Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Τα πρώτα ψέματα Παπαδήμου..


Είπε πολλά ψέματα μεταξύ των οποίων τα εξής :
Είπε πως αν γυρίσουμε στην εθνικό χρέος , το χρέος είναι σε ευρώ και θα αυξηθεί ΨΕΜΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ …
Το χρέος σήμερα είναι σε...



ευρώ επειδή και το νόμισμά μας είναι σε ευρώ . Αν λοιπόν γυρίσουμε σήμερα στην δραχμή με ισοτιμία 1 ευρώ προς 100 δρχ πχ , το χρέος επειδή είναι σε εθνικό δίκαιο θα μετατραπεί και αυτό σε εθνικό νόμισμα και άρα το μέγεθος θα παραμείνει ίδιο για εμάς ακόμα και σε μετέπειτα μείωση του νομίσματος , αφού θα έχει μετατραπεί και το χρέος σε δραχμές ..


Αν όμως υπογράψουν την δανειακή σύμβαση τότε πράγματι θα μετατραπεί το χρέος σε ευρώ ΜΟΝΙΜΑ ακόμα και αν εμείς γυρίσουμε σε δραχμές , με αποτέλεσμα η όποια μετέπειτα υποτίμηση της δραχμής να γιγαντώνει το χρέος και να γίνετε ακόμα πιο δυσβάστακτο …


Αυτό θέλουν να πετύχουν και νομίζουν πως απευθύνονται σε κουτούς … Θα υπογράψουν δηλαδή την σύμβαση , θα μετατρέψουν το χρέος σε ευρώ μόνιμα και σε Αγγλικό δίκαιο και μετά θα σε πάνε στην δραχμή και όχι μόνο θα σε πάνε στην δραχμή , αλλά θα σου λένε μετά και “να είδες που εμείς στα λέγαμε” ….


ΨΕΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ : είπε πως αν γυρίσουμε στην δραχμή θα έρθουν αυτοί που έχουν σκληρό νόμισμα και θα αγοράσουν τσάμπα τις αξίες μας ..


Μα και τώρα τσάμπα τις αγοράζουν , αφού αν βρει κάποιος να πουλήσει πουλά όσο , όσο για να ζήσει , ο δε άλλος που δεν πουλά πληρώνει υπέρογκα ποσά για τα φτωχοκαλύβιά του σε χαράτσια προκειμένου να συνεχίσει να τα έχει , αλλά ακόμα και αν η αξία πέσει , ο άλλος γιατί να πουλήσει και στο κάτω , κάτω της γραφής γιατί αυτό δεν έγινε πριν το 2002 ..?? Γιατί μην μου πείτε πως η Ελλάδα γεννήθηκε το 2002 ..??


ΨΕΜΑ ΤΡΙΤΟ : είπε πως αν γυρίσουμε στην δραχμή θα υποστούν μεγάλες στερήσεις τα φτωχότερα στρώματα και οι μισθοί … Πότε λογίζεσαι καλά αμειβόμενος ..?? Αν σου δώσω ένα μισθό 10.000 ευρώ και σου κρατήσω 9.800 για φόρους ή τον μισθό των 10.000 ευρώ στον κάνω 500 ευρώ νομισματικά μεταφραζόμενο και δεν σου κρατώ φόρους ..??


Στην πρώτη περίπτωση σου μένουν 200 ευρώ για να ζήσεις και στην δεύτερη σου μένουν 500 .. Οπότε εσύ τι του δείχνεις του άλλου , ότι ο μισθός του μειώθηκε κατά 9.500 ευρώ ή ότι κέρδισε 300 ευρώ συνολικά ..???? Όποιος δεν το κατάλαβε να πάει στον ηλεκτρολόγο Παπαδήμο να του το εξηγήσει …


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ , έχουν αποφασίσει να σε πάνε στην δραχμή , σε μια κατοχική δραχμή φυσικά και το μόνο που τους νοιάζει είναι να προλάβουν να μετατρέψουν το χρέος σε Αγγλικό δίκαιο , φοβούμενοι ότι αν δεν προλάβουν θα χάσουν λεφτά από την αλλαγή του νομίσματος και της ενδεχόμενης υποτίμησης που θα υποτιμήσει μαζί και το εξωτερικό χρέος και για αυτό δημιουργούν από τα τώρα τις λεκτικές επιχειρηματολογίες τους ….


Μα αν ήθελαν οι πλούσιοι να πάμε στην δραχμή Ηλεκτρολόγε μου για να αγοράσουν την Ελλάδα τσάμπα , θα το συζητούσαν νομίζετε έτσι ή θα μας πηγαιναν έτσι ακριβώς όπως μας έφεραν και εσένα για να μας χρεοκοπήσεις με τους όρους τους δικούς τους ..??


Φυσικά και δεν το νομίζεις αυτό , απλά το πετάς εκεί μπας και το νομίσει κανένας άλλος ηλίθιος μιας και σου είπαν ότι εδώ το Ελλαδιστάν έχει πολλούς τέτοιους …


Έχει φυσικά μια βάση να το νομίζεις αυτό , αφού αντί να είσαι υπόδικος για το έγκλημα του χρηματιστηρίου , είσαι πρωθυπουργός και σπας πλάκα με τους βλάκες γύρω σου ..
αναγνώστης



πηγη

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ: ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ!


Συγκλονιστικές αποκαλύψεις στα «Επίκαιρα»
Θυμάστε τι γράφαμε από τον Απρίλη του 2010 ότι έχουν σκοπό να μας οδηγήσουν σε ένα νέο 1897; Καλό θα είναι να διαβάσουν το τεύχος οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Προσέξτε καλά, εάν ισχύει η αποκάλυψη, θα είστε σε πολύ δύσκολη θέση όταν η δημοκρατία επανέλθει. Τα «Επίκαιρα» που κυκλοφορούν την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011αποκαλύπτουν με άκρως απόρρητο έγγραφο…σε άρθρο των Σπύρου Τρίψα και Γιώργου Διονυσόπουλου , το σχέδιο των κκ. Παπανδρέου και Μπεγλίτη για την αποδόμηση των Ενόπλων Δυνάμεων.


Στο χείλος της καταστροφής κατάφερε, μέσα σε δεκαπέντε μόλις ημέρες, να σύρει τις Ένοπλες Δυνάμεις ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Μπεγλίτης, προωθώντας με πραξικοπηματικό τρόπο και κόντρα στα Γενικά Επιτελεία την κατάργηση ολόκληρων στρατιωτικών σχηματισμών και την απόσυρση κύριων μονάδων μάχης από την ενεργό υπηρεσία, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας.

Ποτέ –κατά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες τουλάχιστον– οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας δεν έφτασαν τόσο κοντά στη διάλυσή τους όσο το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τις 17 έως τις 31 Οκτωβρίου, όταν και η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ επιχείρησε να επιβάλει στο Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) μια νέα Δομή Δυνάμεων στο στράτευμα, το εισηγητικό σημείωμα της οποίας φέρνουν σήμερα στο φως της δημοσιότητας τα «Επίκαιρα».

Επρόκειτο για μία εισήγηση που προκάλεσε έντονη ανησυχία και αναταραχή στο σύνολο σχεδόν της στρατιωτικής ηγεσίας, η οποία διέκρινε πίσω από τις αλλαγές που προωθούσε τον τεράστιο κίνδυνο πλήρους αποδιοργάνωσης και αποσυντονισμού του στρατεύματος, σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα εξαιτίας τόσο της οικονομικής κρίσης όσο και της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο και την Κύπρο.


olympia

Ποιά είναι η Τριμερής Επιτροπή; Και φυσικά δεν λείπει το αστέρι του Δαυίδ από το έμβλημα τους!


(Φώτο)Η Μεγάλη Σφραγίδα της Τριμερούς Επιτροπής. Μπορείτε να δείτε το γράψιμο στην κορυφή “Ordo Seclorum Noster” (η σειρά μας στο πέρασμα των αιώνων), που μοιάζει πολύ με το “Novus Ordo Seclorum» βρέθηκαν σε δολάρια ΗΠΑ. Εκτός από αυτή την “σύμπτωση” μπορούμε να δούμε πολλά άλλα σύμβολα απόκρυφη ήδη περιγραφεί σε άλλες θέσεις, όπως τα αστέρια του ΔΑΥΙΔ στο βάθος, μαζί με εκείνη που κατέχει ο δράκος.

1) Τριμερής επίσημη ιστοσελίδα της Επιτροπής ( link )

2) Ορισμός της Wikipedia ( link )

Η Τριμερής Επιτροπή είναι ένας ιδιωτικός οργανισμός, που ιδρύθηκε για την προώθηση στενότερης συνεργασίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, την Ευρώπη και την Ιαπωνία.

Ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 1973 με πρωτοβουλία του Ντέιβιντ Ροκφέλερ, ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν πρόεδρος του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων …

Η John Birch Society πιστεύει ότι ο σκοπός της Τριμερούς Επιτροπής είναι να καθιερώσει μια παγκόσμια κυβέρνηση.

Πριν από την ανάλυση αυτής της οργάνωσης, ας ρίξουμε μια ματιά στην εντυπωσιακή αποδοχή από τον ιδρυτή της, τον David Rockefeller, στα απομνημονεύματά του:

Ορισμένοι μάλιστα πιστεύουν ότι είμαστε μέρος ενός μυστικού κλίκας εργασίας εις βάρος των συμφερόντων των Ηνωμένων Πολιτειών, που δείχνουν προς εμένα και την οικογένειά μου ως «διεθνιστές» και κατηγορώντας μας για συνωμοσία με άλλους σε όλο τον κόσμο για να οικοδομήσουμε μια πιο ολοκληρωμένη παγκόσμια πολιτική και οικονομική δομή – έναν κόσμο, αν θέλετε. Αν αυτή είναι το τίμημα , στέκομαι ένοχοι, και είμαι περήφανος. ( 1 , 2 )


Ορισμένες πληροφορίες που περιλαμβάνονται στις
Συχνές Ερωτήσεις σελίδα ufficale της Τριμερούς Επιτροπής έρχονται σε σύγκρουση με τα προαναφερθέντα το γεγονός δηλώνοντας ότι δεν θέλουν να συστήσουν μια παγκόσμια κυβέρνηση. Αυτό είναι ένα τέχνασμα δεν είναι να δημιουργήσει μια αίσθηση, μάλιστα, παραδέχθηκε στην ίδια σελίδα για να εργαστούν για μια «παγκόσμιο πλαίσιο». Νομίζω ότι αυτή είναι παραπλανητική. Αν είναι αλήθεια ότι δεν είναι ενήμεροι για τις προτάσεις να δημιουργηθεί μια παγκόσμια κυβέρνηση, διαλύοντας την κυριαρχία των επιμέρους κρατών, στην πραγματικότητα κάνουν (και ομολογώ), φιλοδοξώντας σε μια διαδικασία ενοποίησης των κυβερνήσεων του κόσμου και όλων των τομέων της.

Η δοκιμή επιβεβαιώνει ότι τα πάντα είναι σε μια ομιλία του Gordon Smith κατά τη συνεδρίαση της Τριμερούς Επιτροπής, το 2001, ανέφερε η ιστοσελίδα σε αυτή τη σελίδα ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ & ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ . Smith υποστηρίζει επίσης την ιδέα ότι τεχνικά δεν επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα παγκόσμια κυβέρνηση, αλλά μια νέα τάξη πραγμάτων:

Το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό. Υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερη συμμετοχή όλων, τη μεγαλύτερη συμμετοχή στα οφέλη της παγκοσμιοποίησης, καθώς και καλύτερη διακυβέρνηση, το οποίο οι οικονομολόγοι αποκαλούν δημόσια αγαθά (αέρας, νερό, γη κλπ. ..) και το «κακά», που άπτονται περισσότερων του ενός αριθμό των ιδρυμάτων ….

Σε μια σχετική σημείωση, ενοχλητικό, πολλά μέλη από τα γραφεία της Τριμερούς Επιτροπής κατέχουν ισχυρές θέσεις στην αμερικανική πολιτική, τα μέσα ενημέρωσης, την εκπαίδευση και την οικονομία. Δείτε: LIST .

Τα μέλη του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων και της Τριμερούς Επιτροπής κυριαρχούν καίριες θέσεις στην αμερικανική κυβέρνηση, το στρατό, τη βιομηχανία, τα μέσα ενημέρωσης, τους θεσμούς, και στην εκπαίδευση. Ακολουθεί μια μερική λίστα των ΚΠΑ μελών που ασκούν καθήκοντα και τις θέσεις της επιρροής που έχει στη διάθεσή τους σε società.Ci είναι μόνο 325 μέλη της Τριμερούς Επιτροπής.

Πηγη: http://neovitruvian.wordpress.com

Τα προβατα των 500 ευρω

Mας εχουν πρηξει οι δηθεν ειδικοι οτι με το να γυρισουμε στην δραχμη θαναι χειροτερα απο τωρα .ωραια ρε προβατα ας δεχτουμε τοτε την κατοχη 20 και πλεον χρονων με μισθους των 500 ευρω και εκμεταλλευση του πλουτου της ελλαδας οπου απο ολο αυτο η ελλαδα θα παιρνει το 20% των κερδων ενω οι ξενοι το 80%.....ωραια ρε προβατα ας τα δωσουμε ολα στους ευρωπαιους και στον σορος για να χουμε δουλειες των 500ευρω...ωραια ρε προβατα εσεις που θελεται το ευρω πουληστε και τα παιδια και τα εγγονια σας στους ευρωπαιους...γιατι γι αυτο προκειται...με τη δραχμη τουλαχιστον θα περασεις 5-10 χρονια λιτα αλλα μετα θα ορθοποδησεις ,γιατι εχεις υπεδαφος πλουσιο για ολη την ευρωπη.με το ευρω ομως θα παιρνεις τα ψιχουλα για 30 και βαλε χρονια.θα στα τρωνε οι ευρωπαιοι κι εσυ που πηγαινες στην παραλια μικρος για βουτιες θα πληρωνεις τον χιτλερ για να κανεις το μπανακι σου στην ιδια παραλια των παιδικων σου χρονων....ωραια ρε προβατα και ευρωλαγνοι πουληστε και την ψυχη σας για να περνεται 500ευρω μισθο απο τον χιτλερ και τον σορος....τα παιδια και τα εγγονια σας τα ρωτησατε αν το θελουν αυτo;τα δισεγγονα σας που δεν γεννηθηκαν ακομη;τα ρωτησατε;προβατα...
 
Pampa Kostas

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΚΤΙΣΜΑ ηλικίας 12.000 στους ΠΑΓΟΥΣ της ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗΣ



Ανησυχητικά στοιχεία έρχονται στο φως για πανάρχαια μυστικά που κρύβονται στο υπέδαφος της γιγαντιαίας ηπείρου, καθώς ένας δορυφόρος εντόπισε ένα κτίσμα κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής, ηλικίας...12.000 ετών!

Τουλάχιστον έτσι, υποστηρίζεται σε δημοσίευμα των European Union Times, το οποίο κάνει λόγο για μια αρχαία κατασκευή ή συσκευή που βρίσκεται θαμμένη κάτω από τόνους πάγου της Ανταρκτικής και η οποία ανακαλύφθηκε τον Απρίλιο του 2001, από έναν κατασκοπευτικό δορυφόρο.

Ο στρατός των ΗΠΑ, αμέσως διέψευσε τις αναφορές και τα μέσα ενημέρωσης “συμμορφώθηκαν” στις επιταγές του.
 

Αναφορές όμως εξακολουθούν να διαρρέουν σχετικά με ένα μυστικό πρόγραμμα ανασκαφών, το οποίο ξεκίνησε αμέσως μετά την ανακάλυψη.
 

“Αν πρόκειται για κάτι που κατασκεύασε ο στρατός των ΗΠΑ, τότε παραβιάζεται η διεθνής συνθήκη για την Ανταρκτική. Αν όχι, τότε πρόκειται για ένα κτίσμα τουλάχιστον 12.000 ετών, περίοδος που καλύπτεται η Ανταρκτική από πάγους. Θα αποτελεί λοιπόν το αρχαιότερο κτίσμα κατασκευασμένο από άνθρωπο στον πλανήτη” δήλωσε μια πηγή προσκείμενη στη Νικόλ Φοντέιν, η οποία ήταν πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, όταν ανακαλύφθηκε η κατασκευή
.






logioshermes.blogspot.com
erevna-enimerwsi.blogspot.com
diadrastiko.blogspot.com



"Ετοιμάζουν πυρηνικό πόλεμο"



"Στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου βάζει τον κόσμο η έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής ενέργειας (ΙΑΕΑ) για το Ιράν", σύμφωνα με άρθρο του Κουβανού ηγέτη Φιντέλ Κάστρο.
Ο Κάστρο υποστηρίζει ότι Βρετανία και Ισραήλ, προετοιμάζουν επίθεση εναντίον του Ιράν και η ΙΑΕΑ εξυπηρετεί τους σκοπούς τους.


"Το πιο περίεργο είναι ότι μόλις το ΝΑΤΟ είχε ολοκληρώσει την επιχείρηση του στη Λιβύη" στα τέλη Οκτωβρίου, η ΙΑΕΑ "έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεση της που είναι πολιτική, ιδιοτελής και δογματική, η οποία θέτει τον κόσμο στα πρόθυρα του πολέμου με χρήση πυρηνικών όπλων", γράφει ο Κάστρο στο άρθρο του με τίτλο "γενοκτόνος Κυνισμός".


Ο 85χρονος κομμουνιστής ηγέτης, υπογραμμίζει ότι ενεργώντας έτσι η ΙΑΕΑ "ένας οργανισμός του Ο.Η.Ε. που θα πρέπει να παραμείνει στην υπηρεσία της παγκόσμιας ειρήνης" στηρίζει "τον πυρηνικό πόλεμο που η αυτοκρατορία των γιάνκηδων, σε συμμαχία με τη Μεγάλη Βρετανία και το Ισραήλ, προετοιμάζει λεπτομερώς εναντίον του Ιράν".


"Μετά το περίφημο Veni, vidi, vici του Ρωμαίου αυτοκράτορα (Ήρθα, είδα και κατέκτησα), που αναμεταδόθηκε στην κοινή γνώμη μετά το θάνατο του Λιβύου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, δεν μπορούμε πια να βρούμε λόγια για να περιγράψουμε την πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών", εκτιμά ο Φιντέλ Κάστρο.


Στην έκθεσή της που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, η ΙΑΕΑ εκφράζει "σοβαρές ανησυχίες" σχετικά με τη στρατιωτική διάσταση του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.


Η Τεχεράνη απέρριψε την έκθεση, κατηγορώντας την Υπηρεσία ότι είναι όργανο στα χέρια των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ για να την απομονώσουν.


Ο Φιντέλ Κάστρο στο άρθρο του θεωρεί ότι είναι αναγκαίο "η ανθρωπότητα να έχει επίγνωση των κινδύνων που διατρέχει αδυσώπητα να περιέλθει σε μια πλήρη και τελική καταστροφή που θα είναι το αποτέλεσμα των ανεύθυνων αποφάσεων των πολιτικών στα χέρια των οποίων η τύχη, περισσότερο ότι το ταλέντο ή την αξία, έχει βάλει τη μοίρα της ανθρωπότητας".


πηγη

Νέα κυβέρνηση στην Ιταλία υπό τον Μάριο Μόντι, πρόεδρο της "τριμερούς επιτροπής"


Στην τελική ευθεία ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας στην Ιταλία. Οι διαβουλεύσεις του ιταλού Προέδρου της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ολοκληρώθηκαν. Ο γραμματέας του μπερλουσκονικού κόμματος "Λαός της Ελευθερίας", Αντζελίνο Αλφάνο, εξερχόμενος της συνάντησης, πληροφόρησε τους δημοσιογράφους, ότι το μεγαλύτερο κόμμα της ιταλικής κεντροδεξιάς, στηρίζει την πρωτοβουλία ανάθεσης σχηματισμού νέας κυβέρνησης υπό τον Μάριο Μόντι. Ζήτησε να μπορέσει να εμβαθύνει, με τον νέο πρωθυπουργό, το κυβερνητικό του πρόγραμμα και την σύνθεση της υπουργικής ομάδας που θα τον πλαισιώσει.
"Θέλουμε μια κυβέρνηση που να την απαρτίζουν μόνο τεχνοκράτες", τόνισε ο κεντροδεξιός γραμματέας.
Μέχρι την Πέμπτη η ψήφος εμπιστοσύνης

Ο Μάριο Μόντι αφίχθη στις 7 ώρα Ιταλίας στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο, για να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Η λίστα των υπουργών, όπως φαίνεται, όμως, δεν θα μπορέσει να ολοκληρωθεί, ούτε την Κυριακή, ούτε το πρωί της Δευτέρας, διότι ο Μόντι, θα πρέπει πρώτα να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των ιταλικών κομμάτων, με τους οποίους θα συζητήσει το κυβερνητικό πρόγραμμα και την σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου.

H ψήφος εμπιστοσύνης από την βουλή και την γερουσία, μπορεί να δοθεί μέχρι την Πέμπτη.

Η "προδοσία" και η πτώση



Σύμφωνα με τους στενούς του συνεργάτες, ο "Καβαλιέρε" ετοιμάζεται να απευθυνθεί με βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς τους ιταλούς, για να εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση και να συνοψίσει, με τον δικό του τρόπο, τα δεκαεπτά αυτά χρόνια κυβερνητικής εμπειρίας.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός τύπος, η βασική ιδέα του μηνύματος, θα είναι, ότι "όλα άρχισαν να καταρρέουν όταν ο πρόεδρος της Γερουσίας, Τζανφράνκο Φίνι, εγκατέλειψε την κυβερνητική πλειοψηφία και έφτιαξε δικό του κόμμα".

Ο Αντζελίνο Αλφάνο, γραμματέας του κόμματος του "Καβαλιέρε", "Λαός της Ελευθερίας", μιλώντας, στο μεταξύ, σε τηλεοπτική εκπομπή της Rai, τόνισε ότι "ο μέχρι χθες πρωθυπουργός, δεν πρόκειται, σίγουρα, να αρχίσει να πηγαίνει στο πάρκο για βόλτα διότι δεν θα έχει τι να κάνει. Θα δουλέψει, όπως ήδη κάνει, για το μεγαλύτερο πολιτικό χώρο του μετριοπαθούς κέντρου που υπάρχει στην χώρα".

Αποφασισμένος να συνεχίσει

Ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος φωτογραφήθηκε την Κυριαική με θαυμαστές του, σε γραπτό μήνυμά του προς το κόμμα "η Δεξιά", του Φραντσέσκο Στοράτσε, τονίζει ότι "συμμερίζεται τα ιδεώδη των μελών του και ελπίζει να ξαναρχίσει, μαζί με το κόμμα αυτό, την κυβερνητική πορεία".

Ο "μίστερ τιβί", κάνει τα πάντα, δηλαδή, για να συνεχίσει να δίνει την εικόνα του μαχητή και να μην δείξει ότι τελειώνει άδοξα, ξαφνικα, η κυβερνητική του εμπειρία.

Η δε κεντροδεξιά βουλευτής Μικέλα Μπιανκοφιόρε, ανέφερε ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συνομιλία τους, σήμερα, της είπε ότι "δεν εννοεί σε καμία περίπτωση να ξεκουραστεί, διότι, τώρα, πρέπει να αφιερώσει το χρόνο και την ενέργειά του, στον Λαό της Ελευθερίας". "Σε ένα χρόνο, ή κάτι περισσότερο, θα ξαναψηφίσουμε και πιστεύω ότι ο Σίλβιο μπορεί να θέσει και πάλι υποψηφιότητα, ως επικεφαλής της κεντροδεξιάς συμμαχίας, ή, απευθείας, για την πρωθυπουργία", σημείωσε.

Ανατριχιαστική μαρτυρία: "Ναι, στήθηκε ψευδοπραξικόπημα"!


To defencenet.gr παραθέτει σήμερα μια συγκλονιστική μαρτυρία που επιβεβαιώνει απόλυτα αυτό που γράψαμε από την αρχή για "στημένο ψευδοπραξικόπημα" από το ίδιο το Μαξίμου προκειμένου να δικαιολογηθεί το δημοψήφισμα από τον Γιώργο Παπανδρέου! Κάτι που για να γίνει πιστευτό σε Μέρκελ-Σαρκοζί και λοιπούς, οδήγησε στον "αποκεφαλισμό" της έμπειρης ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, την ώρα που κατέρρεε η κυβέρνηση Παπανδρέου και ενώ είχε ήδη ανεξαρτητοποιηθεί η βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη.

Η μαρτυρία προέρχεται από ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε άνθρωπο του defencenet.gr, έγινε ενώπιον τρίτου προσώπου, επίσης ανώτερου στελέχους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, λίγη ώρα πριν την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο, την περασμένη Παρασκευή το βράδυ: Στις αιτιάσεις του defencenet.gr για το δικαιολογημένο της αποπομπής Μπεγλίτη από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, και τις φήμες περί πραξικοπήματος η απάντηση του εν λόγω στελέχους ήταν ανατριχιαστικά... ειλικρινής. Και επί λέξει, ενώπιον μάρτυρα όπως προείπαμε, μας είπε τα εξής:
"Έχετε δίκαιο συνολικά, αλλά δεν ήταν ιδέα του Π.Μπεγλίτη. Τον πήρε στο τηλέφωνο ο "από πάνω" (σ.σ. εννοούσε τον Γ.Παπανδρέου) και του ζήτησε να κάνει αυτό που έκανε. Τον διέταξε επί της ουσίας. Είναι γεγονός ότι και αυτός δεν αντιστάθηκε. Υπήρχαν αντίθετες γνώμες, ειδικά όταν κατέστη αντιληπτό για ποιο λόγο ζητήθηκαν οι έκτακτες κρίσεις, αλλά δεν μας άκουσε ο υπουργός. Έπρεπε να γίνει αυτό για να είναι πειστικός την επόμενη ημέρα στις Κάννες ο Παπανδρέου. Κατ'αυτό τον τρόπο έφτασε και τόσο βαθιά το "μαχαίρι" στους ανώτατους. Δυστυχώς..."
Μετά από αυτό τι να πούμε; Όταν στήνονται πολιτικές συνωμοσίες σε βάρος των Ενόπλων Δυνάμεων ελαφρά τη καρδία, για να δικαιολογηθεί ένα πολιτικό λάθος όπως το δημοψήφισμα, γίνεται αντιληπτό πόσο είχε αντίληψη της εθνικής ασφάλειας η προηγούμενη κυβέρνηση και πόσο σε υπόληψη είχε τους ανθρώπους που εργάζονται νυχθημερόν για να είμαστε εμείς οι άλλοι ασφαλείς. Το κακό είναι ότι ποτέ δεν λογοδοτεί κανένας...
"Λερώθηκαν" σχεδόν είκοσι ανώτατοι αξιωματικοί, οι Ένοπλες Δυνάμεις γνώρισαν την μεγαλύτερη αναταραχή μετά το 1974, τοποθετήθηκαν στις θέσεις τους (με εξαίρεση τον Αρχηγό της Αεροπορίας) απόλυτα άπειροι αξιωματικοί για τέτοιες θέσεις και τελικά σήμερα είμαστε λιγότερο ασφαλείς απ' ό,τι δύο εβδομάδες πριν...



defencenet

Πολιτική ευφυΐα, αποφασιστικότητα και ανθρωπιά.


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada
Αυτά που συνέβησαν στον Πειραιά, πραγματικά πρέπει να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση όχι μόνο για την αυτοδιοίκηση αλλά και για τον ίδιο τον κρατικό μηχανισμό.
Είναι γνωστό ότι ο Βασίλης Μιχαλολιάκος είναι ο μόνος δήμαρχος που κατάφερε να συντρίψει το παρεμπόριο, έργο που φάνταζε ακατόρθωτο στον Πειραιά κυρίως λόγω του παζαριού και της διαφθοράς.
Χθες λοιπόν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, καταστράφηκαν τόνοι κατασχεμένων σε ανοιχτή διαδικασία, παρουσία του δημάρχου. Με αυτόν τον τρόπο αποκλείστηκε το φαινόμενο “διαρροής” των εμπορευμάτων με αποτέλεσμα να ξαναβγαίνουν στην μαύρη αγορά και να γεμίζουν κάποιοι της τσέπες τους συνεχίζοντας τον φαύλο κύκλο παρεμπορίου και εγκληματικότητας που το συνοδεύει.
Ο Μιχαλολιάκος όμως δεν σταμάτησε εκεί. Σε μία κίνηση – μοντέλο πολιτικής ευφυΐας, δέσμευσε τις εταιρείες επωνύμων ειδών (που είναι οι πρώτες που ενδιαφέρονται για την πάταξη των “μαϊμούδων”), να προβούν σε χορηγία ειδών για τις άπορες οικογένειες του Πειραιά, υπό την αιγίδα του Δήμου!
Όταν λοιπόν υπάρχει η πολιτική αποφασιστικότητα, υπάρχει πάντα τρόπος να συντριβεί η ανομία, χωρίς “παραθυράκια”, αφού πάντα υπάρχει ο αντίλογος τα κατασχεμένα να μην καταστρέφονται αλλά να δίδονται σε άπορες οικογένειες. Τα εμπορεύματα δηλαδή που έχουν αποδειχτεί επικίνδυνα ακόμα και για την δημόσια υγεία. Λες και οι άπορες οικογένειες είναι τόπος απόθεσης και πειραματισμού. Αλλά και τέτοια εγχειρήματα ανοίγουν την κερκόπορτα της ανακύκλωσης του εμπορεύματος από επίορκους λειτουργούς.
“Είστε ευχαριστημένοι λοιπόν από την πάταξη του παραεμπορίου στον Πειραιά; Αποδείξτε το έμπρακτα τιμώντας τους δημότες του Πειραιά που με την σειρά τους είναι οι αρωγοί, οι σύμμαχοι στις ενέργειες της δημοτικής αρχής αποδεικνύοντας ότι ο Ελληνικός λαός έχει και κριτήριο και φιλότιμο.”
Έτσι και οι εταιρείες έχουν την ευκαιρία να δείξουν έμπρακτα το κοινωνικό τους πρόσωπο σε μία κοινωνία από την οποία και οι ίδιες βασίζουν την ύπαρξη τους.
Τόσο απλά, τόσο αποτελεσματικά.

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Γιατί κατεβαίνει τώρα η Ρωσία στην Μεσόγειο;


Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo
Τι συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο;
Το 1947 στην αρκτική Ρώσοι επιστήμονες ανακάλυψαν μια υποθαλάσσια οροσειρά, που έφτανε μέχρι την Γροιλανδία και την ονόμασαν Λομονόσοφ.
Αυτή η οροσειρά γεωλογικά είναι συνέχεια της Σιβηρίας.
Το 1982 υπογράφτηκε στον ΟΗΕ το διεθνές δίκαιο της θάλασσας που καθορίζει τα θέματα της υφαλοκρηπίδας στα 12 ναυτικά μίλια από της ακτές.
Με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας δεν έχουν συμφωνήσει και δεν το έχουν υπογράψει δυο χώρες οι ΗΠΑ (λόγω αρκτικής) και η Τουρκία (λόγω Αιγαίου).
Σύμφωνα με το δίκαιο του ΟΗΕ αν μια χώρα έχει υποθαλάσσια οροσειρά η οποία είναι γεωλογική συνέχεια μιας εξωτερικής γεωλογικής διαμόρφωσης τότε η υφαλοκρηπίδα της επεκτείνεται μέχρι 12 ναυτικά μίλια από το τέλος της υποθαλάσσιας οροσειράς. Επομένως η υφαλοκρηπίδα της Ρωσίας με βάση το δίκαιο φτάνει μέχρι την Γροιλανδία και έτσι όλη η αρκτική της ανήκει.
Στον βόρειο πόλο όμως είναι το 25% των υδρογονανθράκων και άρα η Ρωσία έχει την δυνατότητα
να γίνει η μεγαλύτερη ενεργειακή δύναμη του κόσμου. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν υπέγραψαν το δίκαιο οι ΗΠΑ.
Από την άλλη η Τουρκία γνωρίζοντας ότι αν εφαρμοστεί το δίκαιο δεν έχει υφαλοκρηπίδα που να έχει κοιτάσματα δεν το υπόγραψε και έθεσε θέμα αιτίας πολέμου την εφαρμογή του στο αιγαίο. Επομένως η Ελλάδα αν τολμήσει να το εφαρμόσει, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι Τούρκοι, θα οδηγηθεί σε σύγκρουση.
Έτσι η Ελλάδα για να μην υπάρξει ποτέ η δυνατότητα να εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο οδηγήθηκε στο ευρώ με την προοπτική να δεσμευθεί και να χάσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα (με ένα μνημόνιο ας πούμε) άλλα για να γίνει αυτό έπρεπε να χρεοκοπήσει.
Ουσιαστικά όμως οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί μέσω της Ελλάδας δημιουργούν
τετελεσμένο για την κατάργηση και την μη εφαρμογή του δικαίου έτσι ώστε και η Ρωσία να χάσει την αρκτική.
Αυτός είναι ο λόγος που ο Πούτιν πρόσφερε 25 δις δάνειο τότε ώστε να μην πάει η Ελλάδα στο ΔΝΤ και η Κίνα άλλα τόσα. για να μην χάσει την αρκτική.
Για αυτό τον λόγο χρεοκοπήσαμε και μπήκαμε στο μηχανισμό στήριξης για να μην υπάρξει ποτέ η πιθανότητα δημιουργίας τετελεσμένου στο Αιγαίο για εφαρμογή του διεθνούς δικαίου που θα μπορεί η Ρωσία να το χρησιμοποιήσει στην Χάγη (ως δεδικασμένο) και να κερδίσει την υφαλοκρηπίδα τής αρκτικής.
Όμως ένα μικρο κράτος όπως είναι η Κύπρος στην προσπάθεια της να επιβιώσει (να μην μπλέξει στο ΔΝΤ) τους χάλασε τα σχεδία και έκλεισε διμερή συμφωνία με το Ισραήλ που όμως βασιζόταν στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας.
Αυτό όμως ήταν και η ευκαιρία της Ρωσίας για την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου της θάλασσας. Για τον λόγο αυτό κατεβάζει τον στόλο με το αεροπλανοφόρο στην μεσόγειο τον Νοέμβριο.
Όμως αυτή την στιγμή το Ισραήλ έχει παγιδευτεί όπως και οι ΗΠΑ στο διεθνές δίκαιο που με αυτό κερδίζει η Ρωσία την αρκτική και αυτό δεν το θέλουν καθόλου. Η Τουρκία νιώθει απομόνωση και γαβγίζει. Έτσι είναι όλοι παγιδευμένοι…μας έσκαψαν το λάκκο και έπεσαν οι ίδιοι μέσα. έτσι τώρα η Ρωσία για να ισχυροποιήσει την θέση της και την θέση της Κύπρου παίρνει και αυτή άδεια με την gazprom για εξορύξεις και μάλιστα εκεί που οι Τούρκοι την θεωρούν δική τους ζώνη.Όμως αν συμβεί αυτό τέρμα η υφαλοκρηπίδα για την Τουρκία και τέρμα η αρκτική για τούς Αμερικανούς και Ευρωπαίους.
Για τον λόγο αυτό δεν μας δίνουν την έκτη δόση και προσπαθούν να μας κατεβάσουν το κεφάλι κάτω και μιλούν για εκχώρηση κυριαρχίας (το ακούσατε πιστεύω).
Με αυτό τον τρόπο θα μας αποδυναμώσουν ηθικά και στρατιωτικά για να είναι ποιο βέβαιο το αποτέλεσμα.
Δυο στοιχεία ακόμα που θα βοηθήσουν στην εξαγωγή συμπερασμάτων:
1. Το 2010 το τουρκικό ΓΕΕΘΑ μάζεψε καθηγητές πανεπιστημίων και τους ρώτησε αν τα κοιτάσματα στην ανατολική μεσόγειο δικαιολογούν το ρίσκο του πολέμου….
και η απάντηση τους ήταν ναι.
2. Στις 25 Ιουλίου του 2011 το ΥΠΕΞ της Ρωσίας έβγαλε επίσημη ανακοίνωση που προειδοποιούσε την Τουρκία να μην πειράξει την Κύπρο ειδάλλως……….(δεν το λέω).
Ερώτηση 1η: θα επιτεθούν οι Τούρκοι είτε σε εμάς είτε στους κύπριους με την ανοχή της Αμερικής μετά από ερέθισμα των ισραηλινών;
Ερώτηση 2η: θα επιτεθούν οι Ρώσοι στην Τουρκία διότι τους “χαλάει την δουλειά” στον βόρειο πόλο;
 
 
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/11/blog-post_4050.html

Γ. Παΐσιος: Στόχος των δυσβάστακτων μέτρων η επιβολή του τέλειου ηλεκτρονικού οικονομικού ελέγχου!


Διαβάστε τα λόγια του γέροντα Παϊσίου και θαυμάστε με τι εκπληκτική ακρίβεια αυτός ο άγιος άνθρωπος είχε προβλέψει όλα όσα ζούμε σήμερα…
«Επέβαλαν (και θα επιβάλλουν) στη χώρα μας ένα πολύ μεγάλο εξωτερικό δημόσιο χρέος, τόσο μεγάλο που, όχι μόνον να μη μπορούμε να το ξεχρεώσουμε, αλλά ούτε τους τόκους αυτού του δανείου να μην προλαβαίνουμε», με αυτό καταφέρνουν με εύλογη δικαιολογία να επιβάλλουν στο λαό ένα οικονομικό πρόγραμμα εξόντωσης, έως εσχάτων. Θα επιβάλλουν συνεχώς νέα οικονομικά μέτρα, δυσβάστακτα, φόρους ασήκωτους και πάρα πολλά άλλα μέτρα, έτσι ώστε να κάνουν το λαό να αγανακτήσει.
Και τι θα πετύχουν με αυτό; Ακούστε : «Ο λαός, καταπιεζόμενος από τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα, θα ζητάει κάποια στιγμή να ξανασάνει, αλλά αυτή τη στιγμή δεν πρόκειται να του τη χαρίσουν ποτέ, παρά μόνον έως ότου σκύψει το κεφάλι του εντελώς στο έδαφος, δηλώνοντας τέλεια υποταγή στο καινούργιο τους σύστημα. Θα λένε: Έχετε δίκιο που διαμαρτύρεσθε, όμως έχετε μεγάλο εξωτερικό χρέος και αυτοί που έχουν πολλά λεφτά φοροδιαφεύγουν», για να μη σας επιβάλλουμε άδικα μεγάλους φόρους κτλ,πρέπει να αποδεχθείτε το τέλειο σύστημα ηλεκτρονικού οικονομικού ελέγχου. Έτσι ώστε να βλέπουμε ποιοι είναι οι νομοταγείς πολίτες και ποιοι οι φοροφυγάδες. 
Ταυτόχρονα θα παρέχουν μέσω του ηλεκτρονικού οικονομικού συστήματος πολλές διευκολύνσεις.
π. Παΐσιος, αγιορείτη ιερομονάχου Χριστοδούλου Αγγελόγλου, από το βιβλίο του «Σκεύος εκλογής»
 
 
Πενταπόσταγμα

Φύλακες του Αγίου Όρους! Οι 12 Αόρατοι!!


 
Η παράδοση χάνεται στα βάθη των αιώνων. Παρ' όλα αυτά, διατηρείται αμείωτα ζωντανή: δώδεκα αόρατοι καλόγεροι κατοικούν στην κορυφή του Άθω, μερικές φορές εμφανίζονται για λίγο και χάνονται ξανά στην «ανυπαρξία» τους. Δώδεκα παράξενοι άγιοι, που προκαλούν τη σκέψη και τη φαντασία μας. Πόσο μυθικοί και πόσο πραγματικοί άραγε είναι;

Στο Άγιον Όρος υπάρχει μια παλαιά και άγραφη παράδοση που λέει ότι κοντά στην κορφή του Αθωνα χειμώνα-καλοκαίρι ζουν, τρεφόμενοι από την ευχή, δώδεκα μοναχοί αόρατοι. Όταν ένας απ' αυτούς κοιμηθεί, άλλος τον αντικαθιστά. Και η δωδεκάδα μένει πάντοτε...
ακέραια, χωρίς να της λείπει κανείς.


Λέγεται ότι κάποιοι τους είδαν και αμέσως τους έχασαν. Κάποιοι άλλοι τους είδαν και
χάθηκαν μαζί τους. Ένας νέος υποτακτικός είδε έναν απ' αυτούς. Διηγήθηκε στον γέροντα του το γεγονός και ο γέροντας του είπε «έπρεπε να τον ακολουθήσεις».

Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Γοντικάκης
Ηγούμενος της Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους


Μαρτυρία επίσημη δεν υπάρχει για τους περιβόητους -κατά τα άλλα- δώδεκα αόρατους μοναχούς του Αγίου Όρους. Στο εύλογο και λογικό ερώτημα: θρύλος ή πραγματικότητα; δεν υπάρχει «λογική» απάντηση.


Η μόνη απάντηση έρχεται αβίαστα και φυσικά από τον π. Βασίλειο, στο παραπάνω παλαιότερο κείμενο του, λίγο πιο κάτω: «
Το γεγονός είναι ότι η πραγματικότης στο Όρος είναι Θρύλος». Δεν είναι άλλωστε λίγοι οι επισκέπτες του Άθω που, ενώ ξεκίνησαν για βόλτα αναψυχής ή διερευνητική εκδρομή στο βουνό αυτό της Χαλκιδικής, στο τέλος έφτασαν να αναρωτιούνται αν ήταν πραγματικότητα όλο εκείνο που έζησαν κατά την παραμονή τους στο Άγιο Όρος.

Σε τέτοιον τόπο λοιπόν, που γεννά αισθήσεις και εμπειρίες απρόσμενες, ακόμη και στους πιο «υλιστές» επισκέπτες του, τίποτε δεν θα μπορούσε να είναι πραγματικά α-φύσικο, πολλά όμως μπορούν να είναι «ονειρικά φυσικά».



ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ...


Είναι εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να ξετυλίξει κάποιος το νήμα αυτής της αγιορείτικης παράδοσης και να βρει την αρχή του. Πριν από λίγο καιρό, παρέα πολύ καλών φίλων μου επισκέφτηκε διάφορες μονές του Αγίου Όρους, όπου, μεταξύ πολλών άλλων ερωτημάτων, έθεταν στους μοναχούς -αλλά και σε τακτικούς χρόνιους επισκέπτες- το ερώτημα, τι γνωρίζουν για τους δώδεκα αόρατους.


Δεν ήταν λίγοι αυτοί, λαϊκοί και μοναχοί, που γέλασαν ή και σάρκασαν με την ερώτηση. «
Μα είναι δυνατόν να ασχολείστε με τέτοια πράγματα;», «Μα πιστεύετε ακόμη σε τέτοια παραμύθια;», ήταν κάποιες από τις απαντήσεις που έλαβαν. Αυτό όμως που κυρίως εισέπραξαν από την πλειονότητα όσων ρώτησαν, ήταν καταρχήν η κρυψίνοια και η επιφυλακτικότητα. Κανείς δεν είχε διάθεση να μιλήσει, όσοι γνώριζαν κάτι δεν μπορούσαν να το πουν, επειδή «τους το είχαν μυστικά εμπιστευτεί», όπως έλεγαν.

Τα μόνα «στοιχεία» που συνέλεξαν ήταν ότι η «ομάδα» των δώδεκα αόρατων αποτελεί πραγματικότητα μακραίωνη, η οποία παρέμενε απόλυτα μυστική για πάρα πολλές δεκαετίες
. Πριν από μερικά χρόνια όμως (κανένας δεν ξέρει πόσα χρόνια), η ύπαρξη αυτών διέρρευσε από τον πνευματικό πατέρα ενός από αυτούς τους δώδεκα, ο οποίος καλοπροαίρετα μίλησε κάπου για την ύπαρξη τους.

Είναι αξιοσημείωτο ότι κανένας δεν θέλησε να αναφέρει το όνομα του εν λόγω πνευματικού, ενώ όλοι όσοι είπαν τα παραπάνω, γνώριζαν το όνομα του. Τόνιζαν μάλιστα ότι από τότε που διέρρευσε αυτή η πληροφορία, πολλά έχουν λεχθεί, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία άλλη αξιόπιστη μαρτυρία από πρώτο χέρι.


Κατά γενική πεποίθηση, οι δώδεκα ζούνε κυρίως στην κορυφή του Άθω, πολλές φορές όμως μπορεί κάποιος να τους δει (αν έχει αντίστοιχο χάρισμα), σε οποιοδήποτε μέρος του Αγίου Όρους. Έχουν ξεπεράσει τις ανάγκες της φύσης, γι' αυτό δεν χρειάζονται τροφή, αλλά τρέφονται επαρκώς με την ευχή του Ιησού (πρόκειται για το γνωστό Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με).


Είναι εύλογο βέβαια αυτή η αναφορά να γεννά υποψίες και δυσπιστίες, αφού έρχεται σε κατακόρυφη αντίθεση με την ανθρώπινη λογική μας. Πρόκειται ίσως για την πραγματικά δυσεύρετη στην εποχή μας εμπειρία των «χωμάτινων» ανθρώπων, ανθρώπων σαν εμάς, να ζουν μέσα στην άχρονη και άκτιστη αλήθεια του Αγίου Πνεύματος. Πρόκειται για βίωμα που δεν μπορεί να μεταδοθεί με λόγια, ούτε φυσικά να αποδειχθεί με μαθηματική -ή οποια- δήποτε άλλη- λογική.


Πολλοί επισκέπτες του Αθω, αλλά και πολλοί καλόγεροι αναφέρουν ότι σε περιπλανήσεις τους στο βουνό ή κατά τη διάρκεια της μοναχικής προσευχής τους, είχαν την έντονη, διαρκή και βέβαιη αίσθηση της παρουσίας κάποιου κοντά τους, ενώ δεν φαινόταν κανείς.

Ξαφνικά εμφανίστηκε κάποιος «από το πουθενά», άλλοι αναφέρουν ότι τούς μίλησε και άλλοι ότι ήταν αμίλητος, κι ότι όπως ξαφνικά εμφανίστηκε, το ίδιο απρόσμενα εξαφανίστηκε.


Πρωτάκουσα γι' αυτούς πριν από λίγα χρόνια από έναν φίλο μου που ονομάζεται Τρύφωνας - όνομα όχι ιδιαίτερα συνηθισμένο, το αναφέρω επειδή έχει κάποια σημασία στην εμπειρία που μου μετέφερε.


Είχε επισκεφτεί τότε για πρώτη φορά το Άγιο Όρος (κατά τα επόμενα χρόνια έγινε τακτικός επισκέπτης του) με διάθεση καλοπροαίρετη, αλλά ιδιαίτερα δύσπιστη, θεωρώντας τον εαυτό του «άθεο σκεπτικιστή», όπως έλεγε. Φιλοξενήθηκε σε κάποιο παραλιακό μοναστήρι, συγκεκριμένα στη Μονή του Οσίου Γρηγορίου.


Νωρίς το απόγευμα, την πρώτη μέρα της άφιξης του, βγήκε για να περπατήσει στη μεγάλη παραλία. Απολάμβανε τη γαλήνη του τοπίου, χωρίς σκέψεις, όταν ξαφνικά βλέπει κάποιον να τρέχει με απίστευτη ταχύτητα, όπως μου είπε, προς το μέρος του και να κουνά τα χέρια του, σαν για να τραβήξει την προσοχή του. Δεν υπήρχαν άλλοι άνθρωποι εκείνη την ώρα σ' εκείνο το σημείο.

Πλησιάζοντας, ακούει να του φωνάζει με λαχτάρα: «
Τρύφωνα... Τρύφωνα... είδα τον Θεό, μίλησα μαζί Του! Μεγάλη μέρα σήμερα...». Όταν έφτασε κοντά του σταμάτησε, τον κοίταξε στα μάτια και με άπλετο χαμόγελο τού είπε λαχανιασμένος απ' το πολύ τρέξιμο: «Είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα, Τρύφωνα, γι' αυτό τρέχω...».

Ήταν μισόγυμνος κι έμοιαζε με τρελό
. Ξαφνιασμένος ο φίλος μου και πριν καν προλάβει να τον ρωτήσει, τουλάχιστον, πού ήξερε το όνομα του, ο «τρελός καλόγερος» εξαφανίστηκε. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ένταση των ματιών του που έλαμπαν από ευτυχία», μου είπε αργότερα ο Τρύφωνας.

Όταν διηγήθηκε την εμπειρία του στους καλόγερους του μοναστηριού που τον φιλοξενούσε, ομόφωνα όλοι τού είπαν ότι πρόκειται σίγουρα για έναν από τους δώδεκα αόρατους
... Από τότε μέχρι σήμερα δεν είδε ξανά κανέναν στα πολυάριθμα ταξίδια του σε διάφορες περιοχές του Αθω.

ΔΩΔΕΚΑ ΑΟΡΑΤΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ

Πολύ συχνά, οι μυστηριώδεις αυτοί «αόρατοι» ή «ανύπαρκτοι» (με την έννοια του ακραία ταπεινού) καλόγεροι χαρακτηρίζονται ως «φύλακες». Ο χαρακτηρισμός αυτός μάλιστα, παίρνει πολλές φορές σπουδαιότητα μεγαλύτερη από την ιδιότητα τους ως «αόρατοι».


Τι είναι αλήθεια αυτό που φυλάνε; Πάλι δεν θα βρούμε μία και μόνη απάντηση στο ερώτημα, αλλά διάφορες
, όχι κατ' ανάγκη ετερόκλητες μεταξύ τους, απαντήσεις. Ο π. Βασίλειος ο Ιβηρίτης αναφέρει ότι «φυλάνε», «κρατούν» τη ζωή την ίδια στο Άγιο Όρος και αποτελούν ευλογία για όλον τον κόσμο.

Κάποιοι άλλοι τούς χαρακτηρίζουν ως φύλακες της ΟρΘοδοξίας και του Ελληνισμού. Υπάρχει μάλιστα διαδεδομένη -μεταξύ αυτών που πιστεύουν στην ύπαρξη τους- η άποψη ότι συγκεντρώνονται και οι δώδεκα σε κάποιο μέρος της κορυφής του Αθω (κάθε φορά σε διαφορετικό σημείο, αλλά πάντα στην κορυφή), όποτε προκύπτει στην κοινωνία κάποιο εθνικό ή πίστεως θέμα-πρόβλημα.


Πώς γίνεται η συνεννόηση μεταξύ τους για τον τόπο και χρόνο της συνάντησης; Όπως ίσως ήδη καταλάβατε, αυτή γίνεται με κάποιον τρόπο που εμείς μπορούμε να αντιληφθούμε ως «τηλεπαθητικό». Δώδεκα άνθρωποι που κατάφεραν να ξεπεράσουν τη φύση σε κάθε απαίτηση της και να πνευματοποιηθούν κατ' ουσίαν, δεν είναι δυνατό παρά να επικοινωνούν μεταξύ τους επαρκώς, πνευματικά και μόνο.

Υπάρχει έντονη μεταξύ των μοναχών η πίστη ότι οι δώδεκα αόρατοι «συγκάτοικοι» τους προσπαθούν να περιφρουρούν από απειλές και να φυλάττουν ιδιαίτερα αυτό που ονομάζουμε «Ελληνισμό», ό,τι κι αν σημαίνει στις συνειδήσεις μας.


Για το λόγο αυτόν μάλιστα πιστεύεται ότι αποτελούν τη φυσική συνέχεια του αρχαιοελληνικού δωδεκάθεου
, επιπλέον και για το λόγο της σύμπτωσης του αριθμού τους. Παρενθετικά δεν μπορώ να μην αναφέρω πως για άλλη μια φορά γίνεται αξιοσημείωτο το γεγονός ότι οι Αγιορείτες (και συνεπώς η ορθόδοξη παράδοση της οποίας είναι φορείς) δεν απορρίπτουν το αρχαίο ελληνικό πνεύμα, αλλά συνδέονται σε φυσική συνέχεια μαζί του και το αφομοιώνουν μετουσιώνοντας το σε νέα πραγματικότητα.

ΑΕΙΚΙΝΗΤΗ ΣΤΑΣΗ;

Άνθρωποι που έγιναν εν ζωή αύρες, άνθρωποι που πραγματοποιούν την ύψιστη δράση στην κατάσταση της ησυχίας, άνθρωποι που δεν προσεύχονται πια, αλλά έγιναν οι ίδιοι προσευχή, άνθρωποι που κατάφεραν τέτοια ύψη ταπείνωσης, ώστε πέρασαν στην ανυπαρξία πριν να πεθάνουν.


Και μέσα από την «ανυπαρξία» τους μπορούν να παρέχουν σε όσους τους γνωρίσουν, όλα όσα δεν μπόρεσε κανένας σημαντικός ή ασήμαντος κοσμικός να τους παράσχει
. Σημαντικότερο απ' όλα: η πνοή της ελευθερίας. Δεν διδάσκουν με λόγια κανένα δόγμα ή αρχή πίστης, αλλά εμπνέουν με την ύπαρξη τους και μεταδίδουν την απίστευτη δύναμη τους απέναντι σε κάθε δουλική αναγκαιότητα.

Η ευλογία τους διαχέεται σε σημείο που να αποτελεί δύναμη συνεκτική της κτίσεως. Η ανωτερότητά τους απέναντι σε κάθε ανάγκη και η γενναιότητα της αγάπης τους που τίποτε δεν αποζητά, παραμένουν για μας καταστάσεις ύπαρξης ανερμήνευτες. Λένε πως κάθε σύναξη τους συνοδεύεται μοιραία από λαμπρότατο φως στο σημείο της συνάντησης. Δεν αποκλείεται αυτοί οι ίδιοι να είναι το φως, υπάρξεις σωματικές, φωτεινές και άσαρκες.

Παραμύθι; Υπερβολή; Ψέμα υποκινούμενο από σκοταδιστές για χειραγώγηση των αφελών; Ίσως... Ίσως κι όχι...
Αυτές οι ερωτήσεις μοιάζουν με το μεγάλο ερώτημα: «Υπάρχει Θεός»; Πώς να απαντηθεί με ναι ή όχι και πώς να αποδειχθεί η όποια απάντηση;

Αξίζει νομίζω να σας πω αυτά που μου ανέφερε ο Θανάσης, φίλος αγιογράφος που επισκέπτεται κατά καιρούς το μοναστήρι της «Μικράς Αγίας Άννας», για λόγους κυρίως επαγγελματικούς.


Το μοναστήρι βρίσκεται σε μεγάλο ύψος και η θέα που μπορεί κάποιος να απολαύσει από εκεί είναι, όπως λένε, μοναδική. Πριν από έναν περίπου μήνα ο Θανάσης ξαναβρέθηκε εκεί και το βράδυ, όπως συνήθιζε, βγήκε με το φακό του για περίπατο. «Είχε κρύο και υπέροχη διαφάνεια», μου είπε. Δεν είχε ύπνο και αφέθηκε να περιπλανηθεί μέσα στη νύχτα, ώσπου έφτασε στα Κατουνάκια. Δεν ήταν άλλωστε η πρώτη φορά που έκανε ανάλογες νυχτερινές βόλτες στο Αγιο Όρος.


Ξαφνικά άκουσε, πολύ κοντά του, έντονο θόρυβο μέσα από τα δέντρα και τους ψηλούς θάμνους. Τρόμαξε, έστρεψε το φακό του προς το μέρος απ' όπου ερχόταν ο θόρυβος κι ενστικτωδώς έσκυψε για να πιάσει κάποιο ξύλο ή πέτρα ή οποιοδήποτε «όργανο άμυνας» για τον κίνδυνο που τον απειλούσε.


Προς στιγμή νόμισε ότι ήταν κάποιο μεγάλο ζώο. Ακουσε για δεύτερη φορά, πιο δυνατό τον ήχο. Με το φακό του σταθερά στραμμένο προς τα εκεί και αρκετά τρομαγμένος, είδε ξαφνικά μπροστά του μια ψιλόλιγνη, φωτεινή σιλουέτα, έναν άντρα γυμνό και πολύ αδύνατο με γενειάδα που έφτανε μέχρι τα γόνατά του.

Η λαμπερή ύπαρξη τού χαμογέλασε ήρεμα, έκανε μπροστά του μετάνοια κι εξαφανίστηκε χωρίς να πει τίποτα, αφήνοντας θεϊκή γαλήνη στο χώρο και τον Θανάση να κοιτά ακίνητος και ξαφνιασμένος μέσα στο τσουχτερό κρύο.


«
Απ' το χαμόγελο του θαρρείς ξεχυνόταν όλου του κόσμου η αγάπη», μου είπε όταν επέστρεψε. «Δεν είπε τίποτα, μου έδωσε όμως τόση δύναμη όση δεν θα μου έδιναν όλες οι φιλολογίες μαζεμένες...», έλεγε συνεπαρμένος.

Οι μαρτυρίες ανθρώπων που τους συνάντησαν μιλούν για άρρητη γλυκύτητα και έκχυση αγάπης, δίχως προϋποθέσεις και σχόλια
. Για δυναμισμό μέσα στη σιωπή και στη γαλήνη. Για ολική δύναμη που δεν μπορεί να εκφραστεί. Για αρμονία εσωτερική και ταυτόχρονα με το εξωτερικό περιβάλλον.
Για άλλης ποιότητας ελευθερία που κανένα κοινωνικό, πολιτικό ή θρησκευτικό πρότυπο δεν μπόρεσε να εμπνεύσει και να πραγματώσει.

ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠ' ΑΥΤΟ...

Στη θρησκεία, το «θαύμα» αποτελεί τομή στη φύση. Στην πίστη, το «θαύμα» είναι το φυσικό. Οι «άγιες» υπάρξεις είναι οι φυσιολογικές υπάρξεις. Γι' αυτούς που έχουν δεχτεί τη χάρη του Αγίου Πνεύματος τίποτε δεν είναι αφύσικο.


Πρόκειται βέβαια για κατάσταση ύπαρξης που οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε, το γεγονός όμως ότι εμείς είμαστε φτωχοί από αυτό το βίωμα δεν σημαίνει ότι η κατάσταση αυτή δεν υπάρχει.

Οι δώδεκα «αόρατοι» παραμένουν δώδεκα επί αιώνες, όχι επειδή ζουν σιην αιωνιότητα, αλλά επειδή αντικαθίστανται κάθε φορά που κάποιος αφήνει οριστικά αυτόν τον κόσμο
. Η διατήρηση αυτού του αριθμού μάλιστα, σύμφωνα με την παράδοση, είναι απαραίτητη για τη σωτηρία της υλικής κτίσης ή μέρους αυτής.

Μοιάζει σαν οι δώδεκα αρχαίοι Έλληνες θεοί του Ολύμπου -οι δώδεκα απεικονίσεις των φυσικών δυνάμεων- να μεταποιήθηκαν σε δώδεκα τιέραν της φύσεως υπάρξεις, οι ανθρωπόμορφοι θεοί να εξελίχθηκαν αβίαστα σε «θεόμορφους» ανθρώπους και να μετακόμισαν στο άλλο βουνό, στον Άθω της Χαλκιδικής
.

Στα αυτιά και στη διάνοια πολλών, φαντάζει παραμύθι. Γι' αυτούς εκεί επάνω, στην κορυφή του Άθω, είναι αυτονόητη πραγματικότητα. Για εμένα προσωπικά αποτελεί μυστήριο, εξ ορισμού ανεξιχνίαστο, που δεν περιορίζεται βέβαια γεωγραφικά στο Άγιο Όρος, που δεν περιορίζεται γενικότερο σε κανέναν τόπο.


Το μυστήριο των δώδεκα αοράτων μοναχών στην κορυφή του Άθω, μέσα στη συνείδηση μου συγγενεύει με το μυστήριο της σιωπής του θεού, η οποία ξεπερνάει καθετί αισθητό, οι περισσότεροι όμως το έχουμε αισθανθεί με βεβαιότητα μοναδική.


Η πνοή, το πνεύμα, η ευλογία των αόρατων εκτείνεται σε οποιονδήποτε μπορεί να την αισθανθεί ως οικεία, οπουδήποτε κι αν βρίσκεται. «Το πνεύμα πνέει όπου θέλει», σύμφωνα με τη γνωστή ρήση και φυσικά αγγίζει οποιουσδήποτε βρει να έχουν στοιχεία συγγενικά μαζί του.



Είμαι από τους ανθρώπους που δεν πιστεύουν σε τίποτε μετα-φυσικό. Πιστεύω στη δυνατότητα ύπαρξης των υπερ-φυσικών πραγμάτων και καταστάσεων, στην υπέρβαση δηλαδή των δεδομένων της φύσης, αλλά όχι σε καταστάσεις «μετά τη φύση». Γι' αυτό δεν μπόρεσα ποτέ να θεωρήσω την ιδιότητα του «μη ορατού» των δώδεκα μοναχών, ως κατάσταση μεταφυσική.


Θεωρώ ότι γίνονται αόρατοι, «ανύπαρκτοι», μέσα από την άκρα ταπείνωση, την εκούσια και ολοκληρωτική διαγραφή της ύπαρξης τους, την οδυνηρή συντριβή κάθε προσδιορισμού του «εγώ» (ακόμη και των θεωρούμενων «καλών» και θετικών), μέσα από την ελεύθερη και απόλυτη αγάπη που δεν γνωρίζει υστεροβουλίες, γιατί προέρχεται από υπάρξεις που εκμηδένισαν τις ανάγκες
.

Μ' αυτήν την έννοια, η αντηλιά των αόρατων εκτείνεται πέρα από τα όρια του Άθω, σε κάθε ασκητή της ταπείνωσης και της μηδένισης του «εγώ», σε κάθε «σαλό» που καταισχύνει τη σοφία των σοφών, σε κάθε άνθρωπο, μοναχό ή κοσμικό, που αγάπησε τόσο πολύ τον Θεό, ώστε «ηρπάγη» κοντά Του, ενώ συνέχιζε την ύπαρξη του σ' αυτήν τη ζωή και σ' αυτήν τη γη...


Φυσικά δεν μπορώ, προσωπικά εγώ, να γνωρίζω και να μιλήσω για τη βέβαιη ύπαρξη ή βέβαιη μυθολογία αυτών των μοναχών, μπορώ όμως με βεβαιότητα να πω ότι, εφόσον μπορούμε να γίνουμε μέτοχοι των καταστάσεων που οδηγούν σ' αυτήν την ενεργητική και δημιουργική «ανυπαρξία», οι δώδεκα μοναχοί θα ζουν πάντα μέσα στους μετόχους αυτών.

ΑΝΤΑΥΓΕΙΑ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ...


Οι αόρατοι της κορφής του Άθωνα είναι οι ταπεινοί, οι απλοί και ασήμαντοι οι πλήρεις Πνεύματος Αγίου που κυκλοφορούν μεταξύ μας.

Κάνουν τη ζωή παράδεισο. Και ενώ σου χαρίζουν ό,τι πολύτιμο βρήκες στον κόσμο, δεν ζητούν καμμιά ανταμοιβή.

Δεν Θεωρούν τον εαυτό τους μεταξύ των ζώντων
. Δεν έχει, κατ' αυτούς, καμμιά αξία η ύπαρξή τους. Ό,τι έχουν το οφείλουν στον Θεό. Ετσι καταλήγουν να είναι μια ανταύγεια καλωσύνης προς όλους, φανερώνοντας την αγάπη του Θεού προς τον κόσμο ολόκληρο. Αυτοί αγιάζουν το Όρος.

Σε κάνουν να αγαπάς τη ζωή, και σου ανοίγουν ορίζοντες ελευθερίας. Σου δίδουν όλα όσα δεν μπόρεσαν να σου δώσουν οι «σοφοί και συνετοί».


Αυτοί δεν παρέρχονται και δεν χάνονται, έστω και αν περάσουν αιώνες. Βρίσκονται εδώ και παντού ως ευλογία και κουράγιο ανερμήνευτο.


Το παραπάνω είναι απόσπασμα από το κείμενο του π. Βασιλείου Γοντικάκη
, με το οποίο άρχισα. Η πληρότητα της γραφής του πάνω στο δέμα αυτό είναι απόλυτη.

Συνήθως, όταν αυτο-αποκαλύπτονται, ταυτόχρονα αποκαλύπτουν. Κι αυτό που αποκαλύπτουν βρίσκεται μέσα στον άλλον που έχουν απέναντι τους και που ο ίδιος πιθανόν να μην το είχε ποτέ συνειδητοποιήσει. Η επαφή μαζί τους δεν συγκινεί, συγκλονίζει. Όπως η αστραπή με τη λάμψη της, οξύτατη και σύντομη. Όπως ο Θεός, τιανταχού παρών και ταυτόχρονα υπερφυσικός. Όπως οι άγιοι, αφύσικα δυνατοί μέσα στην άκρα ταπείνωση.


Δεν νομίζω ότι έχει σημασία τι πιστεύει η διάνοια μας. Ο καθένας μπορεί να πιστεύει, να απιστεί, να προσεύχεται ή να χλευάζει, να σέβεται ή να σαρκάζει... Ο καθένας μπορεί να σταθεί με την απόλυτη προσωπική του ελευθερία απέναντι σ' αυτό το μυστήριο. Κανένας δεν είναι «καλύτερος» ή «χειρότερος», εφόσον η άκρα ταπείνωση των αόρατων μπορεί να τους εμπεριέξει όλους με την ίδια αγάπη.

 
ΠΗΓΕΣ

Μ. Σταματίδου - Τα Μυστικά των Ελλήνων 2005
Εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, 1997
kalyterotera.blogspot.com

http://astrikiprovoli.blogspot.com
http://periergaa.blogspot.com/2011/11/12.html

Νέα... «γαλλικά» Σαρκοζί κατά Παπανδρέου


Απίστευτες υβριστικές εκφράσεις κατά του Γιώργου Παπανδρέου χρησιμοποίησε ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ενώπιον των υπουργών του, σύμφωνα με τη γαλλική εβδομαδιαία εφημερίδα «Le Canard enchaine».

«Ο Παπανδρέου είναι μαλ...ς (con), ένας πραγματικός μαλ...ς (connard)» φέρεται ότι δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος, που συνέχισε: «Μας τίναξε στον αέρα το G20. Στις Βρυξέλλες μας είχε πει ότι αποδέχεται το σχέδιο διάσωσης και στη συνέχεια πήγε και ανακοίνωσε ένα δημοψήφισμα χωρίς να μας ενημερώσει. Ήταν μια πισώπλατη μαχαιριά. Το απόλυτο σκάνδαλο. Και ύστερα από όλα αυτά, τώρα πρέπει να τον ευχαριστήσω κιόλας».
Όπως σημειώνει η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ», που μετέδωσε το δημοσίευμα, ο γάλλος πρόεδρος συχνά χρησιμοποιεί υβριστικές εκφράσεις. Μάλιστα, η εφημερίδα υπενθυμίζει ένα περιστατικό το 2008, όταν ένας πολίτης αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στο Σαρκοζί, κατά τη διάρκεια μιας γεωργικής έκθεσης, με το γάλλο πρόεδρο να του απαντά: «Φύγε από εδώ παλιομαλ...» (Casse-toi pauvre con).

Δ.Αβραμόπουλος στην πρώτη ημερήσια διαταγή του: "Πρέπει να διαφυλάξουμε τις κόκκινες γραμμές μας"



ImageΓια "κόκκινες γραμμές" και άρνηση "συμπίεσης της εθνικής μας κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας μας και της αμυντικής μας πολιτικής" λόγω των δημοσιονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, μιλάει ο νέος ΥΠΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος σε μια ενδιαφέρουσα πρώτη ημερήσια διαταγή:
"Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες και Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.
Αναλαμβάνω σήμερα τα καθήκοντα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας με υψηλό  αίσθημα ευθύνης αλλά και τιμής, σε ένα Υπουργείο υψίστης σημασίας για την προστασία της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Ακεραιότητας της Χώρας.
Η μεγάλη οικονομική κρίση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, με άμεσες επιπτώσεις και στην αποστολή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δεν επιτρέπεται να έχει οποιαδήποτε έκπτωση στην εκπλήρωση της αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων.
Αποτελεί για μένα προτεραιότητα η αποστολή αυτή.
Συνάμα, στόχος η επικράτηση πνεύματος ελέγχου των δαπανών και αξιοποίησης στο μέγιστο βαθμό κάθε δαπάνης που χρηματοδοτείται από τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι σηκώνουν το συνολικό βάρος αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης.
Άνδρες και Γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η πορεία μας ως έθνος στον 21ο αιώνα θα είναι πορεία αγώνα για την πρόοδο, την ευημερία, την ανάπτυξη. Θα είναι πορεία ενίσχυσης του ρόλου και του κύρους της Χώρας μας. Θα είναι πορεία προστασίας και διαφύλαξης των εθνικών μας κόκκινων γραμμών.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις με υψηλό το φρόνημα και χαίροντας της εμπιστοσύνης του Ελληνικού λαού και της Ελληνικής Πολιτείας θα στέλνουν ένα συνεχές ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο περιορισμός της δημοσιονομικής μας ελευθερίας για όσο καιρό αυτό χρειάζεται, δεν θα σημάνει ποτέ περιορισμό και συμπίεση της εθνικής μας κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας μας και της αμυντικής μας πολιτικής.
Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία η αποστολή σας είναι ιδιαίτερα σημαντική. Είναι μία αποστολή υψίστης σημασίας.
Σας διαβεβαιώνω ότι θα εξαντλήσω κάθε προσπάθεια ώστε η εκπλήρωση της αποστολής σας να συνοδεύεται από την πλήρη αναγνώριση, ενθάρρυνση αλλά και ουσιαστική στήριξή σας.
Από συστάσεως του σύγχρονου ελληνικού κράτους οι Ένοπλες Δυνάμεις, ήσαν στην πρώτη γραμμή κάθε εθνικής προσπάθειας.
Το ίδιο και τώρα.
Δέσμευση και στόχος όλων μας είναι να στηρίξουμε αυτή τη δύσκολη στιγμή την εθνική προσπάθεια, να ισχυροποιήσουμε την κοινωνική μας συνοχή, να αναπτερώσουμε το ηθικό μας, να πιστέψουμε στον εαυτό μας και να αναδείξουμε τον σύγχρονο πατριωτισμό στο νέο παγκόσμιο περιβάλλον, ως την κυρίαρχη αξία που θα ανοίξει και πάλι το δρόμο της προόδου, της ανάπτυξης, της αυτοπεποίθησης και της ελπίδας για το λαό και το έθνος μας.
                                                                                                                                                                                                                                                Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας
Δημήτριος Αβραμόπουλος"


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...