Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

"Μαϊμούδες" και frontman θα αποφασίσουν για τα 50 δισ. ακίνητης περιουσίας του δημοσίου

Για μείζον ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης κάνει λόγο η ΝΔ, με αφορμή την απευθείας ανάθεση, κάτω από «απολύτως αδιαφανείς», όπως υποστηρίζει, διαδικασίες, του σχεδιασμού και της υλοποίησης του συνόλου των αποκρατικοποιήσεων «σε νεοσύστατη προσωποπαγή εταιρεία με μηδενική εμπειρία και μετοχικό κεφάλαιο μόλις μίας λίρας Αγγλίας». Το θέμα ανέκυψε μετά από σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», στο οποίο έσπευσε να απαντήσει με σημερινή του ανακοίνωση το Υπουργείο Οικονομικών, αφήνοντας αιχμές για καιροσκοπισμό και διευκρινίζοντας ότι η διάρκεια της σύμβασης είναι ένα έτος και ότι οι συνολικές ετήσιες μεικτές αποδοχές έχουν οριστεί σε 50.000 ευρώ.
«Ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, που υπέγραψε τη σχετική απόφαση στις 26 Φεβρουαρίου, από κοινού με την κ. Κατσέλη και τον κ. Χρυσοχοΐδη, με τη σημερινή ανακοίνωση-απολογία, απλώς επιβεβαιώνει, στο σύνολό τους, όλα τα σχετικά δημοσιεύματα και διευκρινίζει ότι το τίμημα που θα καταβάλει το Ελληνικό Δημόσιο, για αυτές της αμφιλεγόμενης ποιότητας υπηρεσίες, είναι μόλις... 50.000 ευρώ ετησίως», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κ. Μαρκόπουλος.
Ο κ. Μαρκόπουλος κάλεσε τον κ. Παπακωνσταντίνου να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις για «μία πρωτοφανή ανάθεση που συνιστά εξόφθαλμη πράξη, είτε ανευθυνότητας, είτε σκοπιμότητας», ζητώντας παράλληλα την άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού, καθώς, όπως επισήμανε, το ζήτημα αφορά στη δημόσια περιουσία και το υστέρημα του κάθε Έλληνα φορολογούμενου.



Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...