Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

O Πούτιν επισπεύδει τον South Stream


Ο όμιλος του φυσικού αερίου Gazprom ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2012 να κατασκευάζει τον αγωγό South Stream, μέσω του οποίου το προϊόν από τη Ρωσία θα φθάνει στην ΕΕ μέσω Μαύρης Θάλασσας.

 Η κατασκευή του αγωγού προηγουμένως υπήρχαν εκτιμήσεις ότι θα άρχιζε το 2013.

 Στη σημερινή ανακοίνωση του ομίλου διευκρινίζεται ότι την εντολή επίσπευσης των εργασιών "έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Πούτιν".

   

Η οδηγία του Πούτιν --την 30ή Δεκεμβρίου-- δόθηκε αμέσως μετά την άδεια που παρείχε καθυστερημένα η Άγκυρα το υποθαλάσσιο τμήμα του αγωγού να περάσει από τα χωρικά της ύδατα.

   
"Πρόκειται για έργο. . . που περίμεναν πολλοί, ξεκινάμε λοιπόν νωρίτερα την κατασκευή" σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Αλεξέι Μίλερ.

 Συνολικά, ο South Stream πρόκειται να καλύψει απόσταση 3.600 χιλιομέτρων.

  
Μέσω της Βαλκανικής χερσονήσου, θα έχει δίκτυα στην Ελλάδα και στην Ιταλία. Από το έδαφος της τελευταίας θα καταλήγει στη δυτική Ευρώπη. Δε θα διέρχεται καθόλου από την Ουκρανία.

   
"Η ρωσική πίεση προς την ουκρανική κυβέρνηση ανεβαίνει", σημείωσαν ειδικοί μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, καθώς το Κίεβο συμφώνησε σε χαμηλότερες τιμολογήσεις όσον αφορά την διέλευση ρωσικού φυσικού αερίου από το έδαφός του.

   
Η Gazprom έχει ήδη ενεργοποιήσει τον North Stream, ο οποίος περνά από το βυθό της Βόρειας θάλασσας.



Οι συμμετοχές

  
Για το υποθαλάσσιο τμήμα του South Stream, στο μετοχικό κεφάλαιο της κατασκευάστριας εταιρείας υπάρχει 20% συμμετοχή του ιταλικού κολοσσού ENI.

   
Από την πλευρά τους, ο γαλλικός όμιλος EDF και η γερμανική εταιρεία Wintershall (του ομίλου BASF) έχουν συμμετοχή 15%. Ο Gazprom διατηρεί το υπόλοιπο 50% του μετοχικού κεφαλαίου.

   
Για τα επίγεια τμήματα του αγωγού, ο ρωσικός κολοσσός θα συνεργαστεί με αρκετές κρατικές εταιρείες--αυστριακές, βουλγαρικές, κροατικές, ελληνικές, ουγγρικές, σερβικές και, τέλος, σλοβενικές.

  
O αμερικανικών συμφερόντων Nabucco, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο της περιοχής του Καυκάσου στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο δια της Τουρκίας και της βαλκανικής χερσονήσου.
 onalert

Ασπίδα ο Β. Μιχαλολιάκος απέναντι στα Τουρκικά «κοράκια των αγορών»


Τα Ελληνικά λιμάνια αποτελούν τον διακαή πόθο του Τουρκικού κεφαλαίου το οποίο φαίνεται απολύτως εναρμονισμένο με το νεοοθωμανικό ιμπεριαλισμό του Νταβούτογλου. Η κατάρρευση της Ελληνικής οικονομίας, αλλά και η ηθική κατάρρευση των ανθρώπων εξουσίας φαίνεται ότι δίνει το πράσινο φως στα Τουρκικά "Vulture Funds" για να κάνουν την επίθεση τους με αιχμή του δόρατος το μεγάλο λιμάνι.


Ενώ λοιπόν στα άλλα λιμάνια φαίνεται ότι υπάρχουν αρκετά "πρόθυμοι" λειτουργοί για να τα εκχωρήσουν, με ολόκληρη σκηνοθεσία που φτάνει μέχρι την απεμπόληση εορτών για απελευθέρωση από τον Οθωμανικό ζυγό, στον Πειραιά τα σχέδια τους ανατρέπονται.
Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος όχι μόνο έχει θέσει βέτο σε οποιαδήποτε απόπειρα εκποίησης Εθνικής περιουσίας με πρόσχημα την κρίση, αλλά απαιτεί και την επιστροφή του λιμανιού στο φυσικό του κάτοχο, δηλαδή τον Πειραιά. Από τον οποίον πάρθηκε κατά την λαίλαπα του εκσυγχρονισμού όπου βαλιτσοφόροι μαντέληδες έθεταν τις βάσεις για το μεγάλο πλιάτσικο.
Ο Δήμαρχος Πειραιά ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή ότι επενδύσεις υποδομής είναι ευπρόσδεκτες και θα τύχουν της πλήρους στήριξης του Δήμου. Μεταφορά όμως του ιδιοκτησιακού καθεστώτος σε ιδιώτες δεν θα γίνει ανεκτή.
Το μεγάλο χαστούκι για όσους εξύφαιναν τέτοια σχέδια ήρθε από τον ίδιο τον Αμερικανό πρέσβη, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την αντίδραση του Βασίλη Μιχαλολιάκου. Ο Αμερικανός πρέσβης φέρεται να μετέβη στο Δημαρχείο Πειραιά και μίλησε ξεκάθαρα για επενδύσεις υποδομής, διαψεύδοντας τα σενάρια που διέσπειραν κάποιοι για δήθεν ενδιαφέρον εξαγοράς του ΟΛΠ από αμερικανικές εταιρείες.
Τις τελευταίες εβδομάδες, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα από τουρκικούς κολοσσούς όπως η «Limak Holding AS» που ετοιμάζονται για μαζικές εξαγορές, χωρίς να τολμούν όμως να προσεγγίσουν τον Πειραιά! Διαβάστε σχετικά: Αν είναι δυνατόν! Θα δώσουν σε τούρκικα χέρια τα ελληνικά λιμάνια;
Ο λόγος είναι πως παρά τις διαβεβαιώσεις που τους παρείχαν οι "Έλληνες" σύμβουλοι τους, ότι δηλαδή και η επένδυση στον Πειραιά ήταν "εφικτή και σίγουρη", η απάντηση της Τουρκικής πλευράς ήταν πως "Το καθεστώς του Λιμανιού είναι αμφισβητήσιμο λόγω της αντίδρασης του Δημάρχου ο οποίος κρίνεται "Non Apprοchable"!
Ο ΟΛΠ όμως παραμένει βασικός στόχος και σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, ήδη υπάρχει επιχειρηματικό σχήμα που αντιπροσωπεύει Τουρκικά κεφάλαια με πρόσωπα βιτρίνα για να κάνει την βρώμικη δουλειά.
Σε αυτό το μοτίβο, μην απορήσετε εάν δείτε έκρηξη συκοφαντικών δημοσιευμάτων για τον δήμαρχο Πειραιά, όπως ακριβώς έγινε και με την απέλπιδα προσπάθεια των βαρώνων της καθαριότητας όταν προσπάθησαν να "πατήσουν πόδι" στον Πειραιά εκμεταλλευόμενοι την απεργία των εργατών.
Η απάντηση βέβαια του Μιχαλολιάκου θα είναι κάθετη, όπως και στους προηγούμενους εκβιασμούς: Ο Πειραιάς δεν πουλάει το λιμάνι του, η Ελλάδα δεν πουλάει το λιμάνι της.

newsbomb.gr

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΑΒΟΦΩΝΟΙ ΡΩΜΙΟΙ - THE GREEK DESCENT OF THE PALESTNIANS AND THE ARAB SPEAKING RUM ORTHODOX


Η προέλευση της ονομασίας της Παλαιστίνης είναι πολύ παλαιά, στην πραγματικότητα είναι πάνω από τριών χιλιάδων χρόνων. Το όνομα Παλαιστίνη προέρχεται από τους Φιλισταίους που είναι ελληνικό φύλο με καταγωγή από τους Αχαιούς από τη Μικρά Ασία και τα νησιά του αιγαίου πελάγους. Έφθασαν στη νότια ακτή της Παλαιστίνης σε διάφορα κύματα. Μια ομάδα έφθασε στις αρχές της ιστορικής περιόδου και εγκαταστάθηκε στη Γάζα. Μια άλλη ομάδα, προήλθε από την Κρήτη αφού είχε πρώτα απωθηθεί από τον Ράμσι ΙΙΙ το 1194 π.Χ. από μια απόπειρα εισβολής που είχαν κάνει στην Αίγυπτο. Αυτή η ομάδα των Κρητών κατέλαβε τη νότια παράκτια περιοχή, όπου ίδρυσαν πέντε πόλεις στην παράκτια πεδιάδα.


Οι Φιλισταίοι ίδρυσαν αυτές τις πέντε πόλεις, και κάθε μια κυβερνιόταν από ένα βασιλιά όπως ήταν η συνήθεια των πόλεων κρατών στον ελληνικό κόσμο.
Αυτές οι πόλεις ονομάστηκαν ΝκάΘ (η Πατρίδα του Γολιάθ), Αστόθ, Έκρον, Γάζα, και Ασκάλον.
Η γη των Φιλισταίων ονομαζόταν από τους Εβραίους «νεγέβ των Χερεθί», φράση η οποία σημαίνει «νότος των Κρητών» ακριβώς λόγω της κυρίαρχης παρουσίας των Φιλισταίων στην περιοχή. Σύμφωνα με τις λίγες επιγραφές που έχουν μείνει, κατά το 630 π.Χ. οι Φιλισταίοι είχαν χάσει την ελληνική τους γλώσσα και μιλούσαν Αραμαϊκά.
Όμως με την ελληνιστική περίοδο, η ελληνική παρουσία και γλώσσα επανεμφανίζονται στην Παλαιστίνη. Η ελληνιστική περίοδος διάρκεσε στην Παλαιστίνη κατά την περίοδο 332-63 π.χ. Η επαρχία της Γαλιλαίας, όπως και οι γειτονικές επαρχίες της Δεκαπόλεως και της Περαίας, ήταν κατά την εποχή εκείνη πλήρως εξελληνισμένες. Οι εξελληνισμένες πόλεις της Γαλιλαίας και ευρύτερα της Παλαιστίνης παρέμεναν ακμάζουσες και κατά την εποχή του Χριστού. Αν και οι πόλεις ευρίσκονταν υπό Ρωμαϊκή διοίκηση, το ελληνικό στοιχείο εξακολουθούσε να είναι κυρίαρχο και ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού ήταν ελληνικής καταγωγής και οι Φιλισταίοι που μετονομάστηκαν Παλαιστίνιοι, είχαν ξανά εξελληνιστεί.
Με την κάθοδο του χριστιανισμού, οι Έλληνες της Παλαιστίνης, αλλά και οι Παλαιστίνιοι, όπως και οι κάτοικοι της Συρίας, της Ιορδανίας, και του Λιβάνου, έγιναν χριστιανοί. Όταν διαιρέθηκε η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, η Παλαιστίνη, όπως και όλες οι άλλες χώρες της περιοχής, έγιναν μέρος του Βυζαντίου. Κατά συνέπεια, οι Παλαιστίνιοι αλλά και μεγάλο μέρος των κατοίκων της Συρίας, του Λιβάνου, και της Ιορδάνιας έγιναν Ελληνορθόδοξοι χριστιανοί.
Με την εμφάνιση του Ισλάμ, και τις επιδρομές των Αράβων από την έρημο της Αραβίας, το Βυζάντιο έχασε αυτές τις περιοχές στους μουσουλμάνους Άραβες. Οι Άραβες επέβαλαν τη θρησκεία τους και τη γλώσσα τους στις χώρες που κατέκτησαν. Έτσι μαζί με τη μουσουλμανική θρησκεία, η περιοχή αυτή υιοθέτησε και την αραβική γλώσσα, και σε πολύ μικρό διάστημα ο πληθυσμός αραβοποιήθηκε.
Όμως όχι όλοι οι κάτοικοι της Παλαιστίνης και των γύρω χωρών έγιναν μουσουλμάνοι. Αρκετοί παρέμειναν Ορθόδοξοι χριστιανοί, αν και έχασαν τη γλώσσα τους και μιλούν μόνο αραβικά. Κατά τη διάρκεια της οθωμανικής περιόδου, αυτοί όλοι οι αραβόφωνοι Ελληνορθόδοξοι χριστιανοί, ονομάστηκαν Ρωμιοί Ορθόδοξοι (Rum Orthodox) από τους Τούρκους, όπως το ίδιο και οι Έλληνες. Από τότε οι αραβόφωνοι κάτοικοι της Παλαιστίνης αλλά και όλης της Μέσης Ανατολής, αποκαλούνται και αυτοαποκαλούνται Rum Orthodox, δηλ. Ρωμιοί Ορθόδοξοι και όχι μόνο ως Άραβες. Σίγουρα "Ρωμιοί" δεν είναι μόνο οι Ελλαδίτες κι οι Ελληνοκύπριοι. Οι αραβόφωνοι Rum Orthodox, είναι οι τελευταίοι εναπομείναντες Βυζαντινοί στη Μέση Ανατολή.
NOCTOC



The origins of the name Palestine is very old, in fact over three thousand years old. The name Palestine comes from the Philistines who were Greek and Greek-speaking Mediterranean people originating from Asia Minor and the islands of the Aegean sea. They reached the southern coast of Palestine in several waves. One group arrived in the early historic period and settled in Gaza. Another group, coming from Crete after being repulsed from an attempted invasion of Egypt by Ramses III in 1194 B.C. seized the southern coastal area, where they founded five settlements. Settling the coastal plain, the Philistines established these five cities, each ruled by a king as was the custom of city-states amongst the Greek world. These cities were called Gath (home of Goliath), Ashdod, Ekron, Gaza, and Askalon. This area of the Philistines was called by the Jews "nege'v Hereji", a phrase which means "the south of the Cretans" precisely because of the Cretan presence of the Philistines in the region. According to the few signs that have remained, by 630 B.C. the Philistines had lost their Greek language and they spoke Aramaic. However with the Hellenistic period, the Greek presence and language re-appear in Palestine. The Hellenistic period in Palestine lasted in the Palestine from 332-63 B.C. The province of Galelie, as the neighbouring provinces of Decapolis and Peraias, were at that time completely Hellenized. The Hellenized cities of Galilie and more widely of Palestine remained prosperous up until the time of Christ. Even if the cities were under Roman administration, the Greek element continued being present and a big part of population of was Greek origin. The Philistines who were renamed Palestinians by now, had become Hellenized as well. With the coming of Christianity, the Greeks of Palestine, as well as the Palestinians, and the residents of Syria, Jordan, and Lebanon, became Christians. When the Roman Empire was divided up between East and West, Palestine, as well as all the other countries of region, became part of Byzantium. As a result, the Palestinians and big parts of the population of Syria, Lebanon, and Jordan became Greek Orthodox Christians. With the appearance of Islam, and the raids of Arabs who came from the Arabian desert, Byzantium lost these regions to the Muslim Arabs. The Arabs imposed their religion and their language on the countries which they conquered. Thus with the Muslim religion, this region adopted also and the Arabic language, and in very small period, the populations were Arabized. However, not all the people of Palestine and the surrounding countries became Muslim. Many remained Orthodox Christians even if they lost their language and spoke only Arabic. During the Ottoman period, all the Arabic-speaking, Greek Orthodox Christians were named by the Turks, Rum Orthodox, the same name given also to the Greeks. From then on, the Arabic-speaking Greek Orthodox population of Palestine, but also in all Middle East, are called and call themselves Rum Orthodox, and don't have just an Arab identity. Surely "Rum Orthodox" are not only the Greeks and the Greek Cypriots, the Arabic-speaking Rum Orthodox, are the last remaining Byzantines in the Middle East.
NOCTOC



Προειδοποίηση της Μόσχας σε Αθήνα για τον South Stream


"H σημερινή ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τι τα εννοούσε με την ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα περί «μη ωρίμανσης επαρκώς των συνθηκών  για την υπογραφή συγκεκριμένων συμφωνιών» αναφορικά με το άλλα σχέδια φυσικών αγωγών πέραν του ITGI που χαρακτηρίστηκε προτεραιότητα» ανέφερε στο defencenet.gr, ανώτατη πηγή του ρωσικού υπουργείου Ενέργειας, η οποία συμπλήρωσε:
«Είμαστε βέβαιοι ότι έχει γίνει κάποια παρεξήγηση και διατυπώθηκε κατ’αυτό τον τρόπο η συγκεκριμένη ανακοίνωση. Ειδικά σήμερα που η Ρωσία φροντίζει για τον εφοδιασμό της ελληνικής αγοράς σε ποσοστό 100% λόγω της τουρκικής άρνησης να δώσει φυσικό αέριο που έτσι ή αλλιώς πάλι από εμάς το αγοράζουν. Άλλωστε αν η σημερινή ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει τον South Stream δεν έχει παρά να μας το πει. Για την Ρωσία είναι επιπλέον κόστος το πέρασμα από την Ελλάδα. Μπορεί να περάσει υποθαλάσσια βορειότερα στην Ιταλία χωρίς κανένα πρόβλημα ή ακόμα και να γίνει χερσαία μεταφορά του μέσω της σύνδεσης του ιταλικού δικτύου με το σλοβενικό» κατέληξε ο Ρώσος αξιωματούχος.
Και όλα αυτά την στιγμή που επίσημα αναγγέλθηκε χθες, αυτό που το defencenet.gr είχε γράψει την περασμένη εβδομάδα, ότι μέχρι το τέλος του 2012 θα έχει ξεκινήσει η κατασκευή του South Stream.
Χθες ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της JSC "Gazprom", Alexei Miller, ανακοίνωσε την επίσπευση έναρξης της υλοποίησης του έργου ενώ εγκρίθηκε ένα λεπτομερές πλάνο ενεργειών, το οποίο θα επιτρέψει την έναρξη της κατασκευής του "South Stream" το Δεκέμβριο του 2012 εν αντιθέσει με τον αρχικό προγραμματισμό για το 2013.
«Η Gazprom έκανε ότι ήταν απαραίτητο για να επισπεύσει την ημερομηνία έναρξης κατασκευής του South Stream. Έχουμε ήδη ένα διεθνές νομικό πλαίσιο, μεγάλο ενδιαφέρον από όλους τους συμμετέχοντες στην Ευρώπη, τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους και μεγάλη εμπειρία και δυνατότητα κατασκευής μεγάλης κλίμακας έργων υποθαλάσσιας μεταφοράς αερίου, μεγάλης κλίμακας. Το έργο είναι αναγκαίο και αναμενόμενο και ξεκινάμε την υλοποίησή του» δήλωσε ο Alexei Miller κατά τη συνάντηση.
Ειδικά η φράση «μεγάλη εμπειρία και δυνατότητα κατασκευής μεγάλης κλίμακας έργων υποθαλάσσιας μεταφοράς αερίου» απαντά στο σημείο της κοινής ανακοίνωσης των ΥΠΕΞ-ΥΠΕΚΑ ότι  «Στο πλαίσιο αυτό, η διασύνδεση, μέσω αγωγού, της Ελλάδας με την Ιταλία αποτελεί προτεραιότητα. Ο αγωγός «Ποσειδώνας», το τμήμα του ITGI που θα συνδέει υποθαλάσσια την Ελλάδα με την Ιταλία καλύπτει πλήρως αυτή την ανάγκη. Επιπλέον, λόγω της δυνατότητας αντίστροφης ροής του αγωγού, θα διασφαλίζεται η ασφάλεια προμήθειας με φυσικό αέριο και της Νοτιανατολικής Ευρώπης, εφόσον οι περιστάσεις το απαιτούν».
Το πρόγραμμα κατασκευής του South Stream, που καταρτίστηκε από την Gazprom, θα παρουσιαστεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της South Stream Transport AG το Φεβρουάριο.
Σε ότι αφορά την πρωτοφανή ανακοίνωση  του ΥΠΕΞ την περασμένη Παρασκευή, με την οποία ευθέως επιχειρούσαν να «ακυρωθεί» το πέρασμα του South Stream από την Ελλάδα, πρέπει να έχει παιχθεί μεγάλο παιχνίδι, αφού, όπως αναφέρουν πηγές του defencenet.gr, προ της ανακοίνωσης, υπήρξε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι και το ΠΕΚΑ, του Γ.Παπακωνσταντίνου, όπου εκδόθηκε η απίθανη ανακοίνωση.
Στην πρωτοφανή κοινή ανακοίνωση περιγράφεται ως μοναδική "προτεραιότητα ο αγωγός ITGI" – ο οποίος ξεκινά από το Αζερμπαϊτζάν και μέσω Τουρκίας και Ελλάδος καταλήγει στην Ιταλία- αλλά η ουσία της ανακοίνωσης βρίσκεται στην κατάληξή της:
"Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα σχέδια στην περιοχή, παρακολουθούμε και αξιολογούμε με ενδιαφέρον τις σχετικές εξελίξεις, συνεκτιμώντας ότι δεν έχουν ωριμάσει επαρκώς οι συνθήκες για την υπογραφή συγκεκριμένων συμφωνιών, κάτι που αποτελεί και αναγκαία συνθήκη για την υλοποίησή τους".
Δηλαδή ο South Stream, που ξεκινά η κατασκευή του το 2012 είναι ... ανώριμος και απλά "μας τελείωσε". "Επειδή δεν έχουν ωριμάσει επαρκώς οι συνθήκες για την υπογραφή συγκεκριμένων συμφωνιών, κάτι που αποτελεί και αναγκαία συνθήκη για την υλοποίησή τους".
Μάλιστα στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι "αγωγός «Ποσειδώνας», το τμήμα του ITGI που θα συνδέει υποθαλάσσια την Ελλάδα με την Ιταλία καλύπτει πλήρως αυτή την ανάγκη", άρα ο South Stream που έχει ως βασικό μέρος του σχεδιασμού του την διασύνδεση με υποθαλάσσιο αγωγό της Ελλάδας με την Ιταλία, είναι ... περιττός. 
Σημειώνουμε ότι ο IGTI θεωρητικά θα μεταφέρει 8 δισ. κυβ. μέτρα φυσικού αερίου –και αυτό στην περίπτωση που αντιμετωπιστούν τα προβλήματα φορτίου και κοιτάσματος- ενώ ο South Stream αποδεδειγμένα καθώς αποτελεί τον «δίδυμο αδελφό» του North Stream που ήδη λειτουργεί θα μεταφέρει στην Ευρώπη τουλάχιστον 30 δισ. κυβ. μέτρα φυσικού αερίου! 


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Εθελοντική ... χρεοκοπία της χώρας! - Το PSI κλείνει, οι κατασχέσεις έρχονται...


Σε συμφωνία μόνο για το 65-70% των πιστωτών φαίνεται να καταλήγει το PSI όπως προκύπτει από τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με επερχόμενο γεγονός την τελική αναγγελία της Ελλάδος σε "πιστωτικό γεγονός", από την στιγμή που οι υπόλοιποι δανειστές πάνε σε αναγκαστική και διά νόμου χρεοκοπία.

Η λύση που προτάθηκε για περίπου το 30% των ξένων δανειστών και το 35% των Ελλήνων (σύνολο 65%) περιλαμβάνει την υιοθέτηση επιτοκίου το οποίο θα ξεκινά από 3,1-3,8% και θα αυξάνεται σταδιακά φτάνοντας τελικά το 4,75% για όσο διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων.

Η χώρας μας θα πληρώσει σε πρώτη φάση μόνο τους τόκους από τα προηγούμενα δάνεια και στην συνέχεια τόκους και κεφάλαιο με απώτερο στόχο την αποπληρωμή του χρέους σταδιακά και όχι όταν αυτό λήξει. Το σύνολο του χρέους θα αντικατασταθεί από ένα ομόλογου 30ετούς διάρκειας.

Με βάση την καταρχή συμφωνία οι τράπεζες και οι επενδυτές που κατέχουν ελληνικά ομόλογα θα λάβουν το 50% της αξίας αυτών, εκ των οποίων το 15% θα είναι σε μετρητά και το 35% υπό την μορφή του νέου ομολόγου. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία οι μεγάλοι δανειστές της Ελλάδας κατέχουν ομόλογα αξίας 150 δις ευρώ εκ των οποίων τα 50 δις ευρώ ανήκουν σε hedge funds τα οποία ακόμα και μέχρι την τελευταία στιγμή προσπαθούν να ακυρώσουν την αρχική αυτή συμφωνία.

Όπως αναφέρουν πηγές συμφωνία υπάρχει και για το ζήτημα του δικαίου που θα καλύπτει το «κούρεμα» του χρέους, το οποίο θα είναι το αγγλικό.

Πρόκειται για μία ολέθρια, θνησιγενή συμφωνία, η οποία είναι πρακτικά αδύνατον να εφαρμοστεί γιατί είνια βασισμένη σε λάθος στοιχεία, για άλλη μία φορά. Πέρα από την αρχική ολική χρεοκοπία που οδηγεί την χώρα, σε λίγο καιρό ηα ανάγκη να υπάρξει επιπλέον "κούρεμα" 30-50% είναι βέβαιη.
Όπως υποστηρίξει το Bloomberg, αλλά και όλοι οι σοβαροί αναλυτές, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων για το PSI και το «εθελοντικό» ή μη του πράγματος, γεγονός παραμένει ότι στο «κούρεμα» δε συμμετέχουν η ΕΚΤ, το ΔΝΤ και άλλοι πιστωτές που κατέχουν συνολικά 200 δισ. ευρώ ελληνικά ομόλογα.

«Με άλλα λόγια, ακόμα και με κούρεμα 50%, το συνολικό όφελος δεν ξεπερνά τα 100 δισ. ευρώ ή 30% του συνολικού χρέους».


«
Αυτό δεν είναι αρκετό», υποστηρίζουν και τονίζουν ότι για να έχει κάποιο αποτέλεσμα το PSI θα πρέπει η χώρα να παρουσιάσει πρωτογενή πλεονάσματα τουλάχιστον στο 3,2% του ΑΕΠ ετησίως.

Όμως, όπως τονίζει το Bloomberg, αυτό δε θα συμβεί ποτέ, καθώς η Ελλάδα κατάφερε να έχει πρωτογενή πλεονάσματα μόλις τα έξι από τα τελευταία 24 χρόνια.


Η τραγωδία είναι ότι πλέον υποθηκεύουν ολόκληρη τη χώρα και πολύ σύντομα, όταν αρνηθούν οι ξένοι να πληρώσουν στους δανειστές θα αρχίσουν τα παρατράγουδα...


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ... 
ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΟΥ ΤΑ ΑΝΕΦΕΡΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ Ο  ΔΡ. ΑΡΗΣ ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ ΤΟ 1998 ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ. ΕΚΕΙ ΚΑΛΕΣΕ ΙΑΠΩΝΕΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΛΟΓΗΣΑΝ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΕΥΡΕΤΡΑ 11.000.000 ΕΤΩΝ - ΤΡΙΓΛΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ - ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΤΡΟΦΟΡΜΗΣ.   
Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΑΝΘΡΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΓIΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΠΑΧΑΛΟ...

....Οι επιστήμονες τοποθετούν χρονικά πολλά αρχαιολογικά ερείπια που αποκαλύφθηκαν στις Μυκήνες, στην Τίρυνθα και αλλού περί το 1600-1100 π. Χ.,
περίοδος που προσδιορίζεται ως Μυκηναϊκή εποχή. Όμως, οι μαρτυρίες πάνω στις οποίες βασίζεται αυτή η χρονική περίοδος δεν είναι ασφαλής. Δεν διαθέτουμε καταγραφές μιας συγκεκριμένης χρονολόγησης ή καταλόγους βασιλέων ή δυναστειών με καταγεγραμμένη τη διάρκεια της βασιλείας τους από όπου θα μπορούσαμε να αντλήσουμε ένα σύστημα χρονολόγησης. Η  χρονολόγηση δια του ραδιοάνθρακα βοηθάει τους αρχαιολόγους να χρονολογούν ευρήματα όχι αρχαιότερα των 40.000 ετών, αλλά αντιμετωπίζει προβλήματα ως προς την εύρεση κατάλληλων δειγμάτων και την ακρίβεια αυτής της ίδιας της μεθόδου που έχει περιθώριο λάθους συν-πλην 40- 150 χρόνια. Ένα άλλο ζήτημα είναι η ποικιλία αναλογίας άνθρακα -14 κατά την παραγωγή και αποσύνθεση την οποία ποικιλία οι ερευνητές προσπαθούν τώρα να αντισταθμίσουν χρησιμοποιώντας άλλες μεθόδους επανεκτίμησης των χρονολογήσεων με βάση τον άνθρακα -14. Οι αρχαιολόγοι επίσης προσπαθούν να ξεπεράσουν αυτά τα προβλήματα χρονολόγησης συγκρίνοντας και συνδυάζοντας ορισμένα Μυκηναϊκά πήλινα σκεύη με παρόμοια ευρήματα ή απεικονίσεις ταφικών παραστάσεων της Αιγύπτου ή Μεσοποταμίας που θεωρούν ότι μπορούν να χρονολογηθούν επακριβώς. Τα δείγματα, όμως, πάνω στα οποία βασίζουν τα συμπεράσματά τους είναι ελάχιστα και  αποδεικνύουν μόνο ότι ένα ορισμένο είδος πήλινων σκευών υπήρχε κατά μια συγκεκριμένη περίοδο, παραγνωρίζοντας ότι θα μπορούσε να είχε υπάρξει και πολύ νωρίτερα. Αυτές οι παρατηρήσεις πρέπει να μας κάνουν προσεκτικούς στο να θεωρούμε ότι οι χρονολογήσεις των αρχαιολόγων βασίζονται σε αδιάψευστες μαρτυρίες.
Από το περιοδικό «Sunrise», Ιούνιος/ Ιούλιος και Αύγουστος/ Σεπτέμβριος 2005

Xαρτης που δείχνει την Ανταρκτική ...ως δυο  νησιά



O Philip Bauche ήταν γεωγράφος του 18ου αιώνα που ζωγράφισε ένα χάρτη της  Ανταρκτικής, μόνο που την εμφανίζει ως 2 ξεχωριστά κομμάτια γης με λεπτομερείς ακτογραμμές. Για πολλά χρόνια ο χάρτης θεωρούταν λανθασμένος. Το 1958 όμως διεξάχθηκε στην Ανταρκτικη μια σεισμική έρευνα η οποία έδειξε ότι στην πραγματικότητα η Ανταρκτικη αποτελείται από 2 διαφορετικά νησιά καλυμμένα με ένα παχύ στρώμα πάγου με αποτέλεσμα να φαίνονται ως ένα ενιαίο.
Και όχι μόνο αυτό.
Η γενική τοπογραφία της περιοχής κάτω από τους πάγους ταιριάζει με αυτήν που  απεικονίζεται στον χάρτη του Βauche.
Πως όμως συνέβη κατι τέτοιο;
Ο χάρτης αυτός δείχνει ότι ο Βauche είχε στην κατοχή του έναν ακριβή χάρτη της περιοχής της  Ανταρκτικής 100 χρόνια πριν ανακαλυφθεί και μάλιστα χωρίς πάγο. Κάποιοι γεωλόγοι πιστεύουν ότι η τελευταία φορά που η Ανταρκτική ήταν σε κατάσταση χωρίς πάγους ήταν εκατομμύρια χρόνια πριν.


promitheasblog

Η λεηλασία της Ελλάδας: 90 εκ. ευρώ τα «μαύρα» του Γ.Παπανδρέου στο ΥΠΕΞ



Εν μέσω οικονομικής κρίσης και ενώ η χώρα βούλιαζε και η κυβέρνηση επέβαλε την απάνθρωπη φορομπηχτική πολιτικής τους σε μισθωτούς και συνταξιούχους το ΥΠΕΞ μοίραζε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε αγνώστους ή τα διέθετε όπως η πολιτική του ηγεσία (Γ.΄Παπανδρέου, Δ.Δρούτσας και Σ.Λαμπρινίδης) πίστευε ότι έπρεπε να τα διαθέσει.
Χωρίς υπογραφές, χωρίς αποδεικτικά, απλά ανοίγοντας το χρηματοκιβώτιο και παίρνοντας δεσμίδες από 500άρικα και δίνοντάς τα ή βάζοντας τα όπου ήθελαν ή όπου έκριναν σκόπιμο οι ίδιοι...
Το 2010 είχαν εγκριθεί από το ΥΠΕΞ κονδύλια ύψους 18 εκατ. ευρώ και τελικώς δαπανήθηκαν 56.073.300 ευρώ, δηλαδή αύξηση 200% επί του αρχικού προβλεπόμενου ποσού, ενώ για το 2011 είχε εγγραφεί πίστωση στον προϋπολογισμό του ΥΠΕΞ, ύψους 34,15 εκατ. ευρώ! Για "μαύρα" και αδήλωτα...
Με απλά λόγια 90,2 εκατ. ευρώ δαπανήθηκαν σε δύο χρόνια για σκοπούς που δεν είναι γνωστοί και σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα τα χρήματα αυτά, δαπανήθηκαν χωρίς να έχουν υποστηριχτεί μέσω αυτών εθνικοί αντικειμενικοί σκοποί (το αντίθετο θα λέγαμε συνέβη), ενώ από όσο είναι γνωστό καμία εθνική επιτυχία δεν επετεύχθη από το υπουργείο Εξωτερικών την περίοδο 2010-2011.
Στα παραπάνω ερωτήματα ο υφυπουργός οικονομικών Φ. Σαχινίδης δηλώνει αναρμόδιος να απαντήσει, ενώ ο τότε υπουργός Εξωτερικών Σ. Λαμπρινίδης αναφέρει ότι τα σχετικά παραστατικά έχουν καταστραφεί σύμφωνα με το νόμο 3566/2007 που προβλέπει την καταστροφή τους.
Μετά από επίμονες ερωτήσεις και αποκαλύψεις από τον επικεφαλής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ  Α. Τσίπρα ο οποίος στις 5 Σεπτέμβρη 2011 είχε ζητήσει  να ενημερωθεί για τα μυστικά κονδύλια των υπουργείων Εξωτερικών, Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη αλλά και την παρέμβαση του βουλευτή της Ν.Δ  Π. Παυλόπουλου, ο πολιτικός προϊστάμενος του ΥΠΕΞ απέστειλε ενημερωτική επιστολή στον πρόεδρο της Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Μαζί με την επιστολή αυτή, ο νύν υπουργός Εξωτερικών Σ. Δήμας κατέθεσε τα σχετικά έγγραφα στη Βουλή.
Με βάση αυτά τα δεδομένα ο Γ. Παπανδρέου, οι υπουργοί που διαδέχτηκαν τον πρώην πρωθυπουργό στο υπουργείο Εξωτερικών Δ. Δρούτσας, και Σ. Λαμπρινίδης καθώς και όσοι συμμετείχαν στο ιεραρχικό επιτελείο του υπουργείου Εξωτερικών θα πρέπει να απαντήσουν σε μια σειρά σημαντικών ερωτημάτων που έχουν διατυπωθεί.
Πιο συγκεκριμένα θα πρέπει να απαντήσουν για τα κονδύλια που δόθηκαν στις ΜΚΟ, θα πρέπει να απαντήσουν γιατί μέχρι στιγμής δεν αποκαλύπτεται το αποθεματικό του Κράτους πριν από την εποχή του Μνημονίου, ποια είναι η κατάσταση με την Επιτροπή Ειδικών Δαπανών, γιατί δεν υπάρχουν έγγραφα της συγκεκριμένης Επιτροπής που να αποδεικνύουν ότι τα ποσά δαπανήθηκαν τελικά για τους απόρρητους σκοπούς που προβλέπονται, και τέλος πότε θα δημοσιοποιηθεί στο πλαίσιο της «Διαύγειας» η απόφαση για την αύξηση των κονδυλίων που δαπανήθηκαν το 2010 ;
Έτσι για άλλη μία φορά δεκάδες εκατομμύρια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την εκπροσώπηση της χώρας και για την προώθηση των θέσεων της Ελλάδας εν μέσω συνεχόμενων επιθέσεων από τα διεθνή ΜΜΕ την επίμαχη περίοδο κατέληξαν σε άλλες τσέπες αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα της εικόνας που η Ελλάδα έχει στο εξωτερικό τα τελευταία δύο χρόνια της απίστευτης δυσφήμισης της.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Από την Ξάνθη, με Ιταλική εφεύρεση, ξεκινά η νέα… ενεργειακή επανάσταση





Μια μεγάλη καινοτομία στον τομέα της ενέργειας που ανατρέπει τα μέχρι σήμερα δεδομένα και ταυτόχρονα μια σημαντική επένδυση που θα αξιοποιήσει σε βιομηχανικό επίπεδο την συγκεκριμένη επιστημονική ανακάλυψη, πρόκειται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και, σύμφωνα τουλάχιστον με τις εκτιμήσεις, θα ταράξει τα νερά και θα....

προκαλέσει το διεθνές ενδιαφέρον.

Ο λόγος για την ελληνική εταιρεία Defkalion Green Technologies SA η οποία κατάφερε να μετατρέψει σε βιομηχανικό προϊόν μια σημαντική ανακάλυψη Ιταλών επιστημόνων και ξεκινά οσονούπω από την Ξάνθη τη μαζική παραγωγή και παγκόσμια διάθεση μονάδων που μπορούν να εγκατασταθούν σε κάθε σπίτι ή επαγγελματικό χώρο και να παράγουν θερμική και ηλεκτρική ενέργεια με ελάχιστο κόστος.
Όχι μόνον τα στελέχη της εταιρείας, αλλά και άνθρωποι της αγοράς που γνωρίζουν τις λεπτομέρειες της υπόθεσης βεβαιώνουν ότι, χωρίς υπερβολή, μπορεί να ανατρέψει το ενεργειακό σκηνικό σε παγκόσμια κλίμακα και να κάνει τη χώρα μας πρωταγωνιστή μιας νέας ενεργειακής επανάστασης, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική οικονομία.
Το προϊόν
Αφετηρία της υπόθεσης είναι η επαναστατική εφεύρεση του αντιδραστήρα σύντηξης Υδρογόνου και Νικελίου (ψυχρή σύντηξη σε ελεγχόμενο περιβάλλον), που έγινε από δυο ιταλούς επιστήμονες του πανεπιστήμιου της Μπολόνια, τους Sergio Foccardi και Andrea Rossi, η οποία παρουσιάστηκε επίσημα στις 14 Ιανουαρίου στην Ιταλία. Με βάση την ανακάλυψη αυτή μπορεί να παραχθεί φθηνή ενέργεια, με πολύ χαμηλό κόστος, σχεδόν μηδαμινό σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα, αφού ο αντιδραστήρας μπορεί να παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει για τη λειτουργία του. Τα δικαιώματα για την αξιοποίηση και την βιομηχανική εκμετάλλευση (για μη στρατιωτικούς σκοπούς) της εφεύρεσης των Ιταλών για όλο τον κόσμο εκτός από την Αμερική τα πήρε η ελληνική πολυμετοχική εταιρεία Defkalion. Η εταιρεία φρόντισε, στηριζόμενη σε έλληνες επιστήμονες, να «μεταφράσει» τεχνικά τα επιστημονικά αποτελέσματα και να δημιουργήσει μια συσκευή η οποία μετά την αρχική ενεργοποίηση της, παράγει θερμότητα χωρίς την ανάγκη περαιτέρω τροφοδοσίας και μάλιστα χωρίς να δημιουργεί ρύπους ή επιβλαβείς για τον άνθρωπο ακτινοβολίες. Η θερμική αυτή ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ζεστού νερού και τη θέρμανση χώρων και ένα ποσοστό της, γύρω στο 40%, να μετατραπεί σε ηλεκτρική ενέργεια μέσω ενός κοινού μετατροπέα (inverter).
Το τρίτο στάδιο είναι αυτό το οποίο ξεκίνησε ήδη, για την βιομηχανική παραγωγή στη χώρα μας, σε μαζική κλίμακα, αυτής της συσκευής.
Παραγωγή χαμηλού κόστους
Τα δεδομένα όσον αφορά το κόστος της παραγόμενης από τη συσκευή ενέργειας είναι πράγματι εντυπωσιακά. Ο Έλληνας καθηγητής του Πανεπιστημίου της Μπολόνια και τέως πρέσβης κ. Χρήστος Στρεμμένος, ο οποίος είχε ενεργό συμμετοχή στην ερευνητική δουλειά ενώ συμμετέχει και στην εταιρεία Defkalion, υπολογίζει ότι το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα είναι κάτω από 0,01 ευρώ ανά κιλοβατώρα, ποσό συντριπτικά μικρότερο συγκρινόμενο με το μέσο κόστος παραγωγής της ΔΕΗ που φτάνει τα 0,1 ευρώ. Δηλαδή από την συσκευή θα παράγεται ηλεκτρική ενέργεια φτηνότερη κατά 90%, ενώ θα έχει ήδη εξασφαλιστεί ζεστό νερό για θέρμανση, οικιακή χρήση κ.λπ.. Το ετήσιο κόστος για Υδρογόνο και Νικέλιο, τα «καύσιμα» δηλαδή μιας συσκευής δυναμικότητας 20 Κιλοβάτ είναι περίπου 1.300 ευρώ, όταν η αξία της παραγόμενης ενέργειας σε τρέχουσες τιμές υπερβαίνει τα 14.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, το κόστος για την απόκτηση της συσκευής δεν θα ξεπερνάει τα 3.000 – 3.500 ευρώ, ενώ περίπου 500 – 900 ευρώ είναι το κόστος του μετατροπέα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Η περίσσεια ηλεκτρική ενέργεια, όπως συμβαίνει και με τις οικιακές φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις, θα διοχετεύεται στο ηλεκτρικό σύστημα και θα αγοράζεται από τη ΔΕΗ, δίνοντας εισόδημα στον παραγωγό. Η εταιρεία θα επιδιώξει (θα υποβληθεί σχετικό αίτημα στη ΡΑΕ) να ενταχθεί η συγκεκριμένη μέθοδος παραγωγής ηλεκτρισμού στο πρόγραμμα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και συνεπώς να απολαμβάνει αυξημένη τιμή απορρόφησης του ρεύματος.
Η μέθοδος, πέρα από την οικιακή χρήση, μπορεί να εφαρμοστεί για παραγωγή ενέργειας στη γεωργία, στην κτηνοτροφία, στη βιοτεχνία, στις επιχειρήσεις, στα δημόσια κτήρια και, υπό προϋποθέσεις, στη βιομηχανία.
Βιομηχανική παραγωγή
Η αξιοποίηση της επιστημονικής εφεύρεσης για την βιομηχανική παραγωγή της συγκεκριμένης συσκευής, δεν αποτελεί μακρινό στόχο. Αντίθετα, έχει ήδη αγοραστεί παλαιό εργοστάσιο στην Ξάνθη, το οποίο, σύμφωνα με τα στελέχη της Defkalion θα είναι έτοιμο τον ερχόμενο Οκτώβριο να δώσει προϊόντα στην αγορά . Όπως δηλώνει εκ μέρους της εταιρείας μιλώντας στην εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή» που έφερε στη δημοσιότητα το θέμα ο κ. Συμεών Τσαλίκογλου, η παραγωγική δυνατότητα του εργοστασίου θα είναι 300.000 μονάδες το χρόνο, οι οποίες προορίζονται για την ελληνική και τις βαλκανικές αγορές. Το ύψος της επένδυσης θα φτάσει τα 200 εκατ. ευρώ. εκ των οποίων περίπου τα μισά αφορούν την πληρωμή των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης. Υπολογίζεται ότι μέχρι το 2012 θα δημιουργηθούν 215 άμεσες μόνιμες θέσεις εργασίας, ενώ περίπου 2.500 άτομα θα απασχοληθούν στη συνέχεια στο δίκτυο πωλήσεων – υποστήριξης σε όλη την Ελλάδα.
Ειδικά πρέπει να τονιστεί ότι θα δημιουργηθεί εξειδικευμένο κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης (25 θέσεις εργασίας εξειδικευμένου ερευνητικού προσωπικού) εντός της μονάδας, το οποίο θα στηριχθεί στους επιστήμονες και ερευνητές που συμμετείχαν στη διαδικασία «μετατροπής» της επιστημονικής ανακάλυψης των Ιταλών σε βιομηχανικό προϊόν.
Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η εργαστηριακή κατασκευή μεγάλης μονάδας της συγκεκριμένης τεχνολογίας, ισχύος 1 Μεγαβάτ, που θα χρησιμοποιηθεί (και επιδεικτικά) για τις ανάγκες του εργοστασίου της Ξάνθης.
Η συνέχεια του project προβλέπει τη δημιουργία ενός ακόμα εργοστασίου επί ελληνικού εδάφους, στο Βόλο, το οποίο θα παράγει μονάδες μεγάλης δυναμικότητας, 1 – 2 Μεγαβάτ. Επίσης τη δημιουργία εργοστασίων εκτός Ελλάδας και την επέκταση σε ξένες αγορές λιανικής πώλησης.
Όσον αφορά τη χρηματοδότηση των επενδύσεων, τα στελέχη της Defkalion υποστηρίζουν ότι είναι εξασφαλισμένη από επενδυτικά funds, ενώ σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι, όσο το εγχείρημα παίρνει σάρκα και οστά, τόσο πληθαίνουν οι προσφορές για συμμετοχή στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Οφέλη για την ελληνική οικονομία
Πέραν της αυτονόητης σημασίας που έχει η δημιουργία της μονάδας παραγωγής στην Ξάνθη και συνολικά η επενδυτική αυτή προσπάθεια, σε μια περίοδο που η χώρα «ψάχνει με το φανάρι» νέες παραγωγικές δραστηριότητες, το όλο εγχείρημα, εάν βέβαια υλοποιηθεί με βάση τους σχεδιασμούς των εμπνευστών του, αναμένεται να έχει σημαντικά οφέλη για την ελληνική οικονομία.
Η συνολική παραγόμενη ενέργεια από τις συσκευές αυτές θα συντελέσει στην εξοικονόμηση πόρων αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, την στιγμή που φαίνεται να επελαύνει μια νέα ενεργειακή κρίση και όταν η χώρα υφίσταται αφαίμαξη πολύτιμων κεφαλαίων για εισαγωγή καυσίμων.
Επιπλέον, μπορούν να αναπτυχθούν ευρύτερες αναπτυξιακές και οικονομικές διασυνδέσεις με την υπόλοιπη οικονομία, τον τουρισμό, τη γεωργία, τις βιοτεχνίες, που αποκτούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην παραγωγή τους.
Η συναλλαγματική ωφέλεια της χώρας θα είναι επίσης μεγάλη, καθώς η αποκλειστική εκμετάλλευση της εφεύρεσης από ελληνική εταιρεία αναμένεται να δημιουργήσει υπεραξίες. Κάποιοι εκτιμούν ότι και μόνη η έκταση που αναμένεται να πάρει το θέμα είναι ικανή να αλλάξει επί το θετικότερο το γενικό κλίμα και τις εντυπώσεις για το επενδυτικό περιβάλλον της χώρας.
Δεν πρέπει να παραλείπεται τέλος η δυνατότητα αξιοποίησης των πολύ σημαντικών κοιτασμάτων νικελίου της χώρας.
Γεωπολιτικές ανακατατάξεις
Οι εκτιμήσεις όσων τουλάχιστον εμφανίζονται ως ενθουσιώδεις υποστηρικτές του εγχειρήματος κάνουν λόγο για τεράστιες οικονομικές αλλά και γεωπολιτικές ανακατατάξεις που μπορούν να προκληθούν, σε βάθος χρόνου, μετά από την διάθεση στην αγορά τέτοιων ενεργειακών συσκευών πράσινης ενέργειας χαμηλού κόστους που δεν προκαλούν καμία εκπομπή αερίων ή ακτινοβολιών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτές, η σταδιακή αντικατάσταση των κλασικών ενεργειακών συστημάτων που στηρίζονται στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τον άνθρακα ή την πυρηνική ενέργεια από μια νέα γενιά ενεργειακών προϊόντων αυτής της τεχνολογίας, παράλληλα με την ανάπτυξη των συμβατικών ΑΠΕ (ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά, γεωθερμία), δημιουργεί σοβαρές προϋποθέσεις ανατροπής των υφιστάμενων ισορροπιών στην παγκόσμια ενεργειακή σκηνή.
Η επιστημονική βάση της μονάδας
Η ψυχρή σύντηξη, η διαδικασία δηλαδή στην οποία στηρίζεται επιστημονικά η μονάδα Hyperion, αποτελεί ένα «θερμό» πεδίο της φυσικής που έχει προκαλέσει τα τελευταία χρόνια έντονες συζητήσεις . Πρόκειται για μια αντίδραση που συμβαίνει σε θερμοκρασίες δωματίου, κατά την οποία δύο μικρότεροι πυρήνες συνενώνονται για να σχηματίσουν ένα μεγαλύτερο απελευθερώνοντας ταυτόχρονα μεγάλες ποσότητες ενέργειας. Στη δεκαετία του ΄80 οι Pons και Fleishmann υποστήριξαν ότι είχαν επιτύχει μια αντίδραση ψυχρής σύντηξης, όμως το πείραμά τους δεν μπόρεσε να επαναληφθεί. Από τότε οποιαδήποτε άλλη θεωρία και υπόθεση περί της ψυχρής σύντηξης απορρίφθηκε δημιουργώντας έτσι ένα επιστημονικό ρεύμα επιφυλακτικότητας πάνω στο θέμα. Παρόλο αυτό τον σκεπτικισμό μια μικρή μερίδα επιστημόνων συνέχισε να ερευνά το θέμα.
Τα τελευταία ανατρεπτικά νέα ήρθαν από την Ιταλία και είναι αυτά που αποτέλεσαν την αφετηρία για τη δημιουργία της μονάδας Hyperion. Δυο επιστήμονες, ο μηχανικός Andrea Rossi και ο καθηγητής Sergio Focardi του Πανεπιστημίου της Μπολόνια, επέδειξαν δημόσια στις 14 Ιανουαρίου του εφετινού χρόνου, μια συσκευή ψυχρής σύντηξης ικανή να παράγει 12.400 Wh θερμικής ενέργειας εισάγοντας μόλις 400 W ενέργειας. Οι Ιταλοί επιστήμονες παρουσίασαν δηλαδή ένα νέο τρόπο παραγωγής πράσινης ενέργειας με κοινά υλικά (Νικέλιο και Υδρογόνο παρουσία καταλύτη), με μικρό κόστος και χωρίς εκπομπή ρύπων ή ραδιενεργών αποβλήτων. Τα αποτελέσματά τους επιβεβαιώθηκαν ήδη από ανεξάρτητες μετρήσεις τρίτων και τυγχάνουν θετικής κριτικής από φυσικούς πρώτου μεγέθους, όπως ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Uppsala Sven Kullander, πρόεδρος της National Academy of Sciences Energy Committee, ο Hanno Essén, καθηγητής της Swedish Royal Institute of Technology, ο Dr Edmud Storms κ.α.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο αποτέλεσμα του μηχανικού Rossi και του φυσικού Focardi δημιουργεί την ανάγκη να... ξαναγραφτούν κάποια κεφάλαια της φυσικής.


http://www.energypress.gr

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

28.000 θησαυρούς βρήκε το μετρό





3.000 τάφοι, 5.000 αγγεία, 1.500 κοσμήματα, τρίκλιτη βασιλική του 5ου αιώνα και η μαρμαρόστρωτη οδός ανάμεσα στα... ευρήματα της μεγάλης ανασκαφής που γίνεται σε μια έκταση 28.000 τ.μ.


Μια «παλίμψηστος» πόλη, δηλαδή μια πόλη με συνεχή ευρήματα και συνεχείς φάσεις κατοίκησης από τον 4ο αιώνα π.Χ. μέχρι σήμερα, κάτι που έχουν να παρουσιάσουν ελάχιστες πόλεις στον κόσμο, έρχεται στο φως από τη μεγάλης έκτασης αρχαιολογική ανασκαφή που γίνεται λόγω των αναγκών του μετρό.

Το μεγαλύτερο μέρος των ανασκαφών γίνεται στο λεγόμενο ιστορικό κέντρο και καλύπτουν μια μεγάλη έκταση περίπου 28.000 τ.μ., από τα οποία τα 17.000 αφορούν τους σταθμούς του μετρό.

Επιπλέον έτσι όπως γίνεται το έργο του μετρό και οι αρχαιολογικές ανασκαφές που το συνοδεύουν, δίνουν μια μοναδική τομή στο ιστορικό παρελθόν της Θεσσαλονίκης.
 
Με παραστατικό τρόπο περιέγραψε πριν από λίγες μέρες μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής τα ευρήματα που προκύπτουν στη χάραξη της Εγνατίας, δεδομένου ότι το μετρό κινείται κατά μήκος της, η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.«Ετσι όπως είναι σήμερα η Εγνατία, με όλη την πυκνή δόμηση εκατέρωθεν, κάπως έτσι ήταν όπως αποκαλύπτεται και στις ανασκαφές του μετρό, τόσο τα ρωμαϊκά όσο και τα βυζαντινά χρόνια» όπως είπε.

Μέση οδός 


Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στρώματα αυτού του δρόμου μαζί με τις ανακατασκευές, από τη λεγόμενη βασιλική οδό των Ρωμαίων μέχρι αργότερα τη λεωφόρο των Βυζαντινών ή Μέση οδό που έφθανε μέχρι και τον 19ο αιώνα είναι ακόμη και 30 (!).

Εντυπωσιακό είναι το τμήμα της μαρμαρόστρωτης οδού που βρέθηκε στον σταθμό της Αγίας Σοφίας.


Στον σταθμό αυτό τελείωσε η ανασκαφή της βυζαντινής περιόδου και κινείται πλέον σε βαθύτερα στρώματα, ενώ το ίδιο γίνεται και στον σταθμό της Βενιζέλου.
Ηδη έχουν αποκαλυφτεί 2.500 τ.μ. αρχαίων κτιρίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Λ. Μενδώνη, τα κινητά ευρήματα των ανασκαφών έφτασαν τα 28.225(!) και ανάμεσά τους είναι 5.000 αγγεία και πάνω από 5.000 γυάλινα ευρήματα, περισσότερα από 1.500 κοσμήματα, 130 επιγραφές και 400 ειδώλια και βέβαια τα 8 χρυσά στεφάνια που είναι αντίστοιχα με εκείνα των ανασκαφών της Βεργίνας. Μέχρι τώρα υπολογίζεται ότι έχουν ανασκαφεί περισσότεροι από 3.000 τάφοι όλων των κατηγοριών από την Ελληνιστική Περίοδο και μετά στους σταθμούς Δημοκρατίας, Σιντριβανίου και Φλέμιγκ.

Ενα από τα σημαντικότερα ευρήματα είναι και η τρίκλιτη βασιλική που ήρθε στο φως στο Σιντριβάνι και ανάγεται στον 5ο αιώνα.


ΚΑΤΑΧΩΣΗ ΚΑΙ ΔΑΠΑΝΕΣ

Το ΚΑΣ αποφάσισε την κατάχωση της βασιλικής, αφού αφαιρεθούν τα καλλιτεχνήματά της όπως ψηφιδωτά, μαρμαροθετήματα κ.λπ.
Η δαπάνη για τις αρχαιολογικές εργασίες του μετρό της Θεσσαλονίκης είχε ξεκινήσει το 2006 με 15 εκατ. ευρώ αλλά, όπως υπολογίζεται, θα φτάσει τα 90 εκατ. ευρώ. Τη διετία μάλιστα 2010-2011 έγινε το 46% του αρχαιολογικού έργου, ενώ σύμφωνα με την κ. Μενδώνη όλες οι ανασκαφές θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2012.


ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
Να σημειωθεί ότι ένα μέρος των αρχαιολογικών ευρημάτων θα κοσμήσουν τους σταθμούς του μετρό, όπως έγινε και στην Αθήνα.


Νέο επάγγελμα - τραμπούκος τράπεζας



Η εποχή της οικονομικής τρομοκρατίας όπως ήταν φυσικό έχει γεννήσει καινούργια φρούτα που κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Το πιο γνωστό που αλίμονο όποιος το έχει βιώσει τα τελευταία χρόνια είναι οι υπαλληλίσκοι τραμπούκοι των εισπρακτικών εταιρειών.
Νεαρά αγόρια και κορίτσια που έναντι πινακίου φακής εκπαιδεύονται στο πως να φοβίζουν, να εκβιάζουν, να απειλούν όποιον γράφει το χαρτάκι τους. Δεν έχει σημασία ποιος είναι αυτός ο κάποιος και γιατί έχει βρεθεί στη λίστα τους. Υπάρχει μια συγκεκριμένη εντολή. Χρωστάει.

Πρέπει να πληρώσει κι αν το καταφέρεις θα πάρεις το κατιτίς σου.

Αναγκάζομαι να φέρω το θέμα ακόμα μια φορά στην επιφάνεια γιατί
τα κοράκια των εισπρακτικών έχουν κάνει νέα έφοδο σε χιλιάδες οφειλέτες εκ νέου (για λίγο καιρό μετά από κάτι μηνύσεις, βρισίδια κλπ είχαν ησυχάσει λιγάκι).

Ομως οι αδυνατούντες να ξοφλήσουν τα χρέη τους αυξάνονται με ιλιγγιώδη ρυθμό. Νέοι άνεργοι, άνθρωποι με πετσοκομένους τους μισθούς πλέον, εργαζόμενοι υποαπασχολούμενοι, εργαζόμενοι του μεροκάματου της πείνας, είναι λογικό ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Και δεν μιλάω γι εκείνους που έπαιρναν κάρτες αβέρτα για να πάνε διακοπές, ή για να πάρουν φιρμάτα ρούχα. Μιλάω για απλούς ανθρώπους που είχαν πάρει κάποια κάρτα κάποιο δάνειο για να καλύψουν βασικές τους ανάγκες βασιζόμενοι σε ένα συγκεκριμένο εισόδημα, βασιζόμενοι στις δυνάμεις τους που τώρα πλέον είναι παρελθόν.


Πέρα όμως από όλα αυτά, όλοι αυτοί οι άνθρωποι είχαν συνάψει κάποια συμβόλαια με Τράπεζες. Πιθανότατα δεν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό τους πως αυτά τα χρέη θα μπορούσαν να κυκλοφορούν σε γραφεία ιδιωτικών εταιρειών, χωρίς καμιά έγκρισή τους, πως θα έπαιρνε ο κάθε θρασύτατος να τους εξευτελίζει κι εκείνους και τους συγγενείς τους και τους γέροντες γονείς τους ακόμα.


Σε μια συζήτηση κάποιος προσπαθούσε να υπερασπιστεί "τους κακόμοιρους" που αναγκάζονται να κάνουν αυτή τη δουλειά γιατί δεν βρίσκουν τίποτα άλλο. Εχω τρία παραδείγματα στο περιβάλλον μου που δοκίμασαν και προτίμησαν να κάνουν το σκατό τους παξιμάδι παρά να βγάλουν ένα
μεροκάματο τραμπούκου. Σε όλους μας άλλωστε στη ζωή μας έτυχαν ευκαιρίες που μπορούσαμε να γίνουμε τραμπούκοι και να βγάζουμε ψωμί αλλά δεν πέρασε καν σαν υποψία από το μυαλό μας να το κάνουμε.

Αυτά είναι
τα φρικιαστικά νέα φαινόμενα μιας φρικιαστικής εποχής. Μια εποχής που η τοκογλυφία έχει γίνει νόμος και οι τοκογλύφοι εκβιαστές κυκλοφορούν ελεύθεροι για να εκβιάζουν ανθρώπους ή και πατρίδες.

Είναι μια στιγνή πραγματικότητα ανάμεσα σε όλες τις άλλες και σε άλλες πολλές που θα δούμε ακόμα. Η κατάντια του ανθρώπινου είδους. Ισως το εύκολο είναι να σκεφτούμε πως όσοι δανείστηκαν καλά να πάθουνε γιατί έξω από το χορό πολλά τραγούδια μπορούμε να λέμε. Είναι μια μεγάλη ιστορία να αναλύσουμε τα πως και τα γιατί. Αυτό όμως που δεν έχει καμιά δικαιολογία και σε καμιά περίπτωση είναι αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή σε χιλιάδες ανθρώπους ήδη απελπισμένους από τα προβλήματα της φτώχειας, μέσα στην απόγνωση να έχει δικαίωμα κάποιος να παραβιάζει το τελευταίο τους καταφύγιο, το σπίτι, το τηλεφωνο, την προσωπικότητά τους με πάθος βασιλικότερο του βασιλέως, και να στέλνει ψυχές στα ψυχιατρεία ή ακόμα και στην ύστατη πράξη απελπισίας.


ΑΙΣΧΟΣ. ΑΠΛΑ ΑΙΣΧΟΣ.


Δεν έχω τίποτα περισσότερο να συμβουλέψω κάθε άνθρωπο που βιώνει κάτι τέτοιο από το να σηκώσει το κεφάλι με δύναμη και να πατήσει πόδι. Να μάθει τα δικαιώματά του όσα υπάρχουν ακόμα, και να μην φοβάται.
Ο φόβος αυτή τη στιγμή με χίλιους δυο τρόπους τρώει τα σωθικά όλης της ελληνικής κοινωνίας.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ.


Από το blog ιστορίες συνωμοσίας

Με ασκήσεις αεράμυνας και ανθυποβρυχιακού πολέμου συνεχίζεται το ταξίδι του Kuznetsov


Συνεχίζεται το εκπαιδευτικό ταξίδι της ρωσικής αρμάδας στην Μεσόγειο. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο συριακό λιμάνι της Tartus το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov και τα πλοία συνοδείας του συνέχισαν τις εκπαιδευτικές τους δραστηριότητες στην Αν Μεσόγειο.

Πιο αναλυτικά τα μαχητικά Su-33 του αεροπλανοφόρου πραγματοποίησαν 13 πτήσεις ενώ τα ελικόπτερα που μεταφέρει τρείς. Συνολικά τις ημέρες αυτές οι πιλότοι των μαχητικών του Admiral Kuznetsov πραγματοποίησαν 20 υπερπτήσεις πάνω από το κατάστρωμα του πλοίου, 16 touch and go και 13 προσγειώσεις.

Τα πληρώματα των μαχητικά εξασκήθηκαν σε αποστολές αναχαίτισης και CAP. Τα δε πληρώματα των πλοίων πραγματοποίησαν ασκήσεις ανθυποβρυχιακού πολέμου και αεράμυνας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Mε αγγλικό δίκαιο κλείνει το PSI - Ας ετοιμαστούμε για κατασχέσεις...



Με την απαίσχυντη λύση του βρετανικού δικαίου, αλλά και ανοικτό το θέμα του "πιστωτικού γεγονότος" κλείνει το PSI περίπου στο 70% των ομολόγων (κυβερνητικοί λένε ότι μπορεί να προσεγγίση και το 80%, αλλά ποιος τους πιστεύει πλάεον και τι σημασία έχει;).

Μόλις αποδέχθηκε ο Λ.Παπαδήμος τον διορισμό του στην θέση του πρωθυπουργού δεν δήλωσε ότι "Αποκλείεται να δεχθούμε το αγγλικό δίκαιο να πάρει την θέση του ελληνικού σε ότι αφορά τα δάνεια";

Τα ξημερώματα, όπως πρώτο το defencenet.gr μετέδωσε ο Bruce Richards CEO του hedge fund Marathon μιλώντας στο Bloomberg αποκάλυψε ότι "Η ελλάδα και οι πιστωτές είναι κοντά σε κλείσιμο της συμφωνίας για το PSI" , και ίδιος εκτιμούσε ότι μπορεί να ξεπεράσει και το 70% η συμμετοχή των ιδιωτών, αν και το αποτέλεσμα θα είναι περίπου ίδιο με τους υπόλοιπους: Θα ενεργοποιήσουν τα ασφάλιστρα κινδύνουν και θα μας πάνε σε "πιστωτικό γεγονός", αφού για τους υπόλοιπους το "κούρεμα" δεν θα είναι εθελοντικό αλλά αναγκαστικό. .

Το συγκεκριμένο fund, έχει υπό διαχείριση κεφάλαια 10 δισ. ευρώ και είναι ανάμεσα στα 32 μέλη της επιτροπής που διαπραγματεύεται το "κούρεμα" με την Ελλάδα.

Το πρακτορείο, επικαλούμενο τις δηλώσεις του Bruce Richards, αναφέρει ότι πλησιάζει μια συμφωνία που θα δώσει στους ιδιώτες 32 σεντ ανά ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι το κούρεμα θα είναι στο 50-55%, όμως αν υπολογίσουμε και τον πληθωρισμό, τότε οι πιστωτές θα πληρωθούν ομόλογα κουρεμένα τελικά κατά 68%.

Σύμφωνα πάντα με τον Bruce Richards, τα νέα ομόλογα που θα λάβουν οι πιστωτές θα έχουν ετήσιο επιτόκιο 4-5% και θα είναι διάρκειας από 20 έως 30 χρόνια. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί αν η συμφωνία θα καλύπτει όλα τα υφιστάμενα ελληνικά ομόλογα ή μόνο εκείνα που λήγουν στο τέλος του 2020. Ο εκπρόσωπος του IIF Frank Vogel αρκέστηκε να πει ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα αν θα είναι επιτυχείς.

Η χθεσινή εκτίναξη των spreads των πορτογαλικών ομολόγων στο 15% προκάλεσε τεράστια ανησυχία στη γερμανική καγκελαρία και τη γαλλική προεδρία. Η Άνγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, συνομίλησαν επειγόντως με τον επικεφαλής του διεθνούς χρηματοσπιστωτικού ινστιτούτου IIF Τσαρλς Νταλάρα (αυτόν που ρώταγε ο Σαρκοζί ειρωνικά στις διαπραγματεύσεις της 27ης Οκτωβρίου "Εσείς κύριε, ποιος είστε;" Τώρα φαίνεται έχει μάθει καλά ποιος είναι...) ζητώντας να επιτευχθεί λύση για την ολοκλήρωση του ελληνικού PSI.

Όπως ήδη έχουμε μεταδώσει, ο Τ.Νταλάρα επέστρεψε στην Αθήνα και αναμένεται να επαναλάβει τις συζητήσεις με το οικονομικό επιτελείο και τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο την Τετάρτη και την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου.

Επί της ουσίας, τι σημαίνει "αγγλικό δίκαιο": Σημαίνει ότι πλέον αρμόδια για την επιδίκαση αποφάσεων σε ότι αφορά την περαιτέρω αθέτηση και της νέας ρύθμισης, αρμόδιο για να βγάλει "εντολή πληρωμής" σε βάρος της Ελλάδας, θα είναι ένα αγγλικό δικαστήριο, το οποίο θα μας δικάσει βάσεις του αγγλικού νόμου.

Σε ότι αφορά την εκτέλεση της απόφασης (π.χ. κατάσχεση ελληνικών περιουσιακών στοιχείων) μπορεί να έχουν δυσκολίες σε ότι αφορά την εκτέλεση εντός Ελλάδας, αλλά θα μπορούν να κατασχέσουν κάθε εθνική περιουσία που βρίσκεται εκτός Ελλάδας από την στγιμή που το δίκαιο της χώρας στην οποία θα γίνει η κατάσχεση, το επιτρέπει.

Στα "πέτρινα χρόνια" της Ρωσίας την δεκαετία του 1990, υπήρχαν πολλές κατασχέσεις ρωσικών κρατικών περιουσιακών στοιχείων (μέχρι και αεροσκαφών της Αεροφλότ!) λόγω μη πληρωμής των χρεών... Σε ότι αφορά την Ελλάδα, υπάρχουν πρεσβείες, προξενεία κλπ που θα μπορούν να κατασχεθούν.

Και επειδή όλοι γνωρίζουν ότι θα υπάρξει και νέο "κούρεμα" για να κυμανθεί τελικά περί το 80-100% των χρεών προς ιδιώτες που ανέρχονται περίπου σε 200 δισ. ευρώ (μέσα φυσικά και οι ελληνικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία που θα ισοπεδωθούν) εύκολα γίνεται αντιληπτό το τι σημαίνει "αγγλικό δίκαιο", μόλις δεν πληρωθούν τα νυν συμφωνημένα. Όλα αυτά, βέβαια, πέραν του αδιαμφισβήτητα τραγικού "πιστωτικού γεγονότος".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Στα Βαλκάνια ο πρόγονος του ανθρωπου αποδεδειγμένα πλέον και σύμφωνα με επιστήμονες



Το ¨εξαφανισμένο" κρανίο των Πετραλώνων
   σσ.. ....μαζί με τα 700.000 ετών εργαλεία  έρχονται να δικαιώσουν απόλυτα αυτά "που φωνάζει" από την δεκαετία του '60 ο γίγαντας Άρης Πουλιανός,προκαλώντας τις γνωστές διώξεις του.

Ριζική ανατροπή των επιστημονικών δεδομένων φέρνει μια δημοσίευση που βρήκε αρχαιότερο εύρημα από τον Ουρανοπίθηκο τον Μακεδονικό της Ελλάδας.
 
 
Σύμφωνα με βουλγαρικό εύρημα φαίνεται πως στην Ευρώπη πριν από εννιά εκατομμύρια χρόνια ζούσαν μεγάλοι ανθρωποειδείς πίθηκοι ανατρέποντας έτσι την κατεστημένη εικόνα ότι ο άνθρωπος κατάγεται από την Αφρική.

Γερμανοί, Γάλλοι και Βούλγαροι επιστήμονες, με βάση το νέο εύρημα ενός δοντιού (τραπεζίτη) στη Βουλγαρία, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μέχρι πριν από επτά εκατομμύρια χρόνια επιζούσαν μεγάλοι ανθρωποειδείς πίθηκοι σε περιβάλλοντα τύπου σαβάνας στο ευρωπαϊκό έδαφος.


Η χρονολογία αυτή είναι πολύ πιο πρόσφατη από αυτή των περίπου 9,2 εκατ. ετών, που αποτελεί την ηλικία του έως τώρα πιο πρόσφατου απολιθώματος ανθρωπίδη που είχε βρεθεί στο ευρωπαϊκό έδαφος και αφορούσε τον

Ουρανοπίθηκο (Ouranopithecus macedonensis), τμήμα του κρανίου και των γνάθων του οποίου του οποίου είχαν ανακαλυφθεί το 1989 στο Ξηροχώρι Θεσσαλονίκης από Έλληνες και Γάλλους παλαιοντολόγους.

Ο Ουρανοπίθηκος ο Μακεδονικός φαίνεται να είχε ισχυρές φυλογενετικές σχέσεις με τον αφρικανικό Αυστραλοπίθηκο, πρόγονο του ανθρωπίνου γένους (Homo).

Σύμφωνα με διεθνή επιστημονική ομάδα το απολιθωμένο δόντι που βρέθηκε κοντά στη βουλγαρική πόλη του Τσιρπάν, φαίνεται να ανατρέπει τα έως τώρα δεδομένα. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι το απολίθωμα ίσως οδηγεί σε γενικότερη αναθεώρηση της μέχρι τώρα επιστημονικής κατανόησης για την εξέλιξη των ανθρωπιδών, δηλαδή των ανθρωπόμορφων μεγάλων πιθήκων που προηγήθηκαν της εμφάνισης του ανθρώπου και θεωρούνται μακρινοί πρόγονοί του.

Ως τώρα εκτιμάτο ότι τέτοια πλάσματα έζησαν στην Ευρώπη το αργότερο μέχρι πριν από περίπου 9 εκατ. χρόνια (τα πιο πρόσφατα στην Ελλάδα, με αντιπροσωπευτικό δείγμα τον ”Ουρανοπίθηκο”), όμως στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε εξαφάνιση καθώς άλλαξε το κλίμα και γενικότερα οι συνθήκες του περιβάλλοντος, όταν η πλούσια βλάστηση έδωσε τη θέση της σε σαβάνες και οι πίθηκοι που συνήθως τρώνε φρούτα, δυσκολεύονταν πλέον να βρουν τροφή.


Το δόντι, το οποίο βρέθηκε σε γεωλογικό στρώμα ποτάμιων ιζημάτων και χρονολογείται στα 7 εκατομμύρια έτη, παραπέμπει σε απολίθωμα ανθρωπίδη πιθήκου. Αν όντως αυτό συμβαίνει, τότε πρόκειται για το πιο πρόσφατο γνωστό εύρημα μεγάλου πιθήκου στην ηπειρωτική Ευρώπη, πράγμα που σημαίνει ότι αυτοί οι ανθρωπίδες εξαφανίστηκαν τελικά αρκετά αργότερα από ό,τι πιστευόταν ως τώρα.

Στο ίδιο γεωλογικό στρώμα με το δόντι, βρέθηκαν ζώα τυπικά της σαβάνας, όπως ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις, γαζέλες, αντιλόπες, ρινόκεροι, αιλουροειδή κ.α. Σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι πιθανό ότι τελικά οι ανθρωπίδες κατόρθωσαν να επιβιώσουν και να προσαρμοστούν στο πιο αφιλόξενο γι’ αυτούς οικοσύστημα της σαβάνας.

Δεν είναι βέβαιο οτι ο άνθρωπος κατάγεται απ την Αφρική

Πρέπει τώρα επίσης να ξανασκεφτούμε πού έλαβε χώρα η προέλευση των ανθρώπων , δήλωσε η καθηγήτρια Μπέμε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του πανεπιστημίου του Τίμπιγκεν. Μέχρι στιγμής, οι περισσότεροι επιστήμονες πιστεύουν ότι η καταγωγή και η εξέλιξη του ανθρώπου πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά στην Αφρική και στη συνέχεια οι πρόγονοί μας μετανάστευσαν σε άλλες ηπείρους. ”Όμως”, κατά τη Γερμανίδα ερευνήτρια, υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι ένα σημαντικό μέρος της ανθρώπινης εξέλιξης συνέβη εκτός της Αφρικής, στην Ευρώπη και στη Δυτική Ασία .
Και όλα αυτά τώρα που ξέρουμε, σύμφωνα με τους επιστήμονες, πως η θεωρία του Δαρβίνου δεν ισχύει.

Κόλαση στην Πάτρα > Υπό Οθωμανική κατοχή η πόλη - Νέα θύματα ανήλικες, θέμα χρόνου η εξέγερση των κατοίκων


Ανήλικες γλίτωσαν το βιασμό από Αφγανούς στην ΠάτραΕφιαλτικές στιγμές έζησαν δύο ανήλικες κοπέλες, όταν γλίτωσαν την ύστατη στιγμή από τις αρρωστημένες ορέξεις Αφγανών επίδοξων βιαστών. Συγκεκριμένα, το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε κοντά στην περιοχή της Παπαφλέσσα. Ένας 17χρονος και μία συνομήλική του είχαν πάει σινεμά και μετά την παράσταση επέστρεφαν για να μπουν στο αυτοκίνητό τους, περπατώντας στο στενό δρομάκι πίσω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ.

Ο νεαρός είδε από μακριά ότι προς το μέρος τους πλησίαζε μία ομάδα τριών μελαμψών μεταναστών και ζήτησε από την κοπέλα του να επιταχύνει το βήμα της για να φθάσουν εγκαίρως στο αυτοκίνητο.
Σχεδόν ταυτόχρονα όμως έφθασαν και οι αλλοδαποί οι οποίοι άρχισαν να τους λένε κάτι στη γλώσσα τους και να απλώνουν τα χέρια τους δείχνοντας το νεαρό κορίτσι και τη μίνι φούστα που φορούσε.
Ευτυχώς, ο νεαρός άνδρας είχε προλάβει να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητο από μακριά και να ανοίξει την πόρτα για να βάλει μέσα την κοπέλα του. Στη συνέχεια σπρώχνοντας τους μετανάστες κατόρθωσε να πλησιάσει και την πόρτα του οδηγού και να μπει κι εκείνος μέσα κλειδώνοντας γρήγορα τις πόρτες του οχήματος, σύμφωνα με το dete.gr. Τελικά, ο 18χρονος μπόρεσε να αναπτύξει ταχύτητα και να φύγει προτού συμβούν τα χειρότερα.
Η δεύτερη απόπειρα βιασμού σημειώθηκε σε κεντρικό δρόμο της Πάτρας εις βάρος μιας 16χρονης μαθήτριας.
Η ανήλικη είχε φύγει από το φροντιστήριό της όταν μπροστά της εμφανίστηκαν δύο αλλοδαποί – πιθανότατα Αφγανοί – στριμώχνοντάς την στη γωνία προς τις σκάλες της Πατρέως.
Το κορίτσι φώναξε για βοήθεια και ευτυχώς για αυτήν, την ίδια στιγμή περνούσε τυχαία μοτοσικλετιστής της αστυνομίας ο οποίος κατάλαβε αμέσως τι γινόταν, έβαλε συναγερμό και άρχισε να καταδιώκει τους αλλοδαπούς που τράπηκαν σε φυγή.

olympia

Πρωτοφανές: H Ρωσία έβγαλε τις «σάλπιγγες του θανάτου»


Σε πρωτοφανή ποσοτική, αλλά και επιχειρησιακή πυρηνική επίδειξη δύναμης προχώρησε πριν λίγες ώρες η Ρωσία με την κινητοποίηση από την Διοίκηση Στρατηγικών Διηπειρωτικών Πυραύλων των αυτοκινούμενων διηπειρωτικών πυραύλων οι οποίοι εγκατέλειχαν τις άκρως απόρρητες βάσεις τους στην στην αχανή ρωσίκή ενδοχώρα και ... βγήκαν στους δρόμους! Η εν λόγω άσκηση αποτελείται από σειρά επιμέρους μικρότερης κλίμακας ασκήσεις, οι οποίες λαμβάνουν χώρα σε ολόκληρη την επικράτεια της Ρωσίας, ως αν η χώρα ήταν σε πολεμική εγρήγορση για την αντιμετώπιση πυρηνικής απειλής.


Η άσκηση αυτή αναμφίβολα αποτελεί σαφές μήνυμα για την ετοιμότητα των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, αφού τα συστήματα αυτά αμέσως μετά την έξοδο τους από τις βάσεις αποτελούν πρώτους στόχους εντοπισμού από τους κατασκοπευτικούς δορυφόρους οι οποίοι προσπαθούν να παρακολουθήσουν τα δρομολόγια που ακολουθούν.
Πρόκειται για μία άσκηση η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά και αποτελεί "βαρύ" μήνυμα της ρωσικής ηγεσίας προς κάθε ενδιαφερόμενο.
Τα βλήματα αυτά αποτελούν το ευέλικτο όργανο του ρωσικού πυρηνικού αποτρεπτικού μηχανισμού, αφού μόνο οι Ρώσοι και οι Κινέζοι διαθέτουν αυτοκινούμενες πλατφόρμες μεταφοράς βαλλιστικών διηπειρωτικών πυρηνικών πυραύλων.
Βασικό πλεονέκτημα των συστημάτων αυτών είναι η επιχειρησιακή τους ευελιξία, αφού σκοπός των Ρώσων είναι η διασπορά και η απόκρυψη τους, στις αχανείς εκτάσεις της ρωσικής ομοσπονδίας.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ρωσικής διοίκησης στρατηγικών δυνάμεων συνταγματάρχη Vadim Koval οι ασκήσεις αποσκοπούν στον έλεγχο της απόδοσης των αυτοκινούμενων διηπειρωτικών πυραύλων του ρωσικού πυρηνικού αποτρεπτικού οπλοστασίου. Για το λόγο αυτό θα δοκιμαστούν και οι τρείς τύποι βαλλιστικών αυτοκινούμενων πυραύλων της Ρωσίας και πιο ειδικά οι πύραυλοι Topol (SS-25 Sikle), Topol-M (SS-27 Sickle B) και ο νέας τεχνολογίας Yars (RS-24).
Το σενάριο της άσκησης περιλαμβάνει την έξοδο από τις βάσεις των αυτοκινούμενων πυραύλων, την κίνηση τους στοπ οδικό δίκτυο της χώρας, την πραγματοποίηση ασκήσεων απόκρυψης, τάξης βολής, δοκιμή της ταχύτητας αντίδρασης των πληρωμάτων σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, έλεγχος δρομολογίων, και ασκήσεις προετοιμασίας βολής των πυραύλων.
Οι ασκήσεις ξεκίνησαν χτές 16 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν στις 3 Φεβρουαρίου 2011. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος των πυραυλικών στρατηγικών δυνάμεων της Ρωσίας μέσα στο 2012 θα πραγματοποιηθούν συνολικά 100 ασκήσεις αυξάνοντας έτσι το επίπεδο ετοιμότητας των ρωσικών δυνάμεων αντιμετωπίζοντας προβλήματα και λάθη με απώτερο στόχο την βελτίωση της απόδοσης των ρωσικών πυραυλικών δυνάμεων.
Υπενθυμίζεται ότι αυτή την περίοδο οι ρωσικής στρατηγικές πυραυλικές δυνάμεις διαθέτουν 162 αυτοκινούμενα συστήματα Topol, 18 αυτοκινούμενα συστήματα Topol-M και 15 νέα αυτοκινούμενα πυραυλικά συστήματα Yars.


defencenet

12 ελικόπτερα αποβάσεων προμηθεύεται κατεπείγοντως η Άγκυρα

Στην υλοποίηση προμήθειας με καθαρά επιθετικούς σκοπούς κατά της Ελλάδας ανάλογη με αυτή της προμήθειας του κατάλληλου εξοπλισμού για την ζεύξη του ποταμού Έβρου προχωρά η Άγκυρα. Όπως ανακοινώθηκε η Τουρκιά προχώρα κατεπειγόντως στην προμήθεια 12 ελικοπτέρων γενικής χρήσης για τον εξοπλισμό του μεγα-σκάφους ελέγχου – συντονισμού αποβάσεων LPD το οποίο πρόκειται να ναυπηγήσει και το οποίο και φυσικά δεν προορίζεται για το Κουρδιστάν, αλλά για τα ελληνικά νησιά.

Φυσικά το πλοίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έλεγχο πάσης φύσεως αεροναυτικών επιχειρήσεων καθώς και για τον έλεγχο και διοίκηση του τουρκικού Ναυτικού στην Αν. Μεσόγειο. Πρόκειται για ένα νέο διαφορετικό πρόγραμμα από αυτό της απόκτησης 24 ελικοπτέρων S-70 B2 ASW Seahawk.
Τα νέα αυτά ελικόπτερα θα αξιοποιηθούν αποκλειστικά από το νέο ελικοπτεροφόρο το οποίο η Τουρκία θα έχει αποκτήσει μέχρι τις αρχές της επόμενης δεκαετίας και από τα λοιπά πέντε αποβατικά πλοία LST του τουρκικού Ναυτικού. Τα ελικόπτερα αυτά είναι ειδικής διαμόρφωσης για να μπορούν να επιχειρούν από πλοία μεταφέροντας στρατιώτες και υλικό σε αποβατικές επιχειρήσεις ή αποστολές περιπολιών και νηοψιών.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής γνωστά στοιχεία η Τουρκία ενδιαφέρεται για την ναυπήγηση ενός ελικοπτεροφόρου το οποίο θα μπορεί να μεταφέρει 4-6 ελικόπτερα γενικής χρήσης, αποβατικές ακάτους και Πεζοναύτες δύναμης Τάγματος.
Με τα ελικόπτερα αυτά να αποτελούν οργανικά μέσα του ελικοπτεροφόρου, κατάλληλα διαμορφωμένα για την πραγματοποίηση αποστολών στην θάλασσα, η τουρκική ναυτική δύναμη στην οποία θα ανήκει το ελικοπτεροφόρο θα μπορεί να επιχειρεί αυτόνομη και κατάλληλα εξοπλισμένη για αερο-αποβατικές αποστολές.
Με το πλοίο αυτό και φυσικά με τα υπόλοιπα σκάφη που θα το συνοδεύουν η Τουρκία θα μπορεί να ενισχύσει την υπάρχουσα ναυτική δύναμη ασφαλείας που έχει δημιουργήσει (Turkish Navy Task Force) κάνοντας ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός στον τομέα της προβολής ισχύος στην Αν Μεσόγειο.
Η μεθοδικότητα της δημιουργίας αυτής της δύναμης πραγματικά αποδεικνύει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας για κυριαρχία στις θάλασσες που την περιβάλλουν και των ενεργειακών πόρων που βρίσκονται σε αυτές, σύμφωνα με το δόγμα όπως αυτό εκφράστηκε από το Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Οζκιόκ το 2005.


greeknation.blogspot.com

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...