Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Η "Καταλανική Εταιρεία" και η οριστική καταστροφή του Μεσαιωνικού Ελληνισμού


Ανδρόνικος Παλαιολόγος
Στις αρχές του 14ου αιώνα ο Ελλαδικός χώρος ήταν κατακερματισμένος ανάμεσα σε κτήσεις που ανήκαν στον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Ανδρόνικο ΙΙ Παλαιολόγο και σε Φράγκους φεουδάρχες κληρονόμους των Σταυροφόρων που άλωσαν την Κωνσταντινούπολη το 1204. Ο Αυτοκράτορας είχε υπό τον έλεγχο του την Μακεδονία, την Θράκη, τον Μυστρά, την Κωνσταντινούπολη και μια στενή λωρίδα γης στην Μικρά Ασία που εφαπτόταν στην Βασιλεύουσα. Ο υπόλοιπος χώρος (Θεσσαλία, Θήβα, Ανδραβίδα, Αθήνα, Πάτρα, Κόρινθος, νησιά του Αιγαίου, Ναύπακτος) βρίσκονταν υπό τον έλεγχο Φράγκων φεουδαρχών που συγγένευαν με ισχυρούς βασιλικούς οίκους της Ευρώπης. Οι περιοχές αυτές ήταν κατάσπαρτες από ισχυρά κάστρα που σταθεροποιούσαν την εξουσία των κατά τόπους βαρόνων και μικρότερων μικρότερων ευγενών, εις βάρος του ντόπιου αγροτικού πληθυσμού.Εκείνη την εποχή εμφανίστηκε για τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Ανδρόνικο ο σημαντικός κίνδυνος των Οθωμανών Τούρκων. Ο βυζαντινός στρατός είχε αποδιοργανωθεί πλήρως λόγω έλλειψης χρημάτων ικανών στρατηγών και απωλειών από τους πολέμους με τους Φράγκους, είχε χάσει κατά μεγάλο μέρος το ηθικό και την αλκή του και έτσι οι πλέον αξιόπιστες βυζαντινές στρατιωτικές μονάδες ήταν Αλανοί και Μουσουλμάνοι μισθοφόροι. Έτσι ο Ανδρόνικος μοιραία στράφηκε στην Δύση για να βρει ισχυρότερους συμμάχους.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Υποψήφιος της ΝΔ παραπέμπεται για κακούργημα ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα!



Χλευασμός στους πολίτες η υποψηφιότητα Μπαλάσκα στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο του Κιλκίς – οργή στην τοπική κοινωνία.
Ένα μίνι πολιτικό σεισμό με απρόβλεπτους κραδασμούς προκάλεσε στους ψηφοφόρους της ΝΔ η είδηση εισόδου του Βαγγέλη Μπαλάσκα στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο.
Και τούτο διότι το πολιτικό παρελθόν του υποψήφιου σήμερα βουλευτή στο ν. Κιλκίς βαρύνεται από ποινικά αδικήματα, ορισμένα εκ των οποίων έχουν εκδικαστεί με καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον του.

Ανακηρύχθηκε ΑΓΙΟΣ ο γέροντας Παΐσιος με απόφαση της Ιεράς Συνόδου!


paisios_b2

Η πολυαναμενόμενη αγιοκατάταξη του ούτως ή άλλως αγίου στη συνείδηση των Ορθοδόξων Γέροντος Παϊσιου του Αγιορείτου είναι πλεόν γεγονός. Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το agioritikovima.gr, σήμερα η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου έλαβε τη σχετική απόφαση.

Ο Όσιος Παΐσιος o Αγιορείτης (κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης, 25 Ιουλίου 1924-12 Ιουλίου 1994) ήταν Έλληνας μοναχός που έζησε κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα και έγινε ευρέως γνωστός για τον βίο και το έργο του. Η κατάταξή του στο Αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 2015.

Διαδήλωση κατά του Ισλάμ στη Γερμανία



Περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι
συμμετείχαν σε μια νέα διαδήλωση κατά του Ισλάμ που διοργανώθηκε στη Δρέσδη της ανατολικής Γερμανίας αψηφώντας τις εκκλήσεις του γερμανικού πολιτικού κόσμου να μείνουν μακριά από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που οργανώνει το αντι-ισλαμικό κίνημα PEGIDA (Ευρωπαίοι πατριώτες κατά του εξισλαμισμού της Εσπερίας). 
Οι διοργανωτές ανέφεραν ότι οι διαδηλωτές κατά του Ισλάμ ήταν περισσότεροι από 40.000 αλλά η αστυνομική διεύθυνση της Δρέσδης κατέβασε τον αριθμό των συμμετεχόντων σε περίπου 25.000 ανθρώπους. Κα αυτός ο αριθμός όμως είναι πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με τους 18000 που είχαν συγκεντρωθεί στην προηγούμενη αντι-ισλαμική εκδήλωση στη Δρέσδη την περασμένη εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...