Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Εγκαταλελειμμένος σταθμός συχνοτήτων.

Το Οδοιπορικόν βρέθηκε σε ένα εγκαταλελειμμένο σταθμό συχνοτήτων.Δεν θα αποκαλύψουμε την τοποθεσία που βρίσκεται λόγο του ότι παρόλα τα χρόνια εγκατάλειψης του σταθμού και της πρακτικά μη φύλαξης του δεν έχει αποχαρακτηριστεί.

Αυτό που παρατηρεί κανείς εάν επισκεφθεί τον χώρο είναι ο συνδυασμός της θέας με τα ερειπωμένα κτίρια του σταθμού να στέκονται σαν φαντάσματα με φόντο την ομίχλη,τα απομεινάρια των λιτών διακοσμήσεων στα πατώματα και στους τοίχους και η απέραντη ησυχία στο απόκοσμο τοπίο.

Το εκκλησάκι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρα (κορυφή Πεντέλης)

Το μικρό εκκλησάκι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρα, που είχε κτιστεί στην κορυφή της Πεντέλης περί τα μέσα του 20ου αιώνα
περιβαλλόταν ως τα μέσα της δεκαετίας του 2000 από πλήθος κεραιών.Μεγάλες πέτρες και τούβλα φράσσουν τα παράθυρα του εκκλησιδίου, ενώ μέρος της λιθοδομής του τρούλου που λείπει αποκαλύπτει τον υποκείμενο τσιμεντένιο σκελετό.Ανοίγοντας, δε, τη βαριά σιδερένια πόρτα και εισερχόμενος κανείς στο εσωτερικό του, βρισκόταν προ εκπλήξεως. Το πλήρως απογυμνωμένο εσωτερικό καταλάμβανε ολοκληρωτικά σχεδόν ένα μεγάλο κοντέινερ.Το κοντέινερ αυτό απομακρύνθηκε κάπου μεταξύ 2004 και 2005, αφού πρώτα είχε εκκενωθεί από τις διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές που περιείχε αρχικά, μεταξύ των οποίων και πομποδέκτες.
Είναι προφανές ότι το εκκλησάκι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρα είχε χρησιμοποιηθεί ως προκάλυμμα, προκειμένου να στεγάσει στο εσωτερικό του τα μηχανήματα αυτά.

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...