Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Ο Μοναχός Παίσιος για την οικονομική κρίση

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΔΟΥΜΑΣ > «Η Ρωσία έδινε δάνειο, η Ελλάδα αδιαφόρησε»


Του ΘΑΝΑΣΗ ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ - Η Ρωσία ήταν έτοιμη από τις αρχές του 2010 να παράσχει δάνειο με ευνοϊκούς όρους και η Ελλάδα αδιαφόρησε, δήλωσε στην «Ε», λίγο μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, ο Ιβάν Σαββίδης, βουλευτής της Κρατικής Δούμας, επικεφαλής της 5ης Περιφέρειας του ΣΑΕ και «τσάρος του Ροστόφ», στις όχθες του Δον. Ο Ιβάν Σαββίδης μιλάει στον ανταποκριτή της «Ε», Θ. Αυγερινό «Ηρθε ο Παπανδρέου στη Ρωσία πέρυσι τον Φεβρουάριο, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί ήρθε. Ο ηγέτης της Ρωσίας ήταν έτοιμος να δώσει 25 δισ. ευρώ, δεν έχω λόγο να μην το πω δημοσίως, γιατί έχω ο ίδιος γνώση του ζητήματος.
 
Και ήταν μάλιστα έτοιμος να τα δώσει ως πρώτη δόση βοήθειας στην Ελλάδα, όμως, δυστυχώς… Ηταν δάνειο με χαμηλό επιτόκιο, οι λεπτομέρειες δεν έχουν πια σημασία, αφού προφανώς οι Αμερικανοί, το ΔΝΤ και η Ε.Ε. είπαν όχι. Τότε γιατί ήρθε στη Μόσχα ο Παπανδρέου; Για να δει ο ελληνικός λαός ότι συναντιέται με τον Πούτιν;», μας είπε με πάθος ο Ι. Σαββίδης, που διαμαρτύρεται ότι οι ελληνορωσικές σχέσεις είναι τόσο παγωμένες, όσο ποτέ τα τελευταία 20 χρόνια.

«Ηταν έτοιμος»
«Δεν είναι μυστικό ότι εγώ κανόνισα την κατ’ ιδίαν συνάντηση, ζητήθηκε η βοήθειά μου από την ελληνική πλευρά. Το πρωί συναντήθηκα με τον Παπανδρέου στην Κρατική Δούμα, μείναμε οι δυο μας με τον μεταφραστή και του είπα ότι δεν χρειάζεται να προβληματίζεται για τίποτε, ότι ο Πούτιν έχει καλή και θετική διάθεση, γι’ αυτό και θα προτείνει να μείνουν μόνοι τους κι εφόσον δώσει κι αυτός τη συγκατάθεσή του, μπορεί να του θέσει οποιοδήποτε ζήτημα θεωρεί χρήσιμο. Ηταν έτοιμος να ακούσει τα πάντα», υποστήριξε ο κ. Σαββίδης, υπογραμμίζοντας ότι η συνομιλία κράτησε τελικά μόλις 20 λεπτά και λίγο αργότερα ενημερώθηκε από το Κρεμλίνο «ότι κατά τη διάρκειά της ο Παπανδρέου ουσιαστικά δεν έκανε απολύτως καμία ερώτηση, αλλά μιλούσε για τα οικολογικά προβλήματα της Ελλάδας».

«Γιατί ήρθατε;»
Σύμφωνα με τον ηγέτη των ομογενών της Ρωσίας, ο Β. Πούτιν είχε νωρίτερα σε ένδειξη καλής θέλησης ορίσει ως υπεύθυνο για την υλοποίηση των διμερών συμφωνιών τον Ιγκορ Σέτσιν, «έναν από τους ισχυρότερους αντιπροέδρους της ρωσικής κυβέρνησης, ο οποίος επιβλέπει ολόκληρο το ενεργειακό σύμπλεγμα και τη βαριά βιομηχανία μηχανοκατασκευών».
Αυτό σήμαινε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για άμεση συμφωνία και επιτάχυνση των διαδικασιών, όμως η Ελλάδα δεν έδειξε καμία διάθεση και «το ίδιο βράδυ πήγα στο προεδρικό ξενοδοχείο “Πρέζιντεντ” όπου έμενε ο Παπανδρέου, και τον ρώτησα: Πείτε μου σας παρακαλώ, γιατί ήρθατε και γιατί χρειαζόταν η κατ’ ιδίαν συνάντηση, γιατί μου ζητήσατε βοήθεια, για να με δυσφημήσετε;».
Κατά τις εκτιμήσεις του ομογενή πολιτικού, «η αντίδραση που ακολούθησε είναι πλέον προς την αντίθετη κατεύθυνση» και έτσι μπορεί να εξηγηθεί και η πρόσφατη αναβολή της προγραμματισμένης για τις 5 Ιουλίου επίσκεψης Λαμπρινίδη στη Μόσχα, έπειτα από ρωσική πρωτοβουλία και με διατύπωση πρωτοφανών αιχμών για έλλειψη περιεχομένου στις διμερείς επαφές.
Σύμφωνα με τον Ι. Σαββίδη, το Κρεμλίνο ζήτησε να εξηγηθεί στον πρωθυπουργό ότι θα μπορούσε να ζητήσει οποιαδήποτε διευκόλυνση ήθελε, έστω και τηλεφωνικά, από τον Β. Πούτιν, γι’ αυτό και αργότερα προτάθηκε να χορηγηθεί δάνειο, «που θα πληρωθεί εν μέρει με κρατικές δεσμεύσεις και εν μέρει με αγροτικά προϊόντα», έτσι ώστε να υλοποιηθεί το συμβόλαιο αγοράς τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού από τη Ρωσία, όμως και η πρόταση αυτή απορρίφθηκε.
Οι ελληνικές επιλογές οδηγούν, κατά τον Ι. Σαββίδη, στη σταδιακή μεγιστοποίηση των ρωσοτουρκικών σχέσεων, καθώς «στο φόντο μιας Ελλάδας που αδυνατίζει και όλο και περισσότερο αποστρέφει το πρόσωπό της από τη Ρωσία, όλο και ενεργότερα η τουρκική οικονομία συνεταιρίζεται με τη ρωσική και η Τουρκία ισχυροποιείται», εξέλιξη, που «θα είναι το χειρότερο έγκλημα για πολλές χιλιετίες. Και τότε δεν θα μπορούμε πλέον τίποτε να διορθώσουμε».

avgerinos

George Soros: Θα εκμεταλλευτεί τον ορυκτό πλούτο του Κοσσυφοπεδίου


«Ο επιχειρηματίας Τζορτζ Σόρος που είναι γνωστός για τις επενδύσεις και τις φιλανθρωπίες του, έχει βάλει στο μάτι τον ορυκτό πλούτο του Κοσσυφοπεδίου», γράφει το αλβανικό ‘ΑΜΑ’. Το αλβανικό κείμενο επικαλείται δημοσίευμα της «The Wall Street Journal» στο οποίο αναφέρεται ότι ο επιχειρηματίας βρίσκεται σε συνεργασία με τον εκατομμυριούχο Αλβανό, Sahit Muja, ο οποίος ζει στη Νέα Υόρκη και ο οποίος είναι γνωστός για τις ‘εξορυκτικές δραστηριότητες του στο Κοσσυφοπέδιο’ αλλά και ως ‘άνθρωπος κοντά στον πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα’.

Ο Σόρος και ο Muja επιδιώκουν να επενδύσουν σε υπόγεια αποθέματα του Κοσσυφοπεδίου και τα οποία, πιστεύεται, ότι θα τους αποφέρουν τουλάχιστον € 300 δις ευρώ κέρδη.
Οι δύο εκατομμυριούχοι, σύμφωνα με την εφημερίδα, επισκέφθηκαν το Κοσσυφοπέδιο και ξεναγήθηκαν σε υπόγειες στοές εξόρυξης μετάλλων.
Αναφερόμενος στο δημοσίευμα της «The Wall Street Journal» ο διευθυντής της εταιρίας «Albanian Minerals», Sahit Muja, δήλωσε ότι το Κοσσυφοπέδιο έχει ανεκμετάλλευτα κοιτάσματα ψευδαργύρου, χρωμίου, χρυσού, αργύρου, νικελίου και άλλων πολύτιμων μετάλλων.
Πηγή: ΑΜΑ

ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.... (video) ΕΙΔΕ ΛΑΜΨΗ ΑΠ' ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ

 

HAARP!

Ανασκάπτοντας την Γεθ.... των Ελλήνων-Φιλισταίων (Φωτό)


Σημαντικό, ειδικά για εμάς στην Ελλάδα, είναι οι συνεχείς ενδείξεις της καταγωγής των Φιλισταίων από το Αιγαίο.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι ετήσιες ανασκαφές στη θέση Τελ ελ-Σάφι του Ισραήλ όπου οι αρχαιολόγοι αποκαλύπτουν σιγά σιγά τα ερείπια της Γεθ (Gath), σημαντικής πόλης των Φιλισταίων που άκμασε στο μεταίχμιο μεταξύ της Εποχής του Χαλκού και της.... Εποχής του Σιδήρου.
Γνωστή από τη Βίβλο, η Γεθ είναι το θέατρο των συγκρούσεων μεταξύ των οικιστών Φιλισταίων και των νεόφερτων στη «Γη της Επαγγελίας» Ισραηλιτών. Εκεί γεννήθηκε σύμφωνα με τον θρύλο και ο ήρωας Γολιάθ, τον οποίον νίκησε ο Δαβίδ στρώνοντας το δρόμο για την ακμή της ισραηλιτικής βασιλείας. Σύμφωνα με τα αρχαιολογικά και ιστορικά τεκμήρια όμως η Γεθ υπήρξε κάτι παραπάνω. Τμήμα μιας φιλισταϊκής «πεντάπολης» (μαζί με τις πόλεις Άζωτο, Ασκάλωνα, Γάζα και Ακκάρωνα) την οποία ίδρυσαν μετανάστες από την περιοχή του Αιγαίου γύρω στο 1.200 π.Χ., άκμασε τον 10ο αι. Η τελική της πτώση τοποθετείται το 604, οπότε και την ισοπέδωσε ο Ναβουχοδονόσορας.
Τι έχει μείνει όμως από όλα αυτά; Πάμπολλα αρχιτεκτονικά, επιγραφικά, οργανικά και άλλα κατάλοιπα που ρίχνουν φως σε αινιγματικές πτυχές της ζωής και του πολιτισμού των Φιλισταίων.
Σημαντικό, ειδικά για εμάς στην Ελλάδα, είναι οι συνεχείς ενδείξεις της καταγωγής των Φιλισταίων από το Αιγαίο. Εξίσου σημαντική όμως είναι και η υιοθέτηση τοπικών συνηθειών. Σε μια από τις αρχαιολογικές τομές στον χώρο, γεμάτη όστρακα, ένα από αυτά διατηρεί ακόμη τη σπειροειδή του διακόσμηση που ανακαλεί τα διακοσμητικά μοτίβα του Αιγαίου. Ελληνικά ονόματα θεοτήτων πιστοποιούνται στα αρχαιολογικά ευρήματα που χρονολογούνται ως και πέντε αιώνες μετά τον εποικισμό της πόλης. Η αρχαιολογική σκαπάνη έχει φέρει στο φως άφθονα όσπρια – χαρακτηριστικό και της αιγαιακής διατροφής – αλλά και οστά χοίρων και σκύλων, που συνδέονται με τοπικές συνήθειες και παράλληλα διαφοροποιούν την δίαιτά τους από εκείνη των εχθρών τους Ισραηλιτών.
Όσο για τις βιβλικές μαρτυρίες; Τα ευρήματα δείχνουν ότι οι ιστορίες με τον Γολιάθ αλλά και τον ισραηλίτη κριτή Σαμψών διατηρούν ίσως μια ανάμνηση πολιτιστικών στοιχείων των Φιλισταίων. Τα κατάλοιπα ενός μεγάλου κτιρίου με δύο κεντρικούς πεσσούς στήριξης αποτελούν κατά τους αρχαιολόγους ένα χαρακτηριστικό δείγμα φιλισταϊκής αρχιτεκτονικής που έμεινε στο θρύλο με την καταστροφή ενός ναού των Φιλισταίων από τον Σαμψών (όντας δεμένος στις δύο κεντρικές κολώνες του). Ινδοευρωπαϊκά ονόματα κατοίκων που βρίσκονται χαραγμένα σε όστρακα έχουν παρόμοια μορφή με το όνομα «Γολιάθ» που επίσης είναι ινδοευρωπαϊκό και όχι σημιτικό. Τέλος, οχυρώσεις που χρονολογούνται στον 9ο αι. π.Χ. πιστοποιούν ότι η πόλη γνώρισε μια μεγάλη καταστροφή η οποία συνδέεται με την βιβλική κατάληψη της πόλης από τον Αραμαίο βασιλιά Αζαήλ (830 π.Χ.).
Στο αρχαιολογικό αυτό περιβάλλον δραστηριοποιούνται λοιπόν από το 1996 οι αρχαιολόγοι, Φέτος, πάνω από 100 άτομα, αρχαιολόγοι και εθελοντές από όλον τον κόσμο εργάζονται στις ανασκαφές που διενεργεί στη Γεθ το Πανεπιστήμιο Bar Ilan, κάτω από την επίβλεψη του εκεί καθηγητή Aren Maier, ευελπιστώντας να αποκαταστήσουν τη μνήμη των Φιλισταίων. Και μάλλον τα καταφέρνουν.
Αssociated Press, ~ arxaiologia.gr ~
Κάντε κλικ στις εικόνες για μεγεθυνση










krasodad.blogspot.com

ΠΡΑΒΔΑ… η παράγραφος που.... δεν δημοσιεύθηκε !


Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΕΚΡΥΨΕ Η ΠΡΑΒΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ

Το αρχικό άρθρο, στο μυστικό σημείο τώρα που δεν δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Πράβδα, τόνιζε πως το 2011 θα είναι για την Ελλάδα ένα έτος κατάρρευσης, πολέμου, .... αναταραχών, αλλά και αναγέννησης!
Η οικονομική υποδούλωση, που επιβάλλεται από την ΕΕ, αλλά και οι Ισλαμιστές «έποικοι» (λαθρομετανάστες) θα προκαλέσουν μεγαλύτερες και χειρότερες αντιπαραθέσεις, με την Κυβέρνηση να γίνεται όλο και πιο αδύναμη και ανίκανη! Ακόμη, ο πόλεμος του Ισραήλ με Χεζμπολάχ-Τουρκία, που θα μεταφερθεί στην Κύπρο θα δώσει στην Ελλάδα την ευκαιρία να αποκαταστήσει έστω και προσωρινά την ενότητά της. Από τους Έλληνες Στρατιωτικούς θα αναδειχθεί μια ενωτική και ικανή ηγεσία, μέσα σε μια θάλασσα αναρχίας και μάταιης ανοησίας!
Το γεγονός ότι Τούρκοι Μουσουλμάνοι, καθώς και μη-Τούρκοι Μουσουλμάνοι (εν. λαθρομετανάστες) θα αναμιχθούν δρώντας εναντίον της Ελλάδος, θα δώσει στη χώρα κάθε λόγο για να απαλλαγεί από αυτές τις εθνικές απειλές! Με την κατάρρευση της Τουρκικής πολεμικής προσπάθειας (θα δούμε παρακάτω τι θα συμβεί στην Τουρκία), το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο, υποστηριζόμενο από την Εκκλησία και με οικονομικές εγγυήσεις από τη Ρωσία, θα καταλάβει την εξουσία!
Η Ευρώπη θα εξοργιστεί και θα επιχειρήσει με μια γρήγορη κίνηση να ρίξει το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο, μέσα από μια «έγχρωμη επανάσταση», με επικεφαλής τους αναρχικούς και τους Μουσουλμάνους!
Όταν αυτή η προσπάθεια αποτύχει θεαματικά, η Ελλάδα θα κηρυχτεί εκτός Ευρωζώνης και θα έχει τεταμένες σχέσεις στο εσωτερικό της ΕΕ, στην καλύτερη περίπτωση!
Η Ελλάδα θα διευρύνει περαιτέρω τον στρατό της και θα εργαστεί από κοινού με τη Ρωσία, αποτελώντας έτσι και μια χερσαία γέφυρα της με τη Σερβία, η οποία θα συσφίξει τη συμμαχία της με τη Ρωσία.

Τηλεφώνημα Παπανδρέου προς Πούτιν: "Σαν βρεγμένη γάτα"...


Η κυβέρνηση προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τα διαδοχικά "χαστούκια" που έχει φάει από την Μόσχα τις τελευταίες εβδομάδες με αποκορύφωμα την ακύρωση της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Λαμπρινίδη στη Μόσχα με απόφαση της ρωσικής πλευράς με αιτιολογία το γεγονός ότι "Δεν υπάρχει τίποτα για να συζητηθεί στις ελληνορωσικές σχέσεις" και διέρρευσε τηλεφώνημα που έκανε ο Γ.Παπανδρέου στον Β.Πούτιν!


Το τηλεφώνημα ήρθε μετά το χθεσινό δημοσίευμα του defencenet.gr, όπου τονιζόταν ότι πλέον αποκτά υψηλούς γεωστρατηγικούς κινδύνους το "πάγωμα" με υπαιτιότητα της ελληνικής πλευράς των ελληνορωσικών σχέσεων,

Υποστηρίζουν ότι η συζήτηση έγινε σε "Πολύ καλό και σχεδόν φιλικό κλίμα" ενώ αντίθετα πηγές από την Μόσχα ανέφεραν στο defencenet.gr ότυι "Επρόκειτο για μία τυπική συνομιλία. Κάλεσε ένα πρωθυπουργός ένας άλλο και απλά μίλησαν. Με την Ελλάδα θέλουμε τις καλύτερες δυνατές σχέσεις, αρκεί να το θέλει και η Ελλάδα".

Το τηλεφώνημα ήταν διάρκειας μεγαλύτερης των 20 λεπτών. από ο Μαξίμου διαρρέεται ότι "Οι δύο άνδρες συζήτησαν για το Ελληνικό πρόβλημα και εξέφρασαν και τις ανησυχίες τους για την οικονομική κατάσταση που διαμορφώνεται όχι μόνο πανευρωπαϊκά, αλλά και παγκόσμια. Το πρόβλημα της Ελλάδας συζητήθηκε εκτενώς αφού και η Ρωσία είχε μπει στο ΔΝΤ πριν από μερικά χρόνια. Μάλιστα ο Πούτιν σε παλαιότερη συζήτηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, πριν φτάσουμε στο Καστελόριζο, τού είχε μιλήσει αναλυτικά για τα θετικά και τα αρνητικά του ΔΝΤ.

Αρκετή ώρα συζήτησαν και για θέματα ενεργειακής φύσεως αλλά και για εξοπλιστικά αφού μπορεί η χώρα να βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και όλα να έχουν παγώσει αλλά η ρωσική αγορά είναι πάντα μια ενδιαφέρουσα και με μεγάλη γκάμα αγορά.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός προσκάλεσε επίσημα τον Ρώσο πρόεδρο στη χώρα μας και οι δύο άνδρες θα έχουν την ευκαιρία να τα πουν αναλυτικότερα. Ο κ. Πούτιν απάντησε θετικά και αναμένεται να καθοριστούν οι επίσημες ημερομηνίες της άφιξης του στην Ελλάδα".

Το τηλεφώνημα επιβεβαιώσε η ρωσική πλευρά και με ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του Ρώσου πρωθυπουργού, Ντμίτρι Πεσκόφ.

"Οι επικεφαλής των δύο κυβερνήσεων εξέφρασαν την υψηλή εκτίμησή τους για το σημερινό επίπεδο της ελληνορωσικής συνεργασίας σε ποικίλους τομείς", είπε ο κ. Πεσκόφ στους δημοσιογράφους στο Μαγκνιτογκόρσκ της Ν.Ρωσίας, όπου περιοδεύει ο Βλ.Πούτιν.

Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο "ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε ευγνωμοσύνη στη ρωσική πλευρά για τη συνεργασία μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι προσωρινές οικονομικές δυσκολίες, τις οποίες έχει η ελληνική πλευρά, θα ξεπεραστούν σύντομα".

Και οι δύο φράσεις ακούγονται άκρως δειτικές στο σημερινό σκηνικό των ελληνορωσικών σχέσεων.Όπως μόνο και πρώτο το defencenet.gr είχε γράψει, στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας, επικρατούν πολικές θερμοκρασίες, με υπαιτιότητα της ελληνική κυβέρνησης και την ανακολουθία που έχει επιδείξει στην αμυντική συνεργασία. Μάλιστα εσχάτως υπήρξε και άλλο κρούσμα που η ρωσική πλευρά το θεώρησε απάτη εκ μέρους της Αθήνας σε βάρος της Ρωσίας με όλα τα συνακόλουθα αποτελέσματα...

Αυτό βέβαια που βασικά έχει τραυματίσει τις ελληνορωσικές σχέσεις είναι το "πάγωμα" της διακρατικής προμήθειας των ΤΟΜΑ BMP-3HEL, όπως σημείωσε χθες και ο Ιβάν Σαββίδης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πάνε για "κούρεμα" 30% και με άδεια ταμεία εγγυώνται καταθέσεις!



Αφερέγγυες εγγυήσεις, διαρκή ψεύδη, υποκριτικός εφησυχασμός των πολιτών για την πραγματική κατάσταση και τις εξελίξεις που έρχονται και πάνω απ’όλα διάψευση στην πράξη όλων των κυβερνητικών ισχυρισμών για την οικονομία από τον χειμώνα του 2010 μέχρι σήμερα προκαλούν πανικό μεγαλύτερο και από αυτόν που δικαιολογούν τα πραγματικά γεγονότα στην οικονομία.

Γιατί – και αυτό το τονίζουμε – αντίθετα με ότι θέλουν να επιβάλουν οι οι διεθνείς σκεπουλαδόροι και οι εγχώριοι Κούισλινγκ για την χώρα , τα κράτη δεν πτωχεύουν. Αλλά πραγματικά τρομάζει και θέτει ερωτήματα για τις πραγματικές τους προθέσεις η απόσταση λόγων και πραγματικών γεγονότων.


Σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος για να καθησυχάσει τις ανησυχίες των πολιτών που ο ίδιος δημιούργησε με την δήλωσή του περί «επιλεκτικής χρεοκοπίας», αλλά και τον πανικό που δημιουργήθηκε από την δήλωση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου περί «στάσης πληρωμών δύο εβδομάδων ή και περισσότερο» είπε το απίστευτο «Εγγυούμαστε τις τραπεζικές καταθέσεις των πολιτών μέχρι 100.000 ευρώ μέχρι το τέλος του 2015»!

Οι καταθέσεις προστατεύονται από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ) και το όριο των 100.000 ευρώ ισχύει ανά καταθέτη και ανά πιστωτικό ίδρυμα, ανεξάρτητα από τον αριθμό των λογαριασμών, το νόμισμα ή τη χώρα λειτουργίας του υποκαταστήματος του πιστωτικού ιδρύματος στο οποίο τηρείται ο λογαριασμός.

Δηλαδή εγγυήθηκε ένα ποσό που υπολογίζεται σε 100-150 δισ. Ευρώ (συνολικές καταθέσεις 196 δισ. Ευρώ περίπου σήμερα).

Το ερώτημα είναι «Με ποια προσόντα;»

Με ποια προσόντα βγήκε ο υπουργός Οικονομικών και εγγυήθηκε συνολικές καταθέσεις που μπορεί να ανέρχονται σε ποσό πάνω από 100 δισ. Ευρώ; Τα κεφάλαια του Ταμείου στο τέλος του 2010 ανέρχονταν μόλις σε 1,4 δισ. ευρώ και οι συνολικοί πόροι που διαχειρίζεται στα 2,97 δισ. Ευρώ!

Όλο το κράτος στα ταμεία του έχει-δεν έχει 10 δισ. Ευρώ σήμερα. Για να εγγυηθείς κάτι, (βασικά μαθήματα α’ τριμήνου οικονομικού Πανεπιστημίου) απαιτείται να διαθέτεις είτε ίσο ποσό στα ταμεία σου, είτε να έχεις δυνατότητα άμεσης δανειοληψίας για να ικανοποιήσεις την απαίτηση της εγγύησής σου.

Κλασικό παράδειγμα η εγγυητική επιστολή τραπέζης. Η τράπεζα δεσμεύει ίσο ποσό με το περιεχόμενο της επιστολής. Ή οι εγγυητικές ΔΕΚΟ με εγγυητή το κράτος. Οι ΔΕΚΟ δεν έχουν λεφτά και δανείζονται με εγγυητή το κράτος. Όταν καταπίπτουν οι εγγυητικές λόγω αδυναμίας των ΔΕΚΟ να πληρώσουν, πληρώνει (ή καλύτερα πλήρωνε) το κράτος.

Ο Ε.Βενιζέλος, δηλαδή η κυβέρνηση, τώρα βάσει ποίων εγγυητικών αποθεματικών εγγυώνται τις καταθέσεις αν «βαρέσουν κανόνι» οι τράπεζες (στις οποίες όπως θα διαβάσετε παρακάτω σε λίγο η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμη); Λεφτά δεν έχει, εγγυητές δεν έχει (η ΕΤΚ), χρυσό δεν έχει, εμπράγματες εγγυήσεις δεν έχει; Τι έχει; Θράσος! Πρώτα καταγγέλλει τους πάντες ότι «παίζουν με τις λέξεις» αφού έχει εξαγγείλει την χρεοκοπία της χώρας η ίδια η κυβέρνηση.

Όταν η κυβέρνηση της Ν.Δ. το 2008 είχε εγγυηθεί τις καταθέσεις είχε και περισσότερο ρευστό, δεν μιλούσαμε για ολική κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, αλλά πάνω απ’όλα είχε πιστοληπτική ικανότητα. Τίποτα από αυτά σήμερα δεν υπάρχει.

Βέβαια υπάρχει και ένα άλλο ενδεχόμενο: Αν τα διαθέσιμα κεφάλαια του Ταμείου, που προέρχονται από τακτικούς πόρους, δεν επαρκούν για την καταβολή αποζημιώσεων στους καταθέτες ιδρύματος που τελεί σε αδυναμία να τους επιστρέψει τις καταθέσεις τους, οι υπόλοιπες τράπεζες υποχρεούνται να καταβάλουν συμπληρωματική εισφορά, το ύψος της οποίας καθορίζεται με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου.

Αλλά αυτό αφορά μία τράπεζα. Δεν αφορά όλες μαζί. Και εδώ που τα λέμε ήδη ένας μεγάλος τραπεζικός όμιλος έχει «χοντρά ζόρια» - ας το πούμε κομψά - και επιβιώνει με «εθνικές ενέσεις». Αν χρειαστεί όλες μαζί να «κατεβάσουν ρολά» λόγω αδυναμίας επανα- κεφαλαιοποίησης των απωλειών από τα ομόλογα τι γίνεται;

Ας πάμε λοιπόν και στην ουσία του όλου ζητήματος, την «επιλεκτική πτώχευση». Η οποία είναι κανονικότατη πτώχευση και μάλιστα στην ελληνική περίπτωση ίσως εξελιχθεί και ακόμα χειρότερα από την πτώχευση τύπου Αργεντινής: Να εξελιχθεί σε μακρά πτωχευτική διαδικασία, όπου ούτε καν τα οφέλη μιας πτώχευσης (απαλλαγή από τις υποχρεώσεις έναντι των οφειλετών) δεν θα μπορεί να αποκομίσει η χώρα.

Όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές στο defencenet.gr, του «κούρεμα» των ομολόγων θα αφορά ένα ποσοστό περί το 30%. Που σημαίνει ότι την ίδια στιγμή θα δημιουργηθεί μια «μαύρη τρύπα» κατ’ελάχιστον 20 και μάξιμουμ 25 δις. στις ελληνικές τράπεζες που έχουν αγοράσει ελληνικά ομόλογα, τα οποία δις. θα πρέπει να επανα-κεφαλοποιηθούν εντός 24 ωρών.

Σε διαφορετική περίπτωση οι τράπεζες βάσει των όσων ισχύουν στην ευρωζώνη δεν μπορούν να δραστηριοποιηθούν. Που θα βρεθούν αυτά τα χρήματα; Θα τα δανείσει η κυβέρνηση; Δεν έχει. Θα τα εγγυηθεί η κυβέρνηση; Δεν μπορεί. Θα τα δώσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα; Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα.

Για να εγκρίνει ένα τέτοιο ποσό και μάλιστα εντός 24 ωρών η ΕΚΤ είναι πολύ-πολύ δύσκολο. Και κάτι άλλο που έχει περάσει απαρατήρητο από τους πολλούς. Μόλις πριν μία εβδομάδα ο Ζων Κλωντ Τρισέ απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ελληνικής «επιλεκτικής χρεοκοπίας». Ακολούθησαν οι δηλώσεις Ε.Βενιζέλου και Γ.Παπανδρέου για στάση πληρωμών.

Από τότε κανένας από την άκρως λαλίστατη ΕΚΤ δεν ξαναμίλησε. Η σιωπή της ΕΚΤ που είναι το «κλειδί» για την επιβίωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος , μέσα στην θύελλα των ημερών, είναι άκρως ανησυχητική. Κακά τα ψέματα από την ΕΚΤ κρίνονται όλα και όχι από τις ανέξοδες «εγγυήσεις Βενιζέλου». Αν δεν χρηματοδοτήσει άμεσα με αυτά τα 20-25 δις. Και δεν επανα-κεφαλαιοποιήσει τις απώλειες από του «κούρεμα», τα πράγματα θα είναι πολύ-πολύ βαριά.

Και επειδή ακόμα στην κυβέρνηση αρνούνται να εξηγήσουν τι είναι η «επιλεκτική χρεοκοπία» (φτάσαμε να ακούσουμε από υπουργούς, βουλευτές, αργυρώνυτους τηλεσχολιαστές κλπ ότι είναι κάτι … καλό!) ας δούμε πως ορίζεται: Το selective default, δηλαδή μια «επιλεκτική χρεοκοπία», είναι μια κατάσταση κατά την οποία οι γνωστοί οίκοι αξιολόγησης κρίνουν ότι μια κυβέρνηση άσκησε κάποιας μορφής πίεση, ή εκβιασμό, προς κάποιες ομάδες «επιλεγμένων» ομολογιούχων, ώστε αυτοί να μην εξαργυρώσουν τα ομόλογά τους όταν λήξουν, αλλά να τα αντικαταστήσουν με άλλα- και αυτό να φαίνεται πως δήθεν έγινε σε εθελοντική βάση.

Αυτά τα νέα ομόλογα δεν θα είχαν τόσο ψηλά επιτόκια, όσο θα απαιτούσαν οι αγορές, προφανώς γιατί αυτά που θα απαιτούσαν οι αγορές θα ήταν εξαιρετικά υψηλά. Και θα ήταν εξαιρετικά υψηλά, γιατί τα οικονομικά και δημοσιονομικά χάλια του κράτους που εκδίδει αυτά τα ομόλογα, καθιστούν μια τέτοια τοποθέτηση εξαιρετικά ριψοκίνδυνη. Άρα λοιπόν έχουμε μια διαδικασία εκβιασμού των πιστωτών. Ούτε εθελοντική βάση, ούτε τίποτα. Το θέμα είναι μετά πως ο εκβιαζόμενος θα σου δανείσει πάλι!

Το πρόβλημα είναι πλέον τεράστιο κυρίως επειδή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δεν θα δεχόταν πλέον ως ενέχυρο για χρηματοδοτήσεις τα ομόλογα κράτους που βρίσκεται σε μια τέτοια κατάσταση επιλεκτικής χρεοκοπίας. Αυτό που λέγαμε παραπάνω.

Αν δεν γίνει αυτό, οι ελληνικές τράπεζες δε θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν από την ΕΚΤ και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, χωρίς καμία ρευστότητα, θα καταρρεύσει άμεσα.

Όσο για το μήνυμα Βενιζέλου προς τους πολίτες εκείνους, που έχουν μεταφέρει τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό, να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους, αν σε αυτές υπάρχουν κενά, απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ξεκαθαρίζοντας ότι τα στοιχεία είναι πια προσιτά και θα γίνουν έλεγχοι, μακάρι να ήταν έτσι, τουλάχιστον για τους παράνομους και τους φοροφυγάδες. Αλλά ούτε αυτό ισχύει...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Ο Πρόεδρος της Ρουμανίας για τους Αλβανούς: "Είναι σκουπίδια και κοπρίτες"



Σήμερα σύσσωμος ο Αλβανικός, έντυπος και ηλεκτρονικός, Τύπος αναφέρεται στην "συγκλονιστική" δήλωση που έκανε ο Πρόεδρος της Ρουμανίας Τραϊάν Μπασέσκου κατά τη διάρκεια μιας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στην Ρουμανία με θέμα τους Αλβανούς.

Σύμφωνα με τον Αλβανικό Τύπο λοιπόν, ο όποιος αναφέρεται σε Ιταλικό δημοσίευμα το όποιο λέει πως ο Μπασέσκου αποκάλεσε τους Αλβανούς σκουπίδια και.....
 κοπρίτες ενώ παράλληλα, φέρεται να δήλωσε ότι η Ρουμανία δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την ανεξαρτησία του Κοσόβου.

«Η Ρουμανία δεν θα αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο ως ανεξάρτητο κράτος γιατί δεν υπάρχει κάποια διμερής σύμβαση μεταξύ Πρίστινας και Βελιγραδίου. Η πράξη της υπογραφής της ανεξαρτησίας είναι παράνομη, ενώ όλοι οι Αλβανοί είναι σκουπίδια και κοπρίτες, όπως οι γύφτοι», αυτή φέρεται να ήταν η απάντηση του πρόεδρου της Ρουμανίας σε σχετική ερώτηση για το αν η Ρουμανία θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.

Σύμφωνα με το ιταλικό δημοσίευμα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ορισμένοι πολιτικοί εκπρόσωποι στη Ρουμανία αντέδρασαν έντονα μετά τις δηλώσεις Μπασέσκου.

Τώρα μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση του αλβανικού κράτους, σε αυτήν την πολύ "βαριά" για τους Αλβανούς προσβολή που έγινε δια στόματος του Προέδρου της Ρουμανίας, ο οποίος μάλιστα είχε επισκεφτεί πέρυσι την Αλβανία.

 
ΠΗΓΗ

Τζορτζ Σόρος: "Η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη"



Αναπόφευκτη θεωρεί και ο μεγαλοεπενδυτής, Τζορτζ Σόρος, την χρεοκοπία της Ελλάδας.

«Η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη, αλλά δεν χρειάζεται να γίνει ατάκτως. Και προκειμένου να σταματήσει η μετάδοση της κρίσης, η ευρωζώνη οφείλει να υπερασπιστεί το νόμισμα της. Με τη μεγαλύτερη.....
 χρήση των ευρωομολόγων και.... κάποιου είδους σχέδιο ευρωπαϊκής εξασφάλισης καταθέσεων», αναφέρει.Στην συνέχεια προτρέπει τους ηγέτες της ευρωζώνης να προχωρήσουν σε πολιτική ενοποίηση.

«Η Ε.Ε είναι το δημιούργημα μιας ομάδας πολιτικών με μακρόπνοες βλέψεις, που είχαν εμπνευστεί από το όραμα των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης... Αναγνώρισαν ότι το όραμα τους μπορεί να υλοποιηθεί σταδιακά μόνο, προχωρώντας βήμα - βήμα… Η ευρωπαϊκή ελίτ θα πρέπει να πάει το οικοδόμημα ένα βήμα παραπέρα. Όταν υπάρχει αδράνεια του status quo, θα πρέπει να αναζητηθεί μία ευρωπαϊκή λύση και όχι εθνικές λύσεις. Η φιλοευρωπαϊκή πλειοψηφία πρέπει να κινητοποιηθεί και να υπερισχύσει των αντιευρωπαϊστών είτε αυτοί βρίσκονται στη Φιλανδία είτε στη Γερμανία ή αλλού» γράφει.

Για επιλεκτική χρεοκοπία έκανε λόγο και ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γιαν Κεες ντε Γιάνκερ, ο οποίος διατηρεί αυστηρή στάση απέναντι στην χορήγηση νέου πακέτου στήριξης.

«Καταφέραμε να λύσουμε τον κόμπο, έναν πολύ δύσκολο κόμπο, μιας αντιφατικής δήλωσης όπου λέμε ότι θέλουμε σημαντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και από την άλλη ότι θέλουμε να αποφύγουμε την επιλεκτική χρεοκοπία», ενώ ερωτηθείς για το αν υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο είπε:«Δεν αποκλείεται πλέον.

Προφανώς η ΕΚΤ έχει δηλώσει σε ανακοίνωσή της ότι εμμένει στη θέση της, αλλά οι 17 υπουργοί δεν την απέκλεισαν πλέον, οπότε έχουμε περισσότερες επιλογές, ένα ευρύτερο πλαίσιο για να εργαστούμε».

 
ΠΗΓΗ

Μόσχα: "Δίναμε 25 δισ ευρώ και ο Γιώργος μιλούσε για οικολογία"!






Eπικίνδυνη τροπή για τα ελληνικά συμφέροντα αρχίζει και λαμβάνει η κρίση που υπάρχει στις ελληνορωσικές σχέσεις. Η ακύρωση της επίσκεψης του ΥΠΕΞ Σταύρου Λαμπρινίδη στην Μόσχα με αίτημα της ρωσικής πλευράς λόγω "μη ύπαρξης αντικειμένου στις ελληνορωσικές σχέσεις" (!) είναι απίστευτη. Θύμισε την αντίστοιχη ακύρωση της επίσκεψη Γκρομίκο, του τότε ΥΠΕΞ της ΕΣΣΔ, πριν τις εκλογές του 1989 στην Αθήνα, όταν η τότε κυβέρνηση Α.Παπανδρέου, έπνεε τα λοίσθια.
Αλλά υπήρξε και δεύτερο κτύπημα από την Μόσχα: Σε συνέντευξή του ο Ιβάν Σαββίδης, βουλευτής της Κρατικής Δούμας και πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας στην «Ελευθεροτυπία» είναι πραγματικός "καταπέλτης". Μιλάει για "χαμηλότοκο δάνειο 25 δισ. ευρώ που θα προσέφερε στον Γ.Παπανδρέου ο Β.Πούτιν, για να γλυτώσι η χώρα από το Μνημόνιο (να σημειώσουμε ότι ο Γ.Παπανδρέου στην σύκσεψη των πολιτικών αρχηγών είχε αρνηθεί ότι ο οποιοσδήποτε του είχε προτείνει οικονομική βοήθεια και για τον λόγο αυτό "Αναγκάστηκε να υπογράψει το Μνημόνιο"), αλλά αντί να τεθεί τέτοιο ζήτημα, ο Γ.Παπανδρέου του μιλούσε για ... οικολογία!
Στην συνέντευξή του ο ελληνικής καταγωγής Ρώσος βουλευτής, πειργράφει με λεπτομέρειες το φιάσκο της επίσκεψης Παπανδρέου στην Μόσχα τουν Φεβρουάριο του 2010, όταν ο Β.Πούτιν περίμενε με το πακέτο των δισεκατομμυρίων ευρώ τον Γ.Παπανδρέου και εισέπραξε μια ... εκκωφαντική αδιαφορία, αφού ο Έλληνας πρωθυπουργός για το μόνο που του μιλούσε, κατά βάση ήταν ... οικολογικά θέματα!
Σύμφωνα με τον Ιβάν Σαββίδη η Ρωσία ήταν έτοιμη από τις αρχές του 2010 κιόλας να παράσχει δάνειο με ευνοϊκούς όρους στην Ελλάδα, πλην όμως υπήρχε ο «αστάθμητος» παράγοντας Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος φρόντισε να «βραχυκυκλώσει» όλες τις διαδικασίες που μπορεί να οδηγούσαν στη λήψη του δανείου, στις δύσκολες εκείνες ώρες, που η Ελλάδα χρειαζόταν επειγόντως ρευστότητα.
«Ήρθε ο Παπανδρέου στη Ρωσία πέρυσι τον Φεβρουάριο, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί ήρθε. Ο ηγέτης της Ρωσίας ήταν έτοιμος να δώσει 25 δισ. ευρώ, δεν έχω λόγο να μην το πω δημοσίως, γιατί έχω ο ίδιος γνώση του ζητήματος. Και ήταν μάλιστα έτοιμος να τα δώσει ως πρώτη δόση βοήθειας στην Ελλάδα, όμως, δυστυχώς... Ήταν δάνειο με χαμηλό επιτόκιο, οι λεπτομέρειες δεν έχουν πια σημασία, αφού προφανώς οι Αμερικανοί, το ΔΝΤ και η Ε.Ε. είπαν όχι. Τότε γιατί ήρθε στη Μόσχα ο Παπανδρέου; Για να δει ο ελληνικός λαός ότι συναντιέται με τον Πούτιν;», δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης.

Έτσι τις δραματικές εκείνες ώρες όπου δηλώσεις περί «Τιτανικού» είχαν φροντίσει να τινάξουν στον αέρα την πιστοληπτική εγκυρότητα της Ελλάδας, και ο πρωθυπουργός της Ρωσίας ήταν έτοιμος να ακούσει τον Έλληνα ομόλογό του ο τελευταίος προτίμησε, σύμφωνα με τον Ι. Σαββίδη να του μιλήσει για τις οικολογικές του ανησυχίες!
 «Δεν είναι μυστικό ότι εγώ κανόνισα την κατ' ιδίαν συνάντηση, ζητήθηκε η βοήθειά μου από την ελληνική πλευρά. Το πρωί συναντήθηκα με τον Παπανδρέου στην Κρατική Δούμα, μείναμε οι δυο μας με τον μεταφραστή και του είπα ότι δεν χρειάζεται να προβληματίζεται για τίποτε, ότι ο Πούτιν έχει καλή και θετική διάθεση, γι' αυτό και θα προτείνει να μείνουν μόνοι τους κι εφόσον δώσει κι αυτός τη συγκατάθεσή του, μπορεί να του θέσει οποιοδήποτε ζήτημα θεωρεί χρήσιμο. Ηταν έτοιμος να ακούσει τα πάντα» υποστήριξε ο κ. Σαββίδης, υπογραμμίζοντας ότι η συνομιλία κράτησε τελικά μόλις 20 λεπτά και λίγο αργότερα ενημερώθηκε από το Κρεμλίνο «ότι κατά τη διάρκειά της ο Παπανδρέου ουσιαστικά δεν έκανε απολύτως καμία ερώτηση, ούτε έθεσε θέμα ανάπτυξης οικονομικών ή στρατηγικών σχέσεων, αλλά μιλούσε για τα ... οικολογικά προβλήματα της Ελλάδας»!
Σύμφωνα με τον ηγέτη των ομογενών της Ρωσίας, ο Β. Πούτιν είχε νωρίτερα σε ένδειξη καλής θέλησης ορίσει ως υπεύθυνο για την υλοποίηση των διμερών συμφωνιών τον Ιγκορ Σέτσιν, «έναν από τους ισχυρότερους αντιπροέδρους της ρωσικής κυβέρνησης, ο οποίος επιβλέπει ολόκληρο το ενεργειακό σύμπλεγμα και τη βαριά βιομηχανία μηχανοκατασκευών».
Αυτό σήμαινε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για άμεση συμφωνία και επιτάχυνση των διαδικασιών, όμως η Ελλάδα δεν έδειξε καμία διάθεση και «το ίδιο βράδυ πήγα στο προεδρικό ξενοδοχείο "Πρέζιντεντ" όπου έμενε ο Παπανδρέου, και τον ρώτησα: Πείτε μου σας παρακαλώ, γιατί ήρθατε και γιατί χρειαζόταν η κατ' ιδίαν συνάντηση, γιατί μου ζητήσατε βοήθεια, για να με δυσφημήσετε;».
Κατά τις εκτιμήσεις του ομογενή πολιτικού, «η αντίδραση που ακολούθησε είναι πλέον προς την αντίθετη κατεύθυνση» και έτσι μπορεί να εξηγηθεί και η πρόσφατη αναβολή της προγραμματισμένης για τις 5 Ιουλίου επίσκεψης Λαμπρινίδη στη Μόσχα, έπειτα από ρωσική πρωτοβουλία και με διατύπωση πρωτοφανών αιχμών για έλλειψη περιεχομένου στις διμερείς επαφές.
Σύμφωνα με τον Ι. Σαββίδη, το Κρεμλίνο ζήτησε να εξηγηθεί στον πρωθυπουργό ότι θα μπορούσε να ζητήσει οποιαδήποτε διευκόλυνση ήθελε, έστω και τηλεφωνικά, από τον Β. Πούτιν, γι' αυτό και αργότερα προτάθηκε να χορηγηθεί δάνειο, «που θα πληρωθεί εν μέρει με κρατικές δεσμεύσεις και εν μέρει με αγροτικά προϊόντα», έτσι ώστε να υλοποιηθεί το συμβόλαιο αγοράς τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού από τη Ρωσία, όμως και η πρόταση αυτή απορρίφθηκε". 
Πρόκειται για την διακρατική συμφωνία προμήθειας των BMP-3HEL. Βέβαια το παράδοξο θα ήταν να την προχωρήσει η κυβέρνηση Παπανδρέου. Εδώ αρνήθηκε να συζητήσει για χαμηλότοκο δάνειο 25 δισ. ευρώ θα συζητούσε να δώσει 1,2 δισ. ευρώ, έστω και αν υπήρχε κρατική δέσμευση; 
Οι ελληνικές επιλογές οδηγούν, κατά τον Ι. Σαββίδη, στη σταδιακή μεγιστοποίηση των ρωσοτουρκικών σχέσεων, καθώς «στο φόντο μιας Ελλάδας που αδυνατίζει και όλο και περισσότερο αποστρέφει το πρόσωπό της από τη Ρωσία, όλο και ενεργότερα η τουρκική οικονομία συνεταιρίζεται με τη ρωσική και η Τουρκία ισχυροποιείται», εξέλιξη, που «θα είναι το χειρότερο έγκλημα για πολλές χιλιετίες. Και τότε δεν θα μπορούμε πλέον τίποτε να διορθώσουμε».




Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η ανεξέλεγκτη πορνεία από αλλοδαπές φουντώνει το AIDS στην Ελλάδα..


Οι αλλοδαπές ιερόδουλες που συνωστίζονται στο κέντρο της Αθήνας πάσχουν από πλήθος σοβαρών νοσημάτων, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ
ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ
Φορείς οι αλλοδαπές ιερόδουλες, που μόλις σουρουπώσει βγαίνουν κατά εκατοντάδες στην Ομόνοια και σε άλλες δέκα περιοχές της Αττικής..

Σήμα κινδύνου για τη δραματική αύξηση κρουσμάτων AIDS και άλλων σοβαρών μεταδιδόμενων νοσημάτων όπως η φυματίωση επιθετικής μορφής και οι ηπατίτιδες C και B, που προκαλούνται από τη σημαντική αύξηση της πορνείας από αλλοδαπές ιερόδουλες στην Ομόνοια και σε άλλα δέκα σημεία της Αττικής, έστειλε χθες από τη Βουλή ο υφυπουργός Υγείας Μ. Τιμοσίδης.

Κατά τη διάρκεια χθεσινής ενημέρωσης της αρμόδιας διακομματικής επιτροπής για τη μελέτη και αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος, ο υφυπουργός επικαλέστηκε στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και τα λεγόμενα "Προγράμματα δρόμου" (Street work), των οποίων οι άνθρωποι προσεγγίζουν τους παράνομους μετανάστες, κερδίζουν την εμπιστοσύνη τους, ενημερώνονται για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν και καταγράφουν τα συνηθέστερα από αυτά.

"Ναρκομανείς, αλλά κυρίως ιερόδουλες σε μικρές ηλικίες βγαίνουν κατά εκατοντάδες στην περιοχή της Ομόνοιας μόλις αρχίζει να σουρουπώνει και το πρόβλημα αυτό αποτελεί για εμάς κεντρικό ζήτημα" τόνισε ο κ. Τιμοσίδης, ενώ επεσήμανε ότι "το θέμα δεν είναι να διώξουμε από εκεί τους μετανάστες και να τους πάμε παραδίπλα, αλλά να βρούμε λύσεις που όμως δεν δίνονται από τη μία ημέρα στην άλλη". Ο υφυπουργός ανέφερε ότι "με τις κινητές μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ έχουμε βρει ότι υπάρχει αύξηση του AIDS και της ηπατίτιδας C και Β.

Διαπιστώσαμε κρούσματα φυματίωσης το τελευταίο διάστημα επιθετικής μορφής και οργανωμένα σχεδιάζουμε την αντιμετώπιση του προβλήματος".

Συνεργασία
Ο πρόεδρος της επιτροπής Μ. Στρατάκης ζήτησε να ενταθεί η συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων, καθώς όπως παρατήρησε "η περιοχή που βρίσκεται από την Ομόνοια έως την Πλατεία Βάθη έχει μετατραπεί σε στέκι ναρκωτικών και trafficking".

Αμεσα μέτρα για την προστασία του πληθυσμού της πρωτεύουσας από τα μεταδιδόμενα νοσήματα, ιδίως στις καλούμενες υποβαθμισμένες περιοχές όπως είναι ο Αγιος Παντελεήμονας και η Πλατεία Αττικής, ζήτησε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αδ. Γεωργιάδης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ
Εθνος

Αγωγή κατά του ΑΝΤ1 από την Κύπρο




Έτσι όπως πληροφορούμαστε, η "Κίνηση για την ελευθερία και δικαιοσύνη στην Κύπρο", μέσω του Νομικού Οίκου «Λουκής Λουκαίδης & ΣΙΑ» ξεκίνησε νομική διαδικασία κατά του καναλιού...
Ο Λουκής Λουκαίδης, που προίσταται του οίκου έχει διατελέσει μάλιστα δικαστής του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και πρέπει να ξέρει τι λέει όταν κατηγορεί τον ΑΝΤ1 για:

1) Συνομωσία για πρόκληση βλάβης στους εκτοπισμένους Ελληνοκυπρίους και άλλα θύματα της τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής του βορείου μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

2) Παράνομη, ζημιογόνα και αρνητική επέμβαση στο δικαίωμα της προσωπικότητας των εκτοπισμένων Ελληνοκυπρίων και άλλων θυμάτων της τουρκικής εισβολής και συγκεκριμένα στο συναισθηματικό τους κόσμο, κατά παράβαση του σχετικού ατομικού δικαιώματος που κατοχυρώνεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα. 

3) Για ηθελημένη παρενόχληση των εκτοπισμένων Ελληνοκυπρίων και άλλων θυμάτων της τουρκικής εισβολής.


Ο ίδιος ο κ. Λουκαϊδης, σε σχετική του επιστολή τονίζει ότι : "Όπως γνωρίζετε το κανάλι σας επί σειρά εβδομάδων προβάλλει την τηλεοπτική σειρά "ΕΖΕΛ" η οποία είναι προϊόν δικής σας παραγωγής και η οποία επιδεικνύει προκλητικά περιουσίες στο πιο πάνω κατεχόμενο μέρος της Κύπρου, οι οποίες ανήκουν σε Ελληνοκύπριους εκτοπισμένους και αποτελούν αντικείμενο συνεχιζόμενου σφετερισμού και παράνομης εκμετάλλευσης από τον τουρκικό στρατό και άλλους παράνομους Τούρκους κατοίκους στο εν λόγω τμήμα της Κύπρου."

Ποια είναι η μέχρις στιγμής απάντηση του ΑΝΤ1; 
Πέραν από το "κάντε ότι νομίζετε" του κ. Χαράμη στους νέους του Δράσις, έγινε και η παρακάτω δήλωση: "«Γνωρίζουμε και θέλω να σας τονίσω ότι ο Ant1 στον υποτιτλισμό των επεισοδίων του Ezel έκανε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε από την πλευρά του να ελαχιστοποιήσει όσο μπορεί το θέμα». Τώρα τι σχέση έχει ο υποτιτλισμός με την όλη υπόθεση, εμείς δεν μπορούμε να το καταλάβουμε...




 


www.elkosmos.gr

Τι έκρυβαν τα 3 κοντέινερς; Μετάφραση από τα Wikileaks!


Σας στέλνω το κείμενο όπως το διαμόρφωσε και μετάφρασε από τα wikileaks ο ίδιος ο φίλος μου ο Casius ο οποίος είναι βαθύς γνώστης αυτών των θεμάτων και πολύ-πολύ έξυπνος και ψύχραιμος άνθρωπος:

C O N F I D E N T I A L NICOSIA 000125
SIPDIS
DEPARTMENT FOR EUR, NEA, INL, L, P, ISN

E.O. 12958: DECL: 02/14/2019
TAGS: PARM MNUC PREL SY IR CY
SUBJECT: MONCHEGORSK: CARGO OFFLOADED


REF: A. IIR 6 823 0067 09
¶B. USUN-DOS EMAIL OF 2/13/09
¶C. NICOSIA 104 AND OTHERS

Classified By: DCM Jonathan Cohen, Reasons 1.4 (b), (d)


¶1. (C) Embassy officials at the Port of Limassol confirmedon February 13 the 0700 hrs local quayside arrival of the M/V
Monchegorsk. Unloading of the vessel commenced at 0800 and
ended at 1030; Emboffs counted 98 containers off-loaded.
Port authority contacts report that many of them will remain
at quayside for an indeterminate time, as limited truck
availability will make cargo transfer to the naval facility
at Mari a lengthy and complex undertaking (Ref A).


Αξιωματούχοι της Αμερικανικής πρεσβείας επιβεβαιώνουν πως στις 13/02 και 07:00 τοπική ώρα την άφιξη του πλοίου M.V Monchegosk
Η εκφόρτωση ξεκίνησε στις
08:00 και έληξε στις 10:30;
Το φορτίο καταμετρήθηκε σε 98 containers.
Οι αρχές του λιμανιού αναφέρουν οτι πολλά απο αυτά θα παραμείνουν στην αποβάθρα για απρόσδιόριστο χρόνο μέχρι να υπάρξουν διαθέσιμα μεταφορικά μέσα για να μεταφερθούν στις ναυτικές εγκαταστάσεις στο ΜΑΡΙ


¶2. (C) A mid-level Foreign Ministry contact told PolChief onFebruary 13 that the government was pleased with recent
developments on the Monchegorsk matter, as were “all major
players.” Pressed to confirm that that list included Syria
and Iran, the Cypriot diplomat nodded affirmatively and
added, “it seems so.”

Ενας κατώτερος υπάλληλος του υπουργείου εξωτερικών εκφράζει στην Κυπριακή κυβέρνηση της ικανοποίηση για τις εξελίξεις σχετικά με το πλοιό.Επιβεβαιώνει την εμπλοκή της Συρίας και του Ιράν κάτι που κάνει και ο Κύπριος διπλωμάτης λέγοντας πως όπως φαίνεται όντως εμπλέκονται


¶3. (C) Late in the evening on February 12, after news
reports had revealed the ship would pull into port the
following day, the Ambassador telephoned Palace Diplomatic
Coordinator Leonidas Pantelides. Pantelides confirmed the
media accounts, adding that there were three containers whose
contents the maritime inspectors had been unable to discern
(note: this jibes with the most recent RoC letter to the
Sanctions Committee, dated
February 12(Ref B)). Pantelides
declined the Ambassador’s offer of USG technical assistance
in determining the containers’ contents.


Αργά το απόγευμα της 12/02 όταν τα νέα έδειχναν πως το πλοίο θα ελιμενιζόταν την επόμενη ημέρα ο πρέσβης κάλεσε τον κο Παντελίδη. Ο τελευταίος επιβεβαίωσε τις φήμες πως υπάρχουν 3 containers για τα οποία οι ναυτικοί επιθεωρητές δεν μπόρεσαν να διακρίνουν/αποσαφηνίσουν το περιεχόμενο τους. Ο κος Παντελίδης απέρριψε την πρόσφορά του Πρέσβη για τεχνική βοήθεια της Αμερικανικής Κυβέρνησης(USG) ώστε να αποσαφηνιστεί το περιεχόμενο των containers

Και βέβαια εκτός των άλλων εγκληματικών αμελειών που οδήγησαν στην τραγωδία θα ήταν καλό η Κυπριακή κυβέρνηση να μας αποσαφηνίσει τι ακριβώς περιείχαν τα 3 εμπορευματοκιβώτια.
Γιατί η επιμονή των Αμερικανών να τα ελέγξουν?
Ήξεραν κάτι για το περιεχόμενο και έστειλαν πλοίο να το παρακολουθούν? Τι μπορεί να σημαίνει για την υγεία των κατοίκων της περιοχής?
Αναπάντητα ερωτήματα…..με 12 νεκρούς!!!

 

Casius - olympia

Για “μερική αδυναμία πληρωμών” μιλάει ο Παπανδρέου !!!


“Κύριοι, δυστυχώς επτωχεύσαμεν”
Πρώτος ο Βενιζέλος μίλησε για χρεοκοπία, μπορεί να είπαμε ότι δεν ξέρει από οικονομικά, λέει ότι θέλει. Άλλωστε και η απάντησή του στην ομιλία του Αντ. Σαμαρά δείχνει ότι ο τσάρος είναι ή άσχετος ή προβοκάτορας.
Ήρθε ο Π. Τόμσεν και μίλησε για πρώτη φορά για χρεοκοπία της Ελλάδας και είπαμε ότι παίζει το δικό του παιχνίδι, αυτό που έστησαν από πέρυσι.
Ήρθε η έκθεση της ΕΕ να μιλήσει για προβλήματα και δυσλειτουργίες στο ελληνικό θέμα και επιβεβαιωθήκαμε ότι υπάρχει σχέδιο για επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδας.
Όταν όμως έρχεται ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου και παραδέχεται ότι η Ελλάδα είναι ένα βήμα προτού κηρύξει στάση πληρωμών για κάποιο χρονικό διάστημα, τότε είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι το κόλπο έπιασε και η χρεοκοπία της χώρας είναι επίσημη.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Έλληνας πρωθυπουργός στην εφημερίδα Financial Times Deutschland λέει επί λέξει και χωρίς να τον πιέσει κανείς:  «Θα πρέπει να εξεταστεί επακριβώς το ζήτημα μιας μερικής αδυναμίας πληρωμών. Θεωρητικά, μπορεί να διαρκέσει δύο εβδομάδες ή μπορεί να κρατήσει πολύ περισσότερο προκαλώντας πολύ μεγαλύτερη ζημία»
Χρεοκοπήσαμε κύριοι και δεν το καταλάβαμε. Τόσες εβδομάδες πριν ακούγαμε τον κ. Παπανδρέου και τους υπουργούς του να λένε ότι πάμε καλά, ότι το νέο δάνειο είναι εξασφαλισμένο και η Ελλάδα θα ανακάμψει, ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης θα είναι θετικοί κι ότι η οικονομία είναι σε καλό δρόμο, γι΄αυτό πήραμε και την 5η δόση του πρώτου δανείου.
Τώρα ο ίδιος ο πρωθυπουργός μας λέει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο: Κύριοι, δυστυχώς επτωχεύσαμεν. Σαν άλλος Χαρίλαος Τρικούπης ομολογεί την αποτυχία της πολιτικής του και πόσο επικίνδυνος είναι για τον τόπο. «Σώσαμε την Ελλάδα» δεν φώναζε στη Βουλή κατά τη διάρκεια ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου;
Ορίστε τα αποτελέσματα. Η επιλεκτική χρεοκοπία είναι γεγονός. Το μόνο που μένει είναι οι τεχνικές λεπτομέρειες.

πηγη

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Π. Οικονόμου: “Δεν θα πιάσουμε 50 δις από αποκρατικοποιήσεις”! – “Αυτοί που έχουν λεφτά προτιμούν να επενδύουν σε αέρα, σε spreads και CDS”


Κάτι θέλει να μας πει ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου και προσπαθούμε να τον πιάσουμε. Απαντώντας στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων των βουλευτών του ΚΚΕ Γιάννη Ζιώγα και Θανάση Παφίλη σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις του Οργασμού Λιμένα Θεσσαλονίκης και της ΛΑΡΚΟ, είπε εμμέσως πλην σαφώς ότι το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων παραείναι φιλόδοξο!

Αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι ο άνθρωπος που μέχρι πρότινος είχε στην ιστοσελίδα του άρθρα και δηλώσεις κατά του Μνημονίου, σβήνοντάς τα από την ώρα που ανέλαβε καθήκοντα στο ΥΠΟΙΚ, συντάσσεται με τη γραμμή Βενιζέλου, που εδώ και μέρες έχει πει ότι το πρόγραμμα είναι αρκετά φιλόδοξο.
Να θυμίσουμε ότι εδώ και μήνες οι Financial Times λένε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να πιάσει παραπάνω από 16 δις από το ξεπούλημα της χώρας!
«Στο τέλος θα πωληθούν πολύ λιγότερα και θα το δείτε» δήλωσε ο κ. Οικονόμου, κάνοντας λόγο για μειωμένο ενδιαφέρον σε τέτοιου είδους επενδύσεις.
Παράλληλα, μας έκανε εντύπωση και η δήλωση σχετικά με τη σπέκουλα ορισμένων ιδιωτών: «Κανείς δεν διακινδυνεύει τα λεφτά του εκεί που υπάρχει ο παράγοντας εργασία, αφού αυτοί που έχουν λεφτά προτιμούν να επενδύουν σε αέρα, σε spreads και CDS».
Φυσικά, ακολουθώντας πλήρως την γραμμή Παπανδρέου επανέφερε ως δικαιολογία και μέτρο πίεσης το θέμα της στάσης πληρωμών.
«Αν δεν πουλήσουμε θα χρειαστεί να πάρουμε πρόσθετα μέτρα. Θα πάμε σε στάση πληρωμών. Από μένα μη ζητάτε να συμπράξω σε στάση πληρωμών. Πονάω με πολλά από αυτά που βλέπω και αποφασίζονται, αλλά θα πονούσα περισσότερο αν πηγαίναμε σε στάση πληρωμών».
Εμείς φυσικά, δεν μπορούμε να καταλάβουμε με ποιά λεφτά πληρώνονται κάθε μήνα μισθοί και συντάξεις. Όπως μας έχουν ενημερώσει οι ίδιοι κατά τη δανειακή σύμβαση, το πακέτο των 110 δις που λαμβάνουμε τμηματικά κάθε τρεις μήνες, έχει ως μόνο στόχο την εξυπηρέτηση των τοκοχρεολυσίων και των ομολόγων που λήγουν. Άλλαξε κάτι και δεν το γνωρίζουμε;

olympia

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...