Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Πρώην πρωθυπουργός Σκοπίων: «Είναι σαφές: Είμαστε Σλάβοι και δεν έχουμε σχέση με την Αρχαία Μακεδονία»



«Να ξαναγράψουμε το κομμάτι της ελληνικής ιστορίας…»
 «Αυτήν την ιστορία που θέλουν σήμερα να μας επιβάλλουν ως κρατική πολιτική για την  Αρχαία Μακεδονία, την αποκαλώ ως  καρικατούρα ιστορίας, γιατί πρόκειται για ασύνδετα γεγονότα»
  Τα παραπάνω δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός του κόμματος «ВМРО-ДПМНЕ» (στο οποίο σήμερα είναι αρχηγός ο Γκρούεφσκι)  και τωρινός επίτιμος πρόεδρος του «ВМРО-НП» (Λαϊκού Κόμματος), κ. Λιούμπσο Γκεοργκιέφσκι σε συνέντευξή του Ράδιο Σλόμπονταν Εβρόπα.

«Ο ‘μακεδονικός’ λαός βομβαρδίζεται καθημερινά με ψέμματα, με παραπληροφόρηση, με ντικιμαντέρ στα οποία βλέπουμε  ότι η ελληνική ιστορία έχει γίνει δική μας και ‘συνταγογραφείται’ ανάλογα.  Για μένα είναι  πολύ σαφές ότι υπάρχει ξεκάθαρος διαχωρισμός της λεγόμενης Αρχαίας Ιστορίας της Μακεδονίας και της Σλαβικής Ιστορίας. Υπερασπίζομαι ακόμη τη θέση ότι εκεί που μπορούμε να στηριχθούμε και το  οποίο δεν είναι λανθασμένο, είναι η Σλαβική Ταυτότητά μας, οι πνευματικοί μας δημιουργοί, όπως ο Άγιος Κύριλλος και Μεθόδιος, ο Άγιος Κλήμης, ο Άγιος Ναούμ.
 Αυτή είναι η ιστορία μας όπου εμείς μπορούμε με ασφάλεια να στερεωθούμε ( να στηριχτούμε, να προχωρήσουμε) [στο πρωτότυπο: «Тоа е таа историја каде што можеме единствено сериозно да газиме»], δήλωσε ο Γκεοργκιέφσκι.

«Η απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης θα επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της χώρας μας και της Ελλάδας.  Επί δύο μήνες θα είμαστε γεμάτοι χαρά και θα λέμε πόσο ισχυροί είμαστε ως ηθικοί νικητές», είπε χαρακτηριστικά ο Γκεοργκιέφσκι.

 «Αλλά δεν θα υπάρχει βούληση για την επίλυση και αυτό θέτει σε κίνδυνο τη χώρα αφού δεν θα μπορέσει να γίνει τίποτε μέσα,  στα επόμενα,  τουλάχιστον στα δύο ή τρία χρόνια», προέβλεψε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς αν η τωρινή κυβέρνηση είναι σε θέση να συμβιβαστεί με την Ελλάδα,  ώστε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε κατηγορηματικά:

«Όχι. Δεν βλέπω, ασφαλώς, κανένα σημάδι από την πλευρά της χώρας μας. Και αυτό διαφαίνεται από τους κρατικούς δημοσιογράφους που καθημερινά κηρύττουν την κυβερνητική πολιτική. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι άλλο πέρα από αυτό που βλέπουμε στα κρατικά μέσα ενημέρωσης με την κυβερνητική προπαγάνδα. Επί τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση υπεραμύνεται το όνομα χωρίς να έχει κάποια άλλη επιλογή»

«Η πλειοψηφία επιθυμεί να λάβει μια ημερομηνία έναρξης για τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. Αλλά δεν πιστεύω ότι θα δοθεί ημερομηνία. Τα μηνύματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ είναι σαφή. Για την ένταξή μας πρέπει να λυθεί το πρόβλημα του ονόματος. Δεν ξέρω γιατί ορισμένοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι στην πΓΔΜ δεν προσπαθούν να εννοήσουν ένα τόσο σαφές και ακριβές μήνυμα», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Λιούμπσο Γκεοργκιέφσκι.
--
Πηγή: Алфа ТВ

Βαλκανικό Περισκόπιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...