Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011

Έρευνες στην κατεχόμενη Αμμόχωστο ξεκινά η Τουρκία
Τρόπους να δοθεί απάντηση στις έρευνες της Κύπρου στο "οικόπεδο 12" συνεχίζει να ψάχνει εναγωνίως η Τουρκίας.

Αφού οι απειλές και οι κινήσεις πανικού δεν έπιασαν τόπο, φαίνεται ότι τώρα ετοιμάζονται για επέκταση των ερευνών στη Μεσόγειο.

Αυτό προανήγγειλε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, ο οποίος υποστήριξε ότι εντός δύο μηνών θα αρχίσουν έρευνες στην ξηρά της κατεχόμενης Αμμόχωστου.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Τούρκος υπουργός είπε ότι θα πραγματοποιηθεί και γεώτρηση, αφού θα αξιολογηθεί μέρος των σεισμικών ερευνών, που έχουν γίνει εκεί.

Πρόσθεσε ότι συνενώθηκαν οι σεισμικές εργασίες στη θάλασσα και τόνισε ότι "με τη 'Shell' και με μία νέα εταιρεία, η Τουρκία θα επεκτείνει τις έρευνες σε ευρύτερη περιοχή".

Ο κ. Γιλντίζ είπε ακόμη ότι η Τουρκία μετατοπίζει την προσοχή της στις έρευνες για πετρέλαιο από τη Μαύρη Θάλασσα στη Μεσόγειο.

Δεν παρέλειψε πάντως να ξεκαθαρίσει ότι αυτό δεν σημαίνει πως εγκαταλείπει πλήρως τη Μαύρη Θάλασσα, αλλά ότι θα εντατικοποιήσει τις εργασίες της στη Μεσόγειο.


news247.gr

Πάνω σε αρχαίο οικισμό χτίσθηκε το νέο ΙΚΕΑ στην Λεωφόρο Κηφισού.


ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!

Ντροπή και αίσχος! Προδότες αυτοί που άφησαν να συμβεί αυτό το έγκλημα!

Ξεμπροστιάζει όλους όσους προσπαθούν να καταστρέψουν την αρχαία μας κληρονομιά.

Παρακαλούμε αν υπάρχει κάποιος αρμόδιος του Υπουργείου Πολιτισμού να μας απαντήσει, με ποιό σκεπτικό η αρχαιολογική υπηρεσία, που κι από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι ....

ερεύνησε τον χώρο, έδωσε άδεια να προχωρήσει το έργο της καταστροφής του....
αρχαίου οικισμού που βρέθηκε με την ανασκαφή, για την θεμελίωση του νέου ΙΚΕΑ.
Εδώ προσπαθούμε να σώσουμε το παραμικρό κομματάκι των αρχαιολογικών ευρημάτων και άνθρωποι συλλαμβάνονται επείδη κατείχαν ένα μικρό αρχαίο νόμισμα που βρήκαν στο χωράφι τους !!!! Κι εσείς επιτρέψατε, προς χάριν του ιδιωτικού μεγαλοσυμφέροντος, να καταστραφεί ένας ολόκληρος οικισμός.


πηγη

Muhammad Ali Caferi προς τον λαό και τον στρατό του Ιράν:“Να είστε έτοιμοι για πόλεμο”!


Ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολλάχ Χαμενέι κάλεσε τον Στρατό και το λαό να είναι έτοιμοι για πόλεμο.
Ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης Στρατηγός Muhammad Ali Caferi έδωσε εντολή στις Ένοπλες Δυνάμεις να είναι σε πολεμική ετοιμότητα.
Οι δυνάμεις ταχείας επέμβασης της Αεροπορίας του Ιράν θα προστατεύσουν τα σημεία που είναι κρυμμένοι οι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς σε περίπτωση που η χώρα δεχθεί επίθεση από το Ισραήλ ή τις ΗΠΑ.

Ο πρωθυπουργός των......

Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Seyh Muhammad bin Rasid el Maktum, θεωρεί υπερβολικές τις ανησυχίες της Δύσης για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Αναρωτιέται τι μπορεί να κάνει το Ιράν με τα πυρηνικά όπλα; Θα έχουν ασφάλεια οι πόλεις του σε περίπτωση που χτυπήσει το Ισραήλ; Θα εξαφανιστούν και αυτές μια μέρα μετά τη χρήση πυρηνικών όπλων.
Κάντε online αίτηση κερδίστε 3 μήνες ΔΩΡΟ σε όλα τα προγράμματα Hellas Online! Πατήστε εδώ

Από την άλλη οι Αμερικανοί αξιωματούχοι είναι ανήσυχοι για την κατάρριψη του μη επανδρωμένου ερευνητικού αεροσκάφους (RQ -170 Sentinel ) από τις δυνάμεις του Ιράν που υπηρετούσε τη CIA. Ανησυχούν μήπως οι εχθροί τους καταφέρουν να αποκτήσουν τα μυστικά της τεχνολογίας τους.

Τα τύμπανα του πολέμου άρχισαν να ηχούν στη Μέση Ανατολή. Τα έμαθαν τα νέα στην Αθήνα;
 
 
 
 

ΣΒΗΝΕΙ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ Ο ΜΠΕΡΙΣΑ

ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ - ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ

Σκηνές… Χαρτούμ έξω από την ΑΣΟΕΕ


ImageΣκηνές τριτοκοσμικής χώρας της Αφρικής στην καλύτερη των περιπτώσεων εκτυλίσσονται έξω από την ΑΣΟΕΕ εξαιτίας της παραβατικότητας των αλλοδαπών αλλά και του παραεμπορίου που ανθίζει στα χέρια λαθρομεταναστών προσφέροντας εκατομμύρια ευρώ σε τζίρο, τη στιγμή που ο Έλληνας έμπορος και πολίτης λιμοκτονεί.
Όπως καταγγέλλουν καθηγητές του Πανεπιστημίου με μαχαίρι επιτέθηκαν άγνωστοι σε φοιτητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών το μεσημέρι της Τετάρτης στην πύλη του πανεπιστημίου, ένα περιστατικό που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, όπως ανέφεραν.
«Η εγκληματικότητα τυλίγει πια ασφυκτικά το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και οι δράστες αποθρασύνονται» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.
Οι διδάσκοντες καταγγέλλουν ακόμη ότι έμποροι γύρω από το Ίδρυμα το έχουν μετατρέψει σε «ένα άθλιο τριτοκοσμικό παζάρι», ενώ «οι ληστρικές επιθέσεις, οι παρενοχλήσεις και η εξαθλίωση, έγιναν για πολύ καιρό ανεκτά από την πολιτεία».
Οι καθηγητές κάνουν λόγο για μία κατάσταση που τους απελπίζει, μια δημόσια εικόνα αποκρουστική.  «Δεν είναι ανάγκη να χυθεί πρώτα αίμα για να αντιμετωπίσουν οι αρμόδιοι το εκρηκτικό πρόβλημα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.
Δίκιο βέβαια έχουν οι καθηγητές, αλλά με τη γάγγραινα της λαθρομετανάστευσης που έχει ξεφύγει πέρα από κάθε όριο, σε λίγο καιρό έτσι θα καταλήξει όλη η Αθήνα, λογω τόσο των ύποπτων κέντρων που δρουν εντός και εκτός Ελλάδος όσο και τη πρωτοφανούς βλακείας που ξεχειλίζει πραγματικά σε όσους στηρίζουν, προπαγανδίζουν και ενισχύουν την απαράδεκτη αυτή κατάσταση.  Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο νέος γαλλογερμανικός "κανόνας" θα εξαθλιώσει με πρόσθετα μέτρα τους Έλληνες πολίτες

Image
Ο νέος «κανόνας» που επιβάλλει ο γαλλογερμανικός άξονας στις χώρες με υψηλά ελλείμματα φορτώνει στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών πρόσθετα μέτρα, ύψους τουλάχιστον 6 δισ. ευρώ. Ενώ με τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, το 2015 το διαρθρωτικό έλλειμμα στη χώρα μας θα φτάνει στα 4,8 δισ. ευρώ και το 2016 θα ανέβαινε στα 6,8 δισ. (επειδή θα τελείωνε η εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου), τελικά θα πρέπει να ληφθούν και νέα μέτρα για να μειωθεί (το 2016) σε 1 δισ. το πολύ!
Πρόκειται για  μέτρα πέραν των «κρυφών» (της τριετίας 2013-2015 που προβλέπει αλλά δεν εξειδικεύει ακόμα το μεσοπρόθεσμο)  αλλά και πλέον των πρόσθετων που τυχόν χρειαστούν για να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» των περίπου 3  δισ. που άνοιξε το 2011.
Η επιβολή των  νέων πρόσθετων μέτρων υπαγορεύεται από τον «δημοσιονομικό κανόνα» που η ΕΕ επιδιώκει να κατοχυρωθεί στη χώρα μας άμεσα με νόμο -και μελλοντικά στο Σύνταγμα.
Όπως διευκρινίζουν  από την κυβέρνηση, η υποχρέωση  για μηδενικό διαρθρωτικό έλλειμμα (0,5% του ΑΕΠ το πολύ) θα ισχύσει  για τη χώρα μας από το 2016, μετά τη λήξη του μεσοπροθέσμου προγράμματος  που εφαρμόζεται ως το 2015. Δεν διευκρινίζουν όμως αν θα επιδιωχθεί σταδιακή προσέγγιση του στόχου για το 2016, με πρόσθετες δράσεις έως το 2015, ή θα χρειαστεί να καλυφθεί «μια και έξω» με ειδικά μέτρα στη διάρκεια του 2016.
Τι προβλέπει  ο νέο κανόνας; Ότι απαγορεύεται να ξεπεράσει το 0,5% του ΑΕΠ (ή τα περίπου 2 δισ. ευρώ το χρόνο με τα σημερινά δεδομένα) το «διαρθρωτικό έλλειμμα»  της χώρας.
Το «διαρθρωτικό έλλειμμα», μικρή μόνο σχέση έχει όμως με το έλλειμμα γενικής κυβέρνησης όπως το μετράνε ως τώρα κυβέρνηση και Τρόικα.  Πρόκειται για ένα μέγεθος που μετράει κάθε χρόνο τι μπαίνει, τι βγαίνει και τι μένει στα κρατικά ταμεία, χωρίς να συνυπολογίζονται τα έκτακτα μέτρα (πχ έκτακτα χαράτσια με ημερομηνία λήξεως όπως παρουσιάστηκε αρχικά πως θα ήταν η έκτακτη εισφορά ακινήτων μέσω των λογαριασμών ρεύματος) και οι έκτακτες δαπάνες (πχ αποζημιώσεις μετά από πυρκαγιές ή πλημμύρες).
Ουσιαστικά δείχνει  τα «πάγια» έξοδα ενός κράτους  για να συντηρηθεί, τα τακτικά του έσοδα (από φόρους κλπ) και τι πρέπει να δανείζεται κάθε χρόνο. Θα συνυπολογίζει μάλιστα σαν «πάγια έξοδα» και τους υπέρογκους τόκους που πρέπει να εξυπηρετήσει το καταχρεωμένο ελληνικό δημόσιο τα επόμενα χρόνια, χωρίς να έχουν σημασία πχ τα πρωτογενή πλεονάσματα και ό,τι άλλο ως τώρα προέβαλλε η ελληνική πλευρά ή εξέταζε και απαιτούσε η Τρόικα.
Ενδεικτικά για  το τι μας περιμένει είναι τα στοιχεία από τις οικονομικές προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου  για τη χώρα μας, ως προς το «διαρθρωτικό έλλειμμα».
Ενώ το Μεσοπρόθεσμο για φέτος υπολογίζει έλλειμμα γενικής  κυβέρνησης 19,683 δισ. ευρώ ή 9% του ΑΕΠ, το ΔΝΤ υπολογίζει το «διαρθρωτικό έλλειμμα» (structural deficit) σε 15,387 δισ. (δηλαδή 6,76% του ΑΕΠ). Αντίστοιχα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις εαρινές της προβλέψεις υπολογίζει το «κυκλικά σταθμισμένο έλλειμμα» (ύστερα δηλαδή από ειδικούς υπολογισμούς και αναπροσαρμογές για να υπολογίσει τις τακτικές δαπάνες και να αφαιρέσει τα έκτακτα έσοδα) σε 9,361 δισ. ευρώ (ή 4,3% του ΑΕΠ).
Αν δεν αλλάξει  κάτι στο Μεσοπρόθεσμο, το 2015 το έλλειμμα γενικής  κυβέρνησης θα είναι αντίστοιχα 9,623 δισ. (ή 4,2% του ΑΕΠ που υπολογίζεται σε 227,5 δισ. για τότε στο Μεσοπρόθεσμο). Αντιστοίχως όμως και το ΔΝΤ υπολογίζει πως το «διαρθρωτικό έλλειμμα» θα φτάνει σε 4,756 δισ. ευρώ (ή 2,09% του ΑΕΠ), προσεγγίζοντας αισθητά το στόχο του 0,5% του ΑΕΠ που θέτει ο κανόνας.
Για το 2016 όμως, οπότε θεωρητικά θα έχουν εκπνεύσει  τα μέτρα που προβλέπει το Μνημόνιο, το ΔΝΤ υπολογίζει ότι το διαρθρωτικό  έλλειμμα θα εκτιναχθεί και πάλι στα 6,753 δισ. ευρώ (δηλ. περίπου 3% του ΑΕΠ) ενώ ο «κανόνας» θα απαιτεί να μην ξεπερνά τα 1,1 δισ. ευρώ το πολύ –και εφόσον ως τότε η χώρα γνωρίζει ρυθμούς Ανάπτυξης με ρυθμούς 2%-3% ετησίως.
Για να καλυφθεί τότε χωρίς πρόσθετα μέτρα η «τρύπα» της τάξεως των 5,6 δισ. (και βάλε) θα πρέπει είτε να αποδώσουν πολλά περισσότερα τα μέτρα που θα λαμβάνει ως τότε η ελληνική κυβέρνηση, είτε η οικονομία να «τρέχει» με ρυθμούς της τάξεως του έως και 7% ετησίως –πράγμα που δεν προβλέπεται στο Μεσοπρόθεσμο και φαντάζει αδύνατο με τα σημερινά δεδομένα.
Όπως προκύπτει  από τις ανακοινώσεις Παπαδήμου  πάντως, εάν δεν καλυφθούν με άλλον  τρόπο τα βάρη αυτά, τότε θα ληφθούν  «αυτόματα μέτρα» μείωσης του  ελλείμματος, όπως προβλέπει ο νέος δημοσιονομικός κανόνας.Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Guardian: "Οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο από όλους στην ΕΕ - Η κρίση καταρρίπτει τα στερεότυπα"
Οι Έλληνες εργάζονται τις περισσότερες ώρες σε σχέση με τους άλλους εργαζόμενους πολίτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Βρετανίας.
Βάσει της έρευνας, οι Έλληνες εργάζονται 42,2 ώρες την εβδομάδα, ενώ ακολουθούν οι Γάλλοι με 38 ώρες, οι Βρετανοί με 36.3 ώρες ενώ οι  Γερμανοί εργάζονται 35,6 ώρες.

Τις λιγότερες ώρες σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας εργάζονται οι Ιρλανδοί και συγκεκριμένα 35 ώρες.
Σύμφωνα με την έρευνα οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης σε Ελλάδα και Αυστρία εργάζονται περισσότερες ώρες (43,7) από ό,τι οι εργαζόμενοι στην υπόλοιπη ΕΕ.

Όπως αναφέρει και η εφημερίδα The Guardian, με το μέλλον του κοινού νομίσματος να είναι αβέβαιο, είναι εύκολο να καταφεύγει κανείς σε στερεότυπα. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι τα στοιχεία αυτά εξηγούν γιατί οι Έλληνες πολίτες αισθάνονται πως δεν φταίνε για την κρίση.
Μάλιστα, ο Guardian δεν διστάζει να αντιπαραβάλει τα στοιχεία Ελλάδας και Γερμανίας.
Η εφημερίδα τονίζει ότι μια διαφορετική εικόνα μπορεί να προκύψει από τον δείκτη παραγωγικότητας.
Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, η Βρετανία βρίσκεται κάπου στη μέση της λίστας και η Ελλάδα ακόμα πιο χαμηλά (χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι ο δείκτης παραγωγικότητας στην Ελλάδα είναι 76,3, ενώ στη Γερμανία 123,7).

Τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Βρετανίας αφορούν το διάστημα Απρίλιο-Ιούνιο 2011.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ετοιμασθείτε για νέα μέτρα


Aν υλοποιηθούν οι φιλόδοξοι αλλά και εφικτοί στόχοι του προϋπολογισμού, θα αλλάξει η δημοσιονομική εικόνα της χώρας και θα τεθούν οι βάσεις για την ανάκαμψη, δήλωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, λίγο μετά την ολoκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός αποσαφήνισε ότι, μετά την επίτευξη των στόχων αυτών, η Ελλάδα θα ...........
ασκήσει δημοσιονομική πολιτική, σύμφωνη με τους νέους κανόνες που υιοθετήθηκαν σήμερα από την ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι τα μέτρα που έλαβε χθες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για συνέχιση της στήριξης των τραπεζών της Ευρωζώνης είναι ιδιαίτερα σημαντικά και θα πρέπει να συνεκτιμηθούν με τις χθεσινές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Πρόσθεσε ακόμη ότι τον Μάρτιο του 2012 αναμένεται η κοινή έκθεση των κκ. Μπαρόζο και Γιούνκερ σχετικά με τη δυνατότητα έκδοσης ευρωομολόγων, ένα θέμα το οποίο, όπως είπε, δεν απορρίπτεται αλλά και που δεν είναι ακόμη ώριμο.

Παράλληλα, ο κ. Παπαδήμος διευκρίνισε ότι τα μέτρα που ενδέχεται να κριθούν αναγκαία για το 2013-2014 θα εξειδικευτούν κατά την ολοκλήρωση του δεύτερου προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας, η διαμόρφωση του οποίου θα ξεκινήσει την άλλη βδομάδα και θα ολοκληρωθεί στις αρχές Ιανουαρίου.www.dailynews24.gr

ΘΥΡΑ 7 - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ !!ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ.... Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ...


ELNEWS

Γιουχάρανε τον Καμίνη

Δείτε κάτι… “συμπτώσεις” και πως κάηκε η Πελοπόννησος το 2007!


Η κυρία που βλέπετε στη φωτογραφία είναι η Τουρκάλα δημοσιογράφος Zeyno Baran, η οποία, στις 14 Μαρτίου 2007, έγραψε στο Αμερικανικό περιοδικό NATIONAL REVIEW, ένα άρθρο για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, στο οποίο προειδοποιεί την Ελλάδα για τους κινδύνους της Ελληνορωσικής συμφωνίας και ουσιαστικά ρίχνει την πρώτη προειδοποιητική βολή προς Καραμανλή, να μην κάνει κακές παρέες (βλέπε Πούτιν).
Δύο μέρες μετά, στις 16 Μαρτίου 2007, Πούτιν και Καραμανλής, υπογράφουν τη συμφωνία για τον αγωγό (χωρίς να ακούσουν τη zeyno!)

Ο κύριος που βλέπετε δεξιά, είναι ο Αμερικανός βοηθός Υπουργός Εξωτερικών, Matthew Bryza.
Στις 29 Ιουνίου 2007, ο κ. Μπράιζα, ρίχνει τη δεύτερη προειδοποιητική βολή, με δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ, προς Καραμανλή: "μην προχωράς με τον αγωγό". Ο Καραμανλής συνεχίζει να μην ακούει τους Αμερικανούς (και την Zeyno)!
Έτσι, στις 23 Αυγούστου 2007, ξεσπούν 170 πυρκαγιές σε μια νύχτα στην Πελοπόννησο, με δεκάδες νεκρούς (Δείτε εδώ).
Πόνος, δάκρυ, θάνατος, καταστροφή και ..για όλα φταίει ο Καραμανλής (φυσικά).

Επειδή όμως, όλες οι ιστορίες έχουν happy end, την ίδια μέρα, στις 23 Αυγούστου 2007, η Τουρκάλα δημοσιογράφος Zeyno, που γνωρίσαμε παραπάνω και έριξε την πρώτη προειδοποιητική βολή στον Καραμανλή, παντρεύεται στην Κωνσταντινούπολη, τον Matthew Bryza!

Kαι ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα!


 http://greeknation.blogspot.com

Ρωσικά πολεμικά πλοία σε Κύπρο – Συρία


Tου Βελισσάριου Δραγάτση - Ντόμινο διπλωματικών εξελίξεων προκαλεί η αποστολή επτά πάνοπλων πολεμικών σκαφών του Ρωσικού Βορείου Στόλου στην περιοχή της Κύπρου. Επτά πάνοπλα πολεμικά πλοία στέλνει η Ρωσία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ως απάντηση στις τελευταίες προκλήσεις της αμερικανικής πλευράς σε θέματα όπως είναι αυτό της αντιπυραυλικής ομπρέλλας, των εκλογικών αποτελεσμάτων και των εξελίξεων στην Εγγύς Ανατολή και ειδικά στη Συρία.

«Οι Αμερικανοί δεν αντελήφθησαν το μήνυμα που έστειλε ο εκπρόσωπος του ρωσικού Βορείου Στόλου Βαντίμ Σέργκα ότι ρωσική αρμάδα αναχωρεί από τον Βόρειο Παγωμένο Ωκεανό για την Ανατολική Μεσόγειο, όπου προορίζεται να μείνει για καιρό» σημείωναν στο “Νewsbomb.gr”ρωσικές διπλωματικές πηγές στη Λευκωσία.

Επισήμως, η ρωσική αρμάδα έχει αποπλεύσει προκειμένου να συμμετάσχει σε σειρά ασκήσεων που θα αρχίσουν στον Βόρειο Ατλαντικό και θα καταλήξουν στα χωρικά ύδατα της Κύπρου. Μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο μάλιστα λέγεται ότι οι Ρώσοι ναύτες θα βρίσκονται στην Ταρσό της Συρίας!
Το γεγονός έχει προκαλέσει έντονη κινητικότητα στις αμερικανικές υπηρεσίες σε Τουρκία, Ελλάδα και Κύπρο. Στρατιωτικές πηγές μάλιστα ανέφεραν ότι έχουν ζητηθεί σενάρια και εκτιμήσειςβάσει των εξελίξεων από επιτελείς στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Νάπολη της Ιταλίας (σε συνεργασία με τις αρμόδιες επιτελικές υπηρεσίες σε Λάρισα και Σμύρνη) ώστε να εκτιμηθεί η ρωσική παρουσία στην περιοχή και η πιθανότητα αύξησης της έντασης στην περιοχή.

Σούπερ πλοία στέλνουν οι Ρώσοι
Τη ρωσική αρμάδα αποτελούν μερικά από τα σούπερ πλοία του Ρωσικού Στόλου. Πρόκειται για τοβαρύ αεροπλανοφόρο καταδρομικό «Ναύαρχος Κουζνετσώφ» (το οποίο θα είναι πλήρως εξοπλισμένο με αεροσκάφη, ελικόπτερα και τον επικουρικό εξοπλισμό εκστρατείας), το μεγάλο αντιτορπιλικό «Ναύαρχος Τσαμπανιένκο», καθώς και τα σκάφη συνοδείας, το ρυμουλκό-διασωστικό «Νικολάι Τσίκερ» και τα τάνκερ «Σεργκέι Όσιποφ», «Βιάζμα» και «Κάμα».
Διπλωματική πηγή που βρίσκεται στην Αθήνα ανέφερε ότι έχουν προγραμματισθεί ασκήσεις από τον κόλπο της Αλεξανδρέττας (σ.σ. στο αποκαλούμενο μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας) μέχρι τις παρυφές του Οικοπέδου 12 στα χωρικά ύδατα της Κύπρου. Τα ρωσικά πλοία θα ελλιμενισθούν στην συριακή Ταρσό αυστηρώς για ανεφοδιασμό και ψυχαγωγία του προσωπικού. Εκτιμάται ωστόσο ότι τα ρωσικά πολεμικά πλοία δεν πρόκειται να γυρίσουν στη βάση τους πριν από τον Φεβρουάριο.

Το γενικότερο πλαίσιο
Όλα αυτά συμβαίνουν στον απόηχο των αιτιάσεων που διετύπωσε η επικεφαλής του Σταίητ Ντηπάρτμεντ κ. Χίλαρυ Κλίντον εις βάρος της ρωσικής πλευράς για τη διαδικασία και την πιθανότητα νοθείας στις πρόσφατες εκλογές στη Ρωσία. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός κ.Βλαντιμήρ Πούτιν αντέστρεψε τις κατηγορίες λέγοντας πως ο ξένος παράγοντας παρενέβη σ’ αυτήν την εσωτερική διαδικασία και χρημάτισε ψηφοφόρους.
Την ίδια στιγμή, η στρατιωτική ηγεσία της Ρωσία ξεκαθάρισε ότι υλοποιεί τη διαταγή του Προέδρουκαι θωρακίζει εγκαταστάσεις στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων, επικαιροποιώντας το «εθνικό σύστημα Εναέριας-Διαστημικής Αμύνης». Έτσι, στο αμέσως προσεχές διάστημα θα εγκατασταθούν στην περιφέρεια του Καλίνινγκραντ αντιαεροπορικοί πύραυλοι S-400.
Οι S-400 που θα εγκατασταθούν στο Καλίνινγκραντ δοκιμάζονται αυτήν την περίοδο στο πεδίο βολής Καπούστιν Γιαρ στην περιοχή του Αστραχάν και προορίζονται για την κατάρριψη κάθε είδους αεροσκαφών, τακτικών βαλλιστικών πυραύλων, αλλά και πυραύλων μέσου βεληνεκούς και υπερηχητικών στόχων.
Στην περιοχή του Καλίνινγκραντ εγκαταστάθηκε επίσης με εντολή του Προέδρου Ντιμίτρη Μεντβέντεφ η νέα κινητή μονάδα ραδιοηλεκτρονικής παρακολούθησης κι έχει τεθεί σε μάχιμη επιφυλακή το νεοϊδρυθέν σώμα πυραυλικών-διαστημικών δυνάμεων της Ρωσίας.
Οπως εξήγησε ο στρατηγός Νικολάι Μακάροφ, αρχηγός του γενικού Επιτελείου, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των αμυντικών ακολούθων στη Μόσχα, «για να μην αντιμετωπίσει η Ρωσία το 2018-2020, όταν θα ολοκληρωθεί η ασπίδα των ΗΠΑ, νέες απειλές για την ασφάλειά της, θα πρέπει ήδη από σήμερα να λάβει τα μέτρα της, υλοποιώντας το πρόγραμμα, που υπέδειξε ο Πρόεδρος Μεντβιέντεφ, εφόσον δεν έχει γίνει δεκτή από το ΝΑΤΟ η πρότασή του για κοινή διαμόρφωση της ασπίδας με κριτήρια κατανομής σε τομείς, έναν εκ των οποίων θα μπορούσε να αναλάβει η ρωσική αντιπυραυλική άμυνα».
Νέα δεδομένα στη «Μεγάλη Σκακιέρα» την ώρα που έχουν γίνει κινήσεις στρατηγικής σημασίας όπως η απόσυρση του βουλγαρικού ενδιαφέροντος για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρουπόλεως, η αποδοχή της προσφυγής των Σκοπίων εις βάρος της Ελλάδος, η ένταξη της Κροατίας στην Ε.Ε., οι σκληρές διαπραγματεύσεις των Ευρωπαίων με τους Σέρβους για την προοπτική εντάξεως της χώρας τους στην ταλανιζόμενη Ευρωπαϊκή Ένωση και οι σκιώδεις ζυμώσεις των Τούρκων στρατηγών τη στιγμή που φέρεται να ασθενεί ο Τούρκος πρωθυπουργός κ. Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Κι όλα αυτά χωρίς να έχει αναιρεθεί η απειλή του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών (και μέντορα της σύγχρονης αναθεωρητικής - νεοθωμανικής στρατηγικής) κ. Αχμέτ Νταβούτογλου ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να επιτεθεί στη Συρία όταν θα το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Από τώρα και στο εξής, η αδρεναλίνη θα φθάσει στα ύψη...

newscode

Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

Άρχισε η κλοπή της Ελλάδος. Πράξη Νο1 . Ουράνιο!!! > "Ρε συ, γράψε ότι κάθε ξημέρωμα και κάθε σούρουπο αυτές τις τελευταίες ημέρες, για να μην τους δει ίσως πολύς κόσμος, κάτι περίεργοι με τζιπ..."


Κάποιοι σύντροφοι παλιοί και καλοί από το Παρανέστι Δράμας, με πήραν τηλέφωνο την περασμένη εβδομάδα και μου είπαν: «Ρε συ, γράψε ότι κάθε ξημέρωμα και κάθε σούρουπο αυτές τις τελευταίες ημέρες, για να μην τους δει ίσως πολύς κόσμος, κάτι περίεργοι με τζιπ που μιλάνε εγγλέζικα έρχονται, ανεβαίνουν εδώ στα βουνά με κάτι όργανα και μετρητές στα χέρια και κάτι ψάχνουν στη γη. Για μάθε ρε, τι είναι αυτοί οι τύποι γιατί σίγουρα έχουν έρθει εδώ κάτι να μας αρπάξουν».
Έχουν δίκιο οι δικοί μου εκεί πάνω στη Δράμα. Το έψαξα. Κι αυτό που έμαθα τα στέλνω σήμερα πεσκέσι στα υπουργεία Άμυνας, Εσωτερικών και Ασφάλειας, μπας και ξυπνήσουν και πάρουν στο κυνήγι αυτά τα κοράκια των θησαυρών της ελληνικής γης. Γιατί για κοράκια made in USA πρόκεται.

Προσέξτε τι συμβαίνει: Αρχές Φεβρουαρίου 2010 ο καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής στο ΑΠΘ, κ. Κ.Παπαστεφάνου κάνει την εξής δημόσια ανακοίνωση σε ένα διεθνές συνέδριο στη Θεσσαλονίκη για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας:
«Υπάρχουν και μεγάλες ποσότητες ουρανίου στη χώρα μας, οι φλέβες του ουρανίου ξεκινούν από τον Άι Λια Σερρών, επεκτείνονται βόρεια της Δράμας και νότια της Ροδόπης, από το Παρανέστι μέχρι τα βουλγαρικά σύνορα, αλλά και μέχρι την Ξάνθη όπου σχεδόν σε όλα τα πομακοχώρια το υπέδαφος έχει ουράνιο».
Οι έρευνες αυτές υπάρχουν έτσι κι αλλιώς από το 1981 κρυμμένες σε κάποια συρτάρια των υπουργείων και της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας. Κι ένα μήνα μετά τις δηλώσεις Παπαστεφάνου για το ουράνιο εμφανίστηκαν στο υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κάποιοι εκπρόσωποι αμερικάνικης εταιρίας ερευνών στο υπέδαφος που ζητούσαν πληροφορίες για τη διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων για έρευνες ουρανίου στην Ελλάδα.
Και πριν από 15 ημέρες οι έρευνες ξεκίνησαν από την αμερικάνικη ομάδα στον Έβρο όπως με ειδοποίησαν και οι φίλοι μου.
Και κάπως έτσι μετά τον χρυσό στη Χαλκιδική θα μας αρπάξουν και το ουράνιο «μπιρ παρά» που λένε. Γιατί οι πρώτες πληροφορίες που έχω μιλάνε για εξευτελιστικές προτάσεις των αμερικανών στην Ελλάδα για να εκμεταλλευτούν το ουράνιο στον Έβρο.
Το μέγα σκάνδαλο τώρα ξεκινάει.
Και είμαστε εδώ, για να ξεσκεπάζουμε τα λαμόγια, ντόπια και ξένα.
newsbomb.gr 
 

Που να φανταζόταν ο Λεωνίδας ότι μια χούφτα προδότες, θα άφηναν μετά από χρόνια Αφγανούς να βιάζουν μέσα στην Σπάρτη!!!


Η τρίτη απόπειρα βιασμού ήταν και «φαρμακερή» για τον επίδοξο «δράκο» της Σπάρτης που συνελήφθη την Τρίτη το βράδυ σε κεντρικό δρόμο της πρωτεύουσας της Λακωνίας, βάζοντας τέλος στην αγωνία του γυναικείου πληθυσμού που λίγο έλειψε να μεταβληθεί σε θρίλερ. «Εαν δεν τον πιάναμε η υπόθεση θα έπαιρνε διαστάσεις κοινωνικού προβλήματος και δεν θέλαμε σε καμία περίπτωση να ζήσουμε τον εφιάλτη που έζησαν άλλες πόλεις στο παρελθόν», είπε στη «δημοκρατία» αξιωματικός της ασφάλειας.
Φερόμενος ως δράστης είναι 21χρονος Αφγανός λαθραίος που είχε αποφυλακιστεί με όρους την 20-1-2010 από το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνας, όπου εξέτιε ποινή για ληστεία, παράνομη οπλοφορία και παράνομη παραμονή στη χώρα. Όταν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους, είπε να πεταχτεί μέχρι τη Σπάρτη και να αρχίσει τη βρωμερή του «δράση».
Την Τρίτη το βράδυ, επί της οδού Όθωνος, επιχείρησε με διαφορά μισής ώρας(από τις 19.30 μέχρι τις 20.00)να ληστέψει δυο νεαρές φοιτήτριες, 23 και 29 ετών αντίστοιχα, στήνοντας καρτέρι στον ανελκυστήρα της πολυκατοικίας όπου διέμεναν. Οι παθούσες αντιστάθηκαν. Επιπλέον επιχείρησε να θωπεύσει μία από τις κοπέλες. Το θύμα αντέδρασε και τον δάγκωσε στο μάγουλο και στο αριστερό του χέρι, βάζοντας τις φωνές. Μετά την κινητοποίηση της αστυνομίας, παρέα αλλοδαπών εντοπίστηκε σε παρακείμενο δρόμο. Ο Αφγανός είχε λουφάξει ανάμεσα τους ενώ είχε κόψει το χέρι του με μαχαίρι ώστε να φανεί ότι είχε υποστεί τυχαίο τραυματισμό. Οι αστυνομικοί τον προσήγαγαν, βρήκαν τα σημάδια της δαγκωματιάς και άρχισαν την ανάκριση.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι την 29-11-2011, κοντά στο Πανεπιστήμιο της Πόλης, είχε επιτεθεί σε άλλη 18χρονη φοιτήτρια και της είχε κλέψει ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ επιχείρησε να τη βιάσει. Πάνω στον Αφγανό βρέθηκε το κινητό του τρίτου θύματος.

Mega-στόλο 9 πολεμικών κατεβάζει τελικά η Ρωσία στη Μεσόγειο


Ενισχύεται η ρωσική ναυτική μοίρα που θα επισκεφτεί την Μεσόγειο και τη Συρία με μία ακόμη φρεγάτα και ένα βοηθητικό πλοίο αυτή την φορά από το στόλο της Βαλτικής και φαίνεται ότι δεδομένης της κρίσης που κλιμακώνεται στις ρωσοαμερικανικές σχέσεις και της κατάστασης στην Συρία, η Μόσχα δείχενια αποφασισμένη "για όλα".

Το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov μαζί με το καταδρομικό Admiral Chabanenko, το ρυμουλκό Nikolai Chiker, τα πλοία ανεφοδιασμού Sergei Osipov, Vyazma και Kama, έχουν ήδη ξεκινήσει από την βάση τους στις 6 Δεκεμβρίου και θα συναντηθούν με την φρεγάτα Yaroslav Mudry κλάσης Neustrashimy και το πλοίο ανεφοδιασμού Lena στην Bόρεια θάλασσα.
Τα συγκεκριμένα πλοία απέπλευσαν από την βάση του στο Baltiysk στις 7 Δεκεμβρίου μία ημέρα μετά την έναρξη της καθόδου της ναυτικής μοίρας του αεροπλανοφόρου Admiral Kuznetsov. Ακολούθως τα πλοία της ρωσικής ναυτικής μοίρας θα πλεύσουν προς την Μεσόγειο όπου και θα τους αναμένει ένα ακόμα ρωσικό πολεμικό πλοίο, η φρεγάτα Ladny κλάσης Krivak II η οποία ανήκει στο στόλο της Μαύρης θάλασσας.
Η συνδυασμένη ναυτική ρωσική δύναμη με την άφιξη της στην Μεσόγειο θα αποτελείται συνολικά από εννέα πλοία, από το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov, δύο καταδρομικά, μία φρεγάτα και πέντε βοηθητικά πλοία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των δύο πλοίων του στόλο της Βαλτικής δεν είχε ανακοινωθεί νωρίτερα όπως είχε συμβεί με τα πλοία του βόρειου στόλου και αποτελεί εξέλιξη της τελευταίας στιγμής.
Ποτέ στην σύγχρονη ιστορία το ρωσικό Ναυτικό δεν κατάφερε να συγκεντρώσει μία τόσο μεγάλη ναυτική δύναμη στην Μεσόγειο με τόσο σαφή μήνυμα όπως η επίσκεψη της δύναμης αυτής στο λιμάνι Ταρτούς της Συρίας. Μίας χώρας που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με παραστρατιωτικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από Τούρκους καταδρομείς να προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα της και την διεθνή κοινότητα να επιδιώκει την επιβολή κυρώσεων.
Η παρουσία δε τόσο μεγάλου αριθμού βοηθητικών πλοίων υποδηλώνει ότι το ρωσικό Ναυτικό είναι προετοιμασμένο για όλα και για μία μακροχρόνια αποστολή στην Μεσόγειο.
Η ρωσική ναυτική δύναμη αναμένεται να βρίσκεται στις ακτές της Συρίας πριν από τα Χριστούγεννα προφανώς κάτω από την ομπρέλα των συστημάτων S-300 PMU-2 και των πυραύλων επάκτιου πυροβολικού SS-N-26 Yakhont στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα ότι η Ρωσία είναι στην Μεσόγειο και θα παραμείνει για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί.


defencenet

ΟΙ ΠΡΑΙΤΟΡΙΑΝΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Αλλαγή τακτικής από Άγκυρα - Ετοιμάζουν κάτι "μεγάλο" στο Αιγαίο;

"Άλλα κόλπα" έχει ξεκινήσει η Άγκυρα στο Αιγαίο από τον Σεπτέμβριο και μετέπειτα, οπότε και έγινε φανερό ότι το διετές μορατόριουμ, είχε περάσει στη λήθη, μαζί με τους εναγκαλισμούς Γ.Παπανδρέου-Ρ.Τ.Ερντογάν. Μάλιστα πλέον η στατιστική καταδεικνύει όει έχουμε αιφνιδιαστικές περιόδους "αιχμής" της τουρκικής επιχειρησιακής δραστηριότητας στο Αιγαίο μετά από σχετικά μικρές περιόδους «ανάπαυλας» με μηδενική αεροπορική ή ναυτική δραστηριότητα.
Π.χ. χθες μετά από μερικές ημέρες με ελάχιστες παραβιάσεις και γενικά ήπια αεροπορική δραστηριότητα στο Αιγαίο είχαμε έναν παροξυσμό παραβιάσεων από δεκάδες τουρκικά μαχητικά που ενεπλάκησαν σε άσκηση νότια της Σαμοθράκης, ενώ αρχικά είχε εκδοθεί μόνο NAVTEX και ξαφνικά έκανε την εμφάνισή της στο πεδίο της άσκησης μια ολόκληρη Μοίρα μαχητικών, χωρίς να προηγηθεί κάποια NOTAM.
Έτσι είχαμε τελικά 18 τουρκικά μαχητικά, 2 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας, σε όλο το Αιγαίο (βόρειο, κεντρικό, νότιο), που προχώρησαν σε 13 παραβάσεις του FIR  Αθηνών και 10 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ).
Αλλά δεν ήταν μόνο το χθεσινό: Είναι οι υπερπτήσεις όπως πρόσφατα πάνω από Καστελόριζο, είναι οι νυκτερινές παραβιάσεις – για πρώτη φορά μετά από χρόνια - είναι η «επιστροφή» των εμπλοκών μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών, είναι τέλος ο διάπλους της τουρκικής κορβέτας Βeykoz, η οποία έφτασε ανενόχλητη μέχρι την Άνδρο. Όλα τα παραπάνω εάν τα συνυπολογίσει κανείς δείχνουν αλλαγή τακτικής και δη επικίνδυνης αλλαγής.
Φαίνεται σα να τεστάρουν τις ελληνικές αντιδράσεις που άλλοτε είναι απόλυτα έγκαιρες και άλλοτε λιγότερο, όπως στον διάπλου της τουρκικής κορβέτας. Αλλά γιατί; Ετοιμάζουν κάτι μεγαλύτερο;
Όποια και αν είναι η πραγματική αιτία για την τουρκική αυτή αλλαγή στάσης, τα ελληνικά Επιτελεία, που δεν βρίο ΓΕΕΘΑ την έχει διαγνώσει και την επιτηρεί όσο αυτό βέβαια είναι δυνατό. 
Μάλιστα ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Τσαντηράκης  έχει ξεκινήσει ήδη αποστολές «εμψύχωσης» του προσωπικού της ΠΑ –ιπταμένου και εδάφους- με τις επισκέψεις του σε όλες τις κύριες μονάδες της ΠΑ  καθώς οι στιγμές είναι κρίσιμες και όπως εκτιμούν κύκλοι και στο ΓΕΑ οι επόμενοι 6 με 8 μήνες θα είναι εξαιρετικά κρίσιμοι τόσο για τη χώρα την ίδια όσο και για την ασφάλειά της

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Φιλοδυτικά ρωσικά κόμματα χρηματοδοτούμενα από ΜΚΟ δημιουργούν ταραχές στη Μόσχα


 ImageΤο μικρό ρωσικό φιλοδυτικό κεντροδεξιό κόμμα «Γιάμπλοκο», που για μιά ακόμη φορά απέτυχε να πιάσει το «πλαφόν» του 7% και έμεινε και πάλι εκτός Βουλής, και χρηματοδοτείται από διάφορες δυτικές ΜΚΟ προανήγγειλε για το ερχόμενο Σάββατο μεγάλη συγκέντρωση στο κέντρο της Μόσχας.

Ομως η αντιπολίτευση έχει διχαστεί: τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης που πέρασαν το όριο και μπήκαν στη Δούμα, απέρριψαν την πρόταση του οικονομολόγου Γκριγκόρι Γιαβλίνσκι, ηγέτη του «Γιάμπλοκο», να παραιτηθούν μαζικά από τις έδρες τους στη Βουλή έτσι ώστε να προκαλέσουν ακύρωση των εκλογών.

«Καλούμε όσους θεωρούν ότι οι εκλογές ήταν ανέντιμες να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους και τότε θα γίνουν νέες εκλογές, γιατί δεν μπορούν μόνο οι 238 [σ.σ. του κυβερνώντος κόμματος] να συνεδριάζουν στη Δούμα», τόνισε ο κ. Γιαβλίνσκι, του οποίου το κόμμα πήρε μόλις το 3,43% των ψήφων - αν και αποδίδει το πολύ χαμηλό αυτό ποσοστό στην καλπονοθεία του «καθεστώτος» Πούτιν.

Τόσο ο αντιπρόεδρος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ιβάν Μέλνικοφ, όσο και το ηγετικό στέλεχος της κεντροαριστερής «Δίκαιης Ρωσίας» Νικολάι Λέβιτσεφ, απέρριψαν την πρόταση, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε κι ο Ιγκορ Λιέμπεντεφ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Φιλελεύθερου - Δημοκρατικού Κόμματος υπό τον υπερεθνικιστή Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι.
Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Βλαντίμιρ Τσούροφ, υπέρ της «Ενιαίας Ρωσίας», του κόμματος του πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν, τάχθηκαν 32.448.000 ψηφοφόροι (49,3% και 238 έδρες).


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

S-400 εγκατέστησαν στο Καλινιγκράντ οι Ρώσοι για προστασία των Iskander-M
Στην τοποθέτηση αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 στην Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια, κυριολεκτικά στη μύτη του ΝΑΤΟ, στον θύλακα του Καλίνινγκραντ προχώρησε η Ρωσία. Στο Καλίνινγκραντ (πρώην Κένιξμπεργκ) που αποτελεί την δυτικότερη περιφέρεια της Ρωσίας θα τοποθετηθούν οσονούπω και τακτικά βαλλιστικά βλήματα Iskander-M.
H αποστολή των S-400 θα είναι ακριβώς αυτή: Να προστατεύουν τους Iskander-M, οι οποίοι θα στοχεύουν τις συστοιχίες αντιβαλλιστικών βλημάτων που θα τοποθετηθούν στην Πολωνία.
Πρόκειται σαφώς για κίνηση από την πλευρά της Ρωσίας που αποτελεί κλιμάκωση και άμεση προειδοποίηση στο ΝΑΤΟ, ότι δεν πρόκειται να αφήσουν το θέμα της αντιπυραυλικής ομπρέλας χωρίς να αντιδράσουν.
Τα νέα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-400 (“Triumph”), τα οποία θα αντικαταστήσουν τα απαρχαιωμένα S-200. Η τοποθέτηση των συστημάτων θα έχει ολοκληρωθεί ως τα τέλη του έτους.
Το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Triumf (S-400) ή σύμφωνα με το NATO SA-21 Growler (Γκρινιάρης) προορίζεται για την προσβολή όλων των σύγχρονων και μελλοντικών μέσων αεροπορικής και διαστημικής επίθεσης – ανιχνευτικών αεροσκαφών, αεροσκαφών στρατηγικής και τακτικής αεροπορίας, τακτικών, επιχειρησιακών τακτικών βαλλιστικών πυραύλων, βαλλιστικών πυραύλων μέσου βεληνεκούς, υπερηχητικών στόχων, συστημάτων παρεμβολής παρασίτων, αεροσκαφών περιπολίας δια ραντάρ, αεροσκαφών κατεύθυνσης κλπ.
Το σύστημα εξασφαλίζει ταυτόχρονη βολή εναντίον 36 στόχων, κατευθύνοντας εναντίον τους 72 πυραύλους σύμφωνα με το παλαιό σοβιετικό δόγμα "δύο βλήματα για κάθε στόχο". Μπορεί να προσβάλλει σε απόσταση 400 χιλιομέτρων αεροδυναμικούς στόχους  και σε απόσταση 60 χιλιομέτρων - τακτικούς βαλλιστικούς στόχους που πετούν με ταχύτητα ως 4,8 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, ιπτάμενους πυραύλους, αεροσκάφη τακτικής κλπ.
Οεντοπισμός των στόχων είναι δυνατός σε απόσταση ως 600 χιλιόμετρα. Οι πύραυλοι του S-400  μπορούν να προσβάλλουν στόχους που πετούν σε ύψος ... 5 μέτρων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Οι χάρτες με τα πετρέλαια και τα πεδία φυσικού αερίου της ΕλλάδαςMόλις το 30% των περιοχών που υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για κοιτάσματα υδρογονανθράκων στον ελλαδικό χώρο έχει ερευνηθεί (30 στις 100 περιοχές) και από αυτές έχει βεβαιωθεί η ύπαρξη στις 7! Αυτή η αποκάλυψη έγινε χθες στη Βουλή από τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος έδωσε στους βουλευτές των Επιτροπών Εξωτερικών Υπόθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου  και τους παρακάτω χάρτες που δημοσιεύει το defencenet.gr, στους οποίους φαίνονται όλες οι προς διερεύνηση περιοχές, καθώς και οι χώρες από τις οποίες έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον να "συνεταιριστούν" με το ελληνικό δημόσιο.
Image
Στους χάρτες διακρίνονται οι τριάντα περιοχές που έχουν γίνει ήδη σεισμικές έρευνες, ενώ με τις κόκκινες βούλες έχουν σημειωθεί οι διάφορες χώρες,από τις οποίες ήδη εταιρείες έχουν δείξει ενδιαφέρον για συμμετοχή στις έρευνες.
Image
Image
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι περιοχές της Κρήτης και του Ιονίου που θα ερευνηθούν από το πρώτο "κύμα" των αδειών γεωτρήσεων.
Image
Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο σε ένα μικρό μέρος νότια της Κρήτης θα γίνουν άμεσα γεωτρήσεις, ενώ έχει εντοπιστεί πολύ μεγαλύτερο κοίτασμανοτιότερ και δυτικότερα. Ήδη από χθες το defencenet.gr διατύπωσε ερωτηματικά για ποιους λόγους θα καθυστερήσουν τόσο πολύ οι γεωτρήσεις (μίλησε για σταδιακή εκμετάλλευση σε περίοδο 20 ετών ο υφυπουργός ΠΕΚΑ). Ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν άμεσα και με πειστικό τρόπο...
Image
Image
Image
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011

BREAKING NEWS: GOV. ACTIVATING "FEMA CAMPS" ACROSS U.S.

Πάνω από 600 ολόκληρους ανθρώπους κινητοποίησαν οι αντίπαλοι του Πούτιν > Δηλαδή σε μία Ρωσία των 146 εκατομμυρίων, βρέθηκαν “κάποιοι από τους 600″ να φωνάξουν συνθήματα κατά του Πούτιν!!!


Πάνω από 600 ολόκληρους ανθρώπους κινητοποίησαν οι αντίπαλοι του Πούτιν, για να κάνουν μία μεγαλειώδη διαδήλωση στο κέντρο του κέντρου της πλατείας πλησίον του κέντρου της Μόσχας. Σύμφωνα με τον έγκυρο ΣΚΑΪ, οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά του Πούτιν, όχι όμως και οι 600, καθότι σε μία κρίση ειλικρινειας, ο παρουσιαστής παραδέχτηκε πως “ε, και κάποιοι από τους 600 φώναζαν συνθήματα υπέρ του Πούτιν”.

Δηλαδή σε μία Ρωσία των 146 εκατομμυρίων, βρέθηκαν “κάποιοι από τους 600″ να φωνάξουν συνθήματα κατά του Πούτιν. Τώρα, πόσο μαλάκες μπορούν να θεωρούν τους Έλληνες τα κανάλια του ΔΝΤ, το έχουν αποδείξει από το 2009 και μετά. Το γελοίο είναι πως τις “κολοσσιαίες διαδηλώσεις κατά του Πούτιν” προανήγγειλε και η κυβερνοπόρνη του Λούα Λούα, το τσουλί του Κλέωνος!
olympia

Πρώην πρωθυπουργός Σκοπίων: «Είναι σαφές: Είμαστε Σλάβοι και δεν έχουμε σχέση με την Αρχαία Μακεδονία»«Να ξαναγράψουμε το κομμάτι της ελληνικής ιστορίας…»
 «Αυτήν την ιστορία που θέλουν σήμερα να μας επιβάλλουν ως κρατική πολιτική για την  Αρχαία Μακεδονία, την αποκαλώ ως  καρικατούρα ιστορίας, γιατί πρόκειται για ασύνδετα γεγονότα»
  Τα παραπάνω δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός του κόμματος «ВМРО-ДПМНЕ» (στο οποίο σήμερα είναι αρχηγός ο Γκρούεφσκι)  και τωρινός επίτιμος πρόεδρος του «ВМРО-НП» (Λαϊκού Κόμματος), κ. Λιούμπσο Γκεοργκιέφσκι σε συνέντευξή του Ράδιο Σλόμπονταν Εβρόπα.

«Ο ‘μακεδονικός’ λαός βομβαρδίζεται καθημερινά με ψέμματα, με παραπληροφόρηση, με ντικιμαντέρ στα οποία βλέπουμε  ότι η ελληνική ιστορία έχει γίνει δική μας και ‘συνταγογραφείται’ ανάλογα.  Για μένα είναι  πολύ σαφές ότι υπάρχει ξεκάθαρος διαχωρισμός της λεγόμενης Αρχαίας Ιστορίας της Μακεδονίας και της Σλαβικής Ιστορίας. Υπερασπίζομαι ακόμη τη θέση ότι εκεί που μπορούμε να στηριχθούμε και το  οποίο δεν είναι λανθασμένο, είναι η Σλαβική Ταυτότητά μας, οι πνευματικοί μας δημιουργοί, όπως ο Άγιος Κύριλλος και Μεθόδιος, ο Άγιος Κλήμης, ο Άγιος Ναούμ.
 Αυτή είναι η ιστορία μας όπου εμείς μπορούμε με ασφάλεια να στερεωθούμε ( να στηριχτούμε, να προχωρήσουμε) [στο πρωτότυπο: «Тоа е таа историја каде што можеме единствено сериозно да газиме»], δήλωσε ο Γκεοργκιέφσκι.

«Η απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης θα επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της χώρας μας και της Ελλάδας.  Επί δύο μήνες θα είμαστε γεμάτοι χαρά και θα λέμε πόσο ισχυροί είμαστε ως ηθικοί νικητές», είπε χαρακτηριστικά ο Γκεοργκιέφσκι.

 «Αλλά δεν θα υπάρχει βούληση για την επίλυση και αυτό θέτει σε κίνδυνο τη χώρα αφού δεν θα μπορέσει να γίνει τίποτε μέσα,  στα επόμενα,  τουλάχιστον στα δύο ή τρία χρόνια», προέβλεψε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς αν η τωρινή κυβέρνηση είναι σε θέση να συμβιβαστεί με την Ελλάδα,  ώστε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε κατηγορηματικά:

«Όχι. Δεν βλέπω, ασφαλώς, κανένα σημάδι από την πλευρά της χώρας μας. Και αυτό διαφαίνεται από τους κρατικούς δημοσιογράφους που καθημερινά κηρύττουν την κυβερνητική πολιτική. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι άλλο πέρα από αυτό που βλέπουμε στα κρατικά μέσα ενημέρωσης με την κυβερνητική προπαγάνδα. Επί τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση υπεραμύνεται το όνομα χωρίς να έχει κάποια άλλη επιλογή»

«Η πλειοψηφία επιθυμεί να λάβει μια ημερομηνία έναρξης για τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. Αλλά δεν πιστεύω ότι θα δοθεί ημερομηνία. Τα μηνύματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ είναι σαφή. Για την ένταξή μας πρέπει να λυθεί το πρόβλημα του ονόματος. Δεν ξέρω γιατί ορισμένοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι στην πΓΔΜ δεν προσπαθούν να εννοήσουν ένα τόσο σαφές και ακριβές μήνυμα», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Λιούμπσο Γκεοργκιέφσκι.
--
Πηγή: Алфа ТВ

Βαλκανικό Περισκόπιο

Συγκλονιστική έρευνα για τους λαθρομετανάστες!

  Ξέφραγο αμπέλι ο Έβρος. 10.000 πέρασαν μόνο τον Οκτώβριο. Μύθος η Frontex – ύποπτος ο ρόλος της. Οι εισαγγελείς δεν εφαρμόζουν τον νόμο. Η Ελλάδα χρηματοδοτεί την καταστροφή της!

O δημοσιογράφος Νίκος Βαφειάδης στο περιοδικό Κάπα της κυριακάτικης Καθημερινής (20/11/2011) παρουσιάζει μια έρευνα που σοκάρει. Διαβάστε την με προσοχή και δείτε πώς μεθοδεύτηκε και εκτελείται από την Τουρκία, την ΕΕ και το ελληνικό κράτος η διάλυση της πατρίδας μας. Κάντε κλικ πάνω στις σκαναρισμένες σελίδες για να διαβάσετε το άρθρο (σε υψηλή ανάλυση).ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ FRONTEX


Ο κρυμμένος ναός της Αφροδίτης στη Θεσσαλονίκη


-
Διαβάστε και το παλαιότερο άρθρο μας:
Νεοέλληνες "κάλοι" VS Aρχαίο Ελληνικό Κάλλος!

Τα κατάλοιπα του αρχαίου ναού βρίσκονται κρυμμένα πίσω από μεταλλική κατασκευή . Τα θεμέλιά του, χαμένα κάπου μεταξύ της πυκνής βλάστησης και της άναρχης σύγχρονης δόμησης πιυ χαρακτηρίζει τη σύγχρονη πόλη είναι απροσπέλαστα και άγνωστα στον ανυποψίαστο περαστικό.


Κι όμως. Ο ναός για τον οποίον γίνεται λόγος είναι πολύ αρχαιότερος από τον Παρθενώνα και έχει τη δική του μακραίωνη ιστορία αδιάσπαστη από την πολεοδομική εξέλιξη του χώρου όπου χτίστηκε.


Πρόκειται για τον υστερο-αρχαϊκό ναό της Αφροδίτης , στην πλατεία Αντιγονιδών στη Θεσσαλονίκη. Ένα σημαντικό παράδειγμα ιωνικού ναού του 6ου αι. π.Χ. που μετακινήθηκε στη σημερινή του τοποθεσία στα ρωμαϊκά χρόνια, για να αποτελέσει

τμήμα ενός προαστίου γεμάτου ιερά και δημόσια κτίρια. Μετά από ανασκαφές στο χώρο το 1936 ο ναός κέντρισε για λίγο το σύγχρονο ενδιαφέρον για να πέσει όμως και πάλι στην αφάνεια κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Έπρεπε να φτάσουμε στο τέλος της χιλιετίας - το 2000 - για να ξαναρχίσουν οι έρευνες, από τον αρχαιολόγο της ΣΤ΄ΕΠΚΑ Α. Τάσσιο. Τότε ήταν που αποκαλύφθηκαν, μετά και την κατεδάφιση σύγχρονου κτιρίου που τα κάλυπτε, τα κατάλοιπα του ναού: ελληνορωμαϊκά αγάλματα αλλά και σημαντικά αρχαιότερα αρχιτεκτονικά μέλη.

Ορισμένα από αυτά είναι που εκτίθενται σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, εντυπωσιάζοντας αλλά παράλληλα αδυνατώντας να αποτυπώσουν το μεγαλείο του κτίσματος. Χαρακτηριστικό είναι ότι, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, «Το ύψος των κιόνων φτάνει τα επτά μέτρα και, ρεαλιστικά, (οι κίονες) δεν

μπορούν να εκτεθούν σε καμία αίθουσα του μουσείου έτσι ώστε να προβληθεί το ακριβές μέγεθός τους». Αδιαμφισβήτητα λοιπόν, ο ναός της Αφροδίτης στη Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο τεκμήριο αρχαίου ελληνικού κλέους όπως πιθανότατα πολλοί τον βλέπουν αλλά δείγμα πολιτιστικής κληρονομιάς παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Δεν έχουν όμως όλοι οι αρμόδιοι για τον χώρο την ίδια άποψη. Και αυτό γιατί η θέση του ναού δεν αποτελεί κτήμα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας αλλά ανήκει σε ιδιώτη. Αν λοιπόν ο χώρος δεν απαλλοτριωθεί από το ΥΠΠΟΤ, θα πρέπει να καταχωθεί για προστατευθεί και παράλληλα να επιτραπεί η δόμηση όσων ενδεχομένως επιθυμεί ο ιδιοκτήτης. Φυσικά, η εφαρμογή της «Σολομώντειας» αυτής πρακτικής - ιδιαίτερα διαδεδομένης στη χώρα μας - θα καταστεί αποτρεπτική την οποιαδήποτε μελλοντική έρευνα αλλά και τη γνωριμία με τον χώρο ενώ θα καταδικάσει το μνημείο στη «λησμονιά».


Από το πέρας των ανασκαφών και μέχρι σήμερα, δεν σπανίζουν οι συζητήσεις και οι προτάσεις για το μέλλον της θέσης: ήδη επί γεν. γραμματείας Χρ. Ζαχόπουλου προωθούνταν στο τότε ΥΠΠΟ η απαλλοτρίωση του χώρου, ενώ και μετά είχαν διατυπωθεί προτάσεις αναστήλωσης του μνημείου και αρχιτεκτονικής διαμόρφωσης του περιβάλλοντός του. Σήμερα, αν και το θέμα έχει «παγώσει», έρχεται ξανά στην επικαιρότητα από διεθνή μέσα. Και είναι ευχής έργον να λυθεί σύντομα προς όφελος του πολιτισμού.

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...