Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Ολική ανατροπή: Προελαύνει η Ν.Δ. με +4% πάνω από το ΠΑΣΟΚ!


"Το τέλος της Μεταπολίτευσης", κατά Γ.Παπανδρέου, φαίνεται ότι φέρνει και το τέλος του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, καθώς πλέον η αντιπολιτευτική τακτική του Α.Σαμαρά φαίνεται να αποδίδει και πλέον να καταγράφεται ριζική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, με τη ΝΔ να αποκτά για πρώτη φορά προβάδισμα κατά 4% έναντι του καταρρέοντος ΠΑΣΟΚ και να συγκεντρώνει ποσοστό 31% έναντι 27% σε δημοσκόπηση με τελική αναγωγή, της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.
 
Βέβαια, με αυτό το ποσοστό δεν κερδίζει αυτοδυναμία, αλλά αν συνεχιστεί αυτή η δυναμική προς τα Χριστούγεννα η αυτοδυναμία που κυμαίνεται στο 36%, θα είναι εφικτή, ειδικά αν αποκτηθεί δυναμική εξουσίας.

Το 3% διασφαλίζει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση υπερβαίνουν ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγοι και οριακά η Δημοκρατική Αριστερά, αλλά όχι και η Ντόρα Μπακογιάννη με τη Δημοκρατική Συμμαχία που κινείται τώρα στο 2,5% με πτωτική τάση.

Επίσης, για πρώτη φορά, οι κ. Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς εμφανίζονται να «ισοδυναμούν» στο ερώτημα της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία, αλλά με ποσοστό της τάξης του 23%, ενώ ιδιαίτερα χαμηλή είναι η αποδοχή των δύο κομμάτων εξουσίας.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι το 87% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι κινούμαστε σε λάθος κατεύθυνση, το 88% δηλώνει δυσαρεστημένο με τη λειτουργία της Δημοκρατίας, το 82% δυσαρεστημένο από τη ζωή και το 72% θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση θα χειροτερέψει.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΑΡΜΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΤΑΣΣΕΙ ΤΟ 2012 Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ.

Επιτέλους και μια ελπιδοφόρα είδηση για τον στρατό μας, από το φιλικό μας εγκυρότατο και αξίολογιο ιστολόγιο Geopolitics & Daily News.
Φαίνεται πως οι ΗΠΑ αρχίζουν να αντιμετωπίζουν με όλο και μεγαλύτερη καχυποψία το μέλλον των σχέσεών τους με την Τουρκία. Μάλλον συνιστά λοιπόν ειλλημμένη απόφασή τους να βελτιώσουν το ισοζύγιο στρατιωτικής ισχύος στις χερσαίες δυνάμεις υπέρ της Ελλάδος και σε βάρος της Τουρκίας. Την Κυριακή 12 Ιουνίου αναχωρεί για τις ΗΠΑ επταμελής επιτροπή αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού, με αποστολή την επιλογή από τα πλεονάζοντα αμυντικά υλικά των ΗΠΑ εκατοντάδων οχημάτων μεταφοράς πεζικού και αντιαρματικών.
Μέσα στο 2011, θα γίνει η επιλογή των πλέον αξιόμαχων οχημάτων από τον Ελληνικό Στρατό, τα οποία μόλις εγκριθεί η LoR από το Κογκρέσσο, θα μεταφερθούν στην Ελλάδα. Στο πρώτο τρίμηνο του 2012, θα ξεκινήσουν να έρχονται στην Ελλάδα τα παραχωρηθέντα βαριά άρματα μάχης Μ1Α1 Αbrams και τα λοιπά οχήματα, αλλάζοντας τους συσχετισμούς σε Έβρο και νησιά.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiUQv1zWMt5KOKlPSzTgbunvmQpZ9zNBZphaF4azYIfd3HQ2MVO_CY1MkOxuw7iVG5ApS21D1gJWwO-vx4HYFzYzYxTTTh5B2BSQchfigiZGH7LZQMHfOkA-aboqVe4QOf3VlA-PPW801k/s1600/m-60.jpg

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ενημερώθηκε πρόσφατα πως είναι διαθέσιμα για δωρεάν παραχώρηση επιπλέον 176 τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού Μ113Α2, 10 Βελτιωμένα Οχήματα TOW (ITV) M901A1 και 145 οχήματα σταθμού διοίκησης. Με αυτήν την παραχώρηση θα καλυφθούν σημαντικές ανάγκες των τεθωρακισμένων και μηχανοκίνητων μονάδων και σχηματισμών του Ελληνικού Στρατού.
Όσον αφορά το αίτημα του ΓΕΣ για 400 άρματα μάχης Αbrams, θα γίνει επιθεώρηση και επιλογή από περίπου 1000 τέτοια άρματα, που θα τα προμηθευτεί δωρεάν ο Ελληνικός Στρατός.

Είναι φανερό πως η αμερικανική αποδέσμευση αυτών των οπλικών συστημάτων, αποβλέπει παράλληλα σε πίεση προς την Άγκυρα. Αυτό που έχει σημασία για την ελληνική στρατιωτική ισχύ, είναι πως από τον Έβρο μέχρι την Κύπρο, θα παρατάσσονται τα καλύτερα παγκοσμίως άρματα μάχης (γερμανικά Leopard, ρωσικά Τ-80 και αμερικανικά Abrams), δημιουργώντας χαλύβδινο τείχος αποτροπής τουρκικών τυχοδιωκτισμών.
Ο Ελληνικός Στρατός θα είναι στην Ευρώπη ο ισχυρότερος μετά τον ρωσικό, σε αρματική ισχύ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια Ελλάδος και Κύπρου αλλά και την ευρύτερη σταθερότητα.



πηγή




Σπιτική....οδοντόπαστα!


Αν θέλετε να φτιάξετε οδοντόπαστα, να μία συνταγούλα, ειδικά αν τα δόντια σας έχουν τάση να κιτρινίζουν:
- Τι θα χρειαστείτε:

* 1 κουταλιά γλυκού σκόνη από ρίζα ίριδος (όχι του ματιού, το φυτό(!)
* 1/2 κουταλιά γλυκού λάδι κανέλας
* 1 κουταλιά γλυκού φύλλα φασκόμηλο
* πολτό από 1 λεμόνι
- Βάλτε σ᾽ένα μπολ τα παραπάνω υλικά κι ανακατέψτε, προσθέτοντας 1 κουταλιά σούπας αεριούχο νερό για να γίνει το μείγμα σαν πηχτός πολτός.
Αυτό το μείγμα, μπορεί να διατηρηθεί σε θερμοκρασία δωματίου, σε κλειστό βαζάκι.
Το λεμόνι που περιέχει, βοηθάει στο άσπρισμα των δοντιών και αν υπάρχουν άφθες τις ᾽πολεμάει᾽.
** Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να φτιάξετε ένα μείγμα με το οποίο θα ξεπλένετε (μπουκώματα) τα δόντια μετά το βούρτσισμα - για 3 λεπτά περίπου. Τα υλικά που θα χρειαστείτε γι᾽αυτό το μείγμα:
* Σ᾽ένα ποτήρι καυτό νερό, ρίξτε λίγο θυμάρι και φύλλα από ευκάλυπτο, αφήστε τα για 15 λεπτά και φιλτράρετε.

ΠΗΓΗ

Τουρκική σημαία στο Παλαμήδι μετά από 190 χρόνια!


Θα τρίζουν τα κόκκαλα των αγωνιστών του ’21, θα ραγίζουν οι πέτρες της πρώτης πρωτεύουσας του Ελληνικού Κράτους, θα ζωντανέψουν στα μουσεία οι εικόνες της ιστορικής οικογένειας αγωνιστών του 1821, των Αναγνωσταραίων μετά την χθεσινοβραδυνή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου.Μια απόφαση που ξαναφέρνει τους Τούρκους στο Ναύπλιο ως…
... πολιτιστικούς πρεσβευτές με τη σημαία τους να ανεμίζει ξανά στο Παλαμήδι μετά από 190 χρόνια!

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Ναυπλίου όπως κάθε χρόνο διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής (στο πλαίσιο των «δικτύων» που είχε δημιουργηθεί στην πρώτη τετραετία Σημίτη), από 19 έως 28 Ιουνίου. Φέτος πρόκειται να πραγματοποιηθεί το 20ό Φεστιβάλ και γι’ αυτό συζήτησε χθες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο.


Όπως πληροφορηθήκαμε, ύστερα από πρόταση του Θεσσαλονικιού (έχει σημασία!) πιανίστα Γιάννη Βακαρέλη, διευθυντή του Φεστιβάλ, με τη σύμφωνη γνώμη της παράταξης του δημάρχου και αυτής που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, διαφωνούντων των παρατάξεων που πρόσκεινται στη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, αποφασίσθηκε όπως το οκταήμερο Φεστιβάλ εφέτος να είναι αφιερωμένο στην…

τούρκικη μουσική.
Έτσι, πλατεία του Αγίου Γεωργίου, το Βουλευτικό, το Μπούρτζι, το Παλαμήδι και όλοι οι χώροι της ιστορικής πόλης θα γεμίσουν τούρκικες μελωδίες, ενώ στο Παλαμήδι θα ανεμίζει η τούρκικη σημαία, ύστερα από 190 χρόνια (!!!) ικανοποιώντας έτσι τις νέο-οθωμανικές φιλοδοξίες του Ερντογάν και των στρατηγών του.

Εφέτος το Ναύπλιο γιορτάζει τα 190 χρόνια της απελευθέρωσής του από τον Τούρκικο Ζυγό και φαίνεται ότι η δημοτική αρχή Ναυπλίου, κάνοντας υπέρβαση ακόμη και στο επώνυμο που φέρει ο επικεφαλής της δήμαρχος Παναγιώτης Αναγνωσταράς, τιμά την απελευθέρωση της πόλης του με τούρκικη μουσική και την ημισέληνο να κυματίζει στο Παλαμήδι.

Είναι λίγο να πει κανείς ότι θα σηκωθεί από το χώμα ο Στάικος Σταϊκόπουλος, ελευθερωτής του Παλαμηδίου και θα τους πάρει όλους με τις πέτρες.

Δεν γνωρίζουμε τη σκοπιμότητα αυτής της εκδήλωσης και τι κρύβεται από πίσω, διότι αυτά τα περί «ειρήνης» και άλλα άνοστα, κρύβουν πολλά πίσω τους.

Οι γείτονες δεν χάνουν την ευκαιρία να δείχνουν τι θέλουν από την Ελλάδα και κάποιοι εδώ, διαγράφοντας με μιας την ιστορία και αυτούς που θέλουν να επαναλάβουν τα ίδια ανοίγουν κερκόπορτες.

Είπαμε, δεν μπορεί να μπαίνουν σε παζάρια τα ιερά και όσια, όσο κι αν οι νεοταξίτες θέλουν να τα παρουσιάσουν ως γραφικά ή απόψεις που έχουν ξεπεραστεί. Το ερώτημα είναι από ποιόν ξεπεράστηκαν.

Μήπως από το… τιμολόγιο;

Π.Π.
  
ΥΓ. Μετά την οργή που νοιώσαμε, παίρνοντας την είδηση από φίλο Δημοσιογράφο, που αυτή τη στιγμή κρίνουμε ότι δεν πρέπει να αποκαλύψουμε το όνομά του, νοιώθουμε ντροπή, που σήμερα, υπάρχουν "έλληνες" (;;;), που παζαρεύουν τα ιερά και τα όσια.
Ελπίζουμε, ότι οι Ναυπλιώτες, δεν θα αποδεχθούν αυτό το ... παζάρι. Ότι θα βρουν τρόπο να εμποδίσουν την απίστευτη ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ.


Πηγή

Απάντηση από το Μουσικό φεστιβάλ Ναυπλίου (Ανανέωση)

Προς άρση κάθε παρεξήγησης και παραπληροφόρησης εις ότι αφορά την διεξαγωγή του 20ου Φεστιβάλ Ναυπλίου (κλασσικής μουσικής) διευκρινίζεται ότι:

α) Χορηγοί του μουσικού φεστιβάλ είναι οι εταιρείες Όμιλος Μυτιληναίου και το Καζίνο Λουτρακίου. Ουδέποτε αναφέρθηκε η Τουρκική Πρεσβεία ως χορηγός και βέβαια δεν είναι χορηγός του Μουσικού φεστιβάλ.

β) Το φετινό ρεπερτόριο περιλαμβάνει σχήματα όπου συμπράττουν Έλληνες και Τούρκοι καλλιτέχνες σε κλασσική και παραδοσιακή μουσική όπως πολλές φορές στο παρελθόν έχει συμβεί.

γ) Οι εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στο Βουλευτικό και στο Δημοτικό στάδιο.

δ) Δεν ετέθη ποτέ θέμα ανάρτησης εθνικών συμβόλων πουθενά όπως και ουδέποτε έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Τα όσα αντίθετα διαδόθηκαν είναι απολύτως ψευδή και ανυπόστατα.
Όλα όσα δε τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησαν, αποτελούν παραποίηση της αλήθειας με σκοπό την δημιουργία αρνητικού κλίματος έντασης και παραπληροφόρησης.
Αποκλειστικός σκοπός του φεστιβάλ είναι η προαγωγή του πολιτισμού και όχι η εμπλοκή του στην πολιτική...

Ακολουθεί το πρόγραμμα του φετινού Μουσικού Φεστιβάλ Ναυπλίου

Δήμος Ναυπλίου
20ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Γιάννης Βακαρέλης



ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΑΝΟΥ ΠΛΕΥΡΗ

Ανατριχιαστική Απόκάλυψη : Ο e.coli είναι εργαστηριακός ιός - Μια τρομοκρατική επίθεση από τις φαρμακευτικές εταιρείες.



Από εργαστηριακές εξετάσεις προκύπτει ότι η ευρωπαϊκή superbug e.coli ήταν βιολογικά τεχνητή ώστε να προκαλέσει τον μαζικό θάνατο των καταναλωτών .

Το παιχνίδι της επίρριψης ευθυνών βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη σε ολόκληρη την ΕΕ, όπου ένα σούπερ ανθεκτικό στέλεχος της e.coli έχει γεμίσει με ασθενείς τα...

νοσοκομεία στη Γερμανία, αλλά σχεδόν κανείς δεν μιλάει για το πώς μπόρεσε το e.coli ξαφνικά να γίνει ανθεκτικό σε οκτώ διαφορετικές τάξεις αντιβιοτικών φαρμάκων και, στη συνέχεια, να εμφανιστεί στα τρόφιμα.
Η συγκεκριμένη παραλλαγή e.coli είναι μέλος της O104 στελέχους και τα O104 στελέχη δεν είναι σχεδόν ποτέ , ανθεκτικό στα αντιβιοτικά. Για να αποκτήσουν αυτή την αντίσταση, πρέπει να εκτίθενται κατ 'επανάληψη σε αντιβιοτικά, προκειμένου να υποστούν την « μετάλλαξη» που τους ωθεί προς την πλήρη ανοσία στα φάρμακα.

Έτσι, εάν είστε περίεργοι για την προέλευση του εν λόγω στελέχους, μπορείτε να αναστρέψει τη λειτουργία του κατ 'ουσίαν, τον γενετικό κώδικα του E.coli καινα προσδιορίσετε έτσι με αρκετή ακρίβεια σε ποιά αντιβιοτικά ήταν εκτεθειμένες κατά την εξέληξή του. Αυτό το βήμα έχει ήδη γίνει (βλ. παρακάτω), και, εάν κοιτάξει κανείς τη γενετική αποκωδικοποίηση αυτού του O104 στελέχους που απειλεί τώρα τους καταναλωτές σε ολόκληρη την ΕΕ, προκύπτει μια συναρπαστική εικόνα για το πώς θα πρέπει να έχει δει το φως.


Μετά την αποκωδικοποίηση της γενετική σύνθεσης του O104 στελέχους, διαπιστώθηκε ότι είναι ανθεκτικός σε όλες τις ακόλουθες κατηγορίες και τους συνδυασμούς αντιβιοτικών:


• πενικιλίνες

• τετρακυκλίνη

• ναλιδιξικό οξύ

• τριμεθοπρίμη-sulfamethoxazol

• κεφαλοσπορίνες

• αμοξυκιλλίνη / κλαβουλανικό οξύ

• πιπερακιλλίνη-sulbactam

• πιπερακιλλίνη-ταζομπακτάμης



Επιπλέον, το O104 στέλεχος έχει την ικανότητα να παράγει ειδικά ένζυμα που θα δώσει αυτό που θα ονομάζαμε «σούπερ βακτήριο" γνωστό από τεχνική άποψη ως ESBLs:


"Επέκταση φάσματος β-λακταμασών (ESBLs) είναι ένζυμα που μπορούν να παράγονται από τα βακτήρια που τα καθιστά ανθεκτικά στις κεφαλοσπορίνες π.χ. cefuroxime, κεφοταξίμη και κεφταζιντίμης - που είναι οι πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα αντιβιοτικά σε πολλά νοσοκομεία», εξηγεί η Υπηρεσία Προστασίας Υγείας στη Βρετανία. (
http://www.hpa.org.uk/Topics/InfectiousDiseases/InfectionsAZ/ESBLs/ )

Συν τοις άλλοις, αυτό το O104 στέλεχος διαθέτει δύο γονίδια - TEM-1 και CTX-M-15 - και «έχουν κάνει τους γιατρούς να ανατριχιάζουν για πρώτη φορά μετά από το 1990», αναφέρει η εφημερίδα The Guardian (http://www.guardian.co. uk / commentis ...). Και γιατί ανατριχιάζουν οι γιατροί ; Διότι είναι τόσο θανατηφόρο και διότι πολλοί άνθρωποι έχουν μολυνθεί από το βακτήριο αυτό όπως η εμπειρία δείχνει πιθανόν θα πεθάνουν.


Λοιπόν, πώς, ακριβώς, κάνεις ένα βακτηριακό στέλεχος τόσο ανθεκτικό στα αντιβιοτικά , σε οκτώ διαφορετικές κατηγορίες φαρμάκων και να διαθέτει δύο θανατηφόρες γονιδιακές μεταλλάξεις συν ESBL δυνατότητες ενζύμου;


Υπάρχει πραγματικά μόνο ένας τρόπος να συμβεί αυτό - θα πρέπει να εκθέσεετε αυτό το στέλεχος της E.coli στο σύνολο των οκτώ κατηγοριών αντιβιοτικών φαρμάκων. Συνήθως βέβαια ,αυτό δεν γίνεται την ίδια στιγμή : Πρώτα θα το εκθέσετε στην πενικιλίνη και να βρει ο επιζών αποικίες που είναι ανθεκτικές στην πενικιλίνη. Παίρνετε τότε αυτές τις αποικίες που επιζούν και τις εκθέτετε σε τετρακυκλίνη. Οι επιζώντες αποικίες είναι πλέον ανθεκτικές τόσο στην πενικιλίνη όσο και στην τετρακυκλίνη. Μπορείτε να εκθέσετε στη συνέχεια σε ένα φάρμακο sulfa και να συλλέξετε τις σωζόμενες αποικίες από αυτό, και ούτω καθεξής. Είναι μια διαδικασία γενετικής επιλογής που μπορεί να γίνει σε ένα εργαστήριο με επιθυμητό αποτέλεσμα.


Παρά το γεγονός ότι η ίδια η διαδικασία είναι πιο περίπλοκη από αυτό, το αποτέλεσμα είναι ότι δημιουργεί ένα στέλεχος της E.coli που είναι ανθεκτικά σε οκτώ κατηγορίες αντιβιοτικών απαιτεί επανειλημμένες και επίμονες εκτίθεται σε αυτά τα αντιβιοτικά. Είναι σχεδόν αδύνατο να φανταστεί κανείς πώς να συμβεί αυτό θα μπορούσε από μόνη της στο φυσικό κόσμο. Για παράδειγμα, εάν αυτό βακτήρια προέρχονται από τα τρόφιμα (όπως μας έχουν πει), τότε που έκανε την απόκτηση του συνόλου αυτής της αντίστασης στα αντιβιοτικά λόγω του γεγονότος ότι τα αντιβιοτικά δεν χρησιμοποιούνται στα λαχανικά;


Είναι σχεδόν αδύνατο να φανταστεί κανείς πώς θα μπορούσε να συμβεί αυτό από μόνο του στον φυσικό κόσμο. Για παράδειγμα, εάν αυτό το βακτήριο προέρχονται από τα τρόφιμα (όπως μας έχουν πει), τότε που έκανε την απόκτηση του συνόλου αυτής της αντίστασης στα αντιβιοτικά ,λόγω του γεγονότος ότι τα αντιβιοτικά δεν χρησιμοποιούνται στα λαχανικά;


Με απλά λόγια, αυτό το super στέλεχος e.coli δεν θα μπορούσε να δημιουργηθεί από το φυσικό περιβάλλον. Και αυτό αφήνει μόνο μία εξήγηση για το από πού πραγματικά προήλθε : από κάποιο εργαστήριο.


Αυτό το στέλεχος της E.coli είναι σχεδόν σίγουρα κατασκευασμένο σε κάποιο εργαστήριο και στη συνέχεια απελευθερώθηκε στην προμήθεια τροφίμων για ένα συγκεκριμένο σκοπό. Ποιός είναι αυτός ο σκοπός ; Είναι προφανές, νομίζω : μείωση του πληθυσμού και έλεγχο της παγκόσμιας προμήθειας τροφίμων , απαγόρευση καλλιέργειας λαχανικών κλπ !


Η γερμανική παραλλαγή του Ε coli, γνωστή ως O104, είναι ένα υβρίδιο των στελεχών που μπορεί να προκαλέσει διάρροια με αίμα και νεφρική βλάβη που ονομάζεται« αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο


Τώρα, να θυμάστε: Όλα αυτά συμβαίνουν κάτω από την αρβύλα της απαγόρευσης της ΕΕ για τα φαρμακευτικά βότανα και τα συμπληρώματα διατροφής - την απαγόρευση που θέτει εκτός νόμου απροκάλυπτα διατροφικές θεραπείες που βοηθούν να κρατήσουν τους ανθρώπους υγιείς και απαλλαγμένους από τη νόσο. Τώρα που είναι παράνομα όλα αυτά τα βότανα και συμπληρώματα, το επόμενο βήμα είναι να κάνει τους ανθρώπους να φοβούνται τα φρέσκα τρόφημα, πάρα πολύ. Αυτό συμβαίνει γιατί τα νωπά λαχανικά είναι τα φάρμακα, και για όσο διάστημα το κοινό έχει το δικαίωμα να αγοράζουν φρέσκα λαχανικά, μπορεί να αποτρέψουν πάντα τις ασθένειες .


Οι γενετικώς τροποποιημένοι οργανισμοί διαδραματίζουν ανάλογο ρόλο σε όλα αυτά: Είναι σχεδιασμένα για να μολύνουν την παροχή τροφίμων με το γενετικό κώδικα που προκαλεί εκτεταμένη στειρότητα στον ανθρωπο και φυσικά η θεραπεία θα έρθει από τις μεγάλες εταιρείες φαρμάκων .



Γιατί στοχοποιήθηκε η Ισπανία όμως ;


Ίσως να θυμάστε οταν διέρρευσαν πληροφορίες από το Wikileaks και αποκάλήφθηκε ότι η Ισπανία αντιστάθηκε στην εισαγωγή γενετικώς τροποποιημένων οργανισμών στη γεωργική καλλιέργια . Ακόμη και η κυβέρνηση των ΗΠΑ απείλησε συγκεκαλυμμένα με πολιτικά αντίποινα για την αντίστασή της. Αυτή η ψευδής κατηγορία της Ισπανίας για τους θανάτους από το e.coli είναι πιθανότατα αντίποινα για την απροθυμία της Ισπανίας να μεταπηδήσουν στη μόδα των γενετικώς τροποποιημένων οργανισμών.

 
ΠΗΓΗ

Τι θα γίνει με την επιστροφή στη δραχμή;



από τον Οικονομικό Αναλυτή Δημήτρη Καζάκη


Προφανώς θα πέσει ο ουρανός να μας πλακώσει. Η Ελλάδα θα γίνει Αλβανία του Εμβέρ Χότζα ή Βόρεια Κορέα του Κιμ Ιλ Σουνγκ. Ακριβώς δηλαδή όπως ήταν πριν μπει στο ευρώ. Διότι, αν δεν με γελά η μνήμη μου, η Ελλάδα δεν δημιουργήθηκε...

 την ημέρα ένταξης στο ευρώ. Ήξερε να πορεύεται και πριν έρθει το παντοδύναμο ευρώ. Είχε διεθνείς σχέσεις και πριν το ευρώ και μάλιστα καλύτερες, με περισσότερες χώρες και πιο προσοδοφόρες. Και παρά το γεγονός ότι το εθνικό νόμισμα, δηλαδή τη δραχμή, την μεταχειρίζονταν οι κυβερνήσεις με κύριο σκοπό να διευκολυνθεί η κερδοσκοπία και να αυξηθεί η λεγόμενη ανταγωνιστικότητα με διαρκείς υποτιμήσεις, είχε ορισμένα τρελά αποτελέσματα:
• Τα εξωτερικά ελλείμματα της χώρας ποτέ δεν έφτασαν στα ύψη που βρέθηκαν επί ευρώ. Μάλλον ήταν αδιάφορο σ’ όλους όσοι εμπορεύονταν με την χώρα η κατάσταση της δραχμούλας.

• Παρά τον πληθωρισμό και τις διαρκείς υποτιμήσεις οι εξωτερικοί όροι εμπορίου της χώρας ήταν πολύ καλύτεροι απ’ ότι την δεκαετία του ευρώ. Το ίδιο και η εσωτερική αγοραστική δύναμη της οικονομίας.


• Χάρις στη δραχμούλα το χρέος ήταν απολύτως διαχειρίσιμο και παρά την εκτίναξή του επί Μητσοτάκη και Σημίτη δεν μας οδήγησε σε χρεοκοπία. Κι ούτε θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε στη σημερινή χρεοκοπία, όσο διατηρούσαμε τη δραχμή.


Αυτά είναι γεγονότα. Αν θέλει κανείς να τα αγνοεί, πρόβλημά του. Να θυμίσουμε μόνο ότι από την υποτίμηση της δραχμής έναντι του δολαρίου επί Μαρκεζίνη (1954), το εθνικό νόμισμα έχασε 10 φορές την αξία του έως ότου μπήκαμε στο ευρώ. Καταστράφηκε η οικονομία; Μήπως χρεοκόπησε και δεν το γνωρίζουμε; Χάθηκαν οι καταθέσεις; Εξαφανίστηκε το νόμισμα; Κατέρρευσαν οι εξωτερικές οικονομικές δοσοληψίες; Τίποτε απ’ όλα αυτά. Γιατί άραγε;


Επιπλέον, μήπως χρεοκόπησε ποτέ η Ελλάδα λόγω εθνικού νομίσματος; Ποτέ! Το 1893 η Ελλάδα χρεοκόπησε λόγω υπερδανεισμού σε χρυσό φράγκο, λόγω της ένταξης στην Λατινική Ένωση, η οποία διαφημίστηκε και τότε ως ιδανική για φτηνά δάνεια προς το δημόσιο. Το 1932 η Ελλάδα χρεοκόπησε λόγω χρυσής δραχμής και υπερδανεισμού σε χρυσές λίρες, μιας και τότε ανήκε στην νομισματική ένωση της χρυσής λίρας στερλίνας.


Όμως, τίποτε απ’ όλα αυτά δεν παίζει κανένα ρόλο, διότι πολύ απλά δεν υπάρχουν καν στις οικονομικές σπουδές της χώρας, μιας και όλοι αυτοί οι καθηγηταράδες των οικονομικών σχολών που περιδιαβαίνουν τα μέσα μαζικής προπαγάνδας για να διαρρήξουν τα ιμάτιά τους με την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, είναι παντελώς αγράμματοι ως προς τα οικονομικά. Το μόνο που ξέρουν είναι μόνο εφαρμογές ποσοτικών μεθόδων σε Business και Finance. Για να αποβλακωθεί ο κόσμος, οι οικονομικές σπουδές έχασαν κάθε έννοια κλασσικής οικονομικής παιδείας που κάποτε αποτελούσε τον ακρογωνιαίο λίθο της οικονομικής επιστήμης. Η πνευματική καταστολή στην οποία υποβάλουν τους σπουδαστές της οικονομίας τα προγράμματα σπουδών, τους κάνει να χάνουν κάθε έννοια αιρετικής σκέψης, μετατρέποντας τους σε αυτόματα μιας οικονομικής θεολογίας όπου τον μόνο που υπάρχει είναι να το κυνήγι του εύκολου χρήματος. Κάποτε η οικονομική θεωρία είχε ονομαστεί από τον Άγγλο φιλόσοφο Κάρλαϊλ, dismal science, επιστήμη του ζόφου, γιατί με μεγάλη ευκολία μπορούσε να δικαιολογήσει κάθε απάνθρωπη και αντικοινωνική πρακτική στην κοινωνία. Σήμερα ο αμερικανός Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, γιος του Τζον Κένεθ, είπε πολύ εύστοχα ότι η οικονομολογία έχει καταντήσει στις μέρες μας σε επάγγελμα και μάλιστα ατιμασμένο. Έχει χάσει όλα τα επιστημονικά της στοιχεία και πρέπει να υπαχθεί υπό την εποπτεία της εγκληματολογίας. Ίσως μάλιστα η οικονομική θεωρία να πρέπει να μετονομαστεί σε οικονομική εγκληματολογία.


Δεν θα αναφερθώ στο περίεργο γεγονός ότι οικονομικοί αναλυτές σαν τον Νουριέλ Ρουμπίνι, τον νομπελίστα Πολ Κρούγκμαν και γενικά το σύνολο της παγκόσμιας οικονομικής κοινότητας, με εξαίρεση τους παρατρεχάμενους των ευρωπαϊκών τραπεζών και τους τροφίμους των ευρωπαϊκών κονδυλίων, επαναλαμβάνουν αυτό που κάποτε ήταν αυτονόητο στα δημόσια οικονομικά: σε περίπτωση κρίσης υπερχρέωσης, διαγράφεις το μεγαλύτερο μέρος έστω του δημόσιου χρέους και επιβάλεις εθνικό νόμισμα. Δεν πρόκειται να αναφερθώ γιατί όλοι αυτοί, ολόκληρη η ιστορία της δημόσιας οικονομικής, έχει γραφτεί από «γραφικούς» και «ασήμαντους» που μπροστά στους σημερινούς Στουρνάρες, Χαρδούβελους, Μπαρουφάκηδες και λοιπούς θιασώτες του «ισχυρού νομίσματος» σε δεξιά και αριστερά δεν πιάνουν μπάζα.


Εντελώς τυχαία μόνο, θα άξιζε τον κόπο να αναφέρω ότι ο Τζον Μέϊναρτ Κέϊνς, που παπαγαλίζουν ορισμένοι σύγχρονοι idiotus ignoramus με πανεπιστημιακού τίτλους, όταν βρέθηκε σε μια ανάλογη παγκόσμια κρίση χρέους, τι πρότεινε; Όταν μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, όλα τα εμπόλεμα κράτη βρέθηκαν καταχρεωμένα κυρίως προς την μόνη χώρα πιστωτή που είχε απομείνει, τις ΗΠΑ, ο Κέϊνς ξάφνιασε το αστικό κατεστημένο με δυο καίριες προτάσεις: Αφενός, ισχυρίστηκε ότι τα χρέη είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν και προκειμένου να επιβάλλουν οι εξεγερμένοι λαοί τη διαγραφή τους, θα έπρεπε να πειστούν οι ΗΠΑ να προβούν αυτές σε διαγραφή των χρεωστικών της απαιτήσεων. Αφετέρου, να καταργηθεί ο χρυσός κανόνας, οι σταθερές ισοτιμίες και το ιδιωτικά εκδιδόμενο χρήμα και οι οικονομίες να μεταβούν τάχιστα σε εθνικό νόμισμα που εκδίδει το οικείο κράτος με βάση τις ανάγκες του.


Όταν τόλμησε να τα προτείνει για πρώτη φορά το 1920, αντιμετωπίστηκε ως «γραφικός» και ανόητος. Μα είναι δυνατόν να λειτουργήσει η οικονομία χωρίς σταθερό νόμισμα με παγκόσμιο αντίκρισμα; Θα εξαφανιστεί το διεθνές εμπόριο. Θα χαθούν οι αποταμιεύσεις και κανείς δεν θα θέλει να συναλλάσσεται με ένα πληθωριστικό εθνικό νόμισμα, το οποίο το μόνο που θα κάνει είναι να υποτιμάται διαρκώς. Αυτά κι άλλα πολλά, σαν σήμερα, επικαλούνταν όσοι θεωρούσαν τον Κέϊνς τρελό, γραφικό και ανόητο που προτείνει τέτοια πράγματα.


Βέβαια ο Κέϊνς πίστευε ότι μπορεί να πείσει τις κυβερνήσεις και κυρίως τις ΗΠΑ να το κάνουν από μόνες τους, πριν προλάβουν να το επιβάλουν οι λαοί. Όπως κάποιοι σήμερα πώς μπορούν να πείσουν την ΕΕ και την ΕΚΤ να ασκήσει άλλη πολιτική από αυτή που ασκεί και να κρατήσει άλλη στάση από αυτήν που κρατά.


Το κλου της ιστορίας είναι ότι η κρίση του 1929 έφερε όλα αυτά που οι πολέμιοι του Κέϊνς χρέωναν ως δήθεν αναπόφευκτες συνέπειες των προτάσεων για διαγραφή του χρέους και αποκατάσταση του εθνικού νομίσματος. Οι λαοί εξεγέρθηκαν τελικά και οι ίδιοι που δεν ήθελαν με τίποτε να δουν να χάνονται τα χρηματιστικά κέρδη τους, έφεραν τον φασισμό και τον ναζισμό οδηγώντας τον κόσμο στο ολοκαύτωμα του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.


Το ίδιο θα συμβεί και σήμερα, αν αφήσουμε τις ίδιες δυνάμεις της ανοιχτής δικτατορίας του χρηματιστικού κεφαλαίου να επιμείνουν στην εξυπηρέτηση του χρέους και στην κατοχύρωση του «ισχυρού ευρώ».


Όπως και να έχει, η πρόταση για επιστροφή σε εθνικό νόμισμα έχει να κάνει με δυο άμεσες συνθήκες: Την μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους, αφενός και αφετέρου, την επαναφορά ενός εθνικού νομίσματος σε ριζικά διαφορετική λογική από αυτήν που υπήρχε την εποχή της παλιάς δραχμής.


Τι θα συμβεί; Καταρχάς δεν θα το κρατήσουμε κρυφό. Δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο και ούτε χρειάζεται να γίνει. Η γνώση, η εγρήγορση και η συμμετοχή του λαού είναι βασικό στοιχείο μιας τέτοιας δραστικής αλλαγής. Επίσης η υιοθέτηση του νέου εθνικού νομίσματος δεν γίνεται μέσα σ’ ένα σαββατοκύριακο. Χρειάζονται έξη με οχτώ μήνες προετοιμασία. Το μεσοδιάστημα αυτό για να κρατηθεί η νομισματική κυκλοφορία στο ελάχιστο δυνατό θα πρέπει άμεσα να γίνουν τα εξής:


 Να εθνικοποιηθεί η Τράπεζα της Ελλάδας και να απαιτηθεί ο επαναπατρισμός του νομισματικού χρυσού της χώρας.


 Να εθνικοποιηθούν οι μεγαλύτερες ιδιωτικές τράπεζες που έτσι ή αλλιώς επιδοτούνται αδρά σήμερα από το δημόσιο. Η εξυπηρέτηση όλων των δανείων παγώνει και διαγράφονται υποχρεώσεις και οφειλές προς το εξωτερικό.


 Να δεσμευτούν τα ρευστά διαθέσιμα και ο χρυσός που υπάρχουν στους επιχειρηματικούς ομίλους, αλλά και σε ιδιωτικά χέρια. Αυτό θα γίνει με την εγκατάσταση επιτροπών ελέγχου στους επιχειρηματικού ομίλους με μικτή σύνθεση κράτους-εργαζομένων.


 Να καταργηθούν όλες οι επιχειρηματικές μορφές ευκαιρίας (υπεράκτιες, χαρτοφυλακίου, κοκ) και να δεσμευτούν από το δημόσιο το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας που διαθέτουν στην ελληνική επικράτεια.


 Να απαγορευτεί η εξαγωγή κεφαλαίου μέχρι νεωτέρας και να επιβληθεί έκτακτη εισφορά επί του κεφαλαίου (capital levy) με καταβολή εντός δυο μηνών από όλες τις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις και ιδίως τις πολυεθνικές.


 Να αποτραπεί το δόλιο κλείσιμο επιχειρήσεων με επιβολή ειδικών απαγορευτικών προστίμων και δήμευση περιουσιακών στοιχείων.


 Να περιοριστεί δραστικά το σκουπιδαριό που εισάγεται στην χώρα από τις πολυεθνικές και να επιβληθεί υψηλός δασμός εισαγωγής σε πολυτελή είδη και προϊόντα.


 Να συναφθούν ειδικές προγραμματικές συμφωνίες διακρατικής συνεργασίας για όσα εισαγόμενα αγαθά είναι απαραίτητα για την οικονομία και την εσωτερική κατανάλωση (καύσιμα, πρώτες ύλες, τρόφιμα, φάρμακα, κοκ)


 Να αξιοποιηθεί η δυνατότητα παραγωγής μεταποιημένου χρυσού 9 τόνων ετήσια, αφού εθνικοποιηθούν τα ορυχεία, με την έκδοση από την κεντρική τράπεζα ειδικών ομολόγων χρυσού για την εισροή συναλλάγματος.


 Να εθνικοποιηθεί ο ορυκτός πλούτος της χώρας (νικέλιο, βωξίτης, λιγνίτης, κοκ) και να αξιοποιηθεί για συμφωνίες με το εξωτερικό για την παραγωγική τους αξιοποίηση και την άμεση εισροή συναλλάγματος.


 Να ανοίξουν άτοκοι αλληλόχρεοι λογαριασμοί με τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, οι οποίες κι αυτές θα τεθούν υπό άμεσο κρατικό και εργατικό έλεγχο.


Μέτρα σαν κι αυτά έχουν σαν σκοπό να διαφυλάξουν την νομισματική κυκλοφορία για το μεσοδιάστημα που χρειάζεται έως ότου είμαστε έτοιμη να εισάγουμε το εθνικό νόμισμα. Από την στιγμή που το εθνικό νομισματοκοπείο θα αντικαταστήσει το ευρώ σαν εσωτερικό νόμισμα, θα γίνει δυνατή η εφαρμογή ορισμένων άμεσων πολιτικών:


1. Αποκατάσταση της νομισματικής «μαύρης τρύπας» που έχει δημιουργήσει το ευρώ και ανέρχεται περίπου στα 30 δις ευρώ ετήσια.


2. Δραστική αύξηση λαϊκών εισοδημάτων και εργατικών αμοιβών με σκοπό την αντίστοιχη άνοδο του τζίρου της αγοράς και την δημιουργία ροπής προς αποταμίευση.


3. Εγγύηση και σταδιακή αποκατάσταση των λαϊκών καταθέσεων στις τράπεζες που σήμερα είναι μόνο μια λογιστική εγγραφή χωρίς αντίκρισμα.


4. Διαγραφή όλων των ιδιωτικών χρεών (νοικοκυριών και μικρομεσαίων) που δεν μπορούν να αποπληρωθούν και θεσμοθέτηση πλαφόν στην πληρωμή των υπολοίπων στο 25% επί του αρχικού κεφαλαίου.


5. Ανεξάρτητη χρηματοδότηση μιας αυτοδύναμης ανάπτυξης της παραγωγής (κυρίως και με προτεραιότητα της πρωτογενούς, αγροτικής, παραγωγής) στην βάση των πιο άμεσων ζωτικών αναγκών του πληθυσμού, της οικονομίας και των διεθνών σχέσεων της χώρας.


6. Επιβολή καθεστώτος ελέγχου της κίνησης (εισαγωγής-εξαγωγής) του κεφαλαίου, καθώς και του εξωτερικού εμπορίου ώστε να περιοριστεί δραστικά το καθεστώς ασυδοσίας που υπάρχει σ’ αυτούς τους τομείς.


Οι πολιτικές αυτές εξασφαλίζουν ότι η έκδοση εθνικού νομίσματος και πρόσθετη κυκλοφορία νομίσματος δεν θα λειτουργήσουν πληθωριστικά. Επιπλέον η υποστήριξη του νομίσματος με τέτοιες πολιτικές, αλλά και το γεγονός ότι δεν πρόκειται να το μετατρέψουμε σε αντικείμενο κερδοσκοπίας της διεθνούς αγοράς νομισμάτων, θα επιτρέψουν στο νόμισμα να είναι σταθερό και να απηχεί τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας.


Τέλος, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι στα πλαίσια μια τέτοιας πολιτικής δεν είναι αναγκαία η πολιτική των διαρκών υποτιμήσεων, ούτε το νόμισμα θα δεχτεί τρομαχτικές υποτιμητικές πιέσεις. Άλλωστε η αξία ενός νομίσματος το οποίο δεν παίζει στις διεθνείς αγορές νομισμάτων, καθορίζεται από την δυναμική της εσωτερικής παραγωγής και την έκταση των διεθνών οικονομικών δεσμών και σχέσεων, που σήμερα είναι σε τραγικό επίπεδο. Η διαδικασία αυτή εξασφαλίζει μια ομαλή μετάβαση από το ευρώ στο νέο εθνικό νόμισμα, χωρίς βίαια τραντάγματα και σε αντιστοιχία με τις ανάγκες των εσωτερικών συναλλαγών.


Από κει και πέρα ο δρόμος είναι ανοιχτός για ένα ευρύτατο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας και πλήρους απασχόλησης. Θα έχουμε επιτέλους τα χρηματοδοτικά μέσα, αλλά και τα μακροοικονομικά εργαλεία για να το κάνουμε πράξη.

 
 
ΠΗΓΗ

"Όταν ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος"



Είναι γνωστό ότι όλοι αναγνωρίζουν τον πατήρ Παΐσιο ως έναν σύγχρονο Άγιο. Όλοι πλην των εχθρών της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Στο βιβλίο "ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ (1924-1994). ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ καταγράφονται τα εξής λόγια του: "Όταν ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος. Ακολουθεί ....Μετά την πρόκληση των Τούρκων, θα κατεβούν οι Ρώσοι στα Στενά. Όχι για να......
 βοηθήσουν εμάς. Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα. Αλλά, χωρίς να το θέλουν, θα βοηθάνε εμάς. Τότε, οι Τούρκοι για να υπερασπισθούν τα Στενά, που είναι στρατηγικής σημασίας, θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύματα. Παράλληλα δε, θα αποσύρουν δυνάμεις από καταληφθέντα εδάφη. Όμως, θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης, συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλα έξι - εφτά κράτη της ΕΟΚ, ότι η Ρωσία θα αρπάξει μέρη, οπότε θα πουν: "Δεν πάμε κι εμείς εκεί πέρα, μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι;" Όλοι, όμως θα κυνηγούν τη μερίδα του λέοντος. Έτσι θα μπουν και οι Ευρωπαίοι στον πόλεμο ...;..Θα βγάλει η (ελληνική) κυβέρνηση απόφαση να μη στείλη στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα. Και θα είναι μεγάλη ευλογία που δε θα πάρει μέρος. Γιατί , όποιος πάρει μέρος σ΄ αυτόν τον πόλεμο (εν. τον ευρωπαϊκό), χάθηκε ..."
Θα μου πείτε και λοιπόν; Πριν λίγες ημέρες το έγκριτο ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/ δημοσίευσε την παρακάτω είδηση: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βόμβα με ΑΟΖ - Γίνεται νόμος του κράτους με προτροπή ΗΠΑ! Ένα ολόκληρο γεωστρατηγικό-οικονομικό παίγνιο στο οποίο είναι σαφές ότι οι ΗΠΑ έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο – θετικό αυτή την φορά για την Ελλάδα – κρύβεται πίσω από το νέο νομοσχέδιο που προβλέπει την σύσταση του κρατικού φορέα υδρογονανθράκων και την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για τις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου, με το οποία θεσμοθετείται πλέον επίσημα η έννοια της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης!

Όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές του defencenet.gr, ενώ η κυβέρνηση, τόσο δια του πρωθυπουργού, Γ.Παπανδρέου, όσο και του υπουργείου Εξωτερικών μεταθέτουν αόριστα στο μέλλον την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), στο νομοσχέδιο που πρόκειται να αντικαταστήσει (όταν ως νόμος ψηφιστεί από την Βουλή) το νόμο 2289/1995, η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη είναι μία πραγματικότητα!


Μάλιστα η ισχύς της αναφέρεται σαφώς σε συγκεκριμένα άρθρα και αντικαθιστά την αναφερόμενη στο σημερινό νόμο «θαλάσσια οικονομική ζώνη» μια αόριστη έννοια.


Ολόκληρο το καθεστώς αδειοδότησης του νέου νόμου θα βασίζεται στην έννοια του καθορισμού της ΑΟΖ, η οποία πλέον για πρώτη φορά θα αποκτήσει τα χαρακτηριστικά νόμου για το ελληνικό κράτος. Εδώ βέβαια υπάρχει μια σειρά ερωτηματικών, όπως ποια είναι τα όρια της ελληνικής ΑΟΖ μέσα στα οποία θα δίνονται οι άδειες για την έρευνα και αξιοποίηση των κοιτασμάτων.


Φαίνεται ότι στο σημείο αυτό θα παιχθεί το παιχνίδι, αφού βάσει των όσων διεθνώς ισχύουν η ελληνική ΑΟΖ με την ύπαρξη της Μεγίστης συναντά την ΑΟΖ της Κύπρου. Γι’αυτό δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, πλην των αντιρρήσεων βεβαίως της Άγκυρας.


Στη νέα ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΒΛΟ 2011-2012 που κυκλοφορεί την ερχόμενη εβδομάδα σε όλη την Ελλάδα θα βρείτε μια σπάνια ανάλυση-έρευνα για τον αγώνα κυριαρχίας Ελλάδος και Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο με έπαθλο ακριβώς αυτά τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.


Αλλά εδώ υπάρχουν κάποιοι παράμετροι που όσο περνάει ο καιρός γίνονται πιο ευδιάκριτοι: Απόλυτα έγκυρες πηγές αναφέρουν στο defencenet.gr, ότι καθοριστικό ρόλο στην κατάρτιση του νομοσχεδίου, ας πούμε έδωσαν το know-how, έπαιξαν στελέχη αμερικανικών εταιρειών του είδους που επέμειναν να υπάρχει ο όρος Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη προκειμένου να υπάρχει η νομιμοποίηση εκείνη που θα επιτρέψει στις αμερικανικές εταιρείες να προχωρήσουν στην απρόσκοπτη έρευνα και εν συνεχεία στον εντοπισμό των κοιτασμάτων.


Τυπική διαδικασία, ήδη γνωρίζουν που ακριβώς υπάρχουν και με προσέγγιση 70% την ποσότητα που περιέχουν τα κοιτάσματα αυτά. Ουσιαστικά τα επόμενα δύο χρόνια θα δούμε στην Ανατολική Μεσόγειο εντός της ελληνικής ΑΟΖ αυτό που βλέπουμε τώρα με την κυπριακή: Αμερικανικές εταιρείες να παίρνουν άδειες ερευνών και εκμετάλλευσης, να εντοπίζουν κοιτάσματα φυσικού αερίου ή και πετρελαίου, την Άγκυρα να απειλεί με πόλεμο, όπως απειλεί και την Κύπρο και να «βρίσκεται απέναντι από τις ΗΠΑ» για άλλη μια φορά τα τελευταία χρόνια μετά το 2003.


Για όσους γνωρίζουν η οριοθέτηση της ΑΟΖ είναι μία κίνηση πολύ σημαντικότερη στην γεωστρατηγική και οικονομική σκακιέρα από την επέκταση των ναυτικών μιλίων μας. Ουσιαστικά, σύμφωνα με τον Έλληνα καθηγητή του Πανεπιστημίου του Μαίρυλαντ Θεόδωρο Καρυώτη, "η οριοθέτηση της ΑΟΖ θα δώσει τέλος, οριστικά και αμετάκλητα στις τουρκικές διεκδικήσεις στον νησιωτικό, εναέριο και θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου".(http://greekcitizen.pblogs.gr/tags/12-milia-gr.html)Επομένως και με δεδομένη την αντίδραση της Τουρκίας- αφού αντιδρά για το έλασσον πως είναι δυνατόν να μην αντιδράσει για το μείζον- μήπως μετά την υπερψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου και έχοντας στον νου μας την προφητεία του γέροντος Παισίου πρέπει να προετοιμαζόμασθε για το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο που θα μετατραπεί σε παγκόσμια σύρραξη;



Για τον Ιερό Λόχο,

Αλέξανδρος Θεοδωρίδης

 
ΠΗΓΗ

«Αγανάκτησε» και ο Κωνσταντίνος!



Στο πλευρό των «Αγανακτισμένων» δηλώνει ότι βρίσκεται ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος! Σε δήλωση του ο τέως Βασιλιάς μεταφέρει το μήνυμα του προς τους «Αγανακτισμένους» σημειώνοντας: «Η ευχή που θα ήθελα να μεταφέρω είναι να παραμείνει η συλλογική αυτή έκφραση αγανάκτησης αγνή, όπως ξεκίνησε. Αυτόβουλη, χωρίς ίχνος δημαγωγίας, δίχως κομματική ομπρέλα, και πάνω από όλα, ειρηνική».

Συγκεκριμένα ο Κωνσταντίνος δήλωσε: «Λαμβάνω πολλά μηνύματα με το αίτημα να τοποθετηθώ σχετικά με τις πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα, συγκεντρώσεις των ‘Αγανακτισμένων’.

Έχω παλαιότερα υποστηρίξει την ανάγκη να εκφράζει η 'σιωπηρή πλειοψηφία' του Λαού την θέση της στα πολύ σημαντικά γεγονότα, στις μεγάλες, δύσκολες στιγμές της χώρας.

Να δίνει το δικό της στίγμα στην πολιτική ηγεσία, η οποία θα πρέπει έγκαιρα να αφουγκράζεται και να ανταποκρίνεται προτού φτάσει ο Λαός στην Αγανάκτηση.

Είναι γνωστό ότι ο κόσμος είχε αρχικά αποδεχθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και την ανάγκη να συμβάλλει στην προσπάθεια αντιμετώπισης της δύσκολης οικονομικής προσαρμογής.

Η μετάβαση από την υπομονή στην αγανάκτηση και δη στην έκταση που εκδηλώνεται, είναι μεγάλο βήμα.

Οι ειρηνικές συγκεντρώσεις που γίνονται σήμερα σε πολλά σημεία της χώρας είναι, δίχως αμφισβήτηση, δείγμα καθαρής Δημοκρατίας, δείγμα ευθύνης, πολιτισμού και συμμετοχής στα κοινά.

Δεν μπορεί όμως κάποιος να μην αναρωτηθεί 'ποιο θα είναι, ποιό πρέπει να είναι το επόμενο βήμα’; Τα πλήθη δεν θα μείνουν στις πλατείες για πάντα. Θα πάψουν άραγε να είναι αγανακτισμένοι όταν επιστρέψουν στα σπίτια τους; Όσοι από την 'σιωπηρή πλειοψηφία' δεν συμμετέχουν σε αυτές τις συγκεντρώσεις, δεν είναι και οι ίδιοι αγανακτισμένοι; Οι εκδηλώσεις κάποια στιγμή θα τελειώσουν. Το μήνυμά τους όμως δεν θα ξεχαστεί γιατί και η σιωπή τους ακόμα, θα είναι ηχηρή.

Η ευχή που θα ήθελα να μεταφέρω είναι να παραμείνει η συλλογική αυτή έκφραση αγανάκτησης αγνή, όπως ξεκίνησε. Αυτόβουλη, χωρίς ίχνος δημαγωγίας, δίχως κομματική ομπρέλα, και πάνω από όλα, ειρηνική».



πηγή

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Ο Π.Δούκας δικαιώνει το ΒLOG! Από τα 360 δις τα 213 είναι τόκοι. «Χρειάζεται πολιτική λύση»!


Τι έγραφα στις 11 Απριλίου;
“…Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι οικονομικό, αν ήταν οικονομικό η λύση θα είχε βρεθεί πριν μπούμε στο μνημόνιο, πτωχεύσεις και αναδιανομές του πλούτου γίνονται από την εποχή που ζούσαμε στις σπηλιές, από το Κυλώνειον Αγος στον Δράκοντα κι από εκεί τελικά ο Σόλων.
Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι καθαρά πολιτικό, η πολιτική ελίτ και οι εργολάβοι προσπαθούν να επιβιώσουν, αλλά και να κερδίσουν (Real Estate) συνάπτοντας μια ανίερη συμμαχία-μνημόνιο με τα μεγάλα λαμόγια του εξωτερικού. Τραβάνε όλο το ρευστό από την αγορά και τις καταθέσεις μας, μέσω της φορολογίας και θα αγοράσουν μετά γη κι μετοχές για συμβολικά ποσά…”
Ομοίως κι η ολυμπιάδα ανέρτησε τον πίνακα του χρέους στο άρθρο : ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Από τα 360 δις Ευρώ του χρέους, τα 211 προέρχονται από δανεισμό για την πληρωμή τόκων!!
Τι είπε σήμερα ο Π.Δούκας στον REALFM;
“…από τα 360 δισ. ευρώ τα 213 είναι τόκοι. «Χρειάζεται πολιτική λύση» ανέφερε…”
Πιο αναλυτικά διαβάζουμε στην Ιστοσελίδα real.gr
Την πρόταση η Ελλάδα να αποσύρει χρέος ύψους 150 δισ. ευρώ κατέθεσε ο Πέτρος Δούκας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.
Ο πρώην υφυπουργός οικονομικών επεσήμανε: «Σε συνεννόηση, έστω και κρυφά με την Ε.Ε., να βγουν οι μηχανισμοί στήριξης και να αγοράσουν τα ελληνικά δάνεια που πωλούνται στην αγορά με έκπτωση 50%. Είναι και θετικό που πωλείται φτηνά. Να αγοράσει η Ε.Ε. 150 δισ. ευρώ στη μισή τιμή. Είναι ευκαιρία. Να τα αγοράσουν και μετά να τα αποσύρουμε».
Όπως είπε ο κ. Δούκας «και 500 χρόνια να δουλεύουμε οι Έλληνες, ο λογαριασμός δεν βγαίνει».
Σύμφωνα με όσα ανέφερε: «Εμείς να κάνουμε αυτά που πρέπει, να έχουμε πλεονάσματα, αλλά πρέπει η Ε.Ε. να καταλάβει ότι ο λογαριασμός δεν βγαίνει».
Όπως υπογράμμισε ο κ. Δούκας το κεντρικό χρέος του κράτους είναι 360 δισ. ευρώ, στα οποία πρέπει να προστεθούν και 40 δισ. ευρώ εγγυήσεις που έχει δώσει το δημόσιο για να δανειστούν επιχειρήσεις και ΔΕΚΟ. «Κατά τη γνώμη μου το άνοιγμα των ασφαλιστικών είναι 250 δισ. ευρώ και επιπλέον 250 δισ. ευρώ το άνοιγμα των ιδιωτών. Άρα οι Έλληνες χρωστούν 900 δισ. ευρώ».
Σύμφωνα με τον κ. Δούκα από τα 360 δισ. ευρώ τα 213 είναι τόκοι. «Χρειάζεται πολιτική λύση» ανέφερε.
Οι Ισλανδοί με 58% έδειξαν τους Γεννετήσιους Αδένες τους στους Δανειστές! Κι εμείς περιμένουμε ακόμη; netakias.wordpress.com Οι Ισλανδοί με 58% έδειξαν στο χθεσινό δημοψήφισμα έδειξαν τους Γεννετήσιους Αδένες τους στους Δανειστές! Εμείς στην Ελλάδα, ακόμη περιμένουμε τον Σαμαρά να πει στον Μιχελάκη να βγάλει ανακοίνωση για τα φρουτάκια, τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ την Πέμπτη να είναι στην Αξιωματική αντιπολίτευση, αφού δεν υπάρχει ΝΔ και την Παρασκευή να ψηφίζουν με τα δύο χέρια την κυβέρνηση. Οι Ισλανδοί με τους οποίους έχω ξανασχοληθεί στο … Read More
ολυμπία

Οι Έλληνες Πατριώτες της Διασποράς μας, μπαίνουν δυναμικά στον κοινό αγώνα ενάντια στους νεοταξίτες: 17 Ιουνίου...

...μπροστά στο ελληνικό Προξενείο της Νέας Υόρκης, η πρώτη κινητοποίηση

Σε δημόσια ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής της Νέας Υόρκης, αναφέρεται σχετικά:
«Ομάδα ανεξάρτητων Ελλήνων Πολιτών-Πατριωτών, εξοργισμένοι από τα δεινά που περνά η Πατρίδα μας, ετοιμάζουμε εκδήλωση διαμαρτυρίας προς την ελληνική κυβέρνηση και για συμπαράσταση στα αδέλφια μας στην Ελλάδα, την Παρασκευή 17 Ιουνίου και ώρα 12 μ.μ. (ώρα Νέας Υόρκης). Παρακαλούμε όλους τους Έλληνες Ομογενείς της Διασποράς, ει δυνατόν, να οργανώσουν κάτι ανάλογο (την ίδια μέρα και ώρα) σε όλη την υφήλιο, σε ανάλογους χώρους (Προξενεία, Πρεσβείες, Εκκλησίες, Κοινοτικοί χώροι κλπ), όπου χτυπάει η καρδιά του Ελληνισμού.
Εμπρός λοιπόν αδέλφια, ας κάνουμε το αυτονόητο»

Το Πατριωτικό Μέτωπο, παρακαλεί όλους τις Ελληνικές Πατριωτικές Οργανώσεις αλλά και τους φίλους bloggers, να βοηθήσουμε όλοι μαζί στην διάδοση του μηνύματος των αδελφών μας Ομογενών της Νέας Υόρκης. Η φωνή όλου του Ελληνισμού, από το εθνικό κέντρο, ως την απώτερη άκρη της υφηλίου, όπου ζουν Έλληνες, πρέπει να ακουστεί: ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ.

www.pamet.gr,pametopo@gmail.com

«ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΒΩΜΟΥ ΤΩΝ 12 ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ»



«ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΟΥ “ΒΩΜΟΥ ΤΩΝ 12 ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ»ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 8-6-2011

Κατόπιν απαιτήσεων των αγωνιστών πολιτών για την ανάδειξη του «Βωμού των 12 Θεών και του Ελέους» στην Αρχαία Αγορά, προέκυψαν πρόσφατα οι εξής εξελίξεις:

1.
Κοινοποιήθηκε την 31-5-2011 Εξώδικη Διαμαρτυρία - Πρόσκληση και Δήλωσή μας κατά των: α) Ελληνικού Δημοσίου β) Γενικής Γραμματέως Υπουργείου Πολιτισμού και γ) Διευθύνοντα Συμβούλου και νόμιμου εκπροσώπου της Η.Σ.Α.Π. Α.Ε., με ρητή πρόσκληση να αποκατασταθεί ο Βωμός με επανεμφάνισή του, όπως διέτασσε η από 15-4-2011 Προσωρινή Διαταγή και με ρητή μνεία ότι θα υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά κατά των συγκεκριμένων ως άνω υπευθύνων, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

2.
Την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011 ασκήθηκε εμπροθέσμως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αίτηση Ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης του κ. Υπουργού Πολιτισμού, με την οποία εγκρίθηκε η επανακατάχωση του Βωμού. Το θέμα κρίθηκε «σοβαρό» και προσδιορίστηκε η σύντομη -για τα δεδομένα και την ταχύτητα εκδίκασης των ακυρωτικών υποθέσεων- δικάσιμος της 9ης Μαΐου 2012.

Στην 35σέλιδη Αίτηση που κατατέθηκε αναπτύσσονται οχτώ (8) αυτοτελείς λόγοι ακυρώσης της ανωτέρω Υπουργικής Απόφασης, μεταξύ των οποίων αναφέρονται η παραβίαση των Συνταγματικών διατάξεων για την προστασία του Περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη, των Διεθνών Συμβάσεων που έχει υπογράψει η Ελλάδα για την προστασία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, των νόμων για την προστασία των αρχαιοτήτων, καθώς και η παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας και της εναρμόνισης της εφαρμογής των ατομικών δικαιωμάτων, με επιφύλαξή μας για όσους πρόσθετους λόγους μπορούμε να επικαλεστούμε έως τη συζήτηση.

3.
Το Ελληνικό Δημόσιο, ο Υπουργός Πολιτισμού, η Η.Σ.Α.Π. Α.Ε. και η κατασκευαστική «ΑΚΤΩΡ Α.Ε.» ζήτησαν αρμοδίως την επίσπευση της εκδίκασης της Αίτησης Ασφαλιστικών Μέτρων που είχαν ασκήσει οι πολίτες εναντίον τους και επί της οποίας είχε εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την εντολή της επανεμφάνισης του μνημείου, με αποτέλεσμα η δικάσιμος της 2ας Αυγούστου, να προσδιοριστεί παραδόξως προγενέστερα, την 24η Ιουνίου 2011, χωρίς να κληθούν οι αρχικώς αιτούντες αγωνιστές συμπολίτες μας να εκφράσουν τις απόψεις τους για την αλλαγή ημερομηνίας, δημιουργώντας έτσι εύλογες απορίες για την επίσπευση που πέτυχαν ερήμην μας οι φορείς της εκτελεστικής εξουσίας και των εργολαβικών συμφερόντων...

Σύνταξη κειμένου
: Συνεργατικό Δικηγορικό Γραφείο Γιώργου Λ. Κόκκα, Ιπποκράτους 42, 106 80 Αθήνα, Τηλ: 210 3632000, Φαξ: 210 3610882, www.dimopolis.gr

Οι καιροί έχουν αλλάξει, δεν αποφασίζουν πλέον οι λίγοι για τους πολλούς. Ο αγώνας και η επαγρύπνηση είναι διαρκής.
Συνειδητοί Ενεργοί Πολίτες


Νάντυ Παπαμήτσου: npapamitsou@gmail.com, 6948000303 (επικοινωνία)

Όλα τα σχετικά άρθρα στην Ετικέτα:βωμός 12 θεών ελέους

«ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΒΩΜΟΥ ΤΩΝ 12 ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ»

Πύλη Ιάσωνος

Τα κοινωνικά αίτια της άνθισης του πολιτικαντισμού εν Ελλάδι μέσα από τα διηγήματα του Ανδρέα Καρκαβίτσα




Τον Ανδρέα Καρκαβίτσα τον γνωρίζουμε όλοι κυρίως ως διακεκριμένο διηγηματογράφο, αλλά δεν ήταν μόνο αυτός ο τομέας που διακρίθηκε. Όπως όλοι οι πνευματικοί άνθρωποι στην Ελλάδα στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, υπήρξε ένας πολιτικοποιημένος άνθρωπος με άποψη και συμμετοχή σε πολλά σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την σύγχρονη Ελληνική Ιστορία. Ο Καρκαβίτσας ήταν οπαδός της Μεγάλης Ιδέας, ορκίστηκε μέλος της "Εθνικής Εταιρείας", ενώ αργότερα ήταν μέλος του "στρατιωτικού συνδέσμου" που οργάνωσε την "Επανάσταση στο Γουδή" το 1909. Υπερασπίστηκε τον Δημοτικισμό και ήταν μέλος του "Εκπαιδευτικού Ομίλου".

Συμμετείχε στους Βαλκανικούς πολέμους ως στρατιωτικός γιατρός, ενώ μετέπειτα στα χρόνια του Εθνικού Διχασμού συντάχθηκε ανοιχτά και δημοσίως με τους βασιλόφρονες κατά του "Κινήματος της Άμυνας" στην Θεσσαλονίκη. Όταν οι Βενιζελικοί ανέλαβαν την εξουσία το 1917, εξόρισαν τον Καρκαβίτσα στην Μυτιλήνη. Μαζί με εκατοντάδες άλλους βασιλόφρονες αξιωματικούς που είχαν αποταχθεί από τους Βενιζελικούς το 1917, επανήλθε με τον βαθμό του στον Ελληνικό στρατό τον Νοέμβριο του 1920 μετά την εκλογική νίκη της "Ηνωμένης Αντιπολίτευσης".

Μέσα από την τριβή του Καρκαβίτσα με την Ελληνική πολιτική σκηνή στα τέλη του 19ου αιώνα, τα πρόσωπα που την απαρτίζουν (κομματάρχες) και τους οργανισμούς τους (κόμματα), κατέληξε σε κάποια συμπεράσματα για το κοινωνικό φαινόμενο του πολιτικαντισμού. Τις απόψεις αυτές τις σκιαγραφεί ανάγλυφα στο πασίγνωστο διήγημα του "ο ζητιάνος", θεωρώντας τον "πολιτικαντισμό" ως βασική αιτία της εξαθλίωσης των αγροτικών πληθυσμών στην Θεσσαλία όπου εκτυλίσσεται η δράση του διηγήματος.

έτσι λοιπόν σύμφωνα με τον Καρκαβίτσα, ο πολιτικαντισμός ανθεί στην Ελλάδα γιατί οι άνθρωποι είναι "απαιδαγώγητοι στις πολιτικές ελευθερίες". Γι΄ αυτό άφησαν τις κοινοτικές υποθέσεις στου πεπρωμένου την διάκριση και κοιτάζουν μόνο τα ατομικά τους συμφέροντα. Καθένας έκαμε πολιτικόν του φίλο εκείνον που επί Τουρκοκρατίας ήξερε πως είχε δύναμιν αναγνωρισμένη". Η Κοινότητα ως συνθετική μονάδα παραγωγής αποτελεί πια ανεπίστρεπτη παρελθοντολογία δεν είναι πια ούτε καν παράδοσις. Ο καχύποπτος ιδιώτης δεν ισορροπεί πλέον με την αγάπη του για τις διαπροσωπικές σχέσεις, αλλά τις εξωθεί στις εγωιστικότερες συγκρούσεις. Ο ιδιώτης τεντώνει το τόξο του μικρού του ευτελούς συμφέροντος μέχρι της ασυδοσίας. Στο ζοφερό αυτό κλίμα εκτρέφεται ο πολιτικαντισμός, ως ένα παράσιτο το οποίο εκτρέφεται από τον νέο τύπο πολίτη - ιδιώτη και απομυζεί τις δυνάμεις της κοινωνίας και του Έθνους.

Λίγα χρόνια μετά (1909) από την συγγραφή του διηγήματος του "ζητιάνου", ο Καρκαβίτσας στήριξε πολλές ελπίδες για την ανατροπή της κατάστασης στον "στρατιωτικό σύνδεσμο" του οποίου ήταν μέλος. Αγανακτούσε που ο σύνδεσμος δεν τηρούσε σκληρότερη στάση έναντι του "πολιτικαντισμού". "...ο λαός ζητεί να τον λυτρώσει από τα κόμματα και τα ερπετά τους. Βγάλε τα από πάνω μου! Ξερίζωσε τα από τον τόπο μου! Λύσε μου τα χέρια που μου ταχουνε πιστάγκωνα! Μην με πιστεύεις ελεύθερο! Σκλάβος τους είμαι!Μην τους ακούς που λέγονται αντιπρόσωποι μου, τύραννοι μου είναι! Μην το λες πως είμαι κόμμα τους εγώ. Το κόμμα τους είναι λίγοι πέντε δέκα, εγώ πάω κοντά τους από ανάγκη. Γιατί έχουνε μαζί τους κάθε της πολιτείας αντιπρόσωπο, κάθε της εξουσίας όργανο και Αρχή...."

Ι. Β. Δ.


Πηγή

Δημητρίου Τσάκωνα, Προβλήματα ελληνικότητος

Ανδρέα Καρκαβίτσα, Ο Ζητιάνος

Βιογραφία του Ανδρέα Καρκαβίτσα από την "Ρουμελιώτικη Εστία"





www.istorikathemata.com

Έλληνες εθνικοί ήρωες της Αργεντινής (μια αρκετά ενδιαφέρουσα ιστορία)



Το 1784, στην Ύδρα γεννήθηκε ένα παιδί, που βαφτίστηκε Νικόλαος και γρήγορα φανέρωσε ανήσυχο πνεύμα, το οποίο υπογραμμίστηκε από τον άνεμο φιλελεύθερων ιδεών στο νησί. Νεότατος ακόμη, ο Νικόλαος Κολμανιάτης, άρχισε να ταξιδεύει και πολύ γρήγορα διακρίθηκε. Τον Ιούλιο του 1952, ο τότε διοικητής της Εμποροναυτικής Σχολής Υδρας, Θεοφάνης Καλλίτσας, γράφει στη "ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΣ" ότι ο νεαρός Νικόλαος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το νησί όπου γεννήθηκε, εξαιτίας ενός επεισοδίου τιμής.

Χρόνια μετά, ίχνη του εντοπίζονται στη Μάλτα και λίγο αργότερα στο Βασίλειο της Νεαπόλεως. Εκεί, σύμφωνα με τις εφημερίδες της εποχής, ο Νικόλαος αντιστάθηκε στις διώξεις πολιτών, που ξεκίνησε η κυβέρνηση, με σκοπό να εκμηδενίσει το επαναστατικό ρεύμα, που κατέκλυσε την Ευρώπη μετά τη Γαλλική Επανάσταση. Οι εξελίξεις από εκεί και πέρα, ήταν ραγδαίες: εγκατέλειψε την περιουσία που είχε δημιουργήσει στη Νάπολη και βρέθηκε στη Ρωσία, όπου κατατάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό. Σύντομα τού απονεμήθηκε ο βαθμός του πλωτάρχη, καθώς εκτιμήθηκαν οι ικανότητές του.

Από τη Ρωσία στο νησί Μάρτιν Γκάρθια για μια γιγαντομαχία

Όπως έδειχναν όλα, είχε μπροστά του μια εξαιρετική σταδιοδρομία στο ρωσικό πολεμικό ναυτικό.

Αλλά τότε, κάτι άλλο τράβηξε την προσοχή του. Ήταν το 1810, όταν άρχισαν οι αψιμαχίες μεταξύ Αργεντινών και Ισπανών, για την ανεξαρτησία των πρώτων από το ισπανικό στέμμα, με πρωτοστάτη τον Χοσέ ντε Σαν Μαρτίν. Ο Νικόλαος αποφάσισε τότε να αφήσει πίσω του τη Ρωσία και το αληθινό του όνομα και να πάρει το ψευδώνυμο Γεωργίου. Στην Αργεντινή έφτασε το 1811, έχοντας στο πλευρό του τον ναυτικό Σαμουήλ Σπύρου, από τη Μυτιλήνη. Οι δύο τους γνωρίζονται με τον Ιρλανδό Γουλιέλμο Μπράουν, στον οποίο είχε ανατεθεί η οργάνωση του αργεντίνικου στόλου.


Η ιστορία της Αργεντινής ξεκινά να μνημονεύει τον Νικόλαο Γεωργίου από τη 10η Μαρτίου του 1814, όταν στη διάρκεια μιας ναυμαχίας κοντά στο νησί Μάρτιν Γκαρθία, δόθηκε -όπως μαθαίνουμε από τις εφημερίδες της εποχής- "μια γιγαντομαχία", στη διάρκεια της οποίας, "μετά από πολύωρο και πεισματώδη δράση, έτρεψεν εις φυγήν τους Ισπανούς”. Επικαλούμενοι προφανώς την ελληνική υπηκοότητα του ήρωα, πολλοί ιστορικοί της εποχής χαρακτήρισαν τη ναυμαχία “ομηρική”. Μάλιστα, κατά σύμπτωση, η ναυαρχίδα στην οποία επέβαινε ο Υδραίος ναυτικός, με την ιδιότητα του αξιωματικού, είχε το επίσης ελληνικό όνομα “Ηρακλής”.


Το τελευταίο ταξίδι του Σπύρου και της Κάρμεν

Δίπλα στον "Ηρακλή", αγωνιζόταν ο Σπύρου, κυβερνήτης του πολεμικού "Κάρμεν". Λίγες ημέρες μετά, το ίδιο σκαρί μετέφερε τον γενναίο ναυτικό στο τελευταίο του ταξίδι. Ήταν στη ναυμαχία Αρρόζο δε λα Τσίνα, όταν ο Σαμουήλ, περικυκλωμένος από υπεράριθμους Ισπανούς και, για να μην πέσει η "Κάρμεν" στα χέρια του εχθρού, ανατίναξε το πλοίο, βάζοντας φωτιά στην πυριτιδαποθήκη του.


Ο Κολμανιάτης εικάζεται ότι είδε την έκρηξη, καθώς το πλοίο που κυβερνούσε, το "Τρινιντάτ", στο οποίο είχε απομείνει μόνο με τον ύπαρχό του και ελάχιστα μέλη του κατώτερου πληρώματος, βρισκόταν σχετικά κοντά στην "Κάρμεν". Ωστόσο, κατάφερε για ακόμη μία φορά να διαφύγει. Η επόμενη αναφορά του ονόματός του είναι στο Μοντεβιδέο, όπου “η γενναιότης και η μέχρι απερισκεψίας ορμητικότης του έκαναν θαύματα”. Πρώτος αυτός εισήλθε στην εξαιρετικά στρατηγική και οχυρή αυτή θέση. “Τη στρατιωτική του επιτυχία στεφάνωσε και σημαντικότερη διπλωματική, γιατί κατόρθωσε να προσεταιρισθή υπέρ των Αργεντινών, τον αξιόμαχο στρατό και στόλο του αντιπάλου”,

γράφει η “ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΣ”. Όταν κηρύχθηκε ο πόλεμος κατά της Βραζιλίας, ο Κολμανιάτης ανήκε πια στο ανώτερο επιτελείο του στόλου. Έλαβε μέρος σε οκτώ ναυμαχίες το 1826, δέκα το 1827 και τρεις το 1828.

Το παράσημο της Αργυράς Ασπίδας και η Εβίτα Περόν

Στην ελληνική εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ-PATRIA” της Νοτίου Αμερικής, διαβάζουμε στις 6 Ιανουαρίου του 1957: “Ότε επανήλθε νικητής στο Βουένος Αϊρες, κυβερνήτης της φρεγάδας ‘Αυτοκράτειρα’, το 1828, ετιμήθη με το παράσημο του Τάγματος της Αργυράς Ασπίδος. Έκτοτε, πολεμικά της Αργεντινής, σχολαί και οδοί πόλεων και κωμοπόλεων φέρουν το όνομά του”.

Το 1937, ένα αντιτορπιλικό του αργεντινού στρατού «βαφτίστηκε» προς τιμήν του Jorge, ενώ άλλο έλαβε το όνομα του Σπύρου. Μάλιστα, το “ARA ESPIRO”, στη διάρκεια του πολέμου του Κόλπου, είχε καταπλεύσει στον Πειραιά. Σήμερα, στην Ύδρα, δύο μνημεία μαρτυρούν την ιστορία του Κολμανιάτη. Η μία είναι η ανάγλυφη επιγραφή στο "έμπα" του νησιού, στη Σχολή Εμποροπλοιάρχων, όπου ο Κολμανιάτης απεικονίζεται ανάμεσα σε δύο όρθιες γυναίκες, που συμβολίζουν την Ελλάδα και την Αργεντινή. Η άλλη, μια προτομή, που στη βάση της αναγράφει "JORGE", την οποία η Εβίτα Περόν δώρισε τον Νοέμβριο του 1949 στο Ιστορικό Αρχείο και Μουσείο Ύδρας (ΙΑΜΥ).









http://kontiloforos.blogspot.com/

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...