Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΦΙΑΣ ΓΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ 3D)

H Τουρκία πουλά "οικόπεδα" νότια του Καστελόριζου


Oι τουρκικές προκλήσεις με "φόντο" το Αιγαίο συνεχίζονται. Αυτή τη φορά, η Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου προκήρυξε διαγωνισμό για 11 “φιλέτα” που καλύπτουν θαλάσσια έκταση 20.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στον κόλπο της Αττάλειας και νοτιότερα, σε περιοχή που συγχέεται με την ελληνική υφαλοκρηπίδα, νότια του ελληνικού νησιού. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το "Έθνος", η Turkish Petroleum Corporation ανακοίνωσε δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια τρισδιάστατων σεισμικών στιοχείων στη Μεσόγειο. Η εταιρεία δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία για την περιοχή την οποία αφορά ο διαγωνισμός που λήγει στις 15 Απριλίου.



newpost

Θεωρίες συνωμoσίας ή ξέρουν αυτό που έρχεται; (βίντεο)

«Παροξυσμός» έχει κυριεύσει δεκάδες αναλυτές από το επίπεδο των συνωμοσιολόγων μέχρι και τους λεγόμενους σοβαρούς σχολιαστές τηλεοράσεων ή κόλιουμνιστ, αναφορικά με τα προφητικά μηνύματα της ταινίας Knowing –σκοτεινός κώδικας "ελληνιστί"- που  προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 20 Μαρτίου του 2009 και δείχνει να προηφτεύει σειρά μεγάλων καταστροφών που όντως συνέβησαν μέσα σε αυτό τον χρόνο!
Η υπόθεση της ταινίας στηρίζεται σε ένα εύρημα –μια σελίδα από αριθμούς γραμμένη το 1958- μέσω των οποίων ο πρωταγωνιστής ανακαλύπτει πως αφορούν κωδικοποιημένα μηνύματα όλων των μεγάλων καταστροφών των τελευταίων 50 ετών. Στη συνέχεια ο ίδιος συνειδητοποιεί ότι το συγκεκριμένο σχέδιο προβλέπει και τρία καταστροφικά γεγονότα, που δεν έχουν συμβεί ακόμη και στα οποία εμπλέκονται αυτός και ο γιος του.
Δεν είναι τόσο η υπόθεση της ταινίας, όσο το πως κάποιοι ισχυρίζονται πως κάτι «τρέχει» με την ταινία αναφορικά με τα γεγονότα που αναφέρει. Για παράδειγμα η έκρηξη στην εξέδρα της BP στον Κόλπο Μεξικό που συνέβη στις 20 Απριλίου του 2010 περιγράφεται στην ταινία ως γεγονός ένα χρόνο πριν.
Πέρα όμως την παραφιλολογία της συσχέτισης της έκρηξης της εξέδρας της BP μια νέα αυτή τη φορά έρχεται να δώσει περισσότερη «τροφή» στα σενάρια των «ανησυχούντων». Πρόκειται για τον φονικό σεισμό στην Ιαπωνία στις 11 Μαρτίου αλλά και το πυρηνικό ατύχημα στην Fukushima. Στην ίδια επίμαχη σκηνή της ταινίας όπου γίνεται λόγος για την έκρηξη στην πετρελαϊκή εξέδρα, υπάρχει ένα ρολόι που πολλοί συνδέουν με τον σεισμό. Στο ρολόι αυτό απεικονίζονται συνολικά  τέσσερις χρονικές ενδείξεις.
Η πρώτη δείχνει την ώρα 11:59 PM, με τη διαφορά πως το από τα δύο γράμματα φωτίζεται ιδιαίτερα το Μ το οποίο και διακρίνεται κάτω και αριστερά από το 11. Πολλοί το θεωρούν ως ημερομηνία Μάρτιος 11. Η δεύτερη ένδειξη είναι αμέσως μετά η ώρα δείχνει 12:00 με τη διαφορά πως το Μ εμφανίζεται επάνω και αριστερά και κάτω και δεξιά εμφανίζεται η λέξη Japan η οποία δεν υπήρχε πουθενά πριν και ούτε και εμφανίζεται μετά. Έτσι η σύνθεση, κατά κάποιους δείχνει Μάρτιος 11 Japan.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Στην τηλεόραση στο δελτίο ειδήσεων που παίζει στο δωμάτιο, λίγα δευτερόλεπτα μετά την ένδειξη Japan ο εκφωνητής ακούγεται να λεει πως η αιτία για την έκρηξη στην εξέδρα πετρελαίου μπορεί να είναι μια βλάβη στο σύστημα ψύξης “a malfunction in the cooling system” ακριβώς δηλαδή η αιτία του προβλήματος στους πυρηνικούς αντιδραστήρες του εργοστασίου στη Fukushima. Ούτε όμως και η ένδειξη του «12» Japan έχει ξεφύγει από τους «αναλυτές».
Αφενός η «δωδεκάτη» ώρα έχει διάφορες έννοιες που συνδέονται με τον αποκρυφισμό, αφετέρου ο σεισμός στην Ιαπωνία έγινε στις 02:46:23 το απόγευμα. Αν και το άθροισμα και των πέντε ψηφίων δεν δίνει τον αριθμό 12 εντούτοις αυτό γίνεται αν αθροιστεί 02:46 που δίνει 12. Από την άλλη ο ήρωας της ταινίας ζει στη Μασαχουσέτη, η τοπική ώρα που έγινε ο σεισμός στην Ιαπωνία ήταν 12:46:23 το πρωί. .
Προς το παρόν η συζήτηση στα διάφορα φόρουμ  και οι αναλύσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σε σοβαρά ΜΜΕ, περιστρέφεται σε δύο άλλες χρονικές ενδείξεις που εμφανίζονται στο «περίφημο» ρολόι οι 03:28 και 03:29. Εκτός του εύλογου γεγονότος βέβαια πως μετά τις 3 και 28 η αμέσως επόμενη ένδειξη είναι η...3:29, οι διάφοροι «ύποπτα» σκεπτόμενοι αναρωτιούνται γιατί ο σκηνοθέτης διάλεξε ειδικά αυτές τις ενδείξεις του ρόλόι και αν αυτό σημαίνει για κάποιο μελλοντικό γεγονός που δεν γνωρίζουμε.


www.defencenet.gr

Τα επιχειρήματα της Ελλάδος εναντίον των Σκοπίων στο Δικαστήριο της Χάγης

Η πρωτοβουλία ανήκει στον καθηγητή Διεθνών Σχέσεων του Παν/μιου Μακεδονίας Ηλία Κουσκουβέλη, ο οποίος με την βοήθεια του επίκουρου καθηγητή Διεθνούς Δικαίου στο Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Νίκο Ζάϊκο δημοσιοποίησαν τις αγορεύσεις των νομικών της Ελλάδος σχετικά με την Προσφυγή των Σκοπίων στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Ο W. Michael Reisman, Καθηγητής στη Νομική Σχολή του Yale, ανέπτυξε ένα κύριο ζήτημα, καθαρά δικονομικό, το αν δηλαδή το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έχει την αρμοδιότητα να δικάσει και να αποφασίσει για τη συγκεκριμένη διαφορά, δηλαδή την κατά τους Σκοπιανούς παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας με την παρεμπόδιση των Σκοπιανών να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο της χώρας μας όλα τα θέματα που προέκυψαν ανάγονται στο όνομα και γι’ αυτό το Δικαστήριο δεν έχει αρμοδιότητα να επιληφθεί της υπόθεσης.  Επιπλέον, απέρριψε με νομικά επιχειρήματα την άποψη που ανέπτυξαν τα Σκόπια ότι η απόφαση 817 του Συμβουλίου Ασφαλείας του 1993 δεν είναι δεσμευτική για τα Σκόπια.
Ο Καθηγητής υπογράμμισε ότι η υποχρέωση των Σκοπίων με βάση τις αποφάσεις ένταξης στον ΟΗΕ και την Ενδιάμεση Συμφωνία είναι η χρήση του προσωρινού ονόματος μέχρι τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών και, κυρίως….
να διαπραγματευτούν για το όνομα με καλή πίστη.  Και αυτό, χρησιμοποιώντας δηλώσεις Σκοπιανών ηγετών, συμπεριλαμβανομένου και του Τσερβένκοφσκι, ο Reisman απέδειξε ότι τα Σκόπια δεν το έπραξαν.
Τελευταίος για σήμερα το απόγευμα αγόρευσε ο Γάλλος Alain Pellet (Αλαίν Πελέ), Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Paris Ouest, Nanterre/La Défense, ο οποίος λόγω χρόνου δεν ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του.  Έθεσε και αυτός θέμα αρμοδιότητας του Δικαστηρίου, στη βάση του επιχειρήματος, ότι το Δικαστήριο υπεισέρχεται σε ένα κατ’εξοχήν πολιτικό ζήτημα.  Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως αν το Δικαστήριο αποφασίσει για το αν τα Σκόπια έπρεπε ή δεν έπρεπε να εμποδιστούν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, τότε αυτό θα σήμαινε ότι: πρώτον, το Δικαστήριο θα παρενέβαινε σε μία καθαρά πολιτική διαδικασία και, δεύτερον, το Δικαστήριο θα υποκαθιστούσε το ΝΑΤΟ, δηλαδή τον φορέα που αποφασίζει για το αν και ποια χώρα θα ενταχθεί.
Ο Αλαίν Πελέ επίσης απέδειξε, χρησιμοποιώντας δηλώσεις διπλωματών (μάλιστα φιλικά προσκειμένων κατά τη Σύνοδο του Βουκουρεστίου στα Σκόπια, όπως του πρεσβευτή της Τσεχίας) ότι η μη ένταξη των Σκοπίων ήταν απόφαση του ΝΑΤΟ και δεν έγινε ποτέ ψηφοφορία για την ένταξη των Σκοπίων, ώστε να μπορεί οποιοσδήποτε να επιχειρηματολογήσει ότι αποδεδειγμένα κάποια χώρα ήταν αντίθετη στην ένταξη των Σκοπίων.  Η απόφαση ήταν του ΝΑΤΟ και γι αυτό αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη διαφορά επί του θέματος, τότε αυτή θα έπρεπε να είναι μεταξύ των Σκοπίων και του ΝΑΤΟ και όχι με την Ελλάδα.
«Κατά την ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου την 25η Μαρτίου 2011, τον λόγο έλαβε η νομική ομάδα της Ελλάδας.  Ειδικότερα, η επιχειρηματολογία της Ελληνικής πλευράς βασίστηκε σε μία συνδυασμένη ερμηνεία των άρθρων 11 και 22 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995.
Υπενθυμίζεται καταρχάς ότι το άρθρο 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας προβλέπει πως η Ελλάδα «συμφωνεί να μην προβάλλει αντιρρήσεις στην αίτηση ή τη συμμετοχή» τής ΠΓΔΜ «σε διεθνείς, πολυμερείς και περιφερειακούς οργανισμούς και θεσμούς, των οποίων είναι μέλος».  Παράλληλα, η Ελλάδα διατηρεί το δικαίωμα «να προβάλει αντιρρήσεις στην περίπτωση που η ΠΓΔΜ αναφέρεται στους ανωτέρω οργανισμούς ή θεσμούς διαφορετικά απ’ ότι στην παράγραφο 2 της απόφασης 817 (1993) του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», όπου προβλέπεται η εισδοχή της στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ακριβώς με το όνομα ΠΓΔΜ.  Εξάλλου, σύμφωνα με το άρθρο 22, η Ενδιάμεση Συμφωνία «δεν καταπατά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από ήδη ισχύουσες διμερείς και πολυμερείς συμφωνίες», ανάμεσα στις οποίες συμπεριλαμβάνεται βέβαια και το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο.
Όπως επεσήμανε ο Μάικλ Ρήσμαν απαντώντας στους ισχυρισμούς της ΠΓΔΜ, εφόσον το Διεθνές Δικαστήριο αποφανθεί ότι έχει δικαιοδοσία να αποφανθεί επί της ουσίας της επίδικης υπόθεσης, τότε θα πρέπει να δεχθεί και ότι το άρθρο 22 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας εισάγει μία σαφή νομική υποχρέωση για τα δύο συμβαλλόμενα κράτη. Πραγματοποιώντας μία λεπτομερή και διεξοδική ανάλυση των άρθρων 11 και 22 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, σε συνάρτηση με το άρθρο 8 του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, που προβλέπει τα κριτήρια εισόδου νέων κρατών στο ΝΑΤΟ, ο καθηγητής Ρήσμαν επισήμανε εύστοχα ότι αν και η Ελλάδα καταρχήν υποχρεώνεται να μην αντιτίθεται στην είσοδο της ΠΓΔΜ σε διεθνείς οργανισμούς, εφόσον αναφέρεται ως ΠΓΔΜ, αυτό δεν σημαίνει ότι δεσμεύεται να μην αντιτίθεται ακόμη και όταν η ΠΓΔΜ δεν συγκεντρώνει τα προβλεπόμενα κριτήρια εισόδου σε διεθνείς οργανισμούς, όπως αυτά έχουν ήδη καθοριστεί από τους ίδιους τους διεθνείς οργανισμούς.
Ειδικότερα, σε μία στρατιωτική συμμαχία με κλειστή συμμετοχή, όπως είναι το ΝΑΤΟ, τα κριτήρια και οι διαδικασίες εισόδου νέων μελών είναι ιδιαίτερααυστηρά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πρόκειται για κριτήρια που καθορίζονται στο Membership Action Plan του ΝΑΤΟ και κάθε κράτος μέλος έχει ιδιαίτερη ευθύνη για την τήρησή τους, εφόσον έτσι συμβάλλει στην προώθηση των σκοπών του ΝΑΤΟ.
Στο παρελθόν – και ειδικότερα κατά την περίοδο αμέσως μετά το 1995 – η Ελλάδα δεν είχε προβάλλει αντιρρήσεις στην είσοδο της ΠΓΔΜ σε διεθνείς οργανισμούς, επειδή την εποχή εκείνη βασιζόταν στην καλόπιστη τήρηση των διεθνών δεσμεύσεων της ΠΓΔΜ.  Ωστόσο, μετά τις αλλεπάλληλες παραβιάσεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από την πλευρά της ΠΓΔΜ, ενεργοποιήθηκαν πια οι ρυθμίσεις των άρθρων 22 και 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας.
Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Τζέιμς Κρώφορντ, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι το άρθρο 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας δεν εισάγει γενική, αόριστη και απεριόριστη υποχρέωση της Ελλάδας να δέχεται την είσοδο της ΠΓΔΜ σε διεθνείς οργανισμούς «άνευ ετέρου».  Τα σχόλια της τότε Υπουργού Εξωτερικών κ. Ντόρας Μπακογιάννη και του τότε Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Κ. Καραμανλή σχετικά με την ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ ή για επίλυση του θέματος του ονόματος πριν από την είσοδο της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ – τα οποία επικαλέστηκε η ΠΓΔΜ στην προσφυγή της – πραγματοποιήθηκαν ενώπιον δημοσιογράφων, κοινοβουλευτικών ομάδων ή της Βουλής και όχι στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.  Συνεπώς, δεν πρόκειται για νομικά αξιολογήσιμες δηλώσεις.  Σε κάθε περίπτωση, οι αξιωματούχοι της Ελλάδας δεν πρόβαλαν αντίρρηση στην είσοδο της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, αλλά απλώς επαναλάμβαναν τα κριτήρια εισόδου στο ΝΑΤΟ, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οι «σχέσεις καλής γειτονίας».
Όπως προκύπτει από το ισχύον νομικό πλαίσιο, η είσοδος ενός νέου μέλους στο ΝΑΤΟ τελικά αποτελεί ζήτημα consensus των κρατών μελών της στρατιωτικής αυτής συμμαχίας.  Εξάλλου, σύμφωνα με τον Γ.Γ. ΝΑΤΟ κ. Σέφερ (19.2.2009), στο ΝΑΤΟ δεν υφίσταται καν η έννοια του veto.  Η δήλωση του κ. Κ. Καραμανλή ότι «η ΠΓΔΜ δεν εισήλθε στο ΝΑΤΟ εξαιτίας του veto της Ελλάδας», την οποία επικαλέστηκε η ΠΓΔΜ, έγινε για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους και δεν αντανακλά τη νομική ακριβολογία και διαδικασία εισόδου στο ΝΑΤΟ.
Στη συνέχεια, ο κ. Κρώφορντ αναφέρθηκε στη στρατηγική της ΠΓΔΜ να επιδιώκει την αναγνώριση του κράτους αυτού με το συνταγματικό όνομά του από τρίτα κράτη, η οποία κατά ρητή δήλωση του τότε Προέδρου της ΠΓΔΜ κ. Τσερβενκόβσκι θα επιτύγχανε να υλοποιήσει το σχέδιο της ΠΓΔΜ να επιβάλλει το συνταγματικό όνομα του κράτους αυτού σε πολυμερές επίπεδο.  Με τον τρόπο αυτό, η διαδικασία τής διαπραγμάτευσης με σκοπό την ανεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης για το ζήτημα του ονόματος, που εισάγεται στην Ενδιάμεση Συμφωνία, καθίσταται γράμμα νεκρό και εκτός αντικειμένου.  Πρόκειται για καταστρατήγηση διεθνών δεσμεύσεων της ΠΓΔΜ.  Ο κ. Κρώφορντ επισήμανε ότι η Ελλάδα διαπίστωσε το σχέδιο της καταστρατήγησης και παραβίασης της Ενδιάμεσης Συμφωνίας και διαθέτει το νομικό δικαίωμα να αντιδρά σε περίπτωση που παραβιάζεται η Ενδιάμεση Συμφωνία. Συνεπώς, η αντίδραση αυτή, ακόμη και αν θεωρηθεί ως παραβίαση του άρθρου 11, εντούτοις θεραπεύεται βάσει του άρθρου 22 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας.
Κατά την αγόρευσή του ο κ. Αλαίν Πελέ επισήμανε ότι η απόφαση του Βουκουρεστίου σχετικά με τη μη είσοδο της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ δεν ήταν ξαφνική, αλλά το αποτέλεσμα συνεχών παραβιάσεων της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από την ΠΓΔΜ (π.χ. των άρθρων 5, 6, 7) και της αρχής της καλής γειτονίας, που συμπεριλαμβάνεται στα κριτήρια εισόδου νέων μελών στο ΝΑΤΟ.  Ο κ. Πελέ αναφέρθηκε στην υποχρέωση διαπραγμάτευσης μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας, όπως προβλέπεται σε διάφορες διεθνείς πράξεις, για να την αντιπαραβάλει κατόπιν με τη συστηματική, κυνική και μαζική παραβίαση των συγκεκριμένων νομικών δεσμεύσεων από την πλευρά της ΠΓΔΜ.  Ο κ. Πελέ εξήγησε ότι το όνομα το οποίο θα πρέπει να συμφωνηθεί στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ δεν αφορά τις διμερείς σχέσεις των δύο κρατών, αλλά προορίζεται να έχει γενική, πολυμερή χρήση. Αναφέρθηκε σε δήλωση του Πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ κ. Γκρούεβσκι από το 2007, όπου διαφαίνεται η απόλυτη άρνηση της ΠΓΔΜ να διαπραγματευτεί κατά παραβίαση των διεθνών υποχρεώσεών της, καθώς και η εμμονή τής ΠΓΔΜ για ανεύρεση λύσης που θα αφορά μόνο το διμερές επίπεδο.  Πρόκειται βέβαια για κατάφωρη παραβίαση των διεθνών υποχρεώσεων της ΠΓΔΜ και η οποία χαράσσει μία προσεκτική στρατηγική με σκοπό να διαμορφωθεί μία τετελεσμένη πολιτική κατάσταση σχετικά με το όνομα, που αποδεικνύεται και από σχετικές θριαμβευτικές δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας της ΠΓΔΜ.  Ο κ. Πελέ αναφέρθηκε διεξοδικά στο ισχύον νομικό πλαίσιο σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, καθώς και στις συνεχείς σχετικές παραβιάσεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από την ΠΓΔΜ.
Η κ. Μαρία Τελαλιάν, που  έλαβε τον λόγο κατά την απογευματινή διαδικασία, αναφέρθηκε διεξοδικά στις αλυτρωτικές βλέψεις της ΠΓΔΜ.» 


udemand.wordpress.com

ΕΡΧΟΝΤΑΙ: Κύματα λαθρομεταναστών φτάνουν στην Ιταλία



Σε συναγερμό έχει τεθεί το Λιμενικό της Ιταλίας, καθώς σκάφη με χιλιάδες μετανάστες από τη βόρεια Αφρική, κυρίως Τυνήσιους, εξακολουθούν να φτάνουν στις ιταλικές ακτές. Μόνο στη νήσο Λαμπεντούζα έχουν φτάσει τις τελευταίες 20 ημέρες, πάνω από 13.500 λαθρομετανάστες.

Την Παρασκευή, συνολικά 261 μετανάστες κατέφθασαν στη Λαμπεντούζα, από όπου ήδη απομακρύνθηκαν άλλοι 800, με πλοίο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι επιταχύνει τις μεταγωγές μεταναστών σε άλλα κέντρα. Οι μισοί από τους
5.000 ανθρώπους που βρίσκονται στο μικρό νησί ζουν σε κέντρο υποδοχής που είχε σχεδιαστεί για 850 άτομα, ενώ οι υπόλοιποι ζουν σε άθλιες συνθήκες, κοντά στο λιμάνι.

Το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών θα χρησιμοποιήσει πορθμεία, τα πρώτα εκ των οποίων αναμένεται να φτάσουν στο νησί αύριο Κυριακή, για να μεταφέρει σε άλλα κέντρα περίπου 1.000 μετανάστες.

"Εενισχύσαμε τα λιμάνια με άνδρες και μέσα, αναδιατάξαμε τους πόρους μας και αυξήσαμε την αεροπορική παρακολούθηση", δήλωσε ο επικεφαλής της ακτοφυλακής της χώρας, ναύαρχος Μάρκο Μπρούσκο, σύμφωνα με το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa. "Με τις καιρικές συνθήκες να βελτιώνονται συνεχώς, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε νέες αφίξεις" πρόσθεσε.

"Ο αριθμός των ανθρώπων που αφίχθησαν στη Λαμπεντούζα τις τελευταίες 20 ημέρες είναι 13.500. Η προσπάθεια που καταβάλει το λιμενικό στο νησί είναι η μέγιστη δυνατή", είπε ο ναύαρχος.

Στη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς Παρασκευή οι ιταλικές αρχές διέσωσαν 81 μετανάστες στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα, ενώ 44 άλλοι - περιλαμβανομένων 11 γυναικών, εκ των οποίων δύο ήταν έγκυες, και 7 παιδιών - διασώθηκαν στα ανοιχτά της Σικελίας.

Στο πολιτικό πεδίο, η αριστερή αντιπολίτευση κατηγόρησε αυτή την εβδομάδα την δεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ότι δημιουργεί για πολιτικές και ψηφοθηρικές σκοπιμότητες μια κατάσταση κρίσης στη Λαμπεντούζα.
Η κυβέρνηση έχει ζητήσει μεγαλύτερη βοήθεια από την ΕΕ για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Την Πέμπτη η Frontex ανακοίνωσε ότι διευρύνει την περιοχή όπου επιχειρεί ανοιχτά της Λαμπεντούζα και παρατείνει την αποστολή της για πέντε ακόμα μήνες στην Μεσόγειο λόγω της "αξιοσημείωτης αύξησης" των αφίξεων μεταναστών στην Ιταλία.
πηγή:ethnos.gr

ΗΠΑ: Δικαστής θέλει να εφαρμόσει τον ισλαμικό νόμο σε υπόθεση με τζαμί



Ένας δικαστής στην Τάμπα της Φλόριντα των ΗΠΑ, έχει γίνει αντικείμενο σκληρής κριτικής καθώς εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία θα εφαρμόσει τον ισλαμικό νόμο σε μια δίκη εναντίον ενός τοπικού τζαμιού που, τελικά, θα μπορούσε να κρίνει ποιος θα ελέγχει τα 2,2 εκατομμύρια δολάρια από κρατικές επιχορηγήσεις.
Ο δικαστής του Hillsborough Circuit, Richard Nielsen, (φωτο επάνω), δήλωσε ότι θα αποφασίσει για μια Αγωγή πους τρέφεται εναντίον ενός τοπικού τζαμιού, το λεγόμενο Ισλαμικό Κέντρο Εκπαίδευσης της Τάμπα, αν τα εμπλεκόμενα μέρη ακολούθησαν σωστά τις διδασκαλίες του Κορανίου σε έκδοση απόφασης διαιτησίας από έναν ισλαμικό μελετητή", όπως αναφέρει το tampabay.com.
"Αυτή η υπόθεση θα προχωρήσει βάσει του Εκκλησιαστικού Ισλαμικού νόμου", έγραψε ο δικαστής στην απόφασή του στις 3 Μαρτίου.
Η υπόθεση προκύπτει από Αγωγή που κατατέθηκε από πολλούς άντρες - μέλη του τζαμιού που λένε ότι το 2002, τους αφαιρέθηκε άδικα και καταχρηστικά η διαχείριση, όπως αναφέρει το site. Το Κέντρο αργότερα έλαβε 2,2 εκατομμύρια δολάρια από το κράτος (πολιτεία) αφότου κάποια έκταση από το οικόπεδό του χρησιμοποιήθηκε (απαλλοτριώθηκε) για ένα οδικό έργο, και το οποίος τώρα διαχειρίζεται αυτά τα χρήματα είναι μέρος της αγωγής.
Το Tampabay.com αναφέρει ότι ο δικηγόρος του τζαμιού λέει ότι ο πελάτης του έχει απευθύνει έκκληση προς το 2ο Περιφερειακό Εφετείο καλώντας τον δικαστή Nielsen να κάνει χρησιμοποιήσει θέματα που άπτονται της (μουσουλμανικής) θρησκείας στην υπόθεση.
«Το τζαμί πιστεύει ολόψυχα στο Κοράνι και στις διδασκαλίες του», λέει ο δικηγόρος Paul Thanasides (Έλλην;!). "Θα ακολουθήσουν σίγουρα τον ισλαμικό νόμο σε σχέση με τις πνευματικές δραστηριότητες τους. Όμως, σεβόμενοι και τις ‘κοσμικές’ δραστηριότητες, πιστεύουν ότι η νομοθεσία της Φλόριντα πρέπει να εφαρμόζεται στα δικαστήρια της Φλόριντα".
Ο ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Alan Hays και ο ρεπουμπλικάνος Larry Metz, από την Φλόριντα, υπέβαλαν νομοθεσία για την πρόληψη του ισλαμικού νόμου, ή για οποιουδήποτε αλλοδαπού δικαίου, από το να εφαρμόζονται σε πολιτειακά δικαστήρια, λέει η tampabay.com.



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΚΑΟΥΡΑΣ ΜΕΛΙΝΑΣ - ΝΤΑΣΕΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΓΙΝΕΙΑ ΜΑΡΜΑΡΑ (ΕΛΙΑΜΕΠ 7)




Ε Λ Ι Α Μ Ε Π
Μέρος 7ον 
Οι αναπληρωματικοί
Το επαναλαμβάνω, για να σας εντυπωθεί: Πολλοί θέλουνε να μπουν στο ΕΛΙΑΜΕΠ ή έστω να συνεργαστούν μαζί του, ώστε να δουν μιαν άσπρη μέρα, αλλά δεν έχουνε τα αναγκαία προσόντα. Πρέπει πρώτα-πρώτα να είσαι διαπρεπής επιστήμων, σαν τον Μπαμπινιώτη, να πούμε, ή τον Σβολόπουλο. Μετά να έχεις να επιδείξεις έργο στην αποσύνθεση του Ελληνικού Έθνους (όπως οι προαναφερθέντες). Πρέπει, εναλλακτικώς, να είσαι υπερεκλεκτόν μέλος της διεθνούς κοινωνίας (ή, τελοσπάντων, της ελληνικής) σαν τον Δαυίδ. Πρέπει ακόμα, προκειμένου να πάρεις ηγετική θέση στο όλο κύκλωμα, να είσαι αποδεδειγμένως αγνώστου καταγωγής και με πολύ γερές άκρες στην Αμερική σαν τον Κουλουμπή. Και εάν, τελικώς, δεν είσαι ορισμένα από αυτά οφείλεις να είσαι τουλάχιστον εκατομμυριούχος σαν τον Βερέμη ή, στο κάτω κάτω, νέος προστατευόμενος του Βερέμη, σταθερά δραστήριος και ενεργητικός στη διάλυση της Ελλάδας, όπως π.χ. ο Βαληνάκης.
Εσείς, που μου ξερογλείφεστε, τι διαθέτετε από όλα αυτά; Τίποτα! Ούτε καν σε ιερατικό γένος των Εβραίων δεν ανήκετε! Ε, μη μού κάνετε όνειρα! Καθήστε στα αυγά σας το λοιπόν και διαβάστε τα όσα έχω σήμερα να σας πω. Έχω την εντύπωση πως κι αυτά εποικοδομητικά θα σας είναι.
*
Σήμερα, παλληκάρια μου, θα σας μιλήσω για τουςαναπληρωματικούς. Σπουδαίες προσωπικότητες δηλαδή που, ενώ δεν συμμετεχουν στο ΕΛΙΑΜΕΠ, συνδέονται στενότατα με τους εκεί επιφανείς επιστήμονες. Είναι οι εφεδρικοί σαν να λέμε ή και ημπουζουριέρα όπως λέγανε οι παλαιότεροι. Ο ρόλος τους; Είτε να μένουν σε μια χρυσωμένη αφάνεια, ώστε να παράγουν ιδέες ανενόχλητοι, ή να βροντάνε και να αστράφτουν υπέρ της Ελλάδας και των Ελλήνων – χωρίς να λένε απολύτως τίποτα.
Στην πρώτη κατηγορία ανήκει ο Πασχάλης Κιτρομηλίδης. Τον έχετε ακουστά; Όχι. Θα έχετε παρατηρήσει όμως εσείς που, με κομμένη την ανάσα, διαβάζετε Το ΒήμαΤην Καθημερινή και άναυδοι παρακολουθείτε το Σκάϋ, το Mega και τα ρέστα, μή τυχόν σας ξεφύγει κάτι και μού μείνετε «χωρίς ενημέρωση», ότι, όποτε ο Βερέμης επιθυμεί να τεκμηριώσει τις απόψεις του για τον Κολοκοτρώνη π.χ., καλεί άτομα που έτσι ή αλλιώτικα συνδέονται με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Εδώ είμαστε! Διευθυντής (εκλεγμένος παρακαλώ από το σημαδιακό έτος 2000) του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Ερευνών του ενλόγω Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών είναι ο Πασχάλης Κιτρομηλίδης. Όπως ο ίδιος λέει κατάγεται από την Κύπρο – και από την Κύπρο βρέθηκε (πού αλλού;) στην Αμερική όπου σπούδασε στο πανεπιστήμιο των Βεσλεϋανών προτεσταντών (θα σας πω στη συνέχεια τι είναι οι Βεσλεϋανοί) και μετά στο Χάρβαρντ. Το Χάρβαρντ το ξέρετε! Μη μου πείτε όχι! Είναι το πανεπιστήμιο από όπου βγαίνουνε τα τσιράκια των κοσμοκρατόρων, όπως π.χ. ο Τζέφρυ Παπανδρέου και ο Αντωνάκης Σαμαράς (αυτός που διαθέτει «ολοκληρωμένες προτάσεις» για να σώσει την Ελλάδα και τους Έλληνες). Οι κοσμοκράτορες, βάλτε το καλά στο μυαλό σας, δεν βγαίνουνε ούτε από το Χάρβαρντ ούτε από τα πιο κάτω: βγαίνουνε από το Γέηλ και μόνο από αυτό (ο Μπους π.χ.). Αυτά θα τα πούμε όμως σε άλλη φάση.

Γυρίζει λοιπόν ο Κιτρομηλίδης όχι στην Κύπρο (χαζός ήτανε;) αλλά στην Αθήνα και τσουπ! βγαίνει καθηγητής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Και από τη θέση του αυτή συμπράττει σταθερώς με τον Λιάκο της Φιλοσοφικής, χωρίς όμως να κάνει τις ακρότητες του Λιάκου. Όχι, όχι, με τίποτα! Ο Κιτρομηλίδης είναι άνθρωπος σεμνός, ευπρεπής, χαμηλών τόνων, ωραιοπαθής μάλιστα, καθόσον βγαίνει φωτογραφίες πότε στο έτσι και πότε στο αλλιώτικο, και όλα τα σχετικά, αλλά και πολυγραφότατος επιστήμων συν τοις άλλοις. Κοσμεῖται από πολλές αρετές, σαν να λέμε. Εντάξει, συμπράττει με τον Λιάκο και αφιλοκερδώς τον υποστηρίζει (από τα παρασκήνια), όποτε στον Λιάκο δεν φτάνει η υποστήριξη του Κορρέ. «Και τι έγινε;» θα μου πείτε.

Έγινε το εξής, αγαπητοί μου. Ο Κιτρομηλίδης λανσάρισε στο μαλακό κατά τη δεκαετία του 1980 και στο άγριο από το 1998 και μετά τη θεωρία εξαιτίας της οποίας το ΔΝΤ και εμείς, οι Έλληνες, βρισκόμαστε στη φάση τού «Τι μας κάνει, μάνα μου! Τι μας κάνει!» Και επειδή και σεις ακόμα μπορεί να κάνετε τον χαζό, σπεύδω να σας τα κάνω λιανά. Βλέπετε τι γίνετε στη χώρα μας. Οι λαθρομετανάστες φτάνουνε πια τα 2.000.000, η ανεργία ξεκληρίζει τη νεολαία μας, οι μισθοί και οι συντάξεις εκμηδενίζονται (με δημοκρατικές διαδικασίες εννοείται), η κοινωνική ασφάλιση καταργείται (αυτό δεν το μάθατε; εμ, πού να το μάθετε; από τις «Εφημερίδες της Κυβερνήσεως», που λέει και ο Χατζάρας, Βήμα καιΚαθημερινή;) ο πληθωρισμός ανεβαίνει, οι Έλληνες είτε εξοντώνονται είτε δεν κάνουνε πια παιδιά – και από πάνω κάθε μέρα μας λένε ότι χρωστάμε όλο και περισσότερα. Εσείς δεν σκεφτήκατε γιατί γίνονται όλα αυτά; Εάν ακόμα δεν το καταλάβατε, διαβάστε Κιτρομηλίδη.

Τι υποστηρίζει ο ενλόγω διαπρεπής επιστήμων; Ότι οι Έλληνες είναι... Εβραίοι, οι οποίοι κάποια στιγμή βρεθήκανε στην «Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα», ξεχάσανε την καταγωγή τους και αντικατέστησαν τον πόθο της επιστροφής στην Παλαιστίνη με το όραμα της Μεγάλης Ιδέας!

Το πιάσατε;

Σεις, εγώ, όλοι μας είμαστε Εβραίοι που έχουμε ξεχάσει την καταγωγή μας! Και προκειμένου να ξαναθυμηθούμε την καταγωγή μας, μας αλλάζουνε (με δημοκρατικές διαδικασίες) τα φώτα, μέχρι να ξαναθυμηθούμε τους «πραγματικούς προγόνους μας» και να ξαναβρούμε τον «αληθινό μας εαυτό». Μόλις τον ξαναβρούμε και γίνουμε Εβραίοι ωραίοι και καλοί, και θα φύγει το ΔΝΤ και θα γεμίσουνε οι τσέπες μας λεφτά. Και επειδή πάλι σας βλέπω να με διαβάζετε με ένα στόμα ανοιχτό σαν τη Σπηλιά του Νταβέλη, σας λέω εν τω άμα και πού τα γράφει αυτά: Στην –«επιστημονική»- μελέτη του «Ιδεολογικά ρεύματα και πολιτικά αιτήματα», που δημοσιεύτηκε μαζί με μελέτες άλλων μπουμπουκιών όπως ο Βερέμης και ο Κολιόπουλος στο βιβλίο «Ὀψεις της ελληνικής κοινωνίας του 19ου αιώνα», βιβλιοπωλείο της «Εστίας», 1998 (δεύτερη έκδοση), σελίδα 36.

Τώρα που τόσα σας είπα, σας κάνω κι εγώ μια ερώτηση: Ποιος χρηματοδοτεί τον Κιτρομηλίδη, ποιον σπόνσορα έχει, για να το κάνω πιο λιανά; Για ψάξτε... ψάξτε...ξαναψάξτε... μπράβο! Το βρήκατε! Τον Γεώργιο Δαυίδ/George David της Bilderberg/ΕΛΙΑΜΕΠ. Ποιον άλλον θα είχε, ω συνέλληνες;
Και για να τελειώνουμε με τον Κιτρομηλίδη. Λέει πως είναι από την Κύπρο. Εντάξει, γιατί όχι; Το όνομά του όμως είναι κάπως περίεργο: Κιτρομηλίδης σημαίνει ο γιος του κίτρου και του μήλου. Έχετε δει εσείς τα κίτρα να παντρεύονται με μήλα και να κάνουνε παιδιά, επιστήμονες, μάλιστα, μεγάλους και τρανούς, σπουδαγμένους στο Χάρβαρντ; Έλα, Χριστέ και Παναγιά!
Πάντως προσέξτε το αυτό με τα αστεία ονόματα. Μπορεί και να μην είναι τυχαίο.
*
Και τώρα ερχόμεθα στις μπουζουριέρες. Πρώτος και καλύτερος ο Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης, καθηγητής και αυτός (σε σύνταξη τώρα νομίζω) της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αυτός δεν κάνει τις «ακρότητες» του κομμουνιστοφάγου Κορρέ, με τον οποίο, εννοείται, είναι φίλοι γκαρδιακοί, αλλά το παίζει ευπρεπής και επιστημονικότερος. Τρέχει όπου τον καλούνε και μιλάει. Αμάν! Τι διαλέξεις είναι αυτές! Λεκτικοί καταρράκτες βγαίνουνε από το στόμα του, στους οποίους ο προσεκτικός ακροατής μόλις που προλαβαίνει να διακρίνει τους Καλλικρατίδες και Αγαθαρχίδες, τους Βρασίδες, Λύσανδρους και Θουκυδίδηδες. Και μετά από αυτά τα λαμπερά και ένδοξα, πέφτουνε και κάποια ακατανόητα για την «παθολογία» των πολιτευμάτων (μη με ρωτάτε, ω αγαθοί! ό,τι καταλαβαίνετε εσείς καταλαβαίνω κι εγώ) και τέλος πέφτει και η βόμβα: Ο Όλυμπος χαιρετάει το Σινά!
Και πάλι ερωτώ – με κίνδυνο να γίνω κουραστικός: Το πιάσατε; Ο Όλυμπος δεν χαιρετάει τον Κίσσαβο, την Όσσα, το Καϊμακτσαλάν έστω ή τον Παρνασσό, την Πεντέλη, τον Λυκαβηττό, τον Ταΰγετο τελοσπάντων αλλά το Σινά. Γιατί το Σινά; Διότι εκεί ανέβηκε ο Μωυσής να πάρει από τον Γιαχβέ τις πλάκες με τις Δέκα Εντολές. Το πιάσατε τώρα; Και αν ακόμα δεν το πιάσατε, παρακολουθήστε τη συνέχεια.
Ευρισκόμεθα στον χειμώνα του 1999. Οι κόποι του Ζυλ Ντασσέν έχουν αρχίσει να πιάνουνε τόπο. Δεν τον θυμάστε τον Ζυλ Ντασσέν; Να σας τον θυμίσω εγώ. Το όνομα είναι γαλλικό. Το άτομον είναι ιουδαίος της Αμερικής, φανατικός κομμουνιστής, ο οποίος –πάλι δεν θυμάστε;- παντρεύτηκε τη Μελίνα Μερκούρη. Η Μερκούρη ήταν κόρη οικογένειας ακροδεξιών με πολλή ομορφιά και κάποιο ταλέντο. Προσπάθησε να γίνει ηθοποιός, δεν τα κατάφερε, οπότε παντρεύτηκε τον Ντασσέν που την επέβαλε στο διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα. («Τα παιδιά του Πειραιά» κ.τ.λ.). Κατά τη διάρκεια της επταετίας 1967-1974, το ζεύγος Μερκούρη-Ντασσέν αλώνιζε στο Παρίσι, πρωτοστατούσε σε διαδηλώσεις μαρξιστοσοσιαλιστών με γούνινα παλτά πολυτελείας κ.ο.κ. Τελοσπάντων, ξαναέρχεται η Δημοκρατίας στον τόπο όπου είχε γεννηθεί, η Μερκούρη μπαίνει στο ΠΑΣΟΚ και μετά γίνεται υπουργός Πολιτισμού. Ο Ντασσέν τώρα είχε βάλει ένα σκοπό στη ζωή του: να φέρει τα Ελγίνεια μάρμαρα στην Ελλάδα. Και εδώ προσέξτε με πολύ, σας παρακαλώ, διότι το θέμα χρήζει εξετάσεως.
Πράγματι, τις μαρμάρινες παραστάσεις από το αέτωμα του Παρθενώνα τις είχε πάρει ο λόρδος Έλγιν στις αρχές του 19ου αιώνα. Τα Μάρμαρα όμως μετά δόθηκαν στο Βρεταννικό Μουσείο, όπου φυσικά τα προσέχουνε και κατέχουν περίοπτη θέση. Τι τον έπιασε όμως τον Ντασσέν να βάλει σκοπό της ζωής του να ξαναφέρει Ελγίνεια στην Αθήνα; Οι Γάλλοι, να πούμε, έχουνε στο Λούβρο την Αφροδίτη της Μήλου και τη Νίκη της Σαμοθράκης, οι Γερμανοί στο Βερολίνο και στο Μόναχο ολόκληρους αρχαίους ελληνικούς ναούς από την Πελοπόννησο και τη Μικρά Ασία, η Ιταλία είναι γεμάτη από ελληνικές αρχαιότητες (και όχι μόνο από τη Μεγάλη Ελλάδα). Γιατί σώνει και καλά τα Ελγίνεια;

Διότι, αγαπητοί μου, τα Ελγίνεια έχουνε σχέση με την αρχαία θεά Αθηνά, στη γιορτή της οποίας, τα Παναθήναια, θέλανε να πάρουνε μέρος επί των παιδιών του Πεισιστράτου (6ος αιώνας π.Χ.) και οι Γεφυραίοι. Ο Ιππίας, γιος του Πεισίστρατου, δεν τους άφησε, οπότε δύο Γεφυραίοι, ο Αρμόδιος και ο Αριστογείτων, ομοφυλόφιλοι κραγμένοι, σκοτώσανε τον αδελφό του Ιππία, τον Ίππαρχο, και τελικώς φέρανε τη δημοκρατία στην αρχαία Αθήνα. (Αυτά τα λέει πολύ ωραία ο Ηρόδοτος αλλά και ο Θουκυδίδης και μας τα έχει ξαναπεί στις μέρες μας ο Κ. Πλεύρης).
Και πάλι σας ακούω να μου λέτε: «Τι μας νοιάζει, ρε άνθρωπε, για τους Γεφυραίους; Εμείς εδώ τσουρουφλιζόμαστε, για τους γιους του Πεισίστρατου θα μας λες;» Εμ, έλα όμως που σας νοιάζει και σας παρανοιάζει. Διότι οι Γεφυραίοι, καλοί μου συνέλληνες,δεν ήταν Έλληνες. Είχαν έρθει από την Παλαιστίνη και οι Ιουδαίοι σήμερα τους θεωρούν προγόνους τους, δηλαδήαρχαίους Εβραίους!
Καταλάβατε τώρα την αλληλουχία των γεγονότων; Εάν κατάφερναν ο Ντασσέν με τη Μερκούρη να φέρουν πίσω τα Ελγίνεια, χάρη στη γιορτή των οποίων, δηλαδή τα Παναθήναια, οι Γεφυραίοι και οι Γεφυροπούλες είχαν αφομοιωθεί στην Αρχαία Αθήνα, θα είχαν απτό, πιαστό, μπροστά στα μάτια τους το μνημείο των «Ελληνιστών Εβραίων». Και ακόμα, θα βαρούσανε καίρια τον Χριστιανισμό. Διότι, αγαπητοί μου συνέλληνες, τους Εβραίους σήμερα καθόλου δεν τους ενοχλεί η θρησκεία των Αρχαίων Ελλήνων. Ο Χριστιανισμός τους ενοχλεί, αυτόν θέλουν να εξαφανίσουν και προσπαθούνε με κάθε τρόπο να τον χτυπήσουν. Βλέπετε τι γίνεται στην Εκκλησία, πώς έχει αλωθεί, βλέπετε τι γίνεται παντού στην –πρώην- χριστιανική Ευρώπη. Με τα Ελγίνεια εδώ, και θα είχαν οι Εβραίοι της Ελλάδας το δικό τους μνημείο (ξαναδιαβάστε τον Ηρόδοτο) αλλά θα ξαναφούντωνε η θρησκεία του Δωδεκάθεου και θα βλέπατε τότε όχι μόνο Μουσουλμάνους να προσεύχονται στην πλατεία Κοτζιά και στα Προπύλαια, αλλά και ειδωλολάτρες να σφάζουν κατσίκια και αρνάκια πάνω στην Ακρόπολη. Ας ξαναγυρίσουμε όμως στον Μικρογιαννάκη.
Όπως σας το είπα, αυτός στις διαλέξεις του (διότι είναι και ευφραδής ο ερίφης) πότε έτσι και πότε αλλιώς το έφερνε στον Όλυμπο και το Σινά. Λίγοι το καταλάβαιναν και ακόμη λιγότεροι έπιαναν την κεντρική ιδέα των λεγομένων του. Αυτός εκεί όμως: Νά να χαιρετάει το Σινά ο Όλυμπος, νά να έρχονται κοντύτερα τα δυο βουνά, να έτσι και να αλλιώτικα και στο τέλος... σκάει το παραμύθι : στις 29 Νοεμβρίου 1999 ο Ζυλ Ντασσέν αναγορεύεται επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών! Στην τελετή πρωτοστατεί –ποιος άλλος;- ο Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης!
Πονηρή η κίνηση, παλληκάρια μου. Διότι με την προεργασία που είχε γίνει και με όλους εκείνους τους ανόητους που τρέχανε και σκούζανε και μαζεύανε υπογραφές για τα Ελγίνεια, η αγγλική κυβέρνηση ήτανε πια στο τσακ να τα δώσει πίσω. Με το να κάνει ο Μικρογιαννάκης επίτιμο διδάκτορα τον Ντασσέν, να του δώσει δηλαδή τη μεγαλύτερη τιμή που μπορεί να κάνει σε κάποιον ένα πανεπιστήμιο, έδειχνε ο δραστήριος καθηγητής ότι σύμπας ο Ελληνικός κόσμος ήθελε πίσω τα Ελγίνεια. Δεν τους ένοιαζαν τους Έλληνες η Αφροδίτη της Μήλου να πούμε, δεν τους ενδιέφερε η Δυτική Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που από τότε πήγαιναν να χαθούν, καρφάκι δεν τους καιγόταν για τα βάσανα της Βορείου Ηπείρου, δεν ξέρανε τίποτα για τη διαφθορά που ήδη κάλπαζε και μας έκανε ρεζίλι στην Ευρώπη... όχι και πάλι όχι! Τα Ελγίνεια και μόνο απασχολούσανε το Ελληνικό Έθνος. Άλλη ανησυχία δεν είχε καμία!
Τελοσπάντων. Με το που γίνεται ο Ντασσέν επίτιμος διδάκτωρ, νασου και μπαίνουνε στο κόλπο οι... Αυστραλοί, οι οποίοι και αυτοί δηλώσανε περίπου τότε πως δεν ήταν σε θέση να κοιμηθούνε ήσυχα το βράδυ, εάν οι Εγγλέζοι δεν γυρνάγανε τα Ελγίνεια πίσω στην Ελλάδα. Κάτι έτσι το λοιπόν, κάτι το αλλιώτικο, τι να κάνει και η αγγλική κυβέρνηση, ετοιμάζεται να τα δώσει και, ενόψη της επιστροφής, η σεπτή εφημερίς Το Βήμααρχίζει να αλαλάζει από χαρά. Και τότε (για την ιστορία σας τα λέω αυτά) συντελείται το απρόβλεπτο. Παίρνει ανάποδες ο Δ. Μιχαλόπουλος, διευθυντής του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών τότε, στέλνει –με τη δύναμη της απελπισίας επιστολή στη γραμματεία του Αγγλικού Στέμματος...και η επιστροφή των Ελγινείων –ευτυχώς!-ματαιώνεται! Στράφι δηλαδή πήγανε οι κόποι όλων εκείνων που ξαφνικά βρήκανε μέσα τους αρχαιολατρικές «ευαισθησίες». Και το καθεστώς έχασε την ευκαιρία να προβάλει, μαζί με όλα τα άλλα κατορθώματά του, και το μέγα «πολιτιστικό επίτευγμα» που πήγαινε να σκαρώσει το ντουέτο Μικρογιαννάκη/Ντασσέν.
*
Θα κλείσω το σημερινό μου κομμάτι με κάποιον άλλον, που αποκλείεται να μην τον ξέρετε. Το όνομα αυτού; Νεοκλής Σαρρής! Τον ξέρετε! Δεν μπορεί! Βγαίνει κάθε τόσο στα κανάλια όπου αστράφτει και βροντά για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Χτυπιέται και σουρομαδιέται (τρόπος του λέγειν δηλαδή, γιατί είναι καραφλός ο μαύρος) για τις συμφορές που έχουνε πέσει πάνω μας. Και τον ακούει από κάτω το –νοήμον- τηλεοπτικό κοινό και αλαλάζει: «Ωχ, αμαναμάν! Τι τους κάνει, μάνα μου; Τι τους κάνει;»

Τίποτα δεν τους κάνει, ω αφελείς! Απολύτως τίποτα! Όποιος βρει κάτι όχι που να έχει πει αλλά να έχει κάνειο Σαρρής, να μου το πει εδώ, στο μπλογκ, κι εγώ θα του χαρίσω ένα ipod. (Κάπου θα το βρω κι εγώ! Τόσα και τόσα δίνουνε δωρεάν. Ένα και μόνο ένα εθνικό επίτευγμα του Σαρρή βρείτε μου – και το ipod δικό σας!) Σημασία, φίλτατοί μου, έχει όχι τι λέει κανείς αλλά τι κάνει.
Λοιπόν, ο Νεοκλής μας είναι από την Κωνσταντινούπολη. Και το όνομα αυτού τουρκικόν, διότι «σαρρής» στα τούρκικα σημαίνει ξανθός. Ο ενλόγω απόγονος ξανθών προγόνων όμως είναι αρμενικής καταγωγής. Ήταν κανονικά Τούρκος υπήκοος κ.τ.λ. και ήρθε στην Ελλάδα «επί χούντας», που λένε και οι δημοκράτες μας. Τον είχε φέρει εδώ ο αείμνηστος Δημήτριος Τσάκωνας, καθηγητής στην Πάντειο (που τώρα πια δεν ζει). Μετά την επάνοδο της δημοκρατίας στη χώρα όπου γεννήθηκε το 1974, ο μεν Τσάκωνας έχασε τη θέση του, αλλά ο Σαρρής από βοηθός χωρίς διδακτορικό αρχικά βρέθηκε αβρόχοις ποσί καθηγητής πρωτοβάθμιος. Εντάξει, κακό δεν φαίνεται να έχει κάνει αλλά ούτε και κανένα καλό. Άλλος είναι ο ρόλος του.
Ο Σαρρής, σαν Κωνσταντινουπολίτης με παλιές διασυνδέσεις με την οικογένεια Σκαλιέρη, είναι ο αγαπητός του Σβολόπουλου, τόσο αγαπητός δηλαδή, που έγινε και κουμπάρος του. Πάντρεψε με άλλα λόγια τον Σβολόπουλο – και την κουμπαριά την ξέρουνε πολλοί. Αστράφτει και βροντάει λοιπόν ο Σαρρής για την Ελλάδα, χτυπιέται και φωνάζει, βροντάει τη γροθιά του στα τραπέζια των τηλεοπτικών σταθμών όπου παρουσιάζεται, εκστασιάζεται το φιλοθεάμον κοινό από τους καναπέδες όπου είναι ξαπλωμένο – αλλά σας το είπα: το δαχτυλάκι του δεν κουνάει. Απλώς τα λέει! Να λοιπόν πώς παίζεται το παιχνίδι. Μόλις κανείς μυριστεί τον ρόλο του Σβολόπουλου και τον πλησιάζει για να τον ψαρέψει και αρχίζει με σεβασμό να ρωτάει τον ακαδημαϊκό, καθηγητή, άνθρωπο του Καραμανλή και γιο του συνεργάτη του Μεταξά: «Μα πώς εσείς, κύριε Καθηγητά μου...», ο Σβολόπουλος ρίχνει τη ρουκέτα: «Ξέρετε, όπως λέει και ο κουμπάρος μου, ο καθηγητής Σαρρής...» Και σταματάει η συζήτηση εκεί. Διότι, σου λέει ο –δήθεν- ευφυής Νεοέλλην: «Δεν μπορεί! Ο άνθρωπος του Καραμανλή, κοτζάμ ακαδημαϊκός και με κουμπάρο τον Σαρρή, ξέρει τι κάνει. Αν δεν έχει ξεσπαθώσει ακόμα κατά των εθνομηδενιστών, είναι διότι περιμένει την κατάλληλη στιγμή, έχει δεσμεύσεις ο άνθρωπος, δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά κ.λ.π., κ.λ.π., κ.λ.π.».
Και εγώ τι θέλετε να σας πω; Άμα τη δείτε σεις την «κατάλληλη στιγμή», γράψτε μου – μη χάσω το θέαμα δηλαδή.
Κατά τα άλλα... εδώ είμαστε κι εσείς κι εγώ.

 Ο φίλος σας

 Χριστοφόρος

 
 

Οι Έλληνες χάκερς, οι θρυλικοί GREEK HACKING SCENE χτύπησαν Τουρκικές κυβερνητικές ιστοσελίδες


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ.
Αφιερωμένο σε κάποιους φοβικούς ελληνόφωνους που επιμένουν στο παραμύθι της “ισχυρής Τουρκίας”
GHS, OLYMPIAN RESPECT!
Greek Hacking Scene Hacked Turkey Goverment Sites and Turkish Political Parties websites.
For:
25 March 1821

Mongol Turkic Government Sites:
http://scksm.gov.tr/cosmmin.html
http://www.karasudh.gov.tr/cosmmin.html
YENI PARTI (Political Party):
http://www.yeniparti.org.tr/cosmmin.html
Antalya Market:
http://antalyamarket.com.tr/cosmmin.html
Turkish Commercial Sites:
http://sarteks.com.tr/cosmmin.html
http://www.melsoft.com.tr/cosmmin.html
http://remsa.com.tr/cosmmin.html
More Turkish Sites:
http://cocukvesaglik.com/cosmmin.html
http://geben.net/cosmmin.html
http://www.turkeybiz.com/cosmmin.html
http://www.turkiyebul.com/cosmmin.html

Πηγή: olympia

«Ανυπακοή» στη Νοτιοανατολική Τουρκία – 70 συλλήψεις!



«Δράση ανυπακοής» διοργάνωσε το φιλοκουρδικό κόμμα BDP στην πόλη Μπατμάν της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, συνελήφθησαν συνολικά 70 άτομα.

Στην καθιστική διαμαρτυρία συμμετείχαν και βουλευτές του κόμματος.

Όλα ξεκίνησαν όταν η αστυνομία επέδραμε στη «Σκηνή Δημοκρατικής Λύσης» η οποία χρησίμευε ως κέντρο των διαμαρτυριών, έπειτα από εισαγγελική εντολή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας στη σκηνή βρέθηκαν παράνομα έγγραφα που υποστηρίζουν το ΡΚΚ, καθώς κι ένα όπλο. Για το λόγο αυτό προέβησαν στις συλλήψεις.

Ενδιαφέρουσες σκηνές εκτυλίχθηκαν και στο Πανεπιστήμιο Μπιλγκί της Κωνσταντινούπολης, όταν η αντιπρόεδρος του BDP, Σαμπαχάτ Τουντζέλ, ο οποίος είχε χαστουκίσει αστυνομικό κατά τη διάρκεια διαδήλωσης την ημέρα εορτασμού του Νεβρούζ, πάλι στη Νοτιοανατολική Τουρκία, καθότι την είχε χτυπήσει με χειροβομβίδα δακρυγόνου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο πανεπιστήμιο, με θέμα τη μαντίλα και την εκπαίδευση στην εθνική γλώσσα, δέχθηκε φραστική επίθεση από αντιτιθέμενους φοιτητές, γεγονός που οδήγησε στην αντίδραση των υποστηρικτών της. Η αστυνομία επενέβη διώχνοντας τους αντιτιθέμενους εκτός της αίθουσας.


www.defencepoint.gr

Ψηφιακά ζόμπι



Τους βλέπω παντού, να περπατούν και να παραμιλάνε. Όταν πρωτοεμφανίστηκαν τα διάφορα hands free, και μέχρι να πάρω χαμπάρι τι γίνεται, νόμιζα ότι πρόκειται για πειραγμένους, ή ψεκασμένους…
Εδώ και καμιά δεκαπενταριά χρόνια που εισέβαλλαν στη ζωή μας τα κινητά (ναι, υπήρχε ζωή και πριν απ αυτά), ο νεοέλληνας αφοσιώθηκε ψυχή τε και σώματι σε αυτά. Επικοινωνώ, άρα ζω, έγινε το σύνθημά του.
Και όπως σε κάθε τι, έτσι και σε αυτό, η υπερβολή μας ως λαός, πάει σύννεφο.
Όπου πας κι όπου σταθείς, θα δεις διάφορους και διάφορες να κυκλοφορούν με ένα κινητό κολλημένο στο αυτί, ή στη περίπτωση των hands free να μουρμουρίζουν από μόνοι τους.
Μα καλά, τι λένε όλοι αυτοί; Τόση ανταλλαγή πληροφοριών τέλος πάντων; ‘Άλλος οδηγάει και μονολογεί, άλλη περπατάει και μιλάει, κ.ο.κ.
Έχω δει τυπάκι σε μηχανάκι, να μιλάει συγχρόνως σε δυο κινητά… και να τα καταφέρνει μάλιστα, χωρίς να σπάσει το κεφάλι του. Μιλάμε για καταστάσεις τρέλας. Είναι να αναρωτιέσαι, μα πως λειτουργούσαμε ως λαός πριν από τα κινητά; Θυμάται κανείς;
Αμ το άλλο; Όλοι μα όλοι με τα laptops, τα  netbooks, τα  notebooks, τα  iPhones, και ποιος ξέρει τι άλλο, διαδικτυωμένοι… Πας να πιεις καφέ, και θα δεις τρεις τέσσερις τουλάχιστον να είναι προσηλωμένοι στην οθόνη του υπολογιστή τους. Και άντε, πριν από κάποια χρόνια, θα τους δικαιολογούσα, έβλεπαν πως πάει ο …Λαναράς και αν ο δείκτης Nikkei σημειώνει άνοδο; Σήμερα όμως; Προς τι τόση ενημέρωση;
Αν πλησιάσεις βέβαια τη οθόνη, θα δεις ότι οι περισσότεροι ενημερώνονται για τον …ΠΑΟΚ, ή για το νέο αριστούργημα της Lady Gaga! Ήμαρτον δηλαδή.
Το ίδιο συμβαίνει κι αν μπεις σε κάποιο ιντερνέτ καφέ. Το 90% των δικτυωμένων θαμώνων θα παίζει κάποιο γελοίο online παιχνίδι, ή θα ενημερώνεται για τις τελευταίες μεταγραφές. Μιλάμε για μεγάλο νταλκά.
Είναι πραγματικά κρίμα, ένα τέτοιο μέσο, όπως το διαδίκτυο, που προσωπικά πιστεύω ότι ανήκει στις τρεις κορυφαίες ανθρώπινες εφευρέσεις όλων των εποχών, να χαραμίζεται τόσο φτηνά.
Να μπορεί δηλαδή κάποιος πιτσιρικάς (ή μη) να έχει πρόσβαση στη γνώση όλου του κόσμου, με ένα μόνο κλικ, και αντ` αυτού να σπαταλά ατελείωτο χρόνο στο απόλυτο τίποτα. Κρίμα και πάλι κρίμα.
Και έτσι, ενώ όλοι μα όλοι επικοινωνούν με τα κινητά, όλοι μα όλοι έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, ποιο είναι το αποτέλεσμα; Να έχουμε καταντήσει ένα είδος ψηφιακών ζόμπι.
Όπως η εικόνα που είδα πριν από λίγο και που με ώθησε στο να γράψω αυτό το παραλήρημα. Ηλιόλουστη ημέρα, σε κεντρικό καφέ, τρεις κοπέλες σαν τα κρύα τα νερά, και όμως… επαφή καμία. Η κάθε μία κολλημένη στην οθόνη του κινητού της, απομονωμένη τόσο από τις φίλες της όσο κι από τον κόσμο. Απομονωμένη απ τη ζωή.
Ψηφιακά ζόμπι. Όπως ακριβώς μας θέλουν κάποιοι. Και δεν χρειάστηκαν καν αλυσίδες ή τανκς. Μας δέσανε ψηφιακά, και το δεχθήκαμε αυτοβούλως. Και ποιος ξέρει τι ακόμη θα ακολουθήσει; Το μέλλον φαντάζει δυσοίωνο.
Strange Attractor



www.antinews.gr


«Δεν ανέχομαι την υποτίμηση του 1821»-Αντίδραση του Αρχιεπισκόπου για το ντοκιμαντέρ



Ξέσπασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εναντίον των όσων προβάλλονται για την Επανάσταση του 1821. Ο κ. Ιερώνυμος χαρακτηρίζει «καθοδηγούμενο» το ντοκιμαντέρ που πρόβαλε πρόσφατα ο ΣΚΑΪ και δηλώνει: «Δεν μπορώ να ανεχθώ να υποτιμούν την Επανάσταση». Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του προς τις επιθέσεις που δέχονται τον τελευταίο καιρό οι πολιτικοί.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, o προκαθήμενος της ελλαδικής Εκκλησίας αναφέρεται στο ντοκιμαντέρ για το ’21 λέγοντας:

«Τα όσα παρουσιάζονται δεν είναι τυχαία, είναι καθοδηγούμενα. Υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων, τους οποίους δεν θα ήθελα να χαρακτηρίσω και οι οποίοι έχουν αυτά τα πιστεύω και θα ήθελαν αυτά τα ιδεώδη να τα σκορπίσουν στον κόσμο και ιδίως στη νέα γενιά. Εγώ ως ένας ηλικιωμένος άνθρωπος, που έχω μια θέση, που\ έχω διαβάσει αρκετά για την ιστορία του γένους μας, δεν μπορώ να ανεχθώ αυτή την υποτίμηση της 25ης Μαρτίου και το κατάντημα, όπως την παρουσιάζουν».
Όσον αφορά τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον πολιτικών, ο Αρχιεπίσκοπος εμφανίστηκε κατηγορηματικός: «Δεν συμφωνώ με τις επιθέσεις εναντίον των πολιτικών προσώπων, είναι αδικία αυτό που γίνεται, είναι ένας είδος τρομοκρατίας».


πηγή

Πάρτι στις κατεχόμενες εκκλησίες-Βεβηλώνουν τα χριστιανικά μνημεία οι Τούρκοι




Σε απαγορευμένη ζώνη για τους Ελληνοκύπριους έχουν μετατρέψει οι κατοχικές δυνάμεις τους χριστιανικούς ναούς στη Βόρεια Κύπρο, συλλαμβάνοντας όποιον επιχειρεί να προσεγγίσει και να φωτογραφήσει τα μνημεία της χριστιανικής κληρονομιάς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αποκαλύψεις», οι κατοχικές δυνάμεις έχουν βεβηλώσει 520 ιερούς ναούς, παρεκκλήσια, μοναστήρια και κοιμητήρια, τα οποία έχουν μετατρέψει σε πιτσαρίες, ντισκοτέκ, ξενοδοχεία, αποχωρητήρια, μάντρες ζώων, αίθουσες τέχνης και αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες Βρετανούς και Αμερικανούς τουρίστες.

Η Εκκλησία της Κύπρου είναι αποφασισμένη να ξεκινήσει εκστρατεία για τη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης για την καταπάτηση των θρησκευτικών ελευθεριών στα Κατεχόμενα και τη βεβήλωση της θρησκευτικής κληρονομιάς.


πηγή

"Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά" στην Φουκουσίμα - Ραντισμένη με ραδιενέργεια η μισή Ιαπωνία

Η αγωνία κορυφώνεται και πάλι στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, καθώς το κέλυφος που περιέχει τις ράβδους καυσίμου στον αντιδραστήρα 3, έχει υποστεί ζημιές, όπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία.
"Απρόβλεπτη", χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Ναότο Καν την κατάσταση στην χώρα του, την ώρα που η  ιαπωνική υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας ανακοίνωσε ότι "δεν αποκλείει την πιθανότητα να αυξήσει σε 6 η σοβαρότητα του πυρηνικού δυστυχήματος από 5 που είναι σήμερα στην επτάβαθμη κλίμακα. "Η κατάσταση είναι ακόμα απρόβλεπτη. Κάνουμε ότι μπορούμε για να μην χειροτερέψουν τα πράγματα", είπε ο Καν.
"Αποτιμούμε τις ζημιές στο πυρηνικό εργοστάσιο και δεν μπορούμε να ορίσουμε μια ημερομηνία κατά την οποία θα λειτουργήσει ο εξοπλισμός για την ψύξη. Οι εργασίες μπορεί να διαρκέσουν ακόμη τουλάχιστον ένα μήνα, ποιος ξέρει", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Tokio Electric Power.

Η ραδιενέργεια που μετρήθηκε συνολικά στη διάρκεια ενός 24ώρου 30 χλμ. βορειοδυτικά του πυρηνικού εργοστασίου στη Φουκουσίμα ξεπερνά το ετήσιο όριο της επιτρεπόμενης δόσης, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo, επικαλούμενο το υπουργείο Επιστημών.

Οι ιαπωνικές αρχές ανακοίνωσαν ακόμη την Παρασκευή ότι οι τρεις εργάτες του πυρηνικού εργοστασίου που υπέστησαν εγκαύματα κατά τις προσπάθειές τους να ψυχθεί ο αντιδραστήρας, εκτέθηκαν σε επίπεδα ραδιενέργειας 10.000 φορές υψηλότερα από το αναμενόμενο, στοιχείο που δείχνει ότι το κέλυφος έχει υποστεί ζημιές. Τα εγκαύματα προκλήθηκαν όταν νερό του αντιδραστήρα διαπέρασε τη στολή τους. Η Ιαπωνία δεν έχει ανακοινώσει άλλα κρούσματα ατόμων που έχουν μολυνθεί από τη ραδιενέργεια.
Οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν "αφύσικα" επίπεδα ραδιενέργειας σε ένα ιαπωνικό εμπορικό πλοίο που εισερχόταν στο λιμάνι Σιαμέν στην ανατολική επαρχία Φουτζιάν. Η Ταϊβάν απαγόρευσε τις εισαγωγές τροφίμων από πέντε περιφέρειες της Ιαπωνίας που βρίσκονται γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Μέτρα απαγόρευσης ή περιορισμού των εισαγωγών νωπών ιαπωνικών προϊόντων ανακοίνωσαν και οι ΗΠΑ, το Χονγκ Κονγκ, η Αυστραλία, η Σιγκαπούρη και η Ρωσία.

Δύο Ιάπωνες που έφθασαν αεροπορικώς για επαγγελματικούς λόγους στην ανατολική Κίνα, εισήχθησαν αμέσως σε νοσοκομείο καθώς κατά την είσοδό τους στη χώρα βρέθηκε να έχουν υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας. Οι δύο ταξιδιώτες που έφθασαν στην ανατολική επαρχία Τζιανγκσού με εμπορική πτήση από το Τόκιο, υποβάλλονται ήδη σε ιατρική αγωγή και δεν παρουσιάζουν κίνδυνο να μολύνουν τρίτα πρόσωπα με ραδιενέργεια. "Οι αποσκευές και ρούχα τους καταστράφηκαν", τονίζεται.
Οι δύο Ιάπωνες που νοσηλεύονται στην ανατολική πόλη Σουτσού, διέμεναν σε περιοχές που βρίσκονται σε ακτίνα 200 έως 350 χλμ. από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές από το σεισμό της 11ης Μαρτίου.
www.defencenet.gr

Έφτιαξαν κυβέρνηση οι επαναστάτες στη Λιβύη με ανθρώπους των εταιρειών πετρελαίων



ImageΚυβέρνηση σχηματίστηκε στην επαναστατημένη πλευρά της Λιβύης με σειρά ανθρώπων που είναι βέβαια της απολύτου εμπιστοσύνης των δυτικών και των εταιρειών τους: Ο Μαχμούντ Τζιμπρίλ είναι μία προσωπική επιλογή του Νικολά Σαρκοζί ως ο πολιτικός της Λιβύης, ο οποίος καλείται να παίξει το ρόλο του διαδόχου.  Την επιλογή των Ηλυσίων Πεδίων φαίνεται πώς στηρίζει και η Βρετανία και οι πετρελαϊκές της Δύσης. Στον Αλί Ταρκούνι, πρώην καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, εναποτίθεται ο οικονομικός τομέας της κυβέρνησης των αντικαθεστωτικών, αφού αναλαμβάνει καθήκοντα Υπουργού επί των Οικονομικών της σπαρασσόμενης χώρας.
Αν και η κυβέρνηση που σχηματίστηκε στην Βεγγάζη θα έπρεπε λογικά να απηχεί τις απόψεις τουλάχιστον των δύο από τις τρεις αντιπολιτευόμενες φράξιες δηλαδή τους δυτικόστροφους αντικανταφικούς, τους ριζοσπάστες ισλαμιστές και τέλος τους καθοδηγούμενος από την Αλ Κάϊντα του Μπαχρέμπ, εν τούτοις τα δύο πρώτα ονόματα του κυβερνητικού σχηματισμού είναι σαφώς φιλοδυτικοί.
Τον Μαχμούντ Τζιμπρίλ επέλεξε ο ίδιος ο Νικολά Σαρκοζί και τον παρουσίασε ως οικοδεσπότης στους καλεσμένους του στη Σύνοδο των Παρισίων το Σάββατο που πέρασε.
Άνθρωπος βαθιά μορφωμένος, ο Τζιμπρίλ βρήκε θέση στο στρατοκρατικό καθεστώς της Λιβύης, όταν το
Aλί Ταρχούνι 2007 ο ίδιος ο συνταγματάρχης Καντάφι τον έχρισε πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Οικονομικής Ανάπτυξης, θέση-κλειδί από την οποία, ωστόσο, βοήθησε τόσο τις Η.Π.Α. όσο και τη Βρετανία να διεισδύσουν οικονομικά, μέσω επενδύσεων, στη χώρα, ειδικά των πετρελαϊκών εταιρειών με τις οποίες διατηρούσε άριστες σχέσεις..
Με το ξέσπασμα της πολιτική κρίσης στη Λιβύη, στις αρχές του 2011, έθεσε εαυτόν στην υπηρεσία των αντικαθεστωτικών δυνάμεων, οι οποίες τον ανέδειξαν πρόεδρο του Μεταβατικού Επαναστατικού Συμβουλίου και ταυτόχρονο πρόεδρο της Λιβυκής Δημοκρατίας.
Θέση κλειδί αναλαμβάνει και ο λέκτορας Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, Αλί Ταρχούνι, καθώς αναμένεται να διοριστεί ως ο υπουργός οικονομικών. Να σημειωθεί ότι ο Ταρχούνι ήταν πολιτικός συντονιστής για το εθνικό συνέδριο της Λιβυκής αντιπολίτευσης.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

150 βομβαρδισμοί την ημέρα στη Λιβύη!


ImageΟι συμμαχικές δυνάμεις εξαπέλυσαν τουλάχιστον 150 επιδρομές τις τελευταίες 24 ώρες στη Λιβύη για την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων βάσει της σχετικής απόφασης του ΟΗΕ, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο χθες.
Περίπου τα δύο τρίτα των αποστολών συμπεριέλαβαν επιθέσεις εναντίον στόχων των δυνάμεων του Καντάφι στο έδαφος, δήλωσε ο αντιναύαρχος Ουίλιαμ Γκόρτνεϊ στους δημοσιογράφους.
Σύμφωνα με τον Γκόρτνεϊ περίπου το 50% των επιχειρήσεων έγιναν από αμερικάνικα μαχητικά και οι ΗΠΑ θα επιδιώξουν να μειώσουν περαιτέρω το ρόλο τους στις επιχειρήσεις τις επόμενες ημέρες. Η Ουάσινγκτον βρίσκεται στην διαδικασία της μεταβίβασης της διοίκησης της επιχείρησης στη Λιβύη, που άρχισε πριν από μια εβδομάδα, στο NATO.
Στο μεταξύ η κρατική τηλεόραση της Λιβύης μετέδωσε ότι η διεθνής συμμαχία πραγματοποίησε επιδρομές στην πόλη Ζλίτεν, 160 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης. κεί "πολιτικές και στρατιωτικές τοποθεσίες έγιναν στόχοι βομβαρδισμών από τους αποικιοκράτες σταυροφόρους επιτιθέμενους", ανέφερε, χωρίς να διευκρινίσει ποιοι ακριβώς ήταν οι στόχοι.
Η παραθαλάσσια πόλη Ζλίτεν βρίσκεται περίπου 50 χλμ. δυτικά της πόλης Μιζουράτα. Τα δυτικά αεροσκάφη έπληξαν άρματα μάχης και στοιχεία πυροβολικού των δυνάμεων του Καντάφι χθες για να βοηθήσουν τους εξεγερμένους να ανακτήσουν το πλεονέκτημα στις μάχες για την στρατηγικής σημασίας πόλη Ατζνταμπίγια. Σύμφωνα με το Al Jazeera, οι εξεγερμένοι μπήκαν στην πόλη από την ανατολική της πλευρά ενώ οι δυνάμεις του Καντάφι συνέχιζαν να διατηρούν τον έλεγχο του δυτικού τμήματος της πόλης.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης Ζαν Πινγκ ανακοίνωσε στην Αντίς Αμπέμπα ότι η ΑΕ σχεδιάζει να διοργανώσει συνομιλίες ώστε να συμβάλει στον τερματισμό του πολέμου διαμέσου μιας ειρηνευτικής διαδικασίας που θα καταλήξει σε εκλογές--αλλά το NATO ανέφερε ότι υπολογίζει πως η αποστολή του θα διαρκέσει τρεις μήνες, ενώ η κυβέρνηση της Γαλλίας εκτίμησε ότι η σύγκρουση δε θα τερματιστεί σύντομα.
"Αμφιβάλλω ότι θα [διαρκέσει] ημέρες", δήλωσε ο ναύαρχος Εντουάρ Γκιγιό, επικεφαλής του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας, στο ραδιοφωνικό σταθμό France Info. "Νομίζω ότι διαρκέσει εβδομάδες. Ελπίζω ότι δε θα χρειαστεί να διαρκέσει μήνες".
Στη Βεγγάζη, ο εκπρόσωπος των εξεγερμένων Μουστάφα Γεριάνι δήλωσε πως αναμένει η Ατζνταμπίγια να πέσει σύντομα μετά τις συμμαχικές αεροπορικές επιδρομές, που "θα εξασθενίσουν τις δυνάμεις τους και, το σημαντικότερο, το ηθικό τους". Πρόσθεσε ότι το επίπεδο των δυτικών επιδρομών είναι "αρκετό. Αισθανόμαστε ασφαλείς με την προστασία τους".
Ο Σάιμον Μπρουκς, επικεφαλής των επιχειρήσεων της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού στη Λιβύη, ανέφερε στο μεταξύ μεγάλες μετακινήσεις του πληθυσμού στην περιοχή της Ατζνταμπίγια εξ αιτίας των συγκρούσεων.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Θα τρώμε τουρκικά παγωτά και κουλούρια...


ImageΟι τουρκικές επιχειρήσεις τροφίμων Mado (παγωτά), Citir simit(κουλούρια), ανακοίνωσαν τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα, όπως αναφέρει σε έγγραφό του το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στην Άγκυρα.
Επίσης, στην περιοχή της Περγάμου συνεστήθη μικτή ελληνο-τουρκική επιχείρηση από την S&B Βιομηχανικά Ορυκτά και την Pergem Mineral Mining Industry.
Μάλιστα...
Ακόμη, όπως αναφέρεται, η ελληνική κατασκευαστική εταιρία Athena και η τουρκική Arma-Elektropanc, ανέλαβαν από κοινού έργα υποδομής σε αεροδρόμιο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενώ η ναυτιλιακή εταιρία Λέσβου ΝΕΛ σε κοινοπραξία με την με την τουρκική Rhea Girisim Yatirim Ortakligi συνέστησαν την κοινοπραξία επενδύσεων Ido Marmarα Ege προκειμένου να συμμετάσχει στον διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης της IDO Istanbul Deni Otobusleri AS.
 

Ολοκληρώνει την αποστολή του το "Explora" - Έμεινε η de facto αμφισβήτηση της ελληνικής δικαιοδοσίας


Image(Ανανέωση 12.15, 25/03): Ολοκληρώνει τις εργασίες του και πρόκειται να αποχωρήσει το ιταλικό ωκεανογραφικό σκάφος "Explora", χωρίς νε προσεγγιστεί αυτή την φορά από σκάφος του τουρκικού Ναυτικού, κάτι που όπως γράφαμε χθες, δεν επρόκειτο να συμβεί από την στιγμή που οι Τούρκοι είχεν κερδίσει αυτό που ήθελαν: Την αίτηση των Ιταλών προς την Άγκυρα για να τους επιτρέψουν να κινηθούν εντός περιοχής ελληνικής δικαιοδοσίας! Εξέδωσαν την σχετική άδεια, μαζί με τη NAVTEX και δημιούργησαν de facto τετελεσμένα.
Από την περιοχή έχει αποχωρήσει ένα τουρκικό σκάφος που υπήρχε χθες και δεν αναμένονται άλλα "παρατράγουδα".
------------------------------------------------------------------------------------------------------
(Αρχικό κείμενο): Σε χώρο ελληνικής δικαιοδοσίας μπήκε πριν από μία ώρα και σαράντα λεπτά, περίπου, το ιταλικό ωκεανογραφικό ερευνητικό σκάφος "Explora" και αυτή την φορά η ελληνική πλευρά έχει λάβει τα μέτρα της αφού το σκάφος παρακολουθείται από την φρεγάτα (F465) ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ τύπου «S», η οποία - επιτέλους - έχει λάβει εντολή να επέμβει σε περίπτωση που τουρκικό σκάφος ενοχλήσει το "Explora". Αν αυτό είχε συμβεί στις 12 Μαρτίου όλα σήμερα θα ήταν διαφορετικά. Στην ευρύτερη περιοχή πλέει μια τουρκική κορβέτα, η οποία δεν έχει πλησιάσει ακόμα το "Explora".  
To ιταλικό σκάφος ακολουθεί πορεία από δυτικά προς ανατολικά νότια της Καρπάθου και νοτιοανατολικά της Κρήτης και κινείται προς το Ισραήλ και την κυπριακή ΑΟΖ, οπότε θα περάσει και νότια του Καστελόριζου.
Οι Τούρκοι πιθανότατα δεν πρόκειται να εμπέμβουν αφού έχουν επιτύχει τον στρατηγικό τους στόχο, την αίτηση έκδοσης άδειας από την Άγκυρα την οποία έλαβαν με την κοινοποίηση σχετικής NAVTEX.
Η ελληνική πλευρά έχει εκδόσει και αυτή NAVTEX (δεύτερο μείζον στρατηγικό σφάλμα μετά την άρνηση υποστήριξης του "Explora" στις΄12 Μαρτίου όταν επί 12 ώρες δεχόταν την τουρκική πειρατεία).
Στον Κέντρο Επιχειρήσεων του ΥΠΕΘΑ παρακολουθούν πολύ προσεκτικά την όλη επιχείρηση, ενώ είναι και σε ανοικτή γραμμή μα το υπουργείο Εξωτερικών.
Για οτηδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε.




Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο Καραισκάκης απαντά

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης




Ο Θεόδ. Κολοκοτρώνης με στολή ταγματάρχη


Ο Θ. Κολοκοτρώνης είναι η σημαντικότερη στρατιωτική και πολιτική φυσιογνωμία της Επανάστασης του 1821. Για την ευφυΐα, την τόλμη, τη σύνεσή του, αλλά και για τη βαρύτητα του λόγου του, που από νέο τον χαρακτήριζαν,  επονομάσθηκε "Γέρος του Μοριά". Γεννήθηκε στο Ραμαβούνι της Μεσσηνίας στις 3 Απριλίου 1770, ενώ η καταγωγή του ήταν από το χωριό Λιμποβίσι της Αρκαδίας. Η οικογένειά του - με γενάρχη τον Τσεργίνη - ανέδειξε πολλούς γενναίους κλεφταρματολούς-αγωνιστές και κατέβαλε βαρύ τίμημα στον απελευθερωτικό αγώνα κατά των Τούρκων. Μέχρι την έκρηξη της Επανάστασης περίπου εβδομήντα Κολοκοτρωναίοι είχαν βρει το θάνατο στον αγώνα κατά των Τούρκων.

Ο Κολοκορώνης παρακολουθεί γλέντι των παληκαριών του

Ο πατέρας του Κωνσταντής ήταν μεγάλος κλεφταρματωλός της Μάνης και του Ταϋγέτου. Η μητέρα του καταγόταν από το σόι των Κοστακαίων της Αλωνίσταινας. Tο 1770 είχε συμμετάσχει στην εξέγερση του Μοριά κατά τα Ορλωφικά. Αμέσως μετά, το 1771, ο Κωσταντής ήλθε σε σφοδρή σύγκρουση με τους Τούρκους που είχαν στο μεταξύ εξαπολύσει ανηλεή διωγμό κατά των κλεφταρματολών. Το 1779, μαζί με τα αδέλφια του Αποστόλη, Γιώργο και Αναγνώστη, συμμετείχε στην εξόντωση των Αλβανών που μάστιζαν την Πελοπόννησο. Το 1780 όμως οι Τούρκοι ξεκίνησαν νέο διωγμό κατά των αρματολών. Ισχυρό στράτευμα υπό τον Καπουδάν πασά Χασάν Τζελαϊδή που ήταν Βεζύρης, Βαλεσής και Σερασκέρης της Ρούμελης, αποβιβάστηκε στο Γύθειο και κατευθύνθηκε κατά της Καστάνιτσας που ήταν ορμητήριο του Κωνσταντή.  Ο Κωνσταντής μαζί με τον κλεφταρματολό Παναγιώταρο Βενετσανάκη και τις οικογένειές τους είχαν στο μεταξύ ταμπουρωθεί με 150 παλικάρια στους δύο πύργους τους. Εκεί πρόβαλαν ηρωϊκή αντίσταση για 12 μέρες. Στο τέλος οι πολιορκούμενοι επεχείρησαν απεγνωσμένη έξοδο κατά την οποία σκοτώθηκε ο Κωνσταντής και δυο αδέλφια του.  Ο αδελφός του Αναγνώστης και η γυναίκα του μαζί με το μικρό Θεοδωράκη και μια αδελφή του κατάφεραν να διαφύγουν. Μετά το θάνατο του πατέρα του, η μητέρα του πήρε τα παιδιά της και κατέφυγε στο πατρογονικό της στην Αλωνίσταινα. Την ένδοξη εκείνη μάχη θα διηγηθεί αργότερα ο Κολοκοτρώνης στα απομνημονεύματά του.

Ο Κολοκοτρώνης έφιππος με συνοδεία στρατού (Ν. Βερβέρης)

Σε ηλικία 15 χρονών ο Θοδωράκης μαζί με τη μητέρα του εγκαταστάθηκαν στο Άκοβο όπου ζούσε ο θείος του Αναγνώστης. Λίγο μετά και σε ηλικία 15 ετών διορίσθηκε, κάπος στην επαρχία Λεονταρίου. Το 1790 και σε ηλικία 20 χρονών παντρεύτηκε τη μικρότερη κόρη του προεστού του Ακόβου Καρούτσου και έζησε άλλα επτά χρόνια στον Άκοβο, όπου εγκατέστησε το σπιτικό του. Στο μεταξύ εντάχτηκε στα σώματα των κλεφτών της Πελοποννήσου και ειδικότερα στο σώμα του Ζαχαριά, όπου γρήγορα διακρίθηκε και έγινε πρωτοπαλίκαρο. Στη συνέχεια συγκρότησε δικό του σώμα και ανέπτυξε πλούσια δράση.
Μετά τους μεγάλους διωγμούς που εξαπέλυσαν οι Τούρκοι κατά της κλεφτουριάς κατέφυγε το 1810 στη Ζάκυνθο, όπου έμεινε με την οικογένειά του 15 χρόνια και υπηρέτησε στον αγγλικό στρατό σαν ταγματάρχης σε Σύνταγμα Ελλήνων εθελοντών. Η θητεία του αυτή του δίδαξε πολλά για την στρατιωτική τέχνη, τα οποία και εφάρμοσε αργότερα στον πόλεμο της Ανεξαρτησίας. Μετά τη διάλυση του Συντάγματος ασχολήθηκε με το εμπόριο. Το 1818 μυήθηκε στη Φιλική Εταιρεία από το φιλικό Πάγκαλο. Ως απεσταλμένος της στη Μάνη σήκωσε μαζί με τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη στις 23 Μαρτίου 1821 τη σημαία της Επανάστασης στην Καλαμάτα και επικεφαλής πολλών άλλων αγωνιστών, την απελευθέρωσε.

Θ. Κολοκοτρώνης. Λάδι. K. Krazeisen

Ο Θ. Κολοκοτρώνης πρωταγωνίστησε σε πολλές στρατιωτικές επιχειρήσεις του Αγώνα και σε πολλές κρίσιμες καμπές του αγώνα. Χαρακτηριστικά, η νίκη στο Βαλτέτσι το Μάιο 1821 ήταν η πρώτη μεγάλη νίκη και έσφιξε τον κλοιό της πολιορκίας της Τρίπολης. Η άλωση της Τριπολιτσάς (Σεπτέμβριος 1821), ήταν η πρώτη μεγάλη επιτυχία του απελευθερωτικού αγώνα και παγίωσε τη θέση των επαναστατών. Η καταστροφή της στρατιάς των 30.000 ανδρών του Δράμαλη πασά στα Δερβενάκια (Ιούλιος 1822), όπου ο Κολοκοτρώνης κινητοποίησε ακόμα και τους χωρικούς μετατρέποντάς τους σε τρομερούς αγωνιστές, εδραίωσε την επανάσταση στο Μοριά. Στις επιχειρήσεις αυτές πρυτάνευσαν η ευφυΐα, η διορατικότητα και η τόλμη του στρατηγικού του μυαλού. Οι επιτυχίες αυτές έμελλαν να τον αναδείξουν στη συνέχεια σε αρχιστράτηγο της Πελοποννήσου. Παράλληλα ο Κολοκοτρώνης άρχισε να συμμετέχει ενεργά και στην πολιτική, αφού εκλέχτηκε μέλος της Πελοποννησιακής Γερουσίας και έγινε αντιπρόεδρος του Εκτελεστικού, με πρόεδρο τον Μαυροκορδάτο.
Στη δύσκολη περίοδο του Εμφύλιου πολέμου ο Κολοκοτρώνης πολλές φορές προσπάθησε να αμβλύνει τις αντιθέσεις ανάμεσα στους αντιπάλους, μακριά από προσωπικές φιλοδοξίες και έχοντας πάντα σαν κεντρική του επιδίωξη την ομόνοια και ενότητα μεταξύ των Ελλήνων. Παρ' όλα αυτά όμως έγινε στόχος μεθοδεύσεων και ραδιουργιών από την πλευρά μερικών κοτζαμπάσηδων και πολιτικών και τελικά δεν απέφυγε τις διώξεις και τη φυλάκιση. ΄Έσι, κατά την Β΄ Εθνοσυνέλευση το Μάρτιο-Απρίλιο του 1823 στο Άστρος, όπου και εκδηλώθηκαν οι πρώτες αντιθέσεις ανάμεσα στους πολιτικούς και τους στρατιωτικούς, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η κατάργηση της Πελοποννησιακής Γερουσίας, ψυχή της οποίας ήταν ο Κολοκοτρώνης, αλλά και του βαθμού του αρχιστρατήγου τον οποίο έφερε ο ίδιος. Το γεγονός αυτό θεωρήθηκε μείωση του φυσικού αρχηγού των στρατιωτικών σωμάτων και σηματοδότησε τη ρήξη ανάμεσα στο Μαυροκορδάτο, πρόεδρο του Εκτελεστικού, και τον Κολοκοτρώνη, ο οποίος παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος. Στις 16 Νοεμβρίου του 1823 οπαδοί του διέλυσαν το Βουλευτικό.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZ3vha7e9wB2wCmoMIPSHkvv7fnokA9NiGO5ohACbQsjW7UJprypaDpbCVlMX6WLiPASuAj_-Cj__SvTimv4x_-S-HBLBW7n50c7GXDfnQFOpNcu1Oyl-NKwvAoKf_ekA0TUHK9YK6DHA/s320/200px-Kolokotronis01.jpg

Στη συνέχεια πολλά μέλη του που ήταν αντίθετοι στον Κολοκοτρώνη κατέφυγαν στο Κρανίδι, όπου όρισαν νέα κυβέρνηση υπό τον Υδραίο Γεώργιο Κουντουριώτη. Έτσι, στις αρχές του 1824 υπήρχαν δύο κυβερνήσεις, μία στην Τριπολιτσά υπό τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και η άλλη υπό τον Γ. Κουντουριώτη στο Κρανίδι. Το Μάρτιο του 1824 οι κυβερνητικοί στράφηκαν εναντίον των στρατιωτικών, κατέλαβαν την Ακροκόρινθο και την Τριπολιτσά και άρχισαν να πολιορκούν το Ναύπλιο το οποίο υπεράσπιζε ο Πάνος, γιος του Κολοκοτρώνη. Ο Κολοκοτρώνης αντιλαμβανόμενος ότι οι εξελίξεις απέβαιναν σε βάρος του ήλθε σε συνδιαλλαγή με τον Κουντουριώτη και παρέδωσε το Ναύπλιο με αντάλλαγμα τη χορήγηση αμνηστίας. Έτσι τελείωσε η πρώτη φάση του εμφυλίου πολέμου.
Η εμφύλια διαμάχη έμελλε όμως να συνεχισθεί, καθώς και οι δύο παρατάξεις (υπό τον Κουντουριώτη, από το ένα μέρος, και τον Ανδρέα Λόντο και τον Ανδρέα Ζαΐμη από το άλλο) επεδίωκαν να εξασφαλίσουν ηγετικό ρόλο στις στρατιωτικές και πολιτικές εξελίξεις. Η μία πλευρά υπό τον Κολοκοτρώνη, τον Λόντο και το Ζαΐμη (που ήταν αρχικά αντίπαλοι του Γέρου) είχε την υποστήριξη πολλών Πελοποννήσιων στρατιωτικών και πολιτικών, ενώ με τον Κουντουριώτη συντάχθηκαν οι Ρουμελιώτες, Υδραίοι και Σπετσιώτες οπλαρχηγοί. Η άρνηση ορισμένων περιοχών της Πελοποννήσου να πληρώσουν στην κυβέρνηση φόρο αποτέλεσε την αφορμή για την έκρηξη της δεύτερης φάσης του εμφυλίου κατά την οποία σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου. Η άνανδρη δολοφονία του γιου του Πάνου, κλόνισε σοβαρά τον Κολοκοτρώνη, που αποφάσισε να παραδοδεί στις αρχές του Δεκεμβρίου του1824. Στις 6 Φεβρουαρίου του 1825 φυλακίστηκε στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία της Ύδρας μαζί με τους Δεληγιανναίους και τον Νοταρά.
Με τη δολοφονία του Οδυσσέα Ανδρούτσου στην Ακρόπολη των Αθηνών από ανθρώπους του Γκούρα τερματίζεται η εμφύλια διαμάχη, αλλά η επανάσταση βρισκόταν σε μεγάλο κίνδυνο από την επέλαση του Ιμπραήμ πασά στην Πελοπόννησο. Μετά την ηρωική θυσία του Παπαφλέσσα στο Μανιάκι, και ενώ δρόμος για την Τριπολιτσά ήταν πλέον ανοιχτός για τους εισβολείς, ο Κολοκοτρώνης πήρε αμνηστία από την Κυβέρνηση. Όμως η πρωτεύουσα του Μοριά έπεσε στα χέρια του Ιμπραήμ στις 11 Ιουνίου του 1825, παρά τις προσπάθειες του Γέρου και των άλλων οπλαρχηγών να τον συγκρατήσουν. Στην κρίσιμη αυτή καμπή της επανάστασης ο Γέρος του Μοριά προσπάθησε να ανασυγκροτήσει τον αγώνα, παρενοχλώντας τον εχθρό, στρατολογώντας αγωνιστές και φροντίζοντας για την επιμελητεία.
Επιστρέφοντας στην Πελοπόννησο μετά την επιδρομή του στην Στερεά Ελλάδα, ο Ιμπραήμ προσπάθησε να εξαφανίσει τις επαναστατικές εστίες που απέμεναν στο Μοριά. Ο Κολοκοτρώνης τότε εφάρμοσε τακτική ανταρτοπόλεμου, προξένησε μεγάλες απώλειες στο στρατό Ιμπραήμ φέρνοντάς τον σε δύσκολη θέση. Την άνοιξη και το καλοκαίρι του 1827, όταν ο Αιγύπτιος πασάς άρχισε να πυρπολεί τα χωριά και τους αγρούς αναγκάζοντας τους κατοίκους να δηλώσουν υποταγή μπροστά στον κίνδυνο του λιμού (να "προσκυνήσουν"), ο Γέρος του Μοριά εξαπέλυσε τα παλικάρια του στα χωριά που δήλωσαν υποταγή και πότε με το καλό πότε με τη βία κατάφερε να κρατήσει τη φλόγα της επανάστασης. Τα λόγια του ήχησαν τότε χαρακτηριστικά: “Φωτιά στα σπίτια και τσεκούρι στην περιουσία και το λαιμό εκείνων που κάνουν τα χατίρια των Τούρκων. Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους !”. Και στα απομνημονεύματά του μάλιστα σημειώνει χαρακτηριστικά : "Μόνον εις τον καιρόν του προσκυνήματος εφοβήθηκα διά την πατρίδα μου".
Παρά τα ρωσόφιλά του αισθήματά  ο Κολοκοτρώνης πάντα πίστευε πως οι Έλληνες έχουν χρέος να πολεμήσουν μόνοι τους για την Ανεξαρτησία τους χωρίς τη βοήθεια των ξένων. Αντιμετώπιζε με δυσπιστία την ανάμειξή των ξένων στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδος, θεωρώντας πως γινόταν πρώτιστα για την εξυπηρέτηση τα ιδικών τους συμφερόντων. Από την άλλη πλευρά, εμφορούμενος από μεγάλη μεγαλοψυχία, συγχώρησε τους εχθρούς του, ακόμα και εκείνους που ευθύνονταν για το θάνατο συγγενών του και του γιου του.
Με την έλευση του Καποδίστρια ο Κολοκοτρώνης τάχθηκε ένθερμα υπέρ της πολιτικής του αν και διαφωνούσε με τον αυταρχικό τρόπο της εφαρμογής της. Επίσης πρωτοστάτησε στα γεγονότα για την εκλογή του Όθωνα. Με την έλευση όμως του τελευταίου (30-1-1832) έγινε στόχος συκοφαντιών και ραδιουργιών εκ μέρους των πολιτικών του αντιπάλων με προεξάρχοντα τον Ι. Κωλέττη και αντιμετωπίστηκε με ψυχρότητα από τους Βαυαρούς που δεν μπορούσαν να του συγχωρήσουν τη φιλοκαποδιστριακή του τοποθέτηση. Η σκευωρία που εξυφάνθη εναντίον του κατέληξε τελικά στο να κατηγορηθεί για εσχάτη προδοσία και να συλληφθεί στις 6 Σεπτεμβρίου 1833 μαζί με τον Πλαπούτα, το γιο του Γενναίο, τον Τζαβέλα, τον Νικηταρά και άλλους στρατιωτικούς με την κατηγορία ότι ετοίμαζαν συνομωσία εναντίον του ανήλικου βασιλιά Όθωνα και της κυβέρνησης. Παρά τη γενναία στάση των δύο δικαστών Α. Πολυζωϊδη και Γ. Τερτσέτη, καταδικάσθηκε μαζί με τον Πλαπούτα σε θάνατο και φυλακίσθηκε στο Παλαμήδι σε ηλικία 63 ετών. Λίγο αργότερα η ποινή του μετατράπηκε σε 20ετή κάθειρξη. Τον Μάιο του 1835 μετά την ενηλικίωση του Όθωνα έλαβε χάρη και αποφυλακίσθηκε, εξουθενωμένος από τις άθλιες συνθήκες της φυλακής και τις ταπεινώσεις και σχεδόν τυφλός.
Τα μετέπειτα χρόνια ο Γέρος του Μοριά έζησε στην Αθήνα, τη νέα πρωτεύουσα της Ελλάδας, όπου ευτύχησε να γνωρίσει τη γενική αναγνώριση για την προσφορά του στον αγώνα. Έλαβε το βαθμό του στρατηγού, διορίσθηκε σύμβουλος Επικρατείας, τιμήθηκε με τον Μεγαλόσταυρο του Σωτήρος,  ορίσθηκε μέλος της επιτροπής για την ανέγερση του Πανεπιστημίου Αθηνών και στάθηκε πιστός σύμβουλος του Όθωνα. Φύσει ανιδιοτελής όμως, ποτέ δεν επεδίωξε προσωπικά οφέλη και ανταλλάγματα.
Κατά την περίοδο αυτή γράφτηκαν τα απομνημονεύματά του από το Γεώργιο Τερτσέτη καθ' υπαγόρευση του ίδιου του Κολοκοτρώνη με τον τίτλο "Διήγησις συμβάντων της Ελληνικής φυλής από τα 1770 έως τα 1836". Τα απομνημονεύματα αυτά εκδόθηκαν το 1846 και αποτελούν πολύτιμη μαρτυρία και ιστορική πηγή για τον επαναστατικό αγώνα.
Πέθανε στις 4 Φεβρουαρίου 1843 από εγκεφαλική συμφόρηση, αμέσως μετά το γάμο του μικρότερου γιου του Κολίνου και ετάφη στο Α Νεκροταφείο Αθηνών. Φτωχός από υλικά αγαθά, αλλά πλούσιος από την αγάπη του απλού λαού και ευτυχής που πρόλαβε να δει  την αγαπημένη του πατρίδα ελεύθερη. Μιας πατρίδας για την οποία αγωνίσθηκε σκληρά. Με αυταπάρνηση, μεγαλοψυχία, ήθος, όραμα και πίστη.
Στις 10 Οκτ. 1930 τα οστά του διακομίσθηκαν στο Μνημείο των Προκρίτων, δίπλα στην πλατεία Άρεως της Τρίπολης, για να τοποθετηθούν αργότερα, στις 25 Σεπτεμβρίου 1993, σε ειδική κρύπτη στη βάση του ανδριάντα του, που τον αναπαριστά πάνω στο άλογό του και που αναγέρθηκε στο κάτω μέρος της πλατείας.
Σήμερα εκεί, στην πολυσύχναστη και ζωντανή αυτή πλατεία, οι διαβάτες και οι περιπατητές αμέριμνα προσπερνούν δίπλα από το μνημείο. Και γύρω του και κάτω του, μικρά παιδιά παίζουν ανέμελα τις Κυριακές. Αλλά υπάρχουν στιγμές, που από τα περήφανα βουνά του Μαινάλου που φαίνονται αντίκρυ, μια αύρα ανάλαφρη φυσσά. Μαζί μ' ένα τραγούδι:


“Λάμπουν τα χιόνια στα βουνά, κι ο ήλιος στα λαγκάδια,
έτσι λάμπει κι η Κλεφτουριά, οι Κολοκοτρωναίοι…

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...