Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Γ. Παΐσιος: Στόχος των δυσβάστακτων μέτρων η επιβολή του τέλειου ηλεκτρονικού οικονομικού ελέγχου!


Διαβάστε τα λόγια του γέροντα Παϊσίου και θαυμάστε με τι εκπληκτική ακρίβεια αυτός ο άγιος άνθρωπος είχε προβλέψει όλα όσα ζούμε σήμερα…«Επέβαλαν (και θα επιβάλλουν) στη χώρα μας ένα πολύ μεγάλο εξωτερικό δημόσιο χρέος, τόσο μεγάλο που, όχι μόνον να μη μπορούμε να το ξεχρεώσουμε, αλλά ούτε τους τόκους αυτού του δανείου να μην προλαβαίνουμε», με αυτό καταφέρνουν με εύλογη δικαιολογία να επιβάλλουν στο λαό ένα οικονομικό πρόγραμμα εξόντωσης, έως εσχάτων.

Θα επιβάλλουν συνεχώς νέα οικονομικά μέτρα, δυσβάστακτα, φόρους ασήκωτους και πάρα πολλά άλλα μέτρα, έτσι ώστε να κάνουν το λαό να αγανακτήσει.
Και τι θα πετύχουν με αυτό; Ακούστε : «Ο λαός, καταπιεζόμενος από τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα, θα ζητάει κάποια στιγμή να ξανασάνει, αλλά αυτή τη στιγμή δεν πρόκειται να του τη χαρίσουν ποτέ, παρά μόνον έως ότου σκύψει το κεφάλι του εντελώς στο έδαφος, δηλώνοντας τέλεια υποταγή στο καινούργιο τους σύστημα. Θα λένε: Έχετε δίκιο που διαμαρτύρεσθε, όμως έχετε μεγάλο εξωτερικό χρέος και αυτοί που έχουν πολλά λεφτά φοροδιαφεύγουν», για να μη σας επιβάλλουμε άδικα μεγάλους φόρους κτλ,πρέπει να αποδεχθείτε το τέλειο σύστημα ηλεκτρονικού οικονομικού ελέγχου. Έτσι ώστε να βλέπουμε ποιοι είναι οι νομοταγείς πολίτες και ποιοι οι φοροφυγάδες. Ταυτόχρονα θα παρέχουν μέσω του ηλεκτρονικού οικονομικού συστήματος πολλές διευκολύνσεις.
π. Παΐσιος, αγιορείτη ιερομονάχου Χριστοδούλου Αγγελόγλου, από το βιβλίο του «Σκεύος εκλογής»
 
 
 
 Πενταπόσταγμα
πηγη

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Γιατί πρέπει να είναι ο Στρατηγός Γράψας ο νέος ΥΕΘΑ των ενενήντα ημερών!


Γράφει ο Μακρυγιάννης Χρήστος - Ανώτερος Αξιωματικός ε.α  -  Είχα την τύχη να υπηρετήσω επί πολλά χρόνια με τον σημερινό Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωσταράκο. Ο Στρατηγός Κωσταράκος είναι από τα στρατιωτικά μυαλά που σπάνια είχαμε την τύχη να έχουμε στην Πατρίδα μας ανώτατου και υψηλού επιπέδου στρατιωτικός, μάχιμος, άριστος γνώστης των Νατοϊκών πραγμάτων, σκέψεων, αποφάσεων, ενεργειών. Το θυμάμαι στο Fort Bliss του Texas να συναγωνίζεται ως νεαρός υπολοχαγός και να κοντράρεται στα ίσα με άλλους αξιωματικούς των συμμαχικών δυνάμεων και πάντα να διακρίνεται. Τον ξανασυνάντησα ως Ταγματάρχη Διοικητή της Μονάδος ΧΩΚ όπου έγραψε Ιστορία.

Απαίτησε και είχε πολύ μεγάλη υψηλή κατάρτιση από τα στελέχη του και δεν δίστασε να τοποθετήσει μικρούς αξιωματικούς σε βαθμό ως στρατοπεδάρχες και ως αξιωματικούς ελέγχου πυρός.
Άριστος γνώστης της ψυχολογίας του μαχητή κατόρθωσε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα η Μονάδα να είναι μια από τις καλύτερες μονάδες σε συμμαχικό επίπεδο!
Τοποθετώντας τότε απλά, αλλά ουσιώδη για τον μαχητή πράγματα όπως η τιμητική τοποθέτηση της Ελληνικής Σημαίας στην στολή των μαχητών που έπαιρναν μέρος στην πολεμική εκπαίδευση της Μονάδος στο Πεδίο Βολής Κρήτης πέτυχε θαύματα.
Δημιούργησε έτσι μια σειρά αξιωματικών που έπιναν νερό στο όνομα του . Άριστος ,δίκαιος και αγαπητός οι αξιωματικοί του ,είχαν να το λένε μεταξύ τους.
Οργανωτικός αλλά και αυστηρός κριτής είχε το κάτι που τον ξεχώριζε και φεύγοντας από την μονάδα άφησε άριστη υποδομή η οποία φάνηκε τον χειμώνα του 96 στα. ΙΜΙΑ.
Στα χρόνια που πέρασαν πάντα τον παρακολουθούσαμε και τον καμαρώναμε...
Η ξαφνική και απότομη τοποθέτηση σε Αρχηγό ΓΕΕΘΑ μας γέμισε χαρά και υπηρηφάνεια αλλά μετά από τις πρώτες ώρες άρχισαν τα πρώτα ερωτηματικά!
Είναι έτοιμος ο Στρατηγός Κωσταράκος στην ηλικία των 55 χρονών να ηγηθεί στο πόστο του Α/ΓΕΕΘΑ ; Που δεν είναι καθαρά στρατιωτικό πόστο;
Είναι έτοιμος να διατάξει αν χρειαστεί το κάτι παραπάνω ; είναι έτοιμος να συγκρουστεί με την πολιτική εξουσία;
Θα μου πείτε μα πώς να συγκρουστεί μετά από την άμεση επιλογή του σε A/ΓΕΕΘΑ και τη προαγωγή του σε λιγότερο από χρόνο σε Στρατηγό ;
Απλά αναρωτιέμαι γιατί δεν βλέπω το Στρατιωτικό συμβούλιο να έχει το κάτι παραπάνω.
Πάμε στον ΥΕΘΑ! Ο υπουργός Μπεγλίτης απέδειξε ότι δεν μπορεί να σταθεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ...
Ένας Υπουργός Αμύνης είναι περίπου ίσος με τον Πρωθυπουργό ο κ.Μπεγλίτης δεν έχει ούτε την πολιτική πυγμή ούτε το σθένος να είναι ίσος μεταξύ ίσων είναι δε πολύ χαμηλά στην ιεραρχία του πολιτικού κόσμου, ενώ η σύγκριση για το σεβασμό μεταξύ των Αξιωματικών είναι άστα να πάνε.
Ο Μπεγλίτης χωρίς να μπορεί να πείσει, καταδιωκόμενος από το σύνδρομο του ΑΝΥΕΘΑ και μη έχοντας τον ανάλογο σεβασμό από τους Αρχηγούς προσπάθησε με μια σειρά άστοχων ενεργειών να πείσει για το αντίθετο !
Είναι το ίδιο που στις μάχιμες μονάδες όταν τυχαίνει ο Υποδιοικητής να γίνεται Διοικητής.Τον βλέπεις πάντα Υποδιοικητή! Σε όλες τις ενέργειές του φάνηκε ο εκνευρισμός του και νταηλίκι του και όχι η ψυχραιμία του!
Μόνο που Αξιωματικοί δεν είναι κομματάρχες και δεν καταλαβαίνουν από αυτά και εδώ αναφερόμαστε σε αξιωματικούς χαμηλών βαθμών και καθημερινών μαχητών, όχι χαρτογιακάδων !
Εδώ είναι ή ώρα του Στρατηγού Γράψα είναι η στιγμή που θα δώσει στο Στράτευμα το ηθικό και το τσαμπουκά που του λείπει !
Είναι η ώρα της δικαίωσης του Στρατηγού που απαλλαγμένος από τα πολιτικά τερτίπια της κ.Μπακογιάννη τον Αύγουστο του τότε. Που πιστεύοντας ότι έγινε χαλίφης στην θέση του χαλίφη παραίτησαν ένα πανάξιο Αξιωματικό για να μην στενοχωρήσουν τα Αμερικανάκια !
Είναι αυτός που αυτήν την στιγμή θα ενώσει το Στρατό με τον λαό και τον πολιτικό κόσμο!
Θα δώσει όραμα στους Αξιωματικούς και έχοντας μαζί του τον αγωνιστή Α/ΓΕΣ Ζαζιά που θα οργώσει τον ¨Έβρο και τα νησιά, έχοντας δε τον Α/ΓΕΕΘΑ Κωσταράκο να ενώσει με τις γνώσεις του και το μυαλό του την Αεροπορία και το Ναυτικό θα πετύχουμε θαύματα !
Ο ΓΡΑΨΑΣ δεν είναι Χηνοφώτης να αφήσει τον Τούρκο πιλότο που σκότωσε το σμηναγό Ηλιάκη να ζήσει. Θα τον έπνιγε στο Πέλαγος και αυτό θα φτάσει στον πυροβολητή στην Σάμο!.
Αν οι Πολιτικοί θέλουν να ξεφύγουν από την μιζέρια που αυτήν την δύσκολη χρονικά και ιστορικά στιγμή έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και όχι με υψηλό ηθικό που λέει ο άσχετος Μπεγλίτης τώρα είναι η ώρα της Πατρίδος
Η επιλογή του Γράψα ως Υπουργού Εθνικής Αμύνης θα απογειώσει το Στράτευμα χωρίς ο Στρατηγός να έχει πολιτικούς στόχους και ρόλους ,αλλά απλά θα του δώσει ηθικό και τσαμπουκά που τόσο λείπει αυτήν την ώρα από τον Στρατό μας !
Είναι από αυτά τα μικρά πράγματα που κάνουν τους Στρατιωτικούς να ξεχωρίζουν από του άλλους δημοσίους υπαλλήλους κ Υπουργέ των οικονομικών Βενιζέλο , είναι οι άνθρωποι που για ένα τσίγκινο Μετάλλιο έστω και μετά Θάνατο σκοτώνονται στα Βράχια ,στα Πελάγη στον Αέρα .



olympia

Βασίλης Μιχαλολιάκος: Εντολές φασιστικού τύπου δεν ακολουθώ. Ναι στην πληρωμή των εργαζομένων, όχι στην παράνομη πληρωμή των εργολάβων!


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada
http://olympiada.files.wordpress.com/2011/11/mixaloliakos.jpg?w=162&h=200Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος με αφορμή την απίστευτη “εντολή” που απέστειλε στους δήμους, σύμφωνα με την οποία έπρεπε να παρακρατηθούν μεροκάματα των εργαζομένων στην καθαριότητα κατά τις ημέρες απεργίας… ακόμα και αν αυτοί αποδεδειγμένα είχαν δουλέψει!
«Αυτή η απόφαση είναι παράνομη και αντιδημοκρατική και δεν πρόκειται να την εφαρμόσουμε.
 Οι εργαζόμενοι που ήταν στη δουλειά τους και εργάσθηκαν θα πληρωθούν κανονικά με προσωπική μου εντολή. Δεν μπορείς να κόβεις το μεροκάματο ανθρώπων που δούλεψαν για το ψωμί της οικογένειάς τους. Αυτό δεν είναι μόνο παράνομο αλλά και ανήθικο.
Είμαι βέβαιος ότι η νέα ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών θα πράξει το αυτονόητο. Να πάρει πίσω μια απόφαση που έτσι και αλλιώς η εφαρμογή της θα σήμαινε παράβαση του Νομού και της ηθικής»
Στην εκπομπή “η ώρα του δημάρχου” σήμερα στο κανάλι 1 συμπλήρωσε ότι “Παράνομες είναι οι πληρωμές προς τους ιδιώτες εργολάβους καθαριότητας που κάποιοι έσπευσαν να τους βάλουν από την πίσω πόρτα. Να δούμε πως θα τολμήσουν να τους πληρώσουν, πως θα υπερβούν τον νόμο. Οι εργαζόμενοι στον Πειραιά έδωσαν τιτάνιο αγώνα για να διατηρήσουν καθαρό τον Πειραιά, εργάστηκαν σκληρά αποδεδειγμένα. Εντολές φασιστικού τύπου δεν ακολουθώ.”

Η Τουρκία είναι έτοιμη να επιτεθεί εναντίον της Ελλάδας


Γράφει ο Χρήστος Παπαβασιλείου


1. ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Με την εκλογή του ως Πρωθυπουργός της Τουρκίας ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ διαπίστωσε τα εξής προβλήματα στην χώρα του:
α. Το βαθύ κεμαλικό κράτος ήταν διεφθαρμένο με αποτέλεσμα η ΤΟΥΡΚΙΑ να.....


παρουσιάζει μεγάλο έλλειμμα στον ετήσιο κρατικό της προϋπολογισμό.
β. Τα κέρδη από τις όποιες επενδύσεις είχαν γίνει κατέληγαν όχι στον κρατικό προϋπολογισμό αλλά σε μια ολιγαρχία του κεμαλικού καθεστώτος.


γ. Υπήρχαν τεράστια ποσά μαύρου χρήματος τα οποία προέρχονταν από προωθήσεις λαθρομεταναστών και εμπόριο ναρκωτικών που εκμεταλλεύονταν άνθρωποι του κεμαλικού καθεστώτος για ίδιο όφελος.
Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ όμως είναι ένας βαθιά θρησκευόμενος πολιτικός εξαιρετικά εύστροφος που έχει και άλλα τρία βασικά χαρακτηριστικά:


α. Είναι πατριώτης της ΤΟΥΡΚΙΑΣ.
β. Είναι υπέρμετρα φιλόδοξος
γ. Δεν τηρεί τις συμφωνίες με τους συνομιλητές του, οι οποίοι αποδέχονται την παγκοσμιοποίηση.


Αυτά τα χαρακτηριστικά τον καθιστούν επικίνδυνο και μη ελεγχόμενο. Ειδικότερα:
Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ μετά τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης άρχισε να τοποθετεί δικούς του ανθρώπους (νεοθωμανικής ιδεολογίας) σε θέσεις κλειδιά με απώτερο σκοπό να έχει αρκετή πληροφόρηση για την διαφθορά και το μαύρο χρήμα. Ειδικά αυτό κατάφερε να το εντάξει στον κρατικό προϋπολογισμό. Ειδικά για τους λαθρομετανάστες αφού διαπίστωσε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες δεν τους ήθελαν και ακολούθησαν μια πιο σκληρή πολιτική απέναντί τους κατάλαβε, ότι αυτοί θα έμεναν στην ΕΛΛΑΔΑ αναγκαστικά επομένως θα επιβάρυναν τον κρατικό προϋπολογισμό της γειτονικής χώρας με την οποία έχουν μεγάλες διαφορές. Προσπάθησε δηλαδή, (μέσω των λαθρομεταναστών) διαβλέποντας ότι η ΕΛΛΑΔΑ μετά τους ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ πιθανόν να υποστεί οικονομική ύφεση, να εντείνει το πρόβλημα αυτό. Ένδειξη για αυτό αποτελεί το γεγονός ότι οι λαθρομετανάστες περνούν ακόμη και μέρα μεσημέρι εν’ μέσω τουρκικών φυλακίων επανδρωμένων οι οποίοι κάνουν πως δεν βλέπουν. Ταυτόχρονα εκείνος άρχισε να κλείνει συμφωνίες προς όλες τις κατευθύνσεις και όχι μόνο με το ΝΑΤΟ (ΡΩΣΙΑ, Ν. ΚΟΡΕΑ, ΚΙΝΑ) για προμήθειες εξοπλισμών και πέτυχε σε αυτές τις συμφωνίες να υπάρχει συμπαραγωγή με αποτέλεσμα την δημιουργία βαριάς αμυντικής βιομηχανίας και την μεταφορά τεχνογνωσίας στην χώρα του. Αυτήν την στιγμή η ΤΟΥΡΚΙΑ φιλοδοξεί στο άμεσο μέλλον να ενταχθεί στις χώρες που κατασκευάζουν οπλικά συστήματα. Στον τομέα της ενέργειας ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ έχει κλείσει συμφωνίες με πολύ ευνοϊκούς όρους για την ΤΟΥΡΚΙΑ με ΡΩΣΙΑ και ΝΑΤΟ. Επίσης καλλιεργεί ένα διεθνές προφίλ ότι στην ΤΟΥΡΚΙΑ υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση (αποδυναμώνοντας το κεμαλικό καθεστώς) με την οποία η Διεθνής Κοινότητα μπορεί να κλείνει συμφωνίες με αυτήν που να υλοποιούνται αμέσως υπονομεύοντας ταυτόχρονα την αποτελεσματικότητα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ διεθνώς στην περιοχή αυτή. Ένδειξη για το γεγονός αυτό αποτελεί ότι στις περιοχές τις οποίες εξέρχονται τα ερευνητικά σκάφη τους αμέσως μετά ή λίγο αργότερα εκτελείται εκεί ΝΑΤΟΪΚΗ ή ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ.


2. ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ


ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ


Από το 2004 έως το 2008 οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΤΕΔ) ανανέωσαν όλο το πεπαλαιωμένο υλικό τους δηλαδή:


α. Αγοράστηκαν νέου τύπου άρματα LEO 2A4 με τα οποία εξοπλίστηκε κυρίως η 1η ΣΤΡΑΤΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ.


β. Εκσυγχρονίστηκαν τα άρματα Μ-60 σε Μ-60 SABRA στο ΙΣΡΑΗΛ με δυνατότητες και οπλισμό ανάλογο του LEO 2A4. Kαι αυτά τοποθετήθηκαν κυρίως ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΣΤΗΝ 1η ΣΤΡΑΤΙΑ.


γ. Δημιούργησαν δύο νέα Συντάγματα Μηχανικού έναντι του ΕΒΡΟΥ και τα εξόπλισαν με νέου τύπου γεφυροφόρα αρματα τα οποία έχουν δυνατότητα να γεφυρώσουν τον ΕΒΡΟ ποταμό εντός 4 λεπτών.


δ. Εξόπλισαν το πυροβολικό τους επίσης έναντι του ΕΒΡΟΥ με πυροβόλα FIRTINA αντίστοιχων δυνατοτήτων με τα γερμανικά ΠΑΝΤΣΕΡ όμως σε διπλάσιο αριθμό από τα αντίστοιχα Ελληνικά PANZER 2000.


ε. Κατήργησαν τα ενδιάμεσα στρατηγεία (Μεραρχίες) μεταξύ των Σωμάτων Στρατού και των Ταξιαρχιών ώστε η μεταβίβαση των διαταγών να είναι άμεση από τα Σώματα Στρατού προς τις Ταξιαρχίες (μονάδες ελιγμού). Με αυτόν τον τρόπο απόκτησαν ευέλικτη διοίκηση. Εξαίρεση αποτελούν μόνο, η 52 Τεθωρακισμένη Μεραρχία (ΤΘΜ) η οποία απαλλάχτηκε από την αποστολή της φύλαξης της ΚΩΝ/ΠΟΛΗΣ και τέθηκε πια ξεκάθαρα ως στρατηγική εφεδρεία της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ, και επίσης η νεοδημιουργηθείσα 23 Μηχανοποιημένη Μεραρχία Πεζικού η οποία ανέλαβε την ασφάλεια της Πόλης.


στ. Ενίσχυσαν τις Ταξιαρχίες τους με μία (1) επιπλέον μονάδα ελιγμού και μία Μοίρα Πυροβολικού με αποτέλεσμα να υπερέχουν αριθμητικά σε μέσα και προσωπικό έναντι των αντιστοίχων Ελληνικών. Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι αυξήθηκαν τα Μηχανοκίνητα Τάγματα Πεζικού και τα Βαρέα Όπλα Πεζικού (ΒΟΠ). Παράλληλα τα Τεθωρακισμένα τους παρότι μειώθηκαν κατά 351, αντικαταστάθηκαν πλήρως με τελευταίας γενιάς και αναβαθμισμένα άρματα


ζ. Όλες οι Ταξιαρχίες που καταργήθηκαν, το υλικό τους μεταφέρθηκε σε νέους Σχηματισμούς που δημιουργήθηκαν, όχι μόνο με το ρόλο της εκπαίδευσης αλλά και αυτού της εσωτερικής ασφαλείας. Για πρώτη φορά Η ΤΟΥΡΚΙΑ στην διαμάχη της με την ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ. ΠΡΙΝ ΤΟ 2004 ΕΙΧΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΟΧΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΞΑΓΑΓΕΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΗΝ 52η ΤΘΜ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΣΤΡΑΤΙΑ και το 4ο ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ (ΣΣ) για την ΣΤΡΑΤΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ. Το 4ο ΣΣ πριν το 2004 είχε ρόλο εσωτερικής ασφαλείας. Καθώς όμως δημιουργήθηκε ένας νέος σχηματισμός αυτό έγινε καθαρή Στρατηγική εφεδρεία του ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΓΕΕΘΑ που πιθανόν να ενεργήσει υπέρ της ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ.


η. Στην ΣΤΡΑΤΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ οι ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ ΠΕΖΙΚΟΥ έχουν αναδιοργανωθεί από απλές ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ ΠΕΖΙΚΟΥ σε μηχανοποιημένες ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ ΠΕΖΙΚΟΥ οι οποίες εκπαιδεύονται εξ’ ολοκλήρου και αποκλειστικά σε αποβατικές επιχειρήσεις. Επίσης οι ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ είναι προσανατολισμένες στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και όχι νότια. Δεν αποκλείεται όμως με αναδιάταξη της ναυτικής δυνάμεως να υπάρξει χτύπημα στο καστελόριζο.


θ. Στο Πυροβολικό εκτός από το Οργανικό Πυροβολικό των Ταξιαρχιών (δύο μοίρες πυροβολικού δηλ 36 πυροβόλα) στα σώματα στρατού της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ υπάρχουν Συντάγματα Πυροβολικού τα οποία έχουν 2 Μοίρες Πυροβόλων και μια Μοίρα Πυραύλων MLRS (με βεληνεκές από 40 χλμ έως 80 χλμ και έκταση καταστροφής περίπου 40 στρεμμάτων). Για την ΣΤΡΑΤΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ υπάρχει ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΒ ανάλογης σύνθεσης και για το 4ο ΣΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΒ ΠΥΡΑΥΛΩΝ.


ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ


Η ΤΟΥΡΚΙΑ μετά τα ΙΜΙΑ είχε τακτικό μειονέκτημα έναντι της ΕΛΛΑΔΟΣ στο ΑΙΓΑΙΟ λόγω των θέσεων που είχαν οι βάσεις της. Έτσι εξόπλισε την βάση στην ΣΜΥΡΝΗ (IZMIR) με ταχέα σκάφη (τορπιλάκατους, πυραυλάκατους) με πιθανότερο σκοπό σε μια κρίση με την ΕΛΛΑΔΑ να μπλοκάρει τις μεγάλες μονάδες επιφανείας του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ που βρίσκονται στην ΣΑΛΑΜΙΝΑ και θα εξέλθουν από εκεί με κατεύθυνση το βορειοανατολικό αιγαίο μέσα στο σύμπλεγμα των ΒΟΡΕΙΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ. Σε αυτό το σύμπλεγμα Νησιών πιθανόν τα ταχέα Σκάφη του ΤΠΝ να αποδειχτούν περισσότερο αποτελεσματικά από τις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΙΝΗΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ. Επίσης εξόπλισε την Ναυτική Βάση AKSAZ με μεγάλες μονάδες επιφανείας (φρεγάτες υποβρύχια) με πιθανότερο σκοπό να μπλοκάρει τις Ελληνικές Μονάδες που θα ξεκινήσουν από την ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ αλλά και Ταχέα Σκάφη τα οποία μάλλον θα χρησιμοποιηθούν στο σύμπλεγμα των Νότιων Κυκλάδων. Με αυτόν τον τρόπο οι βαριές μονάδες του ΤΠΝ οι οποίες θα εξέλθουν από τα στενά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για ναυτικό αποκλεισμό του στόχου που θα έχουν βάλει και επιπλέον για παρενόχληση του 4ου Σώματος Στρατού στην ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ. Το πλεονέκτημα του Ελληνικού ΠΝ έναντι του ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ έχει πιθανόν πλέον χαθεί.


ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ


Η ΤΠΑ είναι διατεταγμένη ώστε να αμύνεται μαζικά από Βορρά και να επιτίθεται κατά κύματα στα δυτικά. Επιθετικά είναι προσανατολισμένη σε τρείς άξονες:


α. Στον Βόρειο άξονα ο οποίος προσανατολίζεται στον ΕΒΡΟ.


β. Στον Κεντρικό άξονα, που είναι και το μεγαλύτερο μέρος της δύναμής της, ο οποίος προσανατολίζεται στο βορειοανατολικό ΑΙΓΑΙΟ.


γ. και στον Νότιο άξονα στον οποίο δεν έχει ουσιαστική απειλή.


Είναι διατεταγμένη επιθετικά με τέτοιο τρόπο ώστε:


α. Να επιτύχει αεροπορική υπεροχή στην ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ.


β. Αεροπορική Κυριαρχία στο Βορειοανατολικό ΑΙΓΑΙΟ.


γ. Υποστήριξη των ναυτικών επιχειρήσεων στο ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ.


3. ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ


Από το 2008, μόλις άρχισε να διαφαίνεται το οικονομικό πρόβλημα της ΕΛΛΑΔΑΣ άρχισαν και οι μετακινήσεις επιθετικών μονάδων στον ΕΒΡΟ. Η τελευταία μετακίνηση αφορά ΤΘΤ που έγινε το καλοκαίρι του 2010 και αφορά την 1η ΤΘΤ. Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ έχει λάβει καθαρά επιθετική (όχι πολεμική) διάταξη και έχει άμεσα διαθέσιμες εφεδρείες. Μπορεί να μεταπέσει σε πολεμική διάταξη (χώροι διασποράς, χώροι τελικού προορισμού) μέσα σε 24 έως 48 ώρες. Δηλαδή η ΤΟΥΡΚΙΑ έχει πλέον την δυνατότητα αν ένα θερμό επεισόδιο που δεν θα εξελιχτεί θετικά για αυτήν σε διπλωματικό επίπεδο να το μεταβάλλει σε ολιγοήμερη πολεμική σύρραξη με προφανές πλέον το τακτικό πλεονέκτημα διακλαδικά.


Για τον λόγο αυτό έχει ενισχύσει την εθνική διαπαιδαγώγηση στην μουσουλμανική μειονότητα με επισκέψεις συνεχώς Τούρκων Πολιτικών αλλά και με τις συνεχείς επισκέψεις διπλωματών στα ΣΚΟΠΙΑ και την ΑΛΒΑΝΙΑ οι οποίες και αυτές με την σειρά τους πυροδοτούν εθνικές μειονότητες όπως οι Τσάμηδες και η υποτιθέμενη μακεδονική μειονότητα (αυτά αναφέρονται καθημερινά στα δελτία πληροφοριών της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ). Ταυτόχρονα ο Τούρκος Πρωθυπουργός τείνει χείρα φιλίας και προτείνει επιχειρηματική συνεργασία, με το προφίλ όμως του ισχυρού πλέον και με το ιδιαίτερο προσωπικό χαρακτηριστικό που δείχνει ότι, όταν νιώθει ισχυρός παραβιάζει τις συμφωνίες που υπογράφει.


4. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ


Μια από τις αρχές του πολέμου είναι το στοιχείο του αιφνιδιασμού. Σύμφωνα με την αρχή αυτή, το να έχει ο εχθρός πλήρη άγνοια των όσων πρόκειται να συμβούν δεν είναι τόσο ουσιώδες, όσο είναι ν’ αντιληφθεί την ενέργεια τόσο αργά, ώστε να μη διαθέτει το χρόνο για αποτελεσματική αντίδραση. Εκτιμάται ότι η ΤΟΥΡΚΙΑ εφαρμόζει σε πλήρη έκταση αυτήν την αρχή του πολέμου καθόσον:


α. Η ΤΟΥΡΚΙΑ διέβλεψε το οικονομικό πρόβλημα της ΕΛΛΑΔΑΣ πολύ νωρίς και προσπάθησε να το ενισχύσει μέσω των λαθρομεταναστών, καθώς προωθούσε και προωθεί συνεχώς λαθρομετανάστες οι οποίοι επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό της ΕΛΛΑΔΑΣ. Η ίδια όμως εισπράττει για τον κάθε λαθρομετανάστη από 1000 έως 1500 δολάρια.


β. Αύξησε τους εξοπλισμούς, ενέταξε αυτούς σε μονάδες που βρίσκονται έναντι της ΕΛΛΑΔΑΣ και αναδιάταξε της μονάδες αυτές επιθετικά όταν στην ΕΛΛΑΔΑ άρχισε να διαφαίνεται η οικονομική κρίση.


γ. Αμφισβητεί διεθνώς την αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Κυβέρνησης στην περιοχή ενώ διαφημίζει την δική της αποτελεσματικότητα προσπαθώντας να έχει το προφίλ του ισχυρού.


δ. Με τις συνεχείς παραβιάσεις και παραβάσεις στο ΑΙΓΑΙΟ προσπαθεί, εκτός από το να αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία, να επιβαρύνει και τον Ελληνικό Κρατικό προϋπολογισμό με μεγάλα ποσά που χρειάζεται για την συντήρηση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ εντείνοντας έτσι το οικονομικό πρόβλημα της ΕΛΛΑΔΑΣ την ίδια ώρα που η ΤΟΥΡΚΙΑ παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη με γοργούς ρυθμούς.


ε. Παρ’ όλα τα παραπάνω η ΤΟΥΡΚΙΑ δείχνει ότι τείνει χείρα φιλίας προς την ΕΛΛΑΔΑ έχοντας πάντα όμως το προφίλ του ισχυρού, ενώ ταυτόχρονα υπονομεύει τις διπλωματικές σχέσεις της ΕΛΛΑΔΟΣ με τις υπόλοιπες γειτονικές χώρες βάζοντάς τες να εγείρουν θέματα μειονοτήτων. Αυτές οι χώρες αποκαλούν την ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ (ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΑΜ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ).


Από τα προαναφερθέντα προκύπτει ότι η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΕΝΤΕΙΝΕΙ, ΟΤΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΥΤΟ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΑΝΑΔΙΑΤΑΣΕΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΧΟΝΤΑΣ ΥΠ’ ΟΨΙΝ ΤΗΣ ΟΤΙ ΜΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ (ΜΕΡΙΚΗ ή ΟΛΙΚΗ) ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ ΘΑ ΤΗΣ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.



http://greeknation.blogspot.com/

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ–ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΥΡΙΟ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ!!!


ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 23/10/2011 ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ!!! «Αυτή τη στιγµή, η πιο αποτελεσµατική και συνετή οδός είναι να εφαρµοστεί η συµφωνία των ευρωπαίων ηγετών που επετεύχθη τον Ιούλιο και να ενισχυθεί κατάλληλα» τονίζει σε άρθρο του στο «Βήµα της Κυριακής» (και για τους «Financial Times») ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) κ. Λ. Παπαδήµος. Ο κορυφαίος σύµβουλος επί των οικονοµικών του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου προειδοποιεί για ενδεχόµενες σοβαρές επιπτώσεις ενός µεγάλου µη εθελοντικού κουρέµατος του χρέους για τις ελληνικές τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταµεία, την πραγµατική οικονοµία και τελικά τον έλληνα φορολογούµενο.
Καθώς η ελληνική κρίση χρέους έχει πλέον κλιµακωθεί, το ίδιο συµβαίνει µε τα αιτήµατα αναδιάρθρωσης του δηµόσιου χρέους της χώρας µε σκοπό την υποστήριξη της βιωσιµότητας του χρέους, τη βελτίωση των προοπτικών µακροπρόθεσµης ανάπτυξης και τη µείωση του ηθικού κινδύνου (moral hazard). Ωστόσο, στην πραγµατικότητα, τα πιθανά οικονοµικά οφέλη της αναδιάρθρωσης του χρέους θα είναι πολύ µικρότερα από ό,τι συχνά προβλέπεται, ενώ η διαδικασία αυτή συνεπάγεται σηµαντικούς κινδύνους για την Ελλάδα και την ευρωζώνη.

Τα οφέλη της αναδιάρθρωσης του χρέους από µια χώρα της ζώνης του ευρώ εξαρτώνται από την κατανοµή του χρέους ανάµεσα στους πιστωτές και τη δυνατότητα που έχουν να απορροφήσουν απώλειες τέτοιου είδους χωρίς κρατική στήριξη. Ωστόσο υπάρχουν επίσης χρηµατοδοτικοί περιορισµοί και διασυνδέσεις που απορρέουν από τη λειτουργία της ευρωπαϊκής Νοµισµατικής Ενωσης και την ενοποίηση των χρηµατοοικονοµικών αγορών και µπορούν να υποβαθµίσουν τα οφέλη και να δηµιουργήσουν συστηµικούς κινδύνους.

Στην περίπτωση της Ελλάδας στο τέλος Ιουλίου του 2011 η ονοµαστική αξία του χρέους της κεντρικής κυβέρνησης ήταν 366 δισ. ευρώ. Σχεδόν το 30% ήταν σε ελληνικά χέρια, κυρίως στα χέρια τραπεζών, συνταξιοδοτικών ταµείων και ασφαλιστικών εταιρειών. Μια σηµαντική µείωση της ονοµαστικής αξίας του ελληνικού χρέους που κρατούν στα χέρια τους αυτά τα ιδρύµατα θα πρέπει να αντισταθµιστεί σε µεγάλο βαθµό από την οικονοµική στήριξη της κυβέρνησης. Επίσης, οι απώλειες για τα ελληνικά νοικοκυριά και για όσους, εκτός των οικονοµικών ιδρυµάτων, κατέχουν δηµόσιο χρέος θα πλήξουν την οικονοµική δραστηριότητα και τα φορολογικά έσοδα. Αλλο ένα µεγάλο µέρος του ελληνικού δηµόσιου χρέους βρίσκεται στα χέρια επίσηµων θεσµών. Στο τέλος Ιουλίου 2011 οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης, το ∆ιεθνές Νοµισµατικό Ταµείο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και άλλοι επίσηµοι θεσµοί κατείχαν σχεδόν το ένα τρίτο του ελληνικού δηµόσιου χρέους. Για θεσµικούς, πολιτικούς και νοµικούς λόγους δεν µπορεί να υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους που θα οδηγήσει σε απώλειες για τους επίσηµους αυτούς θεσµούς. Εποµένως µόνο η αναδιάρθρωση του 40% περίπου του συνολικού δηµόσιου χρέους της Ελλάδας που βρίσκεται στα χέρια ξένων ιδιωτών επενδυτών θα µπορούσε να αποφέρει καθαρά οικονοµικά οφέλη. Ενα «κούρεµα» 50% θα µειώσει το συνολικό χρέος κατά περίπου 20%. Οι αρνητικές συνέπειες για την Ελλάδα µιας «σκληρής», µη εθελοντικής αναδιάρθρωσης του χρέους και µιας χρεοκοπίας (sovereign default) δεν περιορίζονται στο κόστος της επανακεφαλαιοποίησης των εγχώριων τραπεζών και της στήριξης των ασφαλιστικών ταµείων. Οι επιπτώσεις για την εµπιστοσύνη, για τη ρευστότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήµατος και την πραγµατική οικονοµία θα είναι πιθανόν σηµαντικές, παρ’ ότι είναι δύσκολο να προβλεφθούν και να ποσοτικοποιηθούν. Επιπτώσεις τέτοιου είδους θα υπονοµεύσουν και τη διαδικασία δηµοσιονοµικής σταθεροποίησης, ιδίως αν η αναδιάρθρωση του χρέους προκαλέσει πιστωτική κρίση. Η ΕΚΤ δεν θα δέχεται ως εγγυήσεις χρεόγραφα κρατών που έχουν υποβαθµιστεί σε καθεστώς χρεοκοπίας. Εποµένως, θα είναι απαραίτητο να παρασχεθεί «πιστωτική ενίσχυση» («credit enhancement») για να βελτιωθεί η ποιότητα των εγγυήσεων µε κόστος που θα επιβαρύνει τελικώς την ελληνική κυβέρνηση. Επιπλέον, αν υπάρξει µη εθελοντική αναδιάρθρωση του χρέους και χρεοκοπία µιας χώρας της ευρωζώνης, ο κίνδυνος µετάδοσης των οικονοµικών επιπτώσεων και διάχυσης των προβληµάτων σε τράπεζες ενδέχεται να είναι σηµαντικός και εκτεταµένος. Οι πρόσφατες απότοµες αυξήσεις των αποδόσεων για οµόλογα κρατών-µελών της ευρωζώνης στέλνουν δυνατά και καθαρά προειδοποιητικά σήµατα.
Αυτή τη στιγµή η πιο αποτελεσµατική και συνετή οδός είναι να εφαρµοσθεί η συµφωνία των ευρωπαίων ηγετών που επετεύχθη τον Ιούλιο και να ενισχυθεί κατάλληλα. Οι τράπεζες της Ευρώπης θα χρειαστεί οπωσδήποτε να επανακεφαλαιοποιηθούν. Αλλά θα ήταν επίσης απαραίτητο να αυξηθούν οι πόροι του Ευρωπαϊκού Ταµείου Χρηµατοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και να ενισχυθεί η ευελιξία του.


Η συµφωνία που επετεύχθη για τη συµµετοχή του ιδιωτικού τοµέα (PSI) στη χρηµατοδότηση του ελληνικού χρέους θα πρέπει επί της ουσίας να διατηρηθεί. Πιθανές τροποποιήσεις για τη βελτίωση της βιωσιµότητας του χρέους µε την ενθάρρυνση ενός µεγαλύτερου «κουρέµατος» στην προβλεπόµενη ανταλλαγή οµολόγων θα αποφέρουν πιθανώς ήπια ελάφρυνση του χρέους. Οι όποιες αλλαγές στο PSI δεν πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο τον εθελοντικό χαρακτήρα του και δεν πρέπει να οδηγήσουν σε πιστωτικό γεγονός (credit event). Σε περίπτωση χρεοκοπίας η ενίσχυση των τειχών προστασίας των τραπεζών και της δύναµης πυρός του EFSF θα πρέπει να είναι σηµαντικά µεγαλύτερη για να περιφρουρηθεί η χρηµατοπιστωτική σταθερότητα.

∆εν υπάρχουν δωρεάν γεύµατα για τους οφειλέτες ούτε εύκολες λύσεις για τους πιστωτές. Μια µη εθελοντική αναδιάρθρωση του ελληνικού δηµόσιου χρέους είναι πιθανόν ότι θα οδηγήσει σε περιορισµένα (καθαρά) οικονοµικά οφέλη και θα συνεπάγεται σηµαντικούς κινδύνους που θα απειλήσουν σοβαρά τη χρηµατοπιστωτική σταθερότητα και τις οικονοµικές επιδόσεις της ευρωζώνης στο σύνολό της. Αν γίνουν πραγµατικότητα αυτοί οι κίνδυνοι, θα οδηγήσουν τελικώς σε µεγαλύτερη επιβάρυνση για τους ευρωπαίους φορολογουµένους, θα έχουν ανεπιθύµητες επιπτώσεις για τη συνοχή και τη σταθερότητα της ευρωζώνης και θα υπονοµεύσουν την αξιοπιστία του ευρώ. Για όλους αυτούς τους λόγους ένα ολοκληρωµένο και πειστικό πακέτο πολιτικών το οποίο θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της εµπιστοσύνης των αγορών όσο και των ευρωπαίων πολιτών είναι επειγόντως αναγκαίο για την επίλυση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.


Γέρων Ιωσήφ: Οι Εβραίοι θα προκαλέσουν τους Τούρκους!


Ο Μακαριστός Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός, προλέγει τα επερχόμενα γεγονότα με ανατριχιαστική ακρίβεια: Συγκεκριμένα, αναφέρεται στους Εβραίους που με τη συμπεριφορά τους θα “ερεθίσουν” τους Τούρκους, με αποτέλεσμα εκείνοι να επιτεθούν σ’εκείνους και στην Ελλάδα! Η χώρα μας, όπως τονίζει ο διορατικός μοναχός, θα δεχθεί τουρκική επίθεση γιατί δεν θα έχει Κυβέρνηση! Αμέσως μετά, θα επέμβουν οι Ρώσοι, προκειμένου να έχουν τον έλεγχο των Στενών. Θα ακολουθήσει μεγάλη σφαγή στην οποία θα έχει ενεργό ρόλο και το Βατικανό, που θα εξαφανιστεί κατόπιν από τον χάρτη.

Σε όσους ακούγονται περίεργα τα όσα λέει ο Γέροντας, κάνουμε την εξής ερώτηση: Θα φανταζόταν κανείς μέχρ ι πρόσφατα, πως οι άλλοτε στενότατοι σύμμαχοι Τουρκία και Ισραήλ θα βρίσκονταν σε (σχεδόν) εμπόλεμη κατάσταση; Προφανώς όχι! Κι όμως, ο π. Ιωσήφ τα προέβλεψε χρόνια πριν! Την ευχή του να έχουμε.




vatopaidi

Αναπόσπατο μέρος της διαφθοράς των προδοτικών μνημονίων και των Εβραίων μεγαλοτραπεζιτών ο τραπεζίτης Παπαδήμος.


ΜπαρμπαΝίκος 

Λουκάς Παπαδήμος — Βιογραφικό (Χάρβαρντ)
=== Επισκέπτης Καθηγητής της Δημόσιας Πολιτικής (Χάρβαρντ), είναι καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Senior Fellow στο Κέντρο Χρηματοοικονομικών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Γκαίτε της Φρανκφούρτης.

=== Ο κ. Παπαδήμος απόκτησε πτυχίο Bachelor of Science στη Φυσική, πτυχίο Master of Science Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και διδακτορικό δίπλωμα στα οικονομικά, όλα από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης.

=== Δίδαξε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια 1975 – 1984 και στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας 1988 – 1993. Υπηρέτησε ως ανώτερος οικονομολόγος στην Federal Reserve Bank της Βοστόνης το 1980.


=== Κατείχε τη θέση του Οικονομικού Συμβούλου (Chief Economist) στην Τράπεζα της Ελλάδα από το 1985 έως το 1993, όταν διορίστηκε Υποδιοικητής. Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδα 1994 – 2002. Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας 2002 – 2010.
=== Από το 2010 έως και αυτή τη στιγμή ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!!
=== Έχει διατελέσει μέλος σε διάφορα διοικητικά συμβούλια και επιτροπές, συμπεριλαμβανομένων του Συμβουλίου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της ΕΕ. Οικονομική και Δημοσιονομική Επιτροπή. Είναι μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε θέματα μακροοικονομικής θεωρίας, για τη δομή και τη λειτουργία των χρηματοπιστωτικών αγορών, για τη νομισματική ανάλυση και πολιτική, καθώς και για θέματα που αφορούν την οικονομική απόδοση, τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και την οικονομική πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΤΙ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΣΤΟ ΧΑΡΒΑΡΝΤ ???
ΜΑΘΗΜΑ PED-231:  «Η παγκόσμια οικονομική κρίση: πολιτικές απαντήσεις και προκλήσεις
»
Εξάμηνο: Εαρινό  —-  Διδάσκων: Λουκάς Παπαδήμος

Συνοπτική Περιγραφή Μαθήματος:
Το μάθημα αυτό εξετάζει τις πολιτικές που στοχεύουν στην πρόληψη και τη διαχείριση των οικονομικών κρίσεων, υπό το πρίσμα των πρόσφατων εμπειριών. Τα θέματα που καλύπτονται περιλαμβάνουν: τις μακροοικονομικές και μικροοικονομικές αιτίες και παράγοντες που συμβάλλουν στην παγκόσμια οικονομική κρίση — Ο ρόλος της κεντρικής τράπεζας και των πολιτικών για τη διαχείριση κρίσεων και την πρόληψη τους — Δέσμες φορολογικών κινήτρων και σχεδίων στήριξης των τραπεζών — Χρηματοπιστωτική κανονιστική μεταρρύθμιση και η διαδικασία της G20 — Συστημικός κίνδυνος και μακροπροληπτική εποπτεία — Η δημοσιονομική κληρονομιά της χρηματοπιστωτικής αναταραχής και της οικονομικής ύφεσης — και Η Ευρωπαϊκή κρίση του δημόσιου χρέους.
ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΛΟΥΚΑΣ = ΜΙΤ + ΧΑΡΒΑΡΝΤ + ΓΚΑΙΤΕ + ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ 1993-2011Αυτός και ο Προβόπουλος είναι οι προσωποποιήσεις της ελληνικής οικονομικής καταστροφής και των σκανδάλων διαφθοράς. Τους επιβάλουν οι πλέον θανάσιμοι εχθροί μας, για να εφαρμόσουν αυτά στα οποία τους εκπαίδευσαν. Το βιογραφικό του δεν το έφτιαξα εγώ, αλλά το ….Χάρβαρντ!!!! Έρχεται με την υπογραφή και του ΣΑΜΑΡΑ!!!!

Ο Σαρκοζί γκρέμισε τον Παπανδρέου: Θα φροντίσω να πληρώσεις προσωπικά γι’ αυτά που κάνεις!



Το παρασκήνιο από τις Κάννες έρχεται σιγά – σιγά στο προσκήνιο. Μπορεί η αντίδραση της Μέρκελ να ήταν χλιαρή αλλά φαίνεται πως ο Σαρκοζί ήταν αυτός που πανικόβαλλε τον Γιώργο Παπανδρέου κάνοντας τον να σταματήσει τις μεθοδεύσεις και να ξεκινήσει τις διαδικασίες για …εγκατάλειψη της καρέκλας!
Σύμφωνα λοιπόν με τις δημοσιογραφικές διαρροές (επιβεβαιωθήκαμε 100% για την παπάντζα του πραξικοπήματος), ο Σαρκοζί εκτός από τις χυδαίες ύβρεις...

που απηύθυνε στον Ελληνόφωνο πρωθυπουργό, έφτασε σε σημείο να τον απειλήσει (προφανώς) με δικαστήρια, όπως φαίνεται από τα συμφραζόμενα.
Δεν πιστεύουμε ποτέ ότι ο Γάλλος πρωθυπουργός θα έβλαπτε βιολογικά τον Γιώργο Παπανδρέου .
Εδώ ολόκληρο Στρως Καν, απλώς τον “έδεσαν”.
Το γεγονός όμως ότι ο Παπανδρέου έχει 200 άτομα ασφάλεια, φανερώνει ανώτερο φόβο και όχι τις …κατσαρόλες της φωτιάς.
΄Μόνο ο Καντάφι είχε τέτοια προστασία… και τον κυνήγαγε ολόκληρο ΝΑΤΟ.


Συνάντηση Λαγκάρντ-Μεντβέντεφ στο Κρεμλίνο για την ευρω-κρίση





Image
Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, πρόκειται να συναντηθεί αργότερα σήμερα με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψής της στη χώρα που αναμένεται να επικεντρωθεί στην κρίση χρέους στην ευρωζώνη, ανέφερε χθες το Κρεμλίνο.
Στη συνάντησή τους οι Μεντβέντεφ και Λαγκάρντ θα «συζητήσουν τα τρέχοντα ζητήματα στην παγκόσμια οικονομία, τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για την ενίσχυση της οικονομικής και χρηματοοικονομικής σταθερότητας και την εξάλειψη των τάσεων κρίσης».
 
Είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει η Λαγκάρντ σε χώρα εκτός ΕΕ μετά την ανάληψη των καθηκόντων της στο ΔΝΤ τον Ιούλιο. Ακολούθως αναμένεται να επισκεφθεί την Κίνα και την Ιαπωνία. 
Στα τέλη Οκτωβρίου ο σύμβουλος του Κρεμλίνου για οικονομικά θέματα Αρκάντι Ντβόρκοβιτς είχε δηλώσει πως η Ρωσία θα μπορούσε να ενισχύσει την οικονομία της ευρωζώνης -πιθανώς αγοράζοντας τίτλους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ)- με ένα ποσό «περίπου 10 δισ. δολαρίων», όχι άμεσα, αλλά διαμέσου «εργαλείων» του ΔΝΤ. Το ποσό χαρακτηρίζεται σχετικά μικρό, καθώς η σχετική συζήτηση με την Κίνα λέγεται ότι αφορά ένα ποσό ύψους 100 δισ. ευρώ.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σαλπάρει η ρωσική αρμάδα για Αιγαίο-Α.Μεσόγειο - Συνέδριο για ΑΟΖ





Μία τεράστια αρμάδα, που αποτελείται από έξι πλοία που αποτελούν την Ομάδα Μάχης Αεροπλανοφόρου  Admiral Kuznetsov, αποπλέει σε 10 ημέρες από τον Βόρειο Ωκεανό και ξεκινάει το μακρύ ταξύδι του για την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, όπου θα βρίσκεται περί τις αρχές Δεκεμβρίου.
Με την προστασία αντιτορπιλικών κατευθυνομένων βλημάτων, αλλά και ανθυποβρυχιακού πολέμου κλάσης Udaloy I/II και Sovremenny και βέβαια, τουλάχιστον ενός υποβρυχίου που αθέατο κινείται πάντα κάτω από το Admiral Kuznetsov για "ενεργητική" ανθυποβρυχιακή προστασία (η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί έχει όλες τις λεπτομέρειες για την αρμάδα και των σκαφών που την ακολουθούν), η ρωσική αρμάδα έρχεται για να δώσει το "παρών" στον αγώνα ισχύος που παίζεται γύρω από τα χρυσοφόρα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της Α.Μεσογείου.
Συνολικά θα παραμείνουν τρείς μήνες, θα είναι στο Αιγαίο κατά την διάρκεια των εκλογών της 19ης Φεβρουαρίου και σε όλο αυτό το κρίσιμο και ρευστό διάστημα θα βρίσκονται εκεί που πρέπει να βρίσκονται, μεταξύ Ελλάδος-Κύπρου και Τουρκίας.  
Το Admiral Kuznetsov θα μεταφέρει μαζί του περί τα 20 μαχητικά Su-33, πυρηνικά οπλα των 500 kt, ελικόπτερα Κa-27κλπ. Η επίσκεψη του Admiral Kuznetsov στην Μεσόγειο θα αποτελεί το 5ο ταξίδι του πλοίου μακριά από την βάση του για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Θα κινηθεί μεταξύ της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και της κυπριακής ΑΟΖ. Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Μόσχα, η Ρωσία είναι αποφασισμένη να στηρίξει την κήρυξη ελληνικής ΑΟΖ στα ανατολικά (και οι ΗΠΑ είναι απόλυτα θετικές σε αυτή την εξέλιξη) και κατ'αυτό τον τρόπο να υπάρξει "συνένωση" των ΑΟΖ ελλάδας και Κύπρου.
Περισσότερα για το θέμα αυτό θα μάθουμε το ερχόμενο Σάββατο στις 12/11, στο ανοιχτό σε συμμετοχή των πολιτών, συνέδριο για την ΑΟΖ που διοργανώνεται από τον Βασίλη Κικίλια, υποψήφιο περιφερειάρχη της Ν.Δ. πέρσι στην περιφέρεια Αττικής (κτίριο Εθνικής Ασφαλιστικής, στη λεωφόρο Συγγρού στις 11.00 το πρωί). Στο συνέδριο θα μιλήσουν ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης, ο διευθυντής του υπουργείου Ενέργειας της Κύπρου Σόλων Κασίνης και ο στρατηγικός αναλυτής Ν.Λυγερός. 



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...