Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Κάθοδος προς την λίμνην των Νυμφών.(Σπηλιά του Νταβέλη)


Στο βάθος της σπηλιάς του Νταβέλη και στην δεξιά βάση της ρίζας της, υπάρχει μια μικρή τρύπα με μήκος 10 μετρά και πλάτος 1,5. Είναι η μοναδική στενή δίοδος που σώζεται σήμερα στη σπηλιά, και προσεγγίζεται από ένα μικρό άνοιγμα στο αριστερό τοίχωμα της σπηλιάς.Από εκεί και αφού πρώτα συρθείς, κατεβαίνεις κάθετα περίπου αλλά δέκα μετρά (σε κάποια σημεία υπάρχουν και αρχαία πατήματα) μέχρι να καταλήξεις σε ένα μικρό πλάτωμα όπου ξεκινάει ένα σμιλεμένο τριγωνικό πέρασμα καταλήγοντας στην λιμνούλα των νυμφών…

Oι σήραγγες δίπλα στην σπηλιά του Νταβέλη.

Η Μάχη της ΕΛΔΥΚ 14 Αυγούστου 1974… Παραμονή της Παναγιάς!



Ο ασύλληπτος ηρωισμός και το Έπος: 33 παληκαρια κράτησαν ελεύθερη την ελεύθερη εώς σημερα Λευκωσια απεναντι στους εισβολείς.

Τα τουρκικά κτήνη αποκεφάλιζαν… Νεκρούς για να φωτογραφηθούν με τα κομμένα κεφάλια. Ακομα αναρωτιέστε ποιοί ειναι οι ισλαμοφασιστες;
Τις παραµονές του «ΑΤΤΙΛΑ 2», το µεγαλύτερο µέρος της ΕΛΔΥΚ βρέθηκε σε χώρους διασποράς, νότια του στρατοπέδου και πολύ κοντά σε αυτό. Στις 13 Αυγούστου συµπτύχθηκε προς το χωριό Λακατάμια.
Στο στρατόπεδο παρέμειναν τρεις (κατ’ άλλους δύο) λόχοι, υπό τον αντισυνταγματάρχη Παναγιώτη Σταυρουλόπουλο. Η πρώτη τουρκική επίθεση εκδηλώθηκε στις 14 Αυγούστου, αργά το πρωί, αφού προηγήθηκε προσβολή του στρατοπέδου από την αεροπορία και το πυροβολικό.

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...