Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014

Η Ρωσία έτοιμη να στείλει στρατό στην ΟυκρανίαΣύμφωνα με την «Ηχώ της Μόσχας» ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται να δημιουργήσει στις περιοχές της Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ, μια λωρίδα μεταφοράς φαρμακευτικών  προμηθειών  ή μια οριακή γραμμή.
Οι μονάδες του στρατού σε αυτήν την περίπτωση θα λειτουργήσουν ως «ειρηνευτικές» και θα διαχωρίσουν τα συγκρουόμενα μέρη, έτσι ώστε να μην είναι σε θέση να πολεμήσει ο ένας τον άλλον.
Σύμφωνα με το Ρώσο συνταγματάρχη Ανατόλι Ντεργκίλεφ, όπως δήλωσε στην «РБК Daily» η στρατιωτική αποστολή στην ανατολική Ουκρανία θα γίνει για να αποφευχθεί η άμεση στρατιωτική σύγκρουση με τον ουκρανικό στρατό και να εξασφαλισθεί η προστασία των αμάχων».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το σχέδιο αυτό συζητήθηκε πρόσφατα σε μια συνάντηση των ηγετών των στρατιωτικών τμημάτων.

Στο μεταξύ, στα σύνορα με την Ουκρανία πάλι συγκεντρώθηκαν μονάδες του ρωσικού στρατού. Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Άμυνας, χιλιάδες στρατιωτικό προσωπικό συμμετέχει σε τακτικές ασκήσεις στο Ροστόφ και στο Μπέλγκοροντ.

Ανώνυμος αξιωματούχος δήλωσε ότι η συγκέντρωση των ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία αποφασίστηκε σε μια κλειστή συνεδρίαση  της Κρατικης Δούμας, στην οποία συμμετείχε ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου. Ο ίδιος φέρεται να είπε ότι η απόφαση του αυτή είναι σε συνάρτηση της  ενίσχυσης της στρατιωτικής παρουσίας του NATO στην περιοχή.

--
The Hellenic Information Team
               
 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος
Διεθνείς ειδήσεις-Διεθνή Νέα- Τι συμβαίνει στον Κόσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...