Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Εβραϊκό δικαστήριο καταδίκασε σκύλο σε θάνατο δια λιθοβολισμού!



Ενα ραββινικό δικαστήριο στην Ιερουσαλήμ καταδίκασε σε θάνατο δια λιθοβολισμού ένα σκύλο που είναι ύποπτος οτι είναι μετενσάρκωση ενός κοσμικού δικηγόρου που επιτέθηκε στους δικαστές του δικαστηρίου πριν απο 20 χρόνια ανέφερε η ιστοσελίδα Ynet την Παρασκευή.


Σύμφωνα με το Ynet, ο μεγάλος σκύλος το έκανε στο Δικαστήριο Νομισματικών Υποθέσεων στην υπερ-Ορθόδοξη εβραϊκή γειτονιά του Mea Shearim στην Ιερουσαλήμ, τρομοκρατώντας δικαστές και ενάγοντες.

Παρά τις προσπάθειες να οδηγήσουν το σκύλο εκτός του δικαστηρίου, το κυνηγόσκυλο αρνήθηκε να εγκαταλείψει το μέρος.

Ένας απο τους καθήμενους δικαστές υπενθύμισε μια κατάρα που το δικαστήριο είχε περάσει όταν ένας κοσμικός δικηγόρος είχε επιτεθεί στους δικαστές πριν απο δυο δεκαετίες.

Η προτιμώμενη θεία τιμωρία τους ήταν το πνεύμα του δικηγόρου να περάσει σε ένα σκύλο, ένα ζώο που θεωρείται ακάθαρτο απο τον παραδοσιακό Ιουδαϊσμό.

Ξεκάθαρα προσβεβλημένος, ένα απο τους δικαστές καταδίκασε το ζώο σε θάνατο δια λιθοβολισμού απο τα παιδιά της γειτονιάς.

Παρ’όλα αυτά ο σκύλος κατάφερε να διαφύγει.
«Αφήστε τα ζώα να ζήσουν», μια φιλοζωϊκή οργάνωση συμπλήρωσε μια καταγγελία με την αστυνομία εναντίον της κεφαλής του δικαστηρίου, που είναι ο ραββίνος Avraham Dov Levin, που αρνήθηκε οτι οι δικαστές έδωσαν διαταγή να θανατωθεί το σκυλί δια λιθοβολισμού.

Παρ’ όλα αυτά ένας απο τους διεθύνοντες το δικαστήριο επιβεβαίωσε την καταδίκη σε θάνατο δια λιθοβολισμού του σκύλου στην καθημερινή εφημερίδα του Ισραήλ την Yediot Aharonot.

«Διατάχθηκλε η καταδίκη...ως ένας καταλληλος τρόπος να «παρθεί πίσω» το πνεύμα που μπήκε στο φτωχό σκυλί,» ανέφερε η εφημερίδα οτι δήλωσε ο διευθυντής.

Αρκετές σχολές σκέψης μέσα στον Ιουδαϊσμό πιστεύουν στην μετενσάρκωση των ψυχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...