Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Θεωρίες συνωμοσίας πίσω από τον σεισμό στην Τουρκία




Ο Ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας ανέφερε στο Κρεμλίνο σήμερα, πώς οι ΗΠΑ επιτέθηκαν στη Τουρκία, για λόγους πού έχουν σχέση με την μαζική εισβολή των Τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στο βόρειο Ιράκ, χρησιμοποιώντας το λεγόμενο Σεισμικό Οπλο. Σύμφωνα με την αναφορά, Ρωσικά επιστημονικά όργανα που είναι εγκατεστημένα μέσα και γύρω από την Μαύρη Θάλασσα, ανίχνευσαν της τελευταίες 36 ώρες…. ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας της ιονόσφαιρας, πού κορυφώθηκε δύο ώρες πρίν ο σεισμός χτυπήσει την ανατολική Τουρκία.



Η αύξηση της
θερμοκρασίας της ιονόσφαιρας είναι σήμα κατατεθέν ότι είχε ενεργοποιηθεί το γνωστό σύστημα ΗΑΑRP, υπερόπλο μαγνητικού παλμού ,με έδρα τις εγκαταστάσεις στην Αλάσκα, πού προκαλεί ισχυρούς σεισμούς. Το εν λόγω χτύπημα είχε σκοπό να διαταράξει σοβαρά η και να αναστείλει την εξέλιξη των μαζικών πολεμικών επιχειρήσεων του τουρκικού στρατού εναντίων των Κούρδων στο Β. Ιράκ, καθώς
αυτές βάζουν σε κίνδυνο τις ισορροπίες και επιλογές των ΗΠΑ στην περιοχή .
Οι ΗΠΑ επίσης φοβούνται για μια γενικευμένη σύρραξη στην περιοχή μετά και
από τις κατηγορίες των Τούρκων ότι η αύξηση της δύναμης των Κούρδων
οφείλεται κυρίως από την υποστήριξη του Ισραήλ προς αυτούς.
Οι Ρώσοι αναλυτές θεωρούν ότι το master plan των ΗΠΑ είναι ο διαμελισμός
μιας σειράς κρατών και η επαναφορά τους στην πριν από τον πρώτο παγκόσμιο
πόλεμο κατάσταση . Ήδη, τα τελευταία 25 χρόνια διαμέλισαν στα “εξ ων
συνετέθησαν” την Σοβιετική Ένωση, την Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν. το Ιράκ
και τώρα την Λιβύη. Ακολουθούν Τουρκία, Συρία, Ιράν, και κατόπιν Σαουδική
Αραβία
Σημειώνεται ότι υπερθέρμανση της ιονόσφαιρας παρατηρήθηκε και πριν από τον
καταστροφικό σεισμό της Ιαπωνίας.
Όσον αφορά την τεχνολογία και εξέλιξη του υπεροπλία πρόκλησης σεισμικών
καταστροφών έχει ιστορία δεκαετιών και πρωτοχρησιμοποιήθηκε από τους
Σοβιετικούς κατά της Περσίας τού Σάχη, προκαλώντας σεισμό ( με υπόγεια
έκρηξη ατομικής βόμβας και οδηγώντας το ωστικό κύμα στη Περσία) μεγέθους 7,4
ρίχτερ, τον Σεπτέμβριο του 1978. Οι Αμερικανοί απάντησαν τον Απρίλιο του
1979 με τα νέα τους σεισμικά όπλα, προκαλώντας σεισμική δόνηση 7,2 ρίχτερ
στην Γιουγκοσλαβία.

Οι Εβραϊκές ρίζες της Μασονίας


Μία δημοφιλής φιλο-Τεκτονική ιστοσελίδα, σε ένα άρθρο με τίτλο "Ιουδαϊσμός και Μασωνία", σχολιάζει: οι Εβραίοι συμμετείχαν ενεργά στις αρχές του Τεκτονισμού στην Αμερική. Υπάρχουν στοιχεία ότι ήταν μεταξύ εκείνων που καθιέρωσαν τον Τεκτονισμό σε επτά από τις δεκατρείς ιδρυτικές πολιτείες ... Ένας Εβραίος μασόνος, ο Moses M. Hays, βοήθησε να εισαγάγει τον Σκωτικού Τύπου Τεκτονισμό στην Αμερική ... Εβραίοι, συμπεριλαμβανομένων Ραβίνων, συνέχισαν να συμμετέχουν στο Τεκτονικό κίνημα στις Ηνωμένες Πολιτείες σε όλη την αμερικάνικη ιστορία. Υπήρξαν 51 εβραϊκής καταγωγής Αμερικάνοι Μάγιστροι...Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β’ ήταν οπαδός της εβραϊκής Καμπάλα. Στις 22 Μαρτίου 1984, ο Πάπας δέχτηκε τα μέλη της διαβόητης B'nai B'rith Τεκτονκής Στοάς της Νέας Υόρκης, που αποτελείται αποκλειστικά από σημαίνοντες Εβραίους, στο Βατικανό.
«Είμαι υπερήφανος που είμαι Μασόνος», γράφει ο ραβίνος Seymour Adas, 32ου βαθμού, σε αυτό το τεύχος του περιοδικού ‘The New Age’ (Απρίλιος 1987).


Σημείωση: Το όνομα του περιοδικού έκτοτε έχει αλλάξει σε ‘The Scottish Rite Journal’, για να κρύψει τη σύνδεση των Τεκτόνων με τον αποκρυφισμό κίνημα της Νέας Εποχής.


Η Καμπάλα περιέχει τέτοια εξουσία και δαιμονική διδασκαλία, υπεραρκετή για να δώσει την ιδεολογία και την κινητήρια δύναμη που απαιτείται για να παρασύρει τον κόσμο και να κρατήσει μία τέτοια σατανική συνωμοσία ζωντανή μέσα στους αιώνες ... Η Καμπάλα είναι πηγή διδασκαλίας των Τεκτόνων καθώς και άλλων ομάδων. ~ John Torrell, εκδότης, The Dove.


Καμπάλα: Τα ιερά βιβλία της μαύρης μαγείας του Ορθόδοξου Ιουδαϊσμού που αποτελούν ένα μεγάλο μέρος της βάσης των δυτικών μυστικών εταιριών, από τον Ροδοσταυρισμό ως τον Ελευθεροτεκτονισμό και την OTO. Η Καμπάλα είναι η ίδια που προέρχεται από τη μαγεία της αρχαίας Βαβυλώνας και της Φαραωνικής Αιγύπτου, Craig Heimbichner, Blood onthe Altar.


Η Καμπάλα είναι ένα σύστημα του ιουδαϊκού μυστικισμού και μαγείας και είναι το θεμελιώδες στοιχείο της σύγχρονης μαγείας. Σχεδόν όλες οι μεγάλες μάγισσες και μάγοι αυτού του αιώνα ήταν Καβαλιστές. ~ William J. Schnoebelen, The Dark Side of Freemasonry


Η εβραϊκή Καμπάλα είναι μια σειρά από αποκρυφιστικά συγγράμματα που είναι τόσο δαιμονικά όσο και κάθε ξόρκι που ποτέ έχει παρουσιαστεί στη μαγεία. Το Λεξικό Websterμας λέει ότι η Καμπάλα είναι "μία απόκρυφη θρησκευτική φιλοσοφία που αναπτύχθηκε από ορισμένους Εβραίους λόγιους." ~ James Lloyd, The Apocalypse Chronicles (Vol. VII, No. 1, 2005)


Ο Καββαλισμός είναι καθαρός Ιλλουμινατισμός επειδή διδάσκει το διεστραμμένο μυστικό δόγμα ότι, τελικά, το υψηλότερο επίπεδο οδηγεί στο ότι το «άγιο φίδι» είναι ο αληθινός Θεός. Ότι όλα τα κακά που ένα άτομο κάνει μέσω της αλχημείας, μαγικά μετατρέπονται σε δικαιοσύνη. Και ότι, ναι, ο Εωσφόρος είναι ο Κύριος. Ο Σατανάς είναι ο αληθινός και μοναδικός θεός. Αυτό είναι το βασικό δόγμα της Καββαλισμού. Αυτό, αγαπητοί φίλοι, είναι η φρίκη και η ντροπή της εβραϊκής Καμπάλα.


antipliroforisi

Σε καθεστώς μόνιμης ενισχυμένης εποπτείας η Ελλάδα - Τι αναφέρει το άρθρο 27 της απόφασης


Νέο μνημόνιο και μόνιμη παρουσία της τρόικας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας για τις αποφάσεις της ολονύκτιας Συνόδου Κορυφής, με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, να αρνείται την ενισχυμένη εποπτεία, άποψη, την οποία «καταρρίπτει» το κείμενο της Συνόδου.  Η γερμανίδα καγκελάριος έκανε λόγο για μόνιμη ενισχυμένη εποπτεία της τρόικας στη χώρα μας, όπως επιβεβαίωσε και το ανακοινωθέν, στο οποίο, επισημαίνεται ότι «οι μηχανισμοί για την επιτήρηση της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος πρέπει να ενισχυθούν, όπως ζητήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση».

Ειδικότερα, το κείμενο σημειώνει ότι «η ιδιοκτησία του προγράμματος είναι ελληνική και η εφαρμογή του είναι ευθύνη των ελληνικών αρχών». Υπογραμμίζεται ακόμη, ότι στο πλαίσιο του νέου προγράμματος , η Επιτροπή σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εταίρους της τρόικας θα δημιουργήσει, για όσο διαρκέσει το πρόγραμμα, έναν επιτόπιο εποπτικό μηχανισμό, περιλαμβανομένης της εμπλοκής εθνικών εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι θα εργαστούν σε στενή και συνεχή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα για την παροχή συμβουλών και βοήθειας προκειμένου να διασφαλίσουν την έγκαιρη και πλήρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.
Προβλέπεται ότι οι εμπειρογνώμονες θα συνδράμουν την τρόικα αξιολογώντας τη συμβατότητα των μέτρων που θα λαμβάνονται από την ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο των δεσμεύσεων του προγράμματος. Αξιοσημείωτο είναι ακόμη ότι ο νέος αυτός ρόλος θα περιγράφεται στο Μνημόνιο.
Από τη πλευρά του, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σε σχετική ερώτηση για τις δηλώσεις της γερμανίδας καγκελαρίου, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν είδα πουθενά να γράφεται στην συμφωνία ότι θα έχουμε επιτρόπους στα υπουργεία. Αυτό που είπε και η κ. Μέρκελ είναι ότι εμείς θα έχουμε την ευθύνη για να εφαρμοστούν όλα αυτά που αναφέρονται στο πρόγραμμα. Βεβαίως οι δανειστές μας θέλουν την επιτυχία μας και ζητάμε την στήριξη τους. Εμένα δεν μου αρέσει κάθε τρεις μήνες να γίνεται αυτό το σόου. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να βρίσκονται δίπλα μας συνέχεια και όταν υπάρχει πρόβλημα να το συζητάμε και να βρίσκουμε λύση. Εμείς θα φτιάξουμε την Ελλάδα κανένας άλλος».
Το τελικό κείμενο της Συνόδου, πάντως, «καταρρίπτει» τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού. Στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκε και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία, μιλώντας στον NET fn, ανέφερε ότι «δεν μπαίνει καμία υπόνοια πουθενά, που να μπορεί να θεωρηθεί, προσβλητική ή μειωτική, προς τα ζητήματα κυριαρχίας».

Στην πραγματικότητα, το άρθρο 27 αναφέρει κατά λέξη:
«Συμφωνούμε, επίσης, ότι διασφαλίζεται στενότερη παρακολούθηση και περαιτέρω επιβολή της νομοθεσίας με τους εξής τρόπους:

α. για τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ, στα οποία εφαρμόζεται διαδικασία υπερβολικού ελλείματος, η Επιτροπή και το Συμβούλιο θα μπορούν να εξετάζουν τα σχέδια εθνικών προϋπολογισμών και μέτρα για την αντιμετώπιση των ανισορροπιών και να γνωμοδοτούν επ’ αυτών πριν από την έγκρισή τους από τα αντίστοιχα εθνικά κοινοβούλια. Επιπλέον, η Επιτροπή θα παρακολουθεί την εκτέλεση των προϋπολογισμών και, εάν απαιτείται, θα προτείνει τροποποιήσεις κατά τη διάρκεια του έτους.
β. στην περίπτωση αποκλίσεων κατά την εφαρμογή προγράμματος προσαρμογής, θα εφαρμόζεται στενότερη παρακολούθηση και συντονισμός της εφαρμογής του».
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, εδώ.


Η γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε ότι «με τις αποφάσεις που πήραμε εξασφαλίζουμε τη σταθερότητα στην Ευρώπη», σημειώνοντας ότι η μείωση του ελληνικού χρέους θα φτάσει τα 100 δισ. ευρώ, έτσι ώστε να διαμορφωθεί στο 120% του ΑΕΠ το 2020 ώστε να γίνει βιώσιμο. Πρόσθεσε, μάλιστα ότι οι αποφάσεις είναι πιο καθαρές από εκείνες της 21ης Ιουλίου.
Παράλληλα, προανήγγειλε αλλαγή των Συνθηκών με τρόπο που θα αποφασιστεί στη σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου με τις οποίες θα καθιερωθεί η λειτουργία της Ευρωζώνης των 17 «ανεξάρτητα» από την Ε.Ε. των 27, αλλά και η οικονομική διακυβέρνηση, με ανάπτυξη κοινών οικονομικών πολιτικών, ποινές για τις παρεκκλίσεις και έλεγχο των προϋπολογισμών στις Βρυξέλλες πριν κατατεθούν στα εθνικά κοινοβούλια.
Χαρακτηριστικά η κυρία Μέρκελ είπε ότι στις Συνόδους Κορυφής της Ευρωζώνης θα γίνονται συστάσεις προς τα κράτη μέλη, οι οποίες θα πρέπει να εφαρμόζονται από τις κυβερνήσεις.

newpost

Η συμφωνία αυξάνει το χρέος αντί να το μειώνει;



Δεδομένου ότι κανείς δε γνωρίζει τις τεχνικές λεπτομέρειες που συνοδεύουν αυτή τη ‘’μη συμφωνία’’, όπως θα λέγαμε στη γλώσσα ΠΑΣΟΚ, καταθέτουμε λίγους ψύχραιμους προβληματισμούς ως τροφή για σκέψη:
1. Κανένας φυσικά δε δικαιούται να πανηγυρίζει ή να ομιλεί περί ελάφρυνσης του βάρους, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για ανάληψη νέων βαρών, είτε μέσω της μόνιμης εποπτείας που συνοδεύει τη συμφωνία, είτε μέσω του νέου δανείου, το οποίο τυγχάνει μεγαλύτερο από την ‘’ελάφρυνση’’ (130 δις)!
2. Με μια πρώτη ματιά, η συμφωνία μοιάζει με ένα τεράστιο swap, μια ανταλλαγή χρέους δηλαδή σε απλή ελληνική, που μάλιστα υπαγάγει το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους στο Αγγλικό δίκαιο.  Πρόκειται για ένα απεχθές swap για τη χώρα, αφού ανταλλάσσει ένα εύκολο χρέος με ένα νέο ενυπόθηκο που θα είναι αδύνατον να αμφισβητηθεί.  Έτσι χάνεται το διαρκές διαπραγματευτικό πλεονέκτημα – κούγκι της στάσης πληρωμών.
3. Παραμένει αμφίβολο το πώς θα αντιδράσουν οι αγορές σε μια ακόμα άτολμη λύση η οποία μεταθέτει το πρόβλημα στο μέλλον.  Ενδεχομένως να ζήσουμε ξανά το μαρτύριο της σταγόνας, όπως το βιώσαμε μετά την 21η Ιουλίου, καθώς είναι πρόδηλο ότι το χρέος παραμένει μη βιώσιμο, με την ενδεχόμενη βιωσιμότητά του να εξαρτάται από δήθεν πλεονάσματα και από νέες φοροεπιδρομές, πάνω σε μια ήδη ξεχειλωμένη φοροδοτική βάση, που δεν έχει τίποτα περισσότερο να δώσει.  Χωρίς να έχουμε εξετάσει ακόμα την τεχνική ανάλυση, υποψιαζόμαστε ότι η παρακινδυνευμένη πρόβλεψη ότι το ελληνικό χρέος θα είναι 120% το 2020, βασίζεται σε θετικούς δείκτες ανάπτυξης (σε συνδυασμό με εκποίηση κρατικής περιουσίας) που υποτίθεται ότι θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον.  Το ερώτημα είναι πώς θα προκύψουν οι δείκτες αυτοί, σε μια χώρα που βυθίζεται στην ύφεση και στην υπερφορολόγηση.  Πουθενά δε γίνεται λόγος για οποιαδήποτε αναπτυξιακή προοπτική που θα έδινε ενδεχομένως κάποια ψήγματα αξιοπιστίας στην πρόβλεψη αυτή.
4. Καθώς η συμφωνία αυτή τινάζει κυριολεκτικά στον αέρα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, περιμένουμε με αγωνία τις τεχνικές λεπτομέρειες γύρω από το ζήτημα αυτό.  Όταν πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επίτροπος στις υπό κρατικοποίηση τράπεζες θα είναι τροϊκανός, εύλογα ανησυχούμε για το αν πρόκειται για κρατικοποίηση ή τροϊκανοποίηση.  Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για το ποιος θα βάλει τα κεφάλαια που θα απαιτηθούν πέραν των αρχικών 30δις που είναι άμεσα απαιτητά για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, δεδομένου ότι το ελληνικό δημόσιο θα βρίσκεται σε ασκητική νηστεία για τουλάχιστον μία δεκαετία.
5. Άγνωστες παραμένουν οι επιπτώσεις που θα έχει η αναβλητικότητα της Γερμανίας στις υπόλοιπες χώρες και ιδιαίτερα στην Ιταλία, την Ισπανία και τελικά τη Γαλλία.  Αυτή είναι ίσως και η μεγαλύτερη παγίδα για τους έλληνες καταθέτες, καθώς η επέλαση της κρίσης στις χώρες αυτές, θα κρίνει το μέλλον του κοινού νομίσματος.  Δεδομένου ότι δεν είναι ποτέ δυνατόν να δούμε τον κ. Ράιχενμπαχ να ‘’συμβουλεύει’’ τον κ. Σαρκοζύ ή τον κ. Μπερλουσκόνι, (αυτά συμβαίνουν μόνο σε μπανανίες) βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι, λίγο πριν την κατάργηση ή τη διχοτόμηση της ευρωζώνης.
6. Προφανώς δεν αποτελεί σοβαρό εθνικό στόχο το επίπεδο χρέους 120% το 2020, όταν το επίπεδο αυτό ήταν 119% πριν από 2 χρόνια.  Εκτός του ότι αποτελεί πλήρη ομολογία αποτυχίας εκ μέρους κυβέρνησης, τρόϊκας και προθύμων, δημιουργεί συνειρμούς ως προς τη χρησιμότητα της διαδικασίας και ως προς την αξιοπιστία της εξαγγελίας αυτής.  Δηλαδή με δεδομένο τα πεπραγμένα των κυρίων αυτών κινδυνεύουμε να βρεθούμε το 2020 με χρέος 220% του ΑΕΠ.  Γιατί να τους πιστέψουμε;
7. Η Ελλάδα μετατρέπεται επίσημα στο πειραματόζωο της Ευρώπης.  Γίνεται η χώρα – παρίας που θα αποτελεί το παράδειγμα προς αποφυγήν των άτακτων χωρών του νότου.
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξετάσουμε εξονυχιστικά τις λεπτομέρειες που θα συνοδεύουν τη συμφωνία και θα τοποθετηθούμε υπεύθυνα.
Κακοφωνίξ


www.antinews.gr

Στο 50% το «κούρεμα» του Ελληνικού χρέους - Υπέκυψαν οι τράπεζες υπό τον φόβο της χρεοκοπίας


Ολονύχτιο θρίλερ και σκληρά παζάρια σημειώθηκαν στις Βρυξέλλες, όπου «κλείδωσε» τελικά η συμφωνία των ηγετών της Ε.Ε. με τους τραπεζίτες, που προβλέπει «κούρεμα» του ελληνικού χρέους της τάξεως του 50%.  Οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής ξεκίνησαν στις 19:40 και έλαβαν τέλος στις 05:15 το πρωί, ωστόσο μεταξύ 02:00 με 04:00, οι διαπραγματεύσεις απειλήθηκαν με οριστικό ναυάγιο, αφού οι εκπρόσωποι των τραπεζιτών επέμειναν να ζητούν κούρεμα 40% καθώς και παροχή συγκεκριμένων εγγυήσεων.

Οι τραπεζίτες  δεν αποδεχόντουσαν ζημιές της τάξης του 50% στα ελληνικά ομόλογα που κατέχουν και για να επιτευχθεί η συμφωνία οι ηγέτες του γαλλογερμανικού άξονα χρειάστηκε να απειλήσουν ευθέως τον Τσαρλς Νταλάρα ότι αν δεν αποδεχθούν οι τράπεζες το κούρεμα σε εθελοντική βάση  θα γίνει περικοπή της αξίας των ομολόγων με απόφαση της Συνόδου.
Ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Νικολά Σαρκοζί, που ήταν ο πρώτος αρχηγός κράτους που έδωσε συνέντευξη σήμερα, ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας βάσει της οποίας οι ιδιώτες κάτοχοι ελληνικών κρατικών ομολόγων αποδέχονται τη μείωση της αξίας τους κατά 50%. Σε αντιστάθμισμα, όπως δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος, η ευρωζώνη θα εγγυηθεί με ένα ποσό της τάξεως των 30 δισ. ευρώ, την ομαλή εφαρμογή της σημερινής συμφωνίας.
Ο Νικολά Σαρκοζί δήλωσε ότι στόχος της Γαλλίας ήταν «να αποφύγει ένα δράμα στην περίπτωση της Ελλάδας» και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τελικώς αυτό απεφεύχθη. Δήλωσε επίσης ότι το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους αφορά όλες τις τράπεζες που έχουν ελληνικά ομόλογα και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ανοίγει πλέον ο δρόμος για τη συρρίκνωση του ελληνικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ ως το 2020.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι σημαντικότερες επιπτώσεις από τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής είναι η ελάφρυνση του προϋπολογισμού και η μείωση του χρέους στο 120% του ΑΕΠ.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ έβλεπε αυτή τη διέξοδο ως τη μοναδική προκειμένου να σταματήσει η εξάπλωση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.
Η ουσία των διαπραγματεύσεων των ευρωπαίων ηγετών με τις τράπεζες κρίθηκε σε τεχνικά θέματα που  έχουν όμως μεγάλη βαρύτητα στις επιπτώσεις που θα έχουν οι τράπεζες από το κούρεμα.
Οι διαπραγματεύσεις με τις  τράπεζες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και απομένουν να διευκρινιστούν ακόμη σημαντικά ζητήματα.  Εφόσον μειωθεί 50% η αξία των ομολόγων που έχουν οι τράπεζες, όλες σχεδόν οι ελληνικές τράπεζες αντιμετωπίζουν ενδεχόμενο κρατικοποίησης. Οι ελληνικές τράπεζες  φαίνεται ότι έχουν εξασφαλίσει εγγυήσεις 30 δισ., για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις του κουρέματος.
Παράλληλα, την ικανοποίησή τους για την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης να μειωθεί το δημόσιο χρέος της Ελλάδας κατά 100 δισ. ευρώ με εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, εξέφρασαν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Φαν Ρομπεϊ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου ο κ. Ρομπεϊ υπογράμμισε ότι η απόφαση αυτή θα διασφαλίσει το στόχο να καταστεί βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας στο 120% έως το 2020.Σε ότι αφορά τη νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο τόνισε ότι οι ηγέτες της ευρωζώνης δεσμεύτηκαν να οριστικοποιηθεί έως το τέλους του 2011.
Να σημειωθεί επίσης ότι υπάρχουν πληροφορίες, πως η  Ελληνική Κυβέρνηση σχεδιάζει να παραχωρήσει ακίνητη περιουσία στα ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου  να τα ενισχύσει ενόψει των ζημιών που υφίστανται από το κούρεμα.


ΠΗΓΗ

Τουρκική πρόβα πολέμου από το Οικόπεδο 12 μέχρι την Μεγίστη





Για δεύτερη κατά σειρά ημέρα μετά την νυχτερινή της διείσδυση στο εναέριο χώρο του Αιγαίου που αποκάλυψε το defencenet, η Άγκυρα κλιμακώνει τις προκλήσεις τους στην θαλάσσια περιοχή γύρω από την Κύπρο.
Χτές το μεσημέρι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν άσκησης TASMO νοτίως της Κύπρου μεταξύ του νησιού και της εξέδρας γεώτρησης, ενώ την ίδια στιγμή στην περιοχή βορείως της Κύπρου, μεταξύ των κατεχομένων και της Τουρκίας, πραγματοποιήθηκε μία δεύτερη άσκηση μικρότερης κλίμακας αλλά με σημαντικό πολιτικό μήνυμα προς την Ελλάδα
 Όπως φαίνεται και από την ΝΟΤΑΜ που εκδόθηκε για την πρώτη άσκηση την οποία οι Τούρκοι εξέδωσαν αιφνιδιαστικά λίγες ώρες πριν από την διεξαγωγή της, σκοπός τους δεν ήταν μόνο να στείλουν ένα μήνυμα στην Λευκωσία, αλλά και στο Ισραήλ αφού η περιοχή που η ΝΟΤΑΜ δέσμευε για την πρώτη άσκηση βρίσκεται κοντά και στο ισραηλινό κοίτασμα Λεβιάθαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι τουρκικές ασκήσεις περιελάμβαναν την πραγματοποίηση τριών σεναρίων. Το πρώτο σενάριο περιελάμβανε την αποτροπή της διακοπής της επικοινωνίας μεταξύ των κατεχομένων και της Τουρκίας.  Για το λόγο αυτό στην περιοχή υπήρχε ένα τουρκικό υποβρύχιο και αεροσκάφη Ναυτικής Συνεργασίας (ΑΦΝΣ), με τα τουρκικά υποβρύχια να παίζουν τον ρόλο των κυνηγών των ελληνικών υποβρυχίων που θα προσπαθούσαν να διακόψουν την ναυτική επικοινωνία των κατεχομένων με την Τουρκία και τα τουρκικά ΑΦΝΣ να εξασκούνται μαζί με το τουρκικό υποβρύχιο στον εντοπισμό εχθρικών υποβρυχίων.
Το δεύτερο σενάριο περιελάμβανε την προσβολή των ενισχύσεων που θα αποστέλλονταν από την Ελλάδα στην Κύπρο σε περίοδο κρίσης διά θαλάσσης και το τρίτο σενάριο περιελάμβανε την προστασία των τουρκικών πλοίων από τα μαχητικά της τουρκικής Αεροπορίας έναντι θαλάσσιων και αεροπορικών απειλών.
Και στις δύο τουρκικές ασκήσεις συμμετείχαν ένα υποβρύχιο, μία κορβέτα, μία φρεγάτα, αεροσκάφη Ναυτικής Συνεργασίας και μία μοίρα μαχητικών αεροσκαφών F-16. Ακολουθεί η ΝΟΤΑΜΜ για την άσκηση που οι Τούρκοι πραγματοποίησαν πλησίον των κυπριακών και ισραηλινών φρεατίων στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Κύπρου και του Ισραήλ.      

A3514/11 (Issued for LTAA LCCC) - NAVIGATIONAL WARNING TO ALL CONCERNED
TURKISH NAVY AND AIRFORCE SHALL MAKE A WITHOUT FIRING TASMO EXERCISE
IN INTERNATIONAL WATERS AND AIRSPACE OF MEDITERRERAEN SEA ON
26 OCT 2011 1200-1300 UTC.
1-DESIGNATION OF THE EXERCISE:TASMO EXERCISE
2-FIR EFFECTED :NICOSIA FIR
3-EXERCISE AREA:(WITHOUT FIRING)
A.LATERAL LIMITS:340200N335200E 340250N331100E 334000N330100E
                 334000N334300E
B.VERTICAL LIMITS:0-5500FT AMSL
C.DATE AND TIMES:26 OCT 2011,1200-1300 UTC
NOTE:EXERCISE WILL NOT AFFECT NORMAL FLOW OF CIVIL TRAFFIC AND
ATS ROUTES.
4-PROCEDURES FOR EXERCISE AIRCRAFT:
A.THE FLIGHTS WILL BE CONDUCTED VFR CONDITIONS AND UNDER POSITIVE
RADAR CONTROL.
B.EXERCISE AIRCRAFT SHALL DISPLAY ANTI-COLLISION AND NAVIGATION
LIGHTS CONTINUOUSLY.
5.PROCEDURES FOR NON-EXERCISE AIRCRAFT:
IN THE INTEREST OF FLYING SAFETY DURING THE EXERCISE,NON-EXERCISE
AIRCRAFT ARE STRONGLY ADVISED NOT TO FLY WITHIN THE EXERCISE AREAS
DESCRIBED ABOVE. FL000 - FL055, 26 OCT 12:00 2011 UNTIL 26 OCT 13:00 2011. CREATED:
25 OCT 13:41 2011



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ντοκουμέντο: Κάλεσαν τους ξένους να αναλάβουν τον έλεγχο της χώρας!




Εβδομηνταένα χρόνια μετά το "ΟΧΙ" του Ιωάννη Μεταξά και του ελληνικού λαού, έχουμε ένα μεγαλειώδες "ΝΑΙ" του Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησής του, αφού όπως αποκαλύπτει το defencenet.gr, στο Κείμενο Συμπερασμάτων της χθεσινής Συνόδου Κορυφής, αναφέρεται ρητά ότι η ελληνική (;) κυβέρνηση κάλεσε τους ξένους για να αναλάβουν την εποπτεία της χώρας (όλο το κείμενο είναι στην διάθεση του defencenet.gr και το δημοσιεύουμε εδώ)! 
Επίσης αναφέρεται ότι η χθεσινή συμφωνία θα αποτυπωθεί σε νέο Μνημόνιο για τα νέα χρεη που πρόκειται να επωμιστεί η Ελλάδα Πρώτον, έρχεται μέχρι το τέλος του έτους νέο μνημόνιο για το νέο δάνειο των 100 δις ευρώ που πρόκειται να χρεωθεί η Ελλάδα, καθώς και για όλες αυτές τις συμφωνίες.
Ειδικότερα, παραθέτουμε το απόσπασμα της επίσημης δήλωσης της χθεσινής Συνόδου Κορυφής, (μετάφραση δική μας) μαζί με συγκεκριμένες αναφορές στα αγγλικά σε παρενθέσεις σε επίμαχα σημεία, το οποίο αναφέρει:
«Οι μηχανισμοί για την παρακολούθηση της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος θα πρέπει να ενισχυθούν, όπως ζητήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση. Η κυριότητα του προγράμματος είναι ελληνική και η εφαρμογή της αποτελεί ευθύνη των ελληνικών αρχών.
Στο πλαίσιο του νέου προγράμματος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με τους λοιπούς εταίρους της τρόικας, θα εγκαθιδρύσει κατά τη διάρκεια του προγράμματος, επιτόπιο δυναμικό ελέγχου παρακολούθησης στη χώρα (“a monitoring capacity on the ground”), συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής εθνικών εμπειρογνωμόνων, για να εργαστούν σε στενή και συνεχή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα για να συμβουλεύουν και να προσφέρουν βοήθεια, ώστε να διασφαλιστεί η έγκαιρη και πλήρης εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.
Θα βοηθήσει την τρόικα (σ.σ.: η νέα δύναμη ελέγχου στη χώρα), ώστε να αξιολογήσει τα μέτρα που θα ληφθούν από την ελληνική κυβέρνηση να συμμορφώνονται με το πλαίσιο δεσμεύσεων του προγράμματος (“It will assist the Troika in assessing the conformity of measures which will be taken by the Greek government within the commitments of the programme”).
Αυτός ο νέος ρόλος θα καταγραφεί σε Μνημόνιο. Για να διευκολυνθεί η αποτελεσματική χρήση των σημαντικών επίσημων δανείων στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, η διοίκηση του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα ενισχυθεί από την ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα. Υποστηρίζουμε πλήρως την Task Force που συστήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την παροχή τεχνικής βοήθειας». 
                                                   ---------------------------------------
Δηλαδή τον έλεγχο του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα τον έχει η ξένη κυβέρνηση που έχει ήδη εγκατασταθεί στην Ελλάδα!
Πρόκειται ακριβώς γι'αυτό που γράψαμε τα ξημερώματα βασιζόμενοι στις πληροφορίες από Βρυξέλλες. Βαπτίζουν την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας ως "τεχνική βοήθεια" και κατά τα λοιπά, περιγράφουν πλήρεις κυβερνητικές αρμοδιότητες.
Θα τους ανεχθούμε ακόμα για πολύ;



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

17.130 Αλβανοί παίρνουν σύνταξη απο τον ΟΓΑ !



O OΓΑ ΕΚΟΨΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΕ 3.050 σε Αλβανούς που δεν έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά! (Αλλά πώς τους χορηγήθhκε ; Δήμαρχοι και ανταποκριτές του ΟΓΑ στο κόλπο θα πληρώσει κανείς ;Κουτρουμάνη ;)
Σε διακοπή της σύνταξης προχώρησε ο ΟΓΑ σε 3.050 περιπτώσεις από την Αλβανία, επειδή δεν κατέθεσαν τα δικαιολογητικά που τους ζητήθηκαν μέσα στη νόμιμη προθεσμία.

Τα παραπάνω κάνει γνωστά ο υπουργός Εργασίας...
και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Θανάση Πλεύρη.


Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ στην ερώτηση που είχε απευθύνει στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επικαλούνταν καταγγελίες για «παράνομη είσπραξη συντάξεων του ΟΓΑ από λαθρομετανάστες». Παρέθετε μάλιστα και 15 ονοματεπώνυμα αλλοδαπών που λαμβάνουν συντάξεις του ΟΓΑ, χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις



πηγη

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Το Βατικανό σε έκθεσή του: “Μόνο με μία Παγκόσμια Κυβέρνηση θα βγούμε από την οικονομική κρίση!!!”


Όσο ο καιρός περνάει τόσο και περισσότερο πέφτουν οι μάσκες. Τα περί “Νέας Τάξης Πραγμάτων” και ποιοι οι στόχοι αυτής έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες, ιστολόγια, έχουν γίνει αναλύσεις κλπ. Οι εξελίξεις ξεκάθαρα οδηγούν ώστε κάποια στιγμή ολόκληρος ο πλανήτης να καθοδηγείται από ορισμένους, λίγους ανθρώπους (αυτό ήδη κιόλας συμβαίνει) και αντί πολλών και διαφορετικών ηγεσιών να υπάρχει μία και μοναδική κυβέρνηση, μία Παγκόσμια κοινώς Κυβέρνηση. Σε αυτή τη μία και μοναδική ή αλλιώς Παγκόσμια Κυβέρνηση θα υπάρχει ένα ενιαίο νόμισμα για ολόκληρο το πλανήτη.


Το Παγκόσμιο νόμισμα.
Στις 27 Αυγούστου 2011 είχα αναρτήσει (εδώ: Το “παγκόσμιο νόμισμα” έρχεται!) πληροφορίες για την ιστοσελίδα φίλων της Παγκόσμιας Κυβέρνησης και του Παγκόσμιου νομίσματος. Ανάμεσα στο φωτογραφικό υλικό που η ίδια η ιστοσελίδα τους – http://www.futureworldcurrency.com/Default.asp - έχει δημοσιεύσει υπάρχει και η φωτογραφία του Πάπα (του προηγούμενου) που με καμάρι ποζάρει δίπλα στο παγκόσμιο νόμισμα που του προσφέρουν. Σαν να μην έφτανε αυτό, το Βατικανό χθες 24 Οκτωβρίου 2011 προχώρησε και σε έκδοση έκθεσης σχετικά με την οικονομική κρίση, που απροκάλυπτα εξηγεί τους λόγους που χρειαζόμαστε μία παγκόσμια αρχή και μία παγκόσμια τάξη προκειμένου να βγούμε από την οικονομική κρίση!

“Η παγκοσμιοποίηση αν και φαινομενικά είναι κάτι αρνητικό, εντέλει ενώνει τους λαούς και είναι θέλημα …θεού”, γράφει σε ένα σημείο η έκθεση του Βατικανού.
“Στην ανθρωπότητα υπάρχει πραγματικός κίνδυνος ώστε οι λαοί να καταλήξουν να μην καταλάβουν ο ένας τον άλλο ενώ η πολιτιστική πολυμορφία θα οδηγήσει σε ανεπανόρθωτες αντιθέσεις. Πρέπει να θυμηθούμε τον Πύργο της Βαβέλ”.
“Η παγκοσμιοποίηση, ενώνει τους λαούς και οδηγεί προς ένα νέο “κράτος δικαίου” σε υπερεθνικό επίπεδο. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω μίας γόνιμης συνεργασίας. Με μία δυναμική παρέμβαση μπορούμε να βάλουμε ένα τέλος στο παρελθόν και στις αντιπαλότητες που δημιουργούν τα εθνικά κράτη. Η ανθρωπότητα πρέπει σύντομα να επικεντρωθεί στην προσπάθεια μετάβασης από μία αρχαϊζουσας φιλοσοφίας κοινωνία εθνικών κρατών σε ένα νέο μοντέλο διεθνιστικό που θα σέβεται την ταυτότητα κάθε λαού μέσα από μία πολύπλευρη εξέλιξη”.
“Η ειρήνη, η ασφάλεια, η ευημερία, η οικονομική ανάπτυξη και οι διαφανείς διαδικασίες θα έρθουν όπως σωστά είχε πει κάποτε ο Ιωάννης Παύλος Β, μόνο όταν το κάθε κράτος ξεχωριστά δώσει τη θέση του σε ένα νέο κράτος δικαίου καθολικής αρμοδιότητας”

Ευρώ – Νέα Τάξη Πραγμάτων – Ελλάδα


Στις 28 Ιουνίου 2011 η γερμανική εφημερίδα HANDELSBLATT είχε δημοσιεύσει άθρο με τίτλο: «Το τέλος του ευρώ θα ήταν τραγωδία για τη νέα τάξη πραγμάτων».
Ο γερμανός Πράσινος πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ, σε δηλώσεις του τότε στην HANDELSBLATT τόνισε πως επιβάλλεται ένα σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας και για να γλιτώσει η ίδια τη χρεωκοπία αλλά και για να μην μας τελειώσει το …ευρώ.
Όπως επισήμανε τότε, οι πολιτικοί ηγέτες της Ευρωζώνης, θα πρέπει σύντομα να αποφασίσουν αν θέλουν να προχωρήσουν στη προοπτική μιας ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης ή στην εγκατάλειψη του ευρώ.
Ωστόσο στη δεύτερη περίπτωση (στην εγκατάλειψη του ευρώ) προειδοποίησε πως η Ευρώπη θα χάσει μονομιάς όλα όσα πέτυχε εδώ και πάνω από μισό αιώνα και θα επιστρέψει σε μια Ευρώπη …επανεθνικοποίησης.
Και ολοκλήρωσε τονίζοντας: “Αυτό, θα ήταν τραγωδία και καταστροφή για τη νέα τάξη πραγμάτων”.



GEOPOLITICS & DAILY NEWS

Tούρκος Α/ΓΕΕΘΑ: "Μένει η Στρατιά του Αιγαίου" - "Μας απειλεί η Ελλάδα"!


Η Τουρκία δεν σχεδιάζει να καταργήσει τη Στρατιά Αιγαίου (Δ' Στρατιά), καθώς θεωρεί ότι εξακολουθεί «να υπάρχει απειλή από την Ελλάδα» δηλώνει σε συνέντευξη που έδωσε στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι NTV ο νέος αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Νετζντέτ Οζέλ! Υπενθυμίζεται ότι η Δ'Στρατιά έχει απόλυτα επιθετική διάταξη με στόχο την εκτέλεση αποβατικών ενεργειών στα νησιά του Α.Αιγαίου και της Δωδεκανήσουν και δημιουργήθηκε το 1975.


Έτσι πολύ γρήγορα διαψεύσθηκαν αυτοί που πανηγύριζαν στο εσωτερικό της Ελλάδας, προεξάρχοντος κάποιων παχυλά χορηγούμενων από το υπουργείο Εξωτερικών «ιδρυμάτων», αλλά και πολλών άλλων κοντόφθαλων αναλυτών που υποστήριζαν ότι η (σ.σ.: κατευναστική) πολιτική της κυβέρνησης και η αλλαγή στο εσωτερικό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων θα άλλαζε και την φύση της Τουρκίας.
Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο κατάργησης της Στρατιάς στο πλαίσιο της αναδόμησης της διάταξης των τουρκικών δυνάμεων, ο νέος αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Νετζντέτ Οζέλ είπε ότι «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις επανεξετάζουν συνεχώς τη δομή τους με βάση τις παγκόσμιες και περιφερειακές ανάγκες ασφάλειας, την τεχνολογική εξέλιξη και τις αλλαγές στις απειλές. Υπό την έννοια αυτή οι αναγκαίες ρυθμίσεις εντάσσονται στο βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην φύση της απειλής και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να καταργήσουμε την 4η Στρατιά».
Και βέβαια δεν παρέλειψε να απειλήσει και την Κύπρο: Σύμφωνα με τον Οζέλ, «η ελληνοκυπριακή διοίκηση Νότιας Κύπρου με τις παράνομες συμφωνίες που κάνει, παρ' ότι δεν έχει την αρμοδιότητα και τις αδειοδοτήσεις που κάνει από το 2003, παραβιάζει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ. Επιπρόσθετα, οι έρευνες που είναι σε εξέλιξη στο οικόπεδο 12 νότια της Κύπρου, σαμποτάρουν τις συνεχιζόμενες συνομιλίες. Η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου, αφενός, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί μονομερώς τον φυσικό πλούτο, ο οποίος ανήκει εξίσου και στον τουρκοκυπριακό λαό, και αφετέρου, προσπαθεί να βρει προφάσεις για να καταστήσει αναποτελεσματικές τις συνομιλίες».
Ο Οζέλ είπε επίσης ότι «η Τουρκία εκφράζει την άποψη ότι έχει αποκλειστικά δικαιώματα, που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, στο βυθό και στην επιφάνεια που βρίσκεται δυτικά του σημείου 32.16.18, ότι η οριοθέτηση στην περιοχή πρέπει να γίνει μεταξύ των κρατών με βάση την ευθυδικία, ότι η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου δεν εκπροσωπεί μόνη της το νησί της Κύπρου και ότι οι συμφωνίες που υπογράφονται παραβλέποντας την ΤΔΒΚ δεν έχουν ισχύ και δεν θα τις αναγνωρίσει».
Και στην Ελλάδα οι πολιτικοί της ταγοί έχουν περικόψει τις δαπάνες ενίσχυσης των Ε.Δ. μέ νέα συστήματα κατά 70% και τα λειτουργικά τους έξοδα κατά 40% μέχε σε δύο χρόνια βαπτίζοντάς την απαξίωση των Ε.Δ. ως "εξοθρολογισμό των δαπάνων". Αλλά η Ιστορία καταγράφει τα εγκλήματά τους και θα εκδόσει βαριά ετυμηγορία...


defencenet

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Με στόχο την τουρκική Τ/Θ Ταξιαρχία τα ισραηλινά ΑΗ-64D στην Κύπρο!




Οκτώ επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64Α Apache Ισραήλ, όπως έχει γράψει ήδη από το πρωί το defencenet.gr,  πραγματοποιούν ασκήσεις στο αεροδρόμιο της Λάρνακα στο πλαίσιο ευρύτερης άσκησης στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει το είδος των σεναρίων στα οποία ασκούντα και ο λόγος για τον οποίο οι Ισραηλινοί έστειλαν επιθετικά ελικόπτερα στην Λάρνακα και όχι μαχητικά στο αεροδρόμιο της Πάφου: 


Όσοι έχουν διαβάσει το τεύχος Οκτωβρίου της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ γνωρίσουν ότι το βασικό σχέδιο των κατοχικών δυνάμεων είναι να διαρρήξουν με κίνηση τεθωρακισμένων δυνάμεων την αμυντική διάταξη της Εθνοφρουράς και να κινηθούν επάνω σε επιθετικούς άξονες μεταξύ Λάρνακας και Λευκωσίας.

Για τους Ισραηλινούς υπεύθυνους του σχεδιασμού της άσκησης, όλα θα κριθούν από την δυνατότητα της Εθνοφρουράς να σταματήσει στο έδαφος τις προελαύνουσες τουρκικές θωρακισμένες ταξιαρχίες.

Στον αέρα θεωρούν ότι δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα με την τουρκική αεροπορία, αλλά στο έδαφος θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει βοήθεια στην Εθνοφρουρά.


Μάλιστα προγραμματίζεται και
κοινή άσκηση με τα κυπριακά gunship Mil Mi-35, καθώς στόχος και αποστολή των ισραηλινών AH-64D είναι να απαλείψουν την απειλή από τις υπέρτερες δυνάμεις τεθωρακισμένων των κατοχικών δυνάμεων.

Τα ΑΗ-64D του Ισραήλ, κινούνταν σε σχηματισμούς ανά ζεύγη, δοκίμασαν τεχνικές για πτήσεις και προσγειώσεις στο αεροδρόμιο, όπως τα υψόμετρα, τις ταχύτητες, τις αποστάσεις σε κάθε πορεία, αλλά και τα πιθανά εμπόδια.

Επίσης, σήμερα ξεκινούν στη Λευκωσία κοινές συσκέψεις ομάδων ασφαλείας Κύπρου – Ισραήλ, όπου θα προετοιμαστεί η επίσκεψη του Ισραηλινού προέδρου στο νησιά.



Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΒΟΜΒΑ! "Χέρι" σε μισθούς και συντάξεις έβαζαν Eurobank, Πειραιώς & Αγροτική!




"Χέρι" σε μισθούς και συντάξεις έβαλαν τρεις τράπεζες (Eurobank, Πειραιώς και Αγροτική), δηλαδή χρησιμοποίησαν ρευστότητα από τους λογαριασμούς ιδιωτών συνταξιούχων και μισθωτών για να ικανοποιήσουν πρόσκαιρες ανάγκες τους! Η είδηση είναι πολύ σοβαρή, αφού δείχνει ανάγλυφα σε πιο σημείο έχει φτάσει το τραπεζικό σύστημα και βέβαια πλέον δικαιολογούνται απόλυτα όσοι βγάζουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό!


Για την πράξη του αυτή τιμωρήθηκαν με πρόστιμα συνολικού ύψους 260.000 ευρώ από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, κατ' εφαρμογή της νομοθεσίας για την «προστασία των καταναλωτών», στις τράπεζες Αγροτική, Eurobank και Πειραιώς "διότι προέβαιναν σε μονομερείς αναλήψεις από τους λογαριασμούς μισθοδοσίας του τελευταίου μισθού ή σύνταξης που κατατίθετο σε αυτούς".

Ειδικότερα, επιβλήθηκαν πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ στην Eurobank Ergasias, πρόστιμο 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς και πρόστιμο 60.000 ευρώ στην Αγροτική Τράπεζα. Τις σχετικές αποφάσεις επιβολής προστίμου υπογράφει ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Δ. Σπυράκος. Σύμφωνη γνώμη για την επιβολή κυρώσεων διατύπωσε για τις παραπάνω περιπτώσεις και η Τράπεζα της Ελλάδος.


ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...