και θα αποτελέσουν τα επόμενα χρόνια την κορυφαία απειλή για την ασφάλεια της νησιωτικής Ελλάδας.
Ειδικά το «μίνι» αεροπλανοφόρο, τυπικά LPD, που θα ναυπηγήσει η γειτονική χώρα θα δώσει την δυνατότητα επιχειρήσεων από το μέσον του Αιγαίου.Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο η Τουρκία αποκτά ένας σαφές αποβατικό πλεονέκτημα, ειδικά απέναντι στα ελληνικά νησιά, που δεν είναι άκρως προετοιμασμένα για ένα τέτοιο μέγεθος απειλής και δεν μπορεί να θεωρείται τυχαίο ετούτη την χρονική περίοδο, που η Τουρκία συνεχώς προκαλεί και εξωθεί σε θερμές καταστάσεις την ευρύτερη περιοχή. Καλό, λοιπόν, είναι επιτέλους η ελληνική κυβέρνηση να καταλάβει ότι περικοπές στην Άμυνα, ισούνται με περικοπές … στα σύνορα!
Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο, μετά τις απειλές που δέχθηκε με αφορμή τις έρευνες για πετρέλαιο «στο οικόπεδο 12», έχει ήδη θέσει σε ετοιμότητα τις αντιαεροπορικές του δυνάμεις, ενώ τα ραντάρ από το όρος Τρόοδος, συνεχώς μεταδίδουν στοιχεία από την τουρκική δραστηριότητα.
Στην περιοχή πετούν αρκετά ισραηλινά μαχητικά και υπάρχουν σκέψεις μεταξύ των Ισραηλινών να επέμβουν, αφού πρόκειται για παράνομη δέσμευση στο FIR Λευκωσίας!!!
Επίσης ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, προειδοποίησε ότι η χώρα του «θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να υπερασπιστεί όλα τα εθνικά συμφέροντά της στην ανατολική Μεσόγειο», κατά την ομιλία του στην ολομέλεια της τουρκικής εθνοσυνέλευσης.
Απευθυνόμενος στην Ευρωπαϊκή Ένωση δε, εξέφρασε τον «φόβο» ότι επίκειται «έναρξη διαδικασίας, η οποία θα καταστήσει αδύνατη την ένωση στην Κύπρο», με υπαίτιο μάλιστα την ΕΕ, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι «η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι αυτή που στερείται βούλησης για συμβιβασμό», είπε και πρόσθεσε:
«Η τουρκική πλευρά κατέβαλε κάθε προσπάθεια κατά τις συνομιλίες για την ένωση του νησιού. Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, «το γεγονός ότι η ημιτελής αυτή διοίκηση, θα αναλάβει στο δεύτερο εξάμηνο του 2012 την προεδρία στην ΕΕ, θα δείξει την αδυναμία της ΕΕ».
Ελληνική Κυβέρνηση… που είσαι; Είσαι εδώ;
Πέρα από απειλές προς τους 70χρονους αποστράτους και πατριωτικές πομφόλυγες του υπουργού Εθνικής Αμύνης για κοινό αμυντικό δόγμα με την Κύπρο, σου καίγεται «καρφί»;
Η μήπως, όπως λέει ο σοφός λαός, «πέρδεσαι γεώμηλα»;.
*Ο κ. Αθανάσιος Τσίγκας είναι απόστρατος στρατιωτικός
aegeantimes

Πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία την Δευτέρα > ΦΤΑΣΑΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ


Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Κατατέθηκε στη Βουλή στις 6/10/2011, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Συνταξιοδοτικές Ρυθμίσεις, Ενιαίο Μισθολόγιο-Βαθμολόγιο, Εργασιακή Εφεδρεία κ.λ.π.», στο οποίο περιλαμβάνονται διατάξεις, που αν ψηφισθούν ως έχουν, συρρικνώνουν περαιτέρω το εισόδημά μας, ενώ βάζουν οριστική “ταφόπλακα” στο εισόδημα των συνταξιούχων.

Η κυβέρνηση, αφού κατακρεούργησε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και επέβαλλε τα γνωστά χαράτσια, αλληλεγγύης, υπέρ ΟΑΕΔ, τον ισοπεδωτικό κεφαλικό φόρο στα ακίνητα, αύξησε τον ΦΠΑ και ουκ εστίν αριθμός των πλείστων άλλων φόρων και εισφορών έχει επινοήσει για να ισοπεδώσει τα εισοδήματά μας, με το παραπάνω νομοσχέδιο ετοιμάζεται να επιβάλλει νέες οριζόντιες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις.
Ειδικότερα:
Α. Μειώνεται το αφορολόγητο στα 5.000€ αναδρομικά από 1-1-2011. Πρακτικά αυτό σημαίνει ετήσια φορολογική επιβάρυνση 700 ευρώ ή μηνιαία μείωση περίπου 60 ευρώ, λόγω της αύξησης της παρακράτησης για την εφορία.
Β. Καταργείται η οικογενειακή παροχή για τους έγγαμους ύψους 35€, και για τους εν ενεργεία και για τους συνταξιούχους.
Γ. Προβλέπεται νέα μείωση κατά 20% για τις κύριες συντάξεις άνω των 1200 ευρώ, καθώς και οριζόντια περικοπή των συντάξεων άνω των 1000 ευρώ κατά 40% σε δικαιούχους ηλικίας κάτω των 55 ετών. Ειδικά η δεύτερη περίπτωση, αγγίζει χιλιάδες ένστολους συνταξιούχους που έκαναν “το εγκληματικό λάθος” να συνταξιοδοτηθούν, ασκώντας το από το Σύνταγμα και τους νόμους του ελληνικού κράτους αναφαίρετο δικαίωμά τους. Από την διάταξη αυτή, εξαιρούνται όσοι αποστρατεύτηκαν αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία (Αρθρ.1, παρ.10α).
Δ. Προβλέπεται περαιτέρω μείωση του εφάπαξ που χορηγείται από το ΤΠΔΥ κατά 20% από 01/01/2011, καθώς και των επικουρικών συντάξεων μέχρι και 30% λόγω αλλαγής στον τρόπο υπολογισμού, οι οποίες πλέον μετατρέπονται σε συντάξεις “φιλοδωρήματα”.
Η φοροκαταιγίδα, όμως, δεν σταματά εδώ, καθώς από το ποσόν του καταβαλλόμενου φόρου δεν θα αφαιρούνται κατά 20% (όπως ισχύει μέχρι σήμερα) οι δαπάνες για τα ιατρικά έξοδα, οι τόκοι των στεγαστικών δανείων, οι δαπάνες για τα φροντιστήρια κ.λπ., παρά μόνο κατά 10%.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Είναι πασιφανές ότι ουσιαστικά οι κυβερνώντες έχουν παραδώσει την διακυβέρνηση της χώρας στους τροϊκανούς δανειστές της, οι όποιοι ζητούν όλο και περισσότερο «αίμα στην αρένα», καθώς κάθε φορά που επίκειται η χορήγηση δόσης του τοκογλυφικού δανείου, ζητούν συνεχώς και νέα μέτρα. Η Κυβέρνηση, το μόνο που ουσιαστικά κάνει και μάλιστα με «ταχύτητα φωτός» είναι να μετουσιώνει σε νομοθετικά διατάγματα τις ληστρικές «παραγγελιές τους», λησμονώντας ότι δεν είναι μόνο οφειλέτης έναντι των δανειστών, αλλά και έναντι στον λαό που τάχθηκε και ορκίστηκε να υπηρετεί.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τελευταία διοχετεύονται πληροφορίες στα ΜΜΕ και χωρίς ουδείς να μας έχει ενημερώσει σχετικά παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις που είχαμε λάβει, ότι δρομολογείται η άμεση αλλαγή και του Ειδικού Μισθολογίου Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. Για το ζέον αυτό ζήτημα η μόνη διαβεβαίωση που πήραμε κατά την χθεσινή έκτακτη συνάντησή μας με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο ΠΑΠΟΥΤΣΗ, ήταν ότι δεν θα συμπεριληφθούμε στην παρούσα φάση στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο που αφορά το ενιαίο μισθολόγιο των υπαλλήλων του υπόλοιπου δημόσιου τομέα. Καμία όμως περαιτέρω δέσμευση για το πώς θα διαμορφωθούν οι αποδοχές μας μετά και την αλλαγή που θα υπάρξει και στα ειδικά μισθολόγια, όπως των ενστόλων.
Επειδή έχουμε πικρή εμπειρία από το πρόσφατο παρελθόν της ανακολουθίας λόγων και έργων των Κυβερνώντων (ασφαλιστικό κ.λ.π.) πρέπει να δείξουμε τη δύναμη μας και να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας.
Όλοι μαζί και πρέπει και μπορούμε να καθορίσουμε το μέλλον μας.
Ν’ απαιτήσουμε την αλλαγή της πολιτικής που καταστρέφει τη ζωή μας, τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά, το μέλλον των παιδιών μας και υποθηκεύει την ύπαρξη της ίδιας της πατρίδας μας.
Φτάσαμε στα όριά μας, αλλά αρνούμαστε να μας τελειώσουν.
Αν αδρανήσουμε και επικρατήσει η απογοήτευση και ο ωχαδερφισμός τότε θα έχουν επιτύχει τα σχέδιά τους.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Σας καλούμε να συναισθανθείτε το ρόλο σας και να συμμετάσχετε μαζικά και δυναμικά στην πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία που θα πραγματοποιήσουμε την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου και ώρα 16:00 στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
Δεν λυγίζουμε στην οικονομική χρεοκοπία. Την ζούμε ήδη, αλλά είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Η χρεοκοπία της αξιοπρέπειάς μας, της ιστορίας και της εθνικής μας συνείδησης, δεν θα περάσουν!

Με λαθρομετανάστες σπάσανε την απεργία της καθαριότητας



Πριν από λίγα λεπτά ιδιωτικά συνεργεία αποτελούμενα από λαθρομετανάστες στην πλειοψηφία τους, ξεκίνησαν να συλλέγουν υπό την προστασία των αστυνομικών και των εισαγγελέων τα σκουπίδια από τους δρόμους.
Οι εταιρείες που διαθέτουν τα συνεργεία έχουν υπογράψει σχετικές συμβάσεις έργου με την Περιφέρεια για λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών.
Τα συνεργεία σπάνε την απεργία των εργατών καθαριότητας, οι οποίοι έχουν απειλήσει ότι θα αντιδράσουν δυναμικά.  
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, σε εφαρμογή της χθεσινής απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και της σημερινής υγειονομικής διατάξεως επείγουσας ανάγκης αποκομιδής απορριμμάτων που εξέδωσε το υπ. Υγείας, ανέθεσε το συγκεκριμένο έργο σε 3 ιδιωτικές εταιρείες, με την εντολή να ξεκινήσει άμεσα η αποκομιδή των απορριμμάτων από ευαίσθητους για τη Δημόσια Υγεία χώρους.
Τα απορριμματοφόρα θα ξεκινήσουν το έργο της αποκομιδής από τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και τα σχολεία σε συνεργασία με την Εισαγγελία, την Αστυνομία και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Αυτήν την ώρα βρίσκονται τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ είναι παρατεταγμένες στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, ενώ οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν αποχωρούν από το ΧΥΤΑ Φυλής και η κατάσταση είναι έκρυθμη. 


Tμήμα ειδήσεων defencener.gr

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Ο φον Οικονομέας προπηλακίζει στον αέρα δημοσιογράφο του MEGA




Επιτέλους κυρία Κολονέλου θα κάνετε την δουλειά σας?…

Ο πλουσιοπάροχα αμειβόμενος και με διπλή σύνταξη Οικονομέας, τα’βαλε με μια αξιοπρεπή ρεπόρτερ, που είχε κατέβει χαράματα στη Νίκαια και πάσχιζε κάτω από αντίξοες συνθήκες κι ανάμεσα στους εξεγερμένους εργαζόμενους στην καθαριότητα, να μοιράσει το μικρόφωνο δεξιά αριστερά.

Με ιταμό ύφος και με αγριοφωνάρες, ο Οικονομέας επειδή…ήθελε το μικρόφωνο στο Μπαλασόπουλο, κι όχι σε έναν άλλο από την ομήγυρη που προσπαθούσε να μιλήσει, προπηλάκισε την ρεπόρτερ στον αέρα:

Επιτέλους κυρία Κολονέλου θα κάνετε την δουλειά σας?…

Δεν ντρέπεται τα μούτρα του ο δήθεν προστάτης των φτωχών και αδυνάτων (“φτωχοδιάβολων”)Οικονομέας ?…



nonews-news.blogspot.com

5 Τούρκοι στρατιωτικοί νεκροί από επίθεση του PKK στην επαρχία Siirt





ImageΣυνεχίζονται οι αιματηρές επιθέσεις των μαχητών του PKK στα φυλάκια της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής. Η τελευταία επίθεση πραγματοποιήθηκε στο φυλάκιο Belenoluk στην επαρχία Siirt με αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε Τούρκων στρατιωτών. 
Από την επίθεση προκλήθηκε πανικός στο χωριό όπου βρίσκεται το φυλάκιο. Μετά την επίθεση ο τουρκικός Στρατός έστειλε ενισχύσεις και ελικόπτερα για την εξουδετέρωση των μαχητών της κουρδικής οργάνωσης. 
 Για την αντιμετώπιση των απωλειών οι αρχές ζήτησαν την βοήθεια ιατρών από δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία της επαρχίας. Μετά από αυτή την επίθεση οι νεκροί Τούρκοι στρατιωτικοί από τις αρχές του Ιουνίου έφτασαν τους  87 ενώ οι τραυματίες τους 83.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Αποκάλυψη: Αμερικανικός…δάκτυλος στη Θράκη καταγράφει απόρρητο έγγραφο (υπ. αρ. 1044/ 12 Σεπτεμβρίου 2008) της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών


Την έντονη δραστηριοποίηση του αμερικανικού προξενείου Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Θράκης, με απώτερο στόχο τη χειραγώγηση της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας και την εν συνεχεία αξιοποίησή της για την εξυπηρέτηση των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή, καταγράφει απόρρητο έγγραφο (υπ. αρ. 1044/ 12 Σεπτεμβρίου 2008) της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες επισημαίνουν το ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι για τα ζητήματα που αφορούν στη μειονοτική εκπαίδευση, φτάνοντας μέχρι του σημείου να ασκήσουν ακόμη και πιέσεις προς τη δασκάλα του μειονοτικού δημοτικού σχολείου του Μεγάλου Δέρειου Έβρου, κυρία Χαρά Νικοπούλου!

Επίκαιρα

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Έμεινε από μηχανή το Πίρι Ρέΐς!Κύπρος γιοκ!


΄Εμεινε από ...μηχανή το Πίρι Ρέϊς!
Το ερευνητικό πλοίο των Τούρκων που ξεκίνησε χθες για το νέο κύκλο ερευνών παρουσίασε σημαντικό πρόβλημα στη μηχανή.Το Πίρι Ρέϊς είχε ξεκινήσει χθες το απόγευμα με...ρίσκο. Κι αυτό γιατί οι υπεύθυνοι του πλοίου ζήτησαν άμεση αντικατάσταση της μηχανής και της γεννήτριας, αλλά οι οδηγίες που πήραν ήταν να ξεκινήσουν αμέσως οι έρευνες!
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα “Χαμπέρτουρκ”, ο διευθυντής του Ινστιτούτου θαλάσσιων Επιστημών του Πανεπιστημίου της Σμύρνης Χουσεΐν Αβνί Μπενλί ανέφερε ότι το πλοίο έχει επισκευαστεί, αλλά ότι δεν έχει τοποθετηθεί η νέα μηχανή και η γεννήτρια, επειδή “οι αρχές ανέφεραν πως τώρα χρειάζεται το ‘Πίρι Ρέις’. “Δεν μπορούμε να πούμε και πολλά στους συνομιλητές μας, διότι πρόκειται για θέμα υπόστασης της ΤΔΒΚ. Αλλά από την άλλη είναι και θέμα ανθρώπινης ζωής”, πρόσθεσε.

Με νέες του δηλώσεις ο υπεύθυνος του Ινστιτούτου Θαλάσσιων Ερευνών του πανεπιστημίου της Σμύρνης, καθηγητής Χουσείν Αβνί Μπενλί, είπε ότι το τουρκικό ερευνητικό «δεν ενέχει κίνδυνο για τη ζωή του πληρώματος».
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τον τουρκικό τύπο ότι το ‘Πίρι Ρέις’ παρουσίασε βλάβη στη μηχανή και τη γεννήτρια κι εξέπεμψε ‘SOS’.


Ο υπεύθυνος του προγράμματος του ‘Πίρι Ρέις’ δήλωσε ωστόσο στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ‘Αναντολού’ ότι «δεν εξέπεμψε κανένα σήμα το πλοίο. Αν ήταν ανεπαρκές να ταξιδέψει, θα το στέλναμε σε μία τόσο επικίνδυνη περιοχή;» είπε.O ίδιος επέμεινε ότι το πλοίο μπορεί να συνεχίσει την αποστολή του.

Ο Χουσείν Αβνί Μπενλί δήλωσε ότι η μηχανή και η γεννήτρια  πρέπει να αντικατασταθούν, αλλά το πλοίο μπορεί να ταξιδέψει χωρίς κίνδυνο για κανέναν. «Το πλοίο ανακαινίστηκε εξ ολοκλήρου προκειμένου να συνεχιστούν οι έρευνες. Αντικαταστάθηκε το σύστημα πλοήγησης του πλοίου μέχρι και το ραντάρ. Μόνο η μηχανή και η γεννήτρια δεν αντικαταστάθηκαν. Έχουμε ήδη αγοράσει τα καινούρια ανταλλακτικά κι αυτή τη στιγμή περιμένουν στο τελωνείο.Αλλά στον ήδη υπάρχοντα εξοπλισμό δεν υπήρξε καμία βλάβη μέχρι στιγμής. Το προσωπικό του ‘Πίρι Ρέις’ παρά τα 5 μποφώρ και τα 3 μέτρα κύματα που έχουν υψωθεί στην περιοχή, συνεχίζει τις εργασίες του», επισήμανε.










onalert.gr

Το Λατινικό Αλφάβητο είναι απλά... το Αλφάβητο της Κύμης




Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν, άραγε, ότι το Λατινικό Αλφάβητο στο οποίο γράφουν όλες οι Χώρες του Δυτικού Κόσμου είναι το Αλφάβητο των Ελλήνων της Κύμης; Την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009, στην εκπομπή «Άξιον Εστί» της ΕΤ-3, ο Βασίλης Βασιλικός φιλοξένησε τον καθηγητή της Κρητικής Αρχαιολογίας Γιάννη Σακελλαράκη, ο οποίος μίλησε για την μεγάλη ανακάλυψη της... γυναίκας του Έφης: Η Έφη Σακελλαράκη, όπως θα ακούσετε να λέει ο καθηγητής, ανεκάλυψε την ακριβή θέση της Αρχαίας Κύμης στην Εύβοια, και γι' αυτό τον λόγο την λατρεύουν οι Ιταλοί.

Ακούστε αυτά που λέει ο καθηγητής Γιάννης Σακελλαράκης για την Κύμη και το Αλφάβητό της που μεταφέρθηκε στην Μεγάλη Ελλάδα της Ιταλίας και έγινε το γνωστό σε όλους Λατινικό Αλφάβητο. Μιά ακόμη Ελληνική Εποποιΐα που ούτε κάν διδάσκεται στα Ελληνικά Σχολεία...


Απίστευτο! Από το μηνιαίο μισθό θα παρακρατείται η έκτακτη εισφορά – Παγώνουν επ΄αόριστο οι κλαδικές συμβάσεις – Ψαλίδι 35% στους μισθούς στις ΔΕΚΟ


- Απανωτές ''βόμβες'' Βενιζέλου στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής
- Από του χρόνου ενσωματώνουν την έκτακτη εισφορά στους μισθούς μας
- Διαβάστε πόσο μειώνονται οι μισθοί σε κάθε ΔΕΚΟ
- Γιατί πάμε de facto σε νέες μειώσεις μισθών και στον Ιδιωτικό τομέα
- '' Ή ψηφίζετε τα μέτρα ή χρεώνεστε την χρεοκοπία της χώρας''
Απευθείας από τον μισθό θα παρακρατείται η έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα, προκειμένου τα κρατικά ταμεία να μην χάσουν ούτε ευρώ από το ''χαράτσι''.

Την.. ''ευφυέστατη'' αυτή ιδέα ανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στην Βουλή και έτσι αντί να αποστέλλονται ''ραβασάκια'' στους φορολογούμενος και εκείνοι να προσέρχονται στις εφορίες για να καταβάλλουν σε 6 μηνιαίες δόσεις την έκτακτη εισφορά, από του χρόνου το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε φορολογούμενο θα παρακρατείται από τον μισθό του, δηλαδή σε 12-14 μηνιαίες δόσεις.
Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε επίσης και την απόφαση να ανασταλεί η υποχρεωτική επέκταση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων σε επίπεδο επιχείρησης μέχρι το τέλος του σταθεροποιητικού προγράμματος , δηλαδή το 2015, εξέλιξη που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε χαμηλότερους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα.Και ας μας έλεγαν αρχικά πως το πάγωμα θα ήταν για 2 χρόνια.
Μάλιστα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε-απείλησε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που σκέφτονται την ''ανταρσία'' πως η ψήφιση του συγκεκριμένου άρθρου είναι προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της 6ης δόσης!
Μισθολόγιο πολλαπλών ταχυτήτων θα ισχύσει τελικά στο στενό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως προκύπτει από την τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών στην Βουλή.
Για τις εισηγμένες στο χρηματιστηρίου ΔΕΚΟ οι μισθοί θα διαμορφωθούν στο 65% των αμοιβών που έπαιρναν στις 31/12/2009.
Έτσι, το νέο "ψαλίδι" στους μισθούς, εφόσον εξαιρεθούν οι μέχρι σήμερα περικοπές- υπολογίζεται να διαμορφωθεί στην ΔΕΗ στα επίπεδα του 14%. Στον ΟΠΑΠ η μείωση θα διαμορφωθεί περίπου στο 15% και στην ΕΥΔΑΠ στο 27,8%. Στον ΟΛΠ θα συρρικνωθούν οι αποδοχές σχεδόν 12%, στον ΟΛΘ 12,1 και στην ΕΥΑΘ 12,7%.


newsit

Αποκάλυψη: Παραχωρήσαμε τη Σούδα στους Αμερικανούς


Η συμφωνία υπογράφηκε στις 18 Ιανουαρίου 2008 μεταξύ του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Διοίκησης των Συμμαχικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ και επικυρώθηκε το 2011. Το λιμάνι της Σούδας στην Κρήτη παύει πλέον ουσιαστικά να ανήκει στην ελληνική επικράτεια και γίνεται «κρατίδιο του ΝΑΤΟ», με τους δικούς του νόμους, τις δικές του φοροαπαλλαγές και τα δικά του «άβατα» για τους Έλληνες πολίτες! Κι όλα αυτά «κερασμένα» από τον ελληνικό λαό!



Απίστευτες κι όμως αληθινές παραχωρήσεις από την Ελλάδα και μία άνευ ορίων παράδοση ελληνικού εδάφους στο ΝΑΤΟ –και για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, δηλαδή στις ΗΠΑ– περιγράφονται στη συμφωνία που αρχικά είχε υπογραφεί το 2002, αλλά το 2008 η νατοϊκή πλευρά ζήτησε χρονική και επιχειρησιακή επέκταση με μία Τεχνική Διευθέτηση (TechnicalArrangement). Όλο το άρθρο του Κώστα Χαρδαβέλλα με τα αποκαλυπτικά έγγραφα στα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», στο τεύχος 104, που κυκλοφορεί την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011.



epikaira

«Μπλόκο» της ΓΕΝΟΠ στο ειδικό τέλος ακινήτων!





Πράξη τις προειδοποιήσεις τους για μπλοκάρισμα της διαδικασίας είσπραξης του ειδικού τέλους ακινήτων με… ενδιάμεσο τη ΔΕΗ κάνουν οι συνδικαλιστές της Επιχείρησης.

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ προχώρησε σε κατάληψη των τυπογραφείων όπου εκτυπώνονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ. Οι συνδικαλιστές προειδοποιούν ότι θα παραμείνουν εκεί για όσο χρειαστεί προκειμένου να μην εκδοθούν οι λογαριασμοί ρεύματος.



Σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού απέναντι στον άνεργο, το φτωχό και τον μεροκαματιάρη. Οι εργαζόμενοι στης ΔΕΗ και η ΓΕΝΟΠ δεν θα επιτρέψουν να μείνουν χωρίς ρεύμα φτωχοί συνάνθρωποί μας».


Με ανακοίνωση του ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου τόνισε:

«Στη σημερινή εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, κανείς δεν δικαιούται να παίζει παιχνίδια που μπορεί να κοστίσουν ακριβά στη χώρα» και κάλεσε άμεσα τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να αποχωρήσει από το κτήριο, όπου εμποδίζεται η έκδοση λογαριασμών της ΔΕΗ, ενώ έχει δώσει ρητές εντολές στη Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. να ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση.


ΠΗΓΗ

Ποιός είναι πραγματικά ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ «άγνωστος», εβραικής καταγωγής Πολ Τόμσεν;


Tον τελευταίο καιρό, ένας Δανός καθορίζει τις τύχες μας, περισσότερο και από τον υπουργό Οικονομικών, κ. Ε. Βενιζέλο…Πρόκειται για τον ξανθό, ψηλό και πάντα χαμογελαστό μπροστά στις κάμερες, Πολ Τόμσεν, ο οποίος είναι ο επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα και αυτός που διαμόρφωσε σε μεγάλο βαθμό το σκληρό πρόγραμμα για την οικονομία μας και από τον οποίο εξαρτάται, κάθε τρεις μήνες, το «μαρτύριο» του αν θα εισπράξουμε ή όχι την επόμενη δόση…

Γέννημα- θρέμμα του ΔΝΤ, όσοι τον γνωρίζουν τον χαρακτηρίζουν «άκρως υπηρεσιακό και φιλόδοξο», «σκληρό διαπραγματευτή» και «το πραγματικό αφεντικό της τρόικας», ενώ το παρατσούκλι του στην έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον είναι ο «troubleshooter» (σ.σ.: ένα είδος εξολοθρευτή των προβλημάτων).
Ποιος είναι, όμως, πραγματικά ο Πολ Τόμσεν, για τον οποίο δεν γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα για το παρελθόν του;
Γεννημένος στο Άμπενραα της Δανίας, σπούδασε και πήρε μάστερ στα οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, όπου και εργάσθηκε για τρία χρόνια ως βοηθός καθηγητή. Αμέσως μετά, από το 1982 ανέλαβε δράση στο ΔΝΤ, σε ηλικία μόλις 28 ετών, κάτι το οποίο είναι πρωτοφανές! Παρόλα αυτά, πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα η πραγματική καταγωγή του είναι εβραϊκή…
Με μεγάλη εμπειρία σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, ήταν ο αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στη Σερβία, εγκατεστημένος στο Βελιγράδι για δύο χρόνια (1990-91), ηγήθηκε στη συνέχεια αποστολών στη Σλοβενία και στην ΠΓΔΜ ως το 1996, ήταν επικεφαλής της αποστολής στη Ρουμανία από το 1996 ως το 1998 και στη συνέχεια ανέλαβε τη Ρωσία, όπου ήταν επικεφαλής του γραφείου στη Μόσχα έως το 2004. Ως αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ που είναι σήμερα, ο Τόμσεν εποπτεύει τις ομάδες που ασχολούνται με άλλες προβληματικές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισλανδία, η Ρουμανία, η Ουκρανία και η Σερβία, ενώ προΐσταται των αποστολών του ΔΝΤ στην Πολωνία και τη Ρωσία. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που συνδέουν ποικιλοτρόπως την «προϋπηρεσία» του στην ΠΓΔΜ με το «έργο» του στην Ελλάδα…
Τα συμπεράσματα δικά σας…



prionokordela

ΘΡΑΚΗ : ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

"ΓΙΑ ΝΑ ΜΥΗΘΩ ΣΤΟΝ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΜΟ ΜΕ ΕΒΑΛΑΝ ΝΑ ΦΤΥΣΩ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ": ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΗΘΟΣ" ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΩΝ!





Με αφορμή το θέμα σχετικά με τον Μιχάλη Μιχαήλ, στέλεχος του ΑΚΕΛ και "δωδεκαθειστή" εκ Κύπρου, αναγνώστης μας έστειλε το ακόλουθο μήνυμα:
"Μυήθηκα στον όμιλο του Μιχάλη Μιχαήλ "Ελευσίς". Πρώτα με έβαλαν να φτύσω στον Σταυρό. Αργότερα μου είπαν ότι ο Χριστός ήταν....






μια ιστορική φαντασία και αυτό τον κόσμο τον κυβερνάνε οι φυσικές δυνάμεις, οι οποίες συμβολίζονται από τους δώδεκα θεούς. Αν περάσεις σε κάποιους βαθμούς τότε σου λένε ότι η ελληνική κουλτούρα ήρθε από την Ατλαντίδα.
Επίσης, υπήρχε μια θεά γυναίκα στον όμιλο. Τη λάτρευαν συμβολικά σε συγκεκριμένες περιόδους όσοι βρίσκονται σε υψηλούς βαθμούς. Εκείνη είχε 3 παιδιά κι αυτό συμβόλιζε την παραγωγικότητα της φύσης. Κάθε χρόνο γεννούσε ένα παιδί.
Υπήρχαν αρκετοί Μασώνοι, καθώς και Αμερικάνοι και Άγγλοι υπήκοοι. Ήταν ένας μασωνικός όμιλος με πολλά μασωνικά βιβλία. Κάνουν και μαύρη μαγεία.Ξέρω ότι κάποτε έκαναν στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, όμως απέτυχαν γιατί εκείνος είναι πανίσχυρος πνευματικά.




Σε πολιτικό επίπεδο χρησιμοποιούν την αρχαία Ελλάδα για την προώθηση του λενινιστικού κομμουνισμού, ενώ την ίδια στιγμή είναι σύμβουλοι του Χριστόφια".ΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟ προκαλούν οι "τελετές" των νεοπαγανιστών!
ΦΤΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ, ΟΠΩΣ ΟΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ!
Οργανώνονται σε "βαθμούς", όπως οι Τέκτονες!
Κι εξασκούν ακόμα και μαύρη μαγεία!
Αυτοί είναι οι θρασύτατοι τύποι που έχουν το θράσος να αυτοαποκαλούνται και...ελληνολάτρες!
Ένας συρφετός φανατικών χριστιανομάχων, με σατανιστικές και μασωνικές και καταβολές!
Σκοπός τους, η εξύβριση του Χριστιανισμού, με ταυτόχρονη προβολή των τάχα "ανθρωπιστικών" αξιών (τώρα βέβαια πώς συνδυάζονται αυτές με την σατανολατρεία, είναι άλλο θέμα)!
Μαρξιστές οι περισσότεροι, έχουν...αλλεργία απέναντι σε οτιδήποτε εθνικό, γι'αυτό και δεν θα τους ακούσετε να μιλούν ΠΟΤΕ για τα εθνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα!
Μοναδικός εχθρός τους, ο Χριστός: Τρέμουν τον Σταυρό Του, που κατέλυσε τον Σατανά και τις δοξασίες τους! Γι'αυτό και τον φτύνουν, νομίζοντας πως τον...νικούν! Πλανώνται όμως πλάνη οικτρά!
Η ουσία είναι πως όσα γράφουμε εδώ και καιρό για άρρηκτη σχέση μεταξύ νεοπαγανιστών, μασώνων, σατανιστών, αναρχοκομμουνιστών, επιβεβαιώνονται απόλυτα!
Στις φωτογραφίες: Αριστερά, η εκτυφλωτική λάμψη του Σταυρού (Φωτογραφία: Δημήτρης Σωτηρόπουλος) και δεξιά: Ο "δωδεκαθειστής" και μασώνος Ραδάμανθυς Αναστασάκης.


http://hellas-orthodoxy.blogspot.com πηγη

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Αρχαία Ελληνικά στεφάνια (φωτογραφίες από πρόσφατα ευρήματα).


Το Ιστολόγιο της Αντιπαρακμής παραβρέθηκε στην ημερίδα του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης από όπου και προέρχονται οι φωτογραφίες που ακολουθούν:

 


Απολαύστε την "καθάρια" τέχνη των προγόνων μας  και "μεθύστε" με την ομορφιά τους


Σχετικά κείμενα στο διαδίκτυο:

Τιμητική προσφορά στους νεκρούς από τους οικείους τους ήταν τα οκτώ χρυσά στεφάνια που βρέθηκαν πριν από τρία χρόνια σε ταφικό σύνολο κατά την εκτέλεση του τεράστιου ανασκαφικού προγράμματος -το μεγαλύτερο που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, προϋπολογισμού (πια) 70 εκατ. ευρώ- που γίνεται για τα έργα του μετρό στη Θεσσαλονίκη.


«Συνόδευαν τους νεκρούς, αυτή είναι μια πρώτη ερμηνεία ως προς τη σημασία και τη χρήση των στεφανιών στα συγκεκριμένα ανασκαφικά σύνολα», είπε στο «Εθνος» η προϊσταμένη της ΙΣΤ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Λίλιαν Αχειλαρά.
Η κ. Αχειλαρά, από κοινού με τον συνάδελφό της, Δ. Νικάκη, θα κάνουν εκτενή αναφορά στα οκτώ χρυσά στεφάνια, που βρέθηκαν την άνοιξη του 2008 στον χώρο μπροστά από την Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, σε ημερίδα που θα γίνει αύριο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Εκεί οι αρχαιολόγοι βρήκαν μία λίθινη ταφική θήκη και έναν απλό λακκοειδή τάφο χωρίς κάλυψη που περιείχαν αντίστοιχα ανακομιδή οστών έπειτα από καύση και ενταφιασμό. Μεταξύ των άλλων κτερισμάτων των τάφων αποκαλύφθηκαν συνολικά οκτώ χρυσά στεφάνια, που χρονολογούνται στους ελληνιστικούς χρόνους: τέσσερα με φύλλα βελανιδιάς στην ταφή της λίθινης θήκης και τέσσερα με φύλλα ελιάς στον λακκοειδή τάφο.
(...)
Η Μακεδονία είναι από τις περιοχές του αρχαίου ελληνικού κόσμου που έδωσαν μεγάλο αριθμό μετάλλινων στεφανιών, που χρονολογούνται από τα μέσα του 4ου έως τα μέσα του 2ου π.Χ. αιώνα. Στην αρχαιότητα τα στεφάνια φοριούνταν σε θρησκευτικές και κοινωνικές εκδηλώσεις που περιλάμβαναν και θρησκευτικές τελετουργίες, όπως λ.χ. το συμπόσιο, ενώ οι αρχαίοι Έλληνες τα αφιέρωναν σε μεγάλα ιερά όπως ο Παρθενώνας ή το ιερό του Απόλλωνα στη Δήλο κ.α. Τα ίδια τα αντικείμενα δεν σώθηκαν, υπάρχουν όμως οι αναφορές στους καταλόγους των θησαυρών που ετοίμαζαν οι ιερείς κάθε χρόνο.


Στην αυριανή ημερίδα της Θεσσαλονίκης, που θα γίνει το πρωί στο Αρχαιολογικό Μουσείο με θέμα «Στεφάνια στην Αρχαία Μακεδονία-Νέα Ευρήματα», θα γίνουν εισηγήσεις για περισσότερα από δέκα χρυσά μακεδονικά στεφάνια που ήρθαν στο φως μέσα από ανασκαφές, λαθρανασκαφές ή συλλήψεις αρχαιοκάπηλων.


Εκτός από τα οκτώ του μετρό Θεσσαλονίκης, θα παρουσιαστούν δύο στεφάνια από τη Βεργίνα που βρέθηκαν το 2009 και το 2010 στο ιερό της Εύκλειας, ένα που βρέθηκε το 2000 στα χέρια αγρότη και θεωρήθηκε προϊόν αρχαιοκαπηλίας, αλλά και το χρυσό στεφάνι που επαναπατρίσθηκε το 2007 από το Μουσείο Γκετί του Λος Αντζελες.

Στο μουσείο

Η Μακεδονία είναι μια περιοχή ευνοημένη ως προς τη συγκομιδή χρυσών στεφανιών. Μόνο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης φυλάσσονται 22 χρυσά στεφάνια, ενώ πολλά είναι και τα επίχρυσα στεφάνια από μπρούντζο, ξύλο και πηλό.
Πηγή: archaiologia.gr

Τα πιο γνωστά στεφάνια
Το πιο βαρύτιμο στεφάνι που σώζεται από την ελληνική αρχαιότητα είναι το χρυσό στεφάνι βελανιδιάς (β’ μισό του 4ου αιώνα π.Χ.) που βρέθηκε στον κυρίως θάλαμο του βασιλικού τάφου της Βεργίνας, μέσα σε χρυσή λάρνακα. Αποτελείται από 313 φύλλα και 68 βελανίδια και ζυγίζει 714 γραμμάρια. Στα ευρήματα των βασιλικών τάφων της Βεργίνας συγκαταλέγονται δύο ακόμη χρυσά στεφάνια από φύλλα και άνθη μυρτιάς του 4ου αιώνα π.Χ.

Στον 4ο αιώνα π.Χ. χρονολογούνται επίσης τα δύο χρυσά στεφάνια μυρτιάς και ελιάς που βρέθηκαν τη δεκαετία του ’60 στους τάφους του Δερβενίου, το χρυσό στεφάνι από φύλλα ελιάς και άνθη που βρέθηκε στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης και χρυσό στεφάνι από τάφο της Σεβαστής Πιερίας.
Χρυσό στεφάνι με φύλλα ελιάς του 3ου αιώνα π.Χ. από την Αμφίπολη εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας.

Στα σημαντικότερα ευρήματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Αμφίπολης περιλαμβάνονται δύο χρυσά στεφάνια ελιάς και βελανιδιάς του 4ου π.Χ. αιώνα.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης διαθέτει 22 χρυσά μακεδονικά στεφάνια, συλλογή που θεωρείται η πλουσιότερη παγκοσμίως. (*)
(*) Πηγή, Αγγελιοφόρος, 17/5/2011 (Χρύσα Νάνου) και Περιοδικό «Αρχαιολογία».

Ο Μπάιντεν έρχεται για τις εκλογές


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά το… χρονολόγιο των σημαντικών γεγονότων που ανοίγεται μπροστά μας, πιθανόν και να μπορέσει να διακρίνει στον – όχι και τόσο μακρινό – ορίζοντα την προοπτική διενέργειας πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, πριν το...
τέλος του 2011.

Η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πραγματοποιηθεί στις 23 Οκτωβρίου. Η Σύνοδος του G20 στις 3-4 Νοεμβρίου. Εντός του Οκτωβρίου θα έχει ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή το αναθεωρημένο Μεσοπρόθεσμο, όπως προέκυψε από τις επώδυνες διαπραγματεύσεις με την τρόικα, για την εκταμίευση της 6ης δόσης. Και ακολουθεί η ψήφιση του προϋπολογισμού, το αργότερο εντός του Νοεμβρίου, από τη στιγμή που η συγκυρία επιτάσσει κατεπείγοντες ρυθμούς.

Και μετά τον Νοέμβριο, τι; Από τη στιγμή που θα έχει αποφασιστεί το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, η χώρα θα ζει στον αστερισμό της υλοποίησης των αποφάσεων, με την προσδοκία να μην αποδειχτούν τα αχαρτογράφητα νερά εξαιρετικά επικίνδυνα για το μέλλον του τόπου.

Η Κυβέρνηση λοιπόν, έχει την ευχέρεια να προχωρήσει στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών, ακόμη και για τις αρχές του Δεκεμβρίου. Εκλογές που φαίνεται να μην θέλει, τις θέλει ωστόσο… το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να απαλλαγεί από το βάρος διαχείρισης της εξουσίας, να μαζέψει τα συντρίμμια που μετά βεβαιότητας θα προκαλέσει η λαϊκή ετυμηγορία, και να επιχειρήσει, σε βάθος χρόνου την πολιτική επανάκαμψή του.

Οι εκλογές του Νοεμβρίου, που πιθανότατα… αναβάλλονται για τον Δεκέμβριο, φαίνεται ότι εντάσσονται και στον σχεδιασμό των Ηνωμένων Πολιτειών. Χθες βράδυ ανακοινώθηκε ότι ο Αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν έρχεται στην Αθήνα στις 5 Δεκεμβρίου. Το υπονοούμενο είναι ότι έρχεται να στηρίξει την Ελλάδα που δοκιμάζεται. Ίσως όμως και να είναι το τελευταίο χατίρι που… δεν χαλάει ο Λευκός Οίκος στον Γιώργο Παπανδρέου. Και στέλνει τον Αντιπρόεδρο στο Μαξίμου για… photo opportunity, προεκλογικά.


http://www.statesmen.gr/

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...