Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

12 ελικόπτερα αποβάσεων προμηθεύεται κατεπείγοντως η Άγκυρα

Στην υλοποίηση προμήθειας με καθαρά επιθετικούς σκοπούς κατά της Ελλάδας ανάλογη με αυτή της προμήθειας του κατάλληλου εξοπλισμού για την ζεύξη του ποταμού Έβρου προχωρά η Άγκυρα. Όπως ανακοινώθηκε η Τουρκιά προχώρα κατεπειγόντως στην προμήθεια 12 ελικοπτέρων γενικής χρήσης για τον εξοπλισμό του μεγα-σκάφους ελέγχου – συντονισμού αποβάσεων LPD το οποίο πρόκειται να ναυπηγήσει και το οποίο και φυσικά δεν προορίζεται για το Κουρδιστάν, αλλά για τα ελληνικά νησιά.

Φυσικά το πλοίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έλεγχο πάσης φύσεως αεροναυτικών επιχειρήσεων καθώς και για τον έλεγχο και διοίκηση του τουρκικού Ναυτικού στην Αν. Μεσόγειο. Πρόκειται για ένα νέο διαφορετικό πρόγραμμα από αυτό της απόκτησης 24 ελικοπτέρων S-70 B2 ASW Seahawk.
Τα νέα αυτά ελικόπτερα θα αξιοποιηθούν αποκλειστικά από το νέο ελικοπτεροφόρο το οποίο η Τουρκία θα έχει αποκτήσει μέχρι τις αρχές της επόμενης δεκαετίας και από τα λοιπά πέντε αποβατικά πλοία LST του τουρκικού Ναυτικού. Τα ελικόπτερα αυτά είναι ειδικής διαμόρφωσης για να μπορούν να επιχειρούν από πλοία μεταφέροντας στρατιώτες και υλικό σε αποβατικές επιχειρήσεις ή αποστολές περιπολιών και νηοψιών.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής γνωστά στοιχεία η Τουρκία ενδιαφέρεται για την ναυπήγηση ενός ελικοπτεροφόρου το οποίο θα μπορεί να μεταφέρει 4-6 ελικόπτερα γενικής χρήσης, αποβατικές ακάτους και Πεζοναύτες δύναμης Τάγματος.
Με τα ελικόπτερα αυτά να αποτελούν οργανικά μέσα του ελικοπτεροφόρου, κατάλληλα διαμορφωμένα για την πραγματοποίηση αποστολών στην θάλασσα, η τουρκική ναυτική δύναμη στην οποία θα ανήκει το ελικοπτεροφόρο θα μπορεί να επιχειρεί αυτόνομη και κατάλληλα εξοπλισμένη για αερο-αποβατικές αποστολές.
Με το πλοίο αυτό και φυσικά με τα υπόλοιπα σκάφη που θα το συνοδεύουν η Τουρκία θα μπορεί να ενισχύσει την υπάρχουσα ναυτική δύναμη ασφαλείας που έχει δημιουργήσει (Turkish Navy Task Force) κάνοντας ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός στον τομέα της προβολής ισχύος στην Αν Μεσόγειο.
Η μεθοδικότητα της δημιουργίας αυτής της δύναμης πραγματικά αποδεικνύει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας για κυριαρχία στις θάλασσες που την περιβάλλουν και των ενεργειακών πόρων που βρίσκονται σε αυτές, σύμφωνα με το δόγμα όπως αυτό εκφράστηκε από το Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Οζκιόκ το 2005.


greeknation.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...