Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

MEGA-ΛΗ ΠΑΤΑΤΑ!


ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΟΣΙΑΛΟΥ ΣΤΟ FIMOTRO : "ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗ ΔΕΘ"!
ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ MEGA ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!
Την πάτησαν άγρια στο Mega. Ή το Μαξίμου τους πέταξε τη μπανανόφλουδα για να να την πατήσουν και να σπάσουν τα μούτρα τους ή το έκαναν επίτηδες για να...
δημιουργήσουν πρόβλημα στον Παπανδρέου επειδή μίλησε στην Real News! Επισημάναμε εμείς πριν το παράδοξο να μην έχει την είδηση καμία Κυριακάτικη εφημερίδα. Και οι επιφυλάξεις μας επιβεβαιώθηκαν. Πριν από λίγο, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το Fimotro και δημοσιογράφοι του πολιτικού ρεπορτάζ με τoν Η. Μόσιαλο, ο υπουργός αλλά και οι συνεργάτες του πρωθυπουργού από την αρχή έως το τέλος του ρεπορτάζ ότι δήθεν δεν θα μιλήσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ! Έλεγαν μάλιστα το εντελώς αντίθετο : "ότι θα μιλήσει και ότι το πρόγραμμά του δεν θα αλλάξει καθόλου σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές"! ΜEGA-ΛΗ ΠΑΤΑΤΑ... 


fimotro.blogspot.com

Ο Γ. Παπανδρέου δεν θα μιλήσει στην ΔΕΘ !!!



Δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο και αν πράγματι η είδηση είναι σωστή τότε θα καταγραφεί στα ελληνικά πολιτικά χρονικά. Ο Γ. Παπανδρέου θα πάει φέτος στη ΔΕΘ, αλλά για πρώτη φορά στην ιστορία της Έκθεσης ένας πρωθυπουργός δε θα απευθύνει ομιλία στους παραγωγικούς φορείς της πόλης και ουσιαστικά δε θα κάνει τα επίσημα εγκαίνια.
Είθισται, ο εκάστοτε πρωθυπουργός να πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη και να αναφέρεται στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης για την επόμενη χρονιά. Στην προ Μνημονίου εποχή μάλιστα αυτή η πολιτική εφαρμοζόταν. Τώρα που κυβερνά η τρόικα χάθηκε και αυτό το γεγονός.
Οι διαρροές λοιπόν από την κυβέρνηση αναφέρουν ότι ο Γ. Παπανδρέου δε θα κάνει την καθιερωμένη ομιλία το Σάββατο αλλά θα γίνει κανονικά η συνέντευξη τύπου προς τους εκπροσώπους του τύπου το μεσημέρι της Κυριακής.
Αν πράγματι είναι τέτοιος ο σχεδιασμός του Μαξίμου τότε μιλάμε για μια δεινή ήττα της κυβέρνησης, για ένα γεγονός που απλά επισημαίνει την αρχή του τέλους της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Πέρα από το γεγονός ότι είναι ασέβεια προς τους Θεσσαλονικείς, αποτελεί και απόδειξη ότι αυτή τη χώρα δεν την κυβερνά ο κ. Παπανδρέου. Τι να πει άλλωστε; Μια οικονομική πολιτική που καθορίζεται από την τρόικα δε χρειάζεται εκπρόσωπο, και ο Παπανδρέου λειτουργεί ως εκπρόσωπος της τρόικας κι όχι ως πρωθυπουργός της χώρας. Τι οικονομικές εξαγγελίες να κάνει αφού δεν έχει ούτε ένα μέτρο υπέρ του κόσμου να ανακοινώσει; Πάλι για μεταρρυθμίσεις να πει; Μπούχτισε ο κόσμος.
Η κυβέρνηση προφανώς φοβάται και τις έντονες κοινωνικές αντιδράσεις και τις διαδηλώσεις που ετοιμάζονται από εργαζόμενους μέχρι τους οπαδούς του Ηρακλή που υποβιβάστηκε. Για φανταστείτε να καίγεται η Θεσσαλονίκη και ο Παπανδρέου να μιλά στο Βελλίδειο με χιλιάδες αστυνομικούς να τον προστατεύουν.
Από την άλλη οι δεκάδες υπουργοί, υφυπουργού, γενικοί γραμματείς και παρατρεχάμενοι δεν έχουν μούτρα να εμφανιστούν στη Θεσσαλονίκη, όχι μόνο στα περίφημα… μπουζούκια της πόλης αλλά ούτε και σε σουβλατζίδικα.
Έτσι, πιθανώς να επιλέξει την εύκολη και ελεγχόμενη συνέντευξη με τους δημοσιογράφους που άλλα ρωτάνε αυτοί και άλλα απαντά ο πρωθυπουργός.
Εύγε, πάντως. Θα πρόκειται για μοναδική στιγμή στην ιστορία της ΔΕΘ και του πρωθυπουργού.


www.antinews.gr

Σε ετοιμότητα! Πάνε να παραχωρήσουν κυριαρχικά δικαιώματα!


Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΝΙΑΔΑΚΗ
Υποναύαρχος ε.α ΠΝ
Μέλος ΚΕΘΑ και ΑΝΕΑΕΔ

Ενώ, εν μέσω κρίσης, ο ελληνικός λαός ή ένα τμήμα του ίσως, παρακολουθεί πληθώρα τουρκικών σήριαλ από ιδιωτικά κανάλια της χώρας, τελευταία παρατηρείται μια κινητικότητα στα θέματα Αιγαίου και Κύπρου. Έχομε αφενός επισκέψεις σε Θράκη, Κύπρο και Ίμβρο, αφετέρου δημοσιεύματα. Δημοσιεύματα για βιβλίο τούρκου διπλωμάτη φέρνουν στο φως συζητήσεις – συμφωνίες κατά τους Τούρκους - για περιορισμό του δικαιώματος επέκτασης των χωρικών υδάτων των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο προς όλες τις διευθύνσεις πλην της δυτικής και πρόβλεψη για καθιέρωση καθεστώτος ανοικτής θάλασσας σε συγκεκριμένες περιοχές. Από την ελληνική πλευρά ακολούθησε δημοσίευμα με ελληνικές θέσεις σε συναφή θέματα αλλά και επίσημες δηλώσεις.

Στην ΚΕΘΑ κάνουμε πάντα μια σημαντική διευκρίνιση, που πρέπει να έχουμε όλοι στο μυαλό μας. Όλο το Αιγαίο ΔΕΝ είναι δικό μας – ελληνικό - όπως ακούγεται από πολλούς υπερπατριώτες! Στο Αιγαίο υπάρχουν :


ελληνική χωρική θάλασσα [ μέχρι 6 νμ από την ελληνική στεριά και με δικαίωμα να φτάσει ως τα 12νμ],
υπάρχει ελληνικός εναέριος χώρος [10νμ και δικαιούμεθα να φτάσει στα 12νμ]
υπάρχει επίσης διεθνής θάλασσα και αέρας και
υπάρχει και τουρκική χωρική θάλασσα και εναέριος χώρος.
Πέρα από την χωρική θάλασσα κάθε χώρας εκτείνονται οι υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ κάθε μιας από αυτές.
Το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας (ΔΔΘ) προωθεί την ελευθερία της ναυσιπλοΐας, δεν μας δίνει δικαίωμα αποκλεισμών, αλλά θέτει κανόνες και όρια. Για παράδειγμα πουθενά δεν προβλέπει το μοίρασμα του Αιγαίου στη μέση, όπως προωθεί η Τουρκία. Το ΔΔΘ προβλέπει «αβλαβή διέλευση», δηλαδή, πως ένα πολεμικό μπορεί να διασχίζει θάλασσα ξένης χώρας, χωρίς να προκαλεί βλάβη στην κυριαρχία της . Επίσης ορίζει ιδιαίτερο καθεστώς για τον διάπλου κάθε πλοίου διαμέσου στενών «διεθνούς ναυσιπλοΐας». Εξασφαλίζει λοιπόν την ελευθερία της ναυσιπλοΐας, την οποία επιζητά εννοείται και η Τουρκία, αλλά με όρους, που να μη θίγουν δικαιώματα του παράκτιου κράτους.
Το ΔΔΘ επίσης παρέχει και δικαιώματα στο παράκτιο κράτος. Τα δικαιώματα αυτά δεν είναι διαπραγματεύσιμα, αλλά αντίθετα οι κυβερνώντες πρέπει να τα κατοχυρώσουν! Η «συνδιαχείρηση» στο Αιγαίο, που καλλιεργήθηκε τους τελευταίους μήνες, οδηγεί την σκέψη σε κάποιου είδους «μοιρασιά»! Η «μοιρασιά» αυτή όμως δεν είναι παντού στην μέση (π.χ. 25ος μεσημβρινός). Υπάρχει το διεθνές δίκαιο, που καθορίζει ποιος δικαιούται, τι και πόσο. Καθορίζει τα όρια, που αφορούν τόσο την δυνατότητα επέκτασης των θαλασσίων συνόρων στα δώδεκα μίλια , όσο και τα όρια της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης. Σε ότι αφορά τα όρια του εθνικού και του διεθνούς εναέριου χώρου, τούτα είναι επίσης σαφώς προσδιορισμένα και ούτε εδώ χωράει «μοιρασιά».
Πως φτάσαμε όμως ως εδώ; Γιατί μας απασχολούν θέματα, που είναι λυμένα από το ΔΔΘ; Η Τουρκία άρχισε να εμφανίζει διεκδικήσεις στο Αιγαίο μετά το 1974. Από τότε, οι ελληνικές κυβερνήσεις μέχρι κάποιο σημείο αναγνώριζαν, ως μόνη διαφορά προς επίλυση, την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Τον Ιούλη του 1997, μετά τα τετελεσμένα γεγονότα που δημιουργήθηκαν στα Ίμια, με την Συμφωνία της Μαδρίτης (Σημίτης – Ντεμιρέλ - Ολμπράιτ) – απλή δήλωση κατ’ άλλους - η Ελλάδα αναγνωρίζει τα «ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα» της Τουρκίας στο Αιγαίο . Ανάλογη παραδοχή και αναγνώριση είχε γίνει και από πλευράς Μητσοτάκη, ο οποίος μάλιστα διεκδίκησε την πατρότητα του σχετικού πλαισίου συμφωνίας, από την εποχή που ήταν πρωθυπουργός. Στην ίδια συμφωνία της Μαδρίτης επίσης συνομολογήθηκε αποφυγή μονομερών ενεργειών από τις δύο χώρες, γεγονός που, όπως εκτιμάται, δεσμεύει την χώρα να μην ανακηρύξει, μονομερώς όπως το ΔΔΘ προβλέπει, Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ)!
Λίγα χρόνια αργότερα (2002) άρχισε και συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας, η διαδικασία των «διερευνητικών επαφών» μεταξύ εκπροσώπων των υπουργείων εξωτερικών των δύο χωρών, στις οποίες αναφέρεται το βιβλίο του τούρκου διπλωμάτη και το σχετικό δημοσίευμα. Πρόκειται για μια διαδικασία διαλόγου, που όμως δεν περιορίστηκε στη μόνη μέχρι τότε νομική διαφορά μεταξύ των δύο χωρών το θέμα δηλαδή της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας, αλλά στα όσα συμφωνήθηκαν στη Μαδρίτη!
Όπως συνοπτικά αναφέρθηκε πιο πάνω, δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι το ΔΔΘ παρέχει δικαιώματα και υποχρεώσεις σε όλες τις χώρες και στην Τουρκία. Η συμφωνία της Μαδρίτης όμως αναγνώρισε τουρκικά «συμφέροντα και ενδιαφέροντα» στο Αιγαίο, χωρίς να γίνεται αναφορά στο ΔΔΘ. Επομένως ο τότε έλληνας πρωθυπουργός εκπροσωπώντας συνολικά τα κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο, συμφώνησε, ότι «συζητιόνται όλα»! Όχι όμως στη βάση του ΔΔΘ, αλλά όπως ακριβώς διατείνεται η Τουρκία για χρόνια, πως δηλαδή «το Αιγαίο είναι μια ειδική περίπτωση», όπου, όπως εννοεί, δεν έχουν εφαρμογή οι κανόνες του ΔΔΘ! Στην Μαδρίτη με λίγα λόγια απεμπολήθηκαν σημαντικά εθνικά συμφέροντα στρώνοντας το έδαφος, προκειμένου να παραχωρηθούν (πότε άραγε;;) κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας! Όλα αυτά φυσικά με τις ευλογίες των ΗΠΑ, που άλλα συμφέροντα προωθούσαν και προωθούν στην περιοχή!
Τα κόμματα, που διακυβέρνησαν την χώρα, την οδήγησαν στην οικονομική κρίση, που βιώνει ο λαός στο πετσί του, καθώς ένα μέρος του αντέδρασε εκ των υστέρων! Ας είμαστε λοιπόν σε ετοιμότητα, να αποτρέψουμε τυχόν παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, που το ίδιο σύστημα διακυβέρνησης έχει επίσης προετοιμάσει εδώ και χρόνια!

Δικαιώματα, συμφέροντα και υποχρεώσεις έχουν όλες οι χώρες, ναι, αλλά με βάση το διεθνές δίκαιο! Τα σύνορα στη θάλασσα και στον αέρα είναι το ίδιο όπως τα σύνορα στον Έβρο. Δεν τίθενται υπό διαπραγμάτευση και δεν παραχωρούνται!

peripatris.blogspot.com

Ηλεκτρονικό τατουάζ τοποθετείται στο δέρμα για ιατρική παρακολούθηση



techit_1684_0.jpeg


Το γύρο του Διαδικτύου έχει κάνει το πιο πρόσφατο επίτευγμα όσον αφορά τα υπερλεπτά ηλεκτρονικά κυκλώματα, το οποίο περιγράφεται λεπτομερώς στο περιοδικό Science. Πρόκειται για μια τεχνολογία γνωστή ως "επιδερμικά ηλεκτρονικά" και μπορεί να τοποθετηθεί στο δέρμα του ανθρώπου όπως ένα απλό τατουάζ.
Πρόκειται για μια επαναστατική τεχνολογία όπου ο καθένας μπορεί να αναλογιστεί την εξέλιξή της μέσα στα επόμενα 20 χρόνια. Με ένα τέτοιο ηλεκτρονικό κύκλωμα στο δέρμα μας, υπάρχουν αρκετές εφαρμογές που θα μπορούσαν να το εκμεταλλευτούν όπως η χρήση για τη βιομετρική, αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας αλλά και επιπρόσθετες "λειτουργίες" όπως αυτή της επαυξημένης πραγματικότητας.
Ανάμεσα στα πειράματα που πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία κάνοντας χρήση την τεχνολογία αυτή είναι η παρακολούθηση των ηλεκτρικών σημάτων της καρδιάς, όπου παράγονται παραπλήσια αποτελέσματα με ένα καρδιογράφημα. Σε ένα άλλο πείραμα που πραγματοποιήθηκε, τοποθετήθηκε το ηλεκτρονικό τατουάζ μαζί με ένα μικρόφωνο στο λαιμό ενός ανθρώπου όπου έστελνε το σήμα της φωνής σε έναν υπολογιστή. Ο τελευταίος αναγνωρίζει τέσσερις διαφορετικές λέξεις: πάνω, κάτω, δεξιά, αριστερά.
Το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο αυτό το ηλεκτρονικό κύκλωμα είναι το ελαστομερές και έχει σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά και την ελαστικότητα για να μιμηθεί το ανθρώπινο δέρμα. Το περιοδικό που έκανε τη δημοσίευση αναφέρει ότι μπορεί να καλυφθεί από προσωρινά τατουάζ έτσι ώστε μην φαίνονται τα ηλεκτρονικά κυκλώματα πάνω στο δέρμα.

Φυσικά η συγκεκριμένη τεχνολογία στη σημερινή της μορφή επιδέχεται αρκετές αναβαθμίσεις όπως η αντοχή στις διάφορες καταστάσεις του δέρματος και βελτιώσεις έτσι ώστε να μην εμποδίζεται η εφίδρωση και η λειτουργία της αναπνοής. Επίσης θα μπορούσαν να τοποθετηθούν κεραίες ασύρματης μεταφοράς δεδομένων για την απευθείας μετάδοση των πληροφοριών σε κάποιον κεντρικό υπολογιστή και ηλιακά κελιά για την φόρτιση του κυκλώματος χωρίς παραπάνω ενεργειακές ανάγκες.

Υ.Γ. Πάντα το κακό εισβάλει με ένα καλό. Έρχεται σιγά, σιγά λοιπόν. Ας είμαστε προσεκτικοί ...;



ellania.pblogs.gr


Εκοψε προσευχή και εθνικό ύμνο!


Νέα ήθη, κατ' αντιστοιχία των δικών του, επέβαλε φέτος στις παιδικές κατασκηνώσεις Αγίου Ανδρέα στη Νέα Μάκρη ο δήμαρχοςΑθηναίων Γιώργος Καμίνης.
Οπως καταγγέλλουν στη «δημοκρατία» εξοργισμένοι γονείς αλλά και εργαζόμενοι στις κατασκηνώσεις, από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας των.....
παιδικών κατασκηνώσεων η διοίκηση κατέστησε σαφές ότι η πρωινή προσευχή περνά οριστικά στο παρελθόν. Ηδη από την πρώτη περίοδο, που φιλοξενήθηκε στις κατασκηνώσεις στα μέσα Ιουνίου, η πρωινή προσευχή έπαψε να τελείται, προκαλώντας την έκπληξη όχι μόνο των γονιών αλλά και των ίδιων των παιδιών που...... φιλοξενούνταν εκεί.
Τι κι αν η καθημερινή προσευχή αποτελεί απαράβατο κανόνα από το 1952 που λειτουργούν οι κατασκηνώσεις, φέτος ο δήμαρχος Αθηναίων αποφάσισε να πρωτοτυπήσει, καταργώντας την.
Ακολούθως καταργήθηκε και η έπαρση της ελληνικής σημαίας, η οποία συμπλήρωνε το τελετουργικό με την καθημερινή ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Επειτα από τις διαμαρτυρίες γονέων και υπαλλήλων, η διοίκηση του δήμου και της κατασκήνωσης ανέθεσαν σε μία υπάλληλο να πραγματοποιεί μόνη την έπαρση, ενώ, για να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις, συνεχίζεται με τους τύπους η καθημερινή υποστολή της σημαίας. Η υπεύθυνη αντιδήμαρχος Καλλιόπη Γιαννοπούλου, πάντως, την οποία αναζητήσαμε τηλεφωνικώς, απέφυγε να δώσει απαντήσεις στα σχετικά ερωτήματα, επικαλούμενη μέσω των συνεργατών φόρτο εργασίας...

Η κατάργηση της προσευχής στις κατασκηνώσεις έρχεται ως φυσική συνέχεια μιας ακολουθίας γεγονότων, τα οποία μαρτυρούν την προσωπική στάση του πρώτου δημάρχου στην ιστορία της Αθήνας, που ορκίστηκε με πολιτικό όρκο κατά την ανάληψη των καθηκόντων του. Αλλωστε, ο ίδιος έχει δηλώσει ανοιχτά σε συνεντεύξεις του ότι είναι «άθεος». Χαρακτηριστική προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και η απόφασή του να κόψει την μετάδοση των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας από τον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό 9,84, καθώς και να επιβάλει στους ραδιοφωνικούς παράγωγους γενική απαγόρευση του «Χριστός Ανέστη» και την αντικατάστασή του από ένα απλό «χρόνια πολλά».

Εν τω μεταξύ, οι καταγγελίες διαδέχονται η μία την άλλη για την κατάληψη της κατασκήνωσης από στελέχη της δημοτικής αρχής, αρχής γενομένης από τον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη. Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι οργανισμών και δημοτικοί σύμβουλοι «παρέλασαν» από τις κατασκηνώσεις για δωρεάν στιγμές χαλάρωσης, αφού σιτίζονταν δωρεάν, κάνοντας τις διακοπές τους με τα χρήματα του αθηναϊκού λαού, σε μια περίοδο σκληρών περικοπών για τους πολίτες.

Προκειμένου δε να απολαμβάνουν καλύτερα τις διακοπές τους, φρόντισαν να μειώσουν σχεδόν στο ένα τρίτο τον αριθμό των φιλοξενούμενων παιδιών. Σύμφωνα με υπαλλήλους που επί πολλά χρόνια υπηρετούν στην κατασκήνωση του Αγίου Ανδρέα, πέρυσι, στην περίοδο του Δεκαπενταύγουστου, η κατασκήνωση φιλοξενούσε 600 έως 800 παιδιά, ενώ φέτος ο αριθμός τους περιορίστηκε στα 200 με 220 παιδιά.

Επιπροσθέτως, ο δήμαρχος Αθηναίων απέκτησε ακριβές συνήθειες. Η μία από τις πισίνες, η οποία χρησιμοποιούνταν τα προηγούμενα χρόνια από τα παιδιά για να παίζουν πόλο και να αθλούνται, τώρα πλέον χρησιμοποιείται μόνον από τον δήμαρχο και την οικογένειά του, γεγονός που έχει προκαλέσει αγανάκτηση στους εργαζομένους και τους γονείς. Οι δεύτεροι, άλλωστε, έχουν εκφράσει έντονο προβληματισμό για τη διατροφή των παιδιών, αφού, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, καταργήθηκε το διαιτολόγιο που εφαρμοζόταν επί χρόνια και τώρα το μενού περιλαμβάνει κυρίως ζυμαρικά.

Αντιθέτως, στα καταλύματα των στελεχών του δήμου και των συνεργατών τους τραπεζοκόμες σερβίρουν καθημερινά πλούσια εδέσματα, ξεχωριστά βεβαίως από εκείνα που καταναλώνουν τα παιδιά του αθηναϊκού λαού. Τις ημέρες αυτές, πάντως, ο κ. Καμίνης χαλαρώνει παραθερίζοντας στο παραθαλάσσιο χωριό Κυπαρίσσι (στους Μολάους της Σπάρτης), το οποίο αποτελεί και αγαπημένο καλοκαιρινό προορισμό του Σάκη Ρουβά.


dimokratianews.gr

ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ


ΑΓΑΠΗΤΟ ΣΑ'Ι'Τ

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΜΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΡΥΒΩ ΟΤΙ ΤΟΣΟ ΕΣΕΙΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΔΕΛΦΑ ΣΑ'Ι'Τ ΕΙΣΤΕ Η ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙ ΑΥΤΟ.


ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ.ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ TAXALIA ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΟΥ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΝΕΙ Η ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΕΜΕΙΝΑ ΠΑΓΩΤΟ!!!


Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΣΚΙΑΘΟΥ 2 54646 !! www.3dsa.gr


ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ APPLICATIONS ΕΞΗΓΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ.ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ FLIGHT ACADEMY ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ.ΦΥΣΙΚΑ ΓΚΟΥΓΚΛΑΡΙΣΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑ ΠΟΛΥ ΨΩΜΙ...ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ WEATHER MODIFICATION ASSOCIATION ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.


ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ


ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΜΑΡΑΦΕΤΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΙΚΕΤΕΥΩ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΠΑΝΝΕΛΗΝΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΚΑ ΣΑ'Ι'Τ.ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΘΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΩ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΩ


ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ


Αναγνώστρια

hellenicrevenge

Η κυβέρνηση στήνει σκηνικό εθνικής κρίσης για να διασωθεί



Όταν η οικονομία δεν πάει καλά, αλλάζουμε την ατζέντα!

Επειδή η κυβέρνηση Παπανδρέου τα έχει θαλασσώσει στα οικονομικά και τα χειρότερα έρχονται και (άρα) δεν έχει να ελπίζει σε κάποια ορατή βελτίωση της κατάστασης στο άμεσο μέλλον.

Επειδή το ΠΑΣΟΚ, δεν έχει συνηθίσει να αποχωρίζεται την εξουσία εύκολα. Αλλά, αντιθέτως, μετέρχεται παντοίων μέσων για να τη διατηρήσει, υποψιάζομαι ότι κάτι ετοιμάζεται στα εθνικά μας θέματα.

Ποιο είναι το σενάριο:

Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αντλήσει οφέλη από την γεώτρηση που θα πραγματοποιήσει η Κύπρος για την αναζήτηση φυσικού αερίου στο διάσημο πλέον «οικόπεδο της Αφροδίτης».

Αρκετά είναι τα στοιχεία που κατατείνουν σ’ αυτό.

Οι πρόσφατες επισκέψεις Μπεγλίτη και Λαμπρινίδη στην Κύπρο.

Η διαρκώς ενισχυόμενη στενή συνεργασία με το Ισραήλ.

Η σαφέστατη (μετά από πάρα πολλά χρόνια) τοποθέτηση των ΗΠΑ υπέρ του αναφερέτου δικαιώματος της Κύπρου να προχωρήσει στις έρευνες (ας όψεται η Noble Energy)

Η παρατεταμένη (του συνήθως λαλίστατου) σιωπή του κ. Παπανδρέου για τα ελληνοτουρκικά.

Τι παίζεται;

Αν η Τουρκία υποχωρήσει και δεν αντιδράσει, η κυβέρνηση Παπανδρέου (πάντα με το σύστημα που την στηρίζει) θα βγεί να μας πεί ότι με την «περήφανη εξωτερική πολιτική και τη σκληρή διαπραγμάτευση κατορθώσαμε να πετύχουμε μια διπλωματική (και όχι μόνο νίκη) απέναντι στην Τουρκία»! Μπορεί να δυσκολεύονται στα οικονομικά, θα λένε τα παπαγαλάκια, αλλά τα πάνε μια χαρά στα εθνικά θέματα. Και ας μη γελιόμαστε, τα εθνικά θέματα μας συγκινούν πάντα εμάς τους Έλληνες.

Αν η Τουρκία επιμείνει, (δύσκολο το  βλέπω) τότε η Κυβέρνηση Παπανδρέου μπορεί να στήσει ένα σκηνικό εθνικής κρίσης. Στην περίπτωση αυτή ο λαός στοιχίζεται  πίσω από την Κυβέρνηση και η αντιπολίτευση δεν έχει πολλά περιθώρια διαφωνιών, επί της ουσίας.

Κανένας δεν μπορεί να  ζητήσει από την Κύπρο να υποχωρήσει. Αίφνης η ατζέντα αλλάζει και τα οικονομικά βγαίνουν απ’ το κάδρο.

Με την άμεση εμπλοκή Ισραήλ και ΗΠΑ η κρίση πιθανότατα θα είναι σύντομη, άλλωστε η Τουρκία έχει πολλούς άλλους πονοκεφάλους αυτή τη στιγμή και πολλά ανοιχτά μέτωπα. (Ας μη ξεχνάμε ότι η σημαντικότερη γεώτρηση είναι η δεύτερη. Όχι αυτή που θα γίνει τον Οκτώβριο!)

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που το ΠΑΣΟΚ θα παίξει με τα εθνικά μας θέματα για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη.  Άλλωστε, ξέρουν καλά το παιχνίδι.

Όταν δεν μας συμφέρει η πραγματικότητα, αλλάζουμε την επικαιρότητα και δίνουμε τη μάχη με όρους που μας ευνοούν.

Στη Ν.Δ. φαίνεται ότι το παρακολουθούν  το θέμα και ήδη τοποθετήθηκαν ένα βήμα πιο μπροστά από την Κυβέρνηση. Εξ ού και η χθεσινή δήλωση του Πάνου Παναγιωτόπουλου με την οποία επαναφέρει το θέμα οριοθέτησης της ΑΟΖ.

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ο πρώτος που μίλησε  για «γαλάζιες γραμμές στο Αιγαίο». Και η οριοθέτηση της ΑΟΖ είναι μια τέτοια γραμμή.

Κώστας Ροδινός

antinews

ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ


«Οι αδελφοί Ρικάρντο στην ‘Αγγλία καί -ποιος άλλος;- οι Ρότσιλντ στην Γαλλία θησαυρίσανε εκμεταλλευόμενοι τίς ανάγκες τον επαναστατημένου ‘Ελληνικού Έθνους, γιά όπλα καί τρόφιμα. Τά χρήματα πού προκαταβολικά άρπάξανε οι ‘Εβραίοι σέ τόκους, μεσιτείες καί προμήθειες ήσαν τόσον τεράστια, ώστε προκαλέσανε τήν άντίδρασι των Φιλελλήνων Ευρωπαίων. Οι Ρικάρντο γιά νά δώσουν δάνεια, έλαβαν άπό μας προμήθεια περίπου διπλασίαν άπ όσα χρήματα είχαν συλλέξει στην Ευρώπη όλοι οι Φιλέλληνες!! Άρκεί νά διαβάσετε σέ μιά βιβλιοθήκη τους TIMES της 5 Σεπτ. 1826 οι όποιοι γράφουνε ότι «οι κύριοι Ρικάρντο τσεπώσανε (havepocteted) 64.000 Λ.» καί στίς 15 Σεπτ. 1826 σχολιάζουν:
«The pretty item reserved as commission by the contractors of the second loan (amounting to 64,000 L.) nearly doubles the voluntary contributions of all the Philhellenes in Europe, including those of committees and corporations, of colleges and universities, of classical ladies and benevolont princes -ofpriests, artists, philosophers and statesmen- the produce of benefit concerts, and the collection of charity sermons»

δηλαδή: «τό δελεαστικό ποσό πού επεφύλαξαν δι εαυτούς οι εκδότες του δευτέρου δανείου (ανερχόμενο σέ 64.000 Α.) είναι σχεδόν διπλάσιον άπό τίς εθελοντικές συνεισφορές όλων των φιλελλήνων στην Ευρώπη συμπεριλαμβανομένων των συνεισφορών των επιτροπών καί των συλλόγων τών σχολών καί τών πανεπιστημίων, τών φιλο-κλασσικών κυριών καί τών ευεργετικών πριγκήπων, τών ιερέων, καλλιτεχνών, φιλοσόφων καί πολιτικών – τού προϊόντος τών συναυλιών καί τών εράνων στίς εκκλησίες»!!!

Ναί, βέβαια μας δώσανε δάνειο οι Εβραίοι καί μας γδάρανε ζωντανούς μέ τους υπερβολικούς τόκους καί τίς πρωτοφανείς προμήθειες. Ό καθηγητής ‘Ανδρεάδης στό βιβλίο του «’Ιστορία τών εθνικών δανείων» («Βιβλιοθήκη ιστορικών μελετών», αριθμ. 202, Αθ. 1904) γράφει ότι «οι κ.κ. Ρικάρδοι όχι μόνον ήρνήθησαν νά άναγνωρίσωσι τήν επιτροπή, άλλα καί προσεπάθησαν νά παρεμβάλωσι πάν πρόσκομμα είς τήν άνεύρεσιν της αληθείας» (ένθ. άνωτ. σελ. 26) καί αναφέρει τίς άπατες καί τους εκβιασμούς, πού της έκαναν εκείνοι οι Εβραίοι, οι όποιοι ανέβαζαν τίς μεσιτείες καί τεχνητά αΰξαιναν τήν αξία τών μετοχών (ένθ. άνωτ. σελ. 32) ή δίνανε παραγγελίας γιά ατμόπλοια χωρίς τήν έγκριση τών Ελλήνων σέ εξωφρενικές τιμές γιά νά κερδοσκοπούν (ένθ. άνωτ. σελ. 49) σχολιάζει ότι τά ποσά τον δευτέρου δανείου αντί «…νά σταλώσι κατεπειγόντως εις ‘Ελλάδα, έμειναν έν ‘Αγγλία, χρησιμεύσαντα μόνον εις τό νά προμηθεύσωσιν είς τους κ.κ. Ρικάρδους καί συντροφίαν μεσιτικά καί μέσον απαλλαγής είς καλήν τιμήν των ελληνικών ομολογιών, ας ούτοι ε’ιχον».

Οι ‘Εβραίοι Ρότσιλντ γιά νά μας παρασύρουν νά δανεισθούμε από αυτούς μας έκαναν αρχικά μιά δωρεά! καί κατόπιν δανείσανε τήν Ελλάδα μέ βαρύτατους όρους, μέ ληστρικά ωφελήματα, μεσιτείες, έξοδα εκδόσεως! καί μέ τήν έγγύησιν τών τριών Δυνάμεων!!!

Στην έκμετάλλευσι πού υφιστάμεθα άπό τους Εβραίους δανειστές έβαλε τέλος ό βασιλεύς “Οθων ό όποιος «…άπό της ένηλικιώσεως αυτού ουδέν σχεδόν συνωμολόγησε δάνειον ουδέ ανεγνώρισε τά δάνεια τής ανεξαρτησίας…» (ένθ. άνωτ. σελ. 73). Μή πληρώνοντας λοιπόν ό Οθων τους δήθεν Γάλλους καί δήθεν “Αγγλους, προκάλεσε τήν όργήν των. Τόν πολεμήσανε καί τόν ρίξανε, έν ονόματι τής δημοκρατίας καί τών λαϊκών ελευθεριών…

Δυστυχώς οι ελάχιστοι έβραιοπράκτορες κατέχουν θέσεις κλειδιά στην έκπαίδευσι εξ αιτίας τής δικής μας αδιαφορίας κι αποκρύπτουν τήν αλήθεια, σχετικά μέ τήν οικονομική έκμετάλλευσι πού υπέστη τό επαναστατημένο έθνος μας άπό τήν Εβραϊκή κεφαλαιοκρατία. Γιά νά ανακαλύψετε τήν ιστορική αλήθεια πρέπει νά ερευνήσετε μόνοι σας τά αρχεία. Στην έκδοσι «Αρχείων τής Ελληνικής Παλιγγενεσίας» (τόμος Α’ σελ. 164, 165, 227) θά συναντήσετε τους Εβραίους τραπεζίτες αδελφούς Ρικάρντο (‘Ιακώβ καί Σαμψών) πού τό 1826 ζητήσανε γιά έγγύησι τοκογλυφικών δανείων μέρος τής ‘Ελλάδος!! ‘Ιδού τό κείμενον:

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΙΣ 6η
Προεδρία του κ. Πανούτζου Νοταρά

Μετά τήν άνάγνωσιν τών χθεσινών Πρακτικών.

Α’. Ανεγνώσθη έγγραφον του Εκτελεστικού ύπ αριθ. 19079, είς τό όποιον εγκλείει δύο αντίγραφα επιστολών του έν Λονδίνω κυρίου Ρικάρδου, διά τών οποίων προβάλλει νά προσδιορισθή έν μέρος εθνικής γής καί νά δοθή είς τους δανειστάς ή εξουσία επάνω είς αυτήν, ή οποία πρέπει νά θεωρηθή ώς ώρισμένη διά τό κεφάλαιον του δανείου, καί νά σταλώσι καί προϊόντα διά τήν πληρωμήν του τόκου. Αναφέρει, ακόμη, ότι οι δανεισταί δέν έμπορουν ν’ αποδεχθούν τάς πράξεις των δύο απεσταλμένων επιτρόπων Ίω. ‘Ορλάνδου καί Ά. Λονριώτον.

‘Απόσπασμα τον από 7 Δεκεμβρίου γράμματος της εν Λονδίνω επιτροπής, διά τον οποίου έπέμφθη τό πρώτον αυτών των γραμμάτων (α).

‘Επειδή ένα από τά ουσιώδη αντικείμενα, τά όποια θέλονν απασχολήσει τήν σκέψιν τής Εθνικής Σννελεύσεως, θέλει ε’ισθαι καί ό τρόπος τον νά λάβη τήν άπαιτονμένην ύπόληψιν τό έλληνικόν δάνειον, διά νά έμπορέση νά διαπραγματευθή καί έτερον νέον δάνειον εκτός τής Ελλάδος διά τάς μεγάλας άνάγκας του έθνους, ή Διοίκησις έκρινε χρέος της νά καθυποβάλη αυτά εις τήν Έθνικήν Συνέλευσιν καί συνιστά συγχρόνως καί τόν κύριον κόμητα Γάμπαν, όστις ένεχείρισεν εις τήν Διοίκησιν τό τελευταίον γράμμα του κυρίου Ρικάρδου, καί έχει νά όμιλήση καί ή ευγενία του περί αυτής τής υποθέσεως.

Εν Ναυπλίω τη 10 ‘Απριλίου 1826
Ό Αντιπρόεδρος

Γκίκας Μπότασης
‘Αναγνώστης Σπηλιωτάκης
Κωνστ. Μαυρομιχάλης
‘Ιωάννης Κωλέττης

Ό Προσωρινός Γεν. Γραμματεύς
(Τ.Σ.) Γ. Πραΐδης

(α) Απόσπασμα του από 7 Δεκεμβρίου 1825 γράμματος τής εν Λονδίνω επιτροπής, δι’ ού έπέμφθη τό γράμμα του Ρικάρδου καί Σαμψών Ιακώβου.

Περικλείεται άντίγραφον τής επιστολής τών δανειστών μας κ. Ρικάρδου (καί Σαμψών Ιακώβου) τό πρωτότυπον τής οποίας εστάλη διά του ναυαγήσαντος ελληνικού πλοίου του καπ. Δημητρίου Μιαούλη. Τό ζήτημα των, κατ’ αυτήν τήν έπιστολήν, θέλει σας φανή βαρύ σας φανερώσομεν δέ, ότι ζητήσαντές τους καθαρωτέραν εξήγησιν, έπληροφορήθημεν, ότι αυτοί δέν εννοούν άλλο, παρά νά βαλθή υπό τήν έξουσίαν των εν προσόιωρισμένον μέρος εθνικής γής, μέ τά προϊόντα τής οποίας νά πληρώνηται χρονικώς τό διάφορον ή μέρος του διαφόρου του δεύτερου δανείου. Τοις έπαραστήσαμεν, ότι ή ελληνική Διοίκησις ύπεχρέωσε δι’ αυτό τό δάνειον, τό όποιον, από τά 55 1/2, κατήντησεν εις τά 18, καί νά ευκολυνθούν τά μέσα διά νέον δάνειον, δίότι, λέγουν, τότε τό εδώ κοινόν ημπορεί νά συλλάβει έμπιστοσύνην. Όθεν, παρακαλείται ή σέβ. Διοίκησις νά σκεφθή βαθέως και περί του ουσιώδους τούτου κεφαλαίου καί νά τό άποφασίση τό όγληγορώτερον, δίδουσα την συγκατάθεσίν της, διότι αυτό θέλει είναι εν πολλά έπιτήδειον μέσον διά νά άναστερεωθή ή εθνική μας ύπόληψις καί διά νά ευκολυνθούν καί αι εις τά ενταύθα πράξεις μας. Ίσον άπαράλλακτον τω πρωτοτύπω Τη 10 ‘Απριλίου 1826 έν Ναυπλίω Ό Προσωρινός Γενικός Γραμματεύς (Τ.Σ.) Γ Πραΐδης Ώστε λοιπόν οι τοκογλύφοι Εβραίοι ζητούσαν «νά προσδιορισθή έν μέρος εθνικής γης καί νά δοθή εις τους δανειστάς ή εξουσία επάνω εις αυτήν, ή οποία πρέπει νά θεωρηθή ώς ώριαμένη διά τό κεφάλαιον τού δανείου καί νά σταλώσι καί προϊόντα διά τήν πληρωμήν του τόκου»!! κι αν δέν υποχωρούσαμε κινδύνευε ή εθνική μας ύπόληψις. Τί εκβιασμοί!! Χάριν τής ιστορίας αναφέρω ότι οι Εβραίοι απαιτούσαν ώς έγγύησιν τήν Κορινθίαν…»


Ταλμουδικές ανθρωποθυσίες

Στις 19 Ιουνίου 1764, στο Ορκούλ (Orkul) της Ουγγαρίας, το δεκαετές, παιδί του Ιωάννου Βάλλα (Jean Balla) εξελθών το πρωϊ στους αγρούς να μαζέυει λουλούδια, εξαφανίζεται. Στις 25 Ιουνίου, ανευρίσκεται το πτώμα του, φέρων τα χέρια του δεμένα, το δεξί μάτι του οξωρυγμένο, τον λαιμό του σφιγμένο με σχοινί, βαθιά πληγή στον λάρυγγα, 18 μαχαιριές στο πρόσωπο, 14 στα χέρια, 32 στο στήθος, 17 στο πίσω μέρος του θώρακα και τα νώτα και 19 στα πόδια και τους μηρούς. Στο λαιμό του παιδιού είχε χαραθεί με αιχμηρό εργαλείο η εξής επιγραφή με Εβραϊκά γράμματα: “Ένας Θεός υπάρχει, γι’ αυτό ας λείπει ο ένας από τους Δύο”.

Πίνακας που δεν φέρει την εικόνα του φρικιαστικού αυτού θεάματος διατηρείται ακόμη στα αρχεία της Βουδαπέστης. Όταν ανακάλυψαν το πτώμα, όλοι θυμήθηκαν ότι την ημέρα της εξαφάνισης του παιδιού παρετηρήθει στην κωμόπολη ασυνήθιστη προσέλευση Εβραίων της Πολωνίας. Συνελήφθησαν 3 Εβραίοι για τους οποίους υπήρχαν προηγούμενες ενδείξεις. Αξιόπιστοι μάρτυρες κατέθεσαν ότι το απόγευμα της προηγούμενης μέρα που εξαφανίσθηκε το παιδί, είδαν και άκουσαν 2 ξένους Εβραίους να συνομιλούν με το θύμα και να του προτείνουν να μαζέψει από τα χωράφια λουλούδια και βότανα τα οποία τάχα είχαν ανάγκη. Στο τέλος η διαπράξει της ανθρωποθυσίας ομολογήθηκε από τους συλληφθέντες Εβραίους, οι οποίοι και καταδικάσθηκαν σε θάνατο, τον οποίο υπέστησαν οι δύο. Ο τρίτος Εβραίος τιμωρήθηκε ελαφρότερα και λόγω των καταθέσεων του και διότι ασπάσθηκε τον Χριστιανισμό στο τέλος.

To 1774, μια Χριστιανή νεαρά ήταν υπηρέτρια σε μια Εβραϊκή Συνοικία της Βουδαπέστης (Therese Ville, Rue de Roi). Μια μέρα αποκοιμήθηκε με κάποια ναρκωτική ουσία από τους Εβραίους κύριους της, κατά την παραμονή της Εβραϊκής εορτής του Φουρίμ, και εξύπνησε 24 ώρες μετά. Μόλις σηκώθηκε, αισθάνθηκε τον εαυτό της τόσο αδύναμο ώστε να μη μπορεί να βηματίσει καθόλου. Συγχρόνως ένιωσε όλα τα μέλη της να πονούν. Εξέτασε το σώμα της και βρήκε στο κάτω μέρος του δεξιού και αριστερού βραχίονα μικρές τρύπες που έμοιαζαν με δήγματα βδελλών. Αμέσως εγκατέλειψε το Εβραϊκό σπίτι. Ο ιατρός ο οποίος την εξέτασε απέδωσε τα συμπτώματα της αδυναμίας στην αφαίρεση μεγάλης ποσότητας αίματος.

To 1775, στην Πολωνία, ο Στανίσλαος Στρόσκυς, παιδί Χριστιανών, θανατώνεται με φρικώδη βασανιστήρια από Εβραίους, τους οποίους καθοδηγούσε ο Ραββίνος Ιούδας. (Πηγή: Τίζα – Ελζάρ, Ούγγρου βουλευτού).

To 1784, χάθηκε στην Ζάκυνθο ο δωδεκαετής Ιωάννης Ζερβός. Το πτώμα του βρέθηκε εντός σάκκου από τους συγγενείς του, 8 μέρες μετά την εξαφάνιση του, φέρων τους τύπους των ήλων, τομές στα χέρια και τα πόδια, καθώς και λόγχης στα πλευρά. Από αυτά τα σημάδια ο λαός της Ζακύνθου κατάλαβε ότι το έγκλημα διαπράχθηκε από τους Εβραίους. Ο λαός εξεγερθεί κατά των Εβραίων της Ζακύνθου και πλήγωσε μερικούς απ’ αυτούς και προξένησε ζημιές στις Εβραϊκές περιουσίες. Ο παιδομάρτυρας ετάφει μέσα στην Μητρόπολη και μετά από 12 χρόνια κατόπιν οράματος ανευρέθη σώος. Πληροφορηθείς το γεγονός ο Λατίνος της νήσου Επίσκοπος, άρπαξε το σώμα και το έστειλε στην Ενετία, όπου σώζεται έκτοτε εκεί με το όνομα “Άγιος Ιωάννης του Σταυρού”. Στην Ζάκυνθο περισώζεται μόνο το ένα πόδι του Αγίου Παιδομάρτυρα. (“Βήμα” Πύργου και “Καιρούς” Αθηνών, Μάιος 1890 και εφημερίδα “Ακρόπολη”, Απρίλιος 1980).

ΟΙ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Normal0 falsefalsefalse EN-USX-NONEX-NONE MicrosoftInternetExplorer4 “Πραγματικά το υπόλοιπο του 19ου αιώνα ειναι γνωστό σαν “η εποχή των Ρότσιλντ”.’Ενας συγγραφέας, ο Ιγνάτιος Μπάλλα (Ignatius Balla), υπολόγισε το 1913 την ατομική τους περιουσία σε πάνω από δυο δισεκατομμύρια δολάρια. Καταλάβετε το! η αγοραστική δύναμη του δολαρίου της εποχής ήταν πάνω από 1000% της σημερινής. Παρά τον υπερβολικό πλούτο η οικογένεια γενικά καλλιέργησε μια διακριτική ατμόσφαιρα αφάνειας και ανωνυμίας. Αν και η οικογένεια ελέγχει “χιλιάδες τράπεζες,. βιομηχανικές, εμπορικές, μεταλλευτικές και τουριστικές επιχειρήσεις, μόνο μια χούφτα μέλη της φέρουν το όνομα_Ρότσiλντ. Με το τέλος του 19ου αιώνα ένας ειδικός υπολόγισε ότι η οικογένεια Ρότσιλντ είχε υπό τον έλεγχο της τον μισό πλούτο ι του πλανήτη.

Ανεξάρτητα με την έκταση της τεράστιας περιουσίας τους είναι λογικό να υποθέσουμε ότι το ποσοστό συμμετοχής τους στον παγκόσμιο πλούτο έχει αυξηθεί δραματικά από τότε καθώς η δύναμη γεννά την όρεξη για περισσότερη δύναμη. Αλλά από τις αρχές του 20ου αιώνα οι Ρότσιλντ έχουν προσεκτικά καλλιεργήσει την αντίληψη ότι η δύναμη τους κατά κάποιο τρόπο φθίνει έστω και αν ο πλούτος τους, όπως και αυτός των οικονομικών συμμάχων τους, αυξάνει όπως και ο έλεγχος που ασκούν στις τράπεζες, στις καταχρεωμένες επιχειρήσεις, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τους πολιτικούς και τα κράτη. Παντού, έχοντας διάμεσους πληρεξουσίους, αντιπροσώπους και διαπλεκομένα διευθυντήρια που συγκαλύπτουν τον πραγματικό τους ρόλο.”
Από το βιβλίο και το video “THE MONEY MASTERS: How International Bankers Gained Control of America” του Patrick J. Car mack.

Με αυτό τον τρόπο τελείωνε το άρθρο “Οι κεντρικές τράπεζες και ο ιδιωτικός έλεγχος του χρήματος” που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Ιουλίου-Αυγουστου 1999 του περιοδικού μας. Παρακάτω θα διαβάσετε μια ιστορική αναδρομή στην παρουσία της οικογενείας Ρότσιλντ στην Ελλάδα. Ο λόγος είναι ο ακόλουθος. Η συγχώνευση, που δεν πραγματοποιήθηκε, μεταξύ των δύο μεγαλύτερων τραπεζών στην Ελλάδα (δεν γράφω ελληνικών), της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος (ΕΤΕ) και της ALPHA BANK (πρώην Τραπέζης Πίστεως) και το φαινόμενο των ημερών μας, η διαπλοκή και η σύγκρουση των “ελλήνων” κεφαλαιούχων, μεταξύ τους, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι άλλοι κάνουν κουμάντο στον τόπο αυτό.

Ανακάλυψα, λοιπόν, αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία για την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας και τη συμβολή της οικογενείας Ρότσιλντ σ αυτή, από το 1821 μέχρι σήμερα.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ 1821.

“Κατά τη διάρκεια του δαπανηρού αλλά κυρίως αιματηρού αγώνα, ο Ελληνισμός είχε ως μόνη διέξοδο του, για να επιβιώσει και να συνεχίσει την εξέγερση, τον εσωτερικό δανεισμό. Οι μόνοι πρόθυμοι να δανείσουν τους Έλληνες ήταν οι τοκογλύφοι τραπεζίτες, θέτοντας φυσικά ως προϋπόθεση για τη σύναψη δανείων, όρους εξοντωτικούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγγλοεβραίοι τραπεζίτες Ρικάρντο (Ιωσήφ και Σαμψών), εμφανίσθηκαν πρόθυμοι να δανειοδοτήσουν τους Έλληνες, υπό την προϋπόθεση όμως, ότι θα λάμβαναν ως υποθήκη ολόκληρη την Κορινθία και θα εισέπρατταν ως εξόφληση, τα διπλάσια χρήματα απ’ όσα είχαν συγκεντρώσει ως φιλέλληνες από ολόκληρη την Ευρώπη. Ιδιαίτερα επαχθείς ήταν και οι όροι του εβραίου τραπεζίτη Ρότσιλντ[0], Το αποτέλεσμα ήταν, το Έθνος δανειοδοτούμενο κάτω από ληστρικές συνθήκες, να περιέλθει σε μία πιο ασφυκτική μορφή εξάρτησης, την οικονομική…”[1] (http://www.apolonio.gr)
1838.

Ο Ι.-Γ. Εϋνάρδος[2] παραχωρεί στον Γεώργιο Σταύρο, ο οποίος έχει ήδη χρηματίσει ταμίας του Εκτελεστικού και μέλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς και στον στενό του φίλο Γάλλο οικονομολόγο Arthemond de Regny τα κεφάλαια που έχει ήδη εισαγάγει στην Ελλάδα, 300.000 φράγκα, με σκοπό την έκδοση και υποστήριξη ταμιακών γραμματίων του δημοσίου και τη βραχυπρόθεσμη προεξόφληση εμπορικών γραμματίων με τόκο 8%. (http://www.nbg.gr)1841 Νοέμβριος.

Πρώτοι μεγάλοι μέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας είναι το ελληνικό κράτος με 1.000 μετοχές, ο Νικόλαος Ζωσιμάς[3] με 500 μετοχές, ο Ιωάννης-’Γαβριήλ Εϋνάρδος με 300, ο βασιλιάς Λουδοβίκος Β’ της Βαυαρίας με 200, ο Κωνσταντίνος Βράνης με 150, ο Θεόδωρος Ράλλης με 100, οι τραπεζίτες Ρότσιλντ κ.ά.

13 Νοεμβρίου. Συνέρχεται η προκαταρκτική συνέλευση των μέχρι τη στιγμή εκείνη μετόχων και εκλέγει, στις 17 Νοεμβρίου, παμψηφεί τον Γεώργιο Σταύρο ως πρώτο διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας και τον Κωνσταντίνο Βράνη ως υποδιευθυντή. Η συνέλευση εγκρίνει ακόμη τον εσωτερικό κανονισμό των συνεδριάσεων της και εκλέγει ως επίτιμους διοικητές τους Ι.-Γ. Εϋνάρδο και Ν. Ζωσιμά, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη συμβολή τους στη δημιουργία της Εθνικής Τράπεζας, (http://www.nbg.gr) 1842Κατά την ημέρα έναρξης των εργασιών της Τράπεζας το κατατεθειμένο κεφάλαιο ανέρχεται σε 3.402.000 δρχ. και αντιστοιχεί σε 3.402 μετοχές των 1.000 δρχ. Μέχρι το τέλος του έτους το κατατεθειμένο κεφάλαιο θα ανέλθει σε 3.949.000 δραχμές[4]. (http://www.nbg.gr)

1843.

“… ανησυχία για την τύχη της Εθνικής Τράπεζας που ιδρύθηκε από το κράτος το 1841 με ιδιωτικά κεφάλαια. Ο φόβος εδώ ήταν η επέμβαση και ο οικονομικός έλεγχος των ξένων τραπεζιτών, του Εϋνάρδου, του Ρότσιλντ και άλλων, ή του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου γάλλου Λεμέτρ”[5]. (Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, Εκδοτική Αθηνών, Τόμος ιγ’, σελ. 89)

1846.

Με το Βασιλικό Διάταγμα της 2ας Απριλίου δόθηκε το δικαίωμα μιας υπογραφής εκπροσώπησης της ΕΤΕ στους ανταποκριτές εξωτερικού κ.κ. Εϋνάρδο, Ρότσιλδ, Γ. Όδιερ και Σία και Είχτάλ. (Ιστορία της ΕΤΕ 1842-1902, Ι Ιωάννου Α. Βαλαωρίτου, Υποδιοικητού, σελ. 17)
1868 23 Δεκεμβρίου. Στο μεταλλικό αποταμίευμα της ΕΤΕ Ι (8.860.000 δρχ) προστίθενται και τα υπό των ανταποκριτών του εξωτερικού εις πρώτη ζήτηση οφειλόμενα, ιδίως του Οίκου Ρότσχιλδ (1.460.800 δρχ). (Ιστορία της ΕΤΕ 1842-1902, Ιωάννου Α. Βαλαωρίτου, Υποδιοικητού, σελ. 53)

1878.

Ιανουάριος. Δημιουργήθηκε πανικός, από κακή πληροφόρηση, ότι ο Τουρκικός Στόλος θα βομβάρδιζε και θα καταλάμβανε τα ελληνικά λιμάνια. Τότε ο Διοικητής της ΕΤΕ Μάρκος Ρενιέρης έστειλε τηλεγράφημα στους Αδελφούς Ρότσιλντ στο Παρίσι να μεσολαβήσουν στη Γαλλική Κυβέρνηση για να ι αποστείλει ένα άγημα Γάλλων πεζοναυτών προς φρούρηση της ΕΤΕ από τους Τούρκους. (Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, Εκδοτική Αθηνών, Τόμος ιγ’, σελ. 332)

1990 μέχρι σήμερα

• Στις 12 Μαΐου 1998 πραγματοποιήθηκε στο ι ξενοδοχείο Χίλτον, στην Αθήνα, Συνέδριο με θέμα j “Ιδιωτικοποιήσεις: Πραγματικότητα και Θεωρία”. Κύριος ομιλητής ήταν ο Γιάννος Παπαντωνίου, Υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Ανάμεσα στους υπολοίπους ομιλητές ήταν και ο Oliver Letwin, Διευθύνων Σύμβουλος της Ν.Μ. ROTHSCHILD & SONS LTD (http://www.iobe.gr/activ.htm).
Η συγχώνευση των δύο μεγάλων ολλανδικών τραπεζών ABN (Algememe Bank Nederland) και AMRO (Amsterdam-Rotterdam Bank) που έγινε το 1990 κατέληξε σε μείωση προσωπικού κατά 6% στην εγχώρια αγορά. Πρόσφατα ανακοινώθηκε και η στρατηγική συμμαχία (χωρίς ανταλλαγή μετοχών) με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Ν.Μ. Rothschild & Sons που επίσης έψαχνε για εταίρο στον ευρωπαϊκό χώρο μετά την αποτυχία συνεργασίας με τη βρετανική Smith New Court που τελικά εξαγοράστηκε από τη Merill Lync

(http://yvww.ine.otoe.ffl/ekdoseis/eksyhronismos/ebY-ket2.htm – Από την εργασία για το Ινστιτούτο Εργασίας της ΟΤΟΕ των Α. Αρχοντάκη και Γ. Κυριακόπουλου.


ΌΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ”.

• Το αναπτυξιακό σχέδιο της TVX Gold Inc. (ορυχεία χρυσού στη Χαλκιδική) στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε από την Ν. Μ. Rothschild & Sons (London and Toronto) -(http://www.inv.gr/tvx fiold.htm). H κοινοπραξία που αποτελείται από τους διεθνείς οίκους ABN Amrq, Goldman Sachs και Rothchild επιλέχθηκε τελικά από τις τράπεζες Εθνική και Πίστεως για σύμβουλος στη μετοχοποίηση της ΔΕΗ. Υπενθυμίζεται ότι Εθνική και Πίστεως τίθενται επικεφαλής της ομάδας των συμβούλων και θα αναλάβουν το έργο της μετοχοποίησης της ΔΕΗ στο εσωτερικό, ενώ η ξένη κοινοπραξία θα έχει την ευθύνη για το διεθνές τμήμα. Σημειώνεται ότι το ποσοστό μετοχοποίησης της ΔΕΗ αναμένεται να περιοριστεί τελικά στο 10%, ενώ η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί εντός του έτους (http://news.in.gr – 7/3/2000).

■ Τρία ευρωπαϊκά ταχυδρομεία, τα γερμανικά Deutsche Post, τα γαλλικά Le Post, τα ολλανδικά TGP και τα καναδικά ταχυδρομεία εξεδήλωσαν ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ, μέσω της οποίας το Δημόσιο πωλεί αρχικά το 25% των ΕΛΤΑ και το 50% συν το management της εταιρείας Ταχυμεταφορών της επιχείρησης, που έχει ήδη αποσχισθεί σε θυγατρική. Χθες οι τέσσερις μνηστήρες των ΕΛΤΑ εξεδήλωσαν_ΐθ-ενδιαφέρον τους στο χρηματοοικονομικό σύμβουλο της κυβέρνησης στην Ν. Μ. Rothschild. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ -
12/12/2000).

■ Εταιρεία του κλάδου μεταφορών, που ανήκει στον αμερικανικό όμιλο Ρότσιλντ. έχει προσλάβει ως σύμβουλο η Axon Airlines του ομίλου Θ. Λιακουνάκου, η οποία είναι υποψήφια αγοράστρια της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Όπως επιβεβαίωσε όμως ο πρόεδρος του σωματείου πιλότων της Ο.Α. (ΕΧΠΑ) Γρ. Κωσταντέλος, μία άλλη εταιρεία της Ρότσιλντ, που ανήκει στον νομικό της βραχίονα, έχει αναλάβει ρόλο νομικού θεματοφύλακα στο fund που διαχειρίζεται το ταμείο των πιλότων της Ο.Α. (Fund of Olympic Airways Pilots and Flight Engineers). Ουσιαστικά δηλαδή “πατάει πόδι” σε έναν από τους κύριους ενδιαφερόμενους. Αλλά και στην προς πώληση εταιρεία (http://www.enet.gr/online -13/05/2001).

• Επισπεύδεται η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, καθώς το υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε να συντμήσει από τέσσερις σε δύο μήνες το χρόνο για την έναρξη της δεύτερης φάσης αποκρατικοποίησης της εταιρείας. Τέλος, χθες έληξε η προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος για την επιλογή του συμβούλου που θα αναλάβει τη διαδικασία εξεύρεσης επενδυτή, ο οποίος θα αποκτήσει το 49% και το μάνατζμεντ των Εταιρειών Παροχής Αερίου στην Κεντρική Ελλάδα (Αν. Στερεά – Εύβοια) και Αν. Μακεδονία – Θράκη. Οι 7 χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι που υπέβαλαν πρόταση είναι: HSBC,. Societe Generale/PriceWaterhouseCoopers, Bank of America, Alpha Finance/EFG Finance/Kantor, KPMG, ABN Amro, Rothschild (ΗΜΕΡΗΣΙΑ – 4/9/2001).

• ΕΥΔΑΠ: Ο σύμβουλος μετοχοποίησης, η Rothchild διερευνά τις δυνατότητες νέας διάθεσης μετοχών πέραν του 30% των μετοχών που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο. Στην περίπτωση της ΕΥΔΑΠ δεν μελετάται η απώλεια του 51% των μετοχών από το δημόσιο: Πέραν αυτού του ποσοστού το δημόσιο κατέχει το 10% των μετοχών και η Αγροτική, άλλο ένα 7% που της είχε δοθεί στο πλαίσιο του σχεδίου για την εξυγίανση της. Επίσης διερευνώνται οι δυνατότητες στρατηγικών συμμαχιών για την ανάληψη έργων εντός και εκτός Ελλάδας (ΗΜΕΡΗΣΙΑ – 9/9/2001).

• Εξελίξεις αναμένονται όμως στη Γενική και από το “μέτωπο” της αναζήτησης στρατηγικού εταίρου. Ήδη η έκθεση του διεθνούς οίκου ΝΜ Rothschild για τις μελλοντικές εναλλακτικές λύσεις της τράπεζας μαζί με τις σχετικές προτάσεις της διοίκησης (επιλογή του σεναρίου στρατηγικής συμμαχίας με ξένη τράπεζα) έχει φθάσει στο ΜΤΣ (Μετοχικό Ταμείο Στρατού), που εκτιμάται ότι έχει “προσυπογράψει” την επιλογή της διοίκησης (ΗΜΕΡΗΣΙΑ -16/10/2001).

• Περί τα 100 δισ. θα αντλήσει η ΔΕΗ από τη Σοφοκλέους. Συντονιστές κύριοι ανάδοχοι της συνδυασμένης προσφοράς είναι η ABN Amro Rothschild, η Alpha Finance, η Goldman Sachs και η Εθνική Τράπεζα. Στο, Χρηματιστήριο του Λονδίνου θα εισαχθούν Διεθνή Αποθετήρια Εγγραφα (GDS) αλλά ακόμα δεν έχει αποφασισθεί η κατανομή της προσφοράς, μεταξύ του ελληνικού και τού βρετανικού χρηματιστηρίου (ΗΜΕΡΗΣΙΑ-15/11/2001). Και το ερώτημα τίθεται: Είναι τυχαίο το ότι σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις είναι σύμβουλος του δημοσίου η ίδια εταιρία; Κλείνοντας αυτή την αναφορά παραθέτω τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ) στις αρχές Φεβρουαρίου 2002. “Οι αλλοδαποί επενδυτές κατείχαν στις 31.1.2002 μετοχές αξίας 23,57 δις. Ευρώ των εισηγμένων εταιριών στο ΧΑΑ ή ποσοστό 23,85% της αγοράς.” (Καθημερινή 13.2.2002). Αυτό βέβαια θεωρείται ως ικανοποιητική συμμετοχή των ξένων επενδυτών.

Σημειώσεις,

Στα ΒορειοΑνατολικά της Κέρκυρας, μεταξύ Αγ. Στεφάνου και Κερασιάς, οι Ρότσιλντ συντηρούν έπαυλη όπου φιλοξενήθηκαν μεταξύ άλλων η Αυτοκράτειρα Σίσυ, πριν την κατασκευή του Αχίλλειου, ο ιδιοκτήτης της αυτοκινητοβιομηχανίας FlAT Ανιέλι, και ποιος ξέρει ποιοι άλλοι.

1. Τελικά το πρώτο δάνειο του Αγώνα συνάφθηκε στην Αγγλία, το 1824. Οι Έλληνες απεσταλμένοι

Ορλάνδος και Α. Λουριώτης, συνομολόγησαν με τον οίκο Λόφνουν στις 21 Φεβρουαρίου 1824, δάνειο ύψους 800.000 λιρών στερλινών, σε τιμή έκδοσης 59% και τόκο ετήσιο 5% επί της ονομαστικής αξίας. Για την απόσβεση του δανείου, καθοριζόταν διάστημα 36 ετών. Ως εγγύηση δε -παρακαταθήκη- για την αποπληρωμή του δανείου, είχε συμφωνηθεί να τελούν όλα τα “Εθνικά κτήματα”. Από το ονομαστικό κεφάλαιο που αποτελούσε το ποσό του δανείου (800.000 λίρες), μόνο οι 298.700 δόθηκαν στους Έλληνες. Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού εξανεμίστηκε σε προμήθειες και… έξοδα. Το τελικό ποσό αποφασίσθηκε να κατατεθεί στις τράπεζες του Καίσαρα Λογοθέτη και του εβραίου Σαμουήλ Βαρφ, στη Ζάκυνθο. Ωστόσο, ακόμη και το εναπομείναν από τη λεηλασία ποσό, καθυστέρησε αρκετά να φθάσει στην, Ελλάδα, στελνόταν δε με αγγλικά πλοία, υπό τη μορφή δόσεων, δυσχεραίνοντας σημαντικά την έκβαση του αγώνα.

Το δεύτερο αγγλικό δάνειο ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν οι αδελφοί Ρικάρντο, οι ληστρικές αξιώσεις των οποίων αναφέρθηκαν παραπάνω. Η συμφωνία για τη σύναψη του δανείου, τελικά υπογράφηκε στις 7 Φεβρουαρίου 1825. Το ονομαστικό κεφάλαιο ανερχόταν στα 2-000.000 λίρες στερλίνες για έξοδα δε του… τραπεζικού οίκου, προμήθεια πληρωμής τόκου, προμήθεια για τα | μεσιτικά έξοδα συνομολογήσεως καθώς και για όλες τις “εκδουλεύσεις”, το ύψος του ποσού το οποίο θα παρελάμβαναν οι Έλληνες κατήλθε στις 816.ΟΟΟ λίρες, ενώ η χρέωση λόγω του δανείου ίσχυσε για ολόκληρο το ποσό (2.000.000 λίρες). Πληρώνονταν προκαταβολικά και οι τόκοι. Όμως ούτε και αυτό το ποσό τελικά ήταν στη διάθεση των Ελλήνων. Τέθηκε στη διάθεση της διαχειρίσεως με εκβιαστικούς όρους και αντί να σταλούν όπλα και χρήματα στην Ελλάδα, όπως είχε εκ των προτέρων συμφωνηθεί, παραγγέλθηκαν πλοία στην Αγγλία, φρεγάτες στις ΗΠΑ, μισθώθηκαν πανάκριβα αμειβόμενοι ξένοι στρατιωτικοί, οι οποίοι ήλθαν στην Ελλάδα όχι βέβαια για να συμβάλλουν στην διεξαγωγή του Αγώνα, αλλά για να θησαυρίσουν, εκμεταλλευόμενοι καιροσκοπικά, τις δυσμενείς για τον Ελληνισμό συγκυρίες, το δε εναπομείναν ποσό κατασπαταλήθηκε στο… χρηματιστήριο, (http://www.apolonio.gr)

Jean Gabriel Eynard – Ελβετός τραπεζίτης και φιλέλλην. Είχε ιδιωτική δανειοδοτική πράξη στην Αθήνα -υπήρχε και άλλη μια στον Πειραιά αγγλικού τραπεζικού οίκου. Ενίσχυσε την οικονομία με ποικίλα δάνεια ιδιωτικά και δημόσια.

“Ήταν αυτός που πρότεινε να γίνει ένας από τους υιούς του Λουδοβίκου βασιλεύς της Ελλάδος. Τιμήθηκε με τον Μεγαλόσταυρον του Σωτήρος από τον Όθωνα για το ενδιαφέρον του στην ίδρυση της ΕΤΕ.” (Πολιτική Ιστορία της Νεωτέρας Ελλάδος, Σπ. Β. Μαρκεζίνη, Τόμος α).

ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ – Από το Γραμμένο των Ιωαννίνων. Γεννήθηκαν στα Γιάννενα ανάμεσα στα 1754 και 1762. Ολόκληρη την περιουσία τους, που απέκτησαν στη Μόσχα και στο Λιβόρνο της Ιταλίας, τη διέθεσαν για την ίδρυση ευαγών πνευματικών ιδρυμάτων, καθώς και για την αρωγή αναξιοπαθούντων συμπατριωτών τους. Τα πιο γνωστά ιδρύματα τους: Ζωσιμαία Σχολή, Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία, Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη, όλα στα Γιάννινα. Ανακαίνισαν πέντε εκκλησίες στα Γιάννινα και συνεισέφεραν οικονομικά στο γηροκομείο και στο ορφανοτροφείο και το ελληνικό σχολείο της Πάτμου. Ανεκτίμητη ήταν η συμβολή τους στον ελληνικό διαφωτισμό και την εθνική αναγέννηση.

“Από του 1792 οι αδελφοί Αναστάσιος, Νικόλαος, Ζώης και Μιχαήλ, αποθανόντων των δύο ετέρων Ιωάννου και Θεοδοσίου, από κοινού αποφασίζουν, ίνα μείνωσιν άγαμοι προς βοήθειαν του έθνους ημών… ίνα εν άκρα οικονομία βιώσαντες και άκληροι αποθανόντες κληροδοτήσωσιν εις τους συμπολίτας αυτών και εις το έθνος τα μέσα του εξανθρωπισμού και της προστασίας, νυμφευθέντες ούτοι την πατρίδα, – την αιδέσιμον ημών ταύτην τιθήνην, – και δαψιλεστάτας εις αυτήν δωρεάς αντί τέκνων προσενελκόντες.” (Ηπειρωτικά Αγαθοεργήματα, Ιωάννου Λαμπρίδου, Λόγος εκφωνηθείς εις το επέτειον μνημόσυνον των αοιδίμων Ζωσιμάδων, 8 Νοεμβρίου 1879)
4. Πρώτοι μέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας είναι το ελληνικό κράτος (δηλαδή ο βασιλεύς) με 1.000 μετοχές, ο Νικόλαος Ζωσιμάς με 500 μετοχές, ο Ιωάννης-Γαβριήλ Εϋνάρδοςμε 300, ο βασιλιάς Λουδοβίκος Β’ της Βαυαρίας με 200, ο Κωνσταντίνος Βράνης με 150, ο Θεόδωρος Ράλλης με 100, οι τραπεζίτες Ρότσιλντ με 100, ο Γ. Σταύρος με τουλάχιστον 500 (καθώς είχε χρηματοδοτηθεί από τον Εϋνάρδο γι αυτό το λόγο). Ακόμα μετοχές είχαν οι Λ. Ράλλης, Εμμ. Μεσθενεύς, Γ. Μ. Αντωνόπουλος, Κ. Δουρούτης, Παν. Λαζαρής, Ι. Μπούκρας, Αν. Περίδης, Π. Τζάλλας, Ν. Μαυρομμάτης, Α. Ρουζιού, Δ. Κυργούσιος και άλλοι, εν συνόλω 125 μετόχων. (Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, Εκδοτική Αθηνών & Ιστορία της ΕΤΕ 1842-1902 & Πολιτική Ιστορία της Νεωτέρας Ελλάδος)

nationalpride

Η Χαμάς τερματίζει την εκεχειρία με το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας





ImageΗ ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο ότι δεν δεσμεύεται πλέον από την εκεχειρία με το Ισραήλ, που εφάρμοζε de facto δύο χρόνια, μετά το τέλος του πολέμου στις αρχές του 2009.
Το μήνυμα μεταδόθηκε από ραδιοφωνικό σταθμό της Χαμάς μετά τις συνεχείς αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Γάζα επί δύο ημέρες, σε αντίποινα για τις εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Λωρίδα και τις επιθέσεις στην πόλη Εϊλάτ την Πέμπτη, πο στοίχισαν τη ζωή σε 8 Ισραηλινούς.
 "Δεν υφίσταται πλέον εκεχειρία με τον εχθρό", ανέφερε η ανακοίνωση, που μοιάζει να σηματοδοτεί την απόφαση της Χαμάς να κλιμακώσει τη σύγκρουση με το Ισραήλ.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Επιχειρήσεις αρμάτων στις πόλεις - Η περίπτωση Έβρου και Αιγαίου



Στην Ελλάδα, η πληθυσμιακή κατανομή στην περιοχή του Έβρου έχει αλλάξει. Πριν από 30 χρόνια, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της περιοχής κατοικούσε στα χωριά. Τώρα έχουν διογκωθεί πληθυσμιακά τα αστικά κέντρα της Αλεξανδρούπολης, της Ορεστιάδας και του Διδυμότειχου, ενώ τα χωριά έχουν σχεδόν ερημώσει. Οι κάτοικοι προτιμούν να κατοικούν σε αστικά κέντρα της περιοχής και πηγαίνουν στα χωράφια τους για να τα καλλιεργήσουν. Η βελτίωση του οδικού δικτύου επιτρέπει μετακινήσεις σε μεγάλες αποστάσεις, κάτι που πριν από λίγα χρόνια θεωρούνταν απαγορευτικό λόγω της ταλαιπωρίας και του χρόνου που απαιτούνταν.
Το ίδιο συμβαίναι και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Οι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί εντός των μεγαλύτερων αστικών συγκροτημάτων.
Έτσι, έχουμε τα χωριά να είναι στάσιμα σε ό,τι αφορά την επέκταση και την ανοικοδόμηση, ενώ οι πόλεις επεκτείνονται σε πλάτος και ύψος.
Από στρατιωτικής πλευράς, τα αραιοκατοικημένα χωριά παρέχουν μεγαλύτερη δυνατότητα οχύρωσης, σε περίοδο κρίσης, καλά πεδία παρατήρησης και βολής στην περίμετρό τους και με τον τρόπο αυτό μπορούν να αποτελέσουν κέντρα αντίστασης.
Τα αστικά κέντρα, που προαναφέρθηκαν, μπορούν να αποτελέσουν από μόνα τους αμυντικές περιοχές με κέντρα εγκλωβισμού του αντιπάλου, με ζώνες καταστροφής εφόσον προ- σπαθήσει κανείς να εισέλθει σε αυτά, να συμβάλλουν στη συγκέντρωση εφοδίων, πυρομαχικών και να αποτελέσουν κέντρα διοικητικής μέριμνας (λογιστικής υποστήριξης) ενώ μπορούν να συγκεντρώσουν και να συντηρήσουν κατοίκους των χωριών της περιοχής, οι οποίοι θα μετακινηθούν προς τα εκεί για λόγους ασφάλειας.
Η παλαιά αντίληψη της άμυνας, που διαμορφώθηκε την εποχή του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, δεν χρησιμοποιούσε τους κατοικημένους τόπους. Ήταν περισσότερο γραμμική και δεν ενδιαφερόταν για το βάθος της τοποθεσίας.
Με την πάροδο του χρόνου έγινε αντιληπτό ότι δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο τη μία διάσταση, και άρχισε η χρησιμοποίηση των περιοχών στο βάθος της αμυντικής περιοχής, συμπεριλαμβανομένων και των κατοικημένων περιοχών. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Οι κάτοικοι των ορεινών χωριών έχουν «κατεβεί» στα παράλια και έχει ενισχυθεί σημαντικά η ανοικοδόμηση της παράκτιας περιοχής. Σε πολλές περιπτώσεις, έχει διακοπεί η επικοινωνία των παραλίων με το εσωτερικό και έχουν κατασκευαστεί ξενοδοχειακά συγκροτήματα ή πολυτελείς κατοικίες με κατασκευές ισχυρές και υψηλούς φράκτες.
Η ορατότητα έχει εμποδιστεί και από τις δυο κατευθύνσεις. Ο αμυνόμενος διευκολύνεται από τις κατασκευές στην παραλία, με την προϋπόθεση ότι από τον καιρό της ειρήνης έχει μελετήσει τον τρόπο χρήσης τους ώστε να μην εγκλωβιστεί αλλά να έχει καλή οπτική παρατήρηση, πεδία βολής και προστασία από τις μεγαλύτερης αντοχής κατασκευές. Θα μπορούσε κάποιος να προβληματιστεί όσον αφορά το για ποιο λόγο στρατεύματα προσπαθούν να καταλάβουν πόλεις, αφού αυτό τους δημιουργεί μεγάλες δυσκολίες και θα έπρεπε να τις αποφεύγουν και να κινούνται μακριά τους.
Οι λόγοι είναι απλοί: είτε δεν μπορούν να τις παρακάμψουν είτε αυτές αποτελούν ζωτικό χώρο με κέντρα διακυβέρνησης- διοίκησης, οικονομικούς και πολιτικούς στόχους, οι οποίοι τους αναγκάζουν να μπουν στο «στόμα του λύκου».
Οι μάχες στα χωριά του Ν. Λιβάνου ή όταν τα λάθη πληρώνονται (Ιούλιος 2006)
Η Χεζμπολάχ στο Νότιο Λίβανο θέλησε να παρασύρει τον ισραηλινό Στρατό σε επιθέσεις σε καλά οργανωμένες τοποθεσίες, σε κατοικημένους τόπους, να τον αναγκάσει να διεισδύσει βαθιά στον Λίβανο, για να αδυνατίσουν οι γραμμές του, να διασπαρούν οι δυνάμεις του σε πολλά μέτωπα και μάχες και να τον υποχρεώσει σε σύρραξη παρόμοια με αυτή που διεξάγουν οι Αμερικανοί στο Ιράκ. Έτσι, υπολόγισαν ότι θα τον υποχρέωναν σε έναν αγώνα σε κατοικημένους τόπους, που δεν θα μπορούσε να αντέξει, λόγω των πολλών απωλειών ενώ παράλληλα θα προσβάλλονταν οι πόλεις του από τις ρουκέτες που είχαν καλά κρυφτεί. Για να πετύχει τα παραπάνω, η Χεζμπολάχ οργάνωσε τους κατοικημένους τόπους με υποδειγματικό τρόπο. Αυτή τη φορά με τη χρήση σύγχρονων αντιαρματικών και με επικαλυπτόμενους τομείς βολής των διαφόρων όπλων. Η περίπτωση του Νότιου Λιβάνου δεν μοιάζει με εκείνη της ακατοίκητης ερήμου του Σινά ούτε με εκείνη των υψωμάτων του Γκολάν. Τα οργανωμένα χωριά παρουσίαζαν μεταξύ τους δυνατότητες δημιουργίας ζωνών καταστροφής («kill zones»).
Από παράδοση, οι Ισραηλινοί δεν εμπλέκονται σε κατοικημένες περιοχές όταν διεξάγουν τακτικές επιχειρήσεις όμως για χρόνια τώρα εκτελούν αστυνομικής μορφής επιχειρήσεις, κυνηγώντας με τα άρματα τους πιτσιρικάδες της Ιντιφάντα και τους Παλαιστίνιους αντάρτες. Η Χεζμπολάχ από τη μεριά της δεν έχει τα μέσα να εκτελέσει άμυνα σε ανοιχτό έδαφος ή να μετακινηθεί από πόλη σε πόλη. Ο αγώνας της προοριζόταν να είναι στατικός. Με αυτά τα δεδομένα, όλοι περίμεναν ότι οι Ισραηλινοί θα εκτελούσαν επιχειρήσεις με αερομεταφερόμενα τμήματα και αλεξιπτωτιστές, προκειμένου να αποκόψουν τον ανεφοδιασμό της Χεζμπολάχ και να απομονώσουν τον Νότιο Λίβανο καθώς και με άρματα και μηχανοκίνητα στον παραλιακό τομέα, παρακάμπτοντας τις οχυρωμένες κατοικημένες περιοχές, για να συνενωθούν με τις λοιπές δυνάμεις στον ποταμό Λιτάνι. Η ενέργεια αυτή θα απασχολούσε μικρό αριθμό δυνάμεων (περίπου μία μηχανοκίνητη ταξιαρχία με 50 άρματα και 100 τεθωρακισμένα οχήματα) γιατί δεν αναμενόταν εχθρική αντίδραση στον ποταμό Λιτάνι, από Βορρά. Παράλληλα, άλλες δυνάμεις θα ακολουθούσαν και θα περικύκλωναν τις οργανωμένες τοποθεσίες, ενώ αυτές θα προσβάλλονταν από την Αεροπορία και τις ειδικές δυνάμεις.
Τα παραπάνω ήταν απλώς αναμενόμενα, με βάση τη στρατιωτική λογική και την παράδοση του Ισραήλ, που επιδίωξε στους προηγούμενους μεγάλους πολέμους («Έξι Ημερών» και Γιόμ Κιπούρ) την προσβολή του κέντρου βάρους («centre of gravity») και αποφάσεων του αντιπάλου και την παράλυσή του με καίριο χτύπημα. Αντίθετα, τίποτε από την παραδοσι- ακή τακτική δεν εφαρμόστηκε. Πολλοί το αποδίδουν στην «αμερικανοποίηση» των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.
Διαβάστε το πλήρες άρθρο εδώ
Από επιχειρησιακής πλευράς, επηρεάζουν τη μετακίνηση δυνάμεων από τα παράλια στο εσωτερικό του νησιού αλλά και κινήσεις αντεπίθεσης από το εσωτερικό στα παράλια.


 defencenet.gr

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ : Ζωντανα ανθρωποειδη κατοικιδια!

Το παρακάτω άρθρο που είναι στα ελληνικά  δεν ισχύει προσθέσαμε το κείμενο που είναι στα αγγλικά όπου μας εξηγεί ακριβώς τι είναι,φιάχνονται από πλαστικό συγκεκριμένα από σιλικόνη και είναι πολύ αληθοφανή και κοστίζουν πανάκριβα.








  Ε.Ο.Θ


 ------------------------

Τα genpets είναι η καινούργια ανακάλυψη της βιο-μηχανικής.
Πρόκειται για ζωντανά ανθρωποειδή τα οποία θα πωλούνται στα ράφια των super market ίσως και των pet-shop. Είναι φτιαγμένα από ανάμιξη ανθρώπινου και ζωικού DNA.


Όταν δεν έχουν ανοιχτεί από τη συσκευασία βρίσκονται σε κατάσταση ύπνου, κάτι σαν την χειμερία νάρκη. Αναπνέουν όμως επειδή η συσκευασία έχει τρύπες να περνάει ο αέρας. Μόλις ο πελάτης ανοίξει την συσκευασία αρχίζει το κατοικίδιο ?? να ξυπνάει μετα από 20 λεπτά και ανοίγει τα…
μάτια του. Έχουν αίμα, οστά, μυς, μυαλό και οτιδήποτε άλλο έχουν τα θηλαστικά. Ζούνε με πρωτείνες. Επίσης έχουν προσωπικότητα και το χρώμα της συσκευασίας δείχνει τον τύπο τους. Αισθάνονται πόνο αλλά δεν έχουν αναπτυγμένες φωνητικές χορδές για να εκφραστούν. Αν τα κόψεις βγάζουν αίμα.

Υποτίθεται ότι η εταιρεία τα έχει βγάλει για να παίζουν τα παιδιά με κάτι ζωντανό αντί για κούκλες ή άψυχα ρομποτ. Το pet μόλις ανοιχτεί θεωρεί τον κάτοχο του κάτι σαν τη μάνα του. Δείχνουν συναισθήματα. Για να μην ξεφεύγουν σε επίπεδο συμπεριφοράς τους δίνουν ναρκωτικά. Συγκεκριμένα η εταιρεία γράφει:
How are the personalities controlled?
The Genpet feeding packs are color coded and specially formulated with a custom drug mixture that can be used to control the Genpet, much like human drugs can such as Ritalin or Lithium and other behaviour modifying drugs. Thus we can calm them, or stimulate them without extra tampering to the DNA structure.
Αν νομίζετε ότι κάνω πλάκα δεν έχετε παρά να δείτε το site της Εταιρείας http://www.genpets.com
Ακόμα καλύτερα δείτε τις “συχνές ερωτήσεις” http://www.genpets.com/faq.php για να σας φύγουν οι αμφιβολίες ότι όλα αυτά είναι υπερβολικά αλλά και να διαβάσετε και άλλα τρελά όπως το ότι αν σε δαγκώσουν, πουλάνε ειδικό kit για να τους βγάζεις τα δόντια !!!.
Αναμένουν έγκριση και μετά πηγαίνουν για παγκόσμια παραγωγή.
ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ, ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ.
ιδού η ιστοσελίδα του
http://www.brandejs.ca/portfolio/Genpets/What
Πηγη: www.pirategreez.com/?p=2030




ΠΗΓΗ 


Genpets / What [2005]

Media

Styrene Plastic, Co-Poly Plastic, Latex rubber, Polyurethane Foam, Kryolan SFX Make-up, Microchips, Motors, Printed circuits, Steel, Acrylic Plastic, Creatix airbrush paint, Paper, Screen printed acetate, Fimo, Sculpy, Video, 3DS Max4, Photoshop, Paintshop Pro, Adobe Indesign.

Process media

(molds + original sculptures) Silicon rubber, Hydrocal Plaster, Clay, Roma Plastalina, Smooth-on 300 series plastic.

Scale

(each package) 298 x 244 x 76 mm, 11.8 x 9.5 x 3 inches

Price

$1200 animatronic / $800 non-moving /Currently available at V-Gallery Basel Switzerland, or from me. Limited series of 19. Please enquire for further information.
1. First off, everything's done from scratch, by hand. The plastics, circuitry, robotics, creatures, all of it. From clay to mould, to casting. No team of people or large mass production lines, just blood and sweat (.. burns). Check the How-to page if you’re curious.
2. Secondly I’m not against bioengineering, I’m simply hesitant towards where and how and by whom the technology will be used. That’s what this sculpture sums up. Read on if you’re curious.
In the end, research follows funding and many times funding leads out of commercial profit. Thus Genpets takes a step back to examine trends in the pet craze and ponder where a new technology like Biotech might take it (there are already companies such as Allerca though selling bioengineered pets in reality, or Glofish in Asia).
Genpets also echoes current situations. While the pets in plastic disturbs many, how is this much different from a pet store? Glass versus plastic is not a huge change, but taken in a different context causes a reaction. Perhaps a more critical step is to look into the basis for Genpets.
I think it's important to take a critical look at both sides of an issue before coming to any sort of conclusion. Bioengineering could lead to medical breakthroughs that save lives, but will it? Genpets is more of a critique of corporate ethics than anything else.
3. If you’re still caught up on whether they’re real or not, that’s ok, a lot of people are, but that’s not the point of the work and that's why there's an explanation here in the open, easy to find. Slow down, stop, and think. Think about why it is that you probably, like most people seeing the work, find it highly disturbing on some level, and yet, still want to buy one. Why is it that you’re so inclined to buy things, no matter what? And what is it that makes this concept so disturbing, or not disturbing to you? Consider both sides of the issue, and consider how we treat animals in farms, and pet stores today. How does that relate?
What are Genpets? You tell me.
Genpets seem to create a reaction wherever they go. While in the store window of Iodine Toronto, the shop owner began sleeping in the store as many nights, people would bang at the windows furiously. Some in protest of the small bio-genetically engineered creatures trapped in plastic, some wanting to wake them up or buy them. Hordes of teens wanting a bioengineered pet met confused, baffled, or even shocked looks from parents. For an upcoming generation, through our own marketing techniques, life and the idea of life are quickly becoming viewed as disposable commodities.
To dismiss Genpets as a 'hoax' would be to completely miss the point. The spirit of art is to create an illusion. Genpets is designed 'as is' to help the viewer ponder the idea a bit longer.
The experience of a grainy photo is different than standing face to face with a breathing, sleeping Genpet, but for many the Internet is the optimal means of exposure.
This sculpture is the physical representation of a question. Bioengineering, like any new technology promises a great deal of positive effects. We as a race however tend to put a great deal more faith into technology as a saviour than it necessarily has earned. Through Genpets I question the negative effect that bioengineering can have, for we all know that when it all comes down to it, profit is the bottom line of any new technology.
The question surrounding bioengineering is not in it's positive or negative ramifications, or where it can take us; it is whether or not we are responsible enough to go there.
Preface
Imagine walking into a department store or any big box store, and while browsing an aisle you find a display where packages hang; which, at first glance, seem to contain large action figures. Upon closer inspection, you realize they are actually bizarre, altered, bipedal mammals sealed in a plastic bubble where they uneasily rest in some kind of induced hibernation.
A series of glowing and beeping heart monitors on the packages gives a hint that they are alive. The rising and falling of their chests as well as their occasional twitching, shaking and clawing, albeit limited by the tie-wraps, which keep them in place, confirms the life of these creatures. They are there, ready to take home and add to your life as the next entertainment gadget; bioengineered creatures, mass-produced, and pre-packaged for your convenience.
 
Thank you: Manaf Fahkro, Caroline Langill, Simone Jones, Ben Dickerson & Virginia Francis
Special Thanks
Rob Sherwin: Rob was an immense help throughout this piece and he was my third and forth hands near the end when I needed. Originally, Rob also taught me how to program microchips and was there for trouble shooting when needed. He was there through many stages of the piece to lend a helping hand, and helped to keep me going on many occasions throughout the process. Rob was also many times, not there. Like while I was dying of heat casting the plastics 8 hours a day, Rob laughed at me and walked away. I hate you, Rob. I hate you. (Thanks Buddy).
Crystal Pallister: Crystal is an absolutely amazing Toronto Based makeup artist who truly brought the Genpets to life. I prefer to do everything myself from scratch and am very cautious over letting anyone even near my work, but I never had a doubt about her insane talent. She showed amazing dedication to whatever hours I kept in the last few weeks and inspired me to push further while she added a new level of realism to the creatures. Thank you so much Crystal. LINK

Microchip corporation for supplying the Blank programmable microchips.

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...