Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Υεμένη: Νέα πυρά κατά διαδηλωτών



Δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν σήμερα στην Υεμένη στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που γίνονται στη χώρα κατά του καθεστώτος του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, έγινε γνωστό από ιατρική πηγή και αυτόπτες μάρτυρες.
Κατά την επέμβασή τους για να διαλύσουν διαδήλωση στο Ιμπ, νότια της Σαναά, “οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν έναν διαδηλωτή και τραυμάτισαν 30, από τους οποίους οι 8 φέρουν τραύματα από σφαίρες”, δήλωσε ιατρική πηγή.
Παράλληλα στην Αλ Μπάιντα, νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας, “ένοπλοι που ανήκουν στο κυβερνών κόμμα πυροβόλησαν κατά των διαδηλωτών που μετείχαν σε καθιστική διαμαρτυρία, σκοτώνοντας έναν διαδηλωτή, και στη συνέχεια έφυγαν”, δήλωσε άλλος αυτόπτης μάρτυρας.
Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν εξάλλου σήμερα σε άλλες πόλεις της Υεμένης κατά την επέμβαση των κυβερνητικών δυνάμεων για τη διάλυση των διαδηλώσεων που έγιναν με αίτημα την αποχώρηση του προέδρου Σάλεχ, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. 
Στην πόλη Τάιζ, νότια της Σαναά, 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν –25 από σφαίρες και 25 από πέτρες–και 250 νοσηλεύονται λόγω της εισπνοής δακρυγόνων, σύμφωνα με άλλες ιατρικές πηγές.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...