Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Απίστευτο: Δώσαμε συχνότητες του δορυφόρου μας HELLAS SAT στους Τούρκους!



Ο ΗELLAS SAT προσφέρει τις υπηρεσίες του στους Τούρκους. Αυτή η είδηση πριν απο λίγα χρόνια θα μπορούσε να θεωρηθεί εξωπραγματική κι όμως είναι 100% αληθινή!

Η εταιρεία TURKSAΤ που διαχειρίζεται τους τουρκικούς δορυφόρους TURKSAT 2A KAI 3A δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη ζήτηση συχνοντήτων γι'αυτο και αποφάσισε να νοικιάσει συχνότητας του ελληνικού δορυφόρου HELLAS SAT!

O γενικός διευθυντής της TURKSAT Oζκάν Ντάλμπαϊ δηλώνει πως στους δυο δορυφόρους η χωριτικότητα έχει ξεπεράσει το 90%.
"Η ζήτηση που έχουμε για τις συχνότητες και απο το εσωτερικό και απο το εσωτερικό είναι τεράστια. Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε. Γι' αυτό και μέχρι το 2012 νοικιάσαμε συχνότητες απο τον ελληνικό δορυφόρο HELLAS SAT. Τις υπηρεσίες που μπορούμε να τις μεταφέρουμε τις δίνουμε στον δορυφόρο αυτό.

Για παράδειγμα τις συχνότητες των τηλεοπτικών δικτύων δεν μπορούμε να τις μεταφέρουμε. Νομίζω όμως πως δεν θα φτάσει και αυτό. Θεωρώ πως μέσα στο χρόνο θα παρουμε κι άλλες συχνότητες".

Ο Ντάλμπαϊ τόνισε οτι ο HELLAS SAT διέθεσε άνετα τη χωριτικότητα του καθώς "λόγω της οικονομικής τους κρίσης δεν υπάρχει ζήτηση στο εσωτερικό και δεν γεμίζουν τη χωριτικότητα τους, ήδη απο τον προηγούμενο μήνα χρησιμοποιούμε και τον ελληνικό δορυφόρο" δήλωσε.

Η Τουρκία πάντως ηδη ετοιμάζεται να εκτοξεύσει δυο δορυφόρους. Ο ΤURKSAT 4A θα βρίσκεται στο διάστημα το Νοέμβριο του 2013 και ο ΤURKSAT 4B το Φεβρουάριο του 2014. Μέχρι τότε... ας είναι καλα οι Έλληνες.

Ενα απλό ερώτημα: σε περίπτωση που η Ελλάδα ζητούσε τη χρήση του TURKSAT θα δίνονταν έγκριση απο την Τουρκία και κυρίως απο τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις που έχουν ειδικές συχνότητες στους δορυφόρους αυτούς;

kostasxan.blogspot.com

Σιωνισμός και σεξουαλική προπαγάνδα 2010

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ" ΚΑΙ "ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΥ" ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΚΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ,ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ!


ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ...ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝΟΧΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ" ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ"!
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου:

Θυμάστε την πρόταση της επιτρόπου της Ε.Ε. (1999-2004 ) κ. Διαμαντοπούλου περί θεσμοθέτησης της Αγγλικής γλώσσας, ως δεύτερης επίσημης γλώσσας στην Ελλάδα;

Η πρόταση εκείνη ήταν πολύ πονηρή, γιατί θα σήμαινε πως η διδασκαλία των Αγγλικών ως δεύτερης επίσημης γλώσσας και η καθιέρωση της διδασκαλίας της ως βασικό μάθημα στο σχολείο θα της έδινε προτεραιότητα προκειμένου να καταστεί σε βάθος χρόνου, πρωτεύουσα γλώσσα του κράτους. Έτσι εξυπηρετούσε τα μακροχρόνια νεοταξικά και πολυπολιτισμικά σχέδια των μεντόρων της Νέας Τάξεως πραγμάτων.

Με την κατάθεση της προτάσεως αυτής, που ουδέποτε αποποιήθηκε μέχρι σήμερα, όπως ήταν επακόλουθο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, όχι μόνο από την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και από τα περισσότερα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ.(Ευθυμίου, Βενιζέλος κ.α. )

Το Μάιο του 2006 η κ. Διαμαντοπούλου κυκλοφόρησε το βιβλίο της με τίτλο «η Έξυπνη Ελλάδα» που είναι ύμνος στον κοινωνικό φιλελευθερισμό τον οποίο και η ίδια πρεσβεύει καλυπτόμενη πίσω από τον ψευδεπίγραφο μανδύα του σοσιαλισμού. Εκεί υπερασπίζεται την θέση της περί της καθιέρωσης της Αγγλικής ως δεύτερης επίσημης γλώσσας, στο κεφάλαιο «η ξένη γλώσσα ως συστατικό του ανθρωπίνου κεφαλαίου».

Από τότε μέχρι σήμερα έχει περάσει αρκετό χρονικό διάστημα και βρίσκουμε την κ. Διαμαντοπούλου, Υπουργό Παιδείας (όχι Εθνικής ) δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων να έχει ήδη καταγράψει στο πλούσιο βιογραφικό της την αποπομπή της Ελληνίδας δασκάλας Χαράς Νικοπούλου από το μειονοτικό σχολείο του Μεγάλου Δέρειου Έβρου, όπου η Χαρά προσπαθούσε να εμφυσήσει τον πατριωτισμό στα Ελληνόπουλα και επίσης προσπαθούσε να συνενώσει τους Έλληνες με τους Πομάκους, που έχουν παραδοθεί από όλες τις Ελληνικές Κυβερνήσεις, βορά στις διαθέσεις των Τούρκων.

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Ξεπερνώντας, τα πολιτικά ατοπήματα που διαπράττει με τις παρεμβάσεις της στην οργανωτική δομή της παιδείας, με τις συγχωνεύσεις σχολείων, με το νόμο των ωρομίσθιων, των αδιόριστων και τις αποσπάσεις τους, εν ονόματι της τηρήσεως του Μνημονίου, θα ήθελα να σταθώ σε δύο από τις αμέτρητες και απαράδεκτες αναφορές που γίνονται σε σχολικά βιβλία από συντακτικές ομάδες του τύπου, Θάλειας Δραγώνα με την έγκριση βεβαίως του Υπουργείου.

Η πρώτη απαράδεκτη αναφορά γίνεται στο σχολικό βιβλίο της Γ΄ Λυκείου, «Ιστορία του νεώτερου και σύγχρονου κόσμου» στην σελίδα 130 όπου υπάρχει χάρτης που αναφέρει το ψευδοκράτος των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία».

Σε περίοδο που το μείζον Εθνικό θέμα της ονομασίας της γείτονας χώρας βρίσκεται σε πολύ κρίσιμο σημείο από διαπραγματευτικής πλευράς, τέτοιες «αβλεψίες» υπονομεύουν την Εξωτερική πολιτική της χώρας και διχάζουν την μαθητιώσα νεολαία της πατρίδος μας.

Η δεύτερη αναφορά είναι εξ ίσου σημαντική όχι μόνο για το ύποπτο περιεχόμενό της αλλά γιατί απευθύνεται στην τρυφερή ηλικία μαθητών της ΣΤ΄Δημοτικού.

Πιο συγκεκριμένα στα Μαθηματικά, στο Τετράδιο εργασιών, γ΄τεύχος, στο κεφάλαιο 45 και στην παράγραφο, Δραστηριότητες με προεκτάσεις: «Ξενοφοβία», αναφέρονται τα παρακάτω:

«Η Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες , λόγω της οικονομικής ανάπτυξης, έγινε τόπος προορισμού πολλών οικονομικών μεταναστών. Οι άνθρωποι αυτοί έφυγαν από τις πατρίδες τους αναζητώντας καλύτερη τύχη στη δική μας. Αν και η Ελληνική κοινωνία τους δέχτηκε και τους φιλοξένησε σαν παιδιά της, υπήρξαν κάποιες, ευτυχώς λίγες, φωνές διαμαρτυρίας. Να φύγουν οι ξένοι, φώναξαν κάποιοι, μας αλλάζουν τη σύνθεση του Ελληνικού κράτους, είπαν άλλοι. Ας πάμε λίγα χρόνια πιο πίσω στο 1913 και ας εξετάσουμε τις Εθνικότητες που ζούσαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Εθνικότητες:

Έλληνες 39.956, Εβραίοι 61.439, Οθωμανοί 45.867, Βούλγαροι 6.263 και άλλοι ξένοι 4.364»

Ζητούν δε από τα παιδιά της έκτης δημοτικού να συμπληρώσουν με τα παραπάνω στοιχεία, παράπλευρο ραβδόγραμμα.

http://www.pi-schools.gr/books/dimotiko/math_st/covers/teyxos_a.pdf

http://www.pi-schools.gr/books/dimotiko/math_st/erg/teyxos_c.pdf

Κα Διαμαντοπούλου, ειλικρινά πιστεύετε πως οι φωνές διαμαρτυρίες κατά του κύματος λαθρομεταναστών στη χώρα μας είναι κάποιες μεμονωμένες φωνές πολιτών;

Κλείνετε τα μάτια σας στις κατά καιρούς δημοσκοπήσεις που δείχνουν ποσοστά άνω του 80% του λαού μας που ζητούν να φύγουν όλοι οι λαθρομετανάστες;

Τυχαία έχει ξεσηκωθεί η κοινωνία πολιτών των πόλεων των Πατρών, της Ηγουμενίτσας και του Αγίου Παντελεήμονα Αθηνών;

Είναι τυχαία η αλματώδης αύξηση της εγκληματικότητας και η παρουσίαση χρόνιων νοσημάτων που επί δεκαετίες είχαν επαλειφθεί από την χώρα μας;

Είναι τυχαίο το γεγονός της μη δυνατότητας κυκλοφορίας σε ορισμένες περιοχές του κέντρου των Αθηνών, μετά την δύση του ηλίου;

Είναι τυχαίο το γεγονός της αναφοράς σας στο τετράδιο εργασιών, της πόλης της Θεσσαλονίκης ως παράδειγμα για την πληθυσμιακή της σύνθεση το 1913;

Ενδόμυχα εύχεσθε να γίνει εκ νέου πολυπολιτισμική η Θεσσαλονίκη;

Ti σχέδια τέλος πάντων απεργάζεστε και προσπαθείτε να τα περάσετε μέσω της τρυφερής ηλικίας παιδιών δώδεκα ετών;

Ποια η σκοπιμότητα του παραπάνω προβληματισμού, σε βιβλίο των μαθηματικών;  
ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ Η ΣΠΟΥΔΗ ΚΑΙ...ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ με την οποία "εργάζονται" οι...φωστήρες του Υπουργείου ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΠΑΙΔΕΙΑΣ,όταν πρόκειται να προπαγανδίσουν υπέρ των λαθρομεταναστών!

Τι κι αν τα Ελληνόπουλα δεν μαθαίνουν γράμματα;Τι κι αν κλείνουν Σχολεία;Τι κι αν τα Πανεπιστήμια παραμένουν αναρχοαριστερές γιάφκες εγκληματιών ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ;

Φτάνει να συνεχίζουν το...έργο τους,ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ!
Όχι μόνο από το "ελληνικό κράτος",αλλά ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΛΕΣΧΕΣ ΠΟΥ...ΣΥΧΝΑΖΕΙ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ!

hellas-orthodoxy.blogspot.com

Πάνος Καμένος-Σύντομα τα γιαούρτια θα γίνουν καλάσνικοφ(ΒΙΝΤΕΟ)




Ο Καμένος πραγματικά τα "έχωσε" στην βουλή δηλώνοντας "ότι εάν δεν κάνουμε άρατε πύλες σύντομα τα γιαούρτια θα γίνουν καλάσνικοφ" άλλα αυτό που προξενεί εντύπωση είναι πόσο μόνος είναι ακόμα και από το ίδιο του το κόμμα,κάπως έτσι πρέπει να γίνετε η αντιπολίτευση, εάν είχε ακολουθηθεί μία τέτοια αντιπολιτευτική στάση εναντίων των ανδρείκελων του διεθνισμού ο Τζέφρυ Μινέϊκου θα είχε τελειώσει τους πρώτους κιόλας μήνες του μνημονίου, άλλα δυστυχώς είναι εμφανής η στήριξη του Τζέφρυ με την σιωπή της ΝΔ .

Ο Ελληνικός λαός τινάζετε στον αέρα και υπάρχει μόνο ένας βουλευτής από την ΝΔ που κάνει σθεναρή αντιπολίτευση;

Τι άλλο χρειάζεται για να καταλάβουμε ότι έχει σαπίσει το σύστημα μέχρι το κόκκαλο,παρόλο αυτά υπάρχουν Έλληνες που είναι πιστοί στα κόμματα ΝΤΡΟΠΗ.

Είναι καιρός πλέον να αναδεικνύουμε πρόσωπα όχι κόμματα που έχουν πουληθεί σε τραπεζίτες και εκτελούν διεθνιστικές ατζέντες κάτω από το τραπέζι,και το σημαντικότερο όλων είναι ότι αυτά τα πρόσωπα πρέπει να είναι Έλληνες στο αίμα και στην ψυχή και όχι πουλημένες συνειδήσεις και μαριονέτες μυστικών εταιρειών επιτέλους ας γίνουμε πατριώτες.


Προσεδάφιση στους ωκεανούς του Τιτάνα



Ο Τιτάνας, ο μεγαλύτερος δορυφόρος του Κρόνου, είναι ένα μυστηριώδες μέρος. Η πυκνή ατμόσφαιρά του είναι πλούσια σε οργανικές ενώσεις. Μερικές απ’ αυτές θα μπορούσαν ν’ αποτελέσουν ενδείξεις για ύπαρξη ζωής, αν υπήρχαν στο δικό μας πλανήτη. Πώς όμως σχηματίστηκαν στον Τιτάνα και πως θα καταφέρουμε ν’ ανακαλύψουμε την έναρξη της ζωής πάνω στη Γη;


Το ερευνητικό σκάφος Huygens της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA) αναμένεται να προσεγγίσει τον Τιτάνα το 2005 και θα συνδράμει στην προσπάθειά μας να βρούμε απαντήσεις. Εδώ στη Γη τα επίγεια τηλεσκόπια επιτελούν το δικό τους ρόλο. Θα βοηθήσουν τους επιστήμονες ν’ αποφασίσουν με ακρίβεια πώς και που το Huygens θα προσεδαφιστεί. Άραγε ποιο μέρος θα είναι αυτό, πάνω σε στέρεο έδαφος ή σ’ έναν ωκεανό μεθανίου;

Ο Voyager 1 της NASA έστειλε τις πρώτες λεπτομερείς εικόνες από τον Τιτάνα το 1980. Αυτές κατέδειξαν μονάχα μια θαμπή, με πορτοκαλί χρώμα ατμόσφαιρα και κατά τα φαινόμενα ομοιογενή. Ήταν τόσο πυκνή που δεν μπορούσες να διακρίνεις την επιφάνεια. Ωστόσο, άλλα δεδομένα αποκάλυψαν συναρπαστικά πράγματα. Παρόμοια με αυτή της Γης, η ατμόσφαιρα του Τιτάνα αποτελείται κυρίως από άζωτο αλλά υπάρχει επίσης μεθάνιο και πλήθος άλλες οργανικές ενώσεις.
Οι οργανικές ενώσεις σχηματίζονται όταν το ηλιακό φως καταστρέφει το μεθάνιο. Αν όμως το ηλιακό φως καταστρέφει διαρκώς το μεθάνιο, πώς αυτό συγκεντρώνεται στην ατμόσφαιρα; Σήμερα πάνω στη Γη, η ίδια η ζωή είναι ο παράγοντας που ανανεώνει την παρουσία του μεθανίου. Το μεθάνιο είναι ένα υποπροϊόν του μεταβολισμού πολλών οργανισμών. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι υπάρχει ζωή στον Τιτάνα;
Ο Τιτάνας δεν είναι ένας ευχάριστος τόπος για ζωή. Είναι πολύ παγωμένος για να διαθέτει νερό σε υγρή μορφή και όλες οι γνωστές μορφές ζωής χρειάζονται το νερό. Η επιφάνεια του Τιτάνα έχει θερμοκρασία -1800 C. Σύμφωνα με μια εξωτική θεωρία, πολύ πίσω στο παρελθόν, η σύγκρουση ενός μετεωρίτη, για παράδειγμα, θα μπορούσε να έχει προκαλέσει αρκετή θερμότητα ώστε να λιώσει τον πάγο ίσως για μερικές εκατοντάδες ή χιλιάδες χρόνια.
Πάντως, είναι απίθανο σήμερα ο Τιτάνας να είναι ένας τόπος που φιλοξενεί ζωή. Ο Jean-Pierre Lebreton, επιστήμονας του προγράμματος Huygens, βρίσκεται σε αμηχανία εξαιτίας της ποσότητας μεθανίου που εξακολουθεί να υπάρχει στην ατμόσφαιρα του Τιτάνα. Είναι δυνατόν να υπάρχουν ωκεανοί μεθανίου πάνω στην επιφάνειά του ή κάτω απ’ αυτή;
Πριν την προγραμματισμένη για τον Ιανουάριο του 2005 άφιξη του Huygens, οι αστρονόμοι θα παρατηρούν τον Τιτάνα χρησιμοποιώντας ισχυρά επίγεια τηλεσκόπια. «Όλο και περισσότεροι αστρονόμοι στρέφουν τα αστρονομικά εργαλεία τους προς αυτόν τον εκπληκτικά κρύο κόσμο. Και τ’ αποτελέσματα των παρατηρήσεών τους θα μας βοηθήσουν αρκετά», τονίζει με έμφαση ο Lebreton. Φωτογραφίες από το Αστεροσκοπείο W. M. Keck αποκαλύπτουν σύννεφα μεθανίου κοντά στο νότιο πόλο του Τιτάνα. Θα μπορούσε να διαθέτει τα ίδια καιρικά φαινόμενα με αυτά της Γης; Ο Lebreton συνεχίζει, «αυτή είναι μια μεγάλη ανακάλυψη. Σημαίνει πως η ατμόσφαιρα είναι περισσότερο δυναμική απ’ όσο συνηθίσαμε να θεωρούμε». Η διαστημοσυσκευή Cassini της NASA θα δει καθαρά αυτά τα σύννεφα, εκτελώντας ακριβείς παρατηρήσεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την αποδέσμευση του σκάφους Huygens.
Στο πέρασμα του χρόνου, οι επιστήμονες έχουν αλλάξει δραματικά τις απόψεις τους σχετικά με την επιφάνεια του Τιτάνα. Στα μέσα της δεκαετίας του ‘90, το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble των υπηρεσιών NASA-ESA παρατήρησε μια περιοχή στον Τιτάνα, η οποία ήταν φωτεινότερη από τις υπόλοιπες. Πιο πρόσφατες παρατηρήσεις δείχνουν το ίδιο χαρακτηριστικό ακόμα καλύτερα. Τι είναι αυτές οι φωτεινές και σκοτεινές περιοχές; Ο Lebreton διερωτάται εάν, «η φωτεινή περιοχή θα μπορούσε να είναι μια ήπειρος και το υπόλοιπο ωκεανοί. Δεν γνωρίζουμε ακόμη. Δεν υπάρχει αμφιβολία, ωστόσο, ότι η επιφάνεια εμφανίζεται πολύ ποικιλόμορφη και όχι ομοιογενής. Υπάρχουν αρκετές εκπλήξεις που μας περιμένουν εκεί».
Που θα προσεδαφιστεί το Huygens; Πάνω στη φωτεινή περιοχή ή πάνω σε μια σκοτεινή; «Πιο κοντά στη φωτεινή επιφάνεια, αλλά όχι πάνω της», απαντά ο Lebreton. «Φαντατείστε μόνο! Θα μπορούσαμε να προσεδαφιστούμε σε έναν ωκεανό! Θα ήταν πραγματικά συναρπαστική, η πρώτη προσεδάφιση σ’ έναν ωκεανό εκτός Γης».
Η προσεδάφιση πάνω σ’ έναν ωκεανό πιθανόν θα σήμαινε πλουσιότερα δεδομένα απ’ ότι το Huygens. Ακόμη κι αν το σκάφος κρατούσε μονάχα μερικά λεπτά προτού βυθιστεί παραμένοντας τουλάχιστον σε μια όρθια θέση. Όντας η όρθια θέση είναι απαραίτητη για την αποστολή δεδομένων προς την διαστημοσυσκευή Cassini και στους επιστήμονες της Γης. Επιπλέον, μερικά από τα όργανα του Huygens είναι καλύτερα προγραμματισμένα στο ν’ αναλύουν υγρά. Αντίθετα, εάν το Huygens προσεδαφιστεί πάνω σε μια στερεή επιφάνεια, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να πέσει σε λάθος κατεύθυνση και να μην είναι σε θέση να επικοινωνήσει εύκολα με το Cassini.
Αυτό είναι το πεπρωμένο του σκάφους της ESA: να ταξιδεύσει υπερβολικά μακριά σ’ ένα αντικείμενο που το γνωρίζουμε σχετικά λίγο, και να μετρήσει άκρως γνωστές οργανικές ενώσεις σε υπερβολικά γρήγορο χρονικό διάστημα. Το Διάστημα είναι ένα επικίνδυνο μέρος στο οποίο όλα είναι ακραία και πιθανά. Ας ελπίζουμε λοιπόν ότι όλα θα πάνε καλά.

apocalypsejohn.com

Η πυραμιδα του Kukulcan.


Η πυραμίδα του Kukulcan βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο του Chichen-Itza βόρεια της χερσονήσου Γιουκατάν στο Μεξικό, χτίστηκε από τους Μάγιας περίπου στο 800 μ.Χ. και έχει ύψος 25 μέτρα Το μνημείο αυτό ήτανε το πέτρινο ημερολόγιο των Μάγιας, που αργότερα ονομάστηκε «το κάστρο» (El Castillo). Επίσης έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO το 1988.
Σε κάθε πλευρά της πυραμίδας υπάρχει μία σκάλα που αποτελείται από 91 μικρά και απότομα σκαλιά. Αν στο άθροισμα των σκαλιών (364) προσθέσουμε και το τελευταίο διάζωμα σχηματίζουμε τον αριθμό των ημερών του έτους. Τα 9 διαζώματα σε κάθε έδρα χωρίζονται στη μέση από τη σκάλα σχηματίζοντας 18 τμήματα που αντιπροσωπεύουν τους 18 μήνες (με 20 ημέρες ο καθένας) του ημερολογίου των Μάγιας.

Σε κάθε ισημερία (21 Μαρτίου και 21 Σεπτεμβρίου) παρατηρείται στη βόρεια πλευρά ένα παράξενο φαινόμενο: το φως του ήλιου συνδυάζεται με τις σκιές και δημιουργούν μια σειρά από τρίγωνα. Το φαινόμενο διαρκεί περίπου 3 λεπτά.
Σύμφωνα με ψηφοφορία που διεξήχθη με πρωτοβουλία της ελβετικής οργάνωσης New7Wonders το 2001 (τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν το 2007) η πυραμίδα είναι ένα από τα νέα επτά θαύματα του κόσμου. Τα υπόλοιπα έξι είναι Το Σινικό τείχος της Κίνας, η Πέτρα στην Ιορδανία, το άγαλμα του Χριστού του Λυτρωτή στην Βραζιλία, το Μάτσου Πίτσου στο Περού, το Κολοσσαίο στη Ρώμη και το Ταζ Μαχάλ στην Ινδία.
Η πυραμίδα του Kukulcan


Η πυραμίδα του Kukulcan


Η πυραμίδα του Kukulcan


Η πυραμίδα του Kukulcan


Η πυραμίδα του Kukulcan





Η πυραμίδα του Kukulcan




ΠΗΓΗ

Codex Alimentarius: η απαγόρευση Βοτανικής Ιατρικής ψηφίζεται σε τρείς μέρες στην ΕΕ (video)


Ας αντιδράσουμε τώρα!


Απαγόρευση οικιακών καλλιεργειών και στην Ελλάδα; Ο έλεγχος του πληθυσμού μέσω της διατροφής έρχεται αθόρυβα ως Νομοσχέδιο στην Βουλή;
Δείτε & το video, στο τέλος
Συλλογή υπογραφών εδώ
Το νομοσχέδιο έρχεται στην Βουλή των Ελλήνων τον....
Απρίλιο;
Θα συνοδεύεται από την απαγόρευση οικιακών καλλιεργειών. Θα τρώμε αυτά που θα μας ετοιμάζουν, χωρίς να γνωρίζουμε τι περιέχουν.

Τα γεγονότα προχωρούν με τρομερή ταχύτητα δίχως να μας αφήνουν περιθώρια για αδράνεια. Όσο οι αλήτες τηλεκανίβαλοι, κάνουν προπαγάνδα κρατώντας μας υπνωτισμένους, κάποιοι σχεδιάζουν το μέλλον μας αθόρυβα. Το παρόν νομοσχέδιο έρχεται στην Ελλάδα τον Απρίλιο!

Εάν υπάρχει ένα εργαλείο με το οποίο μπορείς να ελέγξεις απόλυτα τον άνθρωπο, αυτό είναι η ίδια του η τροφή, το αγαθό με το οποίο εξασφαλίζει την επιβίωση του. Πίσω απ' τον περίφημο Διατροφικό Κώδικα κρύβεται μια εφιαλτική πραγματικότητα. Ο κώδικας ισχύει επίσημα από το 1963 με τη σύμπραξη του οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAQ) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), όπου και δημιουργήθηκε η επιτροπή που λειτουργεί πίσω απ' τον κώδικα, επιτροπή η οποία υπάγεται στον Ο.Η.Ε..

***********************************************



In 3 days, a new EU directive will ban much of herbal medicine, denying us safe remedies and feeding the profits of big pharma. Let's raise a massive outcry to push the Commission to fix the Directive, and our national governments to refuse to implement it. Let's get to 1 million voices to save herbal medicine:


In 3 days, the EU will ban much of herbal medicine, pressing more of us to take pharmaceutical drugs that drive the profits of big Pharma.

The EU Directive erects high barriers to any herbal remedy that hasn't been on the market for 30 years -- including virtually all Chinese, Ayurvedic, and African traditional medicine. It's a draconian move that helps drug companies and ignores thousands of years of medical knowledge.

We need a massive outcry against this. Together, our voices can press the EU Commission to fix the directive, push our national governments to refuse to implement it, and give legitimacy to a legal case before the courts. Sign below, forward this email to everyone, and let's get to 1 million voices to save herbal medicine:

http://www.avaaz.org/en/eu_herbal_medicine_ban/?vl

It's hard to believe, but if a child is sick, and there is a safe and natural herbal remedy for that illness, it may be impossible to find that remedy.

On May 1st the Directive will create major barriers to manufactured herbal remedies, requiring enormous costs, years of effort, and endless expert processes to get each and every product approved. Pharmaceutical companies have the resources to jump through these hoops but hundreds of small- and medium-sized herbal medicine businesses, across Europe and worldwide, will go bust.

We can stop this. The directive has been passed in the shadows of the bureaucracy, and it cannot stand under the light of democratic scrutiny. The EU Commission can withdraw or amend it, and a court case is currently challenging it to do so. If European citizens everywhere come together now, it will give legitimacy to the legal case, and add to growing pressure on the Commission. Sign below, and forward this email to everyone:

http://www.avaaz.org/en/eu_herbal_medicine_ban/?vl

There are arguments for better regulation of natural medicine, but this draconian directive harms the ability of Europeans to make safe and healthy choices. Let's stand up for our health, and our right to choose safe herbal medicine.

With hope and determination,

Ricken, Iain, Giulia, Benjamin, Alex, Alice, Pascal, Luis and the rest of the Avaaz team.

SOURCES:

EU herbal medicines law set for legal challenge:
http://www.euractiv.com/en/health/eu-herbal-medicines-law-set-legal-challenge-news-503563

European Union directive to ban natural remedies in favor of pharmaceuticals:
http://www.allvoices.com/contributed-news/8826364-european-union-directive-to-ban-natural-remedies-in-favor-of-pharmaceuticals

Traditional Chinese medicine firms may face delisting in EU market:
http://english.peopledaily.com.cn/90001/90776/90883/7343301.html

EU crackdown on herbal 'remedies':
http://www.independent.ie/national-news/eu-crackdown-on-herbal-remedies-2628345.html
***************************************

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ
Η ιστορία του Κώδικα Alimentarius αρχίζει το 1893 στην Αυστροουγγαρία. Αιτία ήταν τα προβληματα που είχαν προκύψει κατά την εκδίκαση υποθέσεων για θέματα διατροφής και τροφίμων, τα οποία έκαναν επιτακτική την ανάγκη να υπάρξει ένας κοινός κανονισμός. Ο κανονισμός αυτός εφαρμόστηκε επιτυχώς έως το 1918, οπότε
η Αυστροουγγαρία διαλύθηκε .

Ο κώδικας όμως δεν ξεχάστηκε. Χρόνια αργότερα έκανε και πάλι την εμφάνισή του σε ένα εντελώς διαφορετικό πνεύμα του ελέγχου του πληθυσμού μέσα από τη διατροφή.
Ιθύνων νους της νέας ιδέας ήταν ο Fritz derMeer. Πρόεδρος της εταιρίας FARBEN I.G..
Η εταιρία FARBEN I.G. κατασκεύαζε όπλα & πυρομαχικά για το ναζιστικό στρατό καθώς και το Zyklon B, το αέριο μαζικής εξόντωσης των κρατουμένων. Ο Fritz derMeer καταδικάστηκε στη δίκη της Νυρεμβέργης για πολλαπλά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας αλλά αποφυλακίστηκε λίγα χρόνια αργότερα. Λίγους μήνες μετά την αποφυλάκισή του πρότεινε την επαναφορά του Κώδικα Alimentarius ως μέσου ελέγχου του πληθυσμού μέσω της τροφής. Ο ΟΗΕ με απόφαση του ενεργοποιεί ξανά τον κώδικα το 1962 με το επιχείρημα της προστασίας των καταναλωτών.
Η "φονική" εταιρία του FARBEN I.G. δεν εξαφανίστηκε, αλλά διασπάστηκε στις τρεις μεγάλες εταιρείες φαρμάκων: τις πολύ γνωστές Bayer, Hoechst και Basf!


Ο ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ (USA: Νόμος S-510)

Το θέμα δε θα ήταν φοβερό αν ο κώδικας όντως ακολουθούσε την αρχική του λογική.
Ο κώδικας αναγράφει πλέον μόνο τα διατροφικά είδη που επιτρέπονται και ορίζει αυτομάτως παράνομη κάθε παρέκκλιση απ' τα επιτρεπόμενα.

Έως σήμερα η υιοθέτηση όλων των διατάξεων του κώδικα δεν ήταν υποχρεωτική για όλα τα κράτη. Ωστόσο, μετά και την τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής το 2008 στην Ελβετία, όπου οι ΗΠΑ τέθηκαν επικεφαλής της επιτροπής, οι παράγραφοι για τα πολυβιταμινούχα τρόφιμα ενεργοποιήθηκαν και η εφαρμογή του κώδικα
γίνεται πλέον υποχρεωτική για όλες τις χώρες του ΠΟΕ (Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου).

Κάθε χώρα που θα υποδεχτεί τον κώδικα θα είναι υποχρεωμένη να μην εμποδίζει με κανένα τρόπο την ελεύθερη εισαγωγή γενετικά τροποποιημένων προϊόντων, ζώων και επικίνδυνων χημικών. Οποιαδήποτε αντίσταση στον κώδικα θα θεωρείται συγκαλυμμένη παρεμπόδιση του εμπορίου και θα έχει ως συνέπεια οικονομικές κυρώσεις για τη
χώρα που θα αντιδράσει. Επίσης η χώρα εκείνη δε θα μπορεί να εισάγει ή να εξάγει κανένα προϊόν διατροφής. Στην Ελλάδα εισάγουμε το 60% της διατροφής μας.

Αντίσταση λοιπόν στον κώδικα θα σήμαινε οικονομική καταστροφή. Λύση υπάρχει αν αξιοποιήσουμε τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις αλλά πλέον δεν υπάρχουν κίνητρα εξασφάλισης και διαβίωσης του αγρότη κι έτσι η γη ηθελημένα ερημώνεται για να δοθεί μια νύχτα σε επιτηδείους.

Η Ελλάδα εκτός του ότι συμμετέχει στον ΠΟΕ , τυγχάνει να είναι μέλος της ευρωπαϊκής ένωσης, που σημαίνει ότι επίσημος διαπραγματευτής σε όλες τις συμφωνίες είναι η ευρωπαϊκή επιτροπή. Οι υπεύθυνοι στην Ελλάδα τηρούν σιγήν ιχθύος. Γνωρίζουν αλλά επικαλούνται τη θέση τους και δε θέλουν να μιλήσουν (πρόεδρος ΕΦΕΤ κ.α.)


ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ

Με την εφαρμογή του κώδικα, βιταμίνες A, B, C, D, ιχνοστοιχεία όπως ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο θα είναι παράνομα, όταν οι ποσότητές θα είναι θεραπευτικές. Ο νέος κώδικας θα απαγορεύει τη χρήση θρεπτικών ουσιών όπως βιταμίνες ή μέταλλα οι οποίες λαμβάνονται για πρόληψη ή την αντιμετώπιση κάποιας πάθησης.
Αυτές οι ουσίες θα χαρακτηρίζονται ως τοξικές και δηλητήρια. Αυτό σημαίνει ότι θα απαγορεύεται ακόμη και η συνταγή γιατρού, που δίνει συμπληρώματα διατροφής ή φάρμακα με βιταμίνες, ακόμα κι αν κάποιος τα έχει πραγματικά ανάγκη.

Συγκεκριμένα η δοσολογία θα περιορίζεται μονό στο 15% της συνιστώμενης ποσότητας. Η θεραπεία θα υπάρχει με άλλα φάρμακα των εταιριών τα οποία θα κοστίζουν πολύ περισσότερο. Το ίδιο απαγορευμένες θα είναι και οι διατροφικές συμβουλές που έχουν να κάνουν με την ενίσχυση της διατροφής, μέσω της λήψης θρεπτικών ουσιών. Τα τρόφιμα θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε ελέγχους για τις ποσότητες που εμπεριέχουν και θα τροποποιούνται με ακτινοβολία, έτσι ώστε να αποβάλλουν οποιαδήποτε πλεονάζουσα "τοξική" ουσία. Η λίστα των θρεπτικών ουσιών που θα επιτρέπονται θα είναι αρκετά περιορισμένη.

Εκτός του ότι ο κώδικας θα θέσει εκτός λίστας σημαντικά συστατικά για την ανθρώπινη διατροφή, την ίδια στιγμή προστίθενται σ' αυτές κάποιες επιβλαβείς ουσίες, όπως για παράδειγμα το φθόριο, το οποίο παράγεται από βιομηχανικά απόβλητα. Ήδη το 66% του νερού των ΗΠΑ φθοριώνεται.

Το φθόριο πρωτοχρησιμοποιήθηκε στο Γκουλάγκ επειδή παρατηρήθηκε ότι οι κρατούμενοι που έπιναν νερό με φθόριο ήταν συγκαταβατικοί κ μπορούσες έτσι εύκολα να τους ελέγξεις και να τους χειραγωγήσεις. Πλέον το συναντάμε σχεδόν σε όλες τις οδοντόκρεμες κ αρκετά κράτη πλέον φθοριώνουν το νερό.
Πέρα από τη λίστα των παράνομων "τοξικών" συστατικών των τροφών, η επιτροπή Alimentarius ανοίγει το δρόμο στα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, αλλά και ζώα που θα παράγουν την τροφή μας.


Ο νέος κώδικας προβλέπει ότι οι αγελάδες που θα παράγουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα θα λαμβάνουν υποχρεωτικά την αυξητική ορμόνη rBGH της διαβόητης πολυεθνικής Monsanto. Ήδη το αγελαδινό γάλα αποτελεί το νούμερο 1 κίνδυνο ασθενειών του πλανήτη. Κάθε ζώο που θα χρησιμοποιείται για τη διατροφή μας θα
υφίσταται αγωγή με υποκλινικά αντιβιοτικά και αυξητικές ορμόνες επίσης υποχρεωτικά. Ο κώδικας απαιτεί κάθε είδους τροφής να υφίσταται επεξεργασία με ακτινοβολία εκτός κ αν καταναλώνεται ωμό και σε τοπικό επίπεδο. Ο κώδικας συμπεριλαμβάνει φυσικά και τα βιολογικά προϊόντα. Bιολογικά θα θεωρούνται πλέον και αυτά στα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί κτηνιατρικά φάρμακα, αυξητικές ορμόνες κτλ.

Ακόμη και εξαιρετικά επικίνδυνα εντομοκτόνα όπως το DDT, για το οποίο στο παρελθόν είχε δημιουργηθεί σάλος όταν αποδείχτηκε η καρκινογόνα επίδρασή του, θα εισαχθούν και πάλι στο εμπόριο. Το DDT, η διελδρίνη η αλδρίνη, το εξαχλωροβενζόλιο και το camphechlor κρίθηκαν από 176 χώρες επικίνδυνα και απαγορευτήκαν το 1991 στη σύνοδο της Στοκχόλμης. Και όμως, επιστρέφουν κανονικά και με το νόμο 7 απ' τα 9 απαγορευμένα επικίνδυνα εντομοκτόνα!
Πολλές λειτουργίες και συστήματα ενζύμων του ανθρώπου μοιάζουν με αυτά των εντόμων, οπότε ο νοών νοήτω... Παθήσεις όπως ο καρκίνος, ο ζαχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακές παθήσεις κ.α., που οφείλονται στην υποδιατροφη και στους προαναφερθέντες παράγοντες είναι οι πλέον επικερδείς.

Άλλη μια ουσία που θα επιτρέπεται με το νέο κώδικα, είναι η αφλατοξίνη, καθώς επίσης και η συσσώρευσή της σε υψηλά ποσοστά στο γάλα. Η συγκεκριμένη ουσία είναι η δεύτερη πιο καρκινογόνα και συναντάται σε μουχλιασμένες ζωικές τροφές.

Είναι εύκολο να αντιληφθεί κάποιος τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω απ' τον κώδικα. Θυμίζουμε ότι ο εμπνευστής του κώδικα ήταν ο ιδρυτής τριών πανίσχυρων σήμερα φαρμακοβιομηχανιών.

ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΟΔΗΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΙΣ 1-4-2011

Η επιβολή του κώδικα διατροφής επιταχύνεται κ επεκτείνεται εδώ κ περισσότερο από 10 χρόνια .
185 χώρες έχουν ενσωματώσει τον κώδικα διατροφής στα νομικά τους συστήματα.
Οι συνέπειες από την πλήρη εφαρμογή του, αν καταφέρουν να περιορίσουν τις αντιδράσεις μας, θα είναι καταστρεπτικές για την ανθρωπότητα και γενικά για τη ζωή μας.
Προς το παρόν γίνονται "εμβολιασμοί" με οδηγίες προς τα κράτη, με θέσπιση νόμων που καλλιεργούν το έδαφος για την πλήρη εφαρμογή του. Ίσως απ' το 2017 να δούμε πράματα κ θάματα. Από 1ης Απριλίου 2011 μια οδηγία της ευρωπαϊκής ένωσης η οποία θα εφαρμοστεί και απ' την Αγγλία μπαίνει σε εφαρμογή & περιλαμβάνει τα φαρμακευτικά παραδοσιακά προϊόντα φυτικής προέλευσης.

Στην Ελλάδα ψηφίστηκε από "επιτροπή", κατά τον προσφιλή τρόπο, προκειμένου να διατηρείται η ανωνυμία. Απ' την 1η Απριλίου 2006 και για τα επόμενα 5 χρονιά δόθηκε περιθώριο να κατοχυρωθούν φυτικά προϊόντα. Κατοχυρώθηκαν λοιπόν μόλις 183.

Μόνον αυτά τα προϊόντα αποτελούν εμπορεύσιμο είδος. Κατά "ναπολεόντειο" νόμο το εμπόριο άλλων φυτικών προϊόντων που δεν περιλαμβάνονται στην λίστα είναι παράνομο, επομένως δε θα υπάρχει στα ράφια των καταστημάτων. Αν βεβαιωθεί οικιακή κατανάλωση κάποιου φυτικού προϊόντος που δεν περιλαμβάνεται στη λίστα και ως εκ τούτου δεν έχει περάσει από έλεγχο φαρμακοβιομηχανίας, ο καταναλωτής μπορεί να έχει πρόβλημα με το νόμο, θα μπορεί π.χ. μια μητέρα της οποίας το παιδί ασθένησε από μια άσχετη αρρώστια να μηνυθεί για το τσάι που έφτιαξε.

Επίσης η οδηγία απαγορεύει συμπληρώματα διατροφής, εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας, τρόπους θεραπείας φιλικές προς το σώμα μας, βιβλία σχετικά με τη χρήση βοτάνων και ιχνοστοιχείων, επιβάλλει κλείσιμο των σχολών ομοιοπαθητικής και προωθεί την επιθετική ιατρική με παρενέργειες.

Τα φυτικά προϊόντα έχουν ελάχιστο κόστος παραγωγής καθώς είναι προϊόντα της φύσης.
Εφόσον όμως μεταβληθούν σε εμπορεύματα (πχ. ως εκχυλίσματα) κατόπιν επεξεργασίας & συσκευασίας από τις φαρμακευτικές εταιρίες, η αξία τους ανεβαίνει 1000 φορές πάνω.
Υπολογίζεται ότι μια φαρμακευτική εταιρία μπορεί να έχει κέρδος από 10000-20000 τον χρόνο από ένα στρέμμα ελληνικής άγριας φύσης.
Πρόσφατα η κυβέρνηση θέλησε να ψηφίσει νομό για τις περιοχές νατούρα οι οποίες ήδη καταλαμβάνουν το 23% της Ελλάδος όταν στα υπόλοιπα κράτη του κόσμου δεν υπερβαίνει το 4%. Αυτές οι περιοχές είναι έτοιμες
να παραδοθούν προς εκμετάλλευση από φαρμακευτικές κ λοιπές εταιρίες και για τον ίδιο λόγο πρέπει να σκεφτούμε αν είναι τυχαία η απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών καθώς εμπεριέχει όρους που οδηγούν στα παραπάνω.

Αξίζει ακόμα να σημειωθούν οι ενέργειες του πρωθυπουργού μας Γ.Α.Π. που δε χάνει ευκαιρία να δίνει πρώτος το καλό παράδειγμα κ να αποδεικνύει για ποιους δουλεύει. Πριν λίγους μήνες υπέγραψε την εισαγωγή μεταλλαγμένου σπόρου πατάτας, ειδικώς για τη χώρα μας και όχι για τα κράτη της ευρωπαϊκής ένωσης. Έρευνες έδειξαν πως ο μεταλλαγμένος αυτός σπόρος πατάτας προκαλεί γενετικές μεταλλάξεις.

Η νέα τάξη πραγμάτων προχωράει με βήματα γοργά τα τελευταία λίγα χρόνια κάτω απ' το δόγμα του σοκ.
Μας περιμένουν αλλαγές που ο μέσος νους δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει, αποχαυνωμένος απ' τον έλεγχο κ την προπαγάνδα που του ασκείται ποικιλοτρόπως
Στον «κώδικα διατροφής» ταιριάζει περισσότερο η ονομασία «κώδικας διαστροφής».
Σε κάποιους θα φανούν ακραία όλα αυτά που διάβασαν. Μήπως όμως δε γνωρίζουμε την ιστορία του παρανοϊκού συλλογικού νου; Ας είμαστε λοιπόν σε εγρήγορση & ας μοιραστούμε τις γνώσεις μας υπερασπιζόμενοι τα φυσικά δικαιώματα μας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/

Ο ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ τούρκος Kemal Dervis επικεφαλής του ΔΝΤ;


O πρώην υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας και νυν αντιπρόεδρος του Brookings Institution Kemal Derviş συγκαταλέγεται στους υποψηφίους για τη θέση του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μετά την απόφαση του Dominique Strauss-Kahn να διεκδικήσει την προεδρία στην Γαλλία. Γνώστης των θεμάτων της παγκόσμιας οικονομίας και πρόσωπο με κύρος στους διεθνείς οικονομικούς κύκλους, ο.....
εβραϊκής καταγωγής Kemal Derviş εγκατέλειψε τη θέση του αντιπροέδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον και ανέλαβε υπουργός Οικονομικών στη κυβέρνησης Ecevit, κατορθώνοντας με σειρά μεταρρυθμίσεων να βγάλει τη Τουρκία από την οικονομική κρίση του 2001.
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ως υποψήφιος βουλευτής του CHP τον Οκτώβριο του 2002, ο Derviş είχε δηλώσει ότι η άνοδος του Erdogan και του κόμματός του μπορεί να συγκριθεί “με την άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ στη Γερμανία”. Ο Derviş θεωρείται έμπειρος στη διεύθυνση διεθνών οργανισμών καθώς έχει διατελέσει επικεφαλής του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) τη περίοδο 2005-2009, ωστόσο η τύχη της υποψηφιότητάς του θα κριθεί εν πολλοίς από τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις Ευρώπης-ΗΠΑ.

http://greeknation.blogspot.com/

Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ




Το άρθρο είναι του Ιωάννη Μιχαλέτου και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Hellenic Nexus τον Ιούνιο του 2010.

Η δυναστεία των χρηματιστών και τραπεζιτών Ρότσιλντ (Rothschild) εδώ και τρεις αιώνες ασκεί μεγάλη επιρροή σε πάμπολλες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στον πλανήτη συμπεριλαμβανομένης της τωρινής κρίσης του ευρώ και της παράπλευρης κρίσης του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Λόγω της πραγματικά ασύλληπτης περιουσίας τους και των συμμετοχών τους σε πάσης φύσεως κεφαλαιοκρατικές δραστηριότητες, η λειτουργία του Οίκου των Ρότσιλντ δομείται παραδοσιακά με εντολοδόχους, που αναλαμβάνουν -έναντι ανταλλαγμάτων- να στηρίξουν τις επιδιώξεις τους, εν είδει υπερ-εργολάβων. Παράλληλα, οι Ρότσιλντ ενδιαφέρονται για την κατακύρωση στη σφαίρα των συμφερόντων τους του ορυκτού πλούτου των κρατών, με τα οποία συναλλάσσονται.
Με βάση τα παραπάνω, η παρούσα έρευνα θα επικεντρωθεί στον γνωστό κερδοσκόπο Τζωρτζ Σόρος και στον ρόλο του ως εντολοδόχου των Ρότσιλντ για τα Βαλκάνια, καθώς και στις προσπάθειες τους, εδώ και δεκαετίες, να γίνουν κυρίαρχοι του φυσικού πλούτου της περιοχής, μέσω τρίτων...
Η ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ
Στα μέσα του 18ου αι., ο Moses Bauer Rothschild καταγράφεται ως ο ιδρυτής μιας από τις διασημότερες και πλουσιότερες οικογένειες όλων των εποχών. Γεννημένος το 1744 στη Φρανκφούρτη, απέκτησε το προσωνύμιο «Rothschild» -που στα Γερμανικά μεταφράζεται ως «κόκκινη ασπίδα»- και αναρριχήθηκε στο τότε χρηματοπιστωτικό σύστημα ως χρηματοδότης πριγκίπων και των μικρών κρατών που αποτελούσαν την τότε Γερμανία. Δεν αποτελεί φυσικά σύμπτωση ότι η έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και το οικονομικό κέντρο της σημερινής Γερμανίας είναι η Φρανκφούρτη, ενώ το έμβλημα της πόλης δεν είναι παρά μια κόκκινη ασπίδα!

Ο πατριάρχης των Ρότσιλντ είχε 5 υιούς, οι οποίοι σταδιακά ακολούθησαν χρηματοοικονομικές σταδιοδρομίες σε διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες και σύντομα έγιναν κυρίαρχοι των εξελίξεων εκεί. Ο Σολομών ίδρυσε την εταιρία του στη Βιέννη, ο Κάρολος στη Νάπολη, ο Νέιθαν στο Λονδίνο, ο Τζέιμς στο Παρίσι και ο Άμσελ παρέμεινε στην Φρανκφούρτη.
Σήμερα ενεργοί είναι, ουσιαστικά, οι οίκοι του Λονδίνου και των Παρισίων, και διαπλέκονται, μέσω μιας πλειάδας εταιριών, με τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά ονόματα του πλανήτη.

Ο ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ
· Edmund Rothschild (1916-2009)

Ίδρυσε την εταιρία BRINCO Corporation (British Newfound land Development Corporation), η οποία ανέλαβε την εκμετάλλευση τεράστιων ορυχείων πολύτιμων μετάλλων στον Κα ναδά μεταπολεμικά, ενώ η κόρη του είναι η σύζυγος του Marcus Egius, Προέδρου της Barclays Global Financial Group και του BBC. O Edmund είναι κατ' εξοχήν μέλος του βρετανικού κατεστημένου και έπαιξε σημαντικό ρόλο στο άνοιγμα της Ιαπωνίας στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, μέσω των δικών του τραπεζών.


. Evelyn Rothschild (1931)



Ο ισχυρός ανήρ της οικογένειας και κάτοχος πολλών τίτλων και προεδριών εταιριών. Αποτέλεσε μέλος ή πρόεδρος των Δ.Σ. του Economist, της παγκόσμιας αυτοκρατορίας διαμαντιών De Beers, της εταιρίας υπολογιστών IBM, της εφημερίδας Daily Telegraph, ενώ ίδρυσε την ένωση για τη μελέτη του τραπεζικού και χρηματοοικονομικού συστήματος, με έδρα τη Φρανκφούρτη. Ο Evelyn διατηρεί δεσμούς αρκετών ετών με πολιτικούς που έχουν κατ' επανάληψη διατελέσει κύριοι σύμβουλοι πρωθυπουργών, όπως ο Peter Mandelson για τον Tony Blair, o Vernon Jordan για τον Bill Clinton, ενώ είναι επιστήθιος φίλος του Τζωρτζ Σόρος.
Ο Vernon Jordan είναι και ο διευθύνων σύμβουλος στην εταιρία Lazard Freres & Co. LLC, η οποία στις αρχές Μαΐου προσκλήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει χρέη συμβούλου για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και των δυσκολιών για την αποπληρωμή του χρέους... Η σύζυγος του Evelyn, γόνος της πολύ πλούσιας οικογένειας Στέιν της Νέας Υόρκης, είναι μεγάλη χρηματοδότρια της Hilary Clinton.

· Nathan Philip Rothschild (1971)

Ο Nathan είναι ο υιός του Jacob Rothschild και πρόεδρος ή μεγαλομέτοχος εταιριών, όπως οι RIT Capital, Atticus Capital, JNR Limited, NM Rothschild, Vanco, British Petroleum, Rio Tinto κ.ά. Πρόσφατα διαδέχθηκε στη διεύθυνση των εταιριών τον πατέρα του, ο οποίος είναι στενός φίλος του Χένρι Κίσιντζερ, με το οποίο έχουν κοινή εταιρεία πολιτικών συμβούλων.

Ο ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ
· David Rene Rothschild (1942)

Ο David είναι ο επικεφαλής του χρηματοοικονομικού ομίλου ΝΜ Rothschild Group και της Τράπεζας Rothschild & Cie Banque.

· Eduard Rothschild (1957)

Ο Eduard είναι μεγαλομέτοχος των εταιριών του αδερφού του David, ιδιοκτήτης της εφημερίδας Liberation και της μεταλλουργικής εταιρίας Imerys, με εγκαταστάσεις σε πολλές χώρες του κόσμου.

Η ΣΧΕΣΗ ΤΖΟΡΤΖ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΡΟΤΣΙΛΝΤ
Ο Τζωρτζ Σόρος γεννήθηκε στη Βουδαπέστη το 1930 ως Georgy Schwartz και το 1936 η οικογένεια του άλλαξε το επώνυμο της σε Sorosz. Έφυγε από τη μεταπολεμική Κομμουνιστική Ουγγαρία και σπούδασε στη Μ. Βρετανία και στις ΗΠΑ, όπου σταδιακά δημιούργησε μια κολοσσιαία χρηματιστηριακή αυτοκρατορία, με εξειδίκευση στη νομισματική χειραγώγηση. Παράλληλα, είναι πασίγνωστος μέσω των ομώνυμων ιδρυμάτων του, τα οποία έχουν ανοίξει παραρτήματα στην Ανατολική Ευρώπη και, εν πολλοίς, αποτελούσαν το μακρύ χέρι της αμερικανικής πολιτικής σε αυτές τις χώρες.



Η διασύνδεση του με τους Ρότσιλντ γίνεται μέσω των προσώπων που απαρτίζουν τα Δ.Σ. των εταιριών του. Ο Richard Katz, μέλος του Quantum Fund του Σόρος, είναι και επικεφαλής της Rothschild Italia S.p.A. (με έδρα το Μιλάνο) αλλά και της Τράπεζας Ν. Μ. Rothschild & Sons (με έδρα το Λονδίνο).
Έτερος συνεργάτης είναι ο Nils Ο. Taube, μέλος επίσης του Quantum Fund αλλά και του St. James Place Capital, συμφερόντων Ρότσιλντ. Επιπλέον, συνεργάτης του Σόρος είναι και ο Michael Cicurel, διευθυντής της Τράπεζας Rothschild & Cie Banque.

ΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΩΝ
· Κόσοβο
Στην επαρχία του Κοσόβου η ανάμειξη του Σόρος είναι έντονη, μέσω των δεκάδων ΜΚΟ που χρηματοδότησε με ποσά που ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ, από το 1991 και εντεύθεν, και προπαγάνδιζαν την εξέγερση των Αλβανών και τη συνεπακόλουθη εγκατάσταση της διεθνούς δύναμης. Επιπλέον, το Κόσοβο αποκαλείται συχνά «Κουβέιτ των Βαλκανίων», λόγω των μεγάλων ποσοτήτων χρυσού, άνθρακα, μόλυβδου, χρωμίου, αργύρου, ουρανίου και χαλκού που διαθέτει. Η ενεργοποίηση» του στην περιοχή είχε καθαρά οικονομικό ενδιαφέρον, πέρα από τις προφανείς γεωπολιτικές προεκτάσεις.

Ο Σόρος,, ταυτόχρονα είναι ο κύριος χρηματοδότης της μεγάλης σε κυκλοφορία αλβανικής εφημερίδας στην Πρίστινα Koha ditore και κύριος συνεργάτης του Αλβανού επιχειρηματία Ekrem Luka, που έχει σχεδόν το μονοπώλιο στην κινητή τηλεφωνία και τη βιομηχανία ζύθου στην περιοχή.
Η εταιρία Alferon έχει αγοράσει το σύμπλεγμα των μεταλλουργείων Feronikl στην περιοχή, μέσω τριών επιχειρηματιών από το Καζακστάν, με κυριότερο μέτοχο τον Alexander Mashkevic.
Ο ίδιος είχε εργαστεί ως διευθυντικό στέλεχος στην εταιρία ορυχείων ENRC (Eurasian Natural Resources Corporation), πρόεδρος της οποίας ήταν ο Johannes Sittard, παλαίμαχο στέλεχος των επιχειρήσεων των Ρότσιλντ στο Λονδίνο. Παράλληλα, είναι και το δεξί χέρι του Ινδού μεγιστάνα των μετάλλων Lakshmi Mittal, στου οποίου τις εταιρίες εμφανίζονται ως μεγαλομέτοχοι μέλη της οικογένειας των Ρότσιλντ. Εκτός από την Alferon, η εταιρία Global Steel Corporation (ιδιοκτησίας Mittal) διαθέτει και άλλη παρουσία στο Κόσοβο, μέσω της βουλγαρικής θυγατρικής της, Kremikovici, η οποία (το 2005) αγόρασε τα ορυχεία χρωμίου Lamkos στην περιοχή Vucitrn του Κοσόβου.
Η οικογένεια Mittal έχει επενδύσει μεγάλα κεφάλαια και στη Ρουμανία. Η σύνδεση τους με τους Ρότσιλντ γίνεται μέσω του Wilbur Ross (μέλος Δ.Σ εταιειών τους), ο οποίος σταδιο δρόμησε ως επενδυτικός τραπεζίτης σε τράπεζες των Ρότσιλντ, στο Λονδίνο. Η σύνδεση των δυο οικογενειών γίνεται εμφανέστερη από την κοινή τους συμμετοχή στην εταιρία Field Fresh Foods Company που εδρεύει στην Ινδία και εξάγει τρόφιμα κυρίως στην Ε.Ε.

· Μαυροβούνιο
Όπως και στην περίπτωση του Κοσόβου, η περίοδος πριν την ανεξαρτησία του (το 2006) σημαδεύτηκε από την έντονη ανάμειξη του Σόρος στη δημιουργία ΜΚΟ, όπως οι CEDEM, Helsinki Committee for Human Rights, Human Rights Action και Hominem Querum. Όλες υποστήριζαν τη διακήρυξη ανεξαρτησίας του Μαυροβουνίου, με ρητορική είτε συναφή με τα «ανθρώπινα δικαιώματα», είτε συχνά με την προοπτική οικονομικής ανάπτυξης. Τα επακόλουθα, όμως, απέδειξαν ότι πρόκειται για μια ακόμη συμφωνία καλά οργανωμένης οικονομικής επέκτασης της πλειάδας συμφερόντων που απαρτίζουν την αυτοκρατορία των Ρότσιλντ.

Ο πρώτος «επενδυτής» ήταν ο Καναδός επιχειρηματίας Salford και στέλεχος των επιχειρήσεων του Nathaniel Rothschild, που άρχισε την κατασκευή τεραστίας μαρίνας και εμπορικών τουριστικών κέντρων στο Μαυροβούνιο, αγοράζοντας τα καλύτερα παράλια σημεία της χώρας. Ταυτόχρονα, η Τράπεζα ΟΤΡ Banking Group (συμφερόντων Ρότσιλντ) εξαγόρασε την Εμπορική Τράπεζα του Μαυροβουνίου, που ήλεγχε σχεδόν το ήμισυ των καταθέσεων στη χώρα. Επιπλέον, ο Ρώσος επιχειρηματίας και συνεργάτης του Nathaniel Rothschild, Deripaska, εξαγόρασε την Εταιρία Αλουμινίου του Μαυροβουνίου και τα μεταλλεία βωξίτη, μαζί με τεράστιες εκτάσεις παράλιας γης.

· Βοσνία
Βασιζόμενος στην ίδια πλοκή, ο Σόρος χρηματοδότησε μια σειρά οργανώσεων όπως οι Helsinki Committee for Human Rights, Lex International, Press Now, Soros Media Centre, Nezavisne Novine, Alternative Television Banja Luka και Net Novinar, και ξεκίνησε ένα νέο γύρο εξαγορών εταιριών στρατηγικής σημασίας.
Η εταιρία Mittal εξαγόρασε το σύμπλεγμα μεταλλείων RZR Ljubija, που διαθέτει τεράστια αποθέματα απολήψιμου σιδήρου υψηλής περιεκτικότητας. Ταυτόχρονα, ο Ρώσος επιχειρηματίας Deripaska (μέσω της εταιρίας Stabag και χρηματοδότησης των Ρότσιλντ) αγόρασε δίκτυο αυτοκινητοδρόμων, ενώ ο επιχειρηματίας Salford, συνεργάτης των Ρότσιλντ, εξαγόρασε τη μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής τροφίμων στη χώρα.
Η περίπτωση των Mittal έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί έχουν διεισδύσει σε πολύ μεγάλο βαθμό στη Βοσνία, εξαγοράζοντας τη βιομηχανία χάλυβα στη Ζένιτσα, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια του είδους στα Βαλκάνια.
Η ουγγρική εταιρία πετρελαιοειδών MOL, στην οποία μεγαλομέτοχοι είναι τόσο οι Ρότσιλντ όσο και ο Σόρος, εξαγόρασε τη βοσνιακή Energopetrol, η οποία έχει αγοράσει πολύ μεγάλα μερίδια στην αγορά καυσίμων σε Κόσοβο, Μαυροβούνιο, Κροατία και Ρουμανία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων, οι εταιρίες εξαγοράστηκαν κυριολεκτικά έναντι πινακίου φακής και απέδωσαν πολύ μεγάλα κέρδη στους νέους ιδιοκτήτες τους, καθώς οι λόγοι της χαμηλής αξίας πώλησης τους ήταν πολιτικοί και όχι επιχειρηματικοί.

· Σκόπια
Η εταιρία Mittal κατέχει εξέχουσα θέση, έχοντας εξαγοράσει το μεγαλύτερο μεταλλουργικό συγκρότημα της χώρας. Ο δε Σόρος χρηματοδοτεί αφειδώς οργανώσεις όπως οι Helsinki Committee, Centre for Multicultural Understanding, Association for Democratic Initiatives, έχοντας ως στενούς συνεργάτες του κορυφαίους πολιτικούς των Σκοπίων, όπως ο Branko Crvenkovski.
Αρκετά μέλη της σκοπιανής ελίτ έχουν λάβει υποτροφίες από ιδρύματα του Σόρος, ενώ ο ίδιος είχε χρηματοδοτήσει τόσο την κυβέρνηση των Σκοπίων, όσο και τις διεθνείς προσπάθειες αναγνώρισης του κράτους τους με την ονομασία «Μακεδονία». Επιπλέον, ο Σόρος ελέγχει μεγάλο πακέτο μετοχών στην εταιρίακινητής τηλεφωνίας ΜΤ, μέσω της θυγατρικής Stonebridge Communications, ενώ καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι διαθέτει και μεγάλες εκτάσεις γης, οι οποίες δεν αξιοποιούνται ακόμα εμπορικά.

ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑΣτα μέσα του 2007 ιδρύθηκε από τον Τζ. Σόρος το European Council of Foreign Affairs (ECFR), στο οποίο είναι μέλη πολλές προσωπικότητες που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην περιοχή τη δεκαετία του '90, όπως οι Μάρτι Αχτισάαρι, Τζουλιάνο Ντ'Αμάτο, Γιόσκα Φίσερ, Ντομινίκ Στρος-Καν κ.ά.

Ο Μάρτι Αχτισάαρι είναι ο Φινλανδός πολιτικός που έπαιξε κύριο ρόλο στη διακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου ως επικεφαλής των διεθνών Αρχών. Ο Στρος-Καν είναι, βεβαίως, ο πρόεδρος του ΔΝΤ, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι την εν λόγω θέση την κατέλαβε μερικούς μήνες μετά την ίδρυση του ECFR. Επιπλέον, θεωρείται ότι θα κατέβει ως αντίπαλος του Σαρκοζί στις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2012. Ας σημειωθεί εδώ η υποστήριξη που παρείχε στην Ελλάδα ο Σαρκοζί στο θέμα της οικονομικής ενίσχυσης, αλλά και στο ζήτημα του ονόματος της Μακεδονίας - στάση εντελώς αντίθετη με εκείνη των ατόμων που συμμετέχουν στο «σύστημα Σόρος».
Κοινό χαρακτηριστικό των συντελεστών αυτής της ομάδας είναι ο καταλυτικός ρόλος τους, κατά τη διάρκεια των εμφυλίων στη Γιουγκοσλαβία, όπως και οι αγώνες τους υπέρ του βομβαρδισμού της Σερβίας το 1999, υπέρ των Σκοπίων, υπέρ της ανεξαρτησίας του Μαυροβουνίου και υπέρ Της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. Ηδη, το ECFR έχει εκδόσει ειδική έκθεση που χαρακτηρίζει την Ελλάδα και την Κύπρο ως «Δουρειους Ιππους της Ρωσίας στην Ευρώπη», ενώ έχουν αρχίσει μια διαδικασία αποδόμησης των ευρωπαϊκών ηγεσιών που προσεγγίζουν Μόσχα και Πεκίνο.

Καλά τεκμηριωμένες πηγές στις ΗΠΑ και τη Γερμανία σχολιάζουν ότι ο σκοπός του ECFR είναι να υποστηρίξει -στο επίπεδο της διανόησης- πολιτικές που έχουν ως στόχο τη δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας», την περαιτέρω ταπείνωση της Σερβίας, τον εξοβελισμό της ρωσικής επιρροής και την τιμωρία της Ελλάδας και της Κύπρου για προηγούμενες πρωτοβουλίες τους. Προκειμένου να γίνει ευρέως αποδεκτός ο ρόλος τους, χρησιμοποιούντο επικάλυμμα του «ευρωπαϊκού κέντρου μελετών», ενώ ήδη έχουν ανοίξει παραρτήματα σε διάφορες πόλεις, όπως η Σόφια στη Βουλγαρία..

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια επανακάμψη των φαντασμάτων της δεκαετίας του '90, τα οποία στηρίζονται σε ένα πλανητικό σύστημα οικονομοπολιτικής εξουσίας, που θεωρεί ότι οι σημερινές εξελίξεις στα Βαλκάνια δεν συμβαδίζουν με τα συμφέροντα του. Ο λόγος που εμφανίστηκε τη δεδομένη χρονική στιγμή το ECFR είναι η αποτυχία προηγούμενων σχεδίων και οργανισμών που ελέγχονταν από τον Σόρος. Η γνωστή ΜΚΟ «Παρατηρητήριο του Ελσίνκι» ουσιαστικά χρεωκόπησε το 2007, ενώ ο ρόλος του ως μηχανισμός προπαγάνδας είχε αποκαλυφθεί προ καιρού.
Ο οργανισμός αυτός είχε δημιουργηθεί τη δεκαετία του 70 με έδρα τη Βιέννη και, μετά το 1989, φέρεται να έπαιξε ρόλο στην υπονόμευση κυβερνήσεων και κρατών στη Ρωσία και στις χώρες των Βαλκανίων. Πρόσχημα για τη δράση του «ΙΙαρατηρητηρίου» παρέμεναν πάντα τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ προστέθηκαν οι μειονότητες, οι μετανάστες, ο αντι-εθνικισμός και ο αντι-ρατσισμός.

Τέλος, και το Open Society Foundation του Σόρος αντιμετωπίζει προβλήματα καθώς, παρόλες τις χιλιάδες υποτροφιών που δόθηκαν με σκοπό τον προσηλυτισμό νέων ταλαντούχων Βαλκανίων επιστημόνων, αρκετοί από αυτούς δεν ενστερνίστηκαν ιδέες που αντιτίθεντο στα εθνικά τους συμφέροντα, ενώ και η κυβέρνηση του Μπους δεν παρείχε ικανή κάλυψη στον Σόρος, λόγω της διαπλοκής του με διπλωμάτες που πρόσκεινται στους Δημοκρατικούς και τις σκοτεινές διαδρομές τους, σε σχέση με το οργανωμένο έγκλημα σε Κόσοβο, ΠΓΔΜ και Αλβανία.

Η δε ίδρυση του ECFR συνδέεται τόσο με την επίσκεψη του Ρότσιλντ στην Αθήνα, τον Μάρτιο του 2009, όσο και με τη Διάσκεψη της Μπίλντερμπεργκ στη Βουλιαγμένη τον Μάιο του ίδιου έτους, αλλά και τη συνεπακόλουθη «ελληνική κρίση του χρέους», που εξελίσσεται σε έναν χρηματοοικονομικό πόλεμο ΗΠΑ-ΕΕ, από τον οποίο μέχρι στιγμής κερδισμένοι βγαίνουν οι «τραπεζίτες των πολέμων», όπως έχουν χαρακτηριστεί κατά το παρελθόν οι Ρότσιλντ.

Από την άλλη πλευρά, λόγω της φρενήρους δραστηριότητας των Ρότσιλντ, έχει προκληθεί αντισυσπείρωση εναντίον τους και είναι πολύ πιθανόν το ερχόμενο διάστημα να υπάρξουν αποκαλύψεις και εξελίξεις, που θα στρέφονται εναντίον τους. Ο χρόνος θα δείξει τι ακριβώς θα γίνει, αλλά είναι χρήσιμο για τον αναγνώστη να το κρατήσει αυτό ως μια πολύ ισχυρή πιθανότητα.

Σημειωτέον ότι όλες οι εταιρίες, οργανισμοί και πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στα Βαλκάνια έχουν σαφέστατα στόχευση να «αλώσουν» την ελληνική αγορά είτε συμμετέχοντας σε ιδιωτικοποιήσεις κρατικών εταιριών, είτε αποκτώντας τον έλεγχο ιδιωτικών ελληνικών οργανισμών, ιδιαίτερα στον τραπεζικό και βιομηχανικό τομέα.
Δεν είναι τυχαίο ότι, σε όλες τις άλλες βαλκανικές χώρες, αυτό επιτεύχθηκε ύστερα από την προσφυγή τους στο ΔΝΤ,.. Η ευθύνη των κυβερνώντων είναι ζωτικής και ιστορικής σημασίας, τόσο για τη χώρα όσο και για τους ίδιους, ως εκπροσώπους μιας πολιτικής τάξης που καταρρέει υπό το βάρος της αποτυχίας και της συσσωρευμένης διαφθοράς δεκαετιών.

Ο "ΑΞΟΝΑΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Εάν εξετάσουμε τις εν γένει τοποθετήσεις των εκπροσώπων που συγκροτούν τη «γραμμή Σόρος», εύκολα διαπιστώνουμε την υπεράσπιση τους στο θέμα του «Σχεδίου Ανάν», την ευνοϊκά διακείμμενη πολιτική υπέρ των Σκοπίων και -εσχάτως- τη στήριξη τους για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ. Έχοντας ως βάση αυτές τις επιλογές, στην Ελλάδα έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο επαφών του Σόρος, το οποίο εκτείνεται σε όλα τα κύρια επίπεδα διαμόρφωσης αποφάσεων.
Σε οικονομικό επίπεδο, κύριος εκφραστής των συμφερόντων Σόρος είναι η εταιρία επενδύσεων Soros Real Estate Partners. Ιδρυτικά στελέχη της εταιρίας αυτής, έπειτα από χρόνια παρουσίας σε ομίλους όπως η Goldman Sachs, η JP Morgan και η Hilton international, τοποθέτησαν μέσω του fund κεφάλαια άνω του 1 δισ. δολαρίων, σε δεκάδες έργα στην αγορά ακίνητης περιουσίας (
www.capital.gr/news.asp? Details=181450).

Εν συνεχεία, ίδρυσαν την Dolphin Capital, η οποία έχει ίδια κεφάλαια 884 εκατ. ευρώ, ενώ η αξία του πάγιου ενεργητικού της ξεπερνά σήμερα το 1,9 δισ. ευρώ. Σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρία real estate στην αγορά Alternative Investment Market του χρηματιστηρίου του Λονδίνου. Επενδύει σε μεγάλες παραθαλάσσιες εκτάσεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Κεντρική Αμερική, και δημιουργεί υψηλού επιπέδου τουριστικά θέρετρα. Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων σε Ελλάδα και Κύπρο ξεπερνά τα 63.000 στρέμματα γης (
www.capital.gr/Articles.asp?id=966766).

Τυχαίο, αν και άξιο αναφοράς, είναι και το γεγονός ότι η σύζυγος του Κώστα Μπακογιάννη, γιου και πολιτικού συμβούλου (2006-2009) της Ντόρας Μπακογιάννη όταν η ίδια ήταν Υπουργός Εξωτερικών, είναι συγγενής α' βαθμού μεγαλοστελέχους της Soros Estate Partners.
Σε τεχνοκρατικό επίπεδο, το ελληνικό think-tank ΕΛΙΑΜΕΠ αποτελεί τον κυριότερο συνεκτικό κρίκο με τις βαλκανικές οργανώσεις του Σόρος. Ο δε πρόεδρος του είναι μέλος του ECFR, αλλά και τακτικός συνομιλητής της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, αποτελώντας ένα από τα πλέον τακτικά μέλη της Λέσχης και ξεπερνώντας σε αριθμό συμμετοχών τους περισσότερους Έλληνες πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένων και πρωθυπουργών!

Ταυτόχρονα, η σύζυγος του βρίσκεται, από το φθινόπωρο του 2009, στη θέση της Ειδικής Γραμματέως Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών. Όπως σημείωσε ρητορικά ελληνική ηλεκτρονική εφημερίδα (www.
antinews.gr/?p=32224): «Δικαιούται η γυναίκα του προέδρου ενός think-tank, που χρηματοδοτείται από το ΥΠΕΞ, να καταλαμβάνει κομβική,και πολιτική θέση μέσα στο Υπουργείο;»
Είναι γνωστό ότι το ΕΛΙΑΜΕΠ λαμβάνει μια πάγια -και διόλου ευκαταφρόνητη- πίστωση από το ΥΠΕΞ εδώ και δυο δεκαετίες, ενώ η Ειδική Γραμματεία αναλαμβάνει τη διαχείριση κονδυλίων εκατ. ευρώ για διεθνή ερευνητικά προγράμματα. (
www.eliamep.gr/old-site/eliameold/eliamep/www.eliamep.gr/eliamep/content/home/about_eliamep/funding/el/in dex.html)

Ο ακαδημαϊκός βραχίονας των απόψεων Σάρος στην Ελλάδα εκφράζεται μέσω του South East European Studies at Oxford - SEESOX (Τμήμα Μελετών Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Κολλεγίου St. Anthony του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης).

Η εφημερίδα Το Κυπριακό Ποντίκι, σε πρόσφατο άρθρο της ανέφερε ότι «δύο καθηγητές ελληνικής καταγωγής οτο Λονδίνο, υπέρμαχοι του Σχεδίου Ανάν, οι Καλυψώ Νικολαΐδου και Όθων Ανασταοάκης της SEESOX, πρωτοστατούν στη διοργάνωση σεμιναρίου, με θέμα την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας και με κύριο ομιλητή τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου! Το σεμινάριο προώθησης, διαφήμισης και ωραιοποίησης της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής θα λάβει χώρα μεταξύ 30 Απριλίου - 2 Μαΐου, 2010». (
www.pontiki.com.cy/23/3623.html)

Κατά τη διαμονή της στο Χάρβαρντ, η κ. Νικολαΐδου ανέλαβε την ίδρυση της έδρας του προγράμματος Κόκκαλη για τη ΝΑ Ευρώπη, μέσω της οποίας πήραν υποτροφία αρκετοί Βαλκάνιοι πολιτικοί, μερικοί εκ των οποίων αποτελούν σφόδρα πολέμιους της χώρας, όπως ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων Μιλοσόφοκι και πολλοί άλλοι. Από το 1996, είναι σύμβουλος του σημερινού πρωθυπουργού για ευρωπαϊκά θέματα ενώ, παράλληλα, έχει υπάρξει και σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη. Δημοσιογραφικοί κύκλοι την αναφέρουν ως υπέρμαχο της έλευσης του ΔΝΤ στην Ελλάδα, ήδη από τον Οκτώβριο του 2009.

(ευχαριστούμε τον αναγνώστη για το e-mail)
 
 

HeLLeNiCReVeNgE

Τα πλοκάμια του Fethullah Gülen στη Θράκη - "Ο πλέον επικίνδυνος ισλαμιστής του πλανήτη" πάτησε πόδι και στην Ελλάδα


ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΝΣΗ
Kόσμος του Επενδυτή, 29/04/2011

greeknation

Θυμήθηκαν την Marfin, παραμονές Πρωτομαγιάς !!!




Πριν από ένα χρόνο ακριβώς, κάποιοι αλήτες κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ, έκαψαν την Marfin στην οδό Σταδίου και τρεις άνθρωποι, υπάλληλοι της τράπεζας πνίγηκαν από τους καπνούς και πέθαναν.
Είναι γνωστή σε όλους η ιστορία, συγκλόνισε το Πανελλήνιο, προκάλεσε την οργή κατά των κουκουλοφόρων, ταυτόχρονα όμως προκάλεσε και το φόβο του κόσμου που ενώ θέλει να διαδηλώσει, φοβάται μην έχει την ίδια τύχη.
Εκείνη η πορεία που κατέληξε στο θάνατο των τριών νέων, ήταν η πρώτη αυθόρμητη και ακηδεμόνευτη διαμαρτυρία κατά του Μνημονίου, που λίγες ημέρες πριν είχε ανακοινωθεί από τον κ. Παπανδρέου.
Αν θυμηθείτε καλά, από τότε οι πορείες που έγιναν ήταν μετρημένες στα δάχτυλα, ειδικά σε μια χρονική περίοδο όπου ο κόσμος βιώνει τις τραγικές συνέπειες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.
Όλες οι πορείες έχουν σημαδευτεί από εκείνη του περασμένου Μαίου με τους τρεις νεκρούς. Διότι ο κόσμος φοβάται ότι κάθε φορά που θα κατέβει στους δρόμους, κάποιοι αλήτες προβοκάτορες θα κάνουν την Αθήνα… Μιζράτα. Ήδη μέσα στο φθινόπωρο στο κέντρο της πρωτεύουσας άναψαν αρκετές φωτιές, κάποιοι ξαναπροσπάθησαν να μπουν στη Βουλή, ξαναέγιναν επεισόδια. Το αποτέλεσμα ήταν όλο και λιγότεροι να κατεβαίνουν στις διαδηλώσεις να διαμαρτυρηθούν για τον αβίωτο βίο τους. Φτάσαμε στο σημείο να πηγαίνουν 50.000 άνθρωποι στις πορείες και να το θεωρούμε επιτυχία την εποχή του Μνημονίου.
Και ξαφνικά, ένα χρόνο μετά όπου είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε ένα ακόμη μνημόνιο, όπου τη Δευτέρα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τα μέτρα για τη φοροδιαφυγή και σε λίγες ημέρες η τρόικα θα έρθει να μας βάλει χέρι, κάποιοι ξαναθυμούνται τη Marfin. Όχι ότι πρέπει να ξεχνάμε τους τρεις άτυχους νέους που κάποιοι δολοφόνοι τους έκαψαν. Αυτό δεν πρέπει ποτέ να το ξεχάσουμε.
Όμως, πολύ παράξενο μου φαίνεται ότι ξαφνικά μια εκπομπή όπως οι “Πρωταγωνιστές” του Στ. Θεοδωράκη θα ξαναθυμίσουν στον κόσμο τα δραματικά εκείνα γεγονότα.
Ή μήπως δεν είναι παράξενο που η Αστυνομία ξύπνησε ξαφνικά και έκανε τέσσερις προσαγωγές υπόπτων για τις μολότοφ που έπεσαν στην τράπεζα πριν από ένα χρόνο;
Το έργο, το δραματικό αυτό έργο, θα έρθει ξανά στη μνήμη μας, όχι για την τραγικότητα που έχει η δολοφονία τριών ανθρώπων αλλά για να μας θυμίσει πόσο «επικίνδυνες» είναι οι διαδηλώσεις.
Μην πάτε, μπορεί να πάθετε τα ίδια, είναι το συμπέρασμα και μάλιστα ενώ αύριο, ημέρα του εορτασμού της Πρωτομαγιάς, οργανώνονται πορείες. Αλλά και για τις συγκεντρώσεις που έρχονται στο μέλλον, όπως η πανελλαδική απεργία της 11ης Μαίου.
Ο φόβος είναι ο καλύτερος σύμμαχος κάθε κυβέρνησης που παίρνει αντιλαϊκά μέτρα. Ο φοβισμένος κόσμος, δεν κατεβαίνει στους δρόμους, οπότε και η κυβέρνηση έχει το κεφάλι της ήσυχο. Διότι από τον… καναπέ επανάσταση δε γίνεται.
Γι’ αυτό η υπενθύμιση με κάθε τρόπο της τραγωδίας δε γίνεται για εκπαιδευτικούς λόγους. Γίνεται για να κοπούν τα πόδια του λαού, να παραλύσει από το φόβο του, να μην πάει στην πορεία, να μην αφήσει τα παιδιά του να διαμαρτυρηθούν για το ζοφερό μέλλον τους. Να μην κατέβουν οι άνεργοι να ζητήσουν δουλειά, διότι καλύτερα… ζωντανός και χωρίς δουλειά παρά νεκρός και άνεργος.
Ο φόβος παραλύει τα πάντα και η υπενθύμιση της υπόθεσης της Marfin έχει αυτό ακριβώς τον σκοπό. Η απάντηση του κόσμου είναι η μαζική διαμαρτυρία, η απομόνωση των μπαχαλάκηδων προβοκατόρων, η πίεση στην κυβέρνηση ή να αλλάξει ή να βουλιάξει.
Το χρωστάμε όλοι στη μνήμη των τριών υπαλλήλων της τράπεζας.

antinews.gr

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

20 Έλληνες μισθοφόροι πολεμιστές αγωνίζονται στο πλευρό του Μ.Καντάφι


Τουλάχιστον 20 Έλληνες υπηρετούν ως μισθοφόροι για τις δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι σε ένα σύνολο 400 έως 500 Ευρώπαίων μισθοφόρων που πολεμούν με τις κυβερνητικές δυνάμεις στη Λιβύη, σύμφωνα με το EUobserver. Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι Ευρωπαίοι που έχουν στρατολογηθεί και ενισχύουν τα κυβερνητικά στρατεύματα της Λιβύης από χώρες της Ε.Ε. είναι Βέλγοι, Βρετανοί, Γάλλοι και Έλληνες ενώ έχει αναφερθεί η παρουσία μεγάλου αριθμού Πολωνών χειριστών ελικοπτέρων. H πλειοψηφία ωστόσο των μισθοφόρων είναι από τη Λευκορωσία, τη Σερβία και την Ουκρανία.


Πρόκειται για πρώην στρατιωτικούς, τεχνικούς και χειριστές αεροσκαφών και ελικοπτέρων, στελέχη ειδικών δυνάμεων και παραστρατιωτικούς βετεράνους εκπαιδευμένων στη χρήση βαρέων όπλων με καλή γνώση των σύγχρονων τακτικών μάχης.
Οι πληροφορίες του EUobserver προέρχονται κυρίως από τον Μιχάλη Κουτουζή, ο οποίος ταξίδεψε στη βόρειο Αφρική το περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο. Ο Μιχάλης Κουτουζής είναι ειδικός στο οργανωμένο έγκλημα και εργάζεται για τη γαλλική Lotophages Consulting, που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στον ΟΗΕ, σε ευρωπαϊκούς οργανισμούς και στη γαλλική κυβέρνηση.
Οι Έλληνες υπηρετούν κυρίως σε διοικητικές θέσεις ή στην λογιστική υποστήριξη των κυβερνητικών δυνάμεων. Υπάρχουν ωστόσο "τουλάχιστον πέντε" στην πρώτη γραμμή του μετώπου, οι οποίοι έχουν υπηρετήσει στις ελληνικές ειδικές δυνάμεις και βρίσκονται επικεφαλής ομάδων που επιχειρούν καταδρομές στις γραμμές των επαναστατών. Η αμοιβή των μισθοφόρων αυτών κυμαίνεται από 2000 μέχρι 5.000 δολάρια την ημέρα, ανάλογα με την θέση που υπηρετούν.
Στη συντριπτική τους πλειοψηφία πάντως οι απλοί στρατιώτες μισθοφόροι που επανδρώνουν τις μονάδες του Καντάφι στη πρώτη γραμμή προέρχονται από αφρικανικές φυλές και συγκεκριμένα από το Τσαντ, το Νίγηρα, το Μάλι, τη Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία και τη Σομαλία.
Ως πύλη εισόδου των μισθοφόρων έχουν αναφερθεί τα εναπομείναντα στις κυβερνητικές δυνάμεις στρατιωτικά αεροδρόμια. Οι απώλειες και οι λιποταξίες έχουν περιορίσει την συμβατικού Στρατού του Μ.Καντάφι σε περίπου 30.000 ωστόσο οι γιοί του διοικούν ακόμη τρεις επίλεκτες ταξιαρχίες με καλά εξοπλισμένο προσωπικό που αριθμεί τους 35.000 με 50.000 συνολικά. Εκεί είναι ενταγμένοι και οι Έλληνες μισθοφόροι.
Αναφέρεται ότι υπάρχουν "Δύο Έλληνες αξιωματικοί που ηγούνται ειδικής μονάδας Ευρωπαίων μισθοφόρων που έχει εξελιχθεί σε εφιάλτη των επαναστατών, αφού έχει καταφέρει πολλές φορές να ανατρέψει την αρνητική για τους κυβερνητικούς εξέλιξη της μάχης στην Μπρέγκα, αρχικά και κατόπιν στην Μισράτα. Είναι εξοπλισμένοι με ανατολικής προέλευσης εξοπλισμό".
Παραδόξως σήμερα το ρόλο της στρατολόγησης των μισθοφόρων τπου Μ.Καντάφι τον έχει αναλάβει μια ισραηλινή εταιρεία η Global CST3, η οποία ιδρύθηκε και διευθύνεται από τον υποστράτηγο ε.α. Ιsrael Ziv και αυτό καταδεικνύει ποτι το Ισραήλ στηρίζει με κάθε τρόπο τον Λίβυο ηγέτη καθώς είναι άμεσα αναμεμιγμένο στην αποστολή χιλιάδων αφρικανών μισθοφόρων προς ενίσχυση του δικτάτορα της Λιβύης και η απόφαση ελήφθη από τα υψηλότερα κυβερνητικά κλιμάκια καθώς εκτιμάται ότι η πτώση του Καντάφι ενδέχεται να οδηγήσει στην ανάδειξη ριζοσπαστικής ισλαμικής κυβέρνησης στην Τρίπολη.Ήταν η μία από τις δύο ισραηλινές εταιρείες που είχαν εκπαιδεύσει τις ενόπλες δυνάμεις της Γεωργίας πριν από το πόλεμο του Αυγούστου 2008 και πλέον δηλώνει έτοιμη να αναλάβει τη στρατιωτική ανοικοδόμηση της αποσχισθείσας Αμπχαζίας!
Η πηγή της είδησης είναι Ισραηλινός δημοσιογράφος της εφημερίδας Yedioth Aharonoth, σύμφωνα με τον οποίο σε συνεδρίαση της 18ης Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu, ο υπουργός Άμυνας Ehud Barak και ο υπουργός Εξωτερικών Avigdor Lieberman αποφάσισαν να αναθέσουν στην Global CST τη στρατολόγηση, τον εξοπλισμό και τη προώθηση των Αφρικανών μισθοφόρων στο έδαφος της Λιβύης. Οι ομάδες αυτές θα τάσσονταν υπό τις εντολές του επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Λιβύης, Abdullah Sanoussi.
Στην συνεδρίαση παρέστησαν επίσης ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Βoρείου Αφρικής του ΥπΕξ Salom Koen και ο αρχηγός της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών (Αman) υποστράτηγος Aviv Kokhavi, ο οποίος εξέθεσε τα «φονταμενταλιστικά και θρησκευτικά χαρακτηριστικά» της επανάστασης της Λιβύης, καθώς και την ανάμιξη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην χώρα, και κυρίως στην Βεγγάζη.
Ακολούθησε συνάντηση σε στρατιωτική βάση στην πρωτεύουσα του Τσαντ μεταξύ Ισραηλινών αξιωματούχων, περιλαμβανομένων από ισραηλινής πλευράς ενός ταξίαρχου ε.α., ενός πρώην υπουργού Εξωτερικών και ενός τέως πρέσβη αφενός και από πλευράς Λιβύης του επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών Abdullah Sanoussi και αξιωματούχων πιστών του Qaddafi αφετέρου.
Εκει ο Sanoussi ζήτησε από την ισραηλινή εταιρεία που ειδικεύεται στη παροχή στρατιωτικών συμβούλων, να ενισχύσει το καθεστώς με μισθοφορικές μονάδες και ιδίως με μονάδες που έχουν εκπαιδευτεί σε μάχες σε αστικές περιοχές. Συμφωνήθηκε επίσης η μεταφορά των μονάδων στο Τσαντ και εν συνεχεία σε επιλεγμένες περιοχές της Λιβύης.
Ως αντάλλαγμα οι εκπρόσωποι του καθεστώτος Qaddafi παρείχαν στην ισραηλινή εταιρεία και κατ’ επέκταση στο Ισραήλ, εγγυήσεις για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων από τα κοιτάσματα της Λιβύης, μετά την καταστολή της εξέγερσης. Παράλληλα, οι Λίβυοι δεσμεύθηκαν να υπογράψουν με την Global CST συμφωνία για την αναδιοργάνωση των ενόπλων δυνάμεων και των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας. Οι εκπρόσωποι του Λίβυου ηγέτη δεσμεύθηκαν επίσης να επιτρέψουν στην εταιρεία να πραγματοποιεί ανεμπόδιστα επιχειρήσεις από τα εδάφη της Λιβύης κατά γειτονικών εχθρικών χωρών.
defencenet

Σαν να μην μας έφθαναν οι Τούρκοι, ιδού και οι Ιουδαίοι στο μοίρασμα του Αιγαίου - Η εβραικών συμφερόντων υπερστοά B'NAI B'RITH πίσω από το σχέδιο ελληνοτουρκικής φιλίας


ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΝΣΗ
 
 
greeknation.blogspot.com

Η γκάφα του ΟΗΕ: «Βάφτισε» τα Σκόπια, Μακεδονία ή ΜΗΠΩΣ ΣΦΥΓΟΜΕΤΡΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ;


Σε "σφάλμα" υπαλλήλου της Γραμματείας του ΟΗΕ οφείλεται η αναγραφή της ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία», σε σημερινή ανακοίνωση του ΟΗΕ για την συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών της γειτονικής χώρας Α. Μιλόσοσκι με το γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, σύμφωνα με τις εξηγήσεις που έδωσε ο διευθυντής του Γραφείου του στον Έλληνα Μόνιμο Αντιπρόσωπο, πρέσβη Αναστάση Μητσιάλη.

Άμεση ήταν η αντίδραση της ελληνικής πλευράς όταν διαπιστώθηκε η εσφαλμένη αναγραφή νωρίτερα τη νύχτα στην ιστοσελίδα του ΟΗΕ. Ο Έλληνας Πρέσβης επικοινώνησε με το Διευθυντή του Γραφείου του Γ.Γ., τονίζοντας ότι η Γραμματεία του ΟΗΕ οφείλει να είναι ο θεματοφύλακας των αποφάσεων του Οργανισμού που επιβάλλουν τη χρήση του όρου Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ανεξαιρέτως. Επίσης, υπογράμμισε την έντονη δυσαρέσκεια της Αθήνας για το νέο αυτό περιστατικό σφάλματος υπαλλήλου της Γραμματείας και ζήτησε να ενημερωθεί για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί η Γραμματεία, προκειμένου τέτοια σφάλματα να μην επαναληφθούν. Οι υπεύθυνοι της Γραμματείας προχώρησαν στην άμεση διόρθωση του σφάλματος, στις 08:30 το πρωί (ώρα Νέας Υόρκης).

newpost

Έκλεψαν αρχαία από τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας


Kλοπή αρχαίων αντικειμένων σε βοηθητικό κτίσμα εντός του αρχαιολογικού χώρου της Ελευσίνας, σημειώθηκε τη νύχτα της 15ης Απριλίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού. Το υπουργείο διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση ενώ την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας της ΕΛ.ΑΣ το οποίο, όπως σημειώνει το ΥΠΠΟΤ, ζήτησε απόλυτη μυστικότητα προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα τις έρευνές του.
newpost

Αποστολή της ΜΙΤ στη Δαμασκό για προώθηση των...συριακών μεταρρυθμίσεων!


Ο διευθυντής της ΜΙΤ συναντήθηκε χθες με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ στην Δαμασκό καθώς η Τουρκία έχει αναλάβει διαμεσολάβηση μεταξύ του καθεστώτος και των εξεγερμένων ώστε το καθεστώς να υιοθετήσει μεταρρυθμίσεις που θα βοηθήσουν να τερματισθεί η εξέγερση κατά του καθεστώτος.

 Οι σχέσεις των δύο γειτόνων, είναι ιδιαίτερα θερμές τα τελευταία χρόνια και ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε το κύμα της λαϊκής δυσαρέσκειας κατά του καθεστώτος που ηγεμονεύει επί 11 χρόνια, σε στενή επαφή με τον πρόεδρο Άσαντ συστήνοντάς του να επιδεικνύει αυτοσυγκράτηση.

  

Ο επικεφαλής της τουρκικής ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, και ο επικεφαλής του Κρατικού Ιδρύματος Στρατηγικού Σχεδιασμού, ηγούνται της αντιπροσωπείας που επισκέπτεται τη Δαμασκό, αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, Ανατόλια.


Ο Χακάν Φιντάν είχε επισκεφθεί και στο ξεκίνημα της κρίσης τη Συρία ως ειδικός απεσταλμένος του Ερντογάν.


Οι Τούρκοι αξιωματούχοι συναντήθηκαν και με τον πρωθυπουργό της χώρας Άντελ Σαφάρ, ενώ το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας στην Άγκυρα εξέφρασε την ανησυχία του για τη διαμορφούμενη κατάσταση στη Συρία και κάλεσε τις δυνάμεις ασφαλείας του καθεστώτος να επιδείξουν τη μεγαλύτερη δυνατή ευαισθησία κατά τις επαφές τους με τους πολίτες.



 
defencenet

Βολιβία: Ανακάλυψη μεγάλου κοιτάσματος φυσικού αερίου




Η εταιρεία ενέργειας της Αργεντινής, Tecpetrol και η γαλλική συνεργάτιδά της, Total, ανακοίνωσαν σήμερα ότι ανακάλυψαν μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου.

Η ανακάλυψη έγινε στην περιοχή Ακουίλο, στα νοτιοανατολικά της χώρας (1.200 χλμ από την πρωτεύουσα Λα Παζ).

Με βάση τους υπολογισμούς, το κοίτασμα περιλαμβάνει 84 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Έβο Μοράλες, εκτιμάται ότι στη χώρα υπάρχουν 280 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου κι ότι με αυτήν την ανακάλυψη τα αποθέματα αυξάνονται στα 364 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Τους τελευταίους 14 μήνες, οι δύο εταιρείες επένδυσαν 70 εκατομμύρια δολάρια για την ανακάλυψη φυσικού αερίου. Η κρατική εταιρεία ενέργειας της Βολιβίας, ανακοίνωσε ότι ακόμα δεν είναι γνωστό πόσο χρόνο θα χρειαστεί για την έναρξη της εμπορικής εκμετάλλευσης του κοιτάσματος, αλλά το κόστος θα είναι κοντά στα 800 εκατομμύρια δολάρια.


defencepoint.gr

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...