Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Επτά τρόποι με τους οποίους ο κ. Παπανδρέου σαμποτάρισε την Eλληνική οικονομία


1. Αύξηση ΦΠΑ
Όσο λιγότερα έχεις-εισπράττεις τόσο περισσότερο επηρεάζεσαι από τον ΦΠΑ. Η κυβέρνηση με τις συνεχείς αυξήσεις ΦΠΑ εξαθλιώνει την εργατική τάξη, με σκοπό την αύξηση εσόδων, παρά του ότι υποστηρίζει ότι είναι σοσιαλιστές.
Συμπέρασμα: Ο Παπανδρέου ενεργεί σε άμεση σύγκρουση με τους δεδηλωμένους στόχους.

2. Αύξηση της φορολογίας των καυσίμων
Όπως και με τον ΦΠΑ και ενώ τα εισοδήματα μειώνονται, μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων σας ξοδεύεται για την ενέργεια. Ο Φόρος επί των καυσίμων αυξάνει την τιμή όλων των προϊόντων, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας για το σπίτι. Ο Παπανδρέου υποστηρίζει ότι ο δρόμος για την Ελλάδα είναι να αναπτυχθεί η οικονομία.
Συμπέρασμα: Ο Παπανδρέου ενεργεί σε άμεση αντιδιαστολή με τους δεδηλωμένους στόχους.

3. Καμία προσπάθεια για τη βελτίωση της είσπραξης των φόρων
Μέχρι τον Ιούλιο του 2011, λιγότερο από 10 φορολογικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα. Αυτό είναι ενάντια στις δηλώσεις Παπανδρέου για πάταξη φοροδιαφυγής και είσπραξη διαφευγόντων εσόδων. Δεν επήλθε καμία βελτίωση στην είσπραξη φόρων. CDsμε φοροφυγάδες στην Ελβετία και λίστες με χιλιάδες Έλληνες που τουλάχιστον φοροδιαφεύγουν, παραμένουν επί μήνες στα γραφεία υπουργών. Η Κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την αντιμετώπιση θεμελιωδών ζητημάτων παρά τα όσα διατείνεται.
Συμπέρασμα: Ο Παπανδρέου ενεργεί σε άμεση σύγκρουση με τους δεδηλωμένους στόχους


4. Η αύξηση των φόρων για τις μικρές επιχειρήσεις
Ο Παπανδρέου ισχυριζόταν ότι το κράτος-δημόσιο είναι πολύ μεγάλο και χρειάζεται να περιορισθεί, αλλά την ίδια στιγμή επιβάλλει φόρους επί των ιδιωτικών επιχειρήσεων που λογικά θα έπρεπε να προσλαμβάνουν-απασχολούν τους ανθρώπους που απολύθηκαν από την κυβέρνηση. Ο Παπανδρέου ισχυρίζεται ότι θέλει να αυξήσει την παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας
Συμπέρασμα: οι δράσεις του Παπανδρέου είναι σε πλήρη σύγκρουση με τους δεδηλωμένους στόχους του.


5. Ο φόρος ακίνητης περιουσίας
Η Κυβέρνηση επιβάλλει απίστευτους φόρους επί των ακινήτων μέσω της ΔΕΗ. Περισσότερα χρήματα κλέβονται από τις τσέπες των ανθρώπων, χωρίς καμία υπηρεσία σε αντάλλαγμα. Ο Παπανδρέου δήλωνε ότι το μέλλον για την Ελλάδα είναι να αναπτυχθεί η οικονομία.
Συμπέρασμα: Ο Παπανδρέου ενεργεί σε άμεση αντίθεση με τους δεδηλωμένους στόχους του.


6. Στόχευση ιδιωτικοποίησης κρατικών κερδοφόρων εταιρειών
Η Κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η ιδιωτικοποίηση κερδοφόρων εταιρειών του δημοσίου, είναι ο ιδανικός τρόπος για να μειωθεί το δημόσιο έλλειμμα.
Συμπέρασμα: Ο Παπανδρέου ενεργεί σε άμεση σύγκρουση με τους δεδηλωμένους στόχους.


7. Φανταστικές υποσχέσεις κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας

Ο Παπανδρέου υποστήριζε ότι ήξερε τα προβλήματα στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της τελευταίας προεκλογικής εκστρατείας. Έκανε πολλές ομιλίες υποστηρίζοντας ότι θα φορολογήσει τους πλούσιους Έλληνες (τους έχοντες) για να διασώσει την χώρα. Ο Παπανδρέου από τότε που βρίσκεται στην εξουσία, έχει δείξει ότι δεν έχει καμία όρεξη να φορολογήσει τους πλούσιους.

Συμπέρασμα: Ο Παπανδρέου έχει ενεργήσει αντίθετα με τις προεκλογικές του υποσχέσεις

Είναι σαφές ότι Παπανδρέου και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ γνώριζαν πλήρως τα προβλήματα στην Ελλάδα.

Είχαν αναγνωρίσει ότι μαζικές περικοπές πρέπει να γίνουν στα έξοδα του δημόσιου τομέα και διακήρυσσαν ότι οι αλλαγές πρέπει να συντελεσθούν επειγόντως.

Πολλές ομιλίες έχουν γίνει από τον Παπανδρέου και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνοντας, τα αυτονόητα, τα συναισθήματα και τις πεποιθήσεις του ελληνικού λαού.

Ωστόσο, παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις, τις σωστές θεωρητικά δεσμεύσεις, τα αυτονόητα και τα μεγάλα λόγια , ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχουν ενεργήσει σε πλήρη αντίθεση με τις δεδηλωμένες προθέσεις τους.

Κατά τη γνώμη μου κάνουν ότι μπορούν να γονατίσουν την Ελλάδα, ξεκινώντας με την εργατική τάξη.

Αν διαφωνείτε ή συμφωνείτε μαζί μου, θα ήθελα πολύ να έχω τις απόψεις σας. Το παρόν άρθρο είναι μετάφραση από independence4wales


http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/10/e_10.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...