Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Μετά τις εκλογές οι φορολογικές δηλώσεις!!!


 

Από τη μια γκάφα στην άλλη, πάνε οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Αφού καταταλαιπώρησαν τον κόσμο και τελικά έδωσαν την τελευταία στιγμή παράταση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές πήγαν ακόμη παραπέρα και ανακοίνωσαν ότι οι φορολογικές δηλώσεις θα κατατεθούν φέτος μετά τις εκλογές και συγκεκριμένα μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Μετά τις εκλογές δηλαδή θα γίνει η υποβολή δηλώσεων ηλεκτρονικά, έτσι για να πάρει η νέα κυβέρνηση την κρυάδα. Να εξοργιστεί ο κόσμος και να τα ρίξει εκεί που δεν πρέπει.
Αλλά, από την άλλη είναι πιο σοβαρό το γεγονός που δημιουργείται με τα έσοδα. Την ώρα που καιγόμαστε για να γεμίσουν τα ταμεία πάνε πίσω τις φορολογικές δηλώσεις με την αιτιολογία ότι θα γίνουν γρηγορότερα οι εκκαθαρίσεις. Μα καλά, πότε θα αρχίσουν να μαζεύονται λεφτά στα ταμεία; Από Σεπτέμβρη;
Αν δεν κάνουμε λάθος το Μνημόνιο προβλέπει τρίμηνου ελέγχους κι αν δεν πληρούνται οι όροι που έχει θέσει η τρόικα τότε θα κόβεται η χρηματοδότηση.
Πώς λοιπόν θα δικαιολογήσει η κυβέρνηση, και μιλάμε για τη νέα κυβέρνηση, τις αστοχίες και την ανικανότητα των προηγούμενων;
Γεννιέται, επίσης, κι ένα άλλο πολύ σοβαρό θέμα για τους πολίτες. Σύμφωνα με το Μνημόνιο η έκτακτη εισφορά για τα εισοδήματα θα πρέπει το 2012 να πληρωθεί σε τρεις δόσεις αντί για 6 πέρυσι, γεγονός που είχε διευκολύνει πολύ κόσμο. Τώρα, με την καθυστερημένη υποβολή των δηλώσεων χιλιάδες πολίτες θα βρεθούν μπροστά στον κίνδυνο να αναγκαστούν να πληρώσουν σε μία ή δύο δόσεις. Που θα τα βρουν τόσα λεφτά, τους ρώτησε κανείς;
Για την ιστορία, οι προθεσμίες είναι οι εξής:
1. Μέχρι και τις 30/4/2012 η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικον.  έτους 2012 των Ο.Ε, Ε.Ε, κοινωνιών, κοινοπραξιών κ.λ.π., καθώς και όλων των νομικών προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ανεξάρτητα της κατηγορίας βιβλίων του Κ.Β.Σ. που τηρούν.
2. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικον.  έτους 2012  των Α.Ε, Ε.Π.Ε κ.λ.π. δεν μεταβάλλεται και θα υποβληθούν κανονικά στις 10/5/2012. Ειδικά για τις Α.Ε η ημερομηνία υποβολής κλιμακώνεται, ως γνωστόν, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους.
3. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικον. έτους 2012 όλων των υπόλοιπων υπόχρεων φυσικών προσώπων (ατομικών επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών, γεωργικών εισοδημάτων, μισθωτών κ.λ.π.), ορίζεται μέχρι και τις 15/6/2012.
4. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής με ηλεκτρονικό τρόπο της δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2012 (Ε9) φυσικών και νομικών προσώπων ορίζεται η 31/7/2012.


ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...