Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΒΡΑΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ! ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΑΝ "ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ" ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΑ ΣΙΩΠΑ!

Κράτος εν κράτει οι Εβραίοι στην Ευρώπη!
Στις 16 Φεβρουαρίου εγκαινιάστηκε, με μια σχετικά διακριτική συμπεριφορά των ΜΜΕ, το Εβραϊκό Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για καλό υποτίθεται λόγο! Αυτό το Κοινοβούλιο βρίσκεται στις Βρυξέλλες στις ίδιες κτιριακές εγκαταστάσεις του σημερινού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (οι 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης).

Οι 120 εκπρόσωποι του Εβραϊκού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (το ίδιο το όνομα ακούγεται ήδη σαν πρόκληση) δεν θα έπρεπε επομένως να είναι αντιπρόσωποι από αυτές τις 27 χώρες;

Όχι δα, προέρχονται από 47 διαφορετικές χώρες, μερικές δεν είναι μέλη της ΕΕ και υπάρχουν ακόμη, όπως το Καζακστάν, ορισμένες που δεν βρίσκονται ούτε καν στην Ευρώπη!

Αυτή η εκθρόνιση ενός κοινοβουλίου ταυτόχρονα θρησκευτικού και πέρα από Ευρωπαϊκού, στη καρδιά του κτηρίου που υποτίθεται ότι ενσαρκώνει το πραγματικό Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι μια τέλεια ατιμία, μία άθλια προδοσία των αξιωματούχων μας, οι οποίοι αποδεικνύουν για άλλη μια φορά την ολοκληρωτική υποταγή τους στην παγκόσμια επιρροή που ασκείται από έναν «κυρίαρχο και ευφυή λαό με αυτοπεποίθηση».
ΠΗΓΗ.

ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΑ ΤΑ "ΕΓΚΑΙΝΙΑ" ΕΝΟΣ "ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ" ΕΒΡΑΙΩΝ, ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!

Πρόκειται για ξεκάθαρη επίδειξη δύναμης του Σιωνιστικού Κατεστημένου, που αμφισβητεί ευθέως ολόκληρη την Ευρωπαική Ένωση, φτιάχνοντας το δικό του "Ευρωκοινοβούλιο"!!!
Και η Ε.Ε δεν τολμάει να βγάλει μιλιά γι' αυτή την απίστευτη πρόκληση!

Αναρωτιόμαστε: Έχουν ανάγκη οι Εβραίοι να έχουν δικό τους Κοινοβούλιο στην Ευρώπη, όταν μεγάλο μέρος των Ευρωπαίων Ηγετών κι Ευρωβουλευτών είναι εβραικής καταγωγής;


Σε τι χρειάζεται λοιπόν αυτό, πέρα από ΜΕΣΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΙΕΣΗΣ σε ολόκληρη την Ευρώπη; Ας μας απαντήσουν οι "προοδευτικοί" υπερασπιστές τους! 
 

"Μας πέθανε" η Moody's - Απρόσμενα μας έριξε σε επίπεδο χρεοκοπημένου κράτους





Aπρόσμενη υποβάθμιση με άγνωστες συνέπειες για την χώρα ή για την ακρίβεια με την δημιουργία εξαιρετικά δυσοίωνων προοπτικών για την εξέλιξη των πραγμάτων σε ότι αφορά την ενεργοποίηση της CDS και την κήρυξη της χώρας σε ολική χρεοκοπία.
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές του Σαββάτου  ότι υποβαθμίζει το αξιόχρεο της Ελλάδας από "Ca" σε "C", όπως ήδη έχει καταγράψει ειδησεογραφικά το defencenet.gr, αλλά το σημαντικό βρίσκεται αλλού: Το “C” είναι το χαμηλότερο επίπεδο στην αξιολόγηση του οίκου πριν την χρεοκοπία. Πρακτικά η Moody's χρεοκόπησε την Ελλάδα, όχι επιλεκτικά, αλλά συνολικά!
Και όλα αυτά έρχονται μόλις δύο ημέρες μετά την απόφαση Διεθνής Ένωση Συμφωνιών Ανταλλαγής (ΙSDA), ότι η εισαγωγή των CAC'S δεν σημαίνει χρεοκοπία. Σημειώναμε τότε ότι "Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες δεν ενεργοποιούνται τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) λόγω της ύπαρξης της ρήτρας συλλογικής δράσης (CAC) στο πλαίσιο του PSI. Βέβαια η παραπάνω αξιολόγηση του PSI αφορά τη νομοθετική ρύθμιση και το θέμα αναμένεται να επανέλθει με την οριστική διευθέτηση του PSI".
Τι σημαίνει αυτό: Ότι η Moody's προχώρησε ένα βήμα παραπάνω βαθμολογώντας με "C" την Ελλάδα και κατατάσσοντάς την στις πτωχευμένες χώρες.
 Ο οίκος αξιολόγησης ανέφερε στη σχετική ανακοίνωσή του ότι η υποβάθμιση αυτή οφείλεται στην έναρξη της διαδικασίας εθελοντικής ανταλλαγής των ελληνικών κρατικών ομολόγων, η οποία θα σημάνει απώλειες 70% για τους ιδιώτες επενδυτές που τα διακρατούν.
Η διαδικασία αυτή "συνεπάγεται προβλεπόμενες απώλειες για τους επενδυτές ανώτερες του 70%» κάτι το οποίο συνάδει με τα κριτήρια του οίκου Moody's για την αξιολόγηση στη βαθμίδα "C"," εξήγησε ο οίκος στην ανακοίνωσή του.
Ο οίκος αξιολογεί με "C" δανειζόμενες χώρες οι οποίες κρίνει ότι βρίσκονται πρακτκά σε στάση πληρωμών. Ο οίκος Standard and Poor's είχε υποβαθμίσει την Δευτέρα το αξιόχρεο της Ελλάδας σε "SD", που σημαίνει «επιλεκτική χρεοκοπία», εξαιτίας της διαδικασίας εθελοντικής ανταλλαγής των ελληνικών κρατικών ομολόγων.
Μετά την βαθμολόγηση της Moody's, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι πάμε σε οριστική ενεργοποίηση των ασφαλίστρων κινδύνου, δηλαδή σε τυπική ολική χρεοκοπία.
Η τραγωδία είναι ότι όλα αυτά που βιώνει η χώρα από τον Μάϊο του 2010 υποτίθεται ότι γίνονται για να αποφύγουμε ακριβώς αυτό: Την χρεοκοπία, ολική ή επιλεκτική...


 defencenet.gr

Γεωργιάδης: Μάχη οπισθοφυλακής το Έθνος-Κράτος

Adonis Georgiadis Γεωργιάδης: Μάχη οπισθοφυλακής το Έθνος Κράτος 

Έκπληξη προκαλεί η δήλωση του Αδώνιδος Γεωργιάδη στο φόρουμ της προσωπικής του ιστοσελίδος εις ό,τι αφορά την υπεράσπιση του εθνικού κράτους. Ο προσφάτως προσχωρήσας στην ΝΔ πολιτικός, απαντώντας σε ερώτηση επισκέπτη της σελίδος του για το αν προσχωρώντας στην Νέα Δημοκρατία έγινε φεντεραλιστής, έγραψε:
«Αυτή είναι η πρώτη σοβαρή ιδεολογική ερώτησι που μου θέτετε και σ´ευχαριστώ. Εγώ πάντα ήμουν και είμαι υπέρ της Ευρώπης των Εθνών. Το ερώτημα είναι εάν στην εποχή μας αυτό είναι πλέον εφικτό ή όχι; Πχ ο Δημοσθένης από την σκοπιά του πατριωτισμού των Αθηνών ως Πόλεως Κράτους ήταν πατριώτης και καλώς μισούσε και τον Φίλιππο και τον Αλέξανδρο που έφερναν την νέα εποχή του μεγάλου ενιαίου Κράτους. Από την ιστορική όμως οπτική λέμε ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι η εποχή της Πόλεως Κράτους είχε πλέον παρέλθει. Το ίδιο από την αντίστροφη οπτική συνέβη με όσους σην Μεσαιωνική Ιταλία υπαρασπίζονταν την Αυτοκρατορία εναντίον της πολυδιασπάσεως σε πόλεις Κράτη. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ασχέτως του τί προτιμούμε υπάρχουν οι αντικειμενικές συνθήκες των εποχών. Άλλοτε ευνοούν τους μεγάλους και άλλοτε τους μικρούς σχηματισμούς.
»Πολύ φοβούμαι ότι αυτή η κρίσις θα κρίνη τα πάντα! Ευρωομολογο, Μνημόνια, Διακρατικά Χρέη κλπ έχουν μία αναπόφευκτη κατάληξη, την Ομοσπονδιακή Ευρώπη! Εάν η Ευρώπη αποτύχει στην κρίση θα διαλυθή, όμως στον σύγχρονο κόσμο δεν νομίζω πια ότι αυτό θα συνέφερε κανέναν στην Ευρώπη και άρα πιθανολογώ ότι θα τα καταφέρη!
»Οπότε ναι, το ερώτημα αυτό με απασχολεί και με απασχολούσε και πριν πάω στην ΝΔ. Νομίζω ότι η υπερασπισις του Έθνους-Κράτους όπως το ξέραμε είναι μία μάχη οπισθοφυλακής για να μήν κοροϊδεύουμε και τους εαυτούς μας!»
dexios.gr


 Σχόλιο από eothetis.blogspot.com

Ο Δημοσθένης ήταν Αθηναίος άρα Έλληνας, ο Ισοκράτης έλεγε για ένωση όλων των Ελλήνων υπό των Μακεδόνων ενώ ο Δημοσθένης διαφωνούσε γιατί έβαζε πιο πάνω την πόλη του Αθήνα αρά ήταν ένα ζήτημα που υπήρχε πολιτική διαμάχη μεταξύ Ελλήνων,η Ευρώπη που κολάει κ.Άδωνη Γεωργιάδη με την Ελλάδα; ο Ισοκράτης έλεγε ένωση μεταξύ Ελλήνων όχι μεταξύ Ελλήνων και Περσών,άρα που κολάει αυτό που λέτε περί Έυρώπης σε ομοσπονδία ,στο παράδειγμα περί Δημοσθένη μιλάμε για την ίδια εθνότητα τους Έλληνες που είναι διαιρεμένοι σε πόλεις κράτη,στην Ευρωπαϊκή ένωση δεν έχουμε να κάνουμε με ένα έθνος,αλλά για να μην το ζαλίζουμε και πολύ το ζήτημα μάλλον καταλάβαμε που θέλετε να το πάτε.........ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΑΣ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΝΟΥ-ΔΟΥ-ΛΑΣ όχι και ότι το προηγούμενο έλεγε και πολλά μία από τα ίδια οι "κυβισμοί" πάνε και έρχονται.

«Σας μυρίζουν οι λέξεις πατρίδα, έθνος, γλώσσα, ιδανικά, ιστορία»

«Εμπόδιο στην αποψίλωσή σας, το φύτεμα μας, εμπόδιο στο γκρέμισμά σας, το χτίσιμό μας, εμπόδιο στον παραλογισμό σας, η λογική μας»... Με αυτόν τον τρόπο επέλεξε ένας δάσκαλος από τη Λακωνία, ο Νίκος Αντωνόπουλος, να απευθυνθεί με επιστολή του στην υπουργό Παιδείας, ξεφεύγοντας από τις συνηθισμένες διαμαρτυρίες περί μειώσεων στους μισθούς και αναδεικνύοντας ένα τεράστιο θέμα: Την προσπάθεια να αφανιστεί σταδιακά από τη συνείδηση της νέας γενιάς οτιδήποτε έχει σχέση με τη θρησκεία και το έθνος μας ή, όπως ο ίδιος εύστοχα σημειώνει στην επιστολή του:

«Είναι ηλίου φαεινότερον ότι τα τελευταία χρόνια το υπουργείο (το Εθνικής το εξάλειψε η πονηριά) Παιδείας ό,τι μυρίζει πατρίδα, έθνος, γλώσσα, ιδανικά, Ιστορία, δηλαδή τις πιο ευωδιαστές μυρωδιές, προσπαθεί να εξαφανίσει με τους απορροφητήρες της νέας εποχής». Αφορμή για την επιστολή του κ. Αντωνόπουλου στάθηκε η «απουσία» της Αννας Διαμαντοπούλου από τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών στις 30 Ιανουαρίου, καθώς δεν μπήκε στον κόπο να στείλει χαιρετιστήριο μήνυμα. «Αν υπήρχε Παγκόσμια Ημέρα Μπαταρίας, κάτι θα εφευρίσκατε να γράψετε» τονίζει ο δάσκαλος και προϊστάμενος του δημοτικού σχολείου Αλικών Μάνης, αντιπαραβάλλοντας την κίνηση των νεοδιορισθέντων εκπαιδευτικών του νομού, οι οποίοι μοίρασαν στους μαθητές 1.200 εικόνες των Τριών Ιεραρχών. Ο κ. Αντωνόπουλος παραθέτει αδιαμφισβήτητα γεγονότα που αποδεικνύουν ότι πράγματι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επιχειρεί να διαγράψει τη θρησκεία και την Ιστορία από το λεξιλόγιο των εφήβων. Μεταξύ αυτών, το ανιστόρητο βιβλίο της κυρίας Ρεπούση και οι δηλώσεις της πρώην γενικής γραμματέως Θάλειας Δραγώνας να μετατραπούν η Ιστορία σε μάθημα επιλογής και ο διορισμός 250 ιεροδιδασκάλων στις μουφτείες της Θράκης, την ώρα που στα δημοτικά σχολεία διορίστηκαν μόλις 52 δάσκαλοι πέρυσι. Ο εκπαιδευτικός από τη Λακωνία καταλήγοντας δηλώνει ότι «ο υλικός εξευτελισμός επήλθε, δεν θα επιτρέψουμε και τον πνευματικό». Εσωκλείει στην επιστολή του και ένα κλωνάρι αμυγδαλιάς, το οποίο «όταν θα το παραλάβετε», ενημερώνει την υπουργό, «θα έχει μαραθεί, αλλά δεν πειράζει, γιατί με αντιπαραβολικό τρόπο θα εννοήσετε ότι τα αποτελέσματα των ενεργειών σας μαραίνονται σύντομα».
Εύη Πανταζοπούλου

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

Σκελετοί αγνοουμένων Ελληνοκυπρίων ανακαλύφθηκαν θαμμένοι σε τουρκική φυλακή!!!


Τριάντα οκτώ (38) σκελετοί που βρέθηκαν στις φυλακές του Ντιαρμπακίρ στην Τουρκία φαίνεται ότι ανήκουν σε φυλακισμένους Έλληνες και Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους αγνοουμένους της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974. Την σοκαριστική πληροφορία μετέφερε στο Ευρωκοινοβούλιο, η Ευρωβουλευτής του ΔΥΣΥ και του ΕΛΚ, Ελένη Θεοχάρους. Πριν από λίγο καιρό βρέθηκαν θαμμένοι 38 σκελετοί στις φυλακές του Ντιαρμπακίρ με τρύπες στο κεφάλι από όπλο των 9 χλστ.


Η ανακάλυψη αυτό προκάλεσε περισσότερα ερωτηματικά όταν μετά από εξετάσεις DNA αποκαλύφτηκε ότι οι σκελετοί αυτοί δεν ανήκαν ούτε σε Τούρκους αλλά ούτε και σε Κούρδους.

Επισημαίνεται ότι στις φυλακές του Ντιαρμπακίρ είχαν μεταφερθεί αριθμός ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974.
Οι ανακαλύψεις μαζικών τάφων στην Τουρκία έχει μετατραπεί σε ένα συνηθισμένο φαινόμενο που αποκαλύπτει την φρικιαστική πολιτική των μαζικών εκτελέσεων Κούρδων πολιτών και Τούρκων αντιφρονούντων των κυβερνήσεων της δεκαετίας του 1990.
Όμως η αποκάλυψη ότι 38 εκτελεσθέντα άτομα δεν έχουν DNA που να εμπίπτει σε Τούρκους και Κούρδους πολίτες αποτελεί μία απίστευτη εξέλιξη η οποία θα πρέπει να διερευνηθεί και να εξακριβωθεί αν πρόκειται τελικά για ελληνοκύπριους αιχμαλώτους των οποίων οι συγγενείς ακόμα περιμένουν να μάθουν την μοίρα τους.
Η Κύπρια Ευρωβουλευτής ήγειρε το ζήτημα χθες ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών του Ευρωκοινοβουλίου και ζήτησε την διερεύνηση. Το αίτημα της Ε. Θεοχάρους έγινε δεκτό από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος κάλεσε την Εισηγήτρια για την έκθεση αξιολόγησης της τουρκικής ενταξιακής πορείας Ρία Όμεν να διευθετήσει συνάντηση με τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Τουρκίας στην ΕΕ για να συζητήσει και να διερευνήσει το θέμα.
Για μία ακόμα φορά η Τουρκία θα κληθεί να απολογηθεί για τα εγκλήματα που προκάλεσε στο παρελθόν και για μία ακόμη φορά είναι βέβαιο ότι θα αρνηθεί να συνεργαστεί για την εξακρίβωση των ταυτοτήτων αυτών των άτυχων ανθρώπων.
Τόσο η κυπριακή όσο και η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ζητήσουν την σύσταση μίας διεθνούς επιτροπής η οποία θα επιληφθεί της έρευνας διαφορετικά ένα ακόμα τουρκικό έγκλημα όπως αυτό των εμπρησμών στα ελληνικά δάση θα βρεθεί στις καλένδες της ελληνικής πολιτικής.

ethel-sinadelfos

Στον εισαγγελέα ο σύζυγος της Ντόρας


(Ανανεωμένο). Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, έλεγε η μακαρίτισσα η γιαγιά μου. Η Ντόρα, ίσως επειδή είναι ψηλή, νόμισε ότι δεν ισχύει γι’ αυτήν. Όμως τώρα μάλλον θα πάει στον εισαγγελέα Εφετών μαζί με τον Κούβελο για να εξηγήσει πως «ξεχάστηκε» να δηλωθεί ένας τραπεζικός λογαριασμός και 1 εκατ. δολάρια. Διότι οι ορκωτοί ελεγκτές λένε ότι συντρέχει ανάγκη εφαρμογής του άρθρου 3 του νόμου 3213/2013.


Έτσι ενώ η Ντόρα ισχυριζόταν πως ήταν όλα δηλωμένα, ότι πέρασαν τα χρήματα από την Ελλάδα και ότι ή πρόκειται για σκευωρία ή κάποιοι συγκαλύπτουν κάποιον, αποδείχθηκε ότι στο πόθεν έσχες του 2011, που αφορά την χρήση του 2010, και περιλαμβάνει όλες τις πράξεις που έγιναν μέχρι τον Ιούνιο του 2011 (κατατέθηκε στις 30 Ιουνίου 2011):


- Ο Κούβελος δεν είχε δηλώσει τον συγκεκριμένο λογαριασμό που διατηρεί στο Λονδίνο και περιλαμβάνει 12.000 λίρες Αγγλίας και δολάρια ΗΠΑ.

- Ο Κούβελος δεν είχε δηλώσει την συγκεκριμένη τραπεζική κίνηση που έγινε στις 4 Μαρτίου 2011. Δηλαδή δεν είχε δηλώσει το 1 εκατ. δολάρια που απέκτησε ρευστοποιώντας μετοχές που είχε στις ΗΠΑ.

- Καμία τραπεζική πράξη δεν «πέρασε» από την Ελλάδα (που λέει και η Ντόρα). Συγκεκριμένα η ρευστοποίηση των μετοχών έγινε με εντολή της Alpha Bank και με την ίδια εντολή τα χρήματα εστάλησαν στην Eurobank Private Banking του Λονδίνου.

Τι είπε ο Κούβελος στους ορκωτούς; Πρώτον, παραδέχεται ότι έκανε λάθος «εκ παραδρομής». Δεύτερον, ισχυρίζεται ότι έκανε το λάθος επειδή η διακίνηση του ποσού έγινε από ρευστοποίηση δηλωμένων μετοχών στις ΗΠΑ. Τρίτον, αναφέρει ότι στο λογαριασμό του Λονδίνου είναι συνδικαιούχος ο γιος του που σπουδάζει στη βρετανική πρωτεύουσα, και αυτός κυρίως τον κινεί.

Μετά την πρώτη ψυχρολουσία ο Κούβελος προσπάθησε να διαψεύσει τον αντιπρόεδρο της Βουλής Β. Αργύρη και τους ελεγκτές, δηλώνοντας:

«Αποδείχθηκε με αδιάσειστα στοιχεία μετά το προσύμφωνο αγοράς του πλοίου που κατέθεσα στην επιτροπή της Βουλής, ότι συμφωνία ναυπήγησης πλοίου υπάρχει και διαψεύστηκαν όλοι όσοι ισχυρίστηκαν ότι επιχειρήθηκε εξαγωγή χρημάτων λόγω κρίσης.

Αποδείχθηκε επίσης ότι ήταν πλήρως δηλωμένη τόσο η προέλευση αυτών των χρημάτων (από μετοχές στις ΗΠΑ) όσο και οι πράξεις ρευστοποίησής τους.

Αποδείχθηκε λοιπόν ότι και το «Πόθεν» υπάρχει και το «Έσχες».

Ο σχετικός τραπεζικός λογαριασμός στο Λονδίνο που ανοίχθηκε το Μάρτιο του 2011 για την αγορά του πλοίου θεώρησα ότι θα έπρεπε να δηλωθεί στη δήλωση που αφορά το οικονομικό έτος 2011.

Δεν υπήρχε άλλωστε κανένας λόγος να μην περιλάβω χρήματα τα οποία υπήρχαν στο Πόθεν Έσχες και εμφανίζονταν και σ’ αυτή τη δήλωση μέσω της ρευστοποίησης των μετοχών.

Παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζεται ότι δεν υπάρχει επαύξηση της περιουσίας μου που δεν δικαιολογείται, προκειμένου να καλυφθούν ατυχέστατοι χειρισμοί που έγιναν από την αρχή και είχαν ως μοναδικό στόχο την σπίλωση της γυναίκας μου, η φαρσοκωμωδία συνεχίζεται.

Ως εδώ. Ζητώ το θέμα να πάει στον εισαγγελέα, προκειμένου να μπορέσω κι εγώ να αποδείξω τα προφανή».


Εμείς, πάντως, για τις ανάγκες της νομικής υπεράσπισης της Ντόρας δημοσιεύουμε το άρθρο 3 του νόμου 3213/2003:


Άρθρο 3

Όργανα και διαδικασία ελέγχου

1.α. Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των προσώπων που αναφέρονται στις περιπτώσεις α΄ έως και ε΄ της παρ. 1 του άρθρου 1 του παρόντος νόμου υποβάλλονται στην Επιτροπή του άρθρου 21 του N. 3023/2002 (ΦΕΚ 146 Α΄).

β.i. Ο έλεγχος, πέραν της διαπίστωσης του αληθούς περιεχομένου της δήλωσης, περιλαμβάνει, σε κάθε περίπτωση, τη διακρίβωση, εάν η απόκτηση νέων περιουσιακών στοιχείων ή η επαύξηση υφιστάμενων, δικαιολογείται από το ύψος των πάσης φύσεως εσόδων, σε συνδυασμό με τις δαπάνες διαβίωσης των υπόχρεων σε δήλωση προσώπων.

ii. Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ρυθμίζεται κάθε θέμα που αφορά στο αντικείμενο, στη διαδικασία ελέγχου, καθώς επίσης στην οργάνωση και τη λειτουργία της Επιτροπής για την εξέλεγξη των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των ανωτέρω προσώπων.

γ.i. Η Επιτροπή συγκαλείται ειδικά για τον έλεγχο των δηλώσεων με απόφαση του προέδρου της, μετά την περάτωση του ελέγχου των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων, κατά την πρόβλεψη της παρ. 6 του άρθρου 21 του N. 3023/2002.

ii. Για την εκπλήρωση της αποστολής της, η Επιτροπή μπορεί να αναθέτει τη διενέργεια λογιστικής ή οικονομικής πραγματογνωμοσύνης ή άλλων ελεγκτικών πράξεων σε ορκωτούς ελεγκτές και ειδικούς επιστήμονες, οι οποίοι εξετάζουν λεπτομερώς τα στοιχεία των δηλώσεων και των αντίστοιχων δικαιολογητικών και συντάσσουν αναλυτική έκθεση που υποβάλλεται στην Επιτροπή για την υποβοήθηση του έργου της. Στον έλεγχο που διεξάγεται για τον ανωτέρω σκοπό δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις για το τραπεζικό, χρηματιστηριακό και φορολογικό απόρρητο.

2.α. Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των προσώπων που αναφέρονται στις περιπτώσεις στ΄ έως και ιε΄ της παρ. 1 του άρθρου 1 του παρόντος νόμου υποβάλλονται σε πενταμελή Επιτροπή.

β. i. [Η ανωτέρω Επιτροπή συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης και προεδρεύεται από Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Στη σύνθεσή της μετέχουν επίσης δύο πάρεδροι του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ένας εφέτης των διοικητικών δικαστηρίων, καθώς και ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, ο οποίος ορίζεται μαζί με τον αναπληρωτή του από τον πρόεδρό του για διετή θητεία. Οι δικαστικοί λειτουργοί ορίζονται με απόφαση των οικείων Ανωτάτων Δικαστικών Συμβουλίων και ασκούν το έργο τους, κατ’ αποκλειστική απασχόληση, για δύο έτη - ΑΝΤΙΚ. ΤΗΣ ΥΠΟΠΕΡ. ι ΤΗΣ ΠΕΡ. β ΤΗΣ ΠΑΡ. 2 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 3 ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡ. 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 4 ΤΟΥ Ν. 3327/05, ΦΕΚ-70 Α]


(Βλ. την υπ’ αριθμ. 134990/07 (ΦΕΚ-46 Β/22-1-07) απόφαση Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών – Δικαιοσύνης).


ii. Με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ρυθμίζεται κάθε θέμα σχετικό με το αντικείμενο, τη διαδικασία ελέγχου, την οργάνωση και λειτουργία της Επιτροπής.

iii. Η διάταξη της περίπτωσης β.i της παρ. 1 του παρόντος άρθρου εφαρμόζεται και για τους ελέγχους που διενεργούνται από την πενταμελή Επιτροπή.

[γ. Η Επιτροπή εξυπηρετείται από γραμματεία στην οποία αποσπώνται, ύστερα από πρόταση του προέδρου της, με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, υπάλληλοι κατηγορίας ΠΕ της γραμματείας των δικαστηρίων και των εισαγγελιών, κατά προτίμηση με γνώσεις χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή. Η διάρκεια της απόσπασης δεν υπερβαίνει τα δύο έτη και μπορεί να παραταθεί για ισόχρονο διάστημα – ΑΝΤΙΚ. ΤΗΣ ΠΕΡ. γ ΤΗΣ ΠΑΡ. 2 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 3 ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡ. 4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 4 ΤΟΥ Ν. 3327/05, ΦΕΚ – 70Α ]

[δ. Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των προσώπων των περιπτώσεων στ΄, θ΄, ι΄, ια΄ και ιβ΄ της παρ. 1 του άρθρου 1, καθώς και των προέδρων των διευρυμένων νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, των νομαρχών και των δημάρχων ελέγχονται, υποχρεωτικώς, κάθε έτος. Οι δηλώσεις των προσώπων της περίπτωσης ια΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 1 ελέγχονται κατ’ απόλυτη προτεραιότητα. Για τις λοιπές κατηγορίες προσώπων που υπάγονται στην αρμοδιότητα της πενταμελούς Επιτροπής, ο έλεγχος είναι δειγματοληπτικός. Η δειγματοληπτική επιλογή διενεργείται με αντικειμενικά κριτήρια, τα οποία καθορίζει με απόφασή της η Επιτροπή. Σε κάθε περίπτωση ελέγχεται δειγματοληπτικά από την πενταμελή Επιτροπή τουλάχιστον το είκοσι τοις εκατό (20%) του συνόλου των υποβαλλόμενων, ετησίως, δηλώσεων για τις αντίστοιχες κατηγορίες προσώπων, με κριτήριο εντός επταετίας να έχει συντελεσθεί ο έλεγχος για όλους τους υποκείμενους στην ανωτέρω διαδικασία – ΑΝΤΙΚ. ΤΗΣ ΠΕΡ. δ ΤΗΣ ΠΑΡ. 2 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 3 ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡ. 5 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 4 ΤΟΥ Ν. 3327/05, ΦΕΚ – 70Α ]

ε.i. Η πρόβλεψη της περίπτωσης γ.ii της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, για τη διενέργεια λογιστικής ή οικονομικής πραγματογνωμοσύνης ή άλλων ελεγκτικών πράξεων από ορκωτούς ελεγκτές, εφαρμόζεται και για τον έλεγχο των δηλώσεων των ανωτέρω κατηγοριών προσώπων.

ii. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Δικαιοσύνης, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζεται ο ανώτατος αριθμός των ορκωτών ελεγκτών, που επικουρούν την πενταμελή Επιτροπή, το ύψος της αποζημίωσής τους και κάθε σχετικό θέμα.

3. Κατά την έρευνα που διεξάγεται από τις Επιτροπές των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου αυτού, τόσο οι ίδιες όσο και οι ορκωτοί ελεγκτές προβαίνουν σε κάθε απαραίτητη και πρόσφορη για την επίτευξη του σκοπού του ελέγχου νόμιμη ενέργεια.

[Μπορούν ιδίως:

α) να ζητούν πληροφορίες και στοιχεία από οποιαδήποτε αρχή και από οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, που έχουν αντιστοίχως, την υποχρέωση να δώσουν τις ζητούμενες πληροφορίες και τα στοιχεία που βρίσκονται στην κατοχή τους και β) να διατάσσουν την προσκόμιση εγγράφων και την κλήση μαρτύρων, τους οποίους εξετάζουν σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Κατά την έρευνα αυτή δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις για το τραπεζικό, χρηματιστηριακό και φορολογικό απόρρητο – ΑΝΤΙΚ. ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΕΔΑΦΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡ. 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 3 ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡ. 6 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 4 ΤΟΥ Ν. 3327/05, ΦΕΚ-70 Α’ ]

4. [Μετά το πέρας του ελέγχου και εφόσον διαπιστώνονται παραβάσεις του νόμου που συνεπάγονται καταλογισμό ή ποινική ευθύνη, συντάσσεται σχετική έκθεση, η οποία υποβάλλεται αρμοδίως σύμφωνα με όσα ορίζονται παρακάτω. Αν δεν διαπιστωθεί παράβαση και η δήλωση κριθεί ειλικρινής, συντάσσεται στο σώμα της πράξη του διενεργήσαντος τον έλεγχο και τίθεται στο αρχείο – ΑΝΤΙΚ. ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΕΔΑΦΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡ. 4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 3 ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡ. 7 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 4 ΤΟΥ Ν. 3327/05, ΦΕΚ-70 Α’ ]

Αν συντρέχει περίπτωση καταλογισμού κατά την παρ. 1 του άρθρου 6 του παρόντος νόμου, η έκθεση αποστέλλεται στον Γενικό Επίτροπο της Επικρατείας στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Αν ανακύπτει περίπτωση ποινικής ευθύνης, η έκθεση αποστέλλεται στο αρμόδιο για την άσκηση ποινικής δίωξης όργανο. Εφόσον διαπιστωθεί ανάγκη διερεύνησης θεμάτων που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα φορολογικής ή άλλης αρχής, η έκθεση αποστέλλεται στην αρχή αυτή.

5. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου του παρόντος άρθρου, οι Επιτροπές, δια των προέδρων τους, μπορούν να καλούν τους ελεγχόμενους για να δώσουν διευκρινίσεις ή να προσκομίσουν συμπληρωματικά παραστατικά στοιχεία, εντός ρητής προθεσμίας είκοσι (20) ημερών, η οποία μπορεί να παραταθεί, με απόφαση των προέδρων τους, για ισόχρονο διάστημα.

antinews

Κρίσιμες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή



ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΟΙ ΗΠΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΤΟΛΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΕΝΑΕΡΙΟΥ... ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ , ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ. ΑΥΤΟ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΟΙ ΠΑΝΕΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΡΑΚ.ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΟΥ  ΓΙΑ ΙΡΑΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ.
*ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΗΠΑ ΈΔΕΙΞΑΝ ΣΤΟΝ ΜΠΑΡΑΚ ΣΕΙΡΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΣΤΟ ΙΡΑΝ, ΟΠΩΣ ΒΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ, ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛ ΚΟΥΝΤΣ, ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΥΡΑΥΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ.
*ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΝΕΤΑΝΙΕΧΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΕΒΡΑΪΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ.

*ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΕΜΜΕΝΕΙ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ «ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ.
*ΟΙ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 26 ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΠΑΜΠΑ ΑΜΡ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΧΟΜΣ. ΑΝΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ 7000 ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ. ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ. ΣΑΡΩΤΙΚΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.
*ΤΟ ΚΟΥΒΕΙΤ ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ. ΣΦΟΔΡΗ ΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΑΣΑΝΤ.
*Ο ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ ΚΟΦΙ ΑΝΑΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΣΤΗ ΔΑΜΑΣΚΟ.
*ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΑΜΑΣΚΟ. ΔΕΝ ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΤΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ.
*ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΡΟΜΠΕΡΤ ΦΟΡΝΤ.
*ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΤΩΝ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ ΤΖΕΙΜΣ ΜΑΤΙΣ.
*ΑΙΣΘΗΣΗ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΜΑΛΑΙΣΙΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΙΑΔΟΧΙΚΩΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΕ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ. ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΩΣ ΠΟΛΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟΝ ΡΑΜΠΙΝ, ΜΗ-ΕΜΠΙΣΤΟ ΤΟΝ ΝΕΤΑΝΙΕΧΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟ ΤΟΝ ΜΠΑΡΑΚ.
*ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ.
*ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΗΕ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΜΕ 37 ΨΗΦΟΥΣ ΥΠΕΡ, 4 ΚΡΑΤΗ ΔΕΝ ΠΑΡΕΣΤΗΣΑΝ,  ΕΝΩ 3 ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ Η ΚΙΝΑ.


 http://www.drougos.gr/
Το είδαμε στο antibarcode.blogspot.com

 http://anti-ntp.blogspot.com

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

"Θερμό" επεισόδιο με καταιγίδα πυροβολισμών & δύο Τούρκους τραυματίες στον Έβρο





"Θερμό" επεισόδιο με δύο τραυματίες είχαμε τη νύχτα στον Έβρο μεταξύ συνοριοφυλάκων και Τούρκων οι οποίοι μετέφεραν λαθρομετανάστες στην παρέβρια περιοχή Τυχερού Έβρου, στη θέση Βοδολίβαδο.

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν άνδρες της Δίωξης Λαθρομετανάστευσης και της FRONTEX, ενισχυμένοι με τμήμα συνοριοφυλάκων, "εγκλώβισαν" τρεις οπλισμένους Τούρκους που μετέφεραν με βάρκα από την Τουρκία τους λαθρομετανάστες. Η τοπική στρατιωτική μονάδα προκάλυψης είχε επίσης μία ομάδα που περιπολούσε στην περιοχή.
Μόλις φωτίστηκαν οι βάρκες και τους ζητήθηκε να επιστρέψουν στην Τουρκία, οι Τούρκοι άρχισαν να πυροβολούν με αυτόματα όπλα(!). Το ελληνικό τμήμα απάντησε με καταιγίδα πυρών προς την κατεύθυνση αυτών που τους πυροβολούσαν.
Τραυματίστηκε ένας Τούρκος ο οποίος συνελήφθη αμέσως και δεύτερος Τούρκος (κατά μία εκδοηχή Πακιστανός, αλλά δεν έχει ξακαθαριστεί αν ήταν ένας από τους διακινητές ή ήταν στην ομάδα των λαθρομεταναστών που διέβαιναν τον ποταμό). Ένας ή δύο Τούρκοι διέφυγαν στην τουρκική όχθη, όπου τους περισυνέλλεξε ομάδα Τούρκων στρατιωτιών. 
Oι ελληνικές μονάδες της περιοχής τέθηκαν σε κατάσταση συνεγερμού, αφού δεν γνώριζαν από που προέρχονταν οι ριπές που ακούστηκαν.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία τους και παραμένουν φρουρούμενοι. Από τους καθρομενατάστες οι 19 είναι υπήκοοι Μπαγκλαντές και οι 6 υπήκοοι Πακιστάν. 

 defencenet.gr

WSJ: "Μια συμφωνία εξαθλίωσης για την Ελλάδα" - Λ.Παπαδήμος: "Ποιες εκλογές;"!





Την ώρα που η υπογραφόταν η συμφωνία στις Βρυξέλλες για να καταβληθούν επιπλέον 40 δισ. στις ελληνικές τράπεζες (τα οποία θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός, φυσικά) από το πακέτο των 130 δισ. ευρώ και ο τραγικός και μοιραίος για την Ελλάδα, τραπεζίτης Λουκάς Παπαδήμος έδινε άλλη μία συνέντευξη υποδυόμενος τον "πρωθυπουργό", η Wall Street Journal κυριολεκτικά "ξεβράκωνε" την συμφωνία: 
«Είναι εύκολο να χαθεί κανείς στις λεπτομέρειες, τις συντομογραφίες και τα ακρωνύμια που περιβάλλουν το πακέτο διάσωσης από πέρυσι το καλοκαίρι. Αλλά μην κάνετε λάθος, παραμένει μια άθλια συμφωνία τόσο για την ίδια την Ελλάδα όσο και για τους Ευρωπαίους φορολογούμενους» γράφει αρθρογράφος της Wall Street Journal σήμερα, σχετικά με το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας και τα όσα υποστηρίζει ο Λ.Παπαδήμος..
Ο συντάκτης του άρθρου υποστηρίζει ότι η συμφωνία αυτή συνιστά «μια τεράστια πολιτική και οικονομική ωρολογιακή βόμβα που μπορεί να εκραγεί τα επόμενα χρόνια».
«Μια λεπτομέρεια» αναφέρει το άρθρο «το σχέδιο δεν θα σώσει στην πραγματικότητα την Ελλάδα. Με τη συμφωνία, οι περικοπές δαπανών του ελληνικού προϋπολογισμού θα αγγίξουν το 20% του ΑΕΠ, τις μεγαλύτερες που έχει κάνει ποτέ χώρα στην ιστορία».
Με απλά λόγια, αυτό που γράφουμε εδώ και δύο χρόνια: Ότι η Ελλάδα καταστρέφεται, οι φορολογούμενοι στην Ευρώπη θα πληρώσουν και οι τράπεζες θα απολαύσουν τις τοκογλυφικές τους δραστηριότητες.
Στο μεταξύ, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα ο Παπαδήμος, σφυρίζει και πάλι αδιάφορα για τις εκλογές δηλώνοντας ότι: «Αποφάσεις για την προκήρυξη εκλογών, όταν η κυβέρνηση ολοκληρώσει το έργο της»! Και πότε; Κανείς δεν ξέρει! Μήπως θα έπρεπε να ερωτηθεί από τον Α.Σαμαρά για το πότε σκοπευει να κάνει εκλογές; 
Μάλιστα προσπάθηε να το "παίξει" και "αντιστασιακός", λέγοντας: "Δεν συζητείται και ούτε είναι αποδεκτή η "απαίτηση" για επίτροπο στην Ελλάδα" Για να συμπληρώσει: "Απλά η παρουσία της τρόϊκας θα ενισχυθεί!". Είπαμε κι εμείς... 
Σε ότι αφορά την πρόβλεψή του ότι «Ίσως από τα μέσα του επόμενου χρόνου να είναι ορατά τα σημεία ανάπτυξης», αν υπήρχε μετρητής ψέματος στην αίθουσα, θα έπρεπε να είχε σπάσει από την υπερθέρμανση
Την ίδια στιγμή εξαίρεση από το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων με νόμισμα αναφοράς το γεν, που κατέχουν Ιάπωνες ομολογιούχοι, ζητά η τράπεζα Shinsei και απειλεί με προσφυγή στα διεθνή όργανα ζητώντας την πτώχευσης της Ελλάδας.
Τα ομόλογα έχουν συνολική αξία περίπου 1 δισ. ευρώ (108,7 δις. γεν). «Η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να υποσχεθεί οτιδήποτε αυτή τη στιγμή όσον αφορά τη μεταχείριση των συγκεκριμένων ομολόγων που κατέχονται από κατοίκους της Ιαπωνίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.


 defencenet.gr

ΑΙΣΧΟΣ ! Στην ιστοσελίδα του ΤΖΕΦΡΥ τα Σκόπια αναφέρονται ως ...Μακεδονία !!!



ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ 
Ο ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ... ΤΖΕΦΡΥ.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΦΡΙΞΕΤΕ.......

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 
ΏΡΑ 15.45 ΤΟ ΑΡΘΡΟ "ΚΑΤΕΒΗΚΕ"
ΑΛΛΑ ΤΟ LINK ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΙΔΕΙ



Διαβάστε περισσότερα εδώ: 
ΑΙΣΧΟΣ ! Στην ιστοσελίδα του ΤΖΕΦΡΥ τα Σκόπια αναφέρονται ως ...Μακεδονία !!! | Parakato.gr http://www.parakato.gr/2012/03/blog-post_2035.html#ixzz1nyBCalkc

Μετά την πατάτα, σειρά παίρνει το ελαιόλαδο


Σαν «βροχή» πέφτουν τα αιτήματα πολιτών για αγορά φθηνών και ποιοτικών προϊόντων, χωρίς μεσάζοντες, στην ιστοσελίδα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας, μετά το επιτυχημένο «πείραμα» της πατάτας.
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας κινείται πλέον στο ρυθμό των ίδιων των πολιτών, δήλωσε στο ΑΜΠΕ το.....
μέλος της Κώστας Τζομίδης, εξηγώντας ότι ήδη προλειαίνεται το...
έδαφος προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία αγοράς ελαιολάδου απευθείας από τους παραγωγούς, με στόχο να παρακαμφθούν οι μεσάζοντες και να φτάσει το προϊόν στα νοικοκυριά σε πολύ χαμηλές τιμές.
Όπως εξήγησε, σε έρευνα που διεξήχθη μέσω της ιστοσελίδας της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας, οι πολίτες, σε ποσοστό 54,8% επέλεξαν το ελαιόλαδο ως το προϊόν που θα επιθυμούσαν να διακινηθεί κατά τον ίδιο τρόπο με την πατάτα.
Στη λίστα των προτιμήσεων των πολιτών συγκαταλέγονται, επίσης, τα εξής προϊόντα: αλεύρι (10,7%), μακαρόνια (8,5%), φασόλια (7,9%), ρύζι (7,4%), πατάτες (3,8%) κρεμμύδια (3,1%), φακές (2,3%) και ρεβίθια (1,5%).
Μάλιστα, σε ό,τι αφορά ειδικότερα τα φασόλια, όπως ανέφερε ο κ. Τζομίδης, η Ομάδα βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων με παραγωγό των Πρεσπών και δεν αποκλείεται- εφόσον οι συζητήσεις ευοδωθούν- τα φασόλια να φτάσουν στα χέρια των ενδιαφερόμενων καταναλωτών ως και 50% φθηνότερα.
Όπως διευκρίνισε στο ΑΜΠΕ ο κ. Τζομίδης, σε κάθε συμφωνία που συζητείται, προτού κλείσει οριστικά, η ομάδα διασφαλίζει στο μέγιστο δυνατό βαθμό ότι τα προϊόντα που διανέμονται στους καταναλωτές είναι υψηλής ποιότητας. «Κοιτάμε τα πιστοποιητικά των παραγωγών, ενώ, εάν κριθεί αναγκαίο, ιδίως για τη διάθεση ευπαθών προϊόντων, δεν αποκλείεται να καταφύγουμε για αναλύσεις ακόμα και στο Χημείο του Κράτους» ανέφερε χαρακτηριστικά. Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το προσεχές Σάββατο 3 Μαρτίου, οπότε και θα παραδοθούν άλλοι 75 τόνοι πατάτας σε 1100 οικογένειες της Κατερίνης και πολίτες γειτονικών Νομών.
Αντίστοιχη δράση οργανώνεται και στη Βέροια, όπου τα μέλη της «Οικολογικής Ομάδας Βέροιας» θα διαθέσουν πατάτες με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή από τον παραγωγό κατευθείαν στον καταναλωτή. Αθήνα, Βόλος, Λάρισα και Θεσσαλονίκη βρίσκονται, επίσης, πολύ κοντά στο να οργανώσουν παρόμοιες δράσεις.
OXI ALLO KAPBOYNO


πηγή

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (DVD-CRASH)

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Βελόπουλος - Ελληνιστί 29-2-12 ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΟΖ

Τρέχουν και δεν φτάνουν...ο Καμμένος τους τρόμαξε.




ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΚΕΦΑΛΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ...


ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ...


ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΡΩΤΟ ΣΤΗN ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ...


Είναι ολοφάνερο πλέον ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια εντελώς μεταβατική εποχή, που συνάμα είναι και το αδιαμφισβήτητο τέλος της Μεταπολίτευσης. Τώρα πλέον ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας, την εποχή του διαδικτύου, της ταχύτατης πληροφορίας και των ευκαιριών που αυτή προσφέρει. Στην Ελλάδα ιδίως, που τα πάντα έχουν έρθει "τούμπα" σε....

κοινωνικοπολιτικό επίπεδο, το διαδίκτυο είναι πια το μεγάλο επικοινωνιακό μέσο που κερδίζει συνεχώς έδαφος έναντι των άλλων συμβατικών ΜΜΕ.

Σε έρευνα που διενήργησε το ιστολόγιό μας στο facebook σχετικά με τη δημοφιλία πολιτικών κομμάτων και βουλευτών, ο Πάνος Καμμένος και οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" έχουν σχεδόν σπάσει κάθε ρεκόρ, αφήνοντας πίσω τους πολλά ...χιλιόμετρα όλους τους παραδοσιακούς πολιτικούς σχηματισμούς, αλλά και άλλους νεώτερους ή νεοσύστατους επίσης!


Τα αποτελέσματα είναι ενδεικτικά:


Λογαριασμός Facebook Πάνος Καμμένος 49.200 φίλοι

-"- -"- ΠΑ.ΣΟ.Κ 37.936 φίλοι
-"- -"- Ν.Δ. 19.410 φίλοι
-"- -"- Κ.Κ.Ε. 5.955 φίλοι
-"- -"- Φώτης Κουβέλης 4.908 φίλοι
-"- -"- ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ 1.180 φίλοι

Ακολουθούν με...οικτρά νούμερα το ΔΗ.ΣΥ με 375 φίλους και ο ΛΑ.Ο.Σ. με 323 φίλους.


Βεβαίως εδώ, θα παρατηρήσει κάποιος οτι το ΠΑΣΟΚ π.χ. που βρίσκεται αυτον τον καιρό σε κάθετη πτώση, έχει ένα αρκετά μεγάλο ποσο φίλων (38.000 περίπου). αυτό οφείλεται ασφαλώς στο γεγονός ότι ο λογαριασμός ανοίχτηκε πριν 2.5 χρόνια, όταν το ΠΑΣΟΚ είχε βγει ήδη νικητής από 2 εκλογικές αναμετρήσεις με ποσοστά πάνω από 42% και στο απόγειο της δημοτικότητας του. Οι φίλοι που στο μεταξύ είχαν κάνει like στο λογαριασμό, δεν μπορούν να διαγραφούν και έτσι παραμένουν εικονικά ως φίλοι στον λογαριασμό, ενώ τα ποσοστά του κόμματος σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις δεν ξεπερνούν το 9 με 11%, οπότε μιλάμε για πλασματικότητα στα νούμερα. Ασφαλώς λοιπόν και είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων η στατιστική αυτή μελέτη και πρέπει να ληφθούν υπ όψη ο χρόνος κατά τον οποίο ανοίχτηκε ο λογαριασμός, οι πολιτικές συνθήκες, το πολιτικό βαρόμετρο στα κοινωνικά στρώματα κλπ, όμως σίγουρα δεν μπορεί να παραγκωνιστεί το γεγονός ότι σε ένα σχετικά πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ένας βουλευτής, όπως ο Πάνος Καμμένος, του οποίου ο λογαριασμός έχει σχεδόν την ίδια ηλικία με τους άλλους, να έχει πιάσει αυτά τα αστρονομικά νούμερα που έχουν συνεχώς ανοδικές τάσεις.


Να σημειώσουμε επίσης, ότι μέσα σε αυτό το διήμερο που μεσολάβησε μετά την ανακήρυξη του νέου κόμματος, έχουν δημιουργηθεί άλλες οκτώ σελίδες λογαριασμών των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" σε τοπικό επίπεδο (Α.Ε. Αττικής, Α.Ε. Κρήτης, Α.Ε. Ιωαννίνων, Α.Ε. Λέσβου κ.α.), οι ομάδες
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ -ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με 1.519 μέλη και σταθερή καθημερινή άνοδο 15-17% και ΦΙΛΟΙ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ - FRIENDS OF PANOS με 4.013 μέλη και σταθερή καθημερινή άνοδο 18-21%, καθώς και νέες άλλες σελίδες οι οποίες σχετίζονται τόσο με το νέο κόμμα, όσο και με τον ίδιο τον Καμμένο, οι οποίες και αυτές αυξάνονται καθημερινά με γεωμετρική πρόοδο.

Αξιοσημείωτο είναι δε και το γεγονός οτι η αφίσσα με το λογότυπο του νέου κόμματος και το σλόγκαν
"ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ" έχει κατέβει 249,871(!) φορές από διάφορους χρήστες μέσα σε 2 μέρες και σύμφωνα με μαρτυρίες χρηστών-φίλων του κόμματος, έχει αναρτηθεί σε 15.000 περίπου καταστήματα μπροστά στη βιτρίνα τους, σε 6.000 περίπου οχήματα καθώς και έχει κολληθεί σε πολλούς τοίχους σπιτιών και πολυκατοικιών!

VOLCANO 


πηγη

Μετά τις εκλογές οι φορολογικές δηλώσεις!!!


 

Από τη μια γκάφα στην άλλη, πάνε οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Αφού καταταλαιπώρησαν τον κόσμο και τελικά έδωσαν την τελευταία στιγμή παράταση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές πήγαν ακόμη παραπέρα και ανακοίνωσαν ότι οι φορολογικές δηλώσεις θα κατατεθούν φέτος μετά τις εκλογές και συγκεκριμένα μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Μετά τις εκλογές δηλαδή θα γίνει η υποβολή δηλώσεων ηλεκτρονικά, έτσι για να πάρει η νέα κυβέρνηση την κρυάδα. Να εξοργιστεί ο κόσμος και να τα ρίξει εκεί που δεν πρέπει.
Αλλά, από την άλλη είναι πιο σοβαρό το γεγονός που δημιουργείται με τα έσοδα. Την ώρα που καιγόμαστε για να γεμίσουν τα ταμεία πάνε πίσω τις φορολογικές δηλώσεις με την αιτιολογία ότι θα γίνουν γρηγορότερα οι εκκαθαρίσεις. Μα καλά, πότε θα αρχίσουν να μαζεύονται λεφτά στα ταμεία; Από Σεπτέμβρη;
Αν δεν κάνουμε λάθος το Μνημόνιο προβλέπει τρίμηνου ελέγχους κι αν δεν πληρούνται οι όροι που έχει θέσει η τρόικα τότε θα κόβεται η χρηματοδότηση.
Πώς λοιπόν θα δικαιολογήσει η κυβέρνηση, και μιλάμε για τη νέα κυβέρνηση, τις αστοχίες και την ανικανότητα των προηγούμενων;
Γεννιέται, επίσης, κι ένα άλλο πολύ σοβαρό θέμα για τους πολίτες. Σύμφωνα με το Μνημόνιο η έκτακτη εισφορά για τα εισοδήματα θα πρέπει το 2012 να πληρωθεί σε τρεις δόσεις αντί για 6 πέρυσι, γεγονός που είχε διευκολύνει πολύ κόσμο. Τώρα, με την καθυστερημένη υποβολή των δηλώσεων χιλιάδες πολίτες θα βρεθούν μπροστά στον κίνδυνο να αναγκαστούν να πληρώσουν σε μία ή δύο δόσεις. Που θα τα βρουν τόσα λεφτά, τους ρώτησε κανείς;
Για την ιστορία, οι προθεσμίες είναι οι εξής:
1. Μέχρι και τις 30/4/2012 η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικον.  έτους 2012 των Ο.Ε, Ε.Ε, κοινωνιών, κοινοπραξιών κ.λ.π., καθώς και όλων των νομικών προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ανεξάρτητα της κατηγορίας βιβλίων του Κ.Β.Σ. που τηρούν.
2. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικον.  έτους 2012  των Α.Ε, Ε.Π.Ε κ.λ.π. δεν μεταβάλλεται και θα υποβληθούν κανονικά στις 10/5/2012. Ειδικά για τις Α.Ε η ημερομηνία υποβολής κλιμακώνεται, ως γνωστόν, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους.
3. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικον. έτους 2012 όλων των υπόλοιπων υπόχρεων φυσικών προσώπων (ατομικών επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών, γεωργικών εισοδημάτων, μισθωτών κ.λ.π.), ορίζεται μέχρι και τις 15/6/2012.
4. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής με ηλεκτρονικό τρόπο της δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2012 (Ε9) φυσικών και νομικών προσώπων ορίζεται η 31/7/2012.


ΠΗΓΗ

Οι καταθέσεις του Σαμαρά στο Βέλγιο - ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΔΕΝ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ



Σοβαρά ερωτηματικά εγείρονται με τις καταθέσεις του Αντώνη Σαμαρά στο Βέλγιο. Ο αρχηγός της ΝΔ διατηρεί -σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που προκύπτουν από το "πόθεν έσχες" - λογαριασμό ύψους 285 χιλιάδων ευρώ στην τράπεζα KBC.



Σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει το 90% περίπου των καταθέσεων του κ. Σαμαρά και προέρχεται από τα εισοδήματα του κατά την διάρκεια της θητείας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όμως το να είσαι όμως αρχηγός κόμματος και σε μια κρίσιμη περίοδο για την εμπιστοσύνη στις τράπεζες και την οικονομία της χώρας και να διατηρείς το 90% των καταθέσεων στο εξωτερικό είναι ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη πράξη. Ένας θεωρητικά υποψήφιος πρωθυπουργός που έχει καταθέσεις στο Βέλγιο, μπορεί να ενισχύσει τις φήμες για επικείμενη χρεοκοπία.

Τη στιγμή μάλιστα που ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης συνεργασίας, την οποία άλλωστε στηρίζεις, ζητά από όλους τους Έλληνες να επαναπατρίσουν τις καταθέσεις τους για να στηρίξουν την οικονομία της χώρας, πώς είναι δυνατόν να διατηρείς τεράστια ποσά στο Βέλγιο;

Φτιάξτε μόνοι σας απορρυπαντικό πλυντηρίου σε 10 λεπτά


Όλοι γνωρίζουμε ότι τα σημερινά απορρυπαντικά πλυντηρίου καθαρίζουν πολύ καλά, ακόμη και τους δύσκολους λεκέδες(και όσοι δεν ασχολούνται έχουν πειστεί από τις σχετικές αμέτρητες διαφημίσεις). Πολλοί όμως από μας δεν γνωρίζουμε τις αρνητικές συνέπειες που έχει η χρήση τους τόσο σε μας τους ίδιους όσο και στο περιβάλλον. Εν συντομία ας δούμε 2-3 βασικά. Τα συστατικά των σημερινών απορρυπαντικών (ειδικά αυτά με τα ενεργά ένζυμα) μένουν στις ίνες των ρούχων και αφήνουν υπολείμματα όσο καλά κι αν τα ξεβγάλουμε. Εμείς όμως φοράμε τα ρούχα και το σώμα μας έρχεται σε συνεχόμενη επαφή με επικίνδυνες ουσίες, που το αφυδατώνουν και συμβάλλουν στην εμφάνιση αλλεργιών κ εκζεμάτων.
Οι φθαλικές ενώσεις που περιέχονται στα αρώματα τους απορροφώνται από το δέρμα, προκαλούν επίσης αλλεργίες και μια σειρά από άλλες βλάβες( αναπαραγωγικό σύστημα, ενδοκρινικό, αναπνευστικό, καρκινογενέσεις κλπ). Μην ξεχνάμε ότι οι πρώτες ύλες των συνθετικών απορρυπαντικών δεν είναι τα ζωικά και φυτικά λίπη(όπως στα σαπούνια), αλλά παράγωγα του πετρελαίου και άλλες ύποπτες χημικές  ουσίες. Κάντε ένα γκουγκλάρισμα και βρείτε τους διαπιστωμένους κινδύνους από τα συστατικά που γράφονται στη συσκευασία του απορρυπαντικού σας. Δεν θα τα χρησιμοποιήσετε ξανά και έχετε κ έναν επιπλέον λόγο, όπως προανέφερα. Μολύνονται οι θάλασσες, τα ποτάμια και οι λίμνες από τις ουσίες που περιέχουν κ από τα φωσφορικά άλατα με αποτέλεσμα το φαινόμενο του ευτροφισμού κ τη σταδιακή μείωση του πληθυσμού των ψαριών. Κάποια στιγμή θα συμμαζέψω το σκληρό μου και θα ενημερώσω πολύ αναλυτικότερα για όλους τους κινδύνους κ τις παρενέργειες των συνθετικών απορρυπαντικών. Τώρα πάμε στη λύση, που δεν είναι άλλη από το πράσινο σαπούνι και τη σόδα που χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες μας. Μπορείτε λοιπόν να φτιάξετε μόνοι σας ένα φυσικό απορρυπαντικό πλυντηρίου, που καθαρίζει εξίσου καλά κ δεν έχει τους μπλε κ πράσινους επικίνδυνους κόκκους. Θα κάνετε μια βολτίτσα στο μπακάλη της γειτονιάς για να αγοράσετε σόδα πλυσίματος, πράσινο ή άσπρο σαπούνι και μια στάση στο κοντινό γεωπονικό μαγαζάκι για να πάρετε φθηνά τον βόρακα. Και να η συνταγή που θέλει στην κυριολεξία ένα δεκαλεπτάκι για να υλοποιηθεί. Δεν είναι μπακάλικη με φλυτζάνια κ ποτήρια σαν αυτές που θα βρείτε χιλιάδες στο internet, αλλά μελετημένη, πεχαμετρημένη κ θέλει ζυγαριά.
130 γρ σαπούνι τριμμένο (τηγανοσάπουνο, πράσινο, άσπρο, Μασσαλίας)
130 γρ βόρακα
130 γρ σόδα πλύσεως(όχι φαγητού)
Σε κατσαρόλα με 1 κιλό βρασμένο νερό ρίχνετε το τριμμένο σαπούνι και ανακατεύετε με τον αυγοδάρτη μέχρι να λιώσει καλά. Σε άλλη κατσαρόλα που περιέχει 1 κιλό ζεστό νερό ρίχνετε τον βόρακα και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί. Στη συνέχεια στην ίδια κατσαρόλα ρίχνετε την σόδα και ανακατεύετε. Εδώ δεν χρειάζεται να είσαστε ακριβώς πάνω από την κατσαρόλα, αφού οι αναθυμιάσεις μπορεί να ερεθίσουν τα μάτια(δεν είναι κάτι επικίνδυνο, απλώς λίγο προσοχή). Μετά ρίχνετε το διαλυμένο σαπούνι στην κατσαρόλα με το μείγμα σόδας-βόρακα, προσθέτετε άλλα 2 κιλά νερό και ανακατεύετε για λίγο. Το φυσικό απορρυπαντικό σας είναι έτοιμο και το αδειάζεται σε ένα 4λιτρο δοχείο από απ ιονισμένο νερό. Μοιάζει με πηχτό ζελέ, έχει ωραίο χρώμα, αλλά προς θεού δεν πίνεται. Καθαρίζει τέλεια και τα ρούχα σας και το πλυντήριο σας. Ο βόρακας είναι φυσικό υλικό(χρησιμοποιείται κ σε λίπανση καλλιεργειών) και καθαρίζει πολύ καλά. Η σόδα επίσης καθαρίζει και μάλιστα πολλές βρομιές, αλλά έχετε στο νου σας ότι η μακρόχρονη χρήση της σε ρούχα(ευαίσθητα) μπορεί να τα ξεθωριάσει λιγάκι. Για να μην συμβεί αυτό βάλετε πολύ λίγο ξύδι(μισό κουταλάκι) μαζί με το απορρυπαντικό. Όχι πολύ, γιατί θα «κόψει» το σαπούνι και δεν θα καθαρίσουν τα ρούχα. Εναλλακτικά και καλύτερα, μπορείτε να μην χρησιμοποιήσετε συμβατικό μαλακτικό, αλλά μαλακτικό με ξύδι που ξεβγάζει όλα τα πιθανά υπολείμματα σόδας(θα ενημερώσω κ για αυτό σε άλλο ποστ). Η δοσολογία εξαρτάται από τον όγκο των ρούχων, την βρωμιά τους και πόσο καλά το πετύχατε. Γενικά ρίχνετε στη θήκη του υγρού περίπου 80μλ. Αν για κάποιο λόγο σας έγινε πολύ πηκτό αραιώστε το με περισσότερο νερό, αλλά τότε αυξήστε την δόση. Για δύσκολους λεκέδες ακολουθείτε προπλυντηριακή διαδικασία(σχετική ενημέρωση σε επερχόμενο ποστ). Με αυτή την συνταγή φτιάχτηκε απορρυπαντικό για 40-45 πλύσεις με μόλις 1,20 ευρώ κόστος. Μοσχοβολάει σαπούνι, δεν χρειάζεται κανένα επιπλέον άρωμα, αλλά αν είστε του αρώματος ρίξτε μερικές σταγόνες φυσικού αιθέριου ελαίου(όχι χημικού) ή ανθόνερου από βότανα. Για τις νοικοκυρές κ τους νοικοκυραίους που βαριούνται να το φτιάξουν, εμείς το διαθέτουμε και το ανταλλάσσουμε. (με ή χωρίς άρωμα). Επειδή το ποσοστό σαπωνοποιημένων ελαίων και το ph των σαπουνιών διαφέρει από μάρκα σε μάρκα(και από παρτίδα σε παρτίδα), το χειροποίητο απορρυπαντικό μπορεί να μην είναι το ίδιο αποτελεσματικό για διαφορετικό σαπούνι.  Ρωτήστε μας, για να σας ενημερώσουμε (και για άλλες λεπτομέρειες)
 
 
botanokipos.blogspot.com

Ξεκίνησε στην Αίγυπτο η δίκη των ΜΚΟ > Οι 16 από τους 43 κατηγορούμενους είναι Αμερικανοί πολίτες σαν τον Τζέφρυ!!


Την Κυριακή, ξεκίνησε στην Αίγυπτο η δίκη εναντίον ξένων και τοπικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, με συνολικά 43 κατηγορούμενους. Οι ΜΚΟ που δικάζονται, συμπεριλαμβάνουν την χρηματοδοτούμενη από την Αμερική National Democratic Institute, την International Republican Institute, και την Freedom House.

Οι δικαστικές έρευνες ξεκίνησαν πέρσι το καλοκαίρι, και έχουν προκαλέσει μεγάλη διπλωματική κρίση μεταξύ Αμερικής και Αιγύπτου, με την Αμερική να απειλεί να διακόψει την χρηματοδότηση της Αιγύπτου, με ποσά που φτάνουν έως και τα $1.55 δισ ετησίως…

Οι 16 από τους 43 κατηγορούμενους είναι Αμερικανοί πολίτες, εφτά εκ των οποίων βρίσκονται στην Αίγυπτο, και έχει απαγορευτεί η έξοδός τους από την χώρα.

Οι περισσότεροι Αμερικανοί έχουν ζητήσει καταφύγιο στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ΜΚΟ National Democratic Institute, οι ξένοι κατηγορούμενοι δεν παρέλαβαν κάποιο κλητήριο θέσπισμα, και έτσι αποφάσισαν να μην εμφανιστούν στο δικαστήριο.

Μεταξύ των κατηγορουμένων, εναντίον των οποίων το δικαστήριο απήγγειλε συγκεκριμένες κατηγορίες, συμπεριλαμβάνεται και ο διευθυντής του αιγυπτιακού παραρτήματος της International Republican Institute, Sam LaHood, που τυχαίνει να είναι ο γιος του Αμερικανού υπουργού Μεταφορών Ray LaHood.

Η δικαστική αίθουσα πλημμύρισε από δημοσιογράφους, δικηγόρους, συγγενείς, και φίλους των κατηγορουμένων, αλλά όλοι οι παριστάμενοι ήταν αποκλειστικά Αιγύπτιοι, με κανέναν ξένο ανάμεσά τους.

Οι ΜΚΟ κατηγορούνται ότι απέφυγαν να πληρώσουν φόρους, ότι λειτουργούσαν χωρίς άδεια, και ότι χρησιμοποιούσαν χρήματα από το εξωτερικό με σκοπό την πρόκληση αναταραχής στην χώρα.

Τυπικά, οι οργανώσεις έχουν όντως παραβιάσει την αιγυπτιακή νομοθεσία, αλλά σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους, οι αμερικανικές ΜΚΟ προσπάθησαν να εξασφαλίσουν άδειες, και ήταν εντελώς διαφανείς απέναντι στις αρχές, οπότε και απορρίπτουν την κατηγορία ότι προσπάθησαν να αποσταθεροποιήσουν την Αίγυπτο.

Δεκατέσσερις Αιγύπτιοι κατηγορούμενοι εμφανίσθηκαν στο δικαστήριο, και δήλωσαν αθώοι, με κατηγορίες που τους θέλουν να εισπράττουν παρανόμως χρήματα από το εξωτερικό, να φοροδιαφεύγουν, και να λειτουργούν παράνομα.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής απαιτούν αποζημιώσεις από τους κατηγορούμενους, για τη βλάβη που προκάλεσαν στην χώρα.

Η όλη υπόθεση είναι έντονα πολιτικοποιημένη. Της εκστρατείας εναντίον των ΜΚΟ ηγείται κυρίως ο Faiza Abou el-Naga, υπουργός Σχεδιασμού και Διεθνούς Συνεργασίας, που ανήκε και στην κυβέρνηση Μουμπάρακ, και ο οποίος κατηγορεί τις οργανώσεις ότι υπονόμευαν την χώρα, προκαλώντας κοινωνική αναστάτωση.

Τα κρατικά ΜΜΕ της Αιγύπτου έχουν δημοσιεύσει μέρος δικαστικών εγγράφων που διέρρευσαν, σύμφωνα με τα οποία οι οργανώσεις φέρονται να εφάρμοζαν ένα αμερικανοϊσραηλινό σχέδιο αποσταθεροποίησης της Αιγύπτου, σε συνεργασία με την CIA. Κάτι που οι ΜΚΟ διαψεύδουν κατηγορηματικά.

Πολλοί Αιγύπτιοι θεωρούν την υπόθεση ως μια επίθεση εναντίον της δημοκρατίας, και ως προσπάθεια απαγόρευσης του έργου των ΜΚΟ.

Πολλοί είναι όμως κι αυτοί που πιστεύουν τις αρχές, και που θεωρούν τους κατηγορούμενους ως κατάσκοπους, και πράκτορες του χάους. Το πώς θα καταλήξει η υπόθεση, είναι ακόμη δύσκολο να προβλεφτεί. Η δίκη αναβλήθηκε για την 26η Απριλίου.


The Washington Post
http://www.washingtonpost.com/world/egypt-begins-trial-against-foreign-and-domestic-ngos/2012/02/26/gIQAD2pZbR_story.html

Απόδοση: S.A.

http://www.antinews.gr/2012/02/27/149386

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΜΟΣ: «ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΕΡΟΠΛΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΔΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ;»


Συνέντευξη στον Ησαΐα Κωνσταντινίδη - Ο κ. Γιώργος Πάλμος, μία προσωπικότητα οπωσδήποτε πολυσύνθετη, είναι πασίγνωστος Έλληνας ερευνητής, με πολύ σημαντικό έργο και με πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις γύρω από τα μυθολογικά, ιστορικά και αρχαιολογικά μας θέματα. Δεν υπήρξαν λίγες οι φορές που οι θέσεις και οι αποκαλύψεις του προκάλεσαν το δημόσιο ενδιαφέρον, αλλά ακόμα και αμφισβητήσεις ή και οξύνσεις…Υπενθυμίζουμε εδώ το τεράστιο σίγουρα ζήτημα της Ομάδας Έψιλον, το οποίο εν πολλοίς έχει ταυτιστεί στη συνείδηση του μέσου Έλληνα με το πρόσωπο του Γιώργου Πάλμου. Όπως και να έχει το πράγμα, γεγονός είναι ότι μία εκτενής συζήτηση με τον κ. Πάλμο (ιδρυτή, ανάμεσα στα άλλα, του Ινστιτούτου Ερευνών «Αχάνα ΙΗ») έχει πάντοτε τι να «βγάλει», είτε ως νέα γνώση είτε ως πολύτιμη πληροφορία!…

Η κουβέντα μας με τον γνωστό και αξιόλογο ερευνητή περιελάμβανε κάποια άκρως ενδιαφέροντα ζητήματα του σύγχρονου ελληνισμού. Μιλήσαμε καταρχήν για το βαρυσήμαντο σίγουρα θέμα της επιγραφής του Δισπηλιού, για το οποίο εξάλλου και εμείς κάναμε σχετικές αναφορές στην «Ε.Ω.». Είπε σχετικά ο κ. Πάλμος:
«Μετά την μερική καταστροφή της πινακίδας του Δισπηλιού Καστοριάς, και ευτυχώς για την Ελλάδα, μία ομάδα αρχαιολόγων, με τους οποίους είμαστε σε επαφή, ανακάλυψε σε παραλία της Βουλγαρίας (της οποίας η αρχαιολογική υπηρεσία είναι η σοβαρότερη στον κόσμο!) ένα πιάτο του 6000 π.Χ. – δηλ. παλαιότερο του Δισπηλιού – που φέρει ελληνική γραφή. Δηλ. έχει τα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου, με μια διαφοροποίηση σε 2-3 γράμματα. Άρα, παρά την καταστροφή της πινακίδας του Δισπηλιού, η βουλγαρική πλευρά είναι που πιστοποιεί ότι η ελληνική γραφή είναι η αρχαιοτέρα στον κόσμο και μάλιστα 2 με 3000 χρόνια αρχαιοτέρα οιασδήποτε άλλης γραφής! Τα ευρήματα αυτά τα έχουμε δημοσιεύσει στον ελληνικό και ξένο τύπο, υπάρχουν στα αρχεία του ινστιτούτου μας και εξάλλου μπορεί να απευθυνθεί κανείς σχετικά και στη βουλγαρική αρχαιολογική υπηρεσία»…
Ένα άλλο ζήτημα, το οποίο τέθηκε στη συνομιλία μας με τον Γιώργο Πάλμο (επίκαιρο μάλιστα ύστερα από την κλοπή πριν από μερικές ημέρες αρχαιοτήτων από την Αρχαία Ολυμπία), είναι αυτό της αρχαιοκαπηλείας. Ο κ. Πάλμος μας ανέφερε πολλά εντυπωσιακά πράγματα, μερικά εκ των οποίων παραθέτουμε εδώ:
«Το 2004, το 2006 και το 2007, προς το υπουργείο πολιτισμού, καταγγείλαμε το γεγονός ότι έχουν εξαφανιστεί από τα σπήλαια της Ακροπόλεως, όπου και φυλάσσονταν, κομμάτια του Φειδία, δηλ. της μετώπης, τα σημαντικότερα κομμάτια στην ιστορία της ανθρωπότητος! Μιλάμε για τα Ελγίνεια, τα υπόλοιπα των Ελγινείων!… Έγινε λοιπόν το εξής. Ο βουλευτής κ. Μιχάλης Καρχιμάκης υιοθέτησε την καταγγελία μου ότι αυτά τα κομμάτια έχουν εξαφανιστεί και ότι πρέπει να βρεθούν και να επιστρέψουν στο νέο μουσείο της Ακρόπολης. Επίσης, για το θέμα αυτό υπάρχει και σχετικό έγγραφο του τότε υπουργού κ. Δημήτρη Σιούφα. Μου τηλεφώνησε τότε ο έφορος Ακροπόλεως και μου είπε ‘’τι είναι, κύριε Πάλμο, αυτά που λέτε;’’…
Τελικά, μετά την καταγγελία μας στον εισαγγελέα, και εν όψει του νέου μουσείου της Ακροπόλεως, κάποιοι αναγκάστηκαν να επιστρέψουν τα κομμάτια του Φειδία την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή!!! Σαν συμπέρασμα: η δική μας παρέμβαση διέσωσε τα κομμάτια αυτά σε μία χώρα που ζητάει τα Ελγίνεια από τους Άγγλους και στην οποία χώρα οι ίδιοι οι άνθρωποι που τα φυλάνε τα… είχαν εξαφανίσει! Η καταγγελία μας είναι σοβαρότατη, διότι είναι απείρως σοβαρό να εξαφανίζει κάποιος τα υπόλοιπα των Ελγινείων, ό,τι δηλ. άφησε εδώ ο Έλγιν»!…
Πέραν όλων αυτών των άκρως ενδιαφερόντων, θέσαμε στον εκλεκτό μας συνομιλητή το ζήτημα των περίφημων «υπερόπλων» (στρατιωτικών συστημάτων δηλ. προηγμένης τεχνολογίας), θέμα που σχετίζεται άμεσα με την άμυνα της χώρας μας και με τη γενικότερη ισορροπία των ελληνοτουρκικών – και όχι μόνο – σχέσεων. Κάτι το οποίο ιδιαίτερα σήμερα, σε μια περίοδο δηλ. μεγάλων ανακατατάξεων παγκοσμίως, αποκτά και άλλες πολύ σπουδαίες διαστάσεις… Είπε λοιπόν ο κ. Πάλμος για το μείζον αυτό θέμα:
«Το ινστιτούτο μας έχει μία ομάδα εφευρετών, που είναι τρόπον τινά συνέχεια παλαιότερης ομάδας υπό τον Γεώργιο Γκιόλβα, και στην οποία συμμετέχει και η χήρα του Γκιόλβα. Η ομάδα αυτή, πέρα από τα όσα εκπληκτικά εφηύρε ο Γκιόλβας και μετά τον Νοέμβριο του 2003 που «έφυγε» ο Γκιόλβας, ασχολήθηκε έντονα με το να προσφέρει στον ελληνικό στρατό οπλικά συστήματα προηγμένης τεχνολογίας! Ένα οπλικό σύστημα, το οποίο επροσεφέρθη κάποια στιγμή στον ελληνικό στρατό είναι το Ε2-92. Το σύστημα αυτό «φοριέται» πάνω σε παλαιά αεροσκάφη τύπου Fantom και τύπου A7 Corsair, με συνέπεια τα αεροσκάφη αυτά να αποκτούν αορατότητα ως προς τα σύγχρονα αεροσκάφη F-16 κτλ.!
Δηλαδή αν ο ελληνικός στρατός είχε αυτό το σύστημα θα είχε τη δυνατότητα να υπερνικήσει αστραπιαία την τουρκική αεροπορία, της οποίας το 87% αποτελείται από τελευταίου τύπου αεροσκάφη F-16, μιας και το σύστημα αυτό έχει την ικανότητα να εξαφανίζει στα ραντάρ των τουρκικών F-16 τα ελληνικά παλαιού τύπου αεροσκάφη»!…
Ποια όμως η συνέχεια και η κατάληξη αυτής της τόσο φιλόδοξης και ενδιαφέρουσας πρότασης; Ο Γιώργος Πάλμος μας απάντησε ευθέως:
«Υπήρξε μία αμφισβήτηση, όπως γενικά υπάρχει αμφισβήτηση στην Ελλάδα! Σας υπενθυμίζω εδώ ότι στο παρελθόν έχουν αμφισβητηθεί μεγάλες μορφές, όπως ο Σλήμαν, ο Καραθεοδωρής, ο Γκιόλβας και τόσοι άλλοι… Αυτή όμως η αμφισβήτηση εκάμφθηκε όταν έγινε άσκηση, στην οποία ελληνικά F-16 αντιμετώπισαν σε αερομαχίες παλαιού τύπου, προς απόσυρση, αεροσκάφη. Τότε τα υπερσύγχρονα F-16 ηττήθησαν κατ’ επανάληψη απ’ τα 50 και βάλε ετών αεροσκάφη που όμως έφεραν το σύστημα Ε2-92!!! Πιστοποιήθηκε έτσι ότι αυτό το σύστημα δίνει την απόλυτη κυριαρχία στην Ελλάδα επί του Αιγαίου, όχι μόνο στην αεροπορία, αλλά και στο ναυτικό μας! Κι αυτό, διότι δεν μπορεί το τουρκικό ναυτικό να αντιμετωπίσει «αόρατα» αεροπλάνα!… Άρα έχουμε κερδίσει κατά κράτος την Τουρκία μ’ αυτό και μόνο το σύστημα»!
Και συνέχισε ο κ. Πάλμος την τόσο ενδιαφέρουσα αναφορά του:
«Το περίεργο είναι ότι από το 2004, που εδόθη στην ελληνική αεροπορία αυτό το σύστημα δεν τέθηκε σε εφαρμογή, δεν τέθηκε σε χρήση! Πρόσφατα λοιπόν συνέβη κάτι το εκπληκτικό. Ενημερωμένος ο βουλευτής κ. Ηλίας Πολατίδης για τα γεγονότα αυτά έκανε ερώτηση στη βουλή. Η απάντηση του κ. υφυπουργού δείχνει ότι δεν έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει αυτό το καταπληκτικό σύστημα! Θέτω λοιπόν το ερώτημα ‘’γιατί και ποιοι απαγορεύουν τη χρήση αυτού του συστήματος’’»;…
Τα παραπάνω είναι βεβαίως συγκλονιστικά και – κατά την άποψή μας – χρήζουν της περαιτέρω έρευνάς μας…
Αξίζει εδώ, χωρίς φυσικά να εξαντλούμε καθόλου το θέμα, να παραθέσουμε και μερικά ακόμα στοιχεία που μας ανέφερε σχετικά με τα θρυλικά «υπερόπλα» ο ερευνητής Γιώργος Πάλμος:
«Υπάρχουν προτάσεις, εκτός από αυτή των εφευρετών του Ε2-92, των εφευρετών μας και για υπερ-αεροσκάφη, τα οποία δεν αντιμετωπίζονται με κανέναν τρόπο: είναι Stealth, υπερελαφρά (βάρους 480 κιλών το πολύ), ταχύτατα, διαθέτουν κινητήρες που δεν θέλουν καύσιμο, άρα μπορούν να πετάνε εκατοντάδες ώρες με αυτόματο πιλότο και με ηλεκτρονικό σύστημα τηλεχειριζόμενο)!…
Να μην ξεχνάμε ότι το πρώτο τηλεκατευθυνόμενο στρατιωτικό όχημα στον κόσμο εστάλη από την Ελευσίνα στη Ρόδο από τον Γεώργιο Γκιόλβα, παρουσία του βασιλιά, το 1956 αν θυμάμαι καλά! Άρα έχουμε ένα παρελθόν εμείς, το οποίο δεν πρέπει να το ξεχάσουμε, αλλά οφείλουμε να το συνεχίσουμε και να μπούμε πρώτοι στην παγκόσμια παραγωγή υπερόπλων, διότι έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε αυτό! Και όχι μόνο η δική μας ομάδα, αφού υπάρχουν και άλλες ερευνητικές ομάδες που έχουν αυτή τη δυνατότητα»!…
greeknation.blogspot.com

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...