Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

ΕΣΗΕΑ-Τρίμης, Scientology-ΔΗΜΑΡ -ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. και αντιρατσιστικό.

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ για την Σαϊεντολογία, τα πολιτικά κόμματα που την υπηρετούν και ο ρόλος των ΜΜΕ.

Πόπη Σουφλή




Του Αντώνη Μποσνακούδη, δημοσιογράφου

Ο μηχανικός Μιχαήλ Κοκκίνης και η οχύρωση του τείχους του Μεσολογγίου (1823-1824)

Ο Μιχαήλ Κοκκίνης είχε γεννηθεί στην Χίο. Kατά τον Π. Nτούλη, είχε σπουδάσει μηχανικός "κατά 
πάσαν πιθανότητα εις την Γαλλίαν" (σύμφωνα με τον Βακαλόπουλο στην Βιέννη) κι εγνώριζε, εκτός των γαλλικών, ιταλικά, γερμανικά και πιθανώς ρουμάνικα. Πριν από την Eπανάσταση, από το 1810 κι έπειτα, δίδαξε μαθηματικά, γεωδαισία, σχέδιο και γερμανικά στην ανωτέρα ελληνική σχολή του 

Σκίτσο του Κοκκίνη για την κατασκευή των οχυρώσεων
Bουκουρεστίου. Στη Pουμανία, ο Kοκκίνης φερόταν ως μυημένος στην Φιλική εταιρεία και αρχικά είχε προσφέρει τις υπηρεσίες του και στην αποτυχούσα επανάσταση των Παραδουναβίων Xωρών υπό τον Αλέξανδρο Υψηλάντη. Kατά τα μέσα του 1822 πήρε την απόφαση να κατέβει στην Eλλάδα, για να βοηθήσει τον Aγώνα.

Tον Φεβρουάριο του 1823 φθάνει στο Mεσολόγγι μέσω Iταλίας και αμέσως ο Aλέξανδρος Mαυροκορδάτος του αναθέτει την εκπόνηση μελέτης και τη διεύθυνση κατασκευής των οχυρωματικών έργων. O Kοκκίνης αρχίζει το έργο βοηθούμενος από τον αρχιτέκτονα μεσολογγίτη Σταύρο Kουτζούκη και το Kάστρο "Φράκτης" εφοδιάστηκε με 48 πυροβόλα και σ` αυτό ο Kοκκίνης εφάρμοσε συστήματα επιφανών Γάλλων στρατιωτικών μηχανικών. Tο Mεσολόγγι κατά το ήμισυ της περιμέτρου του, περιβάλλεται από τη Λιμνοθάλασσα και το υπόλοιπο ήμισυ αρχικά από ανάχωμα ύψους 1,20-1,50 μέτρων, με τάφρο που συγκοινωνούσε με τη Λιμνοθάλασσα. H έκταση της πόλεως ήταν μόλις 700 περίπου στρέμματα. "Aλωνάκι" το αποκαλεί ο Σολωμός στους στοχασμούς του.


Ρωσικές φάλαγγες εθελοντών τεθωρακισμένων μπαίνουν στο Λουγκάνσγκ (vid)

Τεθωρακισμένες φάλαγγες και φάλλαγγες με βαρύ πυροβολικό και ρουκετοβόλα εισέρχονται το πρωί στο Λουγκάνσκ προερχόμενες από τα ρωσικά σύνορα, ενώ μία δεύτερη φάλαγγα κατευθύνεται προς το Λουγκάνσκ.
Δεν είναι τακτικός Στρατός, είναι Ρώσοι εθελοντές που σπεύδουν προς ενίσχυση της μαρτυρικής πόλης, αλλά βέβαια είναι ερώτημα που βρήκαν τόσο βαριά όπλα. Πιθανόν να προέρχονται από αποθήκες του ουκρανικού Στρατού...

Το Κουρδιστάν προ των πυλών!



του Παντελή Καρύκα 

Καθώς η Συρία και το Ιράκ βρίσκονται εμπλεγμένες στη δίνη του πολέμου, με το δεύτερο να αντιμετωπίζει ακόμα και το ενδεχόμενο να πάψει να υφίσταται ως κρατικό μόρφωμα, μια νέα δύναμη ανατέλλει στην πολύπαθη Μέση Ανατολή, το Κουρδιστάν. Οι εξελίξεις στο Ιράκ, οδηγούν ακόμα και την Τουρκία, στο να αποδεχτεί τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου, πλέον, κουρδικού κράτους. Σημαντικό στοιχείο που οδηγεί, μετά βεβαιότητας, στο βήμα αυτό είναι η εξασφάλιση από τους Κούρδους Πεσμεργκά, της πόλης του Κιρκούκ, του τελευταίου κυματοθραύστη, στο βόρειο Ιράκ, έναντι της προέλασης των φανατικών σουνιτών μαχητών της οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Λεβαντίνης.

Χτυπήστε τις εισπρακτικες. Tι να κάνετε όταν σας τηλεφωνούν από απόκρυψη – Κι όμως μπορείτε να απαλλαγείτε


Tι να κάνετε όταν σας τηλεφωνούν από απόκρυψη – Κι όμως μπορείτε να απαλλαγείτε

Είναι συχνό φαινόμενο οι εισπρακτικές εταιρείες ή διαφημιστικές να καλούν από απόκρυψη και οι υπάλληλοί τους να γίνονται ιδιαίτερα επίμονοι κι ενοχλητικοί.

Υπάρχουν φυσικά και τα φαινόμενα φάρσας από απόκρυψη ή ενοχλήσεις για προσωπικούς λόγους.
Διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε όταν σας παρενοχλούν τηλεφωνώντας σας από απόκρυψη:

Απαγορευμένη ομιλία - τα δόγματα της επιστήμης (VIDEO)



Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Η ΑΘΕΑΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ



  Γράφει ο Ελευθέριος Αναστασιάδης

Πείτε μου, από την εμπειρία σας, ποια είναι η πιο συχνή πρακτική που συναντάμε σε όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες, πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές, κλπ; Απαντώ για λογαριασμό σας: η συνομωσία. Σχεδόν πίσω από κάθε ιστορικό γεγονός υπάρχει μία συνωμοσία, και αυτό το γνωρίζει ακόμη και ο τελευταίος των ιστορικών. Πίσω από κάθε πολιτική δραστηριότητα, είτε αυτή λαμβάνει χώρα στους υψηλούς κύκλους, είτε στο τελευταίο χωριό, υπάρχει συνωμοτική δραστηριότητα. Αλλά συνομωσίες  γίνονται και στην καθημερινή ζωή μας: στην εργασία μας,  στις παρέες μας, ακόμη και μέσα στις οικογένειες μας. Ε, λοιπόν αυτό το  συχνότατο φαινόμενο που παραιτείται σε όλες τις πτυχές της ζωής μας, για τους διαμορφωτές της κοινής γνώμη (αυτό το είδος των επαγγελματιών που αποκαλούνται δημοσιογράφοι), είναι ανύπαρκτο! Πράγματι, όποτε σε μία δημόσια συζήτηση αναφερθεί η λέξη συνομωσία, αμέσως, σαν να καθοδηγούνται από ένα αόρατο χέρι, οι δημοσιογράφοι (αλλά και οι πολιτικοί) αναφωνούν: «Δεν υπάρχουν συνομωσίες», «σιχαινόμαστε τον όρο συνομωσία», «αυτά τα περί συνομωσιών δεν είναι σοβαρά πράγματα» κλπ. Με άλλα λόγια είναι σαν να λένε στον κόσμο: «βροχή; πια βροχή; δεν υπάρχει τέτοιο  φαινόμενο, από το μυαλό σας το βγάζετε». Παρατηρούμε δηλαδή μία συνεχή προσπάθεια για την αλλοίωση  της  εικόνας της κοινωνίας, όπως αυτή αποτυπώνεται στον ανθρώπινο νου μέσα από την εμπειρία ή την επιστημονική έρευνα.

Εγκρίθηκε η συνεργασία του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος με τους ΑΝ.ΕΛ.


nikolopoulos

Στόχος η δημιουργία «κεντροδεξιού ΣΥΡΙΖΑ»

Ολοκληρώθηκε η συνδιάσκεψη του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, κατά την οποία αποφασίστηκε η συνεργασία με το κόμμα του Πάνου Καμμένου, σε πολιτικό και εκλογικό επίπεδο. Μάλιστα, τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του ΧΡΙ.Κ.Α. συγκέντρωσε τη συντριπτική πλειοψηφία των ψήφων. 

«Τα πράγματα είναι υπερώριμα. Οι συνθήκες ιδιαίτερα πρόσφορες. Οι καιροί επιτακτικά πια το απαιτούν. Πρέπει να συγκροτηθεί εδώ και τώρα ένα ρωμαλέο γρανιτένιο Αντιμνημονιακό Πατριωτικό Μέτωπο. Για εμάς τους Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες, το ιδεολογικό στίγμα του Μετώπου πρέπει να  είναι εθνοκεντρικό και φυσικά κοινωνικό και ανθρωποκεντρικό», είπε στην κεντρική εισήγησή του ο Νίκος Νικολόπουλος.

Πρωινό με το Γερμανό πρέσβη πήρε ο Σταύρος Θεοδωράκης!

Σιγά-σιγά αποκαλύπτεται ο μύθος του…αριστερούλη στα λόγια Σταύρου Θεοδωράκη. Οι μάσκες πέφτουν και ο ρόλος του Ποταμιού έρχεται στην επιφάνεια. Σήμερα το πρωί  στο γραφείο του Σταύρου Θεοδωράκη βρέθηκε ο πρεσβευτής της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα Πέτερ Σόοφ για να πάρουν μαζί το …

potami


Π.Καμμένος : «Καλώ Το ΧΩΝΙ να πάρει πρωτοβουλία διαλόγου για ένα πατριωτικό, δημοκρατικό, αντιμνημονιακό μέτωπο»!


ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «Καλώ Το ΧΩΝΙ να πάρει πρωτοβουλία διαλόγου για ένα πατριωτικό, δημοκρατικό, αντιμνημονιακό μέτωπο»! Με μια κίνηση που μπορεί να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝ.ΕΛ.), Πάνος Καμμένος, πρότεινε στην αντιμνημονιακή εφημερίδα Το ΧΩΝΙ να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία διαλόγου για τη δημιουργία ενός πατριωτικού, δημοκρατικού, αντιμνημονιακού μετώπου. Ο Πάνος Καμμένος απευθύνει προσκλητήριο συστράτευσης όλων των δυνάμεων, που -διατηρώντας την αυτονομία τους- θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Το προσκλητήριο στοχεύει να συγκεντρώσει τις ευρύτερες δυνατές δυνάμεις -και όχι, αποκλειστικά, του κεντροδεξιού χώρου- ώστε να εκλεγούν οι βουλευτές που θα δώσουν την επόμενη κυβερνητική λύση, αποκαθιστώντας τις δημοκρατικές αρχές και ορθώνοντας το ανάστημα απέναντι στους δανειστές και τα μέτρα εξαθλίωσης του ελληνικού λαού. Το μέτωπο πρέπει να προκύψει άμεσα, διότι οι εκλογές μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή. Το μέτωπο πρέπει να προκύψει μέσα από έναν ανοιχτό διάλογο. «Ο διάλογος αυτός δεν μπορούν να είναι ούτε κρυφοί, ούτε κάτω από το τραπέζι, ούτε εν αγνοία του ελληνικού λαού. Γιʼ αυτό απευθύνω το προσκλητήριο μέσα από Το ΧΩΝΙ. »Και ζητώ από Το ΧΩΝΙ, την εφημερίδα που έχει κρατήσει μια σταθερή και δίκαιη αντιμνημονιακή στάση απέναντι σε όλα αυτά τα κινήματα, να πάρει την πρωτοβουλία για έναν ανοιχτό πολιτικό διάλογο που θα οδηγήσει σε μια μεγάλη δημοκρατική συμφωνία για τη δημιουργία αυτού του μεγάλου μετώπου», τονίζει ο Π. Καμμένος σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται αυτή την Κυριακή Στο ΧΩΝΙ. ΑΣΦΑΛΩΣ Το ΧΩΝΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ Π. ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ, ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ, ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΕΙΡΑ ΕΠΑΦΩΝ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ:
«Καλώ Το ΧΩΝΙ
να πάρει πρωτοβουλία
διαλόγου για ένα πατριωτικό,
δημοκρατικό, αντιμνημονιακό μέτωπο»!

Με μια κίνηση που μπορεί να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝ.ΕΛ.), Πάνος Καμμένος, πρότεινε στην αντιμνημονιακή εφημερίδα Το ΧΩΝΙ να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία διαλόγου για τη δημιουργία ενός πατριωτικού, δημοκρατικού, αντιμνημονιακού μετώπου.

Το επιτύμβιο Επίγραμμα του Αισχύλου (μια δοκιμή φιλοσοφικής ανάγνωσης)

Ανάμεσα στο επιτύμβιο επίγραμμα του Αισχύλου και στα αντίστοιχα επιγράμματα του Σοφοκλή και του Ευριπίδη η διαφορά είναι εμφανής. Ενώ τα επιγράμματα του Σοφοκλή και του Ευριπίδη έχουν μάλλον πληροφοριακό περιεχόμενο και χαρακτηρίζονται από ήπιο τόνο, η αναφορά στον Αισχύλο δε δείχνει να περιορίζεται στην απλή ενημέρωση, αλλά φορτίζεται από μια έκδηλη εσωτερική ένταση και «αναδίδει» έναν τόνο δραματικό – κάτι που, όπως θα φανεί στη συνέχεια, έχει τη σημασία του. Ωστόσο, εκείνο που εγείρει ερωτήματα και προκαλεί πολλές συζητήσεις είναι κάτι διαφορετικό: ενώ στα άλλα δύο επιγράμματα βρίσκουμε σαφή αναφορά στις διακρίσεις του Σοφοκλή και του Ευριπίδη στο χώρο της ποιητικής τέχνης, ειδικά για τον Αισχύλο ο έπαινος περιστρέφεται στην «αριστεία» του στο άλσος του Μαραθώνα με ταυτόχρονη παραθεώρηση των λαμπρών επιδόσεών του στο χώρο της τραγωδίας. Πρόκειται για ένα παράδοξο που έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών  επισημάνσεων και σχολιασμών[1].

Εξώδικο στον Υπουργό Οικονομικών απέστειλε η Ομοσπονδία Στρατιωτικών

Σε εξώδικη κοινοποίηση - πρόσκληση και επιφύλαξη δικαιωμάτων, ενώπιον δικαστηρίου και κάθε άλλης αρμόδιας αρχής, προχώρησε η Ομοσπονδία Στρατιωτικών, με την έκδοση της υπ΄ αριθμ. 2193/2014 απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, ζητώντας από τον Υπουργό Οικονομικών να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς ορθή και πλήρη συμμόρφωσή του με το σκεπτικό και διατακτικό της ανωτέρω απόφασης και δη μεταξύ άλλων:

Επιτυχία για Ελληνες επιστήμονες: Ανακάλυψαν νέο υλικό που θα βελτιώσει τις μαγνητικές τομογραφίες


Επιτυχία για Ελληνες επιστήμονες: Ανακάλυψαν νέο υλικό που θα βελτιώσει τις μαγνητικές τομογραφίες

Ερευνητές του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) ανακάλυψαν μία νέα κατηγορία μαγνητικών νανο-υλικών, χάρη στα οποία οι μαγνητικές τομογραφίες θα φαίνονται πολύ πιο καθαρές. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι συσσωματώματα τροποποιημένων νανοκρυστάλλων του μαγνήτη μπορούν να δώσουν βελτιωμένη σκιαγραφική αντίθεση στις μαγνητικές τομογραφίες.
Συντονιστής του όλου εγχειρήματος είναι ο Αλέξανδρος Λάππας, διευθυντής ερευνών στο Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ.

Η Ρωσία έτοιμη να στείλει στρατό στην Ουκρανία



Σύμφωνα με την «Ηχώ της Μόσχας» ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται να δημιουργήσει στις περιοχές της Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ, μια λωρίδα μεταφοράς φαρμακευτικών  προμηθειών  ή μια οριακή γραμμή.
Οι μονάδες του στρατού σε αυτήν την περίπτωση θα λειτουργήσουν ως «ειρηνευτικές» και θα διαχωρίσουν τα συγκρουόμενα μέρη, έτσι ώστε να μην είναι σε θέση να πολεμήσει ο ένας τον άλλον.





Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Γέμισε η ατμόσφαιρα βαρέα μέταλλα...



Όταν τα συστημικά ΜΜΕ αρχίζουν και κάνουν αναφορές για βαρέα μέταλλα στην ατμόσφαιρα καταλαβαίνετε ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Βέβαια, όπως κάθε φορά, έχουν το δικό τους τρόπο να "προσεγγίζουν" το θέμα  πάντα από την οπτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των αφεντικών τους. Θυμηθείτε την πρόσφατη τοποθέτηση του
ιδρυτή του πολιτικού φορέα "Ποτάμι", κο  Θεοδωράκη για τους αεροψεκασμούς. 

Η ανάπτυξη κορυφώνεται..260.000 επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο



Αντιμέτωπες με χρεοκοπία κινδυνεύουν να βρεθούν περισσότερες από 260.000 επιχειρήσεις λόγω οφειλών στα Ταμεία, καθώς η ρύθμιση «Νέα Αρχή» η οποία συμφωνήθηκε με την Τρόικα παραμένει επί της ουσίας «νεκρή» για τη μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών που χρωστούν στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΕ, αναφέρει....
σε δημοσίευμά της η «Καθημερινή». 

«Νέα Ελλάδα» = «Συνθήκες Μεσαίωνα» – Σαμαράς και Βενιζέλος δεν αφήνουν τίποτα όρθιο…


«Νέα Ελλάδα» = «Συνθήκες Μεσαίωνα» – Σαμαράς και Βενιζέλος δεν αφήνουν τίποτα όρθιο…

Αυτή είναι η «Νέα Ελλάδα»… Xιλιάδες εργαζόμενοι στην χώρα μας πληρώνονται όχι μόνο με καθυστέρηση πολλών μηνών, αλλά αντί για χρήματα παίρνουν κουπόνια, με πολλούς εργοδότες να καταβάλλουν ως αμοιβή διαμονή σε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις να δίνουν μέρος του μισθού σε επιταγές για αγορές τροφίμων.
Σύμφωνα με τα παραπάνω αποκαλυπτικά στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ
που δημοσιεύουν σήμερα τα «Νέα», περίπου 1.200.000 εργαζόμενοι αμείβονται με καθυστέρηση από τρεις έως και 12 μήνες, ενώ ιδιαίτερα διαδεδομένο είναι το φαινόμενο της πληρωμής σε είδος, γεγονός που θυμίζει απλά συνθήκες Μεσαίωνα.

Τα «σημεία των καιρών»: Ρωσία: Διαλύει την Τουρκία με τον «Ιωάννη Βατάτζη»!

vattatzis

Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι είναι πια πεπεισμένοι ότι το «πλήρωμα του χρόνου» για το Ποθούμενο πλησιάζει!
Τα «σημεία των καιρών», όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές στα δημοσιεύματά μας στην «Ε.Ω.», είναι πλέον πολλά και δεν επιδέχονται σοβαρής αμφισβήτησης… Είναι τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, με την επίδειξη της ρωσικής υπερδύναμης. Είναι τα όσα γίνονται στη Μέση Ανατολή, με τη συνέχιση της δραματικής «αραβικής άνοιξης». Είναι η «τουρκική άνοιξη», με τα γεγονότα της πλατείας Ταξίμ που στην πραγματικότητα ποτέ δεν σταμάτησαν, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την Τουρκία σε διαμελισμό. Είναι το σταμάτημα της ροής του ποταμού Ευφράτη από την τουρκική κυβέρνηση, κάτι που στερεί το νερό από δυο χώρες (Συρία και Ιράκ). Είναι ακόμη και οι απειλές του Τούρκου πρωθυπουργού Έρντογαν ότι θα μετατρέψει την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης σε τζαμί. Και τόσα άλλα…

ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ “ΣΕΧΤΑ” ΣΑΤΑΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Προετοίμαζε και δεύτερη “ανθρωποθυσία” στις 21 Ιουνίου ο Σατανιστής δολοφόνος Π.Α. της άτυχης άστεγης που δολοφονήθηκε την Κυριακή του Πάσχα στην περιοχή της Γλυφάδας! 
Ο 22χρονος επικίνδυνος δολοφόνος ζούσε με τους συνταξιούχους γονείς του και τον μεγαλύτερο αδελφό του σε ένα διαμέρισμα της Γλυφάδας. Όπως είπε στους αστυνομικούς από την ηλικία των 14 ετών άρχισε να ασχολείται με τον σατανισμό. Διάβαζε σχετικά βιβλία και έμπαινε σε ιστοσελίδες με ανάλογο περιεχόμενο. Στον τελευταίο καιρό είχε καρφωθεί στο μυαλό του οτι πρέπει να κάνει ανθρωποθυσία αφιερωμένη στο Σατανά.

Τέσσερα πράγματα που οι στρατιωτικοί ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να συνδέουν με την απόφαση του ΣτΕ


Image

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που δικαιώνει απόλυτα τους στρατιωτικούς που προσέφυγαν σ΄ αυτό για τις άδικες περικοπές, έχει προκαλέσει περισσότερη καχυποψία και ανησυχία στους στρατιωτικούς. Διαβάζοντας μηνύματα στο Onalert και γενικότερα στο διαδίκτυο, παρατηρεί κάποιος ότι οι εννέα στους δέκα θεωρούν βέβαιο ότι κάτι άλλο θα “σκαρφιστεί” η κυβέρνηση για να “ισοφαρίσει” την απόφαση του ΣτΕ.

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Η γεωμετρική εποχή



Η γεωμετρική εποχή είναι μία περίοδος της αρχαίας ελληνικής ιστορίας που διαρκεί περίπου από το 1100 π.Χ. έως το 700 π.Χ.

Η περίοδος, λοιπόν, από τον ΙΒ’ ως τον Η’ αιώνα είναι μία περίοδος μεταβατική, κατά την οποία συνέβησαν εξελίξεις, συντελουμένων των οποίων βρίσκουμε μία διαμορφωμένη κατάσταση στην έναρξη της αρχαϊκής εποχής. Η περίοδος αυτή πέρα από ‘σκοτεινοί αιώνες’, είναι γνωστή και με άλλες ονομασίες, όπως ομηρική εποχή, γεωμετρική εποχή, λόγω των αλλαγών που σημειώνονται περί το 1050 π.Χ. στην τεχνοτροπία της κεραμεικής, ή εποχή του σιδήρου, καθώς από το 1100 π.Χ. και εξής γενικεύεται η χρήση του υλικού αυτού για την κατασκευή όπλων ή σκευών. 

ΓΥΜΝΟΙ


Γράφει ο Ιωάννης Αυξεντίου

Αδαμίτες
Θα έχετε ίσως παρατηρήσει ένα σχετικά νέο φαινόμενο, που συμβαίνει σε όλες σχεδόν τις δυτικές χώρες: όταν κάποιες ομάδες θέλουν να διαμαρτυρηθούν για κάτι, ή όταν οργανώνονται οικολογικές εκδηλώσεις, οι συμμετέχοντες σε αυτές βγάζουν τα ρούχα τους και μένουν εντελώς ή σχεδόν γυμνοί. Το φαινόμενο αυτό έφθασε και στην Ρωσία με τις  γνωστές Femen που διαμαρτύρονται γυμνές εναντίον του Πούτιν. Αλλά και στην χωρά μας έχουμε τις "γυμνές ποδηλατοδρομίες" στη Θεσσαλονίκη και αλλού. Το ερώτημα προκύπτει αβίαστα: Γιατί γυμνοί; 

"Αμετάκλητη και άμεσα εκτελεστή η απόφαση του ΣτΕ" - Τι γράφει ο δικηγόρος των στρατιωτικών


Image

Η πρώτη επίσημη εκτίμηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας από τον δικηγόρο που χειρίστηκε την υπόθεση εκ μέρους των στρατιωτικών που είχαν προσφύγει.

Ο κ.Γιώργος Αντωνακόπουλος μ΄ ένα κείμενό του εξηγεί τι έχει συμβεί. Με απλά λόγια όπως επισημαίνει η ΠΟΕΣ στον πρόλογο του κειμένου “η συγκεκριμένη απόφαση είναι τελεσίδικη και αμετάκλητη (δεν επιδέχεται ενδίκου μέσου) και άμεσα εκτελεστή”.

 Το κείμενο του κ.Γιώργου Αντωνακόπουλου

Αθήνα, 16 Ιουνίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Θέμα: «Δικαστικές εξελίξεις σε σχέση με περικοπές αποδοχών ν. 4093/2014».

Όπως γνωρίζετε, Περιφερειακές Ενώσεις Στρατιωτικών και εν ενεργεία στρατιωτικοί προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση της υπ' αριθμ. οικ. 2/83408/0022/14-11-2012 απόφασης του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ τ. Β' 3017/14-11-2012), με την οποία καθορίστηκε ο τρόπος και ο χρόνος επιστροφής των αποδοχών των στρατιωτικών, που θεωρήθηκαν ως «αχρεωστήτως καταβληθείσες», κατόπιν των αναδρομικών περικοπών που επεβλήθησαν με τις ρυθμίσεις της υποπαραγράφου Γ1 του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 – Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016» (ΦΕΚ τ. Α' 222/12-11-2012).

Κουίκ: Η Ελλάδα πωλείται ή ενοικιάζεται με αυτήν την κυβέρνηση!


t-kouik-o-i-tragakis-me-prosevale-stin-olomeleia-telika-dikaiothika-1-315x236

Ανακοίνωση-καταπέλτη εξέδωσε ο Τέρενς Κουίκ με αφορμήτ ις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις. Στην ανακοίνωση ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ τονίζει ότι: «Ακόμα και η ΕΛΣΤΑΤ του υπόδικου Γεωργίου διαψεύδει τον πρωθυπουργό στους αριθμούς της ανεργίας. Την επόμενη φορά ας κάνουν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του μια βόλτα στους εμπορικούς δρόμους όποιας πόλης της Ελλάδας προτιμούν, για να διαπιστώσουν ότι η δημοφιλέστερη αλυσίδα καταστημάτων λέγεται: ΠΩΛΕΙΤΑΙ ή ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ».

Αντι για 700.000 νέες θέσεις εργασίας…6.800 απολύσεις για το 2014 ο Κ.Μητσοτάκης


Αντι για 700.000 νέες θέσεις εργασίας…6.800 απολύσεις για το 2014 ο Κούλης Μητσοτάκης


Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης: 6.800 απολύσεις για το 2014

Την προσήλωσή τους στη συμφωνία της κυβέρνησης, που επιτεύχθηκε με την τρόικα, σχετικά με τις απολύσεις στο Δημόσιο, ως υπουργείο που έχει επιτελικό ρόλο και εφαρμόζει όσα αποφασίζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, εκφράζουν συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα,

ότι λόγω συνέπειας στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας, αποφεύχθηκε η απαίτηση που έθεσαν στην τελευταία διαπραγμάτευση για ακόμη 16.000 διαθεσιμότητες και 8.000 απολύσεις το 2015.

Στο Τόκιο ο Καμμένος-Κλειδώνει με Νικολόπουλο


kam1

Στο Τόκιο βρίσκεται ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας από σήμερα έως τις 20 Ιουνίου 2014. Την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ολοκληρωθεί το θέμα της συνεργασίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, Νίκο Νικολόπουλο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνάντηση των δυο ανδρών στο γραφείο του κ. Καμμένου στη Βουλή, όπου και θα επισφραγιστεί η συνεργασία τους.


Σύμμαχοι της Αμερικής χρηματοδοτούν το τζιχάντ της ISIS


«Σήμερα υπάρχουν ενδείξεις ότι οι δωρητές του Κουβέιτ έχουν στηρίξει αντάρτες που διέπραξαν αγριότητες και οι οποίοι είτε συνδέονται άμεσα με την αλ-Κάιντα ή συνεργάζονται με τις συνδεδεμένες ταξιαρχίες της»

Το «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας» (ISIS) που απειλεί τώρα τη Βαγδάτη, χρηματοδοτήθηκε επί σειρά ετών από πλούσιους δωρητές στο Κουβέιτ, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία, τρεις σύμμαχοι των ΗΠΑ που έχουν διπλή ατζέντα στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Η οργάνωση των εξτρεμιστών τζιχανστιστών που απειλεί την ύπαρξη του ιρακινού κράτους δημιουργήθηκε και υποστηρίχθηκε για χρόνια με τη βοήθεια δωρητών από τους υποτιθέμενους συμμάχους της Αμερικής στην περιοχή του Περσικού Κόλπου.
Η ISIS έχει ευθυγραμμιστεί με απομεινάρια του καθεστώτος Μπάαθ που κάποτε ηγείτο ο Σαντάμ Χουσεΐν. Πίσω στο 1990, οι ΗΠΑ επιτέθηκαν στο Ιράκ, για την απελευθέρωση του Κουβέιτ από τις δυνάμεις του Σαντάμ Χουσεΐν. Τώρα, το Κουβέιτ στηρίζει την άνοδο των διαδόχων του Σαντάμ Χουσεΐν.

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...