Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΝΕΦΟΣ ΦΩΤΟΝΙΩΝ... ...ΠΟΥ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ


Μια ξεχωριστή εμπειρία:"Το 1975 ο Dannion Brinkley κατά την διάρκεια μιας καταιγίδας μιλούσε στο τηλέφωνο όταν ένας κεραυνός χτύπησε την τηλεφωνική γραμμή, στέλνοντας χιλιάδες βολτ μέσα στο κεφάλι και το σώμα του. Η καρδιά του σταμάτησε και στο νοσοκομείο.... επιβεβαιώθηκε απλά ο θάνατος του και στην συνέχεια εκδόθηκε πιστοποιητικό θανάτου, καλύφθηκε με ένα σεντόνι και μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο για νεκροψία..
28 λεπτά μετά ξύπνησε! Αυτή είναι η μεγαλύτερη κλινικά τεκμηριωμένη επιθανάτια εμπειρία που έχει καταγραφεί.
Αργότερα είπε πως τον χρόνο που ήταν νεκρός είχε μπει σε μια διαδικασία προσωπικής κρίσης περνώντας μέσα από μια σήραγγα που στο βάθος είχε ένα λαμπρό φως. Κατά την διάρκεια της αυτοκριτικής του παρουσιάστηκε μια αλληλουχία από μελλοντικά γεγονότα που θα επηρέαζαν τον κόσμο παγκοσμίως. Τα γεγονότα αυτά θα συνέβαιναν εώς το 2014 και συγκεκριμένα μεταξύ 2011 και 2012.
Συγκεκριμένα μιλάει για την επιστροφή ενός ενεργειακού συστήματος που υπήρχε εδώ και πολύ καιρό αλλά κανένας δεν γνώριζε και θα καταλήξει σε μια ηλεκτρομαγνητική μετατόπιση των πόλων της Γης μεταξύ 2012 και 2014. Η όλη διαδικασία θα δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε η ανθρωπότητα να αλλάξει την συνείδηση της."
Αυτή είναι η ιστορία του Dannion Brinkley και την υποστηρίζει δεκάδες χρόνια τώρα. Υπάρχει περίπτωση να βίωσε αυτήν την μοναδική εμπειρία;
Ίσως παρακάτω να...
Η ΝΑΣΑ έχει προειδοποιήσει εδώ και 2 χρόνια για ισχυρές ηλιακές καταιγίδες το 2012 που πιθανόν μας "στείλουν" στον Μεσαίωνα! (ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ και αν δεν το έχετε διαβάσει καλό θα είναι να το κάνετε πριν συνεχίσετε).
Ο Ρώσος επιστήμονας αστροφυσικός Αlexey Dmitriev υποστηρίζει πως οι μεταβολές αυτές, θα είναι πολύ χειρότερες απ'αυτές που προειδοποιεί η NASA!!!
Ανέλυσε τις αυξανόμενες αλλαγές στα μετεωρολογικά και σεισμολογικά φαινόμενα, καθώς και τις πρόσφατες αλλαγές στο γήινο μαγνητικό πεδίο. Επίσης μελέτησε τις ηλιακές μεταβολές, και τις αλλαγές στις καιρικές συνθήκες και τα μαγνητικά πεδία όλων των άλλων πλανητών του ηλιακού μας συστήματος.
Παρατήρησε πως η δέκα φορές μεγαλύτερη αύξηση στο στρώμα του Ήλιου δείχνει ότι το ηλιακό σύστημα εισέρχεται σε μια περιοχή που ο Dmitriev ονομάζει ενεργειακό σύννεφο φωτονίων (the unkonwn alien photon belt) και ευθύνεται για τις αλλαγές. Η αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης σφαιρών πλάσματος στην ατμόσφαιρα, είναι ένα σημάδι για τον επικείμενο «μετασχηματισμό της Γης», περιλαμβάνοντας διαδικασίες με αλληλεπιδράσεις πέρα ​​από το τρισδιάστατο κόσμο.
Επιπλέον στις 14 Ιουλίου 2010 επιστήμονες της ΝΑSΑ ανακάλυψαν ότι το ηλιακό μας σύστημά περνά μέσα από ένα διαστρικό ενεργειακό νέφος αερίων, το οποίο διαταράσσει τον Ήλιο. Σε συνδυασμό με την μετακίνηση και εξασθένιση του μαγνητικού πεδίου της Γης, θα είμαστε ουσιαστικά απροστάτευτοι σε μια μεγάλη ηλιακή έκλαμψη με όλα τα επακόλουθα..
Και ξαναλέμε υπάρχει ήδη έκθεση της ΝΑSΑ που προειδοποιεί για ηλιακή καταιγίδα άνευ προηγουμένου.
Είναι δυνατόν η προειδοποίηση της ΝΑSA να οφείλεται για το επικείμενο γεγονός;


katohika.blogspot.com

ΙΑΠΩΝΙΑ: "ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΣ" ΦΑΛΑΙΝΕΣ Ιαπωνία: ανιχνεύθηκε ραδιενέργεια σε φάλαινες


Ιάπωνες «ερευνητές» φαλαινοθήρες βρήκαν ίχνη ραδιενεργού καίσιου σε δυο ρυγχοφάλαινες που θηρεύτηκαν στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές ανίχνευσαν 31 μπεκερέλ και 24,3 μπεκερέλ ραδιενεργού καισίου ανά κιλό και εξέφρασαν την εκτίμηση ότι αυτό ενδεχομένως οφείλεται στο πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα.
Όπως δήλωσε Ιάπωνας αξιωματούχος, δεν.... υπάρχουν διαθέσιμα συγκριτικά στοιχεία έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν τα ίχνη ραδιενεργών υλικών που εντοπίστηκαν είναι υψηλότερα από το φυσιολογικό.
Ο αξιωματούχος διαβεβαίωσε ότι οι αρμόδιες Αρχές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την κατάσταση, διεξάγοντας ελέγχους στα αλιεύματα που προέρχονται από τις ακτές του Ειρηνικού.
Υπενθυμίζεται ότι μετά τον σεισμό και το φονικό τσουνάμι που έπληξε την Ιαπωνία, η TEPCO, η εταιρεία που διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, έριξε μεγάλες ποσότητες νερού στο εργοστάσιο έτσι ώστε να ψυχρανθούν οι αντιδραστήρες, καθώς τα συστήματα ψύξης είχαν υποστεί βλάβη.
Έκτοτε ξεκίνησε διαρροή ραδιενεργού νερού στη θάλασσα, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη ανησυχία σε πολίτες και οι επιστήμονες που θεωρούν ότι τα ραδιενεργά υλικά στη θάλασσα μπορούν να συγκεντρωθούν σε μεγάλα θαλάσσια κήτη, που βρίσκονται στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας.
Η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει την αλιεία σε θαλάσσιες περιοχές κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα και οι τοπικές κυβερνήσεις διεξάγουν τακτικούς ελέγχους για ραδιενέργεια στα αλιεύματα.
Σημειώνεται ότι η Ιαπωνία συνεχίζει να κυνηγά φάλαινες εκμεταλλευόμενη ένα «παραθυράκι» στο διεθνές μορατόριουμ κατά της φαλαινοθηρίας, το οποίο αφορά στη διεξαγωγή ερευνών.


 
Econews.gr

ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΠΟΠ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΔΟ... ...ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ;;; Έρχονται δύσκολες στιγμές για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας;;;...


Έκτακτη συνάντηση της Γερμανίδας Καγκελάριου Α.Μέρκελ και του προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί λίγα μόνον εικοσιτετράωρα πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 23 και 24 του μήνα με αντικείμενο την.... Ελληνική κρίση και ενώ η χώρα βράζει.
Μέχρι στιγμής η Γαλλία παραμένει αμετακίνητη στη θέση της, απορρίπτοντας οποιουδήποτε είδους αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους, σε αντίθεση με τη Γερμανία που θέτει ως αναγκαία προϋπόθεση τη συμμετοχή ιδιωτών σε ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης της χώρας μας.
Σήμερα το Reuters μετέδωσε ότι η Γερμανία θα προτείνει η 5η δόση να πάει για τον Σεπτέμβριο, κάτι τέτοιο όμως δεν είναι βέβαιο κατά πόσο μπορεί να συμβεί χωρίς να έχουμε "πιστωτικό γεγονός" δηλαδή πτώχευση της χώρας.
Παρίσι και Βερολίνο αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν πολύ χρόνο: Στο 78% έφτασαν οι πιθανότητες που παίζονται για την Ελληνική χρεοκοπία και στην Αθήνα πρακτικά εδώ και τρεις ημέρες δεν υπάρχει κυβέρνηση.
Η αναταραχή και οι βιαιότητες μπορούν να επεκταθούν σε σημείο που τα χθεσινά επεισόδια να φταντάζουν αστεία. Οι αρχές ασφαλείας ανησυχούν από την συμμετοχή λαθρομεταναστών και ξένων στις βιαιότητες. Η σύλληψη του 33χρονου από το Μπάγκλαντες που έκρυβε σιδερολοστούς σε πάρκο τους έχει κινητοποιήσει, αφού είναι σαφές ότι υπάρχει σχέδιο.
Λύση δεν υπάρχει, όχι με τον Ε.Βενιζέλο στο Οικονομικών, ούτε με τον τον ίδιο τον ... Κέϊνς να ανασταινόταν και να αναλάμβανε το ΥΠ.ΟΙΚ. Aν είναι τυχερός ο νέος ΥΠ.ΟΙΚ θα πάρει την 5η δόση και μετά βλέπουμε. Το Μεσοπρόθεσμο προφανώς θα ψηφιστεί και αυτό που θα ακολουθήσει στη χώρα από άποψη οικονομικής ύφεσης θα κάνει να μοιάζει το σήμερα με περίοδο οικονομικής ευδαιμονίας.
Αυτά που έρχονται τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες στη χώρα, μέχρι να γίνουν εκλογές και να πάμε σε πολυκομματική κυβέρνηση, δεν θα έχουν ξαναγίνει από το 1949. Και θα αφορούν άμεσα θέματα ασφάλειας...



www.defencenet.gr

Tα Τοξικά Βαρέα Μέταλλα... ...και η ειδική επίδρασή τους στα διάφορα είδη της άνοιας (Περίληψη)


Η τοξικότητα βαρέων μετάλλων αντιπροσωπεύει μια ασυνήθιστη, ωστόσο κλινικά σημαντική, ιατρική κατάσταση. Εάν η θεραπευτική προσέγγιση της τοξικότητας δεν αναγνωριστεί, ή αντιμετωπιστεί με λάθος τρόπο, δύναται να οδηγήσει σε σημαντική νοσηρότητα και να φέρει ακόμα και τον θάνατο. Μεταξύ των πιο κοινών βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται σε οξείες ή και χρόνιες καταστάσεις συμπεριλαμβάνεται ο μόλυβδος, το αρσενικό, ο υδράργυρος, ο χαλκός και το αργίλιο.
Η συμπτωματολογία των βαρέων μετάλλων μπορεί να αποτελεί την αιτία διαφόρων συμπτωμάτων. Απώλεια μνήμης, αυξανόμενες αλλεργικές αντιδράσεις,.... υψηλή πίεση, κατάθλιψη, αλλαγή διάθεσης, οξυθυμία, "φτωχή" συγκέντρωση της σκέψης, επιθετική συμπεριφορά, αϋπνίες, κούραση, δυσλεξία, αυξημένη χοληστερόλη, τριγλυκερίδια, νευροπάθεια, αυτοάνοσες ασθένειες, καθώς και χρόνια κούραση αποτελούν μερικές μόνο από τις παθήσεις προερχόμενες από την έκθεση στις τοξίνες.
Τα βαρέα μέταλλα δηλητηριάζουν τον οργανισμό προκαλώντας την διάσπαση κυτταρικών ένζυμων, τα οποία δρουν ως καταλύτες των θρεπτικών μετάλλων όπως το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος, και το σελήνιο. Τα τοξικά μέταλλα "κλωτσούν" τις θρεπτικές ουσίες και δεσμεύουν τους υποδοχείς των θρεπτικών ουσιών, προκαλώντας διάχυτα συμπτώματα που προέρχονται από την επιρροή τους σε νεύρα, ορμόνες, την πέψη, και την ανοσιακή λειτουργία.
Η ραγδαία ανάπτυξη της βιομηχανίας τα τελευταία χρόνια, έχει αυξήσει εντυπωσιακά το γενικό περιβαλλοντικό "φορτίο" από τις τοξίνες βαρέων μετάλλων, που προκύπτουν από την παραγωγή και εξαγωγή των καθαρών και μη ενώσεων των βαρέων μετάλλων για εμπορικούς σκοπούς.
Σήμερα, βαρέα μέταλλα ανιχνεύονται στο πόσιμο νερό, στο χώμα αλλά και στον αέρα, λόγω της αυξανόμενης χρήσης αυτών των ενώσεων. Είναι παρόντα σε κάθε τομέα του σύγχρονου καταναλωτισμού, από τα δομικά υλικά μέχρι τα φάρμακα καλλυντικών, στις επεξεργασμένες πηγές καυσίμων, τροφίμων και στα προϊόντα προσωπικής φροντίδας. Είναι πολύ δύσκολο στην σημερινή εποχή να αποφύγει κανείς την επαφή/έκθεση σε οποιαδήποτε από τα πολλά επιβλαβή βαρέα μέταλλα που έχουν επικρατήσει σε μεγάλες ποσότητες στο περιβάλλον.
Ενώ δεν φαίνεται η κοινωνία να είναι πρόθυμη να εξουδετερώσει την απειλή της τοξικότητας των βαρέων μετάλλων, αλλά ούτε και να μειώσει την χρήση πολλών εμπορικών αγαθών, που παράγονται βασισμένα στην χρήση τους, θα μπορούσε ωστόσο να λάβει κάποια μέτρα προκειμένου να κατανοήσει καλύτερα αυτήν την απειλή και να θέσει σε δράση διάφορες πολιτικές αποφυγής και επεξεργασίας, προκειμένου να μειωθεί το αρνητικό αντίκτυπο που οι συγκεκριμένοι παράγοντες φαίνεται να έχουν στην ανθρώπινη υγεία.
Αργίλιο:
Το αργίλιο συσσωρεύετε στους νεφρούς, τα οστά, τους πνεύμονες, το ήπαρ, τους μύες του εγκεφάλου, το δέρμα, τα όργανα αναπαραγωγής και το στομάχι.
Η τοξικότητα από αργίλιο μπορεί να παράγει διάφορα κλινικά σημάδια και κοινά συμπτώματα όπως είναι η υπερβολική κατάθλιψη, η καρδιακή αρρυθμία, ο πονοκέφαλος, η απώλεια ομιλίας, η ανορεξία, το μούδιασμα των άνω και κάτω άκρων και η θολή όραση.
Η τοξικότητα αργιλίου έχει αποδειχθεί ότι προάγει την εξασθένιση της μακροπρόθεσμης μνήμης, σε άτομα τα οποία έχουν εκτεθεί σε αυτό, όπως προκύπτει από διαφόρους ελέγχους.
Έχει μπλεχτεί στις διαταραχές γήρανσης του εγκεφάλου. Η νόσος του Alzheimer και ο παρκινσονισμός αποτελούν τις επικρατέστερες νόσους.
Αν και τα αυξανόμενα επίπεδα αργιλίου έχουν μετρηθεί στον εγκέφαλο καθώς και σε άλλους ιστούς του σώματος σε ασθενείς με νόσο του Alzheimer's, εντούτοις εμπλέκονται και άλλοι παράγοντες. Φαίνεται ότι υπάρχει μια αδυναμία του αιματοεγκεφαλικού φραγμού στον εγκέφαλο των ασθενών με Alzheimer's και αυτό μπορεί να επιτρέψει την εισροή ποικίλων τοξινών στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα.
Σε περιοχές με υψηλά ποσοστά αργιλίου στο πόσιμο νερό παρουσιάζεται αύξηση της επίπτωσης της νόσου του Alzheimer's. Σχεδόν 100.000 άνθρωποι μεταξύ των 1,5-2 εκατομμυρίων ανθρώπων που φέρουν την νόσο πεθαίνουν κάθε χρόνο.
Ομοίως ασθενείς με μακροχρόνια αιμοδιάλυση έχουν παρουσιάσει ένα προοδευτικό νευρολογικό σύνδρομο που περιλαμβάνει λεκτικές διαταραχές, κλωνικούς σπασμούς μυών και εγκεφαλοπάθεια1. Τα στοιχεία της παραπάνω μελέτης έδειξαν ότι το εισπνεόμενο αργίλιο μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της πνευμονικής ίνωσης και μικρότερου βαθμού λεμφοκωκκιομάτωσης
Βάριο:
Είναι ένα μαλακό αργυροειδές - άσπρο μέταλλο που βρίσκεται στην μπροστινή επιφάνεια μιας οθόνης καθοδικού σωλήνα. Προκαλεί εγκεφαλικό οίδημα, αδυναμία μυών, βλάβη στην καρδιά, στο συκώτι και στην σπλήνα καθώς και αρρυθμίες στην καρδιά.
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ Ε.Α. ( όλο το άρθρο ΕΔΩ)
Α' Νευρολογική Κλινική ΑΧΕΠΑ, Α.Π.Θ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΛΗΨΗ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΟΚ..

Υ.Γ.
ΣΤΟΧΟΣ: Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ
ΟΠΛΑ: Η ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗ! Κ.Α.
ΜΕΣΑ: -Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. -ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΟΜΩΣ;;;
-ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ;;;; -ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΤΙ ΤΡΩΝΕ;;;
-Ο ΑΕΡΑΣ;;; -ΟΛΟΙ ΑΝΑΠΝΕΟΥΝ!!!
ΧΗΜΙΚΟΣ ΨΕΚΑΣΜΟΣ ΜΕ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΞΕΧΝΑΣ...
ΦΤΗΝΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ... ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ (ΑΦΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ...)
ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΑΣ... ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΟΚ..)

πηγή: e-mail

Τουρκία: Κινήσεις πανικού... ...από τις εξελίξεις στο Κουρδικό

Τουρκία: Κινήσεις πανικού...

...από τις εξελίξεις στο Κουρδικό

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο δημιουργίας ζώνης ασφαλείας εντός του Συριακού εδάφους, με σκοπό να ανασχέσουν το προσφυγικό κύμα λόγω της βίαιας καταστολής από το καθεστώς του Μποασάρ.... Αλ Άσαντ!
Δεν πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας, δεδομένου ότι τόσο το αποκαλυπτικό δημοσίευμα προέρχεται από μια έγκυρη εφημερίδα όπως η «Χουριέτ», όσο και λόγω του ότι το υπογράφει μέλος του «βαρέος πυροβολικού» της Τουρκικής δημοσιογραφίας, ο γνωστός στην Ελλάδα Μεχμέτ Αλί Μπιράντ!
Ο δημοσιογράφος αποκαλύπτει ότι η Τουρκία φοβάται ένα εφιαλτικό γι’ αυτήν σενάριο: Την επέκταση των συγκρούσεων στο Χαλέπι και τη Δαμασκό με την παράλληλη κινητοποίηση του συνόλου των συριακών Ενόπλων Δυνάμεων για την κατάπνιξη μιας επανάστασης που θα έχει πάρει τη μορφή σύγκρουσης ανάμεσα στους Σουνίτες και τους Αλαουίτες.
Σε αυτή την περίπτωση, είναι λογικό να προβλέπουν οι Τούρκοι μαζική ροή προσφύγων προς την Τουρκία. Αξιωματούχος, δήλωσε στον συγγραφέα αυτού του εξαιρετικά ενδιαφέροντος και αποκαλυπτικού άρθρου, ότι η Τουρκία εάν η ροή ξεπεράσει τις δυνατότητές της να διαχειριστεί την κατάσταση, τότε θα πρέπει είτε να κλείσει τα σύνορά της, είτε να προβεί στη δημιουργία ζώνης ασφαλείας μέσα σε Συριακό έδαφος.
Οι επαφές των αρμοδίων εν όψει αυτού του ενδεχομένου πυκνώνουν, ενώ υπό το πρίσμα αυτό ερμηνεύει ο Μπιράντ και την πρόσκληση των πρεσβευτών της Τουρκίας στις χώρες της Μέσης Ανατολής να μαζευτούν στην Άγκυρα για διαβουλεύσεις – συνεννοήσεις στο Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Το ρεπορτάζ – ανάλυση έχει κι άλλες ενδιαφέρουσες αναφορές. Αρχικά, ξεκαθαρίζεται ότι για το θέμα έχει γράψει σε ανύποπτο χρόνο ο διακεκριμένος Βρετανός δημοσιογράφος Ρόμπερτ Φισκ (εφημερίδα The Independent), προκαλώντας πολλές αντιδράσεις. Τώρα φαίνεται να δικαιώνεται.
Επίσης, ότι οι Σύροι έχουν αρχίσει να στρέφονται εναντίον της Τουρκίας, όπως άλλωστε είχε γράψει σε πρόσφατη ανάρτησή του και το «defence-point.gr».
Οι αγκαλιές και οι μεγαλοστομίες περί αδερφικής σχέσης ανήκουν ήδη στο παρελθόν και το καθεστώς του ανεκδιήγητου Μπασάρ Αλ Άσαντ (που έσπευσε να αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ και να στηρίξει τα κατεχόμενα στην Κύπρο) φοβάται ότι τα όπλα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας προέρχονται από την Τουρκία.
Πρόκειται για μια σοβαρότατη καταγγελία, αφού, όπως υποστηρίζει ο Μπιράντ, η συγκεκριμένη οργάνωση είναι για το συριακό καθεστώς ότι το PKK για την Τουρκία.
Το ρεπορτάζ του Μεχμέτ Αλί Μπιράντ ολοκληρώνεται με μια έκκληση να είναι η Τουρκία προετοιμασμένη, διότι «όπου υπάρχει εσωτερική σύγκρουση, παρεμβαίνουν οι ξένοι» (Συρία, Λιβύη, Αίγυπτος, Τυνησία, Μπαχρέιν). Αναφέρει μάλιστα την Τουρκική παρέμβαση στην Αίγυπτο και τη Λιβύη.
Πρόκειται για μια συγκεκαλυμμένη αλλά σαφή προειδοποίηση για το τι θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση που οι ταραχές με το Κουρδικό στοιχείο εξαπλωθούν και στην Τουρκία. Γι’ αυτό εξάλλου ζητά την άμεση τακτοποίηση του προβλήματος με τους Κούρδους…
Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είχε ενδιαφέρον να καταγράψουμε την αντίδραση των Τούρκων, οι οποίοι μέσω του πρωθυπουργού τους κάνουν μαθήματα… δημοκρατίας στον Άσαντ.
Αν και η πιθανότερη ερμηνεία της στάσης του Ερντογάν, είναι ότι το σενάριο – εφιάλτης που μόλις περιγράψαμε τον απασχολεί πολύ καιρό…


 
defence-point

Ελληνική ιθαγένεια σε ΟΛΑ τα παιδιά μεταναστών


Συνέντευξη του (τότε) επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και νέου ΥΠΕΞ, Σταύρου Λαμπρινίδη στη δημοσιογράφο Σοφία Κλειώση για την παράνομη μετανάστευση στην Ελλαδα. (2006). Ο Θεός να μας φυλάει…
olympia

Θ.Πάγκαλος: "Να καταργηθεί η μονιμότητα των στρατιωτικών"!

Θα εισηγηθεί να καταργηθεί το υπάρχον καθεστώς της μονιμότητας για τους στρατιωτικούς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος στο δεύτερο γύρο της κατά μέτωπο επίθεσής τους στους στρατιωτικούς μετά το περίφημο "είναι αντιπαραγωγικοί" Μαζί με τους στρατιωτικούς θα ισηγηθεί να πάψει να ισχύει η μονιμότητα και για τους αστυνομικούς1 Ποιος είπε ότι κάποιοι δεν θέλουν την διάλυση της χώρας και αυτοί οι κάποιοι δεν βρίσκονται ψηλά στις θέσεις αυτής της κυβέρνησης;
Μιλώντας στη ΝΕΤ το πρωί του Σαββάτου, ανακοίνωσε ότι γράφει βιβλίο με τον τίτλο «Μαζί τα Φάγαμε: Ποιοι, πότε και γιατί» και μέσα σε αυτό ζητεί την κατάργηση της μονιμότητας στρατιωτικών και αστυνομικών.
"Πρέπει να περιοριστεί στην συνταγματική έννοια του όρου", ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι μπορεί να διατηρηθεί για «τους αστυνομικούς, τους στρατιωτικούς, τους εκπαιδευτικούς, άντε και τους εφοριακούς».
Δήλωσε σχετικά ότι «Ο καθένας μας δεν έχει ζητήσει απόδειξη για κάποια δουλίτσα που του έκαναν» και, προφανώς, το συγκεκριμένο σημείο θα είναι ένα από τα επιχειρήματα που θα στηρίξουν τη συγγραφή του βιβλίου, η οποία, όπως είπε, είναι σε εξέλιξη αυτόν τον καιρό".

Κατά τα άλλα, ο αντιπρόεδρος επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης για το κλείσιμο 40 οργανισμών που «τον αγνόησαν» μη δίνοντας στοιχεία. Όπως είπε, δόθηκαν προθεσμίες και παρατάσεις, αλλά οι 40 οργανισμοί δεν έδωσαν κανένα στοιχείο. «Η προθεσμία έληξε χθες. Την ερχόμενη εβδομάδα που θα συνεδριάσει η επιτροπή, αυτοί που δεν έχουν απαντήσει, έχουν κλείσει» τόνισε.ενώ τάχθηκε υπέρ της μερικής άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο.



Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Βελόπουλος - Ζούγκλα 16-6-11 ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΙ, ΜΝΗΜΟΝΙΟ κ.α.

Gadaffi: «Το ΝΑΤΟ θα ηττηθεί»


ImageΟ ηγέτης της Λιβύης Muammar Gadaffi  δεσμεύεται σήμερα σε ηχητικό απόσπασμα δηλώσεών του που μεταδόθηκε από τη λιβυκή τηλεόραση να νικήσει τη συμμαχία του ΝΑΤΟ που προσπαθεί να τον απομακρύνει από την εξουσία.
«Αυτή είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουν ένα ένοπλο έθνος εκατομμυρίων», σημείωσε. «Θα ηττηθούν, η συμμαχία θα ηττηθεί», προσέθεσε.
Παράλληλα, η κρατική τηλεόραση διευκρίνισε ότι το ηχητικό αυτό απόσπασμα είναι από «τηλεφωνική κλήση του αδελφού του ηγέτη στις 17 Ιουνίου», δηλαδή σήμερα, αν και αυτό δεν κατέστη δυνατό να επαληθευτεί από άλλη πηγή.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Οι Έλληνες πολίτες τους χάλασαν τα σχέδια! Δείτε τι γράφουν οι FT: “Να ετοιμαστούν για το χειρότερο Ελλάδα και Ευρώπη”


Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, όμως, θα πρέπει να προετοιμάζονται για το χειρότερο, καθώς η Ελλάδα κουτρουβαλάει προς το πουθενά και θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι που μέχρι στιγμής η Πορτογαλία και η Ισπανία δεν ακολουθούν. Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει ξεμείνει από πυρομαχικά. Ο ετοιμοπόλεμος ηγέτης εδώ και λίγο καιρό χάνει σταδιακά τον έλεγχο του σοσιαλιστικού του κόμματος. Η τάση όμως επιταχύνθηκε απότομα αυτήν την εβδομάδα, καθώς μεγαλύτερα και πιο εξαγριωμένα πλήθη βγήκαν στους δρόμους. Τώρα προχωρά στον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.


Οι ελπίδες του ότι θα μπορέσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες να περάσει το νέο δημοσιονομικό πρόγραμμα -που απαιτείται για να εξασφαλιστεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ και το οποιοδήποτε νέο πακέτο στήριξης- έχουν ανατραπεί.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να σκεφτούν τι θα κάνουν στη συνέχεια και πρέπει να αποφασίσουν σύντομα.
Για να περάσει το πρόγραμμα, ο κ. Παπανδρέου έχει τη στήριξη 151 βουλευτών, ενώ ελέγχει μόλις 155 έδρες στο κοινοβούλιο. Παράλληλα, υπάρχουν φήμες ότι και άλλα μέλη του κόμματος ετοιμάζονται να ψηφίσουν αρνητικά, ενώ ο ίδιος έχει ήδη αποτύχει στο να αποσπάσει τη σύμφωνη γνώμη των ηγετών των υπόλοιπων κομμάτων, εκ των οποίων ορισμένοι ζητούν πρόωρες εκλογές.
Ακόμη χειρότερο είναι το γεγονός πως αρκετοί Έλληνες πολιτικοί δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας μόνο εάν παραιτηθεί ο κ. Παπανδρέου.
Ο κ. Αντώνης Σαμαράς, ο επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, της Νέας Δημοκρατίας, προειδοποιεί ότι το πρώτο μέλημα της νέας κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η επαναδιαπραγμάτευση του υπάρχοντος πακέτου στήριξης με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους. Αυτό δεν είναι το αποτέλεσμα στο οποίο ήλπιζε η Ευρώπη.
Γνωρίζοντας ότι η χώρα έχει χάσει την υπομονή της με τα μέτρα λιτότητας, ο κ. Παπανδρέου ήδη πρότεινε την παραίτησή του και μπορεί να το ξανακάνει.
Μπορεί να προτείνει ακόμα τη συνένωση σε μία πολιτική στέγη του ΠΑΣΟΚ και της κεντροδεξιάς Νέας Δημοκρατίας, αλλά και πάλι είναι μάλλον απίθανο να πετύχει το εγχείρημα.
Η προσπάθεια για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης μπορεί να αποβεί θετική εάν αξιοσέβαστοι τεχνοκράτες αναλάβουν θέσεις-κλειδιά και γίνουν αλλαγές, όπως επί παραδείγματι η τρέχουσα συμφωνία για τη φορολογία των επιχειρήσεων.
Ακόμα όμως κι αν τα καταφέρει ο κ. Παπανδρέου να ενώσει τη χώρα του, είναι μάλλον απίθανο να κρατήσει αυτήν η ενότητα. Κυρίως επειδή η υπάρχουσα κυβέρνηση δεν έχει πείσει τα μέλη της πως τα νέα μέτρα λιτότητας είναι απολύτως απαραίτητα για να ορθοποδήσει δημοσιονομικά η Ελλάδα.
Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες θετικές ειδήσεις και δεν αφορούν μόνο στη χώρα. Η Πορτογαλία και η Ισπανία είναι μάλλον απίθανο να ακολουθήσουν τον ελληνικό δρόμο.
Οι Πορτογάλοι δεν είναι τόσο εξαγριωμένοι όσο οι Έλληνες. Η Πορτογαλία δεν έχει τόσο ισχυρά εργατικά συνδικάτα και οι απεργίες είναι οι λιγότερες που γίνονται απ’ ό,τι στα άλλα κράτη της Ε.Ε. Κι αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή υπάρχει ευρεία αναγνώριση στη χώρα ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες.
Τα βασικά πολιτικά κόμματα της χώρας, παράλληλα, βλέπουν το πακέτο στήριξης από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ ως ευκαιρία για να προχωρήσουν με τις εδώ και καιρό απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις που μπορούν να δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες – μειώνοντας το κράτος, απελευθερώνοντας την αγορά εργασίας και αντιμετωπίζοντας τη δυσλειτουργία του συστήματος δικαιοσύνης.
Μεσοπρόθεσμα, εάν οι μεταρρυθμίσεις στην Πορτογαλία δεν αποφέρουν ορατά αποτελέσματα, τότε ίσως και εκεί να υπάρξει ανησυχία στην κοινή γνώμη. Οι Έλληνες, όμως, έχουν ήδη περάσει αυτό το σημείο.
Εν τω μεταξύ, αναφορικά με την Ισπανία, ένα από τα πρωταρχικά προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι η αδυναμία της κεντρικής κυβέρνησης να πείσει τους βουλευτές των αυτόνομων κοινοτήτων να μειώσουν τις δαπάνες.
Οι τοπικές κυβερνήσεις, όμως, είναι μάλλον απίθανο να προχωρήσουν αυτοβούλως σε νέα μέτρα λιτότητας, παρότι δεν πετυχαίνουν τους στόχους για τα ελλείμματα και αντιμετωπίζουν κίνδυνο υποβάθμισης από τους οίκους αξιολόγησης, με παράλληλη αύξηση του κόστους δανεισμού. Όπως και στην Πορτογαλία, υπάρχει ακόμη ελπίδα ότι η αίσθηση του επείγοντος μπορεί να δώσει νέα ώθηση στις μεταρρυθμίσεις και στα μέτρα λιτότητας, ενισχύοντας τον πυρήνα της ισπανικής οικονομίας.
Οι τίτλοι των εφημερίδων, σήμερα, αναφέρονται στο χάος του ελληνικού πολιτικού συστήματος και στις διαδηλώσεις στους δρόμους της Αθήνας. Δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι τόσο δυσάρεστη όσο την απεικονίζουν.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, όμως, θα πρέπει να προετοιμάζονται για το χειρότερο, καθώς η Ελλάδα κουτρουβαλάει προς το πουθενά και θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι που μέχρι στιγμής η Πορτογαλία και η Ισπανία δεν ακολουθούν.
Του Ian Bremmer, Προέδρου του Eurasia Group.
ΠΗΓΗ: FT.com, Μετάφραση: euro2day.gr

Ρωσικό αντιτορπιλικό παρακολουθεί το USS Monterey στην Μαύρη θάλασσα


ImageΤο αντιτορπιλικό Kerch του ρωσικού στόλο της Μαύρης θάλασσας έστειλε η κυβέρνηση της Ρωσίας για την παρακολούθηση του αμερικανικού καταδρομικού USS Monterey το οποίο συμμετέχει στην αμερικανο-ουκρανική άσκηση Sea Breeze 2011 στην Μαύρη θάλασσα.
Νωρίτερα το ρωσικό πλοίο παρακολουθούσε το επίσης αμερικανικό καταδρομικό κατευθυνομένων βλημάτων USS Anzio το οποίο απεχώρησε από την Μαύρη θάλασσα στις 14 Ιουνίου. Το αμερικανικό καταδρομικό είχε επισκεφτεί κατα τη διάρκεια της παραμονής του στην Μαύρη θάλασσα τα λιμάνια της Βάρνας, του Βατούμι, και της Οδησσού. Και τα δύο αμερικανικά πλοία ανήκουν στην κλάση Ticonderoga και είναι εξοπλισμένα με το σύστημα Aegis, που τους επιτρέπει να αναχαιτίζουν βαλλιστικούς πυραύλους
Η παρουσία των πλοίων αυτών ενόχλησε την ρωσική κυβέρνηση η οποία διαμαρτυρήθηκε στις ΗΠΑ αφού σύμφωνα με την συνθήκη του Montreux τα πλοία που δεν ανήκουν στις χώρες που βρέχονται από την Μαύρη θάλασσα μπορούν να παραμείνουν σε αυτή μόνο 21 ημέρες. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού ΥΠΕΞ Alexander Dikusarov η άσκηση Sea Breeze 2011 και η παρουσία των αμερικανικών πλοίων δεν αποτελεί απειλή για την Ρωσία.
Από την άλλη πλευρά το αμερικανικό ΥΠΕΞ εξέδωσε μία μάλλον απαξιωτική απάντηση στις ρωσικές ενστάσεις αναφέροντας ότι είναι δικαίωμα της Ρωσίας να έχει αυτή την θέση για το ζήτημα της παρουσίας του αμερικανικού πλοίου. Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ οι αμερικανικές αυτές κινήσεις θα μπορούσαν να εκληφθούν ως απειλή για την εθνική ασφάλεια της Ομοσπονδίας.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Ο "θρύλος" Alan Greenspan "βομβαρδίζει" Ε.Βενιζέλο: "Πτωχεύετε"!



Τον πρώτο του "βομβαρδισμό" δέχθηκε πριν λίγα λεπτά ο νέος ΥΠΟΙΚ από τον πρώην διοικητή της αμερικανικής κεντρικής Τράπεζας και "θρύλο" της αμερικανικής  και παγκόσμιας οικονομίας  Alan Greenspan  δήλωσε σήμερα πως θεωρεί "Σχεδόν βέβαιη πια τη χρεοκοπία της Ελλάδας", ενώ εκτιμά μάλιστα ότι αυτή θα μπορούσε να "σπρώξει" σε ύφεση την αμερικανική οικονομία.
"Το πρόβλημα έγκειται στο ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να λειτουργήσει το πολιτικό σύστημα", δήλωσε ο 85χρονος Greenspan σε συνέντευξή του στο Bloomberg. "Οι πιθανότητες να μη χρεοκοπήσει η Ελλάδα είναι πολύ μικρές" πρόσθεσε. 
Οι πιθανότητες να χρεοκοπήσει η Ελλάδα είναι «τόσο μεγάλες που μπορεί να πει κανείς ότι δεν υπάρχει διέξοδος», τόνισε ο ίδιος, ο οποίος βρισκόταν στο τιμόνι της Fed από 1987 έως το 2006, για να συμπληρώσει λέγοντας "το γεγονός αυτό θα μπορούσε να ασκήσει πιέσεις σε ορισμένες αμερικανικές τράπεζες"
Εκτίμησε επίσης ότι η ελληνική κρίση χρέους θα μπορούσε να οδηγήσει τις ΗΠΑ σε άλλη μια ύφεση. αλλά χωρίς το ελληνικό ζήτημα, η πιθανότητα μιας διπλής ύφεσης για τις ΗΠΑ «θα ήταν  σχετικά μικρή», συμπλήρωσε.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Ετοιμάζουν την παγκόσμια διακυβέρνηση






Η Άγγλο-Σαξονική Αποστολή






ΣΟΚ! Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΑ


ΣΟΚ! Ο ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΓΡΙΒΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΑ(ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ - ΤΑ ΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΘΑΝΑΤΟ!

ΠΩΣ ΜΙΑ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ "ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ" ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ



Η μυστική υπηρεσία της Βρετανίας "MI5" φαίνεται ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την εστία μόλυνσης, από το βακτήριο E.coli, που παρουσιάστηκε, στη Γερμανία, για να προωθήσει το φόβο της "τρομοκρατίας", ως μέρος μιας προσπάθειας να θεσπιστούν μέτρα "αστυνομικού κράτους" στη βιομηχανία τροφίμων της χώρας.


"Παραγωγοί και πωλητές έχουν πει ότι ο τομέας τους είναι ευάλωτος, σε επιθέσεις, με ιδεολογικά και πολιτικά κίνητρα, από ομάδες που επιδιώκουν να προκαλέσουν εκτεταμένες απώλειες και αναστάτωση, όσον αφορά την περίπτωση δηλητηρίασης μέσω των προμηθειών τροφίμων", όπως έγραψε η εφημερίδα Telegraph.


Οι οπαδοί του νεκρού Οσάμα μπιν Λάντεν έχουν αντικαταστήσει τις παραδοσιακές εγκληματικές πρακτικές, με το να μολύνουν -εσκεμμένα- τα τρόφιμα, σύμφωνα με το Κέντρο για την Προστασία των Εθνικών Υποδομών, που αποτελεί μέρος των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών. Σύμφωνα με τους Βρετανούς, υπάρχει "ο φόβος της αναδυόμενης απειλή από εξτρεμιστικές ομάδες, όπως η αλ-Κάιντα, αντιφρονούντες ρεπουμπλικάνους στη Βόρεια Ιρλανδία και ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων".


Το Παιδονευρολογικό Ινστιτούτο θέλει, οι παραγωγοί τροφίμων, ποτών και προμηθευτών σούπερ μάρκετ, να ενισχύσουν την ασφάλεια στα εργοστάσια και τις αποθήκες, όπου εντοπίστηκαν τα "τρωτά" σημεία των αλυσίδων εφοδιασμού.


"Το Ηνωμένο Βασίλειο χαρακτηρίζεται από χαμηλό επίπεδο της κακόβουλης μόλυνσης των τροφίμων, όσο τρελός και θλιβερό κι αν είναι. Τώρα πρέπει να εξετάσει τη δυνατότητα των προμηθειών τροφίμων και το κατά πόσον έχουν διαταραχθεί από πολιτικά κίνητρα εξτρεμιστικών ομάδων", δήλωσε υπάλληλος της CPN.

πηγη

Ετοιμάζουν νέο αποκλεισμό της Βουλής



Πρόταση... μομφής στην κυβέρνηση από τους Αγανακτισμένους
Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, μετά και τις ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, εμφανίζονται οι Αγανακτισμένοι, που δίνουν νέο ραντεβού την ημέρα κατά την οποία η κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.
«Αυτό θα είναι το δικό μας καλοκαίρι», διαμηνύουν και ζητούν από τα συνδικάτα και τα εργατικά κέντρα να κηρύξουν γενική απεργία, ώστε «μαζί με όλους τους εργαζομένους να περικυκλώσουμε τη Βουλή με αίτημα την πτώση της κυβέρνησης».


«Η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι ψήφος εμπιστοσύνης στο Μνημόνιο και στο Μεσοπρόθεσμο», αναφέρει το ίδιο ψήφισμα, καλώντας όλους τους πολίτες στον δρόμο την ερχόμενη Κυριακή.


πηγη

Βόμβα από το Russia Today: Να αφαιρεθει το χρέος των τραπεζών εξω από το εθνικο χρέος της χωρας!


http://anti-ntp.blogspot.com
Με τη ρωσικη οικονομική ανάπτυξη να απειλείται από το χρέος της Eυρoζωνης, το «Επιχείρειν RussiaToday» μίλησε με τον καθηγητή Πάτρικ McNutt από το Manchester Business School για τις πιθανες εκβάσεις της....σημερινης καταστασης.
Μετάφραση από τον Υπήκοο
RT: Η οικονομική κρίση χρέους στην ευρωζώνη θα βλάψει τις αγορές οπως εγινε μετά από την κατάρρευσή της Lehman Brothers;
PN: «Πράγματι θα μπορούσε, και πρέπει να βλέπουμε...
πολύ σοβαρα το γεγονος ότι αυτή η ευρωκρίση είναι προσεκτικά δομημένη. Εντούτοις, εάν εξετάσετε τις εκτιμήσεις του ευρώ στις αγορές συναλλάγματος, αυτο ειναι γυρω στα 40 στο ρούβλι, $1.42 στις ΗΠΑ στο δολάριο, και περίπου 87 πένες. Ετσι, προς το παρόν η οικονομική κρίση χρέους δεν καθρεφτιστηκε στην αγορά συναλλάγματος. Έχοντας αναφέρει αυτά, εντούτοις, πιστευω οτι θα δούμε κάποιο αποτελεσμα αυτης της κατάστασης σύντομα.»
RT: Η Ευρώπη πάσχει από τα οικονομικά της αφερεγγυότητας – τοσο δημόσια οσον και ιδιωτικα. Τι πρέπεινα γίνει;
PN: «Μια προσέγγιση είναι να βγουν εντελώς εξω (delist) οι αφερέγγυες τράπεζες, και να αφαιρεθει το χρέος των τραπεζών εξω από το εθνικο χρέος της χωρας. Σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μου της Ιρλανδίας, και στην Πορτογαλία και την Ελλάδα, μέρος του ζητήματος είναι ότι το χρέος των τραπεζών, η αφερεγγυότητα των τραπεζών δηλαδη, πακεταρετε ωραια μέσα σε αυτό που είναι εν τελει χρέος του δημόσιου τομέα. Εάν μπορεσουμε να το ξεχωρισουμε αυτο, μια καθαρη λυση θα ηταν να κανουμε εντελώς delist τις τράπεζες και να σταματησουμε τη διαπραγματευση των μετοχων τους στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο.
Είναι πολύ δραματικό, αλλά μπορούμε να το κάνουμε. Κάνουμε το ιδιο με τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα όλη την ώρα. Υπαρχουν υποχρεώσεις χρέους που τακτοποιουμε συνεχως. Δεν μπορώ να σκεφτω γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο πράγμα για το εθνικο χρέος. Αλλά η Ευρώπη φοβάται αυτό που μπορει να επιφερει μια χρεωκοπια. Αλλά η λύση του να περιμένουμε ως το 2013 είναι πάρα πολύ μακρινη, κατά την άποψή μου.»
RT: Η Ελλάδα πληρώνει κατά προσέγγιση 10 τοις εκατό του ΑΕΠ της μόνο για τοκους και, επισης, θα εχει πιθανα το τριτο συνεχομενο ετος μειωσης του ΑΕΠ της. Μπορει η Αθήνα να αποφύγει τη χρεωκοπια χωρις επιπλεον κεφαλαια bailout funds;
PN: «Πιθανώς όχι, και αυτό είναι η μεγαλη ανησυχία των Ελληνων. Η μεγαλυτερη ανησυχια ομως για την Ευρώπη είναι εάν πρεπει να επιτρέψουμε στην Ελλάδα να βγει από το ευρώ. Αυτό θα αποσταθεροποιούσε το ευρω… Γι αυτο η Ελλάδα πρεπει να δεσμευτει και να κανει μια πολύ σοβαρή μεταρρύθμιση. Υπάρχει κάποια πολιτικη κίνηση προς αυτήν την κατευθυνση αλλά οσο πιό σύντομα το κάνουν τοσο καλύτερα.
Όταν το σκέφτεστε ακόμα κι αν η Ελλάδα αναδιοργανώνε το χρέος της κατά 50% του ΑΕΠ, θα έπαιρνε πολυ καιρο για να ανακαμψει η οικονομια σε ανοδικη αναπτυξη (growth).»

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ :
Συμφωνα με τον καθηγητή McNutt Η ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ANAΠΟΦΕΥΚΤΗ.
Να κοιταξουμε τι συμφερει τη χωρα μας και οχι τι συμφερει τα διαφορα ξενα κεντρα (ΕΕ & οποιον αλλον παρει η μπαλλα).
http://rt.com/business/news/russia-eurozone-us-crisis/


Και οι αλλοδαποί το «βιολί» τους: Εξιχνιάστηκαν τέσσερις δολοφονίες από Αλβανούς


ImageΕκτός από το οικονομικό χάος το οποίο τείνει να εξελιχθεί –αν δεν έχει ήδη- και σε κοινωνικό έχουμε και το εγκληματικό χάος από αλλοδαπούς «νόμιμους» ή όχι οι οποίοι δολοφονούν είτε άλλους ομοεθνείς τους είτε Έλληνες, χωρίς να δίνουν καμία σημασία στην ούτος ή άλλως βέβαια μηδενικής κυριαρχίας χώρα.
Και αυτή τη φορά πάντως η Αστυνομία και πιο ειδικά το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έκανε τη δουλειά της εξιχνιάζοντας δύο υποθέσεις δολοφονιών με τέσσερις νεκρούς συνολικά.
Και οι δύο δολοφονίες δυνδέονται όπως προέκυψε η μια με την άλλη με τον ακόλουθο περιπετειώδη τρόπο (και όποιος κατάλαβει, κατάλαβε):
Η πρώτη εξιχνίαση αφορά τη δολοφονία του 30χρονου Έλληνα ειδικού φρουρού και ενός 25χρονου Αλβανού, οι οποίοι δολοφονήθηκαν τα ξημερώματα της 7ης Φεβρουαρίου του 2011, στην οδό Σόλωνος 83 στην Καλλιθέα. Δράστης της ανθρωποκτονίας είναι ένας 31χρονος επίσης Αλβανός.
Η δεύτερη ανθρωποκτονία που εξιχνιάστηκε ήταν αυτή της περασμένης εβδομάδας πάλι στην Καλλιθέα όταν δύο άτομα, πάλι Αλβανικής προέλευσης, σκοτώθηκαν από ένα άλλο –πάλι Αλβανό- ο οποίος βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο που δολοφονήθηκαν οι δύο πρώτοι. Κίνητρό του ήταν η εκδίκηση του Αλβανού για το θάνατο του άλλου Αλβανού και έτσι σκότωσε τους δύο Αλβανούς  Ο 31χρονος δράστης της πρώτης δολοφονίας είναι από τους δύο νεκρούς της δεύτερης δολοφονίας. 
Ο 31χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ, όπως διαπιστώθηκε, εις βάρος του εκκρεμεί μάλιστα και διεθνές ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία που είχε διαπράξει στην Αλβανία το 2001.
Όλα αυτά την ώρα που υπάρχουν κόμματα, φράξιες, οργανώσεις, παρα-οργανώσεις που ζητούν την νομιμοποίηση όλων των αλλοδαπών, προφανώς για να μπορούν να δολοφονούν «νόμιμα». Εάν αυτό δεν είναι ο ορισμός του μαζοχιμού και της δουλοπρέπειας τότε τι άλλο μπορεί να είναι;


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Σαμαράς αποκαλύπτει τι συζήτησε με ΓΑΠ

Πράκτορες των δυτικών μυστικών υπηρεσιών οι “τρομοκράτες”! Τι αποκαλύπτουν οι Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, δικαιώνονται οι διαχρονικές αποκαλύψεις μας.



Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε την αποκάλυψη – βόμβα από τα σημερινά Επίκαιρα.
Δείτε τι αποκαλύψαμε προ ετών, ακολουθήστε και τους συνδέσμους. Θα σχηματίσετε όλη την εικόνα του παρακρατικού τρόμου που την ζούμε πλέον καθημερινά:
“Λίγες μέρες μετά την έρευνα στην οικία Καραβέλα, είχαμε την αποστολή της επιστολής-βόμβα στο γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, με ένδειξη επί του φακέλου «Χρήστος Καραβέλας».”
Κοιτάξτε τώρα τι ακριβώς έγραφε η επιστολή, που απέκρυψαν τα ΜΜ”Ε”, όπως και το συμβάν της έρευνας.
O αποστολέας που είχε εμφανιστεί ως ο καταζητούμενος Καραβέλας είχε γράψει:
«Κύριε υπουργοί, με δεδομένη την εντιμότητά σας και με προσωπικό κριτήριο την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση που έχω στο πρόσωπό σας, έλαβα την απόφαση να σας αποστείλω δείγμα σημαντικών εγγράφων και απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών που αφορούν άμεσα την υπόθεση της Siemens. Σας γνωστοποιών πως πληθώρα ανάλογου υλικού βρίσκεται στην κατοχή μου. Η σύζυγός μου, Μάρθα, και ο δικηγόρος μου Ι.Μαρκουλάκος είναι ενήμεροι και θα διαχειριστούν την υπόθεση, εφόσον υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον από την πλευρά σας. Μετά τιμής, Καραβέλας Χρήστος».
Δηλαδή, ο αποστολέας γνώριζε πολύ καλά την έρευνα που έγινε με άκρα μυστικότητα από υψηλότατο κλιμάκιο, όπως και τα πρόσωπα τα οποία ερευνήθηκαν. Η έρευνα επαναλαμβάνουμε έγινε με άμεση εντολή Χρυσοχοΐδη.
Δείτε λοιπόν με την δέουσα προσοχή την ιστορία και τα συμπεράσματα δικά σας:
“Έχουμε ένα τυχαίο, βεβαίως, γεγονός, το οποίο όμως θα ήθελα να το επισημάνω. Λίγες μέρες μετά την έρευνα στην οικία Καραβέλα, είχαμε την αποστολή της επιστολής-βόμβα στο γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, με ένδειξη επί του φακέλου «Χρήστος Καραβέλας», με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του Έλληνα αξιωματικού, του υπασπιστή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη αείμνηστου Βασιλάκη. “(Στο τέλος οι λεπτομέρειες της έρευνας)
Θέλω να καταγραφεί και από την Επιτροπή μας, όπως έχει κάνει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, η οδύνη, η θλίψη, η συμπαράσταση στην οικογένεια του Αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος έπεσε εν ώρα καθήκοντος και εν ώρα υπηρεσίας και ένεκα αυτής, από μία τρομοκρατική, μαφιόζικη επίθεση.
Θέλω να ευχηθώ να μην έχουν περάσει κάποιοι οι οποίοι απειλούνται στο στάδιο πλέον της χρήσης ένοπλων μέσων. Δηλαδή είναι αρκετά περίεργο τη μία μέρα να γίνεται έρευνα στο σπίτι του κατηγορούμενου και διαφεύγοντος Καραβέλα και εντός των επομένων λίγων ημερών να έχουμε αποστολή φακέλου-βόμβα, που δεν είναι συνηθισμένο στην ελληνική τρομοκρατία, επιστολή θανάτου, με  αποστολέα το ίδιο πρόσωπο. Αυτό πρέπει να καταγραφεί.
Αυτή ήταν η αποκάλυψη μεγατόνων στην βουλή των Ελλήνων από (ποιόν άλλο;) τον Πάνο Καμμένο! Διαβάστε τώρα τα βασικά στοιχεία της έρευνας που ήταν (τι άλλο;) η περιβόητη “Martha”.
Αξίζει να διαβάσετε τι γράφαμε πολλούς μήνες πριν εδώ: Ο σύγχρονος χάρτης της (“Ελληνικής”) Τρομοκρατίας (με άφθονη λογοκρισία).
Ακόμα έχετε απορίες για το ποιός χρηματοδοτεί τη νέα τρομοκρατία στην Ελλάδα;
Δείτε και τα στοιχεία της έρευνας:
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Φωτοτυπίες ως εισερχόμενα: Από την κα Νικολακέα. Για τις κινήσεις της Αστυνομίας κυρίως. Για το C4I. Για το έγγραφο 12/5/2010 της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών. Το έγγραφο του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος για την εγκατάσταση και παραλαβή του συστήματος Ολυμπιακής Ασφάλειας C4I. Το έγγραφο της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για τη δίωξη οικονομικού εγκλήματος, αρχαιοκαπηλίας και ηθών, την εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας για την κατ’ οίκον έρευνα στην οικεία Δημητριάδου Μάρθας, συζύγου Καραβέλα. Δύο γραμματέων. Συστάσεως αυτουσίας παρακαταθήκης, Ταμείο Παρακαταθηκών, που αφορούν τα κατασχεθέντα στην οικεία Δημητριάδου Μάρθας, συζύγου Καραβέλα. Και, απαγόρευση εξόδου του κ. Τσουγκράνη.
Την άρνηση πρόσβασης στο υλικό που ζήτησε η Αστυνομία, ο διενεργών την ΕΔΕ από την Αστυνομία, λόγω του απορρήτου της ανάκρισης από την κα Νικολακέα. Εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας για την έρευνα στο σπίτι της Μάρθας Καραβέλα. Η απαγόρευση του κ. Τσουγκράνη. Μαρμαρά Αικατερίνη… 

olympia.gr

Γ. Παΐσιος: Θὰ ἔρθει ἡμέρα ποὺ ὁ κόσμος θὰ σιχαθεῖ τοὺς πολιτικούς καί θα τούς κηνυγήσει…



Ἀργότερα, ἐπισκέφθηκα τὸ Γέροντα μαζὶ μ' ἕνα φίλο μου σμήναρχο, γύρω στὰ τέλη Ὀκτωβρίου τοῦ 1993, καὶ τοῦ ἐξέφρασα τὴν ἀνησυχία μου γι' αὐτὰ ποὺ συμβαίνουν ἀπὸ τοὺς κυβερνῶντες στὴν πατρίδα μας. Ὁ Γέροντας ἀπήντησε : "Μὴ φοβᾶσαι. Ὁ Θεὸς δὲ θὰ ἐπιτρέψει νὰ γίνει κακό, ἀλλὰ...

θὰ
γίνουν ὅμως πράματα καὶ θάματα ποὺ δὲ θὰ ἐξηγοῦνται μὲ τὴ λογική. Ὁ κόσμος θὰ τοὺς σιχαθεῖ καὶ θὰ τοὺς κυνηγήσει. Ὅπως ἕνα μπαλόνι φουσκώνει καὶ ξαφνικὰ σκάει, ἔτσι θὰ σκάσουν κι αὐτοί! Δὲν μπορῶ νὰ σοὺ πῶ πιὸ πολλά". (Σέλ.425 από το βιβλίο μαρτυρίες προσκυνητών)

Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ αποκομμένη από την κοινωνία - Τους "μάντρωσε"!


Σα να μην συνέβη τίποτα, σα να βρίσκονται σε έναν δικό τους περίκλειστο "πράσινο" κόσμο όπου τίποτα δεν έχει συμβεί από χθες, ξεκίνησε και συνεχίζεται η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στην αίθουσα της Ολομέλειας. Οι δηλώσεις στήριξης των πρωτοκλασάτων στελεχών (Χρυσοχοϊδης, Ρέππας, Κατσέλη, κλπ) στον Γ.Παπανδρέου και η άρνηση του Ε.Βενιζέλου να εκτεθεί με κάποια δημόσια δήλωση, μάλλον φοβισμένος από τις ανοικτές επιθέσεις σε βάρος του, έχουν αλλάξει το κλίμα στον μικρόκοσμο της κυβέρνησης.
Από την Κ.Ο. θα ήταν έκπληξη αν θα βγει κάποια μεγάλη είδηση. Με την απειλή της διαγραφής ανά χείρας, ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου άρχισε να διαβάζει μία μάλλον αδιάφορη ή εν πάση περιπτώσει χωρίς ειδήσεις ομιλία. Ήδη διαρρέεται ότι πάμε αμέσως μετά σε ανασχηματισμό.
Για την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν ούτε Αγανακτισμένοι, ούτε λαϊκή έκρηξη, ούτε ασφυξία των Ελλήνων πολιτών από το Μεσοπρόθεσμο, ούτε ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, ούτε το χθεσινό φιάσκο με την πρόταση και ανάκλησή της στον Α.Σαμαρά για την κυβέρνηση συνεργασίας, ούτε τίποτα.
Ολα τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι ο κ.Βενιζέλος πείστηκε τελικά να συμμετάσχει στην κυβέρνηση, όχι σε οικονομικό υπουργείο, αλλά μάλλον στο Εξωτερικών. Είναι η καλύτερη λύση για την πολιτική του επιβίωση. Επίσης του προτάθηκε και οικονομικό υπουργείο, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι του προτάθηκε και συντονισμός των οικονομικών υπουργείων και θέση αντιπροέδρου.
Για το Άμυνας τίποτα δεν έχει διαρρεύσει. Ο Π.Μπεγλίτης (ο οποίος έριξε "πλάγιες βολές" στον πολιτικό του προϊστάμενο μπαίνοντας στην Βουλή, χωρίς να τον κατονομάζει βέβαια) είναι μια καλή λύση, πολύ καλύτερη από το να έρθει κάποιος που μέχρι να μάθει που είναι τα γραφεία των υπασπιστών να πρέπει να αποχωρήσει, αφού δεν υπάρχει κανένας που να πιστεύει ότι αυτή η κυβέρνηση θα επιβιώσει...
Αναβαθμίζεται επίσης ο Ανδρέας Λοβέρδος αφού υπό την ομπρέλα του υπουργείου Υγείας μπαίνει και ο τομέας των κοινωνικών ασφαλίσεων του υπουργείου Απασχόλησης.
Ορισμένα από τα σημεία της ομιλίας του:
“Εγώ έχω εμπιστοσύνη στην κοινοβουλευτική ομάδα και στο Κίνημά μας. Μπορείτε να στηριχτείτε σε μένα κι εγώ να στηρίξω την προσπάθεια να βγει η χώρα από την κρίση”. Αυτή ήταν η φράση-κλειδί με την οποία ο Γιώργος Παπανδρέου πριν από λίγο: Αφενός ζήτησε από την κοινοβουλευτική ομάδα του να του δώσει “ψήφο εμπιστοσύνης” και, αφετέρου, ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί από πρωθυπουργός.
Χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στους δύο βουλευτές (Γ. Φλωρίδη και Ε. Νασιώκα) που παραιτήθηκαν το πρωί από το βουλευτικό αξίωμα, ο πρωθυπουργός κάλεσε πολλές φορές τους βουλευτές του να μη φυγομαχήσουν και να αναλάβουν, όλοι μαζί, τις ιστορικές ευθύνες τους. “Περνάμε δύσκολη καμπή αλλά δεν πρέπει να λυγίσουμε”, είπε, τονίζοντας ότι η διαδικασία της αλλαγής είναι επίπονη για όλους.
“Εδωσα μάχες όπως κανείς άλλος”, είπε, μιλώντας σε πρώτο ενικό και σε συναισθηματικό τόνο, ενώ αναφέρθηκε –και πάλι– στα “συμφέροντα” που δεν θέλουν να ευοδωθούν οι προσπάθειες της κυβέρνησης.
Για να κλείσει δε, το θέμα της συγκυβέρνησης, ο κ. Παπανδρέου δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί την ευρύτερη δυνατή συναίνεση τόσο στη Βουλή, όσο και στην κοινωνία, επισημαίνοντας με νόημα “αλλά εμείς έχουμε την ευθύνη απέναντι στον λαό”.
Με την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας και εφόσον επαληθευτούν οι εκτιμήσεις ότι οι τόνοι στο κυβερνητικό στρατόπεδο έπεσαν, ο πρωθυπουργός θα ολοκληρώσει τον ανασχηματισμό, ο οποίος... διακόπηκε λόγω των παραιτήσεων των δύο βουλευτών και του αναβρασμού που προκλήθηκε. 


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Βελόπουλος - ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ Mega & Alter 15-6-11

Εγώ κι εσύ μαζί

Αρχαίες Ελληνικές Ενδυμασίες...



Τα ρούχα των αρχαίων Ελλήνων ράβονταν και φοριόνταν πολύ εύκολα. Συνήθως ήταν ένα τετράγωνο κομμάτι υφάσματος που δε χρειαζόταν ιδιαίτερη δουλειά για να φτιαχτεί.

Το πιο συνηθισμένο ένδυμα που φορούσαν τόσο οι γυναίκες, όσο και οι άνδρες έμοιαζε με μακριά πουκαμίσα και λεγόταν πέπλος ή χιτώνας. Πάνω απ’ αυτό φορούσαν ένα μανδύα που λεγόταν ιμάτιο. Το ιμάτιο ήταν ένα τετράγωνο ύφασμα, συνήθως μάλλινο, το οποίο έφεραν οι άνδρες κατάσαρκα και ενίοτε πάνω από τον χιτώνα, οι δε γυναίκες πάντοτε σχεδόν... ως πανωφόρι, πάνω από τον χιτώνα ή τον πέπλο.


Εισαχθέν κατά τον Ζ’ π.χ. αιώνα από την Ιωνία, το ιμάτιο θεωρείται ανατολικής προέλευσης. Μέχρι τα μέσα του ΣΤ’ π.χ. αιώνα ρίπτονταν επί του αριστερού ώμου λοξά από μπροστά προς τα πίσω, κάλυπτε δε την ράχη, πλην του δεξιού ώμου, διέρχονταν κάτω από την δεξιά μασχάλη και η άκρη αυτού κρατιόταν με το αριστερό χέρι ή και αυτή έπεφτε πάνω στον αριστερό ώμο. Ενίοτε όμως, ιδίως από τις γυναίκες, περνώντας το ιμάτιο κάτω από τη δεξιά μασχάλη ρίχνονταν πάνω από τον δεξί ώμο, αφήνοντας ακάλυπτο το μπροστινό μέρος του σώματος. Και στις δύο περιπτώσεις αυτός ο τρόπος ενδύσεως λέγονταν «επιδέξια αναβάλλεσθαι». Από δεξιά προς τα αριστερά έφεραν συνήθως το ιμάτιο οι βάρβαροι και οι δούλοι.

Από τα μέσα του Ε’ π.χ. αιώνα, το ιμάτιο καθίσταται από τις γυναίκες στενότερο, φοριόνταν κατά τον ίδιο τρόπο αλλά από τον αριστερό ώμο, ενώνονταν το μέσον αυτού με την πρώτη άκρη με πόρπες, το υπόλοιπο τυλίγονταν γύρω από τον βραχίονα και σχημάτιζε κομψότατες πτυχές. Στην αρχή ο τρόπος αυτός επικρατούσε στην ανατολική Ελλάδα (ευρήματα Δορυλαίου, Κλαζομενών, Δήλου κ.ά.). Στην κυρίως Ελλάδα εισήχθη αργότερα, χωρίς να λάβει μεγάλη διάδοση και εξαφανίσθηκε πριν από τους Περσικούς. Παρεμφερής με το ιμάτιο ήταν ο πέπλος. Οι πτυχές και των δύο αυτών ενδυμάτων, κατ’ άλλους, σχηματίζονταν μέσω του σιδερώματος ή του ραψίματος, όπως οι σύγχρονοι πλισέδες.

Από τις αρχές του Δ’ αιώνα π.α.χ.χ. ιμάτιο φέρουν μερικές φορές και έφηβοι. Οι δε άνδρες, και από προηγούμενους χρόνους, συνηθίζουν να καλύπτουν και τους δύο ώμους με το ιμάτιο και κρατούν τις δύο άκρες με το αριστερό χέρι. Έτσι η δεξιά πλευρά, που πριν ήταν ελεύθερη, τώρα καλύπτεται και ο τρόπος αυτός καλούνταν «εντός την χείραν έχειν». Σε μεταγενέστερες εποχές έχοντας επικρατήσει ποικίλοι τρόποι, ιδίως από τις γυναίκες, καλύπτονταν μερικές φορές το κεφάλι με το ιμάτιο, άλλοτε αυτό έφθανε μέχρι το έδαφος αρχίζοντας από το λαιμό ή τέλος φέρονταν υπό τις καθισμένες γυναίκες από τη μέση προς τα κάτω, αφήνοντας ελεύθερο το πάνω μέρος του σώματος.

Η διακόσμηση του ιματίου στην αρχή ήταν απλούστατη, μονόχρωμη με απλό κέντημα στις άκρες. Από την ελληνιστική όμως εποχή αυτό κατέστη πολυτελέστατο (πορφυρό, χρυσοποίκιλτο). Το ελληνικό ιμάτιο σε ευρύτερη κλίματα χρησιμοποιήθηκε στην Ετρουρία, στην Ρώμη που μόλις τον Α’ π..χ. αιώνα κατέστη ισότιμο με την Ρωμαϊκή αμφίεση. Το ιμάτιο που είχε εισαχθεί στην Ρώμη από τον Γ’ αιώνα π.χ. περιφρονούνταν και οι πολίτες που έφεραν αυτό καλούνταν graeci palliati. Ο Σκηπίων ο Αφρικανός, ο Ραβίριος, ο Ουέρρης κ.ά. κατηγορήθηκαν δημόσια ότι έφεραν το ελληνικό ιμάτιο.

Πέπλος κατά τους αρχαίους χρόνους καλούνταν το περίβλημα ή επίβλημα, το οποίο διέφερε από τη χλαμύδα ως ευρύτερο και από το ιμάτιο ως μεγαλύτερο, ωραιότερο και πολυτελές. Κατά τους ομηρικούς χρόνους ήταν γυναικείο ένδυμα, ύφασμα πολύπτυχο, πολυτελές μάλλινο έγχρωμο, πλατύ, αχειρίδωτο, άφηνε τους βραχίονες γυμνούς, συγκρατούνταν από τους ώμους με πόρπες και έφθανε μπροστά μέχρι την βάση των ποδιών και το πίσω μέρος σέρνονταν στο έδαφος. Τέτοιον πέπλο έφεραν οι Τρωάδες «ελκεσίπεπλοι» (Ομ. Ιλ. Ζ 442) και η Ελένη «τανύπεπλος» (Ομ. Οδ. δ 305).

Κατά τον Όμηρο αναγράφεται ο πέπλος ως «ποικίλος» που ήταν κεντητός (Ιλ. Ε 735), «παμποίκιλος», ολοκέντητος (Ιλ. Ζ 289), αναφέρονται πολλά επίθετα όπως: «κυανόπελος», «κροκόπεπλος» κ.λπ. Από τα έργα τέχνης αλλά και από τις γραπτές πηγές αρχαίων ποιητών και συγγραφέων φαίνεται πως ο πέπλος φορεμένος συγκρατούνταν από πόρπες. Φορούνταν όμως και άνευ πόρπων ή πόρπης από την ανοιχτή πλευρά, ο οποίος συγκρατούνταν με ζώνη απ’ τα πλευρά, από όπου και τα επίθετα του Ομήρου «βαθύζωνος» (Ιλ. Ι 594, Οδυσ. Γ 154 κ.ά.), «εύζωνος» (Ζ 467 κ.ά.) ενώ στο στήθος το ύφασμα προσέπεφτε διπλό ως «απόπτυγμα». Με τον πέπλο κάλυπταν πολλές φορές όχι μόνο το σώμα αλλά και το κεφάλι. Τέτοιον πέπλο έφεραν συνήθως κατά τις κηδείες.

Επίσης και κατά τους γάμους, όταν η νύφη ενδεδυμένη με λαμπρό πέπλο παραδίδονταν στον σύζυγο στην πόρτα του νυφικού θαλάμου. Με αυτό καλυμμένη περιγράφεται από τον Όμηρο η «κροκόπεπλος Ηώς» (Ιλ. Θ 1, Ψ 227) και από τον Ευριπίδη η «μελάμπεπλος Νυξ» (Ίων. 1150). Κατά τους ιστορικούς χρόνος ο πέπλος ήταν το κυρίως ελληνικό ένδυμα, όχι μόνο των γυναικών αλλά και των ανδρών, είδος μανδύα, με τον οποίο ήταν δυνατό να καλυφθεί όλο το σώμα και το κεφάλι και το πρόσωπο και τα χέρια. Στους πέπλους υφαίνονταν ποικίλες και θαυμαστές παραστάσεις αλλά η αρχή της τέχνης αυτής της υφάνσεως ήταν ανατολική (Ευριπ. Ίων. 1159). Οι άριστα βαμμένοι και κεντημένοι πέπλοι κομίζονταν από την Τύρο και τη Σιδώνα (Ιλιάδ. Ζ 289).

Πολλές περιγραφές πέπλων έχουμε από τους ποιητές όπως ο Ευριπίδης (π.χ. Ίων 1141) όπου περιγράφεται πέπλος έχοντας υφασμένα τον ήλιο, τη σελήνη, τους αστέρες. Μεταξύ διαφόρων άλλων περιέχονταν άγρια θηρία και άλλες ποικίλες παραστάσεις που ανήκαν στον εν Δελφοίς ναό του Απόλλωνος και χρησίμευε ως μεγαλοπρεπή σκηνή, στην οποία γίνονταν εστιάσεις. Πέπλους δεν είχαν μόνον οι πλούσιοι ιδιώτες (Ομ. Οδυς. Σ. 104) αλλά και οι ναοί, τους οποίους προσέφεραν λατρευτές (Ιλ. Ζ 274). Τον πέπλο τον διατήρησαν οι Δωριείς μέχρι τον 5ο αιώνα, ο οποίος διατηρήθηκε και από τους Ρωμαίους, ενώ οι Ίωνες σιγά σιγά τον αντικατέστησαν με τον λινό χιτώνα.




http://www.hellenicpantheon.gr/endymasia.htm 

Αναβλήθηκε ο ανασχηματισμός, ο υποταχτικός κλήθηκε στις Βρυξέλλες για εξηγήσεις


Απίστευτες εξελίξεις: Ο πρώτος στην ελληνική πολιτική ιστορία ανασχηματισμός που προαναγγέλθηκε αναβάλλεται λόγω οργής των Βρυξελλών, όπως πρώτο και μόνο έγραψε το defencenet μετά το χθεσινό ναυάγιο! O πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κλήθηκε εσπευσμένα στις Βρυξέλλες για να δώσει εξηγήσεις στην τρόικα και όπως ενημέρωσε τους στενούς του συνεργάτες "Δεν θα γίνει τίποτα σήμερα. Πάω στις Βρυξέλλες. Με κάλεσαν να παρουσιαστώ και να δώσω εξηγήσεις".

Από χθες το βράδυ όταν στις 19.30 έγινε γνωστό ότι ανακάλεσε την πρότασή του για κυβέρνηση συνεργασίας, κορυφαία μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Μπαρόζο, Γιουνγκέρ κλπ) άρχισαν να βράζουν, όπως το ίδιο συνέβη και στο Παρίσι (Σαρκοζί) και στο Βερολίνο (Μέρκελ).


Συνεργάτες του πρωθυπουργού λένε ότι θα...
τους ανακοινώσει ότι "Σε 20 ημέρες πάω για εκλογές"!

Κατόπιν αυτού, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Από άμεσες εκλογές μέχρι επαναπροσέγγιση Παπανδρέου-Σαμαρά.

apneagr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...