Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012

Γεωργιάδης: Μάχη οπισθοφυλακής το Έθνος-Κράτος

Adonis Georgiadis Γεωργιάδης: Μάχη οπισθοφυλακής το Έθνος Κράτος 

Έκπληξη προκαλεί η δήλωση του Αδώνιδος Γεωργιάδη στο φόρουμ της προσωπικής του ιστοσελίδος εις ό,τι αφορά την υπεράσπιση του εθνικού κράτους. Ο προσφάτως προσχωρήσας στην ΝΔ πολιτικός, απαντώντας σε ερώτηση επισκέπτη της σελίδος του για το αν προσχωρώντας στην Νέα Δημοκρατία έγινε φεντεραλιστής, έγραψε:
«Αυτή είναι η πρώτη σοβαρή ιδεολογική ερώτησι που μου θέτετε και σ´ευχαριστώ. Εγώ πάντα ήμουν και είμαι υπέρ της Ευρώπης των Εθνών. Το ερώτημα είναι εάν στην εποχή μας αυτό είναι πλέον εφικτό ή όχι; Πχ ο Δημοσθένης από την σκοπιά του πατριωτισμού των Αθηνών ως Πόλεως Κράτους ήταν πατριώτης και καλώς μισούσε και τον Φίλιππο και τον Αλέξανδρο που έφερναν την νέα εποχή του μεγάλου ενιαίου Κράτους. Από την ιστορική όμως οπτική λέμε ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι η εποχή της Πόλεως Κράτους είχε πλέον παρέλθει. Το ίδιο από την αντίστροφη οπτική συνέβη με όσους σην Μεσαιωνική Ιταλία υπαρασπίζονταν την Αυτοκρατορία εναντίον της πολυδιασπάσεως σε πόλεις Κράτη. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ασχέτως του τί προτιμούμε υπάρχουν οι αντικειμενικές συνθήκες των εποχών. Άλλοτε ευνοούν τους μεγάλους και άλλοτε τους μικρούς σχηματισμούς.
»Πολύ φοβούμαι ότι αυτή η κρίσις θα κρίνη τα πάντα! Ευρωομολογο, Μνημόνια, Διακρατικά Χρέη κλπ έχουν μία αναπόφευκτη κατάληξη, την Ομοσπονδιακή Ευρώπη! Εάν η Ευρώπη αποτύχει στην κρίση θα διαλυθή, όμως στον σύγχρονο κόσμο δεν νομίζω πια ότι αυτό θα συνέφερε κανέναν στην Ευρώπη και άρα πιθανολογώ ότι θα τα καταφέρη!
»Οπότε ναι, το ερώτημα αυτό με απασχολεί και με απασχολούσε και πριν πάω στην ΝΔ. Νομίζω ότι η υπερασπισις του Έθνους-Κράτους όπως το ξέραμε είναι μία μάχη οπισθοφυλακής για να μήν κοροϊδεύουμε και τους εαυτούς μας!»
dexios.gr


 Σχόλιο από eothetis.blogspot.com

Ο Δημοσθένης ήταν Αθηναίος άρα Έλληνας, ο Ισοκράτης έλεγε για ένωση όλων των Ελλήνων υπό των Μακεδόνων ενώ ο Δημοσθένης διαφωνούσε γιατί έβαζε πιο πάνω την πόλη του Αθήνα αρά ήταν ένα ζήτημα που υπήρχε πολιτική διαμάχη μεταξύ Ελλήνων,η Ευρώπη που κολάει κ.Άδωνη Γεωργιάδη με την Ελλάδα; ο Ισοκράτης έλεγε ένωση μεταξύ Ελλήνων όχι μεταξύ Ελλήνων και Περσών,άρα που κολάει αυτό που λέτε περί Έυρώπης σε ομοσπονδία ,στο παράδειγμα περί Δημοσθένη μιλάμε για την ίδια εθνότητα τους Έλληνες που είναι διαιρεμένοι σε πόλεις κράτη,στην Ευρωπαϊκή ένωση δεν έχουμε να κάνουμε με ένα έθνος,αλλά για να μην το ζαλίζουμε και πολύ το ζήτημα μάλλον καταλάβαμε που θέλετε να το πάτε.........ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΑΣ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΝΟΥ-ΔΟΥ-ΛΑΣ όχι και ότι το προηγούμενο έλεγε και πολλά μία από τα ίδια οι "κυβισμοί" πάνε και έρχονται.

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...