Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Ο Robert Powell μιλάει για την εμπειρία του στον ρόλο του Χριστού



* Επαναδημοσίευση παλαιότερης ανάρτησης με τίτλο: Όταν ο πιο γνωστός "Χριστός" συνάντησε τον ΙΗΣΟΥ!

Πολλοί ηθοποιοί υποδύθηκαν τον Ιησού Χριστό σε διάφορες κινηματογραφικές ταινίες.
Ο πιο γνωστός όμως, αλλά και αναγνωρισμένος από όλους σαν πιο πετυχημένος «Χριστός» στην ιστορία του κινηματογράφου, είναι ο Βρετανός ηθοποιός Robert Powell, πρωταγωνιστής στην μίνι τηλεοπτική σειρά του 1977, «Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ».
Το πασίγνωστο αριστούργημα που σκηνοθέτησε με σεβασμό στο Βιβλικό κείμενο, ο Franco Zefirelli.
Ο Robert Powell γεννήθηκε στις 1 Ιουνίου του 1944, στο Salford της Β. Αγγλίας και ήταν ο νεότερος από τα τρία παιδιά της οικογένειας Powell.
Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο του Manchester, όπου είχε και την πρώτη επαφή με το θέατρο παίζοντας σε ένα θεατρικό έργο της Σχολής του.
Το 1964 μετακόμισε στο Λονδίνο όπου συνέχισε την ενασχόλησή του με το θέατρο. Το 1975 και αφού είχε παίξει σε διάφορες ταινίες, («The Asphyx», «Doomwatch» και την πιο γνωστή «Mahler»), τον κάλεσε στο κάστινγκ της τηλεοπτικής σειράς 6 επεισοδίων του NBC, που θα γύριζε ο Franco Zefirelli, «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ».
Ο Zefirelli, δεν προόριζε αρχικά, τον Powell για τον ρόλο του Χριστού, αλλά για τον ρόλο του Ιούδα! Για τον ρόλο του Χριστού είχε στο νου του γνωστά ονόματα όπως ο Al Pacino ή ο Dusting Hoffman.
Όμως μόλις είδε τα μάτια του Powell ο Zefirelli, πείσθηκε να του εμπιστευθεί τον ρόλο του Υιού του Θεού.
Αμέσως μόλις ετοιμάστηκε ο Powell ως Χριστός, όλοι εντυπωσιάστηκαν. Έμοιαζε καταπληκτικά στην εικόνα που έχει ο περισσότερος κόσμος για τον Χριστό!
Ήταν δε στην ηλικία των 30 χρόνων, όση ήταν και η ηλικία του Ιησού Χριστού όταν ξεκίναγε την επίγεια διακονία του.
Η σειρά γυρίστηκε στη Τυνησία και στο Μαρόκο, διήρκησε συνολικά 9 μήνες και στο κάστινγκ υπήρχαν θρύλοι του κινηματογράφου όπως James Mason, Peter Ustinov, Anthony Quinn, Ralph Richardson, Laurence Olivier και διάσημοι και ικανότατοι ηθοποιοί, όπως οι Christopher Plummer, Claudia Cardinale, Anne Bancroft, Michael York, Ian McShane, Olivia Hussey καθώς και ο «δικός μας» Yorgos Voyagis (στον ρόλο του Ιωσήφ).
Πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα ο Powell παντρεύτηκε την αρραβωνιαστικιά του Barbara Lord (φωτο), (χορεύτρια με την οποία έκανε δύο παιδιά, τον Barney και την Kate), καθώς ο παραγωγός Sir Lew Grade, δεν θα δεχόταν ο ηθοποιός που έπαιζε τον Χριστό να ζει στην αμαρτία!
Για τον Powell ο ρόλος του Χριστού ήταν απλώς ένας ακόμη ρόλος, τον οποίον όμως σαν ταλαντούχος και σοβαρός ηθοποιός ήθελε να τον αποδώσει όσο πιο πιστά γινόταν.
Μετά το φιλμ όμως αυτό , όπως ο ίδιος ομολογεί, δεν ήταν πια ο ίδιος!
Πριν την σκηνή της σταύρωσης ο Powell έκανε πραγματική αποχή από το φαγητό για 12 ημέρες!
Ας ακούσουμε τον ίδιο σε μία συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό «Movie Stars magazine» τον Μάιο του 1977:
“Υπήρχε μία άποψη για τον χριστιανισμό που πάντοτε με στενοχωρούσε. Το μήνυμα του Χριστιανισμού είναι τόσο απλό, αλλά τα διάφορα δόγματα το έκαναν πολύπλοκο. Και αυτό με έκανε να μην θέλω να ασχοληθώ με το θέμα Χριστός".
"Πριν ξεκινήσω το φιλμ δεν είχα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την θρησκεία και δεν είχα καμία απολύτως άποψη για το πρόσωπο του Χριστού".
Τώρα, πιστεύω στον Χριστό και στην Θεότητά Του, αν και δεν πηγαίνω απαραίτητα σε κάποια εκκλησία. Πριν πάρω το συγκεκριμένο ρόλο οι γνώσεις μου για τον Χριστό ήταν πολύ περιορισμένες. Ότι θυμόμουν από το Κυριακό σχολείο (δηλ. κατηχητικό) και κάποιες θρησκευτικές ιστορίες. Γνώριζα ότι όλα αυτά δεν θα ήταν ικανά για να μπορέσω αποδώσω, ως ηθοποιός, τον χαρακτήρα του Χριστού.
Έτσι άρχισα να μελετώ την Βίβλο με πολύ προσοχή, κομμάτι – κομμάτι, κάτι που δεν είχα κάνει ποτέ μέχρι τότε" .
Επίσης μελετούσα και άλλα βιβλία με σχόλια για την Βίβλο επειδή με ενδιέφερε να μάθω τι ιδέα είχαν και άλλοι άνθρωποι για Εκείνον.
“Ύστερα από τον ρόλο μου ως Χριστός όλους αυτούς τους μήνες, θα ήταν πολύ δύσκολο να μην πιστέψω σε Αυτόν”..
“Πολλές σκηνές με άγγιξαν, όπως η σκηνή στο Όρος των Ελαιών. Τόσο πολύ αγγίχτηκα που άρχισα να κλαίω. Ο Franco αποφάσισε να κρατήσει την σκηνή αυτή έτσι όπως ήταν.
“Το να υποδυθώ τον Χριστό δεν με οδήγησε να παρακολουθήσω προγενέστερους ηθοποιούς που τον υποδύθηκαν. Δεν είδα καμία από τις ταινίες «Η Ωραιότερη Ιστορία του Κόσμου» (The Greatest Story Ever Told -1965) και «Βασιλεύς Βασιλέων» (King of Kings-1961), καθώς δεν θα ήθελα να επηρεαστώ από κανέναν.
Στον Χριστό βλέπω ένα συνδυασμό και ανθρώπου και Θεού. Ήταν ένας άνθρωπος που πήγε κόντρα στο σύστημα της εποχής Του.
Δεν είναι ένας θυμωμένος Χριστός, αν και ήταν αρκετά ικανός σε δυνατές καταγγελίες. Ούτε όμως ήταν ένας «ήσυχος» και «ευχάριστος» άνθρωπος.
Δεν υπολόγιζε το οποιοδήποτε κόστος και απαιτούσε να κάνουν το ίδιο και οι δικοί Του. Οι ακόλουθοί Του θα έπρεπε να απελευθερωθούν όχι από λίγα μόνο πράγματα, αλλά από όλα και να Τον ακολουθήσουν.
“Η μόνη στιγμή που ο Θεός άφησε τον Χριστό ήταν όταν ήταν επάνω στο Σταυρό καρφωμένος. Ήταν φυσικά το σχέδιο του Θεού να αφήσει να πεθάνει ο Χριστός σαν ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος. Γνωρίζει όμως ότι ο Χριστός θα προχωρήσει και θα φτάσει έως το τέλος..
“Για την σκηνή της σταύρωσης, για 12 ημέρες δεν έτρωγα σχεδόν τίποτα για να δείχνω εξαντλημένος".
“Το ξύλο που κουβαλούσα ήταν πραγματικά ασήκωτο, επειδή ο Franco ήθελε να αποτυπωθεί επάνω μου το πραγματικό αίσθημα του πόνου. Και έτσι έγινε.
“Την πρώτη φορά που γυρίσαμε την σκηνή, γλίστρησα και εάν κάποιος δεν έπιανε τα σκοινιά και συγκρατούσε το ξύλο θα είχα σπάσει την μέση μου".
Πάνω: Σημερινές φωτογραφίες του Robert Powell
Την σκηνή την γυρίσαμε σε μία αρκετά κρύα ημέρα, με αποτέλεσμα στο τέλος να πέσω κάτω γριπωμένος.”
“Με ρώτησαν αν πιστεύω ότι ο Χριστός είχε ερωτική ζωή. Νομίζω ότι όχι. Ο Χριστός, κατά την γνώμη μου, αφιέρωσε το 100% της ενέργειά Του στην αποστολή Του.
“Νομίζω ότι το sex, δεν είναι απαραίτητο για κάθε άνθρωπο. Άλλωστε ο Χριστός δεν ήταν ένας συνηθισμένος άνθρωπος.”
“Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι 2000 χρόνια μετά τον θάνατό Του κανένας σχεδόν δεν δίνει προσοχή στο μήνυμα που έφερε στη γη ο Χριστός.
Στην Μέση Ανατολή Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί σκοτώνουν ο ένας τον άλλον και στην Ιρλανδία Καθολικοί και Προτεστάντες μάχονται μεταξύ τους.”
Ο Robert σταμάτησε και κούνησε το κεφάλι του “Δεν έχει πεθάνει μάταια, όμως ελπίζω.”



redskywarning

ΚΤΗΝΩΔΙΑ! ΛΑΘΡΟΑΦΓΑΝΟΙ ΕΣΦΑΞΑΝ ΣΚΥΛΟ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΦΟΥΡΝΑΡΗ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΣΕΙ - ΦΑΤΕ ΚΤΗΝΟΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟ



Του ζήτησαν να ψήσει... σκύλο με πατάτες. Συνέβη σε φούρνο του Ρίου, με πρωταγωνιστές τρεις αφγανούς. Οι οποίοι έδωσαν στον φούρναρη ένα ταψί με κρέας για ψήσιμο αλλά στο τέλος του αποκάλυψαν ότι δεν επρόκειτο για αρνί αλλά για σκύλο...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ PATRA TV 



HeLLeNiCReVeNgE

Τουρκικό παιχνίδι με την ΑΟΖ και τον χάρτη



  • Τη διεξαγωγή ερευνών σε περιοχές που εμπίπτουν στις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες Ελλάδας και Κύπρου, σχεδιάζει η Τουρκία για το ερχόμενο καλοκαίρι. Ζητήθηκε η εκδήλωση ενδιαφέροντος για 11 θαλάσσια "οικόπεδα". Πώς οι γείτονες "αλλάζουν" τον χάρτη, ανάλογα με τις πιέσεις που δέχονται
Οι προκλήσεις των Τούρκων σχετικά με τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες Ελλάδας και Κύπρου συνεχίζονται, καθώς οι γείτονες φαίνεται να ακολουθούν συγκεκριμένο σχέδιο αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων των δύο χωρών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος", η Τουρκία σχεδιάζει να επιχειρήσει τη διεξαγωγή ερευνών για υδρογονάνθρακες σε περιοχές που εμπίπτουν στις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες Ελλάδας και Κύπρου, το ερχόμενο καλοκαίρι.
Η εφημερίδα, χωρίς να αναφέρει την πηγή της πληροφόρησής της, επισημαίνει ότι η Τουρκία αλλάζει τους χάρτες των θαλασσίων "οικοπέδων" ανάλογα με τις πιέσεις ή αντιδράσεις που αντιμετωπίζει.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Τουρκία ζήτησε την εκδήλωση διεθνούς ενδιαφέροντος για 11 "οικόπεδα" στον κόλπο της Αττάλειας, που εκτείνονται μέχρι και το δυτικό άκρο της Κύπρου.
Παράλληλα κήρυξε διαδοχικά προσφορές ενδιαφέροντος για δισδιάστατες και τρισδιάστατες σεισμολογικές έρευνες και επαναξιολόγηση ερευνών που έγιναν στο παρελθόν.
Ο χάρτης και τα "οικόπεδα"
Η εφημερίδα αναφέρει ακόμα ότι προηγουμένως, λόγω πιέσεων από την Ευρωπαϊκή Ενωση, η Τουρκία άλλαξε το χάρτη των οικοπέδων που είχε δημοσιεύσει το 2008 με άλλο το 2009, αφαιρώντας "οικόπεδα" που διεκδικεί μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας.
Όμως διατήρησε ένα δυτικά της Πάφου, για το οποίο ζήτησε την εκδήλωση ενδιαφέροντος.
Επίσης διατηρεί στους χάρτες της ένα ακόμα "οικόπεδο" νοτιοδυτικά της Πάφου, που περιλαμβάνει μέρος των "οικοπέδων" 6 και 7 της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο όμως δεν περιέλαβε σ' αυτά για τα οποία ζήτησε την εκδήλωση ενδιαφέροντος.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την "Εκθεση Προόδου της Τουρκίας 2010" προβλέπει την υποχρέωση της Τουρκίας να υπογράψει και να κυρώσει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS), το οποίο η Τουρκία αρνείται ή κωλυσιεργεί να πράξει.

kostasxan.blogspot.com

Συνέντευξη Σταμάτη Σπανουδάκη για το «θα’ρθεις σαν αστραπή», τα ελληνοτουρκικά και την σημερινή κατάσταση στην χώρα



Συνέντευξη στο Τρίτο Μάτι*
Τρίτο Μάτι: Κύριε Σπανουδάκη, είναι κοινή αίσθηση σε πολλούς Έλληνες ότι η τρέχουσα πραγματικότητα μας έχει ήδη προσπεράσει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Και, μάλιστα, είναι αδύνατον να την ερμηνεύσει κανείς με οποιουδήποτε είδους ιδεολογία. Αριστερή ή δεξιά. εθνικιστική ή διεθνιστική... όλες οι ιδεολογίες αποδεικνύονται ανεπαρκείς και φτωχές. Η πρόσφατη συνάντηση των ηγετών Ελλάδος και Τουρκίας στο Ερζερούμ και η τουρκική επιλογή να ακουστεί εκεί το κομμάτι σας «Θα ‘ρθεις σαν αστραπή», από το έργο «Μαρμαρωμένος Βασιλιάς», παρουσιάζει τεράστιες δυσκολίες ερμηνείας για τον σύγχρονο Έλληνα πολίτη (και αντίστοιχα για τον μέσο Τούρκο, υποθέτουμε). εσείς πώς ερμηνεύετε αυτό το γεγονός;
Σταμάτης Σπανουδάκης: Κατ’ αρχάς, ευχαριστώ γιο την πρόσκλησή σας. Θα μπορούσα να αρχίσω και συγχρόνως να τελειώσω αυτή τη συνέντευξη, με μία από τις τρεις αυτές κουβέντες: «Ανευ εμού, ου δύναστε ποιείν ουδέν», «Μεγαλύτερος ό έν υμίν, παρά ό έν τώ κόσμω» και «Εν τώ κόσμω τούτο, θλίψιν έξετε». Τα λέω αυτά, γιατί χωρίς αυτήν την πίστη ή «άλλη διάσταση», τίποτα από όσα τώρα θα πω ή κατά καιρούς έχω πει, ή κάνει, δεν θα είναι κατανοητό.
Δόξα τω Θεώ, λοιπόν, ζούμε σε μια εποχή που οι περισσότεροι έχουν καταλάβει ότι οι «ιδεολογίες» είναι ακριβώς αυτό που λέει και η λέξη: Ιδέες καί λόγια. Χρειάζεται κάτι βαθύτερο. Εδώ, λοιπόν, αρχίζουν τα δύσκολα.
Οι πατέρες μας δέν μιλούσαν τυχαία για Πίστη, Χριστό, Κυρά Δέσποινα... δεν τους οδηγούσαν τα γκάλοπ στην εκκλησία και δεν υπερασπιζόντουσαν μέχρι θανάτου «ιδεολογίες». Τη βιωμένη αλήθεια της Ορθόδοξης πίστης έβαζαν πάντα πλάι στη μητέρα Ελλάδα. Και με αίμα, θυσίες και πολλά και δύσκολα “όχι”, την έκαναν πραγματικότητα και την παρέδωσαν στα - ανάξια δυστυχώς - χέρια μας..
Όσον αφορά το Ερζερούμ και τι ακριβώς έγινε εκεί, ως και σήμερα δεν ξέρω αν και ποια μουσική μου παίχτηκε, και από ποιον.
Δεδομένης και της γνωστής, αλλά και ενισχυμένης από τη σημερινή πραγματικότητα γνώμης μου περί Πασόκ, αλλά και περί της ηλιθίας και μονομερούς «ελληνο-τουρκικής φιλίας» μας, μόνον ως ένα αστειάκι των Αγγέλων θα μπορούσα να εξηγήσω τη δική μου μουσικο-στιχουργική συμμετοχή.
Τ.Μ.: Είναι χαρακτηριστικό ότι η συγκεκριμένη είδηση διαδόθηκε περισσότερο μέσω Διαδικτύου, αφού τα κατεστημένο ΜΜΕ την προέβαλαν ελάχιστα. Μάλιστα, ήταν τέτοιο το μούδιασμα των καταξιωμένων αναλυτών (κάθε απόχρωσης), ώστε και οι ελάχιστες ερμηνείες που δόθηκαν κινήθηκαν, από το «οι Τούρκοι έκαναν λάθος», μέχρι το «επίτηδες το έβαλαν, για να μας κοιμίσουν»! Πιστεύετε ότι ο σημερινός Έλληνας έχει το υπόβαθρο και την ωριμότητα για βαθύτερες ερμηνείες του γεγονότος;
Σ.Σ.: Αχ αυτοί οι αναλυτές! Μου θυμίζουν τους ψυχιάτρους που αρνούνται την ύπαρξη της ψυχής κι έτσι, άθελά τους, και αρνούνται το «λειτούργημα τους» και ακυρώνουν την ίδια την ύπαρξή τους.
Αχ κι εσείς οι δημοσιογράφοι! Διυλίζετε τον κώνωπα και καταπίνετε την κάμηλον. (Κώνωπας το φαίνεσθαι και κάμηλος, το μη φαίνεσθαι).
Το ελπιζόμενο, το επόμενο,… το μόνο τελικά σίγουρο. Το μόνο, αιώνια αληθινό, άρα και δημασιογραφικώς, για πάντα επίκαιρο.
Οι καταξιωμένοι-μισθωτοί παραπληροφορούν και οι ελεύθεροι-ιντερνετάδες παρατηρούν, σχολιάζουν, αλληλοπληροφορούνται και «πάλι απ’ την αρχή, σε μια χώρα που αιμορραγεί / πάλι απ’ την αρχή, μια κουβέντα ίσως είν’ αρκετή»...
Τ.Μ.: Πώς εμπνευστήκατε το έργο «Μαρμαρωμένος Βασιλιάς»; Πέρα από έναν φόρο τιμής που, προφανώς, αποτίετε στον τελευταίο αυτοκράτορα του Βυζαντίου, Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, υπάρχουν στο έργο αυτό κάποια μηνύματα που θέλετε να περάσετε σε έναν κριτικό ακροατή του δίσκου;
ΣΣ.(Έχω αποφασίσει χρόνια τώρα, να αφήσω με τη μουσική και τους στίχους μου τα σημάδια της ψυχής μου και της ψυχής μας, που τόσο ύπουλα και άνανδρα προσπαθούν να μας αφαιρέσουν. Το κίνητρο, βέβαια, είναι η αγάπη, ο θαυμασμός, αλλά και η γλυκειά η οικειότητα που νοιώθω όταν ασχολούμαι με τα αγαπημένο μου πρόσωπα. Τον Αλέξανδρο, τον Ιωάννη, Τον Κωνσταντίνο, τον Πλαστήρα και, σύντομα, τον Κολοκοτρώνη. Η «μορφή», όμως, που κρύβεται πίσω απ’ όλους αυτούς, αλλά και από την όποια έμπνευσή μου, ήταν, είναι και θα είναι ο Ιησούς Χριστός. Ο Ων, ο Ην και ο Ερχόμενος. Το Α και το Ω.
ΤΜ: Στο κομμάτι «Θα ‘ρθεις σαν αστραπή», τι ακριβώς σημαίνει ο στίχος «οι Έλληνες μαζί»;
Σ.Σ.: Ακριβώς ό,τι λέει: «Μες την Άγια Σοφιά, θα βρεθούμε ξανά / λειτουργία μελλοντική, οι Έλληνες μαζί». Ιδανικό δε, θα προσέθετα «χωρίς τους κυβερνώντες και τις διαφωνούσες πανίσχυρες μειοψηφίες, ελληνικές αλλά και ξένες»...
Τ.Μ.: Πιστεύετε ότι τον χαρακτηρισμό «Μαρμαρωμένος Βασιλιάς» τον εκφράζει καλύτερα ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος ή ο Ιωάννης Βατάτζης;
Σ.Σ.: Όποιος θέλετε, φτάνει να το πιστεύετε. Αυτό είναι και το μεγαλείο της πίστης. Δεν χρειάζεται αποδείξεις και λογικές αναλύσεις. Θέλει παιδική καρδιά και πίστη στο όνειρο. Αυτό που δεν αποδεικνύεται είναι και το μόνο που αξίζει να ψάχνουμε.
Ο Ντοστογιέφσκυ είχε πει: «Κι αν η ανθρώπινη λογική μου αποδείκνυε ότι δεν υπάρχει ο Χριστός θα προτιμούσα να είμαι με τον Χριστό, παρά με την ανθρώπινη λογική!»
Τ.Μ.: Σε μια γελοιογραφία που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο, απεικονίζονται ο Γ. Παπανδρέου και ο Τ. Ερντογάν, ντυμένοι με όμοια κοστούμια και κασκόλ, να χαιρετάνε τον κόσμο πιασμένοι χέρι-χέρι. Η λεζάντα γράφει: «Και τώρα θα φωτογραφηθούμε με όμοια περιβολή, γιο να δείξουμε πόσα μας ενώνουν, όπως π.χ. η πίστη στους επικοινωνιολόγους!» Υπάρχουν στοιχεία που, κατά τη γνώμη σας, ενώνουν πράγματι Έλληνες και Τούρκους ή η όλη πολιτική καλλιέργειας της «ελληνοτουρκικής φιλίας», που ενισχύθηκε ιδιαίτερα από την τωρινή κυβέρνηση, είναι ένα επικοινωνιακό τρικ;
Σ.Σ.: Δεν είναι επικοινωνιακό τρικ, δυστυχώς. Είναι αλήθεια εκφραζομένη διαχρονικώς δια του: «σφάξε με, αγά μου, να αγιάσω αλλά σήμερα χωρίς καν την προϋποθέτουσα, ακλόνητη πίστη.
Αυτή λοιπόν η ρήση συνοψίζει, κατά τη γνώμη μου, την ελληνική εξωτερική πολιτική προς τη «φίλη» χώρα, τις τελευταίες δεκαετίες.
Τ.Μ.: Ποια τα οφέλη και ποιο το τίμημα μιας πολιτικής τέτοιου είδους;
Σ.Σ.: Και τα οφέλη και το τίμημα τα βιώνουμε ως σύγχρονοι καραγκιόζηδες στην όλο και διογκούμενη καμπούρα μας...
Τ.Μ.: Οι πολιτικές και κοινωνικές σας ευαισθησίες προτρέπουν τον συνομιλητή σας να ρωτήσει: Σύμφωνα με αρκετές ενδείξεις, ο Ερντογάν αποδεικνύεται ένας ηγέτης μεγάλου βεληνεκούς. Πιστεύετε ότι έχει σήμερα - ή θα έχει αύριο - απέναντί του έναν αντίστοιχης εμβέλειας Έλληνα ηγέτη; Αν ναι, ποιος είναι αυτός; Αν όχι, γιατί η Ελλάδα υστερεί σε αυτόν τον τομέα;
Σ.Σ.: Μεγάλου βεληνεκούς ηγέτης ήταν και ο Μωάμεθ. Είχε, όμως, απέναντί του τον Κωνσταντίνο Δραγάτση Παλαιολόγο, τον τελευταίο μαρτυρικό μας αυτοκράτορα, που την κρίσιμη στιγμή και όταν όλα ήταν χαμένα και ακουγόταν η κραυγή-θρήνος «Εάλω η Πόλη», αντί να φύγει για το εξωτερικό να κάνει «αντίσταση» από εκεί, όπως κάποιοι σύγχρονοί μας, έμεινε και πέθανε στην Πύλη του Ρωμανού για την πίστη και την Πόλη.
Αμήν και πότε, να ξαναγεννήσει αυτή η γωνιά της γης τέτοιους ηγέτες. Όμως: «Τα αδύνατο παρ’ ανθρώποις, δυνατά παρά τώ Θεώ».
Τ.Μ.: ‘Έχετε πει σε παλαιότερη συνέντευξή σας ότι «οι πολιτικοί δεν είναι τίποτα άλλο, παρά καθρέφτης του εαυτού μας». Θεωρείτε ότι οι ελληνικές ηγεσίες των τελευταίων χρόνων είναι αυτές που μας άξιζαν; Μια α-ήθης ελληνική Κοινωνία (η οποία έχει απεμπολίσει αξίες πιστεύω και μνήμες) θα αναδείξει κα α-ήθεις πολιτικές ηγεσίες όπως εν πολλοίς αποδεικνύονται οι δικές μας;
Σ.Σ.: Στην ερώτηση σας, υπάρχει κρυμμένη και η απάντησή μου...
Τ.Μ.: Πιστεύετε ότι η σημερινή Τουρκία θέλει να δείξει στην παγκόσμιο Κοινή Γνώμη ότι αυτή, στην πραγματικότητα, είναι ο κληρονόμος του Βυζαντίου; Και, αν ναι, έχει τα απαραίτητα προσόντα;
Σ.Σ.: Σκοτίστηκε η παγκόσμια Κοινή Γνώμη για το ποιος είναι ο κληρονόμος του Βυζαντίου!
Όσο γιο την Τουρκία, θα έλεγα πάλι με έναν στίχο μου: «Άμα δεν βλέπεις καθαρά, τα μάτια λίγο κλείσε. / Γιατί ποτέ δεν γίνεσαι άλλο απ’ αυτό πού είσαι»...
ΤΜ: Ή Ελλάδα, αντίστοιχα, θα μπορούσε να ισχυριστεί κάτι τέτοιο;
Σ.Σ.: Έχω μία πρόταση: Όλοι πια ξέρουμε ότι μας κυβερνούν οι «ξένοι». Αυτό δεν είναι, δυστυχώς, κάποια καλλιτεχνική άποψη, αλλά η πραγματικότητα, ειπωμένη από τα χείλη των σημερινών - ανήμπορων δυστυχώς - κυβερνώντων μας.
Γιατί, λοιπόν, χρειαζόμαστε αυτούς τους πανάκριβους μεσάζοντες;
Προτείνω να διαλυθεί αμέσως η Βουλή και να γίνει μια μεγάλη σχολή Ιστορίας του γένους μας!
Να πάνε σπίτια τους οι πολιτικοί μας και να κάνουν κάποια από τις δουλειές και κυρίως με τους μισθούς, στους οποίους έχουν καταδικάσει τους Έλληνες!
Νομίζω ότι η Οικονομία που θα έχουμε ως κράτος από τους μισθούς, τα δώρα, τους προέδρους, τους συγγενείς, τις ρεμούλες, τις προμήθειες κ.λπ, ίσως και να φτάνει το χρέος μας.
Όταν, με το καλό, μας παραδοθούν ξανά τα κλειδιά της χώρας μας, κάνουμε ένα δημοψήφισμα για να δούμε, επιτέλους, τι είδους ανθρώπους θέλει για κυβερνήτες αυτός ο διαβρωμένος, φοβισμένος, αλλοπρόσαλλος, αλλά και τόσο μοναδικός λαός...
*Περιοδικό ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ, τεύχος 187, συνέντευξη στην Μαρία Λυσάνδρου


redskywarning.blogspot.com

Η Ιαπωνια αρχισε να βυθιζεται;;;

Περισσότερος από ένας μήνας έχει περάσει από τον σεισμό μεγέθους 9,0 ρίχτερ που έπληξε την Ιαπωνία, ακολουθώντας μετά και το πιο καταστροφικό τσουνάμι στην ιστορία της Ιαπωνίας 23,6 μέτρα, αποτέλεσμα οι νεκροί να ξεπερνούν τους 15.000 και οι αγνοούμενοι τους 10.000 και η καταστροφή να συνεχίζεται με την έκρηξη του πυρηνικού αντιδραστήρα στη Φουκουσίμα, οι πολιορκούμενοι Ιάπωνες αντιμετωπίζουν ακόμα μετασεισμός. Οι Μετασεισμικές δονήσεις είναι από 4,1 ρίχτερ έως και 7,5 ρίχτερ, μέχρι στιγμής αριθμούνται πάνω από 1000 σεισμοί!!!



Παρακάτω θα δείτε κάποια βίντεο.. το πρώτο είναι από τα πιο ανησυχητικά.Μετά από σεισμούς, τσουνάμι και τον φόβο από την ραδιενέργεια η Ιάπωνες έρχονται αντιμέτωπη με κάτι που δεν φαντάζονταν κανένας ανθρώπινος νους. Η γη κινείτε χωρίς να γίνεται σεισμός, δρόμοι γίνονται λίμνες και θαλασσινό νερό βγαίνει από τις ρωγμές στο οδόστρωμα.

Και όλα αυτά μια ανάσα από το Τόκυο.

Χάρτης σεισμού
http://www.japanquakemap.com/


http://aslwww.cr.usgs.gov/Seismic_Data/heli2.shtml


Ραδιενέργεια
http://nowcoast.noaa.gov/





ΠΗΓΗ

Η αληθεια για τον νεκρο εξωγηινο στη Σιβηρια!




ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Το παρακάτω βίντεο εμφανίζεται από πολλούς διαδικτυακούς τόπους σε όλον τον κόσμο ως "μία ανακάλυψη που έχει ταράξει την επιστημονική κοινότητα"!



Ενας Ρώσος χρήστης του ιντερνετ με το ψευδώνυμο , «Sasha από τη Βαϊκάλη», έκανε την ανάρτησή του στις 14 Απριλίου...

Στο βίντεο υποτίθεται ότι βλέπουμε έναν νεκρό εξωγήινο θαμμένο στο χιόνι, σε μια περιοχή, που (σύμφωνα πάντα με τον Sasha) βρίσκεται στα σύνορα της Ρωσίας με την Μογγολία και πιο συγκεκριμένα στη Δημοκρατία της Μπουργιατίας.

Δεν υπάρχουν συντρίμια κάποιου ιπτάμενου σκάφους, ούτε κάτι άλλο που να παραπέμεπι σε "εξωγήινο" επισκέπτη, παρα μόνο αυτό το "ανθρωπάκι" που βλέπετε στη φωτογραφία το οποίο μοιάζει βγαλμένο κατευθείαν από ταινία του Σπήλμπεργκ!

Η αλήθεια είναι ότι καμία επιστημονική ή άλλη αρχή δεν ασχολήθηκε με το οπτικό υλικό, αφού είναι οφθαλμοαφανέστατο ότι αποτελεί κακοστημένη φάρσα! Ο αρχισυντάκτης όμως της τοπικής εφημερίδας Kabansk-Info, όταν το είδε φοβήθηκε μήπως πρόκειται για το πτώμα κάποιου παιδιού με παραμορφωτική ασθένεια που ίσως έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης! Ετσι ειδοποίησε την αστυνομία.

Με τη βοήθεια της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, εντοπίστηκε ο Sasha και αξιωματικοί τον επισκέπτηκαν στο σπίτι του. Σύμφωνα με την αναφορά της ιστοσελίδας 7d.org.ua. ο νεαρός αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι ο "νεκρός εξωγήινος" ήταν φάρσα. Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα, εξήγησε στους αστυνομικούς πώς ακριβώς δημιούργησε το ... alien και τους έδειξε μάλιστα και τα χρώματα με τα οποία το ζωφράφισε.

Δήλωσε ότι δεν είχε σκοπό να εξαπατήσει κανέναν, αλλά να κάνει μία πλάκα με τους φίλους του- αφού δεν φανταζόταν καν ότι το βίντεο θα συγκεντρώσει τέτοια επισκεψιμότητα και θα γίνει θέμα σε ΜΜΕ ανα τον πλανήτη! Η έκθεση της αστυνομίας γράφει ότι του έγινε απλή επίπληξη για την αναστάτωση που προκάλεσε, αφού δεν έκανε και κανένα έγκλημα για να τιμωρηθεί!

Φυσικά, οι λάτρεις των εξωγήινων, δεν πείστηκαν από όλα τα παραπάνω και συνεχίζουν να μιλούν για την "ανακαλυψη του αιώνα".

Τι κρύβεται πίσω από τα παραμύθια της φτηνής πυρηνικής ενέργειας


Από τη πρώτη εμφάνιση της πυρηνικής ενέργειας στη δεκαετία του 1950, οι μύθοι που αναπτύχθηκαν γύρω της ήταν και συνεχίζουν να είναι άπειροι.
Οι διαφωνίες για το πώς η ανθρωπότητα θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί αυτή τη νέα μορφή ενέργειας, είχαν ξεκινήσει ακόμη και πριν τη πρώτη ατομική έκρηξη το 1945. Είναι καλή ή κακή ενέργεια; Πόσο θα κοστίσει; Είναι ατελείωτη;
Οι πρώτοι πυρηνικοί επιστήμονες (Fermi, Einstein, κλπ) ανησυχούσαν. Ως επιστήμονες όμως, δεν τους ένοιαζε και πολύ το κόστος. Μόνο αργότερα, με την ίδρυση της Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ, άρχισαν να μπαίνουν τα επιχειρηματικά και οικονομικά ζητήματα στο τραπέζι της πυρηνικής ενέργειας.
Ο βασικός μύθος είχε να κάνει με τη μελλοντική φτηνή χρήση της νέας αυτής ενέργειας. Τα πυρηνικά όπλα είναι πανάκριβα, έλεγαν, αλλά η εκμετάλλευση της ενέργειας θα είναι φθηνή, αρκεί να γίνουν οι κατάλληλες επενδύσεις.
Ένα μεγάλο μειονέκτημα, τόσο για τους πρώτους πυρηνικούς επιστήμονες όσο και για όλους μας, ήταν ότι πριν 75 χρόνια, ελάχιστα ήταν αυτά που ο κόσμος γνώριζε σε σχέση με τη ραδιενέργεια και τους κινδύνους στη υγεία που αυτή προκαλεί.
Ένας άλλος μύθος ήταν ότι η ραδιενέργεια δεν αποτελεί κίνδυνο αλλά είναι απλά ενδιαφέρουσα. Ο μύθος αυτός κατέρρευσε μετά τις εκρήξεις στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, αν και οι συμμαχικές κατοχικές δυνάμεις στην Ιαπωνία, έκαναν ότι μπορούσαν για να περιορίσουν τις διαρροές πληροφοριών. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να συλλαμβάνουν και να απελαύνουν όποιους δημοσιογράφους ανέφεραν τους θανάτους από τη ραδιενέργεια. Αν και οι εκτιμήσεις δεν είναι ακριβείς, θεωρείται πως περίπου 100.000 θάνατοι σημειώθηκαν στην Ιαπωνία εξαιτίας της ραδιενέργειας των δυο ατομικών εκρήξεων.
Καλυμμένη πίσω από τη προστατευτική ασπίδα της εθνικής ασφάλειας, της εμπορικής προόδου, και της τεχνολογικής πολυπλοκότητας, η παγκόσμια πυρηνική βιομηχανία κατάφερε να κατασκευάσει εκατοντάδες «μηχανές καταστροφής» σε ολόκληρο το πλανήτη. Αυτές οι μηχανές όμως, δεν θα πρέπει ποτέ να χαλάσουν, και η ραδιενέργειά τους δεν θα πρέπει ποτέ να διαρρεύσει, αλλιώς οι συνέπειες θα είναι τραγικές, για όλους μας. Αυτό το βασικό σημείο έχει κρατηθεί μυστικό,  με μεγάλη συνέπεια, από το γενικό κοινό, από την εποχή που ξεκίνησε η σύγχρονη «ατομική εποχή».
Η όλη υπόθεση θυμίζει συμφωνία με τον διάβολο. Όχι μόνο το κόστος αυτής της μορφής ενέργειας είναι τεράστιο, αλλά εξίσου τεράστια είναι και τα υπόλοιπα ρίσκα που τη συνοδεύουν. Για πάρα πολλούς όμως , τα οικονομικά κέρδη της είναι απίθανα, και αυτό από μόνο του έχει συντελέσει στο να περάσουν γενιές και γενιές τσαρλατάνων, οι οποίοι υποστηρίζουν τα «καλά της πυρηνικής ενέργειας».
Όπως γνωρίζουμε σήμερα, τα παλιά πυρηνικά κράτη που πρώτα ανέπτυξαν τη πυρηνική ενέργεια στις δεκαετίες του `50 και του `60, σήμερα σφύζουν από γερασμένους και ιδιαίτερα ανασφαλείς αντιδραστήρες. Έως το 2030, δεκάδες από αυτούς τους αντιδραστήρες θα πρέπει να τεθούν εκτός λειτουργίας. Και μετά τι θα γίνει; Οι μόνες λύσεις ασφαλούς αποθήκευσης, ταφής, κλπ. είναι κυριολεκτικά πανάκριβες. Χώρια του ότι  θα υπάρχουν περιοχές υψηλής επικινδυνότητας λόγω ραδιενεργών αποβλήτων.
Προσπαθώντας να μείνει ζωντανή, και χωρίς κανένα ενδιαφέρον για τη παρούσα ή τη μελλοντική ανθρώπινη ζωή στο πλανήτη, η πυρηνική βιομηχανία πλασάρει τεχνολογικές καινοτομίες όπως είναι το θόριο, οι αντιδραστήρες χωρίς ουράνιο, οι αντιδραστήρες σχάσης, κλπ. Αν και ακόμη δεν υπάρχει κάποια εμπορική εφαρμογή των παραπάνω, η δυναμική πειθώ των υποστηρικτών της πυρηνικής ενέργειας πείθει τελικά  τους άσχετους και ελλιπώς πληροφορημένους ανθρώπους, ότι η εν λόγω ενέργεια έχει μέλλον, και ότι αξίζει να τη στηρίξουμε.
Το μεγάλο κόλπο έγκειται στους ισχυρισμούς ότι τα υψηλά κόστη μπορούν να αποσβεστούν γρήγορα, λόγω της σχεδόν δωρεάν ενέργειας που προσφέρουν τα πυρηνικά εργοστάσια. Έτσι πέτυχαν κάποιοι να βάλουν στο παιχνίδι κράτη του αναπτυσσόμενου κόσμου, όπως είναι η Μογγολία, το Σουδάν, το Μπαγκλαντές, και η Γκάνα. Το πώς όμως θα επιτευχθεί η εκμετάλλευση αυτής της πάμφθηνης μορφής ενέργειας, δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί. Θα χρειαστούν ιδιαίτερα σύνθετα οικονομικά σχήματα και μηχανισμοί.
Το σκεπτικό που πλασάρουν οι θιασώτες της πυρηνικής ενέργειας είναι ότι αν θέλουμε απεριόριστη και σχεδόν δωρεάν ενέργεια, θα πρέπει να επενδύσουμε αφάνταστα ποσά. Μόνο τότε, λένε θα φτάσουμε στη πυρηνική Νιρβάνα, που μας υπόσχονταν από το 1950, ότι δηλαδή θα διαθέτουμε ενέργεια τόσο φτηνή, που δεν θα χρειάζεται να τη μετράμε.
Το βασικό καύσιμο των πυρηνικών είναι το ουράνιο, και είναι πανάκριβο. Όπως όμως ισχυρίζονται οι θιασώτες της, το κόστος του ουράνιου αντιπροσωπεύει μόλις το 5% των συνολικών λειτουργικών δαπανών.
Το ουράνιο σπανίζει, και έτσι τα περισσότερα κράτη εξαρτώνται από τις εισαγωγές του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής του. Παράλληλα, η εξάρτηση κρατών της Ευρώπης, της Ιαπωνίας, κ.ά. από την εισαγωγή του ουρανίου, καταρρίπτει τον ισχυρισμό περί «ενεργειακής ασφάλειας», που δήθεν χαρίζουν τα πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας, και τον οποίο επαναλαμβάνουν κατά κόρον οι υποστηρικτές της.
Η εκτίμηση των παγκόσμιων αποθεμάτων ουρανίου, κυρίως στην Αφρική και στην Κεντρική Ασία, αποτελεί ήδη μοχλό πίεσης και διαπραγματευτικό ατού μεταξύ ανταγωνιστικών κρατών. Η δημιουργία σχέσεων εξάρτησης, και η ανακύκλωση των δολαρίων του ουρανίου, αποτελούν βασικό μέρος της εκστρατείας υπέρ της πυρηνικής ενέργειας που διεξάγεται κυρίως σε χώρες με χαμηλά εισοδήματα, όπως είναι το Σουδάν. Στο Νταρφούρ υπάρχει μια από τις τρεις μεγαλύτερες εναποθέσεις υψηλής ποιότητας ουρανίου στον κόσμο. Για αυτό και ο μακροχρόνιος εμφύλιος πόλεμος εκεί.
Μέχρι η πρόσφατη τραγωδία της Φουκουσίμα να ακυρώσει τη «πυρηνική αναγέννηση» που κήρυττε η παγκόσμια πυρηνική βιομηχανία, υπήρχαν σε εξέλιξη περίπου 100-125 πωλήσεις αντιδραστήρων σε αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες οικονομίες, εκτός της Κίνας και της Ινδίας, για τη χρονική περίοδο 2010-2020. Αν εξαιρέσουμε τη προμήθεια ουρανίου, την ανακύκλωση αποβλήτων, και άλλα μέρη της πυρηνικής αλυσίδας, ο παραπάνω στόχος πωλήσεων αφορά ποσά κερδών μέχρι και $700 δισ.
Με μερικές κατάλληλες μεθοδεύσεις,  και με χρήση διάφορων οικονομικών πακέτων, μέσα από τα εθνικά χρέη και τις ισοτιμίες των νομισμάτων, το παραπάνω ποσό μπορεί να γεννήσει έως και $100 τρισεκατομμύρια σε αξία, και να ξαναφέρει τη περίοδο 1985-2000, που τα κράτη του τρίτου κόσμου εξαρτιόνταν (μέσω χρέους) από τις διεθνείς ιδιωτικές τράπεζες και τις αναπτυγμένες χώρες.
S.A.-Global Research

antinews.gr

Με αεροπλάνο ή με ελικόπτερο;



Η ώρα της Αλήθειας έφτασε: Το Μνημόνιο δεν βγαίνει!
Όχι μόνο θεωρητικά. Ούτε πρακτικά!
Κι αυτό δεν «μένει να φανεί» κάποια στιγμή, αργά η γρήγορα…
Ήδη φάνηκε! Πέραν πάσης αμφιβολίας.
Το λένε όλοι. Το φωνάζουν οι αγορές. Το ομολογούν και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ακόμα και υπουργοί του…
Το φωνάζουν και οι αριθμοί.
Η ώρα της Αλήθειας έφτασε. Δεν είναι αύριο, μεθαύριο, σε λίγο…
Είναι τώρα!

Όλα τα άλλα σχέδια «δημοσιονομικής προσαρμογής», δηλαδή μείωσης των ελλειμμάτων του Δημοσίου, περιλαμβάνουν περικοπές ασφαλώς, αλλά προβλέπουν και στήριξη της οικονομίας για να αντέξει το σοκ των περικοπών.
Πώς γίνεται αυτό; Με υποτίμηση του νομίσματος!
Αυτό συνέβη πάντα και παντού! (με την μοναδική εξαίρεση της Εσθονίας, η οποία δεν έκανε υποτίμηση και …διαλύθηκε ως κοινωνία).

Εδώ υποτίμηση δεν έγινε, ούτε μπορούσε να γίνει, αφού είμαστε στο ευρώ.
Κι έτσι η οικονομία δεν είχε πουθενά να στηριχθεί και να «πάρει μπρος» μετά το σοκ. Κι αφού δεν μπορούσαμε να κάνουμε κανονική υποτίμηση, μας επέβαλαν «εσωτερική υποτίμηση». Για να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά μας, λέει…
Όμως, αυτό υπήρξε «δεύτερη πλάνη χείρων της πρώτης».
Κι ολοκλήρωσε την καταστροφή!
Διότι η «εσωτερική υποτίμηση» σημαίνει μείωση μισθών και τιμών, ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικά τα εγχώρια προϊόντα.
Αλλά αν πέσουν ταυτόχρονα μισθοί και τιμές, δυσκολεύει η είσπραξη εσόδων από το κράτος. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει ύφεση, το δημόσιο εισπράττει – στην αρχή τουλάχιστον – λιγότερα.
Όμως, αυτό προσκρούει στον άλλο στόχο – τον πιο άμεσο και επιτακτικό: να μειωθεί το έλλειμμα! Που απαιτεί το κράτος να εισπράττει περισσότερα
Κι ύστερα – το πιο σημαντικό: εδώ δεν έγινε μείωση μισθών και τιμών.
Έγινε μείωση μισθών με ταυτόχρονη αύξηση τιμών (αφού αύξησαν τους έμμεσους φόρους, ΦΠΑ κλπ.).
Το αποτέλεσμα ήταν η αγοραστική δύναμη να πάθει καθίζηση, να πολλαπλασιαστούν τα λουκέτα και να εκτιναχθεί η ανεργία.
Τα δημόσια έσοδα χτυπήθηκαν ακόμα περισσότερο. Οι δημόσιες δαπάνες διογκώθηκαν από τα επιδόματα ανεργίας (άσε τα «διαφυγόντα έσοδα» από τα ασφαλιστικά ταμεία)…
Και το τελικό αποτέλεσμα ήταν να ξεφύγει το έλλειμμα πιο πολύ.
* Αντί να μειώσουν το έλλειμμα ερημοποίησαν την Ελληνική Οικονομία.
* Αντί να εξυγιάνουν τα δημόσια Οικονομικά φτωχοποίησαν βίαια την Ελληνική Κοινωνία!
* Αντί η φετινή χρονιά, το 2011 – η δεύτερη του Μνημονίου – να είναι η χρονιά της «εξομάλυνσης» μετά το αρχικό σοκ, τώρα είναι που… ξεχαρβαλώθηκε το σύμπαν:
Μόνο στο πρώτο τρίμηνο του 2011, τα δημόσια έσοδα έχουν υστέρηση 16 ποσοστιαίων μονάδων! Και τους ζητάνε πρόσθετα περιοριστικά μέτρα. Επιπρόσθετα και πρόσθετα επί των προσθέτων…
Κι όλοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά!
Ενώ οι κερδοσκόποι στις διεθνείς αγορές τους «πυροβολούν» κάθε μέρα.
Κι έφτασε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα κάποιου, μια ανώνυμη κακοήθεια, να ρίξει το Χρηματιστήριο. Σε τέτοιο χάλι φτάσαμε…

Συμπέρασμα, ο κ Παπανδρέου έχει τρείς επιλογές:
– Να πάρει το αεροπλάνο της γραμμής και να φύγει, αφήνοντας πίσω την παραίτησή του. Δεν θα είναι πολύ «ηρωική έξοδος», αλλά τουλάχιστον δεν θα χρειαστεί να φύγει με… ελικόπτερο λίγο αργότερα και υπό πολύ πιο δραματικές συνθήκες.
–Δεύτερον, να πάει άμεσα σε εκλογές κάτι που θα ισοδυναμεί, βέβαια, με έμπρακτη ομολογία συνολικής αποτυχίας, οδηγώντας σε συντριβή του ΠΑΣΟΚ! Κι αφήστε τις δημοσκοπήσεις να λένε. Καμία δημοσκόπηση δεν ρωτά πως θα αντιδρούσε το κοινό, αν γίνονταν σήμερα εκλογές υπό τέτοιους όρους…
– Τρίτον, να παραδεχθεί δημόσια την αποτυχία του, να ομολογήσει το λάθος του, να ζητήσει συγγνώμη και να δηλώσει ότι θα παραμείνει στην πολιτική τουλάχιστον για να βοηθήσει την επανόρθωση του δικού του σφάλματος.
Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει την αρχή μιας ομαλής διαδοχής, χωρίς επιδείνωση της κρίσης, με προτεραιότητα την αλλαγή Πολιτικής και την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Με αποκλειστικό ζητούμενο να υπάρξει άμεσα Ανάκαμψη.
Κάτι τέτοιο θα δικαίωνε απόλυτα το Σαμαρά και θα τον έκανε κύριο του παιγνιδιού.
Ουσιαστικά θα αναλάμβανε τη διακυβέρνηση ο Σαμαράς, αλλά σε συνθήκες λιγότερο πολωτικές για τη χώρα και με ευρύτατη στήριξη από παντού.
Μόνο που τέτοιο θάρρος δεν φαίνεται να διαθέτει ο  Γιώργος Παπανδρέου.
Κι έτσι, για την ώρα, δεν κάνει τίποτε και εμμένει στην ίδια καταστροφική Πολιτική.
Το μόνο που φαίνεται να σκέφτεται είναι κάποιος κυβερνητικός ανασχηματισμός. Που θα του δώσει, όμως, ελάχιστο πρόσθετο χρόνο:
– Γιατί αν διώξει τον Παπακωνσταντίνου, ουσιαστικά ομολογεί την αποτυχία της πολιτικής του.
– Κι αν τον κρατήσει, δημιουργεί τεράστια απογοήτευση ακόμα και στους δικούς του…
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Και σ’ αυτό…

Ο κ. Παπανδρέου μάλλον δεν έχει καταλάβει σε τι αδιέξοδο βρίσκεται.      Πολύ πέρα από το προβλήματα που παρέλαβε.
Του το είπε άλλωστε, ο ίδιος ο Απόστολος Κακλαμάνης δημόσια:
Τα κάνατε χειρότερα…
Κάποτε κατηγορούσε τον Κώστα Καραμανλή ότι «δραπέτευσε».
Σε λίγο θα παρακαλά να έχει κι αυτός τη δυνατότητα να αποχωρήσει με παρόμοιο τρόπο.
Διότι ο κ. Παπανδρέου κινδυνεύει να φυγαδευτεί με πολύ χειρότερο τρόπο
ΝΖ

antinews.gr

Επιστολή 7 Α/ΓΕΝ προς Γ.Παπανδρέου για "Υπονόμευση εθνικής ασφάλειας"


Την αγωνία για το χαμηλό επίπεδο αμυντικής ισχύος της χώρας λόγω των μειώσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στις αμυντικές δαπάνες, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο ορισμένοι παράγοντες και πολιτικοί αντιλαμβάνονται την εθνική ασφάλεια και το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων εκφράζουν με επιστολή η οποία απευθύνεται στο Έλληνα πρωθυπουργό, επτά πρώην Αρχηγοί του ΓΕΝ και Αρχηγοί Στολου.
 Πρόκειται για την "ιστορική ηγεσία" του Πολεμικού Ναυτικου, για ανώτατους αξιωματικούς που υπηρέτησαν επι διαφόρων κυβερνήσεων και τα όσα αναφέρουν είναι πραγματικά ιδιαίτερης σημασίας. Πρόκειται για τους:
Ναύαρχος ε.α. Λεωνίδας Βασιλικόπουλος ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ
Ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Λαγάρας ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ
Ναύαρχος ε.α. Ιωάννης Στάγκας ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΈΝ
Ναύαρχος ε.α. Ηρακλής Δρίκος ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ
Ναύαρχος ε.α. Γεώργιος Ιωαννίδης ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ
Ναύαρχος ε.α. Δημήτριος Γούσης ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ
Ναύαρχος ε.α. Γεώργιος Καραμαλίκης ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ

Iδού ολόκληρη η επιστολή  
Αθήνα 14 Απριλίου 2011
Προς τον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως
Κύριον Γεώργιο Παπανδρέου
Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ
Αφορμή λαμβάνοντες από την παρούσα δύσκολη από κάθε άποψη συγκυρία για την Πατρίδα μας, επιθυμούμε με την παρούσα ανοικτή επιστολή μας να σας υποβάλλουμε ορισμένες σκέψεις, που μας απασχολούν σχετικά με την Άμυνα της χώρας.
Εν πρώτοις έχουμε πλήρη συναίσθηση του ότι συνεπεία κακής διαχείρισης των δημοσίων πραγμάτων επί σειράν ετών, αντιμετωπίζουμε σήμερον πολλαπλά σοβαρά εσωτερικά προβλήματα με προεξάρχον εκείνο της δεινής οικονομικής κατάστασης της χώρας.
Αντιλαμβανόμεθα επίσης ότι εδώ που φτάσαμε επιβάλλονται, μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών, οικονομίες και περικοπές στις δημόσιες δαπάνες.
Τα προβλήματα αυτά θέλουμε να ελπίζουμε ότι αφού, έστω και αργά, τα συνειδητοποιήσαμε, θα μπορέσουμε με τα κατάλληλα μέτρα από την ηγεσία του τόπου και τις ανάλογες θυσίες, στις οποίες δυστυχώς εκ των πραγμάτων υποβάλλεται ο ελληνικός λαός, να τα ξεπεράσουμε και σε κάποιο χρόνο η ζωή να επονεύρει την ηρεμία της.
Όμως, κύριε Πρόεδρε, παράλληλα με την κατάσταση αυτή, η οποία εξ αντικειμένου αποτελεί εθνική αδυναμία, αντιμετωπίζουμε και χρόνιες σοβαρές εξωτερικές απειλές σχετικά με τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και σε τελική ανάλυση με αυτήν ταύτη την εθνική ακεραιότητα της πατρίδος μας.
Η αντιμετώπιση των απειλών αυτών, κατά τον κοινόν νουν, αυτονόητα επιβάλλει την διατήρηση καταλλήλου Αμυντικής Ισχύος, ως βασικού υποβάθρου στήριξης των απαιτουμένων λεπτών χειρισμών της εξωτερικής μας πολιτικής επί των ζητημάτων αυτών, της απαραίτητης για τους χειρισμούς μας αξιόπιστης αποτροπής και τέλος, εάν παραστεί ανάγκη, της αποτελεσματικής άμυνας. Eπ’ αυτού μας ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι παράγοντες της κοινωνίας μας, ακόμη και πολιτικοί, μέσα στο βαρύ κλίμα της σημερινής οικονομικής δυσπραγίας, ο καθείς με τον δικό του τρόπο και για τους δικούς του λόγους, λειτουργούν κατά τρόπο απαξιωτικό για τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Οι παράγοντες αυτοί κυρίως δημαγωγούν σχετικά με τις απαιτούμενες δαπάνες για τις επιχειρησιακές ανάγκες και την ανάπτυξη των Ε.Δ. και παράλληλα αμφισβητούν το παραγωγικό έργο των Ε.Δ., το οποίο επιπολαίως αξιολογούν με μόνο κριτήριο το οικονομικό στοιχείο, παραβλέποντες εκείνα της ασφαλείας, της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της αξιοπρέπειας της πατρίδος μας, η εξασφάλιση των οποίων αποτελεί για τους γνωρίζοντες το κύριο παραγωγικό έργο των Ενόπλων μας Δυνάμεων, οι οποίες το επιτελούν με αυτοθυσία.
Υποσκάπτουν έτσι οι «κύριοι» αυτοί μεταξύ άλλων και το ηθικό του στρατεύματος, που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της μαχητικής του ικανότητος. Στο προκείμενο απαιτείται όλως ιδιαιτέρα προσοχή. Εάν αφήσουμε την οικονομικοκοινωνική κρίση, την δημαγωγία και τους επιπόλαιους να μας παρασύρουν στο να χαλαρώσουμε σε ότι αφορά την αμυντική μας ικανότητα και συνεπεία αυτού σε δεδομένη στιγμή υποστούμε απώλειες στα εθνικά μας θέματα, πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι απώλειες αυτές δεν αποκαθίστανται, όπως ευελπιστούμε ότι κάποια στιγμή θα συμβεί με την οικονομία και την κοινωνική μας ευταξία.
Φρονούμε κατόπιν αυτών ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας επιβάλλεται με κάθε θυσία να διατηρηθούν ακμαίες στο πρέπον επίπεδο ισχύος από κάθε άποψη.

Οι όποιες αποφάσεις περιστολής δαπανών περί την Άμυνα θα πρέπει να έχουν βασανισθεί με σύνεση και εις βάθος σχετικά με το τι αυτές συνεπάγονται. Προχειρότης περί το ζήτημα αυτό δεν συγχωρείται, δεδομένου του μεγέθους των συνεπεία αυτής αρνητικών επιπτώσεων για το μέλλον του Έθνους. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι ο ισχυρός πράττει κατά την ισχύ του και ο ανίσχυρος ότι του υπαγορεύει η αδυναμία του.
Ο ελληνικός λαός διαχρονικά, χωρίς να είναι πλούσιος, προσέφερε πάντα για την πατρίδα αγόγγυστα το υστέρημα του και χωρίς δισταγμούς ακόμη και τη ζωή του, όπου θεωρούσε ότι επιβάλλεται. Δεν νομίζουμε συνεπώς ότι στην παρούσα συγκυρία θα δυστροπήσει να προσφέρει οικονομικά αυτά που χρειάζονται για την Εθνική Άμυνα. Ο ελληνικός λαός εμπιστεύεται και προσβλέπει στις Ένοπλες Δυνάμεις του.
Κύριε Πρόεδρε.
Σεις γνωρίζετε, καλύτερον παντός άλλου, τα δεδομένα των εξωτερικών απειλών, που μας απασχολούν και ιδιαίτερα της απειλής εξ ανατολών, που αποτελεί την κυρία τοιαύτη και εκ των πραγμάτων φαίνεται να έχει μακρύ χρόνο αβεβαιότητος και επικινδύνων ενδεχομένων. Εάν η απειλή αυτή αμφισβητήσει κάποια στιγμή, βάσει στοιχείων, το αξιόμαχο των Ενόπλων μας Δυνάμεων, η σύγκρουσης θα καταστεί αναπόφευκτος και τότε για το κόστος, που θα κληθούμε να πληρώσουμε, ούτε καν σκέψη δεν θα μπορεί να γίνεται για σύγκριση με ότι σήμερον μας κοστίζει το να διατηρήσουμε την αποτρεπτική Εθνική Άμυνα, που απαιτείται.
Με ιδιαίτερη τιμή
Ναύαρχος ε.α. Λεωνίδας Βασιλικόπουλος ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ
Ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Λαγάρας ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ
Ναύαρχος ε.α. Ιωάννης Στάγκας ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΈΝ
Ναύαρχος ε.α. Ηρακλής Δρίκος ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ
Ναύαρχος ε.α. Γεώργιος Ιωαννίδης ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ
Ναύαρχος ε.α. Δημήτριος Γούσης ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ
Ναύαρχος ε.α. Γεώργιος Καραμαλίκης ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ




Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Σε αντι-ισραηλινές κινήσεις προχωρά η Αίγυπτος


ImageΣε μία εξέλιξη που δεν προοιωνίζει τίποτα το θετικό για τις μελλοντικές σχέσεις Αιγύπτου-Ισραήλ, η γενική εισαγγελία της Αιγύπτου διέταξε σήμερα τη σύλληψη του πρώην υπουργού Ενέργειας, Σάμεχ Φάχμι, και δύο προκατόχων του με αφορμή μια συμφωνία με το Ισραήλ για παροχή φυσικού αερίου, την οποία επανεξετάζει η κυβέρνηση. Δικαστικές πηγές και η κρατική τηλεόραση ανέφεραν ότι οι τρεις πρώην υπουργοί πρόκειται να ανακριθούν για το θέμα αυτό.
Το Ισραήλ αγοράζει το 40% του φυσικού αερίου που χρειάζεται από την Αίγυπτο, με βάση ένα διακανονισμό μεταξύ των δύο χωρών μετά την ειρηνευτικό συμφωνία του 1979. Η αντιπολίτευση κατήγγειλε επί χρόνια ότι το αιγυπτιακό φυσικό αέριο πωλείτο στο Ισραήλ σε προνομιακές τιμές.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Έλληνας ΜΑΤατζής με το Αστέρι του Δαυίδ στο κράνος του;;; Από που και ως που;;;

http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/208451_167222649997478_139278009458609_333978_4883132_n.jpg

ΜΑΤ - ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΔΑΒΙΔ - ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ??? ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΧΩΡΑ ΥΠΟ ΞΕΝΗ ΚΑΤΟΧΗ..

http://anthropako.blogspot.com/2011/04/blog-post_03.html

Έτσι εξηγείτε ευκολότερα και το μίσος - λύσσα των....

ΜΑΤ εναντίον αντιστεκόμενων Ελλήνων στην Κερατέα και σε άλλες διαδηλώσεις κατά των προδοτών και της ασυδοσίας τους και του φασισμού τους.

ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΙ. ΕΤΣΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΦΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ" ΞΕΝΕΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΛΟΚΟΠΟΥΝ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΑΠΑΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΒΟΥΛΙΑΣ.

http://anthropako.blogspot.com/2011/04/blog-post_03.html

http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2011/04/hong.html


ΣΑΝ ΣΕΝΑΡΙΟ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΚΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ.. ΑΚΡΑΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΟΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ?????? ΤΟ ΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ..
 
anti-ntp.blogspot.com

Εισαγγελική παρέμβαση για το δεύτερο email "αναδιάρθρωσης"



epanastasi-gr:Η Ελλάδα περνά δύσκολές μέρες και αυτό φένετε από τον πανικό της κυβέρνησης που δεν μπορεί να κρύψει την αποτυχία της.

Το Υπουργείο Οικονομικών, ζήτησε την Τετάρτη (20/04), επείγουσα εισαγγελική παρέμβαση για τις φήμες περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, οι οποίες χαρακτηρίζονται ως “
γελοίες.” Είχε προηγηθεί νέο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που έκανε λόγο για χρεοκοπία της Ελλάδας το Σαββατοκύριακο του Πάσχα.
Το Υπουργείο υποστηρίζει...
ότι οι εν λόγω φήμες, δημιούργησαν πολύ αρνητικό κλίμα στην αγορά και επηρέασαν την κίνηση του Χ.Α., αλλά και την αγορά ομολόγων, την Τετάρτη (20/04).

Ειδικότερα η ανακοίνωση του
Υπουργείου έχει ως εξής:

Το Υπουργείο Οικονομικών ζήτησε επειγόντως από την Εισαγγελία Αθηνών να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες που σχετίζονται με τη σημερινή κίνηση στο ΧρηματιστήριοΑθηνών και στην αγορά ελληνικών ομολόγων.

Στην Εισαγγελία διαβιβάστηκε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προέρχεται από διαπραγματευτές διεθνούς επενδυτικής τράπεζας, στο οποίο γίνεται αναφορά σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το Σαββατοκύριακο του Πάσχα.

“Παρόμοιες φημολογίες στερούνται προφανώς κάθε σοβαρότητας και καταντούν γελοίες.
Επειδή όμως παρόμοια διακίνηση ψευδών ειδήσεων είναι ικανή να δημιουργήσει ανησυχία στο ευρύτερο κοινό, το Υπουργείο Οικονομικών θα ζητά εφεξής τον εντοπισμό και παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, εξαντλώντας κάθε νόμιμο μέσο.”

cosmo.gr

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...