Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Διεθνές αρχαίο ηλιακό ρολόι


Είναι ένα από τα λιγοστά παγκοσμίως και δείχνει σωστή ώρα Ρώμης, Γαλλίας και Κίνας

Ενα από τα λιγοστά παγκοσμίως ηλιακά ρολόγια των ελληνορωμαϊκών χρόνων που έχουν εντοπιστεί άθικτα ανασύρθηκε (σ.σ. το άρθρο αναρτήθηκε στις 9/3/2010) από την αρχαιολογική σκαπάνη στο Πολύχρονο Χαλκιδικής. Το εύρημα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, καθώς τα ηλιακά ρολόγια κατασκευάζονταν για συγκεκριμένο γεωγραφικό πλάτος, δηλαδή ήταν ακριβή μόνο για τον τόπο στον οποίο συνήθως κατασκευάζονταν.

Το "Ισλαμικό Κράτος" στην Ελλάδα, του Ιωάννη Μιχαλέτου



Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα πρόσκληση, αυτή της αντιμετώπιση του "Ισλαμικού Κράτους" (Ι.Κ.) εν μέσω μίας μη-ευνοϊκής συγκυρίας, εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, της πίεσης από κράτη μέλη της Ε.Ε. για την αποβολή της χώρας από τη ζώνη Σένγκεν, παραλλήλως με ένα άνευ προηγουμένου ρεύμα μετεγκατάστασης πληθυσμού από τη Συρία προς την Ευρώπη. Τον Ιανουάριο του 2015, οι Βελγικές αρχές πληροφοριών ειδοποίησαν τις Ελληνικές περί της πιθανής παρουσίας του Αμπντέλχαμιντ Αμπαούντ στην Αθήνα.
Ένας τηλεφωνικός αριθμός σχετιζόμενος με τον ίδιο βρέθηκε να εκπέμπει από το κέντρο της Αθήνας. Η Ελληνική Αστυνομία εφόρμησε σε διαμέρισμα στο Παγκράτι και εντόπισε μια ομάδα Αλγερινών χωρίς ίχνος του Αμπαούντ. Εξαιτίας σοβαρών επιχειρησιακών λαθών εκ μέρους των Βελγικών αρχών εκτιμάται ότι χάθηκε ευκαιρία σύλληψης του ή εξεύρεσης περισσοτέρων στοιχείων για τη δράση του.
Οι Βέλγοι "αμέλησαν" να συντονίσουν τις  ενέργειες του με τις Ελληνικές αρχές εκείνη την περίοδο. Εν συνεχεία και έπειτα από τις επιθέσεις στο Παρίσι στις 23 Νοεμβρίου αποκαλύφθηκε ότι βάση στοιχείων γενετικού υλικού ο Αμπαούντ όντως βρισκόταν στην Αθήνα κατά διαστήματα, τόσο στο Παγκράτι όσο και σε διαμέρισμα στα Σεπόλια. Εν τω μεταξύ η Ελλάδα παρέδωσε στο Βέλγιο ένα ύποπτο συνεργάτη του , τον Αλγερινό υπήκοο Ομάρ Νταμάς στη κατοχή του οποίου βρισκόταν στις αρχές του 2015 το επίμαχο τηλέφωνο.
Δύο από τους βομβιστές αυτοκτονίας ο Αμάντ αλ Μοχαμάντ και ο Αλ Μαχμόντ, πέρασαν από την Ελλάδα υποδυόμενοι τους πρόσφυγες στις αρχές Οκτωβρίου όπου και ελήφθησαν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα. Σε προηγούμενο χρόνο και συγκεκριμένα στις αρχές του 2014, ο Γάλλος τζιχαντιστής υπήκοος Ιμπραχίμ Μπουντίνα ανακρίθηκε από τις Ελληνικές αρχές στη Βόρειο Ελλάδα και εν συνεχεία συνελήφθη στη Νότιο Γαλλία,ενώ βρισκόταν σε φάση προετοιμασίας βομβιστικής επίθεσης.

Ρωσία: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση να σταματήσει τα γεωπολιτικά παιχνίδια»

Ρωσία: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση να σταματήσει τα γεωπολιτικά παιχνίδια»
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να σταματήσει τα «γεωπολιτικά παιχνίδια» της και να ενωθεί με τη Ρωσία στη μάχη κατά των «τρομοκρατών», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μία ημέρα μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.
«Ελπίζω πραγματικά ότι οι Ευρωπαίοι θα βάλουν στην άκρη τα γεωπολιτικά παιχνίδια και θα ενωθούν (με τη Ρωσία) ώστε να μην επιτρέψουν στους τρομοκράτες να πάρουν τον έλεγχο της κοινής μας ηπείρου», δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ κατά την έναρξη των συνομιλιών με τον γερμανό ομόλογό του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.
Από την πλευρά του ο Γερμανός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι δεν υπάρχει χώρος για χάσιμο στις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη συριακή σύγκρουση και κάλεσε τα μέρη να μην καθυστερούν τις διαπραγματεύσεις.

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Έλληνες ερευνητές ανακάλυψαν πρωτεΐνη που παίζει ρόλο-κλειδί στην καρκινογένεση


Φως σε ένα σημαντικό γονίδιο που κωδικοποιεί μία πρωτεΐνη, η δράση της οποίας "ενορχηστρώνει" την ανάπτυξη καρκινωμάτων στο ήπαρ και στο έντερο, έριξαν Έλληνες επιστήμονες του Ερευνητικού Κέντρου Βιοϊατρικών Επιστημών Αλέξανδρος Φλέμινγκ.


Guardian: Γιατί οι βομβιστές έβαλαν στο στόχαστρο το Βέλγιο


Guardian: Γιατί οι βομβιστές έβαλαν στο στόχαστρο το Βέλγιο

Το Βέλγιο φαίνεται ως μία απίθανη τοποθεσία, για το επίκεντρο της ευρωπαϊκής εξτρεμιστικής βίας. Ομως, υπάρχουν καλοί λόγοι για τη συγκέντρωση ριζοσπαστικής δραστηριότητας σε αυτή τη μικρή χώρα, γράφει ο Guardian.

Η βρετανική εφημερίδα με την ανάλυσή της επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα γιατί οι βομβιστές έβαλαν στο στόχαστρο το Βέλγιο σήμερα. Πολλά από τα προβλήματα που οδήγησαν σε αυτό είναι κοινά σε όλο τον κόσμο και παρότι διαφέρουν σε βαρύτητα, έχουν τις ίδιες συνέπειες, σημειώνεται.

Όλα γίνονται βάσει σχεδίου λαϊκής φίμωσης αλλά…

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Κάθε φορά που γίνεται ένα μεγάλο τρομοκρατικό γεγονός, εκείνο που θα πρέπει να κάνει ο συνειδητός πολίτης είναι να εξετάσει ποιος ωφελείται μακροπρόθεσμα από αυτό το γεγονός.
Όταν έγινε το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους με πολλά ερωτήματα, έδωσε την αφορμή στους Αμερικανούς να χτυπήσουν πολλές χώρες και να επιβάλλουν την κυριαρχία τους αλλά γρήγορα αυτό το πλήρωσαν ακριβά.
Παράλληλα «άνθισαν» οι αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες που προς στιγμή καταποντίζονταν μετά από την κατάρρευση του ανατολικού Μπλοκ, ενώ εντάθηκαν τα πάσης φύσεως μέτρα ηλεκτρονικού φακελώματος. Η εκστρατεία του φόβου σε πρώτη φάση.
Τώρα έχουμε το αποκορύφωμα αυτής της εκστρατείας του φόβου που πάντα βάφεται με το αίμα αθώων ανθρώπων.
11302015TerroristGunman
Οι Τζιχαντιστές είναι το δημιούργημα των Αμερικανών καθώς ο αρχηγός τους, ο περίφημος Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, είχε εκπαιδευτεί επί χρόνια στις εγκαταστάσεις της CIA στις ΗΠΑ.

ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΧΑΜΟΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΜΑΝΤΕΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!Ποιοι βγαίνουν στη σύνταξη πριν τα 67 έτη!!!

Κατηγορίες ασφαλισμένων προλαβαίνουν να βγουν στη σύνταξη (πλήρη σύνταξη) πριν κλειδώσουν οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό και υποχρεωθούν να εργαστούν έως και το 67ο έτος.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο πρόκειται για ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ, αλλά και για μισθωτούς με ασφάλιση ΙΚΑ, ενώ υπάρχουν και αρκετοί υπάλληλοι σε ΔΕΚΟ, Τράπεζες και το Δημόσιο.

Ποιοι είναι οι τυχεροί:
1. Οι ασφαλισμένοι που έχουν την ηλικία συνταξιοδότησης πριν από τις 19/8/2015 αλλά δεν έχουν συμπληρώσει το χρόνο ασφάλισης για να κάνουν αίτηση.
2. Οι ασφαλισμένοι που έχουν τον απαιτούμενο χρόνο για να αποχωρήσουν αλλά πιάνουν την ηλικία εξόδου μετά τις 19/8/2015 και αναγκαστικά θα επιβαρυνθούν από τα αυξημένα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης.

3. Οι ασφαλισμένοι με θεμελιωμένα δικαιώματα, δηλαδή με συμπληρωμένη την ηλικία αποχώρησης και του χρόνου ασφάλισης πριν από τις 19/8/2015.
4. Οι ασφαλισμένοι που συμπλήρωσαν την ηλικία για να πάρουν μειωμένη σύνταξη πριν από τις 19/8/2015 και επιλέγουν να αποχωρήσουν αργότερα.
5. Οι ασφαλισμένοι που βάσει νόμου εξαιρούνται από την αύξηση των ορίων ηλικίας και συνταξιοδοτούνται με τις παλιές διατάξεις.


ΠΗΓΗ

Στρατηγός Μανωλάς: Ώρα να μιλήσουμε για την εθνική ασφάλεια!


Image

Η ώρα της ευθύνης έχει έρθει, λέει ο επίτημος Αρχηγός ΓΕΣ Χρίστος Μανωλάς και εκπέμπει σήμα κινδύνου για τη χώρα μας. Πρέπει να μιλήσουμε τώρα για την εθνική ασφάλεια και να κάνουμε όλα όσα προβλέπουν τα σχέδια και η κοινή λογική για περιπτώσεις κρίσης, υποστηρίζει με γραπτή δήλωσή του στο Onalert.gr. Συγκεκριμένα, αναφέρει:
"Επρεπε να τρανταχτεί το αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών από τις εκρήξεις και να θρηνήσει το Βέλγιο θύματα ,για να αρχίσουμε να ανησυχούμε για θέματα ασφαλείας ή για να το θέσω καλύτερα για την Εθνική ασφάλεια.Μέχρι σήμερα όποιος τολμούσε να θέσει θέματα εθνικής ασφαλείας και εθνικών συμφερόντων σε σχέση με το προσφυγικό ήταν φασίστας ή δεν ήταν πολιτικώς ορθώς. Σε καθε περίπτωση δεν διήπετο από ανθρωπιστικές αρχές.
Ξεκινώ από το ότι δεν είμαι ξενοφοβικός και διέπομαι από ανθρωπιστικές αρχές και το έχω αποδείξει κι έμπρακτα σε επιχειρήσεις υποστήριξης της ειρήνης που έχω διοικήσει μονάδες του Ελληνικού Στρατού, οι οποίες διακρίθηκαν για την εκτέλεση της αποστολής τους με ανθρωπιά, αμεροληψία κι ευγένεια. Με καλοσύνη κι ανιδιοτέλεια που διακρίνει τον Ελληνα.

Γάλλος αξιωματούχος της Αντιτρομοκρατικής: Είναι αδύνατον να πιάσουμε όλους τους τρομοκράτες, μας έχουν κατακλύσει


Γάλλος αξιωματούχος: Είναι αδύνατον να πιάσουμε όλους τους τρομοκράτες, μας έχουν κατακλύσει

«Το 2015 ήταν δύσκολο, φοβάμαι ότι το 2016 θα είναι φρικτό», εξομολογήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας Γάλλος αξιωματούχος των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του.
Οι επιθέσεις που σημειώθηκαν στις Βρυξέλλες δείχνουν ότι τα τζιχαντιστικά δίκτυα στο Βέλγιο αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη παραμένουν ικανά να οργανώσουν δολοφονικές επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας, όποια και αν είναι η αστυνομική πίεση που δέχονται, υποστηρίζουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και ειδικοί των υπηρεσιών ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...