Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Ολική ανατροπή: Προελαύνει η Ν.Δ. με +4% πάνω από το ΠΑΣΟΚ!


"Το τέλος της Μεταπολίτευσης", κατά Γ.Παπανδρέου, φαίνεται ότι φέρνει και το τέλος του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, καθώς πλέον η αντιπολιτευτική τακτική του Α.Σαμαρά φαίνεται να αποδίδει και πλέον να καταγράφεται ριζική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, με τη ΝΔ να αποκτά για πρώτη φορά προβάδισμα κατά 4% έναντι του καταρρέοντος ΠΑΣΟΚ και να συγκεντρώνει ποσοστό 31% έναντι 27% σε δημοσκόπηση με τελική αναγωγή, της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.
 
Βέβαια, με αυτό το ποσοστό δεν κερδίζει αυτοδυναμία, αλλά αν συνεχιστεί αυτή η δυναμική προς τα Χριστούγεννα η αυτοδυναμία που κυμαίνεται στο 36%, θα είναι εφικτή, ειδικά αν αποκτηθεί δυναμική εξουσίας.

Το 3% διασφαλίζει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση υπερβαίνουν ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγοι και οριακά η Δημοκρατική Αριστερά, αλλά όχι και η Ντόρα Μπακογιάννη με τη Δημοκρατική Συμμαχία που κινείται τώρα στο 2,5% με πτωτική τάση.

Επίσης, για πρώτη φορά, οι κ. Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς εμφανίζονται να «ισοδυναμούν» στο ερώτημα της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία, αλλά με ποσοστό της τάξης του 23%, ενώ ιδιαίτερα χαμηλή είναι η αποδοχή των δύο κομμάτων εξουσίας.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι το 87% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι κινούμαστε σε λάθος κατεύθυνση, το 88% δηλώνει δυσαρεστημένο με τη λειτουργία της Δημοκρατίας, το 82% δυσαρεστημένο από τη ζωή και το 72% θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση θα χειροτερέψει.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...