Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

S-400 εγκατέστησαν στο Καλινιγκράντ οι Ρώσοι για προστασία των Iskander-M




Στην τοποθέτηση αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 στην Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια, κυριολεκτικά στη μύτη του ΝΑΤΟ, στον θύλακα του Καλίνινγκραντ προχώρησε η Ρωσία. Στο Καλίνινγκραντ (πρώην Κένιξμπεργκ) που αποτελεί την δυτικότερη περιφέρεια της Ρωσίας θα τοποθετηθούν οσονούπω και τακτικά βαλλιστικά βλήματα Iskander-M.
H αποστολή των S-400 θα είναι ακριβώς αυτή: Να προστατεύουν τους Iskander-M, οι οποίοι θα στοχεύουν τις συστοιχίες αντιβαλλιστικών βλημάτων που θα τοποθετηθούν στην Πολωνία.
Πρόκειται σαφώς για κίνηση από την πλευρά της Ρωσίας που αποτελεί κλιμάκωση και άμεση προειδοποίηση στο ΝΑΤΟ, ότι δεν πρόκειται να αφήσουν το θέμα της αντιπυραυλικής ομπρέλας χωρίς να αντιδράσουν.
Τα νέα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-400 (“Triumph”), τα οποία θα αντικαταστήσουν τα απαρχαιωμένα S-200. Η τοποθέτηση των συστημάτων θα έχει ολοκληρωθεί ως τα τέλη του έτους.
Το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Triumf (S-400) ή σύμφωνα με το NATO SA-21 Growler (Γκρινιάρης) προορίζεται για την προσβολή όλων των σύγχρονων και μελλοντικών μέσων αεροπορικής και διαστημικής επίθεσης – ανιχνευτικών αεροσκαφών, αεροσκαφών στρατηγικής και τακτικής αεροπορίας, τακτικών, επιχειρησιακών τακτικών βαλλιστικών πυραύλων, βαλλιστικών πυραύλων μέσου βεληνεκούς, υπερηχητικών στόχων, συστημάτων παρεμβολής παρασίτων, αεροσκαφών περιπολίας δια ραντάρ, αεροσκαφών κατεύθυνσης κλπ.
Το σύστημα εξασφαλίζει ταυτόχρονη βολή εναντίον 36 στόχων, κατευθύνοντας εναντίον τους 72 πυραύλους σύμφωνα με το παλαιό σοβιετικό δόγμα "δύο βλήματα για κάθε στόχο". Μπορεί να προσβάλλει σε απόσταση 400 χιλιομέτρων αεροδυναμικούς στόχους  και σε απόσταση 60 χιλιομέτρων - τακτικούς βαλλιστικούς στόχους που πετούν με ταχύτητα ως 4,8 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, ιπτάμενους πυραύλους, αεροσκάφη τακτικής κλπ.
Οεντοπισμός των στόχων είναι δυνατός σε απόσταση ως 600 χιλιόμετρα. Οι πύραυλοι του S-400  μπορούν να προσβάλλουν στόχους που πετούν σε ύψος ... 5 μέτρων.




Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...