Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Νέες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ελλάδας – Ισραήλ


Στην πραγματοποίηση κοινής αεροπορική άσκησης το διάστημα 15 έως 23 Σεπτεμβρίου με επίκεντρο την αεροπορική βάση Ανδραβίδας στην Πελοπόννησο προχωρούν Ελλάδα και....
Ισραήλ.

Η συνεκπαίδευση των πιλότων των δυο χωρών περιλαμβάνει ποικίλες αποστολές με κυριότερες αυτές της προσβολής στόχων και της αεροπορικής επικράτησης. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται αποστολές ημέρα και νύχτα στην κεντρική και δυτική Ελλάδα. Από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχουν αριθμός μαχητικών F-16 από τον Άραξο, ενώ από ισραηλινής πλευράς κυρίως F-15 και F -16.

Αυτό όμως που είναι περίεργο και δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει χάσει το παιγνίδι και στην απλή επικοινωνιακή πολιτική είναι ότι η άσκηση έγινε γνωστή στους Έλληνες δημοσιογράφους μέσω του …τουρκικού τύπου! Η εφημερίδα Τζουμχουριετ είχε λεπτομέρειες και για τον χρόνο και για τον τόπο της κοινής άσκησης – την συνέδεε μάλιστα με τις έρευνες για φυσικό αέριο στην κυπριακή ΑΟΖ που θα αρχίσουν είτε στις 21 Σεπτεμβρίου είτε την 1η Οκτωβρίου.

Η συνεκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί λίγες μόλις ημέρες μετά την επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτη στο Ισραήλ ( 4-6 Σεπτεμβρίου) όπου αναμένεται να υπογράψει 2 μνημόνια αμυντικής και στρατιωτικοτεχνικης συνεργασίας με τον ομόλογό του.


http://www.prionokordela.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...